Új privát üzeneted érkezett!

Ildi!
Hát, való igaz! Ancsi"ka". Hát már kész nő!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ó de "marhás" vagyok...Ildi! Még jó hg 2! naposan a kórházban voltatok...... :roll:

fanna3
 
 


Kép

Bettike!
Boldog Születésnapot!!!!

Kép

Kép
katlina
 
 

 
 

Boldog szülinapot, Bettike!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Fanna! A terhességem nagy részét feküdtem, veszélyeztetett voltam, de sikerült a kórházat megúsznom, s közben még az egyetemen szakdolgozatot is írtam és államvizsgáztam, így nem napi gyakorisággal olvastalak Benneteket, csak ahogy az időm és az állapotom engedte, írni meg talán gyáva voltam... Így utólag, sajnálom, jó érzés lett volna együtt "izgulni"... De szerintem mi találkoztunk a kórházban, mert én a császár miatt az 5.napon mehettem haza.

"Civilben" semmi közöm a főzéshez, van három diplomám: gazdasági mérnök, közgazdász szakmérnök és mérnök tanár (közgazdász-mezőgazdász), de controller ov.helyettesként dolgoztam egy mezőgazdasági Rt-nél.

Sokfélét szeretek főzni, de bevallom, csak akkor, amikor kedvem van, ha nincs, rendelünk vagy meglátogatjuk a mamákat vagy a mélyhűtőből szedünk elő valamit :oops:

Máté leesett a nyáron a kertben a mászókáról (amit már 33-szor megtett), csak most rosszul esett, s nem elég, hogy eltört a felkarja a könyökénél, még el is mozdult, így akkor is műtötték altatásban, amikor helyretették (3 dróttal tűzték össze) és akkor is, amikor kiszedték a drótokat. De még mindig nincs rendben: hetente 3-szor gyógytorna, s állítólag fél év, mire teljesen rendbejön.

Ez a kép a nyáron San Marinóban készült, 10 nappal a műtét után:

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Sziasztok :)

Élünk, csak 2 napig nem voltunk itthon.

Mán menek is, felébredtünk, maj jövök.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Bettyke! Boldog születésnapot!


Judit! Megsütöttem, de ment a kukába. Előttem is írta valaki hozzászólásban, hogy folyt a közepe, hát nekem is. Szerintem valami hozzávalót kifelejtett a receptíró. Sajna. Most azon filózok, hogy neki gyümölcsös tejberizst fözök, de vizzel, vagy a Nestlé pudingjába tördelek babakekszet.

Szamóca! Én már szívesen látnék rólad is egy képet! :wink: A gyerköcök szépek! Jó bátran nekiindultatok a kicsivel nyáron!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


itt vannak Katlináék Robikával!!
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket, de képeket a "buliról" majd csak egy hét múlva rakok ugynis a jövőhéten ünnepeljük mert akkor bírjuk neki megvenni a kiságyat:-)

mégegyszer kösönjük hát igen nagy lány most már Bettike is:-) imádom!!!!!!!!!

sok puszi

Kép
kbernadett
 
 


Megjöttünk mi is!! :D Kép Kép Kép Kép Kép


Dorka!
Jó volt nálatok,remélem elhívtok bennünket legközelebb is!!!!! :oops: :D

Kép

Kép
katlina
 
 


Hát lányok!

Nem ér ám nyálcsorgató recepteket írogatni kívánós kismamák orra előtt! :D :D :D Judit, az a medallionos+aszaltszilvás+baconos recepted istenien hangzik. Karácsonyra megcsinálom, ha nem szülök vagy már szoptatok éppen! :lol:

A babaúszás engem is érdekel. A szolnoki nem jó??? Itt klór van a vízben? Apa bolondnak néz babaúszás témában, mondván, hogy "hiszentesemtudszúszniajóégáldonmeg...." Na és???

BBJudit: Utólag is együttérzésem...borzasztó lehetett....
:cry: :cry:

Balwin: Ha Annalucus énekel az nagyon jó, erről mondjuk unokatesóm kisfia jutott eszembe, aki ha bepörög, izgalomba jön a nagy játékban, velőtrázóan sikítani kezd. De úgy ám, hogy az szó szerint süketítő...Minap el is gondolkodtam, hogy szegény gyerek itt benn a pocakban remélem már képes befogni a fülét...

Szilbee: Jobbulást továbbra is!

Rólunk: Szerencsésen meggyógyultunk, illetve most már nem szakad le a képem, arcüregem és zsepi sem kell. Villámbaci lehetett...Tegnap felszereltem a baldachintartóra a függönyt a babaágyba...Na, vissza kellene adni nem hogy a diplomámat, de még az érettségi bizonyítványom is, mert kb. a "Birodalom visszavág" című NEM rövid film teljes tartalma alatt próbáltam felrakni, mire sikerült. Komolyan, videóra kellett volna venni és a tv-ben mutogatni, mit szerencsétlenkedtem össze. Nade nem elkeseredni, mert sikerült. :lol: Értelmét ugyan nem látom a baldachinnak, viszont első gyermekes kismamaként nem tudtam neki ellenállni... és ilyen ágyneműt vettem. :oops: :oops:

A kiságy áll, pelenkázó áll, babakocsi és matrac 2 hét múlva érkezik....Néhány apróság híjján asszem minden megvan...Egyébként utoljára akkor veszekedtünk ennyit apával, amikor a lakást felújítottuk fél éven át. Ma is összevesztünk, mert szerinte marha sok hely van a babaholmiknak lakásszerte és felesleges venni egy komódot az ő (Réka lányunk / Tibi fiunk) ruháinak. Egyáltalán nincs igaza...Egy polcot is szeretnék a pelenkázó fölé, szte majd agyonüti a gyereket valami polcról lehulló tárgy, sz'al nem kell az sem.....Szóval vita, vita, vita....Még jó, hogy utána mindig kibékülünk...úgyis nekem lesz igazam,mert ami kell az kell. Hát nem?

Na megyek, bocs, túl sok voltam és hosszú.... :oops: :oops:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Katlina! ahol fogják egymás kezét a picikék, hát az nagggyon jó lett!

Van ám még kép:

Kép

Kép

Mi is jól éreztük magunkat!!! :D :D Gyertek bármikor!!!

Dettikének nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!

JAimee! mi végül nem vittük Bobót úszni, nem is tudom, itt klóros-e a víz (Kodályban tartanak babúszást)... :oops:

A fészekrakó ösztön látom nagyon jól műkszik nálad is! Ez a baldachinos operáció klassz lehetett!! Mi egy kis 20*30-as képet készítettünk apával egy vasárnap este 3 órán keresztül, nagy pocakkal. És tökre élveztük, annyit nevettünk!!! :)

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok!

Katlina, Dorka!
Én a múltkor amikor egymás után tettetek fel képeket nem mertem írni, hogy hasonlítanak a fiúk, de látom másnak is feltűnt! na most meg aztán... :shock: Csak nem egy a postásotok? :lol:

Olga!
Sajna a süti miatt, mi maradhatott ki? Van egy babareceptkönyvem, majd nézek Nektek valamit, hátha...

Szamóca!
Tényleg, kép rólad? Hogy ne csak egy fincsi gyümi legyen előttünk, ha Neked írunk?

Na nyálcsorgatós, ripsz-ropsz kaja:
Ma olyat csináltam, hogy pulyka felső csak úgy össze-vissza darabolva, megsütöm (só+bors)(én felül sütöm, nem a sütőben) aztán puhára főzött/párolt brokkoli (spárga, karfiol, vagy amit akartok) összetörve, elkavarva egy tömlős sajttal, azt rázuttya a tetejére, + reszelt sajt, aztán még egy kicsit sütni tovább. Gyors, és nagyon fini. Én krumplipürét szoktam mellé, de ma sütöttem sósat, így a köret elmaradt.
Remélem nem baj, hogy itt bombázok receptekkel, nekem is írhattok, most megint főzős kedvemnél vagyok :lol: Szamóca ezt Neked köszönhetem, felcsigáztál!

jaimee!
Hát olyan jókat rötyögtem amit írtál!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Kép
Sok boldog születésnapot Bettikének!
Robika és Szabi tényleg nagyon nagyon hasonlítanak.
Jaimee! Én nem csak az első gyereknél, de a másodiknál is használtam a baldachin, de a feltételével mindig megkínlódtam.Egyébként a 4 éves lányomnak most is tettem az ágy fölé baldachint.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Sziasztok!

Na, egy kis mosolygós sztori:
Ma amikor ágyaztam a bizonsági intézkedések közé tartozik az, hogy Letit berakom az ágyába. Ő addig ott elvan, jön-megy, pakolgatja a cuccait. Gréti bejön, a homlokára csap és azt mondja:
Basszuskulcs, már állni is tud!
ugyanis Leti felhúzta magát az ágy szélén, aztán onnan vigyorgott kifele.

jaimee!
Még azt elfelejtettem írni Neked, hogy nagyon jó dolog a baldachin. Nekünk nincs, már nem is fogok venni asszem, de jó lenne, mert így csak a fejvédőt húzigálom most, hogy lentebb került az ágyrács, hogy a tv ne villogjon a szemébe. Úgyhogy nyugtasd meg a lelkiismereted, hogy az IS kellett.

Balwin!
Jöhetnél!

olga!
kenyértortát találtam, ha érdekel.. Hasonló a máglyarakáshoz. 12 hó után írja.

Többiek?

Közben Leti a gyerekszoba ágyánál is felhúzta magát, na megyek még mielőtt eldől! aztán :cry:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Bettike!
Boldog születésnapot!!!
:)

Lányok!
Kiderült, hogy arcüreggyulladásom van. :cry: :cry: :cry: Már tényleg csak erre volt szükségem!!!! :cry: :evil:
Voltunk a kórházban, kapok antibigyót (augmentint) és melegítenem kell. A doki nem merte megröngenezni, szerinte ez is használni fog a melegítéssel együtt. Hát naggggyon remélem, mert mindjárt szülök és jó lenne már egészségesnek lenni!!! :cry: :cry:

Egy jóó darabig még nem leszek! :(
szilbee
 
 


Szilbee! Hát most már ugye nem jön semmi?!!! melegítsd jól az arcod, és gyógyulgass!!!! Majd beszélünk!


BBj! a tiszasülyi postást nem ismerem.. szóval biztos a kórterem aurája lehet az oka, hogy a két fiú hasonlít, ugyanis egy szobában voltunk Katlinával, meg Robikával :wink:

Nagy nagy taps Letinek!!!! Ó, lassna mi is ott járunk ám... pár hónap kérdése az egész... :)

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Judit! Nagyon nagy gratula Letikének! Olyan jót nevettem Gréti beszólásán! Nagyon aranyosak a csajok!
Köszi írhatod! Nem tudom, talán zabpehelyliszt kellene a másik sütihez. Sajna a recept írója nem válaszolt.

Jaimee! Olyan jót rötyögtem rajtad is! :lol:

Én házitündér voltam ma. Ablakmosás, függönymosás, virágzuhany, portörlés mindenhol, a takarítógépbe is cseréltem zsákot. Hát rengeteg idő ráment, tanulni nem tanultam semmit. :?

Na üdv!

Most szunnyadt el a gyerek, kicsit tanulgatok.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Köszi mégegyszer a köszöntést nagyon rendik vagytok!

HÁt hasonlítanak vagy nem hasolnitanak a fiúk egymásra de az tuti nagyon nagyon édsek:-) s tök jó az ha tartják egymást a szobatársak egymással, nekem is van egy ismim akivel egy szobában voltunk a kórházban és olyan jó vele néha beszélgetni:-) (ráadásul az orvosunk is egy volt :oops: )


BBJ !

Jót nevettem a kis csajszi beszólásán :D
bettinek is volt egy hasonló:

Mikivel(unokaöcsémmel) játszottak, s Miki mondta neki hogy Bettike te egy roszcsont vagy
Betti mondta nem én nem vagyok roszcsont
miki mondta hogy Bettike aktor te egy rosszaság vagy
Betti: nem vagyok rosszaság
Miki: de te egy roszcsont vagy
Betti: Baszki nem vagyok roszcsont!!!

Hát azt hittem a hajam eldobom mikor meghallottam:-)

Annyira sok ilyen van és most hogy oviba jár olyan sokat eltanul hogy az valami eszméletlen, néha csak lessek.

szép délutánt vagy inkább estét
puszika

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok!
Ma teljen véletlenül láttam az MTV1-en a baba tévé-ből egy kis részletet és egy nagyon klassz 3 dimenziós láb- illetve kézlenyomat készítő szettet mutattak be, mivel nem pont az elejétől láttam ezért most a neten vissza néztem hátha esetleg a csomag nevét is elárulják, de sajnos nem így történt.Ezért a google keresőbe beírtam a lenyomat készítő szett nevet és megtaláltam a választ. Ha még esetleg akartok ilyet készíteni mindenképpen nézzétek meg, nagyon klassz a 3 dimenziós lenyomat és gyorsan elkészül.
Betti! Én azt hittem hogy Bettike öregebb hogy már oviba jár.Nálunk az a gyerek aki augusztus 31-ig betölti a 3 évet csak az mehet oviba.Ha 1 héttel de akár 1 nappal is túlhaladja az időpontot akkor marad a bölcsiben.Nálatok van bölcsi? Kép

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Nem nálunk sajna nincs bölcsi

Ezért most mikor Bettikét szokattam augusztusba oviba nagyon sok novemberi gyerköc volt akit akkor szokattak de volt aki januárban tölti a hármat s már szokatták.
Szobatisztának kell lennie, s nagyjából ennyi


szép estét.

Kép
kbernadett
 
 


Ahojahoj!

Végre ide is eljutoke :?

Márti, én ezekkel a dimenziókkal mindig is fogalomzavarban voltam; a 3D-s lenyomat alatt a szobor értendő, vagy a gipszbeakármibe beletenyerelős/beletaposós lenyomat? Bár ha "lenyomatról" van szó, tán inkább az utóbbi... :oops:
Mermost engem a guta kerülget, megvettük a brendonban a kuponosakciós ócsóságos (3.500.- kuponnal, amúgy asszem 8.000.-) baby art-os lenyomatolót, az elébb meg, ahogy rékerestem a "lenyomatkészítő szett"-re a guglibae, azonnal kiadott egy 1.600 Ft-os verziót :evil:

Nah, jó bunkec vagyoke...

Bettike, Boldog Szülinapot kívánok neked! :D

Betti, párom aszonta a párbeszédre, hogy Bettikének igaza van; ha eccer unokabátyód nem akarta megérteni elsőre, hogy ő nem rosszcsont, nyomatékosítani kellett valahogy :lol:

Najah, Ancsika mán nem annyira "ka" :) Én is elhűltem, amikor Ildiéknél személyesen is láttam őt... Ildi, igazából úgy néztek ki, mintha tesók lennétek :)

Judit, sajnálom, ami veletek történt :cry: Engem anno 2 orvos fogott le egy vérvételnél, anyum meg a háttérben bőgött...hja, és utána az utat a kórház és a parasztelosztó között végighánytam. 6-7 éves lehettem asszem... Letinek biztosan nem marad meg! Szerencsére.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Folyt. köv.

Szilbee... ha ez megnyugtat...innen már csak fölfelé... :wink: Viccen kívül: extrajobbulásoskívánságok mennek! Remélhetőleg a dokinak igaza lesz, és elég a bogyó mega melegítés!

Jaimee, baldachinnal én is így voltam, elsőször kb. 5x kellett lehúznom a vasról :lol: Én a terhesség alatt direkte nem vettem baldachint, fölöslegesnek tartottam. Aztán 1-2 hónapos volt Annalucus, amikor légkondit szereltettünk be, oszt hogy ne menjen rája a hideg, vettünk baldachint, meg tartó vasat (még lepedőrátétellel is bebiztosítottam a fuvallatmentes fekhelyet). Pár napig a járókán is szolgált a cucc (lepedő nélkül :mrgreen: ), mígnem eccercsak szép lassan beledőlt a közepibe :shock: (gyerek éppen nem volt benne) A járókának ugye henger alakú alkatrészei vannak, így a "deszkára" tervezett tartó rúd "odaerősítője" egy idő után feladta :? Most újból a kiságyon szerepel, remélem nem dűl bele :roll: Jól mehhúztam aszta csavart... Hjaigen, ebből a sokadalomból csak azt akartam közölni, hogy bár fölöslegesnek tartottam a baldachint, azé nem bántam meg, mer mutatósos :)

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!


Márti! Te nem arra a 3D-sre gondolsz ami kinyúl a képkeretből? Mert azt beszéltünk, hogy szerintem elég gáz. Én megelégszem a jó kis 2D-sel. De azért aranyos vagy, hogy bedobtad ötletnek!
Ja, van olyan is, hogy a pocakról lehet mintát venni. :roll: Hát könyörgöm! Azt csak nem akasztom a falra! Vagy beteszik a ruhásszekrénybe aztán ha jön valaki előkapják??? Hah, na mindegy.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Nő a postásunk!!!!!!!!!!!!! Kép

Kép

Kép
katlina
 
 


Kép



Csajok! Megígértem, hogy szólok, de biztos többen is láttátok már a Cora akciós katalógusában, hogy a tanuló kutyus 6.490 Ft lesz nov. 7-től. Annyit tudok, hogy raktáron 165 db van belőle... Szóval van bőven!!!!

Jó éjt!!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok!

Köszi Mindenkinek a jókivánságokat!! :)

Egy gyors bejelentkezés...
Javulgatok... vagy legalábbis úgy tűnik. Asszem hat a gyulladáscsökkentő, mert most már kapok levegőt. Viszont még szombatig szednem kell a cuccot, hogy biztosan elmúljon a gyulladás.

Levente ma már ment bölcsibe. Apja és nagymamája mennek ma érte. :)

Nekem meg egyre gyakrabban vannak jóslóim. Néha már frászt is kaptam, mikor elkezdett menszisen görcsölni a hasam alja... Remélem még bent marad Dávid, legalább egy hétig, mert van egy kis köhögésem, ami császárnál nem épp a legszerencsésebb dolog.

Jaimme:
Szerdán megyek nst-re... úgy rémlik, hogy te is aznap mész majd Mosonyihoz. Nekem 16:30 körül kell ott lennem... ti mikor lesztek majd ott?

Pusz! Mindenkinek!
szilbee
 
 


Sziasztok!

Kicsit megkésve, de én is nagyon sok boldog szülinapot kívánok a 3 éves Bettikének :lol:

Szilbee, de jó, hogy javulgatsz! Ennél rosszabbkor nem is jöhetett volna neked ez a betegség! Szorítok, hogy Dávid maradjon még benn addig, amíg te teljesen meg nem gyógyulsz! Beszélgesd meg vele, hogy jobb még neki odabenn, várja meg amíg anyuci jobban lesz! :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Fényképpel egy darabig még adós maradok, nem szívesen mutogatom magam. De a fogyókúrához meg lusta vagyok... :oops:

BBJ! Írd csak a recepteket, kipróbáltam tegnap a gyors kajádat brokkolival, fincsi lett, én egy pici fokhagymát tettem hozzá (nagyon imádjuk). Elé meg kukorica levest főztem.

Jól jött a villám-kaja recept, mert két napig pakoltuk a lakást. Megjött az új franciaágyunk és mindenki másik szobába költözött, jól megkavartuk a 4 szobát, semmi és senki nem maradt ott, ahol eddig volt. Nagyjából rend van, csak a szekrényekben uralkodik káosz. Ma Jázmin is segített a pakolásban: amit betettem a kosárba, hipp-hopp kipakolta. Jó játék volt, de aztán sehová sem haladtunk, így nekiálltunk inkább mosni. :lol:

Szilbee! Gyógyulj meg, én Jázminnal köhögtem, a műtét közben meg is itattak, mert nem tudott Mosonyi összevarrni, úgy rázkódtam... :roll:

Nagyon bájos a két fiatalember a képeken, látszik, hogy jól érezték magukat. :D

Jaimee, Balwin: egy kislány ágya nem is az igazi baldachin nélkül, mi már csak tudjuk, nem?! Néha az én párom is értetlenkedik, hogy minek kell a lányoknak a 623-dik csipkés zokni vagy hajgumi (Annámnak derékig ér a haja), de mindig meggyőzöm, hogy nekem van igazam, egy kislánynak már ilyenkor csinosnak kell lennie (na, jó, persze, a fiúknak is...) :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Imikének Sok Boldog Névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Kép

Kép
katlina
 
 


Szilbee: Az Augmentin nekem mindig csodaszerként hat, remélem, nálad is így lesz!!! Igen, szerdán megyünk doktor bácsihoz,de Apa miatt csak zárórára, 7-re... :cry: :cry: Ebből már csak babás-mamás találkozó lesz, ahogy látom...

Köszönöm a bátorítást baldachin ügyben! :D

No megjöttem a kardiológiáról....Jaimee, a naív belibbent a kórházba fél egyre, fél órával a megadott időpont előtt, hogy majd max egy óra és végez.... Mehet rugikat nézegetni. Tömött folyosók, ideges, étlen-szomjan várakozó, betegebbnél betegebb és nyomorultnál nyomorultabb emberek egymás hegyén hátán...Üléhely nincs.....Megtaláltam a helyet, mégis kerítettem ülőhelyet, nézelődtem, látszólag mindenki tudta, mi a dörgés, csak én nem....Minek a sorszám, ha időpontra jöttünk? Miért van két kard. ambulancia?? Miért nem kéri senki a beutalót??? Néztem, mint egy ufó. Egy óra ücsörgés után végül az egyik asszisztens rá méltóztatott kukkantani a beutalómra, aztán elordította magát: - Kismama szívzörejjel? Na, akkor egészen rossz helyen várakozik, magát a kardiológiai OSZTÁLY-ra soroltuk be vizsgálatra. Egy emelettel lentebb várják magát. - Na vettem a cókmókom, már szemem sem rebbent, hogy ezt nekem honnan kellett volna tudnom, hogy nem a járóbeteg kardiológiára kell mennem, hanem magára az osztályra.....Mindegy, újabb várakozás, míg végül negyed 4-kor, csaknem 3 óra várakozás után beszólítottak, pulzusom az egekben, betegkezelés: futószalagos,
kedvesség, empátia: szikrája sem, de mit is várok...Na a lényeg, hogy kutya bajom. Egy csomó számomra érthetetlen adat van a leletemen, de a lényeg akkor is az, hogy minden oké. Hála Emődi dokinak, erről most már papírom is van.

A kismamaság - rájöttem - sok szempontból is jellemformáló. Egészségesen is megismered az eü mély bugyrait, megtanulsz órákon keresztül egy ficánkoló babával a hasadban türelmesen várni, önuralmad fejlődik, nem beszélve az élelmességedről, pisit is megtanulsz visszatartani, egy csomó embert megismersz a nyavalyájukkal együtt...szóval....

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!

Szilbee!
Javulgassál most már teljes gőzzel, mert nagy szükség lesz az erődre! Jósló, atya világ mit mutat az nst? meg a méhszájad akkor nyílik? Jajj, annyira izgulok!!!

Szamóca!
ne izgulj már, nekem is van mit leadnom! Tényleg, fokhagymát én is tettem hozzá, még a legelején mostanában elfelejtettem! :oops: na, még keresek, hogy miket lehetne csinálgatni. Most a hétvégén hallottam a csirketortádat, csak nem úgy ismerték, hogy torta, de ugyanaz. Mergcsináltam asütőtökkrémlevest, sósan, jó sok fokhagymával, pirított zsemlekockával, füstölt sajttal, a fiúk kétszer is szedtek, kivéve Misit. Ízre olyan volt, mint a feles sárgaborsó.
Ja, salátának almás káposzta volt, isteni. Milyen az a kukorica leves?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Imikének
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ja, és ma voltunk oviba 1/2 11- 1/2 12-ig. Holnap nem megyünk, mert mennek valami birkózásra, amire a kicsik egyébként sem mehetnek, így maradunk itthon. Nagyon tetszett Grétinek, nem akart velem hazajönni, remélem így veszi a többi akadályt is.
Na most már nem töltöm az oldalt!
Pusza mindenkinek.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Imikének boldog névnapot!

Kép

A kukorica leves is az extra gyors kaják közé tartozik: 3/4 doboz konzerv morzsolt kukoricát összeturmixolok, aztán vajon megfuttatok egy negyed fejnyi vöröshagymát, megy rá egy kis liszt, utána (mennyiségtől függően) egy-másfél leveskocka forró vízben feloldva, aztán a kukoricapép. Összeforralom, pici sóval , fehérborssal ízesítem, kevés tejszínnel, tejföllel vagy tejjel (ami van otthon) lágyítom, a legvégén beleteszem a megmaradt szemes kukoricát. Pirítós kockákkal tálalom, tetejére mehet kicsi reszelt füstölt sajt.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Kép
Nagyon sok boldog névnapot kívánok Imikének.
Tegnap délután voltunk a Corában és vettünk egy kenyérsütőgépet, úgyhogy várom a recepteket.Úgy örülök neki mint a kisgyerek amikor a hőn áhított játékát megkapja.
Úgy néz ki hogy Angéla most kezd majd beteg lenni, mivel eléggé csúnyán köhög és van egy kis lerakodása is.
Szilbee! Én a terhességem végén annak idején augmentint kaptam mivel a vesém nem valami jól választottki, és a baktériumokat írtani kellettA sok antibiotikumtól pedig a bőröm olyan lett mint a hal pikkelye, ráadásul még viszkettem is, úgyhogy a császárkor ahogy meglátták a hasam majdnem megijedt a doki.Sajnos testápoló sem használt.De a "szülés" után pikk-pakk minden elszállt.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


szép jó estét minden anyukának, házitündérnek, névnaposnak, eü-ben ismét csalódónak, oviba, bölcsibe beszokónak, baldachinszerelőnek :)!

Látom, nem sok minden történt ma... Nekünk is átlagos napunk volt, hajvágással! Szabi "taraját" megkurtítottuk, mer mán extra hosszú volt!

Imikének


Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok!

Jaimee, komolyan, már nem is te lennél, ha nem hoznál ilyen egészségügyis történeteket :lol: Na, jól van, én biztos felrobbantam volna, de olyan humorosan írod le, hogy élvezet olvasni! Nem is értem, mi a fenének kell a kismamákat ilyeneknek kitenni. Azt meg már egyáltalán nem értem, hogy vezethet a Hetényi az év kórháza szavazáson?! Van itt valaki, akinek csak jó tapasztalatai vannak ezzel a kórházzal kapcsolatban?

Nem ér ilyen jó kajákról beszélni itt nekem, most este 7-ig fogorvosnál ültem, és fél 9-ig nem ehetek...szóval még pár perc... :lol:

Márti, nekem nincs kenyérsütő gépem, azért örülök az örömödnek, remélem más tud neked valami jó kis recepet adni!

Dorka, Katlina, tényleg iszonyat hasonlítanak a skacok :lol: Akár ikrek is lehetnének :lol:

BBj, tök jó, hogy Grétinek tetszett az ovi! Meglátod, eljön még az idő, amikor nem akar hazamenni :lol:

Ma Csongi kb. 10 rajzzal állított haza (hónapok óta nem volt ceruza a kezében) Lerajzolta magát és a haverját focikapuval, odaírta a nevét és rajzolt egy magyar zászlót. Lerajzolta magát, apát és anyát. És az anyukámék házát hátsó udvarastól, garázsostól, mindenenestől. Hogy miket nem tud ez a gyerek? :wink:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Majjövökmég, mostcsakgyorsan:

Meggen bunkó voltam tennap: Dorka,Katlina, hát oan gyönyörűek ezek a legények! :lol:

Évi, láttalak ám az elébb a tívíbe :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Bmárti! Íme az én kedvenc kenyérsütős receptem, bár, gyanítom, ezután senki se mossa le rólam a konyhatündérséget... :oops:

Burgonyás kenyér

Sorrendben, ahogy a gépbe kell tenni:

200 ml tej
100 ml víz
150 gr főtt, áttört burgonya
300 gr finomliszt és
250 gr rétesliszt keveréke,
1,5 kávéskanál instant élesztőpor
1 csapott evőkanál cukor
2,5 kávéskanál só

Tömeg: 1000 gr
Héjárnyalat: sötét
Program: nálam 1-es, a legáltalánosabb

Nekem ez 3 óra alatt készül el. Nem szabad a gépet túl hideg helyre tenni és ha kisült a kenyér, azonnal célszerű kivenni és rácson hűteni.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Balwin, nem mondod? Én a tévében? Hol? :shock:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Imike, Boldog Névnapot kívánok neked!

Évi, háa szolnoktévébe... Gyerkőcösfocis téma volt (műsorcímet nemtok :oops:), oszt ott ültél a sor szélin :D Nemmondod, hogy nem te voltál! :shock:

Druszám, sztem anyósodat is láttam nyilatkozni gázügyben :oops: :mrgreen: Legalábbis a név alapján minnyán rátok gondoltam...

De simán lehet, hogy ehhez is hülye vagyok :?

Győzike mevvolt, menek Sofőröket nézni :twisted:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Kép
Szamóca73! Köszi a receptet, majd ma ki is fogom próbálni.Remélem nem csalódok majd a gépben.
Legyen szép napotok, én most megyek reggelit vásárolni és utána irány a gyerekekkel a szélrózsa minden íránya.Ovi-suli- meló.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Sziasztok!

Ma kivizsgálásra viszem mindkét gyereket.

Judit!
Anyósomat? Elképzelhető. Végülis miért is ne, de nem tudok róla.
Majd megkérdem az életem páráját, hogy mit tud ezügyben.

Márti!
Nekem is van kenyérsütőm, de még soha nem használtam, pedig 3 éve megvan! Na, most már elő kellene venni, én is kaptam anno egy jól bevált receptet, majd megkeresem, aztán leírom. Az sima kenyér.

Olga!
recept:
7-8 szelet Graham kenyér
5 dl tej
3 tojás
15 dkg cukor
7 dkg olvasztott vaj
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. őrölt fahéj
aszalt gyümi
Sütőt előmelegíted 180 fokra. Az aszalt gyümiket apróra elvagdosod, a kenyeret összetépkeded, egy nagy tálba a kettőt 15 percre tejbe áztatod. Felvered a tojásokat, és bele a többi hozzávalót, majd rá a kenyéres tejes aszaltgyümis "dolog"-ra, majd kivajazott tortaformában 50 percig sütöd.
A képen meg van szórva porcukorral)

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Jó reggelt!

Imike!
Naggyon Boldog névnapot! :)


De jók ezek a receptek!!! :D

Én mindig a enyérsütőmben csinálom a dagasztós cuccokat (pizzatészta, kelttészta, fűszeres lepény tésztája). Nagyon klasszul ki lehet használni.

Judit!
Majd holnap megyünk nst-re... .Eddig is volt már jósló, csak nem ilyen gyakran. Persze olyankor még egyszer se volt, mikor épp rajtam volt a CTG... :roll: De ez már csak ilyen. Nst-n olyan kis szégyenlősek a lurkók. :lol:
Hát igen! A sok játék és jó társaság el tudja varázsolni a gyerekeket oviban, bölcsiben egyaránt!! :D

Dorka!
Köszi a cuccokat!! :D Tegnap így már össze tudtam rakni a végleges kórházi pakkot!
Tegnap megnéztük Ádámmal közösen az albumban a Szabis képeket!!! Annyira jók!! :lol: Csupa szem ez a gyerek!!! :shock: :lol:
Tényleg!! másik nagypapa is fogta már a csemetét??

Jaimee!
Tényleg nagy jellemformáló a mai egészségügy... Én pl. most már rá tudom hagyni páromra, ha ki akarja rajta dühöngeni magát. Most is a jegyzőnek fogalmaz egy levelet, hogy visszaigényelje a 2x1000 forintot, amit elkértek tőlünk, mikor hétvégén mentünk az ügyeletre (Mórára majd a kórházba), hogy csináljanak valamit a fájó, gyulladt arcüregemmel. A Mórán még az orvossal is összebalhézott, hozzáteszem teljesen igaza volt, de engem már hidegen hagy az ilyen típusú doki és csöndesen inkább elmegyek egy szakemberhez, mint hogy felhúzzam magam rajta. De hát nekem muszáj nyugodtan viselni a dolgokat a pici miatt. Ádámnak meg csak le kell valahogy vezetnie a dolgot.
Ja én is akarok baldachint a kiságyra, csak nekem varratnom kell majd, mert mindenütt csak muszlinosat találtam vagy mintásat. Nekünk pedig pont azért kell a baldachin, hogy este el tudjuk függönyözni a picúrt, míg elalszik.
szilbee
 
 


Kép Imike nevében a köszöntést, nagyon élvezte, hogy neki szóltak a jókívánságok! Kép

Bocsi, hogy csak így, néha-néha kapom fel a fonalat, de korlátozom a géphasználatot, mert hát tanulni is kell, na meg a gyerkőcök se azt lássák, hogy anya mindig a gép előtt ül. :roll:

Szamóca, nagyon szépek a gyerkőceid, úgy látom ők is kreolos bőrűek. Nekem Ancsi és Imike kreolos, Peti az én hófehér bőrömet örökölte. :shock:

Márti, nekem is van kenyérsütőm, én nagyon szeretem, használni is és a kenyér is finom benne. Már lángoshoz is dagasztottam benne tésztát. Nekem van egy pohár hozzá, és a receptem is poharas, ha gondolod leírom.

Olga, a múltkor nézegettük Imikével a képeket, délután játszás közben megszólal Imike, Peti olyan Óga.
Tessék? Én sem értettem, de aztán rájöttem, hogy arra gondol, amikor magyaráztam, hogy Balázs az Olga kisfia, akkor ő Balázsra gondolt, hogy hasonlít Petike Balázsra. Oan kis kerekfejűek mind a ketten. :lol:

Na lépek a kaja már kész, még megy a mosógép, aztán elmegyünk a boltba. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!


Szilbee! Hát, apa (mármint nagyapó) altatta el Szabit vasárnap, simi-simi a hátát, meg dörmögött neki... :D

Örülök, ha jók lesznek a cuccosok!
NST-s beszámolókat is várunk majd! Azta, már alig van pár nap/hét...
tökre izgulósodok!!! :D :D

BBj! Kivizsgálás? Mié, ha meg szabad kérdezni?????

Évi, fogorvos akkor letudva? Vagy még menned kell?

Balwin, láttam, apjuk concertezett pénteken? (Csak a plakátot láttam...
:roll: )

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasz!

Én meg a wiwen azt is láttam hg belépés díjtalan, kilépés bizonytalan:))) :mrgreen: de persze 10-kor hol vagyunk mi már???........Jó buli volt?

Szilbee!
Miért kérték el a pénzt? Mert nem volt indokolt a megjelenésed? ebben az esetben szokták......de hát gondolom csak rád kellett nézni.....nám értem.....

Süti,süti itt össze vissza, nyammm......BBJudit! Írjál már nekem lécci hg miket táplálkozol mostanában...hg ne legyek túl egyhangú......nálom most egy darabig a virsli elég volt....

Nem erre a sütire gondoltam de most kisütött a nap:)))))))
Akkor próbálkozok még: LOTTÓ 5-ös, LOTTÓ 5-ös........na hátha.....

fanna3
 
 


jahhh...sztetek hülyének néznek ha már vennék sapkát? elég hamar keresztül fú rajtam a szél...és azonnal fáj a fülem....

fanna3
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?