Új privát üzeneted érkezett!

nyulcsi írta:Malacka! Ti merrefelé laktok?

A Nyírő Gyula kórház mellett. Mikor ide költöztünk, még örültem is, hogy majd csak át kell sétálnom az úton, ha szülni akarok. Aztán persze megszünetették itt a szülészetet és kereshettem új kórházat.

Én küzdök a tejjel. És nem azért, mert kevés van. Az egyikből etetés után még le tudok fejni 80ml-t. És álatalában abból is fejnem kell, amelyikből éppen nem etetek, mert különben a következő etetésig dől belőle a tej és nagyon fáj.
malacka01
 
 


Sziasztok!

Nekem a naptár szerint 2 hetem van hátra Lili születéséig. Eddig minden rendben ment, és remélem a befejezéssel sem lesz baj.

Hasonló cipőben vagyok, mint néhányan közületek, én is a MÁV kórházba járok nőgyógyászhoz, de sajnos a szülészet nem készült még el, ezért hivatalosan a Szabolcs utcában kell szülnöm.

Az orvosom azt mondta, hogy ne nézzem meg előzetesen, mert bőven elég lesz egyszer látni, a szüléskor... Ez nem volt túl bíztató. A leírásaitok alapján azért nem ennyire rossz a helyzet.
Másoktól is sajnos hallottam rémtörténeteket, hogy az anya a szülés után 1,5 napig nem kapott normális ágyat, mert túl sokan voltak egyszerre, stb.

A doki elszólása után elkezdtem gondolkodni, hogy akkor inkább megyek a Shöppf Méreibe, bár ott 140 000 Ft egy szülés. és ez azért nem kevés pénz. Csak akkor szeretném kifizetni, ha tényleg jobb ott, különben nincs sok értelme.
Az orvosom mindkét helyen ugyanaz lesz, inkább a körülmények érdekelnek, sokan azt mondják, hogy ez eléggé meghatározó tud lenni az első szülésnél.

Kérlek, segítsetek dönteni, ha van tapasztalatotok!
Hogyan lehet kérni, hogy meglátogathassam a szülőszobát - a dokim sajnos mint fent írtam ezügyben nem volt segítőkész /egyébként orvosnak nagyon jó/?

Köszönöm, Doró
doro2
 
 


doro: szerintem semmi gáz nincs a Szabolcs utcával. Vagyis nekem teljesen megfelelt, pedig én egész nap ott voltam, mivelhogy indított szülés volt. Persze, biztos lehetne szebb meg jobb, de a célnak nekem megfelelt :)
Vendég
 

 
 

Sziasztok!
Doro, egyszerűen nem értem azokat az orvosokat, akik az amúgy is feszült helyzetet még fokozzák a kismamáik paráztatásával is.
Igaz, én már régebben, másfél éve szültem ott utoljára, de hidd el a szülőszoba ajtaja nem egy időkapu, amin, ha belép, visszamész az időben 100 évet.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Doro! A dokidat is meg lehet érteni. Tavasszal olvastam a schöfis topicot és ott nagyon sokan elégedetlenkedtek. Egyrészt sokat kellett zsebből fizetni (és persze a legtöbb doki meg is mondta előre, hogy mennyi ezen felül a tiszteletdíja) és ugyanazt kapták, mint korábban. Semmi sem változott, csak fizetni kellett érte nem kis összeget, de ha komplikáció lép fel, akkor ez az összeg természetesen megemelkedik.
Sztem inkább maradjál itt és szülésznőt fogadjál, mert ő lesz Veled a legtöbbet. A baba pedig tényleg hozzáértő kezekben lesz. Egy dolog fontos: ha nem tudsz valamit, nem vagy tisztába vele kérdezz! Mindenben segíteni fognak. Én sokkal jobb körülmények között szültem a két nagyfiamat, de nem bántam meg, hogy Gáborom ebben a kórházban született. :wink:

Mamacka! Igazán irígylésre méltó a bőséges tejecskéd. :D Tejadáson még nem gondolkodtál?

Anikó!Ez a Szent Imrés kitérő valóban kimaradhatott volna az életetekből. Jobbulást Neked! :D
TAJ kártyát a párom személyesen intézte el a Teve utcában. Kb. 20 percet állt sorba, de meglett. Amúgy nem mindig van ott sem hosszú sorbanállás.
Tejecske pedig igény szerint alakult nálatok is. Ez nagyon jó. Azt mondják, hogy ha napi 750 ml (gr) tejecske megvan, akkor már biztos, hogy elegendő a baba számára. Nálunk Gáborom 800 gr körül eszeget azóta, hogy este 10-1/2 11 körül még mellre teszem. Ilyenkor alszik és úgy eszik. (Ez az álometetés, mint kiderült.) Korábban volt úgy, hogy 12 órát is aludt egyhuzamban, de akkor kevesebb volt a napi tejmennyisége, bár még így is szépen gyarapodott. Én persze reggel csillagokat láttam, annyira fájt a mellem a telítettségtől. Mindenki azt javasolta, hogy ne keltsem fel, inkább fejjem le ha zavar, de én meg úgy gondoltam, hogy a fejéssel csak félig oldom meg a problémát, mivel nem a gyerekem profitál belőle, nem ő eszi meg a lefejt tejet. (Az pedig koránt sem biztos, hogy később a lefejt tejet elfogadja.) Úgy látom, hogy jól döntöttem, mindkettőnknek jó ez a késő esti szopi.

Babettról tudtok valamit? Talán már otthon is vannak.

Lilly! Ti hogy vagytok, hogyan alakul a napotok?

Nyulcsi! Akkor most Neked mennek a drukkok!!!!!!!! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hello Minkdenkinek!
NAgyon köszönöm a drukkokat!! Aztán lehet, hogy itt lógok még vagy 2 hétig is... Emlékeztek, hogy Lilly is mennyit várt?! Szívesen hallanék Róluk, bár biztos nagyon elfoglaltak.
Babett kb annyi ideje tünt el, hogy lassan újra jelentkeznie kellene!!

Doro, én nem biztatnálak a Schöppf-re... NEm tudom, szerintem épp elég, hogy így is fizetünk amellett, hogy én pl 10 évig fizettem a max.TB-t a teljes megkeresett fizum után, és mikor életemben először valamit vissza kéne kapnom, akkor fizessek még.... szóval..
persze tudom, azt fizetjük meg, hoyg a rendelkezésünkre állnak éjjel nappal a fogadott orvosunk és szülésznők, és én nem is sajnálom Tőlük, tényleg nem, azok után, hogy valóban nagyon odaadóak. Ezt a fizetésükért nem is lehetne elvárni!! ÉS ezt teljesen komolyan gondolom. Azt viszont nem hiszem, hogy kellene még ettől is többet fizetni....A körülmények állítólag elhomályosulnak mikor "ottartasz" és az emberi tényező a legfontosabb. HOgy jó és emberséges kezekben légy, amikor szükség van rá.
És ez állítólag a szabolcsban adott. Ha ugyanez lenne a humán feltétel amott is, akkor szerintem kár... Ráadásul bestresszeled ezen magad két héttel szülés előtt - nem érdemes! De nem akarok okoskodni!
Én megyek mondjuk a kiírás után 3-4 nappal, Te meg megszülsz mondjuk 39+4-re és akkor együtt leszünk bent, és majd bátorítjuk egymást... :lol: Azért érzek Veled együtt, mert kb. a 36.hétig én is azt hittem, hoyg átadják a MÁV-ot..... és nagyon de nagyon de nagyon dühös voltam, hogy nem....

Kép
nyulcsi
 
 


Nyulcsi! Nem baj, ha itt lógsz még 2 hétig, csak egészség legyen, erő és kitartás! (De az is megtörténhet, hogy már holnap nem jösz. :lol:) A várakozás ilyenkor a legrosszabb, tudom. De ha még olyan jól érzi ott bent magát Benőke..... :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hello Doro!

Elmondom amit gondolok, majd eldöntöd, hogy neked mi a jó. Én a 32. hétig Schöpf-Méreis dokihoz jártam. Nagyon sokat köszönhetek neki, lelkiismeretesen, emberségesen bánt velem. Szakmailag is teljesen meg voltam vele elégedve.

Nekem már ugye a fizetős kórházban kellett volna szülnöm, de amikor elkezdtek kiderülni a tarifák letettem róla. Ez ugye április közepe volt. Nálam jobban senki nem utálta a kórházreformot.
Csak sorolom, gondolom az árlista most sem változott. 135e a Te szülésed, 15 ezer a gyerek ellátás, ha kérsz EDA-t (én nem kértem a Mávban sem, de ezt szerintem sose lehet előre tudni) - 25 ezerért hívnak anesztest, doki mondjuk kb. 50e, ha szülésznő is akkor 20e - ez testvérek között is 220-250-re jön ki. Jó itt is adsz a dokinak, de akkor sem mindegy... Arról nem beszélve, nekem akkor azt mondták, ha mondjuk bekerülök előbb egy napra az 8000 Ft pl..
Ja és akkor ez sima komplikáció mentes szülés, nem volt egyéb procedúra - bár ilyen sose legyen nálatok sem, de szerintem 250 e nagyon sok egy szülésért, amikor rendes TB fizető állampolgár vagy. Ja és ott is csak 1 db egyágyas szülőszoba van, áprilisban a másik még háromágyas volt. És sokkal rosszabb körülmények, mint a MÁVban mondjuk (jó nekem még nagyon szerencsém volt, hogy ott szülhettem, de elhiheted nekem sem volt könnyű a 32. héten orvost és kórházat váltani). Én a szabolcs utcát megúsztam, de itt a lányok véleménye szerint ez is kibírható.

A schöpfis dokit ma is ajánlanám mindenkinek, de én ennyi pénzt inkább a gyerekemre költök.

Ja és az élet itt kárpótolt egy ugyancsak lelkiismeretes doki-szülésznő párossal, így én a következőt is a MÁV-ban szeretném szülni. (még szerencse, hogy ez lenne egyébként a területileg illetékes kórházam is, remélem addigra el is készül :wink: ).

Remélem tudtunk segíteni.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Tücsi neked meg nagyon köszi a tanácsot, kíváncsi vagyok, nekünk hogy alakulnak majd az éjszakák.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Doro, nekem is azt mondta a dokim asszisztensnője, h inkább ne menjek be előre megnézni a Szabolcsot :( Itt vagyok majdnem 37 hetesen és még mindig dilemmázom, h menjek vagy maradjak...Nekem ráadásul hab a tortán, h a dokimmal serm vagyok maradéktalanul elégedett :(
Nálam alternatívaként a János kh játszana be, egyrészt mert a szomszédom ott vezető szülésznő, másrészt pedig területileg is oda tartozunk. Hát nem tudom, mi legyen :(
Kata55, egy nap különbség van köztünk, én 36+4 vagyok :)
Szép napot mindenkinek!
Petra
tpetra_
 
 


Na sziasztok!

Igen, már itthon babázunk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Bocsi, de nem olvastom vissza az elmúlt 4 napot, csak beleolvastam.
Na hát nov. 1-én 13.50-kor született meg a kis Boti fiúnk. :lol:
Szerda este 10kor már elkezdődött valami itthon, majd 1-én reggel 6kor bementünk, miután már rendszeresek lettek és 5 percesek a fájások. Aztán a kórházban volt oxitocin, burokrepesztés, amivel a nekem már fájó szúrások óriási fájdalmakká erősödtek. És mivel 6 óra kórházi várakozás után is csak 2 ujjnyi voltam, és a ctg is rosszabbodott, császár mellett döntöttek, így 2kor felnyitották a pocit, és kivették Botit. Aztán kiderült, hogy rosszul állt be a feje, ezért nem tágultam, és így ki sem jött volna. Szóval nagy küzdelmek árán, de meglett. :lol: A császár miatt még nehezen mozgok, de ez mindent megér :lol:

A kórház összességében nem volt rossz, kedves a személyzet 99%-a, de segíteni nem nagyon van idejük. Nekem a szülésznőm (Zsuzsi) sok infót adott, és a szobatársak is elláttak néhány tanáccsal. Szabó doki és Zsuzsi egyébként nagyon kedves és segítőkész volt, akinek ők lesznek, nem kell agggódni emiatt! :)

Tegnap érkeztünk haza, majd próbálok többször jelentkezni.
MIndenkinek jó babaázást illetve várakozást....akinek még hátra van. Ha kérdés van a kórházzal kapcsolatban, kérdezzetek!!

üdv
Vendég
 


Petra! Én a Kútvölgyibe jártam a két nagyfiamnál Újpestről. Szerencsére sosem a nagy forgalomban mentünk szülni. Most a közelség nagyon jó volt. Sztem a szülésznő szomszédod tudna ebben Neked leginkább segíteni. Orvost is tudna ajánlani, hiszen ők látják a szülőszobán, hogy melyik orvosnak milyen a hozzáállása, a munkája. Én is szülésznőtől kértem orvosajánlást. És mi a baj a mostani dokiddal?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


szbabett írta:Na sziasztok!

Igen, már itthon babázunk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Bocsi, de nem olvastom vissza az elmúlt 4 napot, csak beleolvastam.
Na hát nov. 1-én 13.50-kor született meg a kis Boti fiúnk. :lol:
Szerda este 10kor már elkezdődött valami itthon, majd 1-én reggel 6kor bementünk, miután már rendszeresek lettek és 5 percesek a fájások. Aztán a kórházban volt oxitocin, burokrepesztés, amivel a nekem már fájó szúrások óriási fájdalmakká erősödtek. És mivel 6 óra kórházi várakozás után is csak 2 ujjnyi voltam, és a ctg is rosszabbodott, császár mellett döntöttek, így 2kor felnyitották a pocit, és kivették Botit. Aztán kiderült, hogy rosszul állt be a feje, ezért nem tágultam, és így ki sem jött volna. Szóval nagy küzdelmek árán, de meglett. :lol: A császár miatt még nehezen mozgok, de ez mindent megér :lol:

A kórház összességében nem volt rossz, kedves a személyzet 99%-a, de segíteni nem nagyon van idejük. Nekem a szülésznőm (Zsuzsi) sok infót adott, és a szobatársak is elláttak néhány tanáccsal. Szabó doki és Zsuzsi egyébként nagyon kedves és segítőkész volt, akinek ők lesznek, nem kell agggódni emiatt! :)

Tegnap érkeztünk haza, majd próbálok többször jelentkezni.
MIndenkinek jó babaázást illetve várakozást....akinek még hátra van. Ha kérdés van a kórházzal kapcsolatban, kérdezzetek!!

üdv


Babett: gratulálok :) :)
Vendég
 


Babett! Gratula!!!!!!! Sok tejecskét, jó egészséget kívánok. Ha tudsz, gyere!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok,

Még élek, csak Eszterke mellett elég nehéz időt találni bármire... A nappali alvás terén nem változott a helyzet: nem alszik. A gyerekorvos is azt mondta, ez egy ilyen gyerek, kész. Viszont cserébe éjszaka viszonylag jól alszik: este 9-től reggel 9-ig 2 szopival megszakítva. Volt olyan éjszakánk is, hogy 7 órát aludt egyhuzamban. Nappal viszont nem bírom rávenni, hogy aludjon el. Ez alól kivétel az ebéd utáni séta: amint leérünk az utcára, elszundít, és egy-másfél órákat alszik. Ez is valami. Kár, hogy nem tavasz vagy nyár van, eltologatnám én egész nap! :D

A hasfájása enyhülni látszik, nekünk bevált az Infacol. Viszont elég sokat bukik, sokszor ezért ébred fel szegény.

Most már egyre több időt van ébren úgy, hogy nem bömböl. Nézelődik, szereti, ha énekelünk neki. Fürdeni is szeret, jó meleg vízben. Azért átlag napi 4 óra bömbölésben is részem van, na, az kemény. Lövésem sincs, hogy olyankor mi a baj. Lehet, hogy csak unatkozik? Vagy a fáradtság keveredik az éhségérzettel, és ezért nem tud elaludni, és túlpörög? Passz... De most már nem borulok ki rajta (annyira). Megedződtem. Hozzászoktam, hogy mellette jobb, ha az égadta világon semmit nem tervezek előre. Mindennap úgy alakul, ahogy éppen sikerül. Azért próbálok valamiféle rendszert kialakítani, de egy kétségbeesetten bömbölő újszülöttel a karodon elég nehéz a könyvek utasításait követni... :-( Talán később már működn fog a suttogós "álomvilág". Addig meg túlélésre játszom.

A szülés előtt állóknak azt tudom javasolni, hogy ne izguljanak a Szabolcsos állapotok miatt. Én ezt tettem a terhességem nagy részében, és aztán a szülés és a kórházban töltött 3 nap is nagyon jól sikerült. És nem csak az idő szépítette meg az emlékeimet! Hatalmas előítéletekkel és pesszimizmussal mentem szülni, és nagyon pozitívan csalódtam. Igazság szerint a 3. napon még nem is nagyon akaródzott hazajönni. Annak, akinek első kisbabája születik, legalább 5 napra szüksége lenne szerintem, hogy belerázódjon a dolgokba. Én nagyon felkészületlenül jöttem haza, ki is buktam egy hét alatt. Egyszerűen nem mértem fel, mivel is fog járni egy izgága újszülött ellátása. A múlt hét közepén mertem azt kijelenteni, hogy menni fog. Addig el voltam veszve, és meg voltam róla győződve, hogy túlnő rajtam ez a feladat. Szerencsére volt segítségem (párom, anyósom, nővérem), gyakorlatilag a mai az első napom kettesben Eszterrel.

Na, nyüszög a poronty (sétából jöttünk haza, aztán még a lakásban is aludt 25 percet a babakocsi mőzeskosarában - halleluja! :D ), igaza is van: etetési idő van!

Minden kisbabást puszilok, minden nagypocakosnak kitartás és TÉNYLEG élvezzétek ki az utolsó szabadnapjaitokat, mert utána jön a meló java! :D

Lilly

Kép
waterlilly
 
 


Babett,

Gratulálok!!! Üdv a kulbban!

Lilly

Kép
waterlilly
 
 


Izé...klubban!

Kép
waterlilly
 
 


[b]
tpetra_ írta:Sziasztok!

Doro, nekem is azt mondta a dokim asszisztensnője, h inkább ne menjek be előre megnézni a Szabolcsot :( Itt vagyok majdnem 37 hetesen és még mindig dilemmázom, h menjek vagy maradjak...Nekem ráadásul hab a tortán, h a dokimmal serm vagyok maradéktalanul elégedett :(
Nálam alternatívaként a János kh játszana be, egyrészt mert a szomszédom ott vezető szülésznő, másrészt pedig területileg is oda tartozunk. Hát nem tudom, mi legyen :(
Kata55, egy nap különbség van köztünk, én 36+4 vagyok :)
Szép napot mindenkinek!
Petra


Petra,

Ha a dokiddal nem vagy 100 %-ban elégedett, akkor válts mindenképp!!! Sosincs késő! A szülésnél iszonyatosan fontos, hogy teljesen rábízd magad az orvosodra. Ha ez a bizalom nincs meg, akkor nagyon nehéz lesz.

A kórház maga nem olyan rossz. Lepukkant, de egy-két kivételtől eltekintve a személyzettel én nagyon elégedett voltam. Pedig hallottam ám mindenfélét előtte. Nekem segített, hogy előtte 2x is benn jártam, mert jobban fel tudtam készülni, hogy mit is vigyek magammal. Persze cipeltem egy csomó felesleges holmit is... :wink:

Lilly

Kép
waterlilly
 
 


nyulcsi írta:Hello Minkdenkinek!
NAgyon köszönöm a drukkokat!! Aztán lehet, hogy itt lógok még vagy 2 hétig is... Emlékeztek, hogy Lilly is mennyit várt?! Szívesen hallanék Róluk, bár biztos nagyon elfoglaltak.


Nyulcsi,

Tudta ez a gyerek, hogy mi a jó nekem! Ő csak kímélni akart még egy kicsit... Én hülye meg bementem szülni!!! :D

Ez tök jó, hogy már poénkodni is tudok, két hete még csak bőgtem, hogy hogyan fogom én ezt kibírni... :?

Minden elismerésem azé, aki több gyerekkel is boldogul!!! Nálam teljesen más lett a mérce: nem az számít, kinek hány diplomája van, hány nyelven beszél! Hány gyereket vállal be - na, ez az igazi próbatétel! És nem ám a szülés a legnehezebb rész...

Lilly

Kép
waterlilly
 
 


Eszter még mindig alszik, ezért tengek túl... :wink:

Kép
waterlilly
 
 


waterlilly írta:Eszter még mindig alszik, ezért tengek túl... :wink:


Nincs otthon a macska, cincognak az egerek? ;) :lol:
Örülök, hogy megvagytok :)
Vendég
 


Doro! A szülőszobát minden szerdán 1 órától meg lehet nézni.
Én múlt szerdán voltam és egyáltalán nem borzadtam el.

Én korábban az Istvánba jártam, ott volt a dokim. A szülőszobát ott ugyan nem láttam, de pl. az alagsor vagy a gyerekágyas rész között nem láttam lényeges különbséget. Pedig az most egy nagyon felkapott kórház...


Voltam ma UH-on és a medencetágulat szerencsére nem nőtt. Illetve mondta a doki, hogy a gyerek sokat nőtt és a tágulat nem, szóval ne aggódjak!!! :)

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy mikor lesz szülésre felkészítő előadás a MÁV-ban, vagy esetleg a Szabolcs u.-ban?
Gondolom, csak ilyenkor lehet megnézni a szülőszobát!
Bár olvastam Tőletek jó és rossz tapasztalatokat, de azért megnézném magamnak a kórházat. Január 3-ára vagyok kiírva, de én azért már semmiben nem bízom.
28 évvel ezelőtt születtem a Szabolcsban, lehet, hogy a kisfiam is ott fog születni?!
Ha valaki tud az előadásról vagy a költözésről valamit, nagyon megköszönném a választ.

Üdv. mindenkinek

Kép
lenilady
 
 


Lilly! Örülök, hogy írtál magatokról és hogy Esztivel már kicsit könnyebben vagy. Igen, ez a gyereknevelés nem egy könnyű dolog. A várandósság és a szülés szinte semmi ahhoz képest, ami utána jön/jöhet. Ez az igazi embert próbáló, de mindenki képes megbírkózni vele, csak idő kérdése.

Kutyfül! Jó volt olvasni, hogy a kisbabád vesetágulata nem növekedett. Bízzunk benne, hogy szépen visszarendeződik és hamarosan nyoma sem lesz. :wink: És már kevesebb, mint 3 hét... Tágulással, jóslófájásokkal hogy állsz?

Lenilady! Igazad van, én is felkészülnék mkét verzióra a kh. tekintetében. Mi a biztosíték arra, hogy valóban elkészül addigra a MÁV szülészete? Azért szorítok Neked is, hogy már oda kelljen menni szülni. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Babett: Nagy gratula nektek!!! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek!!

Kutyfül: Nagyon örülök, hogy a tágulat nem rosszabbodott!!! Minden rendben lesz :wink:

Doro: Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én nagy Szabolcs "fun" vagyok, legalábbis a két évvel ezelőtti élményeimből kiindulva, úgyhogy bízom benne, hogy most sem fogok csalódni :wink:

Waterlilly: Jó, hogy írtál magatokról. Ne aggódj, belerázódsz a napirendbe és minden okés lesz :wink:
lamme
 
 


Babett! Én is gratulálok nektek!

Köszönöm lányok a biztatást a medencetágulattal kapcsolatban!
Mtücsi! Jóslók még nincsennek, de szerintem lejjebb költözött a drága, mert ma reggel nagyon rossz volt menni. Baromi nyomás van a lábamon, meg "ott lent":)) Holnap megyek a nődokimhoz, kíváncsi vagyok mit mond, meddig húzzuk még.

Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy félek-e a szüléstől. Ilyenkor mindig azt mondom, hogy attól nem, hanem attól félek, ami majd itthon vár ránk. És olvasva a gyakolró anyukák tapasztalatait, nem múlik a félelmem :?

KépKép
kutyfül
 
 


Szia Lilly,
Már Nadimonál érdeklődtem tud-e Rólad valamit, aggódtam, hogy eltüntél.
Lilly, hidd el, én ugyanígy voltam. Szinte hányingerem volt félelmemben, hogy mi a fenét fogok csinálni, ha a férjem visszamegy dolgozni. A kórházi napokat és az első két hetet itthon végig bőgtem.
Most Nadin 5 hetes, és azt gondolom, hogy belerázódtam, biztosabb vagyok magamban, és ahogy ő is kezd egyre jobban kinyilni, úgy lesz egyre nagyszerűbb vele az ébren töltött idő. Két hét nem nagy korkülönbség ugyan, de meglátod két hét múlva mennyivel könnyebb lesz Eszterrel! Én is csak irígykedve olvasom Panndit, hogy a nálunk két héttel nagyobb Zsófi már nevet, játszik a kezével - szóval nem végigbömböli az ébren töltött időt, hanem fejlődik, ismerkedik az anyjával, kommunikál... Én azt vettem észre, hogy nagyon sokat számít, ha erősen artikulálva beszélek hozzá. Nem sokat tud még figyelni, 10-15 perceket, de azt ki kell használni. A többi idő nálunk is vállon ringatva zajlik, de mondjuk ő aztán legalább elalszik.

Képeket nem teszel fel Eszterről?

Babett, gratula!!! :lol: :lol:

KépKép
kertikiri
 
 


Sziasztok!!!
Először is, Babaett!! Nagyon nagy gratula!! Jól megszenvedtél. Én mindig ettől félek, hogy hosszú órákat vajúdok és az utolsó pillanatban még a császárt is el kell szenvedni : (
Nagyon bátor vagy! És mindenki aki már túl van a szülésen. Én most kezdek beparázni! De legjobban attól félek, hogy a gyermekkel minden ok legyen!

anyukák, akik pedig gyűritek az anyaság első megpróbáltatásait, nektek sok kitartást kívánokk és sokat tanulok tőletek így előzetesen is. Majd ne haragudjatok, ha olyat kérdezek később, amiről már egyszer írtatok. Igyekszem utánanézni eéőbb :lol:

Kutyfül, majd írd meg mit mondott a dokid! Hátha találkozunk bent!

Lilly, engem a férjem mindig azzal vígasztal, hogy majd milyen jó lesz szülés után, meglátom, fogok tudni rendesen mozogni, kikelni az ágyból stb... Most Te azt mondod, az az állapot volt jobb... De akkor Neked nem voltak ilyen mozgásbeli problémáid, vagy tényleg ennyire megviselős az első pár hét?!? Kíváncsi lennék a véleményedre! Millió puszi nektek és kevesebb sírdogálást!

Sziasztok,Bea

Kép
nyulcsi
 
 


nyulcsi: nem elkeseríteni akarlak, de én terhesen sokkal könnyebben mozogtam, mint a szülés utáni első két hétben.

Nálunk most este volt nagy sírás, sehol és sehogy nem volt jó neki, végső elkeseredésünkben betettük a hordozóba, és ott rögtön elhallgatott. Hagytuk benne aludni két órát, aztán átcsempésztem a saját szobájába, a saját ágyába. Közben végig járt az agyam, hogy mi a jobb neki: a hordozóban eltölteni pár órát, amire azt mondják, az első pár hónapban nem egészséges, vagy ha ordít ezerrel órákig :?

Amúgy este 7:40-kor evett, meg most éhezett meg, reggel ötkor :lol:
Vendég
 


Hú, olyan sokat és sokan írtatok, hogy nem tudom követni az eseményeket.
Babett: gratulálok a babához. Most egyébként egyre több szülést hallottam így végződni. Nem is értem mi az oka, hogy a fejecskéjüket nem jól helyezik be. Tudom, hogy mindenkitől ezt hallod, de én is csak azt tudom mondani neked tanácsként, hogy pihenj minél többet. Tejcsinek és neked is fontos. Szoptatás előtt (ha esetleg ki tudod számítani, hogy mikor lesz) igyál 1-2 decit és pihenj 10 percet. Nagyon sokat jelent.
Lilly: bevallok valamit, amit még magamnak is nehezen hiszek, hittem el, hogy megcsináltam, de a muszáj nagy úr. Tomink is nagyon rosszul aludt napközben, még az elején nem is annyira, ott nyüzsgött mellette a nővére és ő simán elaludt mellette. Aztán később megváltozott, és ha el is aludt nagy nehezen napközben, akkor max. 10 percet aludt. Na én azt csináltam és nem követendő a példa, de muszáj volt, hogy babakocsiba raktam bent a lakásban és ha 10 perc után felébredt, tologattam rajta egy kicsit és aludt tovább, tél volt egyébként és nem mertem órákon keresztül kint hagyni. Kint ő is aludt 2-3 órákat is. De bent, azt már nem. Később pedig szépen átszokott az ágyikójába és napközben alszik 2-3 órát is egyhuzamba. És ha bent tudott aludni akár már 1 órát, akkor az egész napjára hatással volt, nyugodtabb, jobb kedvű volt és persze én is.

Voltam tegnap uh-on. MInden rendben. Babácskánk növöget, husisodik. A méhszáj teljesen zárt.

Na megyek, mert felébredt az első szülött.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Bea, én is azt mondom, inkább arra készülj fel, hogy a szülés utáni pár nap nem fáklyás menet. Én is császárral szültem ugyan - Babetthez hasonlóan 10 órás vajúdás után - így nem tudom h a normál szülés után mi a helyzet, de a császár utáni két-három nap nekem horror volt. Utána viszont nagyon gyorsan javultam, sztem hamarabb lettem teljesen jól, mint a gátsebesek. Szóval inkább erre számíts, mint hogy nagyot csalódj.

Panndi, sztem 2 órát nyugodtan lehet a hordozóban. Ha autóban töltene ennyit, mert mondjuk vidékre mentek, akkor is benne hagynád, nem? Az azért jó, hogy utána áttetted a kiságyba, de ennyi miatt ne aggódj. Az esti alvásotok előtt viszont le a kalappal :D

Tornát esetleg beszkenneled majd nekem?

Köszi

KépKép
kertikiri
 
 


Petra, igen 1 nap van közöttünk. Nekem se telik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe, hogy még most kereshetek másik orvost és kórházat. De aztán nyugtatgatom magam, hogy jól van ez így. Mindenki kibírja, én is kifogom. CSakhát ugye, aki már 2x a MÁV-ban szült, az már megszokott egy színvonalat. Lefelé adni nehéz, mint nagy lakásból kicsibe költözni is, de ki fogom bírni. Bár elég nehéz lesz, ha nem babás szobába kerülök. Szülök egy kisbabát, akire már jó régóta várok, aztán órákra nem láthatom, aztán ha végre megkapom, akkor megint elviszik egy kis időre. Szóval nekem ez lesz nehéz. Az a manócska (aki oly pici és ritkán jut ki az embernek, hogy néhány órás, napos újszülöttje legyen) az enyém és egy pillanatra se szeretném ha elvinnék mellőlem. Az idő nagyon gyorsan elrohan. Pár hét alatt olyan sokat nőnek és fejlődnek az elején, hogy minden percet ki kell használni.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok, jó reggeleket,
Köszönöm a beszámolókat a szülés utáni napokról. NEm lettem vidámabb.. Egyre jobban félek. NA mindegy.
Egyébként engem is a hideg kiver, ha arra gondolok, hogy az a gyerek épp csak kijön belőlem, minden új - a keringés, a légvétel, a táplálkozás, a fények, a hangok, tehát mindent kihúznak a lába alól, és akkor még én sem lehetek vele, aki megvígasztalja, dédelgeti, szeretgeti, melegíti... Ez olyan szívtelen... Mintha azonnal magára hagynám. PEdig az indítás fontos nem?
Lehet, hogy hülye vagyok, de pl. nálunk gyönyörű gyerekszoba lett kialakítva a házunkban, tágas, színes, vidám, egy igazi gyerek-kuckó mindennel ami kell, és mégis a hálószobánkba fogom altatni az első időkben, hogy érezze magát biztonságban, hogy ott vagyunk körülötte.. Még nem lehet elkapatni, még csak érzetei vannak.. Aztán majd olyan 3-4 hónapos korában fokozastosan átszoktatom a szobájába. De így talán, ha éjjel azonnal ott vagyok mellette, nem hagyom, hogy elkeseredjen a sírástól, akkor hamarabb átszokik az éjjel és nappal megkülönböztetésére...
Okos vagyok, mi?! Aztán majd jön őnagysága és majd jól átírja az elhatározásainkat.... :lol: :shock:

Kép
nyulcsi
 
 


Azt akartam még kérdezni, hogy a szabolcsban mindig kötnek be infúziót szüléskor? És az EDA_hoz?
Köszi, sziasztok!
Bea

Kép
nyulcsi
 
 


kertikiri írta:Bea, én is azt mondom, inkább arra készülj fel, hogy a szülés utáni pár nap nem fáklyás menet. Én is császárral szültem ugyan - Babetthez hasonlóan 10 órás vajúdás után - így nem tudom h a normál szülés után mi a helyzet, de a császár utáni két-három nap nekem horror volt. Utána viszont nagyon gyorsan javultam, sztem hamarabb lettem teljesen jól, mint a gátsebesek. Szóval inkább erre számíts, mint hogy nagyot csalódj.

Panndi, sztem 2 órát nyugodtan lehet a hordozóban. Ha autóban töltene ennyit, mert mondjuk vidékre mentek, akkor is benne hagynád, nem? Az azért jó, hogy utána áttetted a kiságyba, de ennyi miatt ne aggódj. Az esti alvásotok előtt viszont le a kalappal :D

Tornát esetleg beszkenneled majd nekem?

Köszi


Jajjj, ne haragudj, elfelejtettem, estére itt lesz! Bocs :(

Pont tegnap voltunk auchanban, meg ilyesmi, és két óráz már hordozóban volt este, ezért is aggódtam :?
Vendég
 


Hello Lányok!

Babett - Gratula Boti babához! Sok erőt és kitartást, örömöt kívánunk nektek!

Lilly! Mi az elején ugyanezt csináltuk végig. Nappal no alvás, nyűgös hiszti... ja és az Infacol nekünk is segített :oops: Egyetértek Kertikirivel, hogy sokat javul majd két hét alatt a helyzet. Addig kitartást. Nálam is eljutott odaáig a felismerés, hogy hiába a két diploma - ráadásul pedagógia-pszichológia tanulmányokkal is, a nyelvtudás, gyereket nevelni sokkal nehezebb. Sírva nevettem azon, hogy a sok nyelven való tudatosan kiválasztott ének után LillaBaba apa mak-mak-mak-mak-makifej a hangya című nótájára nyugszik meg legjobban :D Mi sem boldogolunk semmilyen könyvvel, megyek a kemény fejem után, bár néha falakba ütközöm.

Nem tudom, hogy alakul majd neked, de én kifejezetten élveztem, hogy négy hét után végre Lilluval kettesben voltunk. Engem stresszelt, hogy mindenkinek megfeleljek, inkább a saját tempóm.

Lillával olyan nyolchetes kora körül lehetett jobban játszani-bírni. Most már olyan aranyos, nevetgél, beszélget, fogdossa az arcom. De hisztizni még mindig tudunk :shock:

Nyulcsi... mi természetes úton szültünk és elég jól voltam. Mondjuk lehet szerencse kérdése is, de nem feltétlen biztos, hogy hazavág a szülés.

Lilla ma először merült a babaúszáson!!! Tiszta büszke voltam rá. :D Holnap meg megyünk a védőnénikhez babamasszást tanulni, szóval ez egy nagyon jó hét lesz neki.

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ja és Panndi! Nekem is mondták, hogy nem jó a hordozó, de Lillu olyan nagyon szeretett benne lenni, hogy én bizony sokszor beletettem. :oops: Jó nem hagytam benne órákig, de muszáj volt. Most már van egy pihenőszékünk és azt is szereti. :D De semmi baja nem lett.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


beneildi írta:Ja és Panndi! Nekem is mondták, hogy nem jó a hordozó, de Lillu olyan nagyon szeretett benne lenni, hogy én bizony sokszor beletettem. :oops: Jó nem hagytam benne órákig, de muszáj volt. Most már van egy pihenőszékünk és azt is szereti. :D De semmi baja nem lett.
Ildi


És milyen pihenőszéket vettetek? Én is kacérkodom a gondolattal :)
Vendég
 


nyulcsi: Pannink amikor született (4 éve, első gyerekünk), sajnos telt ház volt a szülőszobán, nem lehettünk együtt a születése után. Áttoltak minket a csecsemőosztályra, ott vártam 2 órát rá, aztán értementem a nővérkékhez, hogy még meg se foghattam, KÉREEEEEEEEEEEM. EGy örökkévalóság volt az a két óra. Megkaptam és ott zokogtam karjaimban (most is potyog a könnyem, ha rágondolok) a kislányommal. Akkor fogtam fel igazán, hogy anya lettem. És ő az enyém!!!!!!! Tomival is volt ilyen megható élményem, vele a szülőszobában. Megkaptam szülés után, cicire raktam és mint aki életében mindig ezt csinálta, ott lógott és szopizott. Hihetetlen volt!!!!!!! A szülésznő többször bejött és kedvesen mosolygott, látta, hogy nincs dolga. Majdnem 3 órát töltöttünk így apucival és Tomival.

Panndi: pihenőszék nagyon jó találmány. Én is sokat használtam, használni fogom. Ott tud ülni velünk az asztalnál, nem kell ölbe fogni és úgy enni, meg bárhová vihetem magammal, teregetni (amihez két kéz kell), stb.... És amikor már kanalazunk, akkor is jó, mert ülni még nem tud az etetőszékben és nem is szabad berakni.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Hello Panndi!

Mi a Nagykőrösi úton van egy babadiszkont ott vettük 8500 Ft-ért. Nagyon bevált. :D
http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=egyeb
Nekünk a 24-es szürke asztalos van, mert barátnőimnek etetéshez is bevált, ezért ezt választottam, de van többfajta is... mi még szopisok vagyunk, úgyhogy nem tudok nyilatkozni milyen etetni benne, de Lillut odaviszem ahol dolgom van és nézelődik benne, játszik én meg KÉT kézzel tudok dolgozni. Most is itt eszi a babáját mellettem benne. Igazság viszont az, hogy kb. egy hónapja van így jól el benne.

Én először a Brendonba néztem, ott 20-30 ezrekért voltak. :shock: :shock: :shock: én ennyit soha életemben nem fogok pihenőszékért adni.

Ami neked közel lehet, láttam a XIII. kerület Lehel téri babadiszkontban kb. 10 ezerért. És nekem anyuék miatt közel van a Dunakeszi Kenguru ott kb. 11 ezerét volt a Chicco, ugyanaz, ami a Lehel téren egy kicsit olcsóbb volt.

Bocs, hogy ilyen részeletes, de én ilyen spórolós-körülnézős fajta vagyok, mindent körbejárok. Ezek augusztus végi árak.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, Te melyik kerületben laksz? Csak azért kérdezem, hogy hogy kerültetek a Nagykőrösi útra...

KépKép
kertikiri
 
 


Hello Kertikiri!
Mi Monoron lakunk, innen az M0-son fél óra. :wink: És tényleg jó árak vannak. Hivatalos papírjaim szerint azonban még mindig Újpesten lakom. :D Anyuék, nagymamám a mai napig is ott laknak ténylegesen, ezért sokat megyünk arra. Mivel Panndiék Dunakeszin vannak gondoltam a helyi üzletek jobban érdeklik!
Amúgy mi is sokat vásárolunk arra, egyrészt mert jól ismerem a környéket, másrészt addig Anyu vigyázz Lillura!
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


beneildi írta:Hello Panndi!

Mi a Nagykőrösi úton van egy babadiszkont ott vettük 8500 Ft-ért. Nagyon bevált. :D
http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=egyeb
Nekünk a 24-es szürke asztalos van, mert barátnőimnek etetéshez is bevált, ezért ezt választottam, de van többfajta is... mi még szopisok vagyunk, úgyhogy nem tudok nyilatkozni milyen etetni benne, de Lillut odaviszem ahol dolgom van és nézelődik benne, játszik én meg KÉT kézzel tudok dolgozni. Most is itt eszi a babáját mellettem benne. Igazság viszont az, hogy kb. egy hónapja van így jól el benne.

Én először a Brendonba néztem, ott 20-30 ezrekért voltak. :shock: :shock: :shock: én ennyit soha életemben nem fogok pihenőszékért adni.

Ami neked közel lehet, láttam a XIII. kerület Lehel téri babadiszkontban kb. 10 ezerért. És nekem anyuék miatt közel van a Dunakeszi Kenguru ott kb. 11 ezerét volt a Chicco, ugyanaz, ami a Lehel téren egy kicsit olcsóbb volt.

Bocs, hogy ilyen részeletes, de én ilyen spórolós-körülnézős fajta vagyok, mindent körbejárok. Ezek augusztus végi árak.
Ildi


beneildi: aranyos vagy, köszi :) Dunakeszin lakunk, úgyhogy a Kenguru tökéletes ráadásul ma amúgyis megyek a BuyWaybe, körülnézek :)

kertekiri: itt a torna :) Van rajta egy babamasszázs leírás is, ami meg a tornánál be van jelölve, az ránk vonatkozik, azt kell nekünk tornázni :) ÁÁ, nem tudom feltölteni, adsz egy mailcímet, és átküldöm!
Vendég
 


Sziasztok!

Voltam dokinál, azt mondta a héten nem valószínű, hogy lesz baba, bár semmi sem kizárt:) Szóval Nyulcsi nem valószínű, hogy bent összefutunk.
Viszont Kata nekünk van esélyünk találkozni, és Lamméval is. :wink:


A Nagykörősi úton mi is vásároltunk és tényleg jó árak vannak. Ezen a pihenőszéken én is gondolkodom. Ebbe beteszitek a babát és napközben amerre jártok a lakásban viszitek? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de semmi tapasztalatom nincs a témában.
Nálunk van két macsek a lakásban, így a gyerekszobát el kellett szeparálnunk, hogy oda ne menjenek be. És azt nem szeretném, hogy szegény gyerek állandóan ott legyen, ha nekem más dolgom van a háztartásban. Ebben akkor jöhetne velem a konyhába is.

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok, mi is itt.

Nagyon jó titeket olvasni, és megnyugtató, hogy nem csak nekem vannak "furcsa" gondolataim, és problémáim... :shock:

Nagyon tetszett, hogy nem az a mérce, hány diploma és beszélt nylev, hanem hogy hány gyerek... :) és tényleg így van!!!

Nálunk is változóak ezek a fennlétek, egyre több az éber állapot, pedig csak 3 hetes :shock: tegnap pl délután nem volt alvás, ma meg reggeltől délig...
Felébredt pocifájásra, büfire..aztán hiába jött kis a "cuccos" nem aludt vissza.. :cry:

Mérleg - ti méregettétek, mikor mennyit evett? én irogatom, de egyre inkább unom a dolgot, meg a mérlegnek sem hiszek mindig..általában 15-20 perc alatt szopizunk, akkor megmérem, de még vissza szoktam tenni egy kicsit, hogy teljesen "üritsen". Egy ilyen visszatevés után a mérleg még kevesebbet mutatott... :? szóval még ezt a hetet végigmérem, és utána csak hetente..csak idegesitem magam..

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Babett, nagy-nagy gratula nektek :)

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Még a Schöpf-Méreis dolgohoz: sokáig jártam egy dokihoz, aki ott orvos, de én sem vállaltam be ott a szülést...egyrészt hogy fizetős lett, másrészt (ami a lényeg) hogy a dokival sem voltam elégedett. 4 éve volt egy kis műtétem, amit ott csináltak, senki nem tudott a műtétemről, küldözgettek egyik helyről másikra, a dokit a műtőben láttam, és utolsó nap, amikor a pénzért jött... :?
Egy sote-s kerülő után még igy kötöttem ki a Máv-ban, illetve utána a Szabolcsban..

igaz, hogy lepukkant meg minden, nekem mégis kellemes élmény maradt a szülés..Hiába mondták, hogy szüléskor úgysem arra fogsz figyelni, mi megy a szomszédban, nem hittem el, de mégis úgy van!! :wink:
Szóval inkább az emberi oldal legyen meg, sokkal fontosabb, mint hogy milyen ajtó és csempe van... :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Szülés utáni dolgok - nekem csak kb 2-3 napig fájt a gátsebem, inkább a méhösszehúzódásk voltak brutálisak.. :?
Utána simán tudtam ülni, mozogni..nagyon jól viseltem :wink: perzse ez szerintem mindenkinél változó..

A kórházban végül mindig beadtam éjszakára a manót, így valamennyit tudtam pihenni, napközben ez nem nagyon jött össze sosem... :?

Na, megyek is, nyöszörgés van..

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


kutyfül: vicces lenne, ha bent találkoznánk. Szerintem hasznos dolog a pihenőszék. Mi már két másik családnak is kölcsönadtuk, amikor már nem használtuk, ők is nagyon szerették.

Tejleadás: nem tudom ki írta, hogy sok tejcsije van. Szoptatás után is sokat le tud fejni. Én csak biztatni tudom tejleadásra. Én voltam tejleadó az első manó mellett. Egyáltalán nem macerás. Fertőtlenítés volt kicsit bonyolult, de egyébként házhoz jöttek a tejért. És a tejtermelésnek is jót tett, hogy szoptatás után kifejtem. Nagyon jó érzés még most is, hogy pici babáknak tudtam segíteni azzal a néhány liter tejjel.

Mérlegelés: Panninál én is minden szoptatást lemértem az éjszaka kivételével, akkor nem akartam vele felébreszteni. Igazából engem megnyugtatott, hogy evés után nem azért sírhat, mert éhes, hanem más baja lehet. Tomi rengeteget evett, nagyon sokat hízott az elején, őt már nem is nagyon mértem. Most is lesz mérlegünk, az elején mérni fogom. Aztán hagyom és csak esténként mérem meg, hogy hízik-e.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Pocakosok!
Kaptatok a védőnénitektől a Felicitas-tól Várandós mamák könyvet? VAn benne egy kupon, amit ha leadtok kaptok egy Várandós csomagot. Most egy Avent cumisüveg és egy Mam cumi is van benne a füzeteken kívül. Érdemes kiváltani. Tudtatok róla?
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: