Új privát üzeneted érkezett!

Még nem tudtam visszaolvasni, de azt láttam, hogy az a kérdés is felmerült, hogy maradjon-e a topic. Szerintem is maradjon, habár ezután már ritkábban fogunk irni. Én csak magamból indulok ki, lehet, ti majd több időt tudtok az irásra szánni. Azért néha még én is benézek.

Ime szüléstörténetem. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett. :lol:

Csütörtök éjjel 2 körül arra ébredtem, hogy görcsölget a hasam. Reggel fél 8-ig még jónéhányszor éreztem, aludni már nem tudtam. De nem volt szabályos és túl erős sem a fájás. Fél 8-tól majdnem 10-ig erőteljesebb görcsök kezdődtek. Beszéltem az orvosnővel, aki azt ajánlotta, hogy vegyek be egy No Spa-t, és egy óra mulva hivjam vissza, hátha csak falcs fájások. De én valahogy éreztem, hogy nem lehet téves riasztás. Végül még reggelit készitettem Jankának, sétálgattam, összecsomagoltam, amit a kórházba kellett vigyek.....Tehát nem voltak akkora fájdalmaim, hogy csak arra kelljen figyeljek. A férjem viszont már nem mert egyedül hagyni.
Délben 2-kor még átmentünk nagymamámhoz, de már csomaggal, és azzal a gondolattal, hogy Jankát ott is hagyjuk nála, ha véletlenül menni kell. Továbbra is fájogattam, de én még mindig vártam, hogy rendszeresebb és erőteljesebb legyen. Volt mikor 5-6 percenként jelentkezett a görcs, de aztán 20 percig semmi. Majd 10 perc mulva ujabb görcs, aztán 5 perc mulva...tehát teljesen szabálytalan volt. Végül ismét beszéltem az orvosnővel, és mondta, hogy 5 körül hivjam fel ismét, hátha addig rendszereződik. Végül nem vártunk addig itthon, hanem elindultunk azzal a gondolattal, hogy majd a klinikáról felhivjuk, hogy legalább vizsgáljon meg, tudjam, hogy is állunk. A klinika előtt fel is hivtuk, de azt mondta, hogy most a rendelőjében van még fél 7-ig, és nem tud eljönni, csak, ha tényleg szülök. Megkért, hogy menjünk addig, nézzen meg ott. Hát zért volt mit menni addig, szerencse, hogy autóval voltunk. Ott is várni kellett, mert bent volt valaki. De még ott sem voltak kibirhatatlan fájdalmai, annyi, hogy talán gyakrabban jelentkeztek. Akkor már délután 5 óra után volt valamikor......Mikor bekerültem, és megvizsgált, láttam az arcán egy meglepődést, meghökkenést..nem is tudom, mit, de csak annyit kérdezett, hogy autóval vagyunk-e, mert akkor gyorsan menjünk vissza a klinikára, és ő is jön mindjárt. Errefel telefonált is a klinikára, hogy fogok menni, és sürgösen készitsék el a beutaló papirokat. Én még megkérdeztem, hogy mégis mennyire vagyok tágulva......mire az ő válasza mosolyogva csak annyi volt, hogy....”izé, menjenek gyorsan a klinikára, és jövök én is.”
A klinikán már vártak, és ott is megnézett egy orvos, ameddig megérkezett az orvosnőm. Az is csak azt hajtogatta mindenkinek, hogy siessenek. Nekem meg csak annyit mondott nagy nyugisan, hogy egy óra mulva a kezemben lesz a baba........Még mindig nem voltak kibirhatatlan fájdalmaim, habár én még vártam azokat a fájdalmakat, amiket az eslő szülésnél átéltem.
Még borotváltak, amikor megérkezett az orvosnőm, és nagyon rászólt a nőre, aki borotvált, hogy ne babráljon annyit velem, hanem jobb, ha siet. Végül burkot repesztett, mert a magzatviz még nem ment el. Akkor kérdeztem meg tőlem hogy talán ezután lesznek még erősebb fájdalmaim......? Mire nevetni kezdett, és azt mondta, hogy miért várom az erősebb fájásokat, amikor már 7 centire vagyok tágulva a 10-ből. Akkor tudatosult bennem, hogy tulajdonképpen én végigsétáltam az egész vajudást, és egyáltalán nem volt annyira kibirhatatlan, mint ahogy féltem tőle.
A burokrepesztés után egy naaaagyon nehéz fél óra vagy óra (nem is tudom) következett. A tolófájások alatt éreztem, hogy végem lesz, rosszul vagyok. De ugyanakkor az orvosnőt figyeltem végig, aki remekül lebonyolitotta az egész szülést. Talán az segitett a legjobban, hogy annyira nyugodt volt végig, és folyton mondta, hogy éppen mit csináljak. Jankával nem volt ebben részem, ott sok ápolónő volt körülöttem, meg az orvos is csak velük beszélgetett inkább, még néha néha rámkiáltottak, hogy nem jól veszem a levegőt.....de azt éppen elfelejtették mondani, hogy hogyan kell jól csinálni.....
A lényeg, hogy este 7 órakor Zselykét az ölemben tartottam, miközben az orvosnő az utolsó öltéseket végezte. Vágást ejtett, mert tudta, mert nagy babára számitott, és félt, nehogy magától repedjen.....Hát tényleg nagy baba lett: 3980 g, 51 cm. Úgy orditott, hogy a gyerekorvos, aki tisztogatta meg is jegyezte, hogy „ez igen! Kire hasonlit, hogy igy tud kiabálni? „
Aznap éjjel nem volt velem a baba, de nem igazán tudtam pihenni sem. Még mindig hihetetlen volt, hogy átestem a szülésen. Még másnap reggel is csak az forgott a fejemben, hogy hamarosan kell szüljek, kell készülni a szülésre. Két nap kellett elteljen, hogy a tudatomig jusson, hogy tényleg lehetséges ilyen hamar is szülni. Pedig az első szülésem sem volt túl nehéz (az utólagosan hallott szüléstörténeteket hallva).......

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

Manó: én beszélem be, vagy tényleg hasonlít egymásra a két tesó, azon képen nekem totál úgy tünik! :lol: Köszi a biztatást.

Sikee: Irigylem a szülésedet! Szerencsés vagy.

Még a múltkor vki kérdezte a visszereket. Nekem inkább seprűvénák jöttek ki a lábamon, de nem vészes, illetve 2 enyhe visszerem lett egy lábamon, egy a hátsómon!!! Ja és a terhességi csíkok is most kezdenek kijönni, eddig csak a köldök körül volt 4-5 db(vagyis a pircingem volt helye körül), de most már a köldököm alatt a vonal mentén is kezdenek kijönni(újabb4-5 db) :twisted:

Szerdán megyünk megint CTg-re, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Illetve remélem megvizsgál már a dokim!!

Tényleg akartam kérdezni tőletek lányok egy pár dolgot:
1. mindenkitől vettek hüvelykenetet és mikor?(mert tőlem nem)
2. A dokitok mikor vizsgált meg utoljára hüvelyi úton?(mert engem kb 6-7hete)
3. Elfelejtettem :twisted:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok lányok!
Múlt hét szerda óta nem olvastam a topikot, gondoltam azóta gazdagabbak lettünk 2-3 babával, most meg látom, hogy sehol semmi! Ma hidegfront van, úgyhogy lehet, hogy most jönnek majd...?
Mindenesetre én tegnao összekészítettem a körházi csomagomat, hiszen hivatalosan 3 hét múlva szülök, így bármikor jöhet a pici lány.

Lányok! Én nem tudok mit csinálni, de félek a szüléstől! Eddig anniyra bátor voltam, nem aggódtam miatta, de ahogy közeledik az idő egyre jobban aggaszt a dolog. Bár Sikee története egy kis erőt adott.
VargaViki! Mit mondott neked az a szülésznő, hogy kedvet kaptál a szüléshez? Könyörgöm írd le!!!

Visszér:
nekem nincs, "csak" a szeméremajkamon volt egy, de az is elmúlt! :D :D :D Csíkjaim[/b] sincsenek, de nem túl nagy a hasam, és nagyon gondosan kengetem minden este.
Valaki írta, hogy 9 kilóval diétára akarták fogni. Ekkora marhaságot! Én is 9-nél tartok és mindenki irígykedik, meg dícsér, hogy milyen ügyes vagyok (nem mintha az én érdemem volna, inkább szerencse, hogy nem lettem zabás). 13 kg a középátlag, úgy tudom, de az ismeretségi körömben mindenki többet hízott.
Méhösszehúzódás, jóslófájás: Nekem nincs, a hasam is alig keményedik már. Pedig már várom, így nem tudom elképzelni, hogy 2-3 héten belül szülni fogok. :shock: (nem is akarom...)
A legfőbb problémám, hogy fent van a baba, így nagyon nehéz olyan testhelyzetet találnom, ahol rendesen kapok levegőt ill. kényelmes. Az elmúlt éjszaka katasztrófa volt, vagy 15x megfordultam, 5 órától lestem az órát, hogy mikor kelhetnék már föl, annyira kényelmetlen volt, bármit csináltam, most érzem is, hogy nyúzott vagyok kicsit.
Ezért is jöttem fel a babanetre, annyira szeretlek titeket olvasgatni :D :D Elképesztő, hogy mennyi infót gyüjtöttem itt össze, nekem nagyon sokat segít a topik, így én is remélem, hogy megmarad, hisz a babagondozás lényegesen nagyobb falatnak ígérkezik, mint a várandóság....

Ja a kávézás! Jó, hogy így a 37-38 héten felmerül a kérdés, de nem lett volna szabad? Én capuccino-zom (kb. a 3. hónaptól, mert addig undorodtam tőle), vagy ha kávézok, akkor min. 1-2 deci tejjel iszom egy kis instant kávét... nem lenne szabad? Eddig nem olvastam sehol, hogy tiltott lenne, sőt kifejezetten olvastam terheseknek ajánlott étrendben a tejeskávét.
Szóval érv-ellenérv?

Na lassan megyek, mert 10.30ra ctg-re vagyok előjegyezve, és addig még szeretnék egy málnalevél teát is inni (ma kezdem, remélem segít majd a szülésnél)
puszi mindenkinek!

Kép
Kép
tusimi
 
 

 
 

Sziasztok, lanyok!

Meli vagyok Szekelyudvarhelyrol (Erdelybol). Mar reg olvasom ezt a topikot es nagyon orulok a sok otletnek, amit itt szereztem. En a masodik gyerekemet varom, van egy 3 eves kislanyom Zsofika es most egy kisfiut cipelek a pocakomban. November 14-re vagyok kiirva, ugy hogy mar nincs sok hatra. Rendszeresen iszom a malnalevel teat, remelem, hogy lesz hatasa. A lanyomat tulhordtam, igy inditott szules lett belole, ami 18 orat tartott, szornyu volt.

Sikee szuper, hogy ilyen hamar meglett a kisbaba, remelem, hogy most nem lesznek gondjaim.

agizsuzsi en is Kovacs Tibor dokihoz jarok. MI a velemenyed rola? Engem legutobb 34 hetesen nezett meg es azt mondta, hogy majd ha elindul a szules szoljak. Mit szolsz ot kellene majd hivni, vagy az asszisztens nojet?

Kellemes napot mindenkinek.
meli78
 
 


Kep zsofirol.
Kép
meli78
 
 


Sziasztok :P

Meli, üdv közöttünk. Abszolút igazad van, tényleg nagyon szuper társaság verődött itt össze, én is rengeteg infot innek gyűjtöttem be, és mégha nem is lesz ennyi időnk fórumozni a jövőben (meg soha többet már :lol: ), akkor is remélem még sokáig együtt maradunk és jövő novemberben megszervezzük a közös 1 éves szülinapot a babáknak :D Mekkora hatalmas poén lenne!!!!

Lányok, az én fiam tojik a frontra, a teliholdra, a lépcsőzésre, a málnalevélteára, az NST-re, (ctg), arra hogy apa még nem igazán érezhette hogy milyen erősen tud már rúgni és úgy nagy általánosságban kb mindenre :lol: Se megszületni, se apának produkálni nem akarja magát. Most mondjátok, hát mi lesz így velem? Az apja is ilyen, bár pont ezért imádom :wink: Mind1, ha lesz kutyánk az lány lesz az tuti! :twisted:

Holnap megyek NST-re ismét. 1 hete végig ment a szunya, úgyhogy az asszisztensnő jól megnyomkodta a hasam, erre meg a kis bogár úgy megijedt, hogy 2OO-ra ment fel a pulzusa egy pillanatra. . Bezzeg előtte 1 órát ébren volt, csak mire bejutottam aludt vissza.

Mona,
1,) Igen, vettek kenetet, candidára, trichomonas-ra és streptococcus-ra, 37. héten.
2,) Hüvelyi vizsgálat a terhesgondozás alatt minden hónapban volt, betöltött 36. héttől hetente kell menni, úgyhogy most hetente van vizsgálat. Innen tudom, hogy 2111-re vagyok nyitva, ami nem is változott, kiváncsi vagyok holnap mit mond.
3.) Majd ha eszedbe jut válaszolok. :lol:

Eldőlt, hogy tutira nem tudunk beköltözni a saját lakásunkba szülésig, úgyhogy ide jövünk haza az albiba, így én is nekiláttam a babasarok berendezésének. Alig várom hogy megmutathassam, igyekszem vele! De délután még megyek kismamatornára is, úgyhogy lehet csak holnap lesz belőle valami.

Jó pocakcipelést :lol:

Kép
jahra
 
 


Voltam ctg-n, illetve megvizsgált a dokim. A méhszájam teljesen zárt (nem kéne már nyílnia?), de rövidült... értékeket nem tudok, valami 2-3 centiről magyarázott, hogy elinte 6-7 volt, de mostmár csak 2-3. Jól értettem én ezt...?
Csajok nem tudom mi van velem, már írtam reggel is, de tényleg egyre jobban parázok a szüléstől. Nem akarok pedig, mivel tereljem el a gondolataimat? Pedig állítólag elég magas a fájdalomküszöböm, de hát ilyesmit még nem kellett átélnem...

Ja megkérdeztem a dokit a kávézásról, és ő azt mondta, hogy ha tényleg ilyen híg löttyöket iszom, abból abszolút nem lehet baj... megnyugodtam, a capuccinóm a nap egyik legjobb része.

Annyi dolgom volna, de olyan egy punnyadós ez a nap, hogy még egy szalmaszálat sem raktam ma keresztbe. Na megyek, megmelegítem az ebédemet (persze, ha itthon lenne a férjem erre is inkább őt kérném meg :wink:, de most kénytelen vagyok én)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!
Meli üdv itt nálunk. Nagyon szép a kislányod.

Tusimi, ne parázz!!!Bár könnyű mondani, mert nagyon néha de én is belegondolok, hogy ÚrIsten, lehet 2 hét múlva, vagy 1 hét múlva, vagy x nap múlva szülünk. Ilyenkor elfog egy pánikolási roham, de gyorsan megpróbálok valami szépre gondolni. Vagy a takarítással és pakolással elterelem a gondolataimat. :lol:

Most már tényleg nagyon izgi a helyzet, de azzal nyugtatom magam hogy csak rendben lesz minden.
Ráérsz akkor spanolni magad amikor ott leszel a szülőszobán. Szóval nyugika :)

Én ma megyek NST-re, remélem nem mutat ismét keményedéseket. És vérképet is csinál a szülésznőm.
A méhszáj nálam is még zárt, de a lepény II-III. ami állítólag azt jelenti hogy érett.

Jahra! Ne szomorkodj, a költözés miatt. Mindennek megvan a maga ideje. Lehet hogy nem is lett volna előnyös a szülés előtt még a költözéssel járó herce hurcát átélned.

Na most befejezem, mert mennem kell lassan
üdv mindenkinek, és vigyázzatok a pocaklakókra
Szdona



Kép
szdona
 
 


Küldök egy képet, remélem sikerül feltenni.

De jó, már kiírja hogy lehet ma születik..... :oops: Kép



Kép
szdona
 
 


Sziasztok!

En is egy ideje olvaslak titeket, gondoltam bekoszonok :)
En november 16-ra vagyok kiirva, elso baba lesz, ha minden igaz, kislany.
Szoktam egy masik forumra is jarni (babafalva), de az altalanos babavaros topik, az itteniben az tetszik nagyon, hogy itt mindenki kb egyidos terhes, tehat pont ugyanazok a problemak, kerdesek merulnek fel mindenkiben, es ez nagyon tetszik :)
Lattam, hogy mostanaban tobben felhoztatok, hogy jo lenne, ha megmaradna ez a forum, mert majd a babazas alatt is csomo mindent meg lehet vitatni egymassal, es ez is tok szuper :)
Hat hirtelen ennyi, probalok gyakran jelentkezni, ja, meg rajonni, hogy hogy tudok vonalzot beilleszteni :)
gili
 
 


Sziasztok kedves kismamák!

Látom még mindenki egyben van. :wink:
Hogy vagytok?
Jelentkeztek már nálatok jósló fájások?
Ki issza a málnalevélteát?
Kinél lesz apás szülés?
Felkészültetek már a nagy napra? :lol:
Vigyázzatok magatokra.További szép napot.

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Meli78, Gili! Beírtalak Titeket is a táblába, ha nem gond! Felrakom, majd ha már új babánk is lesz. Szerintem lassan beindulnak... :D

Ma voltam NST-n, hát a drágám meg se moccant, akárhogy lökdöstük, pedig a múlt héten meg majd kiállt a kezem, állandóan nyomkodni kellett a gombot. De hát ő a főnök!
Vendég
 


Hmmm, most iszom a málnelevélteát...egész jó! Nincs olyan tipikus gyógytea íze, érezni benne kicsit a málnát. Szinte érzem is, ahogy puhul a méhszájam... :wink:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Jó Nektek, hogy tudjátok inni. Én összesen 3 napon ittam, és ennek hatására kis túlzással 5 napot ültem a wc-n egyfolytában ... Úgyhogy én feladtam! :?
Vendég
 


Igen...? :shock: Ja, hát ilyesmi még előfordulhat velem is, ez még csak az első csésze. Én kínai kajától szoktam törzsvendég lenni a fürdőszobában... de annyira jó az csípős-savanyú levesük... :twisted:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lafie, koszi, hogy betettel a tablaba :)
En is iszom a malnalevel teat, remelem segit, meg csinalok gatmasszazst is, eleinte kicsit idegenkedtem tole, de most mar egesz jol belejottem, es mintha ereznek is valtozast, mintha kicsit nyultak volna a szovetek, de majd kiderul..
jo lenne, ha sikerulne elkerulni a gatmetszest :roll:
sajna nem sikerul a vonalzot betenni, kerhetek segitseget? :oops:
gili
 
 


Sziasztok!

Meli és Gili üdv közöttünk.

Málnalevéltea: én iszom folyamatosan, minden nap 2 bögrével, remélem használni fog.
Gátmasszázst csináltam néhányszor, aztán feladtam. Azt hallottam, hogy első szülésnél szinte lehetetlen megúszni a gátmetszést, ráadásul nekem nagy babám lesz, így nem is reménykedem.

Jóslófájásaim nem voltak, azt hiszem, de már 2 éjszaka előfordult, hogy fájt az alhasam időközönként és elmúlt. Lehet pont ezek a jóslófájások? :) Néha mintha keményedéseket is éreznék.

Mona, a 9 hónap alatt havonta végeztek nálam hüvelyi vizsgálatot és az utolsó hónapban pedig hetente. Furcsa, hogy neked nem csinálnak, pedig ez az általánosan elfogadott szabályzat a terhességgondozásról.

Szülés: Nálunk apás szülés lesz. A férjem jobban izgul, mint én. :) Én eléggé optimistán állok hozzá, már nagyon várom. Minden éjjel azzal a gondolattal alszom el, hogy talán ma éjjel indul be, de még semmi. Pénteken vagy hétfőn biztosan kórházban leszek már, ha nem indul meg, akkor megindítják. Holnap, de legkésőbb szerdán tudom meg az orvosomtól, hogy mikor kell a kórházban jelentkeznem.
Holnap lesz még egy utolsó ultrahang, aztán tényleg csak 3 nap lesz hátra a kiírt napig. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!


Meli ! Szia,en Kovacs Csaba dokihoz jarok,nagyon meg vagyok vele elegedve ,holnaputan megyek hozza kontrollra.. Meg az is lehet,hogy egyszerre szulunk majd..
Nagyon varom mar,hogy tul legyek a szulesen..neha elfog egy panik,hogy jaj,Istenem,hogy fogok megszulni,de aztan lecsillapodok hamar es arra gondolok,hogy mindenki megszult eddig es nekem is menni fog..
Nagyon aktiv a kiscsaj es ahogy no odabennt,egyre erosebben konyokol ki,neha mar konyorgok neki,hogy bujjon mar ki es ne kinozzon annyit :D
En is sokszor megebredek ejszaka,aztan egy ideig nem tudok visszaaludni,mert gondolkodom a szulesrol..aztan pisilnem kell,stb..

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma!

Tusimi: Az volt jó, hogy a szebbik oldalát helyezte előtérbe a szülésznő. Persze tisztában vagyok vele, hogy fájni fog meg minden, de nagyon megnyugtató volt, ahogy mesélte, hogy ott lesznek és mindent kipróbálgatunk majd, hogy mi segíti elviselni a fájdalmat meg ilyenek. Meg hogy milyen szuper lesz, amikor kibukkan, és aztán az apukája elviszi lemérni meg ilyesmi és aztán két órát együtt lehetünk majd mind a hárman nyugiban. Megírhatjuk a karszalagot, mellre tehetjük, stb. Tudom, hogy ez az ideális eset, de mégis jó volt hallani lépésről lépésre. Nem akarok eleve úgy készülni a dologra, hogy juj de rossz lesz, inkább a szebbik oldalát szeretném magamban tudatosítani, ezért volt lelkesítő a szülésznő. Meg persze végigbeszéltük, hogy miért fontos a fájdalom (hiszen úgy történik a tágulás és úgy tud kijönni a baba), stb. (persze kivétel Sikee :) )
Azon nem tudok változtatni, hogy én személy szerint mennyire bírom a fájdalmat vagy mennyire fogok majd tágulni, ezektől nem is szeretnék félni. És bízom a többiekben (orvos,szülésznő), hogy a babával is minden rendben lesz.

Az utóbbi egy-két napban rám viszont az a jellemző, hogy egyik percben nagyon várom a dolgot és már túllennék rajta, aztán két perccel később pedig elkap valamilyen idegesség. Pedig nem tudnám megmondani ,hogy mitől félek, vagy félek-e egyáltalán, csak olyan rossz érzés. Ezt még megpróbálom legyőzni :) NEktek van ilyesmi?

Én most kezdem majd a málnalevlélteát, a gátmasszást is kipróbáljuk szerintem. az egyik orvosom szerint jó lenne , ha nemsokára már kijönne a baba és nem várná meg a 40. hetet. Elég nagy már, a feje is a szülőcsatorna felett van és a lepény is már bőven 2-es. Kiváncsi vagyok mikor jön majd :)

Ja, a szülésznő nekem is mondta,hogy valószínűleg a nagy baba és első szülés miatt valószínű a gátmetszés, de azért megpróbáljuk majd a gátvédelmet is. Viszont az megnyugtatott egy kicsit, hogy a dokim felszívódó varratokat használ és állítólag jól vág :P , szóval remélem nem lesz majd kibírhatatlan a dolog .

Hüvelykenetet tőlem a 36.ik héten vettek, most pedig az utolsó vérképet kell megcsináltatnom. Méhszájvizsgálat már néhány hete rendszeresen hetente egyszer van. Előtte teljesen rendszertelen volt és ritka is (de akkor még másik orvoshoz jártam).

Jahra: nekem ma a szexet javasolták szülésindítóként :wink:

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Lafie koszi szepen, hogy betettel a tablaba.

A malnaleveltea rettento savat csinal nekem, de azert kinozom magam, hatha lesz hatasa.

Agizsuzsi ismerem Kovacs Csabat is, rendkivul rendes fiatal doki, es ahogy hallom a leendo anyukakkal is figyelmes. Lattad mar, hogy milyen a szuloszoba? Allitolag az apukas szuloszoba szuper, en meg ott nem voltam.

Az en kisbabam is rettentoen aktiv, lehet a lehules miatt...Ma ketszer is ugy ereztem, hogy kibujik, de sehol semmi.

Jo ejt

http://babafalva.hu/tickers/k4t.png
meli78
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!

No nem gyarapodtunk újabb bébivel???? :lol:
Üdv Meli, és Gili!
Szdona, szép nagy pocód van :lol: Hát....., már nálatok is elég forró a helyzet :lol:
Sikee , jó volt olvasni a szüléstörténeted, így én is jobban kedvet kaptam:-)
Tusimi, attól a híg löttytől semmi baj nem lehet, én is ilyeneket iszok, 1-2 naponta. Háttt,,, mit mondjak, :lol: ma kezdtem én is a 37. hetet, és ilyenkor szültem Barnit.... :lol: Már örülnék ha kinnt lenne, nagyon kíváncsi vagyok, BArni mit fog szólni hozzá, mert így pocakban már nagyon szereti:-))) no de majd ha meglesz a konkurencia:-))) De azért most hogy bármikor jöhet, én is úgy vagyok vele, hogy atya ég, azt sem tudom hogy is kell szülni :wink: meg a jóuram beszólása: nehogy összenyomja a pici fiát... hát köszi, azóta ez jár a fejemben :lol: de aztán gyorsan elterelem a gondolatokat, és persze, hát mindenki megszült valahogyan, meg csak mondják mit csináljon az ember, meg hát miért is törném össze szegénykémet.... :lol: :lol: :lol: A fájdalomtól nem félek, abban volt részem az előzővel is bőven, de ez típus kérdése, kinek mekkora a fájdalomküszöbe... Volt olyan császáros csajszi aki végig kajabálta a napot, én csak lapítottam az ágyban, moccanni sem mertem :roll:
Tegnap voltam nst-n és vizsgálaton. Az uhun mondta, hogy jó nagy a kobakja, no ennek nagyon örültem, miután az első babómat sem tudtam megszülni:-) no de majd lesz valahogy, azt biztos, hogy nem marad odabennt:-))))
Én havonta jártam a dokimhoz, és minden alkalommal megvizsgált., de én egyébként is mondtam az elején a nagyobb odafigyelést a melóm miatt, hogy nyugodt legyek, no meg az uszi miatt is. Mostmár nem megyünk pancsolni, nagyon sajnálom, mert Barni nagyon imádja a babaúszást, de hát most a kispöcsösre is kell gondolni:-)) Egyébként zárt a méhszáj, rövidült a méhnyak, vagy mi, a méhlepény meg II. érettségű. És tegnap vették le a sterptot is. Hála égnek az antibiotikum hatott, és rendben volt a vizeletem.
Nekem is fáj a hátam, mostmár mindenhol, alig várom, hogy reggel legyen, ne kelljen feküdni, érezem a nyilalásokat oda lennt.... :lol:

Manó, nagyon édesek a gyerkőceid!!! Nekem is úgy tűnik, hogy egy az apukájuk :lol: :lol: :lol:

Na jó megyek, lassan kel a kismanóm, és megyünk csavargunk ma egyet.
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak(nem , mintha én régi lennék :lol: )

Topicról: Engem anno a férjem nyúzott, hogy jöjjek fel(ugyanis nem az én stílusom), ő hamarabb tudott róla,mint én, és végül feljöttem és nagyon örülök neki, hogy így tettem. :lol:

Köszi a kérdésekre a választ, a férjem most már kimondtottan kezd ideges lenni a dokira, pedig nem olcsó, igaz mióta CTG-re járunk a kórházba nem kell fizetni.
Eszembe jutott a 3. kérdés :lol: : Nálatok volt a 38. héten vér és vizelet vizsgálat? mert nálam az sem volt.

Koffein italok: Én a terhesség alatt, ha ittam egy laza tejeskávét(amúgy heti 2x ittam előtte kb. ), egy kis kólát vagy teát, akkor egész este nem tudtam szinte semmit aludni. Ezért én leálltam velük.

Szülésről: Apás szülés lesz :lol: , én a terhesség előtt azt hittem, hogy a súlyomon meg a szülésen fogok végig agyalni. Ehhez képest
a súlyommmal nem foglalkozom (szerencsém van zabbálhtok és 9-10 kg-nál járok), a szülés témán se paráztam edddig!!!
Most két dologtól tartok, hogy hogy fogom viselni, az aranyeret(eddig még nem volt)és a gátseb fájdalmát(mert mindenki azt mondja, hogy fáj). Ja és nekem nem túl nagy a fájdalom küszöböm :lol: Tusimi én azt javaslom próbálj relaxációs gyakorlatokat elsajátítani. De igazából úgy vagyok most vele, hogy mindegy , hogy szülöm, csak egészséges legyen!!!!

Gyerekről:Jahra nagyon találóan leírta a fia viselkedését :lol: , az enyém tózse, pedig eméletileg 2 nap múlva szülök :lol: Na szurkoljatok a holnapi CTG-n, addig nem jövünk el, amíg a doki meg nem vizsgálja méhszájamat is! :lol:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Szurkolunk Mona! Most látom csak, hogy már csak két nap a kiírt időpontig! :D

Fogadásra készen áll kb a babasarkunk, úgyhogy teszek fel képet:

Kép

Kép

Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Nekem szerintem mar nagyon lent van a baba feje, mert ma mar ott tartok, hogy a seta is fajdalmas, minden mozdulatra fesziti a huvely kornyeki izmokat
Nektek mennyire megy a seta?
Ma megyunk dokihoz, kivancsi vagyok mit mond.
Mondjuk szerinte mar ket hete ugy volt, hogy barmelyik pillanatban megszulhetek (tobb, mint 2 cm-re nyitott mehszaj, es mar akkor eleg lent volt a pici feje), akkor kicsit be is paraztunk a parommal, de mivel minden nap ugy fekudtem le, hogy na, talan holnap szulok, aztan semmi, hogy most mar ugy erzem, sosem fog kibujni a baboca :)

valaki legyen olyan draga, es mondja el, hogyan kell ide vonalzot berakni (vonalzom mar van)
kosziiii!!!

ja, az en parom is ott akar lenni a szulesen, bar regebben nem igy gondolta, de azota a kornyezetunkben mindenkinek apas szulese volt, es szerintem o sem akar lemaradni :)
hat meglatjuk hogy fogja birni :lol:
gili
 
 


Sziasztok :-)

Viki, nagyon édi a babasarok, nagyon jó kis helye lesz a manódnak.

Most jöttem NST-ről, a doki azt mondta tankönyvi példa :P , de kiderült nekem is piszok szerencsém van (ebben is), mert 2222-n állok, azaz külső is, belső is (méhszáj) 2 ujjnyira nyitva. Szépen fokozatosan tágulok, ami az elmondások alapján oltári nagy mák és nagyon jól jön majd amikor tényleg elindul a vajúdás. Lehet hogy tényleg használ ez a nyüves málnalevéltea????

Mindenesetre jövő héten már hétfőre visszarendelt, ne várjunk keddig, persze jó az esély, hogy előbb elindul a dolog.

Mona, vizeletvizsgálat nálunk minden héten van, vérvizsgálat betöltött 36. héten volt, kontroll vércsoportmeghatározással, meg teljes vérképpel.

Ja, elkészült a strepto-m is, hála az égnek az is negatív.

Csak azt sajnálom, hogy ilyenkor már nincs UH, pedig majd megöl a kiváncsiság, hogy mekkora lehet a kisfiam. Hogy egyáltalán kisfiam van-e, vagy nagyfiam? :roll:

Kép
jahra
 
 


Gili,

lap tetején Gravida reklám alatt SEGÉDLETEK gördülősávban PROFIL kiválasztása. Ott az ALÁÍRÁS-nál bemásolod a vonalzó URL-jét (kb így kell kinéznie: Kép)
aztán a beállításoknál ellenőrzöd, hogy úgy legyen beállítva, hogy MINDÍG CSATOLJA AZ ALÁÍRÁSOMAT.

Remélem sikerül csatolni. Szólj ha elakadsz.

Kép
jahra
 
 


Na basszus, erre az egész vonalzót iderakja, pedig csak a leírást akartam megmutatni. Vhogy így néz ki az URL:

url=http://babafalva.hu]Kép

Kép
jahra
 
 


Na jó, feladom. Meli és Szilvi vonalzója helyén van egy olyasmi mint az url, csak sokkal hosszabbnak kéne lennie, valószínű nekik ezért nem sikerült csatolniuk.

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Lányok, nem nagyon tudok most jönni sajnos. Viszont másik topikban épp az előbb láttam, hogy tegnap megszületett Csikken Kitti babája 3200 grammal és 52 cm-rel.

Gratulálunk nekik!

Nálunk annyi örömhír van, hogy Ede szívzöreje teljesen elmúlni látszik, ma hallgatta meg a gyerekorvosunk. Nagyon örülök neki. Anyukám viszont sajnos nagyon-nagyon rosszul van.

Szüléstörténettel tudom, hogy adós vagyok, de most nem tudom megírni. Drukkolok mindenkinek és közben született babáknak és szüleiknek nagy-nagy gratula!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


De jó de jó, Kitti tudta mi a dolga hidegfrontkor. Gratulálunk és várjuk a jelentkezést! :P

Örülök, hogy rendeződni látszik ez a szívzörej dolog. Minden jót nektek!

Kép
jahra
 
 


Nagy-nagy gratula Csikennek!

Mi egy nap kellett volna kipottyantsuk a kisbabankat, de ugy latszik csikennek hamarabb ment.
Sajnos en meg mindig igy nezek ki... Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Meli, én is hasonlóan "állok" pocakméretileg mint te. Mik az utolsó mért adatok nálatok UH-n? Annyira szeretném tudni mekkora lehet a kisfiam.... :roll:

Kép
jahra
 
 


Gratulálok Csikkennek!

Szirom sajnálom anyukád, kitartás!

Jahra: miért nem csinálnak nálatok uh-t már? Vagy csak én vagyok ilyen defektes, hogy minden héten ultrahangoznak??? nálunk a babóca betöltött 36. heti méretei: bpd: 96 mm, thq: 98 mm. Mást akkor nem mértek. Ja, és becsült súly : 3100 g körül. szóval jó nagy. azt hiszem valakinek ennyi volt a 38. héten (talán a múlt héten beszéltük/írtuk). Nekem most a lepény érettségét nézték, meg hogy hol helyezkedik el a baba. MÉreteket nem. Én is kiváncsi lennék, remélem nem hízik már túl sokat idebent...

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Először is üdv. az újaknak!

Csikkennek meg hatalmas gratula,minden jót nekik!

Ma megyek dokihoz este fél 8.-ra,kíváncsi vagyok.Eddig nekem is havonta nézett méhszájat.2000.-es volt egy hónapja!Remélem haladok kicsit előre,mert a lányommal végig 3000-es volt.Bár így is meg lett 8 óra alatt.Mondjuk brutál fájásokkal,nemcsak én éreztem annak a szülésznő,a doki is azt mondta hatalmasak.Meg voltak egyéb szépségek is,de nem akarok ilyesztgetni senkit :wink: Ettől függetlenül nem félek,inkább olyan izgalomféle van bennem.És én is úgy vagyok egyik nap már szülnék,aztán kérnék még kis időt :lol: Ki érti ezt?Egyenlőre Lizim is szereti és várja a tesót,de tuti lesznek csaták,ha kibújik,naon féltékeny lett mostanában a kisbabákra rá se nézhetek,apa hozzám se nyúlhat.Meg azt mondja állandóan,ne simizd a tesót,nem a te tesód! :roll:

Kávé:én néha iszom de csak koffeinmenteset,mert nem tudnék egyébként aludni,igaz így se nagyon :lol: De olvastam a koffein átmegy a bébibe is.Persze napi egy kávé belefér nem lesz baja,főleg ha nem erős,mert ugye a csoki,kakaó is tartalmaz koffeint.....azt is szoktam enni-inni.

Gátmasszázs,én nem csinálom,nekem túl macerásnak tűnik...de egyébként valamelyik nap olvastam épp,hogy van ahol nem ajánlják,mert állítólag hamarabb repedsz,de már nem tudom mi volt a magyarázat :roll: Bocss,de mindent elfelejtek!

Szirom!Örülök,hogy a szívzörej elmúlt!Anyukádat sajnálom és sok erőt kívánok nektek!

Nálunk is apás szülés lesz (remélem ) előző is az volt.Akkor kicsit vonakodott apa,mert nem bírja az ilyesmit,de aztán örült,hogy bent volt,és nézte ahogy kibújt Lizi,Pedig aztmondta a fejemnél áll majd,hogy ne lássa csak a babót!

Sikee!Ez nem semmi,én is ilyen szülést akarooook!

Szépek a pocisfotók a babaszobák és a gyerkőcök!!!!!!

Ja jóslók: nekem napok óta rengeteget keményedik,de néha olyan szinten,hogy mozdulni sem tudok,levegőt is csak óvatosan veszek!Mensiszerűen görcsölgetek viszonylag sokat,napközben is valamelyik éjjel félóránként reggelig!

Ja és nagy öröm ért!Drága férjecském vasárnap késő este végre hazajött!A lányomat azóta le se lehet vakarni róla.mármint este,mert nappal dolgozik!

Na megyek a csajsziért az oviba!

Üdv. mindenkinek,és bocs a regényért!!!!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


A gátvédelemmel kapcsolatban nekem azt mondta még az elején a doki, hogy annak is megvan a hátránya, mert ha előtte az ember sokat "tágítgatja", akkor megnyúlhat és később a házas életben lehetnek negatív hatásai. És állítólag szülés közben is nagyon tud fájni, ha a szülésznő csinálja, egy ismerősöm már könyörgött neki, hogy inkább vágjon. Egy jól ejtett vágás meg 1-2 hétig fájdogál, aztán renbejön. Ebben is lehet valami, mindenestre én nem csinálok gátmasszást, valahogy nem fűlik hozzá a fogam, inkább iszom a málnalevélteát, az kényelmesebb és egyszerűbb... Ja meg azt is mondta a dokim, hogy első szülésnél szinte kizárt, hogy ne kelljen vágni (persze tudom én, hogy azt sem mindegy mekkorát :? )

Meli, nagyon-nagyon szép kislányod van, őszintén mondom! És egyforma a hajatok! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Elszöktem egy kicsit otthonról az öcsémékhez, mert olyan jó baba Lizike, hogy tudtam, nyugodtam eljöhetek egy kicsit ránázni a netre majd 2 hét után először. Anyukámmal van, és ha minden igaz, édesen alszik.
Gratula minden kisbabának, aki azóta született! Szerintem én is a kettős fronthatás, meg a telihold miatt kerültem kórházba 27-én reggelre, de sajna hiába tágultam ki 10 centire, az én kis drágám nem találta a helyes kiutat, mert nem fejtetővel, hanem arccal, homlokkal próbált előre nyomulni, és ugye úgy nem lehet megszületni... :cry: Így a doki látva iszonyú fájdalmamat (mivel máshol próbált utat törni, és a tényleg nagyon fájt...) úgy döntött, hogy nem vár tovább, egyébként kb. éjféltől vajúdtam és ezt fél 12 körül döntötte el, így délelőtt 11.54-kor megszületett a mi kislányunk. Legalább ő nem szenvedett sokat. :D Tényleg csak azt sajnáltam, hogy feleslegesen tágultam ki olyan szépen. Tehát ilyen is lehet, pedig én aztán végképp nem gondoltam, hogy császár lesz, olyan szépen feküdt. Ja, a császárról meg annyit, aki esetleg tartana tőle, hogy én akár holnap végigcsinálnám újra, (leszámítva a 12 óra vajúdást :) ). Az epidurális után persze kicsit furcsa érzés, hogy nem éreztem az alsó felem, de azt is hamar el lehet felejteni. :wink: 5 nap után úgy jöttünk haza, hogy én semmi fájdalmat nem érzek, ugyanúgy teszek-veszek, mint előtte. Engem a varratszedéssel ilyesztgettek, de az volt az egészben a legkellemesebb, kicsit csiklandozós érzés. Tehát ez nagyon szubjektív. Na megyek is, anyukám még nem telefonált, de hamarosan itt az etetés ideje. A tesómék meg csomagolnak, holnap mennek nászútra Egyiptomba.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Jahra sajnos nem tudom a mostani mereteinket, mivel 34 hetesen voltam legutobb a dokimnal. Fogalmam sincs, hogy miert nem hivott az elmult idoben. Azt mondta, hogy csak akkor menjek, ha elindult a szules vagy ha betoltottem a 40 hetet es nem tortent meg semmi. En is nagyon szeretnem tudni, hogy mekkora a bebi. 34 hetesen 2100 g volt. Jovo heten csutortokon kell majd menjek, ha addig nem jon ki a baboca.

A gatmasszazsrol en is hallottam jot meg rosszat is, de allitolag jot tesz az ha orbancfuolajjal maszirozzuk a gatat. Nem fontos nyujtani a szoveteket. Az orbancfuolaj taplalja a bort es elosegiti a szovetek lazasagat es igy tagulekonysagat.

Tusimi mindenkinek nagyon tetszik a lanyom. Foleg a szeme emeli ki nagyon az arcat, remelem a kisfiam is hasonlo kis torpe lesz.

Hasznal valaki homeopatias szereket a szulesre valo felkeszulesben?

Minden jot

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Csikkennnek! Sejtettem, hogy előbb meglesz a babája, írtam is egyszer, elég hamar látszódott a méhszáján, hogy abból hamarosan szülés lesz. Bár ma azt mondta az orvosom, hogy van aki C-2111-essel is még 2 hetet "mászkál." Nekem holnap lesz méhszáj vizsgálat és akkor dönti el az orvosom, hogy mikor kell befeküdjek a kórházba. Jó lenne már szülni. A hasam nekem is sokat keményedik, éjszakánként pedig szokott fájni kicsit az alhasam, de nagyon enyhén. Alszom tőle könnyedén.

koffein: én is úgy tudom, hogy nem jó. Én mióta tudom, hogy babát várok gabona kávét iszom, amiben semmi koffein nincsen. Egészen pontosan a Maci gyerekkávét, és azt sem minden nap. Előtte napi 2-3 kávét ittam, de le tudtam róla mondani. Pontosan azért nem iszom, mert a kakaóban, csokiban és teában is van, úgyhogy inkább nem.

ultrahang: Voltam ma ultrahangon, de méreteket már nem nézett, csak leellenőrizte, hogy minden rendben van-e. Azt mondta igen. A lepényre mondta, hogy már vannak rajta meszes darabok.

Én nem szedtem még semmilyen homeopátiás gyógyszert, de valaki nekem nagyon jól leírta, hogy hogyan lehet felkészülni a szülésre ezzel a módszerrel. Bemásolom, azt amit ő írt, mert elmentettem magamnak.

"cimicifuga c12 napi 1x5golyó 5 napig (méhnyakizom tágító)
utána 1 nap Pulsatilla c15 1x5 golyó (méhre hat ez is )


köv héten:
caulophyllum c12 5 napig 1x5 golyó majd megint 1 napig Pulsatilla c15 1x5 golyó ( előkészíti a könnyebb vajúdást,méhizomzat puhító,méhnyak tágító,homeós oxitocinnak nevezik )

aztán kezdeni előlről

Arnica montana ezt a szülésre kell vinni+ a Pulsatilla maradékát is aztán ott ő adagolja majd!( szülés után vérzéscsillapító,sebgyógyító,fájdalom csillapító)

36 héttől kell szedni!"


sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép [img]

Kép



Csikken! Gratulálok a picihez!
Vendég
 


Sziasztok!

Nem tudom ti hogy vagytok vele,de nekem egyre több energiám van így az utsó hetekben.Nagyon jó lenne már szülni,de semmi jele,úgy érezem még nagyon jó neki bent,annyit fickándozik.Szerintem akár túlhordás is lehet még ebből.Végülis tudják ők mikor kell jönni!:-)

Gátmetszés:szerintem nem kell félni tőle.Nekem Benivel vágtak(én kértem) és 3 hét múlva már lovagolni is tudtam.Remélem most is így lesz!Az Arnica csodát tesz és a vérzés is megszűnik nagyon hamar.

A homeopátiáról csak annyit,h szülés előtt nem szabad semmit szedni(hacsak nem alkati kezelésről van szó),mert árthatunk is vele.A szülés alatti reakciók alapján választanak szereket,akár több félét is ha szükséges.A caulophyllum pl. olyan viharossá teheti a baba áthaladását a szülőcsatornán,hogy akár a végbél is repedhet!!!Nem akartam senkit megijeszteni,de tényleg legyetek óvatosak és csak olyan tanácsot fogadjatok el,amit képzett homeopata adott,úgy hogy személyesen ismer benneteket,hiszen a homeopátiában éppen az a lényeg,h nem csak a tüneteket nézik,hanem azt is hogyan éli meg az ember.



Sziasztok!

Homeopátia: Lilith, köszönöm, hogy figyelmeztettél, én még nem is szedtem be semmit, csak kíváncsi voltam, hogy mit lehet. Bízom a málnalevél tea hatásában is, amivel biztos nem tudok ártani.
A szülés után Arnica-t szedhet bárki? Ez a teljes neve a gyógyszernek?
Van egyébként egy könyv, valószínű megveszem, az a neve, hogy gyermekgyógyítás homeopátiával. (nem biztos, hogy pontos a címe)
Nálunk a védőnői rendelőben van egy telefonszám, ahol erről felvilágosítást adnak.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Csikkennek nagy gartula a topik elős igazi novemberi babájához :D

Mi jól vagyunk, ma már Emma is ment oviba. Berti továbbra is jó baba, reggel szokott egy kicsit ébren lenni, nézelődni. Bár a hasával lehet hogy baj lesz, közelít a 2 hetes kor a ahasfájósság kezdete és tegnap már volt egy óra tekergés délután, fájdalmas ordítással, szóval lehet ezt nem ússzuk meg. Éjjel si fájt neki egy fél órát. Pedig amúgy egy tündér.

Én már egész jól vagyok gátsebileg, az már mondhatom nem fáj, viszont az aranyerem hol előjön hol jobb, most épp fáj, ez elég rossz :( :oops: :oops: :oops:

Drienn: Nekem is volt egy szobatársam aki épp így járt mint te a szüléssel. Őszintén szólvanekem ez volt a rémálmom, vajúdni is meg császár is, áááá.

Lilith!

Nekem is sokkal több energiám volt a végén mint előtte egy hónappal. az utolsó nap is még bent voltam az árkádban vásárolni, két nagy szatyrot hoztam haza :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

Nekem is mesélt ilyet a gátvédelemről egy volt osztálytársnőm. neki az első gátmetszéssel volta második védelemmel sé azt mondta a gátvédelemnek utána volt nem kívánt hatása :oops: (nagyon kitágult, nehezen rendeződött vissza). Ennek ellenér emikor mondta a dokim hogy próbáljuka gátvédelmet nem tiltakoztam, de aztán muszáj volt vágni mégiscsak. De igazából max 1 hét volt ami kellemetlenebb volt miatta, érdekes módon az is a varratszedés utáni hét.

koffein: én kólát azért ittam néha. Most nem iszom csak teát, azt azért ugen, de szénsavast meg kávét nem.

Szirom!

Sajnálom amin keresztülmentek :(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Homeopátia: Nekem a szülésznő azt mondta, hogy bogyókat ne szedjek a szülésig, majd csak akkor a Cimicifugát és a Caulophyllumot fogjuk szedni (attól függően, hogy állok). Málnalevélteát mostantól ihatok, gátmasszázs vagy mandulaolajjal pedig lehet masszírozgatni a gátat (szintén 37. héttől), de nem nyújtani. Úgyhogy mától kezdem is a málnalevélteát, úgy hallom abból baj nem lehet! :)

Gátmetszés: valószínűleg lesz nekem egyébként , mert elég nagynak tűnik a baba, meg első szülés, stb. viszont felszívódó cérnával csinálja a dokim és állítólag sokkal jobb. Azt mondják, sokkal könnyebben ülnek így, stb. Nem fáj annyira. Hát majd meglátjuk!

Energia: Most , hogy már mindent csinálhatok, nekem is rengeteg energiám van, mennék mindenfelé! Bár akkor van erőm, ha éjszaka legalább 8-9 órát alszom... Meg hát sajnos a nagyon rázkódást nem bírom, úgyhogy BKV kilőve, vezetni pedig már majdnem fél éve nem vezettem, úgyhogy nem most akarom újra elkezdeni. Azért nem ülök annyira kényelmesen. Úgyhogy akkkor jutok el csak ide-oda ha elvisznek. Viszont így itthon ténykedem, főleg a sütés-főzés jött rám nagyon sajnos. Ami viszont a cukrom miatt nem túl jó... :)
Manó, neked hogy áll a cukrod? Ehetsz már bármit? Visszarendeződött? Vagy kell még diétázni?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok, elgondolkodtam azon, amit Lilith írt a homeos dolgokról, de előrebocsátom, semmi lövésem nincs a témához, nálunk nem is jött szóba hogy bmi ilyesmit csinálnánk majd. De most utánanéztem és találtam egy nagyon érdekes leírást, ha valakit érdekel a pontos adagolás, meg hogy mi-mire való. http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... sid=100417

Amúgy tele vagyok energiával. Egy hegyet el tudnék cipelni úgy érzem. Tegnap takarítottam, főztem, megcsináltam az ideiglenes babasarkot (arra a 2 hétre amíg még itt leszünk az albiban szülés után/költözés előtt). Voltam kozmetikusnál "utolsó" gyantázáson, este összetrombitáltam a barátnőket, elmentünk vacsizni, éjjel fél 1-re értem haza. Ma már intéztem mindenfélét, varrnom is kell és 3-ra megyek kismamatornára is. Anyu szerint nem vagyok komplett :roll: Szerinte pihennem kéne, kímélni magam, de kérdem én miért? Merthogy a pörgés nehogy megindítsa a szülést. Dehát könyörgöm, mostmár nem ez a célunk mindannyiunknak??? :lol:



Kép Kép Kép

Kép
jahra
 
 


Gili, vonalzó téma menni fog? Elég kacifántosra sikeredett sajnos az instrukciók leírása részemről.....

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Tegnap megjártuk a dokit.Azt mondta eléggé sejtelmes a méhszájam.Kérdem az mit jelent.Azt mondta vajpuha,de nem nyílt.
Pedig reménykedtem,mert ugye sokat keményedik stb.,de semmi. :(
Levette a hüvelykenetet is jövő héten lesz eredménye.Holnap megyek uh.-ra,meg lehet ctg.-re is,arra már nem emlékszem,lehet,hogy az csak a jövő héttől.ÁÁÁÁ tiszta szenilis vagyok!

Megnézte a visszereim,azt mondta nem vészes,szülés után szépen rendeződni fog.Úgylegyen!

Kérdeztem a gátmasszázst,azt mondta csinálja ha akarom,de ő igazán nem tapasztalta még,hogy sokat segítene,ill. nem volt összefüggés a vágás-repedés szükségessége és a gátmaszázst gyakorlók között.Na fogalmazni sem tudok..mindegy,remélem értitek! :wink:

Nekem Lizinél volt vágás,ami tovább is repedt,sőt a méhszáj és a hüvely is szétrepedt rendesen.Úgyhogy én sokáig kínlódtam vele utána!

Lilith,most jól rámilyesztettél!Én szedem ezeket a bogyeszokat,a szülésznőm írta le.De erre felénk nincs homeopata akit kérdezhetnék....

Manó remélem megússzátok a hasfájást,vagy legalább vmi enyhe formája jut nektek.Lizi óta egyik rémálmom ez....

Na ennyi voltam mára,ill. akiben úgy teng az energia küldhetne belőle erre is,mert én le vagyok rongyolódva ilyen téren!

További szép napot!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Egy november 3-i másik fórumon találtam ezt a beírást.

Bodzi sms-e:

"Tegnap este (nov. 2.) 22 órakor megszületett Bence fiam. 52 cm és 2600 gramm. Könnyű szülés volt, jól vagyunk. Ha hazamentünk jelentkezem. Bodzi"

Utána akartam nézni, hogy mi újság azzal, aki már régen jelentkezett. Majd még folyatom, mert úgy tűnik jópáran írnak másik fórumokba, de ide már nem. De aki benne van a táblázatban azt átnézem még :-)

Apropó, kinek küldhetek sms-t ha van valami?

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Gralula az új babókhoz :lol: :lol: :lol:
Drienn drága, engem nem nyugtattál meg :lol: én nem szeretnék megint császárral szűlni. Szerencséd van, bár sok esetben kevés gond adódik. Én begyulladtam, és legalább olyan érzés volt a 3. nap mintha újra császároztak volna. No meg a sok rosszullét utána, nah mindegy, én inkább szülnék rendesen, ugyan nem tom milyenek a tolófájások, de az még mindíg jobb ha még max 1 órát tart, minthogy hetekig szenvedjek csaszi után. Persze nem biztos hogy a másikkal is így járnék. A vajúdás nekem is ugyan úgy megvolt, reggel 9kor egyből 5 percesekkel kezdtem, és fél hétkor császároztak mert nem tágultam.
Most hátha menni fog, mert úgy érzem szét szakadok odalennt. :lol: Remélem ez jó jel :lol:
Egyébként én is jobban bírom a dologkat valahogy, de állandóan álmi vagyok. Most is úgy tudnék aludni a kisfiammal, de fog jönni a gázszerelő valamikor, és nem merek lefeküdni, sajna...... Tegnap is egy fél órát akartam szunyizni, aztán csodálkoztam, hogy két órát durmiztam:-) Este sokszor felkelek, de hamar visszaalszok.

Manó, remélem nem lesz komoly hasfájós Bertold, nekem is az volt Barni. Mint első gyerekes anyuka, hát minden délutántól rettegtem, mert jött a végeláthatatlan ordítás. Remélem a másodiknál lazább leszek :shock:

Szirom, gondolok rátok, remélem minden rendben lesz nálatok!!!
barnusanyus
 
 


Szaisztok!

Gratula Csikkennek(pont ilyen méretekkel születtem én is):)

Jók a babasarkok!

Ma voltam CTG-n nagyon tanulságos volt: Mint kiderült a dokink ma sem volt benn!, a párom felhívta kiakadva :twisted: és az ügyeletes 40 perc után megnézett minket. És jól jártunk!

1. Kiderült pénteken CTG előtt mennem kell laborra, ami kimaradt
2. Megnézett Uh. ami szintén kimaradt, a gyerek rendben, azt mondta, szép nagynak tünik 3, 5 kg-ra saccolta
3. megnézett hüvelyileg, kiderült nagyon enyhén gombám van, felírt kúpot, de semmi komoly, + azt mondta , hogy nagyon szépen bő egy ujjnyira ki vagyok tágulva, pedig
Fájásaim nincsennek erősek , és a CTg se mutattott eddig semmit.

Szóval tényleg lutri, hogy mikor fogok szülni. :lol:

A vonalzóhoz nem értek, a férjem csinálta:)

Kép
mona1978
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: