Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Pandus küldött ma sms-t.
Minden a legnagyobb rendben. :D Fájásnak híre-hamva sincs. Szurik hétfőig mennek, hétfőn már tablettára áll át.
hazamenésről semmit nem írt. De gondolom, a jelen állapottól is boldog. :D
harcimokus

harcimokus:Köszi a híreket, sok puszi Pandusnak, és várjuk vissza!!!

Vikci:Sajnálom anyudat, remélem minden rendben lesz.Én is rohanok minden nap, éppen ház vásárlásba kezdtünk, és elég nehéz minden!!De reméljük összejön!!!A házasélet, igen ugyan olyan, csak egy papír mégjobban összeköt, de nem bánom, sőt.... :D Nagyon-nagyon szeretem a párom, és a baba miatt amúgy is kellett ez-az esküvő, amit későbbre terveztünk ugyan, de sebaj!!Szóval minden jó, már csak egy ház kéne, ahol hárman leszünk!!Már alig várom!!!Már nincs sok hátra!!!Ahogy közeledik egyre jobban várom!!Van már dokim is, és nem Tarcsán, hanem az 1-es sz. Női klinikán fogok szülni!!Most ennyi, majd írj hogy miújság, én is rohanok, megyünk a párom mamájához a kórházba.Vigyázz magatokra!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Harcimokus,

Köszi szépen, hogy ilyen jó híreket hoztál. :lol: :lol:
Ha beszélsz Pandival, mondd meg neki, hogy mindenkinek nagyon hiányzik, és várjuk vissza (persze csak ha már minden ok nála).

Én most pár napig nem leszek, mert holnap reggel fekszünk be Bazsival a kórházba.
Gondoljatok ránk délelőtt, akkor lesz a műtét, pontosan nem tudom hány órakor, mert sajna ez már futószalagon megy.
Remélem minden rendben lesz, mert az éjszaka már hülyeségeket álmodtam arról, hogy elvesztettem a gyerekeimet. Ezt az álmot betudtam a műtét izgalmának.

Mindenki vigyázzon magára.

Puszi.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Köszönjük a jó híreket Pandáról! :D :wink:

Eszter

Kép

Kép
anubias

[quote]M írta:amacka,

nekem a vonalzóm fordított azaz a hátra levő időt mutatja. Így ez csökkenni fog. Laughing Már csak 13 hét és megszületik a babám. Laughing

Én is így értettem! :wink: mi meg még csak 13 hetesek vagyunk... igaz holnap már a 14-et töltjük!

Harcimokus
Jó, hogy írtál... tegnap próbálgattam a topikotokban utánna olvasni de nem igazán találtam semmit...
Örülök, hogy jobban vannak!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka:fogadd őszinte részvétemet!!!! :cry:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Édesapám hosszú szenvedés után, ma este elköltözött a Mennyei Atyához.

Kép

Fáj, hogy nem lehettem vele, másrészt örülök, hogy az utolsó kép róla amit őrizhetek a mai búcsúnk amikor rámosolygott első unokájára Áronra. Már napok óta nem mosolygott, nem is nagyon reagált semmire, de hála Istennek fájdalmai nem voltak... kértük is a jó Istent, hogy legalább a fájdalmat vegye el, hiszen annyit szenvedett már had tudjon békésen elaludni.

Az az öt év amit a betegségével megharcolt is ajándék volt... Közelebb kerültünk egymáshoz, jobban meg tudtuk becsülni azt amink van, azt akit ránkbíztak.

Egy hónapja éjjel rosszul lett, odahívot minket az ágyához, hogy elbúcsúzzon, hajnalig virrasztottunk mellette, imádkoztunk és kiengesztelődtünk... hálát adtunk a jó Istennek mindazért amit egymástól kaptunk, bocsánatot kértünk mindazokért a sérülésekért amelyeket egymásnak okoztunk.
Végig arra gondoltam, hogy én is így szeretnék majd elmenni, szerető családom körében.
Reggel eljött Pál Feri (egy nagyon kedves atya, ő adott össze bennünket) és feloldozta... onnantól kezdve jobban lett és a fájdalmai is csökkentek. Kaptunk még egy hónapot, hogy együtt lehessünk.

Ma este még elköszönt a testvérétől a családjától, az utolsó amit hallhattunk tőle: "Jaj de szép!" és mosolygott.

Hiszem, hogy a jó Isten szerető karjába ölelte és majd egy szép napon találkozunk, addig is szeretetben őrizzük az emlékét és sokat mesélünk gyermekeinknek is a kedves nagypapáról aki annyira szereti őket.

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

bmo
Köszönjük :cry:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

őszinte részvétem. :cry: De ez nagyon megható amit írtál. És nagyon szép is egyben.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsu,

mi a Verával oda járunk szülésre felkészítőre. Ha bármi kérdésed van elég sok infót elmondtak már. Most kedden megint lesz szülőszoba látogatás. Nem tudsz bejönni keddenként? Előtte van torna is. Nagyon érdekesek ezek az előadások.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Mamacka!

Őszinte részvétem! :(

Harcimókus!

Köszi az infót, és örülök, hogy Pandiék jobban vannak! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mamacka,
Őszine részvétem !
Édesapám tavaly halt meg, sajnos a mi kisbabánk nem fogja ismerni egyik nagypapáját sem

Vikci,
Olyan szívesen elmennék én is egyszer egy szülőszoba- látogatásra, de gondolom ezek napközben vannak, én meg hát még mindig hajtom az igát ...
Még jómúltkor érdeklődtél hogyan állok orvos ügyben, elnézést, hogy csak most reagálok. A helyzet az, hogy van orvosom, magán, de nem igazán vagyon megelégedve vele, de már nem akarok váltani, túl nagy a pocakom hozzá : )

Andi

Kép
danidaniel

Mamacka:Őszinte részvétem!!!

Vikci:Sajnos tőlünk elég messze van a kórház, mert Péteri vagyok, de egyébként nagyon szívesen mennék!Miket szoktatok tanulni?Írj le amit fontosnak tartasz,biztos tök jó dolgok!!!És tornázni is szoktatok?Én legközelebb 23.-án megyek.

szemokzsu

Sziasztok!

Mamacka!
Részvétem apukád miatt :( .

Zsu!
Te a SOTE 1-re jársz? Mert mi a SOTE 2-re, bár lehet, h. a szülés előkészítő ugyanaz.

Andi!
Te 27 hetesen még dolgozol? Le a kalappal előtted! Szerintem a nagy pocak még nem akadály a dokiváltáshoz, inkább most válts orvost, ha nem vagy vele megelégedve, minthogy később legyen rossz, a szüléskor!
Vannak (normális) orvosok akik nagy pocakkal is elvállalnak!

Judy!
Drukk a műtéthez, nem lesz semmi baj!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera:Nem járok semelyikre, mert sajnos messze lakunk Pesttől, emiatt nem tudnék járni!!SAJNOS!!!

szemokzsu

Sziasztok!

Úgy látszik Pandinál jól alakulnak a dolgok, remélem, hogy ez már így is marad jó pár hétig!!! :-)

Mamacka!
Fogadd őszinte részvétemet. Nagyon szép és megható dolgokat írtál az apukádról, meg a halálról. Lefolyt a könnyem, amikor olvastam. :(
Nekem szerencsére még élnek a szüleim, a párom szülei is, sőt egy nagypapám kivételével minden nagyszülőm.
Bár sajnos most a nagymamám nagyon beteg, rákos, utolsó stádium :( Nem tudják megmondani, hogy meddig tartható még fent az állapota, de lehet, hogy hamarosan ő is el fog menni. Már csak a fájdalmait csillapítják. :(

Ez a hosszú hétvége elég jó pangást eredményezett itt a topikban, talán ma már szép lassan mindenki előjön a barlangból!!! :-) :-)

Ma tanulok, meg mindenféle esszéket írok, szóval szerintem majd holnap jelentkezem újra.

Szombaton megyünk 4D-re!!!!! Már annyira várom!!!!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Köszönjük mamik!

Nekünk már nem élnek a nagyszüleink, és most már Áronnak is csak három van...

Édesanyámat féltem mert lelkileg és egészségileg is nagyon megtöri ez az egész...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Mamacka!

Öszinte részvétem.
Remélem anyukád is hamarosan megnyugszik.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Mamacka!

Őszinte részvétem. Az én anyukám idén áprilisban halt meg, 54 éves. Tavaly augusztusban rákos beteg lett és sajnos 8 hónap alatt legyőzte Őt a kor. Nagyon hiányzik főleg most, hogy babás vagyok.

Na, hát megvolt az uh! :)

Van egy 9 mm-es petezsákunk, látható szikhólyag és embrió kezdeménnyel!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: A mérete a 6 hetes kornak megfelelő :) Azt még nem tudni, hogy 1 vagy 2 :) 2 hét múlva lesz a kövi uh., addigra már lesz szívhang és látni fogjuk hányan vannak :)

Kaptam beutalót vérvételre, EKG-ra és az eredményekkel pedig mehetek a védőnénihez.

A doki kapásból veszélyeztetettre rakott az előzmények miatt. Nem is bánom.

Sztárfotónk van, de eléggé sötét. Ha bescannelem, sajna nem látszik belőle semmi :( A vakut meg visszaveri. De ígérem, a következő képet, ha törik-ha szakad, felteszem

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Már megint összekevertem a Sote 1-et a 2-vel. Ez kész. :o Köszi Vera a segítséget.
Zsu,

mi a kettőre járunk míg te az egyen fogsz szülni. Szerintem nem ugyanaz a kettő. A szülőszoba is biztosan más. De nagyon sok jó dolog van. Le sem tudom írni. Esetleg ha van kérdésed akkor megnézem a kis füzetemet hátha tlálok róla valamit. Ogen szoktunk járni tornára is. Nagyon jót tesz. Bár a néni azt mondta, hogy heti két alkalom lenne a minimum. Mondjuk az Istvánban van is kétszer de én itthon oldom meg.

Meri,

Most jut eszembe, hogy tuti veled lehet a baba éjjel is, mert már erre is törvény van. Jogodban áll egész nap a babával lenni. Ha leszeretnéd tenni egy két órára azt lehet.

Vera,

holnap felhívlak, de lehet, hogy még ma.

pinkiné,

ez szupi! Gratulálok hozzá!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Pinkiné!

Gratulálok a 9 mm-es petezsákhoz! És vigyázz magatokra nagyon! A következő uh-n már szívhang is lesz! :wink:

Katuci!

Sombat már mindjárt itt van, elhiszem, hogy nagyon várod már! (én csak jövő csütörtökön megyek :wink: ) Jó tanulást Neked!

Danidaniel!

Egyetértek a lányokkal, ha nem vagy megelégedve a dokiddal, inkább most cseréld le, nehogy a szülésnél csalódj benne még nagyobbat, (esetleg nem jön be, vagy nem úgy áll a dolgaidho, ahogy kéne) és azt már nem lehet visszacsinálni, az akkor is egy meghatározó "élmény" lesz! Arról nem is beszélve, hogy már most nem bízol meg benne, arra pedig szükség lesz a végén :roll: és még fizetsz is érte :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vikci:Ja, igen, én az 1-be fogok szülni, persze hogy nem ugyanaz a kettő.Azt hittem Vera azt kérdezi hova járok tornázni,meg szüléselőkészítőre, azért írtam hogy egyik helyre sem, mert nekem messze van, csak vizsgálatra járok havi 1-szer, legalábbis eddig.De utolsó időben ha jól tudom hetente kell menni...Olyan furcsa, hogy mindjárt szülünk, és mégis milyen messze van még...Na, ezt jól leírtam....Pl. miket tanultok?Légzést, vagy miket?Írj le egy-két dolgot.

szemokzsu

pinkiné
Talán egy anya elvesztése még nehezebb amikor az ember várandós... én apukám már öt éve betegedett meg, ráadásul olyan fajta tüdőrákban aminek a túlélése kb egy év a statisztikák szerint. Hihetetlen erős szervezete volt.

Részvétem a mamádhoz!
Apum 61 éves volt most szeptemberben.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hoztam egy-két képet!
Kép

Szomorú-vidám ősz
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

És a 14 hetes pocak
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok Lányok!

Mamacka!
Őszinte részvétem!

Pandus!
Nagyon örülünk, hogy jobban vagy! Nagyon drukkoltunk!

Lányok!
Magvan az AFP eredményem. AFP: 65,70 ng/ml MOM:1,89
Nektek mennyi volt?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Mamackának részvétem :(

Judy5ékkel remélem minden rendben....

Panduséknak pedig nagyon örülök :)

Mi holnap ujra UHzunk és akkor nekünk is lesz képünk :)

Reggelre meg arra keltem hogy bevan gyulladva az inyem nem is kicsit..egyhete ugyanez volt de akkor fenn az utsó fogamnál lett gyulladás és ettől fülgyulladásom lett...hmmm..remélem mielőbb elmúlik nem túl jó érzés :(

Szép napot mégha ilyen esős is....holnap jövünk az eredménnyel...

Tényleg a csokin kívül van vmi tippe vkinek hogy lehet elérni hogy a csöpp ébren legyen az UH alatt? :)
Vendég

Christell:Nekem is hasonló értékek voltak, úgyhogy ne izgulj, semmi gond!!!

szemokzsu

Sziasztok!

Mamacka,

tök jó képek. Szép kis pocakod van-

Zsu,

12 előadás van. Mindegyik másról szól. Most volt a 8.

1. beszélgetés a szülésről. a klinika szemlélete.
2. Amit a terhességről tudni kell. Élettani változások.
3.Életmód, testkultúra, táplálkozás.
4.Filmvetítés-Az élet első napja
5.A méhen belüli diagnosztika szorongáscsökkentő hatásai. UH és egyéb vizsgálatok ismertetése.
6.A normál szülés történései. Ez volt a leghasznosabb. Segít abban, hogy ne pánikolj be.
7.A szülés körüli rendellenességekről, mikor és hogyan segít az orvos. A szülési fájdalom csillapítása.
8.Szülőszabalátogatás vagy relaxáció és légzőgyakorlatok.
9.a megszületett gyermek első életnapja, vizsgálatok, szokások, szoptatás.
10.Lásd. 8. pont
11.Babaápolási ismeretek, a hazamenetel izgalmai. Itt behoznak egy babát és megmutatják rajta a csecsemős nővérek, hogy mit kell vele csinálni. Biztosan szupi lesz.
12. Lásd. 8.pont

Ennyi mindent oktatnak le. És minden előadást szakember vezet le. A múltkor műtős ruciban mondta el a néni a fájdalomcsillapítást. :)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszönöm lányok a drukkokat szükségünk volt rá biztos vagyok benne hogy ez is segített. Most otthon vagyunk de feküdnünk kell a 37. hétig semmi házimunka stb csak fekvés és gyogyi, nyugi. Részleteket nem írok nincs senkinek szüksége rá. Mégegyszer köszönöm!!!

Pati,
Amit írtál(hétfő) az nagyon meghatott, megkönnyeztem :cry: nagyon jól látod a dolgokat azt hogy milyen volt a szülőszobán ennyi idősen.

Dodó,
Gratulálok a pozitív teszthez :D

Csucsu,
Sajnálom hogy felszívódott a pici Csucsud :cry: :cry:

Mamacka,
Őszinte részvétem :( Én is elveszítettem az apukám 42 éves volt :( szintén tüdőrák.
Vendég

Szia Pandácska!
Hihetetlen, hosszú idő óta most néztem be, hátha, s akkor olvastam a Kális oldalon, hogy már itthon vagytok! Nagyon örülök nektek! Ez a pár hét meg gyorsan elröpül...
Nagyon jó, hogy újra köztünk vagy!!!! :lol:

Visszaolvasni még nem volt időm, csak bepillantottam, de részemről is üdv az újaknak!

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Szia Viki!

Akkor ha jól vettem ki az írásodból, januárban nem is lesznek előadások?

Sajnos én a munka miatt nem tudok részt venni ezeken, és ugy terveztem, hogy majd januárban csatlakozom. De lehet hogy rosszul gondoltam...

A relaxáció és légzőgyakorlatokon miket csináltatok?

Kriszti

bchris

Szia Pandácska!

Örülünk, hogy újra otthon:)

Vigyázzatok magatokra

Kriszti

bchris

Szia Pandi!

Nagyon örülök, hogy már jobban vagy, és otthon, és ami a lényeg egyben! Mindenki nagyon aggodott már érted! Nagyon vigyázz magadra (magatokra), és ez már nem hosszú idő, csak fekvés és fekvés!
És hagyd magad kényeztetni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pandus:De jó hogy újra köztünk vagy, már nagyon izgult érted mindenki!!Pihenj sokat, már nem sok idő van hátra!!!Azért jól vagytok?

Vikci:Hát ez szuper lehet, kár hogy én nem tudok járni!!Engem igazából a szülés érdekelne, (hogy ne pánikoljak be...), habár már most félek tőle előre... :oops: Ha tudsz, erről írj valamit, meg a fájdalomcsillapításról is.Egyébként neked mekkora a pocid???Nekem mindenki azt mondja, hogy a hetekhez képest nagy!!!Mintha két baba lenne, pedig láttuk hogy egy van!!! :D

szemokzsu

Szia Pandi!!!!
Hát erre nem számítottam, hogy te ma itt írni fogsz!! :D :D
Örülök, hogy jobban vagy/tok. Természetesen csak pihizzél, semmi megerőltetés. Gondolom, hogy nem nagyon szeretsz a részletekről beszélni, nem is várjuk el tőled. Nagyon vigyázz magadra lelkileg, hogy a kis Dórika is rendesen viselkedjen.
Csak egy kérdésem lenne: lehet tudni, hogy mi váltotta ki a fájásokat? (csak ha akarsz, akkor válaszolj)
Nagyon aggódtunk érted, de most szerintem mindenki nagyon boldog, hogy szerencsésen végződött ez a kis "kitérő".

Christell!
Szerintem jó az AFP értéked. Azt mondják a magasabb érték fiút jelez...:-) Nekem alacsony lett, 0,76 és lányom lesz. De azért ne vedd készpénznek, hallottam már fordított esetről is. Cselesek ezek a babák nagyon :-) :wink:

Lassan már megint tehetnénk fel pociképeket.... talán ma vagy holnap rászánom magam egy ön-fotóra, és felteszem. Hátha más is kedvet kap!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Szia Pandi,

Nekem is kellemes meglepetés, hogy ismét látlak. Nagyon örülök neki, hogy otthon vagy és remélem már sokkal jobban is. Nagyon megilyesztettél bennünket. :cry: Lehet, hogy most jön ki a feszültség. Itt sírdogálok a gép előtt. Remélem be tudsz majd nézni hozzánk is. De inkább ne ücsörögj az nem jó a pocinak. Vigyázz magadra!

Zsu,

ezt nem tudom leírni azt hiszem a szülésről írtam vagy 5 oldalt. Annyira érdekes és sokoldalú dolog. Mikor van baj, mikor kell elindulni. A fájdalomcsillapításnak is 3 fajtája van. Mire vagy kíváncsi? Tudom mindenre. :)
Össze kell szednem magam és akkor leírom.
Nekem is mondogatják, hogy nagy a pocak. Gondolom neked is csúcsos pocid van. Mert a fiúk álltalában úgy szoktak.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

bchris,

nem januárban nem lesznek. Legközelebb áprilisban kezdődik el. De az István kórházban folyamatosan van. Szerdánként 15 órától. És januárban is lesz.
Ma lett volna az első légzésgyakorlat, de mivel megvagyok fázva ez most nem aktuális. De lesz még kétszer majd leírom mi volt. Okés?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci
Most akkor te hol fogsz szülni?

Panda
Örülök, hogy itthon vagy!
Azért az talán megnyugtató lehet a számodra, hogy már ilyen nagy baba van a pocakodban... ismerek egy 28. hétre születet kislányt aki gyönyörű, egészséges, okos... persze ne adja Isten, hogy megszülessen maradjon csak bennt ameddig csak lehet, de ez a tudat talán megnyugtató lehet egy kicsit számodra...

Szemokzsu
Ne félj a szüléstől!
Gondolj arra, hogy az egy teljesen természetes folyamat! Horrorsztorikat olvasni tilos!!!!
Én úgy álltam hozzá, hogy vártam a fájdalmat, ha az ember fél tőle, sokkal erősebbnek érzi, ha várod akkor segít az úton előre, hiszen szükség van rá!
Amikor már úgy érzi az ember, hogy ezt már nem bírja elviselni, jön a kitolási szakasz ami meg már kifejezetten jó, hiszen gyönyörű eredméye van! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Engem pl megnyugtatott anno a szülőszoba című műsor ahol láttam szüléseket.. és a teljesen ismeretlen dolog kicsit közelebb került számomra... persze a szenzációhajhász stílustól nem mindenki tudott elvonatkoztatni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pandácska:örülök, hogy otthon vagytok!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én ma voltam védőnőnél , dokinál, 2 hét múlva UH , már alig várom, remélem kiderül, hogy milyen nemű a drága!!!!!

Szemokzsu:szerintem se félj, bár tudom könnyű mondani, mert minden ismeretlentől fél az ember, de fájdalom nélkül nincs szülés!!!!!!!!!!!És minden egyes fájással-összehúzódással közelebb kerülsz a babódhoz!!!!!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Pandácska!

Jajj de örülök,hogy hazaengedtek. :D Nagyon sokat gondoltam rád és boldog vagyok,hogy ilyen szerencsésen alakult végül Dorka és a te korai izgalmad. :roll: Mindenhol lestem rólad a híreket és szívből örülök,hogy ilyen szuperül elodázódott a szülés. :wink:

Ha frissíted az adatokat,akkor mondom,hogy jövő szerdán doki. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Ezt a családinetre tette fel valaki:

Sziasztok fiúk/lányok! én a harmadik babámat várom és azoknak szeretnék segíteni, akik kíváncsiak leendő gyermekük nemére....egy számítási módszer, ami nekem bejött. Csak a Te és párod születési hónap és napjára van szükségem és kiszámolom, mikor kell rosszalkodnotok, ha fiút ill. lányt szeretnétek. Vagy ha már pocakos vagy, akkor szintén a születési dátumotokra (hónap, nap) és a fogantatás vagy a várható szülés dátumára (hónap, nap) van szükségem. Visszafelé is ki lehet számolni (ezzel sokat segítetek nekem a módszer tesztelésében), szintén a szülők dátuma és lehetőség szerint a fogantatás dátuma, vagy az utolsó mensi dátuma (ha még emlékeztek) vagy a születés dátumára van szükségem. Ne írjátok meg a gyerekek nemét, mert ugye akkor nincs mit kiszámolnom! Teljesen ingyenes, csupán kedvtelésből és tesztelésből csinálom. Ja és persze ha megszületett a pocaklakó érdekel az eredmény, mert szeretném tudni mennyire pontos ez a számítási módszer. Szóval várom a leveleket a fiuvagylany@freemail.hu ra, a biztonság kedvéért kérjetek visszaigazolást a kézbesítésről. Sziasztok.....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Megjegyzem én nem hiszek ezekben, de arra azért kiváncsi vagyok mit hoz ki eredményül! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

A kínai naptárról:

Fiú vagy lány lesz? - a kínai fogamzásnaptár bukása

Sokan szeretnék tudni már a terhesség elején (vagy még hamarabb), hogy fiuk vagy lányuk fog-e születni. Egy kínai fogamzásnaptárból állítólag 67-99 százalékos biztonsággal leolvasható a születendő gyermek neme. A Poronty szerint ennél rosszabb a statisztika. A legbiztosabb, ha 50 százalékos eséllyel számolunk. Vagy fiú lesz, vagy lány.

Ez a fogamzásnaptár, amelyet kínai tudósok alkottak 700 évvel ezelőtt, nálam mindkét gyermek nemét eltalálta. A módszer egyszerű: ki kell számolni, hogy mikor fogant a gyerek, és azt, hogy ekkor az anya hány éves volt. Ezen koordináták alapján a táblázatból (kép) leolvasható, hogy fiú avagy lány lesz-e a gyermek.

Kíváncsiságból feltettem az intim kérdést ismerőseimnek is: melyik hónapban fogant a gyermekük, és ekkor ők hány évesek voltak, majd lelkesen böngésztem a táblázatot. Sziszi barátnőmmel közöltem, hogy valamit nagyon elrontottak, mert mindkét fiának lánynak kellene lennie. Ezt a mondatot még elmondtam néhány esetben. 20-ból 11-nél jósolt jól a táblázat, ami 55 százalékot jelent.

Egy angol nyelvű oldalt olvasva eszméltem rá, hogy nem ennyire egyszerű ez a naptár. A kínaiak ugyanis a fogantatástól számítják az életet, tehát én például nem 24, hanem 26 éves voltam, amikor Málni fogant. És ez még nem elég. Ha februárban történt a fogamzás, akkor a kínai számítás szerint ez nem a második, hanem az első hónap. Így viszont fiam kellene, hogy legyen.

Miután kikutattad, hogy mennyi idős is vagy tulajdonképpen már csak ki kell keresni a táblázatban a kiszámított életkor és hónap alapján mi lesz a gyermek neme.

Kissé időigényes volt ugyan, de a programok segítségével becsülettel kiszámoltam ismerőseim adatai alapján, hogyan alakul a statisztika ebben az esetben. Húszból csak 9-nél jött be a táblázat jóslása. Ez mindössze 45 százalék. A tippelésnek nagyobb az esélye.

Unatkozó kismamák nyugodtan számolgassanak, csak a szórakozás kedvéért. De azért ne lepődjenek meg nagyon, ha ellenkező nemű gyerek születik, mint amit a táblázat mutatott. És persze osszák meg eredményeiket a Poronty olvasóival.
http://index.hu/cikkepek/0611/velvet/kinai.jpg[/img]

http://209.85.135.104/search?q=cache:XjEemLL8NN4J:velvet.hu/poronty/2006/12/01/fiu_vagy_lany_lesz_a_kinai_fogamzasnapta/+k%C3%ADnai+napt%C3%A1r&hl=hu&ct=clnk&cd=5&gl=hu&client=firefox-a

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szemokzsu!
Nem nagyon izgulok. Csak nagyon a felső határnál van, amiatt lepődtem meg egy kicsit.

Katuci81!
Hát ez az! Ezért vagyok én is meglepődve. Ezt hallottam én is. Mi nagyon kislányt szeretnénk, ezért vártam én jóval alacsonyabb értéket. De remélem csak megtréfál bennünket. :wink:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Sziasztok!

Most olvastam vissza...... megint lemaradtam.

Mamacka! Először is részvétem!

Szemokzsu! Ne félj a szüléstől, nem olyan borzasztó. :) Főleg, ha van valaki melletted, az nagyon sokat segit. És amikor meglátod a babát, minden addigi fájdalom elszáll egy pillanat alatt!!!!

Pandi! Isten hozott benneteket Dorkával együtt újra köztünk. Szoritottam nagyon. Át tudtam élni, mit érezhetsz!!!

Hát ezt a számolósdit elküldöm az emilcimre :), kiváncsi vagyok, bár a táblázat szerint (anya kora, fogamzás hónapja) fiú lesz. :(
Pedig most széltében nő a pocak, a fiúknál eléggé csúcsos volt, már ilyenkor is csak előrefelé terjeszkedett, most meg szét... :)
Meglátjuk!! :)

Ági
Vendég

Sziasztok!Mindenkinek köszönöm a biztatást, akinek van már szülési élménye, érdeklődve várom a leírását, és a folyamatot, és hogy mihez hasonlít az érzés, mikor adnak fájdalom csillapítót, mikor csinálják a gátmetszést, stb...Kinek mennyi ideig tartott!!!Várom már nagyon, de azért félek is!!!És szülés után meddig kell bentmaradni a kórházba?

Vikci:Igen, minden érdekel, ha tudod szűkítsd le egy kicsit az 5 oldalt, és előre is köszi szépen!!!!Mikor fáztál meg?Nem irigyellek, én a multkor 3 hétig voltam benne.... :( Igen, elég csúcsos a pocim, talán túlságosan is!!!!Teszel fel képet a pocidról???

Mindenki tegyen fel képet, aki csak tud, kíváncsi vagyok.... :oops:

szemokzsu

Christell:Most néztem az enyémet, nekem sokkal magasabb volt!

szemokzsu

Szemokzsu! Egy szüléstörténettel szolgálhatok, ha érdekel, a "Szülészetek,kórházak-Péterffy kórház szülészete" 72.oldalának kb. a felénél van. Barnust szültem ott, azért oda irtam. :) Nem percre pontosan irtam le ugyan, hogy volt, dehát majdnem öt év távlatában kizárt minden percre emlékezni. Persze, szinte minden érzés élénken él az emlékeimben. Ez egyébként egy teljesen boldog és pozitiv szüléstörténet, nem horrorsztori :). Attilát azért nem irom le, mert azt inkább szeretném elfelejteni! Csak arra szeretek emlékezni, amikor már itthon voltunk békében. Úgyhogy azt inkább ne olvasd......

Ági
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?