Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi a módja most a Dél-pesti kórházban annak, hogy az ember "hivatalosan" is kismamává váljon:
Elmegyek a szakrendelésre és kész? Megcsinálják mindjárt az uh-ot?
Első gyerekünknél nem volt ilyen kérdés, mert akkor fogadott orvosom volt az első perctől kezdve - ráadásul másik kórházban - most nem tudom hogy akarok-e egyáltalán privát dokit.

Köszönöm

Livia
livia

Szia Livia!

Én úgy csináltam, hogy ebből a fórumból kiválasztottam egy orvost és egyik reggel bementem a kórházba. Azt hiszen 8 orvos van és általában váltakozva vannak az UH-on, tehát meg kell várni, a kiválasztottat és hozzá bemenni UH-ra.
De sokkal jobb, ha előtte felhívod a kórházat a központi számon, kéred az orvost és vele megbeszéled, hogy terhes vagy és mostantól szeretnél hozzá járni, mikor és hova menjél?
Ha mész, nem kell bejelentkezni, meg fizetni, hanem egyből vágtass fel a nyolcadikra, ott van az UH.
6 lift van (és 1 paternoszter), résen kell lenni, hogy az ember az egyiket elkapja.

Egyébként csalódtál a privát dokidban, hogy nem akarod?

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Köszönöm Sidney a választ!!! :D
Eddig én is csak jót hallottam róla, azt hiszem akkor maradok is nála!!!

Kép

KRISZTA
kriszta00

Sziasztok!

Lívia! sztem először az Sztk-ba kell bemenned és utána uh-ra a JF-be. Persze abban az esetben van így, ha nem választasz dokit. Sztem nem lesz semmi hátrányod. JF-ben most már szülésznők vezetik le szülést ha nincs választott dokid. Teljesen felkészültek, kedvesek a szülésznők. Nem fogsz csalódni.

Kriszti! rossz vélemény minden orvosról van sztem. Nem vagyunk egyformák. Nem tudom mióta jársz hozzá, de sztem tényleg lelkiismeretes. Legalábbis nekem csak jó tapasztalatom van Vele kapcsolatban.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Valaki tud valamit mondani Dr Kollár Zoltánról és Fekete Ildikóról?
Kérlek írjatok róluk.
Előre is köszi
bildikó

[quote="bildikó"]S írta:bildikóziasztok!

Valaki tud valamit mondani Dr Kollár Zoltánról és Fekete Ildikóról?
Kérlek írjatok róluk.
Előre is köszi
Kép
bildikó

Mónika, Edina!

Köszönöm a segítséget!
livia

Szia mona1978!
Nagyon megköszönöm, ha leírod az elhangzottakat! Minden érdekel, első gyerek, miegymás... :lol:
Szia,
Anna

Kép
vicanna

Sziasztok

Anna elküldtem a privit megérkezett?

Ma voltam ctg-n a kórházunkban leírom, mert elég érdekes volt.
Az adott időpontban odaérkeztünk, a nővér épp kávézott, dohányzott, beszélt. Elmentem mosdóba, ahol se szappan , se kéztörlő, se wc papír, se túl nagy tisztaság. Mondta várjunk, illetve addig menjek be és feküdjek le. Az ágy az gyűrött volt nem is kicsit, a férjem igazította meg nekem. 30 perc késéssel elkezdődött a vizsgálat :lol:
A vizsgálat közben elkezdett sípolni a gép, mert tele volt a gép, valami ilyesmit mondott a hölgy, roppant kellemes volt fél órán át hallani a sípolást is.
A vizsgálat után nem volt, amivel letöröljék a hasamat, de nálunk volt p.zs.
Miután megmutattuk a dokinak, lementünk jövőheti időpontot kérni, és a hölgy megint éppen kávézott, szóval újabb 5-10 perc várakozás.(Az utánunk levő pár már több,mint 45 percet késett a kiírt időponthoz képest, jó mi?)
Mondjuk mindezek ellenére, az tény, hogy a hölgy nem volt egy kicsit sem bunkó, csak szart bele, hogy ki hányra ment.

Kép
mona1978

Szia Mona!
Megjött a privi, köszönöm!
A jobb oldali CTG midig sípol, mindig más az indok, miért...szerintem ők sem tudják, de megtanultak nem törődni vele. :P
Úgy látom a vonalzódon, h kb. egyszerre szülünk! :lol: Izgi!!!! :shock:
Anna

Kép
vicanna

Sziasztok!

Valaki tud valamit mondani Dr. Tolnay Lajosról? Esetleg, ha van magánrendelője írjátok meg légyszi. És mindenféle véleményt várok, jót és rosszat is. :?:

Köszi
Lilla
Vendég

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok

Anna tényleg, :lol: ki az orvosod? És, hogy bírod?

Kép
mona1978

Sziasztok!
Most regisztráltam, nem tudom ki kivel van???
Szeretnék olyanokkal levelezni akik Debrecenben szültek a Kenézyben!Már több helyen keresgéltem, nem sok sikerrel!
Ha tudtok valakit légyszi írjatok!!Fontos lenne!Noémi
nocika25

Egyébként ma van a 33. hét 4. napja, a kisfiam 5 nappal ezelőtt 2 kg és 44 dkg volt!Az AC értéke 305 mm, ha valaki tudja mit jelent az AC, kérem világosítson fel!
nocika25

Hogyan juthatok ilyen édes vonalzóhoz???????????
nocika25

Szia Mona!
Eddig semmi gond - terhességi cukrot leszámítva, amivel viszont egyszerű együtt élnem - , most kezdek nyűgösködni :evil:
No alvás, nappal se ülni, se feküdni, se állni nem jó, ráadásul a kislányom minden hidegfront előtt szétrúgja a ház oldalát :x
Nálunk se kell mostantól levelibéka! :D
Már nagyon kíváncsi vagyok a Vakarcsra!!! :lol:
Hát te?
Anna
Ja, dr Weidner.

Kép
vicanna

nocika25!
AC: pocak körfogata. De azt ne kérdezd, mi a "jó" érték!!! :roll:
Amúgy a topiccímeknél tudsz keresgélni a debreceni kórház ügyében.
Kitartás még! :D
Anna

Kép
vicanna

Sziasztok!

Úgy látom még nem szült senki :lol:
Mi sem akarunk, egyenlőre korábban jönni, de holnap megyünk CTG-ra :lol: Kíváncsi vagyok, hogy mennyit kell most várnunk.
Anna teljesen jól leírtad az állapotomat :lol:

Kép
mona1978

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Túl vagyunk az első vizsgálaton uh-ot csináltak rögön a rendelőben szóval nem kellett a kórházba mennem. :)

Hallott valaki már oxitocin allergiáról? Próbálatam keresgélni, de még nem sikerült olyan nyomára akadni akinek gondja lett volna vele. Az első gyereknél császár után kaptam oxitocin injekciókat és elviselhetetlenül remegtem utána. Nem foglalkoztam vele sok más egyéb gondunk volt akkor (betegen született a kicsi) :( . Viszont most úgy érzem ki kell nyomoznom mi volt az különben a szülésnél nagy gáz lehet belőle....

Ha van valakinek ötlete merre induljak. A dokival - mivel nem lesz fogadott orvosom - akkor kell majd közölnöm úgyis. Persze azzal majd beszélek akihez ide a rendelőbe fogok járni, de szeretnék előre "dolgozni" :D

Köszönöm!

Livia
livia

Sziasztok!

Én eddig mindig rosszakat hallottam a Jahn F. korházról, szeretném, ha valaki elmesélné a tapasztalatát császáros szülés után alatt, hogyan és mit csináltak vele és a babával. Jelenleg kórházat keresek második gyermekemet várom még sok időm van hátra mégcsak 8 hetes terhes vagyok, de tájékozodnék.
Orvosom sincs úgyhogy ilyen téren is lehet tanácsot adni nekem, kicsit idegenkedem az orvos kereséstől, de lelkes vagyok.

Várom a tapasztalatokat.

Előre is köszi
favorite

Sziasztok Kismamik!
Jó babavárást mindenkinek!! Látom szépen halad mindenki, csak így tovább!

Favorite!
Hát, nem tudom te kikkel beszélgettél a JF-ról, de olvass csak itt vissza, és nem sok negatívumot fogsz találni! A csasziról nem tudok nyilatkozni, én mindkettőt normál úton szültem, itt a kh-ban! És csupa jó emlékem van!

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Senki nem tud nekem segíteni Tolnay dr.-ral kapcsolatban? Azt szeretném megtudni, hogy van-e magánrendelője, mert csak az SZTK-rendelését tudom. Meg ha valaki megírná, hogyha nincs magánrendelő, akkor, hogy szokott ez menni, az SZTK-ban rákérdeztek, hogy vállalja-e a szülést? Hát ilyen bajaim vannak, mert eddig a Forgács Intézetbe jártunk (ide a Tolnay doktor küldött), most vagyok az 5. hétben, de ott sajnos nem vállalják tovább a terhesgondozást, meg a szülést. Mindenféle tanács érdekelne.

Előre is köszi
Lilla
Vendég

Sziasztok Kismamák!

Favorite!
Én is csatlakozom Esztihez, azt hiszem itt csak jó véleményt fogsz találni a kórházról az ott dolgozó orvosokról, szülésznőkről és nővérekről.
Mivel ikreim vannak én programozott csaszival szültem. A lényeg, hogy csaszi előtt leborotválnak, megkatétereznek, kapsz infúziót. Én saját lábon sétáltam be a műtűbe, spinális érzéstelenítést kaptam (ezt is a gerince adják), a műtét alatt végig fent voltam. A babák kb. 3 perc alatt kint voltak. Miután ellátják a babát, behozzák megmutatni, majd újra elviszik. A műtét ezután kb. még 20-25 percig tart. Ezalatt nem érzel semmi fájdalmat, de elég kellemetlen ahogy érzed, hogy rángatnak. Műtét után felkerülsz az őrzőbe, asszem kb. 12 óráig nem kelhetsz fel. Ide a férjed bejöhet, ill. pár percre a többi családtag is. Aztán később a babát is behozzák és természetesen rögtön meg is szoptathatod.

Az orvosom dr. Tarcheh Viktor akivel maximálisan elégedett vagyok. A kórházhoz közel van magánrendelője is, ha szeretnél vele találkozni, akkor priviben szívesen megadom az elérhetőségét.
Szép babavárást kívánok!

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Köszi mindenkinek aki írt, nagyon arik vagytok. Úgy döntöttem, hogy megbarátkozom a kórházzal és nem keresek másikat.

Üdv
Era
favorite

Sziasztok!

Hogy bírjátok a hidegfrontokat?
Voltunk ma CTG-n a kórházba és mondta az egyik nővér, hogy szülési döpping van ma, úgy, hogy semmiképp se akarjak ma szülni, mert nincs hely :lol:

Jövő szerdára rendelt vissza ctg-re, de rám nézett és azt mondta, hogy szerinte hétvégén talizunk. :lol: Kváncsi vagyok

Kép
mona1978

Mona,

Drukkolok, és várom a híreket!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Mona! én is izgulok, kíváncsian várom a híreket. Hétfőn ha tudsz azért jelentkezz be.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

SZiasztok,

Elkezdtem végigböngészni a 2 Dél pestis topicot, Fekete Károlyra próbáltam keresni, de csak annyit tudtam meg, hogy van egy fia, aki szintén ott dolgozik. Persze csak bele-bele néztem, mert a majd 200 oldalt képtelenség végigolvasni.

Ha valaki szült Nála, leírná a tapasztalatait?
Elmentem a magánrendelőjéhez, de nem találtam telefonszámot a bejelentkezéshez. Ebben is kérhetném a segítségeteket?

Köszönöm: Belha
belha

Kriszta!

Szerintem is maradjál Farkasinszky dokinál, az én lányom is nála született, minden rendben volt.Sok barátnőm szült nála, akik szintén elégedettek voltak.

Favorite!

Én ugyan már két éve feküdtem a műtőasztalon, de nincs rossz élményem az egésszel kapcsolatban.Se a csecsemősökkel.
Nálam a kórházban derült ki, h befejezzük a terhességet és császárral kiveszik a babát.
Ugyanúgy történt minden, ahogy Adra leírta.Nagyon kedves és segítőkész volt mindenki, próbáltak viccesek lenni, mert nagyon ideges voltam.:)
A műtőbe apuka nem mehet be, ami talán nem is baj.(
A spinális érzéstelenítés után nagyon fájt a fejem napokig, de sajnos ezzel jár.Iszonyat sokat ittam, hogy jobb legyen, 5 l folyadékot naponta biztos.
A kislányomat műtét után behozta a dokim az őrzőbe,kézbe vehettem, már amennyire sikerült, de akkor képtelen voltam megszoptatni, másnap reggel újult erővel viszont igen.Innentől kezdve 22 hónapig szoptattam, pedig a kórházban kapott tápszert is.

:lol:
Jó babavárást Mindenkinek!

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Nálam semmi változás, még mindig az erszényemben van a kicsi :lol: , ennyit a megérzésekről meg a tippelésekről! :lol:

Én a Hartmann dokiról hallottam jókat, nekem a Csákány a dokim, majd a szülés után formálok róla is meg a kórházról véleményt! :lol:

Szerdán megyünk CTG-re, lehet, hogy akkor már okosabb leszünk a párommal.

Kép
mona1978

Sziasztok!

Most tervezzük a második babát.
És most talán megpróbálnám a Délpestit, mert azt hallottam, hogy itt már a szülésznők vezetik le a szülést, Budapesten először.
Mit tudtok erről? Vagy itt is "kötelező" orvost fogadni?
Bármi érdekel, mert nem tudok semmit a szülészetről.

Köszönöm előre is!

boeszter@freemail.hu

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Eszty,

jól hallottad, ebben a kórházban tényleg vezetnek szülésznők is szülést, egyedül. Nem kötelező orvost fogadni. Ha egy kicsit visszaolvasol, ill. rákeresel gyuri (ő a kórház szülész-nőgyógyász főorvosa) hozzászolásaira, abban megtalálod. Elég részletesen leírta. Írhatsz neki privát üzenetet is, biztosan válaszol.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szia Judit!

Nagyon köszönöm, meg is keresem!

szia, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

[quote="boeszter"]S írta:boeszterziasztok!

Most tervezzük a második babát.
És most talán megpróbálnám a Délpestit, mert azt hallottam, hogy itt már a szülésznők vezetik le a szülést, Budapesten először.
Mit tudtok erről? Vagy itt is "kötelező" orvost fogadni?
Bármi érdekel, mert nem tudok semmit a szülészetről.

Köszönöm előre is!

boeszter@freemail.hu

eszty

Szia!

Én vasárnap szültem a kórházban második kisfiamat, az elsőt a Schöpf Méreiben. S bár nekem volt fogadott orvosom, maximálisan elégedett vagyok a kórház által nyújtott szolgáltatással, pedig nagyon paráztam én is, mert semmit nem tudtam szinte a kórházról. Úgyhogy én nyugodt szívvel ajánlom neked!
Orsi
zanyiro

Sziasztok!

Favorit:
én is csatlakozom az elöttem szólokhoz. Szerintem a Dél-pesti, a korházak viszonylatában egész jó. Én is ott szültem a kislányomat idén áprilisba.
A szülésznők és a csecsemősök is nagyon rendesek, segítőkészek (baba ápolás, etetés, fejés, stb)
Dokinak viszont a Sérát NEM ajánlom. Nekem ő volt a "választottam" és a méhlepény egy részét bennem hagyta. 10 nap múlva felhívtam hogy erősen vérzek és közölte, hogy menjek be mert biztos vannak az ügyeleten, ő most nem ér rá. :evil: Persze azonnal műteni kellett, az altatás és az antibiotikumok na meg a többi nem volt jó hatással a tejemre. :(
Viszont a Weidner dokit tudom ajánlani (ő műtött és 6 hetes kontrollra is hozzá mentem vissza). Ha érdekel meg tudom adni az elérhetőségét.
Ha van egyéb kérdésed is irjál. akár privibe is.

Üdv mindenkinek

Tüsike
tüsike

Sziasztok!

Nagyon köszönöm az infókat!
Elég meggyőzőek!
Én szeretném a dokikat elkerülni, és csak szülésznővel szülni, ami itt lehetséges is, ha nincs komplikáció.
Fogadott orvost semmiképp nem szeretnék. Második babával már nem tartom annyira lényegesnek. Első gyerekkel olyan kiszolgáltatottnak éreztem magam, nem tudtam, mi fog történni. Most nem tartom olyan fontosnak a doki jelenlétét, és a régi dokimhoz sem ragaszkodom, pedig teljesen meg voltam elégedve vele. De most már sajnálom azt a rengeteg pénzt, amit költhettem volna a babára is. SZóval átértékeltem a dolgokat, és azt hiszem, a Jahn teljesen jó lesz. AMúgy is ide tartozom.
Nagyon köszönöm nektek a kedvességeteket, és hogy leírtátok őszintén, amit gondoltok.

Jelentkezem, majd mindig informállak titeket, hogy haladunk.

Jó egészséget nektek és a babóknak!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
Szerintem ez hülyeség, hogy a szülésznők vezethetik le a szülést, és ha így van, akkor ez nagyon nagy baj.
Mert: mi van, ha komplikáció lép fel? Őszintén mondom, h nem kívánom senkinek, hogy így legyen, de akkor is bármi megtörténhet. Akkor azért csak jó, ha az orvos ott van, nem? Vagy akkor is a szülésznő lép közbe? A szülésznő nem orvos. A szülésznő akkor jó, ha komplikációmentes a szülés, de ha valami baj lenne, akkor csak ott áll, és azt sem tudja mit kell csinálni. Tud műteni a szülésznő? Csakis az orvos van birtokában mindannak a tudásnak, ami ahhoz kell, hogy egy bajos szülést is le tudjon levezetni komplikáció nélkül. Ezért szereznek diplomát.

Úgyhogy szerintem ez nagyon nagy baj, hogy ez így van.
Sajnos én eddig csak rosszakat hallottam a Dél-pesti kh-ról.
evisan

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Babát szeretnénk és a Délpestit választottuk. Sok jót olvastam róla tőletek és ez van hozzánk legközelebb. Az orvosomat (aki még nincs)már most felkeresném előzetes vizsgálatok miatt, rákszűrés meg ami kell. Tüsike dícsérte Weidner dokit, láttam Gyálon rendel a nőgyógyászaton, de inkább a magánrendelőjében keresném fel. Tüsike (vagy más, aki még tudja), írd meg nekem légy kedves az elérhetőségét, és a rendelési időt.
Köszönöm szépen
zsu72

Evisan!
Ha eddig csak negatívumot hallottál a kh-ról, akkor olvass vissza ebben a topicban, és megváltozik a véleményed.
A szülésznős szülés-levezetés pedig nem úgy zajlik a kh-ban, mint amiket a tv-ben mostanában mutogatnak.
Alapjáraton csak a szülésznő van veled a vajúdóban-szülőszobán, de mindig van a szülőszobán ügyeletes orvos, ha akármi is adódna.
Ja, és mindenki választhat, hogy hogyan akar szülni. Orvossal v. szülésznővel. Szóval nem rossz ez a rendszer, mindenki döntse el, hogy mit akar.

Eszti

Kép Kép
fricky

Evisan,

Remélem, nincs személyes rossz tapasztalatod, nem azért ilyen sarkos a véleményed.
Nem értek egyet veled. A szülésznők ( a Dél-pesti kórházban biztosan) rendkívül tapasztaltak, és minden képzettségük megvan, hogy egy komplikáció mentes, ill. "kicsit" komplikációs szülést levezessenek. Egy komplikáció mentes szülést egyébként is a szülésznő kísér végig, az orvos felügyeli a szülést, ill. a kitolási szakaszban ténylegesen ott van. Viszont akkor sem csinál semmi olyat, amit a szülésznő ne tudna megcsinálni.
Ha komplikáció merül fel, az orvos, mivel ott van az osztályon, szó szerint 1 percen belül ott tud lenni, és teszi, amit a helyzet megkíván. Műteni természetesen az orvos műt. Valószínűleg ugyanez a helyzet a fogadott orvos által vezetett szülés esetén is, hiszen ő sem ül minden percben a szülő nő mellett.
Nálam is ugyanez volt a helyzet. A szülésznő volt velem végig. Az orvosom időről időre jött ellenőrizni, hogy áll a helyzet. Amikor gázos lett a helyzet, fizikailag éppen nem állt mellettem, de miután a szülésznő szólt neki, rögtön ott volt, és mentünk is a műtőbe. Szerintem szóról szóra ez történt volna akkor is, ha eredetileg úgy készülünk, hogy a szülésznő vezeti le a szülést. Abban is vitatkoznék veled, hogy baj esetén a szülésznő csak áll, és nem tudja mit kell csinálni. Nekem egyik szülésem sem volt komplikáció mentes, mindkét esetben a műtőben kötöttünk ki. Viszont abban, hogy rövid idő alatt a műtőben voltam előkészítve, nagy szerepe volt a szülésznőnek is. Nem mellesleg ő/ő is észlelte, hogy baj van, ehhez nem kellett az orvos. Annak, amit csinált, nem sok köze volt a tanácstalan álldogáláshoz.
Úgy vettem ki a szsvaidból, hogy még szültél a Dél-pestiben. Minden kórházban szerznek az emberek pozitív ill. negatív tapasztalatokat. Én már szinte minden kórház szülészetéről hallottam jót is, és rosszat is. A dél-pesti az egyetlen, amiről személyes tapasztalataim vannak. És teljes mértékben pozitívak. Első esetben a babával volt baj, másodszor velem. A legmagasabb fokú ellátást kaptuk mindkét esetben. Számomra az is fontos, hogy van koraszülött intenzív is a kórházban, ez nagyon kevés helyen van így.
Szerintm nem vagy korrekt, amikor olyan helyről ill. helyzetről nyilatkozol ilyen negatívan és kategórikusan, amelyről csak közvetett információid vannak.
Ebben, és a másik Dél-pestis topikban szinte csak pozitív véleményeket olvashatsz. Talán végig kellenne olvasnod, hogy a másik oldalról is legyenek hiteles infóid.
Végül: nem kötelező csak szülésznővel szülni, ez csak egy opció. És egyáltalán nem kötelező a Dél-pestiben szülni.

Remélem, hogy jó élmény lesz/volt számodra a szülés, bármilyen helyszínt és körülményeket választass is magatoknak!

Üdv,
Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Én most kórházkeresőben vagyok, de területileg a Jahn F-be tartoznék, mert Gyálon lakom. A legnagyobb bajom csak annyi, hogy nem szeretnék százezret fizetni egy szülésért, mert az orvos, akihez most járok (nagyon aranyos, kedves, alapos, meg minden jót el lehet róla mondani) ennyi pénzt kér.

A legújabb infóm az, hogy ha valaki a területileg illetékes kórházban szül, akkor nem kérhetnek pénzt a szülő nőtől (vagy nagyon keveset). Nem tudom, hogy ez igaz-e, de mindenesetre ez vonzóbb dolog, mintha százezret kéne fizetni, mert nagyon kevés a pénzem.

A Péterfyről is olvastam jókat is, rosszakat is, de a Jahn F-ről eddig csak sajnos rosszakat. Sőt, ide nem akarom leírni, de egyesektől nagyon rosszakat hallottam róla, van egy bizonyos neve, csak azt tényleg nem szeretném ide leírni.

De az ember úgy van vele szerintem, hogy arról, amiről rosszakat hall, akaratlanul is kialakul benne egy előítélet, és nem egy embertől hallottam, hogy "Oda ne menjél!". Sajnos, pedig szeretném, ha nem így lenne.

Személyes tapasztalatom valóban nincs.
evisan

Ja, az nem derült ki az előző írásomból, hogy ... az orvos, akihez most járok, a Péterfyben dolgozik.
evisan

Sziasztok Babák- Mamák!

Evisan: én is csatlakozom Judithoz. Idén szültem ott úgy hogy friss tapasztalataim vannak. A szülésznővel (... Eta) soha az életbe azelött nem találkoztam és mégis mellettem volt végig, pedig már rég lejárt a munka ideje de attól függetlenül lelkiismeretesen, emberségesen tette a dolgát. :)
Miért ilyen rossza a véleményed? Veled történt ott valami vagy csak valaki mesélt valamit?

Üdv:
Tüsi

Tüsike
tüsike

Evisan,

Kapzsi orvos mindenhol van. Én ebből a szmepontból is szerencsés voltam. Elfogadom, hogy az eddig hallott infók miatt nem szeretnél a Dél-pestiben szülni, de szerintem hagyjuk meg mindenkinek azt a jogát, hogy saját maga döntsön konkrét, és nem közvetett infók alapján.
Nekem két barátnőm szült a Péterfyben, teljesen eltérő véleményük alakult ki a kórházról. Egyikük a második manót is ott szülte, a másik szerintem még az utcába sem szívesen teszi be a lábát. Mivel egy szülés, és az azt követő időszak nagyon sok összetevős történet, ugyanabban a kórházban is lehet egy nő két szülése teljesen különböző.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Tüsike, Judit!

Tüsike, kérdezted, miért rossz a véleményem. Személyes tapasztalataim nincsenek, csak amiatt alakult ki a rossz véleményem, hogy néhány embertől rosszakat hallottam.
Leírom pü-ben szívesen, hogy miket, de itt nem szeretném a nyilvánosban, mert nem akarok mindenkit elriasztani.

De persze igazatok lehet, hogy mindig van valaki, aki jókat, ugyanakkor a másik helyzetben rosszakat is tud mondani. Hát nem tudom, minél több információm van, annál jobban összezavarodok.
evisan

[quote="tüsike"]S írta:tüsikeziasztok!

Favorit:
én is csatlakozom az elöttem szólokhoz. Szerintem a Dél-pesti, a korházak viszonylatában egész jó. Én is ott szültem a kislányomat idén áprilisba.
A szülésznők és a csecsemősök is nagyon rendesek, segítőkészek (baba ápolás, etetés, fejés, stb)
Dokinak viszont a Sérát NEM ajánlom. Nekem ő volt a "választottam" és a méhlepény egy részét bennem hagyta. 10 nap múlva felhívtam hogy erősen vérzek és közölte, hogy menjek be mert biztos vannak az ügyeleten, ő most nem ér rá. :evil: Persze azonnal műteni kellett, az altatás és az antibiotikumok na meg a többi nem volt jó hatással a tejemre. :(
Viszont a Weidner dokit tudom ajánlani (ő műtött és 6 hetes kontrollra is hozzá mentem vissza). Ha érdekel meg tudom adni az elérhetőségét.
Ha van egyéb kérdésed is irjál. akár privibe is.

Üdv mindenkinek

Sziasztok!

A Sérát én sem ajánlom, nem vette fel a telefont egy egy napja vajúdó kismamának, úgy, hogy már 9 évvel ezelőtt is nála szült. Ha én nem megyek fel a szülőszobára szólni, nagyon rosszul van a kismama, lehet, hogy rossz végkimenetelű lett volna a szülése. :cry:
zanyiro

Hogy Tüsike kérdésére még válaszoljak,

igen, az első bébimet várom.
evisan

Sziasztok!

Evisan! jól beindítottad ezt a topikot! :wink: :) Én csak annyit tennék hozzá az előttem szóló véleményekhez, hogy mikor első gyermekemet vártam én sem hallottam semmit a kórház szülészetéről, sőt választott orvosomról sem. egy kolléganőm ugyanazt javasolta amit vki Neked is, hogy "oda /Jf-be/ ne". Én szerencsére nem hallgattam rá. Nagyon be voltam sz.rva végig, hogy milyen lesz majd. a kismama újságban mindig elsőként a szüléssztorikat olvastam. Senki nem szült a JF-ben, mindenki csak a máv-ban. Én nagyon nem bántam meg, hogy nem választottam másik kórházat. Sőt a második szülés előtt még vártam is a kórházi napokat. Szülésznők abszolút felkészültek. Ügyeletes orvos ott van az osztályon, ha bármi probléma felmerül azonnal hívják.
Hányadik hónapban vagy? tudjátok már a bébi nemét?
Grat a kispocaklakóhoz!!!!
Olvasd vissza az egész topicot sztem sokat segít majd a döntésben.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?