Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom mindenkit lekötött a 4 napos ünnep, nagy volt a pangás. De még ma sem jelentkezett senki, biztos most pihenitek ki magatokat.

Mandala: édesek a gyerekeid az apjukon. A pénz megérkezett a számlára?

Pattogó: jó lett a fal, nagyon ügyes vagy! Én ilyenre nem vállalkoznék, iszonyatosan béna vagyok rajz terén.

Italoman: jó hogy jöttél, már tényleg régen voltál. Nagyon édes a babókád. Ez a kérdés a többi dolgozó kismamának is szól: hogy tudtok a baba mellett dolgozni?

Ádámnak tegnap iszonyatosan nyűgös napja volt, nagyon sokat sírt és sokat bukott. Ilyen még nem is volt. Alig aludt napközben, de az éjszaka szerencsére jó volt, 9 óra körül elaludt és fél 6-kor kelt.

Holnap reggel mi visszük a Márkot suliba, apa megy Pestre. Kicsit izgulok, remélem nem fogunk elkésni. De mivel holnap már hideg lesz (főleg reggel), így Ádámot zsákba rakom, így viszont nem fér bele Ádám a hordozóba, csak simán lesz a babakocsiba. Nem lehet teljesen vízszintbe dönteni, de már egyik nap teszteltem a teraszon, elvolt benne, szerencsére nem csúszott benne oldalra Ádám.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!
Mandala, megvan a csomag, nagyon szuper! Gyorsan kimosom, és amint megszárad, dobok képet! Szerdán utalok, akkor jön pííz :)

Mi is leléptünk a hosszú hétvégén, az Őrségben voltunk 2 napot. Nagyon jól éreztük magunkat, Eszter is jól viselte. Az utat végigaludta majdnem, és ott sem volt gond az elalvással. De amióta hazajöttünk, megint felébred fél 4 körül, eszik, majd hatkor már megint kuvikol. Hááát, azért tudnék még aludni. Bezzeg most húzza a lóbőrt. Mostanában sokat bukik, minden kaja után. Nálatok is előfordul ez? Néha rémisztő...

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Mi is betegeskedtünk, bár mi egy takonykórral megúsztuk a dolgot szerencsére.

Ötletet szeretnék kérni. Adriennek hosszú haja van, de most koszmós a fejbőre, a haját nem akarom levágni, de ha beolajozom a fejét utána hiába mosom meg samponnal nem viszi le rendesen az olajat és úgy néz ki, mint aki 1 éve nem mosott hajat :cry: Nem tud valaki más ötletet hogy lehetne a koszmót eltüntetni?

Kép
Kép
robcsi03
 
 

 
 

Robcsi,
jó, hogy te is jöttél, épp ma gondoltam rád, hogy te is régen voltál már. :) Koszmó nekünk is volt, mi is olajjal próbálkoztunk (a doktornő mondta), de aztán a védőnő ajánlott egy sampont is: a márkája Babé, és kimondottan koszmó elleni sampon. Mi gyógyszertárban vettük, gondolom, ott általában kapható. Kell néhány nap neki, de tényleg elég jó. Akárcsak az ára (1700 Ft körül van :shock: ), de azért csak megéri rászánni.

Márkanyuka,
a kérdés jó, de azért én sem akarok folyamatosan dolgozni, csak muszáj volt befejeznem egy könyvfordítást, amelyet még a pici születése előtt csináltam. Még szerencse, hogy türelmesek voltak a kiadónál, mert, bizony, igencsak lassacskán mert, alig jutott rá időm. De most épp nem lesz semmi munkám egy darabig - fordítás most nincs, tanítani meg úgysem tudok itthon, nem engedi sem az időm, sem a körülmények. És egyébként is mindennél fontosabb most a picike. :)

italoman
 
 


Ildi, köszi az ötletet azt hiszem megpróbálom, mert ezzel az olajozással nem sokra megyek.

Tegnap Adrienn úgy betojott :lol: Igazából az volt a baj, hogy pont böfiztettem amikor jött az anyag és nem a pelus belsejébe folyott, hanem felfelé. Na, ahogy ezt leírtam megint bekakilt, úgyhogy folyt. köv. :)

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Robcsi, én is azt olvastam, hogy ez a Babé nagyon jó.

Kép
mona76
 
 


Sziasztok :)
Szabina szíves invitálására kicsit előbújok a csak olvasók népes táborából :) Azt már írtam magamról hogy 3 kislány anyukája vagyok - Barbara 4 éves és augusztusban született Bernadett és Annabell.(én meg így lehetnék Csicsóné :D )Az Istvánban születtek a lányok 39.hétre- Monával közös orvosunknál :) (már ha jól követtem az eseményeket és végül Gasztonyi dokinál született Dani)- ripsz ropsz röpke 4 óra alatt.Irígykedve nézem a topik babák fényképeit -az én lányaim nem valami fényes evők-5200 és 5500 grammosak így 1 héttel a 3 hónap betöltése előtt.Sajna tápisok lettek a csajok -lenőtt nyelvel születtek ami gyakorlatilag csak nekem tűnt fel hogy valami nem stimmel(nem akarták szívni a cicit :( )-mire aztán sebészhez kerültünk és megoldódott a probléma már egyáltalán nem akartak szopizni .Én meg addigra túl voltam egy kiadós mellgyulán és a levont konzekvencián hogy sajna tényleg van olyan baba akinek egyszerűen nem kell a cici :( .Barbarát 2és fél éves koráig szoptattam -ő olyan volt mint egy kis szivattyú az első pillanattól kezdve-az ikreknél bevetettem minden létező praktikát hogy szopizzanak de néhány hét kollektív sirdogálás és leállt gyarapodás után feladtam...
Egyébként nagyon jó babák -hagynak időt házimunkára, főzésre és arra hogy naponta elovassalak benneteket :)
Remélem ez továbbra is így marad és tudok csatlakozni hozzátok :) (most viszont hívnak..szaladok)
Sziasztok! Panka
panni7
 
 


Kép És a képek a lányokról.. Kép Barbara
panni7
 
 


Panni, nagyon szépek a gyerekek! Nem csinálsz vonalzót?
Voltunk dokinál a bukás miatt, felírt Nutriton nevű gyógytápszert. Mostani kajálásnál már semmi nem jött vissza!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Panni,
igaza volt Szabinának, tessék aktívan fórumozni! :) Nagyon bájosak a leánykáid. :)
Úgy látszik, tényleg népes lehet a "csak olvasók" tábora, úgyhogy remélem, a többiek nevében is mondhatom: akinek van kedve, lépjen ki a félhomályból, és szánja rá magát az írásra! Sohasem késő csatlakozni. :wink:

Hú, ma már most írok másodszor - látszik, hogy Manókának ma jó az alvókája. :) Meg hogy leadtam a munkát, hehe. Na jó, itthon azért volna teendő, de az ilyesmiben, sajnos, halogatós típus vagyok. Megyek is, amíg még rá tudom szánni magam a takarításra...

italoman
 
 


Panni, nem semmi ikrekkel a 39. hétig húzni :wink: Mekkora súllyal születtek, hogy kevesled az 5200-at és az 5500-at? Szerintem ezzel semmi gond nincs.
Az én babám 2800 g-mal született és ő is 5200 g körül van, én ezt nem tartom rossz súlynak. Réka 3010 g-mal született, ő 3 hónaposan 5350 g volt, mindig megdícsérte a dokinéni milyen szépen hízik, úgyhogy én ezen nem parázok. Tokásodik a kis drága, nagyon jó kedélyű, vigyori Gyuri :)
Nagyon szépek a lányaid :lol:

Ildi, Mona megkérdeztem a kedvenc patikám, van náluk sampon, holnap megyek érte, aztán hajmosás :D

Ildi, akartam írni, hogy nagyon szép kreol bőre van a lánykádnak. Ja, és nem csak a bőre szép :wink:

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Köszönöm szépen a kedves fogadtatást :) -most éppen a vonalzómmal küzdök -nem bírok rájönni hogy hogyan lépjek be a profilomba mert a regisztráció alkalmával a HTML kikapcsolva maradt .. :oops:
Robcsi jó ezt olvasni nem tom' hány gyereket kéne szülni hogy nem legyen tele az ember lánya kétségekkel- 2900 grammal születtek és 56 centivel-( kis hosszú giliszták voltak :D ) -csak arra emlékszem Barbi az anyatejtől micsoda vasgyúró volt-hát ehhez képest a lányok balerínák :D
panni7
 
 


Robcsi,
aranyos vagy. :) A bőrét ezek szerint nem tőlem örökölte, és remélhetőleg nem lesz "sápadtarcú", mint én. Tőlem már gyerekkoromban is mindig megkérdezték, nem vagyok-e beteg, mert annyira fehér volt a bőröm. Szerencsére Zituka apuka "jobb bőr", ő az a nyáron könnyen lebarnulós fajta. Na, nem kell megijedni, azért alapjáraton fehér ember... :wink: :lol:

Panni,
nekünk is 5200-at mértek a múlt héten, és 3450 grammal születtünk, szóval igazán nincs miért aggódnod. És minket is mindig megdicsérnek a gyarapodásért.
A profilodba hogyhogy nem tudsz belépni? Felül a legördülő menüben, ahol azt látod, hogy "segédletek".

italoman
 
 


mandala: én is átestem a tejlázon, és nekem is a forró vizes fürdő volt a megoldás, de nekem apa masszirozta ki a csomót. Azóta én mindig forró vizben fürdök

mikegirl: jövőhéten tudod megbeszélés a babaúszással kapcsolatban, előtte feltétlenül beszéljünk hogy tudd hogy hova kell jönni

mi is kiscsaládos hétvégét tartottunk ,egész nap együtt sülve-főve, de most azért baromira figyeltem rá hogy a gyerek kellőképpen sokat legyen a járókában, mert a múltkori 4 napos ünnepnél a gyerek egész nap kézben volt és nem akart megmaradni a járókában úgy kellett őt két napig beleszoktatni újra. Sőt a hétvégén még ablakot is pucoltam sőt dolgoztam is. mostmár csdak a szakdoga van hátra, hátha egyszer elkészül.

Most amúgy Elvis cd-re alszik a gyerek, mert egész nap itt volt egyik haverunk és vele játszott meg sétált

Kép
sziszike77
 
 


Ildi, nálunk bőrileg dettó ugyanez van. Én fehér, apjuknak meg tök jó könnyen lebarnuló bőre van és szerencsére mindkét csaj utána örökölte a börkét :) Én ha 6 kg naptejet is kenek magamra akkor is leégek :(

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Sziasztok!

Italoman, nagyon szép babód van, Panna a te lányaid is gyönyörűek, Barbara már kész hölgy. Üvd itt nálunk, gyere gyakran. Te megvoltál elégedve Gasztonyi dokival? Én nagyon, a következőt is nála szülném. :lol: Beállított egy térdgatyóba és egy ingben :lol: , háát akármennyire is szenvedtem, de az feltünt hogy milyen jól állt neki, mintha nem is szüléshez jött volna :lol: .
Ma Danusnak is nagyon jó az alvókája. Délelött is sétáltunk, és délután is elvitte apa, evett, kacarászott, és megint alszik.
Szerencsére csak 1 napig volt mellgyúszim, fiacskám kiszippantyúzta :lol:
Pattogo, nagyon jó lett a fal :wink: Nekem sajnos semmi kézügyességem sincs, nem is tudom mi lesz, ha majd Dani megkér hogy rajzoljak neki valamit :oops:
Ágnes, ti tápszereztek is?

Kép
mona76
 
 


Láthatóan ráérek a gyerkőcök mellett mert csak rájöttem a vonalzóra 8) :wink:

Kép
Kép
panni7
 
 


Ildi köszi -akkor tényleg rendben vagyunk -nekem olyan izé a gyerekorvos meg a védőnő is - éppen csak többen vagyunk velük :?
Mona én személy szerint nagy rajongója vagyok a dokinak lassan 10 éve hozzá járok -mondhatni már baráti a kapcsolatunk :) Vannak akik nem tudnak mit kezdeni a visszafogott stílusával de engem mindíg megnevettet és ami ugye nem utolsó szempont teljesen rá merem bízni magam :) Hozzám is esett már be vadászatról jövet... hááát tényleg nem volt böcsületes orvos formája :)

Kép
Kép
panni7
 
 


Nagyon édesek a csemeték :lol: :lol: :lol: :lol:

Bizony... mindenki, aki olvas minket, írhat is... :lol: :lol: :lol: :lol:

Panni
Nekem fiúk 3 hónaposan voltak 5 kiló körüli súllyal...
Vendég
 


Panni, a párommal együtt vadásznak, igy történt múlthéten is, párom vitt neki Daniról képeket, és azt mondta már most látja hogy vadászgyerek lesz :lol:

Lányok, nemtudtok valahol karácsonyi rúhákat? Gondolok itt karácsonyi felíratosra, vagy ha valami szép karácsonyi kép lenne rajta. Inkább onlines bolt érdekelne, mert ritkán járunk a nagyvárosban :)

Kép
mona76
 
 


[quote="robcsi03"] írta:robcsi03n ha 6 kg naptejet is kenek magamra akkor is leégek :(

Na, akkor kvittek vagyunk - én szintúgy. :lol:

Panni,
ügyes vagy, csak meglett az a vonalzó!

Ma hihetetlenül jó napunk van - ez abból is látszik, hogy ennyit tudok itt locsogni. :lol: Zita aludt egy kicsit délelőtt is, aztán meg a délutáni séta közben és még hazaérkezés után is - nem is tudom, volt-e valaha ilyen. És hál' istennek nem nagyon gyötörte a pocija a kis drágát. Remélem, nem kiabálom el, és így is marad.
Ja, és ma felfedezte a lábikóját - amikor popsitörlés közben felemeltem, elkezdte fixírozni. Azt hittem, megzabálom, olyan édes volt. :D

italoman
 
 


Szijjaaaaaa Csajok!!!


Na, itt vagyok, most van dőm.. nem tudom mennyit enged a smasszer.... :) Most alszik.
Betett az utóbbi néhány nap! A gyerekek épp hogy kijöttek a betegségből, én kezdtem. Három nap rémálom. A tejcsi mennyisége is jelentősen megcsappant... nem volt energiám még a szoptatáshoz sem. Örültem, ha alszik, ébresztgetni sem akartam. Teljesen kivoltam. Ma reggel is 38.4-gyel keltem. Az Algopyrin hatására-e vagy mi, de a csajszi is egész nap szinte csak aludt, alig akart szopni úgy három napig. Ma már rácuppant. Lassan-lassan visszatér az átlagos mennyiség, remélem!

Panni: üdv köztünk! Gyönyörűek a csajok! Gratuálok hozzájuk! :) Gyere gyakran!

Lányok! Nem tudom mi zújs a pénzekkel, szerintem minden oksi, úgyhogy ne aggódjatok, majd ha én aggódok.... csak akkor! :) Anyósékhoz megy, még nem egyeztettünk, de sztem minden OK. Köszönöm én is Nektek!
Minden pici vásárlónk viselje egészséggel a gyönyörű meleg kombizsákocsákáját!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Nap: itt a Tiéd...

A férjem fotózta... :evil: nem figyel a részletekre amolyan éjfél körül....
Kép

Ezen jobban lejön a színe... :
Kép

Ja, amúgy a meglepit látod rajta ugye??? :wink:
Kép


Szóval az ellenség teljes megtévesztése céljából közlöm, hogy a legfelső kombizsák a Tiétek (10 cm-rel nagyobb, ahogy kérted), a színe olyan, mint az oroszlánosé, és a cicák olyanok, mint az alsó képen... csak, hogy minden jól összekavarodjék... :P

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Edit: ehun a zsákok (a többit priviben! :) ):

A kicsi:
Kép

A nagy:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Jó reggelt!

Mi is készülünk babaúszásra, hány hónapos korban lehet azt elkezdeni? Én már 3-at és 4-et is hallottam.

Mona, igen, pótolunk táppal, általában estefelé.

Tegnap délután nyűgös volt Eszter, fájt a pocija. Sütőtököt ettem, ami, ha jól tudom (és éreztem), felfúj. Elképzelhető, hogy az bántotta a babánkat is? Mert akkor ma nem lapátolom tele magam. :)

Mandala, gyógyulj meg minél előbb!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Mandala, GYÖNYÖRŰ!!! Nagyon várom!Cicák! :D
Jobbulást Neked!!!! :cry:

Ági, Lili is hasfájós, de megmondom őszintén a sűtőtököt imádom. Már hetek óta gyártják nekem a sült tököt Anyukámék, nem veszek észre extra hasfájást.

Tényleg azt írják, hogy 3 hónapos kórtól már lehet menni babauszira. Mintha Szabina is vinné már a fiúkat... Azt mondják, minél előbb annál jobb, mert emlékszenek még a búvárreflexre.

Én is akarom vinni, de még gondolkodom, hogy várjak -e még egy hónapot. Mamiblue, Te hogy döntöttél?

Szabine, Te írtad ugye, hogy a 2 hónapos szuri után előre beadtad a lázcsillapítót a fiúknak és nem lett se nyűgősség se semmi. A három hónapos szurit is így csináltátok?
A többiek akik túl vannak rajta, hogy viselték a Babók?

Kép
nap12
 
 



Kép
sziszike77
 
 


Hali!

Üdv Panni! Nagyon édesek a lányok! Látom nektek mindenből kettőt kell venni...:)

Nap: Mi 4 hónap után megyünk! Addig itthon is lehet vele gyakorolni, bár én még a merülésre nem szántam rá magam! Állítólag, úgy kell, hogy ráfújsz és "lenyomod" a víz alá...és közben mondassz egy "vezényszót" mondjuk merülés! És ha elég jól csinálod egy idő után már tudni fogja, hogy most a víz jön...ez valahol értelmesen is le van írva itt a neten, még régebben olvastam. Tehát ha 4 hónaposan visszem, de itthon gyakorlunk,akkor sem leszek elkésve semmivel. Egyébként nekem lányok nem csípik a vizet! Így nem is jutott eszembe, hogy vigyem őket!Meg igazából lehetőségem sem nagyon volt, de most nagyon várom, kiváncsi leszek, hogy tényleg olyan szuper-e!

Azt hiszem ma felavatjuk a zsákot...nagggyon hideg van itt!!! 1 fok!!! Brrrr....

Hasfájás: Sebi már nem hasfájós!:) De tegnap mégis csikart a hasa...gondolkodtam, hogy mi ehettem, mert nekem is fájt a hasam tegnap elött! Szóval olyan ordítást rendezett pont mikor az oviba mentünk a csajokért! Alig tudtam megnyugtatni, már azon gondolkodtam, hogy elmegyek vele a dokihoz. De aztán aludt 3 órát, utánna 10 percig dőlt belőle a levegő és így teljesen rendbejött!:)

Mi még mindig csak anyatejcsin vagyunk! Néha érzem, hogy csökken a mennyisége, de olyankor sűrűbben szopizik. Kb. úgy alakul, hogy 1-2 napig kevesebb van, utánna 3-4 napig meg több...annyira hogy össze-vissza locsolok vele mindent, és a pelus a feje alatt is úszik a tejben, mire befejezzük.

Még mindig jobbulást a betegeknek! Igyatok sok mnázes teát!:)

mamiblue
 
 


[quote="mamiblue"]
írta:
mamiblue
Még mindig jobbulást a betegeknek! Igyatok sok mnázes teát!:)


csajok, ti teáztok? Én már napok óta kívánom, de fogalmam se volt hogy a szoptatás mellett lehet-e inni?

Kép
mona76
 
 


koszmó: nekünk egyik napról a másikra lett koszmós Csani feje. Mi is a Babé-t használtuk és most 3 nap után szinte eltünt. Fürdés előtt én még bőven be is olajozom a buksiját.
Úszás: Én a Rubin Hotelbe viszem és ott nov 22-én indul kezdő tanfolyam, így majdnem 4hós lesz már. A búvárreflex 6hós korig van meg a bébiknek.
Panni: üdv, én is friss hús vagyok még! :) Minden tiszteletem az ikrekért, én egytől is kipurcanok néha. Ajánlok egy ikres blogot, egygyerekeseknek is, nagyon jó! http://pohly.hu/blog/ Szívemből beszélnek!

leko
 
 


Pattogó: gratula, nagyon ügyes vagy!!!!
Mi van a macsekkal?

leko
 
 


Sziasztok!

Szabina: így utólag szeretném megköszönni az infót!

Panni: aranyosak a kiscsajok és a nagy is.

Iszonyatosan fáj a torkom! De már tegnap éreztem, hogy kezd fájdogálni, reggelre pedig már nagyon fájt. Most ismét szedem a Homeogene 9-et, remélem most is segít rajtam.

Ádám szokásához híven alszik. Az előbb telefonált apa, szegénykém úgy felriadt, nagyon sírt, nehéz volt megvígasztalni, de sikeres volt, mert újból alszik. Pedig kajálnia is kellene, 3/4 6-kor evett utoljára, most meg már 10 óra is elmúlt.

Ma mégsem ment apa Pestre, így megúsztam, hogy én vigyem a Márkot, gondolom a torkomnak még jobban betett volna, hiszen reggel nálunk a teraszon -3 fok volt. De nem sok időt nyertem, mert csütörtökre lett halasztva a pesti út, így viszont a fogorvost kell lemondanom, ugyanis a város másik felébe kell mennem, gyerekekkel lehetetlen megoldani.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!

Mona, én teázok. Hétvégén úgy éreztem, hogy elkaptam Rékától a náthát, de megittam 1 kanna teát és nem jött ki rajtam.

Adriennek is elmúlt a hasfájása - bár neki nem volt vészes elég volt a cseresznyemag párna - jó 1 hétig semmi baja nem volt, de most pár napja 1*-1* megint fájogat neki. Arra gondoltam, hogy a náthától van esetleg :roll:

Nálunk babaúszás tuti nem lesz, itt a városban nincs, ami meg legközelebb van az 40 km, úgyhogy ez kimarad. Apa már megígérte neki, hogy majd jövőre a tengerben :lol: Mondjuk én amúgy se tudnám lenyomni a víz alá szegénykét.

Ildi, te hogy használtad ezt a babé sampont? Vettem. Azt írja az útmutató, hogy hajmosás előtt maszírozzuk be a fejbőrbe. Te bevizezted előtte a haját, vagy szárazon tetted rá?

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Mona: én imádom a teát, nekem nem múlhat el reggeli tea nélkül (earl gray-t iszom) jó sok citrommal és mézzel. A vacsihoz pedig Maci kávét szoktam inni, ami mindjárt elfogy, de apa hozza ma az utánpótlást.

Leko: nekünk még nincs koszmó, Márkkal sokat szenvedtünk vele, régi rossz fogkefével kellett vakargatnom az olajtól felázott koszmót és nagyon sokszor visszajött. Akkor még nem volt ilyen csudasampon, amiről már én is olvastam, ha véletlenül Ádámnak is előjön, akkor én is befektetek egy ilyen sampiba.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok Csajok!!!!

Üdv mindenkinek, régieknek és újaknak, aktívaknak és csak olvasgatóknak!!!!!! :D
Most jöttünk a 3 hós oltásról, plusz Rota szájon át, és plusz Meningo - újabb szuri. Ati nagyon édes volt, egy ici-pici pityergés volt, de csak addig, amíg maga a szúrás tartott, és az is csak a másodiknál. Az elsőnél csak összeráncolta a szemöldökét :D

Mi jól vagyunk. A rendelőben Ati 62 centi, és 6,4 kg volt. (Itthon kevesebb :D :D Azt, hogy rövidebb lenne, arról meg nem tudok :D :D ) Sajna eszik éjszaka rendületlenül, és hajnalban, 1/2 5-kor már nem hajlandó aludni. Mindezt úgy, hogy kajci éjfél körül, 1/2 4 körül :( A múltkor egyszeri pótlás után már nem kellett tápi, szóval megy a szopi :D Kopp-kopp-kopp

Konakion - még van 3 ampullánk, a mi dokink nem írt fel újat, azt mondta elég ez. Ha elfogy, nem is kell többet adni. Szóval dokik válogatja - higgyen mindenki a sajátjának :wink:

Topicos babák gyönyörűekk!!

Pattogó
Aranyos lett!!! :D Én ezekhez naggyon béna vagyok.... :oops:

Mona
Igyál tiszta gyümiteát, amiben nincs fekete tea. Azt tutkó, hogy lehet.

Mamiblue
Biztos, hogy jó mindjárt a merüléssel kezdeni? Eleve ott van a nagyobb medence - mert hát az nagyobb, mint bármelyik kád, aztán a hideg víz, ami max 30 fokos, ami kb. 7 fokkal hidegebb, mint amiben este pancsiznak.....szóval ha nem is jön össze a merülés, attól még lehet örömteli a közös pancsi nagy medencében. Én félnék, hogy meg- és egyben elijesztem az egésztől.

Mandala
Jobbulást!!!
Mutattam a négy gyerkőcös képet apának. Kérdeztem, hogy a pasit felismeri-e? :D Azt mondja nem :lol: És kérdeztem, hogy ilyet nem szeretne? :lol: :lol:

Robcsi, Ildi
Én is fehérbőrű vagyok, de minimális barnulásra képes. Apa meg egyből szénfekete. Ati az én kis vékony, átlátszó, fehér bőröcskémben virít :D

Sziszike
Hívlak, hogy mikor, hol, hova....
Az igazolást, hogy közösségbe mehet, be is szereztem. Remélem elfogadják, és nem mondják azt, hogy régi. Ma csináltattam.
Megyek, megnézem a linket.

Pusszantás mindenkinek!!! :D

mikegirl
 
 


márkanyuka: én is torokfájástól szenvedtem hetek óta, de vettem ezt a Strepfen nevű szopogatós tablettát, és bevált! Nem nagyon bíztam benne, mert nekem a Sterpsils, meg Mebucain eddig semmit nem hatottak, de ez tényleg jó.
robcsi:A bebé sampont én nem kenem előtte a fejére, csak a teljes pancsi alatt rajta hagyom a habot és csak a végén mosom le. Így is bevált!
mikegirl: mi is 5-6 között kelünk reggel, úgy hogy előtte 3-4 között volt szopi. Mondjuk nem tudom mennyit is eszik olyankor, mert mindig belealszunk mindketten. Lefekvés előtt most tápit is adtam neki, mert nyűgösködött szopi után, benyomott 100ml, aludt is este 8-től 2-ig.

leko
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek,lehet hogy gyógytornászhoz kell vinnem a kiscsajomat,mert tegnap észrevettem hogy kicsit jobbra tartja a buksiját.Ki is hívtam a dokit hozzá és azt mondta,hogy ilyen gyakran előfordul.Valószínű amikor született meghúzta a kis nyakát.Most várnom kell még vele egy hetet minél többet hason legyen a baba,hogy erősödjön a nyakizom,és ha nem javul akkor gyógytornászhoz kell menni és megmutatják milyen gyakorlatot kell otthon csinálni.De megnyugtatott a doki hogy ez mindenképpen helyrehozható. Nekem csak az volt a furcsa ,hogy idáig olyan szépen egyenesen tartotta a kis fejét és tegnap meg észrevettem,hogy jobbra dönti.Remélem az egy hét alatt helyrejön és nem lesz szükség a gyógytornászra. Szépek a babák!
Sziasztok

KépKép
dudu_84
 
 


dudu: ne aggódj, mi már 3 hete járunk a pető intézetbe tornázni ugyanilyen panaszok miatt. 3 hét alatt egész sokat javultunk már! :)

leko
 
 


Sziasztok!

Robcsi,
én bevizezem előtte a haját, tulajdonképpen úgy használom, mint bármilyen sampont: vizes hajon eloszlatni, és a végén mossuk le, hogy legyen egy kis ideje hatni.

Mona,
szerintem is a gyümölcstea a legjobb, azt tutira lehet inni, nekem a doktornő maga mondta még az elején.

Mikegirl,
akkor te is csatlakozol a sápadtarcúak klubjához? :) Nekem kb. két éve sikerült valamelyest lebarnulnom (legalábbis önmagamhoz képest), amikor február elejétől augusztus végéig Nápolyban laktunk. Persze mondanom sem kell, a párom már május elején olyan színű volt, hogy simán, feltűnés nélkül elvegyült a bizonyos utcákban grasszáló fekete árusok között. :D

italoman
 
 


[quote="mona76"]
írta:
mona76csajok, ti teáztok? Én már napok óta kívánom, de fogalmam se volt hogy a szoptatás mellett lehet-e inni?


:shock: Mona ne fogd fel a szoptatást úgy, mint valami inkvizíciót! Mindent lehet, mértékkel (oksi, azért a kokaint tegyük el későbbre! :lol: )! Én napi másfél liter teát iszom meg. Ma reggel megittam egy liter tejet... :) És? Ez egy rémálom, hogy méricskéljük, hogy csak két deci tejet szabad egy nap, mert hasfájás... ! Higgyétek el, Danikámnál én nem ettem semmi puffasztót, nem ittam teát, a tejet is mérsékelten... és????!!! Ugyanúgy fájt a hasa, sőt még jobban, mint bármelyik gyerkőcömnek! Ha majd többet mocorognak, jobban mozog a belük is, nem lesz ennyi pocakfájás. Addig sajna el kell viselni.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


[quote="sziszike77"]w írta:sziszike77ww.kezeslabas.hu


Csajok! Ránéztetek erre az oldalra? Szerintem nagggyon király!
Amúgy felhívtam és egy Alain Delon hangú pasival beszéltem... az sem volt semmi! :wink: Szóval nézzétek meg, nagyon klassz szobrocskáik vannak. Bronzba régen csak a királyokat öntötték... vagy a fülükbe ólmot... Kacérkodom a gondolattal, hogy megpályázunk egy ilyen formációt. A négy pindúr pandúr mancsocskáját "bronzba" öntetem. Szentimentális anyuci... de milyen nagyszerű lesz később nézegetni! Csak azt sajnálom, hogy nem találtam rájuk korábban, vagy hogy nem léteztek korábban! Anno azt csináltam, hogy minden gyerkőcöt ugyanahhoz a plüsmacihoz ültettem ugyanabban a ruciban, ugyanannyi idősen, és így lett egy komplett fotósorozat, milyenek voltunk 3 hónaposan pl. Nagyon helyes volt a (nem igen létező) különbségeket mustrálni a fotók egymásután pakolását követően... :) Most meg együtt a négy mancs.... milyen szép.... már most meghatódtam... :)

Ja, akinek ideje van, 10 perc múlva kezdődik a TV1-en az ismétlése a Babatévének, ott lesznek! NÉzzétek meg!
Tudjátok, hogy így a negyediknél már hülyeségekre nem költök (pl. 150 ezres babakocsi, bébiőrző 40 ezerért, stb.... ) de ez nagggyon király!!! Sztem benevezek! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


kezeslabas: ismerem őket, egy kolleganőm és a férje csinálják. Majd átadom a bókot! :D

leko
 
 


Sziasztok :) Köszönöm a súly -jelentéseket ,teljesen leállítottam a parám hogy lassan híznak a lányok-valszeg a környezetemben leledző kifejezetten óriás bébik hajtottak a kétségbeesésbe :shock:
Mona -hát izgultam is rendesen a nyáron hogy ne egyszerre induljon be nálunk a szülés pláne így hogy különböző kórházban szültünk :)
Babaúszásra még Barbival szerettem volna járni -de akkor még nem voltam elég bátor hozzá(jaj ha megfázik jaj ha összeszed valamit...) - most meg a két gyerekkel nem igazán kivitelezhető a dolog -tényleg Szabina mintha ti járnátok úszni -hogyan tudod megoldani egyedül?
Így is kész vicc ha hosszabb útra indulok a 3 csajszival - szombaton kivittem őket anyukámékhoz - délben még eszelős tekintettel öltöztettem át őket immáron 3x teljesen át mert mire az egyik kész lett addigra a másik tuti nyakon bukta magát illetve bekakilt :?
Leko köszi a blogot -majd belekukkantok :-)
Egyébként már a topik zsák megjelenésekor erősen fontolgattam hogy önző érdekekből felfedem magam mivel nagyon tetszik nekem is és ahogy Judit írja nekem tényleg mindenből kettő kell -így aztán nem mindegy hogy mit mennyiért veszek :D -de aztán úgy néz ki hogy a Barbiból visszamaradt zsákokkal kihúzzuk a telet :D
Sápadt archoz én is csatlakoznék ha még van tagfelvétel és a bokáig lebukott pizsomás csoportosulásba is kérném a szíves felvételemet - mondjuk amióta kiköltöztünk a városból (konkrétan nyár óta) azért valamelyest javult a helyzet -itt házhoz jön a fodrász a pedikűrös -csak ezért nem nézek ki úgy mint egy nősténykaktusz 8)
Hú de sok lettem :) sziasztok :) Panka

Kép
Kép
panni7
 
 


Csináltam új vonalzót :D :D :D

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Hát ez a kezeslabas.hu tényleg nagyon klassz. Én is teljesen belelkesültem :D Jó kis kari ajándék lenne a rokonoknak, csak hát árban kicsit húzos. És ha egyiknek csináltatunk, akkor a másiknak is kell, mert különben sértődés lesz. És nálunk van: 2 nagymama, 2 nagypapa, 3 dédimama, 1 dédipapa. Az összesen 8 szobrocska lenne, durván 70ezerért. Hát nem tudom. Még meggondolom. De ez tényleg nagyon ötletes, és még nem is hallottam róla. A babás naptárak, bögrék, párnák már lehet kicsit elcsépeltek, bár ez csak az én véleményem. Ha hazajön apa, megmutatom neki, mit szól hozzá. Ha az árát is megtudja, sejtem mi lesz a véleménye: nekem elment az eszem... :D

Egyébként velünk nincs semmi különös. Fanni egyre jobban kezdi felfedezni a világot. Imádom, ahogy tud nézelődni. És már annyit tud gagyogni :D
Na mennem kell főzni. Szilvásgombóc lesz, meg tojás leves.

horvviki
 
 


Horvviki: 70 ruppó???!!! :shock: Az szép! Én egy négy mancsosat találtam ki, az 18 ezer lenne, de mivel összebarátkoztam Alain Delon magyarhangjával, ad 10% kedvezményt. :) Nyomtam egy kis reklámot a baráti körömben, mondjuk nem nagy kunszt, mert meggyőződésem, hogy tuti dolog ez a mancs-másolat! :wink:
Amúgy én nagyiknak olcsóbb ajándékot találtam ki. Nem gyerek mancs másolatot, hanem gyerekmancs által kreált ajándékot... :) Gyerkőcök festenek, rajzolnak, gipsz-öntenek, és csinálunk gyertyát méhviaszból is. Ez az ajándék. Ja, meg kísérőkártyákat is rajzolnak az apró kezecskék az ajándékokhoz.
A szobrokat én szeretném a nappaliba... dísznek. A férjemnek amúgy nem tetszik... :evil: Azt mondja nincs benne semmi fantázia! :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Panni: a súly miatt ne aggódj: Mesikém 2,30 volt születésekor, 2,10-zel hoztuk haza, a 2 hós oltásán mérték akkor volt 3,50. Szóval ha valaki, akkor én félhetnék a kis súlygyarapodás miatt. De nem érdekel, amíg hízik és nem stagnál vagy fogy, amíg jókedvű és kiegyensúlyozott, addig bokjottálom a mérlegelést. Jövő héten viszem ismét oltásra... majd kiderül mennyi az annyi... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Leko: mondd meg Alain Delon magyarhangjának, hogy üdvözlöm és király a cucc! Amúgy csak a pofám nagy (meg a senekem, de azt nem kell tudnia...., meg amúgy is lemegy majd, ha megindul a negyedik gyerek is... és négyfelé kell rohannom utánuk... ), nem vagyok ilyen rámenős csajszi. De a hangja tényleg nagyon megnyerő... :) Olyan vagyok, mint a nőstényoroszlán... a házasságkötésem pillanatában (inkább mikor a párom megismertem) kihullottak a fogaim, szóval már vadászatra nem megyek...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


[quote="panni7"] írta:panni7Így is kész vicc ha hosszabb útra indulok a 3 csajszival - szombaton kivittem őket anyukámékhoz - délben még eszelős tekintettel öltöztettem át őket immáron 3x teljesen át mert mire az egyik kész lett addigra a másik tuti nyakon bukta magát illetve bekakilt :?


:lol: :lol: :lol: Ismerős... nálunk rendszerint az van, hogy amikor már a téli overallt, vastag kabátot, csizmát ráküzdöttem mind a háromra, akkor találják ki, hogy kakilni kell.... ráadásul mind egyszerre....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Üdv az újonnan csatlakozott anyuciknak!
Jobbulást a betegeskedőknek! Mi is átestünk egy hasmenéses és egy takonykóros nyavalyán, pontosabban csak Tomi fiam, a kicsik nem kapták el. Most egy vírusos szemölccsel küszködik szegénykém, amit a strandon szedett össze.Ráadásul a talpára! hetente járunk fagyasztásra. :(

Kiakaszt a lányom. Itthon 10-15 percnél nem alszik többet. Bezzeg a babakocsiban akár órákon át alszik! Ma majdnem befagyott a lyukam, miután hajnalban megfőztem és elvittem Bazsót az oviba egész délelőtt sétálni kellett a kisasszonnyal. Csak szopni ugrunk haza. Most még oké, de mi lesz -10 fokban??? Néha sikerül becsapni és ha felöltöztetve kirakom az erkélyre mózeskosárban, ott is alszik, de ez ritka. :cry:

Én is kérném felvételemet a Sápadtarcúak Klubjába! Bár én kissé kilógok a sorból, mert napallargiám is van, úgyhogy napfény hatására én pöttyösödök is.
bee73
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?