Új privát üzeneted érkezett!

Hali lányok!

Ezoterike szuper hír! HURRÁ!

Kavics jó olvasni,hogy megnyugodtál!
Okos vagy és nagyon alapos megtalálod a nektek legjobb megoldást!
Kocsonya ecettel és hagymával? :shock: így még nem ettem de hagyományosan én is szeretem :)
Jó pihizést!

Ez a met-diéta-terhesség-pco-cukorbaj elég zavaros, én nem tudok érdemben szólni a dolgokhoz,így inkább bölcsebbnek érzem ha csendben maradok...de sztem mindenki próbálja jól csinálni,senkinek nem lett baja és a topikos babák is egészségesek. Ez a lényeg ki így ki úgy éri el.
Én ma mértem cukrot anyóséknál ebéd után két órával kereken 4.0 , azt hiszem néha fogom így méregetni aztán ha növekedne irány a dokinő... (tegnap este mi is eléggé gondolkodóba estünk mi lenne a legjobb döntés..)

Köszönöm az EDA-s hszket !
Csak érdeklődtem, nem félek a szüléstől, mint írtam rózsaszín felhőn keresztül látok mindent ami a babával kapcsolatos, így a szülést is gyors könnyű és fájdalommentes élménynek várom, bízom benne, hogy nem csalódok :D
Soha nem voltam fejfájós ma viszont végig gyötör,addig volt jó míg szundiztam.
Most meg úgy ennék vmi finom zöldséges kajcsit.
Vendég
 


Kincs: 1 órásat nézz majd utána mégegyszer fél órával!A 2 órás ebben az esetben nem mérvadó.

Rambóka, Rejó, semmi gond!Azért szóltam, hogy lehetőséghez képest, ne legyen több ilyen.
És amúgy meg nem rossz ez az 1 kg nem így 31 hetesen???

Ellácska, édesek vagytok mindahányan!És tök elfáradtam a sétában pláne hogy megspékeltem még este a temetői másfél órával...Ella, köszi mindent, tavasszal viszem Hunort is!Bár most is ott volt :wink:
Vendég
 


lafi, szerintem tök szupi amit csinálsz!!!!!!! és látom magam előtt, hogy szoptatás után már tuti még több le fog menni. de lehet te fogyni fogsz szoptatás alatt!!!!
1 kg a 31. héten....példaértékűűű :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

 
 

Lafi!

Azt hiszem még én írtam, h. talán még kevés is!!!!! :wink:
Nyugi! Tudod, h. én gömbölyűen is szerettelek! :D


Csajok!

Gergőnek kijött a felső őrlője, de jött vele vmi, amit soha el sem tudtam képzelni! Pelenkakiütés!!!! :shock:
Hát ez nagyon durva!!! Egyszerűen lejött a bőr a fenekéről egyik napról a másikra!!!!!! Tegnap este a párom szól, h. kis pöttyök vannak a popsiján. Reggelre már nagyon piros volt, akkor bekentük Elocommal, de délutánra nagyon csúnya lett. Vörös nedvedző foltok vannak rajta és sír, ha hozzáérünk.
Most fél 5-től pucér seggel rohangászik a lakásban. Átlag félóránként pisil egyet, de ő még nem vesz róla tudomást, úgyhogy kis foltok tarkítják a padlószőnyeget (persze felpucoljuk.)
Most bepelenkáztuk kajához, meg amíg majd kakil, mert azért annyira nem szeretnénk felavatni a padlószőnyeget!
A neten található infók szerint 1 hét alatt gyógyul.
Addig lehetőleg legeltessem minél többet pelus nélkül.
Hát érdekes lesz! :shock:
Bepanthent használt már vki hasonló esetben? Ér vmit? És a Sudocream?
Mert azért az Elocomot sem szeretném túlzásba vinni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


"A cukorbetegeknek bort kell inniuk
cukorbeteseg bor

Alkoholt soha nem fogyasztó cukorbetegek vércukra értékelhetően javul, ha a főétkezések alkalmával egy-egy pohár bort is megisznak az étel mellé - mutatta ki egy Izraelben végzett tanulmány. A Ben Gurion Egyetem munkatársai által végzett vizsgálatban 109 személy vett részt, életkorúk 40-75 év volt. Az önként jelentkezőket két csoportba osztották: az egyik csoport tagjai ebéd közben egy pohár vörös-, vagy fehér bort ihattak, a másik csoportban lévők alkoholmentes sört kaptak.

A három hónapig tartó tanulmány azt bizonyította, hogy az éhgyomorra mért vércukor érték igen jelentősen csökkent abban a csoportban, amelyiknek a tagjai bort ittak az ebédhez vagy a vacsorához. A sör alkoholmentes formája a vércukrot nem befolyásolta - ismertette az eredményeket Iris Shai az Európai Diabetes-kutató Társaság amszterdami kongresszusán. Shai doktor arról is szólt, hogy a bor kedvező hatása azoknál mutatkozott meg leginkább, akiknek különösen magas volt a vér cukorszintje. Egyébként az alkoholt ivók csípőkörfogata és "rossz" koleszterin szintje is alacsonyabbá vált a negyedéves időszak végére.

Az izraeli doktornő előadása közben a hallgatóság jót derült, amikor azt is elmondta, hogy a borivók körében még egy kedvező változást tapasztaltak: ennek a csoportnak a tagjai sokkal könnyebben elaludtak. A vizsgálat végén a résztevőktől azt is megkérdezték, hogy mi a véleményük erről a kezelési módról. A vizsgálati alanyok 61 százaléka azt mondta: meggyőződése, hogy az alkohol jót tesz az egészségnek. Az alkoholt soha nem ivó kísérleti alanyok 49 százaléka a vizsgálat után folytatta a mérsékelt borfogyasztást olvasható a társaság hírlevelében. (MTI)"
Vendég
 


rambóka:

:( Sudocream. Nekünk mindenki azt ajánlotta.

Lilla is vörösödni kezdett 2 napja :(((( (az arca meg ugye még aznap ekcémás lett aminek marhára örülünk)... lehet, hoyg ez nála is a fogzás miatt van? (én nem látok nála konkrétan fogat, de a nyelvével állndóan a fogínyét bizgerálja és nyáladzik is)
Vendég
 


tényleg... esetleg hagyományos textilpelenka csak gumibugyi nélkül? Az azért felfogja a pisi nagyját és észreveszitek ha belepisil... (bár igazából talán az is kicsípi)

(Lilla pisil mostanában össze mindent... visít ha be akarom pelenkázni és "elrohan"... aztán szépen összepisil mindent. Nem tudom miért szokott rá erre... szerintem zavarja a sima pelenka... persze emiatt én is nehezebben szánom rá magam a nagyon gyakori átpelenkázásra.. és ott a baj... Na ezzel kapcsolatban viszont megköszönném a tanácsokat. Miért gyűlöli ennyire a pelenkázást? OK, hogy nem szeret a hátán feküdni, de ennyire?)
Vendég
 


Csakegy!

Van bundabugyink (frottír bugyi csecsemőknek) a sógornőmtől kaptuk, de mindenhol azt olvastam, h. az a legjobb, ha szabadon lengetheti a pöcsét.
Érdekes egyébként, h. miközben ha bekenem a sebes részt, akkor keservesen sír, de ugyanakkor simán leül pucér popóval a szőnyegre! Nem értem! :?:

Közben 80X végiggondoltunk mindent, mit evett, mit ivott, de semmi mást nem találtunk, mint azt, h. a múltkor véletlenül vettünk egy csomag Gabi könnyű törlőkendőt és a hét elején 1 napig használtam, aztán ment a kukába, mert annyira szar! De ezek szerint még annál is szarabb!!!!! :evil: :evil: :evil:
Támogassuk a magyar termékeket! Hát ezt!!!! (beintős figura nincs???? :evil: :evil: :evil: )

Kb. Gergő is 7-8 hónaposan kezdett el tiltakozni a pelenkázás ellen. A dolog kezdett erősen hasonlítani a futóvadlövészethez. Már Up and Go-t is vettünk neki, mert azt könnyű ráadni. Az volt a baja, h. nem szerette, ha hanyatt kellett feküdni, egyből fordult vissza. Aztán pár hét küszködés után beletörődött.
Most már nem csinál gondot belőle.
Lehet, h. segít, ha énekelsz neki közben v. adsz neki vmi játékot a kezébe.

Ekcémának utánanéztem, nincs gyapjúcucc v. állati szőr Lilla közelében? Cserge v. mittudomén?
Mit adsz neki enni az anyatejen kívül?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


rambóka:

Hát... szerintem jobban fáj a kenés mint az ülés... bár ki tudja... remélem hamar meggyógyul!!!

Lilla gyapjún alszik születése óta, tutira nem attól van... pszichés a dolog, mindig akkor romlik amikor fél napra a szüleimnél hagyom. Majd csak kinövi ...

(szerencsére nem olyan vészes a helyzet, szerintem engem jobban zavar mint őt. Tegnap a bőrgyógyász felírt néhány krémet -nem szteroidost- talán az segít...)

Az egyetlen necces kaja amit kapott a banán volt, azt levettem 1 éves koráig az étlapról. Én továbbra sem tejezek... (most almadiétára fogtam...)

Igen, nálunk is a forgás a gond, mindig adok a kezébe játékot, de már rájött, hogy mire megy ki a játék és menekül...

Anyukám legutóbb tök jól megoldotta a dolgot (ld. ő nem számított arra, hogy vadászatot kell majd rendeznie:) Egyszerűen fordítva adta rá a pelenkát - a hátán volt a tépőzár:))))) Lehet, hogy én is kipróbálom:)
Vendég
 


Szépséges jó reggelt!

Okr-től üzenetet kaptam: "Örömmel tudatjuk, hogy megszületett Drottya Emma 2007.11.02-én 00.08-kor 3700gr 52cm-vel. Mindketten jól vagyunk!"

Okr szívből gratulálunk Dorottya érkezéséhez!!
Sok tejcsit jó egészséget!
(nem picike Dorottya)
Kép
Vendég
 


okr, nagyon nagy garatula!!!!!!!!!
várjuk a képeket, és a szüléstörit!!!!!! vigyázzatok magatokra!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Kriszticske nagyon gratulálok!!!! sok örömet, jó egészséget nektek! :D :D :D

ez a pelusdolog fura. sztem ez életkori jelenség, mástól is hallottam, illetve nálunk se hagyta magát egy jó ideig. most egy fokkal könnyebb, a kezébe adok valami játékot, vagy a krémet, és "segít" nekem, igy lehet. ja! és mindent előre odakészitek, hogy gyorsabban végezzünk.
nem tudom régen a textilpelust hogy adták rá a gyerekekre. :roll:

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Lafi köszi a felvilágosítást! :wink:
Reggeli után 1órával 4.8 a cukrom
(bár most kivételesen sima kenyeret és kakaót reggeliztem :oops: )

Lányok a fejfájás is kismami tünet??
Soha soha nem fájtam, tegnap végig, estére egészen :shock: volt...reggel ismét kezdte de most tűrhető ha erősödik gyógyszert kell bevennem :(
Vendég
 


Okr!

Gratulálok!!! Jó egészséget, sok puszi Nektek!

Kép
babancs
 
 


Okriszta!

Gratulálok!!!!
Sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Okr: HATALMAS GRATULA :))))) SOK BOLDOGSÁTOT KÍVÁNOK!!!!! :lol:
Vendég
 


Csakegy!

Nálunk az ujjszopás ilyen. Nemrég majdnem teljesen abbahagyta, de múlt pénteken anyuéknál hagytuk egy teljes napra és most újra teljes erőbedobással szopizza az ujját.
Pedig minden hétvégén szinte egész nap náluk szokott lenni, miközben mi bevásárolunk, otthon takarítunk stb., de mégis megérzi, ha 1 napig nem vagyunk vele!

Popó valamennyit javult, de azért még messze nem tökéletes! Elocom és Bepanthen keverékével kenem és hagyom pucér popóval rohangászni, amikor itthon vagyunk.
(Hihetetlen, h. a pici gyerekek tényleg nem vesznek tudomást róla, ha maguk alá pisilnek! Még akkor sem tűnik fel neki, ha benne ül! :shock: )

Egyébként hirtelen annyi mindent megtanult, tud már kérésre cuppantani, tud brüntyögni (ujjával az aljó ajkát el-el emelni, miközben hangot ad), tud pá-pá-t inteni szituációban, meg tudja nyomni a gyengőt, fel- és lekapcsolni a villanyt, beilleszteni a formabeillesztősbe a részeket, ha megmutatjuk, h. mit hová kell, zenére rázza a kis seggét.
Komolyan mondom, néha csak nézek, hiszen alig egy éve született! :shock:

Ja meg a minap kiderült, h. mégis tud félni! Eddig úgy tűnt, h. nem fél semmitől, töksötét szobába is simán bemegy. Erre tegnap véletlenül a skandináv lottó sorsolásra kapcsoltunk. Már gyanús volt, amikor az elején fel akart mászni apa lába szárán, azonban a szarvas második megjelenésekor már sikongatva odarohant az apjához. Szóval úgy tűnik ettől vmiért fél. Sebaj, nem szoktunk lottózni! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!!

Okr!

Gratuláloka pici babóhoz!!

Bátyáméknál is nov 1-én (hát az időzítés nem túl tökéletes), megszületett a kicsi Bianka.

Rambóka!
Nálunk popsira, mikor Gergő hasmenéses volt, és ott is szinte a bőre is lejött, csak a Bepanthen jött be, Sudocream nem, de a Bepanthen 2 nap alatt rendbetette.

Kicsim diagnózisa pontosan:
kamrai extrasystolia
non-sustained kamrai tachycardia
ezoterike
 
 


Okr!

gratulálok dorottyához, és sok boldogságot kívánok hozzá!



Ezo!
örülök hogy nálad van már a babád, most már túl vagy a nehezén!

tegnap Johanna elindult! :lol:

Domi is pont 13 hónaposan indult el. de teljesen más volt a recept. ő kétkezezett az elején, de azt már 8-9 hónaposan kezdte, aztán egykezezett is, aztán csak egy-két lépést...

Johanna nem hagyja megfogni a kezét, egykezes járás is kimaradt, hónapokig csak az állást gyakorolta, de azt nagyon profi szintre fejlesztette, éa nagyon büszke volt magára, aztán tegnap este elindult, de nem egy-két lépés, hanem rögtön végiggyalogolta az egész lakást.

ma reggel kiváncsi voltam mivel kezd, de ha gyorsan akar valahova eljutni, akkor még mászás! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


ja, sudocream nálunk szart sem ér, semmire sem jó, ki is fogom dobni. talán még pirosabb is lesz tőle a gyerek bőre.

bepanthen mindig egy-két nap alatt rendbehozza. nagyon profi, dominál is bejött.

ja, és Johannának van két rágófoga is felül! alul most jön.

Kép

Kép
rejo
 
 


lafi még neked akartam írni.

valamikor a napokban döbbentem rá, mikor hajnalban kellett kelnem, mert dominak fájt a füle, és nem tudtam visszaaludni.

itt ültem reggel 6-kor és éhes voltam. kimentem a konyhába, és azt ettem amit kívántam: két szelet aszpikos sonkát. kenyeret sem kívántam, de ha kakaót vagy lekvárt kellett volna ennem, rögtön kihánytam volna.

és akkor jöttem rá, két külön dolgot nevezünk mi reggelinek. amit én reggelinek nevezek, azt fél 9 - fél 10 körül eszem, gondolom ekkora már nagyon leseik a vc-m, és ezért kell a tej nekem ilyenkor. én 6-7 -kor még alszom, aztán domi készítem suliba, aztán johannát tisztába, öltöztetni, etetni, én legkorábban fél 9-9 körül tudok enni.

terhesen 10-ig aludtam, mert éjjel állandóan pisimenetek voltak, és akkor ettem először.

ha jól tudom 9-10 kor te is gyorsat és édeset eszel, csak te tízórainak hívod.

én meg összevonom a reggelit meg a tízórait. a szendvics a reggeli, a tej a tízóraim, úgyhogy megvagyunk! :lol:

erre jöttem rá a napokban! :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Okr!

Millió üdvözlet és gratuláció Dorottyához!!!



Ui.: Ákos fiam textilpelusban nőtt fel! :roll: A "futós" időszakát úgy éltük túl, hogy mindig a szőnyegen játék közben, vagy állva tettem tisztába, a lehető legkevésbé zökkentettem ki az elfoglaltságából, de még így is iszonyat nehéz volt!!!!
Vendég
 


Okr hatalmas gratula Dorottya-babához!!!!!!!!!Szép és egészséges életet kívánok!!!

REjo, végülis, ha úgy vesszük, van benne valami,bár én nem kakaózok még tízóraira sem, de tény, én akkor zabálok!Reggelire alig eszem valamit...
Még egy hónap és én is 10ig alszom!!!! :lol: :lol: Alig várom, hogy tp-n legyek, mert ez az 5.30-as kelés már fárasztó.

Tök bírtam a főnököm, aszonta, ugye dec 15ig maradok, én meg, persze, ha innen visztek szülni....nem értette....mert ő azt hittewű, hogy jan 4-re vagyok kiírva és hát dec 15 még onnan messzi van, fel kellett világosítanom, hogy azért -2 hetet rá kéne számolni...és hát örüljenek,hogy a 36. hétig dolgozni fogok....
Vendég
 


Ezo!

Utánanéztem neked: a "non-sustained kamrai tachycardia" annyit jelent, h. Gergő szívében a kamrai rész időnként elkezd begyorsulni, de ezek a felgyorsult szakaszok nem tartanak tovább, mint 30 sec.
Azon kívül, h. fonendoszkóppal észrevehető volt és az EKG kimutatja, van bármi más tünete? Ájulás, lilulás?

Rejo!

Hát nem aprózza el a csajszi! :lol:
Hamarosan te is futhatsz utána! :twisted:

Sudocreamot meg sem próbáltam rákenni, mert annyira ki volt sebesedve, h. már akkor sírt, ha hozzáértünk. Azt a sűrű pasztát nem tudom hogyan kentem volna rá! :shock:
A Bepanthen viszont klasszul felolvad az ember kezében és szinte csak rá kell simítani.
Ma már csak a legrondább részen volt piros.

Monácska!

Azt én értem, h. ha csak bepisil, akkor lekapja az ember a pelust róla, és felhúz rá egy másikat, de ha kakilt is, akkor el nem tudom képzelni, h. hogyan lehet álló gyereket tisztába tenni? :shock:

Lafi!

Muszáj???? :shock:
Ez őrület! Tudom, h. stramm csaj vagy, meg minden, de épp a minap beszéltük Kaviccsal, h. utólag mindenki rájön, h. jóval hamarabb el kellett volna menni táppénzre, és leszarni mindenkit!
Senki nem fogja visszaadni neked ezeket a hónapokat!
Persze más tészta, ha muszáj dolgoznod, de a gyakornoki időbe a táppénz is beleszámít, ha tudsz lépj le hamarabb, hidd el a körzetid simán kiír már ma, ha akarod!!
Pláne, ha GYED után már nem is ide akarsz visszamenni!
Meg a gyed alatt összegyűlnek a szabijaid is, úgyhogy ha marad is időd, arra már be sem kell menned!!!!
Ne hajtsd túl magad!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


lafi, tessék elmenni táppánzre!,

én hülye munkamániás január első hetében is dolgoztam, február 5-én szültem. a végén már alig tudtam bemenni.
nja, és mi a fenének? inkább ültem volna otthon, és varrogattam volna babacuccokat!

nem volt semi gond, csak felesleges volt.

most meg állandóan azt számolgatom, hogy meddig kell teherbe essek, hogy ne kelljen visszamennem dolgozni. jövő szeptemberig legkésőbb, akkor marad a gyedem. ha nem akkor kezdhetek bölcsit keresni.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


lafi, enyje...nem úgy volt,hogy szeptemberig melózol??
figyi, pihend ki magad és készülj fel lelkiekben mindenre. pihenj, olvass, sétálj. SOSEM lesznek pótolhatóak ezek a csodás napok!!!!!!!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


jó reggelt. én zárok, én nyitok mán megint?

olyan szomorú, nyomi idő van. utálom.

lafi, 5:30...jaj.....te csajszi, hogy bírod ezt?

lépek,kivasalok két inget. gyűlölök vasalni....nagyon. ki volt az a hülye, aki kitalálta,hogy ki kell vasalni a dolgokat.....átok rája

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rambóka!

Köszi.hogy utánanéztél!
Ájulás, lilulás nem volt, kórházban sem, közérzete is jó a gyerkőcnek, étvágya is.(Sőt!!)
Meg arra is figyelnünk kell, hogy ne legyenek hidegek a végtagjai, és menjen a súlya.És folyamatosan kontroll.
Több ismerős mondta már, hogy az ő gyerekénél is volt ilyen, és pár éves korára elnőtte.Remélem, nálunk is ez lesz.

Vettem már korábban Ergo kengurut.Ma kipróbáltuk.Hát először sírt, talán azért, mert a csipője szerintem elég kötött, és hát ebben jól terpeszben van a lába,de a sírdogálás után bealudt.De az tök jó, hogy az 5,5 kilót szinte észre sem vettem.Még párszor gyakorolunk, aztán talán el merek vele indulni a városba.
ezoterike
 
 


Tudom-tudom, és igazatok is van, csak hát muszáj.
1. a gyakornoki időm pont úgy lesz meg, hogy a 3 hónap laufot beleszámolom a gyásból....

2. pénz-pénz-pénz....

Nehezen megy, de bírom, azt beszéltük a férjemmel, hogy amint szemetek lesznek vagy nem bírom, lépek, na az utóbbi okés, az előbbi esetén hétfőn lesz egy megbeszélés a főnökökkel, mert elkezdtek bunkózni, ha nem állapodunk meg, na akkor tényleg tipli tp-re.
Vendég
 


Sziasztok!

Na az elején még megpróbáltam megjegyezni, kinek mit akarok írni aztán mostanra elfelejtettem...

Rejo: szeritem igazad van a reggeli-tízóraial kapcsolatban. Én világéletemben 9-10 körül reggeliztem, előtte nem ment... aztán terhesen jött a diab - amit ugye úgy néztek, hogy reggel 1/2 8-kor bazi sok CH, aztán kötelező reggelik 7-kor... Én szenvedtem, az összes reggelinél hányingerem volt, a cukrom meg pocsék volt.

Na ez az amit a ketteskénél másképp fogok csinálni. Egyszerűen kimarad a reggeli, helyette pótvacsora lesz... (ld. ezt most is így csinálom, van, hogy este 10-kor is iszok vagy eszek még valamit amiben van CH aztán reggel meg van, hogy 11-kor vagy délben kajálok csak)

Anno erről is beszélgettünk, hogy valszeg az is gáz, hogy az emberre rákényszerítenek egy olyan életritmust (vagy mit) ami teljesen ellentétes a megszokottal, azzal amihez anno hozzászokott... Szerintem nálam azért szabadult el a diéta első 2 hetében a cukrom... aztán amikor hozzászoktam a reggeli kajáláshoz meg hirtelen javulni kezdett (na jó, az is igaz, hogy akkor eljutottam a 37. hétig.. bár szerintem a javulás már előtte elkezdődött) (bár továbbra is rosszul voltam attól, hogy reggel 7-kor kajáljak...)

Szerintem úgy xar a protokoll ahogy van, nem veszi figyelembe, hogy nem vagyunk egyformák.

...

Lilla 2 napja éjjel ÓRÁNKÉNT ébred, mosott xar vagyok. Nappal meg tündibündi, ami azért kompenzálja a dolgot, de nem bánnám, ha visszaszokna arra, hogy hajnali 5-ig alszik és csak utána kel óránként....

Fú... tegnap tökre megijedtem... Alszom az ágyamban, Lilla kint játszik a nappaliban a karámban, a férjem a szgép előtt. Egyszercsak kétségbeesett sírás - olyan ami soha nem szokott lenni.. Kipattanok az ágyból, rohanok a nappaliba... Látom, hoyg a férjem már ott áll Lilla előtt, Lilla meg kétségbeesetten sír... és minden csupa vér... Sejthetitek...

Kiderült, hogy a férjem odapakolta a mókusokat Lilla elé, hogy szórakoztassák (ez eddig OK, én is odaraktam egy csomószor a napokban, Lilla tényleg jól szórakozott, verte a ketrecüket stb.)...

Hát az történt, hogy Lilla szokás szerint felkapaszkodott a mókusok ketrecébe és kapaszkodott, és kapaszkodott... a jó kis édes anyatej szagú ujjaival... amik hát egyértelműen úgy néznek ki mint az tvágygerjesztő kis kukacok amiket annyira szeretnek a mókusok.

Na most a mókusokról tudni kell, hoyg még soha nem haraptak, nekünk is meg szokták kóstolni az ujjunkat, Lilláét is megkóstolták már - és ezt olyan finoman teszik, hogy az max. csiklandozza az embert.

Hát most valszeg Lilla ujja nagyon anyatejszagú lehetett mert Töki mókus úgy döntött, hogy nyami, ezt jobban meg kéne csócsálni... És szépen megkóstolta... Lilla pedig nem volt hajlandó elengedni a ketrecet így Töki egyre lelkesebb lett...

Na most elég éles és hegyes fogai vannak így persze azonnal elkezdett vérezni Lilla ujja - kb. mintha egy tűvel jó mélyre szúrt volna valaki.

Szerencsére nem lett semmi baj, van néhány fognyom Lilla ujján, nem fáj a keze, az eset után 2mp-el már le is nyugodott, a vérzés is hamar elállt csak azért szépen megijedtünk.

Úgyhogy amíg a mókusok nem költöznek vissza a megszokott ketrecükbe (abba nem tud benyúlni - most egy ideiglenesben vannak mert a házukat ganézzuk és az elég nagy meló - az összes fát lecseréljük benne, új kötél stb.), szóval addig nem hagyjuk, hogy Lilla akár 10mp-re is felügyelet nélkül odamenjen hozzájuk. (felügyelettel nem gond mert ha látom, hogy Töki rácuppan akkor elhúzom onnan). (Támadni nem támad így abszolut nem veszélyes, ha Lilla elengedte volna a ketrecet nem lett volna semmi gond csak szegénynek eszébe se jutott)

Hát ez van...

Ja... és pénteken Lilla Verdi Requiemet énekelt a Zeneakadémián :))))) Nem semmi mi?:)))))))))))) Hány 7,5 hónapos mondhatja el ezt magáról?:))))))

(Bevittem a főpróbára ahol néha ő is beszállt... a férjemék meg ott röhögtek a szinpadon... a karmester persze nem tudta mi ez a hang :)))) Csak az előttünk ülők dőltek a röhögéstől néha (ők is gyerekekkel mentek be, igaz kicsit nagyobbakkal így értékelték a helyzetet :)))). Mondjuk a végét már végig akarta énekelni - megjegyzem szebben énekelt mint a szoprán szólista- úgyhogy azt már az ajtóból néztük végig, de tök jó volt végre egy kis élő zenét hallgatni:)))))
Vendég
 


Sziasztok!

Dimet múltkor említetted,hogy: pocakfotó hol?
Tessék:

Kép Kép Kép

Úgy nézz ki,hogy a fekvés jót tesz,de más nem nagyon megy.Megfájdul a pocim gyorsan.Csütörtökön nődoki,majd megmondja mi a helyzet!De most legalább nyugodt vagyok! :wink:

Kép Kép

Kép

Kép
lecso
 
 


lecso, szép a pocakod!!!!!!!!!!!!!

csakegy, az fogacska lesz.
nálunk most 5 foga jön egyszerre. volt, hogy éjjel úgy üvöltött egy fél órát, mint egy kismalacka. azt hittem valami baj van, egész megijedtem, semmi nem használt, még a fájdalomcsillapítót se tudtam beadni, aztán egyik pillanatról a másikra visszaaludt. ébredések 2 óránként. 3 napig ez, aztán kibújt egy fogacska. további 4 útban. :shock:

ime a művészúr:

Kép

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Lecso: de szép pocak :))) (irííííííííííííííígy :)

Csillagfény: hát igen, én is erre tippeltem, de fognak semmi nyoma... na majd utólag kiderül...

Nálatok hogy bírja a gyerkőc a bezártságot? (ld. járóka)... Lilla már a karámban is üvölt pedig azzal fél szobányi területet választok le a szobából... (így általában az lesz a dologból, hogy a karámmal nem Lillát hanem a TV-t, CD-ket és a cuccokkal megpakolt asztalt választom le... végülis ez is jó megoldás, csak nincs ajtó a nappalinkon így Lilla szabadon kóborol a lakásban...)

Dimet: most jöttem rá, hogy legutóbb nem is gratuláltam a gyerkőchöz :) Nagyon jók voltak a bepakolt képek :))))))

(bocsi mindenkinek akire nem reagálok... tényleg hülyülök ráadásul Lilla is felugraszt néha amikor meg visszaülök már mindent elfelejtek:)
Vendég
 


(művészúr: wow :) zongorista lesz belőle... vagy csinálunk egy babakoncertet... Marci zongorázik, Lilla énekel... szerintem garantált a teltház:)))))) (Többiek? Esetleg kórust is csinálhatunk:))))
Vendég
 


lecso, nagyon-nagyon szép a pocakod!!!!!!!!!!! pihengess.

csakegy, jaj...a frász jött volna rám is.

gyors: ma volt itt zsizsik zsuzsi látogatóba. a csajszi szuperül néz ki!! igen zsizsik. jó csaj vagy!! :D

jó éjt

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


alszik mindenki?
:)

majd teszek fel képet. tegnap voltak itt látogatóba barátaink a kisfiukkal, 3 héttel idősebb zsuzsinál. zsuzsi nyúlkált a nacijába :) (kertész naci volt petin, és benyúlt :D )
meg fogdosta folyamatosan...... :shock: sajna a pasi le sem szarta. de vhol el kell kezdeni :D

ja, kérdés. lehetséges,hogy a fránya hormonjaimtól mindig délutánonként izzadok úgy,mint egy ló? meg a hajam elkezdett göndörödni. ami nem lenne baj. csakhogy szálanként göndörödik. férjem reggel megjegyezte, olyan vagyok, mint tina turner :lol: 8)
de már kivasaltam :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Én akkor izzadtam, mint egy ló, mikor ismét elkezdett túlműködni a pajzsmirigyem.
Hehe, Zsuzsi a kis pajkos. :lol:

Csakegy!

Nem semmi ez a mókusstory. :) Én biztos bepánikoltam volna. Jó, hogy te ilyen stramm vagy. :D

Lecso!

Szép nagy pocid van! Pihengessél sokat, ha úgy érzed az jót tesz!

Csillag!

Nagyon édes a művészúr!

Rambóka!

Jót nevettem Gergőnek a skandináv lottós szarvastól való beijedésén. :D

Lafi!

Csodállak, hogy még mindig dolgozol. Gondolom már nagyon várod a decemberben kezdődő nagy pihit.

Ezoterike!

Hogy van a pici?

rólunk: tegnap kirándultunk. Elmentünk Tatabányára a Turul emlékműhöz. Domit kenguruban ill. babakocsiban vittük az erdőbe.
Nekem nem nehéz kenguruban, pedig mindenkitől azt hallottam, hogy a kenguru milyen kényelmetlen stb., pedig Domi is lassan 7 kg.
Tatán is voltunk, a tónál. Sétáltunk, kávéztunk. Jó volt egy kicsit 3asban. Eddig minden 7végénk szinte vagy anyuéknál, vagy anyósoméknál telt.
Domi a jó levegőtől aztán este 7től reggel 7ig horpasztott.
Ja és annyit pisil újabban ezidő alatt, hogy a bodyja is átázik. Sőt, volt már hogy a nadrágja is átázott. Se a Huggies, se a Libero nem bírja reggelig, pedig most nem is evett éjszaka.
Holnap viszem a koraszülött-utógondozóba. Kíváncsi vagyok, mit fognak mondani.
A héten megyünk még dévényes masszázsra is. Domika még nem forog, nem tudom, hogy nem kéne-e már próbálkoznia. Mászni-kúszni sem tud még. Ülni nagyon szeret az ölemben, állandóan fel akarja húzni magát ülésbe.

És akkor képek a Turul madárnál:

Kép Kép
Kép

Kép
babancs
 
 


már megint szédülök.....
ittam már narancslevet...hátha. de nem segített.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Vérnyomás? Pulzus?

Kép
babancs
 
 


megmértem,jó....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


dominak annyira szép a pofija! :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja Dimet, még met előtt, szopi alatt én is nagyon szédültem. nálam vashiáyn volt. legalábbis ahogy elkezdtem vasat szedni, elmúlt.

sztem nálad sem hipo. vagy kimerültség, vagy vitaminhiány, vagy vashiány.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok,

Látom, írt Sleepin a másik topikba....hát éjszaka kórházba mentem a férjemmel, milyen más esti programot is tudnék kitalálni....

azóta itthon vagyok, keményedek ezerrel még, de itthon vagyok.
ctg jó, méhszáj zárt, hazaengedtek, bár ha akartam volna, maradhattam volna, na nem akartam.

du megyek a nődokimhoz, kapok tüdőérlelőt, ő is olyan jófej volt, amikor 2-kor hívtam, felvette és visszahívott meg hívogatott hogy mi van, bár nem értette miért nem hagytak bent, szte kellett volna infúzió, de hát ez van, bent így látták.

a cukrom az egekben volt, mondtam nekik, valszeg kész ideg vagyok és emiatt, ami viszont érdekes, a nyomim ennek ellenére 130/90 volt...na ezt nem értettem, de legalább eggyel kevesebb bajom volt.

kicsit féltem meg minden, de tudtam, ha jönni akar, jönni fog, ha infúzió, infúzió és ami meggyőzött, hogy nem kell aggódni, hogy taliztam egy lánnyal, akit a babanet más topikjáról ismerek, nekia 26. héten indultak be a fájások, felhívtam, ő is abban a kórházban van, és kedden hazajöhet már, vele is minden oké, gondoltam, velem is az lesz.
szóval nem értették, mi ez, mi volt, de mindegy.

amúgy olyan érzés volt, mint amikor napokig nem kakilok és már fájnak a beleim, először erre gyanakodtam, mert hajnalban 2x is mentem míg görcsöltem wcre, de nem múlt el, iszonyat fájdalom volt, tényleg, de talán nem fájás, mert 1,5 óráig tartott és hirtelen el is múlt....és nem periodikus volt, szóval senki nem érti....
Vendég
 


Lafi!

Ide figyelj csajszi!
Táppénz! :!:
Ez nem játék! A tudatalattid dolgozik ezerrel, vagy hidegfront van, tökmindegy!!!
Be ne merj menni dolgozni innentől egy métert se!
Le van szarva a meló, meg minden!
A baba a legfontosabb!
Szedd a magnéziumot és pihenj! Tessék feküdni!
És igenis néha kell infúzió!
És tessék szépen benntartani a 38. hétig azt a manót! Irgumburgum!
(Örülök, h. nem lett baj, de tényleg ne menj dolgozni mostantól!)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, igen, tudom, igazad van, ezen a héten bemegyek, el kell még intézni egy-két dolgot és utána szabi jövő 7en és utána tp....szóval ezt a néhány napot kell kibírnom, és vége, de most be kell mennem holnap, nem hagyhatok ott csapot-papot.
Vendég
 


De hagyhatsz!!!
Lafi!
Vedd úgy, h. befektettek a kórházba! Akkor mi lenne? Ki fejezné be helyetted? Képzeld, a kollágáid!
Hidd el, senki nem pótolhatatlan! Én is nehezen hittem el ezt, de így van! Nem dől össze a világ, ha más végzi el, amit te elkezdtél!
Hívd fel a dokidat, sec perc alatt kiír!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lafi drága!

Igazán nem szeretnék beleszólni, de szerintem sem éri meg.
A barátnőmék babája a 32. héten született, nem tudták megfogni. Ne akard azt magadnak amit ők most végig csinálnak... :cry: 4 hónapos Roli és még egyetlen percet sem töltött a kórházon kívül. És lehet hogy a következő 4-et is még ott töltik. :(
ENNYIRE semmi sem lehet fontos.
Kérlek!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


lafiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :evil: nem mondok semmit sem...........de..........

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Lafi, nem akartam a hétvégén itt károgni neked, mikor írtad a dolgozásodat.

Talán még nem topikoltál (valszeg nem), de Rambókáék jól emlékeznek, mit műveltem terhesen.

Osztályfőnökség, újságírás és PhD egyben. Mígnem Bogi szólt a 26.héten, hogy neki ebből elege van. Pedig én úgy gondoltam, hogy 37 hetesen még szakvizsgáztatok majd, addig végigviszem az osztályt. Meg előtte PhD szigorlat. Szépen minden ki volt tervelve.

Aztán László doki meg az ügyeletes rámüvöltött, és az ominózus görcsölés után 1 hét szigorú fekvés jött (ott bent injekciót kaptam), de mivel Salbutamol mellett, fekve is elég sokat keményedtem, még ráhúztam 3 hetet, és csak nagyon fokozatosan tértem vissza az "életbe" és nem dolgoztam tovább egy percet sem. A sulinak környékére se mentem többet. Csak tanultam a szigorlatra, fekve, ennyi volt.

Sajnos mindenki, és a munkáka is pótolható, a gyereked, meg az egészsége pótolhatatlan.

Mérlegelj!
Vendég
 


Hi!

Lafi!

Ilyen tüdőérlelős dologgal nem szabad ám packázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nálunk ki sem tehetted volna a lábad az egészségügyi intézetből ilyen előzményekkel!!!!
Kérlek szépen vigyázz magatokra!!!! Tudom, h mindent csak pénzzel lehet megvenni, de ne csinálj plusz problémát! 10 heted sincs már vissza!! Ideje lenne pihenned!! Légyszi!!!

Kép
lara26
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?