Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,


Bocs,hogy reg nem irtam,de kicsit ki voltam a rossz hir hallattan,de aztan rajottem,hogy azzal ugysem segitek,ha idegeskedek es szerintem ha valami lenne,akkor azt mar eszre kellett volna vegyek hamarabb. Amugy azt mondjak,hogy ez a doktorno,aki megnezett,szeret mindenkit ijesztgetni es soha nem igaz,amit mond,ugyhogy mar nem is adok a velemenyere. Az en orvosom azt mondta,hogy szerinte nincs ok az aggodalomra es en inkabb neki hiszek. Majd amikor megszuletik,megnezetjuk egy jo gyerekorvossal es ha megis van valami,akkor addig megyunk,amig segitenek rajta. De addig is most nyugton kell maradjak,hogy a babam is nyugis legyen. Semmi gorcsom nincs mar,szerintem,jol elvan odabennt a kicsike.
Gratulalok az uj bebikhez!! Nagyon aranyosak mind!!Mar en is nagyon varom,hogy puszit nyomhassak az arcara..
Kitartas mindenkinek,lassan mindenki babazhat mar.. :D

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan: Drienn gratulálok nagyon! Gyönyörű kislány!

Szépek a pocakok lányok!

Kép
vargaviki
 
 


[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1193774254.4846.jpg[/img] Kép Kép Kép
No itt vannak a bulldog babák:-)))
Köszönöm szépen Jahra a képkicsinyítést![/img]
barnusanyus
 
 

 
 

Sziasztok!

Drienn!! Hatalmas GRATULA!! :) Nagyon édes a babád!!! :D

Jahra! Valahogy én sem bírom mostanában a férjem horkolását :) Eddig azt hittem, hogy nem is horkol... :) Valszeg az lehet a baj, hogy valóban sokkal éberebben alszom. És mint a példa mutatja (most 6 óra van), sokkal kevesebbet is :(

Képzeljétek el, hogy tegnap voltam a dokimnál és rákérdeztem arra, hogy amit levett 2 hete hüvelykenetet, abban nézték-e a streptot. ÉS NEM! Kivették a kötelező vizsgálatok közül és pl itt Bp-en a Sote II-n nem is csinálhatják meg. Ugyhogy a menete az volt a dolognak, hogy a doki levette a hüvelykenetemet és be kellett vinnem kézben az ANTSZ-be a Megyeri útra és egy hét múlva lesz eredmény. Kérdeztem a dokit, hogy szerinte érdemes-e megcsináltatni és mondta, hogy ha én azt kérdezem, hogy van-e streptom, azt nem tudja megmondani, mert annak nincs nálam tünete... szóval nem mondta, hogy igen, de azt sem, hogy nem... de ahogy 15 percen keresztül lázasan kereste az űrlapot, amivel be kellett vinni a kenetet, abból azt éreztem, hogy fontosnak tartja...

Ja még azt mondta, hogy azért nem csinálhatják meg, mert az állam úgy gondolta, hogy mondjuk 1000-ből 3 baba betegsége/halála kevesebbe kerül az államnak, mintha mindenkinél megcsinálnák a szűrést... viszont ami nagyon szemét dolog, hogy ez ugye a Női Klinika, ők nem csinálhatják meg, de a Margit kórház (ahol 15 ágyat hagytak meg összesen a szülészeten), ott megcsinálhatják....

Ugyhogy tegnap megint szerencsém volt a mi jó kis egészségügyünkhöz...

Egyébként viszont minden okés nálunk, de én még mindig teljesen zárt vagyok... kíváncsi vagyok mikor szülök :) :) :) Azért már várom :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Én csak azt nem értem, hogy elvileg létezik egy ún. protokoll, mindennel kapcsolatban, mint pl a szülés is. Én kis naív azt gondolnám, hogy ez egységesen érvényes az egész országra. Erre kiderül, ahogy Babuci is írja, hogy még egy városon belül is vannak eltérések, nemhogy a vidék-Bp vonalon. "Elvileg" nem úgy van, hogy az ország bmely pontján ugyanolyan biztonsággal szülheted meg a gyerekedet, hogy a cél az, hogy ne kerüljön hátrányba vki csak azért mert pl egy távolabbi megyében szül? Vagy akármi. Mert értitek mire gondolok? Lehet hogy közületek van olyan, akinek igazán "bababarát" kórházba jön világra a kismanója, ahol emberi hangon beszélnek veled és segítenek, hogy minden simán menjen, van gátvédelem és mittoménmi, de nem vizsgálnak streptora. Mert nálunk pl vizsgálnak, csak majd szülés után kell megküzdeni a nem túl barátságos és segítőkész "elemekkel". Vagy nálunk az újszülötteket minden szokásos szűrővizsgálaton megnéznek, de pl a sokat emlegetett és irigyelt Pécsen mint kiderült nem szűrnek csípőficamra. Ki érti ezt? Na abbahagyom az okoskodást. :twisted:

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme
 
 


Sziasztok!

Akkor a pihegő mozgás miatt megnyugodtunk a férjemmel mi is :lol:

Barnus látszik, hogy állapotos vagy és nem beles,(pedig egy jó bál :lol: ) a kis kutyák tündérik :lol: (a nagy az tényleg nagyon kis ronda(nekem)
Tőlem 3 hete kérdezték meg a postán, hogy nem akarok e venni, vmit, mert akkor november elejére nyerhetek egy wellnes hétvégét.
Ránéztem, hogy ez most vak, vagy eltünt a hasam???

Jahra: Jó a mosolygós pocis kép.

Ja , az én férjem nem horkol, de sajna, nekem is van időszak, hogy a saját horkantásomra ébredek fel, mert el van dugulva az orrom(roppant szexi lehet) :twisted:

Ma voltunk Ctg-n, a kórházban döpping szülés van, 10 felett volt szám!!! A kicsink nem alkotott semmit, a dokink nem volt benn, úgy, hogy engem hüvelyi úton kb. 5-6 nézett meg utoljára doki!!!Jó, mi? A ctg-s nő 1 hét múlvára hívott vissza, de rám nézett és azt mondta, hogy szerinte hétvégén jövök szülni! :lol: (2 hónapja, a férjem is nov. 4-ét, vasárnapot tippelt+ a horoszkopóm is erre a hétre írta)Most már kíváncsi vagyok, mint fiús anyuka igyekszem, javítani az arányon :lol:

Ja még egy kérdés :lol: Ha megszültök , ti uú, vissza fogtok járni ebbe a topikba? Azért kérdem, mert nagyjából pont egyidőben fogunk szenvedni a problémákon(főleg az első gyerekesek, lesznek bizonytalanok)vagy azután már nem ?

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Segítség! Két napja délutánonként fáj a derekam, úgy mint menstruációkor szokott. Nem erősen és nem szakaszosan, de folyamatosan érzem, hogy van derekam. Ez mitől lehet? Tegnap kezdtem el a málnalevél teát inni, lehet, hogy az kavar be. Szerintetek hagyjam abba, vagy ez éppen jó? Eléggé kétségbe ejtő!

Mona! Én remélem, hogy nem fog feloszlani a topikunk, biztos sok mindent meg tudnánk utána is dumcsizni!

Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!

Mona, örülök, hogy végre valaki nem egyszerűen csak dagadtnak néz :lol:
No igen, az anyuka eléggé megviselt külsejű, szegény már két évesen is ilyen ősz volt... De egyébként nagyon cukik:-)
Írtátok egy páran ezt a pihegő mozgást. No mától nincs fiam, csak vasárnap jön haza a mamiéktól, és volt egy kis időm figyelgetni a pocóm. És láss csodát, én is tapasztaltam.:-))) érdekes :lol:

Lafie, sajna nem vagy egyedül a problémáddal. Idáig nekem csak a bal oldalam fájt(volt, hogy menni alig tudtam), mert mindíg arról az oldalról emelgetem a 15kg-os fiamat. Mostmár a lehető legvésőbb esetben emelem meg, és javult is. Erre tegnaptól, fáj mindenghol:-) Na igen, mintha valahol olvastam volna már, hogy ez a tágulás jele lehet??? Én ugyan nem bánnám, csak fájjon, ha tényleg tágulok, mert Barnussal egyáltalán nem tudtam.
Málnalevélt teát én is veszek. A dokinőm azt mondta igyam, ha hiszek benne. Ő mindkét esetet tapasztalta. Majd meglátjuk. Barnival nem ittam nem tágultam, hátha Balázsal összejön.

Én is örülnék ha maradna a topic, szerintem jó kicseverészni utána is a dolgokat. Hiába második gyerkőc lesz, bizti tök más lesz, és okoz majd meglepetéseket:-))) Meg olyan jó is egykorú gyerkőcök szüleivel megosztani a dologokat, Barnussal egykorú anyucikkal is már nagyon régóta csevegünk egy másik oldalon.
Egész véletlen keveredtem ide a babnetre, de nagyon örülök neki, jól itt rekedtem :lol: :lol: :lol:
barnusanyus
 
 


Barnusanyus! Köszike a választ, de sajna szerintem nem egyre gondolunk. Korábban nekem is fájt a derekam egy komolyabb nagytakarítás után úgy, hogy mikor megpihentem egy kicsit, alig bírtam utána lábra állni, annyira nyilalt a derekam. De most ez a tipikus menstruációkori tompa folyamatos görcs-szerűség! De azért én is bízom benne, hogy ez jó jel, csak nem tudom mit jelent.
Vendég
 


Sziasztok!

Barnusanyus nagyon édesek a kölkök!

Nagyon kiváncsi vagyok ki lesz a következő baba! Mona tényleg nagyon esélyes vagy!

ja , és szerintem is jó lenne fenntartani a topicot a továbbiakban is.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok az új babákhoz!
Eltűntem pár napra, még nem szültem sajnos. :) Én is fiús anyukaként igyekszem javítani az arányt. :)
Ma voltam vizsgálaton és rövidült a méhszájam egy ujjnyit végre, most C-2100. Ez már jó jel.
Az orvosom szerint nagy a baba. Nem tudom írtam e nektek, hogy a védőnőm mit mondott. Azt mondta, hogy lehet eltörik majd a kulcscsontja szüléskor vagy elakad a válla. Eléggé idegesítő. Hogy mondhat ilyeneket?

Lafie! A málnalevél teától biztosan nem fájhat. Szerintem igyad nyugodtan. Én iszom a 35. hét óta, majd kiderül, hogy használ e valamit.
Nekem szerencsére nem fáj semmim, nem is vizesedem, a vérnyomásom sem magas. Egyedül a visszereim nagyon csúnyák. 13 kilót híztam eddig. Ti hogy álltok a visszerekkel? És a kilókkal? Itt Dunaújvárosban mindenkit a súlyával idegesítenek. Szerintem túl sokat valóban nem jó hízni, de engem diétára akartak fogni 9 kiló hízással. Persze nem diétáztam. :) A szoptatás alatt úgyis szigorúbban kell figyelni az étrendre.

A szüléstörténetek engem is érdekelnének. Én is leírom majd a magamét.

Szerintem nekem nem nézték a streptot. Nagyon remélem, hogy nem okoz majd gondot semmi, én nem akarok rosszra gondolni.

Nagyon sok ismerősömnek nem indult be a szülés és mesterségesen indították el. Nagyon bízom benne, hogy nekem elindul. Az orvosom nem engedi a túlhordást, úgyhogy 10.-n már biztosan a kórházban leszek. De sokkal jobb volna, ha addig történne valami.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nekem automatikusan vizsgálták a strepto-t, az negatív lett, találtak viszont candidát. Azt hiszem valaki írta is közületek, hogy ugyanígy járt.
Még eddig hál istennek nem volt szerencsém ilyen bakteriális, vagy gombás fertőzéshez, el is képedtem rendesen. A doki nem adott rá semmit, azt mondta, hogy a babára nézve nincs hatással, a szülés után visszatérünk rá. Tekintettel a crohn betegségemre valszleg kúpot kapok majd, nem tablettát.

Nekem lassan eldőlni látszik a sorsom, tegnap voltam a doki bácsinál, abban egyeztünk meg, hogy kedden viszem a cuccosaimat és velszeg ott is maradok. Az akkori állapotom alapján végleges döntést hozunk, hogy kapásból csaszi lesz, vagy esetleg megpróbálkozok a természetessel, persze ő ha úgy látja bármikor közben dönthet a császár mellett.

A ctg-m szuper lett, babucink egyfolytában boxolt, rugkapált, produkálta magát, a szülésznő is élvezettel figyelte a dolgot. :)

Sajnos nálam viszont tegnap este már odáig fajult a helyzet, hogy a wc-re sem tudtam kimenni a párom támogatása nélkül, borzalmas ez a kiszolgáltatottság, most már tényleg alig bírok lábra állni, a fartáji csontjaim, gerincem csípőm úgy érzem széjjelreped. :( :evil:
Kicsit kétségbe vagyok esve, remélem, ha a bébikénk világra jön akkor megszűnik, de legalábbis lényegesen csökken a fájdalom, meg a beleim is "helyrerázódnak".

Egyébként elmondhatom, hogy eszméletlenül rendes, emberséges az orvosom, mondta a páromnak és nekem is, hogy most itt nem ő a fontos, hanem a baba meg én, ő mindent hozzánk igazít.

Pusszantás mindenkinek!!!!!

Kép
bvica
 
 


Sziasztok,

tegnap nálam is volt megint CTG, pénteken megint mennem kell, mert magas a szívverése a babónak. Határeset, de a felső határon van.

Streptot Szabolcsban is néznek automatikusan- Negatív lett.

Jahra, nagyon szép pocak! :)

Barnusanyu, édesek a kutyik.

Pusszancs: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Csikken!
Mit neveztek magas szívverésnek?
Nekem eddig a ctg azt mutatta, hogy 140 körül ver, ha nem mozog, ha mozog akkor fölmegy 160-ig, de amikor nagyobbakat rúgott, akkor 170-ig is felugrott a pulzusa. Azt mondta a szülésznő, hogy rendben van.
Valaki félretájékoztatott engem erről a vizsgálatról. Azt mondta, hogy ha közeledik a szülés, akkor a baba szívverése nem ugrik magasabbra ha mozog. A szülésznő azt mondta, hogy erről szó nincsen, úgy normális, ha magasabb lesz amikor mozog.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Először egy üzenet Esztertől, ma valószínű haazengedik őket:)

A szüléstörténetem mindjárt bemásolom.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, szülés, 27-én éjjel 3-kor elfolyt a magzatvíz, bementünk, kb 4-től kezdődtek a fájások, párszor leesett a szívhangja ezért labdán kellett ülnöm. aztán beöntés után bedurvultak a fájások, de annyira hogy a falat kapartam, az orvsomnak meg 6-kor még zat monták nem kell sietni mert semmi, így 8-ra ért be mert 7-kor durvult be a dolog, nagykabátban az ajtóban kiabáltam neki hogy EDÁT hozza de azonnal, mire beadta kb 1/2 9-kor 4 ujjnyi voltam , így már nem mert teljesen érzésteleníteni csak enyhített rajta hogy ne tőlem zengjen a folyosó Aztán eltünt a méhszáj kb 1/4 11-kor mondta hogy akkor már nincs eda, szülünk, azt hittem túl vagyok a nehezén, de hiába nyomtam nem jött, aztán felgugoltattak az ágy végében és úgy kellett nyomnom vagy 3-at, akkor éreztem hogy jön, vissza fekvés, aztán jött, de nem jött volna ki a fájásra ezért a fejét vissza kellett tartani úgyhogy félig volt kint (ha nem akkor épp a nyakánál állt volna meg a fájás végére és megfullad) aztán vártuk így a következő fájást ami nem jött és nem jött, leállt, kaptam egy löket oxytocint gyorsan amitől kijött A férjem szerint az egész kitolás max negyed óra volt, én óráknak éreztem A nyakán volt 2x a köldökzsinór, ezért inkubátorba került 3 órára de jó volt mindne értéke így kihozták, vissza sem adtam többet

Gátmetszés így kelltt, de nem úgy és ott vágtak mint anno ezért rögtön tudtam ülni, magam sem értettem de egyáltalán nem nyom. Egy artériát elvágtak viszont, így az az egy kicsit ödémásodott, az ülésben nem zavar de azt azért érzem. Így sikerült a hemoglobinom 80 valmennyire letornázni, így most erősödnöm kell állítólag de én nem érzem magam rosszuk, na mindegy. A kórházból úgy engedtek el hogy hát ha ilyen vérképpel úgy érzem el tudom magam és a babát látni akkor mehetek. Jó vicc, 3 napig nem tudom ki látott el na mindegy.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bocs, csak bemásoltam egy másik topikból. Remélem nem túl ijesztő így zanzásítva, sajnos én nem vagyok egy könnyen szülő úgy látszik, de ez a szülés fele annyi ideig tartott mint a lányommal, de első szülésre készülők ne rémüldözzenek.

Ja, kulccsont: Lányommal eltört, sőt anno én is úgy születtem. Nem olyan gáz, gyógyul magától, csak hasra nem lehet fektetni. Nekem most Bert sokkal nagyobb volt (400 gr, a feje 36-os, Emmáé 35-ös), és a kitolás rosszabb volt mint Emmánál, neki mégsem tört semmi és nem is nyomódott meg, mert most tök máshol csinálták a gátmetszést. Emmánál jobb oldalon végig és a bal kulccsontja tört és a bal arca nyomodott meg, most meg középen hátul csinálták.

Kedd óta itthon vagyunk, hát nem egyszerű, Bert aludna, Emma zajngana, de megvagyunk, majd beletanulunk. Szopi simán megy, ebből is látszik, nem csak akarat kérdése. Bertivel semmi gond nem merült fel, simán szopizik a lapos mellbimbómból amit Emma nem tudott bekapni, le sem csúszik róla olyan huzata van, Emma ha 2-en rá is tették és fogták akkor is lecsúszott róla, Berti nem is dühődik be ha mégis lecsúszik hanem újra bekapja, Emma lila fejjel üvöltött dühében. Szóval ennyiken múlhat.

Bert kellőképpen cicifüggő is, ha felébred csak az nyugtatja meg, nem érdekli sem ringatás sem sima ölben lét, amik anno Emmának bejöttek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


. Kép Berti

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Anika: Szerintem ne kezdj el idegeskedni azon , amit a védőnő mondott. Ez a szülések alig 1 %-ban fordul elő, amennyire én tudom. Teljesen felesleges idegesítenie téged ilyennel, nem is értem!
Kilók: Én a cukordiéta előtt 12-nél tartottam, most 11-re lementem. A baba meg csak nő! :) Szerintem semmi probléma nincs a 13 kg-dal!
Visszerek: nekem nincsenek, csak esténként, ha nagyon elfárad a lábam, akkor vizesedik és belilul a lábam térdtől lefelé... Olyan mintha márványerezetes lenne :o Ezt annyira nem csípem.

Streptot nekem a 27.héten néztem, amikor bekerültünk a kórházba, akkor negatív lett. Most a héten is vettem hüvelyváladék kenetet , de nem tudom, most mit néznek benne. szerintem ezt is .

Bvica: Furi, hogy nem adnak semmit a candidádra. Én úgy tudom ki kell kezelni szülés előtt, mert ha hüvelyi úton szülsz ,akkor átmegy a babára és akkor eleve gombás fertőzéssel kezd. De gondolom az orvosod tudja mit csinál.
Remélem minden oké lesz nálatok a jövő héten és hamarosan hallunk a babódról! :)

Kép
vargaviki
 
 


Manó Berti gyönyörű baba! :)

Meg nem ijedtem a szüléstörténetedtől, de már nagyon kiváncsi vagyok, hogy nálam mi lesz! :)

Kép
vargaviki
 
 


Barnusanyus!

Költözés:(

Láttak ezek már francia bulldogot közelről? harci kutya :shock: :lol:
A Dominik ügy sajnálatos, de azért nem kéne általánosítani. Nálunk is mondjuk csak 3 kutya lehet egy telken+ a szaporulatuk vaalmennyi hétig. De pl a 18. kerületben nincs ebrendelet, ott annyit lehet tartani amennyit akar valaki.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona!

Súly: nem tudom, lányom 3400 gr volt és nem szedtem vele semmit. Most kb 30. hétig szedtem. barátnőm végig szedett elevitet és 3 kg-os babája lett. Szerintem nem ezen múlik. Genetika valószínű.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csikken!

Hogy ki mennyire szenved meg nem a baba méretétől függ csak, természetes szülsé esetén. a vajúdási szakasz abszolút anyuka függő, vana ki könnyen tágul, van aki nem. Én pl nem:( A kitolási szakasznál van a baba méretének jelentősége, de nem a súly, hanem inkább a fej mérete számít. Egy 33-34 cm-es buksijú könnyebben kijön ugye mint nekem Bert 36-os feje.
És ugye a komplikációk: beilleszkedik-e, köldökzsinór, stb stb. Nagyon összetet dolog ez.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Még annyit akartam írni nektek, hogy pénteken (26-án ) 10-kor még orvosnál voltam ctg-n, ami semmit sem mutatott, meg is beszéltük hogy hétfőn bemegyek a kórházba és megnéz és eldöntjük meliyk napon indít. Utána bementem busszal az árkádba, bevásároltam mert szombaton akartuk a férjem szülinapját tartani, (vasárnap volt neki igazából) , két szatyor kajával hazamentem, majd éjjel 1/2 2-kor még voltam pisilni, semmi, és 3-kor arra ébredtem hogy valami folyik, felálltam és zubogott belőlem a magzatvíz. Szóval enniyre van előjele hogy semmi :D Szóval bármeliykőtök bármikor :lol: Egyébként telihold volt és aznap szültünk vagy 10-en, én is először pótágyra kerültem szülés után.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó,Drienn!Gratula neketek.Jó egészséget és sok tejcsit!
Lányok annyira szépek ezek a babók,kivétel nélkül.Megzabbantom őket! :wink:

Lafie!Először is köszönjük a fáradozásod a táblával aranyos vagy,hogy vezeted!Aztán:anyumnak mikor öcsémet szülte akkor a dereka fájt leginkább.Már 4 nappal előtte görcsölgetett fájt neki :wink:
Szerintem is születési sorrendben írd a táblába a babákat!

Én is megszavazom,hogy maradjon a topik,szerintem utána is szükségünk lesz egymásra tuti!Mindegy hányadik gyerkőc!Nem attól függ,szerintem!

Sztreptot nekem is leveszi a dokim,azt mondta,jövő kedden megyek hozzá!
Visszerek:nekem a fenekemen jöttek ki,de brutál módon.Így ülni-állni sem tudok!Na és persze irtó szexi :x .Azonkívül a lágyékhajlataimban is,de szerintem belül is az egész altájon,mert sokszor ha felállok,úgyérzem szétszakadok...naon hülye érzés!

Egyébként is minden bajom van néha alig bírok menni,annyira fájnak a csontjaim,a szeméremcsontom 2 napja nekem is brutál!

Én 10 kg híztam eddig,de 13-14kg.-ig tök normális!Méghogy 9 kg.-nál diéta,röhej!

Barnusanyus!Helyes szerintem azért eléggé látszik,hogy nem labdát nyeltél,de én már semmin sem lepődök meg!Annó Lizikémet tök rózsaszínben,fülbevalóval,fodros kalabpan tologattam,és volt aki megkérdezet fiú,vagy lány? :roll:


Manó,köszi a történetet,aranyos vagy,hogy máris megírtad!Nem ilyedtem meg,anno az én szülésem eléggé ilyesztő volt,úgyhogy....nekem is lett hematómám,jegelni kellett napokig...hát..

Bvica!Sajnálom,de kitartás ha megszületik a bébi tuti jobb lesz!Régen írtam egy ismerősömrről akinek a chronja a terheség alatt elég sz..r volt,szülés után totál jól volt évekig!Remélem nálad is így lesz!

Kulcscsontörés,nagyon ritka kár ezzel ilyeztgetni.Téraránytalanság miatt stb. fordul elő.És tényleg nem vészes,szépen meggyógyul magától!Ezek a védőnők!

Tegnap elkezdtem babarucit mosni,most jöttem csak rá mennyi minden van na és lassan szárad!Meg elkezdte bepakolni is!Apa meg jó messze,remélem Barni megvárja,naná én vagyok a tábla végén!Jajj nagyon hiányzik apa,10 év alatt nem volt még távol 1 éjnél tovább :cry: .Vasárnap olyan messze van!

Na megek,bocs a regényért!

Szép hétvégét mindenkinek!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Hihihi,végre nekem is kiírta!!!! :lol:

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Már megint kérdésem van! :oops: Ti, hogy érzitek a méhösszehúzódásokat? Hétfőn voltam NST-n és a védőnő azt mondta, hogy általában ilyenkor még egy viszonylag egyenes vonal szokott lenni az alsó sávban. Nálam viszont elég jelentős méhtevékenységre utaló görbe van. A lényeg, hogy én ebből semmit nem éreztem, se keményedés, se fájdalom, se semmi. Borzasztó problémás eset vagyok...

Manó! Nagyon szép kis babácskád van, ráadásul milyen jól is viselkedik! Gratu!
Vendég
 


Halihó.

Manó, nekem Rolival nem volt neház szülésem, de EDAt kaptam és 33-as volt a feje.
Most is teljesen meg lennék elégedve ezzel :)
Bertold nagyon szép!

Tudtok feltenni 38. heti uh adatokat?

Lafie, nekem most egyre többet van méhösszehúzódásom. Jól bekeményedik a hasam. Tegnap 10 percenként volt, de fájás meg semmi. Szóval nem mentünk be.

Sziasztok: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Anika,
Kittinek alaphangon 160 -at ver és van hogy mozgásra 190-et is.

De én napi két kávét ittam, (tegnapig) kiváncsi vagyok hogy most nem iszok így változik e valami.
Csak az a baj, hogy 100/65 körül van a vérnyomim kávé mellett. Szóval elég nyúzott vagyok nélküle.

Cs.

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a biztatást, én is megfogadtam, hogy nem gondolok ilyenekre, hogy kulcscsonttörés meg vállelakadás. Az egyik barátnőm azzal biztatott, hogy a nagyobb babák egyben ügyesebbek is születés közben. Hát kiderül. :)

Manó, a szüléstörténeted nem ijesztett el. Kíváncsi vagyok az enyémre. :) Magamért nem aggódok, a fájdalomtól sem félek, csak a babával legyen minden rendben közben.

Méhösszehúzódások: Én nem érzek semmit. Sajnos a itt nálunk a ctg-n nem mérnek összehúzódásokat. Csak a szülőszobákban van olyan gép, ami azt is mutatja, úgyhogy én erről nem tudok semmit. Nem éreztem eddig még semmi különöset. Néha picit fáj az alhasam, de nagyon enyhén és hamar elmúlik. Hogy áll nektek a méhszájvizsgálat? Valaki írta egyszer, hogy C-2111. Változott már a C-3000-ről?

Nem semmi, hogy 10-en szültek, azt hiszem nálunk 3 szülőszoba van. :) Bár biztos megoldják, ha többen vannak. Nem tudom hogyan. Jó neked Manó, remélem nekem is így lesz, annyira nem szeretném a mesterséges indítást.

Csikken, az a szívhang tényleg magas, de reméljük minden rendben van. A kávé viszont tényleg nem jó. Én a terhesség előtt napi 2-3 kávét ittam, de miután kiderült abbahagytam. A 9 hónap alatt körülbelül ittam négyszer, de nagyon gyengét sok tejjel. Azt nem hallottam, hogy hatna a szívre, de semmiképpen nem jó, hogy iszod szerintem. :( A zöld teát nem szereted? Az is élénkít és kevésbé ártalmas.

ultrahang és méretek: nekem nagy lesz a babám, 4 kiló körül és nem szedtem semmit. A férjem elég magas majdnem 190 cm, én meg 173, szerintem inkább genetika, de ki tudja, sokan azt mondják, hogy a magzatvédő vitaminoknak van magzatnövelő hatásuk. Én azt hittem 3 kiló körüli babám lesz, mert nem szedtem semmit, hát nem ez történt.

Méretek: 37. hét 5 nap
BPD: 96 mm
THQ: 99 mm
FL: 74 mm
Ez állítólag 3,5 kilós babának felel meg, de az orvosom szerint nagyobbnak. Átlagosan a végén 25 dekát híznak hetente. Meglesz a 4 kiló is. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Lizóka: Az én párom is elutazott külföldre október elején 4 napra, hát alig-alig bírtam! Pedig voltunk már külön így jó pár napra, de most sokkal nehezebben viseltem. Az sokat segített, ha nem voltam egyedül! Kitartás, nemsokára itt a vasárnap!

Nekem általában akkor van keményedésem, amikor mozog a baba, vagyis kitolja magát (valamilyét) szerintem. De lehet, hogy nem csak akkor , már nem tudom megkülönböztetni, mivel már mindenhol a baba van a pocakomban. :) Korábban még meg tudtam különböztetni a mozgásból eredő keményedést meg a rendeset. Viszont a ctg alatt hétfőn volt egy összehúzódásom, viszont én kb 4-5 keményedést éreztem (ilyen kitolásos dolgot). Úgyhogy nem tudom, hogy működik a dolog. :?

No megyek fürcsizni, sziasztok!

Kép
vargaviki
 
 


Anika,
nekem volt 2111 -es, de egy hét alatt semmit nem változott. Szóval most is az.

Hát most nem is iszok már egyáltalán. Reggel egyet, de az is koffeinmentes, szóval inkább csak a megszokás miatt.
Teázni meg teázok elég sokat. (imádom)
Van itthon zöld tea is, de azt nem szoktam. Majd most kipróbálom.
Kösz az adatokat.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Az nagyon jó szerintem. Azt hittem, ha a méhszáj már nyitott és rövidült is, akkor sokkal közelebb van a szülés. Nekem még csak rövidült és a külső nyílt. Persze a méhszáj állapota nem minden.
Az unokatestvérem C-3100 volt a kiírt napon is és a szülést megindították mesterségesen.
Igazából a magzatvíz bármikor elfolyhat ilyenkor már.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok

Pont ma gondoltam rád Manó, hogy lassan már jelentkezni fogsz:-))) ÍGy is lett. Nagy édi a kisfiad!!! :lol: Minden babó olyan cuki, olyan jó nézegetni a képeket, csak már én is egyre jobban várom, és mostmár rendszerint szüléssel is álmodok:-)))
Olyan dilis uram van, látott egy rendes szülést a TV-ben, és teljesen kész volt:-)) Azt mondja inkább vegyék ki, ne nyomorgassam a kicsi fiát:-))) Úgyhogy én sem a fájástól félek, csak tényleg ne nyomja össze szegényt:-)) Jól belém ültette a bogarat, de persze semmi gond nem lehet!!!
Méhösszehúzódás vagy minek mondható, de nagyon sokat kemény a hasam. Főleg ha sokat hajolok, guggolok, mozgok. Tegnap ha leültem sem nagyon akart puhulni, és pár napja ráadásul olyan aktív lett a bébim. Nem tudom normális e, hogy szúrást érzek a húgyhólyagomon amikor rányom. Remélem nem felfázás, holnap azért felhívom a dokinőmet. Nektek volt, vagy van ilyen????
Csikken, adok szívesen neked az én vérnyomimból, nekem napi 4bogyeszt kell szedni, hogy 120-130 között legyen.
Egyébként kávé nélkül én sem élek, de viszont 3in1-ben alig van. Ugyhogy én azzal indítom a napot.
Lizoka, kitartás. Én is úútálom, ha több napra el kell mennie az uramnak, hála égenk ritkán van ilyen. Viszont jövő hétvégén nem lesz itthon. Meg is kértem az anyósomat jöjjön el hozzánk aludjon itt, mert ha éjszaka menni kell, mit csináljak szegény fiammal. Nagyon rossz hogy mindenki olyan messze lakik tőlünk:-(((
Na megyek, én is pancsizok. Ma a második este a fiam nékül. Háttt... nagyon hiányzik már, és még messze a vasárnap!!! Viszont nagyon jól aludtam, alig ébredtem fel, és wc-re is csak egyszer mentem:-))))
barnusanyus
 
 


MANÓ

Igen harci kutya... :shock: Akik a hivatlban doloznak tuti ebgyűlölő fajta lehet! :cry: Közöltem vele, hogy ez az egyik leggyerekszeretőbb fajta, és erre az volt a válasza: "minden kutya harci kutya akit annak nevelnek"
Szóval rohadt egy dolog, hogy olyanokkal csesznek ki akik becsületesen tartják a kutyáikat, abba bele sem gondolnak, hogy hány helyen van legalább 3 kutya!!!! A harmadikat lőjje főbe, mert hogy mindenki nem fog emiatt elköltözni!!!
Meg egyébként is ha meghírdetnénk a házunkat, ki tudja mikor kel el, és a 30nap türelmi idő semmire nem elég. ÁÁÁhhhh nem bossszantom magam, majd csak lesz valahogy. :roll:
barnusanyus
 
 


szisztok

Végre itthon vagyunk

Kép
Kép
eszter26
 
 


Picit vissza tudtam olvasni.Hát nem lett olyan pici sajnos valamit nagyon elnéztek ezért kellett csak megcsászározni mert azt hitték hogy pici és nem fejlődik rendesen szegény életem még nem akart volna a világra jönni de a lényeg hogy minden rendben van.Picit piros a torka és turtyog,ugyhogy aggódom nehogy valami baja legyen még korai lenne neki ilyenkor gyógyzsert adni azt mondta a gyerekorvos jövő hétig várunk hátha tisztul.
Hétfőn jöhettünk volna mert Rozit elengedték erre én vasárnap belázasodtam,tegnap is hőemelkedéssel jöttem haza.Mielőtt haza jöttünk egy nappal már rosszul is voltam mondom tök jó már beköltözhetünk a kórházba is.Olyan rossz lett a vérképem hogy megkérdezték akarok e vért kapni persze hogy nem ha csak nem az életemet mentené persze azért nem volt súlyos a helyzet így ezerrel vasat kell szednem,úgyhogy valószínű ezért volt a hőemelkedés.
Megírom a történetet is csak egy kicsit össze kell magam szedjem.
Aki közben szült neki nagy nagy gratula látomtöbben is.

Kép
Kép
eszter26
 
 


Sziasztok!

Nagyon helyes Bertold Olviér, pedig a képen még csak pár napos, gratula! :lol:
A szülés történetet érdekes volt, azt hittem a 2. gyereknél gyorsabb szokott lenni, de az tök jó, hogy nem fáj a sebed annyira, és jól szopik a gyerkőc :lol:

Eszter,még hogy pici lesz a baba :lol: , minél hamarabbi jobbulást.

A védőnő, aki kulcsonttöréssel ijeszget, nem normális, ezt előre nem lehet tudni.

A derékfájás is, ha nem fáradtság miatt van, akkor lehet a tágulás jele is, ha jól hallottam.

Nálam semmi :( , sőt egy pár napja jobban is alszom egy fokkal, hihetetlennek tünik számomra, hogy vmikor beindul a szülési folyamat. Persze tegnap óta szinte már semmit nem enged a férjem, hogy csináljak, csak pihenjek, ma el akrtam vele menni a Tescoba, azt se engedi. :lol: (látszik,hogy első gyerek, még nálam is jobban túlparázza :lol: )

Kép
mona1978
 
 


Most láttam, hogy mit írt ki a vonalzóm :lol: Tök jó

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok lányok!Gratula az uj babákhoz!NAGYON szépek!Jó egészséget és sok tejcit kivánok mindenkinek!! :D

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 


Sziasztok!

Eszter: mielőbbi gyógyulást Neked és gratulálok a babához!

Mona, ez lesz a te hétvégéd, én érzem :D

Tegnap voltunk a szülőszobán, mert beszélnünk kellett a szülésznővel és rengetegen voltak, igazi nagyüzem volt, csak úgy potyogtak a babák. Nem is tudtunk beszélni a szülésznővel, majd ma megyünk vissza. Láttam sok-sok újszülöttet :D

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

En is szeretnem ha megmaradna ez a topic es visszajarnank,mert biztos sokmindent megtudunk majd dumcsizni. Foleg,aki elsogyerekes anya lesz.
Nekem egyre gyakrabban vannak mehosszehuzodasaim,de addig nem fogalalkozom veluk,amig fajasok is nem jonnek melle 5 percenkent.Nekem is egyre erosebb a kiscsaj,amikor egyet helyezkedik,meg a szemeremcsontomnal is benyillalik,annyira kellemetlen.Neha fajdogal a derekam,meg az alhasam is de nem rendszeres,ezert meg nem erzem,hogy menni kellene. Tenyleg igaza volt annak,aki multkor azt irta,hogy addig tartok tole,hogy koraszulott babam lesz,hogy vegul hordom jo sokaig... :D Dehat ez nem csak rajtam mulik,a babocam is elerkezettnek kell erezze az idot.. Gondolatban mar mindenfelekeppen megszultem,mar nagyon kivancsi vagyok,hogy az en szulesem milyen lesz..
Vajon kie lesz a kovetkezo baba?
Kitartas mindenkinek es pihenjetek minnel tobbet,ha tudtok.. :)

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk a szülőszobán/szülésznőnél. Olyan kedvet csinált nekünk a szüléshez, hogy már mennénk is! :) Jó fej volt nagyon, az ember tényleg kedvet kapott hozzá, hogy meglegyen már a bébije :) Pár nap múlva én is kezdhetem inni a málnalevélteát. Nekem gátmasszást is ajánlott. Valaki más csinálja már? (ha nem indiszkrét a kérdés)

Én egyébként nagyon jól vagyok, végre mozoghatok szabadon, folyton mennék... Persze nem szabad túlzásba esnem, de azért jó, hogy egy kicsit aktívkodhatok is a babával.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok,

tegnap én is voltam szülőszobán, CTGt néztek, de lejebb ment a szívhang most se kevés, de 150 az alap.

És láttam ici pici babikát, annyira szeretnék már szülni, de csak annyi van mint Agizsuzsinál...
Szóval nem sok.

Én is már tutkó biztos vagyok, hogy túl fogom hordani, de legalább is 40. hétig. :) :)

Pussz mindenkinek: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Eszter jobbulást Nektek. Háttt jól benéztek nálatok valamit! Más doki is nézett, más gépen is nézett? Nem semmi.... De a lényeg, hogy rendben vagytok!! :lol:
Na a szúródás csak rosszabb lett, szerencsére a háziorvosomat tegnap reggel elértem, és írt gyógyszer, hólyaghurutom van. Ma már sokkal jobban vagyok. Remélem a kicsivel is minden rendben, már nagyon várom a hétfői ctg-t , és vizsgálatot.
Tegnap pityiztem (bizti a hormonok :) )reggel, annyira hiányzott a kismanóm, úgyhogy este takarítás után elindultam haza anyukámékhoz. Reméltem, hogy nem akar kibújni a másik manóm:-) De szerintem mivel én is arra számítottam,hogy hamarabb fog jönni, ezért aztán majd jól megtérfál:-))) Estére azért már nem maradtam anyuméknál :lol: , haza jöttünk este apához. Holnap Ők hagynak itt, mennek Gyögyösre, de azt már kibírom:-)))
Na megyek aludni, mert holnap sokminden vár rám:-)
Holnap kezdem kivasalni a kisrucikat Balázsnak :lol: :lol:
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Ági Zsuszi, tök jó, hogy jobban vagy már lelkileg. :D

Viki: én nem csinálom a gátmasszást(a teát se iszom), de volt ismerősöm , aki csinálta, lehet jó lett volna, de végül császározni kellett a vérnyomása miatt. Szerintem ez is olyan, mint a tea, van , akinél bejön, van akinél nem.Ártani nem hiszem árt...

Csikken: szerintem, azért csökkent, mert a kávézást is abbahagytad.

Nekem tegnap este óta az enyhe alhasi fájdalom is elmúlt, ami ezen a héten jelentkezett. Nem úgy tünik, hogy ma fogok szülni. :evil:
Mi nálunk is annyira biztos volt mindenki, hogy hamarabb szülök, hogy végén lehet én is t :lol: túlhordom. Ez van, de még reménykedem, mert a mai nap lesz front. :lol:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona: A második szülés gyorsabb szokott lenni...mint az első :!: :D Ez így igaz. Nekem emmával dupla ennyi idő volt, tehát ez most gyorsabb volt. Az más kérdés hogy az átlagnak az első tart ennyi ideig, hát ez van, családilag pocsékul tágulunk :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép 1 hetes

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm az együttérzést Apukám miatt.Kezdek kilábalni a depiből,de muszály is,mert a Babim egyre több figyelmet kér.

Gratulálok a gyönyörű babákhoz!!!!!!!!!!!!!!!!

Nagyon várom már én is az enyémet,de semmi jelét nem adja,h jönni készülne.Én napi 3 csésze málnalevélteát iszom.Azt mondják meg kéne hajtania,de nekem inkább szorulást csinál.Aki issza,mit tapasztal?
Nekem annyira feszül a bőr a köldököm körül,h olyan érzésem van,mintha eleven hús lenne ott,még az is fáj,ha a ruha elcsúszik felette.Nem tudom mit csináljak,de nagyon zavaró.Ötlete van valakinek?Hálás lennék.

Kulcscsont törés:ritka,de ha mégis előfordul Arnica montana C30 napi 1x feloldva a babának(tesóm mondta).


Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: