Új privát üzeneted érkezett!

Kizárt, hogy ilyen drágát vegyek. :lol:

Találtam még egy aranyosat. http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20072816
Vendég

Lányok!
Megjött!! :(
Hát, nem ez a mi hónapunk!
De nem vagyok ám annyira elkeseredve! Majd legközelebb! :wink: :lol:

Kép
oriandy

Ez is tök jó Móni!Most már csak el kell dönteni melyik legyen! :lol:
Az is jó ami Andyéknak van.A célnak megfelel.Mi csak azért ezt vettük mert ugyi kariajándék.Ha csak úgy vettük volna bizti én is olyat veszek mint Danié.De nekünk van olyan is aminek van napernyője és két kempingszék van hozzá.Dávid azt is szereti.Az csak 2500 volt az auchanban.Majd lefényképezem azt is.Az inkább kint az udvaron nyáron lenne jó,de mi kivettük belőle a napernyőt és így tökéletes ide bentre most.

Kép
Kép
veráska

Milán ma semmit se evett, egy harapást se. Aggasztó. És borzasztóan köhög, szegényke még az innivalót is kihányta. :cry:
Vendég

Kimike!

Szegénykém! A tápi sem kell neki?

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Marcy, Andy, Tandika: Nagyon jók a képek! Olyan édesek a gyerkőcök ahogy együtt játszanak.

Az asztalkák nagyon aranyosak. Nekünk nem kell venni, mert az etetőszék kettészedhető asztallá és székké.

Kimike: Mi most vagyunk túl egy hosszúra nyúlt lázas betegségen. Zoló sem volt étvágya. Volt hogy 1 túrórudin és 2 szál ropin kívül nem evett semmit egész nap. Azt mondta a dokink, hogy nem baj ha nem eszik, csak igyon sokat. Teát, vizet szűrt leveket, de semmi rostosat. Ha jobban lesz visszatér az étvágya, csak nagyon lassan.

Mindenkinek jó éjszakát!

nancsa

Kimike!

Kivánok Milánnak mára jobb étvágyat. :lol: :P
Kaja:
Én még betoji vagyok és sem cukrosat, sem csokisat, sem kakaósat, sem mézeset nem mertem adni a fiatalúrnak. Amit irsz sem ismerem.
Még maradunk a bulátánál és a kölesgolyónál. Nasi:alma, banán,én-sütim.
Olyannyira hozzá van szokva a natúr izekhez, hogy a múlkor anyósom vett a Dm-ben olyan topicosok is által használt dobozos tejpépet. Sztracsatellásat. Csak le kell önteni vizzel. Fúú, képzeljétek mnegrázkódott tőle.Minden kanálnál kirázta a hideg, minden alkalommal. Blanka ette meg az egész dobozzal!
Ugyanakkor egy ismerősöm adott neki győri kismackót, ami babáknak van, tartósitószermentes. De csoki van a közepében, kívül meg maci alakú piskóta. Nagyon jópofa!Na, azt úgy bepuszilta hogy csak na.
Egyébként én tartom magam a Kismama babaételnaptárához.

E szerint feketelistás: cukor, babapiskóta, keksz, ropi, csipsz, csoki, cukorkák, tartósitószert, izfokozót, szinezéket, aromá, édesitőszert tartalmazó bármilyen étel(ilyen a kecsap is, abból házit kéne csinálni)Ugyancsak feketelistások a felvágottak, virsli, májkrém, szalonna, kolbász, füstölt húsok, zsir, velő, pacal, köröm, kóla, és egyéb szénsavas üditők.
18 hónapig .
Háát, ugyan ropi féléket nem, de szalonnát, virslit, sonkát már evett.
Igyekszem inkább natúr gabonapelyhet, főzeléket pipihusival, vajas kenyeret, joghurtot, tésztákat, és sok-sok zöldséget, gyümölcsöt adni neki, de ha Blanka eszi a virslit bizony Beni is rácuppan. Szóval van amit képtelen vagyok betartani, de csipszet, ropit, babapiskótát, csokit nem veszek soha itthonra, nem is hoz ide senki, cukrozni nem cukrozok-bár pl. a sütijeimben cukor van és hagyon had egye. Summa summárum az ésszerűsség határain belül ragaszkodom csak a listához. Egyébként a mézet 12 hós kortól irja, ma adtam neki tartósitószermentes mézes puszit.
Még bolti csemegéket, nasikat nem vettem neki, túró-rudit sem, inkább itthon sütök, abban tudom mi van. Ja, és nem utolsó sorban olsóbb is, meg gyorsabb, 10 perc alatt megvan egy tepsi süti+15 perc sütés.

Nekünk is ikejás aszlatunk van. A játékokat fellógatva tartom, meg dobozokban, kosarakban. Háát ölég zsúfolt már a gyerekszoba. 7 év játékai, meg 2 gyerek egy pici 12 négyzetméteres gyerekszobában. De ez van.
Asztal(IKEA,7 éves, szék 100 ft-os, 6 éves)
Kép

Tárolók
Kép

A legjobb tárhely Blani játékainak, féltett mütyürjeinek az ágya alatti babaszoba, ahová hely hiányában betettük lefektetve a régi sarokpolcát, igy szekrény helyett tároló doboz lett.

Kép

benianya
ákosbenianya

Véletlenül elküldöt nyomtam a köv. csatolás helyett. ime az ágy alatt lányos rész.
Kép

Kép

Egy gyerekkel még azért könnyebb. De ahogy telnek az évek, úgy sokasodnak a játékok. Nekünk az apró legókat, királynős, hercegnős pici darabos play mobilokat, gyöngyöket cipráras zacsikba, nehezen nyitható dobozokba kellett tennünk, hogy a kis ravasz ne tudja kinyitni, de a királylány tudja használni, és bármikor hozzáférjen. Egyébként amikor Blani tanul, a kiskrapek azonnal rántja le a füzetét az asztalról,úgyhogy nem egyszerű. De ha két gyerekszoba lenne is oda menne ahol a nővére van, ők meg nagyon szeretnek egy szobában élni, aludni, játszani. Most még. :lol: :wink: :wink:

Juhéé, süt a nap!
Mi is uatzunk reggel anyósékhoz, és onnan megyünk a Bükkbe kirándulni. Akik már elmentek szép hétvégét, akik otthon maradnak jó pihenést, főzést, akik most utaznak :jó utat!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok Csajok.

Bocsika, hangulatjeleket nem tudok irni és hosszú betüket sem, mert másik laptopon irok és más a billentyüzet. Vissza fogok olvasni, most nincs időm semmire.
Gondolom nektek sem, sőt van aki már el is utazott, vagy most fog, annak jó utat és jó hétvégét.

Benianyu:
Rengeteg játéktárolótok van, nekünk is bekell szerezni párat, nem párat, rengeteget, dobozokat és ilyen hálós balhékat is.

Megyek is főzni, mert vendégek jönnek, utána megyünk megemlékezni, koszorúzni és mécsesezni. Szóval itt is sürü a program.

Este jövök, ha lesz itt valaki.

Erika

Kép
viera

Sziasztok.

Most van időm írni, tegnap este nem is ültem a gép elé...
Úgy néz ki, hogy most sikerülni fog a mérlegképes vizsgám, könnyebb volt a feladatsor. :) Kb. két hét múlva lesz eredmény.
Most mosom a második adag ruhát, voltunk kint a temetőkben. Így mostmár csak a pihenésé a következő három nap.

Ajándék: a Tesconak most jött ki egy játékos katalógusa, egészen jó dolgokat láttam benne. Érdemes lenne átnézni, aki keres még ezt-azt.

Marcy, nagyon jók a képek, szupi, hogy összehoztatok egy minitalit. :)

Reni, látom, Peti is szépen nyúlik. :D
Drukkolok neked, hogy hamarabb találj munkát, mint én. Most készülök megint beküldeni egy helyre, találtam az újságban megint egy hirdetést. Végül is e-mailben kell elküldeni, így még kiadást sem jelent. :o
Tegnap itt is elég kaki volt az idő, még jó, hogy a vizsgáról hazafele jövet nem esett annyira még az eső, de aztán bepótolta, én is esőkabátban toltam Petit, a babakocsin meg esővédő volt, hogy ne ázzunk szarrá.

Juca, édes a fogócskázó lánykád.
Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok tesóügyben, de tudod, jön majd, ha jönnie kell. Bővebben meg ugye a talin.

Oriandy, jó, hogy így ki tudtok kapcsolódni. Mondjuk nem irigy vagyok, csak itt a közelben semmi ilyen hely nincs. Persze ettől függetlenül kedden pl. nagyon sokat volt kint Peti, el is aludt még ebéd előtt. :)
Hallod, akkor Peti fog majd Danival vetekedni, nekem is mindig azt mondják, hogyha így marad, akkor majd lesz bajom vele bőven. :P

Bénianyu, én kicsit mindig morcimódon olvasom, amiket írsz a lemaradásokról. Szerintem nem azért van ennyi fejlesztő, mert a szülésnél rontanak el valamit (vagy ott történik valami), hanem azért, mert a szülők nem foglalkoznak eleget a gyerekkel, mert nincs idő, pénzt keresnek, stb. (Tehát nem feltétlen lustaságból, de sajna biztos van ilyen is.)
T.i. én is korábban születtem, kevesebb, mint 2,5 kilóval engedtek ki anyuval a kórházból és lőn még diplomám is van, sőt kitűnő voltam egész általánosban. Valljuk be sok múlik a tanítókon is, amikből ma már kevés az igazán hivatásszerető ember, mondjuk az is tény, hogy a mostani alsósok sem piskóták ahhoz képest, amilyenek mi lehettünk. Jó, jártunk logopédushoz...de még mindig selypítek. :)
Persze ettől függetlenül ne érts félre, ahogy te is írtad, ha valamit rossznak éreznék, én is vinném a gyereket, de csak akkor, ha a doki is mondaná, hogy valami nem stimmel. (Nagyon megbízom benne.)

Ez vicces: Peti imádja a tejpépeket, viszont a kismackóját (amiben van guargumi :) ) én ettem meg, hát nagyon édes. Peti a Sport szeletet imádja... Mézet nem nagyon evett eddig, mondjuk most a tápihoz mézes rizskorongot adtak, attól nem lett baja. És már mindent evett az én drágám, mert ugye, ha mi esszük, neki is kell, és ha csipszet kívánok, nem este tízkor fogom én sem enni... :o
Na igen, Petitől pl. olvasni sem lehet, mert lerántja előlünk az újságot...

Viera, majd megnézem, de azt hiszem, nekünk is növényi margarinunk van itthon, akkor az jó lesz Noéminek, mármint a süti, amit készítek. Remélem, a hét végén lesz időm megcsinálni a prototípust.

Kimike, ne aggódj, nálunk Peti játékaitól az egész lakás egy csatatér. És akkor még finoman fogalmaztam! Van egy doboz, abba hajigálom bele, ami épp a kezembe kerül, de általában ennek az a folyománya, hogy Peti azonnal kiborítja...
A fiadnak mielőbbi javulást!!! Lekopogom, Petivel eddig akármi volt, mindig evett. Inkább abból volt mindig bajunk, hogyha nem rágott el rendesen valamit, és darabos maradt, ingerelte a torkát, és akkor jött rókakoma, mert ugye addig öklendezett.

Veráska, a lényeg, hogy Dávid jól van. Én nem is tudom, hogy 18 hósan mit kapnak, de majd utánanézek. Nálunk is esedékes lesz a hó végén ugyebár.
16 fog, jesszus, nálunk még mindig 6 van. Na igen, ruhával én is hadilábon állok, de nadrággal nem kell küzdeni, mert anyósom úgyis varr eleget, most is csinált háromat. Ugye a kuncsaftjai mindig otthagyják neki a maradék anyagokat, abból még kijön egy-egy nadrág Petinek. Igaz, az utolsót épp a férjem egyik vastagabb ingjéből szabta ki.

Na megyek.
Pusz.

Ági és
KépKép
exdeus

Reni, nem fogadja el a tápit. Ma két harapás banánt és egy darab hippes kekszet evett. Durva nem? Ilyen beteg még sosem volt.
Vendég

Sziasztok!!

Ma nekünk is délutánunk egész estig a temetőről szólt. Háromban voltunk, mécseseket gyújtottunk, koszorúkat helyeztünk, ilyesmi. Öt gyerekkel. Ráadásul Noémi most azt találta ki, hogy az apja karjában nem maradt meg, nekem kellett cipelnem a sejhaját. Hát nem volt könnyű. Velünk voltak a sógornőmék, ott van három gyerek, a legkisebb 6 hónapos, utána 7 éves, utána 9 éves. Volt nyüzsi.

DE innentől nekünk is csak pihi itthon.

Meteor!
Köszi neked is, hogy gondolsz ránk sütés közben, de igazán nem kellene. Olyan rendes tőletek.
Vizsgához drukk, de ha úgy érzed, hogy ez most könnyebb volt és sikerült, akkor az biztos úgy is van.
Nem nehéz kivárni ezt a két hetet, amíg megtudod az eredményt?

Kimike!
Nagyon sajnálom Milánt, és téged is!
Orvos nem akarja megnézni újra?
Én ilyenkor ha két-három napig nem javul,akkor megint kihívom.
Már nem tudom írtad-e, kapott valami antibiotikumot vagy valamit?
Mert annak azért van egy pár nap, amíg elkezd hatni. De ha nyugit akarsz a lelkednek, akkor én szólnék az orvosnak, hogy nézze már meg, mert nem javul.
Ezt nem azért írtam, hogy okoskodom, csak én így szoktam.
Már hozzá is szokott az orvosunk, ha beteg a Noémi, akkor egy héten legalább háromszor jön hozzá, mert ő is az a típus, hogyha beteg, akkor nagyon beteg.
Majd írjál holnap, hogy javult-e. De tényleg az a lényeg, hogy sokat igyon.

Na, nem okoskodom tovább.

Látom nem sokan vagyunk. Mindenki elutazott. Én mondjuk imádok itthon lenni, főleg így, amikor hosszú hétvége van és csak olyan semmit sem csináluk napok vannak. Holnapra még maradt a mai ebédből, főznöm nem kell. Utána meg majd kitalálok valamit.

Na, sziasztok!
Ha már nem jövök, jó éjt Mindenkinek!

Erika

Kép
viera

Jujjjjj!

Bocsi!!

EX!!!
Véletlenül Meteornak írtalak. Tehát amit Meteornak címeztem, az mind neked szól. :oops:

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Mi is itthon vagyunk, de nincs semmi történés. Ma megint voltunk a temetőn, de most sötétedés után és mamával, mert a párom dolgozott. Holnap sütök-főzők stb.

Kimike!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen beteg Milán! Küldjük a gyógymanókat Neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ex!
Drukkolok a vizsgaeredményhez!

Megyek, mert Petit apája fürdeti és már kiázott, én vagyok a törölközőfelelős!

Reni
Kép
prenata

Viera, köszi, hogy írsz a betegségekről, és nagyon is jó szívvel fogadom a tanácsokat. Tegnap voltunk dokinál, de a mi orvosunk sajna szabin van, ezért a helyettesítő doki nézte meg. Azt mondta, hogy "egy kis vírusfertőzés". Adott orrcseppet, ezt nem értettem, mert nem folyik az orra. Sinupret cseppet, a köhögésre, és fenistil cseppet írt fel ő is. Az a baj, hogy a gyermekorvosunk otthonról nem jár ki beteghez, mert nincs kocsija, és amúgy meg 5 gyereke van. Szóval ilyenkor marad az ügyelet. Ma délelőtt a férjemmel az egész lakást átmostuk vizes porszívóval, hogy a por legalább ne ingerelje szegénykémet, mert borzalmasan köhög még mindíg. Elhúztuk az ágyakat, szekrényeket. És ha már így benne voltunk, akkor az ablakokat is megmostuk, függönymosás, vasalás. Van hidegpárásító, az nappal is ment. De úgy érzem semmi sem segít, sőt, mintha romlana. Ez az étvágytalanság pedig nagyon aggasztó. Lehet, hogy holnap bemegyünk az ügyeletre.
Érdekes, hogy amíg itthon voltunk semmi baja nem volt, pedig a játszótéren ette a homokot, csúszott-mászott, szopta az ujját, úszásra jártunk stb. Csak arra tudok gondolni, hogy sajnos komoly betegségekkel bevisznek a bölcsibe néhány gyereket, akik megfertőzik a többit. Ez annyira szomorú. :( Igaz, nekem is van olyan ismerősöm, aki saját elmondása szerint adott a gyerekének egy kis nurofent, mondván, úgy sincs semmi baja, és bevitte a bölcsibe. Persze fél nap után hívták, hogy menjen a gyerekért , mert lázas beteg.

Temetőben nem voltunk, mert vidékre így nem indultunk el. Nagyon rossz, hogy Apukámhoz nem tudtam kimenni, 1 éve halt meg. Ezért este elmentem a misére, gyújtottam gyertyát.
Vendég

Köszi Reni, ideérhetnének mihamarabb!
Vendég

Hali.

Gyerekem egy órája kidőlt. :) Csak délelőtt aludt kb. egy órát, mikor jöttünk hazafele Kiszomborról. Aztán fél öttől lent voltunk a ház melletti téren egy órát, még Székesfehérváron vett a férjem egy kisrepülőt, azt reptettük, Peti nagyon élvezte!

Viera, közben rájöttem, hogy nem is margarin kell abba a fránya sütibe, hanem tej. De csak 1 dl kell a tésztába, és a tetejére is ez kell, tehát nem sok arányában. Ha jó lesz, akkor én ezt viszem, remélem, ha Noémi is megkóstolja, nem lesz baj!

Kimike, sajnálom, hogy nem javul a helyzet. Szerintem bölcsiben és óviban is fő szabály, hogy lázasan nem visszük el a gyereket. Mert ha csak köhög és folyik az orra, az nem gáz, de azért a láz már komolyabb bajt jelezhet. (Mondjuk Peti már láz nélkül is volt komolyabban beteg, de nem ez az általános.)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Lányok,

gondoltam gyorsan bekukkantok :) !

Nálunk semmi történés, azon kívül, hogy nővéremék itthon vannak és babázunk, na meg persze együtt a család :) !

Kimi: nagyon sajnálom Milánt, remélem most már jobban van!!!
Marci is náthás lett megint, pedig nem is olyan régen keveredtünk ki belőle :( . Remélem ez nem tart olyan sokáig, mint múltkor. Most már én is elgondolkodtam azon, hogy vmilyen vitamint be kellene juttatni a szervezetébe, pedig nem mondhatnám, hogy nem eszik gyümölcsöt. Napi adagja 1 banán, 1 alma, 1 körte és még ennek tetejébe bár nem gyümölcs, de natúr joghurt. Mindezt uzsonnára :roll: .
Az a baj, hogy én tanácsot nem igen tudok adni, mert nem igazán volt még beteg Marci néhány apróságot leszámítva így nincs tapasztalatom.
Valószínű majd én is megeddződöm, amikor óvodába kerül a kis drága :? .

Ex: biztos vagyok benne, hogy sikerült a vizsgád :) !!! Egyébként én nem vettem észre, hogy selypítenél :roll: , sőt, amikor még csak telefonon beszéltünk meg is állapítottam, hogy szépen beszélsz és nagyon szimpatikus a hangod :lol: !

Játéktárolók nagyon jók, ajándékötletek még inkább :lol: :lol: :lol: !!! Nagyon tetszenek ezek a műanyag kreatív padok, de tényleg nagyon húzós az áruk. Valószínű, hogy mi sem ilyet veszünk, de majd körülnézünk. Most már teljesen be vagyok sózva!!!

Talira mi tuti, hogy megyünk!!! Talán a náthát is megússzuk, mivel most küzdünk vele...

Eni
marcy

Marcy, köszi. :) Hát pedig lenne mit javítani az "s" és "sz" betűk kiejtésén. :wink:
Sajnálom, hogy megint beteg lett az a szépszemű fiad. :( Enyim is még köhécsel mindig, pedig már én sem tudom, mit kéne adjak neki...igaz, most nem kap sem kasvirágot sem oscillococcinumot, viszont kap Béres cseppet és C-vitamint és eszik nem is kevés gyümölcsöt...

Képzeljétek, a férjem ma megkérdezte, hogy mit vegyünk Petinek karácsonyra. :? (Na meg arra is rákérdezett, hogy én mit kérek...)

Ági és
KépKép
exdeus

Móni!

Mi újság? Elvitéttek Milánt az ügyeletre?

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Ex: Remélem sikerült a vizsgád! Pontosan tudom milyen a várakozás, ugyanis 19-20 évesen én is elvégeztem a mérlegképest, és engem is meghúztak számvitelből. Csak én voltam olyan buta, hogy annyiba is hagytam :shock: :( . Persze most már tudom, hogy nem kellett volna és a múlt héten újrakezdtem az egészet :D . Néztem a tescos katalógust, jó dolgok vannak benne. Majd szétnézünk, úgyis itt ma nyílt meg.

Marcy: Babázni nagyon szuper :P !!! A húgomnak is van egy négy hónapos kiscsajszija (napra pontosan 1 év van a két gyerek között :mrgreen: ), és igaz csak pár háznyira laknak tőlünk, Zoló betegsége miatt nem találkoztunk egy ideje. Már várom a szombatot, mert akkor anyáékhoz megyünk mindannyian. Marci nem volt eleinte féltékeny az uncsitesóra?

Kimike: Mielőbbi jobbulást Milánnak!

nancsa

Sziasztok!

A helyzet ma már picivel jobb. Egy darabka banán, egy túrórudi, egy kis kifli téliszalámival, és néhány szem kukoricás-földimogyorós snack. Tudom, hogy nem a legegészségesebb ételek, de annak is nagyon örülünk, hogy egyáltalán eszik valamit. Remélem holnap eszik egy kis husilevest is. Olyan jó idő van kint, de nem merem kivinni Milánt. Ma is csak fél órát aludt napközben, mert szegényke felköhögte magát. Amúgy alig köhécsel, de abban a pillanatban, hogy vízszintesbe kerül, elkezdődik.

Lányok, ki mit vesz karira a babának, és hogy fogjátok ünnepelni? Ez a karácsony azért más lesz, tavaly azért még picurok voltak, na de majd most..., lehet a fákat borogatni. :lol:

Benianya, az a DM-es keksz, amit kérdeztem csupa bioból van, pl. nádcukor stb.

Írjatok, ha tudtok!
Vendég

Nancsa, nekem csak ez az egy vizsga kell, a többi helyett jók a fősulin tanultak. :) Mondjuk az a vicc, hogy akik egy évvel korábban végeztek, mint én, azok alapból megkapták ezt a képesítést is...

Kimike, jó, hogy már jobb a helyzet nálatok. Hát nálunk a kari inkább már csak az együttlétről szól, habár ma megkérdezte Feri, hogy mit veszünk Petinek.
(A karifa nálunk egy jó ideje ki van már kötve a cica miatt...)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

Ákosbenianya: Én is kaja térén naturista vagyok. :P Nagyon ritkán fogyasztok a felvágótokat. Egyáltalán nem eszek fagyaszott félkész kajákat, meg gyors étteremi hamburgereket sem. Talán három éve ettem utolsó Mc-ost, akkor is kihánytam. Előtte is volt ugyanaz tünete, az óta nem eszek (nem tudok). Valahogy nem bírja a gyomorom ezektől. Azért Kevin sem eszik amit én nem. A túrórudi is nekem olyan édesnek tűnik, soha nem adtam Kevinnek. A Danonino is nekem hamis, inkább nálunk natúr joghurt van a fűtőben.
A fejlődésében én is nagyon aggódom, a férjem szerint néha betegesen. Régebben nagyon járt a fejemben autizums gyanú. Olvastam autista babának tüneteket, és már is Kevint látam volna a képen. ( pl. nagyon szereti kocsinak kerekeket tekergetni, egy játékra ragaszkodik, nem beszél értermes szót....stb) Mostanában kinőttem ilyeneket gondolkozni, biztos annak idején picit depi is lehettem…. :oops:

Prenata: Biztos már írtad ide, csak kíváncsi vagyok, hogy nem mész vissza az előző munkahelyedre? Vagy nem is akarod? Vagy teljesen új munkakörben fogsz dolgozni? Én is készülök már a munkámba, kint vettem csomó „tanár nénis” ruhákat. :lol: Nekem is hiányzik a felnőtt társaság, kollegák, rohanós napjai. Már bejelentkeztél a bölcsibe?

Kimike: Hogy van Milán? Nagyon rossz érzés étvágytalan gyerek mellett. Kevinnek volt nyáron herpangina, nem tudta enni semmit, inni is nagyon nehéz volt neki. :( Egyik éjszakán még nem tudtunk herpangina van neki, nagyon nehezen lenyelte a vizet, majd nem fulladt. Erre a férjem nagyon gyorsan emelt a telefonkagylót és hívott a mentőt. :shock: Amikor ideért a mentősök, már elaludt a baba. És mondták, „ hát első babátok, előfordul a felesleges mentőhívás…” :oops: Jobbulást kívánok!

Exdeus: Jó, hogy jól sikerült a vizsga. :P Nagyon örülök. Iskolánk bazár minden évben van egyszer. Az iskolai PTA (Szülő-tanár szövetség?) szervez. Ott legdrágább dolgok 150Ftosok voltak. Jövőben korábban szólok, hátha te is tudsz jönni…Tényleg jó bazár, szerintem.

Mindenkinek szép estét!

★☆。.:*:・"゜★βyёヾ(⌒∇⌒)ノβyё★。.:*:・"☆★
Vendég

Kmammy, a kocsi kerekének forgatása utalhat autizmusra? Én ezt még nem is hallottam.
Vendég

Kmammy, még annyit akartam, hogy a szitu nálunk is hasonló. Mindenféle betegség tüneteit felismerni vélem Milánban, halálra aggódom magam, de a másik énem mindíg megdorgál, hogy miért nem bízom a kisfiamban, csak rá kell nézni, gyönyörű, aranyos, mosolygós, értelmes stb. :evil:

A fagyasztott ételeket én sem bírom, szerintem van bennük valami olyan tartósítószer, amit egyes embereknél emésztési problémákat okoz. Mikor terhes voltam undorodtam a mekis kajáktól, ez sem véletlen szerintem. Milán keresztszülei amikor kedveskedni akarnak, akkor mindíg Mekibe akarják vinni. Mivel ritkán találkozunk, ezért nem szólok, ha adnak neki 1-2 sültkrumplit, de cselesen előtte mindíg jól megtömöm Milánt itthon, hogy ne legyen éhes, és ne tudjon sokat enni. :oops: Amúgy nagyon aranyos keresztszülei vannak, és nem akarom megbántani őket annak ellenére, hogy abszolút jófejek és biztosan megértenék. De nem hiszem, hogy azon az 1-2 alkalmon múlna.

Milán 10 óra óta alszik, reggel evett 1 darab virslit és egy túrórudi belsőt. Kész a fini husileves, remélem megkóstolja majd! :roll:
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Látom nagyon kevesen vagyunk. Többiek biztos kirándulni, rokonoknál, stb. Nálunk is vendéggyerek volt tegnap is, ma is, hogy Zorán ne unatkozzon. Én azért nem tudom állandóan szórakoztatni, meg játszani vele, ráadásul van még egy követelőzős kismanó, aki már kikéri magának, ha nem vele foglalkoznak.

Kimike!
Örülök, hogy Milán javulgat, bár ez el fog tartani tapasztalataim szerint még 1-2 hétig. Az étvágya viszont fokozatosan vissza fog térni.
Nálunk is volt ilyen, de akkor még csecsemő volt Nonó.

Kmammy!
Én nagyon aggódós anyuka vagyok. Pedig Noémi már 2. gyermek.
Én amikor Noémi 7 hónapos volt, tisztán láttam rajta az agyhártyagyulladás tüneteit, de az összes tünetet, nem csak egyet-kettőt.
Ha érdekel, ezt majd leírom neked részletesen, mert érdekes és tanulságos.
A vége persze az, hogy Noémi teljesen egészséges, vidám, huncut, rosszcsont kis csirkefogó.

Majd még jövök, hátha többen is lesznek.

Pusza.

Erika

Kép
viera

Kimike!

örülök, hogy Milán jobban van és kezd megjönni az étvágya!
Ami a mirelitet illeti, én rendszeresen eszek mirelit zöldségkeverékeket. Nem is tudnám megvenni a sokfajta zöldséget, ami benne van, na meg így kényelmesebb. Más fagyasztott kaját nem eszünk mi sem. Peti nem szereti a sült krumplit, bár mi se nagyon esszük. Itt a környékünkön nincs Mekcsi, így ez a probléma is megoldva! :lol:

Kmammy!
Én korábban Budapesten dolgoztam és most Pesttől 350km-re lakom, így nem tudok oda visszamenni!

Én a gyerek mozgása miatt aggódom időnként. Tegnap kétszer is eldőlt, mint egy krumpliszsák. Persze odakint a betonon, plussz kétszer leesett itthon az ágyról. Rendszeresen elcsúszik rohangálás közben. Ajaj!!!

Éjjel Peti ötször kelt, fel-felsírt álmában. Nem tudom mi volt vele, bizti a foga. Irigykedem a már 16 fogú gyerkökre!

Gabella!
Ti használtok Dm-es pelust? Az a babylove? Gumis a háta? Jó? Lehet, hogy jövő héteen eljutok Dm-be.

Legújabb szerelem, a fülhallgató: Kép Kép

Sapka levétel után: Kép

Reni
Kép
prenata

Csajok!

Hol lehet megnézni, hogy kik nyertek az NCL-re beküldött babaképekkel?

Reni
Kép
prenata

Reni!

Irigykedem Peti kék szemei miatt! Én annyira szerettem volna, ha Noéminek zöld szeme lett volna, apuka zöld szemű. Kislányban olyan szép lett volna, a hajacskája meg sötét, szóval tuti lett volna.
De most már így jó ahogy van.
Egyébként nem is barna a szeme, hanem zöldbe hajlik, sőt van amikor teljesen zöld :shock: .

Hú, én nem is néztem, hogy már befejeződött a verseny az NLC-n.
Mindjárt odakukkantok.

Erika

Kép
viera

Reni!

Az NLC-n a verseny nov. 13-ig tart, tehát még nem nyert senki.
Nekünk esélyünk sincs a 22 ezresekkel szemben. :cry:

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Egy kicsit besűrűsödtek a dolgok, de vagyunk!

Pár oldalt visszaolvastam

Marcy: köszönjük az érdeklődést. Én jól vagyok, már amennyire lehet, próbálok előre nézni.

Az eltűtnés oka annyi volt, hogy amikor kijöttem a kórházból, suliba kellett mennem, utána Kornél lett beteg. Még most is az. Középfülgyulladása van, de már lábalunk ki belőle. Mindenesetre jól elhúzódik neki.

Igyekszem majd felvenni a lépést!

Addig is üdv az újknak, akikkel még nem találkoztam. Mennem kell, KOrnél könyvet szeretne nézegetni!

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel

Viera, engem nagyon érdekelne ez az agyhártyagyulladásos sztori. Leírod ide?

Reni, nagyon helyes srác Peti. :wink:

Wawel, örülök, hogy jelentkeztél.

Milán 4 órát aludt, viszont a levesből kb. két kanálnyit, ha evett. :shock:
Vendég

Kimike!

Na szóval, úgy kezdődött, hogy Noémi nagyon beteg volt. Nála ez azt jelenti, hogyha beteg és lázas, akkor 39 fokon kezdi és onnan nem is megy le, akármit csinálok. Priznic, hűtőfürdő, lázcsillapító, stb. semmi.
Emiatt teljesen legyengül, ugyanúgy nem evett meg semmit, mint Milánka, de kb. két hétig.
A súlyát nem féltettem, mert mindig is duci volt.
Ő akkor már tudott négykézláb mászni, támaszkodni, stb.
Hát ekkor egyáltalán semmit nem csinált, csak feküdt hason a játszószőnyegén, de úgy, mint egy beteg kiskutya.
Az orvos hiába mondta nekem azt, hogy ha én lázas vagyok, akkor én is gyenge vagyok, csak gondoljak bele, hogy még az ágyból sem tudnék kiszállni 39 fokos lázzal. Hát a Nonó is így volt vele.

Na, de ezután ráakadtam egy könyvre, csak felütöttem valahol és pont az agyhártyagyull. tüneteit írta. Minden amit felsorolt teljesen passzolt Noémire. Merev tarkó (kipróbáltam, ha előre hajtottam a fejecskéjét, sírt), kiflitartás (állandóan kifliben volt a pelenkázón, a kiságyban), magas láz, kiütések, amik később bevérzéssé alakulnak át (kiütések is voltak).

Kihívtam az orvost emiatt. Ő megnyugtatott, hogy semmi baja, meggyógyul valami vírust szedett össze és gyenge. Hát nem nyugodtam meg.
Utána még két napig összesen 8-szor volt nálunk dokibácsi (naponta négyszer), mert teljesen összeomlottam.
Mint írtam fent, azt mondta, hogy mostmár én szorulok orvosi segítésgre.
Tanácsa az volt, hogy egy hétig apuka sétáltassa, etesse, fürdesse, stb. gondozza Noémit, én meg barátnőzzek, sétáljak, vásárolja, stb. Kerüljek ki ebből az ördögi körből.
Ezt apuka meg is tette lelkesen. Imádom érte.
Szóval mindig amikor kijötta doki én sírtam neki, ő meg azt mondta, hogy akkor vigyem el a gyereket akármelyik kórházba ezekkel a tünetekkel, meg problémámmal és majdnem azt mondta, hogy ki fognak röhögni. Ezt már azért mondta, mert ténylegideges volt, hogy neki sem, mint szakembernek, nem hiszek. A felesége is orvos és otthon beszélgettek rólam (ezt utána mesélte) arra jutottak, hogy persze vannakaggódós anyukák, de ilyennel mégnem találkoztak.
EGyszer aztán kijött valami miatt és megkérdezte tőlem, hogy sikerült-e megnyugodnom. Én meg mondtam, hogy persze és tényleg nem is tudom, hogy mi jött rám akkor, most sem értem. Biztos depi is. Azt mondtam, hogy szinte ijesztően mániákus voltam, ilyet még nem is látott.

Persze akkor mikor kihívtam legelőször ezekkel a tünetekkel akkor mondta, hogy mivel nem tud megnyugtatni, van egy oltás, a Prevenal, az nagyon jó, csak nagyon drága. Tudja, hogy megtehetjük, ha gondolom, oltsuk be NOémit és akkor teljes lehet a nyugodalmam. FElírta a receptet és mondta, hogy gondolkozzak pár napot rajta, utána váltsam ki, mert nagyon drága és semmi értelme, mert nem olyan környezetben él Noncsi ahol elkaphatná, és még járvány sincs. Akkor megértené az aggodalmam.
Szerinted? Még aznap kiváltottam, másnap már meg is kapta, utána egy hónapra rá a második részét, jövőre esedékes a harmadik része.

Utána jöttem azzal, hogy akkor a Zoránt is oltsuk be. Hát azt mondta, hogy Őt aztán tényleg hagyjuk békén, mert még nem is abba a korcsoportba tartozik, ami veszélyeztetett lenne. Meg számoljak is utána, hogy kb. 100.000.-Ft-ba fog kerülni nekünk az oltás, aminek idézőjelben semmi értelme. Hozzátette azért, hogy tényleg nagyon jó oltás, mert még 7 betegség ellen véd, meg hogy olvassam el a www.pneumo.hu. oldalt. Ezt egyébként még az elején mondta, hogy megnyugtasson, hogy milyen kevés gyerek betegszik meg. Nemhogy megnyugodtam volna, még idegesebb lettem.

Azt is mondta, hogy fejezzem be a depimet, mert mostmár ennél csak rosszabb lehet, Bélát (apuka) is hagyjam békén, mert az egész boldog családi életünk rámehet erre, hogy mindenkit csesztetek.
Két nap múlva valahogy helyrejöttem.

Hát ennyi, most meg rohannom kell, mert Noémi valahol ólálkodik és nem tudom, hogy hol.

Pusssz.

Erika

Kép
viera

Hali.

Reni, még nincs fent a mosolyalbumos eredményhirdetés, csak annyi, hogy lezárták a pályázatot, és hamarosan fent lesz az eredmény. :)

Megcsináltam a süti prototípusát, hát a tejes kiflihez hasonló az íze, fincsi. De nem fogok vele ennyit szenvedni, azt hiszem, kitalálok valami "egyszerűbb" formát. :o

Ági és
KépKép
exdeus

Ex!

Ti miről beszéltek Renivel?
Nem az Minisztáros szépségversenyről?
Hú! Most jut eszembe, hogy én is feltettem őket egy képre az NLC-re.
Meg is nézem.
AJJAJ.

Erika

Kép
viera

Figyusz!

Vagy már tudjátok?
Az van az NLC-n, hogy a pályázat lezárult, az eredményhirdetést rövidesen olvashatjuk. Semmi más. Semmi arról, hogy mikor olvashatjuk az eredményt.

Erika

Kép
viera

Viera, én is azt írtam, amit te, tehát még mi sem tudunk semmit. :) Majd figyelünk...

Ági és
KépKép
exdeus

Bocsi! :oops: :oops:
Csak nem olvastam feljebb.

Erika

Kép
viera

Lányok!

Ti olyan ügyesek vagytok ebben a számítógépes témában.
Szeretnék egy videót feltölteni a Videában, de nem sikerül, valszínű, hogy túl hosszú a felvétel. Legalábbis Oriandy ezt mondta egyszer. Valahogy ketté kell osztani vagy mi.
Ezt hogy kell?
Utána, ha kész vagyok, hogy kell ide belinkelni a topikba a hsz-ba?

Tudom, hogy ilyenekkel sokat zaklatlak titeket, de képekben már kezdek gyakorlott lenni, most a videó nem megy.

Ha valaki segítene, akkor légyszi lépésről lépésre írja már le.
Köszi.

Erika

Kép
viera

Mindenki alszik már?
Egyedül maradtam? :cry:

Erika

Kép
viera

Viera, hát én még nem aludtam, csak henyéltem kilenckor. Igaz, tíz előtt meg már aludtam, mint a bunda. :oops:
Peti is jól aludt, egyszer sírt csak fel a cumijáért, aztán szunyált majdnem nyolcig.
Videóügyben nem vagyok kompetens, nincs videószerkesztő progim sem. :( Én eleve arra törekszem, hogy a felvétel ne legyen 1,5-2 percnél hosszabb, akkor biztos elég "kicsi".

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Gondolom, le vagyok maradva, mint a borravaló....Olvastam, de írni már nem volt sose idő.

Ennek oka, hogy Bálint már egy hete beteg, szerencsére láza nincs, csak picit köhög(ött), illetve el van dugulva a nózija, és van egy pici kötőhártya-gyulladása. Végülis eddig még nem volt beteg, most jól benyalta ezt a vírusos torokgyuszit. Még mindig nem gyógyultunk meg, bár kicsit jobb. Kedden vittem vissza a dokihoz (szombat után), hogy nem javul, kapott antibiotikumot. Reggel már nem szörcsög, kap levegőt, de ahogy kijön és elkezd futkosni, mozogni, újra hallani. Már nem olyan durva, mint volt, és már nem nyitott szájjal eszik szegényem, de még hallani, hogy van cucc az orrában. És hiába fújom a sterimarral, majd porszívózzuk, alig jön valami, csak szörcsög tovább. Már szinte várom a hétfőt, hogy visszavigyük. Én azt gondoltam, hogy az antibiotikumtól rohamosan jobban lesz....Hasmenés az van az antibiotikumtól, tiszta piros a popsija, bár jön a foga is, egyszerre 4. A lakásban egyre nehezebben viseljük, az összes játék dögunalom, velünk együtt......Az orrszívás megy, muszáj alapon. Szerencsére a Sterimart hagyja, sőt jön, követeli :shock: , hogy pisszenjünk a nóziba, és mutogatja, hogy hol van a Sterimar. Már a porszívótól sem fél....
A doktornő azt mondta, hogy lehet nagy az orrmandulája és ezért van eldugulva az orra. Ha nem javul, kapunk a gégészetre beutalót. Hurrá....Ide biztos nem viszem, itt egy vadállat van, aki egyből felszúr mindent.....

Hát, nagyjából így vagyunk.

Nancsa:
Zoló hogy van? Kap már levegőt? Látod, mi is ezzel kínlódunk. Kb. 4-5ször használjuk az orrszívót naponta.

Ex:
Voltatok Bukfenc tornán? Milyen volt?
Vizsgádhoz szurkoltam!
Tescóban én tegnap vettem Bálintnak néhány ajándékot: tűzoltóautó, bébimobil (bár gyanítom, nem tudjuk ilyen hülyeséggel átverni, de legalább az újdonság erejével fog hatni és talán egy-két napig leköti :oops: ), mágikus rajzoló (vagy mi, a normál ceruzát egyelőre megeszi, így a rajztudományunkat megpróbálom ezúton fejleszteni).

Benianya:
Utólag is gartula Beni lépésihez, gondolom, azóta már még többet megy!!

Kimike:
Milán jobban van? Végül voltatok az ügyeleten? Étvágya?

Ó jaj, ébredező hangok a gyerekszobából....a fene, pedig még egy órája sem alszik....Baromira fúj a szél, tehát ma sem tudunk kimenni, marad a lakásban kínlódás. Ti ilyenkor mit csináltok? Azért 4-5 órán keresztül játszani vele, meg szórakoztatni.... :? Persze, tudom, ezért vagyok itthon vele (férjem után szabadon :wink: ) de azért mégis....

Üdv: Viki

Vicky

Kép
vicky21

Sziasztok!

Vicky: Köszi, már jól van a fiú. Hétfőn a fülészeten kezdtünk, mert arcüreggyulladás gyanús volt. Ott kiszívták az orrát, meg jó erős gyógyszert írtak fel. Mi is kb 2 óránként szívtuk és félelmetes mennyiség jött le minden alkalommal :shock: . De túlvagyunk rajta, úgyhogy holnap mehetünk dolgozni/bölcsibe :D .

Reni: Igaz nem tőlem kérdezted, de mi kipróbáltuk DM-es pelust. Szerintem jó, csak nagy méret kell, mert a 9 kg-ig való kicsi volt már éjszakára a 8 kg-os gyerekemre. Gumírozása egyébként nincs hátul, de nem volt balesetünk. A húgoméknak viszont kicsorgott a pisi :? (neki lánya van).

Lányok! El sem hiszem! A fiam hízott egy fél kilót az elmúlt 1 hónapban!!! :P :P :P
Ja, azt hozzáteszem, hogy 1 éves kora óta tartotta a 8 kg-ot. Valószínűleg vashiány okozta az étvágytalanságot, meg tápszerezni kezdtünk, ez is segíthetett (bár egy hete meg sem hajlandó kóstolni).

nancsa

Üdv.

Vicky, Petinek is van játéktelefonja, szereti nyomkodni, habár tegnap előtt elővadásztam neki a szintetizátort, amit még én használtam, tettem bele elemet, és most nagy szerelem...főleg, hogy vannak benne eltárolt dallamok. Ha tudna beszélni, azt hiszem, Karácsonyra már menne a Hull a pelyhes. Mert ez van az egyes gombra programozva, és ez is tetszik neki a legjobban!
A mágikus rajzolóra nekem is fáj a fogam, remélem, a jövő héten lesz még a helyi hiperben, mert akkorra lesz GYES-em.
Egyébként rohamosan Peti sem javult a legutóbb a gyógyszertől. Érdekes, neki sem tudtam sok trutyit leszívni az utolsó betegségénél, de az az előttinél igencsak sok szutyi jött az orrából.

Nancsa, akkor most nagy a boldogság, hogy Zoló szedett magára egy kis tartalékot. Mondjuk szerintem ilyenkor már alapból nem híznak nagymértékben, Peti az egyéves státuszvizsgálattól a 15 hós szuri idejéig (tehát 3 hónap alatt) hízott a legutóbb 1,1 kg-t. Mondjuk eléggé sokat eszik, a legközelebb a hó végén megyünk tanácsadásra a szuri miatt, akkor lesz mérés is, akkor beszámolok. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Hali!

Gyógyulóban lévőknek erősödést, még kis betegeknek gyógypuszik.
Nálunk is Noémi egyre többet hapcizik, bár nem köhög és nem is folyik az orra.
Én is nagyon unom az itthon ülést már, főleg két gyerkőccel, de holnap megindul az ovi és akkor tudunk sétálni, mikor megyünk Zoránért. Azért kell ez a kis levegő. Bár én úgy hallottam, hogy holnap már havat is mondanak. Nem örülök neki. Egyik gyerkőcnek sincs téli bakancsa, mármint olyan ami bélelt. Mondjuk Zoránnak lenne fontosabb, mert ők sétálnak az ovival is, a Noémit meg be is tudom takarni a babakocsival, meg lábzsák is van, amúgy általában autóval közlekedünk.

Szal´holnap cipőnézőbe indulok és meg sem állok addig, amíg nem kapok. Csütörtökön voltunk a Camponában egy kicsit csavarogni, ott tudtam volna cipőt venni, de leesett az álam. Ugyanaz a kiscipő,ami a Noémi lábán volt, itthon 6.000.-Ft, ott 11.000valamennyi volt. Hát persze, hogy nem vettem nekik cipőt.

Ja, hízásról épp most kérdeztem az orvosunkat. Mondtam neki, hogy Noémi kb. 7 hónapos kora óta 10-11 kg között van, nem gond-e. Azt mondta, hogy most már évente kell 1 kg-ot hízniuk.

Úgyhogy ne aggódjunk.

Erika

Kép
viera

Sziasztok,

Kimike: Itt ismerkedtem meg két családjával, akiknek a fia autista. Mind kettő család vegyes-házas volt mint mi, egyik japán-magyar másik japán-mexikói volt. Ők meséltek nekem ilyen tünetekről. Még olvastam is. Nem biztos minden autista babának látható-e, ők szeretik valami forgó látnivalót, pl. babakocsiban ülve nem előre néz hanem kereket néz. Régen nagyon szerette Kevin is játékautónak kerekét tekergetni, de most már nagy fiúsan ülve kocsikázik. :P Igen, kell bízni a fiamban, csak türelem kell hozzá.

Viera: Nagyon megértelek az agyhártyagyulladás ügyiben. Én is hasonlóan reagáltam volna…. Egyébként milyen rendes a doki, többször jár a beteg gyerekekhez. Nálunk nem. Nekünk kell járni hozzá.
Videó kapcsolatában, van gépen Windows Movie Maker? Akkor talán tudok segíteni. Akar hosszú videót, lehet kicsi méretben lehet menteni majd végen. Itt van példa, neked küldök. Jó hosszú videó (25 perces, ne nézz sokat :wink: ), tavalyi karácsony ajándékként készítettem anyukáméknek, ma feltöltöttem Videába a kedvedért…. :P Lehet hozzá tenni szöveget, zenét, fényképet is, hogy ha akarod.
http://videa.hu/play.php?v=tGwaCdtnp6sdvySd

Prenata: Nagyon jó a képek. Hajas kép nagyon tetszik.

Nancsa: Gratulálok a hízókúrát! Hogy kiderült a vashiányság? Volt vérvétele?

Exdeus: Én is kíváncsi vagyok Peti mekkorát nőtt, de inkább mennyi magassága van neki. Mindig csodán nézek rá, hogy milyen magas a fiad.

Szép estét Mindenkinek!
Vendég

Kmammy!

Igen vérvételre küldte a dokink, mert 3 hónap alatt nemhogy hízott volna, de fogyott 40 grammot (tudom, ez nem mennyiség, dehát az anyai szív ilyenkor elszorul :oops: :P ). Ott derült ki a vashiány és most maltofer cseppeket szedünk.
Nekünk van Movie Makerünk, de nem tudtam, hogy zenei aláfestést is tud :shock: . Pedig használom.

Jó éjt!

nancsa

Kmammy!

Végignéztem a videót! Teljesen meghatódtam! :cry:

Nancsa!
Azt hittem Dm-es pelus gumis derekú. Nekünk a Pampers is a dereka miatt nem jöttbe. Akkor melyik pelus hasonlít legjobban a Liberóhoz?

Reni
Kép
prenata

Jó reggelt mindenkinek,

kicsit húzós hétvégénk volt, de most már reméljük nyugi lesz. Szerdán megyünk majd a gyógytornászhoz, bár lehet, hogy feleslegesen, mert Panni egyre szebben jár a kezünket fogva és néha már pár másodpercekre egyedül is megáll.
Szóval remélem a gyógytornász azt fogja mondani, hogy "semmi gond anyuka, kicsit lusti a gyerek".

Lányok,
tud valaki valamit Kittiről, Máriról, Tandikáról, Amandiról...jönnek e a talira vagy sem?

meteor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?