Új privát üzeneted érkezett!

Előbb kidobott a rendszer:(

Köszi Lego:)Azt szeretném még kérdezni,hogy ezek a boltok simmering környékén megtalálhatók?A Humába van H&M,azt tudom.
Pelenkát pl nem néztél még h milyenek vannak?

KépKép
pocok81

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme

Konkri én is a legelején voltam belgyogyi vizsgálaton.
Sleepen: Mi is használtam akartunk venni kiságyat, de 6-8 ezer altt nem találtunk, viszont az egyik bababoltban találtam 9900-ért újat, tiszta fenyő, körbe rácsos, és 4 magasságba állítható, később 2 rács kivehető. Szerintem a célnak megfelel, és akkor mégsem használt.
Nálunk most vasárnap lesz babaexpo, de csak 400 Ft a belépő. Lehet, hjogy elmegyünk, ha amúgy sz@r idő lesz, mert lesz a gyerekeknek egy csomó program, arcfestés, bohóc, meg minden.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe :) Én pelenkázóval egyben nézem, úgy azért van különbség. Kiságyban tény és való, hogy nem sok van! Még filózgatok én is, hogy hogy legyen... Nincs órási hely abban a szobában... :?

Kép
Kép
sleepin

CSibe!!! Azért jó ha legalább 1 hétig van vki segiteni mert a gyermekágy nem hülyeség!! Ez ősidők óta igy van, hogy a szült nőnek a szomszédság viszi az ételt, pihenhet 1-2 hétig. Nagyon sokat számít idősebb korban, hogy a gyermekágyat mennyire veszi az anya komolyan, hagyni kell a méhet összehúzódni, tehermentesíteni az alvázadat amennyire lehet. Nekem is lesz segitségem, bár ingázni fog a két nagyi.

Nekünk nem kell venni semmit, igy mi jól állunk.

Én is felháborítónak tartom, hogy a vevőknek belépőt kell fizetni a kismamás vásárra!!! Főleg ennyit!

Kép
Kép
normajeane

Belgyógy: nekem csak 1x kellett menni!

lego: remélem nem toxémia!!! az tényleg sz.r lenne :(

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!
Ausztriába mi is indulunk ki, de még nem tudom mi lesz belőle. Összeegyeztetni hogy mindenki ráérjen (mert anyumékkal mennénk), hát nem könnyű. :?
Én régebben kinéztem egy kiságyat. Pelenkázós és később átalakítható. Itt nálunk 60000, Pesten 40000. De nem szállítanak ki, mi meg nem megyünk fel. Szóval kiesett. De találtam külön ágyat 10000ért meg pelenkázót 23ért. Így olcsóbban megússzuk. :lol: Viszont az a bolt tök jó. Pelenkák is jó áron vannak, igaz nem tudom milyen minőség.
Belgyógy: én a legeleján voltam. EKG meg vizsgálat, ami abból állta hogy a doki megnyomkodta a májam meg a lépem, meg megnéztem a tüdőm, a pajzsmirigyem, stb. Azóta nem kellett mennem. Viszont a fogdokit még nem ejtettem "útba". Ideje lenne már. :roll: Ti voltatok?
Hűűű Lili mit művel tegnap este...mit este, éjjel. Nem bírtam elaludni olyan bulit rendezett bent. Szerintem behisztizett mert apuja délutánis és ilyenkor nincs sok idő a pocisimire. Tiszta anyja. :lol: Most persze alszik, csak néha rúg belém egyet.

Kép
móni86

Maj elfelejtettem!
Örülök Pandának nagyon! Remélem már nem rosszalkodik az a pici lány. :)
Lego! Aztán semmi idegeskedés most a toxémia miatt, nehogy attól menjen fel a vérnyomid. Előbb nem tudsz menni dokihoz?

Kép
móni86

Én is pont azt akartam kérdezni hogy voltatok-e már fogorvosnál?Én nagyon idegenkedem tőle(félek),bár találtam végre egy dokit,aki nagyon frankó,nem érzek semmit tömésnél,csak ehhez be kell adnia két injekciót.Most meg nem lenne túl jó a baba miatt az injekció,anélkül meg nem birom ki.Mielőtt babás lettem,rendbe rakattam a fogaimat :oops: .De megint lenne mit betömni biztos,elég sz@rok a fogaim.
Szerintetek muszáj menni fogászatra?
Nekem most nézte a védőnőm a kiskönyvbe a bejegyzéseket,azt mondta minden megvan(csak a fogdoki nincs,de nem mondta) :oops:
Már 4 uh bejegyzésem is megvan.Még igy se mindig irja be a dokim,ha megyek,múltkor 4D-en is megnézett mindent alaposan,de azt nem irta pl be.
Pandának drukkolok,nincs új hír róla?Bár ha nincs,lehet az a jó,mert akkor valszínű javul a helyzet:)

KépKép
pocok81

Sziasztok!

Tök jó, hogy írtatok a hétvégi bababörzékről, mert nekem mindkettő után nagyon fájt a szívem, h nem tudunk felmenni, de így már utólag nem bánkódom annyira.
Ami Szolnokon volt, 100 Ft-os belépővel, nekünk nagyon hasznosnak bizonyult. Csomó dolgot vettem ott, nagyon jó árban, igaz, használtan, de totál kikímélt állapotban. 200-300 Ft-ért olyan kisruhákat, amik tök szépek és otthonra tökéletesek lesznek. Remélem senki nem vet meg azért, h a gyerekemnek használt ruhát (is) veszek! Van neki szép, vendégségbe-doktor bácsihoz járós is, de otthonra szerintem ezek tökéletesek. EGyik-másik szebb, mint amiket a rokon gyerekek után kaptunk meg! Természetesen mindegyik használt ruhánkat alaposan kimostam!

Szóval mi ruhával viszonylag jól állunk, de egy csomó másban még gyéren: cumisüvegek, mellszívó, orrszívó, szoptatós melltartó, köntös (kórházba), stb. Ezeket majd ha már otthon leszek, nov. közepétől leginkább, akkor fogom beszerezni. Nem vagyok még lekésve, remélem.
Kiságyba mi is azt a variációt néztük, mint Móniék, ágy+pelenkázó, ami később átalakítható. 48e Ft-ért találtam olyat a neten, amit ki is szállítanak,ha kell. Én is úgy számoltam, hogy még mindig olcsóbban leszünk így, mint ha külön-külön vesszük meg ezeket a dolgokat.

Az osztrák jó minőségű és olcsóbb babaholmikról én is csak jókat hallottam, aki nagybevásárolni szeretne, szerintem is érdemes kimennie.

Konkri: nálam a baba állandóan a jobb lengőborda alatt rugdal a lábával. Elég hülye érzés, folyton nyom :)
Belgyógyászati vizsgálaton én is a 16. hét környékén voltam.

A gyermekágy ideje alatt nálunk is jön anyukám!! Én is azt hallottam, hogy ilyenkor jó még pihenni+ én csomó minden még nem fogok majd tudni a baba kapcsán, ő majd segít nekem. Ez valahogy megnyugvással tölt el!

KépKép
Kép
sagi1

Ja: fogorvos!
Még én sem voltam, pedig már készülök egy ideje!
Asszem egyébként nem kötelező, csak ajánlott, de azért jó lenne megnézetnem őket, bár állítólag érzéstelenítést már ilyenkor nem adnak, tehát nálam csak tömésről és fogkő tisztításról lehet szó. Ezeket bírom injekció nélkül is.

KépKép
Kép
sagi1

Pocok,Móni
Fogdoki KELL!Ez a kiskönyvben is fel van tüntetve.Én kb a 13.héten voltam,akkor beírta,hogy fogazat rendben,de azóta is járok hozzá apróbb javításokra,tisztításra,múltkor sajna egy fogamtól megszabadított. :( Ez van...kb másfél hét múlva megyek ismét.Érzéstelenítő mehet terhesség alatt,nincs hatása a magzatra.Alapból én is kettőt kérek. :lol: :lol: :lol:
4orvosi pecsét az anyasági miatt kell,ezt a kiskönyvben nézik.Tehát ha 4x voltál vizsgálaton és beírta a könyvbe akkor okés.Nekem már megvan,pedig tuti párszor megyek még.Ilyankor Dorkával már majdnem megtelt a könyv.

Pocok
Ugyan mi Graz környékére járunk (+Fürstenfeld,Oberwart),de szinte minden nagyobb településen van Kik meg olyan "szuper-hiper"market amiben lehet pelust is venni.Még nem néztem az árukat,valamivel azért olcsóbb,de csak azért kimenni nem érdemes.Pl a Merkur,Billa,Hofer jó boltok,itt elég nagy a választék is.H&M nem mindenhol van,mint ahogy MömaX és Ikea sem.
Vendég

Csajok,én ma váltottam ki a várandosok csomagját és volt benne egy Aventes cumisüveg 125ml-s,és egy MAM-os cumi,meg 4 prospektus.

KépKép
pocok81

Köszi Logo,ugy néz ki Shopping City Südbe megyünk,néztem a honlapjátott rengeteg üzlet van:)Többek közt Ikea,ami a legfontosabb nekünk most a kiságy miatt.De ha már ott vagyunk tervezek venni pár dolgot.Amugy néztem az árakat,kint olcsóbb az Ikea,ez elég durva.

Bocs ha érthetetlen vagyok,de az anyaságihoz csak a 4 orvosi pecsét kell,vagy ami a kiskönyvben van(többek közt a fogorvos is)minden kell?

KépKép
pocok81

Pocok én úgy tudom,hogy a belgyógy,fogorvos,stb mellett még kell 4 nőgyógy orvosi mindenképp!Ekkor kapod csak meg az anyaságit!
Vendég

Megnéztem a honlapjukat én is Pocok.Jó nagy központ.Látom azok a boltok is vannak,amiket írtam.A Kik-et nagyon ajánlom,nézz körül.Pl ott vettem egy gatyót 3Euroért,pulcsit 4-ért....Elég jó ár,szerintem.És egészen new born-felnőtt méretig.
Lehet megfűzöm párom,hogy nézzünk el Bécsig...bár elég messze van tőlünk (Graz is kb 150km...).
Vendég

Csajok!

És mi lenne, ha kiságy + ágyra szerelhető pelenkázó?
Azt ki lehet hozni 10+3-4 ezer forintból.

Nekem mákom volt, apukám talált, fenyő, faragott kiságyat, aminek még kerekei is vannak, és 4000 volt :), 1-2 helyen sérült, de mivel fenyő, így ha meg akarnám javítani a hibát, akor egy kis smirgli és lakk a hiba helyén és kész :) 137*nem tom mekkora :)
Nem akartam a baldahinnal összefurkálni, ezért azt a plafonra akasztottam fel, az úgy is tetőtér és lambéria :)
és takarítás szempontjából is jó, hogy gurulós.
Pénteken nézek rá pelenkázót is :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Lego: tényleg kell a fogorvosi pecsét is az anyaságihoz :?: :?:

A várandósok csomagját hol lehet kiváltani? Az Avenes cumisüvegek nagyon jók!

KépKép
Kép
sagi1

Tudom hogy kell a fogorvos, csak még nem mentem el. :P
Nálunk a várandósok csomagja úgy van hogy a védőnő adott egykönyvet a várandósságról és abban ki kellett tölteni a szelvényt és a 3. trimeszterben a terheskönyvvel meg a szelvénnyel a kijelölt bababoltban lehet átvanni. Itt a Baby Shopban.
Tényleg jók az Aventes cumik. Én először csak azt akartam venni. Aztán körbenéztemés a MAM, Nuby meg Tigex is olyan jó. Ugyanolyan szelepes, mellformájú. És nem mindegyik olyan drága mint az Avent.

Kép
móni86

Hát nekünk sincs olyan közel,sőt!185 km innen Bécs :oops:
De annyira szeretném azt a kiságyat,hogy kimegyünk érte.
Nekem is a védőnő adta a kiskönyvet és abba volt a szelvény és ott fel van sorolva,hol lehet beváltani.
http://felicitas.qwertynet.hu/index.php ... s_mamaknak
Itt meg tudjátok nézni.
Az tényleg nagyon jó áron volt a Kikben!

KépKép
pocok81

Lego, hol vanez a KIK?
A címet nem találtam a honlapon.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sagi
Az anyaságihoz lehet,hogy nem kell,de terhesség alatt egyszer "kötelező" felkeresni a fogdokit.Ezért van a kiskönyvben a fogászati szűrésnek egy kis sor...

Konkri
Kik Ausztriában van,majdnem minden nagyobb településen.Pcokkal a bécsi shopping cityben lévő üzletről beszéltünk.Hamar megtalálni,szép piros nagy áruház.Amúgy textiláruk vannak benne,de sok egyéb "csecsebecsét" lehet kifogni fillérekért.Én pl vettem még 200X140es ágytakarót Dorka ágyára kb 7 Euroért.Ezt itthon nem úsztam volna meg 5ezer alatt.Bodyk kb 2 Euro/db,harisnya is...Ja és vettem Hédinek is szupi kisplédet,inkább vastag takaró 6 Euroért....Ennyire jó és olcsó.
Vendég

Sleepen mi külön vettünk egy fenyő pelenkázót, ami komód, így később is tudjuk hazsnálni, az 35 ezer volt.
Én nem mentem el a fogorvoshoz, amúgy járok rendszeresen, de az én doktornőm most elment GYES-re, és máshoz nem akarok menni, de szerencsére rendben vannak, mert egy pár éve kezdtem el hozzá járni és rendberakta az összes fogamat, meg rendszeresen le szokta szedni a fogkövet is. Nekem amúgy azt mondta, amikor Bemncussaklvoltmna terhes, hogy az első és az utolsó harmadban nem tanácsos érzéstelenítőt adni, csak a közepén.

A segítségről annyit, hogy tudom, hogy sokat kell majd pihennem, Bencus után 3 hétig akig bírtam felkelni, de akkor sem kérdezte meg a kutya sem, hogy segíthetünk-e? Anyám ilyen sajna... Ezt inkább nem is minísítem. Szerencsére a férjem elég jól kiigazodik az ilyen helyzetekben, főz, takarít, bevásárol, rendezi a gyerekeket, inkább eljön szabira, hogy ne nekem kelljen mindent csinálnom. Hát ez van. CSAK rá számíthatok.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Lányok! Az anyasági segélyhez csak a minimum 4 terhesgondozás kell és nem a kiskönyvedet kell majd mutogatni hanem az alapján fog a kórház kiállítani távozáskor igazolást, azt kell majd leadni hozzá. A fogász javasolt , mivel sok anyának felzabálja a fogzománcát, bár sztem mióta létezik a kismama vitamin azóta ez már nem általános jelenség. Nekem még mindig nincsen rossz fogam, tömött sem, ami gáz, hogy ínygyulladásom viszont van és hiába a drága spéckó fogkrém, akkor is van kitartóan. ahogy megszülök javulni fog, még Boti alatt jött ki.
Én még nem voltam de elmegyek még idén, jó ha ránéz azért.

Én ma elég sokat keményedek, pár mp-re csak de ma már vagy 10x, nem túl kellemes.

Ágy és pelenkázó: mi drewex fenyő ágyat vettünk 9900-ért és bele sima szivacsot 1500-ért és teljesen imádja a bébi. az ikeában vettük meg a legfapadosabb pelenkázót , tán 4500Ft volt és teljesen bevált, mai napig használom (bár most már szivacs van alul mivel keretes és pöttyet lelóg a gyerek róla). Ez a fapados pelenkázó olyan, hogy tök keskeny, nem tud a gyerek rajta forogni egyáltalán, ami nekünk bejött mert hamar rájött Boti, hogy ha ficereg leesik és meg sem mozdul rajta. Alul van polca, én ott tárolom a textilpelusokat meg a szennyesét. Felette van polc és ott van a seggkrém , más nincsen mert én nem használok mást. Nem javaslom a pelenkázón tárolni a cuccokat mert csak arra lesz jó, hogy a bébi kiszórja/nyomja/öntse , te meg hót ideg legyél tőle.

Csibe: szomorú, hogy nem számíthatsz senkire a családból :(. Én ugyan a férjemre nem igazán , de mindenki másra igen.

Kép
Kép
normajeane

Használt cuccok: jelentem, Botinak kizárólag használt cuccai vannak és eddig nem vettem észre, hogy 1. ez bárkinek feltűnt volna 2. ha mégis, nem szólt 3. őt sem zavarja :) 4. nem tudom mennyi pénz kéne ahhoz, hogy új cuccokat adjak rá , sztem igy is bazi sok elmegy ruhákra

Kép
Kép
normajeane

Norma, a terhesgondozásba mi taretozik?alig járok védőnőhöz visoznt 4 nődokis már megvan, 3 védőnős is....4-4 innen és onnan vagy összesen 4?
Vendég

Használtruha: nekem sincs ellene semmi kifogásom..csak sajnos senki sincs akitől Lili "örökölhetne" így kénytelenek vagyunk mindenből újat venni. Második babánál már könnyebb lesz. :lol:

Ínygyulladásom nekem is van, más semmi. Kop-kop.

Ja ha már így a vizsgálatokról van szó, fogászat, belgyógy, stb. Én úgy tudom hogy tergesség alatt kell egy mellvizsgálat is, vagy legalábbis javasolt. De nekem ilyen nem volt. Nektek? Mivel most múltam 20, nekem mostantól ajánlott vizsgáltatni. Az önvizsgálat nálam nem jó, mert tuti egy pici patit is csomónak néznék, uh marad a dokis. Védőnő is megcsinálja sztetek? :?

Kép
móni86

Nekem amikor először mentem a dokihoz, megcsinálta a rákszűrést, és akkor mellvizsgálatot is. A rákszűrésbe elvileg az is beletartozik. Mivel te 20 éves vagy, Móni, neked egyenlőre 2 évente elég elmenned szűrésre. Ha legközelebb mész a dokihiz, akkor elmíts meg neki, de ha már van előtejed, akkor szeriontme nem csinálja meg, a szoptatás alatt sem szokták.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Lafi: csak a dokis látogatás számít bele

Mellvizsgálat: nekem is a legelső terhesgondozásnál megnézte, akkor vett rákszűrést is

Móni: sztem a védőnő Mo-on ilyet nem csinál, én még nem hallottam róla

Kép
Kép
normajeane

Hello Lányok!
Tegnap voltam a házidokinál (mégis ő a belgyógyász) a leleteimmel. A cukron a vízeletben egyáltalán nem akadt fennt. Azt mondta,hogy a fajsúly tljesen jó, szerinte a C vitamin redukál, és ad álpozitív eredményt. :shock:
Ettől függetlenül hétfőn megyek biab-ambulanciára. :roll:
A fehérje már nem tetszett neki, bár nem akart megijeszteni, azért eléggé sikerült neki.
Jövő héttől viszek pisit a védőnőnek 2 naponta, azutáni héten UH 32.heti, és még megyek a nőgyógyihoz is.
Eléggé el vagyok kenődve, sejthetitek. Beleolvastam a toxémiás topikban, látom,hogy vannak akik elég sokáig kihúzzák ezzel a szemét, alattomos betegséggel. Csak reménykedhetek :(
Kérdeztem a házidokit a lehetőségeimről nem nagyon tudott mit mondani.
Vendég

Sziasztok!
Nekem rákszűrés sem volt, mert 1 hónapos eredményem volt...pont előtte voltam szűrésen. Gondolom akkor ha az én dokim csinálta volna a rákszűrést akkor megnézte volna a mellemet is, de sztem így azt hitte hogy az is megvolt. Előtejem nincs. Majd szólok neki kedden.

Blongyi: azért ne aggódd túl magad. Vidd szorgalmasan a pisit. :) A nőgyógyid sem mondott semmit a lehetőségekről? De jó neked UH! Nekemmeg ki kell vernem miatta a dilit. Ez azért durva. :evil:

Kép
móni86

30 hetesek lettünk :!: :!: :!: hihetetlen...
jubileumi pocakfotó:
Kép

mi kiságyat örököltünk, pelenkázónak meg vettünk egy komódot és Ákos csinált rá tetejét, ami utána levehető, a komód meg megmarad...
szinte az összes kisruha használt, örökölt, 1-2 új darab van közöttük...
Belgyógyászat, EKG nekem a terheléses vércukor eredményével volt...26-27 hetesen...
Blongyinka! nem lesz semmi baj se nálad, se Lafinál...Lafi tényleg hol vagy? minden rendben? nekem is kell mennem 32. hetes UH-ra csodálkoztam is, régen 28 hét után csak 38. jött...Dórival már el se jutottunk :lol: kedden mentem volna a 38. hetes UH-ra és hétfőn éjjel elfolyt a magzatvíz :lol:
fogorvos: készülök...elég régóta... :oops: :roll: :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Hello Lányok!

A nőgyógyimmal rögtön beszéltem telefonon, megkérdezte a vérnyomásomat,és hogy nem híztam vagyis vízesedtem-e?
A vérnyomásom azokban a napokban sajna nem ment 130 alá, de nem volt 140 fölött, azóta meg teljesen jó. Nem is híztam, fogytam 1 kilót és azt tartom 2 hete.
A házidoki meg is jegyezte,hogy szebb a lábam.mint amikor legutóbb látott, meg megdícsért a hízás miatt. A saját mérlegem szerint eddig 4,5 kilót híztam.
Eléggé be vagyok parázva :cry:
Vendég

Vörösbegy, édes pocak...én meg 31 hetes....az sem semmi már!

Blongyi, no para plíz!Egy cipöben járunk most már minden téren, és mivel nálam sincs gond, nálad sem lesz, csak lécci diétázz, jó???Muszáj!
Én még eddig +1 kg-nál tartok....nem rossz!És iszonyat nagyot nőtt a hasam!

Pandus jól van, minden rendben, kapja a szurikat , de Dórika bent marad!Jól érzi magát bent!
Vendég

Lafi!
Azt nemtudom, és szerintem senkisem,hogy meddig lehet ezt kihúzni?
Amit eddig a topicban olvastam, az mind a vérnyomás hirtelen megemelkedésével függött össze..
De tényleg inkább minden egyes napnak örülni kéne...nem is örlöm magam.

Hát, én meg csodállak amiért ennyire nagy önfegyelmed van :lol:

Nagyon örülök Pandácskáéknak! :D
Vendég

Jó reggelt,sziasztok!

Pandusnak örülök nagyon,továbbra is szorítok értük!!!

Blongyi
Tudom nem vígasz ha azt mondom,hogy NYUGI! Én Dorkát a 39. héten szültem és rendesen toxémiás voltam(oedéma,fehérje+vérnyomi is). A lényeg tényleg az,hogy ne ugorjon hirtelen magasra a vérnyomás.De szeded a gyógyit és látod,hogy beállt 130-140 körülire.
A napokban nekem is 140,sőt tegnap 150/97 volt...Eléggé megijedtem! :cry: Hétfőn hívom a dokit,addig méricskélem.

Vörösbegy
Nagyon édes a pocid és a szoba is szép a háttérben.Gratu a 30-hoz.:) Lassan mindenki eléri majd.Én most kitűztem a 36.hetet...utána már nyugodt leszek és jöhet Hédi.

UH:Nálunk utsó kórházi UH a 18 héten volt,most lesz a 30-32.en,majd a 36. héten.Sőt ha jól tudom már csinálnak a 38on is.Majd kiderül.Nagy valószínűséggel egybeesik a 4d-s UH-val ez a 30hetes.

Megyek boltba,csinálok sütit.Még benézek.
Vendég

Helloka!

Lego: köszi :D mostmár direkt arra figyelek,hogy minden szép és jó, nem történhet baj.

Gyerekek! Nálam változott valami. Eddig ha éhes voltam,akkor rosszullét környékezett. Most pár napja, ha éhes vagyok,akkor korog a gyomrom,úgy mint a terhesség előtt :lol: Egyáltalában új dolog,hogy ennyire éhes tudok lenni. Visszajött fél kiló :roll: és a hasam is nőtt megint.
Vendég

Sziasztok!

Van még rajtam kívül olyan "bolond" aki ma is melózik? :D

Vörösbegy: gratula és igazán formás pocód van:)

Lafi: neked is gratula a 31. héthez:)

Blongyi: evvel a haskorgással én is így vagyok mostanság:D De most, hogy folyton tettem-vettem én fogytam 1kilót.

Hétfőn megyek terheléses vércukira. Nekem megint tej+zsemle lesz. Remélem minden rendben lesz.

fogorvos: én pár hete voltam és szerencsére minden rendben volt. Mondtam, hogy vérzik a ínyem, de azt mondta ez normális terhesség alatt.

bingii

Ja, Lányok!
Voltam szülésfelkészítő tanfolyamon hétfőn, ott azt modta a szülésznő,hogy vigyünk TenaLady Extrat (sárga) ,eg szoros bugyit, kis kesztyűt, sapkát, ezek után a homeos cuccokról beszéltünk. A gyógyszertárból kaptam eg ykis füzetet a várandósság alatt szedhető heomokról, meg a szüléshez is, ha érdekel titeket,akkor bemásolok ide pár dolgot :roll:
Vendég

Sziasztok!

Norma! Köszönöm az infót, megpróbálom a szülésznőt akit ajánlottál remélem elvállal. Tudod az én mogorva dokimmal nem egyszerű, de most elkapom a grabancát. Azt mondják nagyon jó orvos, meg velem tök kedves is, de egyszerűen soha nem mond semmit. Diktálja az adatokat, kapok leletet, megdicsér aztán kész. Úgy kell kihúzni belőle mindent.

Blongyi! Klassz lenne ha felraknád a homeosókat! A Tena betétet mindig írják, de igazság szerint nekem tök elég volt sima intim betét vagy abból egy maxi. Nektek nem? Miért ezt a Tenát nyomatják?

Vörösbegy! Nagyon kis szép a pocakod, ráadásul nem is pici babával!

Jó pihenést! Ja nem tudom már ki kérdezte, de megnéztem a Canpol Mellszívót ami Brendon kuponos és szerintem nem rossz. Így meg 5900-ért szerintem jó vétel. Meg szerintem az a kispléd semm rossz vétel ami szintén a kuponosok között van 3500-ért 5500 helyett láttátok?

Jó pihenést Mindenkinek!

Kép
barbi5

sziasztok!
Na ki hogy van? :lol: Én optimistán. kop-kop. :lol: :lol:
Igaz olyan fura a szívem, zsibbad a balkezem. De ilyen előfordult terhesség előtt is. EKG-mjó. Sztem most hogy Lili jobban nyomja, jobban terhelődik. Szar érzés, depihizek ezerrel. :D
Én is megnéztem a Canpol-t. Volt róla egy leírás az anyák lapjában:
" A baba szopási ritmusátimitáljs. Szilikon masszázspárnája masszírozza a mellet és stimulálja a tejáramlást. A szívás erőssége a állítható. A tej közvetlenül a cumisüvegbe folyik, amely tejtároló üvegként is használható. Rendkívülmegbízható, higiénikus, gyors, kényelmes és hatékony."
És 6000ért szerintem megíri. Én asszem megveszem.
Ja meg rendseltem kismamaövet. Rá lehet húzni a kinőtt gatyóra és nemlátnni hogy nincs begombolva. Kevesebb ruhát kell vennem télre. :D

Kép
móni86

El is felejtettem: tegnap könnyelműen kijelentettem, hogy nincs előtejem. Na tegnap este óta van. :roll: Igaz csak estemeg reggel volt eddíg egy kicsi, de van. Párom úgy örült neki mint mikor megtudta hogy jön Lili. :lol:
Vörösbegy szép pocó!!
Enyém se sokkal kisebb pedig énmég csak a 27. héten tartok. Kijavítottam a vonalzóm is.
és elkezdtem rajzolnimegint. Tegnap hugimat rajzoltam le. Elsőre nem lett rossz, de megint bele kell jönnöm. :roll:

Kép
móni86

szasztok!

bocs hogy csak úgy be írok közétek.

az anyaságihoz kell 4 darab pecsét ami bizonyítja hogy megjelentél a vizsgálatokon.más nem kell hozzá.nekem ezt a papírt avédőnőm adta a vége fele és adoki pecsételt meg beírt 4 dátumot aszt ennyi..fogdokihoz nem kötelező menni.a belgyógy is csak ajánlott.ezek nem zavarnak bele az anyaságiba.

mindenkinek további jó pocakosodást.tavaly ilyenkor énis ilyen korú kismama voltam.oooolyan jó volt.
kismama18

Barbi, én kérdéztem a mellszívót, meg is vettem ma, szeritnem tök jó, és így tényleg jó az ára, Móni ajánlom neked is.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!
Szurkolok en is a Pandanak!!!Remenlem minden rendben lesz.
engem is megilyesztett a picike.2 napig ugy fajt a derekam lefele a combomba aztan a hasamra is atterjedt.Ez multhetvegen volt,hetfore mire orvoshoz mentem volna elmult.A kicsi rendesen mozog azota is,nem tudom mi lehetett ez.Megijedtem.
Mar mi is 30 hetesek vagyunk:

Kép

Kép

Kép
marcsitita

Sztem is felesleges a tena betét, én most már nem viszek csak sima betétet. Mondjuk a SOTEII-n az a protokoll, hogy a rendbetételkor egy gyors mozdulattal áttörlik a méhedet plusz kapsz egy oxitocint a seggedbe ráadásnak, igy hamar összehúzódik a méh és a vérzés is sokkal kisebb. Én nem véreztem durván, de 3 hét volt kereken mire végleg abbamaradt, már nagyon untam.

Kép
Kép
normajeane

Helloka!
Hála az égnek nekem nem tartott tovább a vérzés pár napnál, én beviszem a Tenát a biztonság kedvéért, mert egyébként eléggé erősek a vérzéseim... :roll:
Vendég

Blongyi: homeosokat felrakod? Engem nagyon érdekel :lol:
No, úgy néz ki, hogy ha elkészül (szerinttek januárig elkészül???) akkor én is Máv-ban szülök, Schöpfi is elköltözik. Mondjuk annyira nem is bánom, nem igazán jönne jól most anyagilag.
Ti milyen gyakran jártok védőnőhöz? Én 6 hete nem voltam. Mindig 140 körüli vényomit mér jobb kézen csuklós vérnyomi mérővel, jól bestresszel, holott alacsony, ill. normális a vérnyomásom. Mérem magamnak otthon, mert sajna férjem magas vérnyomásos, ezért vettünk mérőt és a nőgyógyi is 110/70-eket mér. A másik a ruhástól, cipőstől súlymérése amit annyira nem díjazok. Tudom ez a dolga, csak bosszant, hogy valótlan adatokat ír a kiskönyvembe.
lányok: gátmetszés dologgal ti hogy álltok? Nekem mindkettőnél vágtak, de most elgondolkodtam, vajon kell-e 3.-nál is? Hétfőn megyek Kriston tornára, gondolom ott lesz szó a gátvédelemről.

Üdv.: Marina

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Sziasztok!
Január végére vagyok kiirva. Mindenkinek befordult már a gyerek, van még olyan akinek farfekvéses?
Nálam ez az eset áll fent :roll:
azt mondták ne aggójak azért megkérdezem tőletek is ki hogy áll ezzel.
Üdv!
hobi
hobnobs

Sziasztok!
Na a szivem még nem nagyon javult. Éjjel nem is aludtam sokat.
Én akkor megyek védőnőhöz mikor a dokimhoz. Szóval attól függ ő mikor rendel vissza. Most elvileg én is csak 6 hétre mentem volna, demegyek jövő 7en mert az a 28.hét. és UH-t akarok!!! :roll:
Hobi. Nekem fogalmam sincs hogy fekszik Lili (néha a gyomromban matat, utána meg a csípőcsontomat rugdossa lefelé :lol: ) . Dokim még nem közölte. De ha január végére vagy írva akkor gondolom te sem jársz sokkal előbbre és akkor még van ideje megfordulni.

Kép
móni86

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?