Új privát üzeneted érkezett!

Én is függő vagyok :lol:

Rendben, Betti, nem áruljuk el Gézádnak. Nekem is fáj alul, ha sokat megyek, főleg, ha sietve. Ez normális szerintem, szonjánál is éreztem alul a pocim. Reméljük a legjobbakat. Most már én is kezdek izgulni, 2 hét múlva megyek a nőgyógyászhoz.

Juti, bizony, így repül az idő. Nemrég született Szonja, most meg már tud fütyülni. :D Milyen homeós szert kaptál végül? Nekem a kamillagőz mindig megoldja a trutyit az orromban. És már mi is kölcsönpénzből élünk. Jó hosszú ez a hónap. :evil:

Szonja megint lázas lett az éjjel. Hogy véletlenül se menjen bölcsibe... Nem bírom már, komolyan... :cry: Még jó, hogy itt lesz a 4 napos ünnep, és nem leszek egyedül vele.

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Lili!
Tesómék is így jártak az elején bölcsibe, vagyis nem sokat jártak. Lizi mindig elkapott valami takonykórt. Csak kinövi majd lassan :wink:
Géza bejött a tékába, és természetesen babaneteztem. :lol: Azt mondta, szól egy heckernek (azt hiszem így kell írni :oops: ) és letíltja legalább egy napra :lol: Igaz ő is függő csak ő politikai oldalakt nézeget :lol: El sem tudom képzelni mi lesz velem otthon net nélkül. Remélem sikerül beköttetni :roll:
Szonjának jobbulást!!!!!! :wink:
Szerencsére én holnap már megyek dokihoz és megnyugtat. Nem értem azokat a kismamákat, akik a 4 tanácsadáson kívül nem mennek el dokihoz. Én megbuggyannék. Olyan új dolgokat tapasztalunk ilyenkor, hogy kell a nyugtatás, hogy minden rendben. Legalább is nekem nagyon kell. :)

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Juti!Én is így jártam az orrcseppel és szerintem írtam is, hogy ezek a kismamiknak javasolt tengervizes orrspryk semmit sem érnek. Én használtam a nasivint az segített. Megkérdeztem a dokimat, hogy lehet e azt mondta igen. Gyerekeknek valót vettem az nem olyan erős, de hatásos az is.
Biztos hogy már ma betöltötted a 6. hónapot? Én majd csak nov 3.-án fogom és te fiatalabb kismamai vagy mint én.

Lili! Szegény! Jobbulást Szonjának!
Szokták mérni a vérnyomásomat kb.2-3 hetente és mindig okés. Olvastam, hogy ilyenkor 50 % többet dolgozik a szívünk, meg szerintem nem nagyon fér el ha az oldalamon fekszem. Legalábbis én erre gondolok.

Edina!Nagyon sajnállak a fekvés miatt nem tudom hogy boldogulnék én is vele, de igazad van, hogy szóltál a párodnak , hogy rakja a közeledbe a gépet.
Köszike a felvilágosítást a méh rövidülés terén.


Betti!Nekem is akkor szokott jobban fájni az alhasam ha sokat megyek (de sajna egy ideje már így van ez) mondjuk ez elég ritka. Szerintem a köldöködnél is csak azért fáj mert nől Kincső.



Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 

 
 

Sziasztok!

Juti
Remélem, már jobban vagy!!! Az inhalálást nem próbáltad még??? Nekem általában kiduggasztja :) az orrom, ha egy fazék vizet jól felforralok, és egy törölközővel a fejemen felé hajolok. Különösen, ha teszek bele egy kis borsmenta olajat vagy kamillát!

Látom lányok, nem vagyok egyedül a netfüggőséggel... :D Nálunk ez akkor tört ki igazán, amikor egyszerre kaptunk egy laptopot ajándékba, és bevezettük a szélessávot... Hmmmm... Azóta felváltva lógunk otthon is a neten! A férjem pókerezik, én babanetezem... :oops:

Nekem is szokott fájdogálni kicsit a hasam alsó része, picit a nagyon enyhe menszesz előtti fájdalomra hasonlít, bár nagyon-nagyon tompa! Remélem, ez normális?!?

Nem tudom lányok, de ennyi hülye embert én még nem láttam!!! :evil: Tegnap egy idióta nő húzott fel úgy, hogy a végén már üvöltöztünk a telefonban, egyszerűen csak azért, mert nem érti, amit aláírt... :evil:
Na, mindegy, csak ilyenkor utólag mindig megijedek, és eszembe jut az egy hetes kényszerpihenő! Remélem, most nem lesz ilyesmi!!!

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Sziasztok!

Adri!
Remélem igazad van a fájást illetően :wink: Szerintem amúgy a 24. héten töltjük a 6 hónapot nem? :oops:

Ági! Csak óvatosan a bosszankodással. :wink: Én már kezdek hozzászokni, hogy nem szabad magam idegesíteni. (Ami nem mindig jön össze :lol: )
Amúgy lent valami hasonlót szoktam én is érezni.

Kép
bettó
 
 


Edina
Nagyon-nagyon sajnálom a fekvés dolgot!!!! El tudom képzelni, hogy néha már nagyon eleged van (nekem az az egy hét fekvés is eléggé betett), de legalább a legszebb "cél" érdekében történik!!! :) Elfoglaltságként én is a netezést tudnám ajánlani, és persze az olvasást, biztos vannak könyvek, amikre eddig nem jutott időd?!?! :D

Juti
A gyomorsavval kapcsolatban is minden együttérzésem, hasonló cipőben járok... :cry: A legrosszabb az, hogy teljesen kiszámíthatatlanul jön, és időnként akkora mennyiség, hogy már ijesztő... :shock:

Lányok, Ti hogy vagytok a tömegközlekedéssel??? Átadják az emberek a helyet??? Nekem ma volt egy nagyon kedves sztorim... Vártam a 7-es buszt, állt mellettem egy 20-25 év körüli lány, majd amikor megjött a busz, felszáguldott előttem, levágódott az egyetlen üres székre, majd elégedetten vigyorgott rám... :evil: Nem volt gyenge!!! Nem várom én azt el, hogy az emberek pattogva adják át a helyüket, hál' Istennek úgyis jól vagyok, tudok állni, de ezt a vigyorgást nem igazán tudtam értelmezni... Furcsák az emberek!!!

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Ági!
Amikor írtad, hogy kedves sztori, én naivan azt hittem, hogy az lesz a vége, hogy a leányzó azért ugrott úgy fel, hogy utána átadja neked a helyet. Én kis naiv :lol: Szerencsére nekem nem nagyon kell ezt az utazási formát választani, a téka kb. 5 percre van a lakástól, a doki is közel van. Hogyha viszont nem, kihasználom, hogy még a kormány mögé férek és viszem a járgányt :wink:

Kép
bettó
 
 


Adri, Bettó

Lenne egy nagyon hülye kérdésem... :oops: Amikor azt mondjuk, hogy 6 hónapos terhes valaki, akkor általában a 9 hónaphoz számítják az emberek, vagyis hogy akkor már csak 3 hónap van hátra.

De igazából, mivel a terhességet 40 hétben számolják, így a 6. hónap betöltése után 4 hónap van még elvileg.

Tehát végülis a 24. hét betöltése a 6. hónapos terhesség???

Ááááá, magam sem értem!!! :lol: Kicsit belezavarodtam!!! Nem tudom, Ti értitek??? Vagy nem??? :lol:


agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Ági!
Most én is összezavarodtam, eddig én mindig rendesen a hetek teltével számoltam. Így az én számításom szerint 24. hét=6 hónap.
Vagy nem? :lol:

Kép
bettó
 
 


Lili!

oscillococcinum 6 adag pellet

Ezt kaptam. Nem tudom, mennyire lesz jó, de fincsi nagyon. Olyan, mint régen voltak a színes kis cukorkák, csak ez nem színes. Komolyan, így élmény a gyógyszerszedés. A keserű rossz ízű óriás bogyók helyett apró édes szopogatható bogyócskák. A gyerekeket is biztos könnyebb rávenni, hogy bevegyék. És hát nem antibiotikum, amivel annyit ijesztgetnek az orvosok, meg nem orvosok.

Egyébként úgy érzem, egyelőre használ, nem vagyok annyira gyenge, mint tegnap meg előtte. Takony még mindig van, meg orrfújás, meg orrdugulás, de elviselhető. Csak már piros a nózim a fújásoktól

Adrienn!

Igazad van, még nem töltöttem be a 6 hónapot, ha az utcsó mensitől számítjuk. Mert az máj. 15-én volt. Én a heteket számoltam, és 4 hétnek vettem egy hónapot. Ez a 25. hét. Ez alapján mondtam a 6 hónapot, de igaz, ez csak 6x4 hét, mert hát a hónap, az átlag 30 napos!!!! :oops:

Ági!

Kösz a tippet a kamillás gőzölésre, kipróbálom, mert már sokszor szétrobban a fejem.

Na, most megyek, épp húslevesfőzésben vagyok.

jutiboszi
 
 


Na, látom jól feladtam a leckét ezekkel a hetekkel-hónapokkal

Egyébként a srácok mindig kinevettek, hogy nem 10 hónap, hanem 9 hónap a terhesség. Erre én: Nem, az 40 hét, tehát 10 hónap. De ha úgy nézzük, hogy:
Május: utolsó mensi
június: 1. hónap betöltve
július: 2. hónap betöltve
.
.
.febr.: 9. hónap betöltve

Értitek! Így tényleg 9 hónap

jutiboszi
 
 


Akkor az utolsó mensitől kell számolni? Nem onnan amikortól elvileg állapotosak vagyunk? Mostmár tényleg nem értem :?

Kép
bettó
 
 


Igazad van :wink: Így tényleg nem vagyunk még 6 hónaposak. :roll:
Örülök, hogy jobban vagy! Visszamentél a gyógyszertárba?

Kép
bettó
 
 


Az "orvosi" terhesség az utolsó mensi 1. napján kezdődik, és onnantól számított 40. héten adják meg a szülés időpontját. Tehát:

Utolsó mensi 1. napja: május 15.
Betöltött 40. hét: február 19.

Ez azt jelenti, hogy május 15-én kedden jött meg utoljára a mensim, és február 19-én kedden leszek betöltött 40 hetes, tehát 40 hét +1 napos.

És papíron akkor kellene szülnöm.
Így világosabb, nem?

Egyébként nem mentem vissza a patikába, hanem a kórháznál vettem meg az ottani patikában a Nasivin-t, mert már a gondolatától is ideges lettem, hogy visszamenjek a fatehénhez.

Egyébként nem aludtam semmit az éjjel, 5 óráig tévéztem, aztán elvittem a férjem dolgozni, aztán mentem vérvételre. A cukros vizet kihánytam félidőben, mert a citrom miatt marta a gyomorsav a torkom, és ha akartam, he nem, hát kijött, nagy-nagy kínok közepette. De azt mondta a nénike, aki vette le a vért, hogy nem baj, de mondjam el az orvosnak, hogy kihánytam, mert lehet, hogy befolyásolja az eredményt. Egyébként szerintem a következő adagot is simán kihányom, mert ami a babának nem ízlik, azt mindig visszaküldi!!! :lol: :lol: :lol:

jutiboszi
 
 


Juti! Szegényke :( Nekem szerencsére nem volt ilyen gond, szépen elkortyolgattam. Hátha nem csináltatja meg megint.
Szépen leírtad, amibe mi belezavarodtunk, de így világos, mint a nap :lol:

Kép
bettó
 
 


Legalább napközben tudtál aludni? Én már attól rosszul vagyok, hogyha napközben nem aludhatok, hát még akkor hogyha este sem tudnék.
Most is olyan lassan telik a nap. Géza bevásárol még ami kell a konyha szépítéséhez, sógornőm meg otthon befordulva próbál túl lenni a váláson. Amit meg is értek, csak így sosem lesz túl rajta, hogyha begubózik :(

Kép
bettó
 
 


Válás? Jaj, így várandósan igen rossz felfogni ennek a szónak a jelentését.

De nekik nincs gyerekük, ugye? Mert hát két felnőtt eldönti, hogy nekik nem jó együtt, az okés, de ahol egy (vagy több) gyermek is van, ott már kemény dió!

Ja, egyébként nem aludtam napközben sem. Elmondom, miért.

Már egy pár hete sajnos megszoktam, hogy akár éjjel 4-ig is fent vagyok, és nappal alszom, délután 2-ig, 4-ig. És úgy felborult az életem, hogy még wc-re se tudok menni rendesen, mert nem a megszokott ritmusban élek. Most eldöntöttem, hogy hamarabb lefekszem, nem sikerült, mert akkor sem tudtam aludni, még 5kor is a tv-t bámultam, és egyáltalán nem voltam fáradt. Ezért most kihagytam egy éjjelt, és ma este 8-kor lefekszem, és holnap 8-kor kelek, és ez így fog menni, amíg vissza nem állok. Még időben kell, mert ha jön a baba, már nem lesz időm a saját bioritmusomra figyelni. És a babának is jobb, ha már most a pocakban megszokja a napirendet. És azt is elhatároztam, hogy betartom a napi 5 étkezést is, 8-kor reggeli, 10-kor tízórai, 12-ebéd, 15-uzsonna, 18-vacsora. Holnaptól kezdődik az új menetrend!!!!!!!!

Ki csatlakozik hozzám? Talán ha többen csináljuk, hatékonyabb. És adhatnánk egymásnak például kajatippeket! Mit szóltok? Bár ez csak otthonülős kismamáknál egyszerű, mert aki dolgozik, annak nehéz betartani az időpontokat.
Bettó, Te sem mondhatod a vendégeknek, hogy 10-től 10.25-ig ne jöjjenek, mert uzsonnázol, nem igaz?

jutiboszi
 
 


Sajna nem mondhatom :( Nekem ez max. akkor jöhet szóba, hogyha már rendben lesz a lakás. Bár akkor sem tudok 8-kor lefeküdni, mert 9-ig van nyitva a téka és Gézut megvárom, míg hazajön. De a kajatippben benne vagyok :wink:
Sajna válás. Gyerkőc nincs. Igazából azért is éli meg nehezen, mert egyik napról a másikra a férjecske közölte, hogy vége. Ráadásul elég későn érő tipus a sógornőm,mert az első párja volt, úgy hogy most 33 éves. Eleinte próbáltam mindig ide-oda hívni, de neki jobb otthon csücsülni. Pedig mondtam neki, hogy ezzel nem lesz jobb neki. Nekem pár éve apum halálakkor volt a szakításom a vőlegényemmel. Két trauma egyszerre. Nem volt könnyű, de tudtam, hogy otthon nem is lesz könnyebb. Így csináltam szépen a programokat magamnak. Eddzés, barátok, stb. De hogyha nem akarja nem kényszeríthetem.

Kép
bettó
 
 


Persze, nehéz kimozdulni, főleg ha nincs kedve hozzá. Meg gondolom kilátástalannak találja most az életet, meg ilyesmi. Hát sajnálom, mondd meg neki, hogy puszilom, és ne szomorkodjon, az egyik busz elmegy, de mindig jön helyette másik.

Huh, Betti, neked is kalandos volt az életed. Én is tudnék mesélni, elakadna a szavatok, olyanokat is. De ez mind a múlt, nekünk a jövőbe kell tekinteni, mert a kisbabánkat nem érdekli, honnan jöttünk, csak Őt szeressük, ugye?

Szegény sógornénid, még mindig ezen a témán rágódom. Sajnálom őt, de tudod nem a pasi miatt, hanem saját maga miatt, hogy nem elég erős. Pedig erő az kell az élethez!

jutiboszi
 
 


Na ez az. Szerinted nekem könnyű volt kimozdulni? Na ná, hogy nem. Csak felfogtam, hogy máshogy nem leszek túl a dolgokon. Túl kellett lépnem. Remélem hamar túl lesz rajta.
Látom senkinek sem volt könnyű az élete. Na az én családom sem mondható hagyományosnak, de tökéletesen igazad van, túl kell lépni, mert hamarosan érkezik a kis gyerkőcünk akire nagyon oda kell figyelni és nem a múlton rágódni.
Ja amúgy visszatérve sógornőmre, már egy fél éve hazaköltözött, csak most lettek berendelve a válásra. Biztos rossz lehetett átélni, de én örülnék, hogy végre semmi sem köt össze vele. Persze mindenki máshogy éli meg!
Átadom :wink:

Kép
bettó
 
 


Hát, én nem szeretnék válni. Bár ha esetleg annyira kihűlne a szerelem köztünk,hogy már együtt élni sem bírunk, akkor esetleg, de hiszem, hogy a mi szerelmünk halálunkig tart.

Bettó, nagyon jó lenne még beszélgetni, de nem tudok fent maradni. Most asszem alszom egyet, a leves kész, a ruhákat kiteregettem, most magamat teregetem az ágyra holnap reggelig.

Jó éjt!

Pussz!

jutiboszi
 
 


Szép álmokat! :wink: Jó pihizést! Irigyellek ám most nagyon :)
Mi majdnem szétmentünk, de szerencsére megoldottuk a dolgot, és dúl a szerelem ahogy kell, vagy még annál is jobban :P

Kép
bettó
 
 


Sziasztok csajszikak!! :D

Bocsi,hogy igy eltüntem,de jo sok elfoglaltsag akadt mostanaban..Anyosommal tettük rendbe a hobby kertet,persze csak szepen,lassan.Most meg elkezdtem itthon a takaritast,es hat eleg sokaig fog most tartani :) Nem tudom miert,de allandoan csak mennek es mennek,utalok a negy fal között lenni.Ma a nappali takaritottam egesz nap,holnapra pedig marad a konyha es lenti wc,aztan jön a halo es a fürdö.A legidegesitöbb az egeszben,hogy mire vegzek,kezdhetem ujra elölröl,mert olyan gyorsan porosodik minden :(
Ma voltunk dokinal,ugy nez ki hogy kislanyunk lesz. Minden rendben volt,csak az idegesit hogy az asszisztens csaj annyira baratsagtalan es komor. :( Komolyan mondom nincs is kedvem mar odamenni.Jobb szeretek olyan helyekre menni,ahol mosolygos es kedves emberek vannak.A fogorvos baratnömnel pl.olyan ari az asszisztens csaj,es egy csomot dumcsizunk mindig.
Lanyok,nekem is szokott neha fajni az alhasam,föleg ha sokat maszkalok.A doki szerint ez azert van,mert nyilnak szet a csontok,ahogy nöl a baba.Savam nekem is van,szerencsere nem olyan veszes,de azert kaptam savlekötöt.
Most nem emeltem ki senkit egyenkent,ne haragudjatok :oops:
Az milyen amugy ha szivarog a magzatviz??Folyasom nekem is van,de a doki szerint ez normalis a terhesseg soran...
Majd jelentkezem nemsokara,addigis vigyazzatok magatokra es pihizzetek!!!!Puszi mindenkinek

Kép
ami6
 
 


Szia Ami!
Már hiányoztál ám!!!!! :wink: Óvatosan a takarítással!!!!!! Szakíts ránk is időt :)

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!!!

Juti

Köszi a terhességi hónapos levezetést, most már talán felfogtam! :lol:

Nagyon szívesen a tippet, remélem, segíteni fog!!!

Sajnálom az éjszakásokat!!! Nekem is volt pár hete hasonló időszakom, borzasztó volt!!! A legjobban azt a részt szeretem, hogy az ember nézi az órát, és számol vissza, hogy ha most elalszom, akkor még mennyit tudok aludni felkelésig stb., és ahogy csökken ez az idő, úgy lesz egyre idegesebb és így persze egyre éberebb... :shock:

Jaaaa, és a magam részéről bár a lefekvés részéhez sajna nem tudok, de a kaja részéhez szívesen csatlakozom!!! :lol: Úgysem árt némi rendszer a kajálásban, mert különben érdekes dolgokat tudok produkálni... :oops:

Bettó
Sajnálom a sógornődet, nem lehet könnyű neki. Gondolom, szeretnétek minél inkább segíteni neki, de szerintem amíg ő nem érzi magát késznek arra, hogy kimozduljon, addig úgyis csak kényszernek fogja felfogni!

Nagyon tetszik az aláírás, én is én is szeretnék!!! Hogyan kell ilyet alkotni???? :lol:

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Szia Ami!

Jó, hogy újra itt vagy!!! Irigyellek, hogy még bírod a takarítást, én a magam részéről egy kisebb takarítás után is kb. olyan fáradtnak éreztem magam, mint ha egyedül nyaltam volna végig az egész lakást. Úgyhogy lehet, hogy a felújítás utáni nagytakarításnál keresek egy takarítónőt... :oops:

Megkérdezhetem, hogy milyen savlekötőt írtak fel??? Mert tartok tőle, a Rennie nem lesz elég... :cry:

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Sziasztok!

Ági! Kattints a nevemre és akkor bejön az oldal, ahol te is csinálhatsz magadnak :wink:
Igen én nagyon szeretnék rajta segíteni, mert tudom, hogy így egy kicsivel sem lesz túl rajta, és mivel otthon űl, így Gézuval is csak veszekedik, amit nagyon nem szeretek :(

Voltam a körzetinél. Leszidott a védőnő, persze nem az akivel tartom a kapcsolatot, hogy egy hónap alatt 3 kilót híztam. Mondtam neki, hogy tessék rámnézni. Régi nadrág van átalakítva, rámjön, mint eddig, csak a hasam nő. Tesóm meg mondta, hogy ne idegesítsem magam, mert bepótoltam azt, amit az előző hónapokban nem szedtem fel. Ja a cukor jó lett. :wink: Terhelés előtt 5,2 utána 5,7. Csak a vas lett megint rosszabb, mint az előző, pedig szedem napi kettővel a ferro-forgammát. Sokkal kedvesebb ez a doki, mint a régi volt.
Nem is mondtam. A reggeli megint visszaköszönt. Kérdezte, hogy mennyire keményedek, mondtam, hogy akkor mikor forgolódik, meg este, hogyha nem jól fekszem. Így visszatértünk a napi egy szemre.

Nálatok mizujs?

Puszi
Megyek tovább a Klinkikára a saját dokihoz :wink:

Kép
bettó
 
 


Halihó!

Meg is érkeztem a Klinikáról! Minden rendben van. Mondtam a dokinak minden tapasztalatomat, és azt mondta, hogy hirtelen nőtt most sokat és ezért van. Hallgattunk szívhangot is, Kincső meg pont a hallgató fejébe rugott :lol: Úgy néz ki, hogy most keresztben van :)
A B6-ra meg azt mondta, hogy a ferro meg a b6 között mikor beveszem legyen 1-2 óra eltérés, akkor nem lehet gond, de tartsuk meg a napi 2 szemet. Hogyha akkor is visszaköszön a reggeli, akkor a sima Magne B6-ot kell vennem, de abból már 4 szemet.
Meg megkérdezte, hogy milyen magas vagyok és arra is azt mondta, hogy óriási baba úgysem fog lenni, így nyugodtan szülhetünk :) Jajj de jó lenne már ott lenni. :lol:

Kép
bettó
 
 


Kép

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Kamillás gőzölés bejött, bár előtte csepegetettem a nózimba rendes orrcseppel, szerintem az hatásosabb volt. De attól függetlenül nagyon jól esett a gőzőlés is, a szemenek is, meg mindennek.

Na, haladok a napirendemmel. Ugyan a reggeli kimaradt, de a tízórai (1 tál gyümülcssaláta) és az ebéd (húsleves, krumplistészta)
sikerült. Mindjárt jön az uzsonna, ami megint gyümisali lesz, mert olyan finom. Vacsi meg vajaszsömle, paprika, paradicsom, felvágott. Aztán szerintem pontban lefekvés előtt még eszem egy kis háztartási kekszet, hogy ne legyen gyomorsavam. Tegnap nagyon jól aludtam, és ma 9.30-kor keltem. Haladás az eddigi délutáni ébredéshez képest! :lol: :lol: :lol:

Voltam háziorvosnál. Meghallgatta a légzést, belenézett a torkomba, aztán nem írt fel semmit a baba miatt. Kamillát javasolt, meg gőzölést, meg ilyeneket. Ja, és képzeljétek, azt mondta, hogy kérdezzem meg a nőgyógyászomtól, hogy szedhetem-e a homeopátiás gyógyszert. Mondom neki, hogy a patikában kaptam, és ott azt mondták, hogy lehet szedni terhesen is. Aztán a betegtájékoztatón is rajta van, hogy terhesség és szoptatás alatt is szedhető. Erre azt mondja a dokinő, hogy ráírkálnak mindenfélét, csakhogy mindenki megvegye. Hát ez aranyos.

De meg sem kérdezem a dokimat, mert semmi olyan anyag nincs benne, ami ártalmas lehet. Már 3 hónapos csecsemő is kaphat ilyet. Nem értem ezt a dokinőt. Úgy látszik, ő nem híve ennek a homeopátiás újdonságnak.

Bettó!

Ne foglalkozz vele, hogy letoltak a súlyod miatt. Szerintem rendben a hízás. Ha a cukorterhelés jó, akkor nagy gond nem lehet! Meg eddig nem is híztál sokat összesen, nem? Én 11 kg-nál tartok, de az elejétől hízok. Nem zavar, mert nem voltam sose kövér, most is csak a poci növöget inkább. De az mondjuk megindult a mostani hetekben rendesen. 20 nap alatt 3,1 cm. Vagy az nem sok? Mindegy, gömbölyödik szépen.

jutiboszi
 
 


Én most jól vagyok teljesen, érzem, hogy jó lesz ez a rendszeresség végre az életemben. Van étvágyam, van kedvem enni, szóval hurrá.

Képzeljétek, ma nem indult az autóm. Voltam a könyvelőnél, aztán addig minden okés volt, aztán amikor akartam hazajönni, nem akart beindulni, csak forgatta, de nem kapta el. Aztán vártam, odahívtam egy nagggggyooon jóképű srácot az egyik boltból, hogy segítsen, az beült, és elsőre elindította. Égés. De nem baj, addig gyönyörködtem a fiúban. Egyforma szemüvegünk volt. Szerintetek ez már szerelem? Na jó, csak vicceltem, hiszem most írtam, hogy mennyire szeretem a párom, csak van erre egy jó mondás:
"Csak az étlapot nézem, meg, de köszönöm, nem eszem!", vagy van egy másik: "Az mindegy, hogy hol jön meg az étvágyam, csak otthon vacsorázzak!"
Szóval értitek!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jutiboszi
 
 


Juti!
Szerintem van sok olyan orvos, aki nem ismeri el, vagy nem szereti ezeket a homeos dolgokat, nem kell vele foglalkozni.
Tényleg nem híztam sokat, össz. 5 kiló. Ráadásul nekemis csak a pocak, így nem is idegesítem magam, csak olyan csúnyán tudják mondani, hogy az esett inkább rosszul, pedig tényleg hogyha jobban rámnézett volna az a liba, látná, hogy csak a hasam nőtt.
Én még sosem mértem a pocakomat úgy, mint te. csak a köldökömön látom, hogy milyen sokat nőtt, mert egyre jobban kitülemkedik :lol: Na meg Gézu mondja mindig, hogy látja a növekedést. :)

Kép
bettó
 
 


Bettó!

Egyébként mi is már majdnem szétmentünk, illetve nem is az,hogy szétmentünk, hanem sokszor gondolkodtam el azon, hogy biztos érdemes- e nekünk folytatni. De aztán nem bántam meg,hogy folytattuk, mert rá kell jönnöm, hogy senki sem tökéletes, és el kell fogadnunk egymást. A legjobb az, hogy mindent meg tudunk beszélni, illetve hogy el merjük mondani egymásnak a gondjainkat, és meg is akarjuk oldani mind a ketten, ha valami gáz van. Szerintem ez a legfontosabb. És a kompromisszumkészség. Ami az évek során alakul ki.

jutiboszi
 
 


Juti!
Ez tök jó :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy jól vagy. Sajna én tudom, hogy mi csak akkor tudunk normálisan, rendszeresen éldegélni, hogyha rendben lesz a lakás. Az viszont nem ma lesz :cry: De uátna: hipp-hipp-hurrá :lol:

Kép
bettó
 
 



Sajna nálunk ezek voltak a bajok. Gézu nem merte mondani a "bajait", meg a gyerkőctől is tartott, mert hogy nekem az mennyire fog fájni, meg nagy lesza hasam, stb. És amikor már költözés lett volna, akkor beszélgettünk a dolgról. Amúgy én sem bántam meg, hogy maradtam, mert tudom, hogy mindent megadna értem/értünk. Totál biztonságban érzem magam mellette. És szerencsére azóta mindent megbeszélünk.
Olyan édes volt tegnap is. Hulla fáradtak vagyunk, és szóba jött a szex. Azt mondta, hogy majd, hogyha egy hónapot pihenek, majd akkor lesz, mert látja, hogy fáradt és kimerült vagyok. Ja meg este filmet néztünk és a pocakomra tette a kezét. Akkorákat rugott Kincső, hogy az egész hasam megmozdult, meg még Gézu is ugrott egy jó nagyot, annyira meglepődött. Ilyet még sosem érzett. :lol:

Kép
bettó
 
 


Nekem nem is tudom, mikor volt csupa lapos a hasammal. Szerintem van vagy 3 hete. De pontosan nem tudom. Azóta meg kifele dudorodik :)

Kép
bettó
 
 


Nekem még azért lukas a köldököm, de lapulgat. Főleg akkor lapos, amikor állok. De ha ülök, akkor ugyanolyan, mint régen.

Ja, egyébként nagyon jó, amikor végre az apukák is érzik a pocaklakót. Az én párom vigyorgott, mint a tejbetök, de zavarában csak annyit mondott, hogy "ez az élet rendje", de láttam rajta, hogy nagyon örült. Azóta többször is érezte már, és látni is lehet, akkorákat szokott mocorogni. És már azt is érzem, amikor csulkik, mert akkor ütemesen egy ponton ugrál a hasam. Kis cukorfalat. Amikor UH-n voltunk, akkor is csuklott, mondta a doki, és utána éreztem is.

Ja, nem vasárnap, hanem szombaton megyünk 4d-re. Átrakattam, mert így nem kell annyira rohanni. Mert vasárnap du. 4kor lett volna Pesten, aztán vissza anyuékhoz, és csak este 8 körül tudtunk volna visszaindulni Sopronba. Így legalább nem kell rohanni. Szombaton délben már tudni fogom, hogy kis pöcsös vagy puncis. Ha sikerül, megírom még szombaton, ha nem, akkor vasárnap, vagy hétfőn. Bár apuéknál is van net, de nem tudom, hogy lesz-e rá időm. Anyu mindig lefoglal hétvégén. Megreszelem a körmét, mert műkörme van, nekem meg 3 évig műkörmös volt a foglalkozásom, meg szépen kilakkozom, meg kidíszítem, meg beszélgetünk, meg segítek neki sorba rendezni a papírjait, mert sok a melója. Szóval nem tudom mikor írom meg nektek.

Izgulok már nagyon!

jutiboszi
 
 


Egyébként egy gyerek nagyon megváltoztatja a kapcsolatot. A barátnőméknél is a férje olyan, mint akit kicseréltek. Teljesen. Apa lett belőle, minden felelőségérzéssel, aggódással, törődéssel együtt. Igazi apa. Pedig nagy linkóci volt, kocsmája van, sokszor ivott többet a kelleténél, persze normális határokon belül,de most mintha egy új ember lenne. És már a baba születése előtt megváltozott. Az én párom még nagyjából ugyanolyan, mint eddig, de nem is baj, majd eljön az ő ideje is. Nála úgy látszik, meg kell hogy lássa a gyermekét. Bár, ha jobban belegondolok, a Dezső is akkor kezdett el komolyodni, amikor az Erinek már jó nagy pocakja volt. Gondolom látta, hogy milyen nehéz az Erinek, és együtt érzett vale. Akkor én most jól kitömöm a hasam párnákkal,és akkor majd jól megváltozik az én párom is! :lol: :lol: :lol:

jutiboszi
 
 


Juti!
Én most nyáron tanulgattam a körmözést. Úgy volt, hogy otthon csinálom és szép lassan nem járok be a tékába. Ez még Kincső érkezése előtt volt. Most viszont már nem merek emberkéket fogadni, mert nem tudom garantálni, hogy szülés után is mindenkinek meg tudom csinálni. Így csak a barátnék használják ki a dolgot :lol: Legalább beletanulok :wink:
Gézun sem látszik még a nagy változás, max akkor látom rajta, hogyha tényleg rugdos és érzi ő is, meg hogyha édi pincurt látunk, vagy babaholmikat nézegetünk. (Az utóbbi már nagyon régen volt nagy bánatomra :cry: )

Kép
bettó
 
 


Juti! Tényleg már régen csináltál képet a pocakodról. Muti-muti-muti!!!! :lol:
Kiváncsi vagyok mi lesz az uh-n. Csak annyira gyere fel a fórumra, hogy megírd leányzó, vagy kiskrapek. És engedünk is csinálni anyud körmeit. Na? :lol:

Kép
bettó
 
 


Jójó, igyekszem. Apa úgyis a neten lóg egész nap, majd szólok, hogy izzítsa a babanetet is. Akkor csinálom a pocakfotót. Te is majd készítesz Bettó? Én is kíváncsi fáncsi.

jutiboszi
 
 


Csinálok bizony, csak én akkor tudok majd, hogyha Gézu bent lesz, mert a tékás gép kicsit gázos és nem tom beállítani időzítőre :(

Kép
bettó
 
 



Milyen ferde a pocim?! Pedig ez a harmadik kép, amit előlről csináltam, és mind a 3 ilyen ferde. Fentről láttam, hogy jobbra áll, de hogy ennyire?! Szerintem így tapadt meg, vagy így gekszik. vagy nem tudom. vicces :lol: :lol: :lol:

jutiboszi
 
 




Éhes vagyok. Pedig 3-kor ettem. Ja, 2 órája. Rosszabb vagyok, mint a csecsemők. Most pedig tököt sütök. Megint. Imádom a sütőtököt. Tele van vitaminnal, meg szabad gyökökkel. Azt olvastam. Nem tudom, mit jelent, de biztos jót. :lol:

jutiboszi
 
 


De kis édes a pocakod :wink: Nekem is jobbra szokott inkább ferdülni, de én tudtam, hogy ott tapadt meg. Még az elején mondta a doki.
Cicik? Hm... nekem mint említettem sosem volt kicsi :cry: Eddig szerencsére D-ről E-re nőtt, de a 75-80-as még mindig jó. Bízom benne, hogy nem marad ekkora, az nagyon nem lenne jó. Persze Gézu meg imádja. Mit lehet ekkorában imádni? :roll:

Kép
bettó
 
 


Úhh az fini, én is szeretem. Rendesn hiányzik a főzőcskézés. Mióta felfordulás van, csak ilyen előre készített csupa egészséges hamit sütök ki, hétvégén. Pedig már úgy ennék egy jó kis husilevest. :)

Kép
bettó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?