Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem létezik, hogy ennyi embernek keményedett tegnap a hasa ok nélkül! :? Biztos valami front volt. Én szerencsére megúsztam, igazából 2 hete megritkultak a keményedéseim, szerencsére. Erikkel végig nagyon erősen keményedtem, óránként többször is.

Nekem van hastartóm még régről. Anélkül max. 5 percet tudtam csak gyalogolni az utolsó 3 hónapban, olyan erős keményedések jöttek rám. Szóval nekem sokat segített, de van, akinek teljesen fölösleges.

Bugyi :wink: : én a HM-ben kapható nagyon pici tangákat tudom csak hordani, mert nagyon zavar most, ha bármennyire is rálóg a pocimra a bugyi.

Babamozgás: nekem Picúr estefelé indul be, van, hogy napközben egyáltalán nem mocorog, estére frászban is vagyok olyankor.

ÁRKÁDOS TALI: Pété, a 4 is jó nekem, csak nagyon későn ne találkozzunk. A felső szinten középen van az a nagy fagyizó-cukrászda, ahol fincsi melegszendvicsek is vannak, nameg remélhetőleg a hőn áhított gofrim. Iszonyú fincsi a profiterol is. Asszem Gelati a hely neve, de nem biztos. Elég nagy boxok vannak a nemdohányzó részen. Én arra szavazok. Ha leszavaztok, akkor én legfeljebb előbb megyek, és benyakalom a gofriadagomat :D :oops: , szóval ha van más ötletetek, akkor máshová is beülhetünk. Én ezen kívül csak az Okay Italiát ismerem ott, de állítólag nincs olyan jó, mint a körútiak.

Tand, nagy gratuláció!!! :D

Kép

Kép
mzx

Panny!
Marci igen az enyém! Rolika pedig a mostani páromnak
a nagy fia! :D Eltaláltad!!!!!
Érted az összefüggéseket :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:

Judit!
Mindjárt kereslek!!!!!!!!!!!! :lol:
Vendég

Heli Lányok!
Nem túl jó híreket olvastam ma vissza! Tessék sokat pihenni, és lazulni!
Gátmetszésről: Nekem volt és úgy láttam a sorstársak között, hogy totál doki függő. Mármint a következmények. Alapból tényleg kellemetlen, főleg a wc-dolog, három napig fájdogált, de gyógyszerre nem volt szükségem. Egy hét múlva semmi fájdalmam nem volt. Egyébként nagyon nagyot kellett vágni, pontosan a 4,65 kg-os babaméret okozta elkerülhetetlen repedés miatt.
Egyébként szerintem ezt tényleg a dokira kell bizni, mi nem látjuk és nem érezzük a miértjét. A kolleganőm ragaszkodott a gátvédelemhez, sajnos... Belső repedés miatt komoly műtétet kellett csinálni neki a szülés után. Nagyon nem mindegy!!! Talán tényleg a "többedik" gyermeknél már egyszerűbb a gátvédelem, mint lehetőség.
Meglátom, de én tuti nem szólok bele, ezért választottam orvost, hogy szakmailag megbízhassak a döntéseiben. Hála Istennek, hogy megtaláltam!
Kávé: Én kávémániás vagyok és pont! Első hónapokban émelyegtem tőle így nem is ittam csak napi egyet. De mostmár a szokásos kettő normál erősségűt iszom.
Több orvosi véleményt elolvastam erről, és állítólag a koffein (ennyi!) nem hat ki a baba fejlődésére, viselkedésére. Állítolag azért írják le negatív dologként, mert a sokaknál velejáró cigi viszont a legrosszabb amit egy kismama elkövethet a csemetéje ellen.
Mit gondoltok arról, hogy magam varrok hordozókendőt??? Elolvastam az ajánlott linket (bocsi, nem emlékszem ki írta :oops: ) és meggyőzött, hogy nem kell kemény ezreket rákölteni. Bár a babaközelben.hu-n lévő rugalmas kendő nagyon tetszik.
Sajnos én is hátfájós vagyok, de a kislányom eleinte nem bírta elviselni a babakocsit, így muszáj voltam kengurút használni. De az tényleg nem tartja jól a kis gerincet, így emeléssel kellett megtámasztanom a hátát. Ennél viszont százszor jobb a kendő!!!

Tand: Gyönyörű voltál. Nagyon jó fej Apa lesz a férjedből szerintem. Már amit a kisugárzása engedni láttatott: OH... :wink:

Engem is bejelölhettek ám!!! Légyszi- légyszi: Seperné Simkó Lívia :lol:

Puszi!
Drukk az ultrahangosoknak! Hétfőn én is megyek az ismételt genetikai miatt a praxisba. Légyszi nagyon gondolni rám!!! Sajnos félek. Ez a rohadt 3,1AFP még mindig nem hagy nyugodni!
Csá

Livi
Kép
Kép
lusie

Hát nem mindig előny, hogy tudok gépelni. Most nézem a betűrengetemet! Bocsi! Azért pár szót mazsolázzatok ki, márcsak hogy rám is figyeljen valaki!!! :roll:

Livi
Kép
Kép
lusie

Judit!

Megtaláltalak!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Majd este jövök! El kell mennem!
Pusz miondenkinek!
Vendég

Márti!
Köszi!
A tavatok gyönyörű!! Nekünk is van, de siralmas állapotban van. Mindig zavaros a vize....
Pedig algairtót is vettünk.
Nektek vannak benne csigák???

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szia Livi !

Én írtam azt a linket és örülök neki hogy te is így döntöttél, mert nekem is volt eszemben hogy megvarrom a kendőt, megadtad a kezdő lökést :lol:

Anita
Kép
boszi30

Juditkecskemét! Jó sok ilyen nevű kecskeméti van, nem tudlak beazonosítani az iwiw-en! :(

Kép

Kép
mzx

mzx!
akkor az mni, vagy a Szalontai Márta Katalin ismerősei között keress! Úgy hátha megtalálsz!

Vagy keresselek én? (ha megadod a neved akkor szívesen!!)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit!
Csiga nincs, de van kb 50 aranyhal! Vettünk 8-at még 2 éve,
és képzeld így elszaporodtak! Küldjek???????? :lol: :lol:

Mzx!
Egy kis segítség.... nézd a képét Juditnak, én is így találtam meg! :lol:
Vendég

Judit: megtaláltalak, és bejelöltelek :D

Anita

Anita
Kép
boszi30

Anita!
Köszi, én visszajelöltelek! :) :)

Márti!

Köszi nekünk is van vagy 50. Nem győzöm őket etetni!
Sajnos a macskák vadásznak rájuk, és néha sikerül nekik egyet-egyet kikapni :( :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit kecskemét bejelöltelek iwiwen.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Anita!
Visszajelöltelek! Köszi! Csinálok majd egy babanet csoportot! :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mzx! Jól tudod Gelatti a neve!
Ráadásul, amikor már kezd hűvösebb lenni kint az idő, akkor elkezdődik náluk a palacsinta szezon is. Vanilliakrémmel töltött epres palacsinta!!! Hmmmm....
És nagyon laktató, különleges szendvicseik is vannak.
Imádom azt a helyet! A Tiramisujuk meg egyszerűen isteni!
Havonta legalább egyszer be szoktunk ülni a hugommal vagy a barátnőmmel telezabálni magunkat.. :lol:
Na ott aztán tényleg sokan vannak munka után...
Szerintem célozzunk meg egy időpontot, hogy mindenki tudja úgy intézni ügyes-bajos dolgát...

Tehát két hét múlva, hétfő 16 óra? Várom a visszajelzéseket, és ha többen leszünk, akkor valamelyik nap átszaladok megkérdezni, hogy lehet-e helyet foglalni.

Kép
pété

Judit, megvagy! :wink:

Kép

Kép
mzx

Pété, imádom a tiramisut, de abba általában tesznek nyers tojást is, így az most nem ajánlott :cry: . A szendvicseik is tényleg szuperek!!! :D Palacsintát még nem ettem, de akkor azt is kipróbálom!

Kép

Kép
mzx

Pété, sajnálom, hogy Ti sem tudtátok meg a baba nemét. :( Hol voltál 4D-n? Képet kaptál?
Árkádos tali: Ha épp szabadnapon leszek akkor én is szívesen mennék... de tényleg mindig tele van az egész! Főleg, ha sokan leszünk gond az asztal... Anno míg a Kerepesi úti fiókban dolgoztam én is sokszor jártam oda. :)
Lusie, drukkolunk Neked hétfőre!
Én is mindenkit be fogok jelölni az iwiw-en, de két napja le van itt bent tiltva... a francba! Pedig én sok nevet tudok ám! :) Még Kavicsot is megtaláltam egyik nap... de nem mertem bejelölni. :)

KépKép
KépKép
mni

Azért valaki magyarázza már el nekem légyszi, hogy hogy lehet az, hogy pár hete kedden 0,8 az AFP-m, másnap, azaz szerdán már 1,1?

Továbbá, hétfőn az UH eredményeim: BPD 42 mm
HC 160 mm
FL 28 mm
Szerdán: BPD 45 mm
HC 172 mm
FL 32 mm Ennyit nőt 2 nap alatt????

Kép
pété

Mni! Egy-két oldallal visszább raktam fel egy képet a pici matekzsenimről... :D A 4D Genesis-ben voltunk hétfőn, ma pedig a genetikain a Péterfy Kórházban.

Kép
pété

Sziasztok!

Aranykavics után szabadon:

Arizona,
én szívesen adok neked "pár" kilót. 10?

Eszterxx,
4 hetente kell járnom a dokimhoz. A 20. héten volt hüvelyi vizsgálat, a méhszájat nézte. De hála, nálam rendben van minden.

Tand,
imádok esküvői képeket nézegetni, olyan jó látni és magamban újra átélni, azt a felhőtlen, gyönyörű érzést, amikor nekünk is volt az esküvőnk. Aranyosak, szépek vagytok a képeken. A férjed egy igazi mókamester lehet.

Bosek,
szerintem is kapja be, hülyeség amit a dokinénid mond, de jó, hogy nem is izgatod magad. Helyes!

Jim,
a talin is mondtam, hogy gyönyörű a pocakod, tudod, rád is szavaztam, de most még szebb, óriási, gyönyörű.
Igyekszem nem megerőltetni magam, de muszáj végre a végére jutni a pakolásnak, mert már nagyon unom. A férjem egy csomó terhet levesz a vállamról, sőt még éjszaka, amikor rámjön a pisilés, fel kell keltenem, mert lekísér az emeletről a földszintre. Nagyon félt, nehogy leessek, mert felkelés után a derekam nagyon be van állva, alig tudok lépkedni lefelé. Sajna még az emeleten nem jutottunk a fürdőszobához, kifogytunk a pénzből. De majd szép lassan az is meglesz.

Juditkecskemét,
nekem kaja után és este, főleg fürdés után, amikor lefekszem, akkor mocorog igazából. Annyira forgolódik, izeg-mozog, hogy szabad szemmel látszik ahogy emelkedik a pocakom. A férjemnek egy kis babamozi, ha már nem érezheti. Ha ráteszi a kezét, akkor csak figyel a picúr meg sem mozdul.

bnesz.éva,
neked is gyönyörű a pocakod, és igen, tessék pihenni, most a baba legfontosabb.

Ma hozzuk el a cicámat a régi lakhelyünkről, eddig a szomszéd nénit kértük meg, hogy etesse. Vittünk neki kaját minden napra. Nagyon izgulok, hogy mi lesz....

Ildi

Kép
kikó70

Sziasztok!!

Engem is jelöljetek be az iwiwen légysziiii, Kurali Erzsébet Letkés.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Lusie, Márti, jelöltelek titeket iwiw-en. :)
Vendég

Pété, igen azt láttam! Azt hittem ma is kaptál képet, de nyilván akkor a 4D-s kép sokkal jobb, mint a sima kórházi. :)

KépKép
KépKép
mni

Bosek, téged is jelöltelek. :)
Vendég

Mni! Ma nem kaptam. :cry: Sőt, nem is láttam a babócát. :cry:
Még jó, hogy voltunk a 4d-n hétfőn, mert megőrültem volna ma, hogy nem láthattam, ugyanis nem működött a monitor, csak a dokié...

Kép
pété

Pété!

Én egy nap voltam két uh-n és úgyis különbségek voltak. Egyetlen érték sem egyezett. A comcsont meg nagy különbséggel volt.
Attól függ a vizsgálónak mennyire remeg a keze. Viccen kívűl milimétereket tényleg nem egyszerű követni a monitoron, főleg egy ficánkoló babánál. Átlagolj! Jobb 5letem nekem se volt. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Engem is bejelölhettek! Belőlem nincs sok: Kóti Szilvia

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pété!

Ezek nem 100%-ig pontos mérések!
Különben ilyenkor nagyon gyorsan nő a baba, napról napra. Főleg a hossza. A súlya most még lassabban de majd az is megindul.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Engem is jó???
Mód Mónika
Vendég

Monácska, jelölve! :)
Bocs, lányok, ma nincs irogatós kedvem, de azért olvasok mindenkit. :)
Vendég

Monácska, Bosek, jelöltelek benneteket :lol:
Kilót én is adok szívesen :lol:

Jim, még mindig hihetetlen gyönyörű pocakod van, irigylem rendesen. Én vágással együtt is elfogadnám magaménak :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Bejelöltem egy jó párotokat! :lol:
Van még valaki?

Hát lehet hogy ha du lesz a minitali,akkor nekem nem biztos hogy fog menni :( .Hétfőn a fiamnak 3 külöórája van és nekem kell vinnem őt(apa dolgozik)utána meg ő megy foczni(egy héten egyszer jár és nagyon szereti...ez jár neki.)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kizsazsu,Eszter bejelöltök?Kozák Anikó GÖDÖLLŐ

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Visszajelöltem!!

És nagyon köszönöm! :)
Vendég

Panny, mi már ismerősök vagyunk! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Én is jelölgettem lányok! Pedig megfogadtam, mikor újra felraktam magam, hogy senkit nem jelölök be:D:D De lányok, ti kivételek vagytok!
Pumperka nagyon szépek a gyermekeid!!!! Bocsi, de a gumis storydon mosolyogtam egyet, csak mi nők lehetünk ilyenek :D
Nekem ma sokat rúg a baba, remélem, mikor megszületik, nem lesz ennyit fent
:shock:
Kikó, milyen aranyos a férjed, hogy vigyáz rád! Pont jókor jött nektek is a költözés. De majd meglátod, mire meglesz a babó, el is felejtitek, mennyit dolgoztatok 8)
Sütöttem a mikróban piskótát, tök jó lett. (mivel még mindig nincs beépítve a sütőm és rezsón kicsit vicces lett volna :D ) Mondjuk első körben elcsesztem, mert 10 perc alatt odaégett, de a második adag nagyon ott van a szeren. És 8 perc alatt kész!
eszterxx: még a végén tényleg elhiszem, hogy nem vagyok akkora bálna. engem rohadtul felhúzott, hogy 11 kg plussznál járok :evil: Tényleg, mi lesz az aquafitnessel? Menjünk!!!

Hasam kicsit jobban van, de idegesít ez a sok keményedés. Milánnál nem volt ilyen ennyi idős terhesen.

Felhívott a védőnő, hogy menjek be hozzá. Megy a franc. Tegnap mondta a doki, hogy nem kell járnom, ha van fogadott orvosom és terhesgondozásra járok! Meghogy annak kell járnia, akinek nincs orvosa és hogy az összes védőnőnek van baja. Véleményetek?
Vendég

Jim!
Pont most dillemázok azon, hogy mi kell ahoz kapjuk a az anyasági támogatást stb. Én úgy tudtam csak 4 pecsét kell a terhesgondozó orvostól. Egy másik topikban meg azt olvastam, hogy kell a védőnőtől is, meg kell az összes többi belgyogyi ekg fogorvos.
Köszi a dícséretet. Szerintem is jól sikerült darabok, remélem a 3. is az lesz.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bosek, Pumperka jelöltelek az iwiw-en.

Kép

Anita
gy.anita

Monácska jelöltelek.

Kép

Anita
gy.anita

Sziasztok! Két napig nem leszek :( :( Elutazunk Anyósomékhoz! Majd jelentkezek. Rossz lesz, hogy nem olvashatom a hozzászólásokat. Az az első minden nap!! :)
Jó pihenést mkinek!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én kg szám bírnám ennil a mandarint. :lol:

Pumperka, elég a négy pecsét, hogy meg kapd a különböző támogatásokat, mondjuk én voltam a fogorvosomnál így ő is bepecsételte, meg a házi dokim pecsételte be a belgyógyászati vizsg.-ot.

Kép

Anita
gy.anita

sziasztok,
tegnap kértem felvilágosítást a hr-esünktől, hogy pontosan milyen papírok hogy kellenek a TGYÁShoz, meg az anyagsági segélyhez, le is írta nekem a tutit, bemásolom, hátha vannak benne hasznos infok nektek.
azt írta, hogy az anyaságihoz terhesgondozáson kell résztvenni, szerintem ez a védőnő, úgyhogy nem árt járni hozzá. amúgy én már azért is járok, hogy majd szülés után segítsen ha kell, persze neked Jim, már gondolom nem nagyon kell, megvan a rutinod

pété, az afp is változik a terhesség korával, nem 2szer csinálták a down para miatt, és később már magasabb volt, aminek örültem, de sajnos ezért fontos, hogy a jó héten csinálják, mert csak a 16. hét számít igazán

no mindenkinek jó pihit, mi anyósékhoz távozunk 2 napra az ország másik felébe, alig várom, hm ... na jó gonosz vagyok, de jó lenne inkább itthon pihengetni...

ja és kikó, drukkolok, hogy a cica jól vészelje át a költözést, én is mennyit izgultam tavasszal! de jól sikerült a telepítés nálunk is, biztos rendben lesz

Betegség

Egy évben összesen 15 munkapot lehet betegszabadságon lenni. Erre az időre az aktuális bér 80%-a jár, amit a Munkáltató fizet.

Táppénz

A 15 munkanapnyi betegszabadságon felül betegség miatti távollétre járó díj. Összege a tárgyévet megelőző évben szerzett átlagkereset 70%-a és az OEP fizeti.

TB kifizetőhely

100 fő fölött (jogi személyenként) kötelező TB kifizetõhelynek lenni. A Leo alakuláskor kérte és engedélyezték, és ez azóta sem szűnt meg.

TB kifizetőhely feladata a 1) táppénz, 2) tgyás és 3) gyed kezelése a munkavállalók és az illetékes szervek között.

D’Arcy nem TB kifizetőhely.

Családtámogatási kifizetőhely

A családtámogatási kifizetõhely is 100 fõ fölött van, ez a Leónál 2000. január 1-jétõl megszűnt, mivel nem volt a létszám 100 fõ.
A családtámogatáshoz tartozik a 1) GYES és a 2) családi pótlék.

szülési szabadság

Nem kötelező elmenni táppénzre szülés előtt, de szülés előtt 28 nappal el lehet menni szülési szabadságra. Fizetést illetően a betegszabadság-táppénz szabályai vonatkoznak rá, és nem terheli a munkavállaló rendes szabadságát.

Anyasági támogatás

A szülés után az a nő jogosult rá, aki a terhesség ideje alatt legalább négyszer vett részt terhességgondozáson. Összege 2007-ben 60.367 Ft

TGYÁS (terhességi-gyermekágyi segély)

A szüléstől, vagy a szülési szabadság megkezdésétől 168 napon keresztül jár.

Összege a szülést megelőző évben elért egészségbiztosítási alapot képező jövedelem. Ennek a 70%-a lesz a TGYÁS bruttó összege.

GYED (gyermekgondozási díj)

A TGYÁS lejártától a gyermek 2. születésnapjáig (tehát 18-19 hónapon keresztül) igényelhető.

Összege szintén a szülés előtti évben szerzett átlagkereset 70%-a, de 2007-ben maximum bruttó 91.700 Ft.

A jelenleg elérhető legmagasabb GYED-összeghez 118.571 Ft bruttó átlagkereset kell a szülést megelőző évben.

GYES (gyermekgondozási segély)

A következő egy éven át igényelhető, összege független a fizetéstől, mert fix, 2007-ben ez nettó 26.830 Ft.

A GYES igényléséhez fizetésnélküli szabadságot kell kérni a Munkáltatótól, amit kötelezõ megadni.

2005. novembertől már lehet GYES mellett napi 8 órában dolgozni.

Családi adókedvezmény

A fogantatás 91. napjától igényelhető a szülésig, de sajnos 2006-tól már csak három- és többgyermekes szülőknek jár

Családi pótlék

Születéstől jár 23 éves korig, ha addig tanul a gyermek, vagy ha nem, akkor 16 éves korig.

Az Államkincstáron keresztül kell a munkavállalónak egyénileg igényelnie.

Ezt a 2 nyomtatványt kell kitölteni:

http://www.allamkincstar.gov.hu/file/ug ... _tajek.xls

http://www.allamkincstar.gov.hu/file/ug ... lt_utm.xls

Vinni kell még az eredeti születési anyakönyvi kivonatot és a baba TAJ kártyáját.

Összege 2007-ben család esetén egy gyermek után 11.700.-Ft, két gyermek után gyerekenként 12.700.-Ft

Rendes szabadság kismamáknak

Tgyás alatt, illetve a gyed 1. éve alatt jár rendes szabadság, életkor alapján. A munkavállaló a GYES lejárta után vagy kiveheti, vagy ha felmond, akkor kifizeti neki a Munkáltató.

Hasznos linkek:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... ll20050802

http://www.szmm.gov.hu/

http://www.allamkincstar.gov.hu/cimlap

KépKép
judit18

ÁRKÁDOS TALI:
Panny, nekem is jobbak lennének a délelőtti, dél körüli órák a talira, de nálam elég jól be lehet vetni ilyen esetekben az anyóst, szóval meg tudom oldani a du. 4-et is. Azon a héten csak a hétfő délután nem megoldható neked, vagy a többi délután sem?
Ha nagyon nem jön össze, akkor az azutáni héten délelőtt összehozunk még egy talit, jó? :wink:

Jim, szerintem így, a plusz kilókkal sokkal csinibb vagy! :wink:

Anyasági támogatás: Pumperka, mivel az igazolást a 4 terhesgondozásról még a kórházban adja ki az a doki, akinél szültél, ezért szerintem ha van fogadott orvosod, akkor kérdezd meg őt, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt odaadja neked. A védőnők "szolgálatairól" elméletileg írásban kell lemondani, ha jól emlékszem, mert pont azért vannak körzetesítve, hogy egy kismami se veszhessen el a rendszerben, és minden gyerek szociális körülményeit nyomon tudják követni. Úgyhogy nekik kötelező velünk foglalkozni, csak külön írásbeli kérvényre mentenek fel ez alól.

Eszterxx, elméletileg elég lenne a kötelező szűrésekre és UH-kra elmennie a kismamáknak, és ezekhez kapcsolódóan a helyi terhesgondozóban pillantana rá a leletekre, illetve a méhszájra az épp rendelő doki. Magyarul csak a végefelé kellene sűrűn menni, közben meg akár több hónap is kimaradhat. Pl. a 20. heti UH után emlékeim szerint csak a 30-32. héten kellene menni, főleg, ha a cukorterheléses vizsgálat már megvolt.
A fogadott orvosoknak viszont illik havonta behívni a betegeket. A Te dokid elég lazán veszi, mint a múltkori AFP leleten üldögélés is mutatja. Ráadásul már nem vagyunk egy mai csirkék, így pláne jobban kellene figyelnie, szerintem. De Téged is idegesít ez, ha jól érzékelem, ugye? Szerintem is kérj tőle időpontot, mert ha így fájdogál a hasad, akkor jobb, ha sűrűbben megnéz. Inkább menj potyára, minthogy kinyíló méhszájjal járkálj, aztán valami fertőzést kapj, és kész a koraszülés, mire észreveszitek, hogy egyáltalán baj van. :roll: Egyébként tuti, hogy minden rendben :D :wink: , ne izgulj!

Kép

Kép
mzx

Tand,

Nagyon szépek voltatok! Gratulálok

Livi, Boszi,
Ügyik vagyok, hogy megvarrjátok a kendőt. Csak jó anyag kell hozzá. Én örülök, ha a tűbe be tudom fűzni a cérnát :lol:

Kikó,
Köszi a kilókat, jöhetnek. Még így is csak +7-nél járnék. Még valaki esetleg??

Jim,
Én le szoktam menni a védőnőhöz, de nincs sok értelme. Megmér, írogat a kiskönyvbe oszt' annyi. Amikor meg megszületett a gyerek azt mondta, hogy kijár majd hetente/havonta., egyszer volt itt, nem is hiányzott. Azért úgy lekönyvelte magát, mintha itt lakna. Sőt rámszólt, hogy minek megyünk annyit egészséges rendelésre (havont 1x), mert annyian vannak. Azt viszont nem tudom, hogy elég-e az orvosodtól a pecsét. Nem tudod őt megkérdezni?

A tali nem biztos, hogy menni fog, a Prücsöktől függ.

Mindig sokkal többeknek akarok írni, erre minden kimegy a fejemből. Tipikus terhességi elhülyülés.

Mi holnap megyünk vidékre, jó hosszú 7végét mindenkinek

arizona

Judit18!
Ez igen ezt nevezem! Te nagyon ügyes vagy! Ezek nagyon hasznos infók!!!!!!!!!!!!!!

Pumperka visszajelöltelek! És téged is Zsu!

Most megyek az iwiw-re, bosek monácska kerestetik!!!!!!!! :lol:
Vendég

na még pontosítok, mert közben megtaláltam a táskámban egy tuti kis füzetét amit az expon szereztem - a szociális és munkaügyi minisztérium is kint volt, ők adták - az összes gyermekek után járó ellátásokról

mzxnek van igaza - a doki adja ki az igazolást az anyasági segélyhez, azt kell beadni meg ki kell tölteni egy formanyomtatványt az igényléshez

A TGYÁSnál írják, hogy be kell hozzá nyújtani a kiskönyvet de azt nem, hogy minek kell benne lennie

bocs a téves infokért

KépKép
judit18

Jim, nekem is azt mondta a doki (amikor még közös volt), hogy bőven elég hozzá járni a pecsétek miatt, nehogy duplán menjünk. Egyetlen jó dolog van a védőnőben (az enyémben legalábbis), hogy meg lehet hallgatni a gyerek szívhangját! És én azt úúúúgy szeretem!!!!

Arizona, én 20-t lazán felajánlanék, nem 50 kilosan kezdtem a terhességet :lol: (Jimtől ne fogadj el, nézd meg, milyen jól néz ki most...)

Mzx: igen, engem is ez idegesít benne, hogy én is tudok kedves lenni havonta, de jó lenne, ha meg is nézne. A hétvégén meglátom, mennyire nyugtat meg a 4d ultrahang, hogy kibirom-e 20-áig, amikor mennem kell hozzá, vagy felhívom. Ráadásul nem akarok összeveszni vele, mert kell tőle papír, hogy majd kiírjon a körzeti, úgyhogy.......ááááááááááááááá..............utálok ilyeneket csinálni.....

Pepike, jövő héten kezdődik a Pókerarc, küldd be a papírjaidat, hogy időben legyen majd pénzed!(priviben megírom hétfőn mit és hogyan is)

Pati, te hol bujkálsz egész nap?

És MI VAN LEXÁVAL????????

Csajok, én búcsúzom a négy napra, direkt nem viszem haza a számítógépet, nehogy dolgozzak, holnap már majdnem szülő barátnőlátogatás, pénteken ultrahang, szombaton körbenézek Bécsben :lol:

Nagyon jó hétvégét mindenkinek!

Pusz,

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

vigyázzatok magatokra, olvastam hogy sokaknak fájdogált a pocija tuti volt a levegőbe valami!!!
Sok pihi, :D

pusssz
Pepike :D

pepike

Kép

Kép
pepike

Bosek, Monácska!
Kéretik megismerni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: