Új privát üzeneted érkezett!

Cseriani a férjem már előre fél ezektől a dolgoktól. Azt mondta, hogy nehéz lesz elképzelni, hogy megkörnyékezik a lányokat. Puskát előre be fog szerezni és az ablakból fog leskelődni. De szerintem a te fiadat se kell majd félteni. Lánykádra pedig ti is vigyázhattok majd.
Vendég

Rékababa! Hát ahogy a mai fiatalokat elnézem, lehet, hogy mi fiús anyukák leszünk rosszabb helyzetben, nem a fiúk fogják környékezni a lányokat, hanem fordítva. Nagyon jók a fényképek a lányokról!!!! :) :)

Cseriani! Hát tündéri az az ölelkezős kép!!! :) :)

Moni! Ne félj előre a szüléstől, lehet hipp-hopp megszülsz. A fájdalom nagy, de megéri hidd el. Elmondani nem lehet, hogy milyen, és utána sem fogod tudni felidézni, hogy milyen volt. Én Danival kivajúdtam magam rendesen (27 óra telt el a fájások kezdetétől a műtétig), Dominikkal egy percig sem vajúdtam, és lehet, hogy sokan hülyének fognak tartani, de a mai napig hiányzik, hogy vele kimaradt. Őt tényleg csak kiszedték gyorsan, fel sem fogtam, hogy megszületett. Pont múltkor mondtam a védőnőnek, hogy így visszagondolva Dani születése megszépült, pedig eddig nem tartottam szép szülésnek (bár a befejezésének módját még mindig nem tudtam elfogadni). Dominiknál pedig totál passzív részvevője voltam az eseményeknek sajnos, semmit nem tettem a születéséért, és ez nagyon bánt, meg az, hogy soha nem tudom meg, milyen érzés az, amikor a hasadra teszik a babát és a fájdalom elmúlik, mintha elvágták volna. Tudom a lényeg, hogy van két gyönyörű egészséges gyerekem! De az az űr,amit az elmaradt szülésélményt jelent, az sajna megmarad.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Na, ennyi szép gyerekfényképre jövök, jajdejóóó! Édesek Rékababa lányai, Cseriani csodaszép manóira se találok szavakat...
Na, hát épp ezért értek egyet itt az előttem szólókkal szülésügyileg, Moni: értük megéri. Rékababa tök jól leírta, hogy nem érdemes félni a fájdalomtól. Elmondani se lehet, mire számíthatsz. Meghát olyanról is hallottam, aki aszonta, fájdalom nélkül szült, lehet, te leszel a következő... :D Jó, ez természetes para, tudom, de nyugilegyen! Szép élményként fogsz rá visszagondolni biztosan, mint azért sztem a nők többsége is.
Cseriani, téged is úúúútállak, meg Rékababát is úúúútálom, igenisigenis! :mrgreen: Csak Dadomit nem úúútálom, esetleg csak akkor, ha soványabb, mint én....:twisted:
Na jó, abbafejeztem, biztos unalmas már.
Moni, majd, ha sikerül beszélnetek Vargával, írdd meg, vállalt-e, meg ilyesmi!
Vendég

emmamami tuti nem fogsz utálni,ha a magasságomhoz leírom a súlyom :oops: :cry:
Vendég

Emma! Hát sokan ki vannak akadva, hogy "úristen de vékony vagy", de szerintem nem vagyok "de vékony". Legutoljára 54 kg-t mértem digitális mérlegen (az elvileg nem téved). Hát jó, minden terhesség előtti cuccom rám jön simán, de azért a hasamról még van mi lemenjen, nagyon kinyújtották a fiúkák, főleg Dominik, pedig ő volt a kisebb.
Alig bírok gépelni, úgy fájnak az ujjaim, a vitrázsrúdhoz akartam becsavarni azt a picike tartó csavart, hát nem sikerült csak az egyik, és annnnnnyyyyira fájnak az ujjaim most :(

Moni! Sikerült beszélned már a dokival?

dadomi

Hello csajok!Arik vagytok hogy igy érdeklödttök doki iránt!Az a helyzet,hogy megbeszéltük itthon a dolgokat,és arra jutottunk,hogy 2 hét mulva kell mennem dokihoz akkor visszamegyünk a Faludihoz,aztán ha akkor sem lesz szimpi akkor jöhet a Varga!Azért jutottunk erre a döntésre,mert mi szeretünk korekktek lenni és nem akartuk ezzel a dumával felhivni a Faludit,hogy inkább másik dokit választunk,mert mint mondtam már korábban az volt a baj,hogy nem mondott igazából semmit és ezt hiányoltuk a férjemmel,lett volna egy csomó kérdés de nem volt rá lehetöség!Meg pl.mi van ha most felhivom megmondom neki,hogy másik dokit választok aztán ö lesz ügyeletbe mikor szülök!? :shock: Szoval csajok!Ha a következö látogatásunk sem lesz kedvezö a számunkra,akkor lesz doki váltás! :)

NEM SOKAT IRTATOK MA! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Én alacsony is vagyok meg husi is :D akkor engem mindenki szeret :P
(Na jó, Emmánál picicseppet vagyok magasabb, de ő az egyetlen ilyen élő ember akivel találkoztam :D )
Vendég

Dadomi tudom, hogy miről beszélsz. Nekem is mindig fog hiányozni, hogy Rékát nem tették rám. De legalább te láthattad a fiaidat, nekem ez sem sikerült az altatás miatt. Apa volt az első aki látta csöppemet.
Én is szeretnék 54 kg lenni. Nekem is a hasam és a csípőmön van felesleg jobban.
Vendég

A nagy lányommal öregen és kövéren
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.09.26 16:34-kor.
Vendég

Rékababa!Szerintem se öreg se kövér nem vagy! :) Evelin viszont nagyon hasonlit rád!Aranyosak vagytok a képen! :)
Vendég

sziasztok!

Hát csak most jutottam ide hozzátok és nem győzlek vissza olvasni benneteket.

Elöször is JOSINAK:

Kép

GRATULÁLOK!!!!

JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A BABÁNAK ÉS MAMÁNAK.

MONI: (druszám) Köszöntelek én is mint leendő anyukát.
Látom te is olyan izgulós vagy mint én. Én is 23-25 évessen szerettem volna szülni, de gondoltam az izgulást és parázást én is kinövöm majd idővel. Hát nem így történt. 34 évessen lettem anyuka és ugyan úgy izgultam és reszkettem minden vizsgálatnál.
Én még 2004-ben a Bonyhádi Szülészeti osztályán szültem, sajnos már bezárták.
A Varga dokiról én is csak jókat halottam.
Az én a Winkler doktorúrnál szültem és teljessen meg voltam elégedve vele.

Hogy viseltétek az óra átállítást?

Én még ma sem tértem magamhoz. A kisfiam 7-kor szokott kelni, most már 6 -kor mondja: Anya, nem tudok tovább aludni.
BRRRRRRR.............
Nem szeretem ezeket a téli napokat. Már 4 óra és mindjárt sötétedik.

Na, azért szép estét mindenkinek.

Sziasztok.

Kép

móni
bedmona

Bedmona!Köszi a köszöntést! :)
Én elég rosszul viseltem az óraátállitást!Érdekes pedig csak egy órárol beszélünk!Álmos vagyok egész nap.De az a legrosszabb hogy mindjárt sötét van!Te mere laksz?Persze csak ha nem baj hogy megkérdem! :) :)

Többiek hol vagytok!Babáztok mi? :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Vendég

moni,te nem véletlenül a terhességtől vagx álmos? :D
Vendég

Moni kicsit kölcsön adom a lányaimat és máris nem fogsz unatkozni.
Vendég

Cseriani valószinü,hogy a terhességtöl :lol: ,de szerintem az idö is közre játszik! :)

Rékababa!Oké! :lol: :lol:
Vendég

moni Kristófot is viheted kicsit,mert nagyon tud unatkozni :twisted:
Vendég

Jöhetnek! :) :) Persze!Nem unatkoznék ám ha nem lenne ilyen hányingerem!Ma volt a legdurvább,persze nem hánytam,csak állati szarul vagyok,de azért irogatok,mert mást nem nagyon tudok!Kéne vacsit csinálnom,de nem tudok!MEGÖRÜLÖK!És még csak 10 hetes vagyok!Csak az nyugtat meg hogy az idö nem áll meg! :roll: :lol:
Vendég

Moni! Dani is csatlakozhat a csapathoz? :lol: :lol: Ma elviselhetetlen ahogy viselkedik. Napok óta nem tudunk kimenni, még akkor sem, ha éppen nem esik az eső, mert azért minden tiszta vizes, nyálkás, és a drágám sajna éppen beteg (hoppsz, akkor máris nem tud menni Monihoz, a többi gyerkőc mellé :( ) Asztmatikus hörghurutja van takonykórral egybekötve. Fél éjszaka köhög, pedig kapja rá a gyogyikat, kúpot.
Ja Moni, nem azért, hogy rábeszéljelek a Varga dokira, de te még nagyon a terhesség elején vagy, szerintem a Faludi annyira nem is emlékszik rád, nem hinném, hogy feltűnne neki, hogy máshoz jársz. Gondolom még nem kérted fel a szülésre, vagy tévedek? Mondjuk én a Vargát sem kértem fel, én tök egyértelműnek gondoltam, hogy ha már ő kezelt, hogy összejöjjenek a babák, és végig hozzá jártam a terhesség alatt, akkor evidens, hogy nála szeretnék szülni. Meg szerintem nem is kell szólni neki, hogy bocsi máshoz szeretnék járni.
Vacsikészítés pocakosan: velem megtörtént az is, hogy brassóit főztem, de a nyers húst egyszerűen nem tudtam megfogni, olyan hányinger fogott el, így késsel-villával vágtam össze a husit :lol: :lol: Nagyon jó muri volt. De csak az első terhességemnél volt ilyen, Dominikkal már nem.

dadomi

Dadomi!Az a helyzet,hogy nem egyszerü ez az orvos dolog,mert én a Faludihoz jártam eddig is ugyhogy tudja,hogy ki vagyok,ráadásul mostohaapám a korházi dolgozó és ö meg a Faludi ismerösök.Szóval tudja ki vagyok!Majd meglátjuk hogy áll hozzám a következö alkalommal. :) A vicces az hogy pont brassóit akarok csinálni,de még mindig nem álltam neki,de én nem is azt eszek csak a "férjállat" :lol: ,magamnak grizestésztát csinálok ugyanis azt kivánom :lol: :lol: !
Vendég

Dadomi az én nagyobbik lányam egy órája hányt, előtte fájt a hasa. Itt sirdogált szegénykém. Felhívtam doktornéninket és mondta, hogy valamilyen hasfájós hányós járvány van. Na puff. Pedig nem is volt csütörtök óta oviban, mert azóta betegek vagyunk, köhög és piros volt a torka egy kicsit.

Moni én Evelinnel voltam rosszul az elején, de mikor eljött a 12. hét mintha csak elvágták volna. Egyik nap rosszul voltam másnap már nem. Én is inkább az édesebb dolgokat szerettem mindkét lányomnál. Rékánál csak álmos voltam, de olyan szinten, hogy a munkahelyemen csak becsuktam a szemem és már bóbiskoltam is.
Vendég

Moni! Hát így már bonyolultabb ez az orvos dolog :? Hát úgy látom a brassói mindkettőnkön kifog ezek szerint :shock: Elő a késsel és a villával - tényleg nagyon muris így aprítani a nyers húst :P Valahogy nagyon egy húron pendülünk :lol:

Rékababa! A mi ovinkban is van ilyen hányós-hasmenős járvány, de már tart egy jó ideje. Remélem azt nem kapjuk el, mondjuk most egy hétig még tuti itthon lesz Dani :roll: Addigra az összes szál hajam kihullik, az tuti.

dadomi

Rékababa!Akkor már csak 2 hetet kell kibirnom!Esküszöm pezsgöt bontok ha elmúlik,persze csak gyerek pezsgöt! :lol: :lol:

Mindjárt kész a vacsi,még eper turmixot is csináltam ISTENI lett!Nem volt bajom a nyers hússal! :lol: :lol: :lol: :lol:

Emmamami! :roll: Merre vagy!
Vendég

Mai kép:
Kép
Vendég

Áfonya!Most látom hogy 3 hetes Barnus,Gratulálok hozzá!Cukor pofa nagyon! :) Enikőröl meg csak annyit mondanék,egyszerüen gyönyörü kislány! :roll: :)
Vendég

Áfi nagyon édesek :D
Enikő milyen ügyesen fogja Barnust :D

Mi holnap megyünk uh-ra,meg csípőkontrollra. Ugye Eliza redőasszimetriával született,meg kicsit kötöttebb a csípője :(
Kiváncsi vagyok,mit mondanak holnap.
Kiakasztani már nem tudnak-remélem-annak idején Kristóffal oda jártunk fejlődésneurológiára,és ott mondták,hogy soha nem fog tudni menni,ülni,mászni,stb...
Erre... :twisted: :twisted:
Hát,ezért mondom,hogy már nem igazán tudnak kiakasztani :?

Na,majd holnap beszámolok,mi volt...

Moni,nem elkeseríteni akarlak,de nekem Elizával szinte a terhesség végéig volt időnként hányingerem :?
Kristóffal viszont egyáltalán nem volt :shock:
De nagyon remélem,hogy neked tényleg elmúlik a nemsokára.
Vendég

Itt vagyok, itt vagyok!
Mikor már mindenki elment, ugye... :roll: Gyerkőket csak most tudtam bepaterolni a sötétkamrába :P
Halljátok, Matyódokitól lassan jutalékot kérhetünk az ingyenreklámé... :P
Rékababa, nagyon jó a kép rólatok, és nagyon szimpatikus lettél nekem ez alapján. (Nem, mintha eddig nem lettél volna az, szal érted...) Egész másnak gondoltalak külsőleg! Lehet kérdezni, melyik osztályon dolgoztál a khban? (Jól emléxem, h ott dolgoztál?) merhogy még ismerős is vagy, bár nem hiszem, hiogy találkoztunk.
Áfi gyerekei is nagyon édesek; és Enikő a valóságban is nagyon gyönyörű! Meg Barnus is. :D Barnus olyan Barnusos. Sztem más név nem is illene rá. :wink: Ja, Áfi, én nagyon szeresselek! nemazé, mer alig vagy magasabb nálam és husika vagy, ahogy írtad, hanem egyébként.
Dadomi, téged pediglen úúútállak, mer nem elég, hogy 2 centivel magasabb vagy, 2 kilóval kevesebb is! Szégyűjjed magadat! :lol:
Cseriani, miért mondták Kristófodnak ezeket a borzalmakat? Jézusom...
Ja, hányinger: nekem is volt, Moni, az első 3 hónapban, és legerősebben Árminnál. Ha ettem, jobb lett... Próbálj esetleg soxor keveset eszegetni, nem múlik? Hű, Dadomi, nyershús... :lol: :lol: Nem lehettél semmi, bár én legszívesebben most is úgy vágnám fel, annyira nem szeretek hozzáérni...
Na, most ezt elküldöm, mielőtt elszáll...
Vendég

Emma először bel. ambulancián voltam adminisztrátor még Evelin előtt, nekem diktáltak az orvosok. Én foglalkoztam a betegek papírjaival stb. Miután visszamentem dolgozni, akkor pedig áttettek az idegosztályra. Először nem igazán tetszett, de mire megszoktam és belejöttem terhes lettem. Bár Rékát nem is terveztük, még szerettünk volna várni. Igaz nem is volt védekezés Evelin születése óta.

Cseriani tán terpesz pelus is kellett? Nálunk Evelinnél kellett volna, de mindig elcsúszott és inkább tornáztattam a lábát.

Áfi Barnusod nem is lehet rossz. Egy ilyen tündéri gyerek csak jó lehet! Csodaszép a kislányod is. Szívesen segít Enikő Barnus körül?

Dadomi erről a hányásos dologról tegnap hallottam először, mikor a lányom is megmutatta a gyomor tartalmát. CSak azt nem értem, hogyan kaphatta el ha múlt héten már itthon volt. A héten meg marad is. Nem csak te hajad fog kihullani. Én meg is bolondulok. Őszűlni már nem fogok.

Moni szurkolok, hogy hamar elmúljon a rosszullét.
Vendég

Aranyosak vagytok nagyon, köszönjük a dícséreteket.
Saját megfigyelés: a szépség és a rosszaság egyenesen arányos :P :twisted:
Ma éjjel aludtunk háromszor 2 órát! 2 óránként kel enni a törpébbik de a nagy cirkusz elmaradt. :)
Vendég

Emma! Akkor majd hízok egy picit, hogy szeressé! :lol: :lol: :lol: Jutalék Matyódokitól? :wink: Aztán lehet, hogy inkább ő fog egyszer itt jelentkezni, hogy már ne ajánlgassuk senkinek, mert "megtelt" :P

Rékababa! Majd közös szobát kérünk a viccosztályon, legalább a társaság jó lesz, két bolond összezárva :lol: :lol: :lol: Protekciót csak tudsz szerezni, nem :wink:

Áfi! Nagyon édesek a gyerkőcök a képen! :D Ez az egyenes arányosság asszem megmagyarázza, hogy miért is olyan rosszak a gyerekeim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

Na, akkor egyezzünk meg abban, hogy jó gyerek ugye nincs, és akkor csúnya gyerek senincs... :lol:
Bolondnőszemélyek. Megyek én is...
Megtelt Matyódoki? Ez jóóóóóóóóóóóóóóó, Dadomi!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hello csajok!Olyan arik vagytok hogy azt kivánjátok hogy muljon el a hányingerem,de nagyon nem akarja!Ráadásul olyan álmositó idö van.Tiszta hiszti vagyok! :roll: :roll: Persze aludni nemtok! :(
Vendég

Moni! Nem tudsz aludni? :wink: Csak szokjad, három évig úgysem alszol :P :P :P :P :P Igaz csajok? :lol: Danival volt rettenetes hányingerem, sokat is hánytam vele (Dominik már kíméletesebb volt valamivel hozzám), aztán 11 hetesen mintha elvágták volna a hányást. Persze hányingert ezután is bármi ki tudott váltani nálam :evil:

dadomi

Én a terhesség elején bármikor el tudtam aludni, főleg Rékánál. Evelinnél voltam rosszul, egyszer hánytam. Sokszor nem tudtam eldönteni, hogy éhes vagyok v. hánynom kell. Csak egy joghurtot ettem mert nem mertem mást és pont az jött ki. Én a boltban a felvágottakat megláttam és egyből rosszullettem. Nálam a vajaskenyér paradicsommal volt a nyerő. Úgy ettem, mintha a világ legfinomabb étele lenne.

Én azt hiszem, hogy már holnap bevonulok a vicc osztályra. Bár ott nem ismerek dolgozókat, de megpróbálok azért protekciót szerezni.

Emma azt hiszem Evelint el fogom vinni a sötétkamrádba. Legalább lenne egy kis pihenőm. Még csak kedd van de az én két jó lányom már most szétszedi egymást.

Dadomi nálatok is veri a kicsi a nagyobbat? Réka folyamatosan püföli Efelint és imádja. A haját pedig tépkedi. Bár Eve pedig minden játékot elvesz a picitől és emeli a kezét rá. Egy-egy pofont is ad neki.
Vendég

Elfelejtettem mi újság Josival? Mikor jöhetnek haza?
Vendég

szisztok

Képzeljétek,még egy óra sem kellett,és végeztünk a gyerekkórházban :D
Eliza terpeszbugyigót kapott. Vehettem volna terpeszbodyt is,de akkor minden nap azt adjam rá? :?
Ez sem volt olcsó,1100 ft. Most egyet vettem,de lehet kellene mégegy,időnként ugye ezt is ki kellene mosni :o
Na,de a lényeg,hogy ugye a nem fizetős uh-ra mentünk,oda kaptunk beutalót doktornéninktől.
Eliza szívófogós volt,ezért még a kórházban csináltak nála hasi meg agyi uh-t,ott minden rendben volt.
De mivel redőasszimetriával született,meg kötöttebb a csípője,ezért kellett orthopédiára mennünk ma.
Namármost,az uh ugye fizetős. Volt is időpontom,de azt mondta a doktornéni,mivel a zárójelentésen ott van,hogy 6 hetesen kontroll,ezért nem kell fizetni,írt beutalót. erre ma nem igazán akarták megröntgenezni,merthogy ez azért mégsem így van ám...
Viszont orthopédiára meg nem mehettem uh nélkül. Jó,mi?
Behívtak,mondtam,hogy kifizetem én,nem arról van szó,de azt sme akartuk,hogy elmegyünk egyszer a fizetősre,majd meg elküld az orthopédia is...szóval,kétszer azért mégse röntgenezzék,nem?
Na mindegy,ari volt a doktornéni,mgcsináltak mindent. Fizikálisan negatív a csípője,terpeszmicsodát használjunk,és 6 hét múlva kontroll,meg ismét uh is...
Hát,ez a lényeg. Hú,megint eléggé érthetetlen zagyvaságot körmöltem ide... :oops:

Emma,Kristóf nyaki és háti izomgyengeséggel született,ezért fejlődésneurológiára kellett járni. Ott mondta a doktornéni ezeket a szörnyűségeket,mikor először megvizsgálta. De tornáztattam,és szépen elmúlt,sőt...teljesn rendbejött,ma már észre sem lehet venni,hogy volt neki egyáltalán ilyen baja.
Egyébként,már olyan fél éves korára nem lehetett semmit észrevenni nála :D
Vendég

rékababa hogyan tornáztattad a kisasszonyt??
Vendég

Én úgy csináltam, hogy mikor pelust cseréltem nála tízszer a lábait hajlítottam fel a csípőig. Térd hajlítással és teljesen szétterpesztettem. Ez most lehet egy kicsit brutálisnak hangzik, de a picinek nem fájt, sőt mosolygott rajta. Így minden rendben lett. Remélem azért valamelyest érthető volt. Megmutatni jobban tudnám.
Vendég

rékababa persze,hogy érthető,el is kezdtük,köszönöm. És tényleg tetszett neki,legalábbis vigyorgott közben :D
Vendég

Remélem sikerül majd a torna. Nálunk bevált. Én nem használtam a terpesz pelust. Evelinnek mindig felcsúszott a hátára, szóval semmit sem ért. A tornával sokkal többre jutottunk. A csípőszűrőn van egy arab orvos (bár abban nem vagyok biztos, hogy arab, de olyan kinézetű). Ő azt mondta, hogy 5 hó-s korukig nem is kellene vinni a babákat csípőszűrőre, mert addig változik a csontrendszerük. Szóval, ha kötött a baba csípője 3 hó-san az még bőven változhat.
Vendég

sziasztok mamik

Védőnéninél voltam a két gyermekkel,méreckedni. Eliza megint túlteljesített,három hét alatt hízott 4520-ról 5020-ra,meg nőtt 1 cm-t :lol:
Kristóf bő két hónap alatt hízott fél kilót és nőtt 2 cm-t.
Tehát minden rendben mindkét gyermekkel. Eliza még mindig picit sárga,de a védőnéni szerint sincs ok félelemre,elmúlik majd,csak mivel csak anyatejes,így kicsit nehezebben :?
Vendég

Nem nagyon irtok!Mit olvasgassak igy?? :evil: :evil: :roll:
Vendég

Moni az írót meg nem mondom,de a címe:Hogyan ne neveljünk tökéletes gyereket...-ezt olvasgathatod,nagyon jó :lol:
De komolyan!!!!
Na,meg ne haragudj ám :wink:
De tényleg jó könyv,és ugye te is gyereknevelés elött állsz :shock:
Vendég

megnéztem az írót:Libby Purves
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok ám csak máshol is írogatok.

MONI: válaszolva kérdésedre én Szekszárdi vagyok, de Decsre mentem férjhez és ott vettünk házat is. Szerencsénkre a mi utcánk és környékünk "fekete" mentes övezet. Zsákutca utolsó háza a milyenk és utánna van egy nagy kertünk és erdőnk. Mikor férjhez mentem nem is akartam hallani arról hogy kiköltözzünk, most pedig semmi pénzért be nem költöznék Szekszárdra. Bocsi.
Ha már az olvasni valóknál tartunk ajánlanék én is neked két könyvet.
Az egyik. Deákné B.Katalin: Anya, taníts engem
a másik: Penelope Leach: Picik és kicsik
Hihetetlen jó könyvek és szinte a születéstől az iskola kezdésig végig kíséri a gyerköcöket.

Még valami: Egy kis mosoly fakasztó. Most találtam.

Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből

Hát, jó olvasgatást és esső mentes szép hétvégét kívánok mindenkinek.
Ja, és jó babázást.

Josival mi van? Ki tud róla valamit?

Kép

ő a kisfiam. Imádom.

Sziasztok.

Kép

móni
bedmona

bedmona kb.3 km-re laksz tőlünk:-))
Vendég

nagyon gyönyörű szeme van a kisfiadnak :D
Hogy én miért mindig először a szemet nézem meg? :oops:
Vendég

Cseriani: Csak nem Őcsényben laktok?

Jó közel vagyunk nem?

Szoktatok vonattal utazni Bátaszék felé?

Kép

móni
bedmona

Hello!Ha már öcsénynél és decsnél tartunk amkor megyünk haza,sokat vagyunk decsen ott lakik férjem nagymamája,meg a mostoha apukája,ugyhogy én is sokat vagyok ott! :) :)
Bedmona!Nagyon szép a kisfiad! :)

Ja meg pilisre is járunk mert ott is van egy mami! :lol:
Vendég

de,Őcsényben...
Vonatozni nem igazán szoktunk,szerencsére van autó. :D
Én utoljára talán akkor vonatoztam,mikor középiskolába jártam-ja,nem is,akkor utoljára,mikor Zoli még hollandiában volt,én meg mentem elé BP-re.
És hogy egy kis jókedvre derítselek benneteket:
Egyszer rossz vonatra szálltam sárbogárdon,vagy hol a fenében,és Bp helyett Dombóváron kötöttem ki :oops: :twisted:
Azóta is rendszeresen hallgathatom ezt a történetet itthon :evil:
Vendég

Jo estét!Hol-e vagytok!
Emmamami!
Cseriani!
Dadomi!
Áfonya!
Bedmona!
Rékababa!Meg a többiek!
Itt vagyok magányosan,és még a férjállat se ért haza! :roll: :shock: :( :lol:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak