Új privát üzeneted érkezett!

rambóka ezen nemcsak te, meg én, meg norka esett át, hanem mindenki.

nekem főleg dominál volt ennyire gáz. most nem szerencsére. talán megedzőttem. meg annak komolyan mondom örülök, hogy domi iskolája miatt minden reggel MUSZÁJ felkelnem 7-kor. KELL és kész. de mikor csak domi volt ugyanez volt mint csakegynél most, domi tépte a hajam, nekem meg nem nyílt ki a szemem.

miért vagytok annyira ellene a sónak? azt vettem észre Johanna ölni tudna a sóért. rázza magát hogy adjam, ha rendes sós kaját, a mi kajánkat eszi. sztem szükségük van erre az anyagra. a kisbabák még tudják mire van szükségük. kell az ionháztartásához vagy mi.

kapcsolat kiüresedése. egyszeűen együtt jár egy kisbabával. mi Johanna előtt, mikor domi már nagy volt, minden reggel összebújtunk zsoltival kiskiflibe-nagykiflibe, és így indult a nap. egy éve nem bújunk össze, mert arra ébredünk hohy johanna fentvan, és menni kell érte, aztán mikor az ágyunkban van, már nem lehet összebújni, mert ott van köztünk.

este úgy aludtunk el, hogy fél órát még pusmogtunk a sötétben, megbeszéltük a napot. egy éve beájulunk az ágyba. vagy ő beájul, én még próbálom a társaság, információ és egyéb hiányomat kielégíteni.

sokmindent kivesz egy gyerek a kapcsolatból. mondjuk bele is tesz.

majd jobb lesz csajok. atán meg majd ezeket az időket sírjátok vissza, milyen jó volt. én így voltam! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Amarilla!

Gratulálok, és sok-sok boldogságot kívánok! :D :D :D :D

Azt még nem is mondtam, hogy mikor kórházban voltunk, megjött az első mensim.Pedig a metformint is összevissza eszem.Más körülmények közt örültem volna neki, de így nem voltam túl boldog tőle.Párom meg azt mondta, na akkor gyárthatjuk a következőt.
Csajok, én ilyen dolgok után nem tudom, be mernék-e vállalni még egy gyerkőcöt .Egy jó darabig biztos nem, de lehet utána sem.

Úgy hiányzik a picúrkám! :cry: :cry: :cry: :cry:
ezoterike
 
 


jaj, de sokat írtatok. most csak röviden, később írok,mert sok minden tírni akarok ezekhez :)
ezo, nagyon nagy drukk nektek és csak ügyesen és alaposan, akár tönn orvos véleményét is kérjétek ki!!!!!

gátmasszázs: francokat, csiklót nem kell masszírozgatni. :) nem az a lényeg ebben a helyzetben. és szülés közben meg....jaj. az kellett volna még.
na, nyűgi. 2kor kelt. de fél 8kor már alvás volt. aztán meg 7ig aludt. el vagyunk csúszva.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

 
 

jaj, ezo. nagyon rossz lehet neked.....de gondolj arra,hogy picúrodat alaposan kivizsgálják és minden rendben lesz!!!!!!!!!!!!!!!!

ja, tegnap nem riasztott be a légzésfigyelő. minden akadályt elhárítottam :) nem csuktam rá a ygerekre az ajtót, csak félig takartam be. nemtom ezért-e. arra gondolok,hogy nem aludt olyan mélyen, mivel beszűrődtek a zajok. meg átállítottam 4esre az érzékenységet.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Halika

Csajok annyira igazatok van,minden ember más, minden gyerek is,de mindenhol dettó ezek vannak.Nálunk is ,mikor Miron alszik éjszaka(egyhuzamba két órát),tuti h nem tudok aludni,mostanába 2-3 órát forgolodok,nem tudok vissza aludni,persze hétkor már kelés van.átlag 4-5-6 órákat alszok vagy 9-7 kellünk nyolcszor,szóval reggel 7 este 9-10 ig ,nem sokat tudok lefeküdni,ált.soha.reggel ha felkelünk,etetés,lerakom játszani,én meg ide ülök,reggelizek,kb,10-11 körül kezdek neki látni a dolgaimnak,mosogatás,összepakolás .....az a baj h sokszor azért nem tudok lefeküdni nappal mikor a Miron alszik,(most hülyének fogtok nézni),nem tudok elaludni,ha tudom ha nincs a lakás rendben(jó nincs minden élére állitva,de rendenk kell lennie.hétvégén olyan fáradt voltam már,h remegtem,hányingerem volt,fájt a gyomrom,férjem vigyázott a gyerekre én meg aludtam egy órát(nem birtam többet :? ).Ezt se sürün tudjuk megoldani ,mert dolgozik,,,sajna én senkinek nem tudom lepaszolni a gyereket :cry: .
Mi már jövünk ki a völgyből.

Amarilla
Gratulálok .

Ezo
javulást a kisfiadnak!

csók megyek
Vendég
 


majd még irok ,de most mennünk kell el itthonról!
Vendég
 


Ezoterike!
Kitartást nektek!
Gondolj arra, hogy a kisfiad jó kezekben van! :)
És nemsokára otthon lesz veletek! :) És nagyon nagyon megszeredgetheted! :)

Cupp Mindenkinek!

Kavics
aki ma lett félidős! és innen már visszafelé ketyeg az óra! :wink:

20+0
Vendég
 


kavicska, egy felezőbuli? :lol:

Ezo nem tudsz fentmaradni pesten és bent maradni a babádnál? ha jól tudom törvény biztosítja, hogy ilyen kicsi babák mellett az anyukának ágyat kell biztosítani! (jó tudom nem szoptatsz, akkor veszik ezt komolyan) nem tudod valahogy megoldani a fent alvást? van olyan kórház ahol kapsz ágyat éjszakára 2000 forint körül.

ilyenkor ha bármilyen okból nincs a baba az anya mellett az nagyon erős hormonális válasszal reagál, stresszhormonokat kezd termelni.

nagyon szorítok, hogy minél hamarabb túl legyertek ezen.

Azokat a gondolatokat meg tessék elfelejteni. hát persze hogy kell kistesó!!! Komolyan, megtalálják a bajt (ha egyáltalán van, és nem a refluxtól van), a legtöbb szívbajt kinövik a gyerekek, és ha nagyon alaposan megvizsgálnánk mindenkit, állítólag minden második-harmadik embernek van egy kis szívzöreje...

kell a babádnak tesó, tesók, hogy ne legyen egyedül, ne butáskodj, utólag csak egy rossz epizód lesz ez az életetekben, pikk-pakk meggyógyítják.

Kép

Kép
rejo
 
 


Ezo, sajnálo, de legalább szépen kivizsgálnak mindent!!!!Kitartás!
Vendég
 


Belémvuduztatok 1 kilót! :wink:
Vendég
 


31 héten azért nem olyan vészes, lafi! :lol:

A fiam tegnap megírta élete első iméljét anyukámnak. 4 betűt tud. azokat kombinálta. az ime mami volt a lényeg a levélben! :lol: meg a puszi mami, a többit én írtam hozzá. meghívta anyut karácsonyra, anyu ünnepélyesen elfogadta a meghyvást, domi most elegáns és hivatalos válaszlevelet fogalmaz, enyhén patetikus stílusban! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Ezoterike további drukkok mennek felétek, az alapos kivizsgálásért és gyors gyógyulásért!
Ölelés!

Kavicska naccságának pedig gratulálok a 20.betöltött héthez!!!
Amikor +lett a tesztem azt kívántam, hogy bár már 10hetet betölthetném mint Te...most itt vagyok és rohanok utánad :lol:
olyan gyorsan telik az idő..
Kisfiad rugdos?

Anyukák, nekem teljesen más elképzelésem volt a gyereknevelésről mint amiket írtok..lehet fel kellene ébrednem? :shock:
Azt tudom, hogy ha nincs napi cél csak tengődünk...
Én ha főzőcskés napom van akkor bolt-főzés-mosogatás..közben kicsi pihenés...és a nap végén elégedett vagyok hogy milyen házias rendes lány voltam. (bár én szeretek itthon lenni tenni venni,lehet nekem könnyű mivel nem jártam dolgozni..csak pár lépést..)
Csakegy ahogy Rambóka is mondta ,reggeli kelés után bolt (egy kis cicoma,hogy utcára léphess) főzőcske aztán a lányod elégedett pofija ebéd után tudatja veled hogy príma anyuka vagy!

Most is a konyhába készülök..tegnap kaptam frissen szedett lilatönkű pereszke gombát..ketten nézték meg hogy ehető, meg én a neten minden gombás oldalt...nagyon szeretem a gombát de kicsit tartok is ha nem bolti :? ..mindegy főzők vmi finomat..
Vendég
 


rejo: :D
gratula dominak! akkor bevállt az isi, nem lesz domi iskolakerülő :)

hú, csajok. ez vár rám is később? amiket írtatok, csakmert én abszolút nem érzem ezt. igaz a barátnőm, aki akkor szült mikor én, kivan. de náluk reflux van és nem alszanak...szegényke.

mi tegnap férjemmel jerochot néztünk, kiskifli-nagykifliztünk, főztem neki rizst mára. hús volt. ejőztem a fürdőkádban. bekentem magam testápolóval. igaz a ygerek 2kor kelt, de evett és visszaaludt 7ig. aztán kelés, evés, játék, alvás. (minygá kel) én addig a mai kitűzött célomat megcsináltam. szerintme csakegy próbálkozz ezzel te is (de gondolom ha nagyobb lesz a gyerkőc nem lesz ennyi időm). egy cél naponta, bőven elég. igaz amellett kimostam, elmosogattam. és összepakoltam. de látom már, hogy később nem ez lesz.....addig is próbálok rendet tartani, és szelektálni, hogyha beüt a káosz könnyebben ki lehessen jutni belőle. :) vagy nem.... :)
ja, még ma akarok egy kis levest főzni. jó sok zöldséggel, pulykaszárnnyal. ha ma nem jön össze, akkor holnap. a husi úgyis még hót fagyott.
anyukám jön jövő héten, ő meg tökéletesre suvickolja a lakást. nem mintha kosz lenne, de ő mindenhol talál súrolnivalót :) meg elülteti a virághagymáimat. na, arra idén nincs időm :)

gyönygözni én is szoktam-volt. pont most pakoltam össze a gyöngyeimet is.
a ferenc körútnál, a szemklinika felé van egy írtó nagy gyöngyösbolt. tök jó. érdemes elnézni arrafelé.

ezo, lehet tényleg jó lenne, ha ott tudnál a babáddal maradni.

rejo, akkor ez az izzadás úgymond normális? baszsus, annyira izzadok mindig, mint nem egy, hanem két ló...legalább......

lafi, ne fárassz:) nagyon jól csinálod a kilóidat. és sajna a vége felé meg figsz lehet ugrani kilókban. mondanéám,hogy majd lemegye, de nekem csak szaporodnak a kilók :D na, mindegy.

tudom mit kérek anyumáktól karácsonyra meglepi gyanánt :) tefal ingenio edényeket. van, kaptam pár éve, de agyonhasználtam őket. és annyira imádom.

holnap csinálok túrógombit. CH-kúra :)

vmit még akartam...nemtom mit. pff. butulok :)

szokta vki nézni a szívek szállodáját. juj, én a 7et nézem. az első 6 évadot már kétszer végignéztem :) persze nem most, szülés után......még anno. de tök tuti.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


húúú, kavics!!! már 20. hét. gratula, gratula!! innen egyre-egyre jobb lesz!!

jokaliza is írt, és küldött pocakképet! ő is már a 23. hétben van. emlékszem mennyit öntöttem belé a lelket, hogy nyugi, jönni fog az a baba. ugye? :)

elveszett csajok vajon merre vannak??hm...

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Na, megjártuk Budapestet, voltam Tűű dokinál és a bababörzén, találkoztam Norkával és Shadow-al (őt nem tudom ismeritek-e, nlc-s pcos ő is, most ikreket vár, két kislányt. Lombikosok, mert közben nagyon csúnya endója is volta pcos mellett)
A férjem meg jött mindenhova velünk, azt mondta, h ezzel a 7végével kimondottan nekem szeretett volna kedveskedni. Köszönöm, rendes, de amiket a bababörzén vettünk, azokat ejsze az ő fiának is vettünk :D Mindegy. Jó volt.

Ti meg annyit írkáltatok, h alig bírtam elolvasni, de valahogy sikerült mégis, Tibike ugyanis elaludt. Ma csak enni kelt fel reggel, meg egyszer délelőtt, de nem is bánom, mert tegnp egész nap bőgött.

Hozza akartam szlni egy halom dologhoz, de már a nagyrészét elfelejtettem, lássuk csak, mikre emlékszem:

libidó: terhesen engem le sem lehetett volna vakarni a férjemről :oops: nagyon jó volt a dolog, annak ellenére, hogy bennem is volt egy kuki :lol:

Dimet: a babát altatni én nem szoktam, játszunk, és ha álmosnak tűnik akkor otthagyom s ő bealszik, ha meg nem alszik el, akkor még feléje nézek, énekelgetünk, satöbbi. Egész ügyes programja van, igaz délelőt alszik és délután van inkább ébren, ez gondolm még fog változni, de így mindkettőnknek jó, egyelőre.

ella: gratulálok a fog(ak)hoz, Tibike már rágóta nyálazik-rág-üvölt, de fogacska még sehol, pedig már nagyon várom. Már vagy 3 hete annak, h úgy megharapta a karpomat, h rendesen bekékült, tehát valahol nagyon kibújásközelben lehetnek azok a fogacskák...

7kincs: férjed mamája, én mamám, otthon szültek. Igaz, akkor többen haltak ble a szülésbe (többek között én is meghaltam volna ha nem vagyok kórházban, mert nem vált le a placentám egyáltalán) és sokszor a gyerek nem élte túl a szülést. Az tény zonban, h a sok vizsgálattal csak idegesíti magát az ember. Itt Romániában félannyi vizsgálatot sem végeznek, mint nálatok, de a gyerekekkel nincsen baj, nagyonnagyon ritkán lehet ilyen jellegű rémhíreket hallani. Szóval nyugi, rendben vagy!!!

gátmasszázs: én azt sem tudom jóformán, h mi az. Van egy pici gátmetszésem, az fájt az elején, de aztán kb. 1-2 hét alatt helyrejött, nem is látszik. Mondjátok el nekem, mi ez a "hiszti" a gátvédelemmel, mert nem értem. Vagyis miért annyira fontos, h ne vágjanak? bocs, de elég műveletlen vagyok...

szülés közben orgazmus???? hallottam róla, de semmidesemmi hasonlót nem vettem észre :lol: méghogy orgazmus, beszarok... ténleg szóljon az, aki tapasztalt ilyensmit!!! kíváncsi vagyok!

fogmosás: bizonybizony koncentrálnom kell, h ne felejtsek el fogat mosni. Csak akkor jut automatikusan eszembe, amikor lépnék ki az ajtón, el itthonról.

No, mindenkit puszilok, majd én is mesélek a semmittevésemről, a magammal való elégedetlenségről, csak most ébredezik a fiam, ami nem is lenne baj, de nyöszörög.... :roll:

Börze: vettünk: sport babakocsit, autósülést, hátózsákokat és téli vastag kezelábasokat. És persze meg vagyunk elégedve, mert ha nem lennénk, akkor nem vettük volna :)

Ezo: téged külön puszillak, ölellek, légy erős csajszi, meglátod szép lassan minden rendbe jön!!! Drukkolok nagyon! És persze várjuk a fejleményeket (vagyis jó híreket!)

Minden jót!
Kir

Kép
k.ir
 
 


Halihóóó!
Laptopot átmenetileg megszereltem.Nemhiába készültem gépipariba anno :D A szalgkábellel van a baj,sajna kicserélni nem tudom. :oops:

Kavicska
Gratula a 20. héthez!!!!Érzed már,hogy mocorog???

Amarillának gratula!!!

Mi még egyben.Egyenlőre ma nem is kellett befeküdnöm,mert adokim nincs itthon,Rambókáék felé jár,vmi konferencián.
Így aztán holnap reggel megyünk az oxitocin próbára...hátha már beindul a dolog.Ada már eszméletlenül hiányzik,elég harapós kedvem van,így nélküle.szegénykém,is jönne már haza. :cry: :cry:

Pusszantás!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Ja, Aranykavics: gratula a félidőhöz!
Pont ezt felejtettem ki a regényemből. Bocsika.

Kép
k.ir
 
 


Okr!

nagyon szorítok! Ada hol van, ki vigyáz rá?

Dimet!
ha sokáig sorolod mennyi mindent csinálsz egy nap, egy nagy rakás szarnak fogom magam érezni! meg sztem a többiek is! :lol:

Azért azt ne felejtsd el, ezt rambóka is írta egyszer, könnyebb három hadra fogható segítséggel haladni...

ha anyu rendszeresen tudna jönni hozzánk egy hétre, meg anyósom, meg apa is sűrűbben lenne itthon, asszem nekem se lenne semmi elmaradásom...

de az tény, valamit te jobban csinálsz, mint mi. valahogy jobban tudod aktívvá tenni magad. erre kéne rájönni, hogy csinálod. bár az az igazság, szülés után az elsőhónapokban én is sokkal életerősebb voltam, pörögtem, nem tudom miért, de aztán később nagyon kimerül az ember...visszaemlékszem, régebben csakegynek se volt egy panaszszava sem, csak áradozott milyen kipihent...és milyen könnyű lillával...

Kép

Kép
rejo
 
 


Kicsit megnyugtat, hogy más elfoglalt anyukáknál is kosz van és rendetlenség. :D
Én már elfogadtam, hogy ez az időszak nem rólam és nem is a tiszta lakásról szól. De még csak nem is a párkapcsolatról. Sajnos. Amire van időm, azt úgyis megcsinálom, amire meg nem jut idő, azon kár agyalni. Én heti listát szoktam irni, hogy mit szeretnék megcsinálni. Aztán ha a felét sikerül kipipálnom, már happiness van.
Ja és Kavicska, én kb. egy hónapja szoktam vissza a reggeli fogmosásra. :) Előtte úgy elment a nap, hogy eszembe sem jutott.
Most viszont már tornázni is jut időm és nem érdekel, hogy közben halomba áll a mosatlan, vasalatlan és mosogatatlan.

Dimet, én már végignéztem a Gilmore girls 7. évadját. (Erre is jó volt az éjjeli fejés, közben megnéztem egy csomó sorozatot meg filmet). Hát nem mondhatnám, hogy elvarrták a szálakat a végén, pedig ha jól tudom, nem lesz több.

Kép

Képurl]
espero
 
 


Nálunk is azóta van némi rend,mióta költöztünk.Kidobtunk egy csomó mindent,na meg a régi lakban hagytunk ezt-azt. :wink: Na majd most megint jön a feltorlódott házimunkák esete..... :roll: Apát szerencsére nem zavarja.

Rejo
Anyósssal van Ada.De ha nov.1-ig nem szülök,apát elküldöm érte,hogy vigye haza.Inkább leszek én egyedül.(illetve mi eleve 2-n vagyunk :wink: )

Rakok egy pocifotót:
Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Hát jó lenne a babával lenni,de nemsokára férjemmel megyünk fel a hétvégére.Szállás lett volna napi 3000,de itt Zegen is fizetni kellet majd két hétig, és így már nagyon sok, ha esetleg ott is két hétig húzódik a dolog...(ezért nem mertem felmenni, mert hogy nézett volna ki, ha egyszercsak azt mondom, hogy anyagiak miatt nem tudok tovább maradni.Ez annyira váratlanul jött....)
Holnap hívhatom a kezelőorvosát, hogy mi a helyzet, azt mondta, lehet, hogy a hétvégén már elhozhatjuk, de minden a vizsgálatok eredményétől függ.
Remélem attól nem lesz baja a picúrkámnak, hogy nem vagyok mellette.Mindennap telefonálok, eddig nem volt gond vele, remélem jól lesz továbbra is.....
ezoterike
 
 


Ezo, minden rendben lesz!

Okr, hát az egy nagypocó!
Vendég
 


Ezoterike
Próbáltam visszekeresni,mi agond nálatok,de utalásszerűen találtam csak meg.Nagyon sajnálom :( ,és remélem hamar meggyógyultok!!!!!!

Lafi
Neked is nemsokára ekkora lesz! :D

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Kriszta! :)
Végre!!! Müködik az a fránya laptop.
Nagyon tetszik a pocakod! :D

Már nagyon mocorgunk! :)
Naponta többször is.

Először érzékeli, hogy reggel van és az anyukája is felkelt, mert jelez, aztán egész nap csend aztán kb 7 után megint indul a mocorgás úgy fél tíz tízig.
Éjszaka nem tudom, mert én alszom és még nem erősek a mozgások, ahhoz hogy felébredjek. :lol:

Már a párom is érezte.

De cselesek ezek a babák. Mocorog, a párom a kezét ráteszoi a pocakomra és hirtelen elcsendesül :shock: . Még nem teljesen értjük miért van ez! :lol:
Lehet nincs is jelentősége! :lol: :lol:
vagy csak szívatja az apját! :lol:
Vendég
 


Kavicska, ezt úgy hívják szemtelen gyerek! :wink: Miénk is az!
Vendég
 


Okr, csak annyit magyarázz meg, hogy a nyavalyában férsz ki az ajtón??? :lol: :lol: :wink: Mert én már most csak lapjában tudok kijönni (kicsi az ajtónk) hát akkor beszorulok majd, ha ekkora lesz a pocó??????????Mammmma-mia!
Vendég
 


Kavicska
A mi babánk is ilyen bújós.Néha még akkor is ellcsendesül,ha felhúzom a pólómat,hogy mutassam apának,milyen formákat vesz fel a pocak. :lol: Éjszaka szerencsére mi is szundizunk.Egyébként az jó,mert már a pociban kialakul a napirend.Ada pl. mindig felkeltett hajnalban 1és 2 között a nagy rúgkapálással,és ezt a jó szokását néha még ma is ismétli. :wink:

Olvastam,hogy vizesedsz! :( Az ülés sajnos nem jó,olyankor én is dagadok.Próbáld meg legalább feltenni a lábad,na meg sokat sétálni.(nálam bevált)

Lafi
Gond nélkül kiférek az ajtón,pedig nem duplaszárnyas :lol: Az ülés viszont elég gáz,és pár napja a fekvés is.Már csak állni tudok lassan. :oops:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Okr kriszticske nagggyon mennek neked a drukkok!!!!!!!!!! rajtatok a világ szeme!!!!!!!! aztán tessék ám minket minden részletről amilyen gyorsan csak lehet értesíteni!!!!!!!!

Amarilla gratula!

Ezo, nektek is drukkok, hogy ne legyen semmi gond! rejóka ötlete sztem is jó, a babával kell lenned!
én már akkor bőgtem, amikor a szülés után tüdőgyulladást kapott, ki se birtam volna, ha hosszabb időre elviszik.

a reggel 7 órás kelés sztem is jó.
ha én felkelek reggel, és a gyerek is 7 körül, akkor rendben van az egész nap, nagyjából fél 10-fél 12 és fél3-fél 5-ig alszik, tudom szervezni a napomat, evések a helyén vannak, stb...
ha nem tudok felkelni, és a gyerek se kelt fel, akkor az egész nap elúszik. és minél tovább alszunk, szinte annál rosszabb a helyzet.

szóval, sztem klassz ha van egy jól működő napirend.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillagfény! :)
Néha téged is "látni" ! :)
Hogy vagytok?

Krisztácska!
Tegnap kompressziós harisnyáztam+egész nap ha ültem felpolcolt lábak+lábizomerősítő torna (ma alig bírtam menni, annyira fájtak az izmaim :shock: :roll: ) és este lefekvés elött tökéletes állapotok uralkodtak :)
Ma sokat mászkáltam. (harisnya nem volt) Ma már megint semmi gond! :)
Tehát az ülés a hibás! :)

Már nem sokáig kell hordanod ezt az édes tehert :)
Vagyis akkor is cipeled, csak kissé másképp! :lol: :lol: :lol:

Lafi!
A szemtelen kölyök írásodon a párom jót derült. Azt mondta, hogy szemtelenként is nagyon szeretjük! :lol: :lol: :lol:

Cuppancs

Azt hiszem hamarosan elteszem magam holnapra! :)
Vendég
 


kavics, tuti az ülés miatt!!!!!

okr, wow. pocak a javából. drukk neked.

rejo, nehogy szarul érezzétek magatokat :)
a, 1 éve költöztünk be, vhogy még könnyebb rendet tartani
b, előre dolgozom :) tudom eljön az idő mikor nem így lesz minden.
c, hiperaktív is vagyok ilyen tekintetben :) de szüleimhez képest semmi vagyok. mindig megkérdezem tőlük,hogy mit szednek. mert iszonyatosak. :) szerintük én lassú vagyok :lol:
d, az is a titok,hogy minden napra egy dolog.és nem kell nagy elvárás.vagy minden második napra egy dolog. ma pl. nem tudtam teljesíteni a húsleves főzést :) csak a zöldségpucolásig jutottam el. a többit holnap folytatom.

ezo, kitartás nektek. és írj, ahogy beszéltél a dokival. remélem minden rendben lesz!!!!!! nagyon drukkolunk.

ma felborult a napirendünk,nem volt nagyalvás délután. de végül nagyjából behoztuk. eljátszottunk, dumcsiztunk zsuzsival.

ma erős leszek. és nem csokiskekszet zabálok este. csináltam gyümölcssalit. jobb egy fokkal,mint a süti :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet drága!

csokis keksz??? :shock: :? , irgumm-burgummm. :roll:
Inkább gyümölcssaláta, de nem cukrozott és nem egy fél literrel!!!
De ez egy fenti topik ügye! :lol: :lol:

De akármit is választasz jó étvággyal fogyaszd! :lol:
Vendég
 


Ezo!

Nyugi, ott jó kezekben van!

Okriszta!

Szép a pocid! Hát tényleg csak a pocidat növesztetted! :D
És még a gyűrűidet is tudod hordani? :shock:
Könnyű szülést kívánok!

Lafi!

Elképzeltem, amint beszorulsz az ajtókeretbe és a férjed olajoz! :lol:

Kavits!

Csak tartsa meg ezt a jó szokását!!!!
Nálunk pocin belül is apa keze nyugtatta meg, amikor ismételt kitörési kísérletekkel boldogított. Meg azóta is apa kezeli, amikor nálam már elszakad a cérna.




A ded a délelőtti séta során felháborodott azon, h. az útirány tekintetében már megint nem egyezik a véleményünk, ezért láb elgyengül, térd berogyaszt, visítás indul....
Hagytam.
Kicsit heverészett síkítva a hátán, majd az oldalára dőlt és elkezdte piszkálni a lehullott leveleket, mint aki csak és kizárólag botanikai érdeklődéstől hajtva szentel mélyebb figyelmet az aszfaltközeli területeknek. És tartós használatra rendezkedett be!
Begyűjtöttem és bepakoltam a kocsiba. Na onnantól 2 kilométeres körzetben senkinek nem volt kétséges, h. már megint mi sétálunk! :twisted:

Egyébként újabban megint csupa kék folt, de most speciálisan a homloka közepe.
Ugyanis fejnehéz.
Ha esik, akkor letámaszkodik a két kezén, majd szép lassan átbillen és fejjel tompít.
Néha már nem is visít, csak összevakarja magát és megy tovább.
Ma kb. 2 teljes percet kepesztett egy fa tövében, mert megborult, de fej irányba lejtett a terep és a lába hosszabb, mint a keze, emiatt nem volt egyszerű megint lábraállni.
De megküzdött a problémával.
Egy kutyás pasival néztük, együtt drukkoltunk. Hálistennek a nőktől eltérően nem akarta egyből megmenteni a zord anya által elhanyagolt és cserbenhagyott gyermeket.
A ded a tornamutatvány befejeztével leporolta magát. Annyira aranyos, ahogy a két kezét beletörli a kabátjába! :lol: Nem tudom kitől tanulta! :roll:

Hétvégén anyuéknál a fent leírt alapmutatványt kosárlabdán adta elő. Lendületből ráhasalt, de nem ért le se keze, se lába, így billent tovább. Sajnos nincs videónk! :lol:

Tegnap megtanult cuppantani.
Csak nemrég jött rá, h. az ajkai összeéritésével hangokat tud adni.
Azóta megy a 'ba-ba', 'ma-ma', 'va-va', de szigorúan csak akkor, amikor nincs értelme használni! (Nem akkor, ha babát, anyát v. kutyát lát! :twisted: )
Most viszont rájött, h. ha megfelelően formálja a száját, akkor a két ajka hirtelen szétengedésével tud cuppantani is. Marhára örül neki, ha sikerül. :lol:

Ma áttört a két felső őrlője, most masszíroztam be zsibbasztóval, remélem el fog tudni aludni!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!

Könnyesre röhögtem magam! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Dimet!

Én sajnos jópárszor jártam úgy az utóbbi időben, h. rámbüdösödött a hús, mert délelőtt megvettem, h. a ded délutáni alvása alatt elkészítem, aztán nem jött össze a dolog, este meg már ahhoz is fáradt voltam, h. eszembe jusson, h. legalább meg kéne mosni a húst. Ment a kukába.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kavics!

Karácsonyra videót szeretnék, mert ezeket már nem lehet fényképezőgéppel megörökíteni! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csakegy!

Kaja lehetőségek 7 hónaposoknak:

Banánpép (de lehet, h. Lilla simán tudja harapni is és az ínyével szétnyomni) Spárban van biobanán duplaáron.

Meggypép
Fagyasztott gyümölcsöt bárhol kapsz.

Almaturmix babatejjel. Ha nem akarsz tápot adni neki, akkor főtt rizzsel, rizsnyákkal is megcsinálhatod!

Sárgarépa püré
Főtt/párolt sárgarépa villával szétnyomkodva v. felkarikázva

Burgonyapüré
Saját levével felhabosítva

Répa burgonyával

Alma burgonyával
Külön főzve, mert az alma savasságától a krumpli nem puhul meg!

Brokkoli burgonyával
Mindkettőt megfőzöd, majd egy kiskanál olívaolajjal összepépesíted

Sütőtök főzelék
Krumpli+sütőtök megfőzve, kiskanál olajjal pürésítve

Paradicsomos krumpli
főtt krumpli, nyers paradicsomokat megnyúzni, átpaszírozni. A pépet zellerlevéllel és kevés vízzel sűrűsödésig főzni. Krumplit olajjal felhabosítani, paradicsommal meglocsolni

Zöldborsó főzelék
zöldborsót puhára pároljuk a petrezselyemzölddel
krumplipürét készítünk olajjal felhabosítva
A puha zöldborsót átpasszírozzuk (turmixolni azért nem célszerű, mert a héja pocifájást okozhat!)

Spenót burgonyával
a spenótotforró vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, így zöld marad
banánnal turmixoljuk
összekeverjük a krumplipürével
Hetente max. 1X adjuk az oxalát tartalma miatt!

Sárgaborsó burgonyával
mindkettőt puhára főzzük, pépesítjük, citrommal ízesítjük

Sóskafőzelék burgonyával
A főtt sóska főzőleve magas oxaláttartalma miatt nem használható fel a hígításhoz!
A leszűrt sóskát kiskanál cukorral és rizsnyákkal (az eredetiben oriza, nem tudom ilyen kapható-e manapság?) turmixoljuk
burgonyapürével keverjük, de adhatjuk külön is

Feltétek:

Csirkehúspép
főtt csirke színhús darálva (anyu simán villával szétnyomkodta!)

Húspüré
főtt színhús darálva v. darálthús párolva, majd turmixolva

Májpüré
csirke v. pulykamáj főzve majd darálva
8 hónapos kortól adható!

A husikat és a főzelékeket is a saját ízlésetek szerint fűszerezd!
Bazsalikom, tárkony, oreganó, pici paprika, bors, kömény stb. Ne hidd, h. ízetlenül meg fogja enni!

A paradicsommal óvatosan, Gergőnek pl. pöttyös lesz tőle a szája körül!

Reszelt sajt
ementáli, óvári
(Gergő a Karavánt imádja darabolva!)

Túró
körözöttként kefírrel
(Én Pirosarannyal csinálom, tudom, h. E számok, de így egyszerűbb. :oops: )
Gyümölcspürékkel (alma-, megy-, őszibarack-)


Főtt tojás
Először csak a sárgája! Csak keményre főzve!!!!
A fehérje csak majd 1 éves kor körül!!!

Köleskása gyümölccsel
Ezt szerintem neked nem kell elmesélnem! :lol:

Tecsóban kaphatsz Milupa 7 gabonás pelyhet, csak meleg vízzel össze kell keverni és gyümölccsel elkeverni

DM-ben van teljes kiőrlésű babapiskóta, baba-puffasztott rizs
korong

Sinlacot nyugodtan adhatod neki babatej gyanánt!
Szentjánoskenyér-mag őrlemény, tejet nem tartalmaz!
Én azt használtam krumpli helyett a kaják és pépek sűrítésére.

Hirtelen ennyi!
Forrás:Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve

De itt is érdemes nézelődni:
http://www.idealmarketing.hu/index.htm

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Szasztok:)

Okr: szép nagy a pocakod :) Szurkolok, hogy 1 éten belül magától lapuljon le, mindenféle sürgetés nélkül:)

Dimet: fujj... szerintem te workoholik vagy :))))))))))) (ha unatkozol szólj, nálunk mindig van tennivaló:)))))

k.ir: tk jó, hoyg így bevásároltatok! Én nagyons ajnálom, hoyg nem találkoztunk, de egyszerűen midnenről elfeledkeztem:(

Kaviska: nem is gratuláltam legutóbb a félidőhöz :) Akkor most beptolnám: Hatalmas gratula :)))))))) (hajrá buckalakó, ne hagyd, hogy folyton kukkoljanak:)))))) (megjegyzem Lilla is ilyen volt és azóta is döbbenetesen apás...)

rejo: Lilal most is extra könnyű baba, nagy mázlink van vele :))) (a férjem szerint tudás...:) Itt a gond inkább velem van... (na jó, tény, hogy 4,5 hónapos koráig 12 órákat aludt ébredés nélkül ami azért marhára hiányzik... de attól még nagyon könnyű baba )

Espero: tök jó, hogy te már kifelé mászol:)

Ezoterike: valami alapítvány nem tudna esetleg segíteni? Szurkolok, hogy nagyon gyorsan lefussanak a dolgok!

Csillagfény: az tök jó, hogy ilyen jól megy nálatok a napirend... (én amikor dolgoztam, akkor is majdnem meghaltam ha 7-kor kellett kelnem... erre most önként kellene? na neee:) (kell majd később ha oviba stb. megy, addig inkább kihúzom a kelést amíg csak lehet:)

Kit hagytam ki? Jelentkezzen:)))))

Ja... Rambóka :twisted:

Videózni nem akarsz egyszer? Olyan szívesen végignéznék egy ilyen sétát... oktatófilm gyanánt :)))))))))) (Lilla is babababázik, meg apa-apa-apa-apa, néha apu de abban nem vagyok biztos:) meg sikít... na az már nagyon megy neki:)))))

Kaják: köszi a recepteket! (na de miért kell midnent lepürésíteni? Lilla a kölesgolyót is egészben kapja, a répát is a krumplit is... gyönyörűen elrág mindent... de akkor miért kell pürésíteni... holnap sült almát akarok neki csinálni, szerintem imádni fogja:)

Ma egyébkén állat napom volt:))))))))))

Úgy indult, hoyg elindultam a suliba... és ott derült ki, hogy kivételesen nem 2 hanem 3 hét van a tanítás között ezért csak jövő héten lesz... szerencsére a férjem épp a szomszédos épületben dolgozott és pont akkor végzett amikor én odaértem így még rá tudtam telefonálni, hogy várjon már meg, ha nem zavarom akkor vele tartanék...

Úgyhogy elmentünk vagy 3 biciklisüzletbe, 3 gyöngyüzletbe és egy Fakopáncs üzletbe ahol megcsodáltuk a játékokat... aztán elmentünk a kedvenc éttermünkbe és jóóóóóóóóóóól bekajáltunk :) (gyengébb idegzetűek most ne olvassanak... krumplit, répát, pipit ettem éééééééééééééssss... somlói galuskával töltött palacsintát :)))))))))))) Állat volt :)))))))

Szóval szép délután volt... aztán elmentem Lilláért, 8 körül hazajöttem, a férjem is hazaért addigra (2 munka közti szünetben találkoztunk), elkezdtem takarítani (jipiiii:) aztán tervezgettük a nappalit, össze is kaptunk rajta de persze kibékültünk...

Asszem átfestem a lakást... rájöttem, hogy már nem szeretem ezeket a színeket...

Ja :)
Vendég
 


(ja... Lilla diétázik az ekcémagyanú és a priusza miatt - ld. allergiára hajlam... így legalább 1 éves koráig semmi glutén, semmi tejfehérje, semmi laktóz, a tojással is óvatos vagyok... most a banánról is letiltották és a paradicsomról is...)
Vendég
 


Rambóka
Üdítő olvasni,hogy másnak sem könnyebb a gyerkőccel a séta,mint nekünk. :lol: Átélni már túl vidám,legalábbis én vörös ,és majd szétdurranó fejjel szoktam közlekedni,mikor a gyermek a visít. :twisted:
Gyűrűimet már kizárólag hordani tudom,mert stére le sem jön :wink: ,a karika reggel sem.Odaszervült! :shock:
Azért Adával 100X vizesebb voltam,így ez most fel sem tűnik igazán,csak most ,hogy írtad próbáltam lehúzni.... :P

Csakegy
Nálunk is tejtilalom volt 1 éves koráig,mert a doktornő szt a száraz bőre atejtermékektől volt.De jól átvészeltük,nem hiányzott sem a sajt,sem a joghurt.
Lillát hol hagyod,mikor suliba mész?
Nekem Ada még az életben nem aludt 12 órát folyamatosan :shock:

Dimet
Valóban könnyebb rendet tartani,egy nemrég belakott helyen.Talán mert még nincs annyi felesleges holmi?! :wink: Azért nagyon ügyi vagy ám!Le a kalappal! :!:

Csillagfény
Na én mostanában óraműpontosan 5-kor kelek.Nem mintha sürgetne bárki,de nem tudok tovább feküdni!Nyomódik a hasam.Prsze mire lemegy,hogy tudnék szundizni,majd költenek :D :roll:


Nemsokára megyünk a kórházba.Az az érzésem van,nem fogok én ma sem szülni :? Azért ha hír van,apa ír,na meg telefonálok.(de lehet becipeltetem a laptopot vele.

KépKép

KépKép
okr
 
 


okr, joslófájás, semmi előjel?
mondjuk nekem se sok volt, csak a hasam keményedett egy kicsit.

kavics, ja, vagyok, köszike.
marci elindult, és egész nap mászik, folyton a sarkában kell lennem. ezenfelül állandóan valamit intézni kell a költözés miatt. lassan kész a lakásunk, csomó miden intézni / vennivaló van.
csajok, kész anyagi csőd egy lakásvásárlás, még akkor is, ha az elején belegondolsz, és úgy tűnik, hogy ki tudod fizetni.
aztán a végén rájösz, hogy mégis legalább 10%kal többe kerül minden.

csakegy, asszem akkor te inkább éjjeli típus vagy!

miért kell a gyereket diétáztatni, ha ekcémája van? az enyémnek is van, gyakorlatilag a születése óta. 2 hónaposan vettük talán észre, pedig akkor csak anyatejcsit kapott, 6hós koráig.

szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

rami, persze hiszi a piszi a hisztisétát. akkor miért nem csinálta, mikor egész nap együtt sétáltunk? :wink: :lol:

lányok ne higgyetek neki! :wink: :lol:

Te figyu, ha így is, úgy is üvölt mikor visszateszed a kocsiba, akkor mikor láb lerogy, térd elereszt, és hasra veti magát hisztizni, akkor rögtön tedd be a kocsiba. így egy hisztivel megvagy! :lol: ne várd meg leülve míg magától abbahaygja a hisztit, hogy aztán betedd a kocsiba, hogy legyen miért újrakezdeni.

Okr!
pocid gyönyörű. úúúgy irigyellek, hogy ilyen vékony vagy. én is szeretnék.
híreket nagyon várjuk.

rami, csakegy, én, ...többiek!
a rendetlenség meg házimunka témához még. párom szerint azért nincs időm a háztartásra, mert sokat netezek. :roll: ha meggondoljuk, dimet csak pár soros hsz-ket ír. lehet ezért marad ideje mindenre? (mondjuk ő meg sorozatokat néz sokat...)

szóval lehet igaza van zsoltinak?ez nálunk állandó vitatéma.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!

A sétánkon azért nem volt nagyobb hiszti, mert végig benn ült a kocsiban!
A hiszti többnyire a véleménykülönbségek miatt alakul ki.
Ugyanis őszerinte sugárirányban elfele kéne menni, lehetőleg a legnagyobb pocsolya felé ill. ki az autóútra.
Hát én próbálom liberális szellemben nevelni és feleslegesen nem korlátozni, de néha azért muszáj!
Na ilyenkor van földön hentergés és szirénázás.
Ha egyből betenném a kocsiba, amikor eldobja magát, akkor sosem gyalogolhatna, mert lényegében a kocsiból való szabadonengedés első percétől az autóút/pocsolya felé törekszik a kis hamis.
Én meg próbálom más irányokba terelgetni.
A kezét fogni nem lehet, mert akkor is hiszti van és lábelgyengülés.
Már sajnálom, h. nem eresztettem el akkor amikor itt voltál, akkor megnézhetted volna, h. hogyan is néz ki nálunk egy séta.
Ded gyalogol árkon-bokron át, anya meg próbálja babakocsival követni és terelgetni a helyes irányba, anélkül, h. közvetlen erőszakot alkalmazna.
Lehet, h. kéne venni egy pulikutyát? :wink:

Csakegy!

Ez már nekem is eszembe jutott, h. Gergő ekcémája is még akkor jelentkezett, amikor kizárólag anyatejet evett, viszont mióta minden mást eszik, elő sem jött!!!! Csak a paradicsomtól lesznek apró pöttyök a szája körül, így azt tényleg kihagyjuk.
Mi is allergiás család vagyunk egyébként.

Okriszta!

Elképzeltelek, amint a szülészet lépcsőin felfelé kúszva azt a szót ismételgeted két fájás közt: " A laptopom, a laptopom!!!" :lol:
Mikor lesz vége a konferenciának?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Tök durva... reggel veszem ki Lillát a kiságyból (meglepően ynugis éjszaka volt leszámítva a légzésfigyelőt amivel valami gond van mert aa nyomorult 5 percenként csippantott egyet pedig Lilla tök hangosan szuszogott)... na szóval minden narancssárga... a kiságy, Lilla ruhája... Lilla arcán meg két nagy vörös folt.

Közben kiokoskodtuk, hogy valszeg kihányta a tegnap anyukáméktól kapott tököt (khm... ki tudja honnan származott és mennyi vegyszer volt benne), aztán a kihányt tökben aludt ezért kimarta az arcát... (érdekes, mert darabok nem voltak benne, csak simán NAGYON narancssárga minden)

Tök gáz, én nem emlékszem rá, hogy valaha is történt volna ilyen...

Lilla tök élénk, eszik, nincs hasmenése... úgyhogy kutya baja, csak nem értem mi volt ez az éjszakai hányás (gondolom az lehetett, bukásnak kicsit nagyon sok sárga volt mindenhol, akkor max. néhány folt lehetett volna... )
Vendég
 


sziasztok!

Lenne egy nagy kérdésem :!: :!: :!:

Pénteken voltam a nődokinál,mert szúrt az egész hasam.Megállapította hüvelyi vizsgálattal,hogy meg van rövidülve a méhnyakam eléggé,de a méhszáj szerencsére zárt!Szigorú fekvésre ítélt,csak wc-re kelhetek fel+magne B6 3x2
sima uh-val meg tudják nézni a méhnyak hosszát,vagy valami más vizsgálattal!
Eléggé el vagyok kenődve hisz csak a 23.héten járok még.
SEGÍTSETEK!MIT JAVASOLTOK MIT TEGYEK?MENJEK UH-RA MERT AZT NEM CSINÁLT PÉNTEKEN A DOKI?VAGY MIT?LEGYEK TÜRELMES,PIHENJEK?
Hétfőn kell visszamenni kontrolra,de veszett messzinek tűnik most!AGGÓGOM!SEGÍTSETEK!
KÖSZI ELŐRE IS

Kép

Kép
lecso
 
 


lecso: szerintem feküdjél! Mikor lenne a következő UH? (szerintem jó sokára... ha jól emlékszem nekem a 18. hét után csak a huszonsokadik héten volt)... nem tudom, hogy a megrövidült méhnyak miatt indokolt lehet-e egy soron kívüli UH, de sajnos ezzel jobb vigyázni (esetleg egy másik dokival is telefonon konzultálni??)

Remélem a többiek tudnak majd valami okosat is írni!!!!

Kitartás ! (fekvés közben meg érdemes rászokni valami hobbira - pl. keresztszemes hímzés, horgolás stb. Úgy jobban telik az idő és legalább aranyos babacuccokat is gyárthatsz... és gondolom csak nem kell már végig feküdnöd... nagyon remélem)
Vendég
 


rejo: igen :lol:

lecso: 4szer2t is nyomathatsz

csakegy: jaj

többti később.
én "csak"olvasok :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Lecsó, nem kell uh, a babának nincs baja!Ezen ne parázz, megrövidült nyakkal vígan elvgy, csak feküdni kell és nem emelgetni!!!Ne aggódj, ezren hordták ki a babát megrövidült nyakkal!A méhszáj zártsága a legfontosabb!Nyugi. nem lényeg az az uh!
Vendég
 


lecso én domival 22 héten rövidültem meg 2 centire.(4 centi a normáli)

Johannával a 16. héten rövidült meg 2 centire, és ki is nyíltam egy ujjnyira. TÉNYLEG feküdni kell. de látod itt vannak, ki lehet őket így is horadni, csak sokkal kényelmesebb! :lol: (vagy kényelmetlenebb? :shock: )ezt néha nehéz eldönteni.

hímzés kézimunka jó ötlet.

uh meg tudja mondani, de adoki keze az igazi.minek nézegessenek uh-val, doki sztem nem hazudott.

de nyugi, ez legyen a legnagyobb bajotok. második babánál egyébként jobban belefér a rövidülés, gyakoribb és ártalmatlanabb.

Kép

Kép
rejo
 
 


Lecso!

Pihi, fekvés, bivaly adag magnézium!
Uh-gal pontosan meg tudják nézni, h. mennyire van megrövidülve és, h. ki vagy-e nyílva, de szerintem nincs sok értelme nézegetni, mert bármikor változhat! (Én pénteken 4 centis voltam + totál zárt, vasátnap éjjel meg szültem!)
Szóval ne nézegettesd, és próbálj nem idegeskedni!
Inkább edd a magnéziumot! Az csökkenti a kontrakció hajlamot ezáltal a méh feszülését és a méhszáj tovább nyílását.
És nézd a TV-ben a hülye sorozatokat, olvass, vagy kézimunkázz! Csak ne azon agyalj, h. baj lesz! Nem lesz! Nyugi!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


melyik fórumra tartozik: folyamatosan édesség ehetnékem van.......

rambóka, annyira jót röhögtem gergő fejnehézségén :) kicsi pintyőke :) majd belejön. de stramp pasi lesz az tuti.

lecso, tőled pocakfotó??????? és nyugi, pihenjél sokat. zárt a méhszájad. úgyhogy nyugi.

fő a húslevesem. de ma mást nem voltam képes csinálni, csakhogy megnyugodjatok :) jó, mosogatás. meg ruci elpakolás. és túrógombit kéne csinálni, de lusta vagyok. viszont vágyom az édességre. de éhes is vagyok....ciki.
ja, a sorozatnézésem egyébként olyan,hogy vmikor 6 részletbe nézek meg egy részt :)

gyerek ma 3 órás délutáni csicsit művel...ha ezt tudom, akkor csinálom a dolgaimta. de felkészültem, hogy ma is csak 1 órás lesz.... :) sebja. egyik nap így, másik nap úgy....

vagy süssek vmit?.... :roll:

na, kelés van.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?