Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt

Csibe köszi az ötletet, miután én mostanában mindig zuhanyzom, ez eszembe sem jutott. Én egyébként megrögzött fürdős vagyok, de az orvosom azt mondta, hogy inkább ne. :cry: Ti hogy vagytok ezzel?

Tudtok valamit Pandáról?

Jó munkát mindenkinek akik dolgozik, aki meg pihen annak jó pihenést.

Kép
andi1975

Pandáról még semmit sem....

Andi, én fürdök, langyos vízben!
Vendég

Sziasztok!

A pénteki uh eredményeként Lafi mostmár engem is átszínezhetsz kékre :!: :!: :) a táblázatban.
Teljes bizonyossággal látható volt, hogy kisfiunk lesz, több szögből is láthattuk a kis kukackáját! :D Nagyon édes volt, bár nem igazán akarta, hogy meglessük az arcát, folyton ott volt a keze előtte, de azért részleteiben láthattuk őt! Készült róla dvd felvétel is, amit azóta már a mamákkal ezerszer megnéztünk:)
Egyszer már kérdeztem, de vhogy elmaradt a válasz:
Hogy tudok dvd-ről képet menteni? Tudjátok esetleg?

Bingi: szerintem se várjál dec. végéig a melóhelyen! Gyere el dec. elejével, szerintem addigra már mást sem fogsz kívánni, csak a fekvést! Eleinte én is azt gondoltam, hogy lehet, hogy még dolgoznom kellene decemberben is, mert hát mit csináljak én otthon, de azóta minden egyes napot számolok, hogy mikortól lehetek már otthon!!!! Te betanítottál már valakit???

Én már nagyon várom, h megérkezzen a megrendelt szoptatós párna, mert alig bírok aludni. Háton nem jó, mert húzódik a hasam alja, az oldaltfekvést meg Marci nem tudja elviselni, ahol oldalra fekszem elkezd ezerrel rugdalni :wink:

Andi! Én is nagy fürdős vagyok, de a doki engem is megpróbált lebeszélni róla, végül kiegyeztünk a langyos vízben való pancsolásban, de abban sem szabad sokáig, állítólag a mindenféle fertőzések lehetősége miatt.

KépKép
Kép
sagi1

Pandus:
leálltak a fájások.
Igaz, még a szülőszobán van, de d.u. kiveszik az infúziót és átállnak szurira meg tablettára. A méhszáj 2000-es. /megrövidült, de zárt!/
Kicsit megnyugodott, de egész éjjel nem aludt. Mindenkit puszil és köszöni a drukkokat!

Sági, nagy grat a kukacoshoz!
Vendég

Amit a Giraffe cégtől rendeltem az megjött... én sapeszokat kértem, mert párnám volt már, pont ilyen (de drágább volt boltban, mint a neten).

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Lego: de, van elég meló, csak hát mindig úgy vagyok vele, hogy több kéz többre megy és gyorsaban végzünk. Hétvégén el is készült végre a gyerekszoba és a hálónk is :) Most már azért nem fogok ennyit dolgozni otthon,mert nagyon érzem, hogy most már eljött a "megálljnak" az ideje.

Sagi: november 5-től jön az új ember állítólag, én meg pont akkortól mennék kicsit (2hét) táppénzre....filóztam, hogy inkább elnapolom megint a pihenést egy héttel,hogy betaníthassam de aztán rámszóltak, hogy ne legyek már hülye, vegyem már végre magamat előre!
Az a vicc, hogy a hétvégi munkálatoktól, festés, takarítás, padlószőnyeg leterítés stb., csak egy kicsit izomlázam van és fájt a derekam, de most, hogy megint itt bent vagyok, ülök ISZONYAT fájdalmam van a gátamnál, olyan mintha kiakadna a combcsontom és menni is szinte csak bicegve tudok....

Pandácskának millió drukk, hogy most már ne legyen semmi baj, és hazamehessen pihenni! Szegény mit élhetett át :(

bingii

Hála az égnek, hogy Pandácskánál leálltak a fájások!!! szegény, talán már megnyugodhat...bár azt hiszem igazán sose lehet megnyugodni, csak mikor már a kezünkben van az egészséges babánk...

Bingii: van fotó a szobáról???? nem győzöm hajtogatni, hogy vigyázz...az ülés meg most a legrosszabb ha ennyire fáj a gátad...én is belobbantam tegnap este gáttájilag, éjjel már azt hittem szülni fogok...nem vicc, ha pihenni kell, akkor pihenni kell...
és végre valaki kimondta, hogy Te magad legyél az első...hátha megkapod a jutalmat is, ennek kellene utána érdeklődnöd...mert ez viszont teljesen érthető...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Szegény Panda. Remélem most már nem lesz gond.
Csajok nem tudom ti hogy bírjátok a melót. Pont ezen beszélgettünk anyával. Ő velem is meg a hugommal is végig dolgozott pedig veszélyeztetett volt. Én mondtam hogy nem tudom hogy csinálta de én nem bírnám. Nem tudom.lehet hogy a vérnyomásom miatt de olyan hamar elfáradok ha egy helyben kell állnom...megszédülök és elkezd gyorsan verni a szivem. Olyankormuszály leülnöm.

Különben mostanában már az ülés is nehéz... Lili nyomja a gyomromat és alig kapok levegőt. :roll:

Szúrások most egyenlőre nekem sincsenek. Ha mozdulok fájdogál, de nemolyan vészes. Viszont az ágyban úgy fordulok egyik oldalról a másikra mint egy öregasszony. :P

Keményedés: azt olvastam (lehet hogy már írtam) hogy a 28. héttől már 1-3 normális óránként. Nekem ennyi azért nincs. Mostanában 4x 5x érzem egy nap. Nem fáj csak nagyon feszít.

A gyomrom nekem is kemény szokott lenni. Néha olyan mintha lenyeltem volna egy lufit. Feszít az egész hasam és nagyon kemény. De egyfolytában, tehát nem keményedés hanem sztem fel vagyok fújódva. :roll: Az a gond hogy néha megijedek hgy most akkor a méhem kemény egyfolytában vagy a gyomrom rosszalkodik. sztetek? Azért a kettő között van különbség, nem? Rá kell állnom az Activiára. :o

Kép
móni86

Helloka!
Készen a cuki eredményem:
éhgyomri: 5,1
2 órás: 5,8 :shock:
viszont van fehérje nyomokban a vízeletben, és a legrosszabb,hogy van cukor is: 4+ !!!
Be kellett jelentkeznem diab.ambu-ra :twisted:
Vendég

Ja el is felejtettem: reggel hívott a védőnő...de nem az enyém hanem egy másik, hogy ő helyettesíti az enyémet és azt szeretné tudni, mikor megyek a dokimhoz mert az nincs felírva. Mondtam hogy elvileg csak 20.án, de szeretnék menni jövő héten a 28. héten. Azt mondta nyugodtan menjek, mert ő is bent lesz a terhesgondozóban, vigyem oda a vizeletmintát és megcsinál minden előkészítést. Hát remélem jó gyorsan behív. :P :roll: Aztán meglátjuk a dokinál kell-e hisztizni. Képzeljétek, elfelejtettem hogy nekem a dokim azt mondta megismétlik az UH-m a placenta miatt. Szóval hivatkozhatok rá, hogy ő mondta. :D

Kép
móni86

Sziasztok!

Bocsi, de nem voltam net közelben... Pandával beszéltem tegnap. Baba le is írta röviden a lényeget. Dorka baba bent marad még! :) Azt mondta Pandi, az orra hegyét sem dughatja ki 36. hét előtt! :) Reméljük szófogadó kislány!

Kép
Kép
sleepin

Blongyi nem értem....vizeletben cukor de közben jó a cukrod....valami bibi van ott....
fehérje meg nem jó, toxémia jele.... :cry:
Vendég

Blongyi:

A vérben lévő glükóz - avagy szőlőcukor - a vesegomolyagban a vizeletképződés során először átszűrődik a szűrletbe, de az elvezető csatornák falában lévő pumpák visszaszívják, így normális esetben a vizeletben már nincs glükóz. Cukorbetegség esetén a vér glükóztartalma megemelkedik, így több kerül a szűrletbe is, mint amit az elvezető csatornák falán keresztül a vese vissza tud szívni. Ha koncentrációja ily módon eléri a visszaszívási képesség határát, akkor a vizeletben megjelenik a cukor.

Mikor indokolt a vizsgálat elvégzése?
A cukorbetegséggel járó magas vércukorszint kimutatására.

Ha értéke a normál tartománynál magasabb:
A vizeletben lévő cukor az emelkedett vércukorszint, így a cukorbetegség jelzője. Jól beállított cukorbetegeknél a vizeletben nincs cukor. A vizeletben lévő cukor kitűnő táptalaj a baktériumok számára, ezért a húgyúti fertőzések valószínűsége sokkal magasabb.

Mitől lehet magasabb, és mit tegyünk, hogy csökkentsük?
A vizeletben lévő cukor csökkentésére a cukorbetegség megfelelő kezelése, a diéta szigorú betartása javasolt. Inzulinnal kezelt cukorbetegek esetében az inzulin-adások időpontjai között gyűjtött (ún. frakcionált) vizeletből történő cukor-meghatározás alapján azt is ki lehet mutatni, hogy a nap melyik szakában igényel a betegség szigorúbb kontrollt.
Vendég

És még:

Kérdés:
A vizeletvizsgálatnál mit jelent az, hogy ery, mivel a vizeletvizsgálatom eredménye azt mutatta, hogy ebből nekem lényegesen több, O-10 helyett 150 van.
Válasz:
Ez a vizeletben levő erythrocyták= vörösvértestek számát jelöli. Nem szeretjük, ha a vér megjelenik a vizeletben, ez az un. mikroszkópos haematuria. Ez minden esetben valamilyen betegséget jelez, tehát forduljon orvosához.
Dr. Nagy László

Kérdés:
18 hetes kismama vagyok. A mostani vizeletvizsgálatnál az üledéknél az volt, hogy "1-1 fvs, kristályok". A "fvs" az fehérvérsejteket jelent? Kell emiatt aggodalmaskodnunk?
Válasz:
A vizeletleletben az 1-1 fvs valóban fehérvérsejtet jelent, emiatt nem kell aggódnia, ez ártalmatlan jelenség.
Dr. Ács Nándor

Kérdés:
Jelenleg 15 hetes terhes vagyok. Legutóbbi vizeletvizsgálat során kevés mennyiségű fehérjét és eddig nem azonosított baktériumot találtak a vizeletemben. Kérdésem az, hogy mi okozhatja e tünetek megjelenését és a tünetek károsan hatnak-e a magzatra. Illetve kialakulhat-e húgyúti fertőzés. A vizeletben talált baktériumot még nem azonosították, jelenleg tenyésztésen van. Terhességem eddig probléma mentes volt.
Válasz:
A terhesség során mindkét tünetet, a vizeletben történő fehérjeürítést, és a baktériumokat is komolyan kell venni. A fehérjeürítés lehet valamiféle vesebetegség következménye, vagy az
úgynevezett terhességi toxémia (magasvérnyomás-fehérjeürítéssel, és egyéb tünetekkel) részjelensége, bár ez az utóbbi a 15. héten nem valószínű, hogy fennállna. Első lépésként mindenképpen a vizsgálat ismétlését javasolnám, lehet ugyanis, hogy például hüvelyváladék
keveredett a vizeletbe, és az abban lévő fehérjét mutatta ki a vizsgálat, ugyanez vonatkozik a baktériumokra is. Ha az ismételt vizsgálat is pozitív lenne, akkor a megfelelő célzott további
vizsgálatokat el kell végezni, illetve a folyamatban lévő tenyésztés is fontos támpontot adhat.
Dr. Ács Nándor

Kérdés:
A védőnői vizsgálat keretében kötelező-e vizeletvizsgálatot végezni (fehérje)? Most 24. heti terhes vagyok, de eddig még a védőnő nem ajánlott fel ilyen lehetőséget. Jövő héten újra megyek hozzá, és szeretném, ha elvégeznék a vizeletvizsgálatot (enyhén emelkedett a vérnyomásom, ezért kissé ideges vagyok a lehetséges toxémia miatt). "Követelhetem" a vizsgálatot?
Válasz:
Vizeletvizsgálat elvégzése a terhesség alatt trimeszterenként legalább egyszer kötelező. Ez alatt a komplex laboratóriumi vizsgálatot értem (vizelet+üledék). Terhesgondozás során én szoktam tesztcsíkos vizeletvizsgálatot csinálni, ha nem is minden alkalommal, de elég gyakran.
Én azt gondolom, nyugodtan kérdezz rá a védőnődtől, hogy van-e erre lehetősége (kell, hogy legyen!) és beszéld meg vele, hogy téged megnyugtatna, ha rendszeresen elvégezné ezt a vizsgálatot. Ha valóban magas a vérnyomásod, akkor fokozottabb vizelet-ellenőrzésre szorulsz!
Remélem sikerül megbeszélned a gondodat a kolléganővel és megnyugszol.
További jó egészséget és boldog terhességet kívánok:
Makai Kinga

Kérdés:
18 hetes várandós vagyok, és a vizeletemben sok baktériumot és nyákfonalakat találtak. Mi okozza és mit jelent?
Válasz:
Ha a baktérium tény, akkor húgyúti fertőzést jelent. Nagyon sokszor hüvelyváladékkal kevert vizelet is okozhat ilyet. Első körben tehát célszerű a vizelet vizsgálat ismétlése un. középsugár vizeletből: megmosakszik, a vizelet elejét elengedi és a középső sugárból vesz mintát, amit azonnal a laborba juttat.
A bakteriális fertőzést - legyen az akár a hüvelyben, akár a vizeletben - kezelni kell és eredményesen lehet is.
A fertőzéshez mindenképpen kell a kórokozó: ez akár saját bőrünkön is lehet és higiéniai mulasztás miatt kerül oda, de nagyon sokszor a szexuális partner (is) ludas. Tudni kell: a nemi szervek vérbősége hajlamosít terhességben az ilyen fertőzésekre.
Dr. Nagy László

Kérdés:
A terhességem 30. hetében járok, a 26. héttől kezdve a vizeletmintámban mindig cukrot mutattak ki, ezért többször is elküldtek terheléses vércukorvizsgálatra. Az eredmények mindig a normális határon belül voltak, a legmagasabb érték 5.35 volt. Most már csak az a kérdésem, hogy tulajdonképpen mi a probléma velem és milyen teendőim vannak a hátralévő időben?
Válasz:
Ha a terheléses vizsgálatok során is rendben van a vércukor érték, akkor gyakorlatilag biztosan nincs csökkent cukortoleranciáról szó.
Ha a vizeletben ennek ellenére kimutatható cukor jelenléte, akkor vese-rendellenességről lehet szó, ha egyebekben rendben zajlik a terhesség, akkor szülés után kellene kivizsgálni, hogy mi az ok. Az is szóba jön, hogy egy terhességi-diabetes ambulanciát keressen fel a pontos kivizsgálás érdekében.
Vendég

Hahó!

Megvolt az UH, minden okés, koránál picit kisebb :). Megnéztem, Botit végig kisebbnek mondták aztán lett 3,5 kg és 52 cm. Amúgy nagyon gáz az egész, a felvételnél 45 percet álltunk sorban, persze kint voltunk az udvaron és a többiek tolták előrébb a babakocsinkat. aztán 50 percet vátrunk mire behivtak, addigra Boti türelme is fogytán volt, az enyém meg már elfogyott, tök rossz lett a kedvem, azt is elfelejtettem megkérdezni, hogy lát-e tökit a doki, aki tök büdös volt (fokhagymás izzadság) és mogorva. Jövő hétfőn megyek a dokimhoz, megmondom neki hogy a 36 hetest ő csinálja és majd bemegyünk ügyeleti idejében este, legalább én is meg tudnám nézni meg apa is tudna jönni.
Amikor ma vártunk akkor láttunk koraszülött babát, mobil inkubátorban tolták ide-oda.
Fiam meghibbant, nem alszik ma sem és nem is eszik. Most nekiállt játszani. Mondtam neki, hogy 4 óráig víz van és semmi más, 4-kor ismét megeheti a főzeléket ha óhajtja, ha nem akkor fél8-kor van vacsora. Kiváncsian várom a fejleményeket.
Ha muszáj lenne, bírnánk a melót, de azért jó, hogy nem muszáj. Sajnos pénzből élünk és a GYED nagyon kevés :(.
Pandával most már okés lesz minden, bár valamennyivel előbb ki fog jönni a bébije, az nagyon valószínű. Barátnőm ugyanigy volt , a végén a 35. héten kijött a lánya, de mint kiderült nem véletlenül, túl sűrű volt a vére mert túlvasazták őket. Állítólag azért.

Kép
Kép
normajeane

Pandus:
ahogy kihúzták az infúziót, újból kezdődtek a fájások. Visszakötötték. Méhszáj nem tágult, de szegény nagyon sír. :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

jaj Istenem...elhiszem, hogy sír, biztosan nagyon fél...szerencsére zárt a méhszáj...a mai nap lesz kritikus :cry:
drukk nektek Pandácska!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Azt lenne jó tudni, hogy miért akar kijönni?? Mert a barátnőm lányát utána két hétig kezelték, inkubátorban volt, higították a vérét, stb. TEhát nem véletlen akart ő kijönni és másodszorra nem is hagyta magát. Jó, az első elég korai lett volna, azt hiszem a 30. hétben indult el először.
Tudjátok ez olyan amikor hiába vannak fájások, nem jön az a baba, nem jön és a végén csaszi. Elég soknál ott derülnek ki dolgok, hogy rövid a zsinór meg rá volt totál tekeredve , általában ezek. Szóval a természet nem hulye , bár az tagadhatatlan, hogy hazánkban túl sok a császár, legalábbis ezt állítják az okosok. Mondjuk ha a gyerekem élete a tét, pont nem érdekelne a statisztika.
Viszont Pandusnak asszem jön a szigorú fekvés és lehet haza sem fogják engedni ezek után :(, inkább ez a gáz, lelkileg ez borzasztó lesz neki. De hát túléli és a végén lesz szép okos Dorkája. Csak ki kell bírni. Hajrá Panda!!

Kép
Kép
normajeane

:( Nem jó hírek. Szorítok!
Különben erről jutott eszembe.Mikortól lehet már megmenteni a babát? Mert sok helyen olvasom hogy már a 28. héttől. De az nekem olyan korainak tűnik. :? Ti tudtok valamit róla?
Különben én is nagyon félek, hogy idő előtt akar jönni. Nyugodtan lecseszhetsz Lafi, csak a keményedések miatt parázok, mert hát Pandácska is keményedett. Igaz azt nem tudom mennyire.

Kép
móni86

Vörösbegy: még nincs kép,mert tegnap este 9körül végeztünk és már zuhanyozni, hajat mosni alig volt erőm,de a héten csinálok mindenképpen:)
Amúgy jövő héttől táppénzre megyek. Le lettem hülyézve, hogy eddig nem mentem, úgyhogy most már tényleg megyek egy kis pihire és igyekszem majd tényleg pihenni :)
Te mára jobban lettél amúgy??

Pandácska:( Beszélj avval a gyerekkel, hogy nix kukucska, még várnia kell picit!!! Remélem nagyon, hogy nem lesz semmi gond!! Drukkolok!!!

bingii

Móni! orvosilag jelenleg a speciális PIC (koraszülött intenzív centrum) már 24. héttől van esély...de ez nagyon nagyon ritka...mármint megmenteni a babát, de volt már rá sok példa..persze minél nagyobb a baba súlya annál jobbak a kilátásai...csak hát sok-sok szövődmény jelentkezhet az inkubátorban való kezelés során...agyvérzés, szaruhártya károsodás, tüdőkilyukadás :cry: ... de ilyen szempontól ők a 24. hetet már jócskán elhagyták...
a következő határ valóban a 28 hét, innentől már kicsit jobbak a baba esélyei...de még így is korai lenne...
nagyon nagyon remélem, hogy a 3. X-ig legalább sikerül kihúzniuk, mégha kórházban is...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Bingi jól teszed! Pihizz!! :lol:

Vörörsbegy! Szerinted a 30.héttől már lenne rá esély hogy egészséges lesz?

Kép
móni86

Móni, igen.

De talán nem kéne minden keményedést bajnak titulálni, ne haragudjatok, de ez a para-cucc engem marhára idegesít.
Egyszer Boo, aztán Baba, most meg a keményedés...mi lenne, ha nem foglalkoznátok azzal, milyen a rossz keményedés???Űgyis érezni fogjátok...ha nem jó. A keményedés normális dolog!!!!Ha napi 10-nál több vagy egy órán belül 3-nál több, na az nem normális, de nem feltétlenül baj, baj akkor van, ha betonkemény folyamatosan.
Nem tudom, én egész nap dolgozom, nem érek rá agyalni, most épp jó vagy nem jó, hogy megmoccan vagy nem moccan, hopgy kemény vagy nem kemény stb....
Foglaljátok el magatokat és ne agyaljatok!
Én a szülés előtt 4 héttel megyek táppénzre, nem akarnák hamarabb.
Pedig fáradt vagyok, napi 8 órát ülük, kemény agyi munka és persze a pénz miatt is...

(direkt T/2-ben írtam mindent és nem neveztem meg senkit...)

Ne haragudjatok, de tényleg, ne legyetek para-mamik!!!

Pandusnak zárt a méhszáj és ez fontos!!!Ez jó hír!!!Az infúzió majd benttartja dorkát!
Vendég

Így is kell csinálni, Lafi. Én egyik babánál sem voltam parázós, nem is lett baja egyiknek sem. Nem szabad arra gondolni, hogy baj lesz. Ennyi erővel az utcára se menjünk ki, mert ha tegnap elütöttek valakit, akkor ma minket is el fognak. Ne aggódjatok, ha valami baj van, azu úgyis időben kiderül. Amíg a doki azt mondja, minden rendben, addig minden rendben. Ha valakinek bármi kétsége van, nyugodtan kérdezze a védőnőt, azért vannak, hogy segítsenek.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sőt! Még a nagyon sok és hosszú ideig tartó keményedés sem biztos, ohgy bajt jelez, én személyesen ismerek egy kismamit aki minden magnézium és pihenés ellenére végighányta és végigkeményedte a 8 hónapot és a kiírt napon szült végül. Szó szerint folyamatosan keményedett valamennyire, volt, hogy nagyon volt, hogy kicsit . A bébi tök egészséges lett.

A lényeg a viz, hogy az ne folyjon el. Még a nyitott méhszáj sem gáz, max még pisilni sem kelhet fel két hónapig. Víz nélkül viszont muszáj kivenni. Megnéztem, én a 34. héttől 2111 voltam aztán a 38. héten már 1111 és ezzel mászkáltam még 2,5 hetet mire Botos hajlandó volt elindulni kifelé.

Kép
Kép
normajeane

Pandusnak 1000millió drukk, nagyon szorítok értük! Az már jó hír, hogy zárt a méhszáj! Sok-sok erőt Pandus!!!

Lafi, igazad van, igenis, hogy sokat számít ez az állandó para. Nem szabad. A természetes félsz persze egyértelmű, hogy megvan mindenkinél, de nem szabad(na) túlzásokba esnünk. Nekem is nyitva van a méhszáj 1 ujjnyira (és keményedek én is rendesen..), ezt már le sem írtam, amikor a múlt heti UH-ról beszáámoltam. Próbálom azt csinálni, amit Vörösbegy is írt, ha érzem, hogy elég, akkor bizony pihenni kell.

Bingii, én is nagyon kiváncsi vagyok a képekre, remélem lesz majd :)

Vörösbegy, még neked akartam írni, hogy a mostani Kismamában, van egy rövidke cikk a "szülész válaszol" rovatban a művi meddővé tételről. Egy olvasó tette fel a kérdést Dr. Boros Juditnak és ő válaszolt.

KépKép
lorcsi

Jóóóóó reggelt Vietnám!

Hát lehet Móni, hogy le kéne kötnöd magad valamivel, túl sokat vagy otthon. Amíg Marcus nem mocorgott voltak rossz gondolataim, és félve vártam minden uh-t, eredményt. De mióta érezhető a testi kontaktus köztünk, azóta nyugi vagyok - mert így-úgy, de együtt éldegélünk. :)
Én még pár napot dolgozok, de azt elég keményen. Ma 6:20-ra bent voltam már, mert 4:20kor el akarok menni az uh miatt, egyébként este 6-7ig dolgozok+haza is viszek, hogy nagyjából minden meglegyen mire elmegyek... Nem tudom, hogy mi lesz utána, jó az esküvő előtt lesz dolgom, de utána??? Arra gondoltam, hogy varrni fogok, vagy valami hasonló. Egyébként nekem a reggelek a szarok, úgy érzemm agam mint egy reumás csiga, de este még tudnám pár órát nyomni a munkát... csak hát jön a takarító nő, meg utálok a vonaton későn menni. Nekem ha fáj bekapok egy Magne b-t, ha jobban fáj, akkor pihenek és kész. Egyébként ha megkérdezik tőlem hogy vagyok nem szeretek panaszkodni - hisz életem legszebb hónapjaimat töltöm.

Egyébként meg csajok! Már csak azért se lehet semmi gáz, mert a babánk az arany disznó évében fogant és születik! Ez ritka nagy szerencse!!! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Bingii, megnéztem a blogod! Nagyon komoly festő vagy! A sapeszod pedig már az előszoktatás??? :) Húzhattál volna Jankára is sapeszt. :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Pandus:

Le tudták venni az infúzióról, injekciót kap.
Méhszáj nagyon jól tartja magát és felkerült a szülőszobáról végre osztályra, így pihenni is jobban tud.
Tüdőérlelőket megkapta, amennyit most adni lehet.
Vendég

Lafi!
köszi az infót, végre valami igazán jó hír!!!!!!!!!!!!!!! csak így tovább, még sok-sok együtt töltök hetet kívánok nekik!!!!!
Lafi mikor ránézek a vonalzódra olyan jó látni, hogy már hol jársz, mindjárt 31 hét és olyan jó, hogy olyan hamar mindig mi is ott járunk, persze akkor Te már megint előbb :lol: na ez értelmes volt nagyon :lol:

Konkri! nem is szabad panaszkodni ha megkérdeznek, elég ha itt kinyavalyogjuk magunkat :lol: mi már egy éve próbálkoztunk Barnival mikor hallottam, hogy aranydisznó éve jön, akkor tudtam, hogy ebben az évben fog foganni... :lol: én is disznó vagyok és ez az én évem... :lol: :lol: :lol: soha rosszabbat senkinek!

Lorcsi! köszönöm szépen, meg fogom nézni...bár megmondom őszintén hajlok a megcsináltatás felé...amennyire érzem a különbséget a "régebbi" és mostani terhességeim között, úgy érzem még egyet bevállalni nagy merészség lenne...meg hát 4. császár :?

Tóthzsu! most nagyon szeretném ha a kérdésemet nem értenéd félre, de ebben a felbolydult hetekben-hónapokban nem változott meg a véleményed az otthonszüléssel kapcsolatban? itt elsősorban most nem G.Á. személyére gondolok, hanem arra, hogy tényleg bárkivel bármikor bármi komlikáció felléphet...és akkor mégis jobb a "rideg" kórházban...nagyon bátornak tartalak!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Konkri: igazából csákót akartam hajtogatni, de nem volt olyan igazi újságom hozzá:D

Lorcsi: lesz kép mindenképpen, de basszus tegnap megfogadtam, hogy hazamegyek és pihenek és ahhoz képest este 11-ig takarítottam, pakoltunk a párommal, átrendeztük a nappalit stb. így a képre már nem jutott időm, erőm.
Csütörtökön lesz meg a kiságy úgyhogy majd szerintem akkor csinálok képet, hogy azt is lehessen látni :D Jövő héten meg megveszem az ágyneműt :D Már úúúúúgy várom!

Pandus: most már aztán tényleg mondd meg annak a huncut gyereknek, hogy ne tréfálkozzon itt veled és pihenjen most már odabent!! Remélem szót fog fogadni:) Drukkolok ezerrel, hogy ne legyen gond, de most már csak nem lesz:)

bingii

Sziasztok!

Örülök a Panda-féle jó fejleményeknek, csak így tovább, drukkolok, hogy a baba még ne legyen kíváncsi a kinti világra!

Móni! Én is úgy tudom, hogy a 28. héttől életképes már a baba, de azért az tényleg elég korai! Nálunk most, a 30-31. héten az uh-on a doki azt mondta, hogy 1,8 kg Marci. Tehát ha ehhez viszonyítunk, akkor a 28. héten még kisebb, DE ÉLETKÉPES! Persze a tüdeje meg egybek még "fejlesztésre" szorulnak.
Kérdezted, hogy hogyan lehet bírni a munkát ilyenkor. Szerintem is jó, ha dolgozunk - persze nem eltúlozva - mert az tényleg elvonja a figyelmünket sok minden bajunkról, valóban nem agyalok én sem annyit, mintha ráérnék. Igaza van Lafinak, no para, foglaljuk le magunkat valamivel, de ne aggódjunk túl semmit!
Bár a Blongyi leletei valóban nem túl jók! :?

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ha túlpihenem magam, az sem jó! Most pl. hétvégén szinte végig pihi, fekvés, de a végén már fájt a fejem, meg akartam bolondulni. Elmentünk sétálni a párommal, rögtön jobb lett!:)

Én ezeket az ijesztgetős dokikat is utálom, akik ilyeneket mondanak, hogy túl nagy v. túl kicsi a gyerek, :evil: aztán meg teljesen normál súllyal megszületik, ahogy Norma is írta!

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok!
Én is örülök Pandának! :)

Én azt terveztem hogy tanulok a terhességem alatt...de totál tompa az agyam. :roll: Tévében is csak a rajzfilmeket meg vígjátékokat bírom felfogni. :lol:

Csajok! A cukoreredmény ált.mennyi idő alatt jön meg?

Bingii: mi a blogod címe? Én is kíváncsi vagyok! :roll:

Kép
móni86

Móni - Vörösbegy blogjáról oda találsz - oszt akkó two in one... :)

Sagi, az én fejem is fáj ha sokat vagyok ágyba, vagyis úgy csinálom, hogy felkelek, eszek valami édeset, aztán visszafekszek... :) de én se tudok sokat pihenni, utána fáj mindenem (a csontjaim), de estére már f@szán bejáratódok. Az előbb még futottam is :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok

De jó, hogy ilyen jó hírek vannak Pandáékról, mosmár biztosan nem lesz velük semmi gond. :lol:

Egyébként Lafi igazad van a parázást illetően, csakhát nem olyan könnyű betartani, hogy nem fogunk parázni. Az ember mindig olvas ezt meg azt azután már kész is az idegroham.

Móni nekem a cukor eredményem mindig elkészült másnapra.

Kép
andi1975

kösz andi. Hát nem tudom, nekem nem mondták mikorra lesz kész, csak annyit hogy ha gond van én is kapok papírt, ha nincs csak a doki. Szóval nem tudom meddíg várjam. :roll:

Kép
móni86

Moni, nekem is elkészült másnapra...

Andi, persze értem én, de a fő dolog, hogy ne ezel teljen a terhesség!Meg hát én pl. semmi hülyeséget nem olvasok, szóval nincs min agyalnom sem. Csak azt olvasom, ami engem érint, semmmi mást, mert hát akkor belehülyülnék, annyi minden baj lehet, hogy még a végén a tüneteket megismerném magamon....így hát én csak és kizárólag a pcos terhesség viszonyáan kutatok, cukorbetegség, magas vérnyomás és toxémia oszt jó napot.
semmi más nem érdekel.

példa:
voltam már párszor kisrutinon, ott egy csomó értékem eltérő, ha lenne kedvem, belemagyarázhatnám, hogy hűha ebből vesekövem lesz, abból lábdagadásom, amabból meg vérszegénységem, mindez közel 10 éven belül...és még árthat is a gyereknek, ha nem vigyázok, persze nem biztos, de 1 milllió nőből egynek volt ilyen...morbid igaz, de mi jelenleg ilyen dolgokon parázunk.
nos, mindek ezen agyalni???mit is tudok tenni?semmit.akkor a lényeg:
megkérdem a dokit van olyan ami miatt most aggódnom kéne és elég nagy a kockázat?
nincs, de ht 1 millió terhességből egynek volt baja.
értem, köszönöm, na én nem az az egy vagyok....

és ennyi.

ne értsetek félre, persze én is aggódom, de nem jár ezen az eszem állandóan, hogy most épp nem mozog és akkor mi van most épp sokat mozog, mi van....

emlékeztek?van aki egyszer azért parázott hogy keveset mozog, megmagyaráztuk, miért. rá pár napra, meg hogy sokat mozog...hát ez nonszensz...

most parázzak azon, hogy cukros vagyok, ma qva magas volt a nyomim(mondjuk fel is baszták bent az agyam, ilyenkor mennék tp-re...), akkor alig mozog, hogy rendszeres migrénem van, hogy ideges vagyok a melóhelyen, hogy ma egész nap bőgtem az idegtől, hogy toxémia-gyanúm van, hogy nem híztam még, hogy vannak rossz értékeim a kislaborban, hogy cigiztem, amikor még a terhesség elején jártam, hogy 2-4 naponta borozgatok, hogy a férjemmel veszekszem, hogy keményedik néha a hasam, hogy tegnap ment a hasam, hogy mi lesz hakoraszülött lesz..................stb. most hirtelen ennyi jutott eszzembe............

na nem idegesítem magam a fentiek miatt....ha a gyerek jönni akar, kijön, előbb vagy utóbb, de kijön, nem az ilyen apró hülyeségeken múlik....

gyerekek, beszéljünk arról, hogy ki mit vett hogyan merre meddig, mint korábban!!!!!!!!!!!ki mikor miért hogyan veszett össze ezzel azzal meg amazzal és egyáltalán.
ne a paráról szóljon a dolog!aki parázik, gondolja végig, mit veszít azzal a kis idővel amit parával tölt el!!!!!!!!!!Mingyá szülünk vazze!!!!!!!!!Nincs sok idő!!!!!!!!!!!
Ha baj van vagy kérdés van, persze az jöjjön, de ne haragudjatok, a para-baj nem baj!!!!!!!!Egyikünknek sincs semmi baja!!!!!!!!És nem ez a lényeg???????????
Vendég

Ja és még egy:

Vörösbegy holnapután 30. hét!!!!!!!!!!

Mazsola és én 31. hét!!!!!!!!!!!

Pocok 32. hét!!!!!!!!!!!!!!

Visszaszámlálás!!!!!!!!!
Vendég

De jó nektek, hogy mindjárt szültök. Én már alig várom, de még 3 hónap. Már majdnem mindent megvettünk, csak 2-3 dolog hiányzik. De én nem rendezkedek, csak kari után. Addig is nem bámulom az üres kiságyat, hogy de jöhetne már. Én már úgy babáznék. Érdekes, de egy csomóan azt kérdezik, hogy lesz-e segítségem :shock: Mire gondolnak? Eddig sem volt senki aki besegített volna, mondjuk a háztartásba, vagy a vásárlásba, nem olyan az én családom. Csak magamra, meg a férjemre számíthatok ebben a dolgoban. Van akihez odakltözik anyuka 1-2 hétre amikor megszületik a pici. Én ezt nem értem. Nekem kell ellátnom a családomat, nem gondolom, hogy 1-2 hét segítség után könnyebben menne. Na mindegy. Nekem az anyám még annyit sem kérdezett sosem, hogy lemenjek-e a boltba neked kislányom, vagy segítsek-e kivasalni, vagy ilyesmi. Úgyogy nekem már rutinból megy majd az időbeosztás, hogy mindenre, és mindenkire jusson.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Lafi! én is csak azt tudom mondani, hogy igazad van. És tisztább napjaimban én is így gondolkodom. :lol: Most azon vagyok hogy találjak valamit amivel lefoglalhatom magam. Sz@r így itthon. Lehet megint elkezdek rajzolni. Azzal csak egy a gond...hogy utána irtóra fáj a hátam a görnyedéstől. :P

Akkor lehet hogy már nekem is kész van a cukrom? Az jó lenne, mert semmit nem kaptam és az azt jelentené hogy nincs gond. -mondjuk meglepődnék rendesen amennyi CHt összeeszek az utóbbi 2 hónapban. :roll: Juj tegnap mamim csinált nekem nudlit. Na még ma is azt ettem. :D

Venni még mindíg nem vettünk semmi újat. Majd nov. közepe felé kezdjük a vásárolgatást szép lassan. A kisággyal meg a hozzátartozó cucokkal (ágynemű, babapléd, baldachin stb.) kezdjük. Meg szeretném megcsinálni a dekorációt. És ha minden jól megy, anyósom megy pestre jövő héten, azt írok neki listát, milyen ruhák kellenek, és amit tud azt hoz. Lehet válogatni. Alig várom!!! :lol: :lol:

Segítségem nekem lesz...de asszem nekem fog is kelleni, amilyen szeleburdi vagyok. (hugomat sikerült fejreejtenem babakorában :oops:) :roll: Persze nem engedem hogy belepofázzanak, csak ha kérem akkor segítenek.

Kép
móni86

Ja elfelejtettem. _Lafi ahogy így írtad hogy mi mindenen parázhatnál...hát én már összesz@rtam volna magam. :lol:

Kép
móni86

Lafi teljesen igazad van, úgysem tudjuk kikerülni a sorsot. Aminek jönnie kell az úgyis jönni fog, ha aggódunk rajta, ha nem. És tényleg teljesen fölösleges ezzel tölteni ezt a csodálatos időszakot.

Tényleg Lafi tök jó, hogy már a 31. hétben van. Ahogy nézem neked jó esélyed van egy karácsony környéki szülésre, ugye? Ha jól láttam a táblázatban akkor Te a MÁV-ban fogsz szülni. Van erről valami infód, hogy addigra átköltözik- e a Szabolcsból, mert elvileg én is ott fogok szülni.

Hát mi még nem igazán vettünk sokmindent. Azaz vettünk 6 kombidresszt, van 1 alvós zsákunk és 2 db cumink ennyi. A babakocsit és a kiságyat majd csak december elején vesszük meg. A többit meg novemberben szeretnénk beszerezni. Az az igazság, hogy mostmár lassan el kellen kezdenünk bevásárolni, mert én már a decemberi tömegnyomorban nem szeretnék áruházakat járni. Én jelen pillanatban még az interneten keresem a jó kis babruha üzleteket, ahol lehet nem horror áron is vásárolni rugdalózokat stb.

Kép
andi1975

Móni: bingi.freeblog.hu :)

Jó éjt Mindenkinek!

bingii

Örülök, hogy senki nem vette sértésnek vagy direkt megbántásnak a dolgot....

Hát Móni, látod, mennyi mindenen kéne agyalnom, mégsem teszem... :wink: Csak élvezem, hogy van bent egy kukis!

Andi nézd meg: www.babaholmiolcson.hu És hát igen, ha mázlim van, akkor nem a télapó, hanem csak a Jézuska hozza, de ha a télapó, nem keseredek el, az már a 36.. hét lenne amúgy is.

Sleepin???Eltűntél!Ti hogyan álltok a babavilággal?
Vendég

Andi, vagy nézd meg a www.babyoutlet.hu - t

de a webáruázakra is rákereshetsz... én szívesen nézelődök ott is, az nem olyan fárasztó.

A tegnapi vizsgálatom eredménye: no sex! lágy a méh szájam... de szerintem ez túl óvatos utasítás, mert egyébként zárt. Írt fel vasat is a dokibácsi, állítólag csökkenti a csoki éhséget is - mondtam, hogy nem hiszem :)
Mondtam, hogy kaptam beutalót a védőnőtől belgyógyászatra, de még nem voltam. Csodálkozott... mert hogy már rég kellett volna menni... (de hát ha nem küldött senki) Ti mikor voltatok?

Nekem folyton ég a fejem, nektek? És Marcus a tüdőmben tanyázik, néha letuszkolom, mikor már úgy érzem, hogy megfulladok és elájulok....

Ja sógorom a no szex utasításra azt mondta, hogy legalább tudja most már hogy mit kap az uram nászajándékba... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Vagyok vagyok, tegnapi napom kicsit sűrű is volt... 8ig melóztam és majd szétszakadt a derekam estére! Naszóval...

Lafi egyetértek, de gondolom ez nem meglepő! :)

Bababirodalom eléggé gyéren áll, épp ágykutatásban vagyok ezerrel. Nem valószínű, hogy újonnan veszünk. Ruhák alakulnak, bár sok beszerezni való van még! Én szerintem fizu után kimegyek a Nagykőrösi úti boltba (ahol a babakocsit vettük Lafival) és ott szépen bevásárolok. A nő tündéri, tuti tud segíteni mit érdemes mit nem (remélem nem beszél rám millió tök fölös dolgot...) Szóval én ott meg az outletben fogok ruhákat bevásárolni. Meg persze innen onnan... :D

Ha már itt tartunk, kint voltunk a Baba-mama expon. Hát lányok örüljetek, hogy nem voltatok. Számomra egy akkora csalódás volt! Kicsi volt (fél kiállítónak köze nem volt a babához pl. otp, oriflame, t-mobile, üdülési helyek stb.) Jó biztos volt vmi családi akciójuk, de akkor is... ennek nem erről kellett volna szólnia. Aztán le lehet vásárolni a jegy árát (eleve mi az h belépős??? és ráadásul 1500.- - mondjuk ezt tudtam előre, de így utólag nem értem mire föl). Aha, 10% kedvezmény. Hol? Minimanó és Kreatív játékok (irtó drága). Minimanó meg nem hozott ki csak babakocsikat meg vmi kádat (ami nekünk már van). De szerencsére a boltban is le lehet majd vásárolni. Naszóval nagyon csalódtam! 1 db rugit nem tudtunk venni, mert 1. nem volt jó árban, 2. nem tetszettek annyira, hogy azt mondjam ez kell nekem ha törik ha szakad. Volt 1 ágynemű ami nagyon tetszett. 16000ért. Hát majdnem beszóltam a csajnak, hogy ez most komoly, vagy vicc??? Na ez volt a vasárnapunk.

Már én is szeretnék túllenni a nagy részén a vásárlásnak, csakhát sosem jutunk el... Párom szegénykém 12 órázik egyfolytában, én kedden-csütörtökön estig dolgozok... Itthon is vállalok munkát, és közben itt a ház... Nade lesz ennyi dolgom (sőt) 3 hónap múlva is! :)

Mindemellett jól vagyok! Fáj itt ott ez az, de ez vele jár! :lol: Na meg ez a kis Gézengúz amiket lerendez odabent... Izgága... :lol:

Na most aztán kaptatok tőlem szöveget rendesen!!! :)

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok!

Mi voltunk kint a BNV-n a kismama börzén.Rengetegen voltak,alig lehetett mozdulni.Nagyon jó áron voltak pelenkák,nagyon megérte venni,csak mi nem mertünk sokat,mert hát ugye ki tudja melyik válik majd be kismanónak:)Igy vettünk egy csomag Liberot és egy csomag Pamperst.Már a pelenkáért érdemes kimenni,mi tervezzük is tavasszal megint.Meg volt tök olcsón(legalábbis én nem láttam még ilyen áron)kismama nadrágok,vettem is egyet 3400 ft-ért,Cristina mode-s.Az előző nacim 8900 ft volt.
Mi már nagyon jól állunk a vásárlással,nem akartuk a legvégére hagyni,uh mindig vettünk valamit szép lassan.Meg rengeteg jó minőségű kisruhát kaptam egyik szomszédomtól:)A kiságyra vártunk eddig,mert az Ikeába néztük ki és már augusztus ota nem hozzák meg.Aztán már beleuntam,hogy mindig más időpontot mondanak,uh megnéztem a bécsi ikea honlapját,ott meg lehet kapni,ráadásul olcsobban.Uh pénteken megyünk ki.
Valamelyikőtök irta hogy szokott kijárni az osztrákokhoz(bocsi,de nem emlékszem,h ki).Azt szeretném kérdezni,hogy mit éri még meg venni babadolgot?
Olyat is olvastam h jobb minőségiek vannak kint,mint itthon.
Konkri,én a legelején voltam belgyogyászati vizsgálaton a házi dokimnál,ami EKG-ből állt csak.Nem tudom erre gondoltál?

Hu,hosszura sikerültem.

KépKép
pocok81

Sziasztok!

Csajok asszem nálam megismétlődik a toxémia. :( LEgalábbis a 90/50es vérnyomim a napokban 140/90 lett...eléggé kómás is vagyok emiatt.
Dokimmal nem tudtam beszélni,de ünnepek után (ha nem változik) elmegyek.ugyis mennem kéne jövő pénteken. Remélem csak átmeneti viccelődés ez,mert nagyon nem szeretnék ismét kh-ba kerülni. :cry: :cry:

Pandának nagyon drukkolok,bár ahogy olvasom már jobban vannak.És ha nincs újabb hír akkor az jó jel. :wink: Dorka Pandus sokat gondolok Rátok!

Vásárlás:(Lafi kérésére :lol: ) mi jól állunk.12én még egy pesti körút és kész.Legalábbis utána max ha valami nagyon megtetszik...

Pocok.Mi járunk vásárolni Ausztiába.Tervezzük karácsony előttre még,bár csak édességek,játékok miatt.
Amit ajánlani tudok az a "KIK" (elsőre kínainak tűnik-az elrendezés miatt-de minőségi áruk vannak benne), "H&M" (sokkal nagyobb-bővebb a kinálat mint Mo-on), játékok kb 30%-al olcsóbbak (pl ToysRus), lakberendezési áruház (ikeahoz hasonló-vannak babaholmik is) a MömaX.
Ezek elfogadható áron kínálnak és mégis sokkal finomabb és jobb minőségű,mint nálunk.

Vendégeim vannak a napokban,próbálok jönni,olvasni.
Puszilok mindenkit.

LegoViki
Vendég

Jav:Ausztriába
Vendég

ma reggeli helyzetjelentés Pandáról:

semmi gond , feszülésnek, fájásnak nyoma sincs tegnap reggel óta. Jó messzire elküldtük őket !
Továbbra is karba kap szuriban Bricanylt. Majd holnaptól megpróbálják csökkenteni a mg-ot is.
Mindenkit puszil!!

Kép
Kép
sleepin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?