Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Rita!
Jobbulást a gyerekeknek!
Pocakfájás. Én sem értem miért ilyen szeles Ákos. Nem sír, csak panaszkodik. Kaja: én sem eszek semmi különöset, mégis egy felnőtt ember javáráa válna ennyi szél. :)

Hajni!
Nagyon helyesek vagytok, de tényleg kérjük nagyba is a képet.

Móni!
Janka is gyönyörű!!! Ma hozzánk is jönnek vendégek. Nem baj, csak előtte takarítson ki valaki. :?

Andi!
Természtes, hogy néha "haragszol" a kicsikre. Amikor kómásan kell felkelnem, én is dühös vagyok, főleg, ha még előtte tettem le a fejem. Néha nagyon jó időzít Ákos, Manót elaltattam, rendbe a lakás, na végre alhatok, tuti akkor kel fel. :) Na elről Ő nem tehet. :)

Ciripke, Hajni!
De jó, hogy nektek közelben vannak nagyik, és ráérnek, nálunk ezért szóba sem jöhet a munka. Így is lesz gond, ha visszaállok a melóba, szerencsére egy kicsit még odébb van.

Timi!
Ti, hogy vagytok.

Zsu!
Ok. :D

Minden hófordulós babának, sok boldogságot utólag is. :wink:

Nálam két hét múlva esedékes egy fodrász, már nagoyn várom. :D

Csajok!
Nekem is nagyon hiányzik Marek. De nekem azt írta, hogy kerüli a fórumot. Én privibe "beszéltem vele". Gondolhatjátok, hogy nincs valami jó lelkiállapotban. De szerintem mindenkinek szívesen fog válaszolni, ha érdeklődtök. Örülni fog, hogy gondoltok rá.

További kellemes hétvégét nektek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Móni:
butítottam képet, mingyáá felrakom.

Jolka:
hát igen, nagyi nélkül én sem ugrálhatnék. :oops:

Minden hófordulós babának sok-sok boldog 1 hónapot. :)

Mogyo:
ezt a 3. hónapos hozzátápit azéé gondold még át. :oops:

Andi:
lesz ez még így se. :)
Gondolj csak arra, h kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.
És milyen igaz. :lol: :lol:

na és a kép: a fejem nem nézni, mert érdekes grimaszt vágok. :?

Kép

Kép
Kép
h@jni

Andi:
ezt a fürdést meg ne emlgesd mááá, megesz az irigység. :twisted: :twisted:

Kép
Kép
h@jni

Móni:
édipofa Janka. :)

Na megyek főzni. :arrow:

és még egy kis dicsek:
mindkét gyerekem régi idő szerint fél10 után kelt. Tehát én is akkor. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni, nagyon bombázó vagy, legalább tudom mitől olyan szépek a gyerekek!

csajok, én már fürdök egy ideje, mióta0elmúlt aminek el kellett...

minden egy, két, 2,43 és bármilyen korú babának sok boldogságot!

Marci tegnap alig evett, reggeli fél kilenckor, egykor ebéd mamáéknál cumiból kb 55 ml, délután fejtem 100at aztán ciciből uzyi meg vacsi. de emiatt annyira tele volt a cici, alig tudta bekapni éjjel még egy kis fikusz is volt az orrában, lejöttünk sterimározni, meg kiporszivoztuk,mert ugy csörcsögött. nem náthás csak takis volt.

Jolka, azért az első két gyerekemet nem könnyen passzoltam még le, Barnut főleg nem, nem voltam hajlandó cumisüveget adni neki (hiba volt)

Móni! Barnabásnak urticaria pigmentosája van, 4 hónaposan jött ki. Heim Pálban voltunk kivizsgáláson. Nem tudni mi okozza (kaja nem mert csak anyatejet kapott), nagyon ritka betegség, barna pöttyök vannak rajta amik nagy hőváltozásra, dörzsölésre bepirosodnak és vizsketnek (hisztamint termelnek). Kortikoszteroidos krémet (szerintem sz@rt sem ér) ill. fenistil cseppet kap rá, ha viszket. Első körben napi 3x8 cseppet kapott, utána egy másik doki mondta, hogy ő nem adna ennyit a saját gyerekének. F@sza, ekkor már fél éve szedtük. Most csak akkor kap, ha viszket, kb hetente 1x

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke:
nemááá, Marci 10 hós kora óta kapja a Fenistil cseppet, napi 3x ahány kg. Szval akkor napi 3x8, most napi 3x11 cseppet. :shock: :shock:
Szintén a bőre miatt. :roll:
Most akkor ne adjam, nyáron volt pár hét szünet, de szinte állanódan szedi ő is, én neki is szteroidos krémjei vannak, locoid és elocom.

Kép
Kép
h@jni

És köszi a dícséretet, de jelenleg minden vagyok, csak bombázó nem. :?

Kép
Kép
h@jni

NE MÁR, HOGY CSAK EZ a kép sikerült jól?! szerintem csini vagy.
én is szombaton megyek fodrászhoz

nektek mi bajotok van?
na mi is igy csináltuk 5 hónapos korától, most meg mondom, csak alkalomszerüen. és nincs különbség. mi is elocom h-val kenőcsöztünk. mellékesen, ha a barátnöm (aki gyógyszerész) nem mondja akkor senki, hogy pl azzal nem lehet napra menni. meg, hogy csak a pöttyeit kenjem vele, van rajta vagy 150, ezt mégis hogy csináljam?
még egy dolog amiben frankón egyetértenek az orvosok!!!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Háááát, ma délelőtt ott kezdtük, ahol tegnap este abbahagytuk... :? :cry:

Nade Infacol a múlté, most Espumisannal próbálkozunk (Zsuval beszéltem és azt mondta, nekik az jobban bejött, hát mi is teszünk egy próbát)

Most apuka pesztrálja...

Ja és Hajni a mi dokink (Zsué is ugyanaz) azt mondta, hogy ha fáj a pocija a gyereknek nagyon, akkor hamarabb kell a hozzátápit elkezdeni, mert az segíteni szokott...
Még mindig jobb mint gyógyszert nyomni...

Jutta

KépKép
jutta

Kép
a legozás baromi fárasztó

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Ciripke: nagyon édes Marci, ahogy elmélyülten szundít.
Móni: Janka is tüneményes. És mekkora szeme van... látom rátok is legalább annyira igaz, hogy kék szemmel születnek :wink: Ádinak is totál fekete volt, most már szürkül.
Hajni: mi bajod? Tök jól nézel ki. Aranyosak vagytok nagyon a képen!
Andi, min buktál ki ?
Jutta: nem akarlak "vígasztalni", de ha egy gyerek nagyon hasfájós akkor azon semmi gyógyi nem segít, csak ha elnövi. Saját tapasztalat. Hogy bírjátok Apukával a sírós mindennapokat?
Zsu: kérdezted, hogy Ádi elmarad-e ölben, ha sír. ha csak igényli a társoságot, akkor igen. Ha fáj a hasa, akkor vígasztalhatatlan még ölben is.

Azt hittem, hogy Ádám kinőtte a hasfájását,mert 2 hete nem volt. Erre, már 2. este ezzel küzdünk mi is. Tegnap este 22- éjjel1.30 ig ordított keservesen. Próbáltam a Papaverines cuccot, hasmasszázst, szélcsövet, lábtornát... hát, semmi nem jött be :evil:
Úgy sajnálom ilyenkor.
Lányok! Nálatok is torkuk szakadtából üvöltenek és feszengenek, meg kapkodják föl a lábukat ilyenkor?
Mellékesen, reggel úgy keltünk, hogy sírt, és ezt abba sem hagyta a 2. etetésig, ami délben volt. Most alszik. Szegénykém, biztos elfáradt a pocakharcban és attól nyűgös.
Nekem meg biztos a hülye idő a bajom, mert olyan ingerült vagyok, hogy robbanni tudnék!
Hozzátápi: rendi, hogy a tápszeres és nagyon hasfájós gyerekeknek hasznos ha már mást is esznek, de valszeg nem véletlenül ajánlják 4 hós kortól. A belei ilyenkor még éretlenek, nem mindent tudnak megemészteni.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!
Köszönjük a dicséretet! Az van, h sötétkék szeme van Jankának. A butított fotón nem nagyon látszik rendesen. (Szal mégiscsak kék szemmel született Janka, Gabcii!)
Jaj, én úgy sajnálom a hasfájós babákat! De Jutta, adtátok ti minden kaja előtt Dorkának az Infacolt? Mert úgy kell! Reggel meg este, az nem ugyanaz!
Én néha-néha próbálom kihagyni! Hát akkor van tekeredés!
Mindenki fodrászhoz készül? De jó, egyszerre leszünk szépek! Na jó, most is azok vagyunk!
Hajni, amúgy milyen az eredeti hajszíned? És nálatok mi baja van Marcusnak? Mármint bőr...
És Ciripke nálatok van valakinek valami allergiája? Bőrbegetsége?
Azért érdekel ennyire, mert a férjemnek is van bőrnyavajája és állítólag a hajlam örökölhető. És most egy kicsit megrémültem, h sajnos még bármi lehet! :shock: :?
Gabcii! Janka is tud üvölteni! Nem baj, jó lesz majd ez a "háttér", ha operaénekes lesz mégis!
Csajok! Én egész délután énekeltem a mininőnek, mert ma mi is egy kicsit nyűgösebbek vagyunk! Nem üvölt, csak nyűglődik! Minden pukinak egy-egy nóta! :wink: :lol: Legjobban a népdalok jönnek be! :lol:

Kép
ermoni

jajajajaja.... ha ez így megy tovább én a pszihiátrián kötök ki... reggel óta szakadatlan... most Apuka sétáltat...

Móni, eleinte csak délutántól adtam neki hajnalig, de már egésznap kapott... most az espumisan jön... hááátha...

Gabciii, én már annak is örülnék ha napi 2-3 órára redukálódna a sírás...

Hááát fene se tudja, hogy mindenféle gyógyszer vagy egy kis alma 3hósan... doki szerint inkább alma...

Mondjuk az lenne a legjobb, ha egyik se kellene... :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
én ezzel nagyon nem értek egyet, de ez az én bajom. :wink:

Móni, Ciripke:
nekünk ekcémás a bőre vagyis nagyon száraz. Hivatalosan atópiás dermatitisz a neve.
Az elocommal tényleg nem lehet napra menni?? :shock: :shock:
Nekem se mondta senki, pedig magánba járok a heim pál főorvosához. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Móni:
igen, a hajlam örökölhető. :(
Nekünk is apának száraz a bőre, csak neki nem ennyire mint Marcinak.

Kép
Kép
h@jni

Jutta: Nem tudod rábízni Dorkát nagymamára egy órára, hogy kicsit kiszellőztesd a fejed? Vagy nem is akarod?
Sajnálom, hogy ennyire sírós a lánykád. Tuti nem a hasfájástól sír egyfolytában.
Ezek szerint, én még csituljak. Ádi esti hasfájásos sírása és a napközbeni nem maradok el a kiságyban sírása és az éhes vagyok sírása hozzátok képest még lightos.
Nem első babás anyucik! Mikortól lehet reménykedni benne, hogy a sírósság csökken?
Akartam írni,csak szita az agyam, hogy Jankának és Ágnesnek boldog hófordulót!
Andi: megnéztem a képeket. Hogy mennyi sokat változtak az ikrek. Egészen husigolyók lettek :wink:
Hanji: a pihiszéketek megrendeléstől számítva, mikorra jött meg?

Ádinak ismét bővült a szókincse. Ha csuklik, azt mondja ÁÚ. :lol:

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
szombaton rendeltem este, hétfőn tudtam elutalni és kedden hozták is. :)

Kép
Kép
h@jni

Most vettem észre a Jankás fotókat, olyan édes, főleg a jegesmacis.
Jutta, sétálni nem próbáltok????
az elocomos krém növeli a fényérzékenységet, mi strandra is csak fehér polóba megyünk krém nélkül is, mert féltem őket, 60-100as naptejjel.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke:
mi az a fényérzékenység? :oops:
Lehet Marcinak ettől barnul foltosan a bőre? :shock: Nem nagyon látszik, de én észreveszem rajta.
Ez kimondottan az elocomra van, vagy pedig az összes szteroidos krém ilyen? A locoid is?

Kép
Kép
h@jni

nálunk nincs bőrbetegség, Szabinak bazi fehér és anyajegyes a bőre ezért vigyázunk ennyire
erről a betegségről szinte semmit nem tudnak a dokik, amit tudunk internetről az is ellentmondásos, 1 vagy 4 éves korban vagy kamaszkorban kinövi, majd meglátjuk.... ritkán okozhat beslő szervi elváltozásokat ezért voltunk kivizsgáláson, egyszer leirom milyen volt...

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hát a mai napunk nekünk sem könnyű, Jutta! (Volt már pillanat, amikor annyira vigasztalhatatlannak tünt a kiscsaj, h cicire kaptam egy kicsit, h lehiggadjon! Az infacolt meg csak azért írtam, hátha tudnék segíteni!) De hozzátok képest! Vajon miért bömböldézik Dorka ennyit? Szegény mininő és szegény szülők!
Ciripke és Hajni! Nem nyugtattatok meg ezzel a bőrbajjal. Most stresszelhetek, h ne legyen ezzel se bajunk!
És ha van időd Ciripke, akkor én várom a kivizsgálásos sztorit!
Gabcii! Micsoda szókincs! Nálunk bömböldénél az olá a szavunk! Vagyis már nyomjuk a spanyolt! :lol: :lol: :lol:
Andi! Hepibb vagy ma?
Kattal vajon mi lehet?

Kép
ermoni

Sehol senki?
Akkor én is el! Holnap!
Sírós babáknak és idegeskedő szülőknek nyugis éjszakát! (Meg másoknak is!)
:arrow:

Kép
ermoni

Sziasztok.

Nem jövök egy hétig, mert itt a mostohafiam is. Most egy hétre 3 gyerekes anya leszek. Drukkoljatok. :D Na szép hetet nektek. Puszi

"Zavard össze a világot! Mosolyogj hétfőn."

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Hát fogalmam sincs miért sír... a hasa is fáj ... de utána már szerintem egyszerűen fáradt és nem tud elaludni, és szegénykém azt a pár anyatejes kiütését jól elcsúfította, mert ha keservesen sír karmolászik a kezével... (amennyire tudtam levágtam a körmeit de nem tökéletes...)

Móni, nem azért mondtam, hogy neked ne legyen jobb... :oops:

Rita, kitartás!!!

Amúgy lehet, hogy neki igenis sötét kell az alváshoz... mivel este - éjszaka nincs gond, csak nappal, sebaj 2 hét múlva jön a redőnyös, addig féllábon is... :shock: :wink:

Ja sétáltatás az hat, de ahogy hazaérünk felkel... lehet, hogy naphosszat sétáltatni fogok??? :shock: :shock:

A gyaloglás mennyi kalóriát is éget??? Bár szerintem én az egy szobában történő flangálás világrekordját is lassan beállítom - napi 6 órával...

Ciripke, Hajni... milyen bőrproblémáitok vannak... ez hogy derült ki?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Az éjszakánk tök jól telt. Hál isten, hasfájás mentes volt. Ellenben napközben... minden nap ez van :evil:
Ádi most is sír az anya fegyél fel sírással, amibe kezd bele melegedni. Pedig próbálkozom. Bemegyek hozzá, simizem, mesélek neki, a halacskáit lóbálom, meg mittudomén még mit nem, de csak ölben nem sír. Szal Jutta,megértelek ha néha kibuksz.
megyek, mert már üvölt, aztán mindjárt a köhögés és levegő kapkodás következik. ÁÁÁÁ :evil:

Kép
Kép
gabcii

Megint itt!
Mi ez a pangás???

Időközben lehiggadtam. Úgy haragszom magamra, ha időnként begurulok.
Pedig egy imádnivaló, gyönyörű és egészséges kisfiam van. Mi bajom lehet?
Annyira nagyon drága volt most. Aludt fél órát ( több, mint a semmi). És jókedvűen ébredt. A nevetésére mentem be és hogy dumálgat a halacskáinak. A keze a szája elött, olyan mintha mikrofonba beszélne (pedig csak enni próbálgatja) :lol:
Na megyek, mert, mintha kaka szagot éreztem volna... lehet, hogy annak örül ennyire Ádi? :lol:

Kép
Kép
gabcii

sziasztok!
jó ebédhez szól a ... remélem, nem a sírás. a mi napirendünk kissé felborult, így folyamatosan éhesek a gyerekek és sírdogálnak, meg pukigondok vannak, de Petra nyomja elég jól (épp sikít és felébreszti Hubát.. klassz :? ), ja, és dokinál voltunk ma fölöslegesen, mint utóbb kiderült, mert még nincsenek 2 hónaposak (majd csak 3-án), és így nem adta be a 2 hónapos szurikat. hurrá. megyünk jövő héten is. (holnap kardiológia Petrával, és majd Hubával vmi neurológia, mert túl feszes az izomtónusa... lehet... de jobb félni, mint megijedni (hm, csönd van mégis, de jó!). és már 4 kilók, képzeljétek! olyan büszke vagyok rájuk! :D :D kezdem érteni Anyukámat, aki mindig töm... hihi
öszi, Móni, jobb a kedvem. tegnap aludtam sokat és ma is fogok, amint befejezem az ebédet!

Kép
an°°di

azaz, Köszi, Móni!

Jutta, kitartás!!! küldök vudut meg drukkot, hátha... az infacolt meg ne add még fel! inkább próbáld meg minden étkezés előtt adni! és sajnos, úgy is kell várni pár napot, h kiderüljön, működik-e.

Timi? hol vagy?

Gabcii, örülök, h kezd javulgatni a szitu. éjszaka szerencsére nálunk sincs gond. mondjuk tegnap éjjel 3 óránként ébredtek kajálni, mert kicsit sokat aludtak délután (6től 9ig). mentségükre legyen mondva, én is szunyáltam addig! így kihagytuk a 8as fürdést. sebaj. nagyon koszosak amúgy sem lehetnek!
én nem tudom őket felvenni sokszor :? most is sírt Huba míg Petra kajált... szegényke, annyira sajnáltam, de anyós már elment..

na, a husigolyók csendben, talán alszanak, én meg gyorsan húzok tiszta ágyneműt és eldőlök...van még egy egész órám aludni! :D (Petra fel-felsikít..jajj.. vajon, honnan tudja, mit tervezek? :roll: :roll: )
:arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Andi!
Ejha tényleg jó súlyban vannak a gyerkőcök. Gratulálok hozzá, ügyesek vagytok!
Jó pihit nektek!

Gabcii!
Kitartás, lassam majd jobban lefoglalja magát, pár hónap. :D Addig Te vagy a játék a vigasz...tehát minden. Nyugodtan vedd ki a kiságyból, ezzel nem fogod elrontani, vagy tedd máshova, ahol lát is téged, persze, ha nem szunya idő van. :wink:

Jutta!
Remélem nem sokáig fog tartani a pocakfájás. Én is lehúzott redőny mellett altatom a fiúkat. Jó, azért nem teljesen húzom le, de ne legyen semmi zavaró tényező (pl. nap). Főleg azóta húzzom le, mióta Manó azt mondta, hogy nem alszik, mert nincs sötét, tehát nincs este. :?
Csapd be Dorkát, séta után ne vedd ki a kocsiból, hanem a mózessel együtt vidd be a lakásba, és nyísd rá az ablakot, egy darabig még el lesz így. Mi így csináljuk. Séta előtt is, Ákos az ablak alatt van, míg mi elkészülünk. :)

Ja nem is mondtam ,tegnap voltunk először kint sétálni. Tök jó volt, Ákos végig aludt. Ma is voltunk kint. Végre minden olyan mint Ákos előtt, rendezetebb a napunk, és nem fent a lakásban poshadunk.

Viszont tegnap mérgelődtem egy kicsit, mert az új kapott overál sehogy sem jó.Bundazsák és overál egyben átalakítható. Ezzel nem is lenne gond. De olyan hülyén varják meg. A kapucni ésa váll rész egy vonalban van. Ákos vállánál sehogy sem jó, kényelmetlen, szorít, pedig még nincs is rendesen felöltöztetve (mi lenne télen), tehát ez marad a fenti szellőztetéshez. Ja és olyan merev anyagból van, hogy a kezei szét állnak nem lehet a teste mellé teni, így se a kocsiba , se a mózesbe sem fér bele. Azt teném bele, aki ezt megcsinálta. Pedig nem két forint volt.
Így elővettem a Manóét. Ami nagy, de kocsiba úgy sem látszik. Ez egy 12 hónaposoknak való (Manó 7 hónaposan kinőtte:)) Yatsi és tök puha overál.

Szép napot mindnekinek!
És sok türelmet a törpékhez!!!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni, emiatt ne stresszelj, ez baromi ritka betegség!
Úgy derült ki, hogy pöttyös lett, a dokinő erre tippelt, beküldött a heim pálba és igaza lett. A dokinőnk idén megy nyugdijba(szóval nem ma kezdte a pályát), de Barnu volt a 2. ilyen betege. (az érdekes az, hogy a másik baba is egy hónappal elötte lett ilyen, szinte egyszerre, ő is anyatejes)
A heim pálban az volt, hogy bementünk, mondták ki kell vizsgálni ami egy nap elvileg benn kell aludni, de hazaengednek este. Eg y hónap múlva bementünk, labor, hasi meg fejultrahang, csuklóröntgen (az nagyon édi volt, beletették egy kqantáros gatyókába és annál fogva felakasztották a csuklóját kikötötték, igy nem tudta mozgatni) stb... utána estig semmi, de haza nem mehettünk, kérdem miért, hát mert nehogy mellékhatása legyen a kezelésnek. Este megkérdeztem, hogy akkor milyen kezelést is kapunk. Na ez volt a 3x8 csepp fenistil, amit mellesleg 1 hónapja szedtünk mellékhatások nélkül. Gondolom jól jött nekik a 4000 Ft amibe az én fotelágyam került egy éjszakára. Hajnali 5kor ránktöri az ajtót az éjszakás, hogy ő most torokkenetet vesz a gyerek torkából, mert egész nap ez nem jutott eszükbe. jó, kb egy óra múlva jön a vizit, bevonul egy csapat ember úgy beszélnek, hogy0kb levegőnek néznek. a főorvosnő észreveszi, hogy foltos a lepedőnk amivel takarózunk(este barnu lebüfizte hippel) lecseszi miatta a nővért, az ilyedtében lekapja rólunk, ott fekszem bugyiban meg pólóban (jún. 40 fok) az idegenek elött, tök megalázó. odavetik még, hogy vegyek ki tisztát a szekrényből.
egyébként ki van irva a szobában, hogy a vizit alatt nem lehet benn a szülő!!!!!!!!!??????????? szóval örülhetek, hogy nem zavartak ki bugyogóban!
egyébként a nővérek nagyon kedvesek voltak, meg akik a vizsgálatokat csinálták, csak az osztályos dokik voltak tuskók.
bár a szembe szobában nemzetigégi kisgyerek + szülő széken aludva, azokkal ugy beszéltek, hogy csak na! mondjukí anyuka nem volt még 18, kisgyerek kb 3!!! lehet számolni

akit nem érdekel attól bocs!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

lehet, h mégsem jó az infacol Hubának? két napja mégis azt kapja az espumisan helyett, hátha nem sír annyit esténként meg kaja után... erre most felébredt!!!! hasfájára. erre eddig még nem volt példa! :( :( :(
annyira sír, és nem lehet semmivel megvigasztalni, sem ha felveszem, sem hanyattfekve, sem ha nyomkodom a hasát.. ez a klasszikus hasfájás? :? :roll: :( ez borzalmas! szerencsétlen! na, megyek, kiveszem...legalább lélekben támogassam, ha más nem segít

Kép
an°°di

itt hasal rajtam, cumizik ezerrel és mintha kicsit jobb lenne
vagy csak elfáradt...

Kép
an°°di

Csajok!

Szerintem nem is a hasa fáj, csak nem tud elaludni... :shock: :shock:

Most mit csináljak? Éppen hagyom sírni és szívtelen anya... de konkrétan a kezemben is ezt csinálja... :cry: :cry:

Most el lett kapatva, még kicsi, vagy mi a túró van?????

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, én hagynám a kiságyában. hogy alszik el? mikor? mennyit alszik? nem elkapatva lett, csak megszokta, h ringatják a kicsi fenekét elalvásig. szerintem. és én ugye rettentő tapasztalt vagyok... :? 8) :wink:

Kép
an°°di

sziasztok!

Ciripke!
engem érdekel ami írtál. Örülök, hogy nem kerültünk még ilyen helyzetbe. remélhetőleg el is kerül.

Andi!
Tudom, hogy batartod a szopik közötti időt, de nem próbáltál adni Hubának egy kicsit?
Nálunk mndenre jó a tejcsi. Pukikra is jó megoldás, valahogy jobban megy neki. Ez olyan mint mikor én újsággal vonulok a mellékhelyiségbe. :) Talán jobban tud koncentrálni. Vagy mióta vízet adok étkezések között, annyira nem tekeri magát Ákos. De mi szerencsére nem sírunk csak tekergünk, piros a fejünk és panaszkodunk. Fogamam sincs, hogy nálatok a gyerkőcök mennyire kinlódnak, de nagyon remélem hamar megoldódik. Kitartás!!!

Timi!
Halihó!!!
Mi van veletek?
Csajok, hogy vannak?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, gondoltam rá én is... de most úgy döntöttem, h nem. elaludt a kiságyban a cumijával. és most nem tekereg.
amúgy ha adok neki most, és fél óra múlva kaja, akkor sajnos annyira bealszik, h ugrott az egész rendszer. már próbáltam.. bár, lehet, h most másképp reagálna. nem tudom.. :roll:
vizet? ezt doki mondta? vagy saját kútfő? népi bölcsesség?

hű, van vmi front? fáj a fejem, pedig már olyan régóta nem.. :?

Kép
an°°di

Jutta!

Ha nem poci fáj, és felveszed és tovább sír, akkor csak van valami, mert anyánál csendbe kellene lenni. Cici, vagy Te is 3 óránként? Füle? Erre tudok még gondolni, de csak nem. Nyomd meg neki hátul a fületövét, ha hangosabb lesz, valszinű, hogy az. Én nem tudnám hagyni sírni, valami oka lehet. Elkapva nem lehet. Időd mint a tenger kényeztesd a kicsit. :) :wink: Vagy az esti séta ilyenkor esedékes, még ez is jó lehet. Bocsi, csak próbálok segíteni.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jutta: nálunk is kikarmolja magát Ágika pedig vágom a körmét de sosem sikerül valami jól! Nem merem jobban levágni nehogy begyulladjon!

Ma voltunk tanácsadáson és Ágika 4170 gramm és már 54 cm! :lol:
Csak sajnos van egy kicsi szájpenésze de kenjük ezerrel!

Hát érdekes nálunk bár hála csak ritkán van hasfájás!

Nekem tegnap fájt iszonyatosan a fejem!De egyébként nagyon megérzik a babák is a frontot!

Kép
mogyoland

Vízet nálunk muszáj volt bevezetni mert, Ákos túl eszi magát. Kis haspók, már gurul. Saját tapasztalt. :oops: Nálunk így sült el az "állandó" cici. :D A 68-as rucu pocakban szűk, na és comba. :lol:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Na megyek jönnek a barátnőmék. Végre rendet is látnak nálunk.:) Megnéz egy fürdetést, mert decemberbe jön az első babájuk. :D :lol: Juhé, lesz kivel sétálni, na és megtudják milyen a gyerekes élet, miután nálunk buliztak mindig. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

asszem, tudom, mi a baj: egész nap nem volt kaki.
segítség!!!!

Kép
an°°di

Sziasztok!

Ma még nem volt időm leülni.
Délelött Lilla bőgött, folyton enne, Marci meg azért bőgött, h nem tud így tv-ni. :evil: :evil: :evil:

Ciripke:
Heim Pál-os storym nekem is van. :?
Nevezetesen 14 hós volt Marci mikor elvittem oda, mert a győri bőrgyógyi adta ugyan azt a krémet, semmit nem használt, a gyerek meg véresre vakarta magát. :shock:
Szval beutaló, elmegyünk. Reggel fél9-re értünk oda, 50 gyerek/anya, apa... kb, 10 nm-en, 3 szék, mindenhol állnak a legkülönbözött bőrbetegségekkel. :roll:
Fél 12-kor bejutunk, behívnak egyszerre vagy 5 gyereket, meztelenül, a gyerek fázik....
A drnő hozzá nem nyúl, messziről odaböki, h ezzel bekell feküdni 2 :!: :!: hétre, mert kikell vizsgálni, de én mivel nem szoptatok nem mehetek vele, nappal kapok műanyag széket éjjel meg oldjam meg.
Mondom neki, dolgozom, sajna nem tudom megoldani 2 nap alatt, erre lecsesz, h minek nekem gyerek és mi fontosabb.
Előtte azért cseszett le, h nem cuccal mentünk. :evil: :evil:
Most őszintén, ki ment volna cuccal azért, mert a gyerek bőre száraz???
Írt kencéket kontroll 1 hét múlva, de akkor cuccal menjünk.
Na ide nem mentünk vissza, hanem elvittem magánba a heim pál főorvosához aki egy nagyon kedves dr.nő. Érdekes, szte nem kell befeküdni, mivel ez egyértelmű és sajna semmit nem lehet vele csinálni csak kenni testápolóval.
Szval akkor megfogadtam, h a HeimPálba soha többet. :evil: :evil: :evil: :evil:

Jutta:
nekem is van, h sír Lilla. Én nem hagyom sírni, de nekem a kezembe megnyugszik, 90 %-ban rajtam alszik el, maga nem nagyon akar. :roll: :oops:

Andi:
esetleg kis kamillatea?
Az általában meghozza a kakit. :)

Kép
Kép
h@jni

Nálunk azt mondta a védőnéni ,hogy nem gond ha nincs két napig de azért őket csak csikarja!
Mivel nálunk Ágika tápszeres most át állt minden másnap van kaki!

Szerintem nálunk is ezért van néha hasfájás de szél az van hála!

Most áltam át ma neki 1 hónapos kortól való nagyobb lyukú cumira remélem jó lesz és nem eszi gyorsan teli magát!
Most vagyunk kisérleti fázisban!

Kép
mogyoland

Mogyo:
milyen cumit vettél?
Én is váltani szeretnék, nekem Aventes van 1-es, de Lilla 20-30 percig nyammog vele, éjjel bealszik, 1 óra múlva meg visít a kajáért. :?

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

No a sírni hagyást 15 percig bírtam... nem megy ez nekem, hát el lesz kapatva...

Azt nem értem, hogy miért sír ölben is, ha nem fáj a poci - vagyis én "diagnosztizálom" hogy nem fáj...

Állítólag - Móni figyelj! szakirodalom :wink: - a felnőttekkel szemben ők nem mélyálommal, hanem kb 20 perc felszínes alvással kezdenek - ekkor nem lehet őket letenni, kipróbáltam - szemlehunyás után vártam 20 percet... letettem és alszik...

De akkor mi a tök van, amikor ásítozik és 5 percre sem alszik el ölben???? Erről nem szól a fáma...

No de ennek is kb 3 hónap a "kinövése", bár nem lesz akkor se tökéletes, de a 20 perc nagyon lecsökken... hát merem remélni... mondjuk 5-re, mert ő kb. annyira alszik el és utána riad fel, majd ordít... altatsonként nem lenne nekem bajom a 20 perccel... de a végtelen ciklusok azért zavarnak...

Csajok ez a 3 hónap mindenre áll? Tök jó, már csak 9 hét...

És hamar örültem... 15 percig tartott a nagy alvás.... megyek.... :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Andi:
nekem méé nem jön be a fotóalbumotok???

Kép
Kép
h@jni

mert más a neve..
jaj, hüje vagyok
mindjárt korrigálok

Kép
an°°di

Hali!

Andi: valszeg Hubának tényleg a hasa fájt. Ádi akkor csinálja ezeket amit leírtál. Borzalmas a tehetetlenség olyankor.
Gratu a 4kilóhoz :lol: Szépen gyarapszanak a gyerkőcök!
Nekem azt mondta a doktornő, hogy ha intenzív a súlygyarapodás, akkor a hasfájás is erősödik. Logikus végülis.
Jutta: mennyit alszik egy nap Dorka? Nem beszéltél még a védőnővel,hogy adjon tippeket?
És Apuka még otthon van veletek?
Hajni: a ti sztoritok sem rossz hallod.
Mért akartok nagyobb luku cumit? A 20-30 perc kaja idő, nem is sok. Legalább nem eszik mohón Lilla és nem nyel annyi levegőt.
Mogyo: 1 hónapos kortól váltani kellene cumit? :shock:
Mi még mindig az Avent 1-est használjuk.
Jolka:ezt nem mondod komolyan,hogy ekkora nagy baba Ákos :roll: Tegyél már fel képet! Olyan kíváncsi vagyok rá.
Ádira a 62-s rugik jók,bár pocakban még eláll kicsit. Pár 68-s darabot is hord, az még kicsit nagy. Ő inkább hosszú baba.

Én ezt nem értem! Rajtam ritkán szundít el, Apukán meg szinte mindig. Most is ez a szitu.

Kép
Kép
gabcii

Hát én eddig azt a fajtát használtam ami 0 hónapos korra van és most váltottam át az 1 hónaposra ami mondjuk két lyukú csak ugye tudjuk,hogy nagyobb a lyuk rajta de az 3 hónapos koráig jó neki!

Kép
mogyoland

Jutta! Betti csak akkor0aludt egyhuzamban normál mennyiséget ha lefeküdtem vele, amugy fél órákat nyomott. Este vele sem volt gond, bekábult a tápszertől és éjjel egyszer ébredt. Annyiból lett elkapatva, hogy altatni kell, de "megtanult" egyedül aludni. Egyébként meg tényleg fel lehet úgy fogni, hogy most az a dolgunk, hogy dédelgessük őket.

Andi! én is gratulálok a 4 kilóhoz!!!!!!!!!

én nem is értem ezt a lukazást. a cici luka se nő meg! Bettinél nuk cumit használtunk és végig tejeset meg teásat használtunk, tehát meg kell dolgoznia érte!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?