Új privát üzeneted érkezett!

tényleg, tapasztalt anyukák hun vagytok?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Hát nemtom. Egyrészt engem kicsit elborzaszt a gondolat, h. egy idegen, ráadásul női (!!!) kéz szorgoskodjon odalenn. :shock:
Bár az sem dob fel, ha ugyanezt a párom "nyújtja", meg esetleg lehet, h. neki sem igazán élmény, ha azt látja, h. a kedvenc terepe kályhacső vastagságúvá válik! (Az apás szüléseknél sem véletlen, h. az apákat - kivéve persze a vállalkozókedvű, kamerával felszerelkező típusokat, akik képesek a gyereket a 18. szülinapján is zavarba hozni azzal, h. a haverok előtt levetítik a születését premier plánban :twisted: - inkább a szülő nő feji végénél helyezik el.
Másrészről viszont úgy rémlik, h. az EDA-ig az sem igazán érdekelt volna, ha vki lebontja körülöttem a Szülészeti klinikát. :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval esetleg szülésnél lehet, h. nem zavarna, de az előedzést nem hiszem, h. bevállalnám!

Lafi!

Lehet, h. egy kicsit emelni kéne a CH-n! Az éhomi cukrod is alacsonyka egy kicsit, meg a ketontestek sem biztos, h. olyan jók a picinek! Ne félj nem fogsz elhízni! 30. héten 0 kilóról? :lol:

Dimet!

Hú, én is ugyanígy voltam. Vajon mennyit kéne aludni és mikor? Átszerveztük vagy kétszer, mert apa azt hitte, h. attól jobban fog aludni éjjel, de sokkal rosszabb lett.
Mai fejjel azt mondanám, hagyd, majd kialakul!
Ha ő álmos, akkor aludjon, ha éhes úgyis fel fog ébredni, ha játszani akar, akkor meg ébren fog maradni.
Csak éppen észre kell venni, h. mikor álmos és mikor éhes.
Meg lesznek frontok, fogzás, pocifájás, szóval nem túl egyszerű, de megoldható! :D

Hason altatás:
Régen az volt a divat, ma pont az ellenkezője, de már láttam olyan kis párna-szerkentyűket, amik arra hivatottak, h. a babát oldalfekvésben tartsák.
Az egyik gyerek fekszik egy helyben, a másik bejárja az egész kiságyat. Az utóbbit megnézném ebben a szerkezetben! :evil:
Nálunk a párom azon parázott, h. félrenyel a gyerek és megfullad, ha éjjel bukik, ezért hason altattuk. Volt légzésfigyelőnk a biztonság kedvéért. Sosem riasztott be, csak, ha elfelejtettük kikapcsolni és úgy vettük ki a gyereket (vagyis naponta kb. 5X :twisted: )
A hason altatásnak is van előnye, mert hamarabb emeli a fejét, ezzel erősíti a hátizmait, talán ezért indult el hamarabb stb. Nem tudom.
Ugyanakkor volt egy olyan szakaszunk, amikor megtanult hanyattfordulni, de még nem tudott visszafordulni, és ment a hiszti, mert nem tudott hanyatt elaludni. Aztán megtanulta mindkettőt. Szóval lehet, h. a következőt már hol így, hol úgy fogom fektetni! :wink:

Csajok!

A vasat nem célszerű tejtermékkel egy időben szedni, mert a tej kalciumával kelátot képez és nem szívódik fel. Pontosan ugyanebből az okból ne szedjétek a kalciummal és a magnéziummal egy időben sem! :!:
Én a végén már úgy csináltam, mint a Dr. House, kis üvegbe bekészítettem a napi adagot, aztán hol ezt-hol azt bekapdostam. De egyszerre mindig csak egy bogyót!

Kavics!

A folyás mennyisége tényleg növekszik, de valószínűleg ez is egyedi módon változik, én arra emlékszem, h. tisztasági betét kellett, de ilyen felálláskor megindulásra nem. Nem vagyunk egyformák!

Vmit tuti kihagytam, de lukas az agyam! :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


én is altattam oldalt az elején, de nagyon rákattant a hasonalvásra. és közben elmászik az ágy sarkába. bevackolja magát. háton ezt nem tudta megcsinálni, ment is a hiszti. nekünk is van légzésfigyelőnk. és megint beriasztott.... :evil: pedig lélegzett, ott álltam mellette. már átpakoltam oda az érzékelőket ahol inkább fekszik, nem középre. grrrrr......hüly hasonlat, de mikor bogi (macska) picike cica volt éjszaka többször felkeltem megnézni lélegzik-e....drazsinál már nem :) na, ezt csinálom most zsuzsinál is....nem vagyok aggódos típus, csak ebben az egy dologban.....pf.

gátmazzsázs: saját magának is érdemes legalább kenegetni az embernek. kicsit lazul. egyébként nemtom, engem szülés közben rohadtul nem érdekelt ki lát, hogy lát. persze férjem a vállvonalnál lejjebb nem jöhetett :) és nem is szabad hagyni, szerintem.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

 
 

és gergővel mi a helyzet? jól vagytok?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Kép lufival, tuti buli

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Kép amikor elszáll a lufi

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 



Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1193604603.4463.jpg[/img] csupa öröm a játék [/img]

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


gyulán lett egy héliumos lufink. a gyerek totál kész volt tőle.
a legalsó kép meg a hö-hö-hööööö :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

A lufi később is jó ötlet! Még hélium nélkül is. Úgy lehet rugdosni, cipelni stb. :D
Zsuzsi nagyon aranyos, gondolom nagyon élvezte, h. mozog a lufi, ha mozgatja a kezét! :D

Légzésfigyelőt vettétek, v. bérlitek?
Mert, ha az utóbbi, akkor kérj inkább Baby Controlt! 3 hatalmas lapja van, teljesen lefedi a kiságy felületét. Nem mászik le róla sehogy!
Ha vettétek, akkor is el tudod adni a Börzén v. a neten jó áron és simán veszel az árából egy Baby Controlt!
Én is Angelcare-t nézegettem annakidején, mert minden topikon az egekig magasztalták, de amikor megláttuk a pici lapokat, akkor meggondoltuk magunkat, aztán a kölcsönzőben csak ilyen volt, de azóta kiderült, h. ez a legjobb ilyen szempontból.

Hirtelen ennyit találtam neked:

"Eladó egy BC-230-as 3 érzékelőlapos Baby contol légzésfigyelő készülék 19000ft-ért. Teljesen új és két év cseregaranciával,használati útmutatóval, 2 db ceruzaelemel és DVD ismertetőfilmmel. Érdeklődni a 06-70-233-76-21-es telefonszámon vagy anikovagyok@freemail.hu cimen.

Ár: 19.000 Ft
Feladó: Németh Anikó
Telefon: 06702337621
Referencia szám: 6423074
Hely: Székesfehérvár
Üzenet a feladónak
Feladás dátuma: 2007-09-15
Lejárat dátuma: 2007-10-30 "

"eladó... baby control bc-120 tipusú légzésfigyelő 3 érzéklős ára:18000.- Ft érdeklődni csak telefonon biztosítási ügynökök kíííííííméljenek!!!!!! !!!

Ár: 18.000 Ft
Feladó: Dóri
Telefon: 06702114925
Referencia szám: 6457620
Hely: Pécel "

"Eladó Baby Control légzésfigyelő készülék. A kiságy teljes felületét képes befedni. Fény és hangjelzéssel figyelmeztet. Szakértelmet és karbantartást nem igényel. Ára: 16000 forint. Tel.: 06-30567-6923

Ár: 16.000 Ft
Feladó: Markovits Erika
Telefon: 06305676923
Referencia szám: 6516415
Hely: Budapest XX. ker. - Pesterzsébet
Üzenet a feladónak
Feladás dátuma: 2007-10-18
Lejárat dátuma: 2007-12-02 "

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok Csajok!

Kissé megriadtam!
Az az érzésem, hogy egyre nagyobb mennyiségű vizet tart vissza a szervezetem. (egyébként pisilek rendesen és a vérnyomim is jó, sőt 90/60-ról 106/68 lett!!! ez ám a fejlődés)
Nem hiszem el, hogy egy hét alatt 1 kg-t híztam volna. (66kg) :shock: mert táplálkozásban nincs változás, ellenben a bokáim... :shock: és a lábszáram :shock: . Estére már mindkét lábszáram feszített :? A bokáim körül pedig kb 3 mmes ujjbenyomatot tudtam az ujjaimmal csinálni. :?

Gyorsan beszereztünk két gumiharisnyát. Most már ez van rajtam!
Nem tudok mit csinálni. Sokat ülök egy nap.
Ma tornával fogom kezdeni a napot!
Nem lesz ez így jó!

Kissé bé vagyok tojva.

Azon gondolkodom, hogy lehet több mindent kéne nézetni a vérből. Nem lesz elég a VC. :? Pl. vesefunkciót :?

Ha magamról van szó, akkor elbizonytalanodok féle.... :?

Véleményt! :) Ha tudtok. 8 után hívom a védőnőt!

Csajok, holnap 20 hetes leszek.... Kép
Vendég
 


rambóka, köszi!!!!! de kölcsönöztük :? ....lehet felhívom őket...igazán most azt figyeltem meg 2 napja,hogy az elalvása után fél órán belül riaszt csak!! 2szer. utána nem. de szerintem akkor is lélegzik. majd figyelem ma is.

kavics, én is ülőmunkát végeztem. (meg állót is) de folyamatosan felpolcoltam a lábaimat, beszereztem dobozokat és azon voltak a lábaim. és próbáltam sétálni, akár 5 perceket is. inkább polcolj és sétálj! ezután jönnek az ujjaid. én a gyűrűt is levettem, azt hiszem a 25-26. hét táján. nyugi.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok

Most nem tudok mindenkinek irni,vmelyik nap elolvastam mindent,de nem jut eszembe,,csak a mai oldalt látom :lol: :cry:

Eltünésem oka,Mironnak pénteken kibújt az első foga(jobb alsó),amit megelőzött 3 nap űvöltés,szószerint,mint akit nyúznak,természetessen mikor kézbe volt,vagy ringattam hirtelen megállt a fog növekedés is :x :lol: :wink: Szombaton egy tünemény volt,tegnap már nyöszizet,ma megnéztem a bal alsónak már kint van a csücske,jaaaaajjjj, jön az üvöltés :cry: ,,sokszor ,majdnem elbögtem én is magam.
Most bekentem neki Dentinox géllel,igy tudok reggelizni,meg netezni .

Dimet
Nekünk is rengetegszer beriasztott a légzésfigyelő,aztán a háziorvos,mondta,(mert eleinte mindig kikaptuk),h ha beriaszt ,ne ébreszük fel,hanem nézük meg ,h lélegzik -e.És mivel nem volt semmi baj,már nem parásztam,
a másik:Áll. az ilyen pici babák annyira mélyen alhatnak,és olyan pici levegőt vehetnek,ami még nekik elég,de a légz.figyelő,már nem érzékeli,ha nem lila agyerek áll.kap levegőt......nekünk azt mondták.
Vki,már nem tudom ki,azt mondta ,h rakja gumilepedőt a lepedő alá,h ne legyen foltos....semmi értelme nem volt, és amióta kivettem a gyerek alól,egyszer se riassztott be,,,,,nézd meg h nem e rálóg nagyon a lepedő.Figyú nekünk néha Miron a két tábla között alszik és érzékeli a gép.
Orvos elküldött minket vérvételre,még az elején,mikor nem tudok ,h mitől van,,,,meg csinált olyat a lelkem(azóta sem,azért néha alkalmozhatná :lol: ),du. 5-reggel 8 aludt ,nem tudtuk felkelteni fürödni sem,,akkor beriasztott 2* is,,de teljes jó volt az eredmény.
Nagyon szép Zsuzsi,olyan édes.


Csakegy :lol: :lol: :lol: (konyha)

Babancs
Mekkora nagyfiú Domi,nagyon szépek vagytok.

Kincsem
Legközelebb kérünk mi is képet arról a kerek pofiról. :D

Kavicska
Folyáshoz és a gátmasszáshoz nem tudok hozzászólni:lol:,de látom már kapttál választ.

Lafikám
nagyon jó lett a cukrod,ügyi vagy. :)
Ma vagy holnap küldök pü-t :wink:

Miron eljátszott igy végig olvasttam mégegyszer.

Jók legyetek.

pussz
Vendég
 


Dimet drága!

Rambóka is pont ezt mondta. Amint érzem, hogy a gyűrű szorít, vegyem le, mert lehet, hogy csak vasvágóval fogom tudni leszedni! :lol: :lol: :lol:
Tornáztam. Nagyon jól esett. :D

Beszéltem a védőnővel. Azt mondta, hogy olyan adminisztrátor van, hogy csak akkor ad ki cukorterheléses beutalót, ha "olyan kedve van"! :shock: (merthogy nem a protokoll :?: :!: :shock: milyen protokoll???:?: :!: :shock: szerint történik).
Most a háziorvost vadászom, de nem elérhető telefonon (még!), ha ez a vonal nem jönne össze, akkor marad a dokim vonala. Ő majd tutti meggyőzi az adminisztrátort! :roll: :lol: :lol: :lol:

Micsoda problémák!

Szerencsére van egy rendes HO-om, rendes védőnöm és rendes szülészem. Valahogy csak elintéznek nekem egy beutalót! :lol: :lol:

Komolyan mondom röhögnöm kell.

Mi lesz itt, ha több biztosítós rendszer lesz :?: :roll: és nem lesznek az országban egységes protokollok!

Abbahagyom. Eldöntöttem, hogy ezeket a dolgokat csak mókásan és vidáman vagyok hajlandó felfogni! :lol:

Gabika!
Gratulálok a kisfiad fogához! :)
Vendég
 


Sziasztok! Jó reggelt!

Kavics mizu??
Én is agyalok mindig valamin :(
Tegnap este pl: mikor keményedik a has? Nekem feszes ha állok de nem kemény sztem.. (megkértem a férjem,hogy nézze meg, szte kemény,de jól meg is bökte,biztosan különbséget tesz a baba apuka és anyuka kezei között :lol: )
szombaton egyik ismerősömről tudtam meg,hogy már nem kismami :cry:
és hetente rábukkanok vmi hülyeségre...lehet nem kellene olvasni..
a vizesedéstől én is tartok,nem akarom :?
tegnap a férjem mamájával beszélgettünk, és mondta,hogy ők még otthon szültek se a terhesség se a gyereknevelés nem volt gond...mi meg mennyit izgulunk.

Rambóka én már követni sem tudom,hogy mikor mivel mit szedjek...

Dimet a lánykád nagyon hasonlít rád, csudapofi!

Kavics Okr nem küldött semmit?

lassan ebédet kellene csinálni..
Vendég
 


Ellácska, örülök, hogy jön a foga Miron-babának!!!
Várom a püt!!!Szerdán megyünk haza, tudod!
Vendég
 


Ja nem szerdán, hanem csütörtökön, 1-jén...bocsi, kavarom a napokat!
Vendég
 


Kincsecske!

Kriszta kb 6 napja nem jelentkezett. Ma reggel küldtem neki smst (olyan nagyon zaklatni sem akarom), de még nem válaszolt.
Lehet pont most van szülőszobán??? :? :roll:
Amint van hír róla írok.

Vagy ha esetleg másnak írna smst, akkor ti is írjátok meg! :D

Tegnap a párom is érezte a kisfiúnk mocorgását. Látni kellett volna azt az átszellemült arcot, miközben a kezét a hasamon tartotta... :D
Vendég
 


Lafim
Tudom hát :lol:
Vendég
 


Írt Kriszta!

Még egyben vannak, holnap fekszik be a kórházba, lesz oxytocin próba, abban reménykedik, hogy attól beindul a szülés....

Kriszta!
Drukk drukk! :D
Vendég
 


drukk ezerrel

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Előbújtam...

Okr-nak mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dimet: zabálnivaló :)))))))))))

Agyilag zokni vagyok, Lillának megint ekcémás a lába, éjjel ébredezget (szerintem viszket neki a lába, azért is) stb. stb.

Na megyek, Rambóka kérésére nyitok egy PCO-s diétás topikot :)
Vendég
 


éljen, az jóóóó :)
mármint a topik.
nektek csakegy meg kitartást!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Csakegy!

Írass Elocomot a gyerekorvossal, pár nap alatt rendbeteszi!
Tudom, h. ódzkodsz a szteroidoktól, én sem nagyon akartam használni annó, de 2-3 alkalomnál többször nem is kell használni, mert elmulasztja!
Nekünk a testápolók és egyéb gyógyszertári kencék semmit nem értek és a gyerek véresre vakarta magát, akkor döntöttem el, h. menjen inkább az Elocom. Nagyon bevált!
Az is ronthatja a dolgot, ha túlöltözteted! Nálunk a harisnya teljesen száműzve lett a ruhatárból, bár azért 5 fok alatt valószínűleg fogok rá adni, de egyenlőre inkább hosszú szárú zoknit használok. Ridegtartásban van a gyerek! :lol:
A fűtésszezon beindultával lehet, h. nálunk is elő fog jönni megint a hajlataiban, majd meglátjuk.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Gabika!
Már mondtam Lafinak, hogy sárga színű irigy vagyok, de sajnos nem tudok ott lenni! :(
De majd novemberben bepótoljuk!
Egyszer veled, egyszer meg Lafival! :lol:
Duplán jól járok! :lol: :lol:

Lafi!
Holnap megkapom a beutalóm. Kép
Köszönöm az összes infot! :D
Vendég
 


Kavicska, örülök, naggggyon, ügyes amazon vagy! :wink:
Vendég
 


sziasztok!

nagyon-nagyon sokat termeltek. :-)

gyors bekukki csak. mi éppen nagy szervezésben vagyunk, lakás majdnem kész, utolsó simitások, bútorcsináltatás, banki ügyletek, stb.... szóval ilyennel megy az időm.
egy ideig még visszaolvasgattam, aztán nem nagyon volt energiám.
éppen a gyerekszoba dekoráción gondolkodom. nincs valamelyikőtöknek, A3 vagy A4 meseképe? próbáltam a neten keresgetni, de csak nagyon kicsiket találtam.
arra gondoltam, kartonból csinálnék ilyeneket, kifesteném, és felraknám a falra.

a mesefalfestés lenne a legjobb, de az nagyon húzós.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!!!


Megjöttem.Egyelőre egyedül vagyok, gyerek nélkül jöttem haza, őt felvitték Pestre az Országos Kardiológiai Intézetbe.
Most ott is kivizsgálják,egyelőre nem tudják mitől van, mert ez régebben nem volt.Lehet, hogy MR is kell, de még nem tudják.

Rambóka!
Ez a reflux-szívritmuszavar, amit írttál, elgondolkodtatott.Pedig többször említettem a dokiknak, hogy bukik, mintha fel sem figyeltek volna rá.Lehet, hogy ha majd beszélek a kezelőorvossal,megkérdezem, lehet-e összefüggés.Mert amikor született, még nem volt refluxos, és akkor szívritmuszavar se volt,csak egy kis szívzörej, de mikor hazahoztuk anno, akkor már az se volt.
És a szívzörej miatt javasolták ezt a kontrollt,ahol most szívritmuszavart találtak.Lehet ez lehet a baj?????
Rákeresek a neten, hátha találok valamit............................
ezoterike
 
 


Nem találok semmit........ :(
ezoterike
 
 


Hírek, hírek Amarilláról!!!!!!!!!!




"Jól vagyunk, 17.5-kor vakummal megszületett Andreas. Hulla vagyok, részletek később. Gyönyörű,egészséges. mpv Ama"





Drága Ama és Andreas és Andreas apuka!!! Rengeteg boldogságot kívánok Nektek, sok tejet, csodaszép napokat felhőtlenül!!! Vigyázzatok magatokra!!!
Vendég
 


Ezoterike!

Most olvasom! Nem is tudom mit írjak! Nagyon sajnálom a történteket, remélem hamarosan túllesztek ezen az időszakon is, most nagyon nehéz lehet Nektek!!!
Mihamarabbi gyógyulást kívánok a kicsinek!
Vendég
 


Még mindig a gátmasszázs!

Éspedig amit Rejoka írt!

Csikló simogatása a szülésznő által... Olvastam a feltett anyagban is! :shock:
Hát nem tudom csajok! :shock:

Lehet én vagyok full konzervatív!
Már kiröhögtem magam, de ez akkor is meghaladja maradi agyam.

Ha nem a szülésznő, akkor te saját magadnak? Vagy a férjed? Vagy az anyád, ha épp ő van ott? :shock:
És a szülészorvosod előtt??

Ezen leakadtam. Bocsássátok meg nekem!

Nem kell lereagálni, csak egyszerűen ezen morfondírozok. Hogyan müködhet ez az egész? Hiszen leírják! :?

Egyébként a múltkor azt hallottam a TVben, hogy sok anyuka azt meséli szülés után, hogy orgazmusszerű érzése volt a kitolás fázisában.
Erre az a tudományos magyarázat, hogy a baba a G pontot ingerli.

No, de vannak olyan elvetemült orvosok, akik azt mondják, hogy G pont nincs is!

Ezt sem kell lereagálni!
Vendég
 


Csillag nézz vissza pár hsz-t, pont dekorációról volt szó, csakegy nagyon szép ötleteket tett fel.

ezoterike nem is tudom mit mondjak neked. nehéz lehet most neked, nagyon sok energiát küldök nektek!!

kavicska hmmm. azért nem ennyire laza a világ, természetesen a férj által gondolja mindenki, általában otthonszüléseknél és csendes félhomályban, a hálószoba magányában, max egy dúla, egy segítő, a férjed, G. ági meg a nagyobb gyereked van ott, de komolyan lányok aki már szült, hát nemtom ki nem rúgta le volna apárját, ha ott ilyesmivel próbálkozik... ja ezt az orgazmusos dumát én is sokszor olvastam, lányok aki szült és akinek volt ilyen érzése, dobjon má egy privit nekem, hogy igen létezik, elég sokan szültünk már itt, valaki csak akad, ha ez igaz, de addig nem hiszem el, csak őrjöngök hogy mennyi hülye ember van a világon.(muszáj volt lereagálnom! :lol: :lol: )

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Ezoterike: szurkolok, hogy minél hamarabb túl legyetek ezen az egészen!!!!!!!!!!

Minden mást elfelejtettem...

és tök világvége hangulatom van. lehet, hoyg be kéne raknom valami filmet és azt megnézni (a párom dolgozik... szerencsétlen mostanában éjjel-nappal dolgozik... ha meg itthon van akkor nézi a rohadt csillagkaput... nem tudom hanyadik évadnál tart, de 10 van belőle... sejthetitek... a hálószobánkba éjszaka úgy kell bekúsznunk különben Lilla felébred - és igen, ez kizár egy bizonyos tevékenységet... a nappali is Lilla cuccaival van tele, a kanapét se tudjuk kihúuni, hogy kiköltözzünk a nappaliba... az asztalos barátunk csak hiteget, semmi se történik. A lakás undorító, 80 soros listám van arról, hoyg mit kéne még csinálni (vagy 84?), az összes megtakarításunkat feléljük (az a rohadt autó... ) ... az idő xar, nem tudom éjjel kialudni magam ezért délig döglök az ágyban mialatt Lilla rajtam ugrál... a férjem meg közben csillagkaput néz... na jó, a az egik szabadnapján levakarta rólam Lillát és kivitte a nappaliba... aztán visszahozta mert álmos lett... Lilla meg kitépi a hajam... El kée kezdenem a metformint de még arra sincs lelkierőm, hogy elmenjek a diabetológiára... nincs kedvem főzni, sütni. Viszont éjszaka alvás helyett gyöngyöt fűzök... akkro legalább nyugi van... kivéve ha Lilla elkezd éjjel üvölteni megzavarva ezzel engem a Hair nézésében... holnap meg suli ami egyrészt jó másrészt macera mert át kell vinnem Lillát anyukámékhoz, aztán értemenni, férjem persze dolgozik... ráadásul szerencsétleneket ostorral hajtják, teljesen ki van, így semmit se várhatok el tőle a lakással kapcsolatban...

Asszem most van az a pont, hogy változtatnom kéne valamin...

Na jó. Most takarítjuk a mkusokat (bazi nagy munka)... és ezért egy kis ketrecben vannak és egész nap nyikorg a mókuskerék... asszem első lépésként kiakasztom a kereket és én leszeka gonosz gazdi...

és csokihiányom is van...

és álmos vagyok de ha elmegyek aludni vége lesz a napnak.

Lilla viszont tündéri baba, folyamatsan smárolja a tükörképét, pacsit ad, dobol, pohárral veri a mókusok ketrecét és élvezi ahogy a etrec zörög, a mókusok meg bámulnak rá...

(ez a hülye mókus nagyon nem akar elmenni aludni....)

Na húzok a KV-ért...

Bocsi az elmerengésért, de tök jó volt ezt a sok baromságot lerni:)
Vendég
 


(hát én valszeg tökö rúgtam volna a férjem ha ilyen szándékkal közeledik vajúdás alatt... főleg ha más is bent van... még az is zavart amikor meleg borogatást pakolt a hasam aljára pedig annak jónak kellett volna lennie... ráadásul előírás szerint minél forróbb annál jobb... én meg csak at éreztem, hogy leégeti a szőröm... )
Vendég
 


(et az orgazmusos dumát nem valami pasi találta ki aki ugyanazt az arckifejezést látta a feleségén mint egy gyors numera után amikro lemászott róla? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

csakegy.nagyonszemét.com
Vendég
 


Ezo!

Remélem jó kezekbe kerültök, én is ott indítottam anno, '86-ban is már nagyon profik voltak! Ne izgulj, meg fogják oldani a problémát és nemsokára visszakapod a manót!
A szívritmuszavar is okozhat szívzörejt, ha a kamrák és pitvarok működése nem megfelelően szinkronizálódik. Csak éppen ezt egyszerű fonendoszkóppal nem lehet kideríteni, gondolom ezért küldtek további vizsgálatra titeket.
Az a lényeg, h. megtalálják az okot, mert akkor végre tudják kezelni is!
Én is mihamarabbi gyógyulást kívánok!


Ama!

Gratulálok a kis trónörököshöz! :D :D :D
Várom a szüléstöridet, kíváncsi vagyok hogyan néz ki az ilyesmi a messzi északon!

Csakegy!

Ismerem az érzést. Totális tehetetlenség.
Annyi mindent kéne csinálni, miközben az embernek alapvetően felkelni sincs kedve.
Főzni kéne, de se kedved, se időd.
Enni kéne, de inkább csak bekap az ember egy fél tábla csokit.
Össze kéne pakolni, de a ded úgyis két percen belül képes rekonstruálni a rendrakás előtti állapotokat.
El kéne mosogatni, de csak akkor tudok mosogatni, ha alszik, akkor viszont inkább nem zörgök, mert ha felébred, akkor aztán buktam a dolgot.
Este viszont nem bírok elaludni, hajnalig olvasok, utána másnap megint nem tudok felkelni. És így tovább.......

Én már elkezdtem a változtatást, újabban főzök és igyekszem bővíteni az egészséges kajálásról az ismereteimet.
Konyha szalad, lakás dettó. A háztartási munkát többnyire a mosásra, mosogatásra korlátozom. A többit a párom csinálja, v. hétvégente együtt. Ezen majd még dolgoznom kell!

Ha változtatni akarsz, kezdd a délutáni kávé eltörlésével és az esti sorozatnézés kiiktatásával. :lol: Még így is hetekbe fog telni, míg bepótolod az alvásdeficitedet! De utána jobb lesz!
És rendezd be a napod!
Nekem is kifolyik az idő a kezem közül, amikor a szar idő miatt itthon ülök. Sokkal jobb, ha megyek, mert akkor muszáj reggel 8-kor felkelni, megkajáltatni, h. 10-kor ki tudjunk lépni az ajtón. Ha nem szakad az eső, akkor elmegyünk piacra, boltba, könyvtárba, antikváriumba, kézimunkaboltba (én most szerettem bele a gyöngyözésbe, te régóta csinálod?), vagy csak éppen bele a világba. Addig menj, amíg Lilla nem indul el és nem unja meg a kocsiban ücsörgést!
Most, h. vizes minden, és nem lehet játszóterezni, időnként elmegyek a Plázába és ott eresztem szélnek a dedet. Megy, mint a mérgezett egér, csak arra kell ügyelni, h. ne szabaduljon be a kirakatokba és ne menjen neki senkinek. Persze van nagy hiszti, amikor a végén befogom és beültetem a kocsiba, de muszáj egy kicsit elengedni rohangászni!
Nézz körül játszóház ügyben is, ha most még nem is időszerű, nemsokára az lesz!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


csakegy! ez az a régi hangulat! :lol: :lol: :lol: végre okos emberek okos poénjain röhöghetek megint! :lol:

Figyelj amit leírsz, mi is pont így érezzük, így éljük meg. engem az is zavar, hogy még mindig büdösen izzadok (hormonális dolgok miatt, terhesen kezdődött, remélem el fog múlni), őszül a hajam, van rajtam plussz 10 kilo, lóg a hasam, nem jut időm gyantázni, elfolyik az idő ahogy mondod.

tudod ez egy kicsi depresszió jele, amit leírtál. nincsenek keretek az életedben. mint mikor dolgozol, és tudod hogy aludnod kell, mert fel kell aztán kelni, hogy ide kell menni, nem szabad elkésni...

az segít, ha minden nap reggel elmész egy kicsit sétálni, a sarki zöldségesig csak, de felélénkülsz, felébredzs, és elkezdődik a nap. meg úgy általában erre a hangulatra a friss levegő és kimozdulás jó.

meg a barátok. a nevetés. beszélgetés.

figyu akartam is írni, ha már nem jött össze a tali, én szívesen taliznék veled meg lillával egy cukiban, van kedved? (privimre nem válaszoltál amit kb. egy hete írtam e témában)

Kép

Kép
rejo
 
 


na rambóka egyzserre írtunk, úgy látszik neked is ugyanaz a stratégiád! :lol:

ami még nálam bevált, vendéget kell hívni, akkor fél óra alatt rendet tudok rakni. ilyenkor csidálkozom el igazán, hogy csak fél óra, de én napokig sopánkodok a rendrakáson. aztán meg külön jó a vendéggel beszélgetni, az is feltölt.

rami az e havi praktikában nagyon szép gyönygös cuccok vannak, ruhára, nyakláncra ilyesmi.

Kép

Kép
rejo
 
 


ja csakegy és szanálj. az is nagyon sokat segít. lelkileg is megkönnyebbülsz valahogy tőle, és sokkal könnyebb kevesebb cuccot rendben tartani. egy lakásban sztem a dolgok felére nincs szükség.

Kép

Kép
rejo
 
 


Csakegy!

Van itt két pszihiáter, boszi és csillagjós (valahogy most ezek jutottak eszembe). Konkrétan Rejora és Rambókára gondolok! :)

Csak szót kell fogadnod nekik! :lol:

Amúgy ti szoktatok reggeli után fogat mosni?

Vagy az már nemszokás úgy kb. egy gyerek világrahozatala után otthonülés alatt?! :lol: :lol:
Vendég
 


rejo: na ez is... szombaton mondja a férjem, hogy dehát én ma megyek talizni... mondom mi van? Mondja, hogy dehát most szombatra egy talit szerveztem...

Én meg csak lestem...

Aztán lekoppant, hogy azta... neked se válaszoltam pedig akartam és a tali se szerveződött meg... egyszerűen elfelejtettem az egészet...

Ez halál gáz... és még akkor is a férjem néztem hülyének amikor ott bizonygatta, hogy én aznapra talit szerveztem....

A reggeli felkeléssel csak az a bajom, hoyg egyszerűen fizikailag nem megy, egyszerűen nem tudom kinyitni a szemem. Lilla szerencsére már ozzászokott ehhez, két ágyról lepotyogás után az ágy szélének már a közelébe se megy:) (azért félálomban el szoktam barikádozni)

Ráadásul akkor is így ébredek ha 11-kor megyek lefeküdni... főleg, hogy Lilla rászokott a hajnal 1-es üvöltős ébredésre (bibibííííí... már vagy 3 napja az összes csatát megnyertük és tej nélkül visszaaludt:)))))))... a nagyon hajnali ébredésekkel (talán 5 körül az első utána pedig óránként) meg nem tudok mit kezdeni, olyankor olyan hulla vagyok, hogy max. annyi erőm van, hogy a mellemre csapjam... reggel 7-kor meg végleg felébred, ott áll az ágy szélén és (jobbik esetben) dumál... dumál... aztán idegesebb lesz és kiabál... aztán üvölt... aztán magam mellé veszem és kezdődik a hajtépéses kómázás 11-ig, ami alatt Lilla önkiszolgál (elég felhúznom a pólóm, Lilla az ágy túlsó végéből is odavágtázik:)

Szeintem elkezdek megint vasat szedni, hátha az segít.

Rambóka: én még néhány éve kezdtem el a gyönggyel játszadozni (szövőszékkel... az haladósabb:)))))... aztán abbahagytam mert nem jöttek be a gyöngynyakláncok... aztán most találtam fából készült gyöngyöket és azokkal játszadozom... abszolut tehetségtelen vagyok ebben úgyhogy valszeg veszek egy új szövőszéket és hajrá :) (holnap ellógok az első óra után és egy jó nagyot kóborlok a városban amíg a szüleim Lillára vigyáznak:))))

Kávét meg csak reggel szoktam inni, délután csak gabonakávé megy...

(viszont vettem egy csomó vásznat és elkezdek megint akrillal festeni... vagyis össze-vissza kenegetni mert hát festeni se tudok:))))))))

(nekem valszeg az a legnagyobb bajom, hogy most jött elő az a tipikus dolog, hogy a férjemmel majdhogynem csak Lilla a közös téma... ő nézi a csillagkaput én meg vegetálok... ő is fáradt a munkája miatt, én meg a semmittevésbe fáradok bele... legutóbb is megegyeztünk, hogy OK, minden este fél óra kettesben, gyertya, tea, beszélgetés... mint a régi szép időkben... aztán ebből se lett (MÉG) semmi... mondjuk nem csodálom, olyan túlzsúfolt a nappalink, hogy az embernek az égvilágon semmihez sincs kedve... ez nem válság, inkább csak a szokásos hullámvölgy amiből ki kéne másznunk... el akartunk menni két ünnep között valahová erre oda is beraktak neki két 9. szimfóniát.... de most legalább a mókus elment aludni és nem tekeri azt a rohadt kereket:))))))
Vendég
 


rejo: ó, szanálok én:) Néhány hete több ládányi szemetet dobtunk ki :)))) (a 80 pontos listámban a szanálás befejezése is szerepel:)))) Most azon dolgozok, hogy az összes felesleges lomot összeírjam aztán kiárusítást rendezek majd a Vaterán:)

Kavicska: pizsamában vagyok... tegnap este óta :) aztán megyek szépen fürdeni és új pizsamára cserélem :) Tök jóóóó :)))) (na jó, azért ez nem tipikus szerencsére:))))
Vendég
 


Kavics!

1. Milyen reggeli?
2. Mikor?
3. Fogmosás?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bővebben:
Az elején örülsz, ha lyuk van a popódon, nemhogy reggeli!
Aztán idővel lesz reggeli is, de többnyire kb. ebédidőben.
A fogmosás eléggé hátra kerül a fontossági listán, h. finoman fejezzem ki magam! :oops: De azért napjában egyszer csak eszedbe fog jutni! :wink:

A helyzet idővel fokozatosan javul, pl. most, h. a ded egyedül kajál már meg tudok reggelizni vele együtt, de csak akkor, ha ugyanazt eszem, amit ő, különben megy a hiszti, h. ő is olyat akar. Ebből kifolyólag viszont megszűntek a reggeli lekvároskenyér zabálások, mert nem szeretném, ha ő is ezen szocializálódna!
Ebéd dettó, mert egyre kevésbé hajlandó bébikaját enni, és az kell neki, amit én eszem, így kénytelen vagyok megtanulni főzni!
A napi 4-5-szöri étkezést is a ded miatt vagyok kénytelen bevezetni a saját életemben is!
Szóval idővel lesznek a dolognak előnyei is!
Úgy 1 éves kor felett!
Csak azt az első évet kell kibírnod fél lábon! :lol:

Csakegy!

Szerintem jobban járnál, ha hajnalban megszoptatnád, reggel pedig felkelnél és megetetnéd vmi "rendes" kajával (bocs, nem a tejedet akarom leszólni, de lehet, h. Lillának több kalóriára van szüksége!).
Így neked is rendesen elindulna a nap, meg neki is!
Ismerem ezt az ágyban döglődést, én is csináltam egy jó ideig, a végén eljutottunk odáig, h. a gyerek is simán elszundizott fél 11-ig :oops: , de aztán rájöttem, h. nem ez a megoldás! Így kihagy egy kajálást és persze, h. éhes utána éjjel!
Azért írtam, h. hetekbe telik mire összekaparod magad, mert nekem is hetekbe telt!
De muszáj!!!! :!:
Én éppen emiatt jelentkeztem be endokrinológushoz, mert a szülés utáni pörgéshez képest annyira szar volt ez az olmós fáradtság, az agyi bokazokni és a depis létezés, h. azt hittem szülés utáni pajzsmirigy gyulladásom majd alulműködésem alakult ki. Azóta megvan a hormonleletem és szó sincs ilyesmiről. Valószínűleg sima kimerülés! Ha jól érzem Rejó is átesett ugyanezen. És szerintem Norka is!
Most, hogy 2-3 hónapja szedek megint Elevitet, kezd javulni a dolog!
Nemrég olvastam, h. szopi alatt is kéne szedni multivitamin készítményeket. Lehet benne vmi!!!!!

Nem tudjátok kivinni a két matracot a nappaliba? Nap közben élére állítva be tudnád talán tenni a kanapé mögé.
Lilla megtanulná, h. nem érdemes felkelni éjjel, te meg végre kialudnád magad!
A párodra meg figyelj oda! Nem biztos, h. jókedvéből nézi a sorozatot! (mondom ezt én, amikor itt ülök, a párom meg hülye ketrecharcot néz! :oops: )
Szóval a kiüresedés és a kapcsolati hullámvölgy téma sem ismeretlen sajnos!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


szegény Lilla naponta csak egyszer, jó esetben kétszer eszik rendes kaját...

főzni kéne neki...

Ma a mi kölesünkből kapott - volt benne egész zöldborsó és kukorica is... benyomta. 2 pofára. Csak nem mertem neki túl sokat adni belőle mert ebben só is volt. Kéne neki só nélkülit csinálni és lefagyasztani. (két marokkal nyomta befelé :)))))

Reggelire mit lehet neki adni? gyümölcsöt? (ld. alma)Szoktam még rizspépet is főzni de olyankor kaja után át kell öltöztetni:))))

Ja, már a kölesglyót is nyomatja csak abból se szeretek neki sokat adni a só miatt.

Reggel Lilla nem egyhuzamban alszik mellettem, hanem össze-vissza rohangál az ágyban, játszik és közben ha megéhezik odajön és felébreszt... kajál és megy tovább... vagy ha mázlim van akkor kaja közben bealszik, alszik fél órát aztán megy tovább stb. Lilla egy huzamban reggel 7 után soha nem alszik fél óránál többet sajna. Viszont szerintem ilyenkor reggel tankolja fel magát egész napra... (olyan hatalmas pelenkákat produkál, hogy csak lesünk). Mondjuk a reggeli döglésnek úgyis vége lesz ha Lilla elkezd járni.. az meg nincs olyan messze...

(mennyivel egyszerűbb lenne ha babakaján élne... belapátolnám a szájába aztán viszlát...)
Vendég
 


(szerintem -remélem- jókedvéből nézi... képes hajnalban is felkelni, hogy a következő részt megnézze... függő... de szerintem már legalább a 8. évadnál kell tartania... Mi mondjuk majdnem egész nap össze vagyunk zárva, iszonyú sokat van itthon, neki az a fura, hogy én is itthon vagyok mindig és hiányzik neki, hogy néha egyedül legyen... én meg ezért néha elhúzok otthonról... és amilyen pechje van mindig ilyenkor szokott közbejönni valami).... a nappaliba meg nem fér be a matrac, azért várom az asztalos srácot mint a messiást...

Lilla egyébként túl okos... az éjjel 1-es ébredése is olyan egyértemű hiszti, hogy már kilométerekről látszik... csak a hajnali 5-ösben már nem vagyok olyan biztos, szerintem addigra tényleg megéhezik... bár ki tudja... lehet, hogy az is csak egy rossz megszokás? (az haláli amikor kategorikusan kijelentem, hogy nincs tej, erre Lilla elhallgat, stíröli a mellem, aztán engem, hyog ez most valami vicc-e... aztán megint rázendít, stíröl, mondom, hogy nincs tej, abbahagyja stb. Aztán visszarakom, óbégat 2 percet és alszik... az elején ez egy óra volt, aztán tegnap már csak negyed óra:)
Vendég
 


ja... és Lilla veszettül csapkod a kezével. Mindent lecsap. Mindenen dobol. Minél jobban kong valami, annál tovább dobol rajta. ma amikor a mókusokat ütötte egy pohárral még énekelt is hozzá :))))) Ha valamit megszerez akkor tutira csapkodni kezd vele... főleg a csörgőkkel szeret csapkodni (az ugye még nagyobb zaj)... mindent megszerez, mindenbe belenyúl (konnektorvédő...), a pelenkázás már-már versenyfutás, mihelyt pucér lesz a feneke elrohan -na jó, mászik (és mindent összepisil)... szóval fejlődik veszettül... és egyre inkább az az ember érzése, hogy kóstolgatja az embert. Figyeli, meddig mehet el. Azt szerencsére lerendeztük, hogy az én kajám az én kajám, az ő kajája meg az övé... (apropó kaja... a mellemre vadászik, volt, hogy arra ébredtem, hogy a kis karmos ujjaival belecsimpaszkodott és nézegette - hiszen onnan jön a kaja...). Asszem keményebb menet lesz a gyereknevelés mint gondoltuk :)
Vendég
 


Hú, én is sómenteseztem egy darabig, aztán a ded egyre kevésbé volt hajlandó megenni az ízetlen kajákat, inkább anyám főztjére pályázott!
Így feladtam. Persze arra ügyel az ember, h. ne sózzon agyon mindent, de idővel úgyis azt fogja enni, amit ti, annyi sóval, mint ti!
Kölesgolyó egyébként nem túl sós, adhatod nyugodtan!!!

Hát lehet, h. tényleg ideje lenne végre rendes kajákat adni neki!
Karácsonyra kérj ilyen előkét:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=2&whid=7
Nekünk bevált!
De az esőkabát-szerű sem rossz!!! :wink:
Nálunk kétféle body van: kajálós és utcai. :lol:
És evés után csap alá tartás! :lol: Apa részéről. Én inkább viszek egy tálban vizet és belemosom a kezét, meg az arcát. Soha ennyi papírtörlőt nem fogyasztottunk! :shock: A 10 db Ikeás kistörölköző is folyamatosan akcióban van! A fehérítős Vanish egész jól kihoz mindent! (a hiperol tabletta is valószínűleg ugyanilyen hatásos lenne csak még nem próbáltam).

Holnap, ha lesz időm nézek neked pár kaja receptet. Szólj rám, ha estig nem írok!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


na eldugulok...
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?