Sziasztok csajszik!
Sajna ma én is ledolgoztam, aztán bolt, főzés, mosás, csak most jutottam ide. Bár csak Fülke hiányolt...
Nagyon fel vagyok dobódva, tegnap párom megsúgta, hogy az a csajszi, aki már majdnem egy éve próbálkoznak a férjével, tegnap reggel pozitivat tesztelt!!! Ez még titok a cégnél, meghát nem is nagyon akarja még elkiabálni, de tök örülök neki! 8 hónapja küzdöttek. Erre apa kijelentette, hogy nem akarok-e elmenni decemberben a nőgyógyihoz, hogy akkor neki is állhatnánk a projektnek. Csak lestem...
Persze örülök neki nagyon.
Szóval ha valaki nem rúg gólt az elkövetkezendő 1-2 hónapban, azt úgy veszem, hogy megvárt engem.
Oké?
Lányok, aki gyanakszik, hogy babás, azoknak kivánok nagy nagy szerencsét!!!
Végezetül egy igen fontos hir:
,,- Országosan jellemző, hogy sok gólya nem indult útnak - mondta el Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület zala megyei titkára. - A megyében Zalacsányból, Gellénházáról, Iklódbördőcéről, Tófejről, valamint a Balaton-mellékéről is érkezett jelzés kószáló gólyákról.
Az itt maradásnak több oka lehet, de amíg be nem fagynak a vizek, illetve nagy hó nem esik, a madarak találnak maguknak táplálékot és különösebben nem is fáznak, addig nincs okunk aggódni értük, s emberi beavatkozásra nincsen szükség.
Az sem kizárt, hogy az itt maradt madarak egy része már nem is indul útnak, hanem nálunk vészeli át a telet. Erre az elmúlt hideg évszakokban is volt már példa. "
A jelenségnek legfőbb oka a madárkutatók szerint egy kis magyarországi csoportosulás, akik az ,,Akik szeptembertől kezdik a 2008-as babaprojektet"elnevezést viselik. Áldozatos tettrekészségükkel, imáikkal, egymást biztató napi rituáléikkal birják maradásra ezeket az állatokat.
Munkájukkal nagyban hozzájárulnak a gólyapopuláció növekedéséhez, emiatt a napokban az Egyesület elnöke is nyilt levelében köszönte meg a társaságnak a lelkesitő összejöveteleket, és tiszteletbeli ornitológussá választotta a szervezet tagjait.
Szóval drága ornitológus barátaim, gólya honositásra fel!!!!!!!!!!!