Új privát üzeneted érkezett!

Hjaigen! Annalucusnak még nemtudom mitajándékozunk :roll: Sokmindent kinéztemmán neki, de mindhez nőlnie kéne még :oops: Ammeg milyen ajándék lenne, amit nem tud azonnal beüzemelni :? De legalább jövőre nem kell fejet törnöm :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!
Na akkor!

Dorka!
köszönöm Misi nevében is a köszöntést, habár ő is olvasta :wink: Galileo hőmérő az olyan, hogy van gy üveghenger, amibenáttetsző folyadék van, és benne több másik kis üvegcse, amiken általában arany plombák, amire ráírják a fokot18-24 pl., ezek a kis üvegcsék valamilyen színes folyadékot tartalmaznak, aminek más az alapfolyadékhoz képest a fajhője, és a hőmérséklet változásával a kis üvegcsék mozognak, annyi fok van a szobában, amelyik megáll középen. nagyon tetszetős! 3000-től már kapható /unasplaza/

Szilbee!
de jó nektek, hogy Levente ilyen ügyesen elalszik! Gréti kb 1 hónapja az istennek sem akar, sőt most Leti is hasravágta magát, aztán csak kukucskált kifele a fejvédő mögül!

Szamóca!
Háát, továbbra is le a kalappal előtted! Én alig hozok össze kétfélét, nemhogy ... Egyébként csatlakoznék Évihez! :wink: Jó a menü, csak nálunk az a baj, hogy valszeg csak én ennék! Hagymalevest is félévente egyzser csinálok, amikor a baráznőm eljön, mert a többiek bele sem ütik a kanalukat! :cry: Pedig én nagyon imádom! Miylen az a csirketorta? Hova mentek, vagy ha már utólag olvasod, hol voltatok? Tippeket kérek februárba mi is menni akarunk, de én a láynok nélkül sehova. Én önző szülő vagyok. javascript:emoticon(':oops:')
Embarassed

Kati!
Egy-két netáruház címet nekem is dobhatsz!


Betty!
Mi amrciból rendeltük, mert a Zagyva felújítás miatt zárva volt, de ez egy 10 nszeletes, és 5000.- volt! Egy kicsit nyúlt is az arcunk!

Márti!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Angélának erőben egészségben! Majd fotókat dobjál!

Fanna!
nekem is ez volt az eszembe! ez tudom, hogy hülyeség, de inkább ö veszítsen el engem, mint én őt! Azt hiszem ez az élet rendje.

Ildi!
Tényleg, milyen az a táncház? Mit táncoltok? mi is szeretünk misivel, csak nem tudunk. Csak úgy ugra-bugrálunk!

Judit!
Mi az a digitális fotókeret?

Olga!
Ti?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Bocsi a hibákért, de gyorsan kidobtam, nehogy elmenjen!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 

 
 

Ajajajajjj...műszaki magyarázkodásban marha béna vagyok...azé meppróbálom :roll: A digitális fotókeret olyasmi, mint egy fotókeretbe épített cd/dvd lejátszó. Feltöltöd rá monnyuk a digifényképeződről a képeket (vagy házivideót...olyan is van, ami nem csak képeket, filmet is tud "lejátszani"), kiteszed az asztalra, mint egy hagyományos fotót, csak ezen egy gombnyomással ki tudod cserélni a képeket :) Isteni találmány! Borsos áruk van , de egy nagyszülőnek, aki ritkán látja az unokáját...asszem a lehető legjobb ajándék :) Mivel a klónozást még nem engedélyezik :wink: Bár a klónt is megtartanám! :roll: :mrgreen:

Elfelejtettem az elébb, hogy naonjólnézettkia torta! Meg Gréti is a tortával :lol: Hát nálunk nem Micimackós lesz, az tuti :twisted:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Jó reggelt lányok!
Korán keltem mivel mennem kell dolgozni és előtte még az abc- be is el kell mennem bevásárolni.Én a nagyszülőknek faliórát fogok csináltatni a gyerekek fényképével, így legalább mindig látják őket.
Egyébként Angélának már vettem egy ajándékot, ez egy tanulás segítő képességfejlesztő játék, LOGIKO a neve.
Akit érdekel az megnézheti a: www. agytorna.hu oldalom.
Mese és más könyveket pedig folyamatosan veszek nekik mivel a szalay könyveket nálunk az inézményben is meg lehet vásárolni, én már télapóra meg is vettem nekik a könyveket.
Szerencsémre minda két gyerkőcöm szeret olvasgatni illetve nézgegetni mesét hallgatni. Kép

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Sziasztok!

Végigolvastalak benneteket, de biztos nem minden maradt meg... :oops:

Misi! :lol: Isten éltessen sokáig! Aztán lehet sorolni milyen ajándékokat kaptál! :lol:

Szamóca! Én is irigykedek! Nagyon ötletgazdag vagy, és hát tényleg a menű!!! Én vagy két hétig főzném az biztos! Ja, csatlakozva Évihez én is mennék egyszer vendégsége! :lol:

Szilvi! Gyógyulgass még mindíg! Nagyon pöpec lett a bútor! Egy hülye kérdés szőke nőtöl: Az emeletes ágyra a feljáró az hol leledzik? Mert ami szélen van lépcsőzetes képződmény inkább polcnak látszik innen, főleg az autóval.

Mi is babónak a tanulókutyát néztük ki! Igaz Brendonban. Hol lehet 6500.--ért kapni? Brendonban 10 vagy 11 pénz.
Karácsonyi ajándékokkal én is mindíg bajban vagyok, mivel extra nagy a család. Nagyobb tesóméknál a gyerköcök kapnak, meg persze a hugaim. Én a Schafer-katalógusból néztem ki sokmindent. www.schaferboutique.hu

Judit! Legközelebb hagymalevesezhetünk együtt! :lol: Mi mindketten szeressük Petivel, a fehérboros, sajtos, piritott zsemlekockás változatát.

Balwin Judit! Erről a fotókeretről még soha nem hallottam! :shock: Hol lehet megnézni/utánnanézni?

Tegnap vettünk babónak fogkefe tanuló szettet (nadedent baby). Fogkrém nélkül még engedte, hogy a szájába tegyem, de fogkrémmel már nem. Pedig jó példával jártam elől, és vagy 5 percig mostam az én fogamat, persze a saját fogkefémmel. Ugyhogy a mai nap fő témája, hogy játszon/ismeredjen a fogkeféjével. Ez egyébként egy ujjra húzható szilikon fogkefe.
Na üdv!

Elnézést aki kimaradt.

Képzeld Ildi 4-es lett a technikám! :wink: Ja, és te is gyógyulgass!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Judit! Annyira tetszik az a kép, amikor Leti úgy örül a tüzijátéknak! Olyan szépek a lányok!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Olga!

Én is azt a fajtát szeressem! De sajnos sem Misi, sem Gréti nem hajlamdó enni belőle! Ja, és a sajt, fele füstölt, fele sima arányban! :lol:

Judit!
Már kezdem kapisgálni! Nem is olyan rossz ötlet! Na, majd utánanézek!

Márti!
Ez is jó tipp!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Kép
OLga!
Gratulálok neked, nagyon ügyes voltál! Én tegnap voltam énekórán, hááát, amikor hazajöttem, elég kínainak látszott a dolg, de éjszaka megélmodtam, így reggel újjult erővel kezdtem neki. Amúgy az énekkemmel meg volt elégedve a tanárnő.

Sokan kérdeztétek, hogy milyen táncházba járok, járunk? Ez amolyan klasszikus néptáncház, ahol mindenki a saját örömére táncol, nincsen betanult koreográfia, csak ahogy Isten adja. Na az mondjuk túlzás, hogy járunk, én pl. kb. 15-éve nem voltam táncházban, vizsont Ancsika még sosem, úgyhogy gondoltam elviszem és megmutatom neki, hogy milyen nagyon jó dolog. Na meg nekem sem ártott már kirázni a rongyot, és még izomlázam sem lett, pedig jól megugráltattam magam. Először a kicsik táncoltak, vagyis a gyerekek, lépéseket tanítanak ilyenkor nekik, olyan tályegység táncaiból, amit ők is könnyen elsajátítanak. Aztán egyre nehezebb és nehezebb lépések jönnek, a mondvainál már én is izzadtam, az elég nehéz ritmikájú tánc, de nagyon szép, amikor mindenki egyszerre mozog a dob ütemére. Ezek az alkalmak, amolyan örömünnep. Főleg amikor már a páros táncok jönnek, az nagyon szép. Na jó elég volt a sztárolásból.

A szenteste nálunk is különleges, olyankor anyósomék szoktak nálunk kajálni, és hát roskadozik az asztal. Általában megbeszéljük, hogy ki mit főz, mondjuk ez inkább a szilveszterre jellemző, mert karácsonykor én szoktam főzni. Már lámpalázas vagyok előtte, hogy minden sikerüljön. Én nagyon szeretem. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


szép jó reggelt!!!


Olga! A sólyom úton van egy kis játékbolt, a parkoló felől, ott láttam olcsóért ezt a tanulókutyust! Ez nem az okos játékok üzlete, amit Judit írt, az bent van az udvarban!
Jó fogmosást nektek!! :)

Judit! Ez a digi fotókeret jó ötlet, én sem hallottam róla, de tuti ötletnek tűnik!!!
Ja, Micimackó nálunk sem játszik.. Valahogy nem szeressük. De lehet Bogyesz Bobó megszereti majd....

Szamóca! lecsapok rád! Írj már a babaúszásról!! Hol? Kinél? Milyen gyakran? Hány hós kortól? ÉS a legfontosabb: BETEGSÉGET NEM KAPTATOK EL????
:?

Jó pihit, merre mentek???

Judit, köszi ahőmérős magyarázatot!!! :)

egy gyors körkérdés: MIT CSINÁLTOK A HOLNAPI PLUSZ EGY ÓRÁVAL????? :D :D Végre 25 óra lesz egy nap!!! Lehetne miindig ilyen!!!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


csajok, akik tanuló kutyust szeretnének, egy infó: a corában nov. 7-től lesz akciós, árat még nem tok, majd szólok, ha megtudom!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Balwinjudit! Mi is csináltunk tappancs lenyomatot, szerintem is nagyon édi ajándék, rakok is fel képet róla! :) Kép

aztán tervezem, hogy évente csinálunk, egészen addig, amíg engedi (egy 48-as lábhoz már külön méretre kellene keretet csináltatni... :? )
ha nem is tesszük ki a falra, sztem szép emlék a gyermekkorról...

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Szépjóreggeltet :)

Gyorsane:

Dorka, a sólyom úti játékbolt neve asszem Aladdin :roll: Általában képben vannak az új játékokat illetően is :)
Télleg, holnap óraátállítás :roll: Nekem az a bajom vele, hogy az a plusz egy óra reggel érződik :? Minden reggel meghalok egy kicsit, annyira utálom ezt a napszakot :evil: Bogyóm meg 8-nál tovább nem bírja az alvást (persze csak egy röpke óráig tombol, aztán szunya megint :? ), így akkor 7-kor kelünk :shock: :wink:

Digitális képkeret (vagy fotókeret): így beírva egy keresőbe kiad pár oldalt, ahol utána lehet nézni :) Többnyire cikkeket, és webshop-ban beszerezhető termékeket. De az ára miatt akárkinek nem venném meg :mrgreen: Naccülőktől nem sajnálom.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Csak szólni akartam, hogy amíg meg nem gyógyulok, nem igen fogok írni, max. olvasni. Párom még vasárnap is dolgozik, pedig jó lenne, ha lenne a törpe mellett valaki, mert így a 37. héten nem nagy élmény a 38. fokos láz (nekem). Beszélni nem tudok, a fülem dugul, az orcám majd szét reped a sok váladéktól, néha megsülök, úhy érzem olyan meleg van, a másik pillanatban meg kiver a víz és ráz a hideg. Szóval naggyon király a helyzet. Remélem azért nst-re eljutok hétfőn... :?

Törpe alakul, csak még köhög... álatlában szinkronban velem... de legalább szakadozik a cucc...

No menek!
Jók legyetek!
Pusz!
szilbee
 
 


Sziasztok!

Lassan tőletek is elköszönök,mert már a jövőhéten be kell feküdnöm Pestre a Klinikára!
Nagyon eltelt az idő!
ivett&fanni
 
 


Kép
A betegeknek jobbulást kívánok!
Végre letelt a munkaidőm mára.Én ezt a plusz 1 órát alvásra fogom használni mivel nekem abból sosem elég.De ismerve magamat tudom hogy a dolgom ezer így alvás sem lesz több mint a megszokott. A mai délutánt pedig arra használom hogy ebben a gyönyörű napsütéses időben a kertet rendbe tegyem egy kicsit.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Ivett! Hát akkor minden szép és jót nektek! Évin keresztül azért majd tudsz üzenni?

Szilvi! :cry: Mielőbbi gyógyulást te drága!

Dorka! Köszi az infót a kutyusról! Majd én is sasolok a Corában. Ti hogy csináltátok a láblenyomatot? Én is most kértem egyet, ez a gipszes fajta, de nem az amikor kinyúl a kéz vagy a láb a képből. Nekem az olyan morbid. De a tiétek mintha festék/tempera/hasonló lenne. Meg tetszik a háttér is, a virágokkal. Nehogy azt írd, hogy saját ötlet! Akkor esküszöm fejbelövöm magam, vagy valami... :roll:

Na lépegetek.

Üdv mindenkinek!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Szilbee! Mielőbbi gyógyulást!!!!


Olga! Anyósom csinálta, a háttér szalvéta, Szabi lábát meg körberajzolta egy A/4-es papíron, aztán azt kivágta, körberajzolta a szalvétán, és szivaccsal festette/nyomogatta oda a kék festéket. Nagyon kreatív és ügyes, ezt asszem egy tévéadásból leste el.
Amiről írsz, az a kéz-léb kinyúlogatós dolog... hát én még olyat nem láttam, de télleg morbidnak tűnik :?

Ivett! Minden jót és sok boldogságot kívánunk!!!

Szabi megkapta az oltást, utána 5 perccel már édesen alukált a babakocsiban... :) :)

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok!

A tanulókutymó tényleg nagyon cuki és nagyon jó ötlet! Ahol Balwin mondta az Aladdinban a legolcsóbb (most).

Márti!

Húú! Fürdő? évezredekóta nem volt benne részem. Mámint azé zuhanyozni szoktam :lol:

Digitális fótókeret, Galileó hőmérő ezek naon szupi dolgok

Szilbee! JOBBULÁST!!!!!!!!

Ivett!

Minden szépet és jót kívánok, sok sikert!

cím: www.arzuhanas.com

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Sziasztok!

Szilbee!
jaj, annyira sajnállak! Ilyenkor minden baja az embernek, és még tetejébe egy megfázás, vagy mi a fene! Kúráljad magad, ahogy csak tudod. Egyébként anyukáknak is van mellemre is mami kenőcs. Pont ilyenkor jó, mert gondolom nem csöpögtetsz az orrodba, vagy már muszáj? nekem használt, egy próbát megér. Vapour rub mentholatum.

Micimackót én sem csíptem, valahogy olyan nyomasztó volt, de a mesefilmek nagyon szórakoztatóak!

Ivett!
Akkor mindenképpen Évin keresztül jelezzél! Sok sikert kívánok, Neked, és a Picurinak is! Aztán, ha otthon vagytok, akkor feltétlen várunk vissza!

Márti
Plussz egy óra alvás? Sztem nálunk ahogy Druszáméknál. A gyerkőcök 7-8 között kelni fognak! :cry: Talán most az egyszer nem bánom, holnap megyünk babaruhabörzére Pestre. Valaki esetleg? Egy kis vásárlás? Jaj nagyon jók ezek a füzetek. árat még nem találtam, de ha nem rossz árban vannak, én feltétlen rendelek Télapóra! Most a tescoból hozott Misi 49-!!! Ft-ért

Na, még egy ötlet, bár én ezt szülinapra csináltam. Vettem egy sima üvegtálat(anyósomnak), meg egy söröspoharat, vagy inkább korsót (apumnak), és a Gréti lábnyomát és kéznyomát ráfestettem üvegfestékkel, és ráírtam a dátumot. 6 hós volt akkor. még mindig megvan akartonlap, amire akkor rámértem, később is felhasználható.

Évi!
Gréti anyóséktól egy tortacsatát kapott. Azt is ismeri Csongi? Jó játék!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ehhhhehehehe...tortacsata szülinapra, ez teccike :lol: És örült neki Gréti? :D És ti? :wink:
Én nagyon szeretnék elmenni minden bababörzére, de eddig még nem sikerült :mrgreen: Mint az állatkertbe :?

Szilbee, gyors gyógyulást kívánok neked! :(

Ezta kéz meg lábszobrot én is morbidnak tartom, ezé nem is vettünk. Viszont most kuponos akcióban ócsóbb kissé a lenyomatos verzió, oant vettünk, meg is csináltam (Annalucus kistenyeréről). Fajin. Igaz, hogy valahol menet közben belekerült egy potyanyomat :shock: :? Amúgy ilyenek a szobrok:

Lenyomatok, szobrok

Ivett, akkor minden szépet és jót nektek! Legalább a nagy eseményről küldj majd Évin keresztül értesítést! :)

Kata, fürcsi nekem is ezer éve...pedig úúúúgy vágyommán rá! Mindig elhatározom, hogy ha Hunci elalszik, beülök a kádba! (vízzel telibe) De mire oda jutok, tök fáradt vagyok má hozzá :?

Dorka, aranyos eza lenyomatos képecske :D

Druszám, a te 5leted is faszásos :D

Napunny, jóccak

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Szépjóreggelt gyerekek :)

Én ma reggel felhomályosultam :shock: Aszittem, rilli tortacsatát kapott Gréti ajándékba, erre reggel látom a tívítún, hogy ez egy játék :oops: Szal meggen szőke voltam :? Pedig mien istenkirály ötlet lenne :lol:

Oan aranyos kisjányom van, tegnapi idő szerint reggel 9-ig hunytunk :) Igaz, így is olyan vagyok, mint a mosogatórongy, de legalább nem hajnalban keltünk :)

Asszem ilyen se volt még, hogy én írok először a nap folyamán...:mrgreen:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Jaj Kata, egy csomó időre leragadtam az árzuhanásnál! Közben felébredt a gyerek, ugyhogy nem jutottam semmire, még hálóingben ülök a gép elött így dél tájban! :oops: Mostmár csak utalni kéne a bankszámlájukra, hogy megkapjam a cuccost minnél hamarabb! :)

BBJudit! Milyen füzetecske? Valami kimaradt nálam...

Balwin Judit! Én is most vetettem húgommal a Brendonban lenyomatot, mert kuponakciós. Majd jövőhónapban az 1.szülinapon készítjük el.

Na üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Na, meg volt két focikupa. Tegnap másodikak lettek, de ott nem osztottak érmet. Viszont Csongi kapott különdíjat, ő lett a legjobb védő.
Ma sajnos csak negyedikek lettek, így volt nagy sírás, mert mindenki érmet szeretett volna. Csongit az mentette meg a sírástól, hogy ismét különdíjas lett, ő lett a torna legjobb játékosa, így kapott egy kis kupát. És hát olyanunk nincs még
Mondjuk ismételten nem volt sportszerű az egész, mert csak nálunk és az 5. csapatnál volt tényleg a korosztály, a többiek megint idősebbel játszottak Most elhatároztuk az edzőkkel együtt, hogy a következő kupán TAJ kártyát bemutatva játszhatnak a gyerekek.

Persze, Ivettékről majd közvetítek, úgy is nagyobb a szám, mint neki Úgyhogy majd adom a helyzetjelentést! Remélem minden rendben lesz náluk!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Kép Csongi a legjobb játékosnak járó kupával

Kép Csongi a haverjával

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Kép
Sziasztok!
Évi gratulálok a kisfiadhoz, igazi tehetség, ja és a csapatnak is sok sikert kívánok.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Sziasztok!
Mi is megjöttünk. Nekem nagyon tetszett, Misi szerint lehetett volna több új cucc is. Sok volt a másod kézből való. Hát, csak három órát voltunk, de az 1/5-t sem néztem át! Ha lesközelebb lesz Szolnokon, nekem feltétlenül szóljatok! A múltkor is utólag tudtam meg, hoyg volt! :cry:

Olga!
Márti említett a füzeteket az agytorna.hu-n megnéztem, és nagyon sok olyan van, amit Grétivel már csinálgattunk, és bejön neki! És jobban össze van szedve, mint ezekben a újságárusnál kaphatóak.
Nagyobb csomoták anyukái! Melyiket próbáljuk kis a foglalkoztatók közül? Már sokat vettem, de eddig egyik sem jött be, túl sok bennük az olyan feladat, amihez hozzá sem tudunk szagolni (betűk, számolás)

Évi!
Gratula Csonginak. A kis barátja apukája nem miklósi véletlenül?

Szilbee!
Voltál nst-n? Vagy holnap méssz? Azért írd le, hogy mizu odabent!
takonykór javulóban?

Judit!
Aha, az egy játék, de én is poénkodtam, hogy ebből kiindulva jövő évben hozzánk vágja a tortát? :shock:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ja, Dorka! Nem tudom már, hogy írtam-e a babyluuf (eddig rosszul írtam) 3 hótól való! De lehet már igen, kihagy az agyam!

Ja, és Olga! Ügyi vagy, jó neked, akkor egy vizsga letudva?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Szilbee!
Gyógyulgass!

Hétvégén a szüleimnél voltunk,azt hittem Robi majd nem fog aludni éjjel de ugyanazt produkálta mint itthon :D :D :D
Ma megyünk oltásra,délután rögenre,szóval szegény babómat már előre sajnálom!

Dorka!
Ez a tappancs nagyon jó!!!!Ti javulgattok már????

Kép

Kép
katlina
 
 


Sziasztok!

Évi! Ép tegnap este jutott eszembe, hogy milyen régen raktál fel képet Csongiról! :D Nagyon ügyes fiatok van, büszke lehetsz rá!

Judit! Ja, bocs, nem agytornásztam! :lol: Igen, a 16-17 tantárgyból vagy mennyiből egy letudva! :)
Viszont az árzuhanás!!! Gyerekek! Rendeltünk egy FPrice körforgót leendő uncsitesókának, és 5500 FT-al olcsóbb, mint a Brendonban! Meg babónak egy olyan lámpát, ami zenél, vetít a falra. Hangra bekapcsol, és 5 percig zenél! Uram ma átutalja a pénzt, aztán remélem hamar itt lesz!

Képzeljétek!!!! Balázs csak 1X kelt fel éjszaka!!! Mondjuk én vagy százszor, sasoltam, hogy fent van-e a gyerek... :roll:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Jó reggelt!
Hát engem sírba tesz ez az óraállítás!!!

Olga!
Gratula Balázsnak! Szokatlan, mi! Én is néztem az árzuhanást. Van amelyik olcsóbb, de találtam egy két drágábbat is, de attól függetlenül nagyon jó oldal! Kati, köszi a tippet! Ja, volt kint a börzén tanulókutyus, de én nem láttam, csak Misi utólag szólt! Kíváncsi voltam az árára! Én Letinek valszeg egy járássegítőt veszek, vagy legalábbis ötletnek dobtam fel Misinek, még nem reagálta le. Amire ráülhet, tolhatja is, meg zenél, ilyenek. Most neki pont jókor lesz a karácsony.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Évi!

Kép

bbjudit! köszi az infót!


Katlina, gondolunk rátok! mi nagyjából rendben vagyunk már!!

Olga! Gratula Balázsnak! Hát igen, a brendon nem az occsóságáról híres....

:?

Szilbee! hogy vagytok????

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Nah megjöttünk!
Egy picit sem sírt a drágám!!!!
6kiló és 68centi

Kép

Kép
katlina
 
 


Sziasztok!
Leírok egy egyszerű és olcsó, sütés nélkül elkészíthető süti receptet, ha van időtök és kedvetek, akkor készítsétek el, meglátjátok nagyon finom.
Íme:-rendes gáztepsi
- 0,5 kg négyzetalakú háztartási keksz
- 1kg alma kompótnak megfőzve, ízesítve kb 20-25dkgcukorral
-8 dl víz( az alam főzéséhez)
- 3 cs vaniliás pudingpor
- keserű csokis tortabevonó
A kompót ha megfőtt akkor jól tőrjül össze, de a legjobb a krumpli nyomó használata.
2 dl vízbenelkavarjuka 3cs pudingport, majd a meleg almapéphez öntjük, ha felforr egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a kekszet a tepsibe rakjuk, ráöntjük a majdnem meleg masszát, betakarjuk a keksszel és ráöntjük a csokit.Elméletileg 1 napig kellene puhulnia de ha hideg helyre teszitek és letakarjátok 5-6 óra alatt is megpuhul.
Jó étvágyat.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Na, sziasztok!
Sehol senki? Még a fű se nő?

Katlina!
Akkor Ti is micurkák vagytok, mint mi! És nagyon ügyik!

Márti!
Na, majd megcsinálom!
Hány oldalasak az agytornás könyvek/füzetek? mennyit rendeltél, mennyi a pk? Nagyon tetszik, ahogy nézem nekünk a primo kell még. Szívesen vennék! Más valaki esetleg? Felezhetnénk a pk-t!

Szilbee!
NST-n mi volt?
Ezt azért írd meg!

Én továbbra is gyűlölöm az óraállítást! Leti most aludt el! a 1/2 5 helyett!
Lentebb került a kiságy eggyel, mert már kukucskált felül kifele, aztán féltem, hogy fejre pottyan!
Beszéltem ma a sebésszel, hogy mi legyen a vérvétellel, meg a műtéttel, de azt mondta, ha nem lázas, és a taknya-nyála nem folyik egybe, akkor mehet. Így szerdán megyünk vérvételre! :cry: Még azt mondta, hogy délutánig kell ottmaradni, és nem adnak majd neki, csak teát, de azt én úgyis viszek neki, nem tudom hogy fogja bírni az én zabás gyerekem! :shock:

Na tessék írni!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!

BBj, szegény Ti, remélem gyorsan túl lesztek rajta. Megmagyarázni egy ekkora gyereknek, hogy nem ehet? Hú..., bár gondolom kap valami nyugatót, altatót, akkor elég lesz a tea is!

Ezt a tortadobálóst még nem ismerem, biztos nem hirdetik még a Cartoon Networkon :wink:
Nekünk kb. középsőig nem voltak ilyen foglalkoztató füzeteink. Főleg olvastam neki mesét, meg képeket nézegettünk, ilyesmi. Aztán az oviban először Bigacsigát fizettem elő. Bár ez fekete-fehér volt, de abban voltak olyan feladatok, amik nagy részét már meg tudtuk csinálni.

Szilbee, jobban vagy már? Szörnyű lehet így az utolsó hetekben betegeskedni :(
Voltál végül NST-n?

Olga, na, na, ez már haladás! Kívánom, hogy így maradjanak az éjszakáid! Megnéztem én is az árzuhanást, de annyi minden van, hogy nem juttottam a végéig. Bár Csongi úgy is karácsony előtt le szokta adni a rendelését a Jézuskának, vele vagyok a legkisebb gondban ajándékozáskor.

Óraátállítás. Ma a párom Portugáliából üzent, hogy volt e mostanában óraátállítás? Gondolom nem értette a portugál híreket :wink:

Márti, jó ez a sütirecept, főleg ilyen antikonyhatündéreknek, mint amilyen én vagyok :lol:

Erika, Kincsős Kati, mi újság nálatok, rég jelentkeztetek!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Jó estét!
BBj: Én a foglalkoztató füzetet egy volt osztálytársamon keresztül rendeltem, így 10% kedvezményt is kaptam.Maga a tábla kerül sokba:3390Ft, a füzetecske pedig 950Ft, de ebből még lejön a 10%-os kedvezmény.Legközelebb november fog rendelni.Más: Nekem annak idején Kristófot műtötték sérvvel és mivel altatták ő sem ihatot a műtétet követően az esetleges mellékhatások miatt csak amikor engedélyezték, ráadásul iszonyatos májusi meleg volt akkor, de azért kibírta.Nem volt még két éves sem.
Nektek is sok kitartást kívánok. Kép

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Márti!
Azt nem írtad, hoyg hány oldalas. A táblát nem akartam megvenni, anélkül is lehet, ha jól látom!
A teát a doki mondta, de akkor már inkább az én fajtámat adom neki, persze csak akkor, amikor lehet!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Judit! Egy ilyen fejlesztő füzetecske 16 oldalas, korosztályonként több témakör van. Kép

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Sziasztok!

Köszi a sok szurkolást, hogy jobban legyek! Olyan drágák vagytok, hogy így gondoltok rám!! :) :oops:
Pindurit már jobban vagyok... már van hangom!!!! csak a takony ne lenne.... mert attól meg süketül a bal fülem.... no de most nem panaszkodni jöttem....

Sz"al megvolt az NST. Minden rendben van, jövő héten kell majd újra mennem, úgy tűnik az eredmények szerint, hogy addig nem szülünk! Amit most baromira nem bánok, mert azrért csak nincs renben a szervezetem... :?

Ha nem haragusztok meg rám, akkor most nem reagálnék az írásokra :oops: , mert örülök, hogy pillanatnyilag nincs bedugulva az orrom.... szóval húzok is alukákni... amíg lehet.

Szép álmokat Mindenkinek! 8)
szilbee
 
 


Kép
Sziasztok!
Hát ez az óraátállítást nem nagyon akarom megszokni, már most is fent vagyok 3/4 5 óta, de legalább egy csomó dolgot elvégeztem.Mindenkinek szép napot kívánok.
Szilbee neked pedig mielőbbi gyógyulást.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Fontos kérés!
Ha esetleg tudtok eladó 3 részes bonanza tálalót, még kis hibával is akkor feltétlenül írjatok.Előre is köszönöm.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Jó reggelt, tegnap megérkeztünk, később igyekszem visszanézni, mesélek is, meg írok majd, Dorka (esetleg képet is szeretnél?! ) a babaúszásról.

Szép napot Mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Hú mindenki elvan tünve!

Szóval virgácsok rendeben vannak doktorúr nem talált semmi eltérést,este volt egy kis hőemelkedésünk gondolom a szuritól de az is elmúlt!

Szilbee!
Gyógyulgass!én is az utolsó heteken voltam beteg de nem ennyire! :(

Kép

Kép
katlina
 
 


Lányok Írjatok már valamit!

katlina!
Ez akkor nagyon jó hír!

Szamóca!
Mesélj!

Én továbbra is gyűlölöm az óraállítást, Leti még mindig nincs tiszában a dolgokkal!, ja , és ma felült!! :shock:
Voltunk az oviban, hétfőn 1/2 11- 12-ig leszünk, még együttt, aztán meglátjuk, hogy lesz tovább.

TESSÉK ÍRNI!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Háj!

na akkor idesunnyogok.....pirinyót......

Judit!
FELÜLT??????? Gratulaaaa!!!! És hogy? ... :roll: sosem tudtam ezt elképzelni hg hg fog kiviteleződni..... :roll:
Oldalra van fordulva és kézzel tolja fel magát? Vagy nem???
Na akkor neked sem hiányzik még pont most ez az ovis téma.... :cry: ugye? milyen nagy lelki megpróbáltatás ez....!!! :cry:

Megyek mert kaptam egy kupont a DM-be..megnézem azt az 1 Ft-os hajfestéket... :mrgreen: ha nagggyon gáz lesz teszek fel képet...(ha narancssárga vagy hupikék vagy ilyesmi) meg van 50% kedvezmény egy sminktermékre...

Régen nem írók!!!???? 8)

Én még ezt a karácsonyi dolgot...nem választottam ki....bár ez a galilei hőmérő nagyont tetszik!!!

fanna3
 
 


Fanna!
Hát az úgy megy, hogy hasról, feltolja a senekét (pucsít), aztán oldalra lerakja, a kezével meg befordul előre.Legalábbis nálunk. de ez nem egyforma mindenütt, egészen véletlenül?

Ja, még egy karácsonyi ötlet, időjárkálás-állomás! Az is nagyon kafa, mér külső, belső hőmérséklet, páratartalom, halál pontos idő, aztán van a jobbakban emberke, aki az időjárkálásnak megfelelően öltözködik/vetkőzik, légnyomás, esetleg szél sebesség, és irány! napfelkelte, naplement, holdkelte, holdmente, meg ilyenek. A pasik általában ilyenért is odvannak! :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Igyekszem sorbaszedni a mondandómat...

BBJ: majd nagyon gondolunk Rád és a kicsire!

Azt hiszem, Te írtad, hogy a lányok nélkül nem mentek sehová.
Mi több, mint 11 éve vagyunk házasok és minden évben legalább egyszer a gyerkőcök nélkül megyünk valahová 3-4 napra. A férjem szülei Szolnokon laknak, de 75 éven lassan túl vannak, az én szüleim meg még nem nyugdíjasok, aktívan dolgoznak. Mindkét nagyszülő emeletes házban lakik, s ha valami programunk van, akkor nálunk vigyáznak a gyerekekre. Ez azt jelenti, hogy a párommal kettesben csak és kizárólag akkor tudunk lenni, ha elutazunk valahová.

Lehet, hogy ez önzés, de ennyi év együttlét után néha szükségünk van pár napra, amit kettesben töltünk el. Most is azért választottuk ezt az időszakot, mert a héten itthon van mindkét gyerkőc az őszi szünet miatt, így bepótoljuk a 3 nap nélkülünk töltött időt.

Egyébként Kisbéren voltunk a Kincsem hotelben, ez a 7. alkalom, hogy megszálltunk ott. Babaszeretőek az alkalmazottak, s van a hotelben etetőszék, babaágy, játszósarok, kerti játszó. Wellnes részleg is van: finnszauna, infraszauna, gőzkabin, nagymedence, gyerekmedence, jakuzzi, szolárium és lehet kérni masszírozást. A közelben van lovaglási lehetőség.

Ha minden jól alakul, a két ünnep között ismét megyünk, csak már a gyerekekkel.

Más:

Amikor anyukám meghallotta, hogy mit írtál, Évi, a házitündérségről, nevettében majd leesett a székről! Képzeljétek, amíg férjhez nem mentem, még egy teát sem készítettem soha :oops: A férjemmel ketten szoktunk rá a főzésre. Amiket írtam kajákat, mindet kb 30-40 perc alatt lehet elkészíteni (+idő esetleg a sülés, főzés, aminél nem kell ott állni végig. )

Valaki kérdezte, ezért leírom a csirketorta receptjét:
Hozzávalók:

80 dkg filézett csirkemell
30 dkg reszelt trappista sajt, de egy kis füstölt sajtot hozzáreszelve még finomabb
2 tojás
10-15 szelet bacon jénai méretétől függően
20 dkg kockázott füstölt, főtt tartja

bors
esetleg csirke fűszerkeverék


Előmelegítem a sütőt 180-200 fokra. A jénai tál alját csillag alakban kibélelem baconnel úgy, hogy a végük jócskán túllógjon a tál peremén. Erre kerül a fele a kockázott tarjának, amit reszelt sajttal megszórok. Majd 3 szelet (vagy amennyi egy sorban a tálban elfér) kiklopfolt mellfilét beleforgatok a felvert, fűszerezett tojásba. Ez kerül a sajtra. Ismét sajt, azután a maradék tarja. Megint sajt, mellfilé. Visszahajtjuk a húsra a szalonnavégeket, a tálat lefedve 45 percig sütöm, majd még kb. 15- 20 percig pirítom.

Vigyázni kell, mert elég sok levet enged, ami a köretre kifejezetten jó, de ha kimegy az edényből a forró sütőre, hatalmas füstöt csinál (saját tapasztalat...). Hidegen szeletelve szendvicsben is finom vagy adhatjuk főzelékhez feltétnek.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Bébi úszás:
Bármennyire is egészséges, ha a babákat már egészen kicsi korukban megtanítják úszni, fennáll az a veszély, hogy később asztmásak lehetnek.

Belga kutatók 341 iskolás gyerek vizsgálatakor megállapították, hogy az a 43 , akiket bébiúyzásra vittek annak idején, mintegy háromszor gyakrabban betegedtek meg asztmában, vagy hörghurutban, mint a többiek.

A kutatók szerint a bajt az okozza, hogy a klór melléktermékei izgatják a csecsemők fejlődésben lévő légutait, és az okozott elváltozások később hajlamosítanank a tüdőbetegségre.

Dr. Albert Bernard brüsszeli orvos és munkatársai a pediatrics című folyóiratban teszik közzé megfigyeléseiket.

Korábban már voltak arra utaló adatok, hogy a versenyúszóknál és a fedett uszodákban dolgozóknál gyakrabbak az asztmás megbetegedések.

Amikor a medencék fertőtlenítésére használz klór keveredik az úszók verejtékével, nyálával, vagy vizeletével, a klór melléktermékei jöhetnek létre. Az egyik ilyen anyag a triklóramin gáz, ez adja az uszodák jellegzetes "klórszagát". Atriklóramid izgatja a szemet, és a felső légutakat.

Ezek a megfigyelések azonban nem jelentik azt, hogy a szülők ne tanítsák meg úszni a kisgyermekeket, csak azt, hogy halasszák a csecsemőkortól valamivel későbbre az úszásoktatást.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Babaúszás: mi a most épült vadiúj wellnes hotel medencéjébe járunk hetente egyszer egy félórás foglalkozásra. Óvodapedagógus babaúszás-oktató vezeti. Korosztályonként vannak csoportok: induláskor mi voltunk a 3-6 hósak. Ez a legkisebb korosztály. Két órával ezelőtt merültünk először. A foglalkozás leginkább énekes torna vízben. Úszópelus van rajtuk, azon pedig még egy kisnadrág.

SEMMI betegséget nem kaptunk el, viszont nagyon élvezi Jázmin! Én is kifaggattam a gyerekorvosunkat, azt mondta, hogy kb ugyanakkora az esélye valamilyen betegségnek, mint ha pl. beviszem az emberekkel teli postára. Nem olcsó mulatság (1500 Ft egy alkalom, ha 4 alkalmas bérletet veszel, amúgy 2000 Ft egy alkalomra) , s én azt tapasztaltam, értelmes, igényes emberek járnak, akik nem hozzák betegen a kicsit, s talán magukra is odafigyelnek. Ja, és az utolsó két alkalommal nálunk is apa úszott!

És most két kép:


Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?