Új privát üzeneted érkezett!


Őszike,
hol lehet ilyen illóolajat beszerezni? Pl. DM? És konkrétan meg kell inni?! Én a babáknak való hippes instant édeskömény teát iszom minden reggel egy pohárra. Szopi közben nem is szoktam inni, csak ha itthon van a férjem, és behoz valamit.
kertikiri
 
 


Sziasztok Lányok!
Szerintem sincs semmi baj a járókával, bár mi későn kezdtük használni, de nekem nem voltak "bajok" Rékussal.
De pl. lehet kapni járókába való ilyen micsodát, amivel az alját magasabbra lehet tenni és akkor olyan kvázi, mintha akiságyába lenne. És mi is a játszószőnyeget raktuk be neki, meg forgókát, ami zenélt is, nagyon szerette :)
Aztán mikor már kicsi volt neki a hely, akkor a szőnyeget körbebarikádoztam és ott volt minden játék, és kúszhatott a földön :)

Kép
Kép
agica123
 
 

 
 

Állítható fa járóka is kapható. (Természetesen a magassága állítható. :wink: ) Én később is használtam -nekünk hálós járókánk van- egészen addig, amíg nem tudtak kimászni belőle. Ha pl. csengettek, vagy olyan dolgom volt, hogy nem tudtam rájuk vigyázni, beraktam őket arra az időre a járókába. Néha maguk kérezkedtek bele. :shock:

Panndi! Mit mondott a dokid? Jobbulást kívánok neked.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


mtücsi írta:Állítható fa járóka is kapható. (Természetesen a magassága állítható. :wink: ) Én később is használtam -nekünk hálós járókánk van- egészen addig, amíg nem tudtak kimászni belőle. Ha pl. csengettek, vagy olyan dolgom volt, hogy nem tudtam rájuk vigyázni, beraktam őket arra az időre a járókába. Néha maguk kérezkedtek bele. :shock:

Panndi! Mit mondott a dokid? Jobbulást kívánok neked.


Egész nap hivogattam, de nem értem el :( Marad a holnap... Ráadásul ma séta alatt annyira begörcsölt a hasam, hogy haza keleltt jönnünk. Remélem holnap elérem...
Vendég
 


kertikiri írta:Őszike,
hol lehet ilyen illóolajat beszerezni? Pl. DM? És konkrétan meg kell inni?! Én a babáknak való hippes instant édeskömény teát iszom minden reggel egy pohárra. Szopi közben nem is szoktam inni, csak ha itthon van a férjem, és behoz valamit.


Szia kertikiri, hogy Rossmann v. DM volt-e már nem tudom biztosan. Én bementem a Westendbe, a DM és a Rossmann egymás mellett van, bementem rögtön az elsőbe és a bejárattól jobbra rögtön ott volt v. 20 féle illóolaj. Mielőtt neki állsz szoptatni, készíts oda magadnak egy pohár teát v. gyümölcslevelet, abba csepegtess bele 2-3 cseppet, és szoptatás közben idd meg. Én már alapból tartok ásványvizet az ágy mellett. Ha gond az ivás (mind a két kezed foglalt a szoptatás miatt), használhatsz sportkupakos üveget v. szívószálat is. Egy fél literes üvegből simán lehet szívószálazni. Vivi is szeret sokáig szopizni, aközben mindig megszomjazom.

Ha bármilyen boltba bemész, és veszel egyszerűen egész édesköményt, mint fűszert, és abból főzöl teát, az is nagyon jó. Erősebb, mint a HIPP-s tea. Ezt is kipróbálhatod.
õszike
 
 


Jó reggelt :)

Nekünk megint rossz éjszakánk volt :(
Vendég
 


Lányok,

Sajnos nálunk a nappalok továbbra is kiszámíthatatlanul nyugtalanok. Plusz van még egy problémám: kezd apadni a tejem! Segítsetek, ha tudtok!!! Szedek homeopátiás szereket, iszok szoptatós teát, és fejek is, már amennyit tudok (nem sokat, az is csak kézzel megy, sajnos...). Hétvégéig minden rendben volt, de tegnap óta érzem, hogy nincs rendben a dolog! A gyerek meg éhes...

Köszi előre is:

Waterlilly

Kép
waterlilly
 
 


Panndi:
Neked tényleg sürgős volna már az a doki, ez nem normális, hogy így begörcsölsz. Nem maradhatott vmi "cucc" még benned?? Neked milyen szülésed is volt? császár vagy sima?
esetleg a neten nem néztél utána, hogy mi okozhat hasfájást szülés után??

remélem mihamarabb kiderül mi a gond, azért a hétvégét már ne várd ki, akkor menj el másik dokihoz!
Vendég
 


Lilly:

és ha pár napig többször tennéd mellre a babát, mint ahogy eddig beállítottad a rendszert? talán akkor azt reagálná a szervezet, hogy több tej kell, mint ahogy egy fejlődési ugrásnál...
de talán majd a tapasztalt anyukák mondanak vmit!

a babák biztos ettől a hülye időtől nyugtalanok....

Bezzeg nálunk semmi sem történik akár van front akár nincsen...
Vendég
 


szbabett írta:Panndi:
Neked tényleg sürgős volna már az a doki, ez nem normális, hogy így begörcsölsz. Nem maradhatott vmi "cucc" még benned?? Neked milyen szülésed is volt? császár vagy sima?
esetleg a neten nem néztél utána, hogy mi okozhat hasfájást szülés után??

remélem mihamarabb kiderül mi a gond, azért a hétvégét már ne várd ki, akkor menj el másik dokihoz!


Sima szülés volt, elvileg "kiürültem", meg ma már jobban vagyok, csak a szédülés maradt. Utána olvastam, de semmi okosat nem találtam :(
Vendég
 


Sziasztok!
Ismét itt!
Panndi, irány egy doki, de nagyon gyorsan. NEm akarlak ijesztgetni, de .....ne habozz.

Lilly, ne idegeskedj, mert lehet, hogy attol apad, mert kiborultál a kezdeti nehézségek miatt (amin egyáltalán nem csodálkozom, én is tartok ettol)
Szerintem hivd fel a LLL-t, ott álltolag mindig segitenek...

Babett, lehet, hogy még egyutt szulunk? :lol: az jo lenne!
TEgnap beszéltem a szulésznommel, annyira cuki volt, én teljesen megnyugodtam szulés és Szabolcs-ugyileg!

Mindenkinek szebb napot!
Puszi,Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Hello Lányok!
Panndi szerintem is orvos, kár találgatni, biztos látja majd mi a hézag...

Lilly! szerintem se idegeskedj... A tejcsi növeléshez nekünk a következők segítettek.
1. alkalmanként urtica urens 5ch (vigyázz mert a nagyobb hígítás az csalánkiütésre jó, egyik barátnőmnek a hülye gyógyszerész azt adta :(
2. mi ittuk a laktoherb teát, de nekem az íze nagyon pocsék volt, így nem sokáig bírtam
3. meleg borogatás a cicire szopi előtt, vagy meleg zuhany (hideg tejet apaszt!!!!!!!! szóval azt semmiképpen sem)
4. ez egy kicsit fantasy, de a pihenés, nekem ez segített a legtöbbet - ha úgy érzem több tej kell, teszek magasról a házimunkára és Lilluval egész nap az ágyon pihenünk-játszunk
5. ja és szopi meg szopi, mert tényleg beáll a kereslet-kínálat elv a legtöbbünknél.

Másik két dolog, ami eszembe jutott.
Tényleg éhes? Mert pl. Lilla eleinte egész nap öklöt rágott és sírt, az egész család károgott, hogy éhes, közben azért sírt mert túl lett etetve és fájt a hasa.

A másik a fejés. Én a kézzel fejéstől megőrülnék, szerintem nem is tudnék sokat fejni, pedig nekünk van tejcsi bőven. Te kézi mellszívóval próbáltad? A kórházban pl. az egyik csecsemősnővér nekünk azt mondta, hogy valami gáz van a mellszívónkkal. Én egyrészt hulla ideg voltam, hogy nem azért vettem Avent mellszívót, hogy kézzel fejjek, másrészt piszkosul türelmetlen vagyok a kézzel fejéshez :oops: A másik nővérke meg pikpakk megmutatta mi a baja mellszívóval, összerakta a cuccot és azóta megy minden... Azóta három barátnőm mellszívóját raktuk össze így újra és azóta megy.
Fel a fejjel :D ha nem megy érdemes szopitanácsadót is megkérdezni, lehet emailest is találni, de olyat is akihez elmehetsz a babussal.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Bea:
Te korábban akarsz szülni :lol: :lol: ?? vagy csak rémisztgetsz.... :shock:
őrjítő ez a várokozás, lassan Neked is elkezdődik ez...és még túlhordás is várható.... :?
holnap megyek ctgre, de ott úgysem derül ki semmi új szerintem.

Ildi:
köszi a leírást a tejnövelésről, egy barátnőmnek továbbítottam is, akinek 1 hetes bébije van, és sajnos küzd a tejjel...

Na szép napot (ha lehet ez még az??? olyan szürke és szomorú...)
Vendég
 


Babett, jövő héten már biztosan babázol!
Lilly, engem most hívott egy kétgyerekes barátnőm, azt mondta a tejnövelésre, hogy sűrűbb mellretétel, és két szopi között fekvés. Ez utóbbi ugye elég nagy kihívás, én is küzdök a megvalósítással :-)
Őszike, köszi a köményes választ.

Piros kis pöttyökre, amik állítólag tejkiütések, van valakinek valami jó ötlete? Mit ne egyek? Mivel kenjem? Tej egy korty nem ment le a torkomon mióta szoptatok, de joghurtot, sajtot, margarint az eszek....
kertikiri
 
 


Sziasztok Lányok!
Babett szívesen, nekem is ki kellett tapasztalnom ezeket ill. van egy háromgyermekes anyuka barátnő-tanácsadóm , aki rengeteget segít :D

Viszont nekem is lenne kérdésem. Kiskeresztlányom köhögős betegen összefogdosta - szájába vette Lillu játékait. :shock: Nem vagyok nagy fertőtlenítés - sterilizálás hívő, de most feltétlen kellene. Persze a Chicco folyadékunk most fogyott el (mi bontottan kaptuk egy ismerőstől, akinek már nem kell - ha valaki tudja hol lehet venni megírhatná nekem.)
Mikorhullámú sterilizálómba nem tehetem mindenféle hülye műanyag, tükrös, zenélő apróságokról lenne szó :(
Valami DM-be, gyógyszertárba kapható cucc kellene, mert Monoron bababoltban nem valami nagy a felhozatal.
De ha valaki valami hagyományos - környezet és gyerekbarátabb fertőtlenítő eljárást tudna, annak örülnék a legjobban.
Köszi előre is, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilly: valóban próbáld meg most többször cicire tenni, de tényleg lehet az is ám, hogy nem éhes...próbáld a fejést is, és mérd, hogy mennyit eszik. Amúgy vannak átmeneti időszakok, én is többször hittem, hogy ez lesz az uccsó szopi...:) Ne add fel. És tényleg a pihenés!!! A mosogatás megvárja Apát, míg hazaér, minden más is ráér, Te csak magatokkal foglalkozz! :)

Panndi: ezzel ne várj, menj dokihoz, inkább legyen egy felesleges utad odáig!!

Kertikiri: elvileg, ha a piros kis pöttyök attól vannak, hogy túl zsíros a tejed, akkor mindenféle tejterméket iktass ki egy ideig, vagy legalábbis kevesebbet egyél! Rékus nagyon durván nézett ki pár hetesen, dehát én szó szerint faltam a túrórudit meg a joghurtot. Ja meg a nesquik csokigolyót reggelire tejjel :) Mikor ezeket minimálisra csökkentettem, elmúlt neki, plussz a dokinénitől kaptunk egy nyugtató kenőcsöt, mert nagyon piros volt a bőre, az egész feje :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Ildi: a chicco-s cucc bármilyen bababoltban kapható, kérd meg a párodat, ugorjon be valahová hazafelé. Sőt, lehet, hogy gyógyszertárban is szerencsétek lenne, a chiccot sok helyen forgalmazzák!
Házimódszer nekem a hagyományos kifőzés volt, de ez rongálhatja a játékot, főleg ha ilyen spéci zenélős :(
Esetleg valami antibakteriális mosogatószer pl...??? Nemtom, de nagyon alaposan leöblíteném utána az biztos.

Kép
Kép
agica123
 
 


Ildi: most néztem a neten, a Rossmann-ban lehet kapni!

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam UH-on, és azt mondta a doki, hogy Zsebinek van egy kis medencetágulata. Van valakinek ezzel kapcsolatban személyes tapasztalat? Előfordult valamelyikőtök babájánál?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Kertikiri: Tejkiütéssel SEMMIT ne csinálj!! Ez szinte minden anyatejes babán kijön, hú, láttad volna Vivimet, de néhány nap alatt szépen rendbejön az arcuk és gyönyörű bababőrük lesz megint :wink: Ez független attól, hogy iszol-e tejet vagy sem. Amúgy szoptatás alatt maximum fél liter/nap tejet lehet meginni, erre ügyelj!

Waterlilly: A lányok már minden jó tanácsot leírtak a tejtermeléshez, max. annyit tudok hozzátenni, hogy te is igyál elég folyadékot, de ne vidd túlzásba, kb. két liter egy nap, és egyél rendszeresen. Azt hiszem Őszike írta, hogy szoptatáshoz odakészít egy pohár vizet. Ez is nagyon jó ötlet!!! Én is csináltam.

Beneildi: Gyógyszertárban lehet kapni még Neomagnolt is, ezt is használják babák cuccainak fertőtlenítésére, csak elég gazdaságtalan, drága és sok kell belőle, de s.o.s megoldásnak jó lehet.

Panndi: Voltál már dokinál? Remélem, hogy nem túl komoly dologról van szó!! Jobbulást!!

Kutyfül: Én nem tudok semmit a medencetágulatról. Remélem a lányok majd okosabbak lesznek nálam.
lamme
 
 


Ildi!
Chicco folyadékot Intersparban is lehet általában kapni.
Gyógyszertárban: Neomagnol tabletta, kb. 700 Ft egy 10 db-os csomag, és nagyjából egy alkalomra elég csak a használati utasítás szerint, és borzalmas szaga van.
Egyéb fertőtlenítő eljárás: játékok fertőtlenítésére szerintem nagyon jó a teafa olaj vagy a grapefruitmag olaj. Vízbe kell csepegtetni mindkettőből. Mindkettő kapható dm-ben, rossmannban is szerintem. Teafa olyan 700 Ft körül van, grapefruitmag kb. 1200-1500 Ft.
kertikiri
 
 


Természetesen nem mindkét olaj kell egyszerre, hanem vagy-vagy. Én náthás időszakban a felmosóvízbe is cseppentek a teafából, meg a mosószerhez is teszek ágynemű-törölköző mosásakor. Meg a párologtatóba is lehet a teafából, ha a levegőt akarod kicsit fertőtleníteni - de mondjuk ha bébi van a háznál, akkor inkább ne, így még én sem próbáltam, mióta Nadin van, sztem nem is fogom.
kertikiri
 
 


Köszönöm a tejkiütéses válaszokat, bizakodom, már egy hete rajta vannak szegénykémen, és eddig inkább erősödött, mint múlt volna :cry:

Panndi, voltál dokinál, vagy telin el tudtad érni?

Medencetágulatról sajnos én sem tudok semmit.
kertikiri
 
 


Medencetágulatról én már korábban olvastam. Folyamatos kontrollal nyomon követik a vesemedence változását a növekedés során. Az esetek nagyobb részében magától rendbejön.

Kertikiri! Még néhány hétig biztos, hogy lesz Nadin arcán tejkiütés. A mi védőnénink maximum szódabikarbónás vizes lemosást mondott Ádikámnál. (Neki rengeteg kiütése volt.) Végülis magától rendbejött az arcocskája úgy, hogy nem mostam le szb.-val.

BCG oltás: ezt végképp nem szabad bántani. Viszont vigyázni kell kifakadás után, hogy semmi ne kerüjön bele. Védőnénink erre az időre a bőrrel közvetlenül érintkező ruhácskák vasalását szokta javasolni.

Ildi! Sztem is gyógyszertárban érdemes rákérdezni. Én Chicco fertőtlenítő tablettát vettem.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Dokim a héten szabin van, maradt a hétfő. Igaziból nem folyamatosan görcsöl a hasam, csak néha, de akkor meg nagyon. Meg Nektek volt így 5-6 hét fele erős folyásotok? :?
Vendég
 


Panndi! Nekem ilyenkor már csak kis maszatolás féleségem volt. Ez is csak néha és a 6. hét végére teljesen elmúlt. Én felhívnám a dokit a mobilján, nem várnék vele hétfőig. A görcsök és az erős folyás nem normális az 5.-6- héten. Nem szeretnélek megijeszteni, de korábban már olvastam szülés utáni hasonló szituról. Kórház lett a vége. :(

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Sok-sok köszi mindenkinek a fertőtlenítős ötletekért. Neomagnolra nem is gondoltam, pedig van itthon. Büdösnek büdös, de jobb mint a köhögőkor. Meg beszerzünk valami jobbat is majd.
Ez a teafaolajos biztatónak hangzik.

Kertikiri Lillu is volt többször pöttyös, el is múlt neki magától. Egyszer jött rajta ki egy durvább allergia két hetesen, de azok nem sima pöttyök voltak :( Amúgy kapott kálciumot és az is hamar rendbe jött.

Kutyfül: egyik ismerősöm babájának is van. Neki is már születés előtt észrevették. A Podmaniczky utcai Máv-rendelőbe vitte azt hiszem kétszer vissza kontrollra. Amúgy édes-aranyos, vidám baba, a világon semmi baja, szóval ne aggódj. Biztos a Tiéd is nagyon édi lesz :D .

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


mtücsi írta:Panndi! Nekem ilyenkor már csak kis maszatolás féleségem volt. Ez is csak néha és a 6. hét végére teljesen elmúlt. Én felhívnám a dokit a mobilján, nem várnék vele hétfőig. A görcsök és az erős folyás nem normális az 5.-6- héten. Nem szeretnélek megijeszteni, de korábban már olvastam szülés utáni hasonló szituról. Kórház lett a vége. :(


Eddig is a mobilján hívtam, de ha szabin van, szabin van :? Közben rájöttem, hat hete is szabin volt, és most nincs neki hathetes kontrollja, ezért ment el most szabira. Mindenképp marad a hétfő :cry:

Ildi: azt nem tudod véletlenül, hogy a MÁV rendelőbe mi alapján hívják vissza a babákat? Mert ugye sok babát nem hívnak vissza, minket vissza hívtak, de nem mondták, hogy baj lenne :o
Vendég
 


Szia Panndi!
Mondom, amit tudok, de lehet, hogy eljárt már felette az idő.
Ugye mi még május 26-án a Mávban szültünk.
Korábban a Máv kórházban általános gyakorlat volt, hogy a hathetes babákat vissza kellett vinni kontrollra, ami magában foglalta a koponya és hasi ultrahangot is. Nekünk az a zárójelentésén rajta volt Lillunak. Közben azonban ugye átköltöztek a Szabolcsba és két napig derítgettem telefonon, akkor hova is kell vinni.
MÁV Podmaniczky rendelőbe volt végül a gyerekorvos, akihez mentünk. Én kis naív ugye próbáltam akkor a Szabolcsot is hívni, ott azt mondták, hogy ők nem tudnak róla, hogy náluk ilyen kötelező lenne. Szóval nemigen tudom most mi lehet a helyzet. Amúgy azóta megtudtam, vegyes a gyakorlat, melyik kórház csinál ilyet, melyik nem. Én azért megnyugodtam, hogy Lillát megnézték.
Remélem azért valamit sikerül kihámozni ebből.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


egymondatban nálunk még mindenkit visszahívtak :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


panndi:
A szülésznődet nem tudod megkérdezni, vagy nincs helyettese esetleg a dokidnak??
szerintem se várj hétfőig...
Vendég
 


szbabett írta:panndi:
A szülésznődet nem tudod megkérdezni, vagy nincs helyettese esetleg a dokidnak??
szerintem se várj hétfőig...


Köszi, akkor megnyugodtam, hogy nincs valami rejtett baja Zsófinak, amit nem mondtak meg :) Én is nyugodtabb vagyok, hog megnézik, ártani nem árthat.

Háát, a szülésznőt meg tudom, meg a helyettesét is fel tudnám hívni, de szerintem még várok holnapig, ma jobban vagyok, holnap meg úgyis munkanap.
Vendég
 


Ááá, félek ám a dokiktól, na, a sajátomtól már nem, de nem szívesen megyek máshogy, még a helyetteséhez sem, pedig nála már voltam párszor :?
Vendég
 


Panndi! És ki a helyettese?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


mtücsi írta:Panndi! És ki a helyettese?


Kazár Tibor, ő is BM-es volt.
Vendég
 


Panndi! Nem ismerem a helyettes dokit, de azért én csak megkérdezném őt vagy a szülésznőt, hogy várhatok-e vagy sem. Tényleg nagyon rosszat olvastam ezzel kapcsolatban.:?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Panndi!
Te tudod, mert Te érzed mi a helyzet, de egy telefont megérne, legalább megtudod várhat-e a probléma.... megértelek, mert én is utálok minden fajta dokihoz járni. Én most a fogorvost halogatom. :(
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok,

Köszönöm a tippeket, próbálkozom és reménykedem...

Üdv:

Lilly

Kép
waterlilly
 
 


Lilly,
csak ne keseredj el, és higyj magatokban..bár én tapasztalatlan vagyok, de a lelkiek nagyban befolyásolnak mindent!

HA pedig tápszeres baba lesz, akkor is ugyanugy fogjátok szeretni egymást! Sokan nőttünk igy fel : )

De én hiszem, hogy még menni fog!!

Babett, nem akarok előbb szulni, de még lehet... végülis javásból benne vagyunk a 38. hétben. Múlt héten azt mondta a doki, hogy erősen meszes a méhlepény :shock: Nem tudom ez utal -e valamire. Ma megyunk CTG-re, meg altáji vizsgálatra, és meglátjuk!

Kép
nyulcsi
 
 


nyulcsi:
én most voltam ctg-n, persze semmi. Vagyis ctg oké, altáji vizsgálat sem mutatott nagyon semmit...szóval még bevárhatlak... :lol:

nekem is kicsit meszes volt már a lepény a 38 hetes UH-n, de nem nagyon, ez csak azt jelenti, hogy a vége felé vagy. De ezt amúgy is tudod. :lol:
Ha már nagyon elöregedne a lepény, akkor lehet csinálnának vmit, de ezekszerint ez még nem jelentette azt...

üdv.
Vendég
 


Beneildi, köszi a bíztatást. Másfél hét múlva megyünk megint UH-ra, remélem nem romlik a helyzet, nem nő a tágulat.

KépKép
kutyfül
 
 


Szia Kutyfül!
Nem hinném, hogy nőne. A barátnőmnek se nőtt tovább. Valamit meg úgyis minden gyereknél találnak. Nekünk a csípőnk volt nagyon laza. :(
Szerintem egy felelősségteljes anyuka dolga, hogy elvidd oda és olyan kontrollra, ahova mondják, de közben nem kell aggódni túlságosan. Vagy legalábbis meg kell próbálni nem aggódni. :D Ahogy a férjem mondja, azért tanul a gyermekorvos sokat, hogy ha Lilluban van valami hiba, azt megszerelje. :D :D :D
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!
Bocsánat,hogy ismeretlenül zavarok, de nemrég tudtam meg,hogy a dokim novembertől átmegy a MÁV-ba, vagyis míg át nem adják,gondolom a Szabolcsban fog "születni"...mivel én az ilyen átadásos időpontokkal elég szkeptikus vagyok, ezért lelkileg felkészülök arra,hogy bárhol szülhetek...ezért szeretnék pár infót kérni a Szabolcsi szülészet és gyermekágyról....

mit kapunk?
velünk lehet éjjel is a baba ha akarjuk?
kap automatikusan pótlást vagy csak vizet?

mivel a terhesgondozás, ctg még a volt Margit kh-ban lesz,így én tényleg csak a szülésre esek be... :oops: :cry: ami hát nem biztos,hogy a legjobb...
köszönöm válaszotokat!

Réka

Kép

Kép
rékaróka
 
 


Szia Rékaróka: Két éve már szültem a Szabolcsban, akkor mindent adtak a babának, mi popsitörlőt vittünk csak be, mert az olajos vattás letörölgetés nekem nem volt szimpi. De ezen felül minden volt: pelus, büfis pelus, benti ruha (naponta két szerkó), stb. Az orvosom szerint most is így van, de majd a nemrég szültek tudnak pontos infót adni.
Amit tudok tanácsolni, hogyha kérdésed van, akkor azt tedd fel nyugodtan. Mivel kevés csecsemősnővérke van sok anyukára és babára, így ők maguktól biztos nem fogják végigkérdezni a mamákat, hogy kinek mi a baja, szóval kérdezd meg és kapsz választ!!! Sőt, még a fürdetést is megmutatják, csak kérni kell!!! A babát szeretik elvinni éjszakára, ami hidd el, nem katasztrófa, de már lehet kérni, hogyha felébred, akkor kivigyék neked, ill. van olyan hír is, hogyha van légzésfigyelő (akár kórházi, akár saját), akkor kint maradhat veled. De ebben az esetben is ajánlják, hogy legalább az első éjszakát töltse a baba a csecsemőosztályon.
Két éve az volt a szokás, hogy naponta kiosztottak egy cumisüveget teával, hogy itassuk a babát. Ezt természetesen nem muszáj adnod, én sem adtam. Viszont cukrosvizet adtak a babámnak, mert már szegényke eléggé fogyott, de csak egyszer, mert aztán szerencsére beindult a tej. Tápszerrel csak indokolt esetben, a gyerekorvos utasítása alapján etetik őket, szóval ez nem általános gyakorlat.
Ami szerintem nagyon jó, hogy automatikusan elvégzik a babák koponya és hasi uh vizsgálatát, ennek eredményét rá is írják a zárójelentésre, így emiatt nem kell majd néhány hét múlva futkosni. Gondolom minden kórházban van, de leírom, hogy végeznek csípőszűrést is, de azt nem uh-val, hanem fizikálisan, az eredmény szintén szerepel majd a zárón.
Két éve naponta körbejárta a mamákat a kórházi védőnő, ő nagyon sok tanácsot adott a szoptatással kapcsolatban is, sőt meg is tapogatta a mellünket, hogy milyen állapotban van, a szobatársamnak segített a csomót kimaszírozni, szóval tőle is sokmindent lehetett kérdezni, remélem még mindig van ilyen lehetőség.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv. Lamme
lamme
 
 


lamme írta:Szia Rékaróka: Két éve már szültem a Szabolcsban, akkor mindent adtak a babának, mi popsitörlőt vittünk csak be, mert az olajos vattás letörölgetés nekem nem volt szimpi. De ezen felül minden volt: pelus, büfis pelus, benti ruha (naponta két szerkó), stb. Az orvosom szerint most is így van, de majd a nemrég szültek tudnak pontos infót adni.
Amit tudok tanácsolni, hogyha kérdésed van, akkor azt tedd fel nyugodtan. Mivel kevés csecsemősnővérke van sok anyukára és babára, így ők maguktól biztos nem fogják végigkérdezni a mamákat, hogy kinek mi a baja, szóval kérdezd meg és kapsz választ!!! Sőt, még a fürdetést is megmutatják, csak kérni kell!!! A babát szeretik elvinni éjszakára, ami hidd el, nem katasztrófa, de már lehet kérni, hogyha felébred, akkor kivigyék neked, ill. van olyan hír is, hogyha van légzésfigyelő (akár kórházi, akár saját), akkor kint maradhat veled. De ebben az esetben is ajánlják, hogy legalább az első éjszakát töltse a baba a csecsemőosztályon.
Két éve az volt a szokás, hogy naponta kiosztottak egy cumisüveget teával, hogy itassuk a babát. Ezt természetesen nem muszáj adnod, én sem adtam. Viszont cukrosvizet adtak a babámnak, mert már szegényke eléggé fogyott, de csak egyszer, mert aztán szerencsére beindult a tej. Tápszerrel csak indokolt esetben, a gyerekorvos utasítása alapján etetik őket, szóval ez nem általános gyakorlat.
Ami szerintem nagyon jó, hogy automatikusan elvégzik a babák koponya és hasi uh vizsgálatát, ennek eredményét rá is írják a zárójelentésre, így emiatt nem kell majd néhány hét múlva futkosni. Gondolom minden kórházban van, de leírom, hogy végeznek csípőszűrést is, de azt nem uh-val, hanem fizikálisan, az eredmény szintén szerepel majd a zárón.
Két éve naponta körbejárta a mamákat a kórházi védőnő, ő nagyon sok tanácsot adott a szoptatással kapcsolatban is, sőt meg is tapogatta a mellünket, hogy milyen állapotban van, a szobatársamnak segített a csomót kimaszírozni, szóval tőle is sokmindent lehetett kérdezni, remélem még mindig van ilyen lehetőség.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv. Lamme


Kicsit kiegészíteném: koponya és hasi UH-t nem csinálták meg nekünk a kórházban, hathetesen kell visszamenni a MÁV gyerekrendelőbe.

Baba-mama szobába velünk lehetett a baba, délelőtt vitték el vizitre, este a babalátogatásra, ezek kb egy-egy órák voltak, aztán 11 után jöttek értük, és reggel fél hat fele hozták. Vizet minden reggel adtak cumisüvegben, ha akarsz, adhatsz neki, én nem adtam egyszer sem, bár éjjel gondolom kapott. A csecsemősöktől kérdezni kell, kevesen vannak, sok a dolguk, de ha szólsz nekik, szívesen segítenek. Pelenkát és popsitörlőt kell vinni, mert ha baba-mama szobába kerülsz, akkor napközben Te pelenkázod.

Röviden ennyi :)
Vendég
 


Lányok!
Köszönöm!LÉnyegében ezekre voltam kíváncsi..akkor kérni kell,hogy baba-mama szobába kerüljek?nem az összes ilyen?
A szülészeten hány ágyas szülések vannak?
bent lehet az apuka is?ha bent szeretne lenni kell neki vinni valamilyen ruhát vagy adnak?
tényleg a szülésnél miket csinálnak? :?

Réka

Kép

Kép
rékaróka
 
 


Rékaróka: Szomorúan olvasom Pannditól, hogy nincs már automatikusan koponya és hasi uh :( Na mindegy, ez legyen a legnagyobb bajunk :wink:

Vannak baba-mama és sima szobák. Szülésnél kell szólnod a dokidnak vagy a szülésznőnek (én utóbbinak szóltam), hogy milyenbe akarsz kerülni és ha van hely, akkor rögtön odavisznek, ill. ha nincs, akkor üresedés esetén válthatsz.

Apuka bent lehet a szülésnél és ők adnak neki csini zöld műtősruhát :D

A szülőszoba kicsit fura, mert oldalt fallal vannak elválasztva egymástól, viszont elöl csak függönnyel. Én éjjel szültem, egyedül, úgyhogy engem ez abszolút nem zavart, és ahogy itt a nappal és másokkal szült lányok írják, ez nekik sem jelentett gondot. Itt olvashatsz részletesen róla, és van egy kép is:
http://www.ogyik.hu/gyogyitas/szuleszet ... php?lng=hu

Hogy érted, hogy a szülésnél mit csinálnak? Mármint apuka?
lamme
 
 


Rékaróka: Császárnál apuka nem lehet viszont ott. Nekem a régi dokim azt mondta, hogy azért, mert nagyon kicsi a műtő és nem tudnának még egy megilletődött kispapát is kerülgetni :D Viszont ő kapja meg rögtön a babát, szóval annyira azért nem különítik őt el ilyenkor sem :wink: De reméljük, hogy erre nem lesz szükségetek, hanem szépen és ügyesen meg tudod majd szülni a bébit :wink:
lamme
 
 


Sziasztok,
én október 4-én szültem és akkor megcsinálták a koponya és hasi UH-t és a csípőszűrést is a kórházban.
Ezek szerint másnak meg két héttel előtte nem? Biztos szabadságon volt az orvos. :)
aagica
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: