Új privát üzeneted érkezett!

na,látom ma megint mindenki olyan,mint az idő :?
Nekem holnap kell mennem cukorgondozóba :twisted: ,meg utána megvárni a doktorbácsimat,hogy ott végezzen,majd meg is vizslat,megejti a hat hetes vizsgálatot :?
Kiváncsi vagyok a cukromra :shock:
Vendég

Halihó!
Mocsok egy idő van! Két napja a lakás a börtönünk, már minden játékkal játszottunk...Már nincs ötletem se...
Hallottátok, hogy a Bakót felfüggesztették? Állítólag valami toxémiagyanús kismamára nem dugta be az orrát a kórházba :roll:
Na, puszi, jók legyetek, játék indul (újfent)

Kép
Kép
banoed

Mit nem csinált a Bakó doki? Én hozzá járok, mostanában akartam menni rákszűrőre hozzá, akkor nem is érdemes felhívnom idő pont miatt?
A kismama hogy van? Remélem vele és a babájával minden rendben.
Vendég

nem azért,de ha ezért felfüggesztették,akkor mit csinál ott méh a Juan?? Neki azért durvább dolgai voltak,nem?
Banoed,hasonló a helyzet nálunk,csak megtetézve annyival,hogy a Kristóf még hisztis is-vagy hogy jellemezzem-a bezártság miatt...
Vendég

Mi is szívesen mennénk sétálni, addig általában csend van, de ilyen időben... :? A nagylányt se tudom kizavarni az udvarra, így az öccse körül zajong. Megzakkanunk télen :(
Vendég

Áfi hóban,hidegben legalább kicsit ki lehet menni,de ilyen szakadó esőben... :evil:
Vendég

Áfi holnap már ovi, legalább ez vigasztalhat. Cserianinak nehezebb mert náluk még nincs ovi.
Különben nálunk Evelin folyamatosan bántja Rékát. Szegénykém így is nyűgös, csak kínlódunk. Evelin már szerencsére várja a holnapot, hogy találkozhasson a csoporttársaival. Hát még én mennyire várom!!! Már jó lesz egy kis pihenő! Mindenhol értetlen a gyerkőc v. csak az enyém?
Vendég

nyugi rékababa,Kristóf is az értetlenség felső határát súrolja.Kicsit jobb a helyzet,ha ki lehet menni...
És megmondom őszintén,tényleg nehezek a nappalok kettőjükkel...
De majdcsak idővel jobb lesz. Hiába alszik Eliza még elég sokat,akkor sem tudok Kristóffal annyit lenni,mint elötte,és ez sokszor bánt :cry:
Vendég

Na, azért ne vegyünk mérget erre a Bakó-dologra, mondjuk nekem egy kórházi orvos mondta, hogy állítólag későn láttak hozzá a császárhoz, ezért gond volt. Mondjuk ezen kívül ő sem mondott mást, hogy a mamával vagy a babával volt gond, majd még érdeklődöm...
Elállt az eső! :lol:
Egy kérdés, nem tudom, tud-é vki válaszolni?Egy ismerősöm azt mondta, hogy érdemes lenne táppénzre mennem gyed helyett ebben az utolsó két hónapban,mert akkor nem a gyedből állapítják meg a további gyedet, hanem a fizetésemből. Ez igaz? A kisfiam még nem lesz 2éves, csak 20 hónapos, amikor a kistesó megszületik...

Kép
Kép
banoed

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Banoed ha a gyeded több mint a minimálbér 70 % akkor nem érdemes elmenned. Én anno utána jártam ezeknek. Ha táppénzre mész akkor szülés után a minimálbér 70%-át kapod. Akkor kapdnád meg a fizid után a gyedet, ha fél évet dolgoztál volna a két gyerkőc között.
Vendég

Rékababa!
A jelenlegi gyedem ugyan hótkevés (65000 Ft), de mégis több, mint a minimálbér 70 százaléka. Vagy legalábbis úgy gondolom. Akkor nem érdemes pörögni ezen a témán tovább. Csak ha belegondolok... 2 gyerek, a pénzem meg ugyanannyi vagy még kevesebb, mint eddig...
szomorú vagyok- :cry:

Kép
Kép
banoed

banoed örülnék,ha 65000 gyedet kapnék :cry:
Igaz,én már ugye gyesen voltam a Kristóffal,mikor Eliza született,de nekem így is a fizetésből számoltak,nem a volt gyedemből. Nekem azt mondta a könyvelő,hogy gyedből gyedet számolni nem lehet,azt mindig az előző fizetésből számolják,amennyire be voltál jelentve. Ha min.bérre voltál,akkor abból. Én min.bérre voltam bejelentve-kicsit többre inkább,pár száz ft-tal...,és szerencsére az elmúlt időben emelték a kollegáim fizetését is,így emelték az enyémet is velük együtt-így kellett-így én is már több gyedet kapok most,mint Kristóffal kaptam.
De még így is édeskevés :twisted:
Vendég

ja,voltam cuk.gondozóban,5.5 lett az eredményem. Doktorbácsit nem vártuk meg,mert Eliza teleüvöltötte az SZTK-t. Meg meg sem vozsgált ma,pénteken mehetek megint,a hat hetes vizsg.ra :evil:
Vendég

Banoed! Én még ennyi gyedet sem kapok :cry: Én gyes-ről mentem szülni, nem mentem el táppénzre, a tb-nél azt mondták, hogy akkor rosszabbul járok, mert a gyed alapja a táppénz lesz. De emelkedhet a gyed összege akkor is, ha nem dolgozol :lol: Egy tipp, én is a tb-nél kaptam: a munkahelyeden kérd meg a főnöködet, hogy emelje meg papíron a fizetésedet, és akkor az alapján kapod a tgyás-t is meg a gyed-et is. Én is így csináltam (bár emelhették volna jobban is). De ha bemész a tb-hez, megkeresed a gyed-ügyintéződet, akkor ő elmondja neked részletesen, hogy mit csinálj, hogy a lehető legjobban járj! Nem az ő pénzüket osztják, ezért nem érdekük, hogy átvágjanak.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

banoed tényleg nagyon rendesen az ügyintézők a tb-nél is meg a MÁK-nál is,nyugodtan keresd meg,szerintem is...
Vendég

Ja, megkérdeztem a tb-ügyintézőt. Ezen a héten a számítógépes rendszer karbantartás alatt, aztán meg ő megy szabadságra. De aztán kérdezhetek :twisted: Csak lehet, hogy közben megszülök, mi?Bár ezt nem szeretném azért még.

Kép
Kép
banoed

banoed még legalább 5 hétig tartsd vissza... :wink:

Áfi felétek is elállt az eső? És banoed nálatok? Állitólag már nem is fog esni mostanában :D Ausztriában meg már hó van :lol:
Vendég

Banoed! Elég furi ügyintézőt fogtál ki, ehhez nem kell számítógép! Az én ügyintézőm a folyosón mondta el nekem, hogy hogy csináljam, és nem is volt felkészülve rá, hogy megyek hozzá. Szóval szerintem menj be hozzá, és addig verd az asztalt, amíg hajlandó lesz elmondani. De addig is beszélj a munkáltatóddal, hogy megemelné-e a fizetésedet papíron. Ez számára semmilyen költséggel nem jár, ha visszamész dolgozni majd egyszer, akkor úgyis módosítania kell a fizetésedet, mivel a többiek által kapott béremelés a kismamáknak is jár törvény szerint, tehát amíg te babázol, a papírmunkát ugyanúgy el kell végezzék utánad, mint azok után, akik dolgoznak.
Visszatérve az ügyintéződhöz, ha nem akar segíteni, keress meg mást (az én ügyintézőm a Lücklné, próbáld meg nála), de ha nem jársz sikerrel, az ügyfélfogadási időben van mindig valaki, akinél kérdezni lehet, és az majd elmondja neked, hogy mit csinálj.

dadomi

Szasztok!
Cseriani, felénk se esik, úhogy ha felébred a bőgőgép, kiviszem sétálni!
Pénzügyek... Brrrr. Ügyintézők méginkább... Nekem az államkincstárnál sikerült nagyon rendes ügyintézőt kifognom, de a mhelyemen a tb-s - és egyebes - csaj is az. Én visszamentem szabira dec. 13.-án, mert akkor lett Hanna 2 éves, áprilisban telt le a szabim, utána mentem táppénzre, majd tgyásra. Aztán gyedre. És így. Banoed, télleg kérdezz meg egy normális szakit, aki számítógép nélkül is tud válaszolni... :twisted: Hacsak nem akarsz konkrétan a te esetedre, a te "összegeidre" rákérdezni.
Mi van a Bakóval? Azta, mik történnek... :shock:
Cseriani, gratula a czukkerhoz!
Vendég

Hát asszonyok örülök, hogy nekem nem kellett mennem sehova kérdezketni ezeket a dolgokat. Nekem a munkahelyemen mondta el a bérszámfejtő aki a papirjaimmal dolgozik. Szerencsére nálam minden a kórház rendezett mivel kifizető hely. Úgy látszik mázlim van, volt.

Banoed ha többet megtudsz a Bakóról kiváncsi lennék rá. Bár nem akarom védeni, de én mind a két lányomat nála szültem. Én tökéletesen meg voltam elégedve vele. Velem mindig rendesen bánt. Ott volt mikor kellett és figyelt is rám. Csaszi után mikor nem volt bélmozgás nálam az éjszaka közepén ült mellettem és maszírozta a hasamat. Igaz, hogy egy másik császár miatt jött be, de nem biztos, hogy ezt más orvos is megcsinálta volna.

Amúgy kivel mi újsá? Gyerkőcök? Rosszaság v. csak csupa jó gyerek van?
Vendég

nálunk most csak jó gyerek van-Eliza alszik,Kristóf meg az apját boldogítja-Zoli a héten szabin van :D
Puszi Rékának,ma 11 hónapos :D
Emma,most látom csak,Ármin meg tegnap volt 6 hónapos :D
Vendég

Bár nem értek hozzá, megpróbálok képet feltenni magunkról, Tomi fiamról és jómagamról 32 hetesen.

[img]http://www.blogol.hu/pikz/tomimatyi/Tomika_001.jpg

[/img]http://www.blogol.hu/pikz/tomimatyi/32_hetes_poc_.jpg

Kép
Kép
banoed

Nem sikerül. Erre én soha nem fogok rájönni :? De azért a cím alapján meg tudtok nézni minket :)
Amúgy mi újság? Hogyhogy nem ír senki? Josival mizújs?

Kép
Kép
banoed

Banoed, van telepátia.
Josink szegénykém ezt írta épp most:
EZT NEM FOGJÁTOK ELHINNI, A RÉPÁSI VISSZAMINŐSÍTETT 40 HETESNEK EGY 4,5 KILÓS GYEREKKEL! NORMÁLIS??!!
(Merhogy úgy volt ugye, hogy ma Imredoki beindítja a szülést, merhogy ez a 41. hét volt.)
Szerintem nagyon nem normális. Nem is tudok mit mondani, miért kínozzák szegényt. Bent van már 1 hete.
Banoed, pedig de jó lett volna, ha idesikerül a kép!
Vendég

Hű, megenén, mer fejlemények vannak!
Igyekeztem legtöbbeteknek privit küldeni... :P
Vendég

Na, hogy fair legyek azé: aki nem kapott privit, annak a lényeg: Josit hamarosan operálják. (Priviben bővebben, csak szójjatok, aki kéri)
Hűűű, de titokzatos vagyok, bakker... :P 8)
Vendég

emmamami írtam privit,hogy kérek privit!!! :P
Vendég

bocsi Emma,időközben megkaptam,csak nem figyeltem :oops:
Azért durva!!!
Hogy mit kell kiállnunk a gyerekekért,de most nem? :cry:
De azért megéri :wink:
Vendég

banoed nagyon édes Tamáskád :D
Nincs is valami nagy pocakod,hallod-e..nekem még mindig majdnem ekkora :oops: :cry:
Na jó,nm ám,csak majdnem.
Mikor eliza 3 hetes volt megkérdezte is ismerősöm,hogy mikorra is vagyok kiírva?? :twisted:
Vendég

basszus,kisbetűvel írtam a lánykám nevét :oops: :evil:
Vendég

Cseriani: ELIZA ELIZA ELIZA ELIZA ELIZA... :lol:
Amúgy télleg durva... Dehát ja, a gyerekér mindent ugye...
De nem értem, mér kínlódtatták. Remélem, mostanra már túl van rajta, vagy legalábbis hamarosan meglesz Csillamanó...
Banoed, majd én is megkukkollak!
Cseriani, ismerősöd nemsemmi... :shock:
Vendég

Hajrá Josi! Remélem már túl van rajta.
Cseriani engem is sokszor kérdeztek, hogy babát várok-e, mikor Réka már 2-3 hó-s volt, pedig ott volt velem a gyerkőc a babakocsiba. Sőt még most is néha-néha.

Amúgy többiekkel mi újság? Áfi javulgat Barnus? Emma én is gratulálok a fél évhez Árminnak utólag is.
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Úgy néz ki, hogy várom a második gyerkőcömet :-)
Az elsőt Pesten szültem a Szent Imrében, de hipergyorsan megszültem, és most már nem merem vállalni, hogy a másodikkal is "távszülök".

Olyan orvost keresek Szekszárdon, aki támogatja az alternatív szülést. Tudtok javasolni valakit?

Köszönettel:
Ildi
szmolaildiko

Ildi,
sztem sztimre után elég durva váltás lesz, :wink: de én a kevés doki közül, akit ismerek, az Imre Józsefet ajánlanám, de mindenképp beszélj vele már az első alkalommal, h mit szeretnél pontosan.
boldog babavárást!!!
zsancikant

Ildikó,
én ugyan nem a Szent Imrében, de szintén Pesten szültem az elsőt, Szekszárdon a másodikat. És nem volt durva váltás! Az alternatív dologban nem tudok tanácsot adni, hiszen mindkétszer császáros voltam, de ne félj a szekszárdi kórháztól (mint én) nem rossz hely!
Josi,
remélem én is hogy már túl vagy rajta!

Köszönjük a kérdést, nem és nem javulunk, tegnap éjjel éjféltől hajnal 6ig sírt a kölke, nappal alszunk több részletben. Amúgy nappal egy tündér általában Barnus, de éjjel kidőlünk mellőle rendszerint.
Mai kép róla:
Kép
Vendég

Ildi,szerintem nagyon sok orvos támogatja itt is,ha a kismamával és babájával minden rendben van. Én Dr. Kun Attilánál szültem,csak ajánlani tudom,nagyon-nagyon rendes,aranyos.
Sajnos én sem most sem kisfiam születésénél nem tudtam kihasználni az alternatív szülés adta jó dolgokat :evil:
Vendég

Áfi nagyon jó volt olvasni tőled,amit írtál :lol:
Emlékszem,te is mennyire "féltél"... :wink:
Vendég

Nagyon aranyos a kis huncut :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!Bocsi hogy idepofátlankodom!Csak látom a szekszárdi kórházról van szó!Valaki tud valamit a Faludi Péter nögyogyászról,mert nekem most ö a dokim és nem vagyok 100%-ig biztos benne hogy jol választottam!Amugy szekszárdi vagyok :) :)
Vendég

Moni,
a legjobb helyen jársz! :)
Nekem mondjuk fogalmam sincs a Faludiról, de ha váltani akarsz biztosan mindenki szívesen ajánlja neked a saját dokiját.

Josiról senkinek semmi híre???
Kép
Vendég

Áfonya!Váltani egyenlöre nem akarok,semmi bajom vele,csk gondoltam hátha mond valki valimi jot rola! :)
Vendég

Moni! Én a Faludyhoz semmi pénzért nem mennék, szerintem össze lehet kötni őt meg a Juant. Engem egyszer vizsgált, nézett uh-t is mivel rettenetesen görcsölt a hasam mensi után napokon kereszül. Sima hasi uh-t nézet (!), és közölte velem, hogy semmi nőgyógyászati problémám nincsen, szerinte vakbél gond lesz. Aztán elmentem a Vargához, aki közölte velem hüvelyi uh után, hogy fájhatott rendesen a hasam, mert volt egy cisztám, ami eldurrant, a belőle származó folyadék meg még mindig ott pang a hasamban, három hét múlva a műtőben voltam, ahol endometriózist diagnosztizált a Varga. Hát nekem ennyi elég volt a Faludy "szaktudásából". Egyébként azt jó ha tudod, hogy az uh-hoz abszolút nem ért!
Mennem kell fiaim szétszedik egymást :( :evil:

dadomi

Dadomi!Köszönöm hogy ezt leirtad!Sokat segitett!Akkor kit ajánlasz?Ajánlotok?Segitsetek!Nagyon be vagyok tojva,és szeretnék egy jo dokit! :roll: :roll: :roll: :)
Vendég

Szia, Moni!
Faludit én nem ismerem, barátnőm csak jókat mondott róla, a topikon viszont szinte csak rosszat olvastam...

Fontos: nem bírtam tovább és írtam Josinak smst délelőtt, ezt írta vissza:
3500 GR 56 CM SOKÁIG VAJÚDTAM VÉGÜL CSÁSZÁR LETT

Gratulaaaa, Josi!!!

Szegény, biztos nincs túl jól, azért írta a "lényeget" csak; pár nap múlva még rákérdezek a részletekre is, de az a fő, hogy az újabb topikbaba végre megérkezett!!! :lol:
Most a statisztika szerint fiúnak kell születnie legközelebb. Ki is a következő? :roll: :lol:
Vendég

Moni, ahogy Áfi mondta: biztosan mindenki szívesen ajánlja neked a saját dokiját... :lol: Így hát én is ajánlom nyugodt szívvel neked az én dokimat és Áfi dokiját... :lol: Én magam az égvilágon semmi rosszat nem tudok róla mondani (saját tapasztalataimról beszélek csak), 2 gyereket szültem nála, a lányomat jóformán neki köszönhetem (nameg persze a férjemnek), ezért elfogult vagyok kicsit. De a legjobb szakemberek között tartják számon.
Ja, hülyevagyok, majdnem elfelejtettem: :oops: : dr. Varga Józsefnek hívják. (Egyetlen hátrányáról tudok: rettenetesen sok a betege...)
Vendég

Gratulálok Josinak a babához!

Moni én is csak csatlakozni tudok a többiekhez abban, hogy mindenki a saját orvosát fogja ajánlani. Én a Bakónál szültem mind a két kislányomat. Végig éreztem, hogy foglalkozik felem, főleg a második babánál. Nehezebb terhesség volt. A szülés is rosszabb volt, de végig számíthattam rá.

Áfi csoda szép a nagy fiad. Szurkolok, hogy éjszaka alvásotok is helyre álljon. Enikő hogy viselkedik, szeret segíteni az öcsi körül?
Vendég

Emmamami!köszönöm,felfogom keresni,aztán majd meglátjuk,hogy beleférek-e az idejébe!Kedden voltam ultra hangon,dobogott a kis szive!Remélem minden rendben!3 hét mulva kell mennem megint!
Vendég

Áfi, el is felejtettem: Barnabás tényleg nagyon angyali, és ezen a képen viszont sztem rád hasonlít! :D
MOni, ha így döntesz, ha gondolod, priviben megadom az elérhetőségét.
Vendég

Köszönöm aranyosak vagytok!Most beszéltem férjemmel,azt mondta hogy 3 hét mulva visszamegyünk a Faludihoz,aztán ha nem lesz megfelelö az elvárásainknak akkor,váltunk dokit,mert az az igazság hogy egyszer voltam nála mióta terhes vagyok!Majd meglátjuk!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?