Sziasztok!
Elköltözés, cigi és alkohol: jajjjjj, de jó hogy minket még nem érint....
Megjöttünk a hosszúhétvégéről, nagyon jó volt és pihentető. Előző nap rájöttem hogy csak vékony sapink van, így gyorsan nekiestem és maradék anyagból varrtam Annának egy sárga-fehér plüss sapkát, mert hűvös időt ígértek. Ahhoz képest milyen kutyafuttában készült, egész jó lett, és főleg jó meleg.
Melinda
Az első 2 kép a Királyerdei Művház, ugye? Melyik bábegyüttes volt, csak nem a Fabula? A feketehajú hölgy mintha az egyik tagjára emlékeztetne.
Benji milyen magabiztosan áll a színpadon!
Valóban Balatonszemesen voltunk, mégpedig a Szindbád hotelben (
www.szindbadhotel.hu ).A szlogenjéből jöttél rá?
Nekem tetszett a hely, de azért vannak negatívumok is.
Az épület egyszerű, de szép és barátságos, a személyzet nagyon kedves, és a konyha isteni! A svédasztalos vacsorák gondolom nem olyan széles választékot nyújtanak mint egy igazi 4*-osban, de minden nap volt 2-3 féle leves, 2 féle húsétel, 4-5 féle savanyúság, gyümölcs és egyféle sütemény. Reggelire vagy 8 féle pékáru, 6 féle reggeli ital, sokféle felvágott, sajttál, főtt tojás-sült szalonna-főtt virsli, kőrözött, 4-5 féle zöldség, szokásos méz-lekvárok-müzlik-joghurtok stb. Nagyon finomakat ettünk
, ez a része szerintem rendben.
A wellness részleg nem túl nagy
, a medencék viszonylag kicsik, az úszómedence 15 m hosszú, a gyerekmedence talán ha 4x4 m, ezenkívül egy sakktáblás melegvizes medence, egy hidegvizes merülő szaunával, 2 jacuzzi, aromakabin, sókamra, és persze sokféle masszázs. Egy alkalomtól eltekintve nem volt zsúfoltság.
Viszont negatív, hogy bár családbarátnak nevezik magukat, ez kimerül abban hogy biztosítanak kellékeket: babaágy, fürdetőkád, etetőszék, viszont nincs a kicsiknek semmilyen program vagy játszóház szerű hely
( játékterem van a felnőttes játékoknak: bowling, rex, biliárd, csocsó, flipper stb), a parkban van egy százéves rozzant vashinta és vas libikóka, ez kritikán aluli. Nos, ez minket egyenlőre nem nagyon zavart, mert Anna most még megelégedett az otthoni játékaival, vagy a parkban a szép falevelek gyüjtésével
, de nagyobb gyerekekkel – főleg aki a Kolping luxus gyerekbirodalmához van szokva – nem ajánlom. S bár a honlap szerint a parkban fűtött medence van, ez nem igaz, bár fel volt töltve vízzel de jéghideg volt és faleveles, vagyis nem téli használatra való.
Mivel igen rossz idő volt, nem sokat voltunk kinn, csak 1-1 órát sétáltunk délelőtt a parkban vagy a Balaton partján. Annának a fő látványosság a recepció melletti szép nagy akvárium volt a halacskákkal, naponta többször meg kellett nézni
. A déli alvás alatt apa volt az ügyeletes, addig én szaunáztam, masszíroztattam, délutánonként pedig nagyokat pancsoltunk hármasban. Anna nagyon élvezte, mi nemkevésbé
. Összességében jó volt és pihentető, én élveztem hogy nem kell főzni, mosogatni, Anna pedig azt hogy apa napi 24 órában vele van, s ez kölcsönös volt kettejük között.
Judit
Nagyon szép lett a gyerekszoba, és legjobb hogy a kisfiad szeret benne aludni. Nekünk is van ( mint Melcsiéknek) egy pont ugyanolyan nadrágunk, mint a sisakos képen Robikán
Melcsi
A bábozásról: Az oviban azt bábozzuk, amihez van bábunk...
illetve amihez elég 2 kéz... pl.egyik legtipikusabb: A kiskakas gyémánt félkrajcárja. Leginkább népmeséket ( ezek alkotják az óvodai mesekincs nagyrészét – nem véletlenül. A mese pszichológiája szerint kicsiknek egyszerű, kölyökállatokról szóló mese való pl. 3 kiscsibe, 3 kismalac, Falánk tyúkocska, Mese a medvebocsról aki madár akart lenni, Aranyostarajos kiskakas, vagy láncmesék mint a Nyulacska csengője vagy a Kakas és a Pipe stb, nagyobbaknak szegénylegényes-királynős mese pl Csillagszemú juhász, Só, Aranyszőrű bárány stb..). Amihez nincs elég báb, ahhoz síkbábokat vagy fakanálbábot készítünk, ezekkel egyszerűbb is bánni mint a kesztyűbábokkal.
La Fontaine verses meséi egyébként nem ovisoknak valók, a humora felnőtteknek szól, kicsik még nem értik, túlságosan tanmese, ahelyett hogy szórakoztatna, kioktat. A szövegértés amúgy is nehezebb a rímek miatt, a hangsúly pedig mindig azon van hogy a vétkes pórul jár, ezzel könnyen szorongást kelt, szemben a népmesékkel ahol a hangsúly a jó megérdemelt győzelmén van, s ezzel a mese legfőbb értéke, a feszültségoldás valósul meg általa. Persze a népmese is tanít, erkölcsi tartalmat hordoz, de nem olyan didaktikus formában mint a tanmesék.
A klasszikus bábozáshoz dramaturgiai szempontból át kell írni a szöveget, abban nincs narrátor és leíró rész, a szereplők párbeszédéből épül fel az egész cselekmény. Mikuláskor nagy paraván előtt szoktunk bábozni az egész ovinak, 4-5 óvónő részvételével egy erre az alkalomra készült télapós mesét, ezt élvezik legjobban, ez szinte olyan mint egy igazi bábszínház.