Új privát üzeneted érkezett!

Mona :wink:
nem is lesz baj ezután sem a tejecskéddel...
3hónapos korban picit többet esznek, kis idő kell míg megszokja a nagyobb igényeket a szervezeted. Pár napig tedd többször mellre és ne hagyj ki szopizást. Ne aggódj, van és lesz is elég tejed a legénynek!!!!!!!!!

Nelli,
Márton is vesegondozott. Tágulattal született, de nincs reflux. Kicsit rendeződött ahogy nőnek a szervek, de még megvan. Hamarosan mi is megyünk ellenőrzésre.

Napközben kicsit visszaolvastam, annyi mindent szerettem volna írni, de mostanra kiürült a fejem :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Timi,
4-5éve én libero, pampers, dm pelust használtam, most ezeket csak éjjelre, egy ideje kipróbáltam a tesco-s lila pelust és szívből merem ajánlani. Jó, legalábbis a nagyobb méretű igen, kicsiben nem próbáltuk. Régebben megbántam ha vettem, de ez az újabb fajta jó.

Emma,
mi már túl vagyunk a körülmetélésen is. Ne aggódj, olyan gyorsan nem zajlanak az események és ahhoz tényleg szűk fitymának kell lennie...

Boboka,
remélem szép napod volt és örültetek egymásnak a kis Pindurotokkal!
Érzi a jelenléted biztosan és igyekszik haza!

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Mona :D
először is amennyire csak lehet próbálj megnyugodni. A tejtermelés nem szokott csak úgy semmi hatására megváltozni. Mondjuk a nehéz fizikai munka nem biztos, hogy használ, de nem gondolnám, hogy nagyszüleink (legalább is az enyémek) marha nagy kíméletnek voltak kitéve az ő idejükben és nagyimnak még tejtesói is voltak, pedig 2 hónapos korától a hátán vitték ki a határba minden nap.
Ha Danibabának elég reggel és még fejni is tudsz, akkor a nap folyamán sem kevés biztos. Olyan viszont gyakran van, hogy reggel jól betankol a baba, aztán utána kevesebbeket eszik. Nyűgösebb mint egyébként? Mert az is lehet, hogy már a fogzás kezd megindulni nála (Julcsi pl. 10 hetes korától produkált olyan napokat, amikor jóval kevesebbet evett, holott - mivel üvegből kapta - mindig ugyanannyival kínáltam).
Én azt mondanám neked most: hogy pár napra legalább felejts el a méricskélést, mert az csak jól beidegesít (de örökre is elfelejtheted, ha bírod) és amikor csak úgy látod, hogy kicsit is nyűgösebb, vagy bármi hajlandóságot mutatna szopizni, próbáld meg.
A folyadék persze nagyon fontos, de azt is túlzásba lehet vinni. Napi 4 liter bőven elég. Ha vlenül tényleg a cipekedés a lúdas, jó gyakori szopival 1-2 nap alatt helyrejön a dolog, ti pedig már rutinos párosnak számítotok :!: Úgyhogy nyugi-nyugi... :D Jó? :lol:

Kép
Kép
kismok
 
 

 
 

Mona :D
ja, és persze a 3 hó körüli növekedési ugrás is lehet a dolog hátterében. Szóval semmi gáz! :D

Kép
Kép
kismok
 
 


köszi csajok :wink:

Kép
mona76
 
 


Jesszum, mennyit írtatok!! :shock: Na, olvasok, aztán jön a regény! Hihihi….:lol:

Szilvi
Hát igen. Végül is lehet DIVATnak nevezni ezt a szoptatásos dolgot. Legalábbis sokan tényleg úgy gondolják, hogy milyen anya az, aki nem tud szoptatni. Csak hát ez, mármint a szoptatás, sok mindentől függ. Tuti van olyan, aki hiába szeretne, de nem megy neki. Viszont azok nekem nem szimpatikusak, akik meg sem próbálják ill. eleve nem is akarnak szoptatni. Hál’ Istennek, nekem nem volt vele gond. Nem is értem, hogy lehet ez.
Tea-tej: pedig hidd el, hogy elég a tejci neki. Az eleje sokkal hígabb, a vége zsírosabb. Ha egyszer fejsz az elejéből meg a végéből, látni fogod a különbséget.
Sajnos nincs képem a sapi-próbákról. Elég nehéz a kisasszonyt fényképezni, mert állandóan a géppel akar játszani.
Főzés-konyha: nem azért nem enged, mert nem vagyok vele. A konyha, nappali együtt van, ott vagyunk egész nap. Szerintem csak az zavarja, hogy nem 100%-ig vele foglalkozom. Bár tegnap 2x is el tudtam úgy mosogatni, hogy alig nyafizott. Viszont a főzés még mindig gáz. De majd csak megszokja.
Ezt a gombás dolgot én is olvastam. De mi eléggé odafigyelünk, csak ez a kis makk csúszott be. :D Hú, ez most jó félreérthető volt. :oops:
Az evés meg inkább fokozatosan oldódott meg. Azért most is vannak napok, amikor kevésbé eszik jól, de nagy általánosságban nincs gond.
Kutacs: ha nagyon besüpped, akkor szomjas. Ha nagyon kidudorodik, akkor meg irány a doki.
Hú, azt én is úgy utálom, mikor két doki kétfélét mond! A gyerekágyon is attól tudtam a falra mászni, amikor volt a váltás, és az új nővérke totál másképp mondta a dolgokat, mint aki előtte volt. Én nem értem, miért nincs egy egységes protokoll, ami szerint a babákat kezelik, és amit a kismamáknak is megtanítanak. :evil:
Bobokának igaza van, ne hagyd ennyiben a dolgot! Nehogy gond legyen!

Drumka
Azért én még szorítok, hogy meggondolja magát a kiscsaj! :)

Timi
Hát Ficivel én is így jártam. Ha sírt, állandóan cicire tettem, mert ott megnyugodott. Csak őnagysága ilyenkor is szopizott, nem csak dudlizott, utána meg jókat bukizott. Na, akkor jött a cumi. :)
Köszi a választ! Továbbra is megy a szopi. Fura mód, pár napja olyan, mintha többet tudna szopni. :shock:
Nagyon jó súlyban van Anna, ne izgulj. Én meg pár napja nézegettem Fici pár 3-4 hónapos képeit, és majd hanyatt estem, olyan kerek, dundi pofija volt. Nekem akkor fel sem tűnt! :shock: Mingyá’ rakok képet.
Jé, ez nálunk is hasonlókéép volt a gyerekágyon. Nekünk is napi öt pelus, popsitörlőt meg asszem nem is adtak. Én hozattam be mindkettőt. Azért hogy ezen spórolnak… A popsitörlő hagyján, de ugye azt mondták, hogy minden szopi előtt tisztába tétel. Szopi 3 óránként. Akárhogy is számolom, ez minimum 8 pelus per nap. Akkor hogy is van ez?!
Pelus: először a Pampers-t használtam, aztán mikor már nagyobb lett, nekem is kifolyt a kaki. Aztán próbáltam a Huggies-t, mert annak gumis a dereka, viszont az meg az oldalán vhogy nem fedte egymást, ezért akkor a lába szárán folyt a cuccos. Rokon ajánlotta a Libero-t, ami nagyon bevált. Azóta is azt használok. Igaz, most már a bugyisat. :)
Fici nagyon sokáig szinte minden peluscserénél kakis volt. Ez is normális, meg a kevesebb is. Ha szépen fejlődik, nincs miért izgulnod.

Nelli
Ezzel a tiszta rózsaszínben a gyerek – fiú vagy lány dologgal én is találkoztam. :D És a mi babakocsink is kék. Nekünk azért lett olyan színű, amilyen, mert ez volt akciós. :D Ja, és az új gyerekülésünk is azért olyan színű, amilyen, mert ebből is ez volt akciós.
Ez a Brigi lány egy arany tündér bogár! És a nagylányok!!! Jó humoruk van! :D
Sajnos, ebben a megemelős témában nem tudok okos lenni. :(
Ez azért jó hír, nem? Mármint az UH-val kapcsolatban. Hűha, Brigilány belehúzott! Nemsokára már rohangál. :)

Boboka
Örülök, hogy egyre jobban van már Kristóf. Remélem, minél hamarabb hazavihetitek. Én nem is tudom, hogy bírnám ki. Nagyon strammul viseled!!
Igen-igen, lécci rakj fel új képet!!!
Tényleg, ahogy Timi is kérdezte, mit engednek meg Kristóffal? Múltkor volt a Spektrumon egy dokufilm a koraszülöttekről. Ha jól emlékszem, dán. Ott simán foghatta, a mellére fektethette az Anyuka a babát stb. Nálunk tuti nincs ez, igaz? :(

Tündi
Köszi a dicsiket!! Azért Te sem panaszkodhatsz!! Bence igazi nagylegény! És micsoda izmos combok! :shock:
Azért fura, hogy nem halaszthatod el a vizsgát! Úgy gondolták, hogy gyerekágyas időszakban betotyogsz majd? És szülés közben tanulsz? Azért ez durva!!
Amúgy mikor lesz a császár? Gondolom, az időpontot is megbeszéltétek, nem?

Kismok
Ha nem vagyok indiszkrét, akkor milyen betegséged van, ami miatt Julcsi nem tudott szopizni? De csak akkor válaszolj, ha akarsz!
Mondjuk engem nem zavart, ha megkérdezték a szopi dolgot. Meg az alvás stb.-t sem. Én úgy voltam vele, hogy tetszik, nem tetszik, én úgy csinálom, ahogy akarom.
Szivacsagy és parabolafül! :lol: Ez nagyon jó meghatározás!!
Vasárnap Ficim betaknyosodott. Valszeg Apa fertőzte meg. Éjjel kb. fél óránként ébredt. Na, de nem ez a lényeg. Ugye porszívó-orrszívózzuk az orrát. Olyan édi, mert dugja is, meg el is húzza. És amikor kihúzom a porszívot a konnektorból, megy oda és próbálja visszadugni. :) Meg fülhőmérőnk van. Pár hónapja még nem nagyon tudtuk megmérni a hőjét, mert állandóan a csipogást figyelte. Most meg, ha a kezébe kerül, már rakja a füléhez. Ollyan édi!
Hú, elég durva, hogy Julcsi ennyire nem alszik. Nem tudom, mi lehet az oka. Biztos, hogy kellene neki a pihi. Bár Ficibe is néha Duracell elem kerül, és akkor simán kihúzza a napot alvás nélkül, de ez csak nagyon ritkán van, viszont éjjel azért alszik. Én asszem már elhaláloztam volna a helyedben! Már attól ki voltam teljesen, hogy vasárnapról hétfőre fél óránként ébredt, és kb. 2-3 órát aludt csak hajnal felé. Jól bírod!
Hú, egyszer Fici is leesett éjjel az ágyról, mikor köztünk aludt. Vhogy letornázta magát a lábunkhoz, és szépen lecsúszott. Úgy sajnáltam szegényt! :(
Regényírásban én is menő vagyok! :wink:

Haga
Lécci jelentkezz, mert nagyon izgulok már miattad!!!!

Mona
Mikor voltatok Pécsett? És miért nem tudtam róla??? Hátha itthon lettünk volna, és akkor talizhattunk volna. Na, elég a volna-ból! :D
Azért ő is kis országjáró legényke lett!
Nagyon szépséges! Olyan, mintha napozott volna. Jó kis színe van!
Szerintem ne nagyon nézzen tv-t. Bár, sajnos, Fici is eléggé bámulja, mikor be van kapcsolva. Mondjuk, amikor vmi műsor megy, akkor az ált. nem érdekli, viszont a reklámok…. Totál meredt szemekkel nézi. Még a fejét is felkapja, ha a reklám jön. De hogy honnan tudja, mikor háttal ül a tv-nek?! :shock: Azért próbálom napközben alig bekapcsolni, csak hát van, mikor már agyamra megy a csend. :)
Ja, és a 100 Herzes tv-k már nem károsítják a szemét.
Popsitörlő nálunk is elég jól fogyott. Meg nem mondom mennyi, de szerintem kb. egy csomag 2 hét alatt. Most kevesebb fogy, mivel már csak napi egy kaki van. :) A pisire meg egy is elég. :) A látogatással kapcsolatban meg légy kemény! A Ti nyugalmatok a legfontosabb. Ha úgy érzed, most nem hiányzanak a látogatók, akkor vegyék tudomásul.
Én fizetős szuriból a bárányhimlő és a kullancs ellenit fogom beadatni.
Szopival kapcs. Egyetértek Amica-val. Lehet, hogy most van a növekedési ugrás, rakd többször mellre!

Szilcsi
Szerintem azért jó lesz egy kicsit kimozdulnod Boldi mellől. Boldi meg legalább megszokja az embereket. Én pl. nagyon nem örülök, hogy Ficit nem tudom kire hagyni, ha kedvem lenne elugrani egy kicsit turizni stb. Debrecen kicsit messze van Pécstől, hogy vki csak átugorjon pár órára. :( Az igazat megvallva, mióta Fici megszületett, én szinte minden nap, a nap 24 órájában vele vagyok. Nem mintha rossz lenne, de magamra szinte semmi időm sincs. Ha Apa vigyáz rá, akkor meg takarítok, mosogatok stb. :( Na, nem arra vágyok, hogy vki állandóan velnük legyen, csak néhanapján pár órára. Remélem, most ettől nem tartasz rossz anyának.
A tápszer miatt meg ne aggódj! Ha kell neki, akkor kell és kész! De ha kap tápit, akkor hogy lehet, hogy 2 óránként szopik?!
Nem is tudtam, hogy Anyukád győri?? Talizhattunk volna, mikor meglátogattad. Vagy akkor pont nem voltál olyan jó passzban?

Emma
Hú, én meg elég tv-függő vagyok. Vagy inkább voltam. Most már azért le tudok mondani róla. :) Ami meg érdekel minket, és napközben van, azt felvesszük, és megnézzük, mikor Fici alszik.
Boldog 3 hós fordulót! Rohan az idő, ugye?! :wink:
Hihi! Zalánnak már több haja van, mint Ficinek most! :D A napokban tervezem kicsit rendbeszedni, mert hátul 3féle hosszabn nő. Meg hátha akkor bedúsul kicsit.

Britta
Örülök, hogy a görcsölés elmúlt és minden OK!

Amica
Sziaaa!!! Mi újság Veletek??? Márton már bírja az ovit?! Most látom! Boldog szülinapot neki!!! Már 6 éves! :shock: Jesszum! Puszi Nektek! Annyira szeretnék már írni Neked, de vhogy sosincs időm. :(

Na, akkor a dagifej-kép - tavaly karácsonykor készült:
Kép
gtünde
 
 


Mona :)
Nekem is vannak ilyen több tej-kevesebb tej napjaim. Sokszor nem is tudom, mitől függ a menyiség, mert semmit nem csinálok másképp. Ilyen a szervezetünk. Bízzunk abban, hogy elegendő a tejcsi, hamár ilyen szépen fejlődnek a babók :lol: Nálam is fejlődési ugrás van, és bizony ez az éjszakáinkban is meglátszik :( Meg valahogy nem csak enni kell fel mostanában, hanem csak úgy megébred. Én már eléggé kivagyok.

Tünde :)
Tényleg arany husi musi baba volt Ficike :lol:

Kérdés: nov. 13-án lesz ugye Domcsi beavatkozása, amikor egy napig bent leszek vele a kórházban, és Brigivel Anyu lesz itthon. Szerintetek lesz gond a szopival, ha egy napi (reggeltől estig) üvegből kapja a tejet? Eddig a napi max. 1 üvegezés nem kavart be.
Tiszta ideg vagyok már emiatt, mert nem tudok kettészakadni :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi
Kaki-téma: nálunk is volt egy hónap, mikor Zalánt minden nap át kellett öltöztetni, mert a hátát is összerottyantotta :shock: Aztán most visszasírom ezt az időszakot, mert most 3 naponta nagy nyögések között kakil

Mona
Ne ess kétségbe! Nekem az első kertimunka után ugyanígy lement 1-2 napra a termelés, aztán visszaállt. Mindig lesznek több meg kevesebb tejcsis napok függően attól, mennyit aludtál, mennyit stresszeltél stb. De ez nem jelenti azt, hogy elmegy a tejcsid!

Tüncsi
Jó, hogy megint jössz! Jó olvasni a soraidat!

Nekünk ma keresztelő, megyek szépítkezni :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Köszönöm lányok a biztatást. De nem vagyok hős... Tényleg nehéz, főleg hogy nem lehet velünk, de az nagyon sokat segít, hogy nincs semmi baja, csak hízni kell neki.
A SOTE-n még a nagyszülők sem nézhették meg, csak apa, anya mehetett be a babákhoz. Itt már legalább megnézhetik a rokonok is a babákat. A SOTE-n csak simizni lehetett őket, de volt olyan baba, amelyiknél még azt sem engedték meg. Itt már megengedik, hogy cumisüvegből anyuka megetesse a babát, tisztába is lehet tenni, csak inkubátoron keresztül kicsit nehézkes. Sajnos Kristóf még hamar elfárad, és nem tudja még az összes kaját cumisüvegből enni, ezért még be van neki kötve az orrszonda, így a nővérkék intéznek mindent. Ha már kiveszik az inkubátorból, akkor lehet majd már "igazán babázni" vele. Alig várom! Teszek fel képeket, ezek még 6 hetesen készültek, amikor átkerült a Madarászba, itt még elég volt egy vékony csík a ragtapaszból. Azóta nem nagyon fényképezünk, mert a fél arcocskája le van ragasztva, mert állandóan le akarja vakarni magáról, és ki akarja szakítani az orrszondát. De remélem már nem sokáig!

Kép Kép

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Mona

Figyelj én fogok okoskodni, aki eddig pánikolt :D
Először is többet nem írom, hogy úgy néz ki hgy megint minden rendben, mert akkor tuti megint kevesebbet érzek. Mint ma is pl.
Szóval elkezdtem itt a neten olvasgatni. Állítólag a túlzott folyadék pont hogy gátolja a tejtermelődést. Én most azt csinálom, hogy amilyen sokszor csak tudom mellre veszem Annát. Mert azt meg nem akarom, hogy kihánnya. Miért fejed le reggel a másik melledet? Cumisüvegből adod neki a tejcit? Mert állítólag a cumisüvegeztetés is ronthatja a szopóreflexet.
Próbáltam lemértni hogy mennyit szopik, ettől csak ideges lettem, mert tök keveset evett. 120-at. Szóval gondoltam az én lányom a többször kevesebbet híve.
Szerintem amíg a súlyával nincs gond addig ne aggódj. Ha meg nem nyügös szopi után akkor meg főleg ne görcsölj ezen. Én is ezzel nyugtatom magam, hogy eszik amennyit eszik és tök jól el van utánna. Az meg nem érdekek, hogy 2 óra múlva tehetem mellre, mert ezért vagyok vele itthon. Amit akarok azt így is meg tudom csinálni, amit meg nem az le van....
Na, jó hosszú voltam.


Köszi a pelenka tanácsokat. Most vette Babylove-os pelenkát, ezt is kipróbálom. Aztán majd a többit is. Aztán majd meglátom.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


sziasztok!

tündi, 3 hete voltunk Pécsen, valamikor a hét közepén. Tettye nevű étteremben ebédeltünk, nagyon jó ott a kaja, és hatalmas adagot adnak.
Tímea, azért fagyasztok tejet, mert sokat jövünk-megyünk, és ilyenkor üvegbe kap Dani enni, vagy mikor anyú vigyáz rá, akkor is fagyis tejcit kap. Attól soha nem féltem, hogy leszokik a ciciről, mert rettenetes egy cicibúvár :lol:
Tegnap azért pánokoltam be, mert este már annyi sem volt, hogy jóllakott volna. Nagyon sírt, szopizás után :cry: Igy kapott pótlást a hűtőből.
Ma már annyi van, hogy jóllakik, az elöbb 170-et szopizott.
A gyarapodással nincs próblémánk, 3030-al jöttünk haza, és most 5980 :lol: Nagyon falánk a drága.
Nekünk a liberó pelús jött be, a pampersből mindig kifolyt a kaki.
Mást még nem próbáltunk.
Bobóka, nagyon szép Kristóf, mekkora haja van :shock:
Emma keresztelő, de jó. Kérünk képeket. Én is szeretnék, apa meg nem. Lassan 1 éve megy ez a húzavona.
Nelli, szerintem nem lesz baj a cumisüveggel, majd biztos nagyon fog örülni, ha ismét megkapja a cicit :D
Tündi, milyen ügyes már ficike, mennyi mindent csinál :D Úgy várom már én is ezeket a dolgokat, bár ezt a korszakot is vétek lenne kihagyni, mikor feltalálja a hangját, és csak mondja, látja hogy nagyokat nevetünk neki, és méginkább pródúkál. Na és az rúgdalózás, kalimpálás, apa azt szokta neki mondani, hogy olyan mintha legalább 1000rúgó lenne benne. :lol:
Hűű, de hosszú lettem :oops:

Kép
mona76
 
 


sziasztok!

bocsika előre is ha nem írok mindenkinek!!!!

boboka!
kristóf gyönyörű kisfiú és biztosan nemsokára babázhatsz te is!!!!

tündi!
nagyon ari Fici ezen a képen is!!!
és gyere gyakrabban !!!
képzeld el hogy nem tudom eltenni a vizsgát mert csak ez az egy időpontot adták és nem tudom elrakni!!!
így is már egy vizsgát elraktam még jó hogy azt el tudtam rakni!!!
hát ez van a főiskolán de majdcsak túlleszünk rajta!!!

emma!
gratula a keresztelőhöz biztos nagyon szép volt majd rakj képeket!!!

mona!
akkor Dani nagyon szereti a pocakját ami nem is baj nőjön nagyra!!!

britta!
hát nemsokára csak a te napod lesz a vasárnap a hétváltós mivel nekem nemsokára kint lesz a babám!!!
na és tudjátok már hogy mi lesz????
gondolom kislányt vártok!!!???
és hogy vagytok???

szilvi!
csak ovatosan a pakolászásokkal és tessék néha pihenni is még most lehet!!!
és majd lesznek képek a szobáról ahova a manó költözk???
képet remélem raksz fel!!!
remélem a dokitémád megoldódik és minden oké lesz!!!

szilva!
örök hálám neked a privikért így legalább tudom hogy mire számítsak!!!
szerencsére itt nem kell intenzívre menni műtét után a szobába visznek és oda már a párom is bejöhet!!!!
majd írom az sms-t ha már tudok mozgolodni!!!!

rólunk!
jól vagyunk manócska ma egész jól és sokat mozgolódott aminek örülök mert tudom hogy jól van!!!!
hát mit ne mondjak be vagyok ám sz@rva a műtététől de tuti minden rendben lesz!!!
szilva majd megírja nektek ha meglesz a baba!!!!!

szép estét mindenkinek!!!

tündi23
 
 


Sziasztok lányok! :D

Hú, de sok új olvasnivalóm van! De jó!

Tündi :D
Örülök, hogy minden rendben veletek. Már nem kell sokat várni a kisöcsire! Előre ki van tűzve a napotok, vagy a dokid szereti megvárni, amíg beindul magától a szülés?

Tünde :D
Jaj, de jó volt újra Ficiről hallani! Hát, valóban nem semmi pampuskái voltak egy éve! :lol:
Nem titok a betegségem, csak nem szoktam róla beszélni, mert muszáj megtanulni vele együtt élni. Ez egy nagyon ritka autoimmun hiba, kb. 6-700-an vagyunk az országban, myasthenia gravis a hivatalos neve, igazából a csecsemőmirigy által kibocsátott szervezet elleni antitestek leblokkolják a teljes izomzatot, így az sokkal gyengébben működik mint normálisan. De hála Istennek gyógyszeresen azért tűrhetően kordában tartható. Vannak rosszabb napok, ilyenkor vacak és kár hogy nincs segítség, de pl. a terhesség nagyon jót tesz vele. Julcsi gondja abban állt, hogy a baba vérében az első 3 hétben ugyanazok az antitestek keringenek és ő is csökkent izomtónussal született. Addigra elfelejtett szopizni, mire kiürült ez a szervezetéből. Szerencsére a kezelődokim azt mondja, ez nem feltétlenül fordul elő minden babánál, úgyhogy most reménykedem. Na, ennyit rólam... 8)

Tegnap körbepakoltuk az ágyunkat párnákkal, hátha megint le találna esni, de ezúttal mindenáron rajtunk akart feküdni... :lol:

Bobóka :D
Gyönyörűséges, dédelgetni való kicsi fiatok van! Már csak pár hét és igaziból ölelgetheted! :D Utána meg nagyon gyorsan tudnak ám nőni ezek a picurkák!

Mona :D
nagyon örülök, hogy már minden ok nálatok! Lehet, hogy tényleg a garázspakolászás volt a ludas?! De azért nem semmi Dani mekkora haspók, nem véletlenül nő ilyen ütemben... :lol:

Emma :D
Boldog keresztény éveket Zalánnak! :D Két éve Julcsinak is ilyenkor volt.

Különben képzeljétek, párom mára elrakta az összes óráját, így volt egy szabad napunk és elmentünk a pöttömnek vásárolni, meg Julcsinak karácsonyra nézelődni, mert ugyebár a decemberünk már foglalt. Olyan jó volt megint ilyen piciknek való dolgokat nézegetni, bár csak néhány dologra volt igazából szükségünk. A slusszpoén a dologban, hogy Juli is szokásához híven nagyon jól szórakozott, borzasztóan bírja a babaüzletek világát és az összes elérhető játékot kipróbálni! Na de a lényeg, hogy mindenki úgy elvolt, hogy olyan 4 körül ő szólt szegénykém, hogy "anya, vizes a hajisnyám". Kiderülült, hogy reggel óta, teljesen elfelejtettünk rajta pelust cserélni... :lol:
Mondtam is neki, jobb lesz, ha vagy megtanulja magát pelusozni, vagy inkább bilibe pisil, mert anyáék már szenilisek... :lol:

Na, jó éjt nektek!
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Mona :D

Kristóf már így született, ekkora hajjal. Szerintetek ez már így is marad, vagy még kihullik? Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek :oops:
Szerintem még ne add fel a keresztelő ügyet, ha te igazán szeretnéd, akkor ezt meg kell értenie, elvégre hátránya nem származna a kicsinek abból, hogy megkeresztelitek, akkor meg mi a kifogása ellene?

Tüncsi :D

Tényleg milyen kis pufi arcocskája volt Ficinek, már el is felejtettem! Nagyon édi volt! Most is az, csak már nőiesebb kiadásban!

Tündi :D

Akkor végül is megvárjátok, amíg magától kibújik a manócskád, nincs előre leszervezett időpontod?
A műtéttel bizti minden rendben lesz, én nem is féltem tőle egy kicsit sem, sőt, még biztonságosabbnak éreztem, mintha sima szülés lett volna! Ez a dokiknak már rutinmunka.
Már nagyon szorítunk nektek!!!!!!!!!!!!!

KM :D

Nagyon tetszett Juli beszólása :D Ha Kishugi is ilyen poénos lesz, nem fogsz unatkozni!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


gtünde
 
 


Tündi nagyon édes, megnéztem róla ismét mindet :lol:

Kép
mona76
 
 


Fici nagyon édi, látom szeret pakolászni, és milyen jókat mond! :D

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Tündi :D
nagyon édes Fici - kicsinek is az volt, s már "nagylányként" is meg kell zabálni!
A szoptatással kapcsolatban, próbálok utána olvasni dolgoknak, hogy mit, hogyan, állítólag itt is segítenek a kórházban, így biztos vagyok benne, hogy amit lehet, azt meg fogok tenni az érdekében...én csak a hatalmas különbséget látom a mostani és a 14 évvel ezelőtti hozzáállás között, s ez frusztrál, mivel tudom, hogy akkor sem volt tejem, bármit tettem....már nem agyalok ezen, úgy is az lesz a legjobb, amit akkor érzek, hogy tennem kell :wink:

Voltam dokinál - ismét a réginél -, aki precízen megnézte kisMütyürt UH-gal, s most 2100 grammnak mérte, nézte a fején az oxigénellátást, a szívverését ellenőrízte, s azt mondta, hogy minden rendben van..."megegyeztünk" +1 szuriban (eredetileg háromról volt szó, amiből egyet már kihagytam), s azt mondta - amitől egy kicsit most bestresszeltem - , hogy november eleje után már nyugodtan megszülethet....méhnyak hossza még jó, mint mondta, de már "csak" két és fél centi, s egyre több a keményedés, köztük egy-két fájdalmas is....Nem lettem okosabb a szülés témában, ő tuképpen rám bízta, hogy hova megyünk....ha sűrűn jönnek a fájások, akkor a közeli kórházat javasolta (ez esetben fogalmam sincs, hogy minek járok a másik helyre), ha úgy gondolom, hogy belefér a másfél óra, akkor azt mondta, hogy menjünk északra :roll: Hááát ez van...két hét múlva ismét megyek hozzá, rá két napra a másik dokinál van időpontom..... :roll:

Bobóka :D
Kristóf tényleg nagyon szép baba!!!!! Biztos, hogy már nem sokára otthon lesztek vele! Nagyon jó, hogy minden rendben van vele, s csak erősödnie kell, s biztos, hogy hamar "behozzátok" a korabeli babákat!! Gyere mindig, s adj hírt róla, magatokról, s ha tudsz, akkor tegyél képeket!

Kismok :D
Időben elintéztétek ti is a vásárlást :wink: Julcsi tünemény lehetett, de nagyon ügyes, hogy bírja a jövés-menést...így legalább ő is úgy érzi, hogy tevékenyen részt vesz a kishugira történő várakozásban, előkészületekben! Ez az alvásdolog nem lehet egyszerű, de csak megoldódik lassan..nagyon sok türelmed van, le a kalappal!

Tündi23 :D
Ha van időd, s még vagy, akkor válaszolj légyszíves, hogy most időpontra mész végül is, vagy amikor indul, akkor születik Balázs :roll:
Szoba alakul, de még nem érdemes fényképezni...tegnap egész nap az ágyat, s a pelenkázót szerelte apuka, s a díszcsíkot ragasztottuk....én takarítottam, de nem végeztem, s a szobájában még nagy a kupi...először fertőtlenítek, aztán kezdem előszedni a rucikat, pelusokat, s pakolni be a szekrénybe, komódba...na majd akkor lesz kép.. :wink:
Elfáradtam rendesen, de még rengeteg dolgunk van, s nagyon szeretnék kényelmesen, időben végezni mindennel....remélem, hogy sikerül...Beszélgetek is minden nap Mütyürrel, hogy várja meg legyen kedves, még anyáék mindennel elkészülnek, addig neki nagyon jó helye van odabent :wink:

Emma :D
Köszi a képet!! Annyira szép, tüneményes baba Zalán! Gratula hozzá! hogy sikerült a keresztelő? Majd tegyél arról is képeket!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Répa csúcs!!!!!!!!!!!! :D Köszi a videot!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szilvi :)
Én is mindig nagyon akartam szoptatni, és nem jött össze sokáig. Most nem is gondoltam, hogy sikerülni fog pont a 3. gyereknél, akinél a pihenésre való idő egyenlő a nullával. Ami nekem kemény volt, az az első 6 hét, mert folyton agyaltam a tejtémán. Amikor már ezt leküzdöttem, akkor kezdett rendesen beállni a tejcsi. Ami megnyugtatott, hogy napközben bármilyen keveset, de lefejtem, és ha kellett, odaadtam este pótlásként. Aztán egy idő múlva, amikor már le tudtam fagyasztani egyre többet, nagyon megnyugtatott, és ezzel nagyjából rendeződött a tejkérdés. Még most is van, hogy kevesebb, de látszólag elég, hisz szépen fejlődik Brigi, és nem is adok neki mást. Max. ha kevesebb, gyakrabban kéri magát cicire.
Ami nekem nagyon bejött:
- sok folyadék, 3-4 liter (tejserkentő tea, rostos üdítők, alkoholmentes sör)
- homeos bogyó (ricinus communis 5 CH vagy az urtica urens 3*5 bogyó)
- minden nap egy tányér leves
- nagyjából normális étkezések
- naponta joghurt.

És ehhez nagyon kell, hogy természetesnek vedd, hogy van és lesz tejed, mert igaz a mondás: a szoptatás a fejben dől el.

Én tudom, milyen, mikor nagyon szeretnéd szoptatni a babád, de nem megy, és mások mindig ezzel szekálnak.
Próbálj csak saját magadra és a babádra koncentrálni majd. Senkinek ne akarj megfelelni. És ha mindent megtettél, még sem sikerül, akkor adj neki tápszert minden lelkiismeretfurdalás nélkül. Nekem mindkét lányom azzal nőtt fel, és nem betegesebbek, mint anyatejed társaik, valamint nem kevésbé anyásak, sőt!

Remélem, nem haragszol, hogy ezeket leírtam.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

tündi!
Ficike nagyon édes!!!

szilvi!
küldtem privit!!!!

szép napot mindenkinek!!!

tündi23
 
 


Szia Nelli!

Én is egyetértek veled. Nekem is 3 gyermekem van az első fiam 4 hónapos koráig szopott, aztán egyszerűen nem kellett neki tovább a tejcsi, próbáltamfejni és cumisüvegből adni ugysem fogadta el, de a tápszert igen, mit volt mit tenni azt adtam a gyereknek, mái napig elkerüli őt a betegség, nem ugy, mint a középső fiamat aki 13 hónapig szopcsizott, és 1 éves koráig minden hónapban belázasodott, beteg volt, pedig anyatejes baba volt. A kicsi fiam most 7 hónapos ő még szopcsizik, és sajnos ő is eléggé beteges, 6 hetesen tüdőgyulladása volt, és most is szinte 3 hetente belázasodik. Bocs ha hosszura nyultam, csak azt szerettem volna elmondani, hogy a tápszeres babák semmivel sem betegesebbek, mint anyatejes társaik, és sajnos ha szükség van rá, akkor muszáj egy kis pótlást adni a babának, és anyuka is nyugodtabb lesz, hogy a baba eleget evett!
Üdv mindenkinek
Vendég
 


Azokhoz az anyukákhoz akik adnak tápszert a babáknak

Anna ugye most 2 hónapos. Milyen márkájú tápszert adtok a kicsinek? Egyenlőre még szoptatom, de ugye én is parázok,hogy mi van ha nem elég neki a tejem. Szóval a biztonság kedvéért szeretnék itthon tartani egy dobozzal, ha esetleg szükségét látnám. Megnyugtatna a tudat, hogy van mihez nyúlni.

Nelli

Szinte én is mindent csinálok amit te is, mégis parázok. Szóval tényleg fejben kéne helyretennem magam. Iszom a teát, iszom a sört, eszem a homeobogyót. Leves is mindig van ebédre, és mivel naponta főzök, rendesen kajálok is. Sőt. Mégis úgy érzem, hogy kevés a tejem. Vagyis úgy néz ki, hogy a lányom nem egy nagy étvágyú gyerkőc. Tök hamar elengedi a mellem. És utána elvan. Nem nyűgös, nem sír, éjjel alszik, napközben is simán megvan az lavásadagja. Szerinted van olyan, hogy egy ilyen kicsi embernek kevés a kaja-igénye? Igaz hogy többször mellre veszem, mint 3 óránként. De azt is néha hiába, mert egyszerűen elkezd bohóckodni a mellemen. Elkezd vigyorogni, magyaráz ezerrel, mikrofonnak használja a mellbimbóm. Kajálás semmi.
Ilyenkor mi van?
Na jó hosszú voltam.
Megyek is mert felébred a csöppöm. Dél óta alszik. :D

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Ha tök jól elvan, alszik éjjel, jól fejdlődik, akkor miért lenne kevés a tejed???? Ők már hamar megisszák, ami kell nekik, biztos nincs igénye komforszopira :lol: Én nem aggódnék túlzottan a helyedben! Akkor én megint elkezdhetek aggódni, mert nekem meg egyre többször kell fel Brigi hol enni, hol inni. Akkor nekem nem elég a tejem? Nem mondom, hogy időnként rám nem tör a frász, hogy csökken a tejem, mert vannak ilyen napok, amikor valami miatt tényleg kevesebb, de utána a következő napon megint több.
És bizony az én polcomon is ott figyel a tápszer 2 hetes kora óta, de háél istennek nem kellett még hozzányúlni :lol: És tényleg ad egy biztonságot, na meg, ha növekszik a lefagyasztott tejek száma, az is megnyugtat.
Nekem Beba HA-t írtak fel, de Domi Mildibé HA-t evett, és az nagyon jó volt.

Én sem gondoltam volna, hogy eljutok oda, hogy most már kevesebbet aggódom a tej miatt, pedig én egy nagyon aggódos anyuka vagyok még így, 3 gyerekkel is, bár azért az évek alatt sokat fejlődtem :lol:

Kitartás, nyugalom, biztos minden rendben van! Neked egy ilyen babód van, és kész!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli

Maradjunk abba, hogy fejlődik. Eddig a havi 600 g az megvolt. Ő is szeret nyammogni a mellemen. Azért gondoltam arra, hogy nem tud szívi. Amig az elején bőségesen jön, azt szépen megissza. Aztán csak cumizik. Aztán ha érzem, hogy megint belövell a tej, és beindul, akkor azt megint issza. Szerintem lusta szívni. Vagy mit tudom én. Én meg nem merem fejni, mert attól félek, hogy a következő etetésre nem marad. Meg nem is nagyon tudnám én lefagyasztani, mert csak kis fagyasztó rész van a hűtőnkben.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Pedig a fejés is növeli a mennyiséget. de én is átestem azon a parázáson, amin most Te. talán még emlékszel. De Brigi 2 hós korára kezdtem megnyugodni.
Nekem sincs nagy fagyasztóm. Lassan más nem is lesz benne, csak tej :lol: De mostanában én sem tudok gyakran lefagyasztani. Még 80 ml-t is lefagyasztottam, ha Brigi nem itta meg este.
Mostanában a délelőtti és kora délutáni evések után lefejem még a maradék 10 ml-t is. Gyűjtögetek én is.
Még éjjel is fejtem, mikor csak egyszer kelt enni, azt is később.
Most már ezt nem tudom megtenni, hisz 2-3 óránként eszik éjjel is.
Egyébként én sem hittem el, hogy minél többször eszik, annál több lesz a tej. nem mertem lefejni, meg estére mindig kevesebb volt a tej, mint kellett volna. Aztán szép lassan egyre több nap telt el, hogy nem kellett odaadni a lefejt tejet. Aztán megint jöttek rosszabb napok, de már nem állandósult.

Valahogy pedig egy pár pohár lefagyasztott tej Téged is megnyugtatna. Hisz lenne mihez nyúlni, ha valami miatt nem lenne elég a tej.

De a lényeg: havi 60 dkg hízás nagyon jó!!! Hisz az előírás: heti 10-12 dkg, ami 40-48 dkg havi szinten.

Hidd el, minden rendben!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Tüncsi :)
Bizony az sem lehet könnyű, hogy egyfolytában együtt vagytok, elhiszem, és nem gondolom, hogy attól rossz anya lennél, hogy néha szeretnél "egyedül" lenni. Az a legjobb ha néha pár órára tudna valaki helyettesíteni. Dehát nálam meg a másik véglet lesz, hogy szinte mindig lesz nálunk valaki :( Na mind1. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy örüljek, hogy ilyen problémáim vannak végre !
Sackóról még semmi hír, pedig már nagyon szülnie kéne!
Szerintem Boldi megszokta a 2 óránkénti szopit, és erre állt be. A tápszerből sem eszik többet, pedig megtehetné. Végülis nem baj, szépen fejlődik. (gondolom én)
Igen, anyu győri, és találkozhattunk volna valóban, de mikor meglátogattuk nagyon kevés időnk volt, úgyhogy ezért nem is említettem a dolgot.
Édes kis pofikája Ficikének :oops:

Tündi :)
Gondolok ám rád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nelli :)
Nekem Boldi már 2 hete minden szopinál kap tápszert szopi után, és ugyanúgy szopizik ciciből is. Szerintem ne aggódj, nem lesz gond.

Boboka :)
Jaj Kristófka még tényleg kis vékonyka volt!

Timi :)
Nekem a doktornő Milupát, Milumil HA-t írt fel.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Daninak állandóan a szájában van a keze, és nagyon nyáladzik.
Nyügi is, és kevesebbet eszik a szokottnál. Szerintetek nem lehet hogy jön a foga? Vagy most nagy hülyeséget kérdeztem?
Egy másik topicban olvastam, hogy a kisfiú 3hónapos, 1 hetes, és neki bizony jön a foga
Vagy akkor jobban nyügibb lenne, mert inkább csak délelött az, és ekkor eszik keveset is :roll:
Most mértem a lázát, 38 :? adtam neki egy fél kúpott. Már 170-180-akat eszik, ma meg 80-120-at.
Reggel lehet felhívom a doktornőt. :?
A tejcim helyre jött, köszönöm a sok biztatást. :wink:

Kép
mona76
 
 


Mona :D
korábban én pont erről írtam, még a tejcsi-kérdés kapcsán. Juli 10 hetes korától kezdett fogzani és ilyenkor jóval kevesebbet evett a szokásosnál. 5 hónaposan már két foga volt. :D
Viszont a 38 fok nem biztos hogy a fogacskákra fogható, mert ettől ált. csak hőemelkedés szokott lenni, az is már a fogáttörés tájékán. Annyi baci van így ősszel a levegőben, ki tudja... De remélem holnapra ez az ügy is megoldódik.

Kép
Kép
kismok
 
 


Timi,
nálunk Ágnes olyan kis pehely könnyű :oops: , lassan 16hónapos és nincs egész 9kiló :lol: ha ő lenne az első már rég kétségbe lennék esve, de minden úgy törénik vele is mint a tesóival, ő ilyen. Húúúú, de annál elevenebb ám...
Márton 5hónaposan volt ennyi, és mindegyik szopik, ugyanaz az anyuka és a tejci is :lol: :lol: :lol: :lol:
És ébred még mindig éjjel 2-3alkalommal :?
Szopik minden étkezésnél és most a 15hós oltás nagyon kiütötte, lázas volt, majd hasmenés, most várom a pöttyöket..., és nem fogadott el semi ételt, megint csak szopott pár napig és arra az időre amikor nem evett annyi tejem lett, valahogy a szervezet ezt tudja :wink:

Fiatal anyucik :wink: , ne aggódjatok és ha tudjátok ne is mérjetek :oops:

Szép álmokat mindenkinek :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Szilva

Van olyan, hogy a baba nem fogadja el a tápszert? Én még nem a dokinénivel irattam, hanem bementem egy gyógyszertárba. (nem bírtam ki). Szóval Humnana 1-et ajánlották. Próbaképpen akartam neki adni, de kiköpi, és elkezd sírni, a cicit akarja. Holnap megyek oltatni, akkor majd okosabb leszek reméllem.

Mona

Örülök, hogy helyrejött a tejcid. Az a baj, hogy úgy néz ki, hogy az én babám nem is szeretne többet enni. Pedig a mérésem alapján, az elmúlt egy hétben szinte nem is fejlődött a súlya :?
A fenekében mérted a lázat? Mert akkor vonjál le 0,5-öt. Az meg még csak hőemelkedés. Az én leányomnak is folyik a nyála mint állat. Mondjuk főleg akkor amikor meglátja a cicimet :D

amica

Az hogy 2 hónaposan 5 kilo, az önmagában tényleg jó lenne, csak eddig meg volt a hétről-hétre való fejlődés, ami most megtorpant.
Aztán meg ilyenekkel nyugtatom magam, hogy lehet, hogy a fiuk jobban fejlődnek, nagyobb az étvágyuk. Bár Nelli Brigi-babája is szép súlyban van.
Szerettem volna a tápszert legalább 3 hónapos koráig messziről elkerülni. Szerintem nem fog sikerülni, bár ha nem hajlandó meginni, akkor nem tudom mi lesz. Egész nap a mellemen lesz, aztán ha jön tejci akkor iszik, ha nem jön nem iszik.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Szilvi :D

Ne stresszeld magad, pont azért mondta a doki, hogy már nyugodtan megszülethet, mert már ha most kibújna, akkor sem lenne semmi baja, csak kicsit kisebb lenne a többieknél.Itt a kórházban 2,20 kilóval adják ki a babákat, a tiéd meg már most 2,10! Szóval nyugi!!!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Timi :)
Az, hogy most nem hízott, nem jelenti azt, hogy a köv. héten nem is fog. 1 havi eredmény mutat valamit. Én még mindig azt gondolom, nem kell a tápszer.
Milyen előnyöd származna, ha többet hízna mint 60 dkg? Most nem nyugodt? Nem alszik éjszaka? Nyűgös? Vagy látszólag sovány?
Én meg örültem volna, ha nem 1 kg-t hízott volna az elején. Most már ő is kevesebbet hízik.
Dorka nekem anno 6 hósan nem érte el a 6 kg-t. Nála lehetett izgulni. De nálatok ez nem áll fenn.
Nekem lenne előnye a tápszernek, mert nem kelne éjjel is 2-3 óránként, de eszem ágában nincs azt adni, míg van tejem.
Próbállak megnyugtatni, mert tényleg nincs okod még parázni!

Mona :)
Ha tiszta 38 a popsiban, akkor láz, egyébként még nem nagyon kell lázat csillapítani.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


MEGSZÜLETETT TÜNDIÉKNÉL BALÁZS BABA 3.650 GRAMMAL, ÉS 51 CM-REL!
MINDKETTEN NAGYON JÓL VANNAK :P
Azt sajnos nem írta meg, hogy mikor jött a világra Balázska :(

Sok tejcit, és még több boldogságot kívánok nektek :P

Kép

Kép
Kép
szilva069
 
 


Timi :)
Boldi sem akarta elfogadni először a tápszert. Nekem 2 hónapos korában volt először kevés a tejci. Akkor próbálkoztam nála a tápszerrel először, de akkor egyáltalán nem akarta megenni. Se kanállal, se pohárból, se cumisüvegből. Aztán 3,5 hónapos volt, mikor újra meg kellett próbálnom a tápszert, de akkor már szerencsére hajlandó volt belőle enni. Most már szívesen.
Nekem az a véleményem, hogy ameddig nem eszi meg a tápszert, addig nem is éhes, úgyhogy ha nem kell neki a tápszer inkább ne is eröltesd, mert akkor tuti elég neki a tejci.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilva

És mit csináltál másfél hónapig? Fejlődött rendesen azalatt az idő alatt? Én ezért aggódom, mert lehet, hogy nem nyűgös, meg alszik rendesen, meg nem sír, de épphogy tartja a súlyát. Mostmár abszolút nem tudok gyarapodásról beszélni. És egyszerűen nem akar többet szopni. A tápszert meg folyatja ki a száján. Ma pl. óránkét mellre vettem, hogy hátha ettől lesz több tejem, de hiába lenne, ha egyszer nem kell neki.Holnap kiváncsi leszek mit fog mondani a doki.

Tündi

Hatalmas gratula. Hogy-hogy ilyen hirtelen? Vagy én maradtam le valamiről: Kívánok sok boldogságot, és sok tejcit. Aztán gyere beszámolni. Addig is pihenj sokat.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Tündi :D Nagyon-nagyon gratulálok Balázs babához!! :D Sok boldogságot Nektek és sok tejcsit! :D Puszi!! :wink:

Puszi a többi kismaminak is! :wink:

Fenci
fenci
 
 


tündi, nagyon gratúlálok, sok boldogságot, és sok tejcsit kívánok!

Kép
mona76
 
 


Tündi23 :D
ISTEN HOZTA BALÁZSKÁT A KINTI VILÁGBAN!
KÍVÁNOK NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, S EGÉSZSÉGET A MOST MÁR NÉGY TAGÚ CSALÁDOTOKNAK!
Ha majd tudsz jönni, akkor várjuk a képeket, beszámolót!
Puszi,
Szilvi

Bobóka :D
Köszönöm a megnyugtató szavakat! Tőled duplán jól esnek! :wink:
Kristófotok hogy van?

Nelli :D
Édes vagy! Köszönöm!! A joghurtot 100%, hogy kihagyom, mert sajna én azt nem tudom megenni :? Homeós bogyók....hát ha anyukám tud szerezni :roll: , ha nem akkor marad a tejserkentő tea, s a folyadék minden mennyiségben....bár valahol azt olvastam - lehet, hogy itt :?: :roll: már egyre szenilisebb vagyok -, hogy a túl sok folyadék sem tesz jót....

Megyek is, mert nagyon fáradt vagyok....a festés, rámolás mellett még tegnap este sikerült kibontanunk egy vadiúj IKEÁ-ból vásárolt matracot, telis tele szárnyas hangyával......teljesen kész voltam (visítás, hiszti, stb...) mára már talán ok, de még nem tudok a hálóban aludni......persze kuka (illetve utca, s holnap visszaviszik), mi meg rendeltünk egy másikat, máshonnan persze :twisted: :evil: Hétvége óta csak a csusztolás, s nem jutok előbbre...már kész vagyok teljesen.....DE akkor is azt mondom, hogy ezzel menjen el minden rossz :wink:
Jó éjt!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok!

Tündi :D

Gratulálok Balázs babához! Sok boldogságot, örörmöt és sok -sok tejcit!

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu
 
 


Tünde, hatalmas gratula!
Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!

Szilvi :)
Én is olvastam ilyet, viszont a kórházban 3-4 l folyadékot mondtak, csak tudják.Szerintem egyénfüggő a dolog. Nekem ez a mennyiség bejött, de ebbe a levest is beleszámolom.
Pl. a sógornőm 5! litert ivott, és a mai napig szopik a 16 hós kisfia :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Csajok!

Hallott valaki a More Milk Plus kapszuláról? Ha igen akkor hol szerezte be, és ha használta, akkor bevált-e?

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)

www.boldogmama.hu - itt olvashatsz róla, meg én innen rendeltem.
Szedtem 1 dobozzal, de én személy szerint nem sok pozitív hatást tapasztalta. De sokan másképp vélekednek erről.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Balázs baba :D

Isten hozott! Kívánok nektek sok boldogságot, egészséget, és még több tejcit!


Timi :D

Bár tudom, hogy nem én vagyok a legilletékesebb a témában, de a kórházban azt mondják a csajok, akiknek sok tejük van, hogy az a legfontosabb, hogy naponta kb 4 liter folyadék lecsusszanjon, és minél gyakrabban (2-3 óránként) szoptassunk v. fejjünk. Kipróbáltuk már az összes teát, népi hagyományt stb, de egyik sem tett csodát. A Laktoherb pl egyik lánynak sem tetszett, a Milupa tea egy kicsit valóban növelte a tejmennyiséget, de nálam pl akkor már ez sem segített, amikor drasztikusan elkezdett csökkenni a tej. Szerintem ne stresszeld túl a dolgot, ha baj van, a védőnő úgyis szólni fog, nembeszélve Anna babáról! :wink:
Kristófnál is vannak időszakok, amikor napokig nem hízik egy grammot sem, pedig nála már igazán lehet tudni, mennyit eszik!, és van amikor két nap alatt hízik 10 dekát. Ő milyen kicsi, de amikor éhes, kiköveteli a kajaadag emelését! Szerintem te is észrevennéd Annán, ha éhes lenne!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


boboka

Köszi a nyugtató szavakat. :) Most azt hiszem, hogy a Laktoherb teáról én is áttérek valmi másra, hátha a szervezetem már hozzászokott ehhez a teához, és nem reagál rá. :D
Tegnap próbakép összegyűjtögettem a maradék tejcimet, meg ami kicsöpög a másik mellemből amíg az egyikből szoptatok. Nem sokat tudtam kipréselni magamból, mert szinte óránként mellen volt a pisúr. Na, gondoltam este odaadom neki. Még azt is kiköpte. Szerintem a csomagolással van gondja :D A cumisüveg cucliját tologatja ki a szájából. Ha pohárból próbáltam neki, azt meg kifolyatta a szája szélén. Ő csak a ciciből hajlandó megenni.

Nelli

És 6000-be kerül tényleg? Ez a csajszit próbáltam hívni, de nem veszi fel, az üzenetrögzítője meg tele van. Azért gondoltam, hogy valami sumákság van a dologban.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Sziasztok!

Tünde! :) Gratulálok Balázs babához! :D

Szilva :)
Hogy vagy? Azóta voltál már dokinál? Én jövő hét szerdán látogatom meg. Úgy néz ki long protokollom lesz. Ha minden rendben lesz kezdem is a Decát. :roll:

Kép
mofly
 
 


Timi :)
Én megrendeltem, és kértem, hogy minél hamarabb hozzák. És a csaj még fel is hívott! Nincs sumákság! Ha futárral rendeled, akkor 6000,-, ha elég postán, olcsóbb.
De szerintem Nálad egyetlen gond lehet, ami nálam is volt az első 2-2,5 hónapban: a túlzott aggodalom, a "parázás". Ha egy kicsit megnyugodnál, és elhinnéd, hogy van tejed, és az Annának elég, akkor nem lenne semmi gond.
Ha meg akkor sem rendeződik a kérdés, elég akkor gondolkozni más megoldáson!
Félre ne érts: nem szeretnélek megbántani, csak én is ezt tettem, meg teszem is néha, mint Te, és sajnos láttam kárát. Itt nagyon sokan segítettek nekem is, amivel átlendültem ezen. Én is hasonlóan szeretném Neked átadni, mi az, amivel segíthetnéd a tejmennyiség növelését.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


ezt sikerült összehoznom :oops: :lol:
Kép
és igy örülök, hogy megszabadúltam tőle :lol:
Kép

Kép
mona76
 
 


Nelli

Dehogy bántasz meg :D Ha itt nem mondhatnál el az aggódalmaimat, akkor meg is zakkannék. Annyira azért nem vészes ám a parázásom. Mármint nem remeg a kezem az idegességtől, meg nem rángatózik a fejem. :D Szóval most a gyakori szopiztatás fázisában vagyok. 1- 1 1/2 óránként szopiztatom a drágámat. Ő persze nagyon élvezi ezt. Ennek adok pár napot, aztán majd meglátom történik e valami. A tápszerhez addig nem nyúlok amíg nem kezd el fogyni. Különben sem fogadja el. :D Szépen alszik, nyugodt kisbaba, úgyhogy nincs vészhelyzet.
1 óra múlva kapja meg a szurit, én úgy izgulok. Reméllem nem lesz semmi gond.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: