Új privát üzeneted érkezett!

Sági:

Ez igaz, én is csak akkor rakattam fel, amikor már nem akartam szülni. :) Elvileg Zsuzsa születése után én is Cerazette-t szedtem, de aztán el se kezdtem szedni.

Sajnálom az éjszakát. :( Remélem a mai jobb lesz. Nincs borzasztóbb dolog a kialvatlanságnál, most már így gondolom. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

van egy kis időm Lea fürdeti apát :lol: :wink:

spirál
lehet h hülyeség de ezt eddig nem a második gyerek után javasolták :?: és a 35 év is rémlik de az lehet h a lekötésre vonatkozik? :shock: :oops: na mindegy egyenlőre reménykedem a Cerazetteben :lol: :wink:

lin
KITARTÁÁÁÁS!mást nem tudok kívánni :wink:
én nem tudnám csinálni de ezt korábban ecseteltem már :lol: Te mennyire vagy vizsgadrukkos?

róki
nálatok tényleg zajlik az élet :lol: remélem semi baja Szilvinek

sági
mélységes együttérzésem az éjszaka miatt :lol: :lol: :lol:

egyébként szerintem miután most megint nagyjából egyszerre jelentkezik szinte mindenkinél ez az éjszakai ramzuri gondolom vmi fejlődési mérföldkőhöz érhettünk és azért nem alszanak ezek a kis lurkók :lol:

panki
akkor most tényleg tuti bébi?

mennem kell

akinek nem válaszoltam (nem tudom van-e ilyen :oops: ) nézze el nekem lécccci léccci :lol:

jó éjt!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

sági
és még ezek után életben vagy? a mai éjszaka nem lehet ugyanilyen, olyan nincs. istenem, én már a másfélórás nemalvástól is rosszul voltam. hiába no, papírkutya vagyok :oops:

vasalótisztítás :lol:

majus3

Sziasztok!

Megint csak felületesen olvastam, megint nincs időm, és enegriám (főkeg az előbbi).De:

Panki!
Gratulálok!Jól megleptél!Örülök, hogy már örültök a babának.De gyógyi mellett! :roll: Nem semmi.Gondtalan pocakosodást kívánok!

babamocorgást én is szoktam érezni, meglepő módon, pont olyan,mintha mocorogna.De így majd nehéz lesz megint csak beazonosítani a mocorgást, a bélmozgással szemben.
Szerintem a belek a szülés után kicsit másképp rendeződnek vissza, és ezért érezzük ezt amocorgás félét. :roll:

Ria!
Igen, ingyenes!!! :D Bejöhet más is, de mi voltunk annyian, hogy nem mertek nagyon bejönni :lol: :oops: :lol:
1-2 apuka merészkedett be 1-2 percre, de mivel lépni sem tudtak tőlünk, hamar leléceltek :lol:

Rókica!
Sajnálom a kózházasdit. :(
Remélem már jól van Szilvi!

Elocom krém:ez egy középerős szteroidos krém, an ettől gyengébb is, a Hydrocortison.De nem kell tőlük félni, általában nem nagy felületen kell kenni, és rövid ideig,vékonyan, hígítva.

Emili tegnap előtt felállt egyedül, a kanapé szélébe kapaszkodva
:shock:
De csak terpeszbe sikeredett neki,és azóta is csak állni akarna.Pedig még nem kéne neki,mondták a tornán, de visszatartani sem lehet.Csak nem szabad még állásra ösztönözni.Dehát állandóan csimpaszkodik,mint egy kismajom :lol:

Ennyi voltam, próbálok majd pótolni holnap.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Május,
A vasalótisztítás az egy gombnyomás! :wink: :lol:
Vendég

Szabi úgy gondolta, hogy a tegnapi átalvás vészes hiba volt. Pótolta a kimaradt ébredéseket, ráadásul 6 előtt már viháncolt. :twisted:
Nálunk semmilyen fronton nincs semmilyen haladás, hacsak azt nem vesszük annak, hogy etetés közben nagyon szeret ugrálni. Ez egy pincurit azért megnehezíti a kanál célba juttatását.

Ha DMben akarok előhivatni, akkor milyen felbontásban kell vinni? Cdn lehet? Még nem hivattunk elő digi képet, gondolom látszik. :wink:

Kép KépKép
lorca

Róki, hát a spirált én azért nem, mert utána olvasva kivétel nélkül azt láttam, h aki még szeretne másik gyereket annak nem ajánlják. Illetve személyesen az én hipochondriám tiltakozik az ellen, h folyamatosan irritálva legyen ott a méh, mert végülis asszem így működik.

Kórház, jaj szegények! De ismerős, az alváslabornál is ezt a protokoll dolgot nyomták, ott is megnézték mindenét, és a gyomrába orrán keresztül ledugott szondát is csak úgy úsztuk meg, h Boldiapu kerekperec megtiltotta..
Ja, és Boldit is minden kaja előtt után mérni kellett (volna), hiába mondtam, h a gyerek nagy és főzeléket eszik, azon mit mérjek, a szopit meg végképp minek a főzelék után. De csak ragaszkodtak hozzá, úgyhogy hasraütésszerűen mindig bemondtam valami számot :roll: Hehe, bár egyszer elszúrtam, mert épp mentünk le az udvarra enni, és akkor kérdezték, h mit fog enni, én meg mondtam, h 160 főzeléket, és aztán szopni fog pontosan 60g-t :D

Köszi a párásítós infókat! Mostmár elégedett vagyok a válaszokkal :D

Kép
Kép
agiboldi

Panki,
Már két vonalzód van, új topikot nyitsz, úristen de izgalmas!!!

Lora,
Egy piros pont a szófogadó magatartásért! Én ezen a képen nem ismerem meg Brigót! A már létező kedvencesbe mehet nyugodtan, az 500 kép/albumtól messze vagyunk még.

Róki,
Valaki azt mondta, hogy 1 m alatti magasságból nem lesz baja a gyereknek, ha leesik (akkor ez azért így elég optimista hozzáállás, igaz?). Hihetetlen, hogy folyamatosan történik nálatok valami. Nekem ehhez a szériához (terhesség utsó hónapjai óta) már nem lenne idegrendszerem.
Én még most úgy örülök, hogy jól érzem magam itthon, de bennem van a félsz, hogy egy nap arra ébredek, hogy nincs kedvem semmihez…
Ma először szóvá lett téve a takarítás hiánya. Elértem az ingerküszöbét (ez is egyfajta sikerélmény)!

Mi voltunk az egyetlenek, akik nem vitték kórházba az esés után???

Timo,
Milyen volt a munka???
Nem is mondtad, hogy nektek is lesz ergotok. Milyen?
Sebi előtt ébredtem pár perccel (mióta letudtam a hsz elmaradásaimat, nincs miért virrasztani:-)!
Mióta itthon vagyok én is a férjemmel szoktam álmodni.

Mazsi,
Majd számolj be légyszi a sütőtök utózöngéiről!

Lin,
Mi leszel, ha nagy leszel?

Ria,
Oksi, de mindenképp csörrenj előtte, nehogy feleslegesen odatrolizzatok! Vajon káposztát lehet vele szeletelni, úgy ennék káposztás tésztát (még soha nem csináltam).
Kenyértartó; vége egy álomnak :cry: .

Május,
Milyent vettetek a párásítóból (látom, hogy macifülest, de ultrahangos?), hol és hogyért?

Kinek milyen van?

Orsi
Kép Kép
sno

Na most értem a visszaolvasás végére.
Sági, jaj de szörnyű éjszaka, ilyenkor ismét értékelem, h nálunk ez elmúlt, de totál átérzem, mert egy hónapja még Boldi is előadott ilyet, emlékszem még lázat is mértünk éjszaka 3-kor tehetetlenségünkben :shock:

Papírkutya alias Május :D , mostmár tuti, h aludni fogtok mindketten! Boldi is van éjszaka ébren, de nem bánt minket (mostanában).

Kép
Kép
agiboldi

Pankimanki,
Most már látom, jobb kedved van, úgyhogy mondhatom. Húúúú, de irigyellek! :lol: Pár napja néztem a naptárban a neveket, és gondoltam arra, hogy milyen jó is azt tervezni, hogy minek hívjam a kis csöppséget.

Sági,
Éjszakai Szabi nem alszik rendesen megjegyzés visszavonva. Remélem tényleg nem lesz ismétlés.

Május,
Ha van kedved leamortizált Kismamákat olvasni, van jópár. :lol:

Róki,
Kórház :( Gyorsan leszaladtam és tettem még egy nagypárnát Szabi barikádjára. A kórház még egy leesésnél is rosszabb. :?
Spirál: Jövőre ismét babagyár :wink:

Mazsi,
Jó újra látni.
Én valamelyik zöld szörnyűséget adtam már Szabinak, de nem szerette. Annyit mondott, prrrr. Azután ki is dobtam a jó fél üvegnyit, mert volt benne tejpor (üveges 8) ), csak nem olvastam el.
Kolléganőmnek már sulisok voltak a gyerekei, amikor mondta, hogy 2 körül mindig felébred. Az volt a gyerkőcök standard ébredése. Remélem, én nem fogok életem végéig 3 óránként ébredni. :lol:

Pann,
Milyen jól látszanak a fogacskák! Teljesen nagyfiús már ebben a szerkóban és a két kis pötyivel :D
Csak a vitamin nem szedése tart vissza az újabb terhességtől?? :D

Timocska,
Meló???

Bella,
Nődokid lehet, hogy nem tudja, hogy csak itt a fórumon egy héten belül ketten teszteltek pozitívot Carzette mellett. :lol:
A 0 magánélet az eléggé ismerős :oops: Most, hogy Szabi alszik, én meg itt, van is nagy lelkiismeretfurcsi, hogy Nati még ébren, én meg itt irogatok. De most kell egy kis szabadidő. :oops: Ma reggel még a wc-ről is kitúrt. :wink: Régi szép idők, amikor még pelenkás volt és csak az ölembe akart ülni, hogy olvassak neki. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jelszót! Torna leírást feltettem a közösre.

Túrákat fogok majd írni, ha összeszedtem magam, meg ha megtalálom a Budai hegység térképet.

Talán hatnak a homeobogyók, már közepesnek minősítem az éjszakáinkat, van 3 órás egyben alvás is közte. A homeóbogyókat szerintem babáknál is úgy kell adni ahogy május írta, fél órával nem ehet előtte és utána, és no mentol (bár gondolom még kevesen mosnak fogat).

Hozzátápis kérdésem van: Mennyit ettek meg eleinte a babócák. Lehet, hogy türelmetlen vagyok, de elég nehezen tudom elképzelni, hogy 6 hónap múlva szalonnát eszeget a babóca. Egyelőre pár kávéskanál szőlőlénél tartunk és pár kanál Sinlacot eszik. Ezt is elég undorral teszi. Inni egyelőre nem megy a csőrösből.

Panki,
Nagy-nagy gratula, szerintem a kis korkülönbség jó dolog. Bár pont most kicsit KO vagyok.

Pann,
Szuper a kép, nagyon édi.

Néhány témához:

Ekcéma,
Botondnak az első 3 hónapban irtó csúnya volt az arca tőle. Mivel a dokinő szerint csecsemőknél ez gyakori és kinövik, nem kenegettük. Aztán 4 hónaposan már tényleg nem volt neki, majd egyszer a Mátrában kirándultunk és a csípős időtől újra előjött egy picit. Nem múlt el mert féltem a szteroidos kenőcstől. Főleg azért mert Botond keze mindig jár és többnyire a szájában köt ki és féltem, hogy a kenőcsöt így megeszi. Most konzultáltam az orvossal a 6 hós mérésen és azt mondta nem múlik el ha nem kenem. Így most inkább többször nagyon vékonyan belemasszírozom, hogy teljesen feligya a kencét a bőre. Már alig látszik. Láttam olyan ekcémás gyereket 6 hónaposan akinek szörnyen nézett ki az egész teste is. Ahogy leálltak az anyatejjel és megkezdték a hozzátápit fokozatosan elmúlt. Most 11 hónapos és nincs semmi rajta. Többen mondták azt is, hogy az ősz –tél beköszöntével jött ki az ekcéma a gyerekeken pár évig, de aztán elmúlt. Szerintem az ekcéma gyakoribb mint az ételallergia és bár ez is allergiás reakció, azért többségnél nem lesz semmi gond. Remélem nálunk is így lesz. Bálintnak nem volt ekcémája.

Cerazette, spirál,
Én is felvetettem a spirált a dokinál a 6 hetes kontrollon, mert mindig elfelejtem a bogyikat bevenni, olyan macerás. A doki melegen ajánlotta a spirált, bár Ő 40 ezer Ft.-ról beszélt. De amikor megpendítettem, hogy nem kizárt a 3. baba sem akkor lebeszélt róla. 2-3 éven belül úgy is kiderül akarunk-e 3. gyereket és akkor felhelyezi ha kell. Szóval, ha 2-3 éven belül gondolkodtok a 2. babában akkor nem túl praktikus fel-le helyezetni. Marad a Cerazette, amit most kezdek el szedni. Szerintem logikus, ha valami jó szopi mellett is, akkor nem olyan hatásos, mint az egyéb fogamzásgátlók. Ja és eddig nem volt mensim, de még nem is várom egy ideig.

Lorca,
Bálint 10-től fekszik és 8-ig alszik. Du. pedig 2 órát alszik mostanság.

Most futok.
m

mmónika

Hűűű Orsi, nekem az ingerküszöb eléréséhez legalább 6 évig nem kéne takarítani!

Panki, gratuláltam már??? Mostmár örülünk nagyonnagyon ugye? :wink:

Timo, milyen volt a munka?, gondolok rád fordítás közben... :)

Párásító hideg, Pur Line.

Kép
Kép
agiboldi

Orsi,
Nati egyszer a fürdőkádban vágta magát hanyatt és beverte a fejét a kád szélébe. Nem vittük kórházba. Igaz, napokig mogyoró volt a gyomrom, úgy figyeltem. Ráadásul ő, ha nagyon sír, elájul. Így külön élmény volt. :?
Az egyik ismerősnek a gyerkőce 3-4 hónaposan esett le az ágyról és törte be a fejét. Csak a röntgen mutatta ki, de nem csináltak vele semmit. Lehet, hogy az 1m-t arra értik, hogy életet nem veszélyeztet?

Móni,
2,5 hónap hozzátápi után Szabi néha megeszik egy üvegnyit. Az átlag adagja fél üveg, legyen az bmi. Nem iszik, pedig időnként az orra alá dugom a cumis üveget. Az első hetekben mondjuk olyan nagykanálnyi volt max a mennyiség. Nati most sem kap szalonnát. :wink:

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Nagyon vizsgadrukkos vagyok, ez így különösen jó.

Orsi: Alapdiplomás közgazdász azon belül kereskedelmi és markating szakon végzek.

Még egyszer anyós téma: Bocsánat, hogy újra felhozom, de nem bírom ki.
Szerdán el kellett mennem Szolnokra, anyuval meg is beszéltem. Ő is és apu is itthon voltak. Zsoltinak nem mondtam csak szerda reggel, mert egész kedden dolgozott, este meg elfelejtettem. Ő reggel ment volna squasozni. Erre szerda reggel, mielőtt indult volna meg én is bejelenti, hogy ő nem megy, mert nem szereti itthagyni a lányt. Erre én a fejéhez vágtam, hogy bezzeg az anyjáék fél napra elvihetik nélkülünk anyuékra meg egy-két órárea nem lehet rábízni. Csak motyogot valamit az óra alatt és kiment a szobából és azóta se beszéltünk róla. És nekem mondja, hogy mindig lesz valami kifogásom az anyja ellen. Én jól felhúztam magam rajta és elmentem Szolnokra dühöngve. Én ezt nem értem és azt hiszem már nem is fogom megérten.

Na mindegy most jól kidühöngtem magam, esküszöm többet nem hozom fel a témát.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jóreggelt!

Sno:

Az ágy talán nincs egy méter magas amiről leesett, de mivel elég csúnya lila púp keletkezett a homlokán (kb a fél homloka felpúposodott), ezért biztos ami ziher alapon megmutattam a gyerekorvosnak, mivel amúgy is oda készülődtünk. És innentől elkapott minket a kórházi körforgás: ő biztos ami ziher alapon beküldött a kórházba, ahol biztos ami ziher alapon megcsináltak rajta minden invazív és non- vizsgálatot ami eszükbe jutott, majd mivel ezek negatívak lettek, biztos ami ziher alapon 3 napig meg akarták figyelni.

Az az igazság hogy nekem sincs idegrendszerem a mi szériánkhoz. A második terhességem alatt kb minden szerencsétlen dolog megtörtént velünk, de hálistennek annak a pechsorozatnak Zsuzsa kórházi látogatásával vége volt. Utána jöttek az első hónapok Szilvivel ami önmagában is elég nehéz volt. Azóta próbálok magamhoz térni, de időközben felerősödött bennem ugyanaz az érzés amiről itt már többen beszéltek, hogy elegem van az otthonlétből, úgyhogy most a megoldást abban látom, hogy kitörök itthonról és ha meg tudom szervezni, megint elmegyek részmunkaidőben dolgozni vagy szakmai gyakorlatra, vagy bárhova hogy emberek között lehessek és hasznosnak, kompetensnek érezzem magam (mert a háztartás nem ez a terület...).

Egyébként nagyon szimpatikus amit az otthoni munkáról írtál Timónak, hogy valakinek egy napos (vagy még több) munkáját lefikázzák, illetve hogy az ember a párkapcsolatában akarjon megfelelni, ne a lakásnak.

Ágiboldi:

Gondolom akkor ti is megküzdöttetek a rendszerrel. Az benne a legborzasztóbb, hogy amikor az ember belecsöppen a kórházi közegbe, akkor a saját, bejáratott, privát, netán intim szokásait a gyerekkel át kell igazítani a kórházi rendhez, és ezzel kimondatlanul (de néha kimondva is) azt jelzik, hogy te ezt otthon nem jól csinálod: nem jól etetsz, nem jól altatsz, nem jól gondozod a gyerekedet. Pedig csak arról van szó, hogy nem ÚGY ahogy ők, és ott azért más kritériumok kerülnek előtérbe. Mert megértem ha tényleg beteg egy gyerek, miért kell számon tartani, mennyit eszik és iszik, pontosan hány kakis pelenkája volt, stb. Pl Zsuzsánál aki hányt és lázas volt, kulcsfontosságú volt hogy mennyi folyadékot vitt be, mert ettől függött, kap-e infúziót aznap vagy sem. Egy alapvetően egészséges gyereknél ez nem fontos, de mivel kórházi közegben van, nyilván kell tartaniuk. Rám is rámszóltak hogy az utolsó szopikat nem írtam már be aznap mikor eljöttünk, mert már tudtam, hogy eljövünk, de szegény nővér még ott jegyzetelt és vakarta a fejét, hogy mondjak már valamit, mert nekik azt kell kimutatni hogy a gyereket jóltápláltan engedték haza és a jegyzeteim szerint aznap nem szopott eleget. :)

Azt hiszem, szinte minden helyzetben az ember saját felelősségre kiléphet ebből a közegből illetve bármiféle kezelést jogodban áll elutasítani. Talán csak akkor nem hogyha a gyerek számára ez teljesen egyértelműen életveszélyt jelent. De ennek Magyarországon nagyon nincs kultúrája, mint ahogy a felvilágosításnak sincs. Az orvosok és gyakran a nővérek is tekintélyalapon működnek, és ha azt kéred, magyarázzák el mit miért csinálnak, sokan még személyes sértésnek veszik, hogy megkérdőjelezed az ő hozzáértésüket. Legtöbb esetben pedig nem is erről van szó, csak az ember szeretné megérteni, mi történik.

Pedig szerintem van amikor beleszólni is kell... én pl egyszer mikor a kis fiatal gyakorló orvosok próbáltak Zsuzsának bekötni egy infúziót és ott szerencsétlenkedtek vele egy félórát, már szinte könnyek között kértem, inkább hagyják, és csinálják a nővérek. Nagyon csúnyán néztek rám, és utólag a béke kedvéért elnézést kértem a viselkedésemért és a lelkiállapotomra hivatkoztam, de utólag is úgy gondolom, jól tettem hogy inkább a 100 éves tapasztalattal bíró nővérekre bíztam az infúzió bekötését (kanül? branül? mi a különbség, egészségügyisek???) mert attól féltem (lehet alaptalanul) hogy levegőt juttatnak Zsuzsa ereibe mert úgy láttam, tele a folyadék buborékokkal a csőben.

No mindegy, rég volt, de jó hogy már vége van...

Lorca:

Hihetetlen energiád van, le a kalappal. Én nem vállalnék be most még egy babát, bár a múltkor nálunk is felmerült hogy lehet hogy terhes vagyok (késett a mensim, még a most szokványos 6 héthez képest is), hú, hát nagyon felkavart.

Fejbetörős horrortörténet: Én is rögtön ezt kérdeztem, hogy és ha történt is valami, mit tudnak vele csinálni? Ha betört a feje vagy agyrázkódása van? Válasz: hát megfigyelni. :? Esetleg ha nagy baj van, operálnak... Na de ha akkora nagy baj van, akkor nem tünetmentes a gyerek, vagy rosszul tudom? No mindegy...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,
Na, újra idemerészkedem. Kisnyuszkó alszik én meg írom a listát, hogy mit kell vinni Máltára. Mert vasárnap megyünk egy hétre nyaralni :D :D :D (nyáron nemigen voltunk sehol). Viszont ebben az a szomorú, hogy ott is egyre hidegebb van, meg most éppen szél, meg eső. :roll: ( Remélem nem marad így).
Különben Zsófi egyre többet dumál. Már kezdi utánozni, amiket mondok neki, igazgatja a nyelvét (pl. a kukk már egész jól megy) :D .
Jobb alsó fogán megjelent a fehér csík. Valaki azt mondta ha jól emlékszem, hogy innentől kezdve még lehet 1 hónap is?
Egyenlőre éjszaka általában jó alszik (nem nagyon kel és ált. fél 8-ig), de nappal nehézkés az altatás (tegnap napközben öszvissz pl. aludt délben fél, 3/4 órát, aztán este 6-kor sikerült újra elaltatni 1 órára).

Nem is mondtam, hogy váltottunk babaúszás helyszínt. A Hófehér Fóka (a Camponánál) nem annyira jött be. Ezt azért írom, hogy ha valaki rákeres a google-ben (mint annak idején én), akkor esetleg találjon ilyen véleményt is. Mind az 5 alkalommal, mikor voltunk 10 perc alatt az elején lezavarták ugyanazt a 4 gyakorlatot és nagy volt a hangzavar. Szóval, kicst nagyüzem jellegű volt. Zsófinak nem volt baja, mert legalább szabadon úszkáltunk, de mi meguntuk. Most a Rubin hotelbe járunk, itt sokkal jobb, barátságosabb a légkör, mondókázás, énekelgetés, mindenféle gyakorlatocskák.

Panki,
Hát ez tényleg bagy hír! Gratulálok!

Lorca,
Te szoptattál a repülőn fel- és leszállás közben? Azt hallottam, hogy ha nem, akkor nagyon fáj a fülök? Te mit tapasztaltál?
Lemaradtam valamiről? Ki a másik (én csak Pankiról tudok)? "egy héten belül ketten teszteltek pozitívot"???

Ria,
Azt olvastam, hogy ezek a kúp és film jellegű fogamzásgátló módszerek nem annyira megbízhatóak. Neked azt mondta az orvos, hogy ez tuti?
És használt valaki már hüvelygyűrűt?

Orsi,
Nálunk a konvektoron egy kerámia tepsi van. Mondjuk jól bevízkövesedett és megcsúnyult (de így legalább van felület). És amikor locsolom a virágokat, akkor ebbe is töltök vizet. A módszer biztos nem tuti, de legalább csendes.

Mónika,
Köszi a tornagyakorlatokat.
Nálunk Zsófi rögtön jól evett, inkább én hagytam abba az etetést, nem őmiatta fejeztük be. Tátotta is a száját, bár azért most már sokkal szebben tátja. De szerintem nem ez az általános.

Pann,
Nagyon jó a fogas kép.
Az én Zsófimra épp mondta valaki, hogy olyan aranyosan mosolyog: úgy néz ki mint egy öregasszony, akinek kiesett a fogsora. :lol:

Timi,
Milyen volt a meló?

Május, MMónika
Tényleg csak 10 hónapos kor körül jó a gyerekhordó hátizsák? Mert ha igen, akkor nem haragszom rád Május (de egyébként igen :wink: ). Ha előbb is lehetne, akkor vinnénk Máltára, csak te levadásztasd előlem. Azóta is nézem a neten, de csak 26-ért van meghirdetve (nap és esővédővel, de sztm az nem kell) és azt drágállom. Szóval szerintem jó ár volt!

Lora,
Aranyos a elbújt huncut. És szeret kukcsucsolni? Mert Zsófinak mostanság ez az egyik kevenc elfoglaltsága. Szerintem Brigóca, egyébként nagyon nagylányos kislány.
Fogamzásgátló kúpokkal kapcsolatban ilyeneket találtam (nekem nem túl meggyőző, bár lehet kipróbáljuk egyszer):
http://www.pharmatex.hu/
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4954
http://www.hazipatika.com/forums/messag ... p?ftid=344

Teszek fel egy képet is:
Kép

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Orsi,
Vivamax, hidegpárásító.

Móni,
Peti az első pár napban csak egy-két kanállal evett, majd kb 1-2 hét múlva már simán megevett egy 100 grammot mindenből amit adtam neki. Most már 200 köröl eszik, természetesen csak ami ízlik neki és ha éhes. Ami nem annyira jön be abból 100-150 gr. Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást azt azért számítsd bele.

Bozotka,
Málta rossz időben sem rossz. Legalább az eső ne essen azt kívánom!
Nagyon aranyos Zsófi, ügyesen ücsörög!!! :D

Rólunk: Az éjszakánk annyival volt jobb az előzőnél, hogy fél 10 körül volt hajlandó elaludni cicin, de fél 12- kor már sírt. Bementem, simi, puszi, cumi, ajtó bezár. Nem tudom meddig sírt, de egyszercsak megadta magát és aludt fél 4-ig. Nagyon éhes lehetett éjfélkor ha eddig tudott aludni! :evil: . Fél 4-kor szopi, ami szerintem felesleges volt mert csak nyammogot a cicimen és alvás fél 7-ig, szopi megint nyammogva, kiságy, kis sírdogálás, alvás 8-ig. Most úgyis hosszú hétvége elsz, nem kap éjjel enni max 1x, csak leszokik az ébredésekről vagy megtanul egyedül visszaaludni!
Vendég

Jó reggelt!

Sági, nekünk ezzel a módszerrel leszokott az éjszakai szopatásról, hajrá! (persze lehet, h csak szerencsénk volt, vagy véletlen és amúgy is pont leszokott volna, sőt lehet, h újra kezdődik bármikor...)

Róki, nekünk konkrétan a grazi protokollra hivatkoztak, mert ott a bölcsőhalálvizsgálat része a szonda ledugás is (ahol anyuka nem is lehet jelen annyira horror a gyereknek). Végül a hierarchiában legfelül lévő "tanárúr" megengedte miután Boldiapu közölte, h ha ragaszkodnak a szondához akkor már itt se vagyunk.
Ja, és mivel a neonfényben Boldi nem akart elaludni a folytonos járkálás stb közepette, kezdtem kiakadni, és mondtam, h ha éjfélig nem alszik el, akkor hívok egy taxit és hagyjuk a fenébe. Erre a nővérkék úgy meglepődtek az ötlettől, csak hápogtak, h azt nem lehet, olyan nincs. Mondtam, h demég mennyire, h lehet. Fura, olyan érzés, mintha nem az én gyerekem lenne, hanem onnantól már a kórházé.
(nyilván ha valóban SIDS gyanú miatt lettünk volna ott, akkor én se kockáztatok, hanem csináljanak meg bármit amit kell)

Ria, írd meg mit mondott a koponya! Külnösen a refluxos rész érdekel, mert az nálunk is fennáll.

Bozotka, jó nyaralást!!

Május, aludtál?

Na fordítok
:arrow:

Kép
Kép
agiboldi

Róki,
Na még egy pozitív teszt nálatok, és a naplódat leadhatod egy brazil szappanopera forgatókönyvírónak.
Hát igen, az irányvonalak számomra világosak, szerintem kiscsaládom is kiegyezik vele, csak még a nyilvános felvállalással vannak gondjaim pl. igyekszem elkerülni, hogy a szüleim felugorjanak segíteni lecuccolni a kocsiba (náluk mindig patika), ill. ha vendégek jönnek, akkor őrült takarítás és rendrakás (amit egyelőre úgy fogok fel, hogy ennyi azért kell).

Móni,
Sebi szerintem körtéből, almából ill, amiben ezek megtalálhatóak, akár 1,5-2 dl is. De a kezdetit nem tudom, mert ott én adagoltam apránként, és nem teszteltem, hogy meddig enne. Ami biztos, hogy 1 egybe barackot 5 hónaposan képes volt elcsócsálni, de ugyanazt a barit kanalazva már nem ette olyan lelkesen.
Hogy kell a gyerkőcöt túrához öltöztetni? Mert az erdőben ált. sokkal hidegebb van.

Bozotka,
Azt a mindenit, mennyit változott Zsófi, vagy csak ez egy számomra ismeretlen arca, nagyon helyes kis nőci!
Málta, nyaralás, de jó!

Sági,
Várjuk az altatásos fejleményeket. Nálunk apa nem bírja hallgatni, ha boldogtalan a fia, tehát egyszer csak vagy átalussza magától, vagy nem tudom mi lesz.

Köszönöm a párásító márkákat, irány az internet!

Majd el felejtettem, vettünk ajtórácsot a Kikában. Végre lesz min átesni éjszaka!

Orsi
Kép Kép
sno

Fú, jó sokat írtatok most! :)

Róki
Sajnálom a mizériátokat. Amikor meg tényleg kéne, meg le se sz@rják a fejünket! Remélem azért azóta rendben van Szilvike!

Panka
Nagyon ügyi Emili! Nem igazán értem, hogy amit magától csinál az miért lenne káros. :roll:

Móni
Brigi eleinte is megevett egy fél 220ml-s Aventes pohárral. Most már majdnem egy egésszel. (kb.180-200ml) Én nem adnék ennyit, de vísítva kéri ha elveszem. És ezt napi kétszer. És utána még képes szopizni is. Gondolom olyankor szomjas inkább, mert inni nem hajlandó sehogy sem. Pedig ahogy Lorca, időnként én is az orra alá dugom vagy a cumisüveget, vagy az itatót, vagy próbáltam pohárból és kanállal is. Sehogy nem jó. Ill. a kádból és a medencéből lefetyel mint egy kiskutya! :shock:

Bozótka
Zsófi mint fogatlan vénasszony! :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyes már ő is!
Igen, szeret Brigi kukucsolni! Bár most a brümmögés a kedvence, olyan hangot ad ki, mint amikor a kisfiúk autóznak. :D
Hát nagyon irigy vagyok Málta miatt!!!!! Majd képeket és élménybeszámolót kérünk! És jó utat!!!!
Ja egy barátnőm használt hüvelygyűrűt. Terhes nem lett, de ennek az a hátránya, hogy elfelejted levenni aztán meg felrakni időben. Míg a gyógyira naponta kell gondolnod, erre csak huszonvalahány naponta. Ő ezért hagyta ezt abba. Most ő is alternatíván gondolkodik. (Ja és a spirált ő nem bírja, pedig legutóbb már aranyat vett. Mindig vérzik tőle és fáj neki, aztán ki kell venni.)

Sno
Mi sem vittük Brigit kórházba. :oops: Szerencsére nem is lett semmi baja. :wink:

Rólunk
Képzeljétek! Ma Brigi átaludta az éjszakát! 9-f8-ig aludt ébredés nélkül. :D Remélem ez szokássá válik! (kopkopkop) Persze én 3-4ig ébren vártam, hogy mi van má! Főleg, mert a cicim majd kidurrant!
Pedig mosanában egyre később feküdt (f10-10) és egyre korábban kelt (f6-6). Persze közben min. 5 felsírás! Remélem ezt mihamarabb elfelejthetem! :D
lora7

Ja Orsi
Ami párásítónk Ufesa 6450 uhs hidegpárásító!

Most megyek etetni, aztán a Tescoba pelusért. Állítólag most akciós! Muszáj, mert a 7-14es libero óriási. Pedig megapackot vett a párom. Nem baj, később majd jó lesz! :)
lora7

snorsi
hidegpárásító, hauser.látszik, h még nem vagy otthon a témában, ez a macifül egy alapazonosító :lol: ha jársz médiamarktban (mi ott vettük 9900,- ért) v bárhol ahol működésben van ilyen cucc, rögtön rájössz, h nem azonos a vízpárologtatással a radiátoron. ezzel nem becsmérlem azt a módszert, vlmint százalékot se kapok sehonnan :lol: , de tény, ha kettő nem uaz az eredmény. hangsúlyozom, nem tudom, h jobb v rosszabb, de nem uaz az tuti. ez a pára konkrétan hideg. ja és hálistennek a macifül helyett adnak hozzá egy sima feltétet is, mert nekem ez volt az egyetlen, a mi nem szólt emelett, h elég gagyerákul néz ki

bozotka
éreztem, h utálsz :lol: szívesen kölcsönadom ám a hátit, ha kell! (más nyaralónak is!) a 10 hónap nem hivatalos, a hivatalos az 6. de a lényege az lenne, h akkortól, amikor már magától tud ülni. bár ez is olyan lehet, mint a bébikomp, ha a gyerek (pl kele) baromira élvezi, csak nem tesz jót neki. szvl mi nem használjuk még, de egy csomóan meg a bébikompot is, szvl....

alvás
egész jól ment, éjfélkor és háromnegyed ötkor kaja, alvás fél nyolcig! szvl egy szavam se lehet, bár megint volt egy kis fennlevése. de ezt azzal oldom meg, h hajnalban kikapcsolom a bébiőrt, úgyh csak a sírásra megyek át, a sima nyöszire nem.

sági
azért ez már vlmivel jobban hangzik! csak keményen! :twisted:

kaja
kele ezzel visz a sírba legink, h éjjel is van, h nem akar enni. nálam pedig más opció nincs,úgyh kis simi, max 1 ének, zenés felhúzó, cumivissza, aztán majd negyedóra múlva újrapróbáljuk. viszont 3 napja nem eszik délelőtt! utoljára eszik hajnalban 3-4 körül és legközelebb csak kb 13-14 órakor. ez normális????

mmóni
én a szopikat se mértem kelénél, és most se,h mennyit eszik, de kb almából egy felet/háromnegyedet, és kb ugyanennyi térfogatú mást is. én nem sz.rakodtam a levezéssel, rögtön pépes cuccot kapott, igaz átpasszírozva szűrőn, mert különben öklendezett tőle. de az új ízeknél úgy van még mindig, h délelőtt 1-2 kanál, óriási pofavágásokkal, és du uazt simán bevágja. alapból annyit kap, ameddig nyitja a száját, de utána mindig szopi van

úszás
asszem mi felfüggesztjük a télre. ha lehet, tavasszal újrakezdjük, de most a pénzt is ink dévényre költjük, meg nekem már macerásodik a sok öltözés, meg félek a megfázástól is. ja és asszem kele se fog hisztirohamot kapni, h nem úszhat egy ideig :lol: mondjuk azt még nem tudom, h a belga kajáldától h fogok tudni elszakadni :oops: :oops: (és persze a társaság, az n fog hiányozni :cry: )

majus3

hali!

háát a fizika kísérletek törvényei szerint (3x ua az eredmény :lol: )működik a rendszer. :lol: :lol: :lol:
az éjjel is aludtunk sőőőőt!3 /4 9 től- 4.10ig és hason! magától fordult hasra,féltem is 11 körül amikor lefeküdtem h mindjárt ébred de nem...utána szopi alvás 3/4 7ig újra szopi és aludtunk n9ig :oops: :lol: ismét embernek érzem magam :lol:

bozotka
jó utat!

mmónika
mi kb 3,5 hete próbálkozunk ált 5-6 napig kap ua-t és a max mennyiség 50-60g .de én tényleg fokozatosan adagolom 2-3-4 kk
szerintem enne többet is de nem adok :lol: :oops: ja és én kizárólag szopi után kínálom...

lora
Lea is brümmög újra :lol: tök jó h átaludta az éjszakát :lol:

timo
hol vagy? nagyon kidőltél a munkában?

róki
branül= rövidebb műanyag csövecske amit bevezetnek a vénábaés ezen keresztül adagolják a gyógyszert infúziót...
kanül = Vékony rugalmas cső, amelyet egy gyűjtőérbe (vénába) vezetnek be, ált mélyebbre mint a branült
a funkciójuk tulképpen ua.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hihi, Kele hadat üzent Sorbinorbinak! Mondd meg neki, h délelőtt kell enni, úgy az egészséges! (én spéci kb semmit nem eszek délig, és aztán délután-este pótolok..)

Szerintem mi se fogunk uszizni télen, Május majd elmegyünk helyette egyből plázázni és belgakajálni :lol:

Kép
Kép
agiboldi

majus
hajnali 3-4től nem eszik? :shock:nem hangzik túl jól :shock: utána milyen időközönként kér enni? nagyjából csak tudni kellene mennyit eszik? de végül is ha havonta gyarapszik rendesen akkor biztos nincs gáz. :lol: nem lehet h felcserélte a nappalt és az éjszakát?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, gratula a rendszerhez!

Kaja: Boldi fél adagokat kapott az elején (fél üveg babakaja, ill fél Aventes pohár), de csak mert annyit adtam. (Ok, előtte volt néha kóstoltatás, kb 2 hétig 5 hónapos kora után)
Most megeszik egy teljes adagot, ill színültig telt Aventes pohárnyit, és néha nem elég úgy érzem, de többet nem kap, csak szopit.

Kérdés: ugye az szerintetek is működőképes recept hogy a túl híg lereszelt körtéhez sűrítésképp hozzászórok egy kis Holle rizspép-port (análkül, h külön vízzel rizspépet kutyulnék)?

B. megpróbál négykézláb mászni! (tudom, h ez elenyésző a felülő/álló gyermekekhez képest :wink: )

Van humorérzéke is, mostmár tuti! Külső behatás (i.e. csikizés, puszilgatás) nélkül ránézésre röhög tárgyakon, pl. van egy oroszlánfej ami nagyon röhejes Boldi szerint.. és egy barátnőmön is hangosan röhögött, pedig semmit nem csinált, csak viccesnek találta az arcát :D

Kép
Kép
agiboldi

ágiboldi
mi az h elenyésző :shock: :shock: :shock: igenis nagy dolog!!!!!
Lea is csak rákocskázik :lol:
hivatalosan csak 8-9hónaposan ülnek fel maguktól :shock: :lol: addig van még időnk :lol:
Gratula Boldinak!!!és előre vagy hátra halad?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nem hábodortam ám fel igazán :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

:D hát előre természetesen! (na jó, nem természetesen...)
én állítólag hátra haladtam annak idején, úgyhogy meg tudom érteni Leát!

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Nekünk megint sz@r éjszakánk volt, fél 11-től óránként ébredt, és fél 6-kor már azt hittem agyonvágom! :evil: :evil: :evil: Már régen idegesített fel ennyire. A baj, hogy egyre csak romlik a helyzet, egyre korábban ébred először (most ált. 10- fél 11 körül) és már napközben sem alszik csak egyszer egy órát, aztán mondjuk még egy felet séta közben. :shock: Már a bőgésnél tartok a fáradtságtól, és nem látom a kiutat. :cry: :cry: :cry: Láthatóan szánalomra méltó vagyok....lehet, hogy jön a fogam? :lol:
Vígasztalásul megcsináltam Sági az almás-kekszes sütidet, már dermed! Csoki nem volt itthon, de azért rem jó lesz! N-n gyorsan kész lett! :o :D :D

Párásító: vicces: én a párátlanító berendezésekkel szemezek. :wink:

Leesés: kétszer az ágyról (kb fél méter), és egyszer a hordozóból (ami miatt még mindig n-n dühös vagyok a Graco-ra!!! :x ), de púpunk nem lett, itthon "megfigyeltem". :lol:

Kaja: most 200 körül evett és utána még szopizott. :o Sztem jöhet a husi, ha hazajöttünk a "nyaralásból". :roll:

Uszi: mi azt beszéltük Ádámmal, hogy az okt-i "teljesítményétől" függ a folytatás, ha továbbra is látványosan utálja, akkor nem kényszerítjük. Most legutóbb viszont tetszett neki, úh a következő két alkalom dönt. :roll: (Én szeretnék járni. :wink: )

Málta: de jóóó!!! :D :D
Vendég

pann
hát asszem ti vagytok a legrosszabb alvók. :cry: csak halkan mondom, lehet, h itt lenne az ideje, h átadd ádámnak az éjszakai műszakot, v legalább egy részét. gergő óránként nem lehet éhes, és hosszúhétvége jön :wink:

sági féle almás-kekszes süti????
van a fórumon olyan kaja, amiről én nem hallottam még? ha vlki bepötyögné a receptet.. (pann nem muszáj neked, te pihenj, amennyit csak tudsz!)

majus3

én is a receptet szeretném kérni :lol: "édes éhám" van :oops:

pann
nem emlékszem Gergő egy szobában alszik veletek?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ágiboldi
:)

mazsi
nem beszéled belém a mérlegelést :wink: ez az egyetlen para, ami totálisan elkerült, a gyarapodás miatt nem aggódtam egyáltalán eddig. nem szeretném elkezdeni. főleg, h gyakorlatilag eljutottunk az igény szerinti szopiig :lol:
napközben kb uúgy eszik (kb 3óránként), nem tűnik úgy, mint aki pótolná a kimaradt délelőttöt.. napersze, aki éjszaka jól bekajál :lol:

majus3

Sági! Örök hála! :D :D :D Bevonultattam a recept-gyűjteményembe "Sági-féle almás-kekszes" címmel! :wink:
Vendég

Kérem az almás-kekszes süti receptjét!

Kép
Kép
agiboldi

majus
nem ez volt a cél :lol: én sem méricskélek csak hetente 1x :lol: de az azért furi h 10 órán keresztül nem eszik napközben...mindenttudó védőnőt esetleg kérdeztél már?
Lea sem mindig kéri magától a kajcsit de amint meglátja a cicit már nem tud ellenállni :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ööö..én beírom szívesen, de Sági azért nézd át légyszíves, mert nem vagyok benne biztos, hogy mindent jól jegyeztem meg:

Hozzávalók:
1 kg alma
3 csomag vaníliás/tejszínes pudingpor
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
ízlés szerint cukor
víz

Az almát meghámozva, kicsumázva felkockázzuk, és fél lityi vízben megfőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. A 3 csomag pudingport 3 dl vízzel elkeverjük, cukrozzuk és az almapéphez öntve az egészet felfőzzük, besűrűsítjük.
A kekszeket (45-öt elvileg) egy tepsi aljára sorakoztatjuk, majd ráöntjük az almás pudingot, aztán az egészet befedjük (45) keksszel, és végül bevonjuk csokimázzal.
Kész is, mehet dermedni az erkélyre/hűtőbe.
Vendég

Pann,
Örülök, hogy tetszik, na és ha megkóstolod! Az egyszerűségéhez képest nagyon fini.
Sajnálom a sz@r éjszakát! Nálunk a nappal is borzalmas! :(

Recept: 1 kg almát le kell reszelni és fél liter vízben szét kell főzni, ízlés szerint cukor-fahéj-szegfűszeg... Közben 3 csomag pudingot 3 deci vízben feloldani és ha már jól szétfőtt az alma hozzá kell önteni és felfőzni, hogy jól besűrűsodjön a pudingtól.
Egy tepsi alját szöletes háztartási kekszel ki kell rakni, rá a massza, tetejére megint keksz majd csokimáz!
Én este szoktam csinálni és akkor reggelre megdermed rendesen és a keksz jól megpuhul!

Május,
Úgy tűnik Kele már külön szobára vágyott!!!
Az uszit asszem mi is hanyagoljuk novembertől. Peti már nem élvezi és én nem akarom erőltetni.
Vendég

Pann,
Tökéletes! :wink:
Vendég

és ezt felszeletelitek? vagy hogy lehet enni? megpuhul annyira a keksz?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Beszereztem a homeós cuccokat, amiket múltkor Mónika ajánlott majdnem 3000 Ft. , de szerintem egyelőre csak a Chamomillát vezetem be, de azt muszáj, annyira nyálzik és szenved.

Rókiék mindenféle egészségügyis és egyéb mizéria sorozatához jelzem alássan hogy én is tudnék csatlakozni, bár én nem írtam róla, de pl. én is töltöttem egy hetet terhesen a heim pálban a gasztroenterológián Lucával (nem akart kakilni), na ebből is olyan protokoll mizéria lett, miszerint egy hétig egy teljesen egészséges gyerekkel ott malmoztunk.
Ágiboldi-láttam ott sok reflux miatt szndázott kiskölyköt, szörnyen néztek ki azzal a kanüllel, vagy mi az, de nem zavarta annyira őket, mondták, hogy anyuka nem lehet ott a beavatkozásnál....
Én annyit tanultam az esetekből, hogy most meg már kóros orvoskerülő lettem, családnak voltak mindig jó kis megjegyzései (még Lucánál), amivel beparáztattak, pl. olyan furán állt rá a bal lábára ez a gyerek! :roll:
A háziorvos irányított tovább mindig szakrendelésre, ott kiderült semmi gond (így voltunk neurólógián kétszer, ortopédián, tüdőröntgenen kétszer, kardiológusnál, gasztroenterológián stb.)-ne csodálkozzatok, ha egy kétkedő személy lettem, ha "betegségekről" van szó. :wink:

Berci is leesett múltkor apai felügyelet mellett-elképzeltem én is mit tudnak tenni vele, begipszelik a fejét vagy mi?! Úgyhogy maradtunk itthon.

Pann- homeós bogyó sem segít?

Uszi- mi nem járunk babauszira, de pl. Esztergomban van egy élményfürdő, oda szoktunk járni telente családilag egy délutánra.

Május- nem hiszem hogy ez gond lenne, hogy nem eszik délelőtt, inkább furcsa.

Sági-almás kekszes :?: Nagy kérés, hogy felrakd valamikor, ha ráérsz?
Ja, lehet lesz bébiszitterem heti egy alkalommal, fiatal csaj, ez egy kicsit nem jó.

Timi!
tudod, a képezés a gyengém. :oops:
Ha jól tudom, Timi ma is dolgozik?!

Mazsi!
Sütőtököt én is lassan megszeretem olyan sokszor készítek neki.

Ja, sztem a mai bpesti időjárás már overáll igényes is akár!

Bella

Kép

Kép
bella2

Sági- már itt is van! Köszi!

Bella

Kép

Kép
bella2

És főzős puding vagy sima keverős? Úgy értem ha ez utóbbi akkor nem árt neki az almával összefőzés?

Kép
Kép
agiboldi

Ági,
Főzős kell hozzá!!!

Mazsi,
Igen, megpuhul annyira, hogy simán lehet szeletelni.
Ízelítőül, csak egy kicsit csúnya lett a házi csokimáztól, azt még ki kell fejlesztenem. :lol:
Kép
Vendég

Megjöttünk! Gyorsan pötyögök aztán visszaolvasok rendesen!

Koponya! :lol: Semmi baja a gyereknek! Ha tejallergiája lenne akkor a sok tejalapú tápszertől kiütése és haspuffadása, csikarása lett volna. Valóban van egy minimális refluxa de ez normális, a babák nagy részének ilyenkor még gyenge a gyomor záró izma, semmi féle kezelést nem igényel ehet amit akar. Hát igen azt nem tudom megakadályozni hogy a hasán ugráljon evés után meg bulémiásokat megszégyenítő módon ledugja az úját a torkán, :lol:

Sno! Randiztam Sebiapuval :wink: Beni leeset hétfőn az ágyról kb 60cm. Nem vittem orvoshoz. A védőnő azt mondta ha sir és nem ájul el, nem hány akkor nem gond és inkább kívülre dudorodjon mint belüre :wink: Ha elvittem volna a gyerekorvoshoz akkor biztos ő is tovább küldött volna, mert nem szakorvos és nem válalja fel a felelőséget. :evil:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Megjöttem a munkából! :lol: :lol: :lol: :lol: Naagyon-nagyon jól éreztem magam, Lillus példamutatóan viselkedett: sehol egy sírás, elaludt rendesen, tejcsi bőven elég volt neki. Tehát ebből a szempontból minden okés. Viszont, tegnap dél óta nem láttam Lillus ébren, és mikor most felébredt a déli alvásából, kábé fél óra kellett, mire újból "összebarátkoztunk"! A mamájára mosolygott, hozzá húzott. Ennyit nem ér az egész munka és pénz!!!! Kissé sz.rul esett, hogy ilyen hamar elfelejtett...

majd visszaolvasok, csak gyorsan beköszöntem!

Timi
Kép Kép
timocska

Sági! Tegnap megcsináltam a sütit de közel se néz ki ilyen jól mint a tiéd! :roll: A bevonó nem akart megolvadni és elég szilárdan próbáltam a tetejére maszatolni! :oops:

Pann! Jó gázak az éjszakáitok! Részvétem! :cry:

Beszéltem a védővel Beni viselkedéséről (állandó sirva fakadás krokodil könnyel, utánnam kúszás a konyhába, éjszakai vígasztalhatatlan sírás amikor a tápszer se kell, stb...) Hát elérkeztünk a szeparációs félelemhez. Kell egy pár hét hogy megszokja hogy ő és én külön személy vagyunk, türelmesnek kell lenni és vígasztalni. Biztos hogy lesz egy pár rossz éjszakám. Javasolta hogy hagyam nyitva a szobája ajtaját és fényt a szobájába hogy nem ijedjen meg ha megébred. Ezt tettük előző éjjel és nem sírt, dumálva ébredt. Nem biztos hogy ennek köszönhető de én bizakodó vagyok! :)

KépKép
csongria

Timi! Biztos hogy nem felejtett el, ne hülyéskedj. Lehet hogy egy kicsit megsértődött erről már hallotam. Kijárt már neked egy kis kikapcsolódás. :D

KépKép
csongria

Sági! A süti csúnya lett de isteni fini!!!! Mégegyszer köszi!!!! :D

KépKép
csongria

Timi, persze, h nem felejtett el :lol: csak egy kicsit meg akart leckéztetni :wink: Boldi is szuperjól elvan a nagyszüleivel, szerintem eszébe se jut, h hol vagyok ha pl. moziba megyünk.
(remélem a hétvégén, mert jönnek a szüleim :D )

Tényleg, esetleg nem lehet, h túl sötét van a szobában éjszaka Sági, Pann? Csak egy lehetőség.. mert nálunk félhomály, inkább világos, hátha számít, mikor picit megébred.

Csináltam jó sz@r zöldbabfőzeléket (magamnak). Nem csoda, h Boldi nem eszi meg a főztömet :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?