Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Mindenki rendben van?

Írjatok pár sort.



Puszi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Szilva :)
Megértem az érzésedet. Én is szívesen vagyok egyedül Brigivel. Meg persze hétvégén a 3 gyerekkel. Most sokkal jobban igénybe kell vennem segítséget, de azért már Anyu sincs itt mindig, mert azért az sem lenne jó.

Brigi :)
Jól vagyunk, csak fáradtan. Brigi sokszor ébred éjszaka. Enni is, meg szerintem a fűtés miatt inni is.

Te hogy vagy?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Nelli, Mona :D
Aztamindenit, micsoda kis husigombócaitok vannak!!! Jaj, de nagyon aranyosak!

A tévézésről: szerintem ha pár percig be van kapcsolva a tévé, amikor a babó is ott van, nem csinálsz vele jóvátehetetlen károkat :D , de ha folyamatosan, mintegy háttérzajként ezt kell hallgatnia, nem biztos hogy a kis érzékeny idegrendszerére olyan jó hatással van (még engem is idegesít, ha pl. olyan helyre megyünk vendégségbe, ahol az a szokás, hogy akkor is megy a tévé, mikor senki sem nézi, hát még egy világgal ismerkedő kis lény esetén). És legfőképp nem biztos hogy azért bámulják a képernyőt, mert annyira érdekli őket, hanem mert a vibráló információáradatról még nem képesek elfordítani a tekintetüket, akkor sem, ha már megteltek vele.
Julcsi még most csak kb. heti kétszer látja, akkor is Dörmögőéket vagy a Kisvakondot nézi egy-egy fél órát. Mondjuk, mi is marha keveset nézzük a dobozt, sokszor el is felejtem, hogy van nekünk ilyenünk. :lol:
KM

Kép
Kép
kismok
 
 

 
 

Szilva
Miért nem lesztek kettesben Boldival, ha már dolgozol?

TV: sok cikk volt Kismamában, nőklapjában, meg én pszichológiai cikkeket is bújom a neten... Szóval: annyira gyorsan változnak a képek, hogy ők azt még nem tudják feldolgozni, és ez feszültséget, frusztrációt okoz, sőt okozhat alvászavart, rémálmokat, és még egy csomó mindent.... Én nagyon tv ellenes vagyok, még felnőtteknek is erősen korlátoznám (napi 1-másfél órában) a nézését, 2 éves kor alatt meg még jobb, ha egy helységben sincs a bébi a bekapcsolt tv-vel, nemhogy azt nézze.
Persze mindenki azt csinál, amit akar. Ha engem nagy ritkán vmi érdekel, felveszem videóra, és akkor nézem meg, mikor Zalán alszik.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
Köszi a tv-vel kapcsolatos felvilágosítást :) Tanulságos volt. Mi elég sokszor nézünk tv-t, és nem is gondoltam, hogy ez zavaró lehet.
Ha mennem kell majd dolgozni, akkor Anyu és Anyós fog Boldira vigyázni. Anyóst még csak haza tudom vinni, mert Ők Budán laknak, de Anyu Győrben él, és azokon a napokon itt is alszik. Sokat segít ha itt van, de azért jobb szeretek 3-asban.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a babók!!

Nelli - Brigi tényleg ilyen jó húsban van, vagy csak a képen?? :roll:
Mona - Zalán nagyon szép baba, ezért nézhetik csajszinak :D

Szilva - jó hallani rólatok! Megértelek nagyon, hogy kettesben Boldival, illetve hármasban Apával a legjobb, de ahogy látom, nagyon nem lesz más választásod! Azt hiszem ez nem az Anyasággal, hanem a korral jár :wink: Hihetetlen, hogy az ember mennyire meg tudja szokni a saját "életét, szabályait"...

Tv- hááát nekem most igazából szégyelnem kéne magam, mert mi/én nagyon sokat tv-zünk/zek :oops:

Kismok - én vagyok az típus, akihez, ha átjössz, akkor szól a tv....van itt magyar tv-nk, s számomra ez a társaság mióta itthon vagyok :oops: Anno hasonszőr volt a helyzet Kristóffal is, amikor kettesben voltunk otthon, akkor is a tv volt a felnőtt társaságom :oops:
Majd megpróbálom visszafogni magam - mert tényleg elgondolkodtató Emma, amit írtál!

Ma voltunk dokinál - akinél elvileg északon szülök....s hát már a másik topikban kipanaszkodtam magam, bemásolni meg nem akarom, csak röviden annyi, hogy a kérdésekre nagyon röviden kaptam valami választ, de három hét múlva kell mennem megint, s onnan nem tudok megint semmit tovább, így nagyon rossz :cry:
A babónk a mérések alapján nem hogy nőtt volna, hanem kisebb lett, de a doki szerint a méretek jók :shock: ő nem hasonlította össze, csak én itthon, s próbáltam felhívni, de nem értem el...
Szombaton megyek a "régi" dokihoz, addig izgulhatok..

Most ott tartok, hogy van két orvos, egyik sz....bb, mint a másik a szememben, egyikben sem bízom egy fikarcnyit sem, s mégis itt, velük kell végig csinálnom mindent. Egy dologban bízom, hogy az én Babám tudja, hogy mindent rendben kell csinálnia, hogy gyorsan itthon lehessünk, s ne is kelljen foglalkozni a csúnya doktorbácsikkal....na nem sikerült röviden :oops:

Britta :D - és te/ti ???? ne csak minket kérdezz, írj magatokról is!!
Hogy van a pocid???

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Szilvi :D
Azért nálad egy kicsit más a helyzet! :D Megértem, ha hiányzik a magyar szó! De majd a babácskával társaloghatsz, jó sokat! :lol:
Mekkora fiad van, amindenit! Tiszta nagykrapek már a kép alapján!

Ezt az orvosügyet meg nem irigylem ám! Gondolj arra, hogy már csak szűk két hónap és a természet tudja a dolgát. Meg aztán te már másodszorra csinálod végig, rutinos vagy és karácsonyra már tuti otthon lesztek négyesben! :D
A doki meg hátha csak alapjáraton kukamusz (az én férjem se egy dumaláda :lol: ), gyakorlatban meg ügyes! Adj neki még egy esélyt, csak-csak megéri! :roll:

Tündi :D
Hogy vagy náthailag és pocakilag! Már tisztára izgulok miattad, ha egy napig nem jössz! :D

Emma :D
Anno én is tanultam az egyetemen speckollként babapszichológiát! Hát, tanulságos volt! Ez volt az öt év leghasznosabb tantárgya! :lol:

Na, megyek szundizni, mert előző éjszaka nagyobbik Kisasszonyunk jóvoltából 3 és fél órát aludtam! Szép jövő elé nézünk decembertől! :lol: Majd felpöckölöm gyufaszállal a szemeimet! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


sziasztok!

még itthon vagyok és egészben!!!!
bár tegnap este apa azt hitte hogy menni kell mert eléggé jöttek a fájások de aztán fürdés után elmúltak!!!
holnap reggel megyek ctg-re meg ultrahangra meg a szülésznővel most fogok hosszabban beszélgetni!!!

sajna november 10-én lesz egy vizsgám amit nem tudok elrakni úgyhogy megpróbálok beszélni a szülésznővel hogy lehetne -e hamarabb a baba mert muszáj!!!
sajnos ez van benne van 2 évem és még halasztani sem tudok szóval kompromisszumokat kell kötni aztán majd látjuk hogy mi lesz!!!

na mostmár megyek pihenni mert azért a megfázás még egy kicsit itt tanyázik nálam!!!

szép álmokat mindenkinek!!!!!

tündi23
 
 


Szilvia :D

Én a helyedben nem szívesen nyugodnék bele, hogy a babád nem nőtt. Nem csináltak flowmetriát (azt hiszem így hívják), amivel a baba és a méhlepény vérellátását nézik UH-n? Szerintem mindenképp kérdezz meg egy orvost a két adat ismeretében! Csak a megnyugtatásod miatt. Nekem a szülés előtt csináltak két UH-t is, az egyiken 1 kilósnak mérték, a másikon 710 g-nak, végül 910 g lett, szóval géptől és embertől is függ az eredmény. Amúgy jól vagy?
Azért nem irigyellek a dokik miatt, nagyon rossz érzés lehet, hogy nem tudsz megbízni egyikben sem. De szakmailag biztos nem lenne gond egyik dokival sem, csak hát én is szeretek sokat kérdezni, és jó, ha válaszolnak rá...

Kismok :D

Szép álmokat, majd ha felébredsz, gyere, és meséld el mit álmodtál!

Tündi :D

Már nagyon melegszik a helyzet, szerintem nem lesz gond a vizsgaidőponttal :wink: Drukk!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Szilva

Írtad, hogy pótlást kell adnod Boldinak. Miből vetted észre? Sírt még szopi után? Vagy nem fejlődött úgy ahogy kellene?

Attól parázok( még mindig), hogy Manócskám már éjjel csak egyszer ébred fel, a második az hajnalbanvan, vagy tényleg reggel van. Ma is pl. elaludt 9 óra után, hajnali 3-kor szopizott, meg most reggel fél 8-kor. Szóval nehogy emiatt ne legyen tejem, mert már nem szopizik annyiszor.
Különben nálam is az van, hogy még mindig inkább 2 óránként szik, mint 3. Akkor van csak nagyobb szünet az etetések között,ha alszik egy nagyobbat. Na meg éjjel. Egyébként tegnap mértem kiváncsiságból: 4,96 kg. Szóval talán nem kell még aggódnom. Vasárnap lesz 2 hónapos, azt kell majd összehasonlítanom a hazahozott súlyával, ami 3,54 kg.

Szilvia

Úgy látszik mi nagyon hasonlóak vagyunk. Nálunk is szinte állandóan megy a tv. A férjem nézi sokat. És mivel nem nagy lakásban lakunk, nem tudok máshozva menni a babával. Nem beszélve arról, hogy a mi szobánkban alszik egyenlőre még. A nagylányom is így nőtt fel, és bátran mondhatom, hogy semmilyen károsodást nem szenvedett attól, hogy tv-s szobában töltötte első hónapjait. Anna is szereti nézegetni, ha éppen úgy fekszik, hogy látja. De mondjuk én sem engedem, hogy sokáig bámulja. A háttérzajon meg azzal segítünk, hogy halkan szól, ha szól. Bár nálunk állandan van háttér zaj, ha itthon van a nagylányom, mert neki be nem áll a szája. :D
A babáddal meg reméllem minden rendben van. Addig is légy nyugodt amíg megtudod, mert tényleg néha fél kilokat, kilokat is tévednek, és néha ahány orvos látja, annyiféle számot mondanak.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


TV: nekem nappal nem megy hétközben, csak mese megy hétvégén. Este a híradótól megy. De mint Timinél, nálunk mindig van háttérzaj, ha itthon vannak a csajok :lol:
Nézni Brigi is szeretné, de azért azt nem engedem.

Timi :)
Nehogy már izgulj a tej miatt! Nagyon szép súlyotok van. Én is hasonlóan etettem abban az időben, és meglátod, még visszajön az éjjeli gyakoribb etetés :evil:
Brigi most megint masszívan kel 3/4 12 körül meg 3-1/2 4 körül.

Tündi :)
Izgalmas a helyzet :lol: Drukk, hogy a vizsgád meglegyen, és a babó is rendben jöjjön!

Szilva :)
Hát ezek az orvosok remélem csak szűkszavúak, és a gyakorlatban jól.

Méret: életben is jó húsban van Brigi, de nem kövér, formás. A képen még nagyobbnak tűnik :lol:

Babakocsi: Brigi utálja. Teljesen lefáraszt, mert ha nem épp a 1/2 órás alvását tölti, üvölt :evil:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Köszi, hogy nem hurrogtatok le TV ügyben!
A nagytesó ricsajozását meg nem vegyük egy kalap alá a tv-vel, mert a tesó hangja semmi rosszat nem okoz a gyermeknek...

Zalán ma 3 hónapos :D
Tegnap voltak látogatóink és olyan tündéri volt! Érdeklődve, nyugodtan szemlélődött, pedig féltem, hogy az este 6os nyűgösködéssel hogy lesz.. Nagyon megdícsértem :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D
ISTEN ÉLTESSE ZALÁN BABÁT 3 HÓS "SZÜLINAPJÁRA"!
Tv ügy - szerintem tök természetes, hogy mindenki másképp csinálja :wink:

Bobóka :D
Mára egy kicsit megnyugodtam....nagyon sok volt a hétvége (festés, takarítás), s a tegnapi nap így egyben, s hááát tényleg az a legnagyobb "baj", hogy nem bízom a dokikban :cry:
Méretkülönbségek: pár mm a lábszárcsontnál, pár mm a fejkörfogatnál, s a haskörfogatnál, s ezáltal a számított (becsült) súly 100 grammal kissebb, de tényleg megfelel a méretének. A páromal este sokáig beszélgettünk - nagyon sok kedves hozzászólást kaptam itt a babaneten is, amit NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK MINDENKINEK!!! - s úgy gondolom, hogy átállítom az agyam pozítiv gondolkodásra, s igenis tudom, hogy MINDEN RENDBEN LESZ :wink: Persze szombaton azért rendesen kifaggatom a dokit. Bár most már egy kicsit úgy érzem magam, mint a kisgyerek, akinek hol az anyukája, hol az apukája enged meg valamit, s mindig ahhoz megy, akitől megkapja. Két orvos közül mindig azt "kedvelem" jobban, aki épp a szebbet mondja :wink: Na jó hosszú lettem...bocsánat!!
Kristófod hogy van??? Sokat gondolok Rátok, s remélem, hogy mihamarabb otthon lehettek!!!! Te meggyógyultál már?

Nelli :)
Azért kérdeztem egyébként, hogy Brigi kisebb-e az életben, mert anyukám szerint én nem voltam olyan duci, mint, amilyen a képeimen voltam :wink: Zabálnivaló mind a három lányod!!! Abban nem kételkedem, hogy a csend-et, mint olyat ti nem nagyon ismeritek :wink:. Tudom, hogy néha idegesítő a szülőknek, de én nagyon "belehallgatnék" :wink:

Timi :)
Hááát már csak a korosztály miatt is hasonlíthatunk :wink: Nagyon csini Anett lányod!!! Eddig nem volt kép a vonalzója mellett, rögtön kiszúrtam :wink: Büszkék lehettek a szép csajaitokra!!!
Tej miatt - bár semmi tapasztalatom - de szerintem se aggódj, ha ennyire szépen alszik éjszaka, akkor az csak JÓT jelenthet :wink:
Biztos, hogy elég a tejed, s a mennyisége alkalmazkodik Anna étvágyához!! Már ő is lassan két hónapos - hihetetlen, ahogy rohan az idő :shock:

Tündi23 :)
Brrrrr - vizsga :twisted: te szegény, már megint :cry: Azt hogy tudod megbeszélni a szülésznővel, hogy a vizsga miatt előbb szülj??? :roll: Ha ilyet szeretnél, akkor nem a dokival kell beszélni?? Bocs, ha hülyeséget kérdeztem....s elvileg simán túl kell, hogy legyetek az első nehézségeken november 10-ig!! Mennek a drukkok, hogy minden simán, s természetsen menjen!!!
Írj, hogy mi volt a kórházban!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Jól vagyunk. Jelenleg senki nem beteg, én sem görcsölök kb 2 hete. Szerencsére.

Szilvi!

Örülök, hogy megnyugodtál. Hidd el, minden rendben lesz.

Tündi!

Én is csodálkoztam, hogy a szülésznővel akarzs beszélni, hogy előbb legyen baba, de valszeg keveset tudok, ha rosszul gondoltam a dolgot.

Emma!

A tv-zés miatt ne aggódj. Nem hinném, hogy egész nap szól. Nálunk újabban csak eévétve van bekapcsolva. Én is akkor nézem, ha a gyerekek már lefeküdtek este. Néha persze nézhetnek mesét. Kedvencük a Thomas, és most minden reggel új részei vannak, így akkor nézik pár percet, aztán Gergő megy az oviba. Dani is játszani , meg reggelizni, így tv kikapcs. Este pedig csak az esti mese engedélyezett.

Bocsi, hogy a többieknek nem reagálok. Majd következőben.

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!

Próbálok gyors lenni, mert Juli szívem elég rossz passzban van.
Kérdésem: nem kéne-e szerintetek egy kétévesnek még napközben aludnia. Meg éjjel... :?
Eddig sem volt egy szuper jó alvó gyerkőc, de már mondhattam, hogy több éjszakát alszik át, mint nem. Ehhez képest most már a 3 éjszaka alszom 4-nél kevesebb órát. Nem csinál ő semmit, csak jön oda hozzánk és tojik pihenni. Dobálja magát, keresztbe fekszik rajtunk, piszkálja a szemünket, ha meg visszavisszük, hogy "úgy látszik, anyáék miatt nem bírsz aludni" akkor persze jön az ordítás.
Mára már álomelvonási tüneteim vannak, és ehhez képest most még du. sem akart elaludni, kidobálta a párnáit, az egyszem és kizárólag alváshoz használt cumiját (úgyhogy jobb híján, most a madárka elvitte a fiókáinak - majd meglátom, estére visszahozza-e :roll: )
Szóval, nem tudom, de én többet bírnék aludni, mint ő. Sztetek ez az egész alvás-ügy gyerekfüggő vagy még mindig foghatom a 2 db hiányzó fogára és várjam a kibújásuktól kezdődő csodát?
Most mennem kell, mert persze nem éppen önfeledten játszó-kipihent ábrázatú a csajszi, úgyhogy extra adag hisztire számíthatok! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


sziasztok!

megjöttünk a kórházból igaz már dél körül itthon voltunk csak fáradt voltam és aludtam egyet és most írok nektek!!!

megvan a nagy döntés császárral fogok szülni!!!
hogy mikor még nem tudom holnap megyek megint ctg-re, ultrahangra, az altatóorvossal beszélni és aztán a dokimmal is beszélni!!!
kérdeztétek hogy mért a szülésznővel akarok beszélni hát mert az ő segítsége is kellett ahhoz hogy ez így döljön el!!!

az okok amiért a császár mellett döntöttek:
-- a baba nem lesz kisebb mint az első volt és az én medencém meg kicsi ahhoz hogy egy 4kg-os baba kijöjjön minden gond nélkül!
-- az első szülésemnél praeshokkos lettem de ezt írtam már nektek és nem mer a dokim rizikózni amit köszönök neki!!!
-- és hogy a méhnyakban van egy ciszta és lehet hogy az sem engedné a babát úgyhogy ezek az okok miatt döntöttek úgy hogy császár lesz!!!!

valahol örülök neki mert így tudom hogy minden oké lesz /remélem/ és nem kell azt átélnem amit Bencénél!!!

egyébként jók az eredményeim a baba is jól van kész hancúrt csinált reggel a a pocakomban!!!

szilvi!
szerintem is a pozitív gondolkodás a legjobb amit tehetsz de azért faggasd ki a dokidat!!!!!
egyébként jól vagytok???
a nagyfiad meg igazán jóképű gyerköc gratula hozzá!!!

nelli, britta, boboka!
köszike a drukkokat begyüjtögetem mert az a császárhoz is kell!!!!

emma!
gratulálok a 3 hónapos Zalán babához!!!!

kismok!
sajnálom ezt a nemalvás helyzetet sajnos mi is átéltük ezeket és most meg átléptünk a hisztis korszakba meg megint nagyon anyás lett úgyhogy nehéz lesz neki amíg én nem leszek itthon!!!
de azért néha pihenj is!!!

szép napot mindenkinek!!!

tündi23
 
 


Sziasztok!

Tündi :D
fő, hogy minden a legnagyobb rendben menjen! Az a vizsga egy pár hetes picivel azért nem irigylésre méltó! Kutya fáját annak az iskolának! Veled sem tehetnek kivételt? :wink:

Emma :D
Isten éltesse a jó öreg Zalán bácsit! 3 hónap alatt már kész élettapasztalat-gyűjteményt szerzett a nagyvilágban! :D

Britta :D
Nagyon jó, hogy minden rendben veletek, meg hogy a görcsölés is elmúlt. Én is olyan sokat izgultam az elején emiatt, aztán most meg már hogy elrohant az idő!! :lol:

Szilvi :D
szombaton ne hagyd magad és fenyegesd meg a dokit, hogy addig nem hagyod el a rendelőjét, míg minden kérdésedre alaposan nem válaszolt! :lol: Az uh-k tényleg tudnak nagy eltéréseket mérni, meg sokszor az uh-s ember tapasztalatától is függ. A múltkor pl. én is kifogtam egy nénit, aki vagy tízszer méricskélt meg mindent, mert annyira nem volt biztos magában. Ha valami nem volna jó, a méhlepényen úgyis látszana, nem? Bizti, egészséges Kristóföcsi növekszik benned! :D

Nelli :D
Nagyon cukik a csajok a cumigyűjteménnyel!

bocsi, ha valakinek nem reagálok, de megpróbálok fürdetés után én is rögtön nyugovóra térni, mert kész pocakos zombi vagyok már! :lol:

Jó éjt!

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok!


Szerintem egy 2 éves gyereknek kellene napközben aludnia. Dani még mindig alszik du, pedig lassan már 3 lesz. Igaz, nem engedem neki a nemalvást, mert
1 akkor nem bírok vele
2 az oviban is kell aludnia jövőre
3 nekem is szükségem van a pihire.

Tündi!


Akkor most kicsit megnyugodtál? Jó dokid lehet, hogy nem kockáztat, inkább császár mellett dönt. Nálunk, de szerintem máshol is ok nélkül is császároznak. Nekem Gergőnél(mivel a terhesség elején még szedtem egy erős gyógyszert epilepsziára) a neurológus kezelődokim azt javasolta, császározzanak meg, nehogy baj legyen közben. A nődokim pedig azt mondta, mivel már nem szedem a gyógyit, nyugodtan megpróbálkozhatunk a normál szüléssel. És siekrült. Egyikünknek sem lett semmi baja. Még most is hálás vagyok a nődokimnak, akinél a két fiút szültem, és aki SAJNOS már nincs köztünk kb 2 éve.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!

Tegnap Dani 30percet aludt a kiságyban
Csajok, nálatok mennyi popsitörlő fogy? Nekünk nagyon sok apának már a haja égnek áll, mikor mondom, hogy megint kell :oops:
Danikám megtalálta a kezeit, pontosan hétfőn :D Nézegeti mutogat, már tudatosan hozzám ér vele, persze a száját is megtalálta vele :?,de nem szopja, nem is kapja be, csak nyalogatja.
Már olyan ügyesen szopizik, tegnap is 20perc alatt szívott 160-at.
Emlékszem az első hetekben mennyit idegeskedtem ez miatt, hogy egy, meg másfélóráig tartott neki az evés :roll:
Ma már dolgozik apa, olyan jó volt, itthon volt 4 nap. Szügség volt arra, hogy kiverjem a balhét, és jól összevesszek vele, hogy nemcsak magamnak szültem, mert azóta olyan mint egy kisangyal, ha itthon van, egésznap foglalkozik a Danival, csak etetnem kell, meg pelenkázni :D
Hétfőn meglátogatott egy munkatársam, hűű, de jó volt dumcsizni, pletykálni :D
Nálunk még mindig nem fogytak el a látogatók, de már nemigazán tudok nekik örülni
Tegnap azon idegeltem fel magam, hogy találkoztam egy rokonommal, és aztmondta majd mostanában valamikor megyünk :x Hát köszi
Tündi, hogy vagy? Már úgy izgúlok, a napokban az az első, hogy a te üzidet keresem :D

Kép
mona76
 
 


Mona :)
Nem nagyon figyelem, meddig jó egy csomag popsitörlő, de nem fogy vészesen. Talán 1,5 csomag egy hónap alatt, pedig Brigi minden pelusba termel rendesen.

Kismok :)
Nagyon kellene neki még a délutáni alvás. Nekem Dorka szokott le hamar, de akkor már 4 éves volt, és az oviban azért aludt. Domcsinál nem engedek, inkább odafekszem mellé, míg el nem alszik, de aludnia kell, mert különben kezelhetetlen.

Tündi :)
Akkor drukk a császárhoz! A doki biztos tudja, miért döntött így, és az a legfontosabb, hogy megbízz benne!

Brigi :)
Örülök, hogy minden rendben!

Brigi ragaszkodik ehhez a két keléséhez. 3/4 12-kor és 1/2 4-kor
Közben Domcsi is felébredt a cumi leesésére kétszer is. Egyszer pont szopi alatt, amivel megébresztette Brigit is, aki egyébként álomeszik.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Mona!

Nagyon ügyesek vagytok Danival. Bárcsak nekem is így sikerülne jövőre a szoptatás. Egyébként jól tetted, hogy kiverted a balhét, hisz valóban nem magadnak szülted a babát. A popsitörlő nem fogyott nekünk sem vészesen. Igaz, mindig 2-3 csomagot vettem egyszerre.

Nelli!

Akkor Brigi nagyon jó baba, ha hagy benneteket aludni éjjel. Mi mindkettővel 1 évig folyamatosan éjszakáztunk. Így törént, hogy korán hozzá lett szoktatva, hogy 2-3 nap nincs itthon. Legalább mi is tudtunk pihenni egy picit.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Szerettem volna még kérdezni, hogy én vagyok az aggódos, vagy igazam van? tegnap kérdezte egy ismerős csaj, hogy ha sír a kocsiban Brigi, miért nem emelem meg a háttámlát, hogy lásson? Én meg a gerince miatt nem gondolom, hogy egy 3,5 hónapos babának jót tenne az emelés. Szerintetek?

Brigi :)
Hát nem sír éjjel, de masszívan kel kétszer, és van, hogy a hajnali után nehezebb visszaaltatni. Annyira nem jó baba :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli!

Ha van a kocsiban egy kisebb lehetőség az emelésre, nyugodtan próbáld meg. Nem kell rögtön ültetni, de neki is jobb. Csak egy pici emelés kellene neki.
Brigi akkor is nagyon jó baba. Az enyémek nem akartak éjjel aludni semmi áron sem. Akkor kié a jobb baba?

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok lányok!

Britta, Nelli :D
Igen, én is így gondolom, mint ti: kéne legalább egy órás szunya ebéd után egy kétévesnek. Már nyáron is volt egy-másfél hét, hogy nem akart aludni, most ez hétfő óta tart, de komolyan mondom, én már mindent kipróbáltam.

Délelőtt minimum egy kilométert sétálunk + némi motorozás, bicaj, játék. Ált. 7- fél 8 körül kel, fél 1 körül ebédelünk és utána aludnánk. Amíg rácsos kiságya volt, gond nélkül elaludt egyedül benne, pár perc alatt. Most vagy két hónapja, mióta kisheverőn alszik, vannak gondok, de melléfekve még így is elaludt eddig, sőt volt vagy 10-szer, hogy a szokásos rituálé után kimentem és egyedül is elaludt pár percen belül. Most se melléfekvés, se dúdolás, se kimenés nem használ, sőt odadobja nekem nevetve a cumiját, hogy nem kell neki mert ő aztán nem fog aludni. És szemmel láthatólag nem is fáradt. Most pl. egész du. olyan szépen játszogat a jó időben, mint még soha. :D Csak én vagyok gúvadt szeműke! :lol:

Szerintetek nem lehet olyan - nagyobb korban is, hogy szellemi fejlődési ugrás hatására, nő az energiaszintjük egy időre? Én ezzel áltatom magam, mert tényleg piszok fitt és érdeklődő és hirtelen kiderült, hogy az összes kb. 1000 mondókát ismeri, amivel eddig szórakoztattam... :roll:
De most éjszaka is nagyon rosszul alszik. Tegnap is már 10-kor felébredt és nem is tudott visszaaludni, aztán jött át a mi ágyunkba. Ott meg lesben kell állni/feküdni, mert képes még lábunknál is leesni, annyit mocorog.
Na, mindegy, remélem - mint általában minden - csak egy időszakra jellemző és utána megy minden a korábbi kerékvágásban...
Azért köszönöm, hogy meghallgatjátok a regényemet... :lol:

Mona :D
Nagyon ügyesek vagytok Danival együtt!
A látogatók között sajnos mindig vannak olyanok, akik szeretnek teljesen fakultatív időpontokban bepottyanni, amikor az egész ház romokban, a bébi nyűgös, az anyuka meg büfis pizsiben van... :lol:
Én legalább is jártam így. :lol:
Meg az is nagyon jó, hogy apa igazi apa lett! Hál Istennek párom is mindent megcsinál a kezdetektől, kár hogy mostanában nagyon keveset látjuk...
A kéz felfedezése meg nagyon fontos állomás ám! Olyan édesek tudnak ilyenkor lenni! :D

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok!

Talán valóban csak egy energiaszint emelkedés van Julinál. Lehet, hogy rövid időn belül visszaáll a rendbe. Reméljük, így lesz. Sok türelmet kívánok!


Puszi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Mona
érdekes ez a látogató-kérdés... Én mindenkinek mondtam (kivéve szülők, testvérek), hogy 6 hétig ne, és abből az lett, hogy olyan 9-10 hetes korában kezdtek el jönni. Akkor meg már én hiányoltam. Általában heti egyszer egy este meg esetleg a hétvégén egy du. jön vki. De azért a többség tudja, hogy max. 2-3 órát illik eltölteni egy kisbabás háznál, és ez tényleg nem okoz semmi nehézséget. Persze a készülődést nem viszem úgy túlzásba, mint régen....

Sajnos Zalánunk fitymaszűkület-gyanús. Ma visszük szakemberhez. Délután okosabbak leszünk

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok :D

Nagyon punnyadt ez a topik, néha már átnézegetek az őstopikunkba, ott folyik az élet!
Én készülődök, megyek "babázni", ami nálam annyit jelent, hogy nézegetem a kisfiamat az inkubátorban. Már úgy várom, hogy hazajöjjön!!!!!!! Kicsit irigykedek rátok, mikor arra gondolok, hogy nincs időtök ide írogatni a babázás miatt! Tudom, hogy pár átalvatlan éjszaka után már másképp fogom gondolni, de az még olyan messze van! Na, lépek...

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Nelli

Nagy volt az öröm a héten, ugyanis a kis aranyos gyermekem kedden átlépte a bűvös 5 kg-os súlyhatárt. Kicsit megnyugodtam egyébként, mert úgy néz ki hogy most megint jobban termelődik a tejem. Igaz, hogy a pánikom miatt gyakrabban vettem mellre Annát. Egyébként alvásügyben elkiabáltam magam. Nkem is újra kétszer ébred: éjfél körül, meg 3 óra körül, aztán reggel fél 7-kor már nem alszik vissza. De nem bánom a tejci miatt. Meg nem vészes ameddig mindig visszaalszik úgy hogy még altatnom sem kell.

Emma

Én azért a 9 éves nagylányom szófosását, már alapzajnak nevezném. Be nem áll a szája. Különböző mesék sztoriait meséli, amiket néz, azt se tudjuk miről van szó, de ő csak mondja. Imádom, de néha már komolyan olyan mint az utca zaja. Megszoktuk, hogy van, és már fel se tünik , hogy beszél.
Gratulálok Zalán 3 hónapos évfordulójához. Mi vasárnap leszünk 2 hónaposak.
A tv-nézéssel kapcsolatban: én a férjemre vagyok kicsit mérges, mert lusta cipelni a baba fenekét, és tudja,ha lerakja az ágyra, akkor egy darabig elnézegeti a tv-t. Ha nincs itthon senki, csak kettesben vagyunk akkor nálunk is csak este-felé van bekapcsolva. Nem is lenne időm nekem tv-zgetni a baba mellett.

Kismok

Az én lányom is rossz alvó volt napközben, hamar elhagyta a délutáni alvást, de azért hogy éjjel sem alszik az elég durva. Szegény te, el tudom képzelni, hogy le lehetsz fáradva. Talán majd idővel javul a helyzet.

Mona

Hát nem tudom, hogy Nelli hogy csinálja, de nálunk majdhogynem hetente fogy el egy csomag popsitörlő. Lehet, hogy én vagyok béna, de szeretem alaposan megtörölni a seggét. A pelenkacsomag, ami 90 darabos, az 2 hétig tart ki.
Nálunk elég apára csúnyán nézni, és tudja, hogy ki vagyok purcanva, most neki kell egy kicsit babázni.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Sziasztok!

Bobóka :D
Örülök, hogy meggyógyultál! Kiskristóf is gyorsabban növöget majd meglátod, hogy gyakrabban találkoztok. Még mindig sokat alszik vagy van esetleg kép róla, amelyiken ébren van? Nagyon kíváncsi lennék rá. Ilyen szép, kisímult pici súlyú babát még nem is láttam. :D

Timi :D
Nagyon jól teljesítettetek a mérlegelésen! És csodaszép a nagylányod is! A családi fáma szerint én lehettem ilyesmi szómenésű kicsi koromban mint Anett! Most egy barátnőm 7 éves fia csinálja ezt. Én mindig azt mondom, amikor találkozunk, milyen gazdag a szókincse, meg olyan választékosan beszél, de az anyukája már csak legyint, hogy szerinte meg olyan mint a bekapcsolva felejtett rádió... :lol:

Julcsi különben most egészen 4-ig aludt éjjel és utána még 5-től 7-ig mellettem szunyókált, úgyhogy most egy kicsit helyrezökkentem.
Ebéd utáni aluka persze most sem sikerült, de én legalább majdnem elaludtam: ő szólt egy idő után a szemhéjamat nyitogatva, hogy: "Anya, ébjesztő!". Úgyhogy most teljes kipihentséggel játszik itt mellettem. Hát, így vagyunk... :lol:

Különben tényleg nem valami pörgős a topik mostanában, sajna. Pedig úgy olvasgatnék ám! Ettől meg én kapok szómenést és így lesz az, hogy mostanában kb. minden 5. hozzászólás az enyém. De nyugodtan lőjetek le! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Emma úgy várlak, hogy mit mondott az orvosotok Zalánnak, mert nálunk még nem ellenőrizték a fütyit, és csak november elején megyünk hozzá legközelebb, remélem nem lesz késő :roll:
Csajok, a fizetős szúrikból, mit érdemes beadatni, és mikor?

Kép
mona76
 
 


Abba kellett hagynom, mert felébredt a kis drága, egész délelőtt aludt. 10-kor megébresztettem enni, aztán séta, és aludt tovább mikor még hazaértünk és beraktam a kiságyba, akkor is.

Én nem nagyon szeretem ha látogatónk van, mert felborítja az egész napirendet. Ami persze még nincs, de mégis bezavar teljesen. A látogatóhoz kell mindent igazítani, pedig szereti a babám egyedül eldönteni, hogy mikor akar enni, aludni, sétálni stb.
Ugyanez a helyzet, ha mi megyünk valahova. Érzi az idegen helyet, és nem alszik ugyanúgy. Szóval egyenlőre én inkább kivonom magam a társasági életből. Persze anyukámék, meg tesómék jönnek, de ők nem zavarnak. Tőlük tudom csinálni a napi kis dolgaimat.


Bobóka

Hát tényleg nem egy pörgős topik, de ez mind a kisbabáknak tudható be. Azért nem egyszerű dolog mellettük ide irogatni. Olvasni még csak-csak, de már válaszolni is, az már egy kicsit macerás.
Nem tudom, hogy én hogy bírnám, hogy nem érhetek a babámhoz. Simogatni azért szabad ugye? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de írtad, hogy viszed be a tejcit, akkor gondolom szájon át eszik. Nem engedik, hogy te etesd?

Na mostmár tényleg eldugulok.

További szép napot Mindenkinek.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Én is alaposan kitörlöm a popsiját :lol: legalább is remélem. Ha nagyon bekakil, én is "elfogyasztok" 4-5 törlőt.
De majd ezentúl megfigyelem, pontosan mennyi fogy. Nekem eddig nem tűnt túl sűrűnek.
Örülök, hogy a tejcsi dolog rendeződni látszik. Egyre inkább igazat adok annak a dolognak, hogy a tej a fejben döl el, és ha nem rágódunk rajta nagyon, akkor teljesen természetesen lesz elég.

Kismok :)
Örülök, hogy sikerült aludnia a lányodnak :lol:

Mona :)
Én az agyhártyagyulladás ellenit adattam be a két lánynak. Először a kötelezőkön voltunk túl, utána jött ez.

Megjártuk a Klinikát. Az UH szerint szervi elváltozás nincs. Amit ez alapján lehet látni az negatív. Hogy van-e visszafolyás, az ebből nem látszik, de azért mert a Dominak van, még nem nagyobb az esély, hogy neki legyen. Komolyabb vizsgálatot ezügyben nem tesznek, mivel nincs szervi eltérés (pl. vesetágulat, mint a Dominál volt), és a vizsgálat azért sugárzással jár.

Tegnap Brigi hasról hátra is megfordult :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Mona

Én még ennyire nam gondolkodtam előre, csak a védőnőm mondta, hogy a kötelező 3-4-5 nónapos oltások után 6 hónaposan ajánlja, hogy adassam be neki az egyhártyagyulladás elleni védőoltást. Egyenlőre ennyi.

Nelli

Nem gondoltam, hogy te nem törlöd ki rendesen :D Csak arra utaltam, hogy nekem nem elég egy törlő, mondjuk egy kakis pelenkacserénél. A pisisnél igen.Pedig megtanulhattam volna, mert nálunk a szülészeten ki volt adagolva, hogy egy nap csak 5 pelenkát használhatunk, és a cserekor csak egy darab törlőkendőt. Úgyhogy mindenki a sajátját használta. Ezzel kapcsolatban. Ti milyen pelust használtok? Eddig én a Liberot, és a Huggiest próbáltam ki, de mindkettővel jártam úgy, hogy még a gyerek háta is szaros volt.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Gondoltam, hogy nem gondoltad, csak viccnek jó volt :lol: vagy mégsem?
Én általában a Liberot használom, de éjjelre mindenképpen. Egyébként nappalra jó nekem még a DM-s baby love.
Nyakig szaros nekem is szokott lenni Brigi, de én eddig ezt soha nem a pelusra fogtam, hanem a mennyiségre :lol:
Kakához ált. nekem sem elég egy, csak ha keveset kakilt. De mondom, figyelmesebb leszek, mert még a végén én használom a több kendőt, csak eddig nem tűnt fel a mennyiség :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


KUKI
doki meghúzkodta, vmi csőrös fitymát emlegetett, semmi dolgunk, legközelebb 6 hósan megnézi, de mivel ilyen csőrös, gyanús, hogy később kell majd vmit csinálni :x
Most nem írok senkinek, a héten minden nap történt vmi sz@r, így nem vagyok nagy formában :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szióka!

Csajok :D
a pelusokkal kapcsolatban: nálunk egyértelműen a DM-es vált be legjobban, és a Pampers legkevésbé. Bár ez ki tudja mitől függ. Másnak meg az jön be jobban... :roll:

Mona és mások :D
Mi a kullancs okozta agyhártyagyull. ellen adattunk be Julinak, mert sok erdőt járunk. De ezt csak egy éves kor felett lehet.

Nelli :D
Bocsi, ha már többször kérdeztem, de még mindig nem vagyok képben, milyen panasza van Domcsinak. Mindenesetre már jó rég óta húzódik a dolog. Vagy legalább is régóta hallani róla.

Emma :D
sajnálom a rossz hetet. Én sem vagyok most a legjobb passzban, de most párom már beesett fürdés előtt és bevállalta az altatást és ennek nagyon örülök most... :)

Tiza, Rejtjel, Wish és valamennyi pocakos: Mi újság veletek?

Jó éjt!

Kép
Kép
kismok
 
 


Emma

A héten nekem is kijutott a jóból. Először feltörték a kocsinkat, kiloptáka CD-s rádiot belőle. Most meg tegnap épp elvesztettem a kulcscsomómat, úgyhogy ma zárcsere és persze minden családtagnak új kulcs, plusz még nekem az összes kulcs másolása ami rajt volt a csomón.
Ettől fogok én szülés utáni depressziót kapni, nem a baba miatt.Megpróbálom a jó oldalukat nézni a dolgoknak, de sorban történnek a rosszak,és már előre félek, hogy mi lesz a következő.
Azért neked is fel a fejjel.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Kismok :D

Akkor sem lövünk le, ha minden 4. hozzászólás a tiéd lesz! :wink:
Kristóf még mindig sokat alszik, de tegnap sikerült úgy elkapnunk a látogatást, hogy végig ébren volt. Fényképet nem csináltunk róla, mert szegénykém még nem tudja az összes kaját cumisüvegből megenni, mert elfárad, és ezért a többit orrszondán adják neki, és hát ő nem arról híres, hogy megtűrne valami felesleges dolgot magán, és állandóan le akarja szedni magáról, ezért szegénykémnek a fél arca már le van ragtapaszozva, hogy ne tudja kirángatni magából, és így nem szeretnénk fényképeket csinálni róla, mert nagyon sajnálom őt. Ez szép hosszú mondat lett, remélem a lényege érthető :oops:
Videót csináltunk róla, mert már olyan ügyes, hogy hason is meg tudja fordítani a fejecskéjét, és olyan virgonc, hogy lassan már kirúgja az inkubátor oldalát! És az a kedvenc szokása, hogy feltornássza magát az inkubátor jobb v. bal felső sarkába, ott szeret kucorogni. A barátnőm mesélte, hogy tegnap a nővérkék már röhögőgörcsöt kaptak, mert épphogy leteszik, a következő pillanatban már keresztbe is áll a gyerek az inkubátorban. Én úgy gondolom, hogy így érezheti magát biztonságban. És azt is nagyon szereti, ha a tenyeremet a talpához nyomom. Szerintem ezek olyan érzések lehetnek, mintha még az anyaméhben lenne, ahol még lennie kellene :cry:

Timi :D

Persze, simizni lehet, csak nem nagyon szereti, olyankor mindig fintorog, néha sír, és olyan is volt már, hogy úgy bepörgette magát, hogy beriasztott a műszer, amivel a babák állapotát figyelik. De minél nagyobb lesz, annál jobban viseli a macerálást. Tegnap is olyan érdeklődve figyelt, hogy még így nem is láttuk őt. Tejcim sajnos már nincs, kb egy hónapig tudtam neki hordani, most már tápszert kap, de szépen fejlődik tőle, már 1560 gramm.
Gratulálok Anna baba 5 kilójához! (mi csak egy héttel vagyunk fiatalabbak, de mikor nyomunk már ennyit?)
Szerintem valami hülye front lehet, mert mindenki panaszkodott tegnapelőtt is, de most már a gödörből csak kifelé vezethet az út! :D

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Boboka :)
Nemsokára a te babád is megnő. Még az is lehet, hogy később lepipálja az összes többi babát :lol: Ha ilyen ügyes és erős, akkor nagy gond nem lehet. Nemsokára eléri a kívánt súlyt, és mehettek haza!

Kismok :)
Vizeletvisszafolyása van (reflux). 4 hós korában derült ki, immáron 3,5 éve.

Nemrég én meséltem, hogy egymás után jönnek a gondok, a rossz dolgok. Úgy látszik, Rátok is átragadt. Piszok rossz dolog ez, de kitartás, utána már csak jó jöhet.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi
Na, akkor tudod, milyen, mikor csőstöl jönnek a dolgok.
Kedden összebalhéztam a szülőkkel, szerdán kiderült, hogy a pap elutazott és elfelejtette a szombati keresztelőt, csütörtök meg kuki-ügy..... Arra próbálok ilyenkor gondolni, hogy most talán letudjuk egy időre a rossz dolgokat

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Kitartást a rossz dolgokhoz, amik történtek veletek. Velünk szerencsére semmi rossz nem történt. Lekopogom: kopp-kopp.
Én nem adattam be semmilyen oltást a kötelezőn kívül. Lehet, hogy rosszul tettem? Nem vagyok a híve a folyamatos oltásoknak. Persze a kullancs elleni jól jött volna, de mindig akkor voltak betegek, ha be lehetett volna adatni, aztán elmaradt végül.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


britta

Nekem a védőnő azért javasolta az agyhártyagyulladás ellenit, mert hogy nagytesó van, és hátha hazahoz valamit a suliból.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi!

Persze, érthető. Nálatok már iskolás a nagylányod. Nálunk nem javasolták.



Pelus-témához hozzászólva: akár hiszitek, akár nem, mi már 5 éve a Tesco-s pelust használjuk, és meg vagyunk elégedve vele. Sztem ugyanannyi a "baleset", mint bármely másik esetében. És az ára sem rossz. A harmadik babánál is azt fogok használni. Nem mondom, ha néha sürgősen kell, akkor a DM-es jöhet még szóba.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok Lányok!
Olvagatok én is, csak a babás dolgokhoz még nem igen tudok hozzászólni :oops: De már nem sokára :wink:
Tegnap elég sokat görcsölgetett a pocim, de ma még jó vagyok...még legalább 6 hetet odabenn kell maradni a Drágámnak, mondtam is neki :wink:

A babaszoba félkész - a festés már megvan, hétvégén összerakjuk a bútorokat, közben a lakás festése folyt.köv.....s utána kezdek mosni, vasalni, rámolni, s nov közepétől "láblógatás" :wink: s aggóódás, hogy mi is lesz velünk, hol, hogyan fogunk szülni.... :roll:

Timi, Emma - nagyon sajnálom a sorozatos negatív dolgokat!!! Ilyenkor mindig arra kell gondolni, hogy ennél sokkal rosszabb is történhetett volna, s, hogy ezzel menjen el minden rossz - tudom, hogy kivülről könnyebb tanácsot adni, de talán így könnyebb :roll:
Én is minden sz-ron fel tudom húzni magam, de utána jön a felismerés, hogy hálát adok Istennek, hogy a családom egészséges, s a többi majd megoldódik...

Boboka :)
Örülök, hogy Kristóf egyre jobban van, s remélem, hogy már egy pár hét,s tényleg vihetitek haza!! Tele vagy pozítiv engergiával, nem is tudom, hogy honnan meríted, de gratulálok Neked/Nektek, hogy ennyire erősek vagytok!!!

Kismok :)
Szurkolok, hogy mire kishugi megérkezik, addigra Julcsi is "visszaálljon" a megszokott alvásához, mert különben nem egyszerű világ vár rátok, az tuti :roll:
Hogy érzed magad??? Készülődéssel hogy álltok??

Többiek, tényleg merre vagytok???
Tiza, már "évek" óta semmi hír felőletek! Marci lassan csajozik, s nem látjuk, hogy hogyan fejlődik :wink:

Balázsok??? :roll: Wish, Barbi :roll: Kérünk képeket!!

Timi, Emma, Mona :wink: ez Rátok is vonatkozik!!! s minden Anyucira!! Tessék dicsekedni a csemetékkel!!

Tündi23 :shock: csak neem???? Jelentkezz, ha még egyben vagy!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Oké, én dicsekszem :D
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Timi :)
Egyrészt még akkor mértem Boldit, mikor észrevettem, hogy nem eszik eleget, másrészt pedig beidegesedett a cicin, mert már nem jött belőle a tejci. Sírni nem sírt, csak hamar megéhezett :P
Van mérleged? Tudod mennyit szopizik? Mert abból azért ki lehet indulni. Ja, és 1 hét alatt kb. 15-20 dekát kell hízniuk a piciknek.

Nelli :)
Bevallom én már Boldival (kb. 3 hónapos kora óta) kicsit felemelt kocsival sétálok. Azelőtt nekem is végig ordította a sétát ha nem aludt. Biztos nem éppen a legideálisabb póz egy ilyen pici gyereknek, de talán nem ártunk vele. Ha elalszik akkor vissza szoktam engedni a támláját.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Sziasztok!
Timi :)
nagyon sajnálom ezt a kocsis-kulcscsomós ügyet! Sosem jön az ilyen jókor, de kicsi mellett meg még nehezebb intézkedni... :? Én azt vettem észre, hogy szinte mindig vonzzák különben egymást a bajok (nekünk februártól áprilisig volt ilyen időszakunk) és amikor már úgy gondolod, ennyit azért lehet, hogy mégsem érdemelsz meg, hirtelen kisüt a nap és minden megoldódik. :wink:

Emma :)
Kuki miatt ne aggódj, nagyon sok kisfiúnak vannak vele gondjai és ált. gyorsan megoldódik az ügy. A keresztelős dolog azért nem semmi. Hogy sikerült elfelejtenie a programot? :shock:

Nelli :)
szerintem is nyugodtan felelmelheted egy picit, mert végül is a hordozó vagy kocsiülés határozottan meredekebb ettől, vagy ha pl. tartod a karodban, akkor sincs tök egyenesen a háta. Nem lesz ettől semmi baja, de legalább jobban érzi magát.
Ez a pisi-reflux meg nem semmi, honnan vették észre? És ez hogyan egyeztethető össze a bilizéssel v. wc-vel? Nincs tőle nagyon kudarcélménye szegénykének?

Bobóka :)
egyetértek Szilvivel. Élmény olvasni a derűs soraidat, hihetetlen a kitartásod és a helyzetből az adandó legjobbat hozod ki! :D Ilyenkor gondolom azt, hogy akkor mi a fenén panaszkodok én a nem alvásról, mikor végül is kutya baja Julinak.

Tündi :)
izgulok érted! hogy vagy? Ha van erőd, írj picit!

Szilvi :)
a pocakoddal vigyázz, bár tudom, nem én vagyok a legalkalmasabb, hogy ezt mondjam. Nálam pár hete ugyanez volt. Biztosan te is nagyon sokat vállalsz a lakásszépítéssel és kicsit jelez a manó, hogy lassabban.
Próbálj beiktatni félórás szüneteket legalább!
Én különben sehogy sem állok akészülődéssel. Át kéne nézegetni Julcsi babaholmijait, de ha előveszek egy szatyorral, ő akarja a legjobban hajtogatni, meg macit öltöztetni velük, így nagy álmom, hogy kapjak egy Juli-mentes de-t vagy du-t. Meg jó volna már elmenni vásárolgatni is, de egyelőre ez is csak álom, míg a párom ennyire el van havazva a munkáival... :roll:
Azzal vigasztalom magam, hogy Julinál is a 37. hétre sikerült összepakolnom (akkor meg az államvizsga miatt), aztán még így sem lehetett mondani, hogy nagyon sürgős volt... :lol:
Juliról:
A héten először egy egyórás alvási huzavona és anyapiszkálás + 20 perc hiszti után úgy tűnik csajszim meggondolta magát, mert önszántából úgy döntött, mégis alszik. Csak majd jól elcsúszik a napunk, mert fél 3-kor már fel szokott kelni, így meg majd este 11-ig virgonckodik.
Meg éjjel...
Ez az éjszaka különben elég kilátástalannak tűnik, pedig már úgy örültem, hogy nagyjából 2 éves korára az éjszakák 50-60%-át átaludta. Hát, most már egyet sem, sőt felébredve az ágyában sem akar maradni. Nem is lenne baj, ha nálunk meg szépen aludna, de annyit forgolódik és dobálja magát, hogy én egyáltalán nem bírok mellette aludni. Mire sikerülne olyan pozíciót választanom, hogy talán elalszom, akkora hirtelen mindig csinál valamit, amitől mi szülők rögtön vigyázzba vágjuk magunkat. Most pl. képes volt a lábunknál leesni az ágyról, amikor sikerült 5 percre megszunnyadni. Most egy hét után olyan kóma vagyok, hogy már akkor sem bírok elaludni, amikor lehetne (mint pl. most).
:lol: CSak bagolyszemekkel bámulom a monitort és ontom a betűket :shock: :lol:
Na, befejezem, mert nagggyon sok leszek... :lol:

Kép
Kép
kismok
 
 


Szilva

Nem szoktam mérni, hogy mennyit szopik,mert annak csak akkor lenne értelme, ha minden szopit lemérnék egy nap. Ahhoz meg nincs türelmem.Mert így tudnám meg, hogy egy nap mennyit szopizik. Mert ő is inkább gyakrabban eszik kevesebbet valami miatt. Tök hamar elengedi a mellemet, és már nem is akar többet enni. Pedig meg szoktam nézni, még jönne belőle tejci. Hetente mérem, hogy az a 15-20 deka hízás meglegyen. Meg a havi adatokat hasonlítom össze, hogy a havi 600 hízás meg van-e. Anna 1 hónaposan kb. 4400 g volt, most meg vasárnap lesz 2 hónapos és már hétfőn átlépte az 5 kilot. Úgyhogy egyenlőre annyira nem aggódom.

Lehet egy anyatejcis babának hasmenése?
Nektek hányszor kakis a pelus egy nap? Anna egy nap legalább 4-szer kakil. És a mennyiség sem semmi. Tegnap is 2-szer is még a háta is sz@aros volt neki, öltöztethettem át.
Bocs, hogy ilyen hülye kérdéseket teszek fel.

Kismok

Én is próbálom a dolgok jó oldalát nézni, de ilyenkor szerintem még érzékenyebb az ember lelke, és úgy tudnak bántani ezek a dolgok, hogy miért pont vlem, és miért pont most történnek ezek a dolgok. Meg félek, hogy az idegesség miatt a tejem is kevesebb lesz.
Az alvás dolog miatt pedig részvétem. Én nem is tudom mit csinálnék, ha nem tudnék aludni. Én egyetlen rosszabb éjszaka után már olyan voltam mint a mosott sz@r. :D

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a betolakodásért, egy jótékonysági felhívást szeretnék közölni Veletek!

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
kkriszi
 
 


Segítsetek, mit tegyek :cry: nekem eddig nem volt semmi baj a tejtermeléssel, ma reggel is Dani az egyik ciciből jóllakott, a másikból pedig fejtem le 170-et. Na de ezután egésznap, épphogy elég neki a két cici tartalma. 130-nál több nem jött ki a kettőböl :?
Már észnélkül iszok, 4liternél tartok, iszom a teát, az alk.mentes sört, szedem a homeos bogyót. Ettem egy csomó édességet :oops: Tiszta ideg vagyok.
Talán hagyjunk ki egy szopizást, adjak neki fagyis tejcit?
Ma takarítottam a garázsban, és egy csomó minden nehéz dolgokat emelgettem, már erre is gondoltam, hogy ez lehet a bibi, de nyúgtassatok meg hogy nem, és visszatér a rendes tejtermelés :cry:

Kép
mona76
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: