Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!! :D

Ugye most nem inditottam el egy vitat konyv olvasas ugyben.... :?
Nagyon nem szeretnem....
En ugye most azert olvasok el minden erdekesnek tuno konyvet,mert nagyon keszulok a baba varasra es szamomra ez hozzatartozik a kapcsolathoz.Mint ahogy Titeket is ezert nyaggatlak kulonbozo temak megirasahoz...Bocsi :oops:
Es tenyleg igaza van Evinek es Edithnek hogy vannak nagyszeru konyvek es ugyanakkor remesek is....Viszont mivel engem nagyon erdekel a pszichologia es ugye gyerekkorban sokminden tortenhet amit kesobb fel kell dolgozni,igy minden szulo arra torekszik(legalabbis ebben a topicban)hogy a legjobban csinalja.
Nalam rogton kiesnek az olyan tipusu konyvek,amelyek egyoldaluan,szemellenzosen irnak errol a temarol.Viszont valoban nagyon sok ertekes informaciohoz juthat az ember es magaval kapcsolatban is megnyugodhat,vagy eppen onkritikat gyakorolhat.
Ha egy ilyen konyvnek 30-40 szazaleka ertekes gondolatokat tartalmaz,mar megerte...
Vaiszont Ibolyanak is igaza van abban hogy az ember adott pillanatban reagaljon arra amire eppen kell,csak sokszor (legalabbis en sokaig igy voltam ezzel,persze nem gyerek kozegben)az adott reakciom egy nem biztos hogy helyes formaban torteno dolog volt(legalabbis a masik ember szamara)Persze ez mindenkivel igy van es aztan tanulunk a dolgokbal,de en ugy vagyok vele hogy tudom ugyis sok hibat fogok elkovetni gyerekneveles ugyben,meg lehet addig megprobalok elgondolkozni mind az olvasottakon,mind azokon amik Veletek tortennek.Szamomra ezek a dolgok nagyon fontosak es tanitas ertekuek.

Na,most megint jo rovid lettem...
Evi!!!Egy kovetkezoben megirom a konyv cimet,mert persze hogy nem tudom meg alkalmazni az Ibolya altal irt szamitogepes technikat... :roll:
Puszi midenkinek
rillisz
 
 


Iza, úgy is tudod "alkalmazni az Ibolya altal irt szamitogepes technikat... ", hoyg kijelölöd a szöveget, rajta tartod az egér hegyét, megnyomod a jobb gombot és ott rámész a Copy-ra (Másolás). Ha valami baj adódik közben, elnyomsz valamit vagy akármi, ha üresen is marad a hozzászólásablak, csak odakattansz, ismét jobb gombot nyomsz és utána a Paste-et Ezt nem tudom magyarul hoyg írják, nálam angolul jelennek meg), és a teljes szöveg ismét megjelenik.

Szerintem nem is tűnnek el az írásaid, csak enm tudod hoygan szedd elő őket, aikor nem látod. Ha egy lépést visszalépsz, általában ki kellene adnia mindig. ekem most már, mióta közbe-közbe mentek, ritkán tűnnek el írásaim, csak ha áramszünet van közben, vagy kikapcsola gép, vagy ilyesmi.

Megyek, mert Kriszta alszik, és végezzem a dolgom. :roll: Most kellene jöjjön az a 2-3 órás fekvő pihenés. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Evi!!!!

Szoval ami nagyon jo konyvnek tunik es nagyon gyorsan is olvashato(tudom nincs sok idod)es szerintem pont aktualis(marmint a kor miatt)
Jan-Uwe Rogge
Kell a gyereknek a korlat(park kiado)

A masik ami viszont kemenyebb dio(eleg szaraz,ez inkabb pszichologiai nevelesi szakkonyv)

Bruno Bettelheim:Az eleg jo szulo(Cartaphilus kiado)

Edith!!!Nem tudom Nalatok lehet-e ezeket kapni...

Puszi:Iza
rillisz
 
 

 
 

Iza, épp egyszerre írtunk! :D

Megnézem a boltokban, illetve rákérdezek az ismerőseimnél!
különben a címeket lejegyzem, hyog alkalomadtán... :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Na, bocs', még annyit, hyog itt egy mai kép rólam:
Kép

Most már tűntem innen...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Ami a legfontosabb,es persze hogy elfelejtettem!!!!

Edith!!!Mutyurke nagyon edes!!!!!Tenyleg probald betartani a pihenoket,ez most fontos lehet!!!!!Ugyan eleg nehez elkepzelni ezt egy 1 es 1/2 eves kislany mellett :D
Orulok hogy minden rendben volt a dokinal!!! :D
Es koszi a szamitogepes tippeket is,mar nagyon ki vagyok muvelve ez ugyben,de el nem tudjatok kepzelni milyen idetlenul hasznalom a dolgokat.Azert majd igyekszem :lol: :wink:
rillisz
 
 


Edith!!!!

Mostmar tenyleg ,,tunj innen'' :lol: pihenni!!!!!!DEEEEEE nagyon jo hogy azert meg felraktad a pocakos kepedet.Haaaaat oriasi,nagyon csinos vagy!!!!!Minden rendben lesz,csak pihenj amennyit csak sikerul!!!!!!Es szerintem a Magnezium tabletta biztosan nem art,itt Mo-on ezt adjak kemenyedesnel.Tudom hogy a magzatvedo vitaminokban is van,de kevesebb mennyiseg.
Na nem okoskodom tovabb en is,, tunok innen'' :D
rillisz
 
 


Iza:szerintem semmi féle vitát nem indítottál el!!!! :lol:
Valaki olvas ilyen könyveket és mások nem, oszt csókolom!!!Nekem sem időm sem enregiám sajnos, mióta a gyerekek vannak, de előtte sok könyvet olvastam, de nem ilyen irányúakat!!!!
Zsombi születése előtt a szülésről olvastam pár könyvet, amik jók voltak, Szoni előtt nem olvastam és akkor csak sodródtam az árral!!!! :roll: :oops:
Szerintem jó dolog az anyai ösztönre hallgatni, de biztos vannak olyan techinkák amit érdemes elsajátítani, én max. itt a neten utána nézek, ha érdekel valami :oops: .
Ha meg borul a bili NÁLAM akkor tök mindegy mit olvastam vagy mit nem tuti, hogy sírok egy jót :oops: :roll: !!!
Amúgy nincsnek határozott nevelési elveim :oops: , ez sem biztos, hogy jó!!!!
Na szóval ez vagyok én :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith:csini vagy nagyon, mekkora pocak :shock: :shock: :shock: :shock: .
A cukorterheléstől nem félek, eddig sem volt gond ezután sem lesz remélem, csak kicsit macerás!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Edith, de jó, hogy minden rendben Mütyürkével, és Veled is. Az első képet még én is látom, a másodikat már... :oops:
De a pocakos képed, atya ég! És már a 30. héten jársz. Hogy elszaladt az idő, vagy csak nekem? :lol:

Lányok, egy nagyon jó könyv: Barátnőim a terhességről. Ez nem a gyereknevelésről szól, hanem mint a címe is mondja, a terhességről. De én könnyesre röhögtem magam, az Istvánnal olvastuk, neki is nagyon tetszett. Görbe tükröt állít a terhesség elé. Mikor előjön minden nyavajád, olyannak érzed magad mint egy jól kifejlett víziló, mikor már éjjel nem tudsz aludni...
Szerintem érdemes elolvasni, ha másért nem, hát azért, hogy szerezzen 1-2 jó percet. Mert röhögni lehet rajta, nem is kicsit.
Én hangosan olvastam az Istvánnak, volt olyan, hogy annyira potyogott a könnyem a röhögéstől, hogy nem tudtam folytatni, ő vette át az olvasást. Bátran ajánlom mindenkinek!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edith, én is csak azt tudom mondani a pocidra, hogy huuuh! Szép nagy lett :) Gondolom, most már érzed is rendesen a mindennapokban... Alvás hogy megy? Egyszer-kétszer írtad, hogy nagyon rossz volt az éjszakád.

Márti, most már nekem sincs olyan sok időm olvasni, pedig nagy könyvmoly voltam egy időben. Én mikor kérdeztem a védőnőmet, hogy milyen könyveket ajánl egy friss anyukának, azt mondta nekem, hogy szerinte úgyis mindent megtalálok a neten, és gyorsabb is :)

Barbi, köszi egy tippet, ebben a műfajban (terhességről szórakoztatóan) nekem is van egy kedvencem, Szily László Kitolás c. könyvén sírtam a röhögéstől, ez egy friss apuka kalandjai terhesség és születés és kisbabakor idején.

Iza, neked is köszi. Viszonzásul elárulom az én kedvencemet: Elizabeth Plattner A nevelés mindennapi művészete. Ezt még a terhességem idején Nandu honlapjáról vadásztam le, nagyon ajánlotta, és azóta néhány ismerősöm is az egyik legjobb gyereknevelési könyvként említette. Ennek párja (szemléletmódját tekintve) a Goebel-Glöckner szerzőpáros A nagy gyermek-kalauz könyve. Erről Nandu ezt írja:
http://www.nandu.hu/magyar/hasznos/home ... meophu.htm
"Ezt a könyvet eddig még mindenki istenítette, akivel találkoztam. Mióta szert tettem egy példányra és. elolvastam, azóta én is beálltam a "sorba". Képzelj el egy, a régi Dr. Spock "mindentudó" csecsemogondozási kódexéhez hasonlóan enciklopédikus könyvet, de mindezt naturopátiás, felvilágosult és a dolgok lelki / spirituális oldalát sem elhanyagoló módon tálalva. Nyitott, széles látókörű, jól összeszedett könyv, ráadásul viszonylag új kiadása miatt meglehetosen aktuális. (...) Nem az a "kölcsönkérhető" fajta könyv, inkább olyan, ami mindig a polcon van és bármikor elővehetjük."

No, megyek, készülnöm kell az órámra...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon olvastam vissza, ma vendégeink voltak....

Edith!!! Nagyon, nagyon szép a pocakod, és írigyellek hogy már itt tartasz :) Vigyázz amgatokra :)

Lányok, ma a Kata 1,5 órát aludt a bölcsiben!!!! (kint) annyira örültem neki, mert aggódtam hogy vajon alszik-e.... Cserébe meglepte a gondozónőket az első földhözvágom-magam hisztivel :lol: :lol: :lol: :lol: Ezt még én is csak 1x láttam :)

Megyek is, játszunk a gyerekekkel...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Edith: fantasztikusan nézel ki, de tényleg, nagyon csini kismami vagy.
Myütyürke képek, első nekem is oké, de a másodikon csak foltokat látok. :oops:

Márti: az én dokim megoldotta annyival a terheléses cukrot, hogy azt mondta ne étgyomorral menjek, csak ne szóljak róla ott. De gondolom az előző eredményeket vette alapul.

Andi: nagyon jók a képek, nekem egy kicsit ijesztő az ágyon motorozás, elhiszem, hogy nincs időd netezni, két ilyen eleven gyerek mellett.

Én semmilyen könyvet nem olvastam se, szülés előtt se, azóta, amióta megvan a csajszi. Bízom az ösztöneimbe, ha meg nagyon kételkedek, hogy jól csinálom felhívom a nővéremet v. az Adát.
Szerintem mindenkinek más jön be, voltak elveim a szülés előtt, hogy mit nem szeretnék, na ezekhez nagyjából tartom magamat. Mert mondhatja nekem bárki milyen jó együtt aludni a gyerekkel, én ebben nem hiszek, ezért ez nálunk csak vészhelyzetben van, akkor se működik. És még sorolhatnám.
Azért a Kismamába vagy az Anyák lapjába el szoktam olvasni azokat a cikkeket amik érdekelnek.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Nálunk a terheléses vércukorvizsgálat abból áll,hogy éhgyomorra van egy vérvétel,majd 1 zsemle és 2 dl tej + 2 óra pihi után ujabb vérvétel.
Edith,én nagyon béna vagyok,mert semmit sem látok a képeken.De nem is én vagyok a lényeg,hanem a doki :lol: .Ha ő jónak lát mindent az a tuti/remélem :oops: /.

Évi,nem sértettél meg,egyáltalán nem érzem bántónak amit irtál.Én csak azért irtam,hogy szerintem fölösleges a "könyvből tanulás",mert a legtöbbször ugysem tudjuk alkalmazni az adott helyzetben.Mert ha neked az a valami amit a könyvben olvastál nem természetes- nem az énedből fakad,akkor az adott szituban nem azon kezdesz el gondolkodni,hogy erről mit olvastál,hanem ösztönösen cselekszel.
Hiába próbálunk szegény Barbinak tanácsokat osztogatni az éjszakai nem alvással kapcsolatban,csak azt tudja alkalmazni ami neki jó.Hiába irja a nagykönyv,hogy hadjuk sirni majd megszokja és elalszik,ha ő nem birja elviselni az ordítást órákon át.És itt már máris megdöltek a könyvek okosságai.Vagy itt van a hiszti.Tudod,hogy nem szabad engedni a gyereknek,de vannak szituk amikor muszáj vagy.
Én a Kismama magazint olvasgattam eddig/már 4 hónapja azt sem/ és mindig a szüléstörténettel kezdtem,de utána azért az egész ujságot kiolvastam.
Viszont amit a Barbi és az Évi javasolt könyveket szivesen elolvasnám.Az ilyen humoros megfogalmazásban irtakat nagyon szeretem.Ugyhogy a héten be is szerzem őket.
bibolya
 
 


Én is beszerzem amit az Évi írt, szeretném én is elolvasni, jót röhögni!

Viszont Ibolya, a barátnőmnek kölcsönadtam ezt a számomra nagyon jó könyvet, és mivel ő már nem volt terhes, annyira nem tetszett neki mint nekem akkor, amikor pont aktuális volt. (a terhesség alatt olvastam)
De azért szerintem egy próbát megér, remélem hogy fog tetszeni.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

JAj, lányok, én egész nap olyan szarul voltam!
Kezdődött tegnap egy hatalmas rosszulléttel, éhségérzettel és majd' egyórás vécénüléssel-hasmenéssel :oops: , majd éjszaka rosszul alvással, derék- és alhasfájással. Reggel óta meg állandó nyomást érzek ugyancsak az alhasban, sokat keményedek, ráadásul még Mütyürke is olyan táncos kedvében van, hoyg csak na! :roll:
Az imént tettem oda egy tízperces paprikáskrumplit és lefektettem Krisztát (még nem alszik), de máris vonulok vissza az ágyba. Kb. 10 perce ülök a gépnél, de érzem, hoyg szakad szét a hasam.

Puszilok mindenkit, szép napot nektek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jaj Edith!!!!

Hogyan erhetnelek el minel gyorsabban!!!!!!!!!!!!!
A hasmenes egy into jel lehet!!!!!Persze az is lehet hogy csak bekaptal egy virust,de erre a hasmenesre nagyon oda kell figyelni,szerintem azonnal menj vissza az orvoshoz hogy nezzen meg!!!!Ne haragudj hogy ilyen direkt vagyok,de nekem is igy indult es azota mashol is olvastam mar errol,csak akkor meg en sem tudtam sajnos.
Fekudj minel tobbet,de szeintem ne hagyd beken az orvost,nezzen meg minel elobb!!!!

Sok -sok puszi!!!!!Iza
rillisz
 
 


Edith,fogadd meg Iza tanácsát és a lehető leghamarabb menj vissza a dokihoz.Vagy legalább hivd fel telefonon és tájékoztasd a történtekről.Ezek sajnos tényleg mind a szülés előjelei is lehetnek.Nagyon szorítok,hogy ne az legyen,csak egy szimpla hasmenéses nyavaja.
bibolya
 
 


Edith drágám, pihenj. Biztosan nem lesz semmi gond, de aggódom érted nagyon!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edith!!!

Bocsi,hogy ismételgetem a csajokat,de tényleg így van!!!!
Nekem legalábbis így volt,
Minél hamarabb,ahogy teheted,menj vissza a dokihoz!!!!
Nagyon szorítok!!!!!

Puszi!

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Sziasztok!

Jönnék egy kicsit panaszkodni-szivemet kiönteni.
Ma elmentünk a bölcsibe körülnézni és beiratkozni.Hát elképzelhető, hogy nem fog járni a gyerek,mert amit én ott láttam,azt nem tartom számomra elfogadhatónak-akkor inkább éhen halunk,vagy elmegyek a tescoba estére és hétvégére dolgozni.
Kezdődőtt azzal,hogy amikor megérkezdtünk a legszélső szobában/ez van az ajtó mellett/ 2 pici zokogott-a gondozónők a középső szobában beszélgettek.Mint késöbb kiderült mindkét kicsi a héten kezdett-a bölcsivezető szerint ez igy jó és tökéletes hogy ennyire sirnak,nem kell vígasztalni őket,majd megszokják :twisted: .
Ebben a szobában 8 gyerek volt a 12-ből / 4 beteg/ ebből 2 gyereknek dölt a takony az orrából és 2 orditott mindehhez most 1 gondozónő volt./eredetileg a 12 gyerekhez 2 gondozónő jár/.Az 1 évtől a 3 évesig szinte minden korcsoport megtalálható.
Inni üvegpohárból isznak/egyedül/,enni szintén egyedül.Aki nem tud egyedül inni-enni az éhen marad,mert a gondozónő azt mondta,hogy neki arra nincs ideje,hogy 12 gyereket megetessen.
Most 2 hétig nem mennek ki az udvarra levegőzni,mert kertrendezés folyik-csinálják a füvet-sétálni meg nem mennek ki velük,mert az macerás.
2 éves kortól a gyerekre nem húznak pelenkát,mert már illő szobatisztának lennie-otthonülő anyukák nagyon lusták :oops: !!!
Ja és ami még lényeges,hogy a 12 gyerek+a 2 gondozónő max.egy 4x4-es szobában voltak kb.25 fokban.Az egyik gyereken hosszúújjú pulcsi mig a másikon poló volt.
Ja és amig ott voltunk az 1 óra alatt 2 kislány egymásba kapaszkodva vonatozott és egymás után 3x-is az asztalnak estek,a 3-ik esés után az egyik gyerek majdnem kapott egy fülest-gondozónő észbe kapott,hogy ott vagyok :oops: -
Mindezek mellett a vezetőnő váltig állítja,hogy a gyerekeknek ebben a korban már kell a közösség-a gondozónő pont az ellenkezőjét mondja.Persze ,mint késöbb kiderült a gyerekek után kapják a fejpénzt + a támogatásokat ezért aztán mindenkit felvesznek akik jelentkeznek.A héten 4 anyuka mondta vissza a jelentkezésüket ,ezért már akár holnap is kezdhetnénk.Hát nem tudom-sok mindenre felkészültem/hisz én már tul vagyok egy ovis korszakon/,de amit ma láttam-hát ez sokkolt nagyon.Tudom,,hogy az ovi sem egy leányálom az anyáknak és a gyerekeknek sem,de talán addigra már érettebb a gyerek ,hisz 3 éves,vagy még annál is több mikor elkezdi.És tudom,hogy oda nem 12 gyerekre jut 2 nevelő,hanem mint nálunk is 26 gyerekre :oops: .
Bocsika,hogy ezekkel titeket traktáltalak,de jó volt kiirni magamból.Nem várok válasz,tudom,hogy segíteni nem tudtok ebben,a döntést nekem kell meghoznom.De mégis,jól esett leirni.

Zsu,ha esetleg lesz valamikor egy kis időd és leirnád -akár priviben is nekem-hogy nálatok hogy van a bölcsiben ezek a dolgok,nagyon megköszönném.De nem sürgős,ráér-amugy is csak januárban kezdenénk a beszoktatást.
bibolya
 
 


Edith, ez tényleg nem hangzik jól. Remélem, hogy "csak" egy kósza vírus / rossz étel talált meg, és épp azzal küzdesz.
Ha pedig nem akar múlni a rosszullét, tényleg minél hamarabb fordulj dokihoz.
Ha másért nem, hogy megnyugtasson.
Keményedések csökkentésére pedig a magnéziumot érdemes addig is bevenni.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Ibolya - elég borzasztó, amit leírtál.
Ide én sem adnám be a gyereket mindezek alapján.
Ha nem csak Zsu tapasztalataira vagy kiváncsi bölcsi ügyben :), szívesen elmesélem, hogy "nálunk" itt Csepelen hogy működik a dolog.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Edith, én is bemennék a helyedben a kórházba!!! Nagyon, nagyon drukkolok hogy tényleg csak egy vírus legyen!!!!!!


[quote="bibolya"] írta:bibolyaKezdődőtt azzal,hogy amikor megérkezdtünk a legszélső szobában/ez van az ajtó mellett/ 2 pici zokogott-a gondozónők a középső szobában beszélgettek.Mint késöbb kiderült mindkét kicsi a héten kezdett-a bölcsivezető szerint ez igy jó és tökéletes hogy ennyire sirnak,nem kell vígasztalni őket,majd megszokják :twisted:


Ilyen nincs nálunk, akik egy hete szoknak, azoknak az anyukájuk kötelezően kint ül a szoba előtt. A gondozónők ölbe veszik, kényeztetik a kicsiket, nem hagyják egyedül, és ha 10 perc alatt nem tudják megnyugtatni, akkor behívják az anyukát. Nálunk egy csoportban két szoba van, ami összenyitható. Olyan van, hogy egy gondozónő vigyázz a két szobára, míg a másik 3 viszi ki a gyerekeket az udvarra pl. De nem hagyják magára a síró gyereket.

[quote="bibolya"] írta:bibolya2 gyereknek dölt a takony az orrából


Sajnos sok anyukának muszáj dolgoznia, így a legtöbb helyen engedik a gyerekeket taknyosan bölcsibe. Ha beteg volt, de már csak folyik az orra, vagy még köhög (ugye ez elhúzodhat) akkor is mehet bölcsibe. Legalábbis ide :) De mondták is, hogy zsepit sűrűn vigyünk be...

[quote="bibolya"] írta:bibolyaAz 1 évtől a 3 évesig szinte minden korcsoport megtalálható.


Nálunk egy csoportban két szoba van mint írtam, mindkettőben 12 gyerek két gondozónőre. Az egyik szoba a kicsik, fél éves kortól a másfél-két évesig, a másik a nagyoké, akik jövőre már oviba mennek. Csak az udvaron ill kora reggel vannak együtt.

[quote="bibolya"]I írta:bibolyanni üvegpohárból isznak/egyedül/,enni szintén egyedül.


Itt is pohárból isznak, és egyedül esznek, DE....



[quote="bibolya"] írta:bibolyaAki nem tud egyedül inni-enni az éhen marad,mert a gondozónő azt mondta,hogy neki arra nincs ideje,hogy 12 gyereket megetessen.


Aki nem tud pohárból inni, annak kérnek be cumisüveget, aki még ne mtud egyedül enni, inni, azt tanítgatják, és ha kell megetetik. Senki nem marad éhen..

(és ha nálunk megy ez, akkor ott is mennie kell...egyébként ha egy 7-8 hónapos baba van a csoportban, akkor is egyedül kellene ennie? Nálunk van két 7 hónapos baba is)

[quote="bibolya"] írta:bibolya2 éves kortól a gyerekre nem húznak pelenkát,mert már illő szobatisztának lennie-otthonülő anyukák nagyon lusták :oops: !!!


Itt a nagy csoportban (ugye 2-3 évesek) is van a 12 gyerekből 8 pelenkás, simán pelenkázzák őket, annyi hogy őket is ráültetik a wc-re, ha van hozzá kedvük. Katát is el fogják kezdeni szoktatni a szobatisztaságra, de nem érzem hogy eröltetnék...

[quote="bibolya"] írta:bibolyaJa és ami még lényeges,hogy a 12 gyerek+a 2 gondozónő max.egy 4x4-es szobában voltak kb.25 fokban.Az egyik gyereken hosszúújjú pulcsi mig a másikon poló volt.


Itt is kb ekkora a szoba, és nagyon meleg van. Itt max egy harisnyában+bodyban vannak a gyerekek. Én pl, mindig felöltöztetve adom be (harisnya, nadrág, body, és h.ujjú) de ha melege van, mindig levetkőztetik.

[quote="bibolya"] írta:bibolyaJa és amig ott voltunk az 1 óra alatt 2 kislány egymásba kapaszkodva vonatozott és egymás után 3x-is az asztalnak estek,a 3-ik esés után az egyik gyerek majdnem kapott egy fülest-gondozónő észbe kapott,hogy ott vagyok :oops:


Nálunk is előfordul (főleg az udvaron) hogy nem veszik észre hogy mit csinálnak a gyerekek, a búvóhelyemről drukkoltam már hogy vegyék észre a gyerekemet, aki a mászóka tetején billegett, de legtöbbször azonnal rájuk szólnak hogy nem szabad. Én mondtam mikor nem aludt a Kata, hogy én rá szoktam szólni egy kicsit drasztikusan, de mondta a gondozónő, hogy ezt neki nem szabad.

Így összefoglalva, abba a bölcsibe nem járatnám a gyereket (persze ha van más választásom, és nem épp éhenhalunk...)

Ha van még kérdésed, írj nyugodtan. Itt is van olyan, ami nem tetszik (pl a napi 4x-i tisztábatétel, + még pár dolog) de összeségében meg vagyo kelégedve.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Edith drága:én is szorítok nagyon, hogy csak kósza rosszullét legyen!!!!!! :roll:

Ibolya:na ez tényleg nem hangzik jól!!!!! :evil:
Nekem épp ez a félelmem a bölcsivel szemben, hogy olyan aprók még ők ehhez és ha nem mered nyugodt szívvel otthagyni akkor ne is tedd, mert sajnos ő még nem tud szólni a saját érdekében!!!!! :roll: De persze ez csakis a TI döntésetek!!!! :oops:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Évi,ne haragudj,teljesen kiment a fejemből,hogy tőled is kérjek tanácsot.Pedig még az irományom elött tudtam,hogy 2 bölcsisünk van :oops: .Persze,hogy szeretném hallani a te tapasztalataidat is :lol: .De csak majd ha ráérsz :lol: .
bibolya
 
 


Edith,mi a helyet?Javult valamit a hasad?
bibolya
 
 


Edith:gyere mesélj!!!!Ne hagyj minket frászban!!!! :roll:

Ma voltunk a Herbaházban(www.herbahaz.hu), nem tudom ismeritek-e, nagyon sok minden van, mi körömvirágkrémet vettünk, grapefruit cseppet meg ilyeneket, nem hinném, hogy drágább lenne mint máshol és a Zsombi miatt kaptunk babakártyát 8) így 5 %-kal olcsóbban vásárolhatunk(tudom nem sok, de sok kicsi sokra megy :wink: ), és a kasszás nő olyan rendes volt, hogy megelőlegezte az 5 %-ot!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Sokminden van, de nem tudtam végig nézni mindent, mert Zsombi szirénázott!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ibolya, a hideg kirázott ettől a bölcsis sztoritól. Hány, de hány ilyen van!
Nincs lehetőség másik bölcsire? Vagy csak ez van?
Ebbe ne add a Gergőt. Inkább vigyázok rá én, de ne add be ilyen embertelen körülmények közé! A szívem megszakad azokért a kicsikért, akik még el sem tudják mondani, hogy bánnak velük egész nap! :x :x :x
A múltkor beleolvastam a bölcsödei rémtörténetek topicba, na, akkor nekem is az volt az érzésem, hogy inkább éhen halunk de nem jár az Ádám bölcsibe!

Edith, én is izgulok érted, hogy vagy?

Ja, Évi, ugye ti most a rendes bölcsibe jártok már? Összehasonlítva a magán bölcsivel, mik a különbségek?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok, lányok!

Aranyosak vagytok, hoyg így aggódtok értem/értünk. :)
Mondjuk, eléggé szűkszavú és emiatt pontetlen is volt a déli bejegyzésem. A tegnapi rosszullét+hasmenés szerencsére egy kósza akármi volt, és azt is tudom, mitől: habos róló. (Pedig friss tejszínhab volt benne :roll: )

A hasam szúrkálása nem nagyon állt le, de ma nem keményedtem annyit, legalábbis délután, amikor már szinte csak pihentem (kötögettem és olvastam az ágyban).
Még az üzletig sem mentem el, így a gyönyörű idő ellenére sem volt ma kint Kriszta :roll: :oops: .
A nőgyógyásszal nem beszéltem, úgyis most az ügyeletre kellett volna mennem, de felhívtam a családorvost, aki elkérdezte töviről hegyire a dolgokat, és végül azt mondta, hoygha nincs váladékozás, vagy nedvesedés (magzatvízszivárgásra gondolt) akkor maradjak egyelőre a pihenésnáél, szükség esetén egy No-Spat is bevehetek (nem kellett), de ha holnap nem érzem jobban magam, akkor mindenképpen menjek el, mert az a biztos.
Az a legrosszabb, hoyg a babó is rengeteget mozgolódott ma, és sokszor nem tudtam eldönteni, hogy most emiatt nyom-szúr a hasam vagy különben is. Remélem, az éjszaka jobb lesz, és holnap már kutyabajom. Mindenesetre, a pihenés nem hülyeség (na, ugye, miylen okos vagyok? :roll: :P ), mert azóta jobban érzem magam, amióta nagyjából feltett lábakkal és kinyújtózva töltöttem a napot.

Aludjatok jól! (Elolvastam, amiket írtatok, de most ne haragudjatok, nem tudok reagálni. :( )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith drága!!!!
Hál istennek, most már nyugodtan fekszem le!!!!! :wink:
Akkor csak pihengess amennyit tudsz, biztos így jelez a szervezeted, hogy most már elég a tevékenykedésből és többet koncentrálj magatokra!!!! :lol:

És TE Edit?????Hogy vagy???Barnus megbékélt már kicsit????

SZoniék ma levéllenyomatot készítettek, befestették és úgy a papírra, mondta is Ani néni, hogy milyen ügyes volt a lánykám :lol: :lol: :lol: :lol: , én meg nagyon büszke voltam rá, ő meg a munkájára, merthogy kint volt a falon!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith, írj be valamit, hogy mi van! Remélem voltál dokinál!

Ibolya, ide is hozhatod Gergőt! Inkább mint ebbe a bölcsibe. És pont emiatt húzódzkodom a bölcsi miatt, hiszen az ilyen korú gyerekek nem tudják elmondani, ha bántják őket. Nem tudnám rábízni ismeretlenre őket pont ezek miatt. Tiszta rémálom!!!

Andi, nem semmik a gyerekeid! Itt nézegettem a képeket és hüledeztem az ágyon való motorozástól, a Livi meg idejött és közölte, hogy Maacíí. Úgy látszik mély nyomott hagyott benne a kispasid, mert emlékezett rá. Utána persze fél óráig őket kellett nézegetni a képeken. :lol:

Nálunk taknyi van és rosszalkodás. Szóval nem unatkozom... Meg rajtam van egy vásárlási láz. Egyfolytában ruhákat nézegetek a csajoknak karácsonyra. Még akartam írni, de szita az agyam. Napok óta pár órákat alszom. Ugyanis olyan gyengén fűtenek, hogy a csajok szobájában 18-20 fokok vannak éjjel. Így néha velük alszom fél szemmel és takargatom őket. Ha meg nagyon felöltöztetem akkor meg beizzadnak és az se jó.

KépKép
kgiulia
 
 


Edith, jó hogy írtál, így már nyugodtabb vagyok kicsit.

KépKép
kgiulia
 
 


Márti Drága!

Meghalni sem volt időm ma. Kezdtem az oviban, majd a temetőbe mentem. Ma lett volna Apu 67 éves. Egész nap egy kismadár volt a teraszunkon, ide-oda repdesett. Még a körablakban is énekelt. 4 éve itt lakunk, ilyen még soha nem volt. Iza jutott eszembe, Ő írta, hogy figyeljem a jeleket! Nagyon szomorú voltam ma!

Majd jöttek a bútor szerelők, összerakták a szekrényeket. Ebéd után mentünk szőnyeget keresni, de sajnos nem kaptunk. Majd haza, bútortörlés, bepakolás. És még hol a vége! Közben pedig a két gyerek amortizálta az agyamat.

Barnus tudomásul vette a dolgokat, sokat beszél a Papáról és kérdez is. Ilyenkor a szívem szakad meg!

Edith! Vigyázz a pocaklakóra nagyon! A barátnőm 35 hetes kismama, Ő is nagyon nehezen viseli a 2. babavárást. Hol itt fáj, hol ott, hol jönnek a fájások, hol nem.

Barbi! Csináltam képeket a szobáról, de majd csak holnap teszem fel. Év végéig a Retzbe mindent 20 % engedménnyel adnak. De a 6 hétből a Karácsony miatt lehet 8 hét is.

Jó éjt!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edith, de jó, hogy rendben vagy! Én is csak ezért néztem be, de nagyon örülök, hogy minden rendben.

Márti, ügyes ez a kiscsaj, nagy puszi neki! Tedd is el minden irományát, rajzát, gyúrmáját, blablabla.
Az anyuék karácsonyfáján minden évben ott virít egy dísz, amit én csináltam gyúrmából az oviban. És anyu minden évben megkérdezi, ezt ki is csinálta? Te vagy a Zoli? (öcsém) De tök jó, hogy még mindig megvan.

Edit, írtam pü-t.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Edith, örülök, hogy rendben vagy, és hogy a pihenés segít. Pihizz sokat - már amennyire Krisztalány engedi.

Julcsi, jobbulást a csajsziknak! Biztos a fűtés gyenge? Nálunk ahogy elkezdődik a fűtésszezon (most már hetek óta fűtenek) bizony iszonyú meleg lesz rögtön a lakásban. Mondjuk nagyon közel van ide a csepeli hőerőmű, mire ideér a meleg, nincs túl nagy hőveszteség.
Az alacsony hőmérséklet lehet azért is, mert az ablakok "szelelnek". Nálunk ez a jelenség elég masszívan jelen van, és hiába van meleg a lakásban, ha egyszer az ablakok mentén sűvít be a hideg, és huzatos a szoba. A két hálószobában (Samu szobájában és nálunk) ezért ki is cseréltetjük az ősöreg faablakokat (már megrendeltük néhány hete). No, aztán lesz csak meleg, az biztos. És közben rámegy a gatyánk is ... :lol:

Ibolya, bölcsiügy - az általad leírtakhoz képest a "mi" bölcsink tuti kis helynek tünik.
Beszoktatás itt 3 hétig tart, de előfordul - ha a gyerköc igényli -, hogy tovább is jöhetnek a szülők (persze ha ráérnek). Addig kérik, hogy maradjon a szülő, amíg a gyerköc stabilan nem tud ott aludni. Ha sír a baba, akkor természetesen megvigasztalják. (Ezt láttam többször is, ugyanis munkába menet a bölcsi előtt megyek el, és mindig bekukucskálok, mi van - a nyűgös csöppségek mindig a gondozónők ölében üldögélnek...)
Általában egy csoporthoz két gondozónő tartozik, de a mienknek most 3 gondozónője is van. Mivel ők a legkisebbek (fél évestől másfél évig, de jellemzően 15-19 hósak). A jelenlegi csoportlétszám 9, és még 1 vagy 2 gyerek jön decemberig. Persze nincs egész nap végig ott mind a 3 gondozónő, a kora reggeli órákban és az uzsonna után csak ketten vannak.
Ja, és két csoporthoz tartozik egy vizesblokk és egy öltözőhelyiség - azaz a szomszéd csoporttal (2 év körüliek) elég sok időt töltenek együtt a gyerekek, pl az udvaron, vagy késő délután már összevonják a két csoportot. Ilyenről Zsu is írt. Így ismerem a szomszéd csoport gondozónőit is, és ők is ismerik Samut.
Etetés: tanítgatják a gyerekeket önállóan enni-inni, de ha nem megy egyedül, akkor persze megetetik őket. Egyébként e tekintetben óriási haladást ért el Samu: tök ügyesen használja a kanalat (a leves még nem megy...), és profin iszik már pohárból is egyedül. Ezeket ott tanulta. Nem pedig tőlem :)
Itt a csoportszoba nagyobb, nem csak 4x4 méteres, hanem kb 6x6-os lehet. Vannak különböző tematikus sarkok: mesesarok mesekönyvekkel, labda és építőkocka-legósarok, mellett a baba-autó blokk, és persze az étkezőasztalok kisszékekkel, meg az alvóhely.
A picik rácsos ágyban alszanak, Samu a csoporton belül nagynak számít, és rács nélküli ágyon alszik (matracszerűségen). Mondjuk ő már ilyenen aludt a csanában is. Balázzsal el is döntöttük, hogy karácsonyra kap egy rácstalan ágyat itthonra is :)
És annyira aranyos: ha mondjuk neki, hogy alvás van, akkor megy oda az ágyához, kapaszkodik bele, és ha belerakjuk, akkor rögtön fekszik is hasra :) Az, h lefekszik, ha alvásra invitáljuk, szintén új dolog, szerintem a bölcsi hatása ez is.
Szobatisztaságra szoktatásról még nincs infóm, de majd utánajárok.
És ami a legfontosabb: a gondozónők szimpik.
Ami nem annyira tetszik: tartok tőle, hogy nagyon felduzzad a csoportlétszám, és akkor óhatatlanul kevesebb figyelem jut Samura. Ráadásul az sem biztos, hogy mind a 3 gondozónő marad a csoportnál (az egyik most épp betanul, ő egyébként előtte óvónőként dolgozott). És mivel Samu az idősebbek között van, nem biztos, hogy annyit fejlődik, mintha lennének nála kicsit idősebbek is.
Ibolya, az, hogy minősítik az anyukákat ("otthonülők és lusták"), az, hogy nem segítik az önállóan még enni nem tudó kicsiket és az, hogy esetleg meg is ütik őket, szerintem elfogadhatatlan...
No, jó sok lettem...
Barbi, majd egy másik kisregényben írom meg, hogy mennyiben más ez a bölcsi a csanához képest :)
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Évi, lehet hogy a mi csoportunk is nagyobb, a fene tudja :) De a sarkok ugyanígy megvannak nálunk is :)

Kata is sokat változott, mióta bölcsis, ő is ha mondom hogy alvás, akkor már szalad, fogja a babáját, és bújik ágyba :) Ebből szoktak problémák lenni, mert azért pizsit is kellene venni :)

Sokkal inkább játszik, mint ezelőtt, és nem lóg a nyakamon. Sokkal önálóbb lett, de mégsem magának való, szóval pont jó :) Viszont, egy hete elkezdtük a földhözvágommagam hisztit. De olyan lendülettel hogy tényleg félek mikor üti meg nagoyn magát :) Ezt adta elő tegnap is a bölcsiben. Viszont holnap már nem megyünk :( 38 volt a láza fél 7-kor, 3/4-kor le is tettem aludni.
A láz nem vészes, de olyan elesett, sírós volt, szerintem biztos fáj valamije, szóval holnap doki :( Zita (a szomszéd kislány, aki Katáva legy csoportban, csak a nagyoknál van) szintén ma lett lázas. A Kata csoportjában is csak 4-en voltak ma :(

Kíváncsi leszek Bence elkapja-e :(

Évi, Barbi, azért szerintem egy gyerek ki tudja fejezni ha nem jó neki a bölcsiben nem? Pl vígasztalhatatlan amikor beviszed, itthon is nagyon befordul, aki szobatiszta, bepisil stb. Csak persze a jeleket nehéz észrevenni :( De ezen a bölcsin én is megdöbbentem :(

Megyek aludni, jó éjt nektek :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Barbi!

Szóval jöjjenek a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép


1Van még egy íróasztal, azt nem rakattam össze, majd egy kicsit később még. Tegnap rendeltünk még egy akasztós szekrényt, de bepolcoztatom.

Lépek, kezdődik a nap.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:nagyon nagyon szép!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az szerintem nagyon jó, ha beszéltek a papáról, biztos megnyugtató a Barnusnak, hogy megbeszélheti veletek és nem kell szorongania!!!!
Én nem tudom, hogy hány éves voltam , de emlékszem, hogy egy időben nagyon féltem a haláltól és pláne attól, hogy a szüleim meghalnak. :(

Barbi:már megvettük a vastag mappár amiben a Szoni rajzait munkáit gyűjtjük :lol: :lol: :lol: :lol: , még a 2 remekműve is megvan amit tavaly készített Alsópáhokon, nekem fontosak ezek a olgok nagyon!!!!Nálunk a a nővérem gyerekeinek az alkotásai vannak fent mindig a karácsonyfán!!!!! :wink:

Tegnap elmentünk ünneplős szoknyát venni a kiscsajnak, mert holnap megemlékeznek az 56-os forradalomról.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsu:jobbulást Katának, mennek a gyógymanók!!!!

Julcsi:a csajoknak is mennek a gyógypuszik!!!!Tarts ki!!!!De lealább ők nem motoroznak az ágyon!!!!! :wink:

Írt sms-t a Timi, nincs nete :? és hiányzunk neki :lol: :lol: :lol: !!!
A bizottságról nincs semmi híre, Hanna pedig taknyis lett és köhög!!!! :?
És puszil mindenkit!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jaja Edith milyen volt az éjszakád????jól vagy most már??????
Na balra el :lol: , mindenkinek szép napot!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

Gyorsan írok, mert ma nyit az az új barkácsáruház, a Bauhaus és reményeim szerint nemsokára megnézzük. Annyi mindent kell még vennünk, remélem lesz valami jó nyitási akció.

Edit, köszönöm a képeket. Tényleg nagyon szép lett a szoba. Én is ezt vagy a világosabb kék színűt néztem ki. Nagyon tetszik.
És Barnusnak tetszett? Az ágyat is ott vettétek?

Edith, éjszaka?

Julcsi, Zsu, sok-sok gyógypuszi a betegecske manócskáknak.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Kösz a kérdéseket, majdnem jó volt. Most is elég jól vagyok.
de megyek is, mert felkelt Kriszta.
(Már vagy 15 perce próbálok jönni, csak hol lefagyott, hol meg újraindult a gép. Már megint van valami baja. Remélem, nem vírus, mert az állítólag nem lehet, d eki tudja? :roll: )

Puszi mindenkinek, megpróbálok azért még jönni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!!!!

Edith!!!!Orulok hogy jobban vagy,de azert kerlek hivd fel igy utolag is a dokit!!!Ne haragudj hogy ezt irom,de tenyleg izgulok erted!!!!Pihenj sokat!!!!Es nem baj ha csak egy-egy mondatot irsz.Minden rendben lesz!!!!!!!!!Millio puszi :D

Edit!!!
Az a legjobb ha lefoglalod Magad,orulok hogy ilyen sok dolgod van!!!Az en anyukamnak 26-an lett volna a 62-ik szuletesnapja...
Ugye hogy Te is tapasztalod a jeleket????
Barnussal nagyon ugyesen csinalod!!!Es a butorok gyonyoruek,ugyhogy irany a pakolas!!!! :lol:

Marti!!!
Szonokadra ollllyan buszke vagyok!!!!De jo hogy albumot csinalsz Neki!!!!

Julcsi!!!!Remelem a lanyok hamar meggyogyulnak,azert ez a futes ugy egy disznosag!!!
Vasarlasi lazadban nekem is nezegethetnel ruhakat,annyira ciki,de ki kell cserelnem az eddigi ruhataramat.Egy szammal nagyobb lettem es igy most alig van ruham.Nov.vegen koncert es tegnap gondoltam felprobalom a szinpadi ruhaimat...Haaaaaat,egy kivetelevel az osszes szuk!!!!!Fel derekig feljonnek,aztan a cippzar hatalmas V alakban nyitva marad....Ez azert szomoru,mert marha draga egy ilyen ruha.Ugyhogy mostmar vagy hamarosan megnovesztem magam egy baboval,vagy lefogyok! :D
Lehet hogy eloszor nem art az utobbi hogy alap sulyrol induljak...

Drev, en bizony hianyollak!!!Mikor szolsz be ismet????Ha lehet azert ne nekem :wink: :D


Bocs hogy a tobbieknek nem irtam,de most nem tudtam mindent visszaolvasni,es mennem kell dolgozni... :cry:

De Millio puszi mindenkinek!!!Iza
rillisz
 
 


De igen,megis most jut eszembe hogy Ibolya bolcsijet elolvastam....Szoooornyu!!!! :evil: Nem lehet konnyu dontes,de biztosan sikerul valami jo megoldas!!! :)
rillisz
 
 


Zsu:ti az adókedvezményt igénybe tudjátok venni a 3 gyerek után??????Mert azt már lehet intézni, kell egy igazolás a dokitól, hogy hány hetes terhes vagy és el kell vinni a munkáltatóhoz.Ez 4000 Ft / gyerek.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, igen, tudom, jövő héten kell mennem a dokihoz, és kérni fogok igazolást :) Miáltal 130 bruttóra vagyok bejelentve, így igénybe tudom venni :)

Kata tünetmentes (remélem marad is) se köhögés, se láz, se takony. Lehet hogy csak a foga tréfált meg? Mind1, mostmár itthon marad mindenképp :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a sok-sok bölcsis hozzászólást.Most gondolkodom valami más lehetőségen.Julcsi,Barbi,lehet,hogy elfogadom az invitálást,és hozzátok megy felváltva a fiam :lol: :lol: :lol: .Az a legnagyobb gond,hogy a párom azáltal hogy asztalos/vállalkozó :twisted: /,télen van hogy 2-3 hónap is eltelik munka nélkül.A gyes-gyed közötti különbség is óríási /legalábbis nálam/,a munkahelyemen is most volt átszervezés és még van egy pár betöltetlen állás.És sajnos megmondták,ha mostanában nem megyek vissza dolgozni,akkor már késöbb nem lesz hova.És én sajnos tudom milyen az amikor munkahelyet kell keresni.5 éves volt a lányom,mire sikerült egy elfogadható /időben és helyben/ munkahelyet találnom.Szóval nagy a tét,ezáltal a gondom is.

Edith,örülök,hogy jobban vagy és hogy csak a habos roló volt a baj :lol: .Magne B6-ot szedjél nyugodtan napi 3x1.Ez nagyon jó keményedés ellen-na meg persze a rengeteg pihenés.De tudom,hogy ez egy örökmozgó mellett lehetetlenség.A házimunkát meg próbáld meg leredukálni a legkevesebbre-már csak max.10 hét ,mindjárt túl vagy rajta.

Márti,én is gyüjtögettem a lánykám rajzait és a kreációit elég sokáig,de miután egy banános doboz megtelt,elkezdtem egy kicsit szelektálni belőle.

Julcsi,nálatok gyér fütés a 18-20 fok?Mennyi szokott nálatok lenni? Nálunk 20 max.21 fokra van állítva a cirkó és igy fizetünk havi 26.000 ft gázszámlát./ez most már az idén átalány,igy azért sokkal könnyebb,de majd jövő hónapban mikor jönnek leolvasni az órát akkor tuti nem ezt fogom mondani :oops: /
Jó,gondolom ez szoktatás kérdése is,mert nálunk a gyerekek nem fáznak ezért meg.A Gergő ujatlan bady +plüss rugiba alszik+takaró amit mostanában már nem rug le magáról.

Edit,nagyon tetszik az új butorotok.Egyszer majd valami hasonlót szeretnék én is az Enikőnek,de nálunk nincs ekkora hely,ahová mindezt be tudnám tenni.

Julcsi,Zsu,Timi jobbulást a gyerköcöknek.

Csajok,azt el is felejtettem mondani,hogy megnyilt nálunk a Market Central ,rengeteg új üzlettel-pl.C&A,Tesco,Praktiker,Retz,Magma,Müller-ha valaki közel lakik Vecséshez érdemes kijönni állítólag rengeteg az akció.
http://www.mcferihegy.hu/

Iza,fogyókura?Kép

na lépek,mert a büdös kölkök / a fiam szó szerint :oops: / eddig birták nélkülem-a párocskám meg még nincs itthon nekem kell tartanom a frontot.
bibolya
 
 


Sziasztok!

Ibolya (de még néhányan mások is :D ) nem mennél inkább nőgyógyásznak? :shock: :wink: A doki is ugyanezeket javasolta nekem, bár megmondta, igazán a pihenésnek lehet eredménye, mármint, hoyg nem szabad sokat lábon állnom, mert ezáltal nyomódik a hólyag, méhszáj.
Szóval, ma már "új program" szerint zajlott a nap, délelőtt elvégzek mindent, amit muszáj, és ahogy Krisztát lefektettem vagy elaludt, irány az ágy: kötögetek, olvasok. :) Kriszta ma rengeteget aludt délután (több, mint 3 órát :shock: ) így tényleg pihentem.

Ezt most elküldöm, nehoyg kikapcsoljon a gép....

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Már megint én kezdem az oldalt... :roll:

Igaz, holnap nagyobb munkához látunk, mint általában most, de muszáj most megejtenünk, jobb, mint később: kifestjük a konyhát. Nekem, igaz, annyi dolgom lesz, hoyg kirámoljam a szekrényeket csupán, mert lemosni-takarítani jön majd a húgom, a többit meg IStván és a szomszéd csinálja, de meg kell lennie. Inkább most, mint később, még nagyobb pocakkal. :roll:

Bocsássatok meg, hoyg ismét csak magamról/magunkról írtam, de valóban, eléggé kényelmetlen az ülés. :roll:
Még annyit, hoyg elkértem a könyvet (és még kettőt pluszba), amit említettem, az a címe, hoyg Fegyelmezz, megéri! És dr. James Dobson írta. MAjd beszámolok arról, hoyg mit tartalmaz, feltéve, ha valakit érdekel is! :oops:

Jó éjt mindenkinek! :)

Ja, még valami...
Ha van kedvetek, nézzétek meg Krisztáról ezt a videófelvételt. így játszott tegnap a sütifalóval. :D Mindjárt teszem a linket is...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 



Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?