Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

ma voltam védőnőnél meg dokinál...még reggel benéztem, de úgy beparáztam, hogy nem is mertem írni semmit...
de szerencsére minden rendben...betonkemény, zárt méhszáj, vizelet, vérnyomás rendben...
viszont a keményedésektől nem volt lelkes a dokim...hiába mondtam, hogy fájdalmatlanok, meg hogy pihenésre elmúlik...pihenés és Magne B6 helyett Magnerot 3X1...
és még valami...szerinte mivel harmadik császárom lesz meg kellene csinálni a petevezető lekötést... :? meg 36 is leszek...azt mondta nem ajánl negyedik császárt...nem biztos, hogy a heg már bírná...ha lesz 3 egészséges szép gyerekünk, ne kockáztassunk...igaza van és ez lenne a legjobb védekezési mód a jövőben, de nem tudom...olyan furi...olyan végleges... :? mi a véleményetek??????????????
Lego! kívánom hogy a második szülésed is olyan gyors és szép legyen, mint az első...tündériek a rucik! :lol:
Mazsolasyl a te első szülésed se semmi volt!!!!!
Lafi, Blongyi vigyázzatok magatokra nagyon!!!!!!!! bár tudom, hogy nem tudtok mit csinálni, de mindenesetre figyelni magatokra, minden apró tünetre!!!!!!
Móni! azért ez elég érdekes, hogy pont a harmadik trimesztert veszik nálatok ilyen lazán???? nem lesz több UH???? azért ez is felháborító...szedsz valami magnéziumot?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Móni :)

Hol is laksz, nem emlékszem, csakmert tudok otthon végezhető munkát, én is csinálom, de az sajna csak itt a környéken működik. Viszont ha adatrögzítés van a környéketeken, az megbízható és otthon végezhető és annyit vállalsz, amennyit bírsz.

Kép
Kép
sleepin
 
 


Vörösbegy, ez tényleg olyan nagyon végleges, de ha tényleg nem akartok több gyereket... Nehéz döntés lehet!

Kép
Kép
sleepin
 
 

 
 

Sleepin! hát elég nehéz, eddig azt hittem nem akarunk, nos mióta szóba hoztam Ákosnak, ő még szeretne...hát én meg nem biztos hogy be merném vállalni, a doki meg óv a negyedik császártól :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


4 gyerek??? Hűha... Szokták mondani mostanság, hogy majd a következő, erre én mindig azt mondom, hogy Ő legyen kint, többit meglátjuk... Én még a 2-t is meggondolom... Persze 3 után már más a helyzet... :lol: De a Te egészséged a legfontosabb!!! :wink:

Kép
Kép
sleepin
 
 


Móni, ez nagyon érdekes, hogy így nem törödnek a végével...pedig 30.hét körül, és 36. hét kötül uh protokoll van még, 32. héttől meg doki méhszájat vizsgál hetente.

Vörösbegy, nehéz döntés, de a te egészséged fontosabb, ha a doki azt mondta, hogy nem kéne, akkor nem kéne!
Vendég
 


Vörösbegy,ha teljesen megbízol a dokidban akkor hallgass rá! Nem csak a levegőbe beszélt...gondolom...DE! Ettől függetlenül megkérdezném más doki véleményét is,de tényleg csak megerősítés végett. Nehéz,hűű,de nehéz,viszont annyira erős Nő vagy,talán...

Móni
Sogornőm illetékes a Sz.helyi nőgyógy-szülészeten...és igen...ott nincs több UH! Így dntött az osztály,a VEZETŐSÉG(akiknek fogalmuk sincs egy aggódó kismama helyzetéről).Szerintem választott dokidnak vizsgálatot muszáj végeznie,már csak a 4 pecsét (anyaságihoz kell) miatt is.És 36.héttől nst(ctg) bizti lesz.Azért én privátban csináltatnék UH-t...
Vendég
 


Hát szerintem is érdekes. Azért is lepődtem meg, mert én is úgy tudtam hogy még két UH van. erre azt mondja a védőnő hogy nincs. :shock: Ráadásul én úgy számoltam hogy 6.án kellene mennem. Az a 28. hét. Szóval nem tudom most mi van. Ráadásul aggódom is nehogy a keményedések miatt kinyíljon a méhszáj. Plusz még folyton harcolok a fertőzésekkel is. De ezeket tudja a dokim is. Mégsem kíváncsi rám a 31. hétig. Nem tudom lehet meglátogatom valamelyik nap a védőnőt és rákérdezek hogy akkor azért ez most hogy van.
Vörösbegy: én is megnéztem a képeket. Nagyon szépek vagytok. A lekötéssel kapcsolatban nem tudok mit írni. Fura hogy anyának volt 2 vetélése előttem, és most már nem vészelne át egy terhességet a dokik is megmondták...mégsem ajánlották neki a lekötést. Nem tudom. Szedek magne b6ot. mmost 4 et naponta. Meg nos-spat. "őt.

Sleepin. Szombathely környékén lakom. És naggyon jól jönne valami meló. Próbáltam adatrögzítést keresni, de csak olyat találtam aminél be kell fizetni ilyen regisztrációs díjat és postán küldik a csomagot amiért megint fizetni kell. Szóval megbízhatót még nem sikerült találnom. :( Neked nagy szerencséd van hogy sikerült.

Kép
móni86
 
 


Most Zalaegerszegen is bevezetik a 3 kötelező UH-t,a többit nem finanszírozza a tb....Gondolom kimarad a 30 hetes??!!!A többi elég fontos.
Állítólag mindezt azért,hogy minél kevesebb külső hatásnak legyen kitéve a bébi...jahh,persze...már megint a rohadt fillérek! :evil: Mindent elvesznek,mindent visszavonnak.Lassan nagyanyáink korába kerülünk,ahol még doki se látta a kismamát. :roll:

Ma nagyim (85é) megjegyezte,hogy: hát reméljük élve születik majd meg a kislányom!!! :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:
Nem tudtam köpni,nyelni!
Vendég
 


Lego! Hú köszi. Ez faxxxa!! :twisted: :twisted:
Most már tuti hogy megyünk még 1x 4d-re. Igaz nem olcsó, de megoldjuk valahogy. Fontosabb hogy tudjam Lili jól van. aztán ha nem múlnak a keményedések majd berontok a dokimhoz is nem érdekel mire hívott. :twisted:
Ctg van..de az is úgy hogy egy helyiségben a vérvétellel. Tehát pl amíg tőlem vért vesznek addíg egy másik kismama ott nyomogatja a gombot a pocakján meg lógnak az izék. Csak egy paravánfal van 10 centi távolságra a vérvételes széktől :?

Kép
móni86
 
 


Tyű ha...
Vörösbegy! Én azt mondom, hogy mit csinálnék és hogyan éreznék a Te helyedben: én nem szívesen vállalnám az elkötést. Tudom, hogy a császár miatt izé... nem bírná a hasfalad... egyéb... de tényleg, mégis olyan végleges... Engem valahogy a tudat zavarna, bántana... ráadásul a családunkban tapasztaltam már ebből problémát. Én a helyedben megkérdeznék még orvosokat, ahogy szoktad... hogy mi a véleményük az elkötésről, hogy vannak e "mellékhatásai", menstruációs zavar, klimax problémák... de ha javasolják is, a tudat még akkor is ott van, hogy hát már nem lehet több baba. Én valahogy másként érezném, hogy nem szabad és nem lehet... de ez az én véleményem és az én érzéseimet írtam le... Nehéz dolog az igaz! Időd még van, járd kőrbe, beszélgessetek róla!

Én a múltkor például egy kurvanagy hülyeségen gondolkodtam, de talán egy anyuka is ezen töprengett, akinek a fia gyilkos lett... hogy ha az ember tudná ezt előre, hogy mi is lesz a gyerekből és tudnánk, hogy mondjuk más szülőknek mekkora fájdalmat fog okozni a gyerek... akkor mit tennénk? Hát jó nagy baromság! Ezért arra jutottam, hogy a sorsot nem tudom kivédeni, de megpróbálom a kisfiam a lehető legjobb módon a szívem, a lelkem és az eszem által nevelni. Megteszek minden tőlem telhetőt a többi pedig a sors kezében van! De a mi gyermekeink a disznó évében fogantak és abban is születnek még, ezért úgy gondolom, hogy nagyon frankó babáink lesznek! Tényleg, ti nem érzitek azt hogy ez a disznó éve tényleg egy jó kis év? Bár engem aggaszt egy picit, hogy a múltkor Boo-t (vagy valakit) vígasztaltatok azzal, hogy a rossz után törvényszerűen jön a jó, de akkor mi van azzal, akinek most jó??? :shock: Annak majd most jön a rossz? Áhhhh! Nem lehetne ez a boldogság és tökéletesség örökre konstans???
És egyébként a jéghegy miért vízben áll??? :lol:
És fárasszalak még titeket? :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Móni, hát ez "klafa", nem vizsgálnak szét...
Én 3-4 hetente megyek a doktorbácsihoz, minden alkalommal uh, méhszáj vizsgálat! Eztán gondolom még sűrűbben fogok menni...
Az elején volt hogy soknak tűnt az a 4 hét várakozás, amire azt mondta, hogy akkor menjek két hét múlva... De az még más idő volt, akkor még Marcus rugásait nem ismertem... most már azért napi kontaktusban vagyunk... :)

Lego... hát ilyen egy nagymama... nekem is van egy nagymamám és van egy öreganyám :) ez utóbbi még az elején az uram nemzőképességét kérdőjelezte meg... Egyébként ha rászól az ember, hogy mama ezt nem kéne mondani, akkor jön a válasz, hogy ő csak az igazat mondta, erre én - hát mama, nem tudom mit szólnál, ha neked valaki azt mondaná, hogy kurva dagadt vagy??? :roll:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Kicsit sikerült végre visszaolvasgatnom és most van talán egy szabad félórám itt a melóhelyemen míg ügyeletet tartok.

Vörösbegy: ez nagyon nehéz döntés, pláne, hogy a párod még egy babában gondolkozik, de egyetértek a többiekkel, hogy az első az a Te egészséged. Van 2gyermeked és lesz még egy közös, csodálatos kisbabád, így ha amelett döntötök, hogy leköttetitek a petevezetéket az egészséged javára talán nem fogjátok megbánni. Ezt a döntést közösen kell meghoznotok.

Aztaaaaaaaaaa, micsoda rucik! :) Novemberben majd én is elkezdek most már vásárolgatni,mert még szinte semmi sincs meg.

Blongyi: ez a cukros pisi elég brutál, tényleg próbáld meg vhogy mérni a cukrodat!

Nekem majd 28hetesen lesz megint terheléses vércukor, remélem nem lesz gond.......

Lányok, szül vki az Istvánban?
Szerettem volna a Jahn Ferencben szülni, de egy jogi-bogi ismerősöm elvette a kedvemet,mert az mondta, hogy ha nem ott szülök ahova tartozom akkor a kezelés x%-át (talán 30%) ki kell fizetni. Én úgy tudtam, hogy ezt a rendeletet eltörölték....tt mit tudtok róla???

bingii
 
 


Köszi lányok a tanácsokat, fogalmam sincs mi lesz... :?
Móni azért más a helyzetem, mint anyukádnál, mert a császárnál ugye adott, hogy fel leszek vagdalva :lol: és ott a lehetőség...most csak simán nem vágnának fel ezért, de így más, meggondolandó...puhítom Ákost... :? neki ez nagyon természetellenes dolog...de igazán bennem sincs még határozottság, egyik pillanatban ez, a másikban az...

én igaziból nem értem hogy lehet megspórolni az utolsó időszak UH vizsgálatait, ami elsősorban a lepény érettségéről és helyzetéről, a baba érettségéről szól, főleg az utolsó ami a magzati keringés minőségére épül...szánalmas :shock:

Lego! ne akadj ki szerintem szegény nagyidon, az ő idejében biztos ez volt a "kismamaparadivat" ami valahol érthető is...nem voltak vizsgálatok, ha érezték, hogy mozog a baba akkor már csak az volt a cél,hogy élve világra hozni...nem hiszem, hogy bántani akart :P

Konkri :lol: a jéghegy miért vízben áll :lol: hát ezen még sosem gondolkoztam, de elég érdekes :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Azért áll a vízben, mert a víz 0 fokos, és a jég alul is annyi, de ár dermedt állapotban, abban a pill hogy a víz melegszik, a jég alul olvad , de fölül jég marad, alul foly. olvad, mégis próbálja tartani a 0 fokot. ?ert van 0 fokos víz és 0 fokos jég. És mivel a jégtábla vízből van, onann táplálkozik, így értehtő, hogy ott figyel!!!Asszem csak én nem voltam érthető.... :oops:
Vendég
 


jaj, bingii, eltörölték!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ott szülsz, ahol akarsz, amennyiben a nődokid ott van!
Vendég
 


Lafi!!! nem volt még kedved fényképezni???????????? én olyan kiváncsi vagyok :lol: :P :shock: :D :o :wink: :roll:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Vörösbegy, hááááááááááát folyamatban van, komolyan, már eljutottam odáig, hogy az elemet beraktam tölteni, ha minden jól megy, reggel megcsinálom........... :oops:
amúgy du-ra berendeltek dolgozni, mgé jó, hogy szabin vagyok....de csak du-ra, szerencse.
Vendég
 


Hello Lányok!
Hááát, nem tudom,hogy mi lenne velem, ha be kellene feküdnöm a kórházba. 1 órás fekvés után simán felmegy 140 fölé a vérnyomásom, érzem is. Felkelek, ülök 10-20 percet és lemegy 130 alá. :roll:
Én is para-mama lettem. :evil: Most elképzeltem (amit nemlenne szabad),hogy ott fekszem, baromi jól felmegy a vérnyomásom, jobb(?) esetben kapok csökkentőt, rosszabb esetben meg rámsütik a toxémiát és megvágnak, úgy értem császároznak. :?
Vendég
 


Blongyi, ez érdekes, nekem pont fekvéskor megy 130 alá. egyébként 140 alatt vagyok a melóhelyen, átlag 135.
Ne parázz!!!!!!!Az nem tesz jó pláne, hogy felbaszod magad és felemgy a nyomid, ördögi kör!

én hergelem magam a koraszülésre, 3 hetet kell kibírni a 8. hóig....én is akkor születtem és szépen megnőttem...szóval próbálom elfogadni az elfogadhatatlant.
Vendég
 


Na, egy pillanatra nem paráztam Lafi! :D Egyébként én nem is tudom,hogy mitől gondoltam,hogy végig tudom vinni az egész terhességet. Azt mondják,hogy ha az első koraszülött,akkor tuti a második is az lesz. Most,hogy a doki szerint is dec.közepétől-mondjuk inkább 10-től-várható a szülés, azon vagyok/unk,hogy csak jó súllyal szülessen, ne kapjon fertőzést, ne kelljen inku-ban feküdni...stb.Nekem is olyan 8 hetet kellen kibírni :roll: a 36.hétig...Vini addig maradt bennt.
Vendég
 


akkor a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Magyarázat: a kabátok még a nővéremé majd az enyém voltak, a macis kapucnis rugiba hozzuk ki.
A has egyértelmű.... :oops: zsíros nagy elefánt...
a kiságy rácsain csillagok vannak, továbbá a plafon méhecskéi között is, továbbá a kisebb micimackók a csík fölött, ők mind fénylenek este, csak nem lett úgy jó a kép, de gyönyörű, ahogy fénmylik!
Vendég
 


wwwwwoooooooooooooooooowwwww jaj de szép kis birodalom!!!!!!!!!!! gyönyörű a kiságy, minden...és hogy megnőtt a pocak, mióta találkoztunk, mondjuk én sem panaszkodhatok :lol:
nagyon szép minden, köszi, hogy még ma feltetted :lol:
nekünk is voltak anno csillagok, tök szép volt éjjel! gratulálok, nagyon ügyesek vagytok!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Köszönöm, elefáni-pocak nevében is....de hát ez mind anyu műve, amihez ragaszkodtam, a csík, ő nem akarta, de utólag tetszett neki!
Amúgy reggel kisebb a hasam, itt már van a fini tejbegríz is!!!
Vendég
 


ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ Lafi mit tettél velem?????????? már azt hittem túlvagyok a kívánosságon, de most mehetek főzni egy fini tejbepapit isteni holland kakaóporral :lol: :lol: :lol: nyami....

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Kép én is megkívántam.............és telizabáltam magam.....látszik is, hogy jóllaktam! :oops:
Vendég
 


Húúúú, nagyon szép lett minden!!! Nálunk a gyerek most evett tejbegrízt!!
lafi! Múltkor olvastam,hogy anyós-pajtás isteni sütijéből ettél,most meg tejbegrízt...figyu, ez mehet? :wink: :lol:
Mert akkor simán bevállalom a diétát. Biztos vagyok benne, hogy nem mindennap teszed ezt.. :shock:
Vendég
 


hát nem eszem ezt mindennap, nyilván, csak ha megkívánom, de mivel helyreraktam a cukrom, engedett a bűnözés, kezdetben tilos volt, most a doki is engedte!meg megvan mikor lehet ezeket enni, pl du-tól estig!
Vendég
 


Szasztok!
tegnap valahogy nemsikerult irnom nektek.
Nagyon szepek vagytok,a babik meg gyonyoruek.
Meg mindig nemvasarolhatok,osszesen egy par zoknink van eddig.
Kedden voltam cukororvosnal.Minden rendben.Nagyon orulok,ugy izgultam.
O itt a baratnom kislanya,oktober 1-en szuletett.Hat nem edi Kép

Kép

Kép
marcsitita
 
 


Lafi: ugye, hogy én tudtam jól?! Ennyit a jogászunkról...mindenbe beleszól, csak tudnám minek.....

A szoba nagyon kis aranyos, hangulatos. Igazi kis bababirodalom:) Ügyesek vagytok nagyon! Jah..és lökött vagy,nem elefáni :)

Úúúúú, tejbegríz...banyek....pedig 7körül vacsiztam rántott camembert, most mégis tudnék nasizni egy csöpp grízt fahéjjas cukkedlivel:)

bingii
 
 


Móni! Én nem tudok arról, hogy a 30. és 36. heti UH-t ne finanszírozná a TB! Ha igy lenne, a SOTE-n már nem csinálnák, az biztos. Én nem vagyok para-mama, de azért nem megnézni, hogy megfelelően nő-e, hogy a lepény meszesedik-e igen merész! Két kismamát is ismerek akinek nem nőtt a babája eléggé a lepény miatt és befektették és igy is 2,5kg-sra tudták csak "előállítani" szülésre. Szóval nem tudom mi van ott nálatok de mindenképpen menj el a 30. héten UH-ra. A terhesgondozás meg havonta kötelező, sőt egy idő után 3 hetente, a végn meg hetente, az utolsó 4 hétben, a méhszáj és az NST-k végett. Okés, lehet vki lazább, na de nem ennyire!!!

Jajj de cukor ez a bébi! Én már egyre jobban várom a tesót!! Olyan tündér kis csepp lesz! ÓÓÓ de jóó lesz!

Lafi! Állati szép minden! Mondjuk lenne 1-2 építő javaslatom :), a forgó útban lesz egyrészt, kivenni-betenni a bébit, másrészt én nem tartom jó ötletnek abból a szempontból, hogy a zene izgatólag hat a gyerekre, ha megszokja akkor a csend fogja zavarni és meg fogsz őrülni az altatástól. Jó, én nagyon fapadosan állok ehhez, de elég hatékony a módszerem mert Boti 6 napos kora óta egyedül alszik és elalszik magától és ahogy nézem még élvezi is jó ideje. Soha, sehol, még idegen helyen sem altattam. Mondjuk ha vki szeret altatni meg ráér meg van kedve, az más.

Elkötés téma: én nem csináltatnám meg. Mondjuk spirál? Én azt tervezem ha egyszer lesz veszély.

Kép
Kép
normajeane
 
 


Sziasztok!

Lafi
Szuper lett a szoba!Nagyon szép,olyan "Hunoros" :lol: :lol: :lol:
És igen jól haladtok,2 nap alatt nem semmi.:) A kiegészítők,játékok is aranyosak,szerintem jó dolog a forgó,hisz' nem megy minden percben.Az első pár hétben még nem igazán érdekli,de később olyan figyelmesen elnézegeti.Én pártolom.BÁR mi nem veszünk,helyette kapott Hédi egy hintát,amin van hasonló.A kiságyba valami megfoghatót szeretnék,amiért küzdeni kell. :lol:
A pocakod pedig tökéletes,bár az enyém is lenne kicsit nagyobb. :?

Marcsi
Édes nagyon (ahogy a lányom mondaná) a kisbaba.
Ki tiltja meg Neked,hogy vásárolhass????Ejnye!Hát ilyet nem szabad! :roll:

Vörösbegy
Látom nehéz lesz dönteni,de biztos vagyok benne,hogy helyesen fogsz! :wink:

Nagyi:nem,nem haragszom rá,szegénynek van elég baja...mentálisan...fizikailag...Szóval ráhagytam,de azért ilyeneken fel tudom húznimagam.Mondtm is neki,hogy Drága dédi ez már nem a 20as 30as évek.Akkor egy élveszülés akkora "csoda" volt (na jó ez így túlzás),hogy csak na.De persze ő: "majd meglátjuk,mindenesetre ő előre szólt..." Hát muris... :lol: :lol: :lol:

Mindjárt megyek védőnőhöz...hurrá!
:evil:
Vendég
 


Vörösbegy

Szuper lett a szoba nálatok is! A fal színe nagyon tetszik,szeretem a mediterrán színeket.:)
Vendég
 


Lafi!
Jó lett a szoba nagyon!!! Amúgy meg is kérdeztem volna, hogyazok a szőrös izék honnan vannak... :) De tudod, hogy én miért irigyellek - mert jött anyukád és vele csináltad. De vasárnap én is meglátogatom anyut, és remélem betartja az ígéretét és az esküvőnkre jön előbb és főzünk... Az olyan jó lenne.

Jaj képzeljétek, sógornőm elkérte a 4d-s képeket... majd jött nagy büszkén, hogy beszélt a rendelőben egy aszissztenssel, aki azt mondta, hogy nem is biztos hogy fiú, hanem lehet az a köldökzsinór is... Hát anyósom is ki volt borulva miatta... hogy hogy lehet ilyen irigy. Hát ha engem is megtalál az elképzelésével, akkor megmondom neki, hogy elég érdekes, hogy az a kurva köldökzsinór mindig odalóg, egyébként pedig érzem, hogy Marcus kisfiú. Engem úgy meglep, hogy emberek néha milyen rosszindulatúak.
Az apósom a párja, mondom hogy mi lesz a gyerek neve: Marcell, erre ő, micsoda???? :shock: Mondom Marcell József, erre ő - neeeem, József Marcell! Persze úgy örültem, hogy találtam nevet, ami tetszik így Ferenczi Marcell. Nem fogom betuszkolni oda a Józsefet! Az uram is kurvára örül annak, hogy Józsefnek hívják...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!

Blongyi
Ez komoly?Mármint,hogy ha az első baba koraszülött volt,akkor a második is az lesz?Nekem Emő 35.héten született,akkor számíthatok rá,hogy Vivi is korábban lesz meg!Bár én éreztem/érzem,hogy nem lesz meg a 40 hét!

Vörösbegy
Ez az elkötés nekem sem tetszik,tényleg olyan végleges!:( Csak Normát tudom idézni:spirál?Hát,én nem tudom....ez nagyon nagy döntés...én sem tudnám,hogy mit csináljak....:(

Lafi
Gyönyörű Hunor-szobát varázsoltatok! :D Jajj,de írígy vagyok:)

Nálunk még nem lesz külön szoba,egyenlőre együtt lesz velünk a baba!Úgyhogy csak babasarkunk lesz.Aztán majd tavaszra,ha minden jól megy hozzátoldunk egy szobát a házhoz!

mazsolasyl
 
 


Lafi! Gyönyörű a szoba. Azok akis képek amik a falon vannak, azok matricák? Megmondod, honnan szedted őket. Nekem is nagyon tetszik, bár nem lesz külön szobája a kicsinek, de az ágyikó körül én is tervezek valami ilyesmit.

Konkri! Az én párom is József, és az apósom is. Én végképp nem akartam ezt a nevet adni a fiúknak, még harmadik névnek sem. Az apósom i ski volt akadva. Ő ugyanis a nagyobbik fiamnál meg volt győződve, hogy a kicsit úgy hívják: Papp József Dániel. Fél éves volt Dani, amikor felvilágosítottam, hogy egyáltalán nem József. Hú, de roszul volt!

Csajok. Nekem van egy kis gondom. Az a helyzet, hogy én január 31-ig vagyok GYESen Bencével. Mi van akkor, ha mondjuk nem szülök meg addig? Utána már nem vagyok biztosítva? Mert akkor fizetnem kell a kórházi ellátásért, és a szülésért is? Mert az gáz lenne! És lehet a GYES-ről GYEDre menni? Mielőtt Bence született, és én dolgoztam, és vele is voltam GYEDen.
Ha valaki ért ehhez, léágyszi segítsen.
Nálunk 5x van UH. Először ugye mikor megállapítják a terhességet, aztán a 12., 18., 32., és a 36. héten. Ha meg valaki befekszik, mert lejárt az ideje, akkor 2 naponta megnézik az osztályon.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Bencének is volt ilyen zenélős forgója. Nem sokat zenéltem neki, de nagyon szerettte nézegetni. Volt, hogy 1 órén keresztül gügyögött hozzá, és aztán egyszerűen eladludt. Pedig nem is voltam ott vele a szobában. Én addig nyugiban megfőztem kint, csak néha rápillantottam, hogy mit csinál. Olyan édes volt.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Szia Csibe!

Felolvastam Dani történetét a barátnőmnek, jót nevettünk rajta... :)

Gyed - szerintem ha nem is szülsz meg január 31-ig a szülés előtt 4 héttel már jár a gyás (tgyás), ebbe tuti bele esel!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Hello!

Lafi!!! Gyönyörű a szoba!!! Nagyon nagyon gratulálok! :) Majd én is teszek képet, ha végre befejeződik... Még odébb van...

Tejbegríz :) Én már átestem rajta! :) Kb 1 hete 3 napig azt ettem... :lol: Milyen furi, hogy ugyanazt kívánjuk...

Csibe! Nem vágom 100%osan a témát, de a szülési szabadság 4 héttel a szülés várható ideje előtt kezdődik. Ami ugyebár december. Így maradsz támogatott. Na valaki jobban ért hozzá, szóljon bele, mert ez csak szerintem van így. Amúgy www.magyarorszag.hu -n szoktam én keresgélni.

Ma nagyon fáj a fejem, ami nagyon rég nem volt, így most nagyon nagyon rossz, főleg hogy nagyon nagyon sok dolgom lenne... És lesz is, mert muszáj csinálnom...

Kép
Kép
sleepin
 
 


Na ugyanazt akartam írni, mint Konkri (nem szülési szabadság, hanem tgyás... :oops: )

Kép
Kép
sleepin
 
 


Ez a biztosított téma engem is érdekel,ugyanis Dorka december 26án tölti a hármat.... :? Asszem bemegyek a tb-hez és ott mindent elmondanak,legalábbis remélem.
Az tuti,hogy a várható időpont előtt 4 héttel lehet szülési szabadságra menni,ami ugyanaz mint a Tgyás.Aki táppénzen lesz,annak érdemes inkább a táppénzt hagyni szülésig és utána folyósíttatni a tgyást (20 hétig-ha jól emlékszem).Én anno így tettem Dorkával,vmivel jobban jártam.
Vendég
 


Köszönöm csajok a dícséretet!!!!!!!

Na szép sorjában:
forgó azért lesz, hogy csak nézze, fene hallgattatná állandóan, iszonyat hülye hangja van. Na meg nem biztos,. hogy úgy fog állni, attól függ, elférek-e, mert ha nem , átkerül a másik oldalra, hogy be tudjam rakni a gyereket!

Konkri, bízom benne, hogy jön anyukád majd!!!!

Konkri, József........ne!!!!!!!!!!!!!Te jó ég, Marcell olyan édes név!

Én alapból nem adnák neki tucat neveket mint János, József....

Tgyás és szülési szabi 4 héttel már igényelhető, mindenki biztosított lesz, szóval nem kell senkinek sem aggódni.
És igen, aki dolgozik, az tp-re menjen és nem szülési szabira!!!Jobban jár!!!
Vendég
 


Bingii, mi az a fahéjas cukkedli?Főleg a cukkedli érdekel...
Vendég
 


CSibe azok mind matricák, a csík is.Lehet kapni bebeboltokban, mi épp Kecsón vettük, de itt is láttam pl. Faktum bútorboilt a Reitteren 13 ker, de a 4 ker Munkásotthon utcáabn is!
Vendég
 


Lafi- hát fahéjas cukor :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Hát anyám, szépen írok helyesen....bebebolt, mi?meg utcáabn....Bocsi....most keltem. :oops:
Vendég
 


Konkri, köszi.... :oops:
Én kakaósan imádom!
Vendég
 


Lafi, hát 1:1, te a jéghegyre válaszoltál... :)

De képzeld, szőkeségem kifundálta hogy mi is az a bebebolt... :) az előbb nem jöttem rá...
De amúgy pont tegnap kérdeztem, hogy a terhesség okoz e nálatok diszlexiát... :) (nem tom hogy írják... )

Nekünk készül Marcus szobája, de az az emeleten lesz + fűtési szezon... ezért úgy döntöttünk, hogy az első 3 hónapban tuti velünk alszik az én kis szerelmem.

Én nem tom ti hogy vagytok, de nekem néha babaszag jön az orromba... :)

Ja és ti hogy vagytok az üléssel? nekem néha nagyon szar.

A József név nekem se tetszik! szegény uram, egyébként úgy hívom, néha (már csak azért is) hogy Jóóóóózsi. Egyébként meg Nyuszi :) Amúgy meg mindenki Jokkának hívja, de én valahogy nem tudom ezt mondani neki... Úgy hogy kis józsikát tutira nem szeretnék!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, úgy néz ki okoz némi diszlexiát!De hát le van tojva, értjük mi egymást így is, nem? :wink:
Vendég
 


HELLO LÁNYOK!
HOLNAP MEGYEK A CUKI VIZSGÁLATRA :evil: MA FELHÍVTAM A LABORT,HOGY MEDDIG LEHET MENNI. KÉRDEZTE A NŐCI,HOGY MILYEN VIZSGÁLAT? OPD, PPT? ASZEM ILYENEKET KÉRDEZETT,MONDTAM,HOGY ILYEN NINCS A BEUTALÓN, DE EGYEK SZENDVICSET AZTÁN 2 ÓRA MÚLVA VISSZA. NA ERRE AZT MONDTA,HOGY ILYEN NINCS, CSAK OLYAN,HOGY SZENDVICS UTÁN 1 ÓRÁVAL..

MÁR 2 NAPJA (LEGALÁBB) NEM MEREK SZŐLŐT SEM ENNI, PEDIG ANYA MAGYON FINOMAT VETT (SZERINTE).

JA, A MÁSIK. ÉN KEGYETLENÜL IZZADOK ÉJSZAKÁNKÉNT. ROSSZUL IS ALSZOM. TEGNAP MÁR ÉN SEM ITTAM LEFEKVÉS ELŐTT 1 ÓRÁVAL, NEM IS MENTEM CSAK EGYSZER PIPILNI :lol:
TEGNAP ANNYIT PIHENTEM, AMENNYIT A VÉRNYOMÁSOM ENGEDETT. ÚGY LÁTSZIK EZ TÉNYLEG HASZNÁL, MERT MA KIROBBANÓ FORMÁBAN VAGYOK :D

LAFI! MA HIDEGFRONT VAN...TUDOD, CSAK A VÉRNYOMI MIATT ÍRTAM, HA VALAMI ROSSZAT MÉRNÉL A MAI NAPON.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?