Új privát üzeneted érkezett!

Anikó :)
A ha megfőtta krumpli, beledobom a (mirelit meggyet is és megvárom amíg mégegyszer felforr.

Gesztenyét főzzed, ne süssed, héjastól, és ha megfőtt akkor hámozd meg. Vagy lehet kapni egész hámozott nyers gesztenyeszemeket is fagyasztva. Én a Ccorában vettem

wish
 
 


Szasztok,

Orsi,

örülök hogy a kukis dolgok megoldódtak nálatok maguktól...Akkor én is reménykedem, már mi sem húzogatjuk jó ideje mivel Máté nem engedi amúgysem...

Wish,

Írtam neked privit, olvastad ?
Tök jó a meggyes kép :):) Máténak is van egy hasonló nyáron, csak cseresznyével...
Sajna ő egyik tejpépet sem szereti, pedig hármat is kipróbáltunk...most épp én eszem a milupa kekszeset hogy elfoggyon :)
Sinlacot annak idején imádta, de azt csak 8 hónapos koráig írták fel, utána már nem...

Anikó,

Ágolyó aztán jó súlyban van.:):)...Szerintem nem lenne neki muszály sűríteni a gyümölcsöt, nem fog elfogyni a gyerkőc !


Szemészetre mi is mentünk, de először 7 hónapos korban, aztán pedig félévente ajánlott. Nekünk a gyerekorvosnál lehet időpontot kapni a szakrendelésre.

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Csajok! Ez a szemészet dolog kötelező, ajánlott, fakultatív, vagy indok kell hozzá? Én nem látok a gyereken semmit, de mindketten "vaksik" vagyunk a felmenői közül...

Pompi! Miért pont banán?! Miért nem barack vagy meggy? A mi doktornénink 60 éves, de még eszébe nem jutott azt mondani, hogy adjak neki banánt. (vagy lehet, hogy pont ezért?)

Orsi! De szuperek ezek a táskák! Irigy vagyok megint... Szerinted mosható? :lol:

Anikó! Csatlakozom Krisztához, tényleg jó súlyban van Ágolyó, pont annyi, mint Bálint, csak ő mindjárt 8 hónapos!

Wish! Nagyon cuki a meggyes kép, mi is azt ettünk ma ennek örömére. Én úgy csinálom, hogy megfőzöm a krumplit, egy másik edénybe meg a meggyet párolom egy picike fahéjjal. Az almafőzeléket is így csinálom. Aztán öszzeturmix egykis tejcsivel, mert Bálint folyósan szereti, bár jobb lenne, ha minnél szilárdabb lenne. Ja és mi már husit eszünk hozzá.

Azt tudja valaki, hogy mit jelent a hozzátáplálásnál a "kevés sajt"? Én egy 25 dkg-os darabot osztottam kb. 6 részre, de nekem soknak tűnik...

Ma belefulladunk a tejbe... még fejnem is kellett. Bálint meg majd megfulladt, szószerint, köhög, de szívja ezerrel. Mikor látom, hogy nem vesz levegőt, csak nyel, már választom is le, de ugrik vissza. :lol:

dkata
 
 

 
 

Kata :D
őszintén... foglalmam sincs.. de ha gondolod, utánanézek :)
ilyen fulladós napok nálunk is vannak :)

kevés sajt nálam egy kevés reszeltsajtot jelentett... tehát olyan két csipetnyi... dekára nem tudom :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


ÓÓÓóóóóóóóóóó a 2 csipetnyi az NAGGGYON kevés, ez sokkal több. Akkor 1 éves korig csak ilyen picikét? És túrót? Mert nekem már az is következik, meg a joghurt, kefir. Abból mennyit lehet? Tudod, Bálint mindent betermel, amit adok, akármennyi is az. :P

Tényleg nagyon tetszik a táska, a nagyobbik jobban. :lol:

dkata
 
 


sehol nem írják, hogy mosható-e... bár táskát én még életemben nem mostam :oops: így fel sem merült, hogy kéne.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én se mostam eddig életemben sok mindent, de manapság MINDENt mosok. Ma azt mondtam Bálintnak (imád meztelenkedni), hogy nem is adok rá ruhát, mert akkor nem kell mosni, csak letörölgetem, leöblítem a kis bundáját... :P

dkata
 
 


Köszi Csajok!
Nagyon jok a receptek!

Kriszta!
:lol: :lol:

Pompikám!
Küldj egy mail cimet ahova nyomtatványt küldhetem!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Dkata,

Úgy tudom a szemészet nem kötelező, csak ajánlott, nálunk semmi baj sem volt, de nem árt...aztán persze mindjárt kitalálták hogy Máté 2 szeme nem egyformán töri a fényt :(
Azóta már 2x voltunk de minden rendben :))
Szerintem ha meg tudod oldani időben meg utazásilag akkor menjetek. Annyi kell hogy már jól tudjon ülni mert a gépbe bele kell nézni a te öledben ülve. Pupilla tágítás szerintem csak akkor van ha eleve úgy mész oda hogy van valami gond (Kancsalság, ilyesmi). Nekünk nem volt ilyen vizsgálat, csak ez a gépes dolog...

Wish,
Megtaláltam, irtam :):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sényi drnő egy elég spéci cuccal vizsgál, nem az odaülős, belenézős fajta... asszem ez az 1 ilyen van az országban.
szemész:
dr. Sényi Katalin (a magánrendelést írom, állami a Tömő utcában)
Budapest
III. ker. Római tér 2.
+36 (1) 2423128
5.000 Ft

asszem túlvagyok eddigi életem legnagyobb szívásán.
Bp. Balatonalmádi negatív rekord.... 3 óra 45 perc....
ebből 2óra 10 perc volt az Érd-Martonvásár közötti ca. 16 kmes szakasz.... 2 gyerekkel.
Máté szerencésre végig aludt, Lili alig... 1szer megszoptattam.
Hulla fáradt vagyok.

Máté szeme mintha javulna, de még mindig alig használja a jobb szemét. Januárban kontroll, ha nem jön rendbe, akkor műtét, mert kihatással lehet a mozgásfejlődésére is - vagyis van is, valószínűleg még mindig ezért esik-kel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: Mi a baj Máté szemével?

Kata: Annyira sajnálom azt a sok bukást! Egy picit belepiszkit a legszebb évekbe!

Lányok, ezen a "vidéken" nem használnak sinlacot, 7 gabonás pelyhet. Folyamatosan figyelem a körülöttem lévő anyukákát és bemennek a boltba és megveszik az üveges ételt és ezzel meg is van oldva az etetés. Kicsit maradiak vagyunk :evil: :!: .

Ugyanakkor én próbálok, akarok tőletek tanulni!

Kérdésem:
Mi a sinlac és mire jó és mihez használja. És a 7 gabonás pehellyes ? Valamint a gabonapelyheket mihez használjátok?

Egy kicsit ciki kérdezni, mert itt úgy látom ezek a dolgok sok embernek természetes, de fontos lenne hogy tisztán lássak. Egyszer azt mondták nekem itt a fórumon: " a lényeg hogy kérdezek!". Nahát most azt teszem! :roll: :wink: :oops:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


pézsé írta:Orsi: Mi a baj Máté szemével?
Kérdésem:
Mi a sinlac és mire jó és mihez használja. És a 7 gabonás pehellyes ? Valamint a gabonapelyheket mihez használjátok?


a sinlac szentjánoskenyérliszt és rizsliszt. Jó kis kalóriadús pépet lehet belőle csinálni, cukor nélkül is édes, a gyerekek 90%a imádja.
viszont fog., tehát ha székletgond van, akkor nem nagyon javallt.
receptre ha felírja a doki akkor olcsóbb. gyógyszertári

7gabonás: milupa pehely, tescoban mindig lehet kapni. sűríteni lehet vele.
én az elején mindenbe tettem vagy ezt vagy sinlacot, mert egy sűrűbb pépet könnyebb a gyerek szájába tenni, mint egy folyós gyümölcsöt, amiből alig marad valami a kanálon.

a bébitételel sincs semmi gond, csak mellé jó a gyümölcs, joghurt idővel... hasonlóak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah :D Máté kancsal, nem használja a jobb szemét szinte egyáltalán.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pézsé! Szerintem is, én is mindig kérdezek! :lol:
Sinlac: nekem a bukás miatt adták, hogy sűrűbb legyen a gyümölcs, hátha nem jön ki annyi a gyerekből. de olyan mint a burgonyapehely (én azt kenyérsütéskor használom :lol: ), felszívja a vizet és egy pép lesz. Ehhez teszem a gyümit. A tejpépek hasonlóak, csak abban tápszer is van, ami nálatok is lehet HA, úgyis azt issza Petra. Én nem adok ilyet, mert szopik, elég a Sinlac egyenlőre.
A kajával meg úgy vagyok, hogy szeretek főzni, és én nyugodtabb vagyok, ha tudom hogy mit eszik. Tuti, hogy az üvegesek is jók, csak olvasni kell, mi van benne. Kedvencem a 6 hós spenót, amiben tejszín van... :?: meg a sütőtök, amiben kb. 20% a tök, a többi olaj, hagyma meg hasonlók (4 hótól???). Szóval olvasd el, mi van benne, és ha már bevezetted, amit tartalmaz, odaadhatod. Én mindig le vagyok maradva, még a 4 hósakat esszük, ha nem vagyunk itthon. De ez így jó.
Arról meg, hogy ki mit ad a gyerekének, tudok mesélni. A szomszéd gyereke, tudod már kakaós csigát és gulyáslevest evett egy hónapja is. Másnap meg bébiételt. Hát, ez van. Pedig akkora, mint Bálint. Látom is az arcukon, hogy hát igen, mert a mi gyerekünk eszik, és már áll is, a tied meg... Az enyém meg megeszi az összes főzeléket + gyümit amit eléteszek. Az övé meg 5 kanállal, ezért ad neki kakaós csigát, mert azt megeszi. És mi lesz később? :shock:

Orsi! Sajnálom nagyon... Mi volt? Baleset? Szegénykém. Máté szeme kezdettől rossz?

dkata
 
 


Orsi
Hú, mi történt? Baleset volt? Nagyon kemény lehetett...
Akkor jól értem, hogy javaslod a szemvizsgálatot akkor is, ha látszólag minden ok? Milyen korban?
Sajnálom, hogy Máté szemével van gond :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kata :D
Máté szeme rossz mert csak :lol: igazán nem lehet tudni az okát.

Felborult egy katonai jármű az m7esen, ezért azt műszakimentették (de már du. f5 óta, mikor mentünk fel pestre láttam már), ezért mindenkit eltereltek a 7esnek, ami meg beállt teljesen...
a rekordunk 23 perc alatt 2 km volt :) ill. az volt vicces, hogy félreálltam Lili megszoptatni, és amíg evett 17 kocsi ment el mellettünk csak... ca. 5 perc alatt ennyit haladt a sor :)
no, mind1, a lényeg hogy már itthon vagyunk.

szomszédnő: jövőben is kakaóscsingát fog enni, kevés gyümölcsöt és zöldséget.... egészséges életmód hajrá :shock:
Az én fiaim ici-pici korukban tényelg _mindent_ megettek, most is nagyon jó evők, de ahogy önállósodnak, úgy önállósodik az ízlésük is, és bizony van 1-2 dolog, amit már nem esznek meg, mert nem szeretik... ezek után nem tudom, mi lesz azzal, aki 3 féle kajával eteti csak a gyerekét... a végén csak 1 marad???

érdekes módon, ami nálunk soem ment azok az édes tészták. mondjuk én sem szeretem, de a fiúk sem. A diós/mákor/darás tészta az egyetlen, amit még a bölcsiben sem igen esznek meg.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Az a Kataszomszédgyerek az oviban majd eszik rendesen, különben éhes marad. Innen már csak az kellen, hogy az oviban is egészségesen főzzenek ;)
Én is gondolkodom, hogy Balázst elvigyem szemészetre, mert néha miintha bebandszítana, de lehet hogy csak én beszélem be magamnak. De az nem baj, ha megnézik és minden rendben van :D

wish
 
 


Wish :D
oviban persze, hogy eszik, ott visza a csordaszellem (bár enyémek az édes tésztát ott sem :D ), viszont otthon nem fog mást enni.
jó esetben anyut zsarolni ezzel... jó móka.

szerencsére nálunk nagyon jó az ovi konyhája, tényleg egészségesen főznek. (olivaolaj, csirke, joghurt -natúr és nem gyümölcs-, kölesgolyó... stb.)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


sziasztok! debreceni kaáliban tud nekem valaki segíteni?
kjaja
 
 


anikó,
jvv@freemail.hu - előre is nagyon köszi!!! :P :D :P

tegnap elfelejtettem megköszizni a válaszokat, de most akkor köszi. :oops: 8)

icsilya,
és gondolom az a 17 "elhaladó" autós mind téged bámult! :roll:

kata,
én is furcsálltam a banánt, de eszonta a dokinéni, először nem akartam, de aztán láttam a Csecsemők szakácskönyvében is azt írták, h nyugodtan mehet az első gyümik közt, mert nagyon ritkán okoz bármit. Kis kamillateával higítva nagyon finom és eccerűbb persze elkészíteni, mint mondjuk a meggyet. (azt most hirtelen nem is tunnám, hogy...)

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:icsilya,
és gondolom az a 17 "elhaladó" autós mind téged bámult! :roll:

éjjel 10kor??? dehogy :)

a banán azért eléggé televan mindenfélével (utóérlelt, vegykezelt), akkor legalább biot adjál nekik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish,
A férjedet nem hívják véletlenül Istvánnak? :D
Én is mindenhonnan a hajamat szedem, pedig össze van fogva, ki sem merem engedni. Lehet, hogy levágatom, akkor legalább nem olyan feltünő.

Kata,
Én azért akarom megnézetni Balázs szemét, mert én is vaksi vagyok, a férjem meg félig, neki csak az egyik rossz. Ráadásul Balunak gyakran könnyezik a bal szeme, ezért mindenképpen szeretném szakorvosnak megmutatni.

Orsi,
Remélem Levi szeme rendbe jön magától! Azért nem használja az egyiket, mert azzal gyengébben lát? Műtéttel hogy tudnak ezen segíteni?
Írtam privit.
Egyébként a Skip Hop honlapját megnéztem és ott még dollárban is olcsóbbak a táskák, de csak az USAból lehet rendelni. :(

A.

Kép
bandika
 
 


Andi :D
ez a dollár-euró téma mindig így van...
pl. a legok az usaban dollárban kevesebbe kerülnek mint itt eurban.
pl. ami itt 10 eur, az kint ált. 7 dollár... forintban így majdnem a fele.

de hát nincs mit tenni.
skip hop nagyon kevés van az ebayen, az usáson olyan aki küld mo-ra nincs, mert leveleztem 1-2 emberrel.

Máté azért nem használja, mert azzal gyengébben lát.
nem tudom én sem ezt a műtét-témát, még nem ástam bele magam.

a könnyezés elég gyakori gyereknél ill. kékszeműeknél. Én ha erős fénybe nézek is könnyezni kezdek. Ez normális.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


anikó,
te aztán gyors voltál! :D köszi!!!

most lehet, h bunkónak fogok látszani, de hol van biopiac? Zuglóban van valahol? 8)

KépKép
pompomlány
 
 


memér látszanál bunkónak? :)
spec. én sem tudom, hogy hol van biopiac a szombati MOMos nagypiacon kívül.. de biobanán az intersparban mindig van :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi! Hát, a meggyet NAGYON bonyolult elkészíteni! Kimagozod, és összeturmixolod. :wink: :wink: :wink: Esetleg tegyél hozzá egy kis almát, hogy ne legyen olyan vad. :P

dkata
 
 


Bandika :)
Nem, nem István a férjem :)

Pompi :)
Biopiacok: http://www.biopiac.net/biopiac.php
Hozzátok legközelebb az újpesti van, de nagyon biobolt van, mai szállít házhoz bio zöldséget/gyümölcsöt. itt megtalálod a weboldalaikat: http://bioelelmiszer.lap.hu/#b11239238
Most voltama Corában, most ott os volt egy csomó féle bio zöldség és gyümölcs. Banán is volt. Mondjik eléggé trén nézett ki, úgyhogy nem vettem.

Képzeljétek Balázs kihányta az ebédjének a nagy részét. Meggyes krumplit, bele a egyenesen a hordozóba. Egyből bevágtam persze a mosógépbe, de most két napig nem meggyünk sehova kocsval, amíg ki nem szárad :twisted: Még soha nem hányr, úgyogy jól megijedtem :( De úgy tűnik semmi baja :)

wish
 
 


wish írta:Bandika :)
... de nagyon biobolt van, mai szállít házhoz ...


Szóval sok biobolt szállít házhoz ;)

wish
 
 


wish,
köszi a linkeket! :D

na, Norinának megy a hasa... mondjuk tegnap én is így jártam, de neki még ma is... nemtom mitől. Mikor kell dokihoz vinni? (még nem tűnik olyan vészesnek)

kata,
és a meggy héját is megeszik a gyerekek? nem kemény az nekik? :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


ja,
hasmenés: bizti nem a banántól... tegnap csak almát próbáltunk, de Norinának az se jön még be...

KépKép
pompomlány
 
 


ja (hi-hi) :lol:
(na mindegy, most úgyse írt senki sokáig)
MA VAGYUNK 5 HÓNAPOSAK!
Kép

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
a banán nm okoz hasmenést, az fog.
Első körben, mivel ők már esznek mindenfélét, adj neki sárgarépát meg rizst, ezek segítenek a székletet normalizálni.
Figyelj rá, hogy sokat igyon, ez most fontos. Amíg jó kedvű, nem aluszékony, nem bágyadt, addig nem kell orvoshoz menni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi!
Nálunk akkor volt hasmenés amikor szoptatos teát ittam! :?
Mennyit szopiznak még?
Felkutattam neked a bio piacot! :wink:
Ma volt és szombaton van 7-13-ig!
Ujpesten van a régi Foti utrol nyilik!
Viszont találtam ott egy házhozszállitást!!!!
Nagyon szép áruja volt!
www.ebio.hu
És vettem bio pipit,banánt,céklát,sajtot szoval mindenfélét!
Nem nagy piac de a lényeg az mind van!
Boldog öt hos fordulot! Kép

Orsi!
Lilinek meg boldog négy hos fordulot! Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Csajok! Be kell mennem Bálinttal a kórházba kivizsgálásra. Őszinte véleményeket szeretnék... ti ezzel a szondával hogy állnátok? Első körben megnézik uh-val, de ph értéket meg hasonlókat csak szondával lehet. Kicsit ki vagyok most akadva, mert Miskolcra megyünk, úgy néz ki, be is kell feküdni. :cry: De mi van, ha nem engedem a vizsgálatot, és a gyereknek valami baja van? Hajlok rá, hogy csinálják meg, és inkább derüljön ki, hogy sokat hány és kész. De ha kell neki savcsökkentő vagy valami ételintolerancia az nem derül ki csak így. Olyan jókedélyű, aranyos kisfiú, nagyon ritkán sír, de azért biztos nem jó ez az állandó hányás neki se.
Most itt ülök és sajnálom magunkat - tudom ez a legrosszabb, amit tehetek. (De az jár az agyamban, hogy ha nem alhatok vele, akkor nem hagyom ott, meg hogy mennyi ruhát vigyek, mert tutira nem cserélik majd ki a lepedőt fél óránként, meg ruhát se hiszem hogy adnak napi 5-6 váltást, meg hogy forralok nek vizet, meg hasonlók.) :cry: :cry: :cry:

Pompi! Én megkérdeztem, a meggy héja is mehet.

dkata
 
 


Sziasztok,

jó rég írtam már! Olivér mostanában tökre lefoglal, alig alszik. Olvasgatni is csak alig-alig. Most csak Katának írnék, ha lesz időm jövök, írok! (Nem fenyegetés! :lol: )

Kata, szerintem ne csináltass ilyen csőledugást! Úgyse tudnak mit csinálni vele, ha kiderülne se. Max. savlekötő nem? Én semmiképp nem engedném! Ha nagyon-nagyon muszáj, altassák el!!!! Ilyet nem szoktak, de a barátnőmnek is megcsinálták, mert egészségügyes és kiharcolta! Drukkolok!!!! :!:
20140901102739
 
 


JA, és igen, kiderült neki, amit sejtett, hogy nem zár jól a gyomorszája, és semmi nem történt. Ugyanúgy kapkodja a savlekötőket, mint addig! :(
20140901102739
 
 


Pompi :)
Boldog hófordulót nektek :D

Kata :)
Most értelek meg igazán Bálint bukásával kapcsolatban. Ma reggel Balázs összekakálta magát. Mosthattam ki és le mindent. Aztán most kihányta az ebédjét, OK átöltöztettem, aztán új bodyt megint lebukta , és végül a mégújabbat megint. Kész vagyok.
És elég rémisztő tényleg látni, aogy agyerekből jön vissz az a sok a kaja.
Én csak akkor maradnék a kórházban ha én is befekhetek vele, az biztos. Hát szopik még, hogy a túróba ne maradnál vele :) A csöves vizsgálatot nem tudom, azt neked kell érezni, hogy jobb-e ha megcsinálják. Az jó ötlet, hogy kérd esetleg altatásban, bár szerintem ilyen piciket nem szeretnek altatni, ha nem muszáj, azért annak is van kockázata. Én azt mondom, hogy próbálj meg annak alapán dönteni, hogy ha megcsináltattod és nem derül ki semmi, akkor mit éreznél, illetve ha nem csináltatod meg és késöbb kiderül, hogy valami gond va, akkor mennyire tennál magadnak szemrehányást azért, hogy most nem csináltatad meg. Érted, amit írni akarok? És az is kérdés, hogy mi derülhet ki és azt hogy tudják orvosolni, ha csak savlekötőt kap, ahogy Hajni írta, azért nem érdemes megkínozni. Illetve az is érdekelne, ogy nem ér-e rá ez a vizsgálat ha nagyobb lesz egy picivel és jobban felfogja, hogy mi miért történik. Bár az is lehet,hogy jobb tlesni rajat, amíg pici. Fúúúú nem tudom, mit tennék a hyledben. Ez most olyan nesze semmi, fogd meg jól tanács lett :oops:


Én most azon aggódóm, hogy miért hányta ki tegnap is meg ma is az ebédet. Tegnap megyes krumpli volt, ma barackos alma, egyiket sem most kapta először, és reggel este nem hányt, amikor csak tejet kapott. Ha beteg lenne, akkor gondolom az is kijönne belőle. Lehet, hogy túl mohón evett? Vagy a dentinox hánytatja meg? Most midenesetre visszafordítom és elöbb kap szopi és aztán egy félórával késöbb ebédet és egy darabig hanyagolom a dentinoxot is, bár eddig csak este kapott, csak ma nagyon sírt ebédnél is. Jobb ötletem nincs :(

wish
 
 


Na túl vagyunk a szurin. Sokkal jobban viselte, mint a 2 hós oltást - azután 10 percig sírt, most 2-3 p múlva megvígasztalódott. 5 perccel rá, hogy eljöttünk bedobta a szunyát, és 3 órája durmol a kis drágám.
Jó hír:
6100 g 63 cm
Rossz hír:
Van egy beutalónk, mert kuki-gondjaink vannak. Pisilés előtt felduzzad a kuki, bőr alá folyik a cucc, utána jön ki. Holnapra kaptam időpontot a dokihoz, akkor majs okosabbak leszünk, mi a teendő

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kata!
Szegény!
Szerintem beszélj az orvossal amikor bementek!Lássa rajtad az elszántságot,hogy igen is te nem mész bele akármibe!!Utána probálj dönteni! :?
Mindenféle képp maradj bent a picivel!Oldják meg!!!
Te még szoptatsz!!
Engem nem engedtek befeküdni amikor Marcinak tüdögyulladása volt és kicsit kikeltem magambol! :evil: Mondták,hogy ö már nagy (2,5 :shock: )nem maradhatok!Mondtam-ok de akkor nem hagyom itt a gyereket(hogy látja el magát,föleg,hogy infuziora volt kötve :( )!Ja,akkor megtudjuk oldani,hogy anyukát is felvesszük az osztályra!Mondtam -akkor oldjuk meg! :evil:
Szoval ne hagyd magad és ne tudjanak rád beszélni semmit!
Annyira nagyon sajnálom,hogy be kell mennetek! :(
Lehet én sem engedném a szondát csak ha valami nagyon olyat mondanak ami nagyon de nagyon indokolt!Mert a gyomorszáj és az izomzat az abszolut ultrahangal vizsgálhato!
Szoval én sem tudok tul okosat mondani! :(
Vigyél be bébi vizet azt nem kell forralni,egy viz forralot vagy egy cumisüveg melegitöt,abba tudod a vizet melegiteni!
Van Jana,Hipp,és Humana 0,5l baba viz.Egyiket sem kell forralni!
Mikor kell bemennetek?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Kata!
Azt hiszem, tényleg jobb lesz ha utánajártok ennek a sok bukásnak. Hiszen már mászik, kap szilárd ételt is, mostmár el kellett volna maradjon... Mindenképp ragaszkodj hozzá, hogy végig bent lehess (hiszen szopik!). És legyen az első az UH, és attól tedd függővé a szondát, hogy ott mi látszik. Én azt gondolom, könnyebb picinek átesni ilyen vizsgálaton, ha mindenképp kell, inkább most mint később, amikor nem tudod egyszerüen lefektetni.
Nagyon drukkolok, hogy azért mégse kelljen szondázni!
Wish!
Nem szedtetek Ti össze egy kis hasmenéses bacit? Nekünk volt februárban 2 napig (de az 40 fokos lázzal jött).
Kismokus!
Az én nevem az ami az avataromban van, a Kaáli lehet hogy nem kéne rá (nekünk ugye Luku pl. önálló szerzemény)
Pézsé!
Szerintem először a HA péppel próbálkozz, abba én pl. gyümölcsöt tettem Emesének, akkor kevésbé hizlal (ugyan Nektek nem kell ilyesmire figyelni).
Köszi a válaszokat az alvásra, engem ezek szerint a 2 nagy elkényeztetett.
Luku 4 hónaposan 70 centi és 6900 gr, 42 fejkerülettel.
Mi még sosem voltunk szemészeten!!! Ez nagy baj???

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Kata!
Én azért az UH eredménytől is függővé tenném a dolgot. Illetve most lehet hülyeséget írok de nem itt írt valaki valamilyen más módszerről? Esetleg máshol máshogyan csinálják... És én sem hagynám magára. Harcolj anyuka! Nehéz ügy... :? :(

Én meg megint eltűntem egy időre! Füvesítettünk meg gatyába ráztuk a kertet. Persze ahogy elszórtuk a füvet másnapra jött a hajnali fagy... :cry: :cry: Remélem azért lesz belőle valami...
Amit mindenképpen szeretnék leírni hogy nagyon szépen köszönöm mindenkinek a jótanácsokat! Nagyon kedves volt tőletek!!!! :lol: :lol: Szinte mindent kipróbáltunk már közülük, de most hálavalahára a szopis tanácsadónő javaslata bevállt!!! És azóta valami csúúúcs új kiscsajom lett :lol: :lol: :lol: !!! (azért lekopogom kop-kop)
Kérdezhetek??? :lol: :wink:
Mikortól kezdenek mászni?(tudom mindenki máskor ) csak kb :lol:
És mikor nő az első fogacska?

A lényeg a lényeg!!!!
Köszönök minden segítő hozzászólást :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Na, nem tudom, mennyi időm van, úgyhogy csak nagy vonalakban…

Hajhullás: Nekem, mint állat, már hónapok óta. Eléggé idegesítő, de már hozzá szoktam. Még fésülködnöm se kell, úgyis hullik mindenfelé. Én is leginkább összefogom.

Pompi,
Gratula az 5. hónaphoz! Nemsokára mi is utolérünk ám! Annyira durva, most születtek! A szemészet téma engem is meglepett, hogy ez most kötelező vagy csak szorgalmiból viszed őket, vagy vmit esetleg észrevettél. Nekem eszembe nem jutott, illetve eszembe jutott, csak úgy gondoltam elég majd 2-3 évesen. Apa nekünk is vaksi, és már rám is rámférne egy szemüveg.

Rendelés: a csomim szerintem már úton van. Mothercare kiesett, úgyhogy utánrendeltem még nextet, már alig várom, hogy megérkezzen!

Anikó,
Hát Ágolyó nem semmi! Ezek szerint súlynövekedésre számítsak, ha elkezdem a hozzátápit? Mert képzeld, annyira durva, hogy Olivér naponta 3x eszik, akkor is 60-120 között. Tegnap 2x60-at, és este 120-at evett! Elég gáz, na nem is hízik! Ágoston hányszor eszik egy nap? Hogy szereti a sportkocsiját? Nem rossz neki, hogy nem tud nézelődni? Ő még nem ül, igaz? Tök bajban vagyok, mert kabátban már nem fér bele a hordozóba, úgyhogy nekünk is a sportrészt kéne ráhúznom a kocsira a hordozó helyett. De attól tartok, hogy ha abból nem tud kinézni, akkor ordít itt nekem!

Orsi,
Bogarat ültettél a fülembe ezzel a reggel azért kevesebb, mert mi is, meg párologtat meg stb…. Úgyhogy nem volt nehéz ezt elhitetni magammal! Tényleg ilyen fontos ez a szemvizsgálat? És miért ilyen korán? Nagyon állat az új avatarod, még nem volt alkalmam megdícsérni! Orsi, te milyen autósülést ajánlasz, amit még visszafelé is be lehet kötni, de azért még sokáig jó?! Olvastam Kismókus linkjét, de ott a Römert favorizálta nagyon az újságíró, de ugye az nem köthető be háttal. A Concord-ra meg nekem azt mondta a Brendonos pasi, hogy kicsi az ülésrésze. Kabátban már nem fér bele a hordozójába, már kabát nélkül is nehezen.

Emma,
Annyira gáz, hogy ennyi ostoba dolog előfordulhat a kisfiúk kukijával! Én úgy tudom, hogy ilyan esetben, mint ami Zalánnak is van, oldani kell a letapadást, mert begyulladhat neki. Szerintem járj utána hová viszed, mit-, és hogy csinálnak majd vele, mert elég barbár szokások vannak!

Képzeljétek, a gyerek faktum-ágya eltört! Az ágyrácsban van két nagy göcsört (magában a fában ), és az egyik eltört! Ja, és úgy, hogy a gyerek szinte sosincs benne, mert velem alszik a nagyágyon! Mennyire durva! Felhívtam vmi nagyfejest, aki mondta, hogy ennek a bútorcsaládnak a gyártójával nincsenek vmi jóban, de azért megígérte, hogy 2-3 héten belül kapunk egy új ágyrácsot. Jó, mi?!


Wish,
Gartula a fogacskához!

Pézsé,
Nyugi, én sem igazodom el a tejpépekbébiételeksinlacmegistentudjamégmik világában. Majd biztos én is kérdezek!

Fölébredt.....
20140901102739
 
 


Lányok, köszönöm.
24-én megyünk. Én azon parázok, hogy ottaludni hagynak-e vele, mert nem akarom, hogy nélkülem ébredjen, idegen helyen. Egyébként is 1 óra az út, akár haza is tudunk jönni, éjszaka úgysem vizsgálódnak, és akkor legalább a helyén alszik...
Valahogy én is úgy érzem, ahogy Wish írta, könnyebben viselem azt, ha felesleges a vizsgálat, és MEGNYUGSZOM, hogy semmi baj, mint azt, hogy nem viszem el és baj lesz. Tényleg ijesztő az állandó hányás, bár nálunk tej vagy kaja, édesmindegy.

Wish! A Dentinoxtól hányhat, mi azért nem használjuk. Próbáld ki nélküle hány-e...

Melcsi! Én is úgy gondolom, ahogy Te, amíg kisebb, könnyebb egy ilyen vizsgálatot megcsinálni. A másik az, hogy hátha elmúlna magától...

...kis drágám most próbálkozik a felállással, olyanokat esik... :P

dkata
 
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kata: Annyira sajnállak! :cry: :cry: Csak saját vélemény mondhatok: én a végére járnék! Inkább mondjam azt a végén, hogy fölösleges volt, de tudom, hogy a gyermekem rendben van. Úgyanakkor ha ebből kifolyólag baja lenne, azt soha nem bocsátanám meg. Úgy gondolom járj a végére!

Hajni: Talán kezet is foghatnánk a gyermekeink evésével kapcsolatban. Az elmúlt pár nap jól evett, de ma: éjszaka 2-szer 130-130-at, de nappal csak sütőtököt evett (ma először). Ja, és a vacsi (tejpép+tápszer). :roll:

Melcsi: HA pépet és tápszert eszünk! Hogyan csinálod a gyümivel? Írjál már pár ötletet!

Zsu: Petra szerintem fogzik! Éjszaka nyugtalan volt, nyáladzik, állandóan a kis ínyét piszkálja és néha sír ha hozzáér! Nekem már 5 hósan volt fogam. :shock:

Wish: hányás :cry:

Emma: kuku :(

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Pézsé!
Én ma pl ugy adtam a barackot(mert nem eszi :? )hogy megcsináltam egy kis sinlac pépet és amit összeturmixoltam barackot abbol kanalaztam a péphez kb a felét!Igy hogy a pép volt a jobban érezhetö izü meg is ette fintorgás nélkül!
Csináld meg a tejpépet külön a gyümölcs pépet is külön és kanalazd össze!
Elöször mindig egy féle gyümit tegyél bele!Szerintem kiprobálhatnátok a Sinlacot mert tényleg nagyon fini!
Én pelyheket majd csak akkor teszek bele ha egymagában eszi meg a gyümölcsöt!
Ilyen van bio köles,rizs,zab, a többi nem jut eszembe :roll: !
Ezekkel is lehet süriteni és sok bennük a vas!Viszont a gluténra oda kell figyelni!
Szerintem mást egyenlöre nem érdemes beletenni!

Hajni!
Nekem Ágoston szépen eszik napközben és ez a hozzátáplálás nem zavarja be a kis napi ritmusát(ugyan annyi szopi van) de az hogy éjjel eszik még + 4x nem tudom hova tenni :? !
Mondjuk azt hogy mennyit nem tudom!Nem mérem! :roll:
Még nekem sem jött mega cucc pedig a lány visszaigazolt,hogy minden megvan!

Emma!
Sajnálom a fütyi dolgot!
Még Marcikámmal nekünk is lesz egy körünk! :evil:

Wish!
Lehet a dentinox hányatja meg Balázst!
Sajnálom,a hányást nagyon!

Melcsi!
Végül mikorra tettétek a nyaralást?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsuska!
Mit tanácsolt a védönö????
Mászás.....elöször is fordulással "edzik" magukat és utána hason probálgatnak felhuzodzkodni!Vagy is a kis lábukat maguk alá huzni,abbol lesz a négykézláb-kutya poz!Elöször kicsit hintázva és utána egy kis orra bukással megspékelve jön a mászás!Pl Bálint 5,5 hosan állt négykézláb(ha jol emlékszem :oops: )Ágoston még ettöl messze van! :roll: De a lányok ált.hamarabb csinálnak sok mindent!
A fogzás ugyan ilyen változo!Van akinek 2-3 hosan már kibujik de az sem baj ha csak egy év körül van kettö össz-vissz!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Kata,
Szerintem is jobb minél előbb megtudni, hogy van-e valami baj, de nagyon-nagyon drukkolok, hogy minél kevesebb fájdalommal és macerával ússzátok meg! Hátha nem is kell befeküdni a kórházba és elég lesz csak az uh!

Emma,
Mi is ma voltunk szurin. Nálatok beadja háznál a doki? A miénk azt mondj, hogy az ÁNTSZ nem engedélyezi és be kell mennünk a rendelőbe. Ma mondjuk csak öt percet vártunk, de a múltkor több, mint egy órát, mivel egy héten csak 1x van 3 óra egészséges rendelés :evil: .

A.

Kép
bandika
 
 


Anikó: Köszike! Éppen ilyen fortélyokra gondoltam! Meg lehet ezt tenni üveges gyümevel is.? Úgyanis a mi városunkban, olyna mint Bio, nincs! Sőt, a zöldségessel beszéltem a piacon és Ő is azt tanácsolta hogy a barack nem marad ilyen szép, már ilyenkor ha nincs felfújva! Tehát adjan inkább a konzervet. Ezt én is így láttam jobbnak! Persze almám az van, de barackot és tököt azt üvegest kap! Ja, meggyem is lesz!
Szerinted gáz a üveg? Vagy rosszul látom ezt a gyümi dolgot?

Szép napot mindenkinek! :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Emma, szorítok mára!

Pézsé! Én tettem el barackot meg meggyet akkor, mikor szezon volt! Meg tököt, cukkinit, karfiolt, spenótot, sóskát... amit csak lehetett. Meg folyamatosan nézelődöm, nekem szerencsém van, az unokatesóm zöldséges, ő szerez be bio-t is. :lol: Amit Anikó feltett linket, azok vidékre is postáznak, ha szeretnél neki, szerintem megrendeled, megpucolod, adagokban fagyasztod: és könnyebb főzni. Nekem így van a husi, a sajt is. (Én nem szeretem előre megfőzni és fagyasztani pl. a húst, mert én akárhogy csomagolom, érzem h hűtő íze van. Így a gyereknek is frissen főzöm.)
Az üvegessel semmi baj, csak a főzelékek tök egyízűek. Én pl. a tököt kaporral és fokhagymával, a cukkinit bazsalikommal csinálom neki. Ez a kettő a kedvenc (meg persze az édesek, mint almaszósz...). De pl. répát meg salátát, banánt csak biot vennék neki! Szerintem megéri, később térül majd meg, annyi az allergiás gyerek/felnőtt.

Orsi! Hova lettél? :cry: Vettem biomargarint, próbálok ma kekszet sütni Bálintnak. Majd beszámolok.

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: