Új privát üzeneted érkezett!

Csajok! Azon gondolkodtam, hogy bármennyire is próbálnék, nem tudnék olyan kismamit mondani a taliról, aki ne lett volna szimpatikus! De tényleg! Szerintem mindenképpen meg kellene majd később ismételni!
Mára befejeztem a nyalizást! :lol: :lol: :lol:

Kép
pété

Na, tessék, egész nap olvashatjátok igéző soraimat! :lol:
Gyorsan írjatok sokat! :lol:

Kép
pété

Sziasztok!

Mni, fotók szuperek! Ezer köszönet érte!

Kutyák: nálam gyakorlatilag faji választóvonal van a harci kutyák és a többi kutya között. Biztos sok múlik a nevelésen, de - így teljesen laikusként szemlélve az eseményeket - nem minden.

Jim! Ne viccelj :)

Évi! Nem tudsz időpontot kérni a védőnénihez egy doppleres vizsgálatra? Ha hallod a babóca szívét, biztos elmúlik a para.

Norco!
Lassan-lassan küldök emailt.

Én tegnap voltam 16 hetes vizsgálaton. Misivel minden rendben, épp nagyokat szaltózott a hasamban az UH alatt. (Ha a lányok tényleg mozgékonyabbak, akkor lehet, hogy Misi lány :))
Ma voltam AFP-n, azt mondták, jövő hét csüt.-re lesz eredmény. Meg volt hepatitisz szűrés is. Az tök kiborító volt: Egy másfél ujjnyi átmérőjű műanyag csőbe kellett belepisilni, de csak a középsugárból, ám csak, de pontosan, egy adott jelig. Ha férfi lennék, talán menne... Fogalmam sincs, honnan mennyit sikerült beletenni, de aztán le kellett öntenem belőle (pedig direkt volt vmi por a steril csőben), mert túl ment a jelen. Ezek után az lesz a csoda, ha értékelhető mintát adtam.
Nektek nem volt ilyen problémátok? Csak én nem tudok rendesen pisilni? Arra már gondolni sem merek, mi lenne, ha pozitív lenne a teszt.

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!

Igen van, én a bébilap.hu-n találtam (kínai) ,és aszerint nekem fiam lesz, ami azóta, mint tudjuk be is bizonyosodott.

Kép
kikó70

Már én is akartam kérdezni, hogy mikor lesz a következő tali? :) :wink: :lol:

KépKép
KépKép
mni

esztereu: én tegnap voltam a Jánosban, amin ma te. Megdöbbenve láttam én is a műanyag csövet. Mondtam is a nőnek, ezt hogy gondolja, erre ő tök bunkón beszólt, hogy eddig mindenkinek sikerült. Mondom neki, adjon egy poharat is, átöntöm. Erre ő, ez a cső steril. Mondom neki, adjon egy steril poharat is hozzá, na akkor nagyon kiakadt:))))))Ja, végül nekem is sikerült, de félig lepisiltem a kezem, a WC-ben meg nem volt szappan, hogy kezet mossak. Ja, és csak a férfi WC működött a labor mellett, klassz volt.

Nekem a Milánra a kínai naptár lányt ír, most a babucira meg fiút. Majd meglátjuk.

Pété: valahogy te lányos anyuci vagy, szerintem kislányod lesz! Amúgy én is azt gondolom, nekem mindenki szimpi volt a talin, csak sajnálom, hogy nem beszélgettem mindenkivel :(

Az ingát próbáltátok? Nekem 2 fiút és 1 lányt jelzett.
Vendég

Ja, és esztereu, én is túlpisiltem, de jelig leöntöttem :wink:
Vendég

Eszter!

Ugyanez volt a problémám. Próbáltam beletalálni, aztán sok lett, én is kiöntöttem, aztán kevesebb lett....
Őszintén.... lesz....m!!!

Pati!

Segíts kérlek. Van egy cicánk, 5 éves, kislány, ivartalanított. Nem szobacica, kertben van, amikor akar és otthon vagyok, bejön, sőt bent alszik éjszaka. Nyáron ugye azért inkább csavarog, de ősszel és főleg télen még napközben is bent marad. Teljesen szobatiszta, sőt el sem végzi alomba a dolgát, mindig kikéredzkedik, még éjszaka is. Hétvégén költözünk kertes házba, eddig egy társasházban laktunk, és annak a kertjében kolbászolt, kutya se közel se távol. Mi legyen, mit csináljunk, hogy ne vesszen el, hogy ne bántsák a szomszédban és az utcán lévő kutyák. Szeretném, ha megszokna az új helyén, ott is alhat természetesen bent a saját kis helyén, de hát minden idegen lesz neki. Annyira aggódom, nagyon szeretem Őt! Van egy furcsa érzésem is, hiszen amikor hozzánk került ici-piciként, akkor halt meg a nagynéném, akit imádtam, és Ő nagyon szerette a cicákat, volt is neki egy pár. Szóval, légyszi ne nevess ki, azt gondolom, hogy Ő küldte nekem ezt a cicát. 4 kiscica közül, Ő volt az egyetlen, aki odajött hozzám, sőt a lépcsőházon keresztül bejött a lakásba. A tesóit meg sem lehetett simogatni, tök vadak voltak.
Kérlek, adj tanácsot, hogy hogyan védjem meg az ismeretlentől!!!

Előre is köszi!

Ildi

Kép
kikó70

hepatitisz szűrés? ilyet mindenkinél csinálnak? még nem is hallottam róla, persze lehet, hogy benne volt a teljes vérképben..?

eszterxx - ez tényleg fura doki, én úgy tudom kb az a normális ha havonta megy az ember az elején. szerintem is menj el 4Dre, amúgy is akkora öröm látni, pláne, hogy nálad még nem mozgott, biztos nagy élménye lenne, meg megnyugtató ha minden ok

pété - egy barátnőm 14 kg-ot !!! fogyott a terhesség alatt, ok, hogy 90 kgról indult nade akkor is. szóval mindenki másképp működik. ja és visszafelé is, most 9 hónapos a baba de már visszahízta.

Niki, hol voltál szülésfelkészítésen? a Kútvölgyiben is van vajon?

állatügyben - nálunk két kijárós cic lakik és ráadásul az egyik még a leendő gyerekszobában, mert még nincs berendezve. már a toxoplasma miatt is aggódtam, mert hiába vannak 25 éve macskáim még nem sikerült ezidő alatt elkapnom így még nem vagyok immunis. de egyelőre kis távolságtartás és simi után kézmosás van. a babaszobából meg majd kitiltjuk őket és majd figyelünk, hogy ne ólálkodjanak. nincs jobb ötletem, nem fogom őket 7 év után utcára tenni....tök jól megtanulták azt is, amikor a hálóból kitiltottuk őket, mondjuk most marad a nappali-konyha - dehát kijárnak, majd feltalálják magukat. bárcsak a tapéta leszaggatásáról is le lehetett volna az egyiket szoktatni. márciusban költöztünk az új lakásba áprilisba már az összes tapétázott fal 1 m magasságban lehántva. na akkor azért fontolgattam, hogy keresek neki más lakhelyet...

KépKép
judit18

Mi ez a pisilős izé??? Ez valami új? Eriknél nem kellett, az tuti, és én úgy tudtam, hogy a hepatitist is vérből nézik. Legalábbis úgy rémlik, hogy az AFP-s vérvételen nekem még teljes vérképre és hepatitisre vettek vérmintát két másik kémcsőbe.

Pété, :D, nekem is mindenki szimpi volt :D :wink: ! Majd legközelebb máshogy ülünk, hogy a többiekkel is tudjunk ismerkedni egy picit.

Kép

Kép
mzx

Jim, még ma is csak a férfi wc működött, fujj.

Azt még nem írtam, hogy a doki megkérdezte, hogy hol tartok a kilókkal. Szerencsére a találkozós vacsit addigra már lesétáltam, úgyhogy fixen tartom az 5kg-os hízást, amit komoly szemlesütések közepette bevallottam. Azt mondta, hogy hm-hm, jó, tartsam ezt a súlyt a 20. hétig, max.1 kg hízás esetleg. Lehet, hogy menni fog, legalábbis szurkolok magamnak, mert az elmúlt 1,5 hétben nem híztam. Igazából ahogy nyugszom, és kezdem elhinni, hogy a gyerekkel minden oké, úgy kevésbé vagyok éhes, ki érti ezt :roll:

Még valami: úszás
A placentám még mindig lent van, úgyhogy még nem kezdhetem el a terhestornát. Viszont a doki az úszást nagyon javasolta, azt mondta, ha összeszedek egy kis gombát még abból sem lesz baj. De nem szoktam elkapni ilyesmiket.
Van ötletetek arra, hogy kismamaként hova érdemes úszni járni? (Budán)
Egyelőre odáig jutottam, megnézem, hol tartanak AquaNatalt, hátha ott tisztább a helyzet :?

Eszter

Kép
eszter.eu

PLEASE HELP ME!
Tudna valaki egy jó varrónőt? Van egy halom anyagom, amit kismamarucinak vettem, nagyon ócccsón, de a varrónőm elköltözött a világ végére! Hihetetlen, hogy Pesten nem lehet takarítónőt és varrónőt találni!!!!!!! :cry:

Kép
pété

kikó - nálunk hasonló volt, mert kertes házból költöztünk társasházba és kijárnak. mi annyit csináltunk, hogy az első 2 hétben még nem engedtük ki őket egyedül, ha kimentek körülnézni, velük mentünk és visszahívtuk őket ha messzire elkalandoztak. így megtanulták, hogy hova kell visszafutni ha gáz van. pedig nálunk is a kert mellett néha gazdátlan kutyafalkák rohangálnak néha.

KépKép
judit18

Ildi: megható a történeted. majd Patrícia biztos mond vmi okosat.

hepatitisz: én nem vagyok benne biztos, hogy azt nézik ami a csőbe pisilésünket illeti. ugyanis csak bakterológiai lapot adtak hozzá, ami szerintem inkább annyit jelent, hogy Escherichia Colira tenyésztik ki, ugyanis a hepatitis fertőzést meg vírus okozza, nem baci. Nekem sokszor csináltak ilyet, mert régen örökké felfázásos gondjaim voltak, urológián csináltak bakter tenyésztést. (de ott nem csőbe kellett pisilni, hanem sima műanyagpohárba....) A terhesség alatt sem jó, ha van Coli, mert a baba szüléskor fertőzödhet. Mármint a bélben természetesen van E. Coli, csak ha a húgyutakat szállja meg, no az a gáz.
Vendég

az aquanatalnak is utánajártam (most hirtelen mindenhez értek...)
a mom wellness-en kívül én nem nagyon találtam mást bpen, de végül úgy döntöttem, hogy azt kihagyom, mert olyan sztorikat hallottam, hogy a gyúrós pasik néha beülnek edzés után abba a kis medencébe leázni és nem szólnak rájuk. szóval brrr...

én a húgyúti fertőzésem (alias felfázás) után nem kockáztatok.

egy sima uszoda valószínű jobb, csak ott nincs ált. aquanatal (vagy nem tudok róla). hát, hogy melyik tiszta...?
én csak logikázom, hogy minél nagyobb egy medence annál jobban eloszlik minden és jobb ha nem nagyon melegvizű mert abban jobban tenyészik minden
judit18

pété, tudok varrónőt, csak Pécsett. Én is ott varratok, majd anyukám elpostázza a gatyáimat. Itt hihetetlen árak vannak, tegnap az asztalos akart hülyének nézni. Van egy konyhabútorom, ami csodaszép, még Pécsett csináltattam. sajna a mostani lakásunkba nem jó, így kicsit át kéne alakítani. Mit mond itt Budakeszin az asztalos??? 130 ezer+anyag. Mit mondott a vidéki asztalos??? Kétszeri felutazással (4*220 kilóméter) 45 ezer+ anyag. Erről ennyit. Így jövő héten Pécsről jön az asztalos...

esztereu: nincs kedved Budakeszire jönni? Az egyik újságban láttam, hogy van direkt terheseknek Acqua Fitness az Acqua Panzióban. Én elmennék szívesen.
Vendég

Esztereu: Csaba utcai uszoda, ott tartanak babaúszást is, biztos tiszta!

Pisilős izé nekem sem volt, bár még sok mindenem nem volt...

Mni, genetikau UH nem maradt ki, csak az a doki csinálta a Bolgárkerékben, akit kirugattam utána... benne pedig semennyit nem bízok... mindegy, megpróbálok várni pár hétig, mert a múlt hét horror volt, aztán megyek valahova 4D-re. Olyan jó olvasni a leveleiteket, hogy bukfencezik, mosolyog, stb...

Pati, TÉNYLEG így van!!!

Akkor rögtön még egy kérdés: ha a páromhoz költözöm, akkor ott van két macska és a kajla vizsla (nem mórozus, négy éves kajlaság és ha minden jól megy, akkor amikor én szülök, ő pont tüzel és hamarosan kiskutyák!!!). Ők mind kijárósak, szabadon mászkálnak udvar és ház közt. Az én macskám életében nem látott szabad területet, más állatot sem, mi lesz, ha őket összeeresztem? 4 évesen meg tudja vajon még szokni? És nem fog elkóborolni? Mit tegyek?

Ja, és még egy Patinak: el leszel fenekelve, hogy mindent észreveszel :lol: nem vagyok én olyan érzékeny kismama, hogy holmi kisfiamos dalon, meglepi tortán elbőgjem magam!!!!! A tüsszentést próbáltam visszafolytani :lol:

Kinai horoszkop: akkor nekem is lányom lesz minden fius UH eredmény ellenére

Találka: nekem is mindenki szimpi volt, de azon vigyorogtam itt magamban, hogy mi lenne, ha Pété levelére mindenki elkezdené leírni, hogy neki ki nem volt szimpi és egy pozitiv mondattal tönkremenne az egész 2008. márciusig parázók topic :roll: !!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok Lányok!
Most csatlakoznék Hozzátok. Vasárnap töltöm 2.terhességem 20.hetét, márc.10-re vagyok kiírva. Van egy gyönyörű 27 hónapos kislányom, Olívia.
Rettenetesen fel vagyok háborodva a kismamák felelőtlen és fölösleges idegesítése miatt, amit az AFP körül csinálnak. Nem tudom valamelyikőtök van-e, vagy volt-e hasonló helyzetben mint én.
Rendesen a 17.héten vizsgálták az AFP-met, ami 1,5 hét után kiderült, hogy túl magas, 3,1 MOM. Majdnem frászt kaptam a három nap alatt, mikorra időpontom volt UH-ra. Kiderült, hogy semmi baj a magas AFP szerinti betegségeket néznve (nyitott koponya, hátgerinc...), DE azért további észrevétel nélkül véletlen sem jöhettem haza. Most azzal idegesítenek, hogy a baba koponyájában két cysta van, ami nem vészes, és minden babánál van, de azért már ideje lenne felszívódni, menjek genetikai tanácsadásra. A vizsgálóorvosom (nem azonos az ultrahangos dokival) szerint a tanácsadásra egy napi hideg élelemmel és füldugóval készüljek, annyi ijesztgetésben lesz részem. AKKOR MINEK MENJEK??? Kérdem én. Szerinte, ha a cysta 10 mm alatt van, akkor nem utalhat genetikai rendellenességre. Egyébként is ez akkor lenne gond, ha pont alacsonyabb lenne az AFP-m.
Gyerekek! Szerintem nagyon túlzásba viszik ezeket az alapos vizsgálatokat. Kislányomnál csupán három évvel ezelőtt ilyenkor a kezdetlegesebb, kórházi uh-n még a gyermek körvonalait is alig láttam! Szerintem ott a 15 mm-es cystát sem vették volna észre.
Szóval lányok, félre a felesleges aggódással és próbáljuk élvezni azt, ami megadatott nekünk!
Sziasztok: Livi
lusie

Köszi Judit!
Akkor asszem maradok a Kondorosinál. Az közel van és nagy. AquaNatal még van amúgy a Rubin hotelben és a Hóvirág Wellness Kp.-ban is. Legalábbis 2 hónapja még volt. (Sajna ez is tornának minősül, így engem nem érint.) Állítólag az AN-osmedencék tisztábbak, mint az átlag. Asszem még futok egy kört az ANTSZ-nél, hátha tudnak ők is mondani vmit.

Eszter

Kép
eszter.eu

Eszter, nem csalódtam :lol: :lol: :lol:

Kép
kikó70

Judit!
Nálunk a toxoplazmát és a hepatitist az első laborral együtt viszgálták (vérből). Mondjuk itt Fehérváron ezeknek az elemzését az ANTSZ végzi, és annak az eredményét a védőnőhöz küldték nekem.

Eszter.eu
Ez a kémcsöves történet nekem még új :shock: !

Kép
tand

Jajj, két Eszter van... :oops:

Az üzim, Eszterxx-nek!

Puszi

Kép
kikó70

Eszter köszi. Jövő hét szerdára van időpontom a védőnőhöz. Addig csak kibírom valahogy. :roll: :roll:

Pété, ahol én vettem a ruháimat, ott méretre is varr a hölgy. A XI. kerületben van. Itt a webcíme: www.gportal.hu Ha a keresésbe beírod az elenor szót, kiad minden infót róla. Próbáld meg! :wink:

Szia Livi!
Üdv köztünk! Itt nagyon jó helyen vagy! Ha egy kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy mennyi mindenkit paráztattak az AFP miatt.

Évi

KépKép
kvaszeva

[quote="eszterxx"]
írta:
eszterxx
Találka: nekem is mindenki szimpi volt, de azon vigyorogtam itt magamban, hogy mi lenne, ha Pété levelére mindenki elkezdené leírni, hogy neki ki nem volt szimpi és egy pozitiv mondattal tönkremenne az egész 2008. márciusig parázók topic :roll: !!

ESSSSZÜLYEEEEEE!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kéééész vagyoooook!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Állat!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Szia Livi!

Sajnos kicsit későn érkeztél, ha előbb jössz, hétfőn velünk együtt tömhetted volna a pocid.
Így csak a fejedet tömheted a rengeteg hülyeséggel, amit itt összehordunk. :roll:
De ha Neked ez kell..hát Isten hozott a csapatban! :lol:

Kép
Kép

mpatr

Üdv Lívi! :lol:

Teljesen igazad van az AFP ügyben,főleg annak tudatában hogy ezt csak itt nálunk Mmagyarországon tekintik csak önmagában mérvadónak.Tőlünk nyugatabbra már ez rég nincs így :?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Olyan béna vagyok!!!!
Hogy kell bállítani vonalzót, képet???
A profil módosítási leírás nekem kínai!
Vonalzóm már van a babafalváról! Segítség!!!
Sziasztok: Livi
lusie

Miért nem értem ezt az utolsó mondatot??? Hallóóóóó!!! Buta vagyok???
Ha leírja mindenki, hogy ki nem volt neki szimpi, akkor az miért pozitív? És mi köze van a parázáshoz? Atyavilág! Ennyire primkó lennék, hogy nem értem? Vagy csak fáradt???
Tanítónénik! Pumperka! Kölyök! Tessék ezt elmagyarázni nekem!

Livi! Üdv közöttünk! Sajnos pont lecsúsztál egy "tuti-topic-tali"-ról, de reméljük, legközelebb Neked is készíthetek névtáblát! :lol:

Kép
pété

Jimm! Én már beszéltem a múltkor a budakeszi aquafitness oktatójával. Most nincs elég ember, de hza összegyűlünk oda többen, akkor vállalja. Nagyon szimpinek tűnt a telefonban.

Judit! A cicákat nem igazán lehet megvédeni.. Viszont rengeteg eszük van és nem mennek a szomszédba a kutyákkal ismerkedni....fokozatosan engedd ki őket és hagy tanulják meg maguktól a veszélyeket. Nagyon óvatosak lesznek, hidd el!!

Dupla x-es Eszter ügynök! :lol: A kutya-cic összeszoktatás kemény dió, kutyafüggő. A vizsla pont kétesélyes, egyrészt vadászkutya, tehát elég erős a zsákmány utáni kajtatás benne, másrészt nagyon jóindulatú és nagyszívű.

Tényleg és akkor mi lett volna, ha pété beírja, hogy mindenki milyen szimpatikus volt neki, aztán egyesével mindenki visszaírt volna, hogy neki is mindenki, kivéve a Timit..
Húú, ez elég otromba poén volt, de azért jóóóóóóó :lol: :lol: :lol:
:oops: :oops: :oops:

Kép
Kép

mpatr

pété, nem baj, szeretünk így is :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

SIKERÜLT A KÉP!

Szóval ezek lennénk mi hármasban.
A vonalzóval még próbálkozom!
Sajnálom, hogy lecsúsztam a taliról, bár a hétvégi idegállapotom nem hiszem, hogy jó lett volna Nektek.
Hétfőn mentem UH-ra, akkor nyugodtam meg egy kicsit.
Mozognak már azok a kis Tündér-magzatok???
Nekem már a 15. héttől nagyon érezhető. Nagylánynál csak félidőben éreztem meg.

Kép Kép

Livi
Kép
Kép
lusie

Na, jóóóóól van, mostmár értem! :cry: :cry: :cry:
Haza is megyek! :cry:
Brühüüüüüüüüüü
Majd megmondom a főnökömnek, hogy miattatok mentem haza hamarabb!!!

Kép
pété

Szeretném kikérni a véleményeteket, bár tudom, volt már ez téma:

eddig biztosan tudtam, hogy levetetem a köldökvért (részletekben lehet fizetni).
De egyre több szakmai helyről hallom, hogy az eljárás szinte teljes egészében szakmailag megalapozatlan..
Érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok.

Szándékomban áll felkeresni egy ilyen centrumot, egy beszélgetést megér talán. Nincs kedvem egyedül menni, lenne aki velem tartana? (Jimm doktornő???)

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Sajnos én vagyok az utolsó, aki csatlakozhat az előtte szólókhoz, hogy milyen szuper volt a tali! Kép
A gépem megint bemondta az unalmast, azért nem tudtam rögtön jönni. De így késve is elmondom, hogy nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy már arcokat is tudok a nevekhez társítani. Csak azt bánom, hogy legyökereztem a helyemre, és így nem tudtam mindenkit személyesen megismerni, de majd legközelebb!

Itthon annyira nem hiányoztam, hogy már mindenki aludt, mire hazaértem. A baj csak az volt, hogy a kedves férjem elfelejtette kivenni a lakáskulcsot a zárból, és hiába kopogtam, csöngettem, még fel is hívtam telefonon: Kép
Szegény vak apósom csoszogott ki, hogy beengedjen, mert ő ébredt fel.

A névsor felsorolása nélkül
Kép mindenkinek, aki résztvett a szervezésben, és köszi Pepikének a taxiért!!!

Mni, nagyon jók a képek! És még én sem nézek ki olyan hülyén, mint általában szoktam a spontán képeken!

[quote="eszterxx"]J írta:eszterxxa, és Kiszazsu, volt szavazat a Te pocakodra is, éééééén tudom :lol: !

Hát mit is mondjak??? Ezen nagyon elérzékenyültem! Köszönöm! Én voltam a negatív méret. :cry:
De biztos, hogy van bent baba, mert ma voltam UH-n, és jelentem: tovább növeljük a kisfiúk arányát, mivel bennem is kuki van!!! Úgyhogy teljesen feleslegesen vitáztunk egy csomót a lánynéven, végül Apa után Vilmos lesz (Vikónak fogjuk hívni :P .)
Vendég

pété, a főnököd eddig is biztosan nagyon örült neki, hogy munkaidőben babanetezel, de most végre nagyon fog minket szeretni.

SZERETÜNK TIMIIIIIIII :D :D :D

Kép
Kép

mpatr

szóval ez a budakeszi direkt kismamáknak lenne?
engem is érdekelne ha kulturált a hely víztisztaságilag. bár én mindenről lecsúszom, mert 6ig min. dolgozom és minden előbb kezdődik :( basszus már de abban bírnám hagyni a munkát!! de még decemberig húznom kell mert jó fej akarok lenni ha visszajönnék ide (bár ezzel a 9-6/7/8ig munkaidővel nem egészen látom még hogy menedzselnék egy gyerket...)

szóval ez a hepatitis lehet, hogy benne volt a vérképemben, csak ezek szerint álnéven. most nézegettem, de nem egyértelmű melyik lehet. na mindegy, biztos negatív, mert nem volt vele gond.

KépKép
judit18

Most már komolyan jegyzetelnem kell, mert mire mindent végigolvasok a felét elfelejtem... :)
Judit, nem a Kútvölgyiben voltam, hanem Solymáron a helyi védőnőnél. Ez már a sokadik alkalom volt, de én most voltam először. Sajnos... pedig nagyon érdekes volt a téma is és az előadás is. Nem tudom a Kútvölgyiben van-e ilyen, de talán egyszerűbb helyben járni, mint bebuszozni a városba. Amúgy akartam Veled beszélni a talin, ha már egyszerre és egy helyen fogunk szülni, de nem jutott rá időm. :(
A Hepatitist nekem is mondta védőnő, hogy az AFP-vel veszik le és az eredményt majd neki küldik egy hónap múlva. Persze ki tudja, hogy a Kútvölgyiben hogy csinálják... az mindig különcködik.
Lusie üdv. köztünk!

KépKép
KépKép
mni

Amivel lógok, Lexus levele:

Szia Pati!
Csak azért írok, h szóljak, most tuti, h nem leszek egy darabig. Szombaton azért sikerült jelentkeznem, mert a sógorom vmit csinált a gépünkkel, hogy jó legyen - így a szerelőket lemondtuk, de tegnap ismét nem kapcsolt be, és így már csak sokára tudnak kijönni megnézni, h mi van. A munkahelyi gépemen pedig továbbra sincs internet.. remélem, jól éreztétek magatokat tegnap a talin!
Puszi, Lexa

Ui: ha nem túl nagy kérés, tájékoztatsz majd így emailben, amikor történik vmi fontosabb? :) Majd írok én is, h mi van velünk, aztán előbb-utóbb visszakapcsolódom majd! Ja, és pár képet kérhetek a tegnapi nagy napról? :)

Kép
Kép

mpatr

Patrícia: én is Milán után úgy gondoltam, tuti levetetem, de az immunológia tanár anno lebeszélt róla. Ő amúgy immunológus orvos, nem biológus, az orvosin tanít Pécsett. Kb 2 órán keresztül elmagyarázta a biológiai hátteret beleértve, hogy ez csak inkább üzlet, és akinek van erre pénze, tegye meg, veszteni nem fog vele. (max a pénzt) Nagyon kevés és ritka olyan betegség akad, amit majd lehet vele gyógyítani. Mert magyarázta, hogy pl a leukémiának is ezer féle fajtája van, és abból egy gyógyítható majd vele. Ne kérdezd miért, annyira nem mélyedtem bele :shock: De ha érdekel, utána nézek az elérhetőségeinek. Szerintem jobb több szakembert végighallgatni -aki nem a sejtbanknál dolgozik-, hogy mi a véleménye, mielőtt belevágtok.
Amúgy a tejfogat is lehet ám ilyen célra felhasználni, abba is vannak totipotens sejtek, csak ott mégjobban szűkül a kör.
Amúgy jönnél de Keszire az acyua-ba, ha indulna? nem lenne rossz :wink:
Vendég

írni sem tudok, Keszire, acquába :lol:
Vendég

Zsu, grat. a fiúhoz! :)
Este töltök fel egy új táblázatot, mert már annyi változás van... :) Lusie, majd küldjél Te is adatokat és Téged is beraklak majd. :) Név, életkor, hol fogsz szülni, mikor és mi a baba neve.

KépKép
KépKép
mni

Jimm, persze, hogy jönnék, azért írtam!
Már ha szemet húnytok a dagadásom felett, nem egy szép látvány vagyok, szóval olyasmi, mint a Loch nessi szörny fürdőruhában, nagy hassal....

Első körben pont a köldökbankosok véleménye érdekel. Nekem az az aggályom, hogy csontvelőből is lehet őssejteket nyerni (baromság, hogy ezek hatékonysága az életkortól függ, azért megnézem én a köldöksejteket 40-50 év fagyasztás után...

Kép
Kép

mpatr

Köszi a fogadtatást Lányok!

Én Seperné Simkó Lívia vagyok, Uzsokiban fogok szülni elvileg márc.10-én, 27 éves vagyok, ha jól állapították meg kisfiút várok és Péter lesz a neve. Van egy kétéves kislányom, Ő Olívia. Ja, és Dunaharasztin lakunk.
Köszi!

Livi
Kép
Kép
lusie

Niki, én is akartam veled beszélni, már pont a végén a bulinak néztem körbe, akkor láttam, hogy elmentél! na még van rá időnk.
én egyébként jövő csüt du. megyek a Kútvölgyibe legközelebb, ha esetleg te is akkor...
amúgy még Solymár sem lett volna túl vészes nekem, mert én Ürömön lakom de majd ott körülnézek bár eddig nem mondott semmit a védőnő ezügyben. nekem a védőnőm kb. olyan mint Eszterxx dokija, szept elején voltam nála akkor mondta, hogy majd nov. elején menjek vissza...nem liheg a nyakamban. házhoz sem akart kijönni

kiszazsu, gratulálok a kisfiúhoz!! abban a láthatatlan hasban is már ilyeneket látni :) és nagyon szép név a Vilmos

szia Livi! ha jöttél volna hétfőn biztos megnyugtatunk, már nagyjából többeknek (többé-kevésbé) sikerült afp-para után

KépKép
judit18

Hello Csajok!

Sárgán irigykedve néztem a fotókon, milyen jól sikerült a tali!! Bakker, legközelebb, ha törik, ha szakad ott a helyem!!

Eszter:
a pisiléssel nekem is állandóan problémáim vannak, merthát biológiailag nem egészen úgy vagyunk kitalálva, hogy pontosan célozva, vonalig sikerüljön produkálni - ahhoz azért kéne még egy kis y-kromoszóma!! Én a múltkor teljesen lepisiltem a kezem, ruhám, még jó, hogy itthon voltam (rutinból már inkább így viszem a mintát) - kínomban röhögtem az egészen! Ja és a hepatitist nekem is vérből csinálták!!
Mit jelent, hogy lent van a placenta? Én eddig csak időhiány miatt nem tudtam menni tornára, ilyenre nem is gondoltam..nekem a múltkori uh-s papíromon az van, hogy "mélyen" van..

Livi:
üdv a csapatban :) én ugyanígy gondolkodom - azaz engem is rohadtul felháborít ez a rengeteg vizsgálat, meg ahogy bánnak a terhes nőkkel a kórházakban, a körülményeket inkább hagyjuk..(a választott dokim viszont csúcsszuper, nagyon rendes..hálistennek) Szóval lehet, hogy rózsaszín napszemüvegben látom a világot, de én igyekszem a terhességem minden pillanatát élvezni, mert ez egy CSODA, ami kívül-belül ilyenkor zajlik!!! és nem vagyok hajlandó szétidegeskedni magam!

Kutyaügy:
nekünk van egy tünemény spánielünk, a kutyaharapás még csak eszembe se jut róla..a múltkor a macska kergette el a kajájától..nagyon vicces volt, na azért azóta már kiderült ki a kutya a háznál...A lényeg, hogy szinte az összes kutyás ügy elferdítve kerül tálalásra a médiában (higyjétek el, exszakmám..), és a háttér, ahogy Pati írta sokszor elhallgatódik. Szóval egy családhoz szoktatott okos, értelmes állattal, akivel törődnek és érzi, hogy szeretik, nincs mellőzve, nem lehet baj..szerintem.

Na megyek most már dolgozni, nem okoskodom tovább!
sziasztok!!!Manna

KépKép
kmanna

[quote="kmanna"]. írta:kmannaA lényeg, hogy szinte az összes kutyás ügy elferdítve kerül tálalásra a médiában (higyjétek el, exszakmám..), és a háttér ... sokszor elhallgatódik.

Kmanna, ez bizony nagyon nagy igazság és sajnos, nem csak a kutyás témában van így.....
(otthonszülés, stb....)

Kép
Kép

mpatr

Eszter.eu!! Nekem vérből nézték a hepát!!!!! AFP-vel együtt.

Holnap szorítsatok, hogy belássunk a lába közé!! Ja és annak, hogy ne legyen ott semmi kukac. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Patrícia: a csontvelőből ugyanúgy lehet venni, ugyanolyan sejteket, csak maceránsabb. Járj utána, max csak okosabb leszel. :wink:

lusie:üdv 8)

Kaptam névnapomra alkoholos (asszem vodka van benne) bonbont, nem kéne ilyet ennem, de annyira finom és annyira jólesik :oops: gáz vagyok??????
Vendég

Pété - szeretünk, de akkor is nagyon jó poén volt Patitól!!!!

Budakeszit lehetne szombatra is tenni, vagy bármi hétvégére, akkor én mennék!

Kiszazsu - legalább egy szélen ült a pozitív és negatív szélsőség :lol:

Kikó - tudtam, hogy nekem szól, vigyorogtam is rendesen!

Pati - én is eljövök szívesen veled, érdekel engem is és jöjjön velünk mindenki, aki biológiában jártas és kellően rámenős!

Képzeljétek, nekem tegnap a doki asszisztense kezdte el ajánlgatni a Zelion sejtbankját. Mondtam neki, adja ide a katalógust, majd felkeresem. Mondta, hogy itt egy lista, adjam meg a nevem, telefonszámom, címem, stb, majd megkeresnek. Mondtam, hogy nem adom meg semmilyen ügynöknek, erre kikérte magának, hogy nem ügynökök (persze, 400 eFt-s porszívó nincs...)
Ragaszkodtam ahhoz, hogy nem adom meg, erre mondta, hogy jó, de ha megkeresem őket, akkor hivatkozzak a doktornőre, mert csak úgy az utcáról nem úgy bánnak velem (hmmmmm??? teljesen tollas a hátam? kő a jó kis jutalék, tudom én asztat, csak nem érdekel). Amikor visszakérdeztem, hogy szerinte majd félmillió cash-vel a kezemben vajon kidobnak-e, arra már nem válaszolt...

Szóval, én is sokat gondolkodom rajta. Az elején azt mondtam, hogy mindenféleképp, de aztán annyi olyan véleményt hallottam, hogy nem éri meg, legalább olyan befektetés, mint a holdon telket venni, stb... Szóval, szerintem sejtbankot is, meg dokikat is meg kellene kérdeznünk, kinek mi a véleménye. Az én doktornőm azt mondja róla, hogy ő tuti nem vetetné le, ő fatalista, ha így van megírva, ez lesz...

Másrészt ami miatt gondolkodom róla, hogy felnőtt korban is le lehet venni, ha szükség van rá a csontvelőből, csak ott már nem olyan fiatalok a sejtek (20 év tárolás után sem azok, ráadásul arra nincs is még tapasztalat)

Áhhhh, szóval morfondírozok rajta sokat. Mert másrészről, ha bármi lesz, amihez felhasználható lenne, de nem kértem... jövök veled, Pati!

Kép

KépKép
eszterxx

kiszazsu: grat a pöcsihez :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?