Új privát üzeneted érkezett!

Angi,Kata!!

Megkaptam az elmulasztott anyagokat, azokat otthon megnéztük, és 3ra kell visszavinnem ... így lenne 1 óra üresben... ha ráérsz és lenne kedved dumálni... talizhatnánk?? Te a körútról jössz????

Szilvi
susie
 
 


Szilvi!

Az elõbb már válaszoltam? Nem is tudtam, hogy szemüvegre van szükséged? Nyomd az orrodra és az elõtted lévõ üzit olvasd el!

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Szilvi!

Igen a Teréz körútról jövök-megyek! Kb. 14.30-kor indulok el. Ott is találkozhatunk, de az Oktogonon is, vagy nemtom még hol.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 

 
 

Kata !

Nem köll szemüge :-)) csak ezt a tököt nem frissítettem és nem láttam az üzidet... De azért neked oké a dolog???
Hol tali??? Én a Margit híd felõl jövök .....


Szilvi
susie
 
 


Szilvi!

Ne foglaljuk a fórumot írok a kukacodra, telcsi számot is.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


OKSA :-)))) Tudod hol lakik a kukacom ??????

Szilvi
susie
 
 


Szerintem a mózeskosár nem szükséges, de nekem ez tetszik mert nagyon jó a fekvõfelülete a babakocsinak, ami egy pici babánál nem elhanyagolható. Tudod, sok kocsinak nem is lehet 180 fokban lehajtani a támláját. Kép A hordozó meg elég, ha kocsival viszitek valahova.

Saci
charlottee
 
 


Köszi Saci!
Mi is használtan szeretnénk venni kocsit és kiságyat is, de még az is lehet, hogy kapunk.
Segítségedet nagyon köszi
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


A Friss Kismamába már bemásoltam ezt a linket, de most is megteszem. Ezt le kell tölteni és le kell játszani. Kisfilmecske egy hüvelyi szülésrõl. Érdekes. Kép[url=http://mysite.verizon.net/vze1w13x/index/b54321.mpg" TARGET="_top]http://mysite.verizon.net/vze1w13x/index/b54321.mpg[/url]

Puszi

Saci
Névtelen
 


Virga!
Úgy emlékszem, hogy amikor én szültem, akkor ki volt rakva a gyerekágyas osztályon a lista, hogy mitõl lehet egy kórházat bababarátnak nevezni.
Hát az alapján és amiket én és ti is tapasztaltatok, már rég nem bababarát a MÁV Kórház. Kép

Merci! Akkor biztos meg is mutatták neked, hogy hogyan kell helyesen mellra rakni Nandát és mik a jelei, hogy valóban jól is szopizik. Szerintem, ha erre figyelsz és nem hagyod, hogy úgy szopizzon, hogy pl. fájjon a melled, vagy csak a bimbót kapja be, akkor biztos jól fognak menni a dolgok! Csodállak a kitartásodért!!!

Virga! Téged is! Olvastam a Szoptatás topicban is a nehézségeidet.

Mami
Mami
 


Kedves Mami!

nekem még az is nagy gondom, hogy irdatlanul nagyok a cicik. A terhesség elõtt is E kosarat hordtam. (azaz tejmennyiség nem függ a mérettõl). Na ezt míg beleszuszakolom az én csöpp lányom szájába, hát nem csodálom, ha elmegy a kedve az egésztõl! :-)
mercedes30
 


Sziasztok!
Az igaz, hogy volt már egy fiam, így tudtam, hogy mit akarok. Dani nem szeretett szopizni, így elég korán tápszert kapott. A kórházban én is kínlódtam a szopival, (nem igazán tudtam hogy lenne jó), míg Marci be nem sárgult. Felkerült az intenzívre, és ez nekem azért volt „jó”, mert ott aztán megtanultam, hogy kell helyesen mellre tenni a babát. A mai napig szopizik még naponta 3*.
Az biztos, hogy elsõ babával nehezebb. Fõleg, ha senki nem segít.

Djeszter
djeszter
 
 


Virág!
Az elõzõ hozzászolásom neked írtam.
Bocsi

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok!

Djeszter!
Elég hülyén hangzik Kép, de az intenzívben tényleg az volt a jó, hogy ott ült mellettem a nõvér és csak velünk foglalkozott, (amig a másik két baba inkubátorban volt még) és itt tényleg sok segítséget kaptam. De azért jobb lett volna elkerülni azt a pár napot...

Merci!
Egyetértek: a nagy mellek nem jelentenek feltétlenül sok tejet, sajnos! Én sem panaszkodhatok méretügyileg... Kép

Üdv, Virág
virga
 
 


Merci! Ne haragudj, de olyan vicces, amit írtál. Az, hogy elképzeltem, hogy beletuszakolod a kislányod szájába az E-s méretû cicidet. Kép Kép Kép REmélem nem értettél félre, biztos, hogy tényleg nehezebb úgy.
Csak nem bírtam ki, hogy ezt ne írjam le! Kép Bocsi!

Amúgy nagyon drukkolok, nektek, hogy lépésrõl lépésre egyre több tejcsid lehessen! Kitartás!!!! KépKépKép
Mami
Mami
 


Sziasztok!

A következõket a bebilap.hu/korhazak/mav.htm-en található szövegbõl másoltam ki:

"Császármetszés esetén az újszülöttet mûtét után azonnal megkapja, és megszoptathatja az anya. A kísérõ személy kézbe veheti az újszülöttet."

Hát én nem is láttam a kisfiamat, apukáját másnap "csempésztem" be (megbeszéltem a szobatársammal, aki cserébe ugyanezt kérte Kép )a kórterembe fél percre, hogy végre megfoghassa Leventét.
Na mindegy, legközelebb okosabb leszek!
Üdv, Virág
virga
 
 


Szia Virág!

Hát tényleg vicces, hogy az intenzíven tanul meg az ember szoptatni. Azért én is szívesen kihagytam volna.

Érdekes, mintha egy egész más kórházról írnál.
Én mikor szültem, a párom benn volt, egy üvegfal mögött nézte a mûtétet. Nekem rögtön megmutatták a babát, aztán elvitték. Apukája a kezébe foghatta, sõt elvihette az ajtóig, mert a nagyfiam a szülõszobák folyosójának a végén várt, és így õ is láthatta a tesót, alig pár percesen. Aztán visszahozták nekem, megpuszilgathattam.
Mikor átvittek az õrzõbe, a párom jött velem, és a szobába is bejött kb. fél órára.

Nekem hihetetlen, hogy ugyanabban a kórházban, hogy lehet, hogy ennyire eltérõ dolgok történjenek.

Djeszter
djeszter
 
 


Szia!

Én is írtam már, hogy olyan, mintha egy másik kórházban szültem volna...
A férjem is benézhetett az üvegablakon keresztül a mûtõbe, de ránézett egy szülésznõ és azt mondta "inkább csüccs", mert már teljesen kivolt az elmúlt éjszakától Kép.
Amikor kiemelték Leventét mellettem vitték el, csak egy kis csomagot láttam, mindenki gratulált. Hallottam, hogy sírt egy kicsit (a férjem elmondása szerint amikor kitisztították az orrát) és azt hittem, hogy miután befejeztek engem, akkor az õrzõben láthatom. De amikor kitoltak a mûtõbõl egybõl áttoltak az osztályra, a férjemmel csak annyi idõre találkoztam, amíg az elõtérben elmondta, hogy nagyon szép kisfiúnk van. Kérdeztem, hogy hol van, azt mondta, meg sem érinthette, egybõl elvitték, mondván rossz a színe. Hangsúlyozom: Apgar 9/10. Az nem olyan rossz úgy tudom.
A szobába nem jöhetett be, mert volt ott egy másik anyuka is, ezt teljesen megértem. Így aztán az ágyból fekve kiabáltam az ajtóban álló férjemnek az elintéznivalókat és telefonszámokat Kép.
A lényeg, hogy túl vagyunk rajta és Levente szépen fejlõdik!
Mindezek ellenére biztos, hogy a MÁV-ban fogunk szülni legközelebb is!
Üdv, Virág
virga
 
 


Szia Virág!

Tényleg furcsa, amit írtál.Nana apukája az üvegablak mögül videóra vette a mûtétet, aztán amikor átadták a neonatológusnak, akkor az ellátás után õ dajkálhatta. Nekem is visszahozták puszilgatásra. Aztán Máté vitte a babakocsiba is. Amikor áttoltak az osztályra, akkor is velem volt a férjem, még a szobában is, és két óra múlva már Nanát is megkaptam. Igaz, szoptatásról 24 óráig szó sem esett!

Merci
mercedes30
 
 


Sziasztok
Én is a MÁV-ban fogok szülni mikulás körül. Olvastam, hogy többen jártok szüléselõkészítõre. Szeretném megkérdezni, nem tudjátok-e véletlenül, hogy mostanában mikor lehet megnézni a szülõszobát, mert a kisfiamat öt évvel ezelõtt még a régiben szültem. Köszi a segítséget: Timi
johitimi
 
 


Szia Timi!

Nahát! Én is a MÁV-ban fogok szülni mikulás körül. Kép Én most voltam elõször elõadáson, ha jól értem minden hó 2. szerdáján 6-kor tartják, és ennek a végén invitálták a nagy-nagy pocis, 34 vagy talán 36 hetes kismamikat szülõszobanézõbe. Jó sokan voltak (szerencsére) úgyhogy én nem is próbálkoztam, talán megkérem a dokimat, hogy mutassa meg a szobákat egy vizsgálat után. Más megoldás nem tudom, létezik-e...

Pusza, Ditke
Névtelen
 


Kispocival is simán be lehet menni szülõszobát nézni, én legalábbis ahányszor voltam elõkészítõn, mindig bementem, még 6 hetesen is Kép - senki nem akart kizavarni. Egyszer mikor megkérdezték, miért most akarom megnézni, azt blabláztam, hogy nagyon nehezen tudok ide eljutni, mindig sokáig dolgozom, de ma elengedtek és MOST tudom megnézni a szülõszobát - nem is akadékoskodtak, de ez is csak egyszer volt a sok alkalom közül.

Engem valahogy megnyugtat és felcsigáz a szülõszoba látogatás. Szerintem aki teheti, minél többször nézze meg.

Saci
charlottee
 
 


sziasztok!

a máv kórházban mikor van terhestorna?
Névtelen
 


Saci Kép
Hõõõ, akkor én sem fogok habozni legközelebb!

Ditke
Névtelen
 


Szia Ditke!
Köszi az információt, én lehet, hogy várok akkor egy kicsit, végül is mikulásig van még időm megnézni a szülőszobát. Mondjuk nem szeretnék túl sok időt ott tölteni, azt mondják a harmadik szülés elég gyorsan megy, remélem igazuk van. Neked ki az orvosod?
johitimi
 
 


Timi!
Harmadik pocok! Gratula! Szerintem is van még idő bőven nézelődni, én sem fogom agyonhajtani az ügyet Kép. Doki Tidrenczel Zsolt.
Csókolom! Ditke
Névtelen
 


Timi!
En is gratulalok.
Szeretnek mar ott tartani, ahol Te.
:o)))
Agi
Vendég
 


Köszi lányok a gratulációkat. A titok, hogy korán kell kezdeni Kép))
Félretéve a viccet, mi is nagyon örülünk, főleg a két tesó, már nagyon várják az öcsit, mert a doki szerint fiú lesz. Imádok babázni, meg szoptatni, meg mindent ami ezzel jár, csak szülni ne kéne, az valahogy nem tartozik a kedvenceim közé. De Herczegh doki megígérte, hogy gyorsan fog menni, mondtam neki, hogy behajtom rajta az ígéretét.
johitimi
 
 


Lánykák, akikket a torna érdekel, megkérdeztem:
Hétfőn és szerdán 14-15 óráig van, 200 Ft/alkalom az ára. Feltétel egy olyan orvosi igazolás, hogy tornázhatsz, és hogy a harmadik hónapot már betöltötted. Info Forgách Katinál a tornateremben, a 475-2600/1826-os melléken.
Engem sajnos ilyen korán nem engednek el a dolgozóból, mert nem tudnék visszajönni serénykedni(nem mintha megfordult volna a fejemben Kép )

Ditke
Ditke
 


Haliho lanyok. Olyan jo volt titeket olvasni, most meg itt pang a forum. TEssek beszelgetni. :o)))
Ki hogy van???
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Hát igen, én is rendszeresen olvasgatlak titeket, egyszer-kétszer már írtam is, de most tényleg kicsit leült ez a topic.
Vagy mindenki nyaral?

Mi már júniusban letudtuk az idei nyaralást, nagyon jó volt, bár szívesen mennék még valahova. De nagy pocakkal már nem nagyon akarunk.

Egyébként most a 28 héten tartok (számítás szerint), de minden egyes UH 2 héttel kisebbnek mutatja a babát. Szóval azt hiszem a szeptember 26-ából inkább október eleje lesz.
Éppen tegnap voltam orvosnál (Koós-Hutás Piroska), és kaptunk egy nagyon édes arcképet a babánkról. Egész jól kivehető, de két hét múlva megyünk 4 dimenziós UH-ra is, már nagyon kíváncsi vagyok!

Nem tudjátok véletlenül hogy a jövő szerdai MÁVos előadás miről fog szólni? Remélem nem a fogamzásról, mert azon már túl vagyunk :-)

Üdv mindenkinek, és írjatok!!!

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

Hát mostanában tényleg pang a topik, de lehet, hogy az az oka, hogy akik folyamatosan idejártak már babáznak!
Szerintem érdemes lenne benéznetek a Friss kismamákhoz is, ott pezseg az élet és sorban jönnek a babák Kép.

Üdv, Virág
virga
 
 


Sajnos azt a topicot nem tudom kovetni, mert annyit irkaltok.
Na meg meg nem is kezdek noveszteni pocakot.
Szoval nem illek oda.
Jovore szeretnenk tervezni. Tehat nekem csak 2005 elejenlesz majd baba. Viszont altalatok sikerult orvost valasztani a MAV-ban, amit nagyon koszonok nektek, mert nagyon meg vagyok vele elegedve eddig. :o))) Dr. Tidrenczel Zsolt.
Szoval ezt is koszonom nektek. :o)
Vendég
 


Vera!
Hát nekem azt mondta a szülészet telefonjában egy nagyon kedves hang, hogy "ami eszébe jut a professzor úrnak", arról lesz szó az előadáson Kép. Mi megyünk, tulajdonképpen bármiről is lesz szó, az érdekes lehet, ha nem most, majd a következő csöppnél.
Magika, a dokid/nkról nekem is :o))) a véleményem!

Ditke
Ditke
 


Ditike!

Orulok, hogy te is jonak talalod. :o)))

Agi
Vendég
 


Ditke!
Köszi, akkor mi is megyünk. És talán meg lehet nézni a szülőszobát is. Ti szeretnétek szülésznőt választani?

Üdv:76vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Vera, én sokáig gondolkoztam, de egyelőre úgy áll a dolog, hogy nem választunk szülésznőt, mert nem hallottam/olvastam még rossz szót egyikükről sem, sőt mindenki dícséri a MÁV-ot ebből a szempontből. A topicot és még más kórházak topicjait is elolvastam, mikor kórházat kerestem, és itt feltűnő volt, hogy nem szidták sosem a szülésznőket (más kórházaknál valahogy mindig volt egy-két hölgy, akit messzire elkerülne legközelebb a hozzászóló kismami)ezért én úgy érzem, bármelyikre rá merném bízni magam. Ha választanék, úgy a személyiségünket próbálnám valahogy összhangba hozni, mert bár tudom, hogy hozzáértésben nincs hiba egyiküknél sem, de én nem szeretem pl., ha katonásan szólnak hozzám (másnak meg pont erre lehet szüksége az adott helyzetben). Viszont ismerkedésre még nem volt mód eddig. Nem tudom, nem igazán rázna meg egy műszakváltás, azt hiszem. Még van idő eldönteni Kép

Szia: Ditke (18+2)
Ditke
 


Sziasztok!

Szerintem a prof. előadásai nagyon érdekesek, szóval érdemes eljárni Kép!
Én úgy gondoltam, hogy nem választok szülésznőt, mert lehet, hogy éppen a műszakja végén toppanánk be és én jobban érezném magam egy pihentebb szülésznővel, mint egy olyannal, aki esetleg 12 óra munka után kezdene végigcsinálni velem egy vajudást Kép.
Ne is kérdezzétek, ki volt a szülésznőm, mert nem nagyon emlékszem. Császár volt, pont műszakváltáskor dőlt el és egy kicsit felgyorsultak az események.

Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok,
épp most találtalak meg benneteket, s bár úgy tűnik, egy kicsit tényleg pang a fórum, szeretnék csatlakozni hozzátok.
Én is a MÁVban fogok/szeretnék szülni, majd október vége tájékán. De még nagyon tájékozatlan vagyok, hogy ott hogy s mint mennek a dolgok. De már általátok sokkal "okosabb" lettem, s remélem, még leszek is.
Ezek az előadások pl. nagyon érdekelnek.
Akkor még találkozunk!
Üdv mindenkinek: Ann
annann
 
 


Sziasztok!

A barátnőm, aki szintén a MÁVban fog szülni, már választott szülésznőt (szeptember 10re van kiírva), és voltak is bent a kórházban nála. Megmutatott nekik mindent, állítólag a szülőszobák nagyon szépek, legalábbis próbálták barátságosan megcsinálni. Van egy alternatív szoba is medencével, bordásfallal.
Ha a szerdai előadásokon nem is lehet épp megnézni a szülőszobát, a választott szülésznő megmutatja egy másik időpontban. Sőt onnantól kezdve hogy az első beszélgetés megtörtént, a szülésig kapcsolatban marad a kismamával, úgyhogy nagyjából tisztában van azzal, hogy mikor is várható a szülés.
Nekem ez elég nagy biztonságérzetet ad, úgyhogy azt hiszem mi is fogunk választani. Az mondjuk tényleg nem szerencsés, ha előtte pont ő volt ügyeletes, de hátha nem így lesz...

Ann!
Üdv a topicban.
Kinél fogsz szülni? És pontosan mikorra vagy kiírva?
Mi szeptember 26ra, de a doki szerint el vagyok számolva 2 héttel, szóval inkább október lesz belőle.

Üdv mindenkinek:
76vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Szia Vera!

Hogy választasz szülésznőt? Ismered őket, vagy tudsz valakit ajánlani, mert az én dokimról azt mondták, hogy nem ragaszkodik egyikhez sem.

Üdv: Timi
johitimi
 
 


Szia Timi!

Július végén megyek újra a dokimhoz, először megkérdezem őt, hogy ajánl-e valakit vagy mindegy neki hogy én kit választok.
Ha ő nem mond senkit, akkor valószínűleg azt a szülésznőt választom, akivel a barátnőm találkozott a héten. Fazekasnénak hívják, 3 gyerekes anya, és állítólag nagyon kedves. Hallottam olyanról is aki egy kicsit keményebb, de én nem szeretem ha úgy szólnak hozzám, pláne abban a helyzetben. Elég érzékeny lelkű vagyok, úgyhogy inkább valaki finomabb nőt választanék Kép

De ha jól emlékszem, Neked van már két gyereked, őket is a MÁVban szülted? És akkor nem választottál? Esetleg Te ismersz valakit?

Üdv:
76vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Halihó,

Kinél, mikor? Vegyünk úgy, hogy ha minden jól megy Dr. Koós-Hutás Piroskánál és jelen állapotomban okt 29-re vagyok kiírva :o) A helyszínt és a főorvosnőt vegyük mondjuk tutinak, de tekintettel arra, hogy 60ban lakunk... - minden megtörténhet.
Az időpont meg a kisasszonytól függ. Eleinte kisebb volt mint a kora, így azt mondták, hogy november eleje (volt már nov. 9 is), az utolsó UHn meg úgy megtáltosodott, hogy már okt 26 :oPPP Így kiegyeztem vele egy október 29-ben - ami a menstruáció alapján lett volna eredetileg is. Egyelőre így állunk.

A szülésznő kérdésen igazából még nem filoztam. Ha sok normális van (márpedig azt hallottam), akkor nem érdekel, tudok alkalmazkodni, de ha valami boszorkányt kapok... hmmmm... Léteznek szülésznőben boszorkányok??? Meg ez az ügyelet téma is zavar... Még nem tudom, ráérek.
Egyelőre élvezem, hogy semmi bajom, szépen növexünk és kész :o)))

Ti hogy vagytok egyébként?

Üdv: Ann
annann
 
 


Szia Ann!

De jó! Én is Koós-Hutás Piroskánál fogok szülni!
Csak én valamikor szeptember vége-október eleje körül.
Elvileg szept. 26, de az UH mindig kisebbnek mutatja 2 héttel, így a doktornő át is írta már a naptárában október 3ra.
Azért jó lenne hamarabb...

Én eddig teljesen jól voltam, leszámítva az első 3 hónapot, de pár napja nem vagyok valami klasszul. Sajnos újra előjött a gyomorégés, ami már a legelején is gyötört, így az estéim nem túl jók. De kibírható, a babáért mindentKép Szerencsére én már a 11 héttől táppénzen vagyok, úgyhogy itthon szenvedhetekKép
És Te? Dolgozol még, vagy már otthon pihensz?

Üdv:
76vera (28+3)

KépKép Kép
76vera
 
 


Szióóó,
akkor ti egy hónappal idősebbek vagytok... lehet hogy rám is ez vár. Az első 3 hónap nekem is teli volt problémával. Az egyikből ki, a másikba be. Egyszer csak elmúlt minden :o)) Most annyira jó - és ráadásul itthon vagyok.
Az egész úgy volt, hogy kb 10-12-13 ig táppénzen voltam (3,5 hét), utána dolgoztam. Utána nyaralás, de mivel oviban dolgozom, most már kötelező szabin lennem. Ez lesz aug közepéig, amikor is elvileg még 1,5 hónmap munka... Hmmm Ez már nem tetszik annyira, de ha jól leszek, kibírom, ha meg nem leszek jól, táppénz. Ez a gyomorégés lehet hogy engem is fenyeget... (Nekem is volt valami 2 hét korábban - inkább émelygésszerű, de gyanús, hogy a teszttől addig az időpontig tartott, amíg UHval meg nem állípította a doktornő a manót :o))) Ergo lehet hogy agyilag émelyegtem :oPPP)
Egyébként ha jól meggondolom, nem tesz jót nekem a sok pihenés. Csak punnyadok egész nap és megfájdul a hátam :o((( Itt nem lehet semmit csinálni :o(( Te mit csinálsz uncsi ellen??
Üdv:
Ann
annann
 
 


Ann,
Hát meg kell hogy mondjam hogy nem nagyon unatkoztam még mióta itthon vagyok. Nagyon élvezem, hogy nem kell dolgozniKép
Az elején olyan rosszul voltam, hogy szinte egész nap aludtam, mostanság pedig rengeteg programot szervezek. A délelőttök gorsan elrepülnek, pedig legkésőbb 8kor felkelek, tehát nem lustálkodom délig Kép Az is igaz hogy ilyen szép rend és tisztaság soha nem volt a lakásban mint most. Na nem viszem túlzásba, szép lassan csinálok meg mindent. Mivel a barátnőim, kolléganőim dolgoznak, közös ebédeket szoktunk szervezni. Havonta egyszer bemegyek a munkahelyemre is, elbeszélgetek a többiekkel. Keddenként tornára járok, és mostanában már célirányosan nézem a bababoltokat is. Néha főzöcskézek, bár még nem vagyok valami profi Kép
De vannak olyan napok is, amikor csak itthon vagyok, olvasgatok, pakolászok, eltelik a nap. Szóval nem nagyon unatkozom.

Nagyon klassz hogy oviban dolgozol, sok pici között. És nem utolsósorban a sok nyári szabadság miatt is. Kép
Első babátok lesz?

76vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Szióóóó,

dejó neked, hogy ezzel ilyen jól elvagy. Nekem valami kukac van a fenekemben, folyon menni akarnék :oPPP Meg folyton valamit csinálni - ami nem az itthoni melo (az úgyis megvan mindig).
Ha dolgozom, az jó, imádom a gyerekeket, meg amit csinálok, azt is :o))
Ha olvasgatok valamit, az is egész jó, de néha olyan nyűgös vagyok, hogy nem tudom mit olvassak.
Tényleg, neked vannak kedvenc könyveid? Tudnál valamit ajánlani? Kép

Igen, az első babánk lesz (nektek? - a másik fórum táblázatában nem találtam :o( ), fel is kéne rá készülni rendesen. Valahogy megpróbálok egyensúlyt találni aközött, hogy időre meglegyen minden, de el se kapkodjam a dolgot.
Annyit már haladtunk, hogy a manó szobáját leraktuk parafával, a festés már megvolt korábban, így végül is kb kész. Már ami a külső borítást illeti... :o)))
Ami most az agyamban kb következik, az a babakocsi... Már nyár elején néztem, de nem voltam elájulva... Vagyis az áraktól igen!!! :oDDD De akkor még nem bizti, hogy olyan formájú, funkciójú, színű, amilyen teccene... Hmmmm... Te hogy állsz ezzel?

Pusssz: Ann
annann
 
 


Sziasztok!

Este már nem volt erőm írni, de úgy látom más se nagyon aktív. Kár hogy mostanában ilyen kevesen írnak ide.

Ann!
Nekünk is első babánk lesz. Nagyon szeretném ha minden tökéletesre sikerülne.
Nálunk a baba a mi hálószobánkban lesz, de az egyik sarkot teljesen neki szeretnénk kialakítani.
Ami a babakocsit illeti, az az egy amit már megvettünk. Neonato Combinato Tris típusú, nagyon szép, és elég sokféleképpen lehet variálni, szerintem téli babáknak tökéletes.
Ha átmész a "Friss babákhoz", tegnap este Gombóc feltette ennek a babakocsinak a képét, ott meg tudod nézni. Én úgy gondolom hogy bár nem olcsó, de ha végig tudjuk használni, sőt még a következő babánál is Kép, akkor hosszútávon megéri befektetni.

Üdv:
76vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!
A kérdésedre válaszolva Vera, az első gyerekemet a Baross utcai klinikán szültem, na az ottani helyzetet inkább nem részletezem. A másodikat már a MÁV-ban, de nem választottam szülésznőt, aki ott volt, ahhoz kerültem. Igazából nagyon segítőkész volt velem és a férjemmel is, csak azt nem tudta elviselni, hogy a húgom is bent volt velem és rengeteget segített, amivel tehermentesítette a szülésznőt, de neki ez nem igazán tetszett. Sajnos egy idő után, ahogy a szülés haladt előre, már nem volt erőm rászólni, hogy hagyja békén szegény húgomat. Most is szeretne bejönni a harmadik baba születésére, úgyhogy jó lenne olyan szülésznőt találni, akit nem zavar, ha a saját testvéremtől bizonyos helyzetekben több segítséget kérek, mint a szülésznőtől.
Én is óvodában dolgozom, de nekem azt ajánlotta az orvos, hogy szeptembertől már ne dolgozzak és a férjem is erősen győzködött, úgyhogy itthon vagyok. Nekünk még hátra van a lakás átalakítása és a két gyerek mellett is van elég dolgom, rádásul a lányom szeptemberben kezdi az iskolát, úgyhogy legalább tudok neki segíteni és nem kell napközisnek lennie.

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok!
Vera: lehet hogy még nagyon álmos vagyok, de nemtom felfogni azt a babakocsit... Az egy kocsi? Vagy mi van? egyedül a hordozót értem belőle :oPPP
Én azt tudom, hogy nekem is olyan kell, ami többfunkciós - mert nem akarok több kocsit, no meg hordozója is van (vagyis olyan, amit be lehet tenni a kocsiba) - ezzel se akarok külön foglalkozni. Az se árt, ha tartós, mert mi is több babát szeretnénk :o))) És azt is tudom, hogy ne legyen sötétkééééék!!!! A babakocsik 90%a sötétkék, én meg nem bírom azt a színt! És ahhoz képest egész gyakran kéne néznem...
Ja, és hol érdemes venni szeintetek?
Timi: szerintem is jobb, ha otthon maradsz, elsőben nagyon fontos hogy ott légy a gyerek mellett. Ezek a mai követelmények...
Én is csak akkor fogok dolgozni, ha jól leszek és csak annyit, amennyit bírok. Nem csoportban dolgozom, úgyhogy megoldható. De sajna nem bírom a sok punnyadást, úgyhogy a változatosságigényemnek nagyon kellenek a gyerekek! Nem is tom, mi lesz, ha netalántán nem leszek jól és végig itthon kell lennem... Ilyen nem lesz és KÉSZ!!!

Üdv: Ann
annann
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?