Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Panndi, Zsófinak hatalmas gyönyörű szemei vannak :-)

EDA: nekem isten áldása volt. Beadás után megkérték, hogy 10-es skálán hasonlítsam az előző fájásokat a mostanihoz, és 3-ast mondtam :D De csak 3/4 órát tart kábé a hatása, utána újra kell kérni...[/img]
kertikiri
 
 


Üdv Kia! Manócska kisfiú?
kertikiri
 
 


Sziasztok Lányok,

Köszönöm a sok gratulációt, olyan aranyosak vagytok!

Már készült néhány kép, csak még időm nem volt feltenni őket.

A szüléstörténetemet meg akarom írni, hogy később a kislányomnak is elmesélhessem (mondjuk úgy 20 év múlva :) ), ha valaki szeretné elolvasni, szívesen elküldöm e-mailben.

Jól vagyunk, de iszonyat meló! :D

Ma találkoztam Nadimóval ( a MÁV-os topic állandó tagja), ő volt MÁV-os csecsemő-ápolónő, eljött hozzánk és nagyon sok mindent elmondott, megmutaott (pl. a cici lefejése), mindenkinek ajánlani tudom, aki segítségre szorul. Tüneményes, kedves és nagyon profi.

Ígérem, amint tudok, jövök megint, csak most nagyon sok elintéznivalóm van a héten.

Puszi mindenkinek:

Lilly

Kép
waterlilly
 
 

 
 

mtücsi írta:Lilly! Gratulálok a babácskádhoz! Jó egészséget, sok boldogságot és sok-sok tejecskét kívánok!
Jó, hogy jöttél, hiányoltunk már és drukkoltunk nektek. Lám, amilyen sokat váratott magára Eszti baba, olyan gyorsan jött is!:D Örülök annak, hogy számodra is jó élmény maradt a szülés. Ki volt a szülésznőd? És melyik szobában voltál?


Rövid leszek:
1. Fazekas Zsuzsa
2. 236

Most megyek szoptatni, a lánykám nyögött, és már folyik is a tejcsim... Őrület, egy fejőstehén lettem! :D

Kép
waterlilly
 
 


Lilly! Én is a 236-os szobában voltam, az ablak alatti ágy volt akkor az enyém. Babácskákat ki lehetett kérni éjszakára is? Engem érdekel a szüléstörténeted! Tudod, másoké is. :lol:
Örülök, hogy van bőven tejcsid. Fejőstehén.... hát, isten hozott a klubban! :lol:
Pusszantás

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Jó reggelt mindenkinek! Már nem sok pocakos maradt itt..:) már mindenki babázik...Na, kitartás csajok, mi is sorra kerülünk lassan :)
Lilly, én is szivesen veszem :)

Szép napot mindenkinek :))

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


nyulcsi írta:Szépséges, Napsütéses hétfőt mindenkinek!
Csilla, szeretettel gratulálok a "kis " Manócskához!
LEgyetek nagyon boldogok !!!

Lilly, Ermoni, Kertikiri, Őszike, Csilla? HOgy megy az anyaság , meséljetek!!!! NEm vagytok sírósak? NEm keltek úgy reggelente, hogy Úristen gyerekem van?!?
Vicsok, neked is már csak 5 nap, most nézem! HAjrá, hajrá!
Neked vizsgálatkor hogy alakul? Nyílik már a méhszáj? Tudsz spórolni vele pár órányi vajúdást? MIt mond a dokid?
Én kicsit tartok ettől az állapottól, meg mostmár a szüléstől is... pedig eddig nagy volt a szám...
Pénteken lesz nálunk az utsó UH, ahol megsaccolják mekkora is Benedek?!
NEm érzem úgy, hogy hamarosan ki akarna jönni, de van is még vagy 27 napunk. Pocakom fent van, jóslófájás semmi, és múlt pénteki vizsgálat alapján a méhszáj: 3100
TEhát semmi jel nem mutat a kijövetelre, de a doki azt mondta, hogy ettől a héttől kezdve bármi lehet. (gondolom ezt rutinból kell mondani). Még megyek laborra, mert kell véralvadás, meg vércsoport ellenanyag, ugyanis úgy döntöttem, lehet, hogy kérni fogok EDA-t, ha már túl régóta vajúdom, nehogy a kitolásra ne jusson már energiám.. Bár eddig úgy voltam vele, hogy hősködöm, (és félek a gerincszuritól meg az infúziótól), de átértékeltem..
Mik a tapasztalataitok?
Puszi mindenkinek!
Bea


Szia Nyulcsi,

mi megvagyunk, a sírósság nem jött rám, egy gyönyörű kislány kelt reggelente :)
A kisfiam után pedig egyszerűen csak úgy fogom fel, hogy ő a második csoda az életemben :)

Nem tudom ki a dokid, de az EDA-ra mindenképpen alaposan kérdezz rá nála, jelezd már most, hogy biztosítsa a lehetőségét! Amikor én szültem csak egy aneszteziológus volt, az is a műtőben a császárosoknál. A párom is ideges volt már, mert kb. 2,5 múlva többszöri rákérdezésre kaptam csak EDÁ-t. A zsibbasztó hatását pedig egyáltalán nem éreztem, szerintem nem is szúrták be jól. Amikor kivette a szülés után a dolgokat az anesztes, csak annyit mondott, hopp ez kicsúszott.
õszike
 
 


Kertikiri! Még nem is reagáltam. Nagyon édes a fotó az ásító babácskádról. :D

Ani! Most Ti következtek! Ha nem jössz, tudni fogjuk, hogy hol vagy. :lol: Neked is nagyon szorítok!!!!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Kertikiri
Nagyon jó az ásítós kép!
:P
Igen, Manó fiú.
A név még most sem biztos, ezért a neve még Manó :)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Kia: Mi még nem találkoztunk, üdv. itt :wink:

Kertikiri: Nagyon édes ez a kép :D

Nyulcsi: Én két éve EDA-val szültem, nekem csak jó tapasztalatom van róla, így most is azzal tervezem. A 37. héten vesznek vért, amiből véralvadásos értéket néznek, és ez a feltétele az EDA megkapásának. Mondjuk két éve is ez volt, de az akkori dokim azt mondta, hogy ezért nem fog újra megszúratni :o Meg mi van, ha előbb jön a baba? :o Bízom benne, hogy ez még bele fog férni.[/b]
lamme
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy csak most jelentkezem. Futólag már visszaolvastam, nagyon köszönjük mindenkinek a gratulációkat és a szorítást :D . Úgy látom Jucus nagyjából már leírta mi történt velünk, úgyhogy én most rövid leszek, alig jut még időm egy-két dologra a baba mellett.

A kórházi személyzettel maximálisan elégedettek voltunk, mindenki nagyon kedves volt. Műtét után amint az örzőbe kerültem kihozták Blankát, majd pár órával később szopival is próbálkozhattunk. A felkelés teljesen simán ment, sokkal kevésbé fájt mint az első műtétem alkalmával. Az örzőben töltött idő sem volt gyötrelmes, a mellettem fekvő lánnyal beszélgettünk :D . Miután felkeltem rögtön egy három ágyas baba-mama szobába kerültünk, ennek is nagyon örültem, aggódtam, hogy esetleg majd nem lesz hely. A csecsemősök is nagyon segítőkészek és kedvesek voltak, úgyhogy bár előzőleg úgy terveztem, hogy éjszakára sem adom le Blankát, mégis rájuk bíztam, nagyon jól esett a pihenés és tudtam jó kezekben lesz a bébi.

Az orvosommal - Dr. Gulyás Istvánnal - is maximálisan elégedett vagyok, nagyon gyorsan gyógyultam, két nappal a műtét után már törökülésben tudtam szoptatni és ma már alig fáj a heg, sokkal-sokkal könnyebb volt minden, mint az első babánk születésekor.

Szívesen válaszolok, ha van még kérdésetek a kórházzal kapcsolatban, de ne aggódjatok, tényleg nem a környezet számít, hanem a dolgozók hozzállása. Ha lenne még babánk, őt is itt szülném, ha lehetne és semmiképp nem egy sztárkórházban.
emendora
 
 


Szia Emendora!
örülök, hogy jól vagytok :D Azt hiszem, hamarosan következem... szegény Gulyás dokinak nem sok pihenés jut mostanában.. :D

Én még augusztusban eléggé aggódtam a beirt vélemények és tapasztalatok miatt, de hát azóta ..ég és föld.. :roll: Én megbizom maximálisan a doki(k)ban, tudom, hogy a bébi és én is jó helyen leszünk..:)

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Helló Mindenkinek!

Én is a Szabolcsban fogk szülni (ha még meg lesz akkor). Már csak pár hetem van hátra.

A babás vonalzót hogyna lehet beszúrni?
malacka01
 
 


Azt hiszem, sikerült.
Kép
malacka01
 
 


Sziasztok Lányok!

Én is csatlakoznék hozzátok. Olvasgattalak már Titeket.
Nemrégen váltottam orvost, és ez kórházváltással is járt, de nem bánom:) Nov. 25-re vagyok kiírva.

Korábban láttam, hogy írtatok listát, hogy mi kell a kórházba. Ha esetleg ez valakinek megvan elküldené? Ha nincs, majd visszakeresem.

A "friss" babásoknak gratulálok! Tündériek a képek!

KépKép
kutyfül
 
 


Emendora,
gratula a bébikéhez. Örülök, hogy a doki is jól szuperált. Jövő héttől két hétig szabin lesz, remélem, velem addig semmi extra nem fog történni.
Te a magánrendelőjébe jártál? Ctg-t hol csináltak?
Köszi!
zs
zsuzsoo
 
 


kertikiri: tündéri az ásítós kép :)
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat. Én is csak bíztatni tudlak titeket, hogy jó kezekben lesztek a Szabolcsban.....

Lilly tényleg folyik a melled, ha felsír a pici? Nekem nem, pedig van tejem, csak úgy habzsolja a drágám.

Nekem programozott császárom lett volna, de múlt előtti hét szombaton magzatvízem elkezdett csurogni, így nem vártak tovább.

Emendora, de jó neked, hogy ilyen könnyen regenerálódtál a műtét után. én nagyon nehezen álltam fel, majdnem 5 órán át próbált a férjem talpraállítani.

Sziasztok, Csilla



csim
 
 


Sziasztok!

Zsuzsoo, hű nem is tudtam, h szabira megy a dokink, most már kezdek örülni, h előbb jött a bébink. Ctg-re múlt hét csütörtökön mentem volna először hozzá a Mávba (a magánrendelőben előző héten még rossz volt a ctg), pont aznap reggel hétkor folyt el itthon a magzatvíz, úgyhogy nekünk az első ctg a szülőszobán volt :D .

Kérdezted régebben, h gyerek bemehet-e látogani, hát én még három évest is láttam társalgóban, emiatt ne aggódj.
emendora
 
 


Kép Blanka
emendora
 
 


SziaSztok!

Na még én sem szültem meg, csak kicsit sok volt a program mostanában...!

Emendora, Lilly: GRATULÁLOK ÉN IS!!! Emendora: hát csak nem szültünk együtt! Teljesen megijedtem, amikor olvastam a hírt, hogy Neked elindult a dolog...

Lilly: milyen volt a Szabó? És Fazekas Zsuszi? nekem is ők lesznek a "segítőim" :D

nekem sokszor vannak jósló fájásaim, de már kb egy hete, de aztán mindig elmúlik, a pénteki UH 3100 grammot saccolt, és majdnem 10 cm-es fejet, ami teljesen megijesztett,
de örülök is, hogy már nagyon icipici nem lesz :D :D

Örülök, hogy jókat írtok a Szabolcsról, már én is beletörődtem, és ma voltam is a 232-es szobában egy ismerősnél látogatni, ki lehe bírni! nem is aggódom, csak minden menjen rendesen, a többi lényegtelen!!

mindenkinek jó babázást, és kitartás a pocakosoknak!

üdv.
Vendég
 


Vicsok:
UTÁNAD ÉN JÖVöK!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Jelentkezz, ha történt vmi :D
Vendég
 


Emendora, nagyon édes a pici :-)
Pocakosoknak drukkolok.
Újakat üdvözlöm.
Lillytől várjuk a képet :-)
Őszike, nekem is elszúrták az edát aznap - nem egy vékonyhangú lányka adta be Neked is? Nekem ő, nem tudta felvezetni a katétert, aztán rohangálás mint pók a falon fődokiért (George asszem), aki végül helyrehozta.

Kérdés: ha 5 óra óta alszik a lányom (8 óra van), és nem akarom felkelteni, akkor mikor fürdessem szerintetek? Jellemzően minden este alszik ilyenkor egy nagyot. Ha ébredés és szopi után egyből fürdetek, akkor nyilván nem fog újból elaludni nekem, ráadásul a fürdést nem is követheti egyből szopi, mert az sűrűn lenne úgy. Így nem kapcsolja majd a fürdést az evéshez...
Mit csináljak? Help! Annyira hiányzik egy napirend, de fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá..... és még mindig nem tudom mit csináljak akkor, amikor fent van, jóllakott, és nem sír. Hagyjam csak a mózekosarában "nézelődni" De ha két kaja között nem alszik, akkor nem bír három órát nézelődni, nem?! Segítsetek légyszi!
kertikiri
 
 


Emendora: Még egyszer gratula nektek!!! Olyan jó olvasni, hogy szép sorjában mindannyian jó élményként éltétek meg a szülést, és végül nem is éreztétek olyan szörnyűnek a Szabolcsot :) Nagyon édes ez a kép a bébiről :D

Malacka, Kutyfül: Üdv. itt nektek is. :D Itt a lista, amit innen töltöttem le, már nem tudom sajnos, hogy kié: Lista Én mondjuk egy kicsit másmilyen listát állítottam össze magamnak, de ez is tök jó természetesen.

Csim: Én az első lánykánál olyat soha nem tapasztaltam, hogy sírására beindult volna a tej. Viszont folyt az magától minden segítség nélkül is. :D Volt egy bolt, ahol jó olcsón tudtam beszerezni a Fixies melltartóbetétet (reklám :D , nekem ez volt a favorit), és kettesével hoztam a dobozokat :D Szerintem csak az én részemre külön rendeltek egy jó adagot :D :D Mondjuk ez csak kb. négy hónapos koráig volt így, aztán volt egy kis visszaesés, aztán visszaturbóztam a tejet, de akkor már nem volt ilyen folydogálós már.
lamme
 
 


Kertikiri! Nálunk az esti fürdés előtt legalább 1,5 órával van szopi. Este 6 óra után Gábor már nagyon nyűgös, így ilyen idő tájt van időzítve a fürdés és utána az esti szopi, amibe belealszik.
Lehet, hogy nálatok is az esti ébredés után célszerű kicsit nézelődni hagyni és előbb a fürdéssel kezdeni, utána szopiztatni. Korábban nálunk sem mindig aludt bele Gábor a szopiba. Ilyenkor egy kislámpát égve hagytam neki, hogy nézelődhessen. Sosem tartott sokáig a nézelődés, hamar elaludt. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Nekem is G. I. a dokim.... aminek nagyon örülök.
:P
...decemberben sem fog unatkozni :wink:

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Hello Mindenkinek!
Csak egy gyors kérdés Zsuzsa, nem a T.Zs. a dokid? vagy rosszul emlékszem? Vagy ő megy szabira? jajajajajjjjaj
Írj, köszi, Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Nyulcsi,
Ha tőlem kérdezed, nekem a Gulyás.
zs
zsuzsoo
 
 


Köszi, Zsuzsa, csak Emendora írta, hogy nem is tudta, hogy szabira megy a dokitok. Én meg vmiért úgy emlékeztem, hogy Te anno a Tidrenczelnél voltál és rögtön elkapott a frász, hogy nem mondta, hogy szabira megy, nekem meg 25 napom van..
Huhh.

Emendora: annyira édes kisbabócád van! Gratulálok!
Lilly: én nagyon szeretném a szüléstörténetedet meghallgatni, ill. elolvasni. HA lehet..

Malacka01: köztünk 3 nap van!! Welcome! Lehet, hogy találkozunk odabent! Ki a dokid? Kit hordasz a szíved alatt? Arj néhány részketet!
Kutyfül, Te is rögtön utánunk jössz..
MOstmár megint sok pocakos van, és sok babás is, így a legjobb.. Az előljáróktól mindig olyan sok hasznos dolgot lehet hallani : )

MIndenkinek legyen szép napja, Vicsok... Babett, rajtatok a világ szeme!
HAjrá,puszi,Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Ez tényleg tök jó, hogy folyamatosan jönnek a babák :) Izgulok értetek :)
Vendég
 


Nyulcsi: Én is örültem, hogy van itt valaki akivel kb. egy időben fogok szülni. Ráadásul az a 3 nap nem is 3 nap, mert UH-k szerint 2 nappal fiatalabb a fiúnk.
Első fiúnkat hordom a pocakomban, akire (szerintem) elég sokat vártunk. Az orvosom Végh doktor. Holnap megyek hozzá az első ctg-re. Kicsit belezavarodtam ezekbe a kórház kérdésekbe, mert a Honvédba kell mennem, pedig eddig mindig a Szabolcsban csináltak mindent.
Szülésznőt ti választottatok? Én igen, de még nem sikerült találkoznom vele. Pedig ideje lenne, hogy tudjam mi a szokás a kórházban. Pl. a ti listátokról tdtam meg azt is, hogy vinni kell pelenkát és popsitörlőt a babának. Azt sem tudom, milyen szobában helyezik el a kismamákat és hogy a gyerek velünk lehet-e vagy sem. Ja, és persze azt is jó lenne tudni, mi fog történni ha besétálok a kórházba, hogy jöttem szülni.

Kép
malacka01
 
 


Igen, én is izgulok és egyfolytában nosztalgiázok. Jó olvasni Titeket. No, meg persze információ gyűjtés is. Hátha még egyszer újból én is.......

Szüléstörténet: Annyira szívesen olvasom mindenki szüléstörténetét! (Ha gondoljátok én is felrakom az enyémet.) De ahogy látom, nem vagyok ezzel egyedül. :D

Szép napot kívánok MINDENKINEK!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


mtücsi írta:Igen, én is izgulok és egyfolytában nosztalgiázok. Jó olvasni Titeket. No, meg persze információ gyűjtés is. Hátha még egyszer újból én is.......

Szüléstörténet: Annyira szívesen olvasom mindenki szüléstörténetét! (Ha gondoljátok én is felrakom az enyémet.) De ahogy látom, nem vagyok ezzel egyedül. :D

Szép napot kívánok MINDENKINEK!

Csatlakozom, én is szeretem a születéstörténeteket :)

Én a dokimat kérdeztem, hogy mi van, ha szülök, mit csináljak, hova menjek, kit hívjak, és ő mindent elmondott. De sajnos nem került erre sor :(

Remélem a következő baba a természetesség híve lesz, és jön magától :)
Vendég
 


Kertikiri:
mivel nekem még semmi tapasztalatom sincs, így okosat nem tudok mondani, de sokat olvastam a Suttogó könyveket, aminek az egyik fő elmélete pont a napirend beállítása már pár hetes korban. Szóval még nem vagy lecsúszva semmiről, talán vedd meg, és olvasd el. Tudom nincs sok időd, de fejezetekre van szedve a könyv, és most elég lenne csak ezt a részt átfutnod.
Mondom...még én sem tudom a gyakorlatban, de annyit leszűrtem belőle, hogy ilyen pici babának sok a 3 órás egyben alvás, vmi nem jó a napirendben. Vigyázz, nehogy felcserélje a nappalt az éjszakával, mert akkor meg Te fog ráfázni. Neki még meg kell tanulni, hogy a 24 óra az nem egyforma részekből áll.
A napiend lényege: 1.evés, 2.ébrenlét(játék), 3.alvás (ez a Te időd magardra:) - és ez ismétlődik 3 óránként, így az alvás kb 1,5 óra ebből. Pár hetes korban a játék nyilván kimerül a nézelődésből, vagy egy fürdésből, vagy egy masszásból, vagy egyszerűen az ismerkedésből. Szóval nagy dolgora ne gondolj, és állítólag az sem jó, ha túl sok inger éri egyszerre a gyereket (sok rokon, sok jéték,sok hang stb..) Na de nem tudom az egész könyvet leírni, mindenképp javaslom a beszerzését. Én ennek elvében szeretném majd a rendszert és a következetességet megtanulni, és megtanítani. Állítólag, ha ezt beállítod, akkor többnyire tudni fogod, hogy miért sír éppen a baba (kiv. betegség). Emellett pedig elvileg megtanulja azt, hogy egyedül hogy kell elaludni, ha időben ágyba rakod. (ha időben észreveszed a jeleit az álmosságnak)

Na hát majd beszámolok, hogy mennyi sikerrrel ment nekem kb egy hónap múlva. Lehet, hogy semennyire :?
A könyv amúgy nem túl drága, kb 2500 Ft (3 részes, a csecsemősöknek az 1. és a 3. kell) Ha az alexadrából megrendeled, akkor 25%-kal olcsóbb. Én onnan vettem még nyáron.

hát részemről ennyi a segítség, remélem boldogulsz mihamarabb!az elején állítólag ezt még pár nap alatt be lehet állítani.
Remélem nem tűnt okoskodásnak ez az egész....lehet, hogy nem megy majd nekem sem ez az egész....

üdv.
Vendég
 


malacka01 írta:Nyulcsi: Én is örültem, hogy van itt valaki akivel kb. egy időben fogok szülni. Ráadásul az a 3 nap nem is 3 nap, mert UH-k szerint 2 nappal fiatalabb a fiúnk.
Első fiúnkat hordom a pocakomban, akire (szerintem) elég sokat vártunk. Az orvosom Végh doktor. Holnap megyek hozzá az első ctg-re. Kicsit belezavarodtam ezekbe a kórház kérdésekbe, mert a Honvédba kell mennem, pedig eddig mindig a Szabolcsban csináltak mindent.
Szülésznőt ti választottatok? Én igen, de még nem sikerült találkoznom vele. Pedig ideje lenne, hogy tudjam mi a szokás a kórházban. Pl. a ti listátokról tdtam meg azt is, hogy vinni kell pelenkát és popsitörlőt a babának. Azt sem tudom, milyen szobában helyezik el a kismamákat és hogy a gyerek velünk lehet-e vagy sem. Ja, és persze azt is jó lenne tudni, mi fog történni ha besétálok a kórházba, hogy jöttem szülni.

Kép


Van baba-mama szoba, ott Veled van egész nap, este 11 után viszik el, és reggel 6 körül hozzák. Nekem nagyon jól esett ennyi pihenés, megmondom őszintén :? Amikor elvitték a babát, akkor tudtam normálisan lezuhanyozni, rendbe szedni magam, meg hasonlók. És pihenni :) Van nem baba-mama szoba, azt hiszem, oda három óránként viszik ki a babákat etetni. Szerintem ha van rá lehetőség, baba-mama szobába menj. Én egy kétágyas babásban voltam, és nagyon jók voltak a körülmények, a várakozásaimat felülmúlta :)
Vendég
 


malacka, nyulcsi:

én is örültem anno, hogy esetleg Emendorával együtt szülünk (1 nap diffi volt köztünk), erre tessék, már rég hazament a kórházból....én meg még itthon dekkolok és vágom a centit :)

de azért a remény hal meg utoljára :) :) HAJRÁ!
Vendég
 


A suttógós könyvet és is és a férjem is olvastuk. Nekem is tesztett és próbálom majd tartani az abban leírtakat.
Férjem is hasznosnak találta. Mindig úgy örül, mikor a szomszéd babáján (ha pár órát velük vagyunk) meglátja a könyvben leírt jeleket és meg tudja mondani, hogy mi kell éppen neki.
malacka01
 
 


szbabett: Ez sajnos előfurdul. De ez azt jelenti, hogy akár velünk is szülhetsz egyszerre. Én úgyis jobban örülnék, ha picit korábban jönne ki a kölök és nem a 40. hét végén. A túlhordába bele sem merek gondolni, abba beleőrülnék.

Kép
malacka01
 
 


szeretném közölni a még meg nem szült anyukákkal, hogy a Máv- ban épülő koraszülött osztály műszaki átadása december elejére van igérve, úgy tudom az újszülött részleghez még csak most kezdenek hozzá! A lényeg az hogy aki 2007 évre van kiírva az biztosan nem fog a MÁV ban szülni, ez 90%. De ha csoda történik akkor esetleg ünnepeket előtt még átköltözünk, de ennek az orvosok nem sok esélyét látják. :roll:
kacor
 
 


kacor: Köszönjük az infót. Így legalább biztosan tudhatom, hogy a Szabolcs utcába kell mennem, ha eljön a nagy nap.
Remélem azért így már nem tartják magukat a "Szabolcs utcában már nem kapcsoljuk be a fűtést" elvükhöz. :)
malacka01
 
 


Lamme, köszönöm a listát. Lassan nekiállok összepakolni.

Olyan fura, sokszor el sem tudom képzelni, hogy pár hét múlva itt lesz egy bébi. Várjuk már és csak ekörül forognak a gondolataink, de mégis olyan hihetelen.


Malacka01: Én két hét múlva tervezem, hogy elmegyek szülőszoba látogtásra. Gondolom, ott is elmondanak minden tudnivalót. Eddig még csak az alagsorban jártam a kórházban.

KépKép
kutyfül
 
 


Kedves Kacor,
én egyáltalán nem örülök ennek a hírnek. De Te biztos Bennfentes vagy, mert többes szám első személyben írsz a költözésről..
NAgyon elkeserítesz, mert múlt szerdán szent ígéretet tettek az okt.31-i időpontra, s én őszintén reméltem, hogy az új MÁV-ban szülhetem meg a babámat, hisz anno tavasszal először kórházat választottam és utána kerestem benne dokit... Én nagyon jól tudom, hogy az emberi tényező és a szakmai profizmus sokkal többet számít, de nem hiszem, hoyg a körülmények lényegtelenek. (bár az előttünk szült anyukák is ezt mondják!!) Mindenki elképzeli a saját szülését valahogy.. aztán semmi nem valósulhat meg belőle a körülmények miatt-
Függönnyel elválasztott szülőkarámok, nincs rendes zuhanyozási lehetőség stb.. szemben a múlt héten bemutatott csodálatos új modern MÁV szülészettel, ahol privát szülőszobák vannak, zuhanyzók, normális körülmények.. engem ez nagyon elkeserít. (tudom a baba így is kijön és csodálatos lesz, de egész máshogy állok elé, máshogy érzek most és a hozzáállás mentálisan nagyban befolyásolja a fizikai megvalósulást.. és ha már most utálom, nem lesz túl könnyű..) Kinek lehet mostmár bármit is elhinni?
Elnézést a keserű szavakért, de nagyon csalódott és szomorú vagyok! Őszintén szólva nem is tudom mit vártam ebben az országban?!?!
Mindenesetre köszönjük az infot. Jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan jó..
B.

Kép
nyulcsi
 
 


nyulcsi:

ne légy letörve, bár én is levoltam, amikor a Szabolcsot megmutatta a szülésznő, De szerintem egyet tehetsz, hogy belenyugszol a helyzetbe, és ezerrel avárod a bébit, mit sem törődve a körülményekkel. Már én sme tudok mást mondani, mióta megtudtam (múlt szerdán a MÁV-ban), hogy nekem már semmi esélyem a MÁV-ra, végülis bizonyos szinten megnyugodtam, és azóta nem foglalkozom a két kürház összehasonlításával, és lényeg, hogy nem várok már a hülye átadásra. Az biztos, hogy ha ezen dilemmázunk még szüléskor is, hogy milyen lett volna, ha....akkor az nem fog segíteni, sőt, csak idegesítene. Szóval próbáld meg másképp felfogni, és nyugodj bele. Anno emúgy én is először kürházat választottam, de hiába...

Malacka
:
irigykedem, hogy a férjed is elolvasta a könyvet, én erre nem bírtam rávenni a párom, remélem nem rontja majd el az általam megpróbált rendszert :?
de tök jó, hogy csak elméleti tudás alapján is már tudtok véleményt mondani :D
biztos nem hülyeség ez a könyv!

egyébként meg nekem már most is olyan érzésem van, mintha túlhordásban lennék, már így is mindig azt hiszem, hogy NA, most indul vmi.....és aludni sem tudok éjjel...szörnyű, most már szeretnék túllenni rajta
Vendég
 


Babett: köszi a vígasztalást, megpróbálom, de nagyon nehéz,...
Persze számítok arra, hogy a szülésznőmmel , a dokimmal és a férjemmel együtt maximálisan biztonságban leszünk és ez a legfontosabb.. de az továbbra sem megy ki a fejemből, hogy már most - felüdülést az elnehezülésben csak az hoz, ha beállok a meleg zuhany alá.. és erre a lehetőségre (ami lássuk be, nem olyan túl nagy elvárás) számítottam a nehéz pillanatokban is..
Lányok! Szerintetek mennyire kivitelezhető ez? Csak kérdezem, nehogy félinformációk alapján beleéljem magam valami sokkal rosszabba, mint a valóság!

Malacka, szerintem a dokidat kérdezd meg, hogy kit ajánl szülésznőnek! Szerintem ez elég fontos, mert amikor indulsz a kórházba, először őt hívod, ő igazít el mindenben és hovatovább ő van veled végig : )

Ha mentek valamikor szülőszoba nézőbe, lehet, hoyg csatlakoznék, mert bár mi már voltunk egyszer, akkor a szülésznő nem nagyon mutatott meg mindent (hisz mi már úgyis a MÁV-ban fogunk szülni.. :? - csak a vele való megismerkedés volt a cél)

Suttogót mi is olvasgatjuk, bár a férjem kezdeti lelekesedése kicsit alábbhagyott! :roll:

Kép
nyulcsi
 
 


nyulcsi írta:Babett: köszi a vígasztalást, megpróbálom, de nagyon nehéz,...
Persze számítok arra, hogy a szülésznőmmel , a dokimmal és a férjemmel együtt maximálisan biztonságban leszünk és ez a legfontosabb.. de az továbbra sem megy ki a fejemből, hogy már most - felüdülést az elnehezülésben csak az hoz, ha beállok a meleg zuhany alá.. és erre a lehetőségre (ami lássuk be, nem olyan túl nagy elvárás) számítottam a nehéz pillanatokban is..
Lányok! Szerintetek mennyire kivitelezhető ez? Csak kérdezem, nehogy félinformációk alapján beleéljem magam valami sokkal rosszabba, mint a valóság!

Malacka, szerintem a dokidat kérdezd meg, hogy kit ajánl szülésznőnek! Szerintem ez elég fontos, mert amikor indulsz a kórházba, először őt hívod, ő igazít el mindenben és hovatovább ő van veled végig : )

Ha mentek valamikor szülőszoba nézőbe, lehet, hoyg csatlakoznék, mert bár mi már voltunk egyszer, akkor a szülésznő nem nagyon mutatott meg mindent (hisz mi már úgyis a MÁV-ban fogunk szülni.. :? - csak a vele való megismerkedés volt a cél)

Suttogót mi is olvasgatjuk, bár a férjem kezdeti lelekesedése kicsit alábbhagyott! :roll:


Én zuhanyoztam többször is a szülőszobán, pedig indított szülésem volt, egész nap CTG-re és infúzióra kötve, de ha szóltam, akkor rögtön lekapcsoltak mindenről, és mehettem zuhanyozni, és én éltem is ezzel a lehetőséggel :)
Vendég
 


nyulcsi: érdekes, ez nekem is mostanában mindig eszembe jut, hogy milyen jó is itthon zuhanyozni,
és milyen jó lenne ott is..... :roll:
nekem mostanában szokott fájni a hasam, és a zuhi mindig jót tett eddig...

nekünk nem sikerült megnézni a szülészetet, csak az ajtóból, mert nagy volt a nyüzsi, és én kb 20 percig bírtam várni abban a nagy melegben, aztán feladtuk. DE nagyjából láttuk, amit kellett...
Vendég
 


nyulcsi: Szülésznőt az orvosom ajánlotta. Telefonon már többször beszéltem vele, de a találkozóig még nem jutottunk el.
Nekem úgy dereng, hogy szülőszoba látogatás szerda délutánonként van. (A szülőszoba ajtaján van kifüggesztve.) Talán jövő héten benevezek, ha addig nem sikerül a szülésznővel randit kivitelezni.

kutyfül: Én már voltam az alagsorban, feküdtem egy hetet a földszinten és töltöttem 1,5 órát a szülőszobán is. Sőt, pár percet látógatóban is voltam egy 2 ágyas baba-mama szobában. Ha így nézzük, már mindent láttam. De mégsem tudok semmit.
malacka01
 
 


mtücsi írta:Lilly! Én is a 236-os szobában voltam, az ablak alatti ágy volt akkor az enyém. Babácskákat ki lehetett kérni éjszakára is? Engem érdekel a szüléstörténeted! Tudod, másoké is. :lol:
Örülök, hogy van bőven tejcsid. Fejőstehén.... hát, isten hozott a klubban! :lol:
Pusszantás


Szia Tücsi!

Én is az ablak melletti ágyat választottam. Éjszakára én hagytam, hogy a babát elvigyék. Az 1. éjjel az EDA miatt nem volt szabad felkelnem, és a horkolós szobatársamtól nem aludtam semmit. A 2. éjjelre kiürült a szoba, és így inkább kialudtam magam. A 3. éjjel meg a tejbelövelléssel szenvedtem. Pedig jó lett volna kitapasztalni, hogy éjszaka hogyan viselkedik a baba.

Kép
waterlilly
 
 


[quote="nyulcsi"]Babett: köszi a vígasztalást, megpróbálom, de nagyon nehéz,...
Persze számítok arra, hogy a szülésznőmmel , a dokimmal és a férjemmel együtt maximálisan biztonságban leszünk és ez a legfontosabb.. de az továbbra sem megy ki a fejemből, hogy már most - felüdülést az elnehezülésben csak az hoz, ha beállok a meleg zuhany alá.. és erre a lehetőségre (ami lássuk be, nem olyan túl nagy elvárás) számítottam a nehéz pillanatokban is..
Lányok! Szerintetek mennyire kivitelezhető ez? Csak kérdezem, nehogy félinformációk alapján beleéljem magam valami sokkal rosszabba, mint a valóság!

quote]

Nyulcsi! Fel a fejjel! Ha láttál már háklis, előítéletes nőszemélyt, na az én voltam! Meg voltam róla győződve, hogy semmi sem lesz jó.Ehhez képest most azt mondom, hogy még maradtam volna 2 napot, hogy itthon ügyesebb, magabiztosabb legyek. Nagyon jól éreztem magam benn. Felkészülten mentem, és ez sokat segített a komfortérzet fokozásában. A személyzet tagjai (különösen a csecsemősök) pedig nagyon rendesek voltak.

A szülőszobán, ha akarsz, tudsz zuhanyozni, amikor csak kedved tartja, a párod is mehet veled. De remélem olyan gyors szülésed lesz, mint nekem, és nem lesz rá idő... :)

Kép
waterlilly
 
 


Szia Lilly,
köszi a biztatást, jó ezt hallani!! Bár tény ami tény, sose vontam kétségbe a személyzet profizmusát. De a kórházi körülményeket meg talán azért értékelem túl, mert másra készültem és mert soha életemben még egyetlen napot sem töltöttem kórházban. Kollégista sem voltam..
HA már zuhanyozni lehet, akkor talán olyan nagy baj nem lesz : )
Én eredtileg nem akartam EDA-t, de ha sok érvet hallok mellette, akkor lehet, hogy bevállalom. Igaz ami igaz, hogy a tűtől, és az infúziótól nagyon tartok...
Mennyi ideig nem lehet felkelni EDA után, hogy ne legyen fejgörcs?
Ha Te újra mennél szülni, akkor újra kérnél?
Segíts nekem, kérlek, ha tudsz, köszi,Bea

Kép
nyulcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: