Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok Csajok!

Ktisztának üdv, örülök, hogy csatlakoztál.
Most csak nagyvonalakban olvastalak át benneteket!

Jutta! tegnap nem tudom mi történt, kifogyott a térerő, utána lemerültem. pont mentünk a balcsira, ismét telket néztünk de csak hármasban. még étteremben is voltunk, igaz kinn ültünk le, jó eldugott helyen, megvolt az első nyilvános szopi, de szerintem senki észre se vette!

Szóval érdeklődnék, hogy áll a sok tejed, boldogultok??????
Gátsebre nekem az aloe first nagyon bejött! A múlkor én is baromira megszenvedtem, rem. hamar rendbe jössz!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Nem akarok senkit terhelni a fájdalmammal, aki úgy érzi, nyugodtan ugorja át, de írnom kell, el kell mondanom valakinek.

Nem tudom, hogy miért vagyok itt, miért írok nektek, de úgy érzem muszáj, mert megőrülök. Itt vagyok egyedül, Laci visszament dolgozni, hogy legalább ő ne üljön itthon, én meg csak járkálok körbe körbe, és nem tudok mit kezdeni magammal. Iszonyatos a csend körülöttem, semminek nincs értelme, nincs értelme felöltözni, összepakolni, főzni, enni.... Senki nem hív, nem jön, miért is jönne, amikor én már nem az az ember vagyok, akit szerettek, akihez érdemes volt eljönni, akivel lehetett beszélgetni. Minden elveszett, aminek eddig volt értelme, amiért éltünk. Nincsenek célok, nincs jövő.
Folyamatosan azon agyalok, hogy miért kaptuk ezt, hogy miért érdemeltük és hogy mi jöhet még. Nem hiszem, hogy ennyire rossz ember lennék, lettem volna, hogy ezt érdemeljem. És nem hiszem el, hogy megtörtént, várom a telefont, hátha csak tévedés, közben tudom, hogy nem az, hogy ezt már nem lehet megváltoztatni, hogy ez már nem lesz jobb.
Iszonyatos, hogy ekkora nagy bajban az embert ennyire egyedül hagyják. Persze tudom, hogy ez nagyrészt félelem, de mire vannak a barátok, ha nem arra, hogy ilyenkor itt legyenek és fogják a kezem? Úgy érzem, hogy mindenkit elvesztettem, teljesen egyedül maradtam/maradtunk. Nem tudom, hogyan tovább, nem tudom mi lesz egy hét, egy hónap múlva. Azt tudom, hogy minden nap szenvedés, megpróbáljuk a napokat túlélni, ennél többet nem tudunk tenni.

Ne haragudjatok, hogy írtam, de egyszerűen most úgy érzem, hogy nincs kihez fordulnom. Ha azt szeretnétek, hogy csendben maradjak, nyugodtan szóljatok, nem is kell megmagyarázni, megértem és elfogadom.
marek

Marek, ne menj sehová, gyere bármikor bármivel. el sem tudom képzelni, mit érzel, de ha Rátok gondolok, összeszorul a torkom, és iszonyatos ürességet és fájdalmat érzek. őszintén együttérzek Veletek, de nem tudom, a vigasztaló szavak segíthetnek-e egyáltalán ilyen helyzetben. egyáltalán nem értem, hogyan történhetett ez, és hogyan lehet ezzel megbirkózni, de sikerülni fog. sikerülnie kell, mert csendesül a gyász idővel, és egyszer eljön az a nap, amikor úgy érzed, van értelme felkelned újra. de nem mostanában. most a gyász ideje jött el. és mi Veletek együtt gyászolunk, és amennyire tőlünk telik, fogjuk a kezedet. azt hiszem, ezt mindenki nevében írhatom nyugodtan.
mi az, h mindenki magatokra hagyott? bár értem én is... mert ugyanúgy, mint ebben a fórumban, mit is lehetne mondani? sokat gondolunk Rád, Rátok... gondolom ez számít valamicskét, de nem tudom, a barátaid helyében lenne-e bátorságom személyesen találkozni Veletek és meghallgatni, látni, hogy micsoda veszteség ért és hogyan élitek ezt meg..... nem is tudom, mit lehetne írni. fogalmam sincs, mit lehetne tenni. túlélni, ahogy írtad. igen. ennél többet? nem hinném.
a miérten gondolkodni nem segítség... tudom, hogy nem lehet kikapcsolni, de ne marcangold magad... :(
nem tudok egyszerűen semmi értelmeset mondani, csak annyit, h gyere, mert szeretünk, mert fontos vagy, mnert osztozunk a fájdalmadban, és soha ne mentegetőzz amiatt, h írsz!!!!
privátban is írj nyugodtan bármikor, válaszolok, amint tudok...
most mennem kell.
baráti öleléssel,
a

Kép
an°°di

Jó reggelt! :lol:

Nagyon jó éjszakánk volt. Aludtunk 22- 4.30ig, aztán kb 6.30- én 8ig, Ádi még alszik :lol:
Nem tudom a nap további részében mennyire fogok vigyorogni az elkövetkező no alvás miatt.
Az orra,talán alakul. Szörcsög még, de azért már kap rajta levegőt.
Lányok! az Occillococcinum homeós készítményt ismeri vki? Állítólag lehet adni csecsemőknek is. Influenza és az megelőzésére. Vkinek tapasztalata vele?

Kertikiri: szopi után ha sok marad a ciciben, én akkor fejtem. Mostmár nem, mert nem is elég Ádinak ami van.
Ha nem alszik Nadin és elmarad egyedül a kiságyban, nem kell szórakoztatni. Elnézelődik ő. Ha nyűgös, akkor mesélj neki, énekelj, beszélj hozzá, tegyél be vmi megnyugtató zenét ( a klasszikus zenét szeretik) és ha nem vagy az elkényeztetés ellen, ölben ringasd.
Mi már átestünk a ló másik oldalára, mert Ádi ha nem alszik, gyakran van ölben... :? Megszokta és kiköveteli magának, hogy fel legyen véve. Az mindenképpen jó, ha este fürcsi elött foglalkoztatod.
Én tegnap este, meséltem Ádinak, miközben ringattam. Úgy figyelt. Annyira drága volt.
Lányok! a Ti babáitok is szoktak bambulni?
Ádika tegnap annyira el volt merülve a gondolataiba, csak nézett maga elé, mint aki nem itt van. Apuka köhögése zökkentette ki a világából és olyan keservesen kezdett sírni ijedtében.
Kertikiri : nem haragszol, ha azt mondom, nem cseréltem volna veled szülést?! A lényeg, hogy Nadin itt van veletek!!!
Andi: megnéztem a lakásotokat én is. Tetszik nekem is. Az áthidaló szekrényetekre irigy vagyok.
Tejpöttyöket, meg olvastam vhol tegnap, hogy anyatejjel be kell kenni. Tényleg használ.
Jolka: cumiból 2 fajta van. Aventos és Chicco, ami ciciszerű. Egyik sem kell Ádinak. pedig néha nem bánnám, mert megnyugodna mikor unalmában sír.
Vendégek: 1 hónapos volt Ádi mikor eljöttek a barátaink, kb 8-n. Azóta nem volt látogatás, csak nagymama és nagypapák.
Ancsi: szép, ahogy leírtad a szülésed.
Hajni: én úgy tudtam, bőrbe nem szabad felszívódó varratot tenni :? (na mind1, a doki jobban tudja)
Hogy a te Lillád milyen jó alvó. Nade kijár neked Marci síróssága után.
Jutta: azt mondják, a hasfájás 6 hetes korban, vagy 3 hós, vagy 4 hós korban elmúlik magától, addig meg át kell vészelni. A kismamák nagykönyve azt írja erre, hogy a szülők bízzák rá vkire a gyereket olyankor és menjenek el kikapcsolódni :roll: (normális ezzz???)
Nekünk a doki Papaverines szirupot írt rá, mert az Espumisan (Infacol ugyan az)nem használt. Én most ezmellett a Gripe water hascsikarás elleni babavizet használom. Nekünk nem tudom melyik, vagy így együtt de bejött hál isten.(kopp kopp)
Ciripke: engem ugyan nem taszít,de nem lenne merszem nyilvánosan szoptatni :oops:

Kép
Kép
gabcii

[color=black][MAREK!/color]

Gyere bár mikor. Olvasnod nem kell, kiemeljük ami neked szól. Nem terhelsz minket a fájdalmaddal, írd ki magadból! Gondoltam/unk rád/rátok sokat és hiányzol nekünk nagyon. Hidd el, veled vagyunk, bár tudom, hogy gyenge vígasz ez most neked. Ha bár miben tudok segíteni, a telefonszámom tudod. Hívj, vagy küldj smst!
Idővel enyhülni fog ez a határtalan fájdalom. Vannak olyan dolgok az életben, amit nem tud senki, mért mér ránk a sors, de muszáj talpon maradni és túlélni!
Te az az ember vagy, akinek ez sikerülni fog!
Ránk számíthatsz és gyere bár mikor!
NEM VAGY EGYEDÜL!MI ITT VAGYUNK NEKED ÉS MELLETTED ÁLLUNK!
Tényleg szólj, ha tehetünk érted vmit!
Szeretünk és együttérzünk veled!

Kép
Kép
gabcii

Drága Marek!

Én csak most próbálok visszaolvasgatni......nem kapok levegőt! :(

Fogadd őszinte részvétem, nem tudom mit mondhatnék, ilyenkor semmi nem vígasztalja az embert...... Hogy lehet, hogy nincsenek melletted a barátaid...nem értem.
Hihetetlen, hogy ez történt meg veletek.
Hidde el itt nagyon sokan szeretnek téged, én nem vagyok olyan régen veletek, mint a többiek, de veled vagyok én is és szeretünk, és együtt érzünk veled! puszi!

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!
Péneteken hazajöttünk, aminek nagyon örülök. Nagyon boldogok vagyunk, az én picike Matyikám teljesen egészséges, édes pici babuci. Nekem pici, Gerihez képest, ő 3870 volt, Matyi 3120. Olyan kis törékeny a drágám, de imádom, és féltem. Még sokat sírok, örömömben (is). a lényeg, hogy Matyikám jól van, én már nem annyira sajnos, de hogy nem vagyok jól mindegy, talán le se írom, csak akkor ha érdekel titeket. Nem tudok sajna könnyed szülésről beszámolni!

Ígyekszem visszaolvasgatni, majd utána írok.

Kép

Kép
katherina

Kat!

Üdv újra othon és köztünk!

Írj le mindent bátran, persze hogy érdekel!
Miért nem vagy jól?
Na lépek, Ádi ébredezik

Kép
Kép
gabcii

szia!

Köszi a kérdést, hát ha tényleg érdekel leírom. ez még nem a szüléstörténetem, előljáróban annyit arról, hogy egy elég marathoni szülésem volt, de nem lett csaszi.
Viszont sajnos én eléggé megszenvedtem az elmúlt napokban/héten. Most csak annyit írok, hogy tényleg nem vagyok valami jól. ....tehát szülés után, amikor kb. másfél óra múlva lekerültünk a csecsemőosztályra, sajnos senki nem vette észre, milyen sz..ul vagyok Én azt hittem, még természetes a szédülés, de kicsit fura volt, hogy folyamatosan véreztem. Elment a férjem, ezután olyan rosszul lettem az ágyban, le se tudom írni. Forgott velem minden, szédültem, hányingerem volt fekve, majdnem beájultam az ágyban. A szobatársaim hívták a nővéreket, akkor elkezdtek rohangálni, megindult a hasprés, oxitcin lóadagban, hajnali 4-től d.u. 1-ig fel se kellhettem, sokáig úgy volt visszavisznek, és lesz egy kis műtét. Több orvos is jött, kíméletlenül beletapostak a hasamba, azt hittem a csillagokat látom. Aztán lejött a vezető főorvos, ő dönötte el, hogy végülis úgy néz ki nincs szükség műtétre. Ennek végülis örültem. Aztán napok alatt kiderült, hogy túl sok vért vesztettem, transzfúziót kellene kapnom. No ebbe nem akartam belemenni, nem is mentem bele, túl sok hátránnyal és rizikótányezővel jár, ha valaki ismeri tudja, ha nem is a fertőzés, akkor az, hogy az se biztos, hogy teljesen befogadja a szervezetem, és később sokkal több baj lehet belőle, mint jó. Ha az életem múlott volna rajta, akkor ok. így a hosszabb felépülést választottam, tehát vérszegény vagyok, vérképző injekciót és gyógyszeres kezelést kell kapni, aztán majd meglátjuk. A vérképem nagyon sz@...r. Érzem is, hogy gyengébb vagyok, remeg a kezem, kicsit szédülök is, de nem vészes. És sajnos ezzel még nincs vége a rossznak velem. Sajnos szülés közben, ahogy tágultam, vagy ahogy a kismanó átkúszott a szülőcsatornán, a farokcsontom kimozdult a helyéről. Iszonyatos fájdalmaim vannak. Nem tudok ülni, de még fekve, állva is fáj. A nőgyógyászom megpróbálta helyre tenni, de nem sikerült. Most keresnem kell valami csontkovácsot. Nem hiszitek el, de sokszor bőgök is a fájdalomtól...
Tegnap kaptam meg az első adag vas-injekciót. Állítólag elég veszélyes ilyet kapni, a nővér mellett ott állt még valaki infúzióval a kezében, hogyha beadják, nehogy valami allergiás reakció lépjen fel, láttam, hogy a körzetidokim is parázott... két naponta járok injekcióra. No ez van, az Istvánban már félig eltemettek!

Egyébként csak a pici Matyi ad erőt ahhoz, hogy ezeket elviseljem. Ő napról napra szebb, tejcsi is szépen beindult, apa mos, főz is!!! és takarít. Anyu is jön egyelőre, remélem fog is.
Most megyek, mert nagyon fáj az ülés, aztán majd írok!

Nem akarok bunkó lenni, hogy nem regáltam a hsz-re...
puszi mindenkinek!

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!

Majd próbálok másra is reagláni, de most csak MAREKnak...
(enni sincs időm...)

Drága Marek, csak biztatni tudlak... hagy időt a fájdalomnak, de ne temetkezz bele...
Mindenképpen lépj tovább idővel (tudom ez most még nem lehetséges), egyik ismerősmék pár nap különbséggel jártak így... nekik a születéskor halt meg a babájuk, pár nap - hiszen ti pár napot együtt lehettetek Vele, bár így biztos még nehezebb... most van egy 3 éves makk egészséges agyonkényeztetett, gyönyörű kislányuk!!
Csak ez tud szerintem továbbvinni titeket, de most csak sírj és gyászolj... nem hiszem, hogy máshogy ez működhet...
És kapaszkodjatok egymásba, figyeljetek egymásra!!!

Jutta

KépKép
jutta

Kat!

Ez elég rosszul hangzik!

Szerencséd volt,hogy vki felfigyelt egyáltalán rá, milyen rosszul vagy. Nem is értem, miért nem rutin eljárás szülés után pár órával vérképet ellenőrizni.
A lényeg,hogy van segítséged és neked a dolgod,hogy mihamarabb felépülj, pihenj és Matyival foglalkozz.
Igyál nagyon nagyon sok folyadékot. A tejcsihez is kell és a vérszegénységednek is jót tesz.

Lépek, kiszívom megint Ádi orrát. Amióta orrcseppet használunk, annyira csorog hátra neki a trutyi. Szegénykém.
Aztán indulunk sétálni ebben a szép időben.

Kép
Kép
gabcii

Kat,

Akkor én tovább nem nyivákolok a gátsebemmel és az aranyeremmel... a te sztorrid horror...
Nekem csak 1 nap volt gáz a vérveszteség miatt, de nálam is ugrottak az első beájulásnál... sürgősségi vérkép és tsai... utána hogy jobban lettem is állandóan kérdezgettek, hogy mi van és vmi vér kapás is szóba jött... de én ebből egész hamar kikecmeregtem...

Ciripke, semmi gond... konkrétan ömlik a tej a melleimből, kiscsaj kb 400 ml eszik naponta, na minimum ennyit csepegtetek szanaszét... a melltartómban 1-1 fél pelussal rohangálok.. a tejgyűjtő kagyló csak akkor jó, ha állok, vagy normálisan ülök, fekve csorog mellette a cucc... Nem fogom fejni, mert meg vagyok győződve arról, hogy akkor a problémát tovább gerjesztem... elvileg, ha Dorka igényei megnőnek akkor szép lassan beéri a cicim tempóját és onnantól jó lesz...

Csajok a tejen kívül, nekem szerintem minden később indult el mint általában... ennek az indításos szülés lehet az oka?
Konkrétan 4 nappal a szülés után vizesebb voltam mint valaha, kilóim száma 5-tel csökkent a kórházban össz-vissz (ennél a gyerek + méhlepény + magzatvíz több nem?) pedig nem volt étvágyam és nem is ettem... csak ittam... De szombaton beindultak a dolgok azóta napi 1 kg görög le... gondolom minden ami másnak normálisan még a kórházban... ja és a pocim is elkezdett lemenni, de az 5. napon még olyan volt mint szülés után pár perccel... mostmár jóval kisebb... szerintetek is az indítás miatt volt, vagy hülyeség?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Marek! !
Csatlakozom a többiekhez. Sajnos semmi okosat nem tudok írni. Légy önző, csak magatokkal/magaddal foglalkoz most.
A család és a barátok is veletek gyászol, csak nem mernek lépni, nem tudják, hogy mit csináljanak most.
A lelki sebek mellett, testileg, hogy érzed magad?
Remélem hamarosan megint megtalálod az életcélod. Én is csak arra tudtam napokid gondolni, hogy csak vicc, egy nagyon rossz vicc. :(
Nem tudom, hogy írhatok-e ilyet, de nagyon remélem, hogy jövőre újra csatlakozzol hozzánk, és nem adjátok fel Lacival.
Millió kérdésem lenne, de nem merem...

Kat!
Üdv. újra itthon! Remélem hamarosan rendbe jösz. Ne már, elmozdulhat a farkcsont? Ilyet még nem is hallottam. Nekem is fáj a "farkam", ajaj, lehet, hogy hipo leszek. :? Apa már azt képzelte be, hogy csipőficamos lettem, annyira ferdén járok. Remélem doki nélkül elmúlik.
Szüléstörténeted várjuk. Na és Gergő mit szólt a tesóhoz? Na és a nagy-nagy TEsó?
Szépen megszenvedted ezt a szülést, mind ilyen nehéz volt eddig?

Ancsi!
Nagyon tetszett a szüléstörténeted. jé, én is ugyan ezt éreztem. Olyan volt mikor ide adták Ákos, mint mikor a múlt és jelen keveredett volna. Itthon is furcsa volt az első napokban, Olyan volt mintha Mnaó lenne kicsiben és nagyban egyszere. Na ami még nagyon fúrcsa volt, hogy milyen nagy Manó, pedig az én kicsi fiam nem nőtt semmit, De a Tesó mellett Óriás volt. :D

Gabcii!
Te melyik fajta édesköényt adod?

Jutta!
Kaja? Néha elfelejti az ember. :) :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jutta!
Szerintem változó, hogy kinek, hogy regenálódik a szervezete. Nálunk volt olyan kismama, aki lapos hassal ment haza, na jó gondolom felesleg sem volt. Bezzeg én...Napról, napra nekem is kisebb. Vagyis kisebbnek tünik minden ,amit eddig láttam, vagy nem láttam. :D Én mérni nem mértem magam, elég, ha rám jönnek a ruhák. Sőt a manó utáni/előtti is rám jön. Tehát csak kevesebb vagyok mint terhesség előtt. Szülni + 5kg mentem, de az simán lejött, sőt...De még soká leszek 60 kg (55 lenne a cél, de az már csak álom), főleg, ha megint most fognak visszaugrálni a kg-ok a szoptatás mellett.
Meglátod, hamar olyan leszel mint régen.
Zsu, Hajni, Móni már tuti a régi cuccaikba járnak. :)

Na mentem szunyálni.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

siasztok

Marek
ide bármikor jöhetsz meghhalgatunk,ha tudunk segítünk,nagyon szeretünk téged.
A barátok és ismerősök biztos nem tudják mit tegynek mondjanak :-(

lányok nem tudok mindenre írni,maja megint tiszta blond tegnap este óta,azt kérdezném,hogy Bibi óránként másfél óránként enne,eszik ,fél órát elvan aztán sír amíg be nem tömöm a száját.Mit csináljak vele?Adjak neki mindig vagy sírassam vagy mi?Cumi nem kell,néha dok neki pár korty teát hát kiszívná az egészet ha tehetné a kis beles,majdnem 3,5 killó!!!!

én -12nél tartok,de ebbe egy jó nagy adag stressz is van :-(

Kaat
sajnálom,:-(
Geri hogy fogadta a tesót?

lassan kezdem kudarcnak megélni,hogy az én lányom viseli a legroszabbul,tegnap már azt mondtam elvsiezm pszhiológushoz,nem mintha tudna vele mit kezdeni,de nagyon kitud készíteni.
Pedig játszótérre viszem,nyalom a fenekét mégis tiszta hüye:-(
Tegnap este 3an sírtunk,apánk este fél 9re ért haza addigra én megfürdettem mindhármunkat,délután fél órát aludt Maja.fél öttől kb. megbolondul beesett ajárókába Bibi mellé,ráugrik(ráugrana),piszkálja,szeretgeti persze amikor aludna plsuz mindenért nyivákol,egész nap hintázni akr,pisilni akkor kell amikor a baba eszik,fél kézzell rángatom le róla bugyit,tegnap ha 5ször nem emeltem rá kezet egyszer sem,de én már végkimerülök azthiszem.Egész éjjel fent volt,tiszta takony lett szörcsög,horkol,kipisilt a pelusból ,ja délután majdnem bekakilt.Most meg itthon van az apja állandóan vinnyog mindenért,mert apa engedékenyebb ügyebár

Jutta
szerintem is alkati dolog a regerenálódás.
én szülé után 3 órával teljesen jól voltam a zobatársam meg két n apig ájuldozott.

egész nap fáj a pocija Dorkának?

a dokitok biztos felírja ha kéred ezt a papabigyót,ez valmi görcsoldó meheteg yütt az infacollal

Gabci
én elötte igényeltem a tgyást és szülés után 5 nappal be kell vinni a papírokat ami még kell,de hogyan vigyem be ha még nem kaptam meg?? a kórházba azt mondták eg yhét,hát remélem a héten ideér,hogy apa eltudja intézni nekünk.Keddig lesz itthon,nem tudom jó e ez nekünk,mert Maja ilyenkor még hibbantabb.

aha akkor olló és kampóstű csodás

3 hétnél kezdőődött apocifájás?akkor még Bibus lehet az lesz?néha nagyon tud nyekegni,amikor nem felejtem el adom az infacolt,este meg ha sír akkor ezt a papabigyót

na panasznapnak vége,a picúr felkelt és unatkozik
Vendég

bocsánat ahibákért és csak Mareknak akartam írni vastaggal

jajj olyan fáradt vagyok,szerintetetk egy lightos kávé mehetne?ilyenkor nagyon rámférne hogy bírjam este 11ig,akismam újságba az volt hogy lehet inni :roll:
Vendég

Timi!

Szerintem nyugodtan ihatsz egy normál kávét is. És aki végig issza a terhességet és utána is? Szerintem nem pörög túl Bibi, tejcsit szűrve kapja. :wink:
Nálam, Ákos akkor is enne, amikor csak büfiznije kellene...Tehát, ahogy Rita írta, minden bajra tejcsi. Próbáld meg többször büfiztetni, nekem ez bejött, így most már tartjuk a kaják közötti szünetet, vagy már csak nem fáj a pocija. Én hülye, tegnap jöttem rá, hogy miért fájhat a pocija. Manó tejes karalábé levest evett rizzsel. Persze a karalábé nem kellett neki. Sajnáltam kidobni és megettem, amit a tányérszélére rakott. :? Azóta a zöld kaki is megszünt. :oops:
Majának jobbulást. Dilidoki meg nem kell neki. :DElhiszem, hogy mindent megtesszel, de míg Apa otthon van paszold le neki Maját. Menjenek együtt boltba, csavarogjanak, ha otthon van akkor meg csak vele foglalkoz, ha tudsz. A háztartást meg Sz@rd le magasívbe. Akinek nem tetszik csinálja meg helyeted. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Drága Marek:
Ha azt írom, hogy fogadd őszinte részvétem, az semmit sem fejez ki abból, amit most mondani szeretnék Neked. Veletek vagyok, sokat gondolok Rátok.
Ide bármikor jöhetsz, meghallgatunk, segítünk amiben tudunk.
De kérlek ne szabadkozz, ne kérj elnézést...
Nagyon szeretünk Téged, hiányzol.
Ha úgy érzed, h könnyebb ha kiírod írd ki. Gyászolj úgy, ahogy Neked/ Nektek a legjobb.
Mi Veled vagyunk,engedd, h fogjuk a kezed.
Elképzelni sem tudom azt a fájdalmat,amin keresztül mentek, de hiszem, h erős vagy és ketten túlélitek Lacival.
Gyere, írj, sírj, add ki a fájdalmat. Engedd, h Veled legyünk ezekben a nehéz percekben/órákban/napokban.

Kép
Kép
h@jni

Kat:
üdv újra itthon. :)
Sajnálom amin keresztül mentél. :(

Timi:
én terhesen végig ittam kávét, nem sokat, egy felet és gyengét, de sztem attól bajod nem lesz és Bibinek sem.

Jolka:
hát.. a legtöbb ruhám rámjön már, de nem mind. Főleg a csípőm lett erősebb, meg hát hasam is van még.
De majd idővel...

Móni:
a seggem má nem olyan nagy, de löttyedt :evil: :evil: Egyre jobb mi... :shock:

Ma voltam fodrásznál, visszaszőkültem. :lol:
Illetve most csak leszívtuk, most olyan csibesárga. Degázzzzz. :roll: :oops: 8)

Kép
Kép
h@jni

Hajni,Jolka
köszi ezentúl iszok délután két korty kávét

Jolka
és akkor most milyen időközönként eszik Ákos?

mutizzatok már új képeket :-)

én rakok párat ,próbáltam olya csinálni,hogy látszódjon a fülbevaló Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Timi!
Bibi, annyira aranyos a képeken. Már első alkalommal is írni akartam, hogy olyan mint egy katicabogár. :) A vonalzó 1000%-ban ilik hozzá.:)
Cumikirálynő is nagyon aranyos.
Bibre mit adsz az overál alá? Mi ugyan még nem voltunk kint, de Ákos olyan hamar melegrdik ki, hogy tanácstalan vagyok. Manó pl. nem izzadt le szopi alatt.
Kajálás? Fogalmam sincs mennyi idő telik el a szopik között(direkt nem mérem), de sokkal több mint eddig. Ma is 12-17-ig aludt. Azért közben volt 1 szopi. Délután és este nagyon jól alszik. Viszont hajnalban kb. 3-4 óra felé kipatan a szeme. Már a szülés időpontjával hozzom össze. 3-55-kor született, lehetséges, hogy ehez állt be, vagy ez hülyeség?

Hajni!
De jó, Te már a fodrásznál is voltál? Nem viszed el az én fejem s? :) Én majd a 6. hetes kontrol előtt próbálok elmenni.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
katicabogár :-)

köszi a dícséretet :-)
ez az overáll olyan közepesen vastag pamutos,poláros.Ezt arra adom rá amibe itthon van (ált body-rugi) sapika aztán kész mehetünk :-) még nem voltatok kint?jól bírod :-) én úgy vártam már ,amint ráadom Bibusra az overállt bemerevedik és alszik :-)

Leizzad édesbogár szopi alatt :-) édes lehet

Bibi nappal úgy szopik kb. óránként mint aki nem evett egy hete,tágra nyitja a a szemeit úgy bírom olyankor,éjjel meg olyan kis béna tud lenni :-) mint aki nem tudja mit kell csinálni.

5 óra alvás?nem semii,nálunk még mindig 3,5 óra a rekord,szerencsére éjjel

én se mérem az időt,anyós kérdezi mindig na kibírja a 3 órát,jah mondom éjjel,de annyira fáradt a szemem else látok a z óráig

épp akartam írni,hogy mennyivl nyugisabb ahelyzet hogy itthon van apa,hiszti volt játszótér után,mert nem akart eljönni,meg elalváskor azóta normális Maja ,erre idejön és ráüt a billenytűzetre,édeském nem csak cumikirálynő hanem raplikirálynő is

nem tudom a születési időponttól függhete a bioritmus,,Bibi szerencsére a kórházba is aludt szinte végig és most is kopkop ,remélem így is marad

az én fejemet is elvhetné valaki fodrászhoz,erősen gondolkodom valami vagyány rövid frizurán,ne mindig csak ez a hátrafogott copf,de én eddig akárhányszor elmentem fodrászhoz mindig megbántam,mert sosem lett olyan mint amilyet akartam volna.

Jutta

neked akartam mondani még valamit,hogy legyél önzőbb,azért íom mert mondtad,hogy nincs időd enni.Majával én is így voltam,nem ettem,pisilni is csak akkor mentem amikor már nagyn muszál yvolt,most meg ha minden oké a bébivel (tiszta pelus,teli has) akkor simán leteszem ha nyekeg is és megcsinálom a dolgom.

Kertikiri
szia :-)
nagyon cuki a kiscsajod
jó kis kérdéseid vannak,engem s érdekelnek a válaszok :-)
Nálunk az jön be zopiidő közt ,hogyha különböző helyre rakom,a,kiságy már uncsi,de Bibi nagyon szeret nézelődni a járókába ami eg ymásik szobába van és Maja szobályát is csípi.A hordozó sajnos nem jön be neki.

Gabci
egyre többet fog így riadozni Ádika,legalábbis Maja így volt,hogy ahogy nőtt egyre jobban megijedt a hirtelen hangoktól

pöttyökre tényleg jó az anyatej :-)
Vendég

Lányok annyit írtok, hogy alig győzöm olvasni :-)
Timurr, reméljük Maja hamarosan megbékél. Nehéz lehet neki nagyon ez a helyzet. Igazából sztem ez a korkülönbség a legkevésbé ideális tesók összeszoktatása szempontjából. Pedig mi is így tervezzük, hogy max. 2 - 2,5 év legyen majd köztük, ha Nadin után merek majd kistesót vállalni egyáltalán :-)
Sztem mi Nadinnal már mindent elrontottunk, ami a nagykönyvben meg van írva. Csak cicin alszik, ha sír azonnal cicit kap, apa állandóan ringatja. De bízom benne, hogy alakulni fog, valószínűleg nekem kellene egyszer megemberelni magam, és valamiféle következetes dolgot művelni vele, de annyira bizonytalan vagyok. Holnaptól apa már dolgozik, időnként a hányinger is elkap olyan ideges vagyok attól, hogy egyedül maradok itthon.
Most pl. du 5 óra alszik (8 óra van), ez persze szuper (előtte 100-at evett), de mikor fürdessem?! Ha felébred nem hagyhatom éhezni, hogy várja még ki a fürdést, meg amúgy sem fog fürdés és szopi után újra elaludni nekem ennyi esti alvás után, nem?! Annyira hiányzik egy napirend, de fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá....

Nem tudom már ki írt a fogyásról/haseltünésről: nekem szülés után nagyon hasznos volt a hasleszorító gumi vagy micsoda. Akkora hassal jöttem ki, mintha szülni mentem volna, itthon elkezdtem hordani, és már másnapra jelentősen laposodott a hasam. Mostmár csak a hájacska van rajta, amit a 9 hónap alatt növesztettem rá :-) Érdekes, a terhességet végig nassoltam, most meg alig van étvágyam.

Nekem még sosem csöpögött a tejcim, olyan meg, hogy eláraszotta volna reggelre az ágyat szóba sem jön :cry: Mégis lehet azért tejem, ha 100-at bír enni a gyerekem, nem? Igaz az átlag inkább 60-80, de már visszanyerte a születési súlyát, sőt meg is haladta, ma mértem 4190 gr (4100-zal született. 3750-nel hoztuk haza, és pont ma két hetes).

Kép
kertikiri

Jolka,nem lehet, hogy összekeverik ezek a bébik az éjszakát a nappallal?! :lol: Az enyém is sokat alszik nappal, de éjszaka "cserébe" alig. Pedig az éjszakát sokkal nehezebben viselem fáradtság szempontjából. Van, hogy azon veszem észre magam, hogy csuklik le a fejem, miközben a gyerek a kezemben van :cry: Hogyhogy nem mentetek még ki Ádival? Mi ma merészkedtünk ki másodszor, és lekopogom, jól sikerült, elaludt, ezért be sem jöttünk a dokinéni által előírt idő után, mert szépen sütött a nap. A felöltözés nálunk is gond, mennyivel jobb egy nyári csecsemővel... őt csak bedobnám a kocsiba, és már mehetünk is, ezeket az őszi babákat meg be kell bugyolálni, Nadin már attól is teljesen kész van, ha sapkát közelítek a feje felé.....
kertikiri

Sziasztok!

Reagálni most nem tudok, bocsi. csak gyors helyzetjelentek.
Estére megbetegedtem én is, hogy a fene vigye el :evil:
A torkom fáj, köhögök és olyan náthás vok, hogy fél percenként tüsszögök. Ádi, maradt ugyan olyan náthás mint volt, szerencsére láza nincs.
Nagyon tartok tőle, hogy jobban megfertőzöm a gyereket.
Éjszakára vissza is akartam rakni az ágyába ezmiatt, de nem sikerült, mert megint felijedt, hogy nem kap levegőt és sírt.
Eszik viszonylag rendesen, bár elalszik közben, amit nem szokott és napközben is többet alszik. De ha ébren van, mosolyog, eljátszik. Nincs beteg formája egyáltalán.
Az etetést nehéz lesz megoldani, mert mindig tüsszögök és ugye nem akarok a gyerek fejére...
Apuka ithon akart maradni velünk, de elküldtem dolgozni,hogy boldogulunk mi ketten is. majd elválik...
Lépek, mert ébredezik!

Kép
Kép
gabcii

jó reggelt!
sehol senki?
nálunk is beütött a hasfájósság!!!!!! :( :( :( welcome to the club! a szívem szakad meg, h nem tudok mit csinálni velük... most Huba üvölt...
tornáztatást sz*rt se ér. Petránál tudunk kinyomni pukikat, de Hubánál nem. nem is értem, eddig semmi, most meg beüt a krach... naja, miért is lennénk olyan mázlisták, h nem fájna a hasuk.
vettem tegnap infacolt, hátha.. :roll:

evés: én önző dög vagyokk. most is zabálok, míg a kisfiam sír. muszáj, különben leesik a vércukrom vagymim. múltkor is majdnem elájultam séta közben. még jó, h volt nem messze egy meki :? lehet, h gonoszság, de én is emberből vagyok.

tej: én fejem. utálom, h csöpög, és minden tejes és ragacsos. kb 1.5-2 deci van mellenként. szegénykéim meg sem tudják enni az összeset.tegnap a doki, akinél voltunk havi koraszülöttes kontrollon (minden oké) azt mondta, h ne etessem őket annyira meg. max 80 etetésenként. de honnan tudjam szopi közben, h mennyinél tartunk, kérdem én...
kivettem Hubát. most itt piheg... mintha segítene kicsit, ha függőlegesen van :?
vagy nem

Kép
an°°di

Gabcii, én úgy tudom, a tej védi Ádit. ha meg is betegszik, sokkal enyhébb lefolyású náthára számíthatsz nála

Kép
an°°di

fogyás: rám olyan ruhák jók, amik akkor már nem voltak, mikor teherbe estem. mert akkor ugye volt rajtam +10 kiló a versenysúlyomhoz képest. Jolka, engem a szopi teljesen leszív. ahogy az meg van írva..

Kat, nagyon sajnálom, ami történt. remélem, gyorsan javul a helyzet 8)

napszak-csere: szerencsére ez (még?) nem játszik nálunk. sokat alszanak éjjel is nappal is, de egyre többet vannak ébren. ma éjjel gyors kajálásokat nyomtunk a szokásos éjfélkor és 3:20kor. összesen olyan fél órát, 40 percet voltam ébren. szebben is kelt a nap reggel. és vajon hogyan lehet visszafordítani a napszakokat? :roll:

Adrinak nagy nagy gratula!!!!!!!!

Timi, kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lélekben veled vagyunk!

na, léptem zuhanyozni meg hajat mosni. most épp csönd van...

Kép
an°°di

Sziasztok!

GRATULA ADRINAK!!!

Köszi a tanácsokat, önzőbb leszek... legalábbis a külvilággal...
Rájöttem, hogy ha alszik Dorka, először visszahívom akit "muszáj", majd intézek néhány egyesületi ügyet, majd rendet pakolászok, majd eszek... na ide nem mindig jutok el... :?

Most fordul a sorrend!!!

Ja és Infacol úgy tűnik használ, egy picit jobb... és Apával megbeszéltük, hogy valószínüleg nem csak a poci a baj, hanem egyszerűen nem tud elaludni a kiscsaj...
Este újÍtottam, tudom, hogy a Suttogó féle könyv megosztja a véleményeket, de ez volt az egyetlen forrás, ahol nem csak arról volt szó, hogy mit ne csináljunk, ha nem tud aludni a gyerek (ringatás, ölbevétel stb.) hanem az is, hogy mit igen... Tehát ha látom, hogy álmos, berakom az ágyba...
Kap cumit (pedig elleneztem) és vmi versfélét kántálok neki (ugyanazt, hogy megtanulja, hogy ilyenkor az alvás jön)
Hát a sajátmagam költötte mese-versikén azt hiszem jót röhögnétek... Kb a refrény:
"Álomország gyere már, álommanó téged vár!"
A végén már csak ezt a két sort mondom elhalkulva, lelssítva.. és este BEALUDT tőle 3x éjszaka fél óra alatt!!! Nappal csak elbóbiskol a drága, és mikor kijövök akkor 10 percre rá feliad vmire... fél 10 óta non-stop altatok... most újítottunk, Endre kitalálta, hogy vigyük fel neki a baba CD-t, már kemény 15 perce egyedül alszik!!!

TIMI, tényleg légy már egy kicsit önzőbb... gondolom a család most sem segít....

Gabcii, még ez is?????

Andi, mit vártál - mostanában bújnának ki a pocakból... jönnek a "jól bevált" újszülöttkori bajok! :?

Jolka, Kertikeri és akit a napszakcsere érint... őszinte részvétem, főleg ahol nagytesó is van... :shock: :shock:
Na azt, hogy lehet bírni???

Na túl a reggelin, végre... nem is csoda, hogy ezerrel fogyok... :shock:
Na mindegy, amíg tejem dögivel és bírom, addig még jó is, a végén visszanyerem a versenysúlyom, bár az nagyon messzi, de mondjuk egy elfogadható súly már kb 10 kilónyira van... napi egy kiló minusz amióta hazajöttünk.. akkor még 10 nap? na jó lehet 2 hónap is, tuti leáll lassan ez a csodafogyás...

Jutta

KépKép
jutta

Timi: sajnálom,hogy ennyire nehéz Majával. Anyukád nem tud eljönni segítteni pár napra?
Tündéri Bibi azzal a vagány sérójával.
Maja,meg már kész nő. Jajj lesz a pasiknak asszem, ha felnő. Ennyire erős akarattal és ilyen szép kis pofival, az őrületbe fogja kergetni őket :lol:
Kertikiri: hidd el, nem is írunk már sokat. Mindenki babázik, meg egy fórumtársunk aki aktív tag vol, nagyon hiányzik innét.
A napirendhez, ne ragaszkodj görcsösen. Nem mindenkinek sikerül most még kialakíttani. Úgyis Nadin diktál.
Az este 8 órás fürdetés és aztán etetés miért nem jó??? Nekünk pontosan ez vált be. És ha elötte ébred és nagyon éhes, max sír egy kicsit és türelmetlenebb lesz. (lgfeljebb anyuka elöbb végez :wink: )Egyébként, ha szeret fürdeni, éhesen sem ordítja végig, ha meg nem szeret, teli pocakkal is sírni fog...
Aztaaa, jó nagy súllyal született Nadin. Ádámka most 4600g (3050 született)
Ha meg nappal alszik éjjel nem, ne hagyd hogy túl sokat aludjon, ébresztgesd. És nyugiii, ellesztek ketten. Elvégre, bele kell jönnünk nekünk első babásoknak :wink:
Nadin, nagyon drága, ahogy ásítozik :)
Este meg ha Apukája hazaér, foglalkoztassa ő, te meg pihizz kicsit.
Mi is,( vagyis inkább én) elrontottuk Ádit. Ha nem alszik, szinte mindig ölben van. Egyedül nem marad el a kiságyban. Nem is tudok tőle szinte semmit csinálni itthon. Dehát ez van...
Apukán kívül, van segítséged? Igényled egyáltalán?
Andi: hát, akkor üdv a klubban. Sajnálom, hogy nálatok is elkezdődött a pocak téma.
Jolka: a Hipp instant édeskömény teát adom Ádinak.
És hogy hogy nem voltatok még kint Ákossal? :shock:
Móni, Zsu merre vagytok?
Ciripke, meg ennyire mobil vagy már a kis Marcival,hogy felénk sem nézel?

Azt vettem észre,hogy édesbogár, egyre érdeklődőbb. Nagyon sokat mosolyog,nevetgél, sikongat és kiabál :) .Annyira drága,mikor meglepődik a saját hangja hallatán.
Pl ma orrcsepentés után kérdeztem tőle, hogy nagyon rossz volt-e. Erre a kis drága, teli szájjal rám mosolygott. Hát én annyira elérzékenyültem.
Ti nem szoktátok megkönnyezni, ha vmi nagyon édeset csinálnak a babák? Vagy csak én maradtam ennyire érzékeny szülés után??? :oops:

Rakok egy képet Ádiról
Kilövésre készen:
Kép

Kép
Kép
gabcii

Jutta!

A magad költötte versikékkel semmi baj! Sztem aranyos. Apa is mosolyog, mikor mesélek vagy éneklek Ádinak.
Én is magam költöm és álltalában valós,velünk megtörtént dolgokat szoktam neki elmesélni.
Tegnap próbáltam elénekelni neki a micimackót és szégyen szemre, nem tudtam végig a szöveget... sőt, nem is nagyon ismerek gyerek dalokat :?

ADRI! NEKED NAGY NAGY GRATULA A LÁNYODHOZ! VÉGRE NEVE IS VAN

Kép
Kép
gabcii

sziasztok

Jutta

jó ez a versike:-) é naponta 10szer mesélem fekete-cirmos cica meséjét,aki átjön hozzánk ,felsrorlom a cicákat,majd a Foltika összeharapdálja ezért a cica haza megy és megfürdik,vacsorázik,fogat mos és elalszik.A hisztikirálynő vigyorogva hallgatja és olyan édi amikor kérdi Elmondod?cijmoscicát?feketét?
szóval hajrá a kitalált a legjobb :-) és ügyes vagy,tanítsd is elaludni Dorkát,mert ha megszokja pl . a ringatást akkor még fél évesen is rzni kell e feneküket.Nálunk kicsi bonyibb Maja miatt,mire elaludna Bibus biztos jön és hangoskodik

hoppá felsírt Bibi
Vendég

látom, nem megy másnak sem a gyerekzene... :? a Vukot tudom, meg a Bóbitát is talán... na, majd kipróbálom. én U2-t szoktam énekelni, meg Sinéad O'Connort, meg Nina Simonet, stb... magyarokat nem tudok, gyerekzenéket, meg amint írtam, szintén nem :oops: na, de majd jól megkérdezem anyukámat hétvégén. megyünk vidékre, képzeljétek, több napra. nagyon kíváncsi vagyok.. :roll: :roll: :roll:

Jutta, h mit vártam? :shock: szerinted? :wink: ha ébren van Dorka, akkor sír? vagy miért nem lehet hagyni szimplán elaludni? én azt szoktam. utána belesek, h mizújs, aztán tátott szájjal durmolnak mindketten. általában. most is... meg is nézem

Kép
an°°di

jaj, Timi, nem is írtam, pedig akartam: olyan édes Bibi!!!!! milyen jó, h két ilyen gyönyörű lányod van :D
és Nadin is rettentő cuki! és álmos...
Dorkáról esetleg egy kép? :roll:
Ádi meg tényleg, milyen kis csókos szájú :lol:
ja, és Gabcii, én tegnap elsírtam magam a Lecsón (nem a kaján, a rajzfilmen!!). biztos a szoptatós hormonok :wink: a gyerekeken =még?) nem sírok. inkább csak megzabálnám őket, meg szorongatnám... kis cukorkák! :D :D :D

na, léptem vasalni meg enni persze (mert én, Jutta, mindenekelőtt kajálok 8) )
:arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Adrinak hatalmas gratula. Nekünk méé nem szóóót? :? :oops:

Gabcii:
édes Ádi. Hordozóban van?

Timi:
köszi a képeket. Nagyon cuki a fülbevaló Bibin.
Te figyi mááá, neked lőtték vagy szúrták?
És hol vettél ilyen picike fülit? Ezt úgy kell kérni, h bébi vagy rendes fülbevaló? Vagy hogy? :oops:
És szépségesek a csajok.

Jutta:
muti máá képet Dorkáról.

Andi:
sajnálom a hasfájást. Akkor még én sem bízom el magam, h megúsztuk. :oops:

Marcim totál lehiggadt, rásem ismerni. :)
Olyan cukkki.
Most komolyan vernem kell, h rendben legyen? :? :oops:
Lilla 11 óta az udvaron durmol. Aranyélet. :)

Zsu, Móni: hahóóóóó

Kép
Kép
h@jni

Hajni: aham, hordozóban van Ádika, onnan készül a kilövésre :lol:
Ejj, kezdek irigykedni a jó alvó lánykád miatt!

Mi ma nyüglődünk. Nekem sem ártana aludni, mert nem érzem vmi fényesen magam, de ma még az ebédemet is Ádival az ölemben ettem meg. Orrszuttyogtatás mindkettőnknek a fő program :( .
Eszik szegénykém, jól bealszik közben, lerakom és 20 perc múlva felsír. Eddig olyan jó evő volt...
Tapasztalt anyukák HELP!
Ha nem lázas a gyerek, csak oltárira taknyos és bágyadtabb,mint szokott, elvigyem orvoshoz???
Tudom, béna vagyok, de minden hülyeségért nem akarom dokihoz rángatni. Én sem örültem neki a melóhelyen, ha minden hülye befáradt :?
na lépek, odabújok mellé, hátha alszunk...

Kép
Kép
gabcii

Adrinak nagy gratula a csajszihoz

Andi
köszi :-)
bizti a hasuk fáj?azt mondta a dokink ha hasfájos egy baba az első két hétbe jelentkezik már.Ill gondolom picit mindegyik baba az.Nem iszol sok szopis teát?

örülj neeki,hogy elalszanak maguktól a drágák :-)

Marek
írj

Gabci
tündéri szép ezen a képen Ádi
szerintem hívd fel a dokit vagy nézz be kis lámpával a torkába,mi újabban ezt tesszük Majával,ha nem piros úgyse csinál,ad rá semmit

jobbulást nektek

Maja is taknyis csak azt tudnám miért amikor olyan fagyos szent már télikabátba jön ki az udvarra

jajj gyerekzenék mielött elfelejtem nekem van 100 albumom kb. Halász Jutkától kezdve babazene,mesék minden,akit érdekel írjon privit :wink:

Hajni
nem nagyon látszik a füli,de talán kicsit mégis,amikor berakták furu volt,motanra meg szépen begyógyult meg jól is áll neki.a kórházba úgy szúrták neki,szerintem a legtöbb ékszerboltba van bébi fülbevaló.én bedugóst nem vennék és az se mindegy milyen a kapocs ami Majának először volt kisebb volt,dde állandóan kikapcsolódott,ezt a fazont viszont ajánlom :-) mindkét csajnak egyforma
Vendég

:D Kép

megnézzük így jobban látszike
szerintem igen
a fülbevaló :-)
Vendég

Timi:
köszi. :)
De most akkor milyen fazon a jó??
Milyen legyen a kapcsa ( ez de izéé egy szó máá. ) ? :oops:

Gabcii:
én minden szarért idehívom a dokit. :oops: :oops: :roll:
pár házra lakik, így ha nyügöm van beugrik hazafele. )
Szval én elvinném :oops:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

ADri!
Gratulálok! Sok boldogságot és egészséget kívánok a kislányodhoz!

Mi nem cseréljük össze a napszakokat. Éjszaka is alszik Ákos, csak 3-4 óra között nézelődik, nem tudja eldönteni, hogy enne vagy sem. De mióta hajnalban nem új cicit kap, hanem az előzőt, vissza is alszik, talán a tej mennyisége zavarta.

Gabcii! Én is a hippet csináltam, ugyan nem "hasfájós" (tekergeti magát, de nem üvőlt a fájdalomtól, de ez sincs már). 2x adtam még, téged nem zavar, hogy csak 4 hós kortól lehet adni?
Levegőzés. Pont a megfázás miatt nem viszem ki. Sőt nagyobb boltokba is csak 3 hónapos korától. Ugyan akkor pont karácsony lesz. :? Egyelőre a nyitott ablak mellett levegőzik Ákos. Felöltöztettem, mintha csak kimenénk és rányitom az ablakot. Sokkal jobb levegőt kap mint lent, hisz a harmadikon nem a kipufogó gázt szívja, ide már szűrtebb levegő jut. :) Én lejárok Manóval. Míg Apa itthon van, addig nem is hiányolja Manó velem a sétát. De már jövő7-n megyünk le.

Andi!
én sem szeretem, ha csepeg és ragad a tejcsi. De fejni lusta vagyok, na meg nem akarok túltermelési válságot. :D Még szerencsénk van, hogy nem nyár van. Nagyon kellemetlen nyáron ragacsosan szoptatni. Apa sosem érte meg miért hisztizek és zuhizok szopi előtt.
Huba nagyon szenved a pocak miatt? Nekünk is a függőleges helyzet jött be. Ákos mint egy zsák krumpli, úgy van szopi után a válamon, gondolom, ilyenkor nyomom egy kicsit a pocit, és hamarabb jön a büfi is.

Jutta!
Nagyön ügyi vagy! Látod mire nem jó az anyai ösztön...A saját kreációk a legjobbak.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja jut eszembe.
Kék szemű gyerekek anyukája. Mikortól dőlt el , hogy kék színű lesz a baba szemikéje? Én Manót is szugerltam anno, de csak barna lett. Csodás barna szemek. De jó lenne egy kék szemű gyerkőc is...:D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kép

Kertikiri! Ha elküldöd az adatokat, beteszlek a táblába. Ásítós kép. :D tetszik

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka:
Marci kék szemmel született, kék is maradt neki, csak sötétebb kék lett.
Lilla is kék szemmel született, de h milyen lesz neki...
Bár apának kék, nekem kék.... szval elvileg kék, nem? :oops:

De azt olvastam, h 6 hós korra dől el. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Timi, már nem is iszom szoptatós teát. lusta vagyok főzni :oops: :oops: :oops: kérek zenét! (bocs, h nem priviben)

ma egész nap lakásvásárlást intéztem. a ******m is kivan. fáradt vagyok. a hasfájás lehet, h el is múlt az infacoltól? (koppkoppkopp) egész délután ment a kaja meg a szunya. most is.
ki is használom az időt, és sütök egy adag muflont. jó egészségest :wink: :oops:
még lehet, h jövök Zsu! Móni! vétel! brékóbrékó!!!(ez vajon honnan van?)
:arrow:

Kép
an°°di

Hajni!
Köszi a választ.
Kék szemű szülőknek csak kékszemű gyerkőce lehet. Gimiből ennyi maradt a biosz órákból. :? :D

Andi!
Én buktit csinálok. Móni ötlete után kenyérsütővel csinálom.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka:
húúú, akkor reménykedjek, h kék lesz mi? :lol: :lol: :lol:
És két barna szeműnek lehet kék szemű?

Kép
Kép
h@jni

Na, aludtam 1 órát, Ádika2-t .
Olyan kipihenten ébredt. Nagyon szép olyankor (jó, máskor is, de akkor különösen)
Jolka: nem, nem zavar,hogy 4 hós kortól lehet adni, mert minden babateát akkortól, ill. az van ráírva. EU szabvány. Régebben 6 hetes kor volt ráírva, gondolom nem változott az öszetétele azóta :) .A vizet nem issza meg, vmit meg kell adnom neki. Tudod, ő tápis is, nem csak anyatejes.
Most meg különösen, hogy náthás.
Köszi, a dokis tippet. Valszeg felhívom, mert nem szívesen mennék fölösbe ebben az influenza járványban.
A szemszín engem is foglalkoztat, de asszem várnunk kell vele 6 hós korig. Ádinak most szürke és az a tippem,hogy zöld szemű gyerek lesz.Apáé barna, enyim kékeszöld. Ha lehetne választani, a párom tesójának a szép kék csillagszemét kérném a drágámnak.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!
Jöttem beszámolni a szoptatási kudarcomról! Ugyan még nem adtam fel, de sajna ki kell egészíteni tápszerrel a kaját! Volt olyan, h csak 10 gr-ot szopizott ez a gyerek... Szal vagy én nekem nincs elég tejem vagy ő bénácska vagy mindkettő, de nem elég a kaja! Most járt itt a dokinéni, és hát próbálkozunk, h legalább a 70-80% anyatej legyen... Szurkoljatok!
Kicsit el vagyok keseredve emiatt! :cry:
Nem is nagyon reagálok most senkire, majd kicsit később!
Marek! Neked egy privit szánok, ha összeszedtem magam!
Andi! Mi klasszikusban nyomulunk, amúgy meg saját szerzeményeket nyomok neki (bár a homeopátia című nótát is bírja!), ha épp nem a Kodály népdalokat (mondtam már ugye, h tanítónéni is vagyok, és 100 magyar népdalból vizsgáztam, meg elméletileg az alsó tagozatos dalokat is tudom, és furulyán is nyomom...), mesélni bármit lehet nekik, de legjobb, ha majd olyat meséltek nekik, amiben egy hasonló kislány/kisfiú a szereplő és a saját érdeklődési körnek megfelelő!
Timi, Hajni! Fülbevaló! Milyen kapocs? Milyen füli? Van vajon fehérarany is, mert az aranyat rühellem! Érdekelt vagyok!
Jutta, de jó neked ezzel a rengeteg tejjel... :?
Jolka, mi már másfél órákat vagyunk kinn! Olyan klasszul süt a nap! És a kertben én is napozok egy kicsit legalább...
Gabcii! Remélem hamar meggyógyultok!
Kat! Fú, de sajnállak, remélem már sokkal jobban vagy! Jól tetted, h nem engedted, h vért kapj! Gyógyulj Te is gyorsan!
Ja, a barátnőm farokcsontja is megrepedt a második gyereknél! Hosszadalmasan jön rendbe, sajna!
Adri! Nagyon nagy gratula! Gyors regenerálódást és sok tejcsit!
Ciripke! Engem az érdekelne, h milyen az autós hordozótok? Nem nyeklik benne a gyerek?
És van már telek?

Kép
ermoni

Móni
ebaj ha kll táp kell,de ne add fel :-)
én se tudom sokszor hányadán állunk,annyi tejem nincs mit Majával volt.van hogy fél óránként enne,viszont hízik mint az állat úgyhogy nem tudom :roll:

Bibi fülbevalója is fehérarany,kis csík kövekkel a képen nagyjából látható
a kapocsnak nem tudom mi a neve a lényeg hogy masszív

Andi
dvdre tudom írni mp3ba gépen tudod lejátszani ill. olyan lejátszóba ami bírja az ilyet vagy elküldöm a listám és akkor albumonként cdre,elpostázom ahogy kéred
100 Folk Celsius - Country
100 folk celsius-25 év
100 folk celsius-Paff a bűvös sárkány
1998 - Weöres Sándor_ A teljesség felé
7 válogatottt népmese
8 mese gyerekeknek
A 60-as évek gyerekdalai
A kis herceg
A nagy mesealbum 1-2
A Nagy Micimackó Album (2006)
Álomszép
Babazene 1
Babazene 2
Babazene 3
Babazene 4 klasszikus
Best of Süss fel nap
Bojtorján - Csavargódal
Bújj-bújj zöldág 1-2
Cifra palota
Das Spieluhren-Orchester-Elvis für Babys
Dzsungel Könyve (Dés László & Geszti Péter)
Esti mesék-Domján Edit
Fehér karácsony
Füles mackó
Ghymes és Hobó
Ghymes:bennünk van a kutyavér
Ghymes-Állatfarm -maxi
Ghymes-Az ifjúság sólyommadár
Ghymes-Csak a világ végire
Ghymes-Éghymese
GhymesGhymes
GhymesHéjaváros
Ghymes-Koncert
Ghymes-Smaragd város
Ghymes-Tűzugrás
Ghymes-Üzenet
Gryllus Vilmos-Csigahéj
Gryllus Vilmos-Maszkabál
Halász Judit-A fiam meg a lányom
Halász Judit-Amikor én még kislány voltam
Halász Judit-Best of
Halász Judit-Boldog születésnapot
Halász Judit-Halász Judit
Halász Judit-Háry János Kodály
Halász JuditHelikoffer
Halász Judit-Hyvd a nagymamát
Halász Judit-Kép a tükörben
Halász Judit-Mákosrétes
Halász Judit-Micimackó és a többiek
Halász Judit-Minden felnőtt volt egyszer gyerek
Halász Judit-Rendkivüli gyereknap
Halász Judit-Vannak még rosszgyerekek
Halász Judit-Varázsfuvola Mozart
Happy baby 1
Happy baby 2
Hires.Rajzfilmslagerek.Magyarul.3.
Hónapsoroló
Hupikék Törpikék.Buli a hóban
Hupikék Törpikék-Aprajafalva daknokai
Hupikék Törpikék-Az apraja nagyja
Hupikék Törpikék-Buli van aprajafalván
Hupikék Törpikék-Hajrá törpök
Hupikék Törpikék-Hepi hupelium
Hupikék Törpikék-Hupikék hópihék
Hupikék Törpikék-Hupikék törpkarácsony
Hupikék Törpikék-Hupy birdthday
Hupikék Törpikék-Örökzöldek hupikékben
Hupikék Törpikék-Törparty
Judit és a zenemanók 1
Judit és a zenemanók 2
Judit és a zenemanók 3
Judit és a zenemanók 4
Karácsonyi énekek
Kiolvasó
Kolompos -százszorszépek
Kormos István - Mese Vackorról
Kölyök Klub
Körjátékok
Liptai-Gesztesi-Kis esti mesék
Magyar gyermekdalok aranyalbum
Mese Ovi - A legismertebb mondokak, gyerekdalok
Mese-Ház 1.2 - Meselemez gyerekeknek
Micimackó
Mini hit mix:válogatás gyerekeknek
Minimax Rajzfilmslágerek 1-2
Minitini hitmix
Nagy mondókás album
ovodas dalok - Cirmos cica, jaj!
Pinokkió-Az en albumom
Rajzfilmslágerek 1
Rajzfilmslágerek 2
Ricsi Bohóc - Lemez
Staraoke
Süsü kalandjai
Szarka Gyula
Szarka Tamás
Tente baba
Túl a maszat
Vuk mesejáték
Zene Ovi-téli varázslat
Zene-Ovi 2006
Vendég

:shock: :shock: :shock: Timi, ha ekkora a lista, küldhetted volna priviben ;)
megnézem, amint lesz időm, és szólok (ezúttal priviben :D ) (hm, a ghymes nem is gyerekzene, hééé... figyelek ám! ;) ) (első ránézésre nagyon állat!!!!!!!!!)

Móni, :lol: :lol: :lol: :lol: érdeklődési körüknek megfelelőt mesélni??? hihi.. hát a Kakimanó már nagy barátunk :lol:
a tej miatt részvétem, de ne add fel!!!!! látod, Gabcii milyen klasszul belelendült! meglesz az a 80 százalék! küldöm a vudut!

ég a gyomrom az ebédre megevett sült csülöktől. basszus :evil: annyi a terhesség alatti vasgyomromnak :evil:

Kép
an°°di

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?