Új privát üzeneted érkezett!

Tobi,
Rögtön hármas ikrek lesznek majd meglátod! :D

Monyo,
Sajnos ezeket a dolgokat nagyon nehéz feldolgozni. Mikor mi megtudtuk a hírt, akkor összeroskadtunk és számba vettük az összes lehetőséget.
Aztán a Kaáliban a 2. vizsgálatnál a férjemnél kiderült, hogy található mozgó és mozdulatlan spermium is. Úgyhogy mi is reménykedünk.
Vendég
 


Bella,
Úgy legyen! :P elsőre eggyel is beérném, de vállalom ám a 3-at, úgyis 4 gyerkőcöt szeretnék (párom kivan ha ezt említem neki) ezt jól leírtam :lol:
pusz

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a sok segítséget! Okosabb lettem és a félelmem is kezd múlni. :wink: :lol:
Tobi! Írj egy kicsit erről a long-ról! Mitől lesz ez más? Nagyon szuper, hogy indul a 3.próba!!!! Sok szerencsét!! +++ :wink:
Mi nemsokára indulunk a Kapásba. Egy pici izgalom sincs bennem. Ez csak megerősíti a rossz hírt, sajnos nem várunk csodákat. :cry:
Nyuszifül! Mi is, a 30. szülinapom előtt 7 nappal tudtuk meg a hírt.... szóval, ha hihetek a misztikus számokban, akkor ez most azt jelenti, hogy nemsokára nekem is lesz egy tündéri kisbabám, úgy mint neked :wink: :D
Ma már nem tudok jönni az eredménnyel, mert későn érünk haza. Holnap viszont megírom, hogy mi volt velünk.
Vendég
 

 
 

Mororo,
Remélem azért jó híreket kaptok!

a protokollokról itt olvashatsz
http://www.lombikbaba.civil.co.hu/modul ... age&pid=76
Vendég
 


Mororo holnap várunk a hirekkel!!

Kép

csibe
csibe32
 
 


Mororo,
Még én is ismerkedem ezzel a protokollal :oops:
egy fórumozó leányzó információja alapján:
21. naptól Suprefact injekció, ami leállítja a petefészek működését, amelynek következtében ha majd kapod megjön és kezded szúrni a stimuláló Gonalt, egyszerre fognak érni a tüszők. (Ugyanez a fogigátló értelme is)
Tehát 21. naptól a vérzés kb. 3. napjáig szúrod a Suprefactot, onnantól jön a stimu. Többnyire csak Gonal, de más is jöhet hozzá. A stimu kb. ugyanannyi napra várható, mint a fogigátlós után kezdett protokollnál.
Hírek??? :wink:

KépKép
tobi
 
 


Sziasztok!
Tegnap megvolt az újabb vizsgálat. Eredmény: a mintában nincsen semmi sperma. :cry:
Aranyos volt a doki. 50 percet beszélgetett velünk. :) Azt mondta, hogy az első helyen (a kórházban) a doki nagyon szigorú volt velünk, mert a donor előtt van még lehetőség.... kár, hogy ezt akkor nem mondta el nekünk...
Rusz doki szerint van még egy reménysugár a közös gyerekre, ez pedig a biopszia, amit ti is mondtatok. Ez van a férjem papírján: KRYO-TESE-ICSI eljárás. Most megrágjuk a dolgokat. Beszélt a rizikóról, elmondta, hogy milyen esélyek és veszélyek vannak. Szóval garancia az nincs semmire.
Az I. számú Női Klinikát javasolta. Ott keressek magamnak egy nődokit és a férjemet is ott műtik majd. (Rusz doki :wink: ) Nem tudom. Arra is gondoltam, hogy oda megyünk, de elbizonytalanodtam. BMC??? vagy Női Klinika??
Szerintetek? :roll:
Vendég
 


Tobi! Megpróbálom felfogni, hogy mit írtál, de ebbe most nagyon belekérdeztem. 8) Ez még egy kicsit kínai nekem :oops:
Sőőőőt. Egyre jobban érzem, hogy fogalmam sincs, hogy mi vár ránk.... minél jobban belemerülök, annál sötétebb vagyok. :? 8) :lol: :oops:
Szóval, az előző 2 lombik nem így működött és ez most valami másfajta dolog.....
Vendég
 


Mororo,
igen, még én is barátkozok a dologgal. Amikor elmondta a doki, nagyokat néztem, hogy most mivan? :shock: :oops:
Nemtok neked segíteni, mert apus műtűtét annó, még a Szabolcs utcában csinálták és amúgy a Kaáliba járunk.
Lányok bizti tudnak segíteni :wink:
Hajrá, nem elkeseredni! Beindul a gépezet, ez tök jó :lol:

KépKép
tobi
 
 


Tobi! Nagyon sokat segít, hogy nem vagyok egyedül ezzel a dologgal és meg tudom beszélni veletek. Már régen feladtuk volna. Ismerkedünk a dolgokkal és először a fejünkben teszünk rendet. Szinte minden nap és minden percben csak erről tudnék beszélni. ... persze a férjem előtt nem. :) Előtte tartom magam, mert nem akarok az agyára menni. Megvárom, míg ő kezdi... na, és persze kezdi is, mert nagyon belemerültünk a témába :roll:
Vendég
 


Mororo kérjél mind a két helyre időpontot, menjetek el a konzultációra (mindkét helyen ingyenes) és a szimpátia alapján döntsetek. Nagyon fontos, hogy bizzatok a dokitokba.
Rusz doki mit mondott az esélyekkel kapcsolatban?

Kép

csibe
csibe32
 
 


Szia Mo!
Sajnálom,hogy nem kaptatok hírt javulásról.De szerintem egy meddőségi intézetben sokkal összetettebb módon vizsgálják a katonákat.Nincs is meg az eredmény egy órán belül.
Én nem az I.női klinikára mennék.Szerintem ott külön orvos foglalkozna veletek,és ezt együtt jobb végigcsinálni.Szerintem jobban jártok egy "csak meddőséggel"foglalkozó intézettel,talán a tapasztalatuk is jobb.
Én fontolóra venném Csibe ajánlatát,bár nem mennék több helyre a szimpátia miatt,hanem elkapnám magamnak Csibe orvosát!
Vendég
 


Sziasztok!
Csibe orvosát én is tudom ajánlani! :wink:

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Mororo,
Egyetértek Nyulasszal! A Klinikán nekünk sem találtak semmit, viszont a Kaáliban igen!
Vendég
 


Sziasztok!

Mororo!

Nekem 2 kolléganőm is eljött az I-es klinikáról a rossz tapasztalatuk miatt. (pl. nem dönthették el, hogy hány embriót kérnek vissza, volt, hogy 4-et is beültettek az egyiknek, és azt mondták nekik, hogy nincs lehetőség spermium és embriófagyasztásra :shock: :shock: , na persze, náluk... :evil: ) De ettől függetlenül nem merem mondani, hogy ne oda menj, mert ez a ti döntésetek és bizalmi kérdés. A káliról és a BMC-ről n minden esetre jobbakat hallottam. Mi a Káliba jártunk, a biopszia a Szabolcs utcában volt és meg voltunk elégedve.

Erikáról van híre valakinek????

nyusziful76
 
 


Sziasztok,

Mo, én nem akarlak befolyásolni a döntésetekben, de abba a lányoknak igaza van, hogy a meddőségi központok között a BMC az, aki a betegeinél vállalja ingyenesen a fagyasztást ( embrió, sperma, hallottam olyat akinek petesejtet fagyasztottak le). Van saját andrológusuk. A többi intézetnél a Krióval kell szerződni, és fizetni kell a tárolást is. Kivizsgálás gyors, ha nem magánba kezdesz, akkor kb. 11/2-2 hónap az első konziliumra a várakozási idő, és nagyon gyors a kivizsgálás. Azt konkrétan tudom, hogy az egyik ismerösömet azért vittem a Konchoz, mert a Női klinikán 3/4 éve tartott a kivizsgálása, annak ellenére, hogy ő maga egészséges, és még akkor sem csinálták meg a lényeges vizsgálatokat (hsg, virusszűrés....stb.), de a férjét kb. 10x rendelték be, ami miatt majdnem elváltak, mert a pasi megunta a hercehurcát. Bmc-be a lányt és a párját kb. 2 hét alatt kivizsgálták, szeptember végére fejezödtek be a vizsgálatok, és ma már 3. napja szurja magát antagonista protokollal. Igaz Ő maga is magánrendelőbe kezdte.
Nagyon támogatják a saját gyereket, donorról mindig lebeszélik az embert ( kérdezd meg Törpezs, erről ő maga is tudna beszélni neked).
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor a várakozási időben elkezded kivizsgáltatni magad a nőgyógyászoddal, és ha megcsináltatod a hsg-ét, akkor ragaszkodjál ahhoz, hogy adják oda neked a rtg filmet is, mert csak így fogadják el a leletet.

Erikáról én is nagyon várom a híreket.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok! Köszönöm a sok segítő választ!! Nem ti beszéltetek rá, de a véleményetek nagyon fontos, úgyhogy döntöttem. Megkeresem Csibe dokiját. :) :wink:
Ha a férjecském is megemészti a dolgokat, akkor a BMC-ben elkezdjük. :wink:
Csibe! A BMC-ben biopsziára is van lehetőség?
Most készült el a hormonprofilom. Szerintetek kérjek egy újabb profilt a dokimtól? (vagy ez is jó lesz?)
Rusz azt mondta, hogy jók a herék. Volt már ennél 100000-szer "satnyább" herében is sperma... :oops: 8) :) Bocs, hogy ezt a szót használtam! ... persze, ő nem így mondta. Van esély, de nincs garancia. Sajnos nálunk ez genetikai probléma. A férjem ezzel a rendellenességgel született. A biopsziát javasolja, de nem tud százalékokat mondani az esélyekre. Szerinte érdemes megpróbálni, mert ha nincs sperma akkor is a lelkünknek ez egy megnyugvás, hogy mi mindent megtettünk. Ráérünk utána gondolkodni, hogy hogyan tovább.
Vendég
 


Sziasztok lányok!
Régebben olvasgattalak benneteket, látom azóta még többen jelentkeznek ezzel a szörnyű problémával.
Nálunk évekkel ezelőtt kiderült az azoospermia, de nem tudtunk lépni, mert a sok mintavétel és 3 biopsia során sem találtak semmit. Aztán hanyagoltuk a témát, mert mindketten elzárkózunk a donoros megoldástól. Néhány hónapja mégis elmentünk egy mintát adni, amiben volt néhány mozgó-mozdulatlan spermium. Úgy örültünk, megcsillant egy kis reménysugár! Irány lombik, pont akkor mikor kellett, voltak sejtek, de sajnos nem tapadtak meg az embrikék. Most rettegek a következőtől, mert mi van ha.... nem lesz mikor kell, és ha sikerülne is, még ott a megtermékenyülés, meg a megtapadás miatti izgalom...Dehát nektek ecsetelem?!
Mi is Nyulasz koncepciójára alapozunk: a punkció napján 1-2 minta, ha nincs katona, akkor onnan biopszia (ami ugye szintén zsákbamacska), ha abban sincs, akkor annyi a petesejteknek. Kész téboly! Annyira idegtépő és kiszámíthatatlan ez az egész!
Csibe, Tobi, Törpe, nektek azért némiképp megnyugtató lehet, hogy sikerült fagyasztani, ugye?
Erika, Nyuszifül gratulálok a babókhoz!!
Nyulasz, Bella, Monyo, nálatok kb. hány katona szokott lenni? Nálunk az a kevés is totál változó. Mindannyian a Kaáliba jártok? Nektek tudnak arra valamit mondani, hogy milyen okai lehetnek a sikertelen beültetéseknek? Ti miket kaptatok, szedtetek ET után? És az mitől függ, hogy kit hogy fektetnek ET után? Ja, és tudtok valamit a fer14-ről a honlapján kívül? Ti nem próbáltátok? Mi gondolkodunk rajta, de olyan drága, és már annyi mindent próbáltunk.
Bármilyen infót szívesen vennék.
Mindenkinek minden jót!
mazsi02
 
 


Mororo!
Örülök, hogy nekivágtok! :wink:
Jól látod, ez a lényeg, hogy ami meglehet megtesztek,a többi pedig már nem rajtatok múlik :wink:

A BMC andrológusa dr Bógyi szerintem szuper,a párom is nagyon bírta! A biopsziát Telkiben csinálják (doki ott(is) dolgozik), bár a sima vizsgálatokra, vagy konzultációra a BMC-be kell menni!
Telkiben csak a szobáért kell fizetnetek, meg ha te is ott alszol, akkor a te vacsidért!
Az ellátás fantasztikus, a nővérkék még éjjel 2-kor, nyolcadik ébresztés után is mosolyognak, és tündériek!
A műtét utáni lábadozás sokkal kellemesebb volt, mint amit másoktól hallottunk, arany keze van a dokibácsinak!
A páromnak egyedül az volt rossz, amikor az érzéstelenítő ment ki éjjel. de másnap már tök OK! volt!

A pasik ilyenkor sokkal "hisztisebbek", érzékenyebbek! Szóval a Telki ideális hely, hogy elkényeztetve érezzék magukat!:)

Sok sikert!

Ha bármi kérdésetek van, esetleg a párod a páromtól szeretne vm-t kérdezni, akkor írj/atok nyugodtan!

Csibe
Van esetleg újabb info "esélyek"-ügyben?

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Törpezsu, bocsika de nem értem a kérdést :oops:

Mororo beszéljétek át a pároddal, és ha eldöntöttétek akkor megadoma dokim számát.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Csibe
arra gondoltam, hogy írtad, hogy esetleg Czeizelnél is érdeklődsz, hogy ő mit gondol!
Vagy ezt később gondoltad?

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Törpezsu, mi úgy gondoltuk, ha nem sikerül a fagyis beültetés, utánna nennénk hozzá.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Mazsi,
Nálunk nagy öröm, hogy le vannak fagyasztva, mert ez azt jelenti, hogy vannak! :lol: Biopszia előtt nekünk sosem találtak a mintában.
Mi most ezekkel próbálkozunk, és ha ez nem elég, akkor lesz időzített biopszia!

Az azért nagyon jó jel, hogy nektek a mintában is találtak!

Apa csak E és C vitamint evett, meg egy darabig Macat, de egyik doki sem javasolta a Macat.....na meg nem tudjuk milyen hatással volt rá...

Fer14-ről a Férfi meddőséges topikban szerintem tudnak segíteni a lányok.

ET után sok - sok fehérjét javasolnak! Tapasztalatom még nincs :wink:

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Értem!
Remélem nem lesz szükségetek már rá :wink:
Legyetek jó példa előttünk :wink:

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Törpehzs bocs, de még eddig csak beleolvasni sikerült az írásaitokba, szóval még nem vagyok teljesen képben. Ezek szerint ti most készültök az első lombikra? Tudod már, mikor kezdhettek? Mindent bele!!!!!
mazsi02
 
 


Mazsi!
nem kell bocs! én képtelen voltam mindent elolvasni az elején, sőt ma is nehéz mindenkit követni! :oops:
de igyekszem :wink:

Jövő héten kezdünk elvileg, csak jönne már a mensi! Ilyet sem sűrűn kívántam! :lol:

Ti mikor ugrotok neki újra? Vagy most próbálkoztok egy-két dologgal előtte?

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek üdv.!
Egy kicsit elvoltam tünve mostanában, tudom de, rengeteg a tennivalóm, meg sajnos történt ez-az. :(

Mazsi!

Ilyen létezik, hogy 3 sikertelen biopszia után találnak élő spermiumot a mintában? Ez nagyszerű, fantasztikus, zseniális, és a többi..... :lol: :lol: :lol: Ezek után meglátod, minden rendben lesz, és biztos, hogy sikerül a SAJÁT BABA! :wink:


Mindenkinek++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jeni99
jeni99
 
 


Törpehzs!
3 hónapot ki kell várni, és azon gondolkodom, addig a páromnak fer14, én a magam részéről kipróbálnám a Gynevacot. De ezt is, azt is hallani róla... Szóval nem is tudom.
Meglásd, piri jelentkezik, aztán HAJRÁ!!!!!
Jeni, örülök neked, köszi, aranyos vagy. Nem tudom emlékszel-e, mi egyszer régen már írtunk egymásnak. A 3. biopszia után teljesen kibuktunk, de mivel mi nem szeretnénk donort, 1 év után, mikor jobban voltunk lelkileg, elhatároztuk, egyszer-egyszer adunk mintát sose tudni alapon. Az orvos is nagyott nézett az addigi leletek láttán.
De tudod még így is borotvaélen táncolunk, mert teljesen kiszámíthatatlan. Az orvos is mondta, lehet holnap már megint semmi. Pl. a punkció előtti napokban 1 mozdulatlan volt... Az első próbálkozásnál pont volt néhány spermium. Azért vagyok annyira padlón, hogy nem sikerült, mert legközelebb pont azon a napon... Szóval nem tudni, lesz-e még egyszer olyan szerencsénk.... Csak reménykedni tudunk!!!
Én is csatlakozom, mindenkinek+++++++++++++++++++++
mazsi02
 
 


Mo!
Örülök,hogy kezdesz jobban lenni,és tisztábban látni.Az első sokk után,hidd el már sokkal könnyebb lesz.Ezt tapasztalatból mondon.Persze ahogy Mazsi is írta,folyamatosan aggódunk valamin,garancia semmire sincs,de amit tudunk meg kell tenni.

Mazsi!
A Fer 14-en én is gondolkodom,egy ismerősömet aki a gyógyszeriparban van,megkértem nézzen utána,nem kamu-e.Remélem a napokban választ kapok,és akkor megírom.
Mi is mindig borotvaélen táncolunk,de szerencsére eddig mind a kétszer volt használható kisfickó.Nekünk látóterenként 15-20 mozdulatlan,és néhány korosan mozgó volt.
Ez tényleg nagyon bíztató,hogy a kezdeti semmi után,már találtak valamit.

Jeni!
A történt ez-az úgy látom nem túl jó :?
Valami baj van?
A sikertelenség okát nem tudták megmondani,sajnos ezt sose tudják.Et után utró golyókat dugdostam,meg 3x kaptam ovitrell szurit.Ezt csak akkor adják,ha nincs túl sok petesejted,és nem áll fenn a veszélye a hyperstimunak.Azt mondják nem kell feküdni,de ne erőltesd meg magad.Van aki dolgozni is megy utána.
Ja,és mi is a Kaáliba járunk.
Vendég
 


Bocs Jeni,a valami baj van utáni részt még Mazsinak írtam.Nem tudom miért rakta oda.
Vendég
 


Sziasztok,

Lányok olvasva a történeteket megkérem a dokinkat, hogy csináltasson egy új spermavizsgálatot, mert nekünk spermavizsgálat csak biopsia elött volt, és azóta nem nézték.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Jut eszembe Ti éreztek valamit, amikor ovulációtok van?

Kép

csibe
csibe32
 
 


Szia Csibe!
Húúú,kiváncsi leszek mi lesz a vizsgálaton!Nagyon izgi!!!
Én szoktam érezni a peteérést,nagyon szokott feszíteni.Te nem?
Vendég
 


Nyulasz, köszi a választ, és várom, hogy mit tudsz meg a vitaminról, bár mi tegnap már megrendeltük. Akkor nektek nem is volt biopszia, ugye?
Mikor kezditek a harmadikat?

Csibe, nektek közvetenül a biopszia előtt volt vizsgálat? És hány? És mikor volt? Kíváncsi vagyok, hogy kinél hogy volt, próbálok a történésekre valamiféle magyarázatot találni, és esélyeket latolgatni, bár azt úgyse lehet. Nekünk még azt is mondta a doki, hogy attól, hogy van néhány darab az ejakulátumban, nem biztos, hogy van több a szövetekben. És az is lehet, hogy holnaptól megint semmi. Ez azt is jelentheti, hogy akkor biopszia során se biztos, hogy lenne. Ezért félünk a következőtől, mert ha nem találnak, akkor biopszia kellene, és hát az se garancia, és már a negyedik lenne.... Nálunk mikor nem volt a mintában, nem volt a biopszia során sem. Nálatok volt a hereszövetben, de nem volt a mintában, szóval bármilyen variáció lehetséges ezek szerint, ha nincs elzáródás. Na, ezt kicsit túlbonyolítottam!
Ti mikor mentek legközelebb babó ügyben?
mazsi02
 
 


Mazsi!
Nekünk nem volt biopszia.A következő dec-január körül várható.Még olyan sokáááááááá. :?
Én is állandóan kombináltam,próbáltam megérteni a dolgokat.De nem egyszerű.Bármi lehet. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!
Nálunk háromszor volt minta biopszia előtt! Egyikben sem találtak semmit.
Biopsziával viszont igen!
Az andrológus azt mondta, hogy azért próbálkozzunk, mert neki már több páciense is volt, akinél biopszia után spontán baba lett, illetve akinél találtak a mintában..... Azt mondta,hogy ilyenkor ott a "piszkálástól" megindulhat valami! Persze nem minden esetben, de bízzunk a csodákban! :lol:

Javasolta még azt is, hogy a leszívás napján adjon mintát Apa, próba cseresznye alapon!

Most, hogy olvastam a történetedet Mazsi, már jobban bízom ebben is!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Mazsi, nekünk 2x volt spermavizsgálat a biopsia elött, 2 full azoospermiás lelettel. Biopsia során találtak nem mozgó spermákat. Kiváncsi vagyok, hogy januárba találnak-e nála valamit.(Persze nem lesz rá szűkségünk, mert novemberi fagyis beültetés sikerülni fog)

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok Lányok,
sok időm nincs, de ki nem hagynálak titeket sem. Október 8.-án éjjel megszületett Barnabás fiam császármetszéssel, 4,5 kiló és 59 centis tekintélyes méretekkel.

Kép
Vendég
 


Áfonyaaaaa gratulálok a fiacskádhoz. (Én is 8-án születtem :wink: )

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!

Áfonya! Gratulálok!!!!! :D :D :D :D Szép nagy baba!

Jeni! Remélem nem komoly a baj! :roll:

Többiek! Tudom, hogy még azon vagytok, hogy ha egy mód van rá saját baba legyen. Mi is mindent megpróbáltunk volna érte, csak hát addig sajnos el sem jutottunk. :roll: Remélem és kívánom, hogy nektek sikerüljön! De ha már úgy érzitek nincs bennetek több energia, kitartás, kezditek elveszíteni a reményt, hogy lesz saját baba, akkor azért jusson eszetekbe és gondoljátok végig még egyszer a donor lehetőségét és gondoljatok Erikáékra és ránk! Mi is nagyon boldogok vagyunk a babáinkkal, bár nem erről álmodoztunk korábban. De úgy érzem a közös gyermekünket sem tudnánk jobban szeretni és nem tudna több örömöt okozni, mint a mi kis manónk, ahogy látjuk,hogyan cseperedik. Az örökbefogadásnál pedig szásszor jobb, bár most már azt gondolom, hogy tudom, hogy az is mekkora boldogság lehet. A szeretet ugyanis nem a géneken múlik!!!!! És ne tartsatok attól, hogy ti vagy a férjetek nem fogjátok tudni szeretni a babát. Mert legkésőbb mikor megtanul mosolyogni, teljesen le fog venni benneteket a lábatokról és egyáltalán nem lesz fontos, hogy milyen a génállománya. Önmagáért lehet szeretni! Szóval a lombikos macera mellett gondoljatok arra, hogy ha mégsem sikerül a saját, még akkor is marad lehetőség!!!! És ha erre gondoltok, akkor persze sikerülni fog a saját lombik! :wink:

Sok sikert és kitartást mindenkinek!

Nyusziful

nyusziful76
 
 


Áfonya! Gratulálok a babádhoz!!!! Nagyon szép kisfiú!!!
Nyuszifül! Tetszett, amit írtál. Egy kicsit pityeregtem is rajta. Nagyon jókor olvastam, mert most újra elkapott a gépszíj... :cry: Remélem, nem tart sokáig, de a gödörből nekem kell kimásznom. Nagy szükségem van most arra, hogy olvassam amit írtok. Itt vagyok de most csak olvasgatok.
Mazsi! Érdekes, amiről beszéltetek... elgondolkodtam kicsit. Lehet, hogy javulás várható nálunk is, és egyszer csak lesz saját babánk?
Mondjuk hülye kérdés volt, mert csakis javulás várható....romlani már nem tud hova... :? 8)
Csibe! Nagyon megköszönném a dokid számát! Kérlek, küldd el priviben! Ez valami nagyon privát telefonszám? Magánrendelésre jelentkezzem rajta?
Törpe! Te is erőt adtál, hogy többszöri totál azoospermia mellett biopsziával nálatok is volt sperma.
Lányok! Köszönöm neketek a segítséget!!!! Itt leszek veletek és olvaslak benneteket.
Vendég
 


Mororo küldtem a számokaz pü-ben.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!

Én is gratulálok a babához!

Jeni, hol vagy?

Mororo! Minél hamarabb csináltassátok meg a biopsziát, mert így kétségek közt a legrosszabb... Nekünk 2 mintavétel után rögtön megcsinálta az andrológus. Magunk alatt voltunk mindketten, de legalább tudtuk, mi a helyzet. Miután elhatároztuk, hogy nem akarunk donort, még kétszer újra próbálkoztunk, de alig volt hozzá lelki erőnk. Na meg a műtétek amúgy se hiányoztak! Pedig akkor már tudtuk, hogy semmi esély, csak nem tudtuk elfogadni a dolgokat!!! (Az utolsó műtétet azóta is bánom..) Ja, azt is tudni kell, hogy 3 városban több orvosnál kopogtattunk, hiába. Aztán feladtuk. Mondjuk nem is tehettünk mást, a meddőségiből is elküldtek minket, hogy ennyi. Próbáltunk lenyugodni és beletörődni a dolgokba... Nemrég mégis ismét elkezdtünk a témával foglalkozni, de már higgadtabban, úgyahogy feldolgozva a történteket, és tudatában annak, hogy az életünknek mennie kell tovább. Persze most is ott motoszkál, hisz azért megyünk... Mi ezt az utat választottuk. Szóval minél hamarabb tudnotok kell, hogy mire készüljetek, és milyen lehetőségeitek vannak, hogy valamilyen döntést tudjatok hozni!!! A donoros baba közeli lehet, de lelkileg nehéz megemészteni... Bár amiket Nyuszifül írt... Ha meg van esély saját babóra, hosszú, idegtépő utat kell bejárni (legalábbis az eddigi statisztika ezt mutatja), aminek nem nem látni a végét... Tehát mindenképpen nehéz, nehezek a mindennapok is, tény, hogy ezzel nehéz együtt élni, de egymás támogatásával egy idő után valahogy másabb, bárhogy alakul is, és bárhogy határoz is az ember. Minden jót, türelmet, kitartást és összetartást kívánok!!!!
mazsi02
 
 


Mazsi!
Azt azért én is úgy gondolom, hogy el kell tudni fogadni a donor gondolatát legalább fejben, de azért érzelmileg is egy kicsit. Én azt is megértem ha valaki úgy dönt, hogy nem vállal gyereket, vagy az örökbefogadás mellett dönt. Ezt mindenkinek magának kell tudnia és eldöntenie. Abban viszont nem hiszek, hogy ez egy olyan probléma lenne, amitől életünk végéig szenvedni kéne, sem nekünk, sem a párunknak, sem a gyermekeinknek. Mi a gyerek nélküli életet nem tudtuk volna elfogadni, az örökbefogadással pedig inkább voltak fenntartásaink, mint a donorral. Más lehetőségünk nem volt. Én bíztam az anyai ösztöneimben, hiszen nekem vér szerinti gyerekem, akárkitől is van. Mondjuk az én párom kezdettől fogva jól kezelte a dolgot, ő egyből a donor mellett volt.

Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy mi az élettől ezt a feladatot kaptuk. Más meg mást: beteg gyerek, válás, munkanélküliség, alkoholizmus, szülők/házastárs elvesztése, halálos betegségek, soroljam....Sajnos nem lehet mindig nyerni és ezt előbb-utóblb mindenkinek meg kell tapasztalnia. És mindenkinek a maga keresztjét kell cipelnie, nem lehet beváltani. De a fenti listából lehet, hogy nem is szeretnénk másikat választani... Szóval fel a fejjel. Ha így vagy úgy lesz gyereketek, az kárpótolni fog benneteket azért a fájdalomért, amit most átéltek. Ha pedig úgy döntötök, hogy így inkább nem vállaltok gyereket, akkor számtalan más örömforrás is van az életben, amiről a gyerekeseknek kell lemondaniuk. Ez a ti döntésetek. Adjatok időt magatoknak és meg fog jönni a válasz is!

Minden jót nektek!

nyusziful76
 
 


Nyuszfül!
Én is teljesen így gondolom, csak lehet nem sikerült jól megfogalmaznom.
Köszi, hogy írtál, olyan megnyugtatóak a szavaid...
mazsi02
 
 


Sziasztok! én egy új társalgó vagyok, de hasonló a problémánk! a férjemnek is azoospermája van! decemberbe megyünk a debreceni kaáli intézetbe! tud nekem valaki ezzel kapcsolatban segíteni?! az infokat előre is köszi!
kjaja
 
 


Áfonya,
Gratulálok, nagyon édes baba!
Vendég
 


Sziasztok! Nagyon igazatok van. Nyuszifül, Mazsi! Egyetértek veletek. Sok ilyet írjatok még! Lehet, hogy nem hiszitek, de ezekből az írásokból merítek. NAGYON KELL A LELEKEMNEK!!!! Főleg, a maihoz hasonló napok után... hulla vagyok, a munkahelyemen egyre jobban nem találom a helyemet... és a babás gondolatok is folyton az agyamban motoszkálnak....
Kjaja! Sajnálom, hogy nálatok is hasonló dolgokat állapítottak meg. Mióta tudjátok? Mesélj egy kicsit magadról!!! Sajnos nem tudok neked segíteni, mert én is kezdő vagyok... annyira, hogy még bele se vágtunk.... egyelőre emésztjük és rágicsáljuk a "továbbokat".. :?
Csibe! Köszi a pü-t! Máris olvasom!! :) :wink:
Vendég
 


Csajok kitartás csak azért is sikerülni fog nekünk a saját baba projekt :wink:

Kép

csibe
csibe32
 
 


Szia Mororo!

hát a párom már 7 éve tudja, hogy mi a baja, de novemberben megyünk sperma vizsgálatra! én még nem tom, hogy nálam lenne valami baj, de már abban sem vagyok biztos, hogy tuti egészséges vagyok! ugyebár soha nem lehet tudni! mi is most kezdjük a programot, dec. 4. az első konzultáció, T. dokihoz kerültünk. nálatok prontosan mi is a baj, bocsi az infokban már elvesztem! :oops:
üdv.
kjaja
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?