Új privát üzeneted érkezett!

Bobóka!

Kívánok sok kitartást a nagyfiúhoz. Szerintem nagyon ari. A súlya alapján szépen is fejlődik. Egyébként le a kalappal előttetek.

Vigyázzatok magatokra.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Kismok!

A fiúk kénytelenek belátni, hogy pihennem kell, mert nem szeretnénk, ha baj lenne. Párom is sokat segít, igyekszik. És nagyon félt.
Dani egyedül van velem, és szépen eljátszik. Gergő pedig oviban van, kivéve ha beteg. Na, akkor nem sok a pihi időm. Ez van. azért én mindent megpróbálok.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Bobóka!
Gratulálok Kristófhoz, s kívánom, hogy mielőbb hazamehessetek együtt!! Nem semmi a történedet - én most tartok ott időben :roll: Én is a SOTE I-n (időben,rendben) szültem anno Krisitófomat, s ott tényleg azt hiszem, hogy a legjobb kezekben vagytok/voltatok!!
Jelentkezz, hogy tudjunk rólatok!!

Timi :D
Köszönöm a keves szavakat! Azt hiszem, hogy igazad van abban, hogy a babó doktorral vagy anélkül de ha jönni akar jönni fog, s neki teljesen mindegy, hogy hol...de nekem.... Annyira rossz, hogy nem ismerem egyik kórházat sem...a "régi" dokimnál, ha akarnék sem szülhetnék, így vagy marad ez a "rohanós" vagy egy vad idegen orvos egy vad idegen kórházban egy vadidegen szülésznővel :roll: :( Ha kismanóm jól lesz, s minden úgy megy, ahogy annak mennie kell (a megfelelő időben), akkor nem érdekel....csak ugye mindig ott van az a HA..
Na nem nyávogok tovább, megyek a dolgomra, s pozítivan nézek előre :lol:

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 

 
 

Sziasztok!

Bobóka :D
Édes pici gyönyörűségetek van! És nagyon nagy lelki erőtök, amiért minden elismerésem. Juli születésekor épp az egyik legkedvesebb barátnőmmel feküdtem egy szobában. Ő szintén 31 hétre szülte meg a kislányát és láttam, mennyit küszködött minden csepp tejért, meg milyen boldogan potyogtak a könnyei, amikor hízott az egy kilós kislánya pár grammot. Le a kalappal előttetek! És innentől már tényleg csak jó dolgok történnek majd: amint elkezdenek nőni a picurkák, olyan gyorsan behozzák a súlyukat, hogy csak pislogunk, mekkora erő és energia van bennük. :D

Szilvia :D
Még az jutott eszembe, ha az északi kórház orvosát nem is ismered olyan jól, ismerkedj meg ott egy szülésznővel, az olyan biztonságot tud adni. Legalább is úgy gondolom. Julcsinál én sem választottam és 3-an is voltak velem (kedvesebbek és kevésbé azok). Most én is elhatároztam, hogy egy mellett letáborozok, akivel minden dolgomat meg tudom beszélni. Bár még nem tudom, ennek mi a menete.

Anyukák, akik választottatok szülésznőt: hogy csináltátok? Odamentetek hozzá, hogy vállalna-e titeket? És hogy van ez utána: találkoztok vele még párszor? És mi ennek az anyagi oldala? Nem nagyon vagyok képben, de úgy gondolom a bolondok házás Szabolcs utcában legalább ez az egy dolog legyen biztos pont, végül is ők vannak velünk végig... :roll:
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Sziasztok!


Bocsánat, hogy nem írtam, de elment a netünk napokra :evil:

Ma megvolt az uh, ott mindent rendben talált az orvos. Viszont az AFP eredmény miatt nagyon ideges vagyok.
Maga az AFP jó, de a MOM index 1.5, és a referenciatartomány 0.7-1.3 között van. Holnap megyek a dokimhoz, addig izgulhatok :cry:
Még a héten dolgozok, utána tán sikerül már kiíratni magam, és akkor majd ide is többet tudok jönni.
Addig is puszi :)
Vendég
 


Szia Haga!

Nekem anno 1,798 MOM volt az AFP eredményem, és azt mondták, az tökéletes. Én úgy tudom, és a neten is ezt találtam, hogy 2,5 fölött nagyobb a nyitott gerinc kockázata. Úgyhogy nincs gond, nyugi!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Kismok
A dokim ajánlotta a szülésznőt, felhívtam, mondtam, hogy mikorra vagyok kiírva, s hogy vállal-e. A dokitól kérdeztem tarifát - 20-25-öt mondott a szülésznőnek. Aztán minden CTG -nél ő jött, közben mindent átbeszéltünk, a szülés alatt ő segített a legtöbbet, és utána 4 napig a kórházba jött, tanított szoptatni, mellet masszímrozni, mindent. Nagyon hálás vagyok neki!!! A kistesót is nála szeretném szülni :D

Babóka
Egykis hős a kisfiad!

Mi nagyon jól vagynk! Zalán 12 hetes, 52 cm és 5950 g :D Könyökölve taaaartja a fejét, és jókat gőgicsél :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma, hány cm-vel született Zalán?

Kép
mona76
 
 


Kismok,
jó dolog szülésznőt fogadni!
az első két szülésnél csak doki volt, akkor hipp-hopp vágtak, oxitocint nyomatták, lepényt "cibálták", harmadszorra legalább gátvédelemmel szültem, kedvesen szóltak hozzám és kétszer találkoztam szülés előtt a szülésznővel, de nekem ennyi elég volt.
Álmos vagyok a részletekhez...

Boboka,
kicsit összeszorult a szívem. Kívánom, hogy legyen sok erőtök hazavárni Kristófot és kibírni a heteket amíg a koraszülöttön van. Ágnesünk töltött egy hetet koraszülött osztáyon. Engem nagyon kikészített és ma is rossz érzéssel gondolok vissza. HA már szült az ember és előtte nem volt baj akkor ezt nehezen viseli. Nem is szerettek engem a korás nővérek, mert anyatigris voltam. Az első szülésemet is majdnem indították hasonlóan embertelen felkészítéssel és már átéltem milyen bediktálni egy vadidegen helyen két nevet, 6éve épp a születésnapomon. De akkor mégis kaptam még szerencsére 5hetet és elkerültem a "pic"-et.
Nektek pedig különösen nagy kitartásra és szeretere van szükségetek hiszen az első gyermek.
Gyönyörűen fejlődik, kívánom, hogy mielőbb ölelhessétek!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Élek ám még! :)

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltok! Majd összeszedem vmelyik nap magam, meg Apára bízom Ficit és akkor írok bővebben.

Addig is pussz!
gtünde
 
 


Amica :D

Köszönöm amit írtál. Hát, elég nehéz, főleg hogy most nem is látogathatom a megfázás miatt már második hete. A férjem jár föl hozzá, és kis videókat csinál, hogy legalább láthassam őt, mekkorákat fejlődik pár nap alatt is. Már úgy megszorongatnám...

Tüncsi :D

Megértelek, de tényleg hiányoznak a Ficike sztorik és képek.

Nelli, Britta, Szilva, Kismok és a többiek: köszi a bókokat, szerencsére Kristófnak eddig semmi problémát nem találtak, így azért egy picit könnyebb, csak nagyon hiányzik.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Boboka

Gyönyörű Kristóf!!!!! :lol:

És mennyire erős fantasztikus....én akiket ilyen pici babákat láttam mind tele voltak csövekkel, ő semmit nem kap pluszban " csak" az inkubátor??? csodálatos-.---meglátod ripsz ropsz a karodba szoríthatod!!!!
Vendég
 


sziasztok!

na még itt vagyok szerencsére minden rendben volt ma reggel a ctg-n igaz vannak már néha fájások amiket a gép is mutatott de az még kevés a doki is megvizsgált de még zárt a méhszáj de azért nem volt valami kellemes érzés a vizsgálat!!!

szóval jól vagyunk szerencsére nem vagyok már lázas de azért még nem gyógyultam meg rendesen de azért igyekszem!!!!

boboka!
gyönyörű pici fiatok van és hidd el gyorsan megnő majd és a kezedben tarthatod majd!!!
de azért nem semmi ami veletek történt nem irigyellek egyáltalán érte de kitartás és minden rendbe fog jönni!!!

szilvi!
hát nem lehet neked könnyű ezel a dokis témával!!!
de egyetértek kismokkal szerintem is egy szülésznő ha asz fogadnál akkor jobb lenne és nem lennél teljesen idegenben!!!!
egyébként látott orvos de sokat nem tudott mondani csak lázcsillapító meg c-vitamin meg homeós termékek és ezeket mindet eszem is!!!!
de mostmár talán jobb egy kicsit!!!

kismok!
én is fogadtam szülésznőt és sokkal nagyobb biztonságban érzem magam így!!!!
én nála szültem Bencét is így nem volt nehéz megkeresni és megkérni hogy vállaljon el és el is vállalt aminek nagyon örülök!!!
a ctg-ket ő csinálja ő nézte meg a múltkor a méhszájat és a kenetet is ő vette le!!!
ja és mikor megkérdeztem az anyagi részét annyit mondott hogy ő neki ez természetes és nem kér érte semmit de azért majd mi is adunk neki akkor is adtunk!!!
jövőhéten ha megyek ctg-re akkor majd többet beszélgetünk és mindent megbeszélünk amit tudni mszeretnék!!!

haga!
ne idegeskedj és tuti minden rendben lesz!!!
aztán gyere gyakrabban ha majd tudsz!!!!

gtünde!
nem ér így eltünni!!!!!!!
tessék jönni és mmesélni meg képet rakni!!!!!!

majd még jövök és akkor visszaolvasok és akinek nem írtam majd írok!!!
puszi mindenkinek!!!

tündi23
 
 


Mona :)
Elírtam, bocs!!! 62 cm most!!!56-tal született

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nelli
Köszi egy kicsit megnyugodtam. Én is iszom a napi másfél liter teát, szedek homeos bogyót, meg pluszban is mgy még belém folyadék. Tényleg azt a bedurranást hiányolom, hogy msjd szétpukkad a mellem. Eddig ez mindig megvolt. Most max reggelre telik meg annyira, hogy szinte durranik.Viszont most meg azon filózok, hogy hogy csináljátok, hogy nektek ennyit hízik a babátok? Az enyém ma 7 hees,de még csak 3540-ről kb 4700-ra hízott. Itt meg írjátok, hogy majdnem 3 hónapos babák, majnem 4 kilosak. A 3 hónapban fejlődtek ilyen sokat?

Bobóka

Kristóf nagyon aranyos. És tényleg nagyon kis formás ahhoz képest, hogy "csak" 1200 körül van a súlya. Akiket eddig láttam ilyen pici babákat azok mind olyan "gyűröttek" voltak. Már az is szép hogy eddig tudtad fejegetni magad, hiszen sokkal nehezebb, mintha a baba szopná ki a tejcit. Ügyes vagy. Kívánom, hogy minél hamarabb együtt lehessetek a babával.

Kismok

Sajna nálunk még szülésznőt sem lehet megfogadni. Szombathely vidéknek számít, nálunk olyan 15 ezer körül van a tarifa. Egyébként tényleg ő az aki leginkább veled van, és figyel rád. Én ebben is egy tök aranyos csajszit fogtam ki. Mondjuk én kaptam egy nevet. Már szült kismamától. Felhívtam, bementem és elbeszélgettem vele. Itt derült ki,hogy nem lehet megfogadni. De azt mondta, hogy ha itt az dő beszól a kórházba, hogy ismerős vagyok, figyeljenek rám. Így is tett, úgyhogy velem tök rendesek voltak.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Gondolom, 3700g-ot szerettél volna írni, vagy a többi babára több kilót :lol:
Szerintem ez sok mindentől függ, elsősorban attól, mennyire zsíros a tejed. Nekem gondolom jó a tejem, így Brigike az első 2 hónapban hízott 1-1 kg-ot, most meg 588 g-ot.
Ha egyébként minden rendben van, és a doki sem reklamál, ne érdekeljen a hízás. Hosszú távon valószínű majd kiegyenlítődik a dolog.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nya, vagy 2 órát írtam-olvastam. Itt az eredmény! :D Majd még írok magunkról is, meg kép is lesz, ígérem!!

Lara
Akkor kislány lesz?!? Gratula!!

Tiza
A doki nénidet nem ismerem. Csak azért kérdeztem, hátha uaz., mint aki a miénk volt. :)
Ez a Marci gyerek mekkorát nőtt!! :shock: Nagyon édi a képen és TISZTA APJA!!!
Hihi! A málnalevél teával én is így jártam! Megvan az egész zacsi. Na, de majd a kövi babánál jó lesz. Remélem, ő nem akar majd előbb jönni. Ti aztán nem semmik vagytok, hogy ennyifelé mentek Marcival. Sajna, Fici túl sírós volt ahhoz, hogy bármerre el mertünk volna indulni vele. :?

Kismok
Fici is baromira élvezte a mászást, meg elég jól is ment neki, de mióta menni tud, szinte alig mászik. Ez az „érzelmi zsarolós” dolog ismerős. Bár Fici szerintem még nem tudatosan csinálja. Csak ha veszekszem vele és sír, akkor hozzám bújik. Szerintem azért, mert én vagyok Anya, aki mindentől megvéd stb., függetlenül attól, hogy pont én szúrtam le. :) Ilyenkor persze tök lelkiismeret-furdalásom van. :?

Fici fekvései a pocakban:
18+3 hét koponyavégű
24+5 hét medencevégű
25. hét koponyavégű
33. hét koponyavégű

Örülök, hogy kiscsajszival minden rendben. Ficinek 33 hetesen volt 8,15 a BPD-je, a combija meg 6,46 cm volt. Aztán 3 hétre rá meg ki is bújt. :shock:

Julinál a székrekedésre nem próbáltad a szilvát?? Aszalt szilvát vízbe áztass be, majd a vizet igya meg. Bár, gondolom, biztos ezt is próbáltátok már. Mindenesetre Ficinél bejött, ha kicsit bogyósabb volt a kakija. Mondjuk azt szépen kinyomja, nem szenved vele. Na, jó kis téma…

Na, akkor én vagyok az egyetlen, akinek 1 óra semmire sem elég. :?

5,5 kg plussz tényleg nem rossz.

Én nem fogadtam szülésznőt, de annyira jól végezte a dolgát, hogy adtunk neki pénzt (asszem 10 ezret). Mondjuk lehet, hogy nem túl sokat, de végül is nem volt felfogadva. Ja, meg – mivel majd egy hétig feküdtem a szülőszobán, és mindenki nagyon kedves volt – a többi szülésznőnek csináltattunk egy ajándékkosarat.

Timi
Anna baba egyszerűen gyönyörű!! Nálunk sajna egész napos volt a műsor mindig. Aztán azt is kinőtte. Most csak akkor ordít, ha a mosogató vagy a tűzhely felé közelítek. Nem tudom, mi lesz, mert így tiszta ideg leszek, mire elkészítem a kajáját. Ja, meg leülni enni előtte!! Hát azt nem lehet. Úgyhogy ebédelni a délutáni alvása alatt szoktam. :?
Az normális, hogy már nem durran be a melled. Valszeg beállt a kereslet-kínálat, így épp annyi termelődik, amennyi kell. Meg amúgy is szopi közben indul meg igazán a termelődés. Én mindig éreztem, mikor Fici szopott, hogy na, most jön a tej, mert volt a ciciben egyfajta húzó érzés.

Emma
Akkor nálatok bevált a hordozókendő?! Anno én is akartam venni, de mégsem tettem. Na, de majd a kövi babánál be fogok ruházni egybe.
Fici sosem evett ennyit, aztán mégis megnőtt. :D
Nagyon cuki Zalán baba!! Nem C&A-s a kabátja?? Vagy kezeslábas??

Britta
Eléggé megkésve ugyan, de Nagyon Boldog Szülinapot kívánok Gergőnek!!
Örülök, hogy a dokinál minden rendben volt. Én szurkolok Nektek egy kislányért!!

Barbi
Tök jó, hogy van netetek. De azért azóta sem jössz túl sűrűn. :wink: Nem, mintha én baromi aktív lennék mostanában. Balázs nagyon tündéri! Gyönyörű szemei vannak! És teljesen fiús!! Szerintem meg pont Fici nem lányos. :? A képeken szerintem olyan, mint egy kispasi. Velünk meg kb. 4-5 hónapja történt, hogy sétáltattam otthon az utcában. Jött egy néni, kérdezi: fiú vagy lány?! Mondom lány. A poén, hogy Fici épp atomrózsaszínbe volt öltöztetve. :lol:
Azért az elindulást ne siettesd! Addig van nyugtod. :D Fici is elég hamar ülni akart. Aztán – meghazudtolva a könyveket – előbb ült föl magától, minthogy mászott volna.
Olyan érdekes, hogy Fici pl. észre sem vette, hogy menzizek. Soha nem volt gond a szopival. Bár elég sok dologban nem követte a szakkönyveket. Pl. simán be tudtuk rakni a kiskádból a nagyba, észre sem vette. Szerintem bárhol megfürdene, csak víz legyen a s..gge alatt. :)
Különben meg nem baj, ha már nem szopik. Az meg szupi, hogy ilyen jól eszik „normális” kaját. Nálunk most jött el az idő, hogy mindent megenne, amit lát. Néha már akkor is nyitja a száját, ha a kezemmel közelítek az arca felé, pedig kaja sehol. :D

Szilcsi
Örülök, hogy Sackóval minden OK. Várom a friss híreket! És én is puszilom!!
Köszi, hogy Boldit „félreraktad” Ficinek. Már csak a két gyereknek kell beleegyezni a dologba. :D Ja, a korkülönbség – hát nálunk meg főleg nem számít. :)
Napirend nálunk sem nagyon volt. Most már azért van. Igaz, már 13,5 hónapos, illik is, hogy legyen. Viszont Boldi nagyon ügyi, hogy már szépen átalussza az éjszakákat. Fici még most is többször felébred, de általában csak a cumija esik ki ilyenkor. No, meg az a jó, hogy Apa alszik vele. :)
Otthonról fogsz dolgozni vagy bejársz?? Jól emlékszem, hogy a Fitoland-nál dolgozol? Melyikben a 3-ból??
Örülök, hogy a fiúk így egymásra találtak!! És lesz ez még sokkal jobb is!!
Hú, ez a Boldi gyerek még mindig teccik! :wink:

Babcsi
Ha bekukk: nagyon várunk már ide!!! Tudom, hogy már belefáradtál, ismerős. De hidd el, jönni fog a baba. Ezt én mondom, tehát így is lesz!! :wink: Addig is puszi és ölelés! Pihizz, de aztán mindent bele!!

Szilvi
Örülök, hogy jól telt az „itthonlét”! :) Azért túl sokat ne olvass!! Védőnő nincs nálatok? Ők tudnak segíteni, ha vmiben nem vagy biztos. De mi is itt leszünk Neked, és majd adjuk az „okosabbnál okosabb” tanácsokat, ne félj! :wink: :)
Nagyon szupi a kép Marciról!!
Dzsulee-t én is hiányolom. De Tynus meg Wish sem nagyon ír. Bár úgy láttam, hogy Wish a Kaális babás topikba írogat, gondolom, ott több az ismerős. Két topik meg egy babával azért kicsit sok, nem? :) Ja, és Rejtjel is régen volt. No, meg pár pocakos hölgyemény is!!
Megértem a dilemmádat. Én is vmi hasonló helyzetben leszek, ha megint pocakos leszek. A dokim ui. átment a klinikára, viszont ott a szülőszobai körülmények nagyon vacakok. Nekem meg a kórházban tök jó tapasztalataim voltak, viszont nagyon megbízom benne, mint dokiban. Úgyhogy még nekem is jár az agyam, de valszeg a doki oldalára fog a mérleg nyelve billenni. Viszont tényleg érdemes szülésznőt fogadni, hiszen ő kíséri végig a szülést. Én anno nem fogadtam, de ha megint uott szülnék (amit nem fogok), akkor tudom, kit fogadnék föl. Ja, és az a poén, hogy a Születés hete alkalmából anno sok rendezvényre elmentem. Ott ajánlottak is szülésznőket. Hát, én az egyikkel találkoztam a gyerekágyon és egyáltalán nem volt szimpi. Utóbb még örültem is, hogy nem őt fogadtam föl.
Szuri kérdésben meg hallgass arra a dokira, aki elrendelte!

Mona
Megsúgom, hogy Dani az egyik kis kedvencem! Annyira édi a képeken!! :oops:

Boboka
Köszi a sztorit! Hát, minden elismerésem a Tiéd! Nem lehetett könnyű, és még mindig nem az, gondolom. De Kristóf annyira jól néz ki a képeken, és szépen is hízik, úgyhogy nemsokára már magadhoz szoríthatod!! Mennek a drukkok!! És mielőbbi gyógyulást, hogy be tudj már menni hozzá!!
Ja, és nem voltál hosszú és ne dugulj el!! :wink:
Én azon döbbentem le, hogy a „megint megjött”-be ír egy lány Kanadából. Ő írta, hogy ott egy ismerősének csak a 2. és 8. hónapban volt csak UH-ja. Ott vajon hogy veszik észre az ilyen dolgokat?!?

Nelli
3 hósan tényleg van egy növekedési ugrás. Fici majdnem 1-1,5 óránként szopizott akkor. :shock: Jól be is voltam tojva, hogy nem elég a tejem, de a védőnő megmyugtatott.
Azért ez érdekes, hogy nincs semmi országosan érvényes előírás, hogy milyen vizsgálatok „járnak” a babáknak megszületés után. Nekünk volt csípő-, hasi- és koponya UH is. Sőt, már a záróban benn volt, hogy mikorra lettünk előjegyezve. Bár, lehet, hogy azért küldtek minket, mert Fici 36. hétre született?!

Haga
De jó, hogy minden OK volt az UH-n!!! Az AFP MOM-od meg tök jó!! Nekem 1,93 volt. Ez az se AFP volt a vérből. A magzatvizes 1,0 lett. Hajrá táppénz!!

Tündi
Örülök, hogy meggyógyultál és, hogy a ctg-n is minden rendben volt!
gtünde
 
 


Hm... Megrémültetek, hogy ennyit írtam?!? :?

No, mindegy. Akkor rakok sok képet is. :) Nem tudok választani. :D

Fürcsi:
Kép

Lefekvés előtt:
Kép

Alvós macival:
Kép

Ezt a sünit imádja:
Kép

Itt még fogni kellett a kezét az egyenetlen terepen:
Kép
gtünde
 
 


Lmami :D

Köszi a dicséretet. Tényleg szerencsések vagyunk abból a szempontból, hogy csak két napig kellett rásegíteni a légzésére és a keringésére, amíg a kezdeti ödéma lelohadt (ilyenkor nagyobb a szív is, és nem megfelelően működik), de azóta hálistennek nincs szüksége segítségre, csak a légzésfigyelő van bekapcsolva
Én is nagyon drukkolok neked és a többieknek is a régi topikból, jó lenne már ha gyarapodna itt is a létszám. Én meg megyek a helyetekre, ugyanis nekem már megint megjött, és hát két éven belül szeretnénk túllenni a második babán is...

Tündi :D

Látom, már igencsak a finisben vagy, de most már jöhet bármikor, nem lesz probléma vele. Ja, és gyógyulj meg!
A szülésznő témához én nem tudok hozzászólni, nálunk olyan gyorsan peregtek az események, hogy én azt sem tudtam, melyik zöld köpenyes a szülésznő, mégis túlestünk a dolgon, és mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Sokáig még a dokinak sem tudtam a nevét, aki megműtött, csak valamelyik nagyvizitkor derült ki.

Timi :D

Már 1310! De én is rosszabbra számítottam. Amikor 800 grammos volt, tényleg nagyon véznácska volt, és hát a színe sem volt valami biztató, de ahogy "hájasodott" úgy vált egyre szebbé.
Szerintem is minden baba más, de mintha úgy rémlene, hogy több növekedési kiugrás van, és az egyik talán 6 hét után van, csak lehet, hogy Anna baba nem olvasta ezt a könyvet, és pár nappal későbbre tolta. :D

Tüncsi :D

Hát igen, ez az UH nem egyszerű dolog! Mi is rákérdeztünk a dokinál, hogy a 18. hét és a 30. héten kötelező UH-k között elég sok idő telik el, nem kellene beiktatni közben valahol még egyet? Erre az volt a válasz, hogy amíg mozog a baba, addig rendben van minden. Én hülye meg be is vettem ezt a dumát. Csak akkor döbbentem rá, milyen naiv voltam, amikor közölte velem a szülőszobán a doki, hogy a műtét nem sürgős, mert a baba még elélhetett volna 3 napig vagy akár egy hétig is. Hát köszönöm szépen. És ha nem 30+1, hanem a 30+6 idősen megyek az Uh-ra, akkor már lehet hogy azt közölték volna, hogy bocs,de...? Még belegondolni is szörnyű, főleg azok után, hogy mi is mennyit szenvedtünk, míg nagy nehezen összehoztunk egy babát!
Végül is szerencsések voltunk, de legközelebb már okosabb leszek, és kikövetelem a gyakoribb UH-t.

Nem csodálom, hogy nem tudtál választani a képek közül, és majd egyre nehezebb lesz. Nekünk Kristóf szinte csak alszik minden képen, el sem tudom képzelni, mit csinálunk majd, ha már aktívabb lesz? Beszerzek még néhány albumot.

Nekem is hiányoznak a többiek, főleg Dzsulee, aki már nagyon régen kukkantott be hozzánk.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Bobóka :D
Hát tényleg le a kalappal!! Ilyen megpróbáltatások után, már a következő kismanón jár az eszetek!!?? :D Átvitték már Kristófot a Péterffybe??? Mit mondanak mi a határ - gondolom súlyban - , mikor engedik őt haza???

gTündi :D
Fici annyira ÉÉÉdeees :D s hidd el, hogy nem fiús, egyeltálán nem!!!
Okos kiscsaj, a szájában hordja a maciját, hogy ha esne, akkor mind két keze "kéznél legyen" :wink:
Itt nincs olyan, hogy védőnő...egyenlőre semmit nem tudok, de ezen már nem agyalok. A legjobban attól tartok, hogy a 80-90 km-t simán megtegyük :roll: s hogy időben tudjam, hogy indulni kell (ezzel a távolsággal kalkulálva). Hétfőn megyek az "új" dokihoz, s remélem, hogy minden kérdésemre választ kapok.
Szuri ügyet megoldottam: felhívtam a magyarországi dokimat (benne bízom 1000000%-san), s eléggé kiakadt, hogy minek nekem szteroid :shock: :shock: , mert mint kiderült ez a szuri kemény szteroid a manónak, hogy ha előbb születik, akkor erősítse a tüdejét.....de hálIstennek ennek szemmel látható, tényekkel igazolható jele nincs, csak annyi, hogy volt egy méhszáj operációm, s ezért mondta az első doki, hogy előfordulhat a koraszülés :roll: Most így 2:1, a NEM oldalon :roll: Azt viszon nagyon remélem, hogy nem ártottam a kismanómnak a három már beadott dózissal :roll:

Tündi23 :D
Hol vagy?? Hogy vagy???? Nem hiszem, hogy itt szülésznőt lehet választani....abból indulok ki, hogy mind profi :wink: Most ott tartok, hogy a lényeg, hogy a babó jól legyen, s hamar jöhessünk haza! Itt pedig-ahogy már gTündi is írta- itt vagytok Ti, s el tudtok látni majd egy csomó hasznos tanáccsal :wink:
Bencus hol lesz, még érkezik a tesó???

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Nelli
Nem 3700, hanem 4700 helyesebben 4780g volt tegnap este. De majnem 2 hónapos. A többiek meg 3 hónaposra írták hogy majdnem 6 kilosak.

gtünde
Én még sétáltatás közben, vagy napközben többször is érzem, hogy megindul a tejem. Ha nem lenne ott a mellbetét, szétázna a ruhám. Ettől függetlenül is félek, hogy nem lesz elég tejem. De majdcsak lesz valahogy. Inkább én is többször mellre teszem a picúrt, hogy termelődjön.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


GTünde!

Köszi a jókiviket. Én is nagyon bízom benne, hogy kislány lesz.

Timi!


Szépen fejlődik a babó, jó kis súlya van. Elég lehet cipelni.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!

Tünde :D
Szupertündér kis Ficitek van! Meg aztán örülök, hogy újra hallunk felőletek! Én nagyon szeretek regényeket olvasni! :lol:
Most már egyébként Hugi is fejvégű - ezt talán el is felejtettem írni - a 31. héten voltam uh-on és ott mondták, azóta meg úgy érzem, nem fordult meg, mert a két bordasorom alá próbál feszt valami hegyeset rakosgatni. Gondolom a lábikóját!
Julcsi az utóbbi hetekben már nem annyira csinálja az "érzelmi zsarnokságot". Úgy érzem, jobban és több mindent meg lehet vele beszélni és olyan sokszor ölelget, hogy ilyenkor csak úgy hízik a májam, meg pityergek magamban, hogy lám: mégis elég jó anyuka vagyok! :wink: :D Már a huginak is egyre többször mondja, hogy "szejetem" és ez olyan önbizalmat ad. Remélem tök jól fognak kijönni.
Ha meg front van - vagy kitudja - akkor kezelhetetlen és mindenbe beleköt, de ha ezen átlendülünk, olyan kedves tud lenni mindenkihez... :D

Britta :D
Hajrá-hajrá a kislánykához! A harmadiknál viszont a segítséged kérem, a fiúpraktikákhoz, ám!

Timi :D
szerintem nagyon szépen hízik a te Annád is! Ez olyan sok mindentől függ. szerintem főleg a genetikától: mi pl. a férjemmel mindketten mokány-husis kisgyerkőcök voltunk, Julcsi evésileg mindig jóval az "előírtnál" kevesebbet evett, aggódtam is rendesen mindig, aztán meg egyévesen már majdnem 10 kiló volt. :roll: Azóta is mondjuk - Biztos fotoszintetizál! :lol:

Emma, Tündi, Amica :D
köszönöm a válaszokat szülésznő ügyben. Azt hiszem két hét múlva, amikor megyek a dokimhoz, megkeresem azt, amelyik már Julcsi születésénél is nagyon szimpatikus volt.

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Boboka :P
Minden elismerésem a tietek! Remélem mielőbb megölelheted Kristófot. Az orvosok mit mondanak? Mikor vihetitek haza? Egyáltalán tarthattad már a kezedben?

Hát ennyi telt most tőlem, Boldi nem bírja elviselni ha a gép elé ülök :twisted:

Üdv. Mindenkinek!

Tündi Hajrá!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilva :D
Amikor láttam, hogy tied az utsó hsz, azt hittem, hogy Tündiről van vmi híred :roll:
Nahát, nahát...pedig ő is sokat ült a gép előtt, csak nem emlékszik :wink:

Tündi :D
hahóóóóó.........

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


szép reggelt!

szilvi!

itt vagyok még és még egészben bár tegnap nagyon úgy éreztem hogy megyünk és gyorsan megcsináltam még azt amivel el voltam maradva!!!!
csak az a baj hogy elolvasom amit irtok és aztán írni már nincs erőm!!!!!
Egyébként megvagyok mostmár nem vagyok lázas csak a torkom fáj még egy kicsit!!!
Bence a mamáknál lesz vagy éppen az oviban még ezt nem lehet tudni attól függ hogy mikor megyünk szülni!!!!

szilva!
köszi már nagyon túl lennék rajta meg egyre jobban kíváncsi vagyok a manóra!!!!!

timi!
ne aggódj a tejcsi miatt Annának még biztosan elég és elég lesz biztosan sokáig!!!
a nagylányodat meddig sikerült szoptatnod????

gtünde!
gyönyörű Fici és már kész nagylány biztos örülni fog egy kistesónak!!!!
igen szerencsére jó lett az eredményem kedden és talán kezdek kilábalni ebből a megfázásból!!!!
gyere azért gyakrabban!!!!

boboka!
igen itt a finis de már nagyon várom a végét mert már jó lenne babázni!!!!
a szülésznőm is nagyon aranyos és teljesen megbízom benne jól tettem hogy megfogadtam!!!
és ti hogy vagytok meggyógyultás már???
és Kristól átkerült már a másik kórházba????

britta!
hogy vagytok???
mi újság veletek???

kismok!
ó nincs mit!!
szerintem jó dolog ha egy olyan szülésznő lesz bent veled akit ismersz és nem egy vadidegen jön be!!
mondjuk én azért is választottam mert az előző szülésem nem volt valami problémamentes és így most talán biztonságban érzem magam!!!!

nelli!
Brigi babának nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!!
Kép

rólunk!
szóval jól vagyunk remélem manó megérzi rendesen a frontot és kibújik hamarabb!!!
mondjuk ha ma este elindulna az lenne a legszebb ajándék nekünk mert ma van a házassági évfordulónk szóval a legszebb ajándék lenne!!!!
most ugyan csak lájtosan ünnepelünk apával de azért megünnepeljük!!!!

szép napot sziasztok!!!!

tündi23
 
 


Sziasztok!

Jól vagyunk. MInden rendben. Gergő oviban van.

Kismok!

Nem ismerek fiúkhoz praktikákat, de ha kérdezel, szívesen adok tippeket.


Szép napot!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Tündi23

7 hónapos koráig, de ez nem jelent semmit, mert 9 éve még az volt a divat, hogy minél előbb elkezdeni a gyümölcsöt, főzeléket. Úgyhogy Anett már 4 hónaőosan kapott mást is az anyatejen kívül, ami azt jelenti, hogy egy-két szopi kimaradt. Volt ideje megtelleni a mellemnek. És kapott kiegészítésként még tápszert is, mert beparáztattak, hogy éhezik a gyerekem, én meg elhittem, és adtam neki tápszert is. Szóval nem összehasonlítható a két eset. Ja, meg teáztattam is. Most az tejemen kívül még semmit nem kaptt a Picúr. Víz helyett is a tejemet kapja, ha pl. csuklik.Úgyhogy a 7 hónapot úgy kell érteni, hogy a 7. hónapban még volt olyan étkezés, hogy szopi volt. Aztán akkor azért apadt el a tejem, mert lebetegedtem, majdnem 40 fokos lázzal. Úgyhogy a szoptatásnak vége lett. Na jó hosszan válaszoltam. Bocsi, ha ennyire részletesen nem érdekelt volna a dolog :D

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Tündi :)
Köszönöm szépen Brigi baba nevében is!
Drukkolok, hogy a front meghozza a babót!
Boldog házassági évfordulót!

Brigi, neked is boldog névnapot!

Mi meg voltunk ma Domival a dokinál. Nov. 13-án ismétlik a beavatkozást.
Itthon Brigi nem akart cumisüvegből enni, így megvárt, és délig nem evett. Most vagy nem volt éhes, vagy csak a cici kell. pedig korábban ez nem volt gond. És nekem a 3 gyerek mellett kell időnként magára hagynom valakivel, pl. 13-án is egész napra :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli!

Köszönöm a jókivit, Briginek is boldog névnapot kívánok.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!

Britta és kicsi Brigi! :D
Boldog névnapot kívánok Nektek!

Tündi :D
Nektek pdig boldog házassági évfordulót kívánok!
Kismanó biztosan nagyon jól van odabent, tudni fogja, ha itt az idő az indulásra. Frontok pedig így ősszel jönnek-mennek, valamelyik csak kicsalja a világra... :D

Mi ma voltunk egy homeopátiás doktornéni rendelésén Julcsival és egészen el volt tőle ragadtatva, milyen szépen viselkedett és milyen választékosan beszél. Egy alkati szert keresünk a kakilási gondjaira, ha már a hagyományos orvoslás nem találja a kiutat ebből a bajból. Remélem használni fog a kiscicának, mert télre nagyon jó volna, ha megoldódna a dolog.

Jó éjt Nektek!

Kép
Kép
kismok
 
 


sziasztok!

köszönjük a jókívánságokat jól elvoltunk ma!!!
gyönyörű virágcsokrot kaptam a férjemtől!!!!

britta!
neke dis boldog névnapot kívánok bocsi hogy ezt reggel elfelejtettem!!!

szép estét mindenkinek!!!!

tündi23
 
 


Britta :D
Boldog Névnapot Kívánok!!!

Nelli :D
A kis Brigit is puszild meg a nevemben :wink: Isten éltesse első neve napján!

Tündi23 :D
Boldog házassági évfordulót Nektek!! Szerintem hamarosan kapsz még virágcsokrot :wink:

Timi :D
Ahogy Te írtad, úgy érzem, hogy ez megy most a szoptatás körül....9 éve más volt a DIVAT, most ez a DIVAT....s hááát - erről már régebben azt hiszem írtam, nem is ragozom túl - , ezt látom, hallom, olvasom, hogy ez "teszi tönkre az első heteket az Anyukáknak, hogy annyira flusztráltak, hogy meg tudjanak felelni napjaink szopis DIVATJÁNAK :roll:
Szerintem ne stresszeld magad, a kicsi lányod szépen fejlődik, s ha esetleg pótlásra lesz szüksége, akkor is Te leszel a legeslegjobb Anyucija a világegyetemben :wink:

Lehet, hogy sokan nem értetek velem egyet, de én a magyarországi doktornéni pár héttel ezelőtti tanácsát követve úgy gondolom, hogy fogok neki teát adni a szopizások/evések között...Én rá hallgatok, s hiszem, hogy nem akar rosszat...nekem itt nincs lehetőségem védőnénire, vagy számomra szimpatikus, jól ismert doktorbácsi/doktornéni tanácsaira hagyatkozni, így követem azt, amit ő tanácsolt....egyébként ő nekem azt mondta, hogy három óránként kell a picurt etetni :roll: hááát majd kiderül, hogy hogy alakul....de én számítok a tápszeres táplálásra is, azok után, amire a Kristófból emlékszem....
Bocsánat, hogy ha untattalak Benneteket, mert hosszú voltam,....ma úgy látszik ilyen szómenős napom van :roll: :oops:

jó éjt!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Britta és Brigi baba!
Nagyon Boldog Névnapot kívánok!!!
A húgom is Brigi! :D

Tündi
Boldog Házassági Évfordulót!! Remélem, Balázs a mai napot választja, hogy megérkezzen. Bár már nincs sok ideje. :)

Szilvi
Én nem akarok beleszólni, de szerintem, ha van elég tej, nem kell a babáknak a tea. Nyáron is csak akkor, ha baromi meleg van. A tej az ételük és az italuk. Az állaga is olyan, hogy szopi elején jön a hígabb, a végén a zsírosabb tej. De ha Te teáztatni akarod, akkor sem foglak elítélni. :) :wink:
Az meg, hogy hány óránként szoptatsz...hát, szerintem, ha éhes lesz és sír, úgyis meg fogod szoptatni. :) Még ha nem is telt le 3 óra. Anno én kb. Fici 3 vagy 4 hónapos korában elrohantam egy gyerekorvoshoz Győrben, mert azt hittem nincs elég tejem. Ő meg azt mondta, hogy a kora szerint már csak 4 óránként szophatna, meg csak 5ször egy nap, meg egyszerre X mennyiséget kellene neki. Naja. Csak akkor mit csinálsz, ha a gyerek nem hajlandó annyit enni, mint a könyv szerint?! Akkor ugye gyakrabban fog továbbra is szopni. Meg többször egy nap. Szóval, előre ne dönts el semmit. :) De lehet, hogy Marci mintagyerek lesz. :D
Remélem, nem voltam bántó! :oops:

Kismok
Remélem, a homeos szer tényleg fog segíteni!

Na, most kicsit írok Ficiről is. Mint már írtam, szépen megy már egyedül. Sőt, egyre profibb a csaj. :) Nagyon ügyesen fel is tud már állni guggolásból stb. Olyan édi, amikor guggol - telitalppal. Dumál ezerrel, persze egy szót nem érteni belőle. :) Egyik reggel is vagy egy 1-2 perces monológot lenyomott. Majd megzabáltuk. Szereti a könyveit nézegetni. Elég sok állatot felismer bennük. A kuytáról tudja, hogy azt mondja, vau vau. Csak az ő előadásában inkább veü veü-nek hangzik. Nagyon jól eszik. És mindent. Napközben ált. csak délután alszik kb. 2 órát. Este elég jól el szokott aludni. Van fürcsi után szopi, egy kis séta, aztán már le is lehet tenni. Azért vannak esték, mikor nem megy ilyen jól a dolog, de többször van az előbbi. Viszont még mindig 6kor kel. :evil: Meg éjszaka is van, hogy 1-2szer felébred, de most Gábor alszik vele, úgyhogy én tudok pihenni.
Szereti kipakolni a ruhás fiókjait. Ilyenkor rá szoktam adni a sapikat, amiket kivesz, és elküldöm, hogy nézze meg magát a tükörben. Ezt élvezi. Szereti magát nézni. A cumi kiköpés kérésre még mindig megy, kivéve, ha álmos és kell neki. Akkor a maciját is szokta keresni - odamegy az ágyához, és próbálja kivenni. Hú, nem is tudom. Annyi mindent tud már. Olyan döbbenetes, hogy 1-2 hónap alatt mennyit fejlődött. :shock: Ja, és még mindig mindent meg akar rágni, a szájába akar venni. Múltkor a játszótéren egy fél makkon nyammogott. Meg a homokot is megkóstolta. Meg megvolt az első komolyabb sebesülés is. Beütötte a száját a betonba. Négykézláb volt, és valahogy elveszítette az egyensúlyát. De szépen gyógyul már. :) Ami viszont sz@r, hogy ha főzni vagy mosogatni próbálok, akkor egyből ordít. Néha elég csak a mosogató felé mennem, már rákezdi. Tegnap óta meg a lábasokat kezdte kipakolni és odacipelni nekem. :)
Na, befejezem. Még sokat tudnék írni, de nem untatlak Titeket.

Még egy kérdés. Szerintetek, hogy még szopik reggel és este, az nem jelent gondot a peteérésnél? Márhogy emiatt esetleg nincs. Vagy hagyjam abba a szoptatást?
gtünde
 
 


gTündi :D
Dehogy bántottál meg!!!! :wink: Engem csak ez a "divat", ami zavar, s az, hogy tudom, hogy anno is megtettem mindent, most is meg fogogk (már megvettem e teákat, amit nekem kell innom) de Kristóf is hála Istennek egészségesen felnőtt :) , s most pedig az jön mindenhonnan, hogy gyerek nem lehet egészséges, ha nem kap CSAK ANYATEJET x-y hónapos koráig...
A tea/tej kérdésben lehet, hogy azért értek egyet dokinéninkkel (azon túl, hogy benne bízom - olyan, mint az otthon nőgyógyászom :wink: ), mert én úúúútálom a tejet, s el sem tudom képzelni, hogy azzal, hogy lehet valakinek a szomját oltani :roll: lehet, hogy ez gyerekes :roll: :oops:

Ficit el tudom képzelni fodros, füles, kötött, cérna sapkákkal a fején, s úgy nőiesen a tükör előtt...biztos van képed ezekről a divatbemutatókról :wink: igaz??? Érdekes, hogy a konyhába nem enged :roll: lehet, hogy tudja, hogy ha odamész, akkor sokáig nem vagy vele :roll:
Sérülések - én ettől még a mai napig féltem, hogy akár a haja szála is meggörbül...de sajnos nem tudjuk megóvni őket mindentől!
A játszótéren figyelj, hogy mit eszik meg, mert olvasgattam itt a neten, s vmelyik topikban írta egy csaj, hogy játszótéren :!: evett a gyereke valami gombát :shock: :shock: , s ki kellett mosni a gyomrát :shock: egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen egyáltalán előfordul :shock: nem rémísztgetlek, csak ez friss "élmény" :roll:
Evés ügyben pedig ezek szerint egyik napról a másikra rendeződtetek??? Ez nagyon jó!!!!

Na megyek, mert a barátunknak dolga van, s ovi nincs ma, így hozza perceken belül a kisfiát :wink: lesz kv partnerem (ő kakaóval :wink: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!
Bekukkantok minden nap, csak írni nincs időm, egyre több a munkahelyemen a meló, a lakásfelújítás is tart 1000-rel, hogy 1 hónapon belül befejezzük.
A baba képek tündériek!! :wink:
Velünk minden rendben, igaz még medence végű a kiscsaj, és ahogy nézem esze ágában sincs megfordulni, sőt egyre följebb került a feje. Eddig kint volt jobb oldalon, most a bordáim alatt. :roll:

drumka
 
 


Tünde :)
Én is kivoltam, hogy a két lányomat nem tudtam sokáig szoptatni. És erre még mindenki rá is rakott egy lapáttal, a fiú? kérdés után jött mindig a szoik még? kérdés.
Most valahogy sikerült a dolog (kopp-kopp), de ha nem sikerült volna is másképp álltam volna a dologhoz, mint 25 éves fejjel.
Neked is menni fog, ha meg nem, akkor is nagyon jó anyukája leszel a babudnak!

Köszönjük a köszöntéseket!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilvia

Anno nekem is azt mondták, hogy csak 3 óránként szoptassak. Most ez is változott, igény szerinti szoptatásra. Na az én babám egész nap ellenne a cicimen. Szegényem ma reggel is kihányta a tejcit. Egyszerűen nem érzi néha, hogy mikor elég, csak szopik, és szopik, aztán mikor büfiztetem, jön ki belőle a fél liter tej. Néha el is ámulok, hogy te Úr Isten ez mind a mellemben volt? Hol? Ugyanis nem vagyok egy Pamela A. :D Szóval az elején 2 óránként szoptott, most az alvások miatt már 3 óránként nap közben. Este egy kicsit hagyom, hogy elnyammogjon a mellemen, mert akkor jobban elalszik. A teáztatást talán én azért tudom megállni, hogy ne adjak neki, mert nem nyár van. A kutacsán ugyis érzem, hogy ivott a tejcimből, és már nem szomjas.

gtünde

Szerintem inkább a menziddel függ össsze a peteérés, mint hogy még szoptatod Ficit. Ha a babád igényli még ezt a két szopizást, akkor én biztos nem hagynám abba. Ha a menzid beállt rendesen, szerintem akkor a peteérésed is.

Nelli

Húúú, ezen a két kérdésen én is kibírok akadni. Ott van a gyereken a virágos sapka, rózsaszín meg egyebek, erre megkérdezik, hogy fiú? A nagylányomnál még fülbevalósan is megkérdezték. Néha nagyon brutálisan válaszoltam ilyenkor.
A másik meg ez a szopás dolog. Igaz, hogy most még azt kérdezik, hogy tudom szoptatni? De szerintem ez annyira magánügy. Oké, hogy a világ legtermészetesebb dolga, de könyörgöm. Tök idegen emberek is felteszik nekem ezt a kérdést.
Bár lehet, hogy csak én gondolkodom így.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Múltkor Brigi tiszta rózsaszínben volt, rószaszín takaróval, na meg az arca is lányos szerintem, erre megkérdezi egy nő: fiú? :roll:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


És sokszor azért is megkérdezik, mert a babakocsi kék, nem rózsaszín :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi :D
Köszi :wink: tényleg majd lesz, ahogy lesz...csak tudod/tudjátok én annyira nem tudom, hogy itt milyen "szak"segítséget kapok majd, hogy nagyon ragaszkodom ahhoz, amit már anno végigcsináltam...de pl ez a kutacs dolog....most, hogy olvastam, jutott eszembe, hogy tényleg ott kell nézni, hogy nehogy kiszáradjon!!!!! :roll: hogyan is kell ellenőrízni a kutacsán, hogy ivott-e eleget??? :roll:
Mindegy..majd lesz valahogy..tudom én, csak nagyon jár az "agyam"- hogy mi :roll: :wink: :?:

Nelli :D
Én nagyon sok csajszit láttam kék kocsiban...sokan szeretik ezt a színt, mert sötét, gondolom :wink:
Mondjuk, ha nekem most lányom született volna, akkor biztos, hogy rikító (na nem annyira) rózsaszín babakocsit vettünk volna, de minimum a pirosat :wink: de így most, ha minden jól megy, s megjön időre, akkor kék-narancssárga lesz, s fiúnak :wink:

Biztos, hogy még nem érzem át, de azt mondom, hogy nem kell ezzel a sok h....lye beszólással, jóindulati kérdéssel foglalkozni! Egyébként az sem biztos, hogy az ilyen típusú kérdések, megjegyzések mögött rosszmájúság lenne....induljatok ki abból, hogy az emberek alapból jók, csak túlkíváncsiak :wink: -ezt magamnak is írtam :wink:

Új képek????? Tessék jönni képekkel, hagy gyönyörködjünk a babócákban!!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Britta, Brigi baba, Tüncsi hugija :D

Így utólag :oops: Boldog névnapot!

Tündi :D
Boldog házassági évfordulót! (Nekünk aug 26-án volt, és Kristóf aug 31-én már meg is érkezett :wink: )

Tegnap nem tudtam írni, mert fenn voltunk Pesten. Más átszállították a SOTE-ról, de csak a Madarász utcai kórházban volt hely. Onnan 2 kiló 20 dekával adják haza, ma 1370 g volt, én úgy számolom, hogy kb még egy hónap, valahogy úgy, amikor született volna (nov 8).
Még nem tarthattam a kezemben, mert inkubátorban van, meg sajnos még mindig nem tudtam legyűrni ezt a fránya náthát, ezért azt javasolták a nővérkék, hogy egyelőre kerüljem el az osztályt. Itt már az a baj, hogy a többi baba nagyobb, és ők már nem inkubátorban vannak, meg szájmaszkot sem használnak a látogatók, és nem szeretném én sem, hogy miattam kapjanak el valamit a picik.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


sziasztok!

még egészben vagyunk de már semmi sem jó és nagyon nyűgös is vagyok szóval szerintem nemsokára meglesz a manó!!! :)

timi!
hát az biztos hogy 9 éve másképp volt!!!
én is csak 2.5 hónapig tudtam Bencét szoptatni és azt hittem hogy ez a világ legrosszabb dolga mert mások meg sokáig szoptatnak de most úgy gondolom hogy szopizik ameddig szopizik és aztán ott a tápszer mert Bence is azon nőtt fel és senki meg nem mondja róla!!!!
engem is sokan piszkáltak hogy mért nem szopik meg ilyenek ez az elején rosszul esett aztán meg nem foglalkoztam vele!!!
mondjuk nálunk a egy ismerős kezdte mert azt mondta hogy fogy a baba és adni kell neki tápszert na én meg beparáztam és aztán nem is kellett neki a tejci!!!

Anna nem semmi hogy mennyit eszik de nem is baj csak tényleg így van nem tudják hogy mennyi az elég de majd rájön!!!!

szilvi!
ha jól emlékszem még akkor ha beesik a kutacs akkor az nem jelent jót akkor kell neki a folyadék!!!
ha nem jól tudnám javítsatok ki!!!!
a babakocsi meg bizti odaér majd időben hiszen van még idő hátra!!!!
még mindig nincs eldöntve hogy mi lesz a neve???

nelli!
szerintem Brigi igazi kishölgy!!!
hogy lehet őt fiúnak nézni?????? :roll:

drumka!
jó végre rólatok is hallani!!!!!
gyere gyakrabban!!!!!
hogy vagytok???

gtündi!
Fici már nagyon ügyes és nayon szépen fejlődik!!!
gondolom akkor volt sírás a sérülés megszerzésekor de mostmár ebből csak több lesz!!! szokták mondani lesz annak még párja is!!!
a képek meg egyszerűen csodásak főleg a macival a szájában!!!!

mégegyszer köszönjük mindenkinek a köszöntéseket!!!!
jól telt a tegnapi napunk!!!

z én fiam nagy már de teszek neketek képeket ha nem baj!!!
Kép

Kép

Kép

szép napot!!!

tündi23
 
 


Sziasztok!

Tündi :D
jaj, nagyon sportos, fickós, helyes kisfiad van! Első ránézésre tiszta apja, aztán ahogy tovább nézem, rád is nagyon hasonlít. :D
Hát, már ennyire érzed, hogy közeleg a dolog? Húú, hát nagyon drukkolok neked, hogy gyorsan és rendben menjen minden. Honnan lehet azt érezni, hogy már nem sok van hátra? Én anno, semmit sem éreztem. De én is várom már nagyon a végét. Nagyon kíváncsi vagyok Hugira, aki az uh-os képek alapján tisztára Julcsira hasonlít...

Szilvi :D
tök vagány lesz a kisöcsi a narancs-kék járgányban! Remélem azért nem fogják megkérdezni, hogy lány-e. Bár érdekes, azt ritkábban szokták... :lol:
Julcsinak már 2 hónaposan olyan nőcis pillái meg pofija volt, hogy nocsak, de még fél évesen is voltak nénikék, akik fodros kisruhában is megkérdezték, hogy fiú vagy lány... :lol: :roll:
Ezt a szopis kérdést meg én is nagyon utáltam, mert ugyebár Julcsi kb. 1 napig szopott (ha azt lehet annak nevezni) és akkor ha megembereltem magam kezdhettem magyarázni, hogy mi az a csökkent szopóreflex, meg hogy ez az én betegségem következménye stb., stb. És már előre untam a válaszom, mert persze mindenki sajnálkozott, hogy hű meg hú, vacak dolog állandóan fejni, pedig én már egészen megszoktam.
Na, mindegy! Szerintem alapvetően az emberek szeretnek viszonylag idegeneket is összevetni a saját vagy családjukbeli tapasztalatokkal és ezért kérdezgetnek sokszor és néha illetéktelenül, de nem rossz indulatból. Téged legalább nem fognak ilyen kérdésekkel ostromolni az utcán. Vagy ott is divat ez? :lol:

Bobóka :D
Sok vitaminenergiát küldök neked, hogy minél hamarabb lásd megint a pici fiadat! :D Rólad is nagyon nehezem múlik ez a nátha, mint Tündiről!

Tünde :D
Fici már milyen ügyes! Emlékszem annak idején, én mindig csodálkoztam: mennyi mindent tudnak az egyévesek, az ember nem is gondolná. És olyan szivacseszük, meg parabolafülük :lol: lesz ezután már, hogy naggyon érdekes időnként szembesülni a saját szokásaiddal + szójárásoddal... :lol:

Jó éjt nektek!

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok :D

Köszönöm a vitaminbombát :wink:

Tündi :D

Akkor nagyon drukkolok, hogy most minden simán menjen :D

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Kép

Mosolygok:

Kép

Így akarok felülni:

Kép

A tigris majdnem akkora mint én:

Kép

Kép

És az "értelmes" nagylányaim:

Kép

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Hűű, de régen jártam itt :oops:
bobóka, sok kitartást, és kívánom hogy gyorsan otthon lehessen veletek a babótok :wink:
haga, mi volt a dokinál? Sajnos mostanság keveset vagyok msn-en, minden időmet leköti Dani :D De majd kereslek.
Tünde, annyira szép ficike, látszik hogy vidám babóka. Úgy imádom :D
Tündi, Kristóf is nagyon szép fiú, már kész legény, várja már a tesót?
Nelli, de gyönyörűek a lányok, és Briginek milyen szép ruhácskái vannak :wink:
Háát minden elismerésem a többgyerekes anyukáké :wink:
Danit is sokan kislánynak nézik, aztmondják nagyon lányos pofija van :shock:
Még éjszaka felébred 3-4 óránként, ha tovább bírja, akkor úgy követeli a cicit, hogy torkaszakadtából sír :cry:
Már nagyon sokat fejlődött, de elvárja hogy állandóan foglalkozzunk vele, és mellette legyünk. Annyit gügyög, mosolyog, kapott mát játszószőnyeget, és rezgős pihenőszéket is, ezeknek nagy sikere van. A kiságyban még mindig nem alszik, de nem bánom, mert úgy imádom hogy ott van mellettem, jobbról is pasi, balról is pasi :lol:
Kicsit meg volt fázva, igy a 2 hónapos szúrija is elhúzodott 2 hetet. Nagyon sírt szegény, de nekem is jöttek a könnyeim, ahogy nézett rám :cry:
Már sokat csavargunk, voltunk már 4* Pesten több nagyárúházban, voltunk Pécsen is. Szeretnénk kimenni a párommal mostanság Bécsbe, de lehet az hosszú út lenne még Daninak. :roll:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
mona76
 
 


Még egy kérdés :oops:
Dani imád tv-t nézni, de nagyon sokáig :roll: Szerintetek ezek az új tv-k károsíták a szemét?

Kép
mona76
 
 


Mona
A szemét is és az idegrendszerét is nagyon károsítja a tv!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tüncsi :)
Igen a Fitolandban dolgozom. A XXII. kerületiben. Ez nagyon közel van Érdhez (mert ugye itt lakunk).
Dolgozom itthonról folyamatosan. Mondjuk ez még nem olyan nagy meló, mert havonta kb 4 napos munkám van. A béreket csinálom, meg ha van ki-belépő dolgozó. Ez így jó, de márciustól 4 órába be is fogok járni. No, ez már nem nagyon tettszik. Igazából az egészben az a rossz, hogy mindig lesz itt nálunk valaki. Én nagyon szeretem a 7köznapokat, mert ilyenkor kettesben vagyunk Boldival. Az meg kissé frusztrál már most, hogy állandóan lesz valaki körülöttünk :(
Ficike olyan fotogén :P
Sajnos nekem már 1 hete muszáj tápszerrel pótolni a szopinál. Különben meg Boldi sem 3 óránként akar enni. Inkább a 2 óránkénti szopi jött be nála. Mondjuk ez gondolom abból is adódik, hogy nem tudott olyan sokat enni egyszerre. Mostanra meg már megszokta a gyakori szopizást. Ez is abszolút gyerekfüggő. Még így a tápszerkiegészítéssel sem eszik ritkábban.

Boboka :)
Szóval még nem is ölelhetted meg Kristófot? Gondolom már nagyon várod a pillanatot :) Remélem mielőbb megteheted, és 1 hónapon belül már otthon lesz együtt a család! Kitartás, a nehezén már túlvagytok!

Tündi :)
Bizony, szép nagy fiad van már, de nem sokára lesz egy pici babátok is :P Szerintem is apjára hasonlít Bence :P

Szilvi :)
Ha úgy érzed, hogy a szokásosnál beesettebb a kutacs, akkor szoptasd gyakrabban. Én is annak a híve vagyok, hogy csak anyatejet kapjon, még akkor is ha szomjas. Boldi akkor volt nagyon pici baba, mikor azok a kánikulai hetek voltak. Szerintem akkor szokott rá a gyakori szopizásra, mert hamar megszomjazott. Azt onnan tudtam, hogy sírdogált, és nyűgös volt olyankor.
No, meg gondoltam is, hogy ebben a melegben több és gyakrabb folyadékbevitelre van szüksége.


Nelli :)
Brigi baba nagyon szép, és úgy látom jó húsban van :P
A nagylányaid jó fejek :lol:

Mona :)
Daninak nagyon szép vonásai vannak, azért nézhetik kislánynak :) Boldi is szeret TV-zni :P

Emma :)
Miért gondolod, hogy ilyen káros lenne a tv?

Kép
Kép
szilva069
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: