Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Végre itthon lazulok! :D

És épp vérkép elemzésből próbálok doktorálni! :D

Meg van a vérvétel eredménye, eltérések:

NEUT% 46,9% ref: 50.0 - 70.00
LYMPH% 41,5% ref: 25.0 - 40.00
MONO% 9,6% ref: 2,0 - 8,0
MONO 0,73 G/l ref: 0.00 - 0.70

Ha jól értelmeztem az internet segítségével ez valami vírusfertőzésre utalhat, aminek a vége felé járok!
Vagy nem? :shock:

A másik leletem így hangzik: "Az uterus ürege a funduson ívelt, a tuba sarkok kissé megnyúltak. Mindkét tuba telődik, normális tágasságú, átjárható."
Ezt még elemzem. :oops: :D

Kép
bettike
Eger

Eddig idáig jutottam:

A méh felső része ívelt, a petevezeték sarkok kissé megnyúltak. Mindkét petevezeték telítődik, normális tágasságú, átjárható.

Így már egészen érthető, most már csak a megnyúlás foglalkoztat. Esetleg hosszú a petevezeték? Hát ezért sem találkoznak a katonák a petével?
Vagy inkább ne is foglalkozzak ezzel és hülyeség?
Úgy, mint a hátrahajló méh? :roll: :oops:

Kép
bettike
Eger

BETTIKE: a lényeg, hogy átjárható vagy :D
a vírusokat meg hazavágjuk. :twisted:
remélem nekem is átjárot csinálnak a petevezetékeimből :D
surmi
kockasfulunyul

kérdés: tickert, hogy kell feltölteni :?:
surmi
kockasfulunyul

www.tickerfactory.com

Ha kész a bbcode-ot bemásolod itt a profil aláírásba! És kész is!

Kép
bettike
Eger

Kép

Kép
bettike
Eger

Annyi hülyeséget kérdeztem, hogy szóhoz sem jutottatok?
Vagy még ezerrel tali? :roll: :D

Kép
bettike
Eger

Sziazstok!

Bettike ne hari, tényleg ezerrel tali volt még :oops:

Örülök, hogy KAtám és BAbim megismerték egymást

illetve, hogy Tesókám végre találkozott Anyakocűával l is!

kiakasztottunk egy fiatal suttyócsávót a Don PEpében,aki mellesleg elég bunkón nyomatta... :?

Háát a tesztem nálam van, de tamponon sajna már piroska is volt így felesleges tesztelnem! ugye megmondtam?

Tesó ne várd reggel a tesztem!

Szilva és Andi bennetek bízom nagyon! drukk+++++++++
Vendég

ja Bettike én sajna nem tok hozzászólni témához!
Vendég

Asszem kicsit magam alatt vagyok...Görcsölök és rózsaszínezek. Holnap meg fog jönni. Nem csak az a baj, hogy nem sikerült, hanem hogy mindez inszem után alig 1 héttel történik Velem :cry: :cry: :cry:
Bocs, de most csak ennyi telik tőlem...

SzezsoKép
KépKép
szezso

OFF

HÁTHA VALAKINEK ÉRDEKES!:oops:

Hogyan „csináljunk" gyereket? - Baba-mama
2007. okt. 9., kedd, 06.11.30

Baba-mama - "A terhesség nem villanykapcsoló, amit tetszés szerint be lehet kapcsolni, amikor valaki elhatározza, hogy itt az ideje egy porontynak".

Mikor eshetünk legkönnyebben teherbe, milyen módszerekkel segíthetjük a fogamzást?

A nők nagy része a tinédzserkori félelmek és a felvilágosítás hiánya miatt azt hiszi, hogy a terhesség automatikus. Ezért fordulnak sokan már a fogamzásgátlás abbahagyását követő egy-két sikertelen próbálkozás után nőgyógyászhoz és meddőségi szakemberhez, tudtuk meg Dr. Laufer Gábortól. A terhesség pedig messze nem automatikus, mivel egy nő átlagosan havonta egy-két nap tud csak teherbe esni.

Hiába rohannak hát túl korán orvoshoz a gyermekre vágyó nők, elképzelhető, hogy ezzel inkább késleltetik, mint felgyorsítják a teherbe esést. Sokszor túl hamar kell gyógyszeres kúrákon vagy sebészi beavatkozásokon (pl. laparoszkópia) túlesniük, amelyek talán elkerülhetők lettek volna.

A nőgyógyász azt tanácsolja, hogy ha valaki elhatározza, hogy gyermeket szeretne, legalább egy évet szánjon rá a projektre, várjon türelmesen, és ne rohanjon egy-két sikertelen hónap után szakemberekhez.

Hogyan lehet siettetni a terhességet?

Dr. Laufer Gábor szerint biztos metódus nincs. A módszerek, amelyeket ajánl, a valószínűséget emelik ugyan, de biztos sikert nem garantálnak.

• Ismerjük meg a ciklusunkat. Értsük meg hogy mikor, mi és miért történik. Az átlagos ciklus 28 napos. A menstruáció első napjától számolva a 14. napon a legvalószínűbb a peteérés és kiszabadulás, akkor van a bűvös egy-két nap, amikor a nő termékeny. Vannak nők, akik ezt érzik (két menstruáció között rövid ideig tartó furcsa fájdalom, ami aztán elmúlik, vagy a hüvelyváladék változása – amely nyúlós, tojásfehérjéhez hasonlító állagúvá válik), de vannak, akik nem éreznek semmit. Természetesen a pete kiszabadulása után a legvalószínűbb a teherbe esés. Az is jó ötlet, ha valaki naptárban vezeti a ciklusát. (Az interneten is számos termékenységi kalkulátor található.)

• A hőmérőzés az egyik legismertebb és legmegbízhatatlanabb metódus. A peteérést egy körülbelül 0.5 fokos hőmérsékletemelkedés jelzi, ami a menstruációig úgy marad, aztán visszaesik az eredeti értékre. A mérést reggel, még az ágyban fekve kell végezni, lehetőleg higanyos hőmérővel, amelyet előző este kell lerázni. A digitális hőmérők arra jók, hogy lázat jelezzenek, de arra nem, hogy egy-két tizedes eltérést kimutassanak.

• A legjobb metódus a peteérést jelző (ovulációs) teszt, (általában 5 darab található egy dobozban), amelyet patikákban lehet venni. Hátránya az igen borsos ára. (Kismamák kedvelt módszere, hogy a kis tesztcsíkokat hosszában kettévágják, így kétszer annyi tesztből gazdálkodhatnak.) A tesztet a 12. napon kell elkezdeni használni, naponta egyszer. Amikor jelez (színt változtat vizeletbe mártás után) az attól számított 18-30 órán belül a legmagasabb a teherbe esés valószínűsége (tehát akkor kell szexelni). Innentől kezdve 7-10 napon keresztül minden másnap ajánlott nemi életet élni.

A sperma koncentráltsága függ attól, hogy mennyi ideig nem volt szex. Ideális körülmények között 3-5 napos önmegtartóztatás után a legkoncentráltabb. Akik komolyan próbálkoznak, azok az elvárt ideális 14. nap előtt 3-5 napig nem szexelnek. A 14. nap (vagy amikor a teszt jelzi) után 18-30 órán belül, ezután másnaponként érdemes nemi életet élni.

• A pozíciók is szerepet játszhatnak a teherbe esésben. Leghasznosabb, ha logikusság elvét követjük: A spermának a méhszáj közelébe kell jutnia. Létezik gravitáció, ami befolyásolhatja a dolgot, tehát nem járhat rosszul az, aki a közönséges „misszionárius pozícióban" próbálja. Ha valaki plusz növelni akarja ennek a hatékonyságát, tegyen a feneke alá egy párnát.

• Szex után ne ugorjunk ki az ágyból, ne rohanjunk a fürdőszobába. A leghatékonyabb ágyban maradni több órán keresztül. Ha mégis ki kell menni, semmiképpen nem szabad irrigálni.

• Nem érdemes túl korán terhességi tesztet csinálni. A következő várható menstruáció időpontjáig elvégzett teszt kidobott pénz, hamis reményeket és felesleges izgalmakat okoz.

Dr. Laufer Gábor felhívta a figyelmet arra is, hogy az elhízás egyre több embert érint és mivel sok nő fogamzóképességét befolyásolja a súlya, tervezett terhesség előtt hasznos normális súlyba kerülni. Jó ötlet terhesség előtt napi 1-2 mg folsavat szedni, ez csökkenti bizonyos genetikai hibák valószínűségét.

A nőgyógyász végül még egyszer nyomatékosítja: „Ha valaki peteérést tesztel, hőmérőzik, méhnyak nyákot vizsgál, egyéb fogamzást elősegítő módszereket alkalmaz, sikertelenség esetén mindenképp várjon legalább hat hónapig, mielőtt orvoshoz fordul. Teljesen spontán (minden segítség nélküli) próbálkozás esetén minimum egy évet várjanak."

Kép
bettike
Eger

Hű baromi hosszú lett! :oops:

Szezso, Boni! :?

Kép
bettike
Eger

Én is itt,hazaértem,és nem sikerült :evil: :evil: :evil: Ez már belém köt.

Szezso:én ezt a hónapot nem írnám le a helyedben.Ezer oka lehet annak,hogy görcsölsz,és rózsaszínezel.Nem ér feladni irgumburgum!!!!Pláne úhy,hogy még 6 nap van!!!
vedresandi

ANDI: mi nem sikerült :?:
surmi
kockasfulunyul

Én is hazaértem!!!!! :lol: Baromi büszke vok ám magamra!!!!!! :D :oops: :D

Coca: dugás megvolt? Kép

(((((((((((Szezso)))))))))))))) Ne írd még le, kérlek!!!!! Nagyon drukkolok!!!!!!

Tesó: rendesen megjött? :shock:

Bettike: ügyesen kielemezted magad! Kép

Kata: jó a hajad! És nem is volt se zsíros, se csapzott!!!!!

Babim: köszi előre is a Bromot!

Gaby: :lol: :lol: :lol: Hoztad a formád!!!!

Andi: :(

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Surmi:székrepedésem van :lol: :lol: :lol:
vedresandi

BETTIKE: nekem ez a tickeres dolog nem megy. hibát ír :cry:
hagyom az egészet.
surmi
kockasfulunyul

Jaj, Andi azt hittem ,hogy tudod mit :?: De , akkor megnyugodtam :P
surmi
kockasfulunyul

Hali!

Andi, nem is emlékszem hogy megköszöntem e a hazautat, hanem akkor nagyon köszönöm, így utólag! Kár h nem sikerült! :(

Baba, örülök hogy megismertelek!! Naon szimpi vagy! :wink:

Coca, sikerült a randi?! :lol:

Bettike, én nem értek hozzá, így passzolom a dolgot!

Nekem úgy megjött mire hazaértem! Most bezzeg görnyedek a fájdalomtól!
kata05

Kata:igazán nincs mit,útba estetek. :)

Babim/Zöldi:öröm és boldogság,hogy talákoztam veletek :)
vedresandi

Surmi írd meg priviben, hogy milyen tickert szeretnél és az adatokat, hogy mikor jött meg, hanyadik cn-en vagy és hány naposak a ciklusaid! Megcsinálom neked és elküldöm priviben jó? Nehogy má ticker nélkül maradj!

Snufi! Muszály volt, hisz épp taliztatok! :D :wink:

Kép
bettike
Eger

Édeseim!
Hát mindenkinek megjött a talitól, csak nekem nem?

Snufi! Grt., aggódtam érted, de ügyi vagy! Ugye, egyszerű volt?

Kata és Andi! Részemről az öröm és megtiszteltetés.

Szezsokám! Tudod, tel.on megbezséltük! NEM ADJUK FEL ÉS KÉSZ!Ott babának kell lennie és kész! Mertaztmondtam!!!!!!

Bettikém! Miféle fertőzés?

Megyek pihizni. Jó éjt.puszi

babaimádó
Kép
babaimado

KAtám! pocaksimi! tegyél valami meleget a pocidra!(((((((((((((KAtám)))))))))))))))
Vendég

Bettike: gyere légyszi msnre!

snufi

Szegény Kata! Kép
:( :( :( :( :(

snufi

Szezsó! A rózsaszín és a görcs is lehet a beágyazódástól. Don't worry!

Andinéni! Glicerin kúp? Kölcsönös az öröm megismerésileg.

Szépszeműnéni! Persze, dugtam. Kettőt is! :lol:

Hölgyem! Igyon egy konyakot. Sajna hogy megjött :cry:

Kép
zölddisznó

Coca!

Privi ment!

snufi

Privit vattem! STOP!

Kép
zölddisznó

BETTIKE: köszi, SNUFI már megelözőtt téged :P
én ezekhez olyan hülye vagyok :oops:

Kép
surmi
kockasfulunyul

Snufi: édik a tulipánok :lol:

Kép
surmi
kockasfulunyul

Surmi: örülök, hogy tetszik! :wink:

Jó éjt! Kép

snufi

Snufi! Akkor most nem össz mégsem MSN-re?

Kép
zölddisznó

Jó reggelt!

SZIROMKA BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK MIKSÁNAK!
remeélm jól vagytok siekrült már nevet találni? édeasanyádnak jobbulást kívánok!

CSináltam reggel egy negatív tesztet! :lol: na ugye, hogy ugye?

ma hívom a Kaálit! :lol:

Szép NApot!
Vendég

Jó reggelt!
Én is negatív tesztet csináltam. :(
Kicsit visszabújok ágyamba..
vedresandi

Hello
Sajnos tegnap este már volt egy kis vér is :cry: azért bevettem az Utrot...Ma eddig inkább csak pirosas maszatolás volt. A mai nap döntő lesz.

Kérdés: amíg bizonytalan vagyok bevegyem az Utrot? Ha beveszem nem fogja megakadályozni a mensit? Ha nem jött össze, nem akarom a következő ciklust is borítani ezzel...

Babim: első vérig bíztam...most tanácstalan vagyok.

Puszi

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezsó azt olvastam, hoyg be kell venni ugyanúgy, mert ha meg akar jönni, akkor meg is jön, az UTro nem fogja akadályozni...

Annyira szorítok, üzenj ha dokival beszéltél!
Vendég

Sziasztok lányok!
A segítségeteket szeretném kérni! Ebben a topikban vérprofi szakértők vannak!!!!! :):):):)
Hőmérőzöm ezerrel, és eddig a ciklusom a mensi végétől elég furán alakul, nagyon idegesít hogy ez baj-e, vagy természetes? Mintha valami vonalzót nyeltem volna

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/4 ... 47200_.png

Az előző ciklusom 33 napos volt, és a 22-en volt a pé. Az későn van ugye???
Most ebben a hónapban málnalevél teát iszom, méhpempőt, biospirulinát, és virágport.
Ez a görbe lett az eredmény.

Szerintetek?? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

A hasam szúrkált már tegnap, de az ovu teszt neg, ma reggel is neg, és a hő sem ment fel.

Előre is köszönöm

Puszz

Nyusz 8)
nyuszifülû

((((((((((((Szezso)))))))))))))). Az Utrg, mígo nem fogja vissza, vedd be addi nem tuti.puszillakés fel a fejjel.

babaimádó
Kép
babaimado

Jó reggelt!

Boni! Nagyon köszönjük a köszöntést, megmondom Miksának!

Az érdeklődést is köszi. Anyu továbbra sincs jól. Mi még egyben vagyunk, a gyemek neve Ede lesz valószínűleg :wink:

Mindenkinek drukkolok továbbra is a babócáért!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hello

Babim, majdnem értem, amit írni akartál :-D
Boni, köszi Neked is…Beszedtem a ma reggeli Utro adagomat, aztán majd meglátjuk…
Meg Mindenkinek köszi…

Nyuszi: még nem volt pé-d, de elképzelhető, hogy pár napon belül lesz. Csak mérj szorgalmasan, fel fog menni az a hő. Halvány csík sem volt az LH teszteden?
33 napos ciklushoz 19. nap körül kell, hogy legyen a pé. A 22. nap önmagában nem késő, csak akkor kicsit rövidke volt a luteális fázis, ami peteérés/progeszteron problémára utalhat.

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szép jó reggelt! :D Vagy szebbet?
De hát már péntek van! :D

Jaj Snufi! Csak most olvasom! Bocsi! :oops: Sürgős lett volna? Vagy ma is jó? :roll:

Surmi! Az a lényeg, hogy megoldódott! :D

Szezso! Tessék a mérleg nyelvét pozitív irányba dönteni! :wink:

Zöldi! Újabb teszt?

Jéé! Miksa! Sok boldog névnapot neki! :D
Nekem tetszik nagyon EDE! :D

Kép
bettike
Eger

Ancsa! Szeded még a búzacsíra izét???? Mert akarok hozzá mondani valamit! :D :wink:

Kép
bettike
Eger

Sziasztok

Sajnálom a nega teszteket :(
Azért még van Andi szerintem pár napod!
Szilva????

Pusz mindenkinek és éljen a péntek! (Bár lehetett volna jobb is)

Csikken

KépKép
Kép
csikken

Szép jó reggelt!

boni: nagyon sajnálom, hogy negatív lett :(

andi: :( de lehet, hogy még neked nagyon korai volt a tesztelés? +++++

Hát lányok, hogy is mondjam, izé.......
Belevágok a közepében: Ma reggel POZITIV lett a tesztem! :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Nyuszifül.
Elég érdekes a hőd. Szerintem nem volt még PÉD.
Cs.

KépKép
Kép
csikken

Hőm:

Kép

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilva !
Éljen éljen! Jippijáé!

Kép

Miksának boldog névnapot!

Kép

Cs.

KépKép
Kép
csikken

Jó reggelt!

Szilva: gratu!!!! Kép

Bettike: ráér. Délután leszek, ha Te is, beszélünk.

Andi, Szezso: még nem feladni!!!!!!!

(((((((((((Tesókám))))))))))))

Szirmi: Anyukádnak jobbulást, kicsi fiadnak boldog névnnapot!!!!

snufi

Boni! Francba, hogy ugye!

Andi! Mondtam, hogy ne tesztelj még! :wink:

Szezsó! Az utró hatása változó. Nekem a múltkori biokémiai után simán megjött 5. héten 3*2 utró mellett. Abba ne hagyd! És szorítok tovább! Nagyon!

Nyól! A méhpempő, az alga és a virágpor igazából immunerősítő, a málnalevelet a várandósság utsó hónapjában szokták inni.
A dokik szerint a 21-35 napig nevezhetjük normálnak a ciklushosszt, úgyhogy az sem vészes szerintem. Ovu tesztet nem első pisiből kell csinálni, szerintem ismételd meg délután!

Babi! Hogy vagy ma?

Szirom! Csatlakozom Miksa fülhúzogatásához!Anyudnak gyógyulást, Edének türelmet a kibújáshoz. Pusz!

Bettike! Naná, hogy újabb teszt! Szerintem még szülés után is fogok tesztelni! :lol: Mit mondanál Ancsának a búzacsíra izéhez?

Pá Pipi!

Szilvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Juhééééééjjjjjjjjjj!

Kép
zölddisznó

:)
szezso! Volt halvány csíkom, ma reggel is volt. Ez talán jó jel. Abban reménykedtem hogy reggelre felmegy a hő, de sajna nem :oops: Délután nézek még egyet.
Erre a progeszteron/peteérés problémára létezik valami gyógyhatású tea vagy bármi? Ettől még lehte babám, vagy okoz valami bajt????
Elmentem egy natura boltba, egy "kisebb csomaggal" jöttem ki. A nő szerint jó lesz. Hát remélem. Ha már a 20-ik napon lenne pé-m, akkor már nagyoon boldog lennék :):)

Millió Puszi
Nyusz 8)
nyuszifülû

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?