Új privát üzeneted érkezett!

Köszi az anyakönyves válaszokat!

Panndi: A TAJ kártyát azt a párom intézte el a Teve u.-ban, kb. 20 perc alatt. Úgy látszik, hogy valamire mindig kell várni, nehogy pénzhez jusson az ember normális időben. :? Én most azon vagyok kiakadva, hogy én gyedről megyek szülés előtti kezdéssel tgyásra és kb. két hónap ennek az átfutási ideje, vagyis addig az én részemről nem lesz pénz :( Nem tudom, hogy csak mi vagyunk szegényebbek az átlagnál, de mi nem fogunk tudni négyen megélni egyedül a párom fizujából :(

Babett: A kerületben az anyakönyvvezető 300 napot mondott, én is azért kérdeztem rá, mert hallottam a 30 napos változatot is. Szerintem az elég rövid idő, meg a nemtudommilyen törvénykönyv tartalmazza az apaság vélelmét vagy valami ilyesmit és szerintem ennek alapján (is) lehet, hogy 300 napról van szó. De nem kötözködésből írom!!!! Csak jó lenne már valamiben konkrétat tudni :D
lamme
 
 


Sziasztok!

Bocsánat,hogy bepofátlankodok,de most kértük ki,és 3 hónap,azaz 90 napnál nem lehet régebbi,és a korházba is mondták.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Ancsa: Semmi gond, hogy "bepofátlankodtál" :D Mi köszönjük inkább az infót!!!!!! :wink: Te is a Szabolcsban (MÁV-ban) fogsz szülni?
lamme
 
 

 
 

Lamme:Hát nem tudom még hogy melyikben.Az orvosom a Szabolcsban van,és ő azt mondta,hogy Nov.12-én még oda kell befeküdnöm,de azt is mondják,hogy Nov.1-vel átköltözik a korház.Szóval passz.Vannak ismerősök ma szülésfelkészitőn a MÁV-ban,hátha megtudnak valami hasznos infót.

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Ancsa: Nagyon megköszönném, ha majd a szerzett infókat megosztanád velünk!!!
lamme
 
 


CSajok, olyan szétszórt vagyok, meg valami nagyon hülye pózban van a bébi és nagyon fájdalmasan nyom valami belső szervet :shock:

Szóval tegnap voltunk a "nagyot" méretni, és megkérdeztük a dokinőnket (júniusban lett új dokink), hogy járhatunk-e majd hozzá a kicsivel is. Na a lényeg, hogy mondta, hogy ő régen a MÁV-ban dolgozott, és tudja, hogy a Szabolcsban mi a rendszer és hogy az ottani szigorú gyerekorvos milyen felfogású, úgyhogy mondta, hogy határozottan kérjem, kérjük ki a babát, max. az első éjszaka hagyjuk bent (persze, ha tényleg szeretnénk az éjszakákat is vele tölteni). Ha megkérdezik, hogy ivott-e teát a baba, bólogassunk nyugodtan, hogy igen, még akkor is, ha a gyerek még a cumisüveget sem látta, nemhogy kóstolta volna a teát!!! Ha ettől boldogok a nővérkék :D Olyat is mondott, hogy neki olyan infója van, hogy a fűtést már nem kapcsolják be a Szabolcs u-ban, szóval igencsak záros határidőn belül el kell hagyni az épületet, ráadásul állítólag már a bontási engedély is megvan rá. UTóbbiakat ő is csak hallotta, szóval nem biztos, hogy igaz, de legalább lehet mibe kapaszkodni, hogy mihamarabb meglesz a költözés.
Sőt, annyira nincs kibékülve a kórházzal, hogy magától adta azt az igazolást, amivel két nap után elhagyhatjuk a kórházat, ha nagyon gáz a helyzet, szóval mondta, hogy elvállalja még a PKU vérvételt is, csak ne felejtsem el elkérni a szettet hozzá. :wink: Ezt mondjuk nem tervezem, de hát ember tervez.... Egy papír elfér a táskámban. Meg megkaptam tőle biancoban a recepteket is, úgyhogy ennyivel is kevesebb miatt fájhat a fejünk :D
lamme
 
 


Sziasztok!!
Megint jó sok hasznos dolgot tudtam meg Tőletek!

Szerintem nem véletlen, hogy Lilly ma nem volt fenn.. Hétfőn azt mondta, hogy ha kedden nem jelentkezik estig, akkor esemény van... KEdden még hazament, de ma nem láttuk...

Egyébként én voltam a MÁV-os szülésfelkészítőn és ott mondták a szülésznők, hogy ma 8! szülés volt, szóval...

Szóval azt mondta a fődoki, hogy aki a 37. hétben vagy afelett van, az már biztos nem fog a MÁV-ban szülni... De aki azalatt az még reménykedhet. Én (35+4) Elvileg ki van adva legfelsőbb szintekről, hogy okt 31. a végső befejezési időpont. Aztán jön még a költözés... TEhát kb. nov közepe - szerintem. Képzeljétek hogy érzem magam nov.11-re kiírva.... a szülőágy még emitt, a CTG már amott.... pl... Tehát ha a gyermek belepottyan a költözés közepébe...az klassz lesz. VAgyis pont még Szabolcs vagy épp már MÁV... vagy az utcán a kettő közt.. Mondjuk elkezdek vajúdni a szabolcsban, aztán karonfogva átsétáltatnak a MÁV-ba szülni.. :P :lol: na jó, most még poénkodom.... MIndegy bent nem marad.
MEgmutatták az új helyszineket, de olyan sokan voltunk, hogy nem nagyon hallottuk a kommentet. Egyébként laikusként első ránézésre én nem hiszek az okt. 31.-i határidőben, de ez semmit nem jelent.
TArtsatok ki, drukkoljunk Lillynek!!
Sziasztok! Jóéjt, Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Bea, köszi az infokat..én nem is reménykedtem a dologban... :roll: beletörődtem sorsomba.. :wink:
lillynek drukkolunk!!

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok,

Házassági anyakönyvi kivonat: nekünk 03.31-én volt az esküvőnk, és simán elfogadták a kivonatot, úgyhogy a 90 nap biztos nem határidő szerintem.

TAJ kártya: ezért most be kell menni a Teve utcába? Nekem azt mondták az adókártyáért kell bemenni a Teve utcába, a TAJ kártyát automatikusan küldik. Anyakönyvki kivonatért születés után 3 héttel érdeklődni a Béke téri Polg. Hivatalba, a lakcímkártyát is állítólaga születés (és nem a lakcím szerinti) Polg. Hiv. adja.

Remélem Lilly már babázhat végre, drukkolok neki én is.
õszike
 
 


Őszike: Nem kell bemenni, meg lehet várni, hogy postázzák a TAJ kártyát. Csak két éve, mivel megkaptuk a kórházban az anyakönyvi kivonatot, így személyesen elintézve a TAJ kártyát már mehettünk is intézni az anyaságit, családi pótlékot, stb. A lakcímkártya postán érzekett, elég hamar. Az adókártyát miért a Teve u-ban csinálják? Azt az APEH intézi :o

Lillynek megy a drukk tőlem is :D
lamme
 
 


Lakcímkártyát mi is postán kaptuk meg, meg a TAJ kártyát is küldik elvileg nemsokára, most már nem megyünk be érte, már nem ezen a másfél héten múlik :?
Amikor én szültem, akkor fűtöttek a Szabolcsban, szóval elvileg a fűtést mrá bekapcsolták. De a szülésznő azt mondta, hogy a költözés nagyon gyors lesz, maximum pár nap, szóval lehet reménykedni :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Emendora barátnője vagyok, kérlek Titeket, szorítsatok értük, reggel elfolyt a magzatvíz, és még csak most töltötték a 36. hetet. A legutóbbi becslésnél 3,5 kiló volt a baba, úgyhogy a súllyal nincs gond, remélem, minden rendben lesz!

Lillynek is drukkolok!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Lányok!
Csak annyit szeretnék mondani Nektek, hoy higyjétek el, annyira mindegy, hogy ki hol szül, EDA-val vagy nélküle, császárral vagy rendesen! Az is teljesen mindegy, hogy abban a pár napban kap-e teát a kics vagy nem, a gyerekorvos biztos nem akar rosszat, és kizártnak tartom, hogy ne legyen majd fűtés....

Kedden este karambolóztunk Rékussal, és azt hiszem, nagy szerencse volt, hogy egyikőnknek sem lett baja...:(
Higyjétek el, ezek mind külsőségek, és a lényeg, hogy egészségesek legyetek!!!
Amikor csattant az autó, arra gondoltam, mennyi hülyeségen parázik az ember.....

Jucc: 36. hét az egyáltalán nem gáz. a barátnőm 36. hétre szült edgy 3900 grammos babát, és minden rendben velük! Ne aggódj!

Na, csak beköszöntem, sziasztok, mindenkinek kitartás!

Kép
Kép
agica123
 
 


[quote="agica123"]L írta:agica123ányok!
Csak annyit szeretnék mondani Nektek, hoy higyjétek el, annyira mindegy, hogy ki hol szül, EDA-val vagy nélküle, császárral vagy rendesen! Az is teljesen mindegy, hogy abban a pár napban kap-e teát a kics vagy nem, a gyerekorvos biztos nem akar rosszat, és kizártnak tartom, hogy ne legyen majd fűtés....

Kedden este karambolóztunk Rékussal, és azt hiszem, nagy szerencse volt, hogy egyikőnknek sem lett baja...:(
Higyjétek el, ezek mind külsőségek, és a lényeg, hogy egészségesek legyetek!!!
Amikor csattant az autó, arra gondoltam, mennyi hülyeségen parázik az ember.....

Jucc: 36. hét az egyáltalán nem gáz. a barátnőm 36. hétre szült edgy 3900 grammos babát, és minden rendben velük! Ne aggódj!

Na, csak beköszöntem, sziasztok, mindenkinek kitartás!


De semmi bajotok nem lett, ugye? Én kilenc hetes terhesen karamboloztam, az sem volt kellemes :?

Jucc, drukkolunk nekik :)
Vendég
 


Semmi baj, csak a kormány ütötte meg a hasamat, ezért bevittek a Szent IMrébe és csináltak egy UH-t.
De nemtom mikor fogom elfelejteni az esetet....

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Jucc: Drukkolunk Emendorának!!!! 36. hét teljesen jó, nem lesz semmi gond!!!

Ágica: Még jó, hogy nem lett semmi komoly baj a karambolban :o Vigyázzatok ám magatokra!!! Írok privit a szülésznővel kapcsolatban. Nem akarom itt offolni a topikot.

Költözés: Az én dokim is kb. két napot mondott a költözésre. Azt hittem, hogy lesz vagy két hét.
lamme
 
 


[quote="agica123"]S írta:agica123emmi baj, csak a kormány ütötte meg a hasamat, ezért bevittek a Szent IMrébe és csináltak egy UH-t.
De nemtom mikor fogom elfelejteni az esetet....


Én anno nem mertem elmenni a dokimhoz a baleset után, nehogy kiderüljön, hogy baja lett Zsófinak :? De szerencsére nem lett :)
Vendég
 


EMENDORA: drukkolunk!! Úristen, mi elvileg együtt szültünk volna :shock: :shock: akkor már én is mehetek bármnikor???? na jó, ezt eddig is tudtam...de így most ijesztőbb kicsit :?

H.Anyagkönyvi: bocsi, ha nem 30 nap, nekem is úgy mondta vki tuti infoként. Egyébként meg a 300 napnak is van logikája, ha belegondolunk.

én is voltam tegnap a MÁV-ban, néhány info:
- nem kell ruha a gyereknek a kórházban, mert lehet, hogy elkavarodik (szóval adnak)
- nem kell légzésfigyelő, mivel úgysem engedik ki éjjelre
- a baba-mama szobában sincs a gyerek 11-6 ig éjjel, de napközben állandóan
- a gátmasszás otthon + málnalevél tea max. 5%-ban segít (elég szkeptikus volt a doki:)
- viszont fontos, hogy a szüléskor a szülésznő nagyon sokat segíthet a masszással (vidd az olajat!!, és kérd a használatát!!!)
- a gátmetszés majd adja magát, ha muszáj úgyis vágnak
- - ha baba van a szobában, akkor neked kell kijönni a látogatóhoz! (de ezt sokan megszegik persze)
- császármetszésről már csak akkor döntenek, ha már teljesen ki vagy tágulva, és a méhszáj eltűnt,
tehát a vajúdást végig kell csinálni. Akkor van császár,ha a gyerek rosszul ékelődik be, és nem jut a csatornába.
Ha már bejutott., onnan csak előre mehet, vissza nem ! (vákum, fogó, vagy simán)

Amúgy külön vajúdó a MÁV-ban sem nagyon lesz, csak ott ugye van társalgó, meg kb 1 szülőszoba akkora, mint
a Szabolcsban 3-4 együtt. DE A LÉNYEG!! hogy most már ne agonizáljunk, hogy ott szülünk. Az ott dolgozókról
csak jókat mondtak. El kell vonatkoztatni a 70-es évek és az omladozó falak látványától. Ez a legfontosabb, és inkább
rá kell hangolódni a szülésre!!!!

Én pont lecsúszok a - nem kell ruha a gyereknek a kórházban, mert lehet, hogy elkavarodik
- nem kell légzésfigyelő, mivel úgysem engedik ki éjjelre
- a baba-mama szobában sincs a gyerek 11-6 ig éjjel, de napközben állandóan
- a gátmasszás otthon + málnalevél trea kb 5%-ban segít (elég szkeptikus volt a doki:)
- viszont fontos, hogy a szüléskor a szülésznő nagyon sokat segíthet a masszással (vidd az olajat!!, és kérd a használatát!!!)
- a gátmetszés majd adja magát, ha muszáj vágnak
- - ha baba van a szobában, akkor neked kell kijönni a látogatóhoz!
- császármetszésről már csak akkor döntenek, ha már teljesen ki vagy tágulva, és a méhszáj eltűnt,
tehát a vajúdást végig kell csinálni. Akkor van császár,ha a gyerek rosszul ékelődik be, és nem jut a csatornába.
Ha már bejutott., onnan csak előre mehet, vissza nem ! (vákum, fogó, vagy simán)
Amúgy külön vajúdó a MÁV-ban sem nagyon lesz, csak ott ugye van társalgó, meg kb 1 szülőszoba akkora, mint
a Szabolcsban 3-4 együtt. DE A LÉNYEG!! hogy most már ne agonizáljunk, hogy ott szülünk. Az ott dolgozókról
csak jókat mondtak. El kell vonatkoztatni a 70-es évek és az omladozó falak látványától. Ez a legfontosabb, és inkább
rá kell hangolódni a szülésre.

Én pont lecsúszok a MÁV-ról, de a novemberieknek van már esélye. Azt mondták, hogy 3 heti munka van hátra + költözés.
Vendég
 


bocs, vmi duplán ment, SORRY
Vendég
 


Sziasztok!
Emendorának és Lillynek megy a drukk!
Őszike, Panndi, Ti mikor viszitek (vitted) levegőztetni előszőr a kicsit? Mi már elmúltunk 1 hetesek, de még ablakot sem nyitottam rá :cry: Szerintetek lehet már?
kertikiri
 
 


Sziasztok!

Judit,
Én is minden jót kívánok Emendoráéknak.
Viszont akkor legalább nem járt le a házassági kivonatuk :lol:
És Lillyvel is találkozhat.
Írj légyszi, ha megtudsz valamit! Köszi.

Lamme, bontási engedély? Ez undorító. Tuti, hogy ezt az egészet már évekkel ezelőtt is tudták, hogy így fog alakulni. Nem véletlenül van ott annyi bontás/építkezés most is. :?

Ágica, örülök, hogy jól alakult a dolog.

Ez a papírmunka kiborító. Már nem is emlékszem, hogy mi volt.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


[quote="kertikiri"]S írta:kertikiriziasztok!
Emendorának és Lillynek megy a drukk!
Őszike, Panndi, Ti mikor viszitek (vitted) levegőztetni előszőr a kicsit? Mi már elmúltunk 1 hetesek, de még ablakot sem nyitottam rá :cry: Szerintetek lehet már?

Kedden született, pénteken jöttünk haza, szombaton már kinn aludt a teraszon :lol: A doktor nénije kinn volt szombat reggel, és ő is mondta, vigyük ki nyugodtan, jót tesz neki. Szóval Zsófi négynaposan volt kinn először :)
Vendég
 


Lamme: privit válaszoltam :)

Kertikiri: amíg jó az idő, addig szerintem is lehet nagyon hamar. Utcára meg emberek közé ne vidd, de a levegő nem árt neki :) legyen jól felöltöztetve és kész :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Mi már templomban is voltunk, meg minden nap sétálunk :) De két hetes koráig csak a traszon volt :)
Vendég
 


[quote="panndi"]M írta:panndii már templomban is voltunk, meg minden nap sétálunk :) De két hetes koráig csak a traszon volt :)


trasz=terasz :)
Vendég
 


Nekem a levegőzetésre sétáltatásra a védőnő és a gyerekorvos is 2 hetes, illetve 3 kg-s határt mondott. Azt mondta utána elkezdhetjük negyedórával sétáltatni itt a lépcsőház nyitott folyosóján, melyet folyamtosan növelhetünk, és majd csak utána azt hiszem kb. 3 héttől célszerű vinni sétáltatni. Rengeten náthás ak az ismeretségemben, azt hiszem ennek van "szezonja", úgyhogy a nagyobb sétákkal mi még várunk.
Időre születtünk, 2630 grammal hoztam haza. A kis súlya miatt 1 hónap múlva menni is kéne vmi kontrollra. Szóval mi még várunk egy picit.

Az ablakot kinyitottuk itthon, nem közvetlenül a gyerekre, de szellőztetni mindenképp kell, mi sem bírnánk ki anélkül.
õszike
 
 


és aludni mikortól ajánlott kitenni a teraszra (nyilván egy szélcsendes napon)?
nálunk Botinál már jócskán őszies idő lesz mire pár hetes lesz (novemberben)....?? :?
Vendég
 


Emendorának ezer drukk!!! Biztos nem lesz semmi baj.

Lillynek is drukk, már biztos babázik.
zs
zsuzsoo
 
 


Köszi lányok a választ. És a teraszra mennyi időre tehetem ki? Ő ugye nagy baba, és már majdnem vissza is nyerte a születési súlyát. És mibe öltöztessem?! :shock: Annyira bénának érzem magam.... :oops:
És estére Ti adtok rá sapit, meg zoknit?
kertikiri
 
 


És még egy béna kérdés: Ti adtatok neki cumit?
kertikiri
 
 


[quote="kertikiri"]K írta:kertikiriöszi lányok a választ. És a teraszra mennyi időre tehetem ki? Ő ugye nagy baba, és már majdnem vissza is nyerte a születési súlyát. És mibe öltöztessem?! :shock: Annyira bénának érzem magam.... :oops:
És estére Ti adtok rá sapit, meg zoknit?


Én nem adok rá, és cumit sem kapott még, reményeim szerint nem is fog. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Szellőztetés: Mi első naptól kezdve naponta legalább kétszer jó alaposan kiszellőztettük a szobát, a gyereket bent hagytuk a kiságyban, jól betakartuk a fejére pedig vagy egy többrétegben összehajtogatott textilpelust vagy egy vékony sapit adtunk. Egyszer öltöztettük be ablakhoz álláshoz és egyszer erkélyre kimenéshez, majd 17 naposan rögtön egy közértes sétával indítottunk. Onnantól jövünk-megyünk vele. Négyhetesen már a Pólus Centerben flangáltunk vele, és lekopogom, semmi baja nem lett. Szerencsére egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt "beteg" ez alatt a két év alatt.... Lekopogom.

Kertikiri: Sapkát soha nem adtam rá éjszaka, ez nekem eszembe se jutott. Zokni az időjárás (fűtés) függő, de alapvetően ennek sem vagyok híve. Nem kell túlságosan beöltöztetni őket. Kb. 20 fok ajánlott alváshoz.

Őszike: Mi 2570-nel hoztuk haza és nem kellett kontrollra menni :o Ez valami új szokás?
lamme
 
 


Kertikiri: Ez a mibe öltöztessem örök dilemma, emiatt ne érezd hülyén magad. Én még most is tanácstalan vagyok sokszor a nagynál :oops: :D Az erkélyre való beöltöztetés legfontosabb szempontja, hogy napos vagy árnyékos oldalon van az erkély? Mert ebben az őszi időben baromi nagy különbség van közöttük. Ami fontos, hogy mindig rétegesen öltöztesd. Hallottam egy olyan "szabályt", hogy a babáknak plusz egy réteg kell, mint amit mi magunkra veszünk, meg ugye még be is takargatjuk őket. Hűvösebb időben a babakocsiba tegyél egy vékonyka plédet vagy valamit a baba alá, hogy ne fázzon meg alulról. Szóval most kb. adnék rá egy bodyt, zoknit, rugit, kocsikabátot, sapit és jól betakarnám egy pléddel. Ha az arca, kézfejei hidegek, nem feltétlen jelenti azt, hogy fázik!!! A mellkasát vagy hasát kell megnézni és ha az meleg, akkor nem fázik! Ja, és nálam az a szokás, hogy rövidujjú bodyhoz hosszú ujjú rugit adok, ill. fordítva. Rövid ujjú bodyhoz ujjatlan rugit melegebb tavaszi, őszi napokon adtam rá, amikor nem volt hideg, elég volt a rövidujjú is, viszont nem volt neki rossz, hogy a háta, mellkasa még pluszban azért védve van. Húú, jó sokat írtam. Remélem ki tudsz venni belőle valami használhatót. :oops: :D
lamme
 
 


Kertikiri: Azt elfelejtettem írni, hogy mi nagyon "sapkásak" vagyunk az utcán. Ez azt jelenti, hogy mindig ügyelünk arra, hogy a feje, füle nehogy megfázzon, ill. nyáron megsüljön. Ez azt jelenti, hogy szeles időben fülvédős sapit adunk rá, lehet kapni baromi vékonyka sapit fülvédővel, szóval a fülvédő nem jelenti azt, hogy szőrmekucsmában van a gyerek :D Nyárra lehet kapni nagyon csini és vagány kis sapikat, kalapokat tök jó vékonyka anyagból, szóval nem fülled be a feje, viszont nem kell tartani a napszúrástól. Télen a sapi vastagságától függően akár kettőt is lehet rá adni, egy vékonyka cérnasapit plusz egy vastagabbat is, de akkor természetesen elég, ha a vastagabbnak van fülvédője. Vagy lehet kapni eleve jó vastag és meleg bundasapikat télire,akkor azok alá már nem szükséges a cérnasapi.
lamme
 
 


Jucc33!Már de. olvastalak és sokat gondoltam Emendorára. Mit tudsz róluk? Hogy vannak?

Kertikiri! Én is egy réteggel többet adok a babára és betakargatom. Sapka nálunk is fülvédős és a Babakocsiba a baba alá én is teszek plédet.
Cumit nem adtam. Nem akarok megint úgy járni, mint a nagyfiammal. 5,5 hónaposan a cumit kiköpte, onnantól kezdve a h.ujját szopta, s csak az 1. osztályban szokott le az esti elalvás előtti ujjszopásról. Fogszabályzásra kell járnunk. :(

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Nagyon szépen köszönöm, nagyon sokat segítettetek. Különösen jó Lamme, hogy írtad, hogy kintléthez a rugi alá kell zokni, én magamtól ezt biztosan nem tudtam volna.
Úgy félek, hogy valamit rosszul csinálok, nagyon rossz ez a bizonytalanság, meg a nagy felelősség. Plusz a hormonjaim is a maximumon dolgoznak, kétpercenként sírva tudnék fakadni valamiért. Amilyen sima volt a terhességem, annyira nehezen viseltem a szülést, meg az utána lévő pár napot. Még szerencse, hogy a férjem két hétig itthon tud lenni, és ő maga a megtestesült nyugalom...
kertikiri
 
 


[quote="kertikiri"]N írta:kertikiriagyon szépen köszönöm, nagyon sokat segítettetek. Különösen jó Lamme, hogy írtad, hogy kintléthez a rugi alá kell zokni, én magamtól ezt biztosan nem tudtam volna.
Úgy félek, hogy valamit rosszul csinálok, nagyon rossz ez a bizonytalanság, meg a nagy felelősség. Plusz a hormonjaim is a maximumon dolgoznak, kétpercenként sírva tudnék fakadni valamiért. Amilyen sima volt a terhességem, annyira nehezen viseltem a szülést, meg az utána lévő pár napot. Még szerencse, hogy a férjem két hétig itthon tud lenni, és ő maga a megtestesült nyugalom...

Én az első két hétben állandóan sírtam, fel a fejjel :)
Vendég
 


Sziasztok!

Eddig én sem tudtam semmit, nemrég kaptam az apukától sms-t, szóval megvan Emendora babája :)
15:15-kor született meg császárral Blanka Lilla, 3500g, 52cm :)
Jól vannak :) A részleteket még várom, gondolom, van jobb dolga is Emendorának, mint hogy nekem válaszoljon, de remélem, tényleg minden oké :)
Lillyről senki nem tud semmit?

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


[quote="jucc33"]S írta:jucc33ziasztok!

Eddig én sem tudtam semmit, nemrég kaptam az apukától sms-t, szóval megvan Emendora babája :)
15:15-kor született meg császárral Blanka Lilla, 3500g, 52cm :)
Jól vannak :) A részleteket még várom, gondolom, van jobb dolga is Emendorának, mint hogy nekem válaszoljon, de remélem, tényleg minden oké :)
Lillyről senki nem tud semmit?


Gratulálok nekik :) Gyors felépülést és sok tejet :)
Vendég
 


Gratulálok Emendorának!!! Sok boldogságot és jó egészséget nektek!!!! :D
lamme
 
 


Sziasztok Lányok!
Annyira sokat gondolok a két most szülő anyukára és babáikra, remélem hamarosan hírt kapunk Lillyről is! Hátha megismerkedtek Emendorával!!
NEki sok sok szeretettel gratulálok és remélem minden rendben zajlott velük! A részletes beszámolót én nagyon kíváncsian várom!
HA belegondolok, hogy én holnapután töltöm le a 36. hetet....hát megremeg a térdem. Valahogy tegnap óta úgy érzem 1-2 héten belül mi is megyünk, nem tudom miért...
Szülés utáni depi: Velem nem tudom mi lesz, ha Ti így sírtok , akik jól viseltétek a terhességet, én azt is nagyon nehezen viselem .. de azt remélem, hogy a szülést majd könnyen és akkor cserébe vállalom a depit is. Ilyet nem lehet? :lol:
Babett, kár, hogy nem ismertük meg egymást tegnap, dehát honnan is?!
Én is észleltem, hogy a doki nagyon leszólta ezeket a málnalevél, intim torna stb.. dolgokat..dehát ez a dolga., Mondjuk legalább a placebó-hatást meghagyhatta volna nekünk : )
Nem baj, azt mondta olvassa a fórumot : )

Kép
nyulcsi
 
 


Kertikri: teljesen normális az állapotod, én ugyanígy voltam :):) Hidd el, 2 hét alatt elmúlik, addira Te is beleszoksz az új szerepbe. Érzelmi hullámok lesznek még, hiszen ez a kis babácska olyan érzlemeket indít el, amikről azelőtt fogalmunk sem volt...:) már ez önmagában sírásra okot ad :):) Én néha úgy érzem, hogy a szívem nem bírja el ezt a sok szeretetet és érzelmet, amit Rékus kivált belőlem :)
Hidd el, rosszat úgysem tudsz tenni a gyerekeddel, hiszen szeretettel nem lehet rosszat tenni! :)

Gratula Emendorának :) sok boldogságot :)

A cumival kapcs: én próbáltam Rékusnak néha, és azt hiszem kb. 3 hét volt, amikor éjjel ha felsírt, odaadtam neki és azzal visszaaludt. Aztán egyszer csak kiköpte és soha többet nem kellett neki. Az újját soha nem szopta és jeleket sem látok, hogy elkezdené...neki pelusa van, amit gyömöszkél :)
De ha választani lehetne az újjszopás és a cumi közt, akkor inkább cumi: azt ugyanis el tudod venni tőle, és max. lesz 1-2 sírósabb napod...de az újját mégsem vághatod le..:)

Kép
Kép
agica123
 
 


Emendora! Gratulálok Nektek! Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és sok tejecskét kívánok!!!!!
Ha tudsz, gyere és mesélj! Pusszantás Blankának is!:D

Jucc! Köszi szépen a híreket. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


[quote="nyulcsi"]S írta:nyulcsiziasztok Lányok!
Annyira sokat gondolok a két most szülő anyukára és babáikra, remélem hamarosan hírt kapunk Lillyről is! Hátha megismerkedtek Emendorával!!
NEki sok sok szeretettel gratulálok és remélem minden rendben zajlott velük! A részletes beszámolót én nagyon kíváncsian várom!
HA belegondolok, hogy én holnapután töltöm le a 36. hetet....hát megremeg a térdem. Valahogy tegnap óta úgy érzem 1-2 héten belül mi is megyünk, nem tudom miért...
Szülés utáni depi: Velem nem tudom mi lesz, ha Ti így sírtok , akik jól viseltétek a terhességet, én azt is nagyon nehezen viselem .. de azt remélem, hogy a szülést majd könnyen és akkor cserébe vállalom a depit is. Ilyet nem lehet? :lol:
Babett, kár, hogy nem ismertük meg egymást tegnap, dehát honnan is?!
Én is észleltem, hogy a doki nagyon leszólta ezeket a málnalevél, intim torna stb.. dolgokat..dehát ez a dolga., Mondjuk legalább a placebó-hatást meghagyhatta volna nekünk : )
Nem baj, azt mondta olvassa a fórumot : )


nyulcsi: ki is a dokid? :)
Vendég
 


Emendora!

Gratulálok Nektek, sok boldogságota kicsihez!

Ami az öltöztetést illeti, én próbáltam még zoknit ráadni, olyan kis hideg a keze-lába néha. Aztán mondta a védőnő, hogy ez normális, vannak ilyen babák, amúgyis gyenge a vérkeringése. A lehető legkisebb méretű zoknikat vettem, de a pöttöm lábáról még ezek is állandóan leesnek, nem igazán marad meg rajta.

Lamme, mi terminus túllépés után 10.03-án 2770 grammal születtünk, 2630 grammal jöttünk haza. A zárójelentésre ráírták, hogy 200.11.13-án jelentkeznünk kell Dr. Barczi Juditnál a Vasútegészséügyi Kht. Gyermekgyógyászati Ambulanciáján (VI. ker. Podmaniczky u. 109.)
Szóban mondták, hogyha mégse megyünk el, akkor sincs gond, csak ajánlott a baba alacsony súlya miatt.
A kisfiam 10 éve szültem 2400 grammal, és emlékszem, hogy a hazamenetel után nem sokkal jött levél, mennünk kellett a gyerekorvoshoz vérvételre, mert a súlya miatt koraszülöttnek nyilvánították (a kiírt dátum előtt 1 nappal született), és valami vizsgálatot készítettek még utólag.
õszike
 
 


[quote="őszike"]E írta:őszikemendora!

Gratulálok Nektek, sok boldogságota kicsihez!

Ami az öltöztetést illeti, én próbáltam még zoknit ráadni, olyan kis hideg a keze-lába néha. Aztán mondta a védőnő, hogy ez normális, vannak ilyen babák, amúgyis gyenge a vérkeringése. A lehető legkisebb méretű zoknikat vettem, de a pöttöm lábáról még ezek is állandóan leesnek, nem igazán marad meg rajta.

Lamme, mi terminus túllépés után 10.03-án 2770 grammal születtünk, 2630 grammal jöttünk haza. A zárójelentésre ráírták, hogy 200.11.13-án jelentkeznünk kell Dr. Barczi Juditnál a Vasútegészséügyi Kht. Gyermekgyógyászati Ambulanciáján (VI. ker. Podmaniczky u. 109.)
Szóban mondták, hogyha mégse megyünk el, akkor sincs gond, csak ajánlott a baba alacsony súlya miatt.
A kisfiam 10 éve szültem 2400 grammal, és emlékszem, hogy a hazamenetel után nem sokkal jött levél, mennünk kellett a gyerekorvoshoz vérvételre, mert a súlya miatt koraszülöttnek nyilvánították (a kiírt dátum előtt 1 nappal született), és valami vizsgálatot készítettek még utólag.


Zsófi rendes súllyal született (3250 gramm), de nekünk is kell menni kontrollra. Én úgy tudom, itt minden babát visszahívnak.
Vendég
 


Panndi: Szia! NEm az én dokim tartotta az előadást :wink:

Kép
nyulcsi
 
 


[quote="nyulcsi"]P írta:nyulcsianndi: Szia! NEm az én dokim tartotta az előadást :wink:


Jaa, akkor belezavarodtam, bocsi :)
Vendég
 


Sziasztok, én is itt..
voltam tegnap dokinál, méhszáj 1111, magzatvíz normális, lepény I fokban érett, súly 3100 g :D még kedden van egy áramlás, ha még aktuális lesz...Fej nincs teljesen beékelődve, de jól fekszik, szóval várakozunk :wink:
Infókat én is raktározom :) jó lenne, ha hónap végéig legalább kitartana ez szép őszi napos idő..hogy még nekünk is legyen esélyünk sétálni egyet a parkban..

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Emendorának nagy szeretettel gratulálok!
Reméljük Lilly is hasonló helyzetben van már, és hamarosan róla is megtudunk valamit.
kertikiri
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?