Új privát üzeneted érkezett!

pompomlány írta:Igaz ez? A GYED-hez fizetés nélküli szabit kell kivenni??? (Elég furcsán hangzik...) :roll:

igen, ez igaz és a gyeshez is kell igényelni, ha nem mész mellette ugyanoda vissza dolgozni.

Anikó :)
semmi gond :)
No, megjártam a brendont, babyplanetet és a Maclaren a befutó. Egészen egyszerűen azért, mert szélesebb, mint az összes többi.
Azért szélesebb, mert mind a PP mint a Chicconak van egy "fájpárna" része, vagyis hogy a fejrésznél oldalt is párnázott. Ez a Maclarenben nincs, ezért ledöntve nagyságrendekkel szélesebb ami hely marad, és nálunk ez ugye döntő, hason Lili most úgy elfér, hogy a keze semmihez sem érnek.
Persze a coffee/pink Mo-n nincs mint szín, így gyorsan meg is rendelem az ebayen, hogy mihamarabb megjöjjön.
A loolát meg meghirdetem eladásra :)

(nem vagyok ám netfüggő... a kocsimből nyomom :) )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


emma1976 írta:Én egy Yaris-szal nyomulok, szóval azért esett le az állam, miket vezettek. Én a yaris-szal tudok rutinozni, mással kevésbé

Most épp én is azzal nyomom, míg ki nem ötlöm milyen kocsi legyen a honda helyett.

Lilit most nem feladat beérni kg-ban, mert ő már nem hízik :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi! Igen! Nekem is fizetés nélküli szabit kellett kivenni. Van ennek valami hátulütője?! (Nekem is furának tűnt, azóta is gondolkodom rajta, hol fog visszaütni, de még nem néztem utána.) Ha valaki tudja, írja meg. Ja, és azt is, mi van olyankor, ha valaki "beleszül" a gyed-be, gyesbe. Azaz ha akkor születik babája, mikor még a másikkal van otthon (mert akkor ugye nem biztos, hogy megvan az előtte 2 évben a 180 nap.) Melcsi! Nálad hogy van?

dkata
 
 

 
 

Kata!
Ugyanugy megy tovább a gyed. Csak azt kell jól kiszámolni, hogy jársz jobban, ha megigényled az uj gyerekre a tgyás-t, vagy maradsz a naggyal 2 évig gyeden, utána a kicsivel folytatod. Mi végül anyagilag rosszabbul jártunk, mert Luku után igényeltem a tgyást, közben Emese gyed-jéről lemondtam, aztán a tgyás kevesebb lett a gyednél, tehát a Luku gyed-je még kevesebb lesz, a könyvelőnk pedig nem ezt mondta :evil: Na mindegy, kb 4 ezer Ft, de akkor is!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kismokus!
Nem irtad meg, pontosan hol lesz a tali, az étteremben vagy a játszóhelyen. Az étterembe Emesét nem tudom elvinni, mert akkor futhatok utána végig. (De Neki nem kell kitüző, biztosan felismerhető :lol: )

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Bandika :P ,
Nagyon szép babakocsitok van! :D Mikor teszel fel képet a fiadról? Szerintem te még nem is nagyon tettél, csak ami a vonalzódnál van. Én örülök, ha jöttök a talira, szerintem annál jobb, minél többen leszünk! Balázs és Olivér közt kb. 2-3 hét van, de ő se fordul még meg. Bár ő sose fekszik hason, útálja! :? Meg elég nehéz is, úgyhogy emiatt is később fog. Szerintem még tutira nem vagytok elkésve! :wink:

Jud :P ,
Majd adj hírt magatokról!

Emma :P ,
Én is ideges leszek attól, ha sír! :? A tehetetlenség idegesít, meg hogy nehogy vmi betegség miatt sírjon. :?

Anikó :P ,
Akkor Ágoston is eléggé leállt a hízásban, mint Olivér. Ma eddig kétszer evett, 60-at mindkétszer. :? Most ez idegesít, meg az, hogy így elfogy a tejcsi! Az éjszakáitok jobbak már? Én most direkt észben tartottam (éjszaka amnéziás leszek, szinte semmire sem emlékszem... :oops: ): négyszer kelt, és összesen 200-at evett. :twisted: Vagyis kajálásonként 50-et! :evil: Napok óta ezt csinálja! Most kezdjek el fejni???? :?: :?: :?:
A babakocsitok gyönyörű! :D Szerintem imádni fogod! Én még nem merem belepakolni a sportba. Meg mivel még nem ültethetem, fekve meg szerintem ordítana, hogy nem tud nézelődni, így a hordozóban hordom. De abba már tutira nem fog beleférni, ha előkerül a kabát! Te hogy fogod állítani a kocsi háttámláját?

Melcsi :P ,
Én még így se vezetek! 8) Úgyhogy te nagyon ügyes vagy! :D Szerintem azért nem reagál senki a „hol legyünk”-re, mert majd meglátjuk. Bár én annak örülnék a legjobban, ha a babaszobához közel tartanánk, bár azt nem tudom hol van. A játszós résztől kicsit tartok, mert Olivér, ha sikolyokat- vagy gyereksírást hall, egyből ordít. Meg kicsit félek az ovis-isis baciktól is… :? :oops:

Orsi :P ,
Hű, nagyon szép lehet az a liláskávé! :D Nem dobsz egy képet?

Pompi :P ,
Ti télleg nem jöttök? :( Nemá! :!:

Kata :P ,
A te neved se látom a táblicskuban, ugye csak véletlen? :?:
20140901102739
 
 


orsi, kata :D :P
köszi az infót!!! olyan jó, hogy vagytok!!! mindent meg tudok itt kérdezni! :)

KépKép
pompomlány
 
 


dkata írta: Van ennek valami hátulütője?!

Ha valaki tudja, írja meg. Ja, és azt is, mi van olyankor, ha valaki "beleszül" a gyed-be, gyesbe.

minden alapja a szerződés szerinti béred.
fizetésnélk., szabi meg azért kell, mert különben dolgoznod kéne :lol: :lol:
a szülési szabadság egy fizetett szabadság 168 nap, utána jönnek auz ellátások, ahhoz, hogy kapd kell, hogy ne dolgozz, ezért kell fiz. nélk. szabira menned.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D
ne kezdj el fejni, majd ha több kell neki, többet fog szívni.
Te éjjel is mérsz????

Lili is van, hogy 60-70et eszik, épp minap volt egy mérős napom, akkor alig evett.
ezen kár idegeskedni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi! :)
Azért nem írtam, hogy hol, mert azt nem fixáltuk le. Mellesleg, én még sohasem voltam a budaörsi IKEA-ban :oops: , szóval nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak. És nem én vagyok a szervező, csak egy kicsit besegítettem a csapatnak, hogy előrébb jussunk a doldoggal. :roll:

Lányok! :)
A listán azok szerepelnek, akik a pontos dátum kitűzése után írták, hogy jönnek.... szóval ez még bővülhet olyanokkal, akik jönnek, de még nem jeleztek vissza!!!

Mérés: bevallom, én is mérek, minden kaját :oops: . Próbáltam, hogy nem mérem, de nem jött be: engem az nyugtat meg, ha látom, hogy mennyi is az annyi.. :oops: :roll:

Kép Kép
kismokus
 
 


Pompi!
Nekem is ma hozta haza a férjem ezt a nyilatkozatot hogy irjam alá.Be akartam neked ide másolni de azt hiszem Orsinál jobban nem tudtam volna leirni!!!

Orsi!
Ha azt rendeled amit a multkor feltettél az nagyon-nagyon szép!!!
Igen,tényleg van a chicconak a fejnél oldalt párna!


Hajni!
Én már rég nem mérem Ágostont mert én ezen rágodom akkor állandoan! :roll: De az éjjeli kelés az meg van! :evil:
Tegnap is vártam,hogy kezdödjön a született feleségek erre gondoltam csak kicsit becsukom a szemem :? Hát nem elaludtam az elejét! :evil: De utána kezdödött a "müszakom"!
Felavattuk ma a babakocsit! :D
Nagyon jo!Én ugy ültetem benne Ágolyot,hogy az elsö kattanásig huzom fel az ülést és akkor kb ugy ül mint a hordozoba.Mikor elaludt mert 2 perc mulva elájult akkor leengedtem és aludt vagy két orát benne!A hordozoba nem tud mert egy idö után nyujtogatja a kis hátát gondolom kényelmetlen!És utána meg csak nyügös!

Kata!
Én is szeretem mind a két szint!És ez olyan kis vidámnak tünt!
A másik babakocsink olyan kék,hogy szinte egybeolvad az egész!Ez meg kis hangulatos és szines!

Lányok!
Nem tud valaki Mirr-murr-rol?
Irtam Szonyának is privit de nem kapja meg! :(

KépKépKépKép
aniko24
 
 


icsilya írta:minden alapja a szerződés szerinti béred.
fizetésnélk., szabi meg azért kell, mert különben dolgoznod kéne :lol: :lol:
a szülési szabadság egy fizetett szabadság 168 nap, utána jönnek auz ellátások, ahhoz, hogy kapd kell, hogy ne dolgozz, ezért kell fiz. nélk. szabira menned.


Ezt tudom, de az ellátások alapja a megelőző 2 évbeli járulékfizetés. A gyedből vonnak? A másik: ha visszamegyek dolgozni, akkor a tgyás, gyed, gyes idejére számolnak szabit? A táppénz idejére úgy tudom, igen. Mert akkor tovább tudnék itthon maradni Bálinttal, mert a gyes semmire sem elég. De ha összegyűlik valamennyi szabi, akkor lehet. Bár már olyan jogszabály is van, hogy ki kell adni a szabit az évben vagy köv. év júniusig. Ez kismamákra is vonatkozik, és elveszik? No, ezeket nem értem én. :lol:

Anikó! Még tartozol a képpel!

Hajni! Azért nem vagyok benne a táblában, mert Kismókus nem írt bele. :lol: :lol: :lol: Egyébként arra várok, hogy kiderüljön a vizsgám időpontja, mert ha azon a héten lesz, akkor nem mehetek (nem mintha tanulnék, csak a lelkiismeretem miatt :P :P :P ). De a kedd nekem szuper, a férjem pont akkor szokott Pestre menni. Még visszajelzek, de egy kitűzőt kérek, max elteszitek nekem a köv talira! :lol:
Én belehalnék 4 kelésbe éjszaka! Főleg méreckedéssel... :oops:

Jud! Gondoltam ma rád, remélem minden rendben zajlott, várunk a hírekkel. Azóta boldog anyuka lehetsz! :lol:

Orsi! Zsebiről nem tudsz? Így lefoglalják a gyerekek? Soha nem ír... A talira jönnek? Nekem nagyon hiányzik, mert nekünk 6 nap volt a pocaklakók között, és minden fázist egyszerre éltünk át. Jó lenne, ha előkerülne!

Hírek rólunk: a doktornő kilátásba helyezett egy gasztroenteorológiai vizsgálatot... :cry: De ha megállapítják, hogy gor-ja van Bálintnak, mit csinálnak? Semmit. Akkor minek kínozzuk meg szegényt? Nekem volt ilyen vizsgálatom, hát borzasztó! Most írattam Sinlacot, sütök neki kekszet rizsliszttel meg Sinlacot teszek a gyümölcsökbe. Ez az utólsó reményem. Tegnap is békésen ücsörgött a járókában, játszik, és sugárban jön ki belőle a tej. Ülve! Ez nem igazán normális... :cry: :twisted: Szóval holnaptól újra kísérletezek. :cry:

dkata
 
 


dkata írta:Ezt tudom, de az ellátások alapja a megelőző 2 évbeli járulékfizetés. A gyedből vonnak? A másik: ha visszamegyek dolgozni, akkor a tgyás, gyed, gyes idejére számolnak szabit?

de ha beleszülsz, akkor nem az az alap, hanem a szerződésszerinti béred

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kismamákra természetesen a szabikiadás nem vonatkozik.
A szabi jár, a gyed első évére, és a tgyásos évre. (asszem :D de minnyá megnézem)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


ha kiderül, hogy GORja van, akkor majd kaphat rá gyógyszert, de ezen kívül mást tenni nem tudnak.

boc,s hogy ilyen darabos voltam, de nagyon fáradt vagyok :(

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :P ,
este lefekvés előtt mértem, és ébredés után. Ez volt a 200gramm 4 evésre! :? Amúgy nappal, ha itthon vagyunk mérem, ha nem, akkor ugye nem tudom, de kicsit idegesít is, hogy vajon mennyit evett. De bárhová megyünk, a mérleget cipeljük magunkkal. :roll: Fanatikus vagyok, nem tudom, mikor szokom már le róla…
:oops: Szóval ne fejjek! Ok! :D

Kismókus :P ,
Engem is megnyugtat! :D

Anikó :P ,
Én még félek kipróbálni a sportot, de már egyre többet kacérkodom a gondolattal! :D Azt mondod, hogy egy kattanás az a hordozó kb.? Nem csúszik le?

Kata :P ,
Szegény Bálint! :cry: Csak nem a csőledugásra gondolsz, mint vizsgálat?! :twisted: Hát én tutira nem engedném! :!: Szerintem is inkább próbálkozz kajákkal...!
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi :P ,
este lefekvés előtt mértem, és ébredés után. Ez volt a 200gramm 4 evésre! :?

csak ez így nem igaz :)
próbáld majd ki párszor.
ez így kevesebb, ugyanis a baba lélegzik, izzad, ezzel párologtat. Te is azért vagy reggel ca. 1-1.5 kgval könnyebb, mert ennyi vizet lehelsz ki.
Tehát ennél többet evett.
(én leteszteltem anno ezt a fiúkkal)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni! DE :!: :!: :!: Csőledugás! Emlékszem, nekem lidokainnal érzéstelenítették a számat és a nyelőcső felső részét, utána nem volt szabad enni/inni, a félrenyelés veszélye miatt, mert ugye nem érzed. Én ezt Bálintnál hogy döntöm el, hogy érzi-e már?! És egy ilyen pici nem marad nyugton, lehet hogy kicsit kábítani is kell... majd utána olvasok.
Orsi! De a "betapasztós" tápszert így is megkaphatja, csak mivel eddig gyarapodott, nem kellett. De most eléggé lassú a gyarapodása... Úgyhogy meglátjuk. (Meg ugye nem tápos, hanem szopik.)

dkata
 
 


csajok :D
egyet áruljatok el :)
Miért jó tudni, hogy mennyit evett?
mit cisnálsz, ha kevés v. ha sok? vagy mennyi az elég?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:De most eléggé lassú a gyarapodása... Úgyhogy meglátjuk. (Meg ugye nem tápos, hanem szopik.)

ez mit jelent?
7.5 hósan azért már nem a heti 150 grammal kell számolni!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D
még annyit.
Nekem éjjel a gyerekek (mind) mindig keveset ettek. Lili is ha kel, van, hogy kortyol 5öt és bealszik, tehát max. 30-50 gramm mehet bele, de lehet ennyi sem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Aug. 05-én volt 8020gr, most vasárnap 8860 gr. De most hetekig szinte semmit, az utóbbi héten gyarapodott vagy 10 dekát. (Tudom, h ez heti kb. 100 gr, de volt benne kb. 3 hét, mikor semmit nem hízott. És zabál, mindent megeszik, húst, zöldséget, gyümölcsöt, főzeléket, tejet... Még soha nem maradt a tányérjában főzelék, csak a cékla amit utált mert sűrű lett.) Szóval ez napi 5 szopi 1 gyümi és 2 főzelék mellett van. (Próbáltam kevesebbet adni is, akkor is kijön.) De van olyan is néha, hogy nem hány. Mintha a kevésbé savas dolgok nem jönnének ki, bár a sütőtök és a répa is jött már ki, az meg nem savas. :cry: Úgyhogy már ötletem sincs.
Azt remélem, egyszer csak elmúlik. :cry:

dkata
 
 


Kata!
Mi is voltunk a budaiba gasztron!Nem csö ledugás volt,ha nem sokat kellett itatni és utána ultrahang!Megnézték többféle képpen,mozgásnál ,felülésnél,lefekvésnél stb. de nem csöveztek!
Szerintem kérdezd meg mert lehet nektek is csak ilyen vizsgálat lenne!Marcikám volt brutál hányos,a játékokat mostam 2 naponta :? !Mindent telehányt! :( Söt ha kicsit valamit lejjebb dugott a szájába még az is kijött aminek nem kellett volna! :evil: Öklendezett még az atyauristentöl is! :?

Mennem kell mert Ágoston már fészkelödik! :evil:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


LÁnyok! Én azt hiszem hogy gallgatnotok kell most Orsira (persze mindig rá hallgatunk, vagyis én, vagyis próbálok :wink: ). ű
Inkább nem írom le hogy az én gyermekem ma mit evett és mégis boldog, kiegyensúlyozott. Bármit csinálok megtömni nem tudom, akkor mit is kezdjek vele. Sőt lassan ott tartok, hogy vissza fogok térni a HA tápszerre, hiszen ebből sem eszik többet és még a pépet sem ette ma. Akkor most mit tegyek. Semmit. Ilyen. :( :roll: .
Persze idegesít, de azt hiszem az ember egy idő után belefárad és elfogadja a helyzetet.

Nagyon sajnálom hogy nem lehetek a talin. Fénykép fog készülni? Annyira szeretnélek Benneteket látni. Szomorú vagyok! MOst egy kicsit elkenődtem. :cry: :roll: :cry:

Orsi: Te szoktál fáradt lenni? :wink:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Kata: Annyira sajnálom! :( Borzasztó amikor az ember tanácstalan! :?

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Kata :)
Levi ennyit 3 hósan nem hízott már, és Lili sem hízik már ennyit :)
szóval a gyarapodáson ne aggódj semmiképp.
az meg hogy hullámzó is teljesen normális már ebben a korban. Nekem is volt olyan a fiúkkal, hogy hetekig semmi, majd 1 hét alatt 300 gr... akár 9 hósan is... és utána megint hetekig 30-40 grammok max.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó! Nekem nem öklendezik, csak hány... Én is mosok mindent, beleértve magamat is. Kérdeztem a doktornőt, azt mondta csőledugás. Kérdeztem, lehet-e uh-val... de végül is nem ő csinálja, ő csak beutal majd azokat kérdezem meg. De a csőledugást nem akarom, de most olvastamépp, hogy kontrasztanyaggal is meg tudják nézni. Úgyhogy majd megkérezem.
Igen, és Bálint is dugdos mindent a szájába, de ez természetes, ettől nem kéne hánynia. De azt is most olvastam, h ilyen is van, h ingerli és attól hány, azaz maga váltja ki...
Meg lehet fiziológiás is, ami még javulhat idővel...

dkata
 
 


pézsé írta:Orsi: Te szoktál fáradt lenni? :wink:

ezért előfordul.

napok óta rosszul alszom, meg nem bírok elaludni éjfél előtt, sőt tegnap 1körül aludtam el... és persze a gyerkőcök meg kelnek f7kor legkésőbb.
Éjjel ráadásul Lili is kelt 2szer, és Máté is egyszer, utána Pest, kocsicsere, babakocsinézés, hazaút.... stb.
ebben elfáradok.
A fiúkkal meg vas. óta egyedül voltam, és minden éjjel elég rossz volt - átjöttek és rugdostak én meg nem aludtam -.

szóval most kicsit összejött.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ja, Anikó! És mit találtak Marcinál? És hogy múlt el?

Nekem a keresztfiam is ilyen hányós volt, ő is elég későn de kinőtte végül.

Orsi! A gyerepodást a doktornő keveselte ma.

dkata
 
 


csajok :)
azért komolyan minden tiszteletem atiétek... ez az állandó mosogatás iszonyú idegörlő lehet.
Nálunk Levi bukott az elején, de ha már ülve szopott akkor nem volt olyan gáz a szitu, és idővel teljesen megszűnt. (mondjuk őt fekve sosem lehetett szoptatni)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pézsé! Úgy sajnálom... a tiéd meg nem eszik... ha tudnád, hányszor mondtam Bálintnak, hogy "minek etted meg, ha most meg kihányod!" (az anyatejet sajnálom, mikor minden cseppért megkínlódtam, a főzelék nem érdekel). De az sem jobb, ha meg sem eszi. Csak az egy másfajta probléma. :cry: Sajnálom.

dkata
 
 


Kismókus :)
Nekünk jó a időpont egyelőre.

icsilya írta:csajok :D
egyet áruljatok el :)
Miért jó tudni, hogy mennyit evett?
mit cisnálsz, ha kevés v. ha sok? vagy mennyi az elég?

Jajj, szívemből szólsz :) Engem idegesített amikor mértem. Szóval kb négy napig :D Aztán egy hetes korától hetente mértem, hogy gyarapodik-e és nem zavart, hogy volt olyan hét, amikor csak 80g-ot hízott. A múlt héten egyszer megint megmértem menniyt eszik. 60 g-ot evett, és 3,5 óra múlva kért újból enni, egy msáfél órás alvással megspékelve. Fogalmam sincs mindig ilyen keveseteszik-e, vagy akkor éppen csak ennyi kellett, de ha méregetném tuti beleőszültem volna már.

Hajni :)
Egyébként is, ha adsz neki enni amikor éhes, akkor nagy baja nem lehet.

Kata :)
Remélem azért nicns GORja. Szomszéd baba a bukás elleni tápszertől bukta a legjobbakat :D
Ja és Balázs sem hízott az elmúlt 2 hétben szinte semmit, de hát majd fog. Tuti nem marad meg ekkorának :D

wish
 
 


Orsi! Nekem ha ülve szopik akkor is... :cry: És ma is összejött a gépnyi ruha, játszószőnyeg meg ruhák. És a főzelékfoltokat dörzsölgetni kell Vanish-el, különben nem jön ki sima mosással. Már az összes lepedőm, paplanhuzatom foltos, mert mindenhová azt teszem alá. Ha ez egyszer elmúlik, legalább veszek szép új ágyneműket. :lol:

dkata
 
 


Wish! Köszi! :lol: És a nem gyarapodásban benne van, hogy azért már nagyon sokat mozognak, az enyém keresztülvágtat a lakáson pillanatok alatt! :lol: Olyan cuki! (A padlón meg hagyja a nyomokat maga után.)

dkata
 
 


De jó, hogy így mocorognak már :D :D :D

szóval én annyi hízáson nem aggódnék.

én néha rámérek Lilire, ezért is tudom, hogy volt, hogy ő is csak 60-70et eszik, de utána alszik 3 órát :)
aztán meg tegnap 170et evett, és 2 óra múlva úgy visított mint aki éppen éhenhalni készül, és leszívta rólam a pólót míg felértem vele a gyerekszobából.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Az én gyermekem 2 hónapos kora óta nem sírt a kajáért. Fogalmam sincs hogy mikor kérné a kaját! ezt komolyan mondom! :roll: :evil:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Orsi! Ezt úgy imádom! Az enyém is "szagot vesz", és rárepül a cicire. Nem érdekli, hogy előtte nyomott be 3 deci főzeléket, ugrik a cicire. Imádom.

Pézsé! :cry: De fog még kérni, hogy adj enni neki! (Főleg, ha koleszos lesz és indul vissza! :lol: )

dkata
 
 


Orsi,
Gratula a választáshoz! Szóval Lili négy hónaposan a 3. kocsit nyűvi majd? Sztem meg van az esély, hogy belőle is kocsimániás csajszi lesz! :lol: :lol:
Még egy munkaügyi kérdés: Ha Katát idézve vki „beleszül” a gyed-be, akkor a szülési szabadságot igénybe lehet venni a 2. gyerkőcre? Tehát 168 napig kapom megint a bérem 70%át vagy ahhoz vissza kell menni dógozni egy kicsit? :?

Hajni,
Balu szeret hason lenni, alvás és játék közben is. A fejét már nagyon régóta szépen tartja és azt gondoltam, hogy biztos majd hamar meg is fordul, de nem. Nem baj, nem aggódom, csak várom már a produkciót.
Most nálunk is sűrű volt az éjszaka, két óránként kelt a drága és nem is tudtam kaja nélkül visszaaltatni, legalábbis nem 5 perc alatt, így inkább 3szor szopizott éjjel, ilyen még sose volt! :shock:
Majd próbálok feltenni képet.

Kismókus,
Én inkább azért hagytam abba mérést, mert így vagyok nyugodtabb. Szinte mindig kevesebbre jött ki a napi mennyiség, mint amit a könyvek írnak. Gondolom neki ennyi elég, így is olyan kis husi. :D

Anikó,
Nagyon klassz a kocsi, és tök jó, hogy Ágolyó is elégedett vele!

Kata,
:( Szegény Bálint! Hú, remélem nem kell a csöves módszerrel vizsgálni, az borzasztó lenne mindkettőtöknek.. Mi az a gor?
A mindent dörzsölgetni és áztatni problémát át tudom érezni, mert Balázs meg állandóan fosizik (bocs!), és nem mindig marad a pelusban. Néha annyit, hogy én is azon csodálkozom, hogy mitől hízik. A doki szerint nem probléma, mert naponta csak 1szer csinálja és gyarapszik, de mindig motoszkál bennem, hogy nehogy vmi baj legyen az emésztésével.

A.

Kép
bandika
 
 


Kép
egy mosolygós kép Bazsiról

Kép
bandika
 
 


...és egy komoly:
Kép

Ez az utsó: méghogy a színes dolgokat szeretik a gyerekek!? :lol:
Kép

Kép
bandika
 
 


Bandika! Kábelek?! Nálunk is az a sztár! :P Nagyon édes a kisfiad, sokkal nagyobbnal tűnik. Bálint is nagyon emelte-tartotta már hosszú ideje a fejét, mire megfordult. Hasról hátra kb. 3 hós 1 hetes volt, visszafelé később. Egy ideig szerintem nem tudatos, láttam a meglepődést az arcán - inkább csak túl magasan van a feje, és elborul. :P Bálint hason levős, imád hason lenni, azért is fordult ilyen hamar hasról hátra, de ez nem segít a hányáson...
GOR=gasztro-özofageális reflux, vis a gyomortartalom visszakerül a nyelőcsőbe (különböző okokból). :cry:

Majd még jövök, úgy néz ki, tudunk menni a talira, de holnap tudom meg, mikor lesz a vizsga. :P Gyorsan húzunk a piacra finom "zőccségeket" venni.
Az összes babakocsivásárlót irigylem, én is rágom most az ember fülét, csak nem érti, minek még egy (mert a régit nem akarom még eladni a nagy kerekei miatt, mert nincs aszfalt az útcában, és jövő nyárig nem is lesz). Csak sáros időben még gázabb lesz úgy berámolni a kocsiba, hogy szerelem a kerekét. Orsi, ezt a Maclarent hol lehet megnézni? És ha az ebayen rendeled, mennyi? Linket dobnál? Jó chicco-kat láttam, de én nem merek úgy rendelni babakocsit, hogy élőben még nem láttam olyat.
Na húzok.

dkata
 
 


Mindenkinek, akinek a gyereke utál hason lenni...
Balázs sem szeretett, pár másodperc múlva sírva követelte, hogy fordítsuk vissza. Nos kb négyhónapos korában elkezdtem azt, hogy nem fordítottam vissza, hiába sírt, hanem lehasaltam vele szembe és úgy énekeltem beszéltem, neki kb még egy percig, és csak aztán fordítottam meg. Így szépen napról napra tovább bírta és mostmár hason is eljátszik szépen, sőt magátol fordul hasra. Szóval szerintem érdemes eröltetni. Az elő hét volt rossz, aztán ahogy egyre jobban bírta egyre kevésbé is tiltakozott.

wish
 
 


Ja, és ezt naponta többször gyakoroltuk.
Bevált mág a babakocsiban hasrafordítás, mert úgy ahogy nézelődött érdekesebb volt neki és tovább bírta :)

wish
 
 


bandika írta:Orsi,
Gratula a választáshoz! Szóval Lili négy hónaposan a 3. kocsit nyűvi majd? Sztem meg van az esély, hogy belőle is kocsimániás csajszi lesz! :lol: :lol:
Még egy munkaügyi kérdés: Ha Katát idézve vki „beleszül” a gyed-be, akkor a szülési szabadságot igénybe lehet venni a 2. gyerkőcre? Tehát 168 napig kapom megint a bérem 70%át vagy ahhoz vissza kell menni dógozni egy kicsit? :?

nem a harmadikat. OK. vagyis azt, de nekem 2 kocsi kell párhuzamosan, tehát a nagy 3kerekű marad, mert az a hegymászó kocsi, és a kocsimbanlévőt cserélem le.

igen a szülési szabadságot ugyanúgy igénybe tudod venni, ugyanúgy lehet terminus -28 napról indítani. - csajok :lol: én is beleszültem a gyesbe, a fiaim most lesznek csak 3 évesek, ezért tudom ám pontosan mi hogyan megy :lol: -
nem kell visszamenni, a szerződésszerinti béred lesz a tgyás alapja.
(azért hangsúlyos a szerz. szerinti bér, mert amikor dolgoztál kaphattál jutalmat, akármit, tehát ott nem feltétlenül a szerz.szerinti bér volt az alap)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata :)
Maclaren a Brendonban van.
Az pl. az ebayről nem olcsónn igazán. A brendonban 69e, az ebayről Mo-ra olyan 65re jön ki.
csak az a szín, amit én kinéztem nincs MO-n, még rendelni sem lehet. Sima kék van fiús színben, és a beige-rózsaszín lányosban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!!

Mjuszály most nekem is írnom!
Kata!!!
Mi is szenvedünk!!!! :cry: ÚÚÚgy utálom! Borkából is minden kijön! És mellé a hasa is fáj! Tegnap alvás előtt úgy bezabált hogy utána 3 órán keresztül hurcibáltam és jött ki belőle a tej, persze közben ordított. 3 hálóinget és két mamuszt áztattunk el. Nem értem... Nekem mindenki azt mondja hogy anyatejből nem fogja túl zabálni magát és ha nem éhes nem szopik... Hát tegnap üvöltött amikor lejött a két üres ciciről. És tuti hogy nem volt neki kevés mert épp most próbálkozok visszaállni egy cicire. Szóval jó teli volt az egyik. De akkor miért sikít???? ötlet???Gyarapodás miatt nem aggódok mert 6 kiló a lelkem :lol: :lol: .
Pocakunk is fáj állandóan most áttértem ülve szopira fekveszopiról(mrt eddig így volt kényelmes :oops: nem tudtam hogy így több levegőt nyel) Szóval egész nap agyalok hogyan fog elmúlni ez a rengeteg kínlódás pocakkal. Pocakon kívül egyébként rndkívül jó baba:) Vigyorog mint a tejbetök :lol: :lol:
Félek nekünk is valami bajunk van... de házidoki nem rendel sehova mert szerinte túletetem. Etessem 4 óránként... hát én nem fogom egész nap üvöltetni a gyereket... Magánúton elinduljak szerintetek? (egyébként gasztros a dokim)

és a kívánt fénykép:)
Kép

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


kata,
Vanish-t lehet használni babaruhákhoz?
Nálunk is most kezdődik a folt-hátán-folt korszak. Minden csupa almaaaa! :o

KépKép
pompomlány
 
 


zsuzska,
utánad írtam. Iiiigen, én is marhára bírom ezt a "túletetem a gyereket"... (mondjuk mi kiegészítésesek vagyunk) de mit csináljak, ha ordít??? Szegény Beni így is 200 helyett már ezer éve csak 150-ket eszik és a végén mindig hüppög egy kicsit, mert enne még, de hát szegénynek nem szabad többet, mert már 8 kg.

Aranyos Borka, igazi huncut kislány!

Mi a szemészettel vagyunk így, hogy szerintem már el kellett volna küldenie a dokinknak vizsgálatra, de ő nem hozza szóba, nekem időt se hagy, hogy mondjam (múltkor rohadt sokáig szöszmötölt velünk a rendelésen - legalábbis szerinte -, mert kellett oltást, Rotát adni és vért venni is). Úgyhogy elkezdtünk magánba szervezkedni.

Bandika,
hogy neked milyen komoly, nagy fiad van! :D Olyan felnőttes az arckifejezése!

icsilya,
a-va-tart! a-va-tart!! a-va-tart!!!
Kép

KépKép
pompomlány
 
 


bzsuska írta:nekem mindenki azt mondja hogy anyatejből nem fogja túl zabálni magát és ha nem éhes nem szopik... H

ez hülyeség... már miért ne tudná.
Lili is simán túlette magát, Máté is.
ha folyós a cici, ez elég könnyen meg tud esni.

pompomlány írta:Vanish-t lehet használni babaruhákhoz?
Nálunk is most kezdődik a folt-hátán-folt korszak. Minden csupa almaaaa! :o

én mindenhez ugyanúgy használom. Péppé keverem ki, rá a foltra, ázik benne olyan fél-1 órát, utána mosás.
még a beleszáradt xarfoltot is kiveszi.
ha a mosószerhez adod a gépbe, akkor semmit nem ér.
és csak a poralak jó.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


szemészt tudok, ha kell. a legjobbat.

avatar... OK, OK... on the way.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: