Új privát üzeneted érkezett!

nah jól összeszedtem az előbbi írásomat nem lesz szerencsém hogy pont akkor leszek szülőszobán mikor ki vagy írva . S az hogy szülőszobára megyek gyakszira az alapjában nagyon jó csak az hogy ilyen hamara. De majd a étvégén leírok mindent.

Szép estét

Kép
kbernadett
 
 


Betti, tényleg nagyon elfoglalt lehetsz, hogy ilyen ritkán írsz!
A dvd-k ráérnek, inkább Bettikézzél. Hogy megy neki az ovi? Megszokta már?
Én is nyomom ezerre a tanulás, most a beadandókat csinálom, hogy aztán majd csak tanulnom kelljen. Ma megint könyvtárba megyünk a fiúkkal. :lol: 8)
És milyen a suli? Jobban pörgetnek, mint az első évben?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Jó reggelt!

Cumi!
Köszönöm mindenkinek hozzászólását/véleményét. Olvasva titeket, és más cikkeket... nem szeretném, ha megmaradna ez a szokás. Próbálkozom a leszoktatással. Első neki futásra most reggel, húztam egy zoknit a kezére. Na nem a tegnapi koszos zoknimat. :) :) Hát, volt némi pityergés, nyügi, mire elaludt. Zoknis kéz nem tetszik.

Említettek egy könyvet, amiről eszembe jutott: Ismeritek a "Suttogó"-t ez egy könyv. Majd megnézem mit ír erről a témáról.

Láz: Én nem szoktam csillapítani azonnal, amint lázas. 39°C -ig semmikép nem adok. Én így csinálom: Ha melegnek érzem a testét, megmérem hőjét. Ha lázas, tudomásul veszem, ("tömöm bele" a folyadékot. kb 1/2-1 óra múlva megint megmérem. Ha a hőmérséklet stagnál, vagy csökken nem adok semmit. Ha megy felfele, akkor adok kúpot, vagy elmegyünk pancsizni. Én arra törekszem hogy a szervezete küzdje le segítség nélkül a betegséget. Illetve vitaminokat adok, de gyógyszert nem. Brigittát nem "vágja le" a láz, nem nyügös. Nála így bevállt, és működik. Gyerekorvosunk, támogat ebben. Egyszer megbeszéltem vele, és jóváhagyta. Antibiotikumot még nem szedett. Komoly betegsége 1x volt csak, akkor hányt, és hasmenése is volt.
Orrfolyás, köhögés, láz volt, különösen, mikor anno a bölcsit keztük.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 

 
 

szilbee!

Fülecske??? Jobban vagy már?

Megyek, ropog a pelus, megnézem,. majd később jövök.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Sziasztok! Tudtok Termelni! Bár rég olvastalak már benneteket...

A képek aranyosak! Kár, hogy Balázsnak nincs ilyen kiságyból kiforgós képe. :cry: Annyira aranyosak!

Betty! Szerintem mindegyik cikrázdába csinálnak. Bár én a Zagyvára esküszöm, a Marcipánt nem szeressem, a többinek meg a közelébe se megyek. Lassan nekünk is mennünk kell a Zagyvába tortafotókat nézegetni! :lol:

Szerintem se cumizás, se ujjszopás. Nálunk cumi van, egy jó hét után adtuk oda neki, mert olyan cicibajnok volt, hogy azt már nem bírtam. Nem akartam rászoktatni, de... :oops: Szerintem is könnyebb lesz azt eldobni. Azért nem mindegy, hogy két évesen, vagy 6-7, akárhány évesen kerül ki a szájából a cumi vagy az ujja. (Én is sokáig cumiztam... :oops: , talán még elsős koromban is).

Suli kezd keménykedni, el vagyokl havazva, úgyhogy bocs ha elvétve jelentkezem. Már ha hiányoznék valakinek. :lol: Pénteken szidjatok 1/2 18-tól, vizsgázok technikából.

Na üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Ja még a dentinox! Én is vettem, még van belőle. Néha bevetem a titkos fegyvert, nálunk beválik! Gondolom az ízétől vagy a zibbasztó hatásától, de azonnal abbahagyja a nyűgit. Persze csak olyankor kenem mikor azt sejtem, hogy a foga miatt nyűgös!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Olga, én majd szidlak, mint szódás a lovát! Oksi? :lol: :lol:
Én is túl vagyok a matekon, húh, egyenlőre értem.... :?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Erika!
Köszi az érdeklődést! Egyenlőre stagnál. Nem fáj jobban, de nem is akar múlni. Még egyenlőre nem megyek vele dokihoz, majd ha esetleg lüktet is vagy ha nem tudok tőle enni.

Torta:
Én már nagyon rég rendeltem a Zagyvából, így arról nem tudok nyilatkozni... A Marcipánból rendeltük Levente diós tortáját (nem szirupos töltelékkel) és naggggyon finom volt.

Cumi:
Elgondolkodtató a dolog... Hogy világos legyen... azon agyalok, hogy lehet azért köpdöste ki Levente a cumit, mert elég volt neki a 4 óránkénti cicizés 18 hónapon keresztül???? Lehet a szopi is befolyásolhatja, hogy melyik csemete mennyire igényli a cumizást vagy az ujjszopást??? Levente ugyanis volt hogy 1 órán keresztül is evett... főleg az első pár hónapban... :roll:

Rólunk:
Reggel a bölcsinél semmi gond se volt. Megint vitt egy makkocskát a gondozónéninek és boldogan berobogott a játszószobába. Éjjel viszont nagyon sokszor felriadt, de ezt részben annak tudom be hogy a 2-3 óra helyett csak 30-40 percet aludt teganp délután... egyébként pedig, mikor új élmény éri (akár + akár - ) mindig felriadozik éjjel.

No menek fület melegíteni....
szilbee
 
 


Sziasztok!

Ildi, Olga, jó tanulást nektek, aztán majd szóljatok mindig, ha szorítani kell :lol:

Erika, nálunk teljesen másként működik a láz. Ebből is látszik, hogy minden gyerek különböző :wink: Sokan azt ajánlják egyébként ahogy te csinálod, és tényleg így a természetes. De nálunk ha Csongi lázas, már kb. 37,8-tól, nagyon tud szenvedni és semmi más nem használ csak a gyógyszer. Az antibiotikummal is így vagyok. A dokinéni mindig úgy írta fel, hogyha 3 napig nem javul akkor adjam. Na, Csongi szinte sosem javult, így a vége mindig antibigyó lett. Így a végén ha felírta ki is váltottam és el is kezdtem neki adni, nem vártam vele 3 napot.
Egyébként azt mondják 38,5-től kell a lázat csillapítani.

Szilbee, lehet abban valami amit a szopi és cumi kapcsolatáról írsz. Igazából azt mondják szopis babáknak ne is adjunk cumit, mert megzavarhatja a szopit. És persze ki is "elégíti" a babákat. Én is nyomtam Csongi szájába cumit, de ő sosem volt nagy cumis. Bezzeg a cumisüveg később (teával), na arra nagyon rászokott. Sokáig azt csinálta, hogy: anya kérek inni, HAJ. Tudniillik már szopi közben is a hajam birizgálta és ez megmaradt neki a cumisüvegnél is. Hát sok mindent elront az ember, aztán próbálja kijavítani több-kevesebb sikerrel :wink:

Kezdesz már megnyugodni bölcsi ügyben? Mit csinálsz ma délelőtt? Olvasás, pihenés, sétálás...tudod, amit Levi mellett nehéz csinálni... :lol:

Betti, de jó, hogy bejelentkeztél, már kezdtem aggódni értetek! Persze, érthető, hogy nincs időd, kitartás!!!

Katlina, hú, a kocsilerobbanásban nekem is volt részem. Kinn Romániában, éppen átjuttottunk a határon, a város határárban voltunk és elszakadt a gázbovden. Szörnyű volt, nem kívánom senkinek! Nálatok mi volt a baj, hogy oldódott meg???

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Végülis 40-nel hazadöcögtünk,vasárnap hoztuk el a szerelőtől ezért is mertem elindulni :twisted: ,de hogy mi a baja azt még most sem tudjuk!!
Visszavittük a szerelőnek és azt mondta ha tankoltam bele akkor fölkavarodott a benzin és ha van benne valami akkor az eldugította,de már Ladányon nem is mentünk sehova sem,mert tankolás előtt is gányoskodott!!!!

Dorka!
szerintem pénteken megyünk ha nektek jó?!Valószínű hogy délelőtt!

Erika!
Én is néztem már ezt a Suttogó könyvet!Jó éerdemes megvenni??

Kép

Kép
katlina
 
 


Hát én megvettem a suttogó mindent megold-ot, de igazi kézzelfogható tanácsot nem adott. Akinek kell, szívesen kölcsönadom.

Évi!
:lol: Hát érdekes lehetett ez a "hajazás"... :lol:
Levente állandóan a ruhám alá dugdosta a kezecskéjét szopi közben és ez a szokása azóta is megvan, de csak akkor csinálja, ha csőrös bögréből iszik.

Még szokom a gondolatot, hogy lehet más is csinálni takarításon kívül... bár azért mára is terveztem porszívózást és portalanítást, de utána szerintem csinálok majd patricafestékből képeket Levente bútorára. Nagyon szereti az ilyesfajta meglepiket.

Próbáltam olvasni, de az éjszakai felriadások miatt, nem sokat tudtam aludni, így a betűket se nagyon látom... viszont most sem tudok elaludni, mert az agyam csak zakatol. Hát hosszú folyamat lesz átálni. :oops: De az biztos, hogy kevesebbet keményedik és feszül a hasam!!!! :)

Betti!
:( Nem baj! Az is nagyon jó, ha gyerekágyon találkozunk!! :)
szilbee
 
 


Részlet a „suttogóból”:
„Az ujjszopás az orális ingerlés és az önmegnyugtatás fontos formája. Már a magzat is szopja az ujját az anyaméhben. Születése után éjszaka dugja a szájába a hüvelykjét, vagy egy másik ujját, amikor nem igen látja senki. A gond abból ered, hogy sok szülő negatív képzeteket társít az ujjszopáshoz. Lehet, hogy gyerek korában csúfolták érte. Lehet, hogy ráütöttek a kezére, „rossz szokás”-nak nevezték, vagy azt mondták, aki ilyet csinál, „undorító”. Hallottam olyat, hogy kesztyűt húznak a csecsemő kezére (én zoknit húztam) bekenik rosszízű kenőccsel, sőt lekötik a karját – csak azért, hogy elvegyék tőle a kedvét.
De akár tetszik, akár nem, a csecsemők szopják az ujjukat, és ezt nekünk bátorítanunk kellene. Nézzük a tényeket. Eleinte ez az egyetlen módja annak, hogy a baba uralkodni tudjon a testén és az érzelmein. Óriási sikerélményt és hatalomérzetet jelent a számára, amikor fölfedezi, hogy van hüvelykujja, és hogy jobban érzi magát, ha szopja. A cumi hasonló szerepet tölthet be, de azzal egy nagy ember rendelkezik, és el is veszhet. Ha szabad ezt mondanom, a hüvelykujja mindig kéznél van, és a csecsemő kedve szerint bekaphatja vagy kiveheti a szájából. Biztosíthatom, hogy amint elérkezetnek érzi rá az időt, le fog szokni róla…”

Akkor én most rosszat teszek, azzal, hogy nem akarom hagyni??? Van egy ismim, akinek hüvelykujja vékonyabb a többinél. Azt mondták, azért, mert szopta az ujját. Tapasztalat?

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Ildi, Olga! Kitartást és 36 órás napokat kívánok nektek!

Erika! Nálunk 3 napja nem ropog a pelus... :?

SSuttogó: Szilbee nekem is kölcsönadta, de számomra kivitelezhetetlen dolgok voltak benne...

Szilbee! Remélem nem lesz gonda füleddel! Majd mai élményeket is várunk ám a bölcsiből!

Cumi-szopi-hüvelykujj mesterhármasa: nálunk Szabi ugye ciczik is meg cumisüvegből is kap kajcsit így elég sokat van szájában valamelyik, mégis van igénye az ujjszopásra is, de csak ha fáradt.
Én még hagyom az ujjszopást, mert nem egész álló nap szopizza, hanem csk elalvás előtt pár percet. Később már lehet más lesz a véleményem, most még nem akarom leszoktatni róla.

Katlina! jó a péntek de., du. kell 3-ra Abonyba mennünk.
Szilbee? neked is jó? Egyébként bárkit szívesen látunk ám! Igaz, kert nincs, de azért 2 szoba akad... :D

Szabika már pár napja sikoltozik, ha szeretne valamit: aludni, játszani stb. Sztem élvezi a hangját őrülten, csak hát egyre hangosabban megy a dolog... :?
Most megint alszik, oda kell figyelnem rá, mert mintha a napokban aluszékonyabb lenne. Tudom, ez vashiányra is utalhat.

Betti, jó, hogy újra írtál!
Virág??? :roll:

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Bocs, hogy még mindig firtatom témát, de .........hát nem tudom, most haggyam, vagy ne. cumit erőltessem, keze helyett, vagy ne.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Erika, rosszat nem teszel! Hiszen te érzed, mi a jó neki és neked is!

Ez a "mindg kéznél van"-dolog azért télleg jól tud jönni. Főleg éjszaka...
Ez a vékony hüvelykujj...Nem tom... Én még nem hallottam ilyet. Én hajlok arra, hogy ahogy 2 lábunk vagy 2kezünk sem egyforma, a hüvelykujjunk sem lehet az.

Egyébként Fannával egyezik abban a véleményünk, hogy ha majd a társai előtt ő maga is cikinek fogja érezni, akkor legkésőbb akkor leszokik róla. Feltéve, ha még esetleg olyan idős korában is a szájába veszi néha-néha. Szóval, mi hagyjuk még.

Kép
Kép
dorkáék
 
 


amúgy sok kérdésben én is bizonytalan vagyok...Vagy mégsem?? :oops: :oops:
pl. esti fürdés az utcsó szopi előtt legyen-e? Mert ez nálunk 10 körül van, ám Szabika 8-tól már elteszi magát másnapra. Viszont ha előrehozom 6 körülre, akkor nem fogja azt érezni, hogy né, anyámék megfürdettek, enni is adtak, na, akkor alszom reggelig...

Azt tudom, hogy mindenképp szopi előtt akarunk fürdetni! Ez első naptól kezdve így van.

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka!
Szerintem úgy érdemes kialakítani az esti fürdetést, ahogy majd később (1-2 év múlva is szeretnétek hogy legyen).
Mi pl. 7:30-8:00 körül fürdetünk... bár már nem emléxem hogy alakult ez ki pontosan nálunk... Eleinte 5-6 óra magasságában volt pancs, de olyan 3-4 hónapos kora körül váltottunk védőnői javaslatra... és azóta így is van.
A vashiányra tényleg érdemes odafigyelni, de a vastartalékait csak 6 hónapos korára éli majd fel.

Nem"tom tudok e majd menni... még aznap fog szerintem kiderülni. Ez a hét egy kicsit labilis. Mikorra is beszéltétek meg a talit?

Erika!
Én még mindig azt mondom, hogy hagyatkozz az ösztöneidre és valamilyen szinten bízd rá magad a fiadra is!
szilbee
 
 


Sziasztok!

Apától jelentkezem. :D :D Végignéztem a sok gyönyörű fotót a gyerkőcökről és olvasgatok.

Láttam az "elcserélt" gyerekekről szóló hírecskét, no eddig is az volt az elképzelésem, hogy szülés után Apa nem veszi le a szemét sem a gyerekről, amikor elviszik, de most külön a lelkére kötöttem ezt. :D

Hírem nincs, úgyhogy megyek, olvasgatok tovább. :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Szilbee! Köszi, hogy leírtad mi volt Leventével, majd mi is megpróbálunk olyan megoldást találni, ami hosszútávon is működőképes tud lenni!
Péntek de.-re beszéltük meg! Remélem el tudsz majd jönni!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Ja egyébként van olyan család itt a lakótelepen is, akik este 10-11 körül alig tudják letenni a csemetét aludni (3-4 évesekről van szó). :shock: Olyan fura ez... hiszen kell hogy az embernek legyen min. 1 órácskája magára is este.

Dorka!
De mindenképpen úgy válasszatok időpontot, ami a ti napirendetekhez is passzol.
Délelőtt hánykor?

Jaimee! :)
Kiscsajszi hogy van odabent?
szilbee
 
 


Agyalok-agyalok... próbálom letörölni a port az emlékeimről (nem csak a bútorokról).... és úgy volt az esti procedúra... hogy:

csendesítő játék :arrow: fürdetés :arrow: szopi :arrow: alvás kb. 8-tól :arrow: hajnal 2-kor szopi (11 körül nem lehetett felébreszteni szopira)

Ezt elhagyta úgy egy éves kora körül.... de van olyan gyerkőc is, aki már sokkal korábban elhagyja...
szilbee
 
 


Szilbee: Kiscsajszi szép nagyokat rug, most kezd hullámozni a hasam és szemre is látható, amikor rugdos. Immáron 3-4 hete folyamatosan fejjel lefelé van, remélem, most már nem is fordul vissza. Jó nagy lehet a hasam, mert a buszon rémülten pattannak fel a nyugdíjasok, hogy üljek le, de persze nem szoktam, még nem volt olyan, hogy össze akartam volna esni. :D
Dávid baba mivel tölti az idejét mostanság?

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!

Már megint egyetértek Szilbeevel! Nálunk is 7:30-8 körül volt fürdés, és utána szopi, majd fekvés. Jó ezt így megszokni, mert akkor később sem lesz gond vele. A szopit majd felváltja a meseolvasás, de tudni fogja a babó, hogy idő van, aludni kell.

Cumi-ujjszopás. Szerintem ez egy idő után mindenképpen anyapótló szerepet játszik. Megnyugtatja magát vele a gyerek. Én úgy gondolom, amennyiben kellőképpen van vele foglalkozva, és a későbbiekben el tudja magát foglalni játékkal, barátokkal, akkor le is fog szokni róla. Persze ezek mind évekbe telnek. Nálunk is sokáig tartott a cumisüveg, a hajazás, de ahogy önállósodott eszébe sem jut már ilyen.

Emellett kicsit kétségem van affelől, hogy egy pár hónapos gyereket hogy szoktatsz le az ujjszopásról??? Az mindig kéznél van, folyamatosan nem tehetsz rá semmit, nem kenheted....
Erika, én egyelőre még nem aggódnék a helyedben ezen. Ha mindenképpen problémát okoz, akkor inkább a cumi, mert az azért könnyebben elhagyható...

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasz!

Aztamindenit kéremszépen!!!!!!!! Hát kiscsoportos foglalkozás volt délelőtt????? :D

Szilbee!
Tudom hg a sajnálatommal nem mész semmire gyógyulás téren :oops: de együtt érzek!!!!!!Én a 6. hóban lettem 2 hétre nagyon beteg...sajnos akaratom ellenére kellett a.bigyót szedni :cry: Szóval Pihi 1000-rel és gyógyulj meg!

Köszi szép a lázas véleményeket!!!
Kicsit megint értetlenke....ugye a mért(végbélben) és levont értékről beszéltek amikor 38 feletti lázról van szó?

Erika!
HEHEHEHEHE......nekem az egyik kisujjam vékonyabb mert kb. óvodás lehettem amikor is a nagynéném kivasalta.... :? :? :? de a hüvelykujjam normális!!!!!!

Na!
Hát én akkor is csak azt mondom hg jobban örülnék ha Nimi a cumi helyett az ujját szopná!!!! Az alábbiaktól függetlenül…..de sztem az csak ősibb és természetes mint a cumi.Tudjátok hányszor megkaptam kérve-kéretlenül ismerősöktől.....akik persze sztárolták a saját gyereküket hg : Jajjj az én gyerekem sose cumizott egyáltalán!!!.....na és ki nem ..ja le????? Meg ki kérdezte????? Fel tud bosszantani. Szal ez van.....

Dorka!
Én eddig is kentem a Dentinoxot...meg ezután is fogom ha muszály...mert az! CSak mostmár parázok közben és figyelgetem a csemetét feleslegesen hg nincs-e semmi baja....(ennyit elért ez a cikk.. :evil: )

Esti menetrend:
Próbáltam így is -úgy is hg fürcsi előtt vacsora vagy utána.
Igazából teljes mértékben Szilbee azon mondatával értek egyet hg úgy csinálja az ember ahogy majd 2-3 éve múlva is fogja.
Tehát először vacsora aztán fürdés (esetleg a 2 között masszázs) mivel hg lefekvés előtt fogat kell mosni..(most még csak törölni). És ha úgy szokja meg hg szinte az ágyban vacsizik (aztán szinte rögtön szunya) sose lesz megszokva hg tiszta legyen a foga. Most kell benne kialakítani ezt...mert később már nem tudnám átszoktatni. Ez persze az én véleményem...

fanna3
 
 


Ja és a cumihoz.....

Nem hiszem hg könnyebb arról leszoktatni...ugyanúgy 2-3 vagy kinél mennyi át nem aludt-üvöltött éjszaka...amiben nincs különbség....Nem??

fanna3
 
 


Sziasztok!

Bocs hogy beledumcsizok... sajnos nincs sok időm netezni ezért nem szoktam ide is írni.

cumi-ujjszopi: a mi tapasztalatunk ami nagyon friss, egy hetes.. Timi csak alváskor használta a cumiját. Egy hete kentem be keserű kencével (a patikában lehet kapni) hát először hihetetlen de elaludt vele pedig marhára rossz íze van. Másnap is bekentem ismét bekapta de fintorgott. Kérdeztem hogy rossz? Mondta hogy rossz, én erre: akkor dobd ki a kukába. Vittük a kukába és kidobta. Egy percet se :!: sírt miatta. Van hogy még eszébe jut a cumi akkor mondja hogy cumi, rossz, kuka, Timi szóval nálunk ilyen egyszerűen és könnyen leszokott.
Egy másik tapasztalat ujjszopira... a sajátom.. hát nem írom meg meddig szoptam az ujjam de már nem voltam iskolás korú, szóval jó sokáig :oops: Sajnos otthon a szüleimnél sokszor állt a bál apu ivászata miatt, sok veszekedés kiabálás stb. Én is sokszor sírtam és mindíg szoptam az ujjamat, nagyon megnyugtatott. Valószínűleg én ezért nem tudtam korán abbahagyni. Ilyen körülményeket senknek se kívánok. Normál esetben valószínűleg könnyen leszokik a gyerek az ujjszopiról de a cumiról mégkönnyeben :wink:
Ez az én saját véleményem.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


A fürdés utáni szopival egy idő után én is gondban voltam, de akkor Levente már 18 hós volt. Felváltottuk a szopit bögrés tejcsizésre, de ez még mindig fürdés után történt, aztán később már a vacsi mellé kapta a tejet és ahogy azt Évi is mondta, a fürdés utáni tejcsizést felváltotta a meseolvasás, meg a "holdapó" nézegetés az erkélyajtóból. Egyszerűbben is megcsinálhattuk volna, csak nem gondolkoztunk előre. :roll: :oops: Ja most már mesét se nagyon akar olvasni. Pizsi után kijelenti, hogy "aluka" és megy a szobájába aludni! :shock: :lol: Persze először berámolja az ágyába a Lego-s vonatot (amit az apai nagyszüleitől kapott) és elalvás előtt még játszik egy kicsit az ágyában. De amint lefeküdt, közli velünk, hogy "ámpá kapcsold be" = a lámpát kapcsold le! :lol:

Anna!
Köszi az együttérzést! 8) Azért a hangulatom már jobb mint tegnap volt és nyelni is jobban tudok. :) Talán van remény, hogy ne kelljen elmennem az orvoshoz!! 8)

Jaimee!
Dávid mostanában azt csinálja, hogy a medencecsontomnál betámasztja a kezeit és elkezdi tolni felfelé a gyomromat a lábával. :shock:
No megkaptam én is az első meglepett kérdést.... "Te még egyben vagy???" :shock: :lol:


No készülődök, mert még el vennem kell pízt, aztán irány a bölcsi! 8)
szilbee
 
 


No hazaértünk... a játszóról... Kép

A bölcsiben minden rendben ment. Már tudja, hogy melyik az ő fekhelye. El is aludt kb. 10 perc alatt és aludt egy másfél órát. Az nála már nagyon jó. Bár még így is nyűgi volt a játszón, de lehet csak azért, mert keveset ebédelt.
Olyan kis ügyes. Tök büszke vagyok rá, hogy ilyen gyorsan tud alkalmazkodni. :)
szilbee
 
 


sziasztok,


látom a cumitéma mindenkinél előkerül előbb-utóbb :)

Esti napirendhez: tudom én, hogy a legjobb lenne, ha fél 8 körül fürcsiznénk, 8 körül szopizna, aztán aludna... De Szabika 6 körül eszik, aztán 10 körül, 8-kor nem éhes egyáltalán, csak álmos.
Viszont szerencsére este10 után seperc alatt elalszik, és húzza reggel hatig!

Ha majd már a fogmosást is be kell iktatunk, megint változik biztos ez a rend is. Mondjuk akkor már nem csak tejcsit fog kapni.
De jó, hogy írtál erről Fanna, mer eddig eszembe sem jutott, mivel még nem aktuális nálunk a téma, még csak apának mg nekem van fogunk....

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok!

Fanna! Ezt a fogmosós dolgot még nekem is fell kell dolgoznom és alkamazni nálunk is. Már hetek óta érdekel a téma, de még sehonnan nem kaptam semmilyen "útmutatást". Úgyhogy köszi!

Valaki írja már meg nagy vonalakban, hogy hogy volt ez a babacsere néhány napja a Fókuszban. Sajna nem láttam, de láttam az előzetesét és nagyon érdekelne.

Mi 7 után fürdetünk, még próbáljuk előtte megnézni a Híradót. Olyan édes volt valamelyik nap! Felkapaszkodott a bútornál, a tévét szépen elnyomta a híradóról, majd bekapcsolta a hi-fit, úgyhogy gyerekcédét hallgattunk! :lol: És mindezt kábé egy perc alatt kivitelzte! Az apjával itt kamilláztunk! :lol:

A suttógót én is kölcsönkaptam sógornőmtől, de aztán nagyon gyorsan vissza is adtam neki. Nekem nem tetszett, mellébeszélés, haladsza, nem ad tanácsot. Bár sokáig nem jutottam el benne. Bár úgyanez a Picik és Kicsik. Inkább a fejlődési szakaszokat írja le. Nem olyan rosz, de...

Na üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Cumi, nem cumi, ez elég cumi!
Kép
Imike a múltkor megtalálta Peti cumiját, amit ő is használ néha, mármint inkább ő használta, de ugye ő már nem cumizik. Megkérdezte tőlem, hogy beveheti-e a szájába. Én egy kicsit hezitáltam, de megengedtem neki. Bekapta, aztán kiesett a szájából, már nem tud cumizni. Aztán ebéd közben, eszébe jutott, és azt mondta: tudod anya, azért néha hiányzik a cumikám, leginkább esténként. Majdnem megzabáltam, olyan komolyan mondta. Peti nem cumizik, mert amikot Imike szokott le a cumiról el kellett tenni, és azóta nem is adtuk oda neki. Mostanában Peti is elég sokszor próbál fütyülni, lóg a keze a szájábón, és elég nyálas is.

Jaaaaaa, majd elfelejtettem, Petike nagyot produkált, hasrafordult!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


vagyis használt!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


szió!

Olga
Akkor pislogtatok ezerrel Balázson mi? :mrgreen: hű de kemény!!! :mrgreen: de tulképpen igaza van..neki ahhoz volt kedve.. :shock: :mrgreen:

Ildi
Hogy tudsz 2 gyerkőccel a könyvtárba menni? Segít valaki? Vagy Imike leül játszani Petike meg alszik??? :roll:
......látom még azért csak van kis időd a másik topikba is írni.... :wink: :?: Pedig nem rég azt mondtátok Elinnel hg oda nem írtok többet???

BBJudit
Neked vizsgák mostanában?
Mikor mentek a dokibácsihoz?? Írj majd mi volt!!

PetriMilyen nagyszerű hg nálatok könnyen ment :wink: Ezt kívánom mindenkinek!!!
ÉÉÉÉÉÉSSSSSS a lányod már így beszél ennyi idősen?????? Nem sámli!!!!! :D

Szilbee
Hogy vagytok??

fanna3
 
 


Ildi!
Gratulálok Petikének a hasraforduláshoz!!!! Kép Lassan jön a gurulás is... ;) Kép

Anna!
Köszi jól vagyok / vagyunk... csak elvonási tüneteim vannak. Nincs mit csinálnom... vagyis biztos lenne, de nincs kedvem semmihez. Várom hogy végre 2 óra legyen és mehessek a postára aztán Leventéért a bölcsibe.
Úristen... mi lesz velem, ha már ott is uzsonnázik.
Bár gondolom, ha végre megérkezik Levente bútora, akkor jobban le tudom majd magamat kötni... mert ugye akkor már tudom hova pakolászni a babarucikat, így neki láthatok majd a mosásukhoz, meg válogatásukhoz...
szilbee
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ most kaptam a hírt, hogy vasárnap elhozhatjuk a bútort!!! :D Bár jobb lett volna a szombat... :roll: :x , de nem leszek telhetetlen... ez is valami!!! :)
szilbee
 
 


Milyen bútort? Ezt még nem mondtad..... :idea: Lesz Leventének új bútora? És milyen? Rakjál róla képet majd :wink:

fanna3
 
 


Sziasztok!
Fanna!
Pénteken megyünk a dokihoz. Akkor elmondja hogy mit, és hogyan, meg az időpontot is a műtétre!

Nekem mostanában nem lesznek vizsgáim, majd "rendes" vizsgaidőszakban, decemberben. Nagy adaggal a vizsgázóknak.

Szilbee!
milyen bútort? (ja, vagy Ti csináltattátok ugye, mintha valami derengene)én is most raktam össze a gyerekszobába egyet (gondolatban, aztán papírra véstem), BRW-s pop, ha valaki ismeri. Talán 1 hónap, de már alig várom én is!
Még az én ifjúsági bútorom volt nekik, de most egy igazi gyerek lesz!

Olga!
Vasárnap? meginterjúvoltad már Petit?
Valaki más esetleg? Hollókő szüreti mulatság: honlap:
www.holloko.hu

Ildi!
gartula a produkcióhoz!
Mi új szavakkal bővítettük szókincsünket, az ajajaajjjja, és ababababbbba. Valahogy így. ja és nagyon szeretünk ácsorogni, de persze csak segítséggel!

Petri!
Írhatnál gyakrabban is! Ha van időtök, eljöhettek nyugodtan! Dumcsizunk egy kicsit, a lányok meg had rumlizzanak! :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Judit! Idáig úgy néz ki megyünk! :D

Kicsit későn szólok, de én is most tudtam meg, hogy holnap (11-én, csütörtök) 15.45-tól Dudoló néven babás-mamás/szülős foglalkozás lesz a Jósika úti óvodában. Bejárat a bölcsi felől. Gondolom a tornateremben tartják. Mi biztos ott leszünk, bár babócának akkora szokott esni a délutáni alvása, bár ma is elmaradt... :cry: Ha valakit esetleg érdekel...

Na üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


sziasztok,


Szilbee! A bútorra nagyon kívácsiak vagyunk! Mai élmények a bölcsiből? Hallom, megvlt az első "beírás" is!
Péntek 10???

Olga, végül én sem láttam a Fókuszt, épp altattam, deén is kíváncsi lennék rá!
Köszi, hogy írtad ezt a Dúdolót, mi még kicsik vagyunk hozzá...
:roll:

BBj és Ildi! Gratula az új produkciókhoz!!! :P

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok :)

Dorka, sajna csak pár pálcikalábas képünk van, inkább a fejét fotóztuk az első 1-2 hétben :oops: Ide mán nem rakom fel, de az iwiw-en van fotó - ahol az apja tartja. Amúgy az a zokni már rég nem jó rá :lol:

Betti, jól el lehetsz havazva :shock: Nem irigyellek... azé gyere, amikor csak tucc :)

A Sutyorgó nekem is megvan - mind a hárem. Olvasom is néha, de a megvalósítás nem igen megy (monnyuk nem is nagyon voltam még rászorulva :roll: ). Pedig sztem nem ír hülyeségeket.
A Cumi vs. Ujjszopi állása nálam: most az ujjszopi vezet :) De csak elméletben, mert gyermekem még egyikre se kattant rája... ujjait gyűrögeti a szájába, de továbbra sem szopja... Ami nem is lenne baj, de ezzel a kézgyűréssel is csak felidegeli magát :? Szal nem bánnám, ha végre elkapná a ritmust...

Erika, sztem max. annyit tehetsz, hogy bekóstoltatod párszor Józsikával a cumit. Ha nagyon nem akarja, akkor nem kell erőltetni. Úgyis tudja, mi a jó neki :)
Vékonyabb hüvelykujj a szopi miatt?! Ha ez így működne, nem lennének kövér nők :lol:

Tyűha, Olga! Télleg, ti mán mingyán 1 egész évesek lesztek :shock:

Évi, eza a hajbabra naon aranyosas :lol:

Ildi, gratula Petikének! :lol:

Mi most öléggé nyűgik vagyunk :( Pár napja meg mintababa vót... Kezd kijönni az Ikrek-Skorpió keverék :lol:

Egy hülye kérdés (de inkább égjek, minthogy Bogyóm kínlódjon): az almát ugyi lehet nyersen adni a piciknek? Meghámoz, lereszel, bekanalaztat...

Még a napirendet akartam, de mennem kell, bealszik a drágám, oszt még fürödni kell előtte!

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


No a fiam végignyűglődte és hisztizte a délutánt.... :? :( :cry: :x

Mióta bölcsi van nem tud szépen lassan ébredni és így el van cseszve a délutánunk, pedig ilyenkor tudnánk együtt lenni... de ilyenkor még a sz@r is keserű neki... :roll:

Dóra!
Még nem tudom... Aznap fog szerintem kiderülni...
Nekem még mindig fáj a fülem, meg a torkom is... remélem addigra rendbe jövök... nem akarlak megfertőzni benneteket, ha nem muszáj. :(

Balwin!
Úgy a legjobb!! nyersen, reszelve. :) nyam-nyam

Bútor:
SK vagyon tervezve. Majd ha összeeszkábáltuk, akkor teszek róla képet. 8)

Bölcsi:
Minden jól ment. Háromkor ébredt, de akkor már az összes gyerek uzsonnázott! Hát van egy alvókája. :lol: Az se zavarta, hogy mellette visít néhány gyerek. Ez még jól fog jönni, mikor kistesó rázendít. :wink:

No menek dr. House-t nézni, már ha el nem alszom rajta, mint tegnap a melegítős párnán... Még jó hogy Ádám rámnézett, mert különben leégett volna a fejem. :? :oops:
szilbee
 
 


Judit!
Ez jó, nem lennének kövér nők! :lol: :lol: :lol: :lol:
Menek, oszt szólok az uramnak, hogy mától minden este körbenyalás a kritikus testrészeken, aztán majd beszámolok! Sose tudni, hátha...
(bocsika az ízléstelenségért, de muszáj voltam leütni a labdát)

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Druszám, hogy fokozzam az ízléstelenséget: a pasik kézzel-lábbal tiltakoznának az orális szex ellen :wink:

Szilbee, lassan gyógyul eza fülfájásod :? :(
Valszeg időbe telik majd, amíg Levente átáll a bölcsis életritmusra - akkor majd jók lesznek az ébredés utáni délutánok is :)
Akkor jó, nyers alma reszelve :) Valamelyik nap mán szeretném bepróbáltatni édeskémnél...

Én néztem a doktorhauszt...aszittem a múlt héten, hogy 2 részes epizód lesz, de még mindig nincs vége :?

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Hjaigen, a napirend. Az első 1-2 hétben mi is a 7 órás fürcsivel próbálkoztunk, működött is addig, amíg Annalucika jó sokat aludt. Aztán már későbbre kellett tolni, most úgy tűnik a fél9 - 9 körüli fürcsi jó időpont. Utána kaja, és már alszik is. Ritkán előfordul(hat) az is, hogy még 11 körül felébred, akkor még nyomok bele kajcsit. De ilyen már régen volt, és télleg ritkán. Ha fel is ébred, akkor hajnalban.
Jaigen, most éppen nem ébred fel sűrűn, az elmúlt 3 éjszakából kettőt pl. átaludt, egyet meg felesben - egyszer kelt :) De nem akarom elkiabálni :roll:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Na, mi is ugyanúgy, mint Juditék! 1/2 9 -9 között fürdés, kaja, aztán szunya, ébredés, ha van, hajnalban, kelés 8-1/2 10 között valahol.

Orális keksz? Aha. Na jól van, ne hergeljük a népet!Így éjnek évadján! :lol: :oops:

Én is néztem a dokit, csak aztán a férjem Szökést nézett, én meg babaszobáztam egyet! Most már tényleg beteg vagyok! Állandóan keresem a jobbnál jobb rucikat! Az elmúlt két hétben 5!!! pár cipőt vettem Grétinek, bár egy sem jó, még mind nagy, mint utóbb kiderült, így vennem kell egy 6.-t is! Ja, Misinek is vettem papucsot! :roll:
na megyek, lemosom a "turizás" okozta izgalmakat!
Jó éjt mindenkinek! :wink:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Judit, ú, a papucsra írtam valamit, de inkább kitöröltem, még ha viccnek is szántam, főleg azért, mert mondtad, hogy néha Misi is belenéz a fórumba. :oops: Amúgy én meg Mihály napon születtem, úgyhogy utólag is boldog névnapot neki!

Könyvtár: Fanna kérdezted, hogy szoktam könyvtárba járni. Apukám kijön értünk, és amíg én benn vagyok ő Imikét játszóterezteti-ez egy úgy szóhasználat - :lol: , anyukám meg Petit sétáltatja. Bár legutóbb Petike is jött velünk, és mindenkit levett a lábáról. Amúgy fanaticse könyvtárlátogatók vagyunk, a férjem is imádja, ő éveket tudna ott tölteni, és meg csemegézni szeretek, bár mostanában a hobbiaimra nincsen időm. :cry: Amúgy nagyon klassz a gyerek olvasóterem, mert vannak játékok is, Imike is szereti, de őt nem lehet sokáig lekötni ilyenekkel.

Na cső, megyek tanulni!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildi!
Szoktak ott két év körüli gyerekek is lenni? vagy egyáltalán bemehetnek?
Én már nagyon szeretném megmutatni Leventének a könyvtárat! :)

Jééé azt hittem, hogy már írtam ma reggel egyet... úristen... az agyamat rághatja valami!! :shock: :oops:

Balwin!
Mi csak az alma levét adtuk eleinte Leventének, mert a rostokat nehezebben emésztik meg még a kicsik.

Judit!
Téllleg... elmehetnék így üres óráimban turizni!!! én is!! csak egyedül nem az igazi... :?
szilbee
 
 


Ja vettem ma reggel vízfestéket, ecsetet, meg gyurmát... délután majd kipróbáljuk Leventével (a konyhában!!!! ott van lemosható terítő is!!! :wink:)... hátha nem lesz olyan nyűgi, ha új ingerek / élmények érik.
szilbee
 
 


Sziasztok!


Köszönöm az érdeklősdést nagyon arik vagytok!!!

Olga az a Zagyva cukrászda az merre van?


Most is azért van időm mert ma ugy gondoltam nem megyek suliba mert más is szokott otthon marandi akko én miért ne.

Elvittem Bettikét az oviba olyan ügyes volt sírni se sírt semmi ő reggelizet én meg beszélgettem a dadával mert ugye hogy ritkán tudok menni érte meg vinni még ritkábban aztán most pletyiztunk egy kicsit. Mondta hogy Bettikével nincs semmi baj kezdi egyre közelebb engedni magához őket mármint a dadát meg az ovónőt. Szóval alakulunk.

Akkor nekem már csak a jövőhéten van suli utánna gyakszi. Végülis a belgyógyászat gyakszivel kezdünk, utánna meg vegyesen de szilbbe sajna nem leszek szülőszobás majd csaak december elejétől:-( De gyerekágyon leszek.:-)

Hát nem is tudom mit írjak jövőhéten lesz két vizsgám utánna a többi meg januárban nagyszerű:-( már úgy várom......

Nem is tudom mit írjak még.
Jah írtam már hogy mióta oviba jár Bettike éjjelre se használunk pelust? Max 3-4 szer volt hogy be pisilit de nem ugy hogy úszott az ágy hanem csak a pizsije lett picit pisis. De ez is még az elején volt. Szóval nagyon ügyi:-)

Viszont a cici az még mindig megy. nem is tudom hogy mit kellene csinálni hogy végre abbahagyja de azért persze ugy hogy viszonylag finoman. Mert beszélni a kis fejével nem tudok mert az őt nem érdekli mást meg nem tudok......szóval majd az idő.


Nah de most megyek Szilbee amugy szerintem a gyurmázás meg a festék az egy tuti dolog Betti is nagyon szereti csak a falra vigyáz, nem azért mert hogy oda fest az is megeshet csak hogy lecsapja meg egyebek.( mert pl nálunk ilyen is volt!)

Nah megyek mert ugy látom kész a reggeli virslikém:-)

szép napot puszika

Kép
kbernadett
 
 


betti!
Az én egyik ismim is nagyon sokáig szoptatott, amikoris megunta a dologt, és bekente a mellét, valami keserű valamivel, de természetesen ami a gyereknek nem árt, és akkor megbeszélték, hogy megromlott a tejcsi.

Szilbee!
Hajrá a turizáshoz, meg a kreatívkodáshoz is. Nem tudom, tudod-e, hogy van olyan kifestő könyv, amihez csak víz kell, és úgy jönnek elő a színek. Én Grétinek, ha nem vagyok ott vele, azt veszem elő, mert azzal nem lesz olyan semmi, max vizes. Jó dolog.

Kérdés:
tudjátok, mi mindig oltatunk, ha kell, ah nem. Na szóval influenza elen valaki adat be szurit, vagy adatna, ha annyi helyre járna, mint mi?

Még egy :
Van valami fajin mozgás-koordinációs, akár tánc, akár balett, valami ilyesmi Szolnokon, amiről hallottátok, hogy jó? Grétinek kellene, olyan jó a ritmusérzéke, meg imád táncolni, énekelni, esetleg zeneiskolába zeneovi?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?