Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Amandi: ezt Te írtad:

csőrös pohár:Nekünk aventes van, mert a cumisüvegeink is azok. A csőrös részét nem használja Márk, ő cumi párti. Viszont amikor a cumit tettem bele a csőrös foglalatba, az bizony folyt nekem is. Próbáljátok ki, hogy a csőrt beleteszitek a rendes cumi tekerős részbe, mert az viszont nem folyik még a csőrös poháron sem. A csőrös részt meg úgy lehet kimosni, hogy az alja gumit le kell szedni. Nekem is eltartott egy ideig, míg rájöttem.

--o--

Ezt ne haragudj, de ha tudod fejtsd már ki nekem részletesen. :oops:
Mit csináljak mivel?
Mondjuk nekem az Avent csőrével az a baj, hogy nagyon lassan jön belőle. Vagy akkor nem is kell bele szelep, ha ráteszem még a cumit is? VAgy nem értem. :shock:
Világosíts már fel :idea:

Gabi!
Köszi az infót és a képet. Legalább tudom, hogy egyszerre kell fényképeznem Őket. Na, majd holnap. Ha a Nonó engedi. Mert ő rajta múlik az egész, a Zorán hiába próbálja az ölébe venni, vagy akármi, ha a Nonó nem akarja a fotót, akkor annak fuccs. :(

Más:
Na, megvolt az első balesetünk a tescós pelussal. Ráadásul a legelsővel. A pisi a Nonó lába szárán keresztül a cipőjén landolt. Mindez persze az udvaron. Szóval lehet, hogy tényleg nagyobbat kell vennem, vagy túl sok volt már benne a cuccos?
56 db van benne, most egy hiányzik, hát nem tudom, elég nehézkes lesz így elhasználni, hogy folyton azt lesem, hogy folyik-e. Főleg, ha utcán vagyunk, nehogy felfázzon. Most napközben azt adom rá, alvásnál meg a Liberót. Azt egyébként imádom. Tudom, hogy drága, de nekem bevált és azonkívül semmi más. A Pampers meg egyszerűen nekem ...

Megint más:
Képzeljétek tök fini bébiételt vettem, igaz nem volt olcsó. Nestlé, Nagymamai receptje alapján, vagy valami ilyesmi a címe. 250 g-os és Noémi egyszerre ette meg, de még az illata is valami fini. Meg is kóstoltam, nagyon fini.

Tényleg Lányok!!! Mindenki!!!
Írjatok már valamit Andiékról, ha tudtok. Akár egy sort is.
Egyre jobban beleélem magam a helyzetükbe és egyre jobban aggaszt is, hogy ez akár velünk is megtörténhet és még mennyi minden.
Olyan kedves volt hozzám, mikor csatlakoztam ide (jelzem mindenki és ennek nagyon örülök, annak meg kifejezetten, hogy szinte mindenre kapok reagálást.) és így még jobban izgulok értük.

Na, és még egy körkérdés, ha még nem unjátok, hisz ezekkel vagyok teli:
Akinek kislánya van és a hajacskája dúsabb, hosszabb. Naponta mostok hajat? Hajmosás után esetleg valamiféle pici balzsamot tesztek, vagy csak úgy szimpla hajmosás. Annyi gondom van Noémi hajával, mert hátul három forgója van és úgy elforog a haja, hogy szinte kopasz foltok vannak neki. Nem kopasz Ő, csak a haja elkanyarodik a helyéről.
Szerintem ha hosszabb lesz, akkor talán lehúzza a súlya. Vagy legalábbis remélem.
Valami ötlet? Mármint hogy a forgókat helyre állítsam.
Ráadásul a legjobb bnőm fodrász és ő sem tud különösebbet mondani rá, csak hogy türelem.

Na, még lehet, hogy jövök, nézem a Nagy fogyást, meg nem tudom mi lesz a Szül. Feleségekkel, mert azt is szoktam nézni. Közben pedig netezek.

Pápá![/b][/i]

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok,

írtam sms-t Andinak du. és kérdeztem, hogy jobban van-e már Dani és hazaengedték-e őket.
Még kórházban vannak, mert holnap lesz egy vérvétel. A gombamérgezést megúszták, de úgy néz ki, hogy vashiányos Dani :( .

------------

Marci ma du. miután felébredt olyan volt, mint akit felhúztak, de jó értelemben. Egy csomót sétált egyedül a lakásban :) :) :) !!!
HURRÁÁÁÁÁÁ :lol: :lol: :P :P :D :D :) :D :D :lol: :lol: :P !!!

Eni
marcy
 
 


Halihó!

Ex! Hót mindegy, milyen joghurtot veszel, erre mondjuk nekem a danon könnyű és finom a legjobb.

Andyékról tényleg jöhetne valami infó, mert már tegnap bementek a kórházba...

Amandi azt a cumi-csőrös keverék párost kipróbálom!

Jó éjt mindenkinek!

Holnap drukkoljatok, reggel Mesivel vérvétel, délután Lackóval bőrgyógyász...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Jaj, ez azért a legkevesebb! Vashiány nem vészes! Drukk a gyors hazamenethez! jó éjt

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Viera!Remélem már jobban vagytok, elmúlt a viszketés. Gyógymanók mennek. Zorán nem kapta el?

Függöny:azt hiszem organza, bár nem értek hozzá . Oszonyú gyűrött lezs még vizesen is, nem rúgja ki magát. Még vizesen vasalom 2-es hőfokon, de olyan nagy, hogy mire a végére érek összegyűrődik. Így az éjjel még feltéve is vasaltam, apa alátartott egy párnát és úgy függőlegesen adtam még a ráncoknak. Mindenképpen mosd ki szerintem azúj függönyt, ki tudja hány és milyen kézen ment keresztül az üzletben meg a szállitás során, hol, milyen körülmények között raktározták stb.
Oriandy! Mindig lenyűgöz ez a gyerek! Csuda szüleid vannak, szerencsés vagy. Édes a videóóó!!!És ahogy viera is írja nagyon tanulékony. Én hónapok ótaa nem haladok a kutya, kacsa hangokkal sem.Igy az ég világon semmit sem mond.Csak babanyelven-én azonban tanulok Beniül: jinó=banán adó= kérem, add ide

Csőrös: Nekem avent van, bevált. A peremnél sem folyik!!!Nem repedt meg a tétek? Ha rázza csak akkor cseppen ki a szeleő lukon egy csepp.
De az ikeás békásból iszik a legjobban, abban nincs zárószelep. Szivószálasból si iszik, meg a Blanka sportkupakos sulis kulacsából is. No meg persze pohárból.
De miért adsz teát?A legjobb szomjoltó a víz, nekünk sincs soha itthon sem semmi más, még nem is láttak a gyerkők üditőt-vagyis Blani már igen-hála az ovinak. A gyógyteát is natúr isszák.
Beni még soha életében nem ivott mást vizen kívül. Blanka is csak ártézi vizet iszik, és olyan cukker amikor kiboritja mindig felkiállt:”jajj de jó anya, hogy nem szoktattál rá a lónyálra, most ragadna minden, így meg csak megszárad.”

Reni!ide is tedd fel kérlek a gesztenyyéskekszes süti receptjét!!!!

Meteor! Sóval és ecettel, meg fogpiszkálóval tök jól ki tudom mosni a csőrös csőrét.
A só meg az ecet egyébként a legmakacsabb foltokat is kihozza, pl a fél éves teaszineződést a porcelánból.

Ez a suli, most még csak viszi a pizt, de ügyes vagy, és nemsokára majd hozza is-mármint a tudásod alkalmazása!!!!!


Úr Isten,Danika!!!!!!Egy pillanat alatt megvan a baj, én is parázok, hogy a hangyacsapdát nylaogatja, pont a napokban gondoltam rá, mit csinálnék. Húú, de ez a gyomormosás!!!az a bazi nagy csőőőő!!!!andy, még jó, hogy ismered a heyzetet, bár saját babóval kikészitő!!Remélem már jobban vagytok, irj mi volt. Na, Dani ezek után 100 szor is megkérdezi majd mit ehet meg!nem?

Kitartás!!!!!!!Gyógymanók!!!!!Felejtés!!!!!Öröm!!!!!


Kimike! Kevesebb ruhát és több öblitőt tégy bele, nem gyűri majd!!!!Én se vasalok.Csak amit nagyon muszáj.

Ex! Hol szedfett össze kullancsot? Ügyi vagy hogy észrevetted!!!!!Nem ijedt meg?


Na, nem tudok zovább plvasni, vészhelyzet van...a fotók édesek!!!Örülök, hogy Dani megúszta a gyomormérgezést. Nem semmi, hogy zajlik az élet!!!!

Megyek, mer a csak végre lelőtte a szenyákat!!!!!Csak nehogy terhes legyen attól a marhától-az lenne igazán a vészhelyzet!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Hali.

Én is küldtem be egy képet az nlc-re. :)

Viera, érdekes, nekem tényleg nem volt ilyen bajom a Tescossal, de lányoknál lehet más a szitu.
A Nestlések tényleg finik csak marha drágák. :o

Marcy, nagyon ügyes a fiad. Köszi az infot Andyékról.

Gab, akkor OK, akkor valami homogén szerkezetűt veszek. :)

Bénianyu, van olyan baba, akinek a tea a legjobb. Peti is azt kapott kicsinek, mert hasfájós volt, így köményteát ivott pici cukorral. Viszont instant teát nem adnék neki, az valami nagyon rossz...kóstoltam. :? Egyébként Peti is csak vizet iszik, a gyümölcslé neki sem ízlik.
Kullancs valszeg a temetőben ment rá, anyukám kivitte vasárnap délelőtt, mert a féjrem mondta neki, hogy vigye el. :o És a drága a sír mellett leült a földre, és túrta az avart, szerintem abban volt. A szégyen az, hogy nem én vettem észre, hanem ebéd után anyósom játszadozott vele, és neki tűnt fel a dudor, és akkor néztem meg én is, és láttam, hogy kullancs. A kiszedés egyáltalán nem viselte meg, csak nézett bambán. :D

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Benianyu!

Az avent nekünk azért nem jött be, mert lassan jön a folyadék.
Tea:
Próbálkozom mindennap a vízzel, de kiköpi, öklendezik tőle. Hogy szoktassam rá?

Szóval a függönnyel lesz gondom, de hát aki szépet akar....

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, megpróbálom elmagyarázni.

Szóval van maga az itató test, van az a rész, amit rácsavarsz, ebből kiszedhető a különböző puhaságú csőr. Na, a csőr is kettészedhető, az aljáról le lehet szedni a gumi lapocskát, ami igazából a szelep. Ha ezt leszeded, akkor a csőr egy kisebb cumimosó kefével tisztítható. Mi ugye ezt a csőr részt nem használjuk. Amikor kipróbáltam, hogy a rendes cumit tettem bele a varázsitató színes tekerő részébe, na akkor az egész gyerek elázott. Én úgy szoktam használni, hogy a hagyományos aventes cumisüveg fehér tekerőjébe teszem a cumit, és azt csavarom a varázsitató bödönére. Ez így nagyon korrektül zár, soha nem folyt még ki. Igaz, még nem próbáltam, de szerintem ebbe a fehér tekerőkébe a csőr rész is belemegy a cumi helyett. Így nem lesz olyan dizájnos az egész, viszont nem folyik.
Nem tudom, hogy melyik rész nem volt világos elsőre, de remélem így már jobban elmondtam. :)

amandi
 
 


Tandika!
Gyógyszert próbáltad már a Nurofen adagolójával adni? nekünk az mindig bejön. Köptetőből mindig a málnás Rinathiolt íratom, azt peidg belekeverem egy icipici teába, amennyit éppen megiszik. Úgy az lecsúszik.
Vagy amikor már nagyon éhes, akkor az első kanál kajcsi előtt adom be a gyógyit és talán akkor nagyra nyitott szájjal hoppp bekapja. Ez is mindig bejön nekünk.
Bár szerencsére Noi minden gyógyszert megeszik.

Erika

Kép
viera
 
 


Amandi!

Hát az nem világos, hogy akkor a csőrt, meg a cumit össze kell dugni? :lol: :oops:
De holnap tutira kipróbálom.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, az aventes csőr részből is van különböző luknagyságú, amúgy tényleg jobban kell szívni a szelep miatt, mint a sima cumit.

Függönyre van még egy ötletem: Szoktak az aljukba pici ólomdarabkákat varrni, így nem szállnak annyira, viszont szépen fognak állni. Ez a pici plussz súly is segíthet hogy egy kicsit simább legyen. Így belegondolva, az organza tényleg nem a legjobb anyag, nekünk méregdrága olyan függönyanyagú (nem a csipkés fajta) függönyünk van, és valószínüleg ez szálkezelve van, azért nem kell vasalni.

amandi
 
 


Most ugyanarról a csőrről beszélünk?
A miénk fehér és három pici luk van rajta.
Nem a varázsitatós, hanem amit a cumisüvegre kell tenni.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, a cumisüveg fehér tekerőjébe tedd bele a csőrt :)
Így tekerd rá a színes üvegre.

Vízre szoktatás: volt már itt téma többször is, mindig hígabb-és hígabb italt adj neki, egyre kevesebb legyen benne a tea és több a víz/gyümilé, és akkor hozzászokik a vízhez.

A forgókkal tényleg nem lehet mit kezdeni, sajnos van olyan, akinek szerencsétlenül állnak, esetleg később valami frizurával lehet ellensúlyozni.

amandi
 
 


És az folyik a cumisüvegre tekerve?

amandi
 
 


Szerintem az a fehér az aventes belépő csőre, varászitatóban van nagyobb lukú. Külön is kaphatóak egyébként.

amandi
 
 


Na, nekünk nincs színes üvegünk, csak a sima Avent cumisüveg, azzal a fehér kemény lapos csőrrel.

De azért kipróbálom.

Ja, a függönyben lesz súly, a jelenlegiben is van, de semmit sem ér.

Puszi.
Megyek aludni.
Jó éjt!!

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok,

Elégé idegesítő fordítást vállaltam ma estére, közben felkelt Kevin százszor kellett visszamennem, nem tejesen mélyen aludt. Ennek ellenére most egyáltalán nem vagyok álmos, most írogatok picit.

Marcy: A hisztíről nálunk is ugyanaz a helyzet. Most mindenhova muszáj vinnem a kengurut. Mostanában nem nagyon szereti bevásárlókocsiban sem ülni, ha leteszem, akkor szalad ahova ő akar, én viszont nem. És jön a hiszti. Majdnem akartam eladni a kengurut, de úgy néz ki, hogy még hasznos lesz. :?

Prenata: Drukkolok a fogyidért. Nekem is kéne, még 5 kiló, Japánban kényeztetve 3 kilót szedtem. Neked mennyi kiló kéne? Nem versenyezzünk? 8)

Viera: A pelusért sajnálom. Nem akarsz tesztelni japán pelust? Itt van néhány darab. Én szívesen postán küldöm neked. :)

Exdeus: Lehet igazad van, hogy jobban jártam. Annak a fickónak olyan erős parfüm szaga is volt. Utána kellet jót szellőztetni így is. :evil: Én nem nagyon bírom a parfüm illatát, régen egyetemistakorban kipróbáltam és buszon rossz lettem saját illatom miatt.

Puszi Mindenkinek!
Vendég
 


Napsugaras jó reggelt Mindenkinek!!

Amandi!
Értem már! Este túl későn írkáltunk, nem tudtam felfogni ezt az Aventes dolgot. Na szóval lényeg az, hogy most akkor meg vennem kellene plusz egy varázsitatót? Háááááááááát.....
Már nem férek el ezektől a cuccoktól. Még egy kicsit gondolkozok, aztán lehet, hogy veszek még egy ilyen szivornyás kulacsot, mint amit a képre raktam, mert abból rengeteget megiszik, és hátha az új nem fog a tető rátekeredésénél folyni. Ha igen, feladom. :x


Kmammy!
Nagyon aranyos vagy, és tényleg kipróbálnék egy-két ilyen pelust, de utána meg csak azon sajnálkoznék, hogy nálunk ilyen miért nincs :cry: .

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok,

Jó reggelt Mindenkinek!

Viera: Igazad van. Én nem akartam nagyképű lenni, csak ugye nekem néha olyan rossz érzésem van, sok japánost mesélek nektek és végül nem igazán tudok osztani azokat a dogokat. Ne haragudj, ilyen vagyok.

Lányok: Ha valaki szeretné tesztelni a japán pelust, jelentkezz! ( komolyan) Csak egy feltétel: a babának súlya 11-kiló alatt .

Oriandy: Ma is küldöm külön Nektek sok puszit!

Szép napot Mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Pár napra eltűntem, szerencsére nem volt semmi gond. Hétvégén elutaztunk egy kicsit pihizni, már amennyire lehet egy gyerkőc mellett.
Hétfőn én szégyentelen nőszemély elmentem kozmetikushoz egy kisa szőrtelenítésre ááááááááá és arctisztításra. Már rám fért .
Tegnap egész nap vasaltam, kisebb megszakításokkal, ebédfőzés, altatás, séta stb.
Estére mindig olyan fáradt voltam, hogy elaludtam nem tudtam benézni hozzátok.
Még nem olvastam vissz, de annyit láttam, hogy Andyékkal történt valami és kórházba vannak/voltak.
Sok-sok gyógypuszi Daninak és ha van még beteg babóca nekik is.
Jövök még, csak egy életjelet akartam adni magunkról.
száva26
 
 


Jó reggelt mindenkinek,

Ex,
már múltkor akartam írni neked, hogy sajnos még én is találkozom időről időre kullanccsal. Nálunk a kutyában szokott előfordulni és hiába a kullancsriasztó, akkor is belemegy. Szóval én már profi vagyok a kiszedésben...bár mondjuk a gyereket tuti én is vinném azonnal az ügyeletre. Múltkor jól meg is ijedtem, mert együtt hancúroztak és egyszer csak látom, hogy ott van valami fekete a kutya nyakán. Gyorsan lefektetem és persze a kis dög volt, valszeg a reggeli sétánál ugrott rá, de még nem fúrta be magát, így leszedtem és kinyirtam, de basszus akár a gyerekre is átmászhatott volna.
Pedig a kutyát naponta átnézem.

Oriandy,
gyógyulást, remélem hamarosan jobban lesztek.

Panni is ma extra nyűgös, nem tudom mi van vele. Néha viszont olyan cukker, látja, hogy írok, ölmben a laptop és megáll a térdemnél egyszer az egyik, másszor a másik oldalon kukucsol ki:))

Benianyu,
köszi az ecetes tippet, beáztatom akkor! Almafoltot is kiszed? Nekem az a folt ami bazira nem akar kijönni Panni cuccaiból

Lányok, most irigykedni fogtok, de nekem azért üvölt Pancsi, hogy adjak még többet a köhögés elleni szirupból:) Meg a Nurofent is imádja:))

Most viszont mennem kell mert nyűűűűűgi van:(

meteor
 
 


Hát Lányok nem tudom mi van a gyerekemmel, de beraktam a kiságyába és elaludt! Máskor 12 előtt sose szokott, erre tegnap is, amikor anyu volt vele bekéretzkedett a kiságyba fél 12kor és akudt 3ig (akkor is én ébresztettem már fel).

meteor
 
 


Hali!

Kmammy:
Ne beszélj már hülyeségeket, nem vagy nagyképű. Sőt igazán segítőkész és tényleg kipróbálnám a pelusokat, ha lehet. Bár Noémi 11 kg felett van.

Száva:
Hát igen, ráfér az emberre egy kis pihi. De azután behozni a házimunkát... :lol:

Én is most voltam kozminál, teljes gyanta, gondoltam majd ezután elmegye nőgyogyihoz is. De úgy utálok oda menni, lassam meg megint kinőnek a szőrök. :lol:

Meteor:
Noémi is imádja a Nurofent és a Zorán is. Bármilyen gyógyszert beszednek. Mondjuk a Klacid kissé nehéz eset már nekik is.

Kullancs:
Amikor a Zorán három éves volt, akkor itthon az udvaron találtam egy kullancsot a fejében. Azt hallottam, hogy jó zsíros kenőccsel be kell kenni, és utána kijön.
Hát nem jött ki.
Szóltam a dokinak, azt mondta, hogy rosszul csináltam, mert a zsíros kenőcstől a kullancs elkezd fuldokolni, meg küzdeni és a gyomortartalmát fél óránként (ha jól emlékszem) üríti. Ez az ami mérgező. Azt mondta, hogy ha erős idegzetű vagyok, vegyek a kezembe egy szemöldökcsipeszt és csípjem ki. Ne figyeljem most azt, hogy az én gyerekem, hanem akár a fejbőr is szakadhat, csak a kullancs maradéktalanul jöjjön ki.
Azt mondta, hogy egyébként a rendelőben is ugyanezt tették volna.
Azóta be van oltva.
Noémi is be lesz, de csak egy éves kor után oltanak, most már esedékes.

Egyébként tiszta hülyeség, hogy az ember (legalábbis mi) beoltja a gyerekét mindenféle ellen, magunkat persze nem. Mi van, ha velünk történik valami? A gyerekek magukra maradnak? (Na jó, erre ne is gondoljunk!!!)

Erika

Kép
viera
 
 


Áll a fiam!!!!!

Nem hiszem el! Pedig már a gyógytornász is azt mondta, hogy nem hiszi hogy tud valamit kezdeni a kifelénkacska lábával, majd ha értelmes lesz meg kell neki tanitani, hogy egyenesen rakja. erre 3 kezelés után elengedett kézzel, ééés előre néző lábfejekkel áll a fiam!!!!Nem hiszem el!!!!!Igaz, még csak 1-2 másodpercig, de a kezelésen már csak az álla alatt fogta a csaj és lépegetett, pedig a múlt héten még csak kifelé forditott lábfejjel húzta a lábát mint egy kis fogyi. Háát csajok, kezdek bizakodni!!!!!KLesz ebből még menés 1-2 hónapon belül!!!!!Fúúú, de jó, képzeljétek milyen béndzsa lenne, ha teljesen "cseplinben"szaladna. Totál vállhoz tartanak a lábfejei, mint egy balettos, totál vizszintesen kifelé, nem csak ferdén egy kicsit. béndzsa. De van remééény!!!!!

Bocs, hogy ömlengek, de úgy, de úgy örülök!!!!!!

Meteor! só és ecet, műanyagokhoz, pogaharkhoz, edényekhez. Ruhákhoz most rendeltem amway sprayt meg mosóport-kihozta. ecetet ruhára nem próbáltam, de nagyanyáink hazsnálták, meg a szódabikarbónát is. Vanis szappan?

Nekem ez az amway most azért jött be, mert nem kell dörzsölgetni, befújom, bedobom a kosárba, és amikor sorra kerül kimosom. a vanissal azonnal mosni kell, az meg nekem macerás. Igy befújva akár 2 napig is ott van, a szer elvégezte a dógát, a gépben meg kijön. Rengeteg pénzt elköltöttem mosósporra, igy ebből csak 30 mg kell, 3-4 hónapi is elég. a foltokkal meg nem kell bajlódnom.

Oriandy, mi van már?Hazaengedtek? Danit nagyon mevislete!Az a bazi nagy cső, meg azt lenyelni-áááááá. Hős!!!!!Pusziljuk!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya!

Hát ez nem ömlengés, hanem örömujjongás!!!!!!!!!!
Éljen-éljen, hurrrrrrrááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyébként megjegyzem:
A Zoránnál annó kimaradt a mászás. Én nem is tudtam, hogy ennek hátránya lehet. Most van itt egy kis Zoránom (nagy) és semmi hátránya nincs.

A mostani babáknál pedig, akik nem másznak, azonnal gyógytornára küldik őket.

Van egy ismerősöm, amikor a kisfia egyéves volt, csak úgy tudott járni, ha fogták a kezét. De szinte csak az ujja hegyénél fogva vezették. Ha elengedték, félt és nem ment tovább. Őt is gyógytornára küldték. Tényleg nem értem ezt.

De lényeg a lényeg innen aztán nincs megállás!!!

Erika

Kép
viera
 
 


Helló!

Csak sietősen írok, Noi már 2. alvását rendezi, és ez most rövid lesz gondolom. Tök orrfolyós, foga miatt, vagy csak megfázott??? Én se tóm, de szívom az orrát, persze üvölt. képzeljétek Máténak hétfőn volt az első foci "edzése"! Oviba csinálják, így tök jó, mert csak annyi, hogy később kell menni aznap érte. Tök lelkendezett, bár az apja mindig attól fél, hogy focista lesz. :shock: Kissé parás, nem igazán focirajongó...

Andy_nak sok energiát!!!! A vashiányra csak valami étrendi tanács lesz, nem? Mert ők még nem vitaminozhatnak. Vagy csak én gondolom így?

Kullancs: Noiba is volt nyáron, és szemöldökcsipesszel simán kijött. Igaz szerintem alig egy órája lehetett benne. Azért ijesztő volt, mert én még sosem láttam. Máté már be van oltva, majd nemsokára Noi is.

Kérdés: Ki oltatja be bárányhimlő ellen? Tóm, hogy már beszéltük, de én most filózok ezen...Mátét nem oltattam be, így együtt kéne, mert a fiam hazahoza...

Hiszti: Én is úgy sétálok a lánykámmal, hogy akkor veszem ki ha már nagyjából irányban vagyunk. Persze így se arra jön, és simán gyalogol a kutyakakis fűbe. Szegény nem nagyon érti, mért nem lehet ott menni, ha fű...Szóval felkapom, aztán újra kezdjük. meg nem tóm nektek nem akar mindig lépcsőzni? Noi minden háznál végig akar menni.

Benianya: Nagy gratula! Biztos édi, ahogy megáll. Majd ha le tód fotózni tedd fel.

Marcy: szopival, hogy álltok? Nálunk reggeli, esti megy még, de este már inkább József Attila altatós könyve a nyerőbb. :oops:

KépKép
KépKép
colett77
 
 


HELP!!!!

Miért nem sikerül új vonalzót szerkesztenem?
Hogy kell törölni a jelenlegit?
Pedig mindent úgy csinálok ahogy kell. :cry: :cry: :cry:

Erika

Kép
viera
 
 


Benianya!

Óriási gratulaaaa!!! :lol:

Colett!

Misi is non-stop lépcsőzik, ha teheti!
Bárányhimlő oltást mi nem szeretnénk, inkább kapja el, legyen attól védett.
Ismerősöm, aki oltva volt, a bárányhimlő vírusától (azt hiszem, vírus, de nem vagyok biztos benne :oops: ) övsömört kapott. Mivel bárányhimlőt nem tudott kapni. Az övsömör sokkal gázabb szerintem... Persze ez nem törvényszerű, meg biztosan a természetes védettséget szerzőknél is bejátszhat.

Muszáj tovább dolgoznom, pedig éjjel fél ötkor felébredtem, és nem tudtam visszaaludni, tiszta kómás vagyok most már :cry:

Kata

Kép
wkata
 
 


Csak egy sor bárányhimlőről:
Mi anno Zoránt sem oltattuk, doki nem is javasolta, három évesen magától kapta el az oviban. Nagyon jól viselte, egyet sem kapart el, sőt azt mondta, hogy neki nem is viszket.

Noémit sem fogom beoltatni.

Van egy kislány az oviban, 6 éves, Ő még nem volt bárányhimlós, neki már az anyukája gondolkozik, hogy beoltatja. Lehet, hogy így már én is elmerengenék rajta.



MEGINT KIFOLYT A PISI!!!!!!

Erika

Kép
viera
 
 


Köszi l
ányok, Beni nevében is.

colett! Beni igy is folyton lépcsőzik, hogy csak mászni tud-mi lesz később? Ordit ha nem hagyon, hogy felmásszon a 4.re négykézláb. Miközben mögötte parázok, a nagy szatyrokkal mikor borul meg. Valamelyik nap is a grabancánál fogva kaptam el, elejtve minden szatyrot, mert mig beraktam a zárba a kulcsot, egy pillanat alatt gurult le a lépcsőn hanyatt. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÉpphogy elkaptam, pedig a lépcsőtől 2 lépésre(ennyire van sajna az ajtónk) volt a lábamnál. villámbébi, majd frászt kaptam.

Máté hajrá, kergesd azt a labdát!!!

Bárányhimlőt én beadatom.
Kullancs elleni az mi? Én az agyhártyát most adattam. Az az?

Viera!szerintem biztonságosabb, ha inkább elküldik a nem mászókat gyógytornára és nem lesz következmnénye, mintha senkit sem küldenek és diszlexiás lesz. Nálunk pont az a baj, hogy csak a speckó anyák tudják :el kell vinni, mert amúgy nem tanácsolja sem a védőnő, sem a doki-tehát ha speckó vagy-(jelenti ez, hogy már van vmi ami miatt tájékozódzs, vagy szakmabeli vagy, vagy érdekel a dolog és sokat olvastál róla, vagy van a környezetedben ilyen stb)-akkor elvised magad.
Nem lesz minden mászást kihagyó gyerek disz, de jobb ha fejlezstik, mert annak oka van, ha nem mászik. az egy tégla a házban, márpedg a ház akkor stabil 100 százalékosan ha minden tégla a helyén van, mert egymásra épülnek.
Pesrez hallunk olyat, hogy ez sem mászott, az sem mászott és felnőtt- de azt sosem halljuk, hogy milyen jó képességű, kitűnő tanuló volt. Nekünk azt mondta a dévényes, ember lesz, csak majd kicsit ügyetlenke, lassúbb, nem 5-ös, hanem keservvel csak 3-as stb. Ami nem baj, mert attól még lehet boldog ember, de ha tehetönk érte, akkor megéri. És nem az ötösért, hanem pl hogy ne érezze kirekesztettnek magát, ha nem tud fogózni, mert lassú, ha nem olyan jó a ozgáskoordinációjaés nem vezsik be a focicsapatba a srácok, ha nem tud figyelni az órán stb. Naa, érted miért küldenek ma már minden nem mászót gyógytornára. bár küldenének, mert szerintem meg épphogy nem küldenek eleget, csak ha az anya magától viszi.
De azt tuti, hogy ha iksolában bármi gond van a gyerekkel, a nevelési tanácsadóban is azonnal azt kérdezik mászott-e a gyerek, sorban csinálta-e a mozgásformákat, kaimaradt-e valami, voltak-e később magatartás, figyelem, vagy beilleszkedési, számolási, zavarai, mikor tanult meg úszni, bicajozni-szóval ezek szerint ezek a dolgok valóban összefüggnek. De nem kell tragikusan felfogni, aki kaarja fejleszti, aki nem meg nem.

Fotó:még olyan rövid ideig áll csak, hogy addig be sem tudom kapcsolni a gépet. Pedig 2 órán át vadásztam a pillanatot-gondolhatjátok!

benianya
ákosbenianya
 
 


BEnianyu!

Sietek, csak gyorsan reagálok:
Hihetetlen, amit itt leírtál a nem mászó gyerkőkről. A Zorán egyébként dettó ilyen. Teljesen egészséges, de futni nem szeret, elfárad, fogócsázni, stb nem szeret.

DE ÉN NEM TUDTAM, HOGY AZ BAJ, HOGY NEM MÁSZIK. Kb. 6 éve még erről sehol nem volt szó (mármint a doki, sem a védőnő nem mondta, hogy eset3leg baj lesz.)

Viszont rengeteget bicajozik és úszik. Tény, hogy fáradékony.

Erika

Kép
viera
 
 


Csajok!

Lányos anyukák: hajügyben írjatok már valamit légyszi. Tehát szimpla hajmosás, és mindennap, vagy még valami extra is rá, balzsam, ilyesmi?

Más:
Ti adtok a babóknak valami tablit a fogacskákra? Régen volt divat a Dentocar. Most nekem a Zymafluort ajánlották, adom is neki minden nap.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok,

Benianya: Ákosnak nagy gratula, nagyon ügyi :) . Tudom, hogy nálatok ez mekkora lépés :P !!

Kmammy: szerintem nagyon jó dolog, hogy megosztod velünk, hogy milyen szuper dolgok vannak Japánban és hogy mennyivel elöbbre vannak mint mi (ez nem szuper, de ez van... :( ) . Én mindig lelkesen olvasom és nézem a képeket, amiket felraksz. Sőőőőt, a férjem mindig kérdezi, hogy "na mit írt Kmammy???" és ő is nézegeti a képeket.
Mondjuk írtam korábban, hogy ő nagy Japán rajongó :P :P :P !

Colett: képzeld, éppen hogy olvastam az írásodat azon gondolkodtam, hogy most, hogy elkezdett járni Marci talán egyszerűbb lesz a leszokás, mert most annyira el van foglalva, hogy sokkal kevésbé érdekli.
Hajnalban szopizunk még egyszer és reggel, amikor a mi ágyunkba áthozzuk és ott durmizik még egy kicsit. A nappali elalvás is nálunk sajna szopival működik.
Este most az a menet, hogy addig nem engedi a cumisüveget a tápival a szájába rakni, amíg néhányat nem szívhat a ciciből :roll: :P , de utána semmi gond.
Olyan édes, amikor végez várja, hogy apuja menjen és köszönjön el tőle puszival és egy kis duruzsolással. Imádja!!!
Szóval nálunk még van szopi, de most már nem bánnám, ha lassan magától leállna, mert a bal mellemmel úgy szoptatok, hogy sebes. Már nem fáj annyira, mint múltkor, amikor írtam, de nem is kellemes...

Oltás: hát be kell valljam, ahogy indult, hogy mit adatok be, még semmi nem valósult meg.
Jövő héten csütörtökön megyünk a 15 hós oltást beadatni, utána ismét kiváltom a meningococcus elleni védőoltást, mert múltkor nem tettem hűtőbe egész nap és azt már nem akartuk beadatni. Szóval azt kapja 16 hósan Marci, ha a doki is rábólint.
Én a bárányhimlőn azóta őrlődöm, amióta megszületett Marci, nem tudok dönteni.
A kullancs ellenit óvodás korában szeretném beadatni.
A dokink ha jól tudom 2 éves korban javasolja a pneuococcus elleni védőoltást. Ezt is be kellene adatni, de már kezd sok lenni :roll: :roll: :roll: ...
Döntésképtelen vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Séta közben gondolkodtam, hogy el kellene adni a mostani babakocsit és egy újat venni, mert a PC-nek (bár korábban nem akartam azt venni), a könyöklője védve van egy műanyag fóliával, vagy minek nevezzem, a TR-en nincs ilyen és nagyon koszolódik. Idegesít!!!

Ma nagyon ügyes voltam, készítettem rizsfelfújtat. Most van a sütőben, mire Isti hazaér kész lesz :) .

Eni
marcy
 
 


Hali.

Ma kiváltottam az egyik szülinapos kupont, a paradicsomos spagetti a DM-ben 179 Ft, és ebből lejött 100 Ft, így olcsó volt. :) Meg a bnőm adott egy Junior italos kupont, és ugye az most eleve akciós, és még abból jött le némi kedvezmény, így azért 1399 Ft-ot fizettem.

Viera, hát elvben úgy lehet átszoktatni őket a vízre, hogy egyre hígabb gyümilevet vagy teát adsz, és egyszer csak sima víz marad. De ha nagyon ízre vágyik a gyerek, kipróbálhatnád az ízesített ásványvizeket, hátha.
Gyógyszerügyben, ahogy írtam, van olyan, hogy egyszerűen semmit se lehet beadni a gyereknek, sőt, akit én hallottam, azt mondta, hogy már az sem jó, hogy belekeveri valami kajába vagy italba, mert akkor a gyanakvó gyereke még "simán" sem eszi vagy issza meg.
Én azt hiszem, csak a jövő hónap elején jutok el megint a kozmetikushoz, mondjuk ahhoz képest, hogy több, mint egy hónapja voltam nála, még elég kevés a szőröm ott.
Peti is meg fogja kapni a szurit, de februárban, mert ő májusban múlt egyéves, és mire megkapta volna a 3 szurit (jó tudom, elvben már kettő is véd), már vége lett volna a kullancsszezonnak...habár ha azt nézem, mostanság telt volna le a szükséges idő. Mellesleg Csongrád megye nem számít fertőzött területnek, én azért akarom beoltatni, mert sokfele megyünk. Hozzátenném, hogy enyim férj is be akarta kenni, és én mondtam neki, hogy ne, pontosan azért, amit írtál.
(Ja, én be vagyok oltva, öcsém is, viszont a férjemet még nem oltották be kullancs ellen.)
Mi a gond a vonalzóval? Mi nem megy?

Kmammy, látom, tényleg nem voltál álmos!
Kenguru? Én már nem bírnám Petit, meg már réges rég kinőtte a kengurut, mert nagyon magas. Én mondjuk megtartottam a kengurut Petitesónak, egyébként nagyon szerettem. Csak most kölcsönadtam egy másik fórumos anyukának. Nálam úgyis csak porosodna egyelőre.

Meteor, na igen, akinél kutya van, az már profinak számít. :) De én tényleg nem akartam szenvedni, habár egyáltalán nem volt még megdagadva, meg a dokinéni azt mondta, hogy ez még kiskullancs, de akkor is. Jobb félni, mint megijedni. Minden nap nézegetem a helyét, de már csak egy kicsi piros folt van, nem búbos vagy ilyesmi.
Érdekes, mert Peti pl. nem szereti a Rhinatiolt, viszont a Hedelix cseppet lazán lenyeli, pedig össze se lehet hasonlítani a kettő készítmény ízét. Most azon gondolkodom, hogy a napi Cebion adagja helyett majd veszek neki 100 mg-s C-vitamint és elfelezek egyet, úgyis imádja az ilyeneket szopogatni, és 10 csepp Cebionban is 50 mg aszkorbinsav van, tehát mindegy volna, hogy hogy adom neki oda. És így reggelente is megúsznánk egy kanál "gyógyszerrel": Béres csepp+Vigantol.
Nálam eddig minden folt kijött áztatással. Újabban nem áztatok, így is csak az egyik ruciján maradt Petinek folt vagy a Béres vagy a Hedelix csepptől, de nem érdekel.

Bénianya, de jó! Hajrá Beni!

Colett, simán adnak vaskészítményt ilyen kicsi korban is...tehát ha egy babucinak alacsony a vasa, simán írnak fel valamit. Csak hát a vas kissé hasfogó, főleg aki "érzékeny" rá.
Nálunk nem lesz barihimlő elleni oltás. Én nem tartom jónak, igaz, a dokink is javasolta, de én kitartok amellett, hogy CSAK a kullancs ellen fog a kötelezőkön kívül oltást kapni.
Lépcsőzni alapvetően Peti is szeret(ne), itthon a lépcsőházban valamelyik nap simán felment a korlátba kapaszkodva egy félemeletet. :o

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Na ismét megérkeztem. Kíváncsi vagyok, mert csináltam vonalzót, elméletben tudom, hogy kell csinálni, de hogy sikerült-e megvalósítani .... Remélem nem bénáztam el :))))
Benianyu! hurrrrrrráááááááááá nagy gratula Beninek. Ez olyan jó érzés.
viera! tescos pelust végül én is vettem, igaz nem történt még balesetünk, de nekem nem tetszik vmi miatt. Én a lilacsomagosat vettem, amin halacskák vannak, ráadásul két csomaggal, de nem nyerte el a tetszésemet.
kmammy! biztos jó lehet a pelusotok. Nagyon aranyos a kisfiad. Ha tudsz teszel fel képeta pelenkáról??? Sajnos Máté is üti már a 11 kg-ot ezért nem lenne jó neki.
andyékról van vmi híretek????

Védőoltások:
ez nekem is mindig fejtörést okoz. Kullancs ellen elkezdtük beoltani, elég sokat megyünk jövünk és nem szeretném, ha bármit elkapna FSME-Immun ha jól emlékszem ezt kapja. Prvenar-t is beadatjuk neki. Remélem jól írom ezeket, nincs itt a kis könyvecskéje. A mi doktor nénink tanácsolta még bárányhimlő elleni oltást, de nem tudom jót teszünk-e vele, ha minden ellen beoltatjuk.
száva26
 
 


Sikerült a vonalzóm!!!!!
Jaj de jó, jó, jó
száva26
 
 


Lányok!

Este jövök, főleg a Pneumococcus oltás miatt. Nekem ezzel van egy elég emlékezetes sztorim. Szerencsére már csak emlékezetes.
Ne értsetek félre, nem az oltással van a bibi, hanem velem.
Mindenesetre Noémi be van oltva, kettőt már megkapott, harmadikat kb. jövő év márciusában.

Este leírom a történetet, ha valakit érdekel.
:lol: ha nem, akkor is. :lol:
Nem baj?

De lényeg, hogy aki megteheti, mert nagyon húzós ára van, adja be. 2-5 éves korig azt hiszem a veszélyeztetettek a gyerekek.

Honlapjuk: www.pneumo.hu.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera: bár én nem vagyok kislányos anyuka, de nálunk amíg Marci kb. 1 éves nem lett minden nap volt hajmosás, azóta 2-3 naponta, attól függ, mennyire izzadt.
Én mindig a gyógyszertári fürdetővel mosom a haját, utána jól leöblítjük. Nem használunk semmilyen balzsamot, szerintem teljesen felesleges ilyen pici babáknál :) .

Én most még nem adtam semmilyen tablettát a fogára Marcinak, de jövő héten megkérdezem a dokit, hogy kellene-e???

Eni
marcy
 
 


Ági!

Vonalzóval semmi nem megy. Pedig az eddigit egyedül szerkesztettem. Most képet szeretnék cserélni, de ehhez új vonalzót kell szerkesztenem. Hiába csinálom meg, mindig a régi marad a hsz-oknál. :roll:

Babafalvásat szeretnék, kiválasztom a vonalzót, a katicát, a kép is sikerül, utána megkapom mélben a kódokat, beírom ahova kell, gondolom a babafalva rovatába és utána? Rákkatintok áltlában, hogy küldés. Lehet, hogy ezzel van a baj?
Mindenesetre mindig a régi marad.

Ma kb. egy órát ezzel küzdöttem, míg a Nonó aludt.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok csajok!

Először is, köszi mindenkinek az aggódást! Nagyon aranyosak vagytok!
Ez az egész úgy történt, hogy hétfőn délután a barátnőimmel és a gyerekekkel elmentünk játszóterezni. Ott még meg is jegyeztem, hogy ezt a játszóteret senki sem gondozza?, merthogy akkora volt a fű, hogy az én fiam, aki amúgy tök jól jár, csetlett-botlott. Tök jól elvoltak a gyerekek, és mielött indultunk volna haza egy kivágott fa elszáradt törzse mellett kezdett el játszani a 3 gyerek. Amikor odanéztem már csak azt láttam, hogy Dani kiköp valamit. Odaszaladtam és láttam, hogy egy gomba fejének a fele volt az. Na, jött a dillemma: valyon a másik felét lenyelte, vagy eleve úgy tépte le, hogy az ottmaradt? Ugyan mérgemben szétrúgtam a gombákat, de szerencsére maradt 1 épen ill. azt a felet felkaptam és eltettem. Felhívtam a doktornéninket, aki mondta, hogy azonnal menjünk hozzá, mert a férje ismeri a gombákat. Azt mondta, e susulyka volt, így be kell vinni a kórházba és ki kell mosni a gyomrát. Jött értünk a férjem és mentünk is be. Ott a doki nem igazán tudta megmondani, milyen gomba is az, de mondta, hogy kimossa a gyomrát és ott kell maradnunk megfigyelésre. Na, azt a 20-25 percet senkinek nem kívánom, amíg mosták a gyomrát. Minket kiküldtek, így "csak" hallottuk, de ez is épp elég volt!!! Én ott zokogtam a férjem vállán.
Aztán ugye már nem kaphatott semmit enni és inni.... Este egy kis teát ihatott és szegényem annyira kifáradt, hogy tea meg cumi nélkül aludt el angyalom.(mert semmi nem volt nálunk és a férjem nem ért vissza addig). Engem felvettek az anyaszállásra, mert nem tudtak olyan szobába berakni, ahol együtt aludhattam volna vele (kedden jöttek műtétesek és amúgy az övüké a szoba), így lementem oda egy kicsit pihenni, mondták, hogy lecsörögnek telefonon, ha megébred és mehetek hozzá. Hát hajnali 4-kor mennem kellett, mert egy másik gyerek sírt és felébredt rá, de 5-kor vissza tudtam altatni, és aludt 1/4 8-ig. Reggel elvitték vérvételre, hát megint szenvedtem 10 percet, meg ő is, mert elsőre nem sikerült, így 2x bökték. Aztán délután jött a doki, hogy megvan a véreredmény és jó lett a májfunkció, tehát a gombás dolgot megúszta, csak épp vashiányos, ezért nem mehetünk haza + másnap megint lesz vérvétel. Nagyon örültem neki....
Este simán elaludt a kis lelkem, és megint mondták, hogy menjek le pihenni, szólnak, ha mennem kell. 3/4 6-kor csörögtek, és mondták amikor felértem, hogy 1x ugyan volt fent éjszaka, de vissza tudták altatni, így nem szóltak, had pihenjek. Megjegyzem rám is fért, mert ugye előző nap hajnali 4-től talpon voltam. Pisi+kaki, kaja stb. ott nem lehetséges az anyukák számára csakis az anyaszállón 4 emelettel lentebb! Kérdezem én: Kinek lenne szíve akármiért is (wc vagy éhség miatt) otthagyni üvölteni a gyereket??? Ma reggel ugye ismét vérvétel, de legalább az első bökésből siker. aztán a nap folyamán jönnek, hogy valamelyik nem lett jó, mert alvadékos, ezért megint bökik. Hát akkor úgy kiakadtam..... Aztán a főnővér az egészet úgy regaálta le, hogy adott a gyereknek egy játékot, amiért ennyiszer meg kellett szúrni. Aztán délutánra kiderült, hogy egyáltalán nem vashiányos! Fasza... Ezért a sok böködés!! Szerintem az tegnap nem ment a vérvétel simán és megnyomorgathattár a kis kezét+lassan jött le a vér és ezért lett alvadékos, na mindegy.... megmondtam, hogy haza akarom vinni a gyereket, ha egyszer semmi baja. Vagyis a legnagyobb baja az volt, hogy nem mehettünk ki a szobából. Elég rossz volt ennek a kis izgága gyereknek a bezártságból!!
De a doki mondta is, hogy így hogy aztán még nem is vashiányos, mehetünk, persze. Így most már itthon vagyunk!!!!!!!!! És szerencsére jól vagyunk!!!!!!!
Azt mondták, hogy ha evett is abból a gombából, valószínűleg nem volt mérgező, vagy nem evett olyan sokat!
De azért ez elég szomorú, hogy egy EU-s játszótéren ez előfordulhat. Vagyis ennyit az önkormányzatról!!!
Az tuti, hogy oda soha többet nem megyünk játszani!
Na és végül dobok pár benti képet! Aztán szerintem már csak holnap jövök, mert vissza kell állnunk a rendes kerékvágásba, mert ha valahol felborítják az ember napirendét, akkor a kórházban megteszik!!

Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi mindenkinek és mégegyszer köszi az aggódást és a gyógypuszikat!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Eltársalgózom a ruhahajtogatásra kiszabott időt, de annyit irtok.
Nem birom ki. Függő lettem.

1. Valaki homályositson fel, hogy a kullancs elleni az a meningo, amit ha 1 év alatt váltasz ki, olcsóbb? Vagy az másfajta?3-4 ezer ft.

Viera!a pneumo az a 17 ezres? Nálunk az önkormányzat támogatná, de nyár óta nem teszi, pedig arra várok.
Amúgy azt a 2. gyerkőknél(az első hazahozza a bacikat), vagy bölcsiskorban, vagy füles, hajlamos gyereknél javallják,úgy tudom.

2. Viera! Én Blaninak sokáig naponta mostam, nyáron 5-6 évig, télen azt hiszem 2 évesen már csak másnaponta. Balzsamozni csak 1 éve balzsamozunk, most hetente 1x mosunk hajat, de a tesi órák miatt gondolkodom a kettőn. Sezrdára már nem olyan szép a szőkesége-gondolom megizzad a fejbőre is.Szóval mig pici volt naponta mostam,babasamponnal, semmi balzsam. Igazából most is csak a derékig érő haja kifésülése miatt balzsamozzuk, csümölcssavas, speckó fodrásztól kapott balzsammal. És csak a hajvégeket.
Ja, és soha nem száritom!!!Az nagyon tönkreteszi. Befűtöm a szobájukat és reggelre megszárad. Jól megtörlöm.

Meteor!Hogy sikerült a rajzod?

Andy, van már valami, otthon vagytok? Apa mit szólt?
Kórház utáni éjjelek? Nekünk volt ébredés utána hetekig. ( 3 nap kórházi megfigyelés- nem alvás- után)suttogóval hoztuk rendbe.

Lehet, hogy Dani nem fogja szeretni a gombapörköltet? :lol: :lol: :lol:
Próbállak jókedvre deriteni, mert képzelem, hogy kilehetsz. És milyen fárasztó ott bent!!!!Én úúútáltam ott lenni, no meg aggódni is. És várni is-hátha kijön valami tünet. Brrr!

Remélem apa most neked csinál -és csinál neked-olyan gyertyafényes kádfürdőt, hogy lemoshasd magadról a kórházszagot és lazithass egy kicsit. :P

Kmammy!Ne rólam tanulj magyarul irni!(Úgy látom már jobban megy a gépelés mint nekem :oops: :oops: )
Rémesen sokat elütök, még jó, hogy a helyesirásom-(kézi )kitűnő. De ki hiszi ezt el ennyi elütés láttán. No de sebaj-evvan.Mindig sietek, hosszú i-m meg nincs is. De tény, hogy igy gyorsabb a gondolataim papirra vetése, akarom mondani ide vetése.

Na tüntem. Haligali

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

SZIA ANDI ÉS DANI!!!!!

De jó, hogy újra itt vagytok és legjobb, hogy nincs semmi komolyabb baj.
Tudom, hogy nem jókedvében alszik a kórházi ágyban Dani, de nem bírom kihagyni olyan, de olyan édes kis szuszmók. Mint egy icipici kisbaba. Mármint nem egy egyéves.
Na, de egy szónak is száz a vége, nagyon örülök, hogy ennyivel megúsztátok. Ezután pedig pöröghet tovább a tudománya megállás nélkül.
Ja, és ezt Nektek köszönhetem: Noémivel addig gyakoroltattam a halacskát, hogy megtanulta, hogy ha mondom neki, hogy halacska, akkor tátog!! :D

Száva!
Én kis lila csomagos pelust vettem. 9-18 kg-osat. Lehet, hogy az egyel nagyobbat kellett volna? Noémi 11 kg. Te mekkorát vettél és
és MÁté hány kg. Nekem amúgy tetszene, de szerintem nem bír el annyi pisit, mint a Liberó. Én egyébként csak azt használok. Tudom, hogy drága, de ez bevált, nem váltok.

Eni!
Én sem használok balzsamot és nem is mindennap mosunk hajat, csak ha Ő is izzadt, vagy belekent valami kajcsit. Ezt csak úgy kérdeztem.

Puszi, lehet, hogy még jövök.

Igaz, én nem ismerem Őket "közelebbről", de nem tudjátok mi van Kittiékkel?

Gabi!
Hol vagy :?:
Nálad ez szokatlan, hogy nem jössz :!:

Erika

Kép
viera
 
 


Megőrülök!!

Nem tudom átváltoztatni a vonalzómat!!
Mindig a régi van a hsz-oknál!

Hogy lehet törölni a vonalzót?

Erika

Kép
viera
 
 


Viera!
A profilodban az aláírásnál kitörlöd és bemásolod a másikat és elmented.Így csináltad?Ha igen akkor passzolok.

Kép
Kép
veráska
 
 


Én most másikat látok már,ezek szerint sikerült. :lol:

Kép
Kép
veráska
 
 


Veráska!

Igen, most már rájöttem. Noémié sikerült, bár nem tudom mi az a sok szöveg felette.
A Zoráné nem akar sikerülni, de ma már nem is próbálkozom, majd holnap.
Ráadásul a Zoránnak képet sem tudok úgy kicsinyíteni, hogy csak a feje legyen benne.
Tud valaki segíteni ebben?
Elküldeném a képet, gondolom abból kéne kivágni a fejet és azt kicsinyíteni, vagy ilyesmi.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Andy! Örülök, hogy minden ok!

Ma nem voltunk itthon egész nap. REggel Mesivel vérvétel, egész nap a tesómnak bútorvétel, este Lackóval bőrgyógyász. Fél 8-kor értünk haza. Kész vagyunk. Bocs, megyek is, holnap mesélek egy kicsit.

Jó éjt minenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Éljen Dani és Andy!!!!!

Helló hősök. Pihenjetek nagyot!!!!!!Sokat!!!!!!És francba a susulykákkal!!!!!!!

Azért feljelenthetnéd a játszó fenntartóját!!!!!Irnék egy levelet az önkormányzatnak, hogy mérges gomba van, és gyermekmérgezés történt az általuk fenntartott-ám nem gondozott játszón!!!!!Vagy a közterületfelügyeletnek, ha oda tartozik. A játszókat KÖTELEZŐ rendben tartani, a feladatkörükbe tartozik. Még csak esős idő sem volt, hogy tegnap nőjjön ki, ott volt az már rég. :evil: :twisted: :evil: :twisted: :x

benianya
ákosbenianya
 
 


Csajok!

Tudom, hogy nem idevágó téma, legalábbis nem most.
Legközelebbi taliról lenne szó.
Aki szolnoki, asszem Benianyu, lehet, hogy tudja, hogy Szolnokon van egy játszóház (Domino). Az nem lenne alkalmas talira?
Kicsi és nagy gyerekeknek is van játszószoba, dühöngő, légvár, stb. Van büfé, asztalok, kávé, süti...
Azt nem tudom, hogy kaja van-e. De ott a Meki nem messze, szinte a szomszédjában.

Másoknak ez messze van a lakóhelytől? Mert nekem tuti lenne. Odáig még-még el tudok navigálni. Apáról meg szó sem lehet, hogy ilyen csajos buliban részt vegyen. :D

Szóval ez csak egy ilyen hirtelen kósza ötlet volt és nem a mostani talira szól.

Erika

Kép
viera
 
 


Csajok!

Tudom, hogy nem idevágó téma, legalábbis nem most.
Legközelebbi taliról lenne szó.
Aki szolnoki, asszem Benianyu, lehet, hogy tudja, hogy Szolnokon van egy játszóház (Domino). Az nem lenne alkalmas talira?
Kicsi és nagy gyerekeknek is van játszószoba, dühöngő, légvár, stb. Van büfé, asztalok, kávé, süti...
Azt nem tudom, hogy kaja van-e. De ott a Meki nem messze, szinte a szomszédjában.

Másoknak ez messze van a lakóhelytől? Mert nekem tuti lenne. Odáig még-még el tudok navigálni. Apáról meg szó sem lehet, hogy ilyen csajos buliban részt vegyen. :D

Szóval ez csak egy ilyen hirtelen kósza ötlet volt és nem a mostani talira szól.

Erika

Kép
viera
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?