Új privát üzeneted érkezett!

Ahol csak a menszi utolsó napját kellett megadni ott nekem is 29 jött ki. Ahol kellett a ciklus hossza is ott meg 27. Dokim még nem modott semmit. Párom még a legelején (amikor még pontosan azt swem tudtuk hány hetesek is vagyunk) jan 28-at mondott. Lehet hogy neki lesz igaza...apai megérzés. :lol:

Kép
móni86
 
 


Hahó!
Biztosak lehettek benne, hogy pont nem akkora a súlya mint a gép mondja. Én egy kismamát sem ismerek akinek eltalálta volna! Nekem pl 3 kg-ra mondta és 3,5 lett. Kiváncsi vagyok tesó mekkora lesz , én tök nagynak érzem már, a hasam is nagy, mondja mindenki :roll:
Ma voltam dokinál, a cukrom jó lett, éhgyomorra meg két óra múlvára is 4,2. Vérszegény vagyok, kell vasat szedjek, amúgy jó a leletem. 28 hetesen kell menjek UH-ra aztán majd 32 hetesen. És persze újabb kúpot írt :). Nem adja fel. Méhszájam zárt, szerencsére.

A kórházba legalább 3 váltás hálóruhát vigyetek, vagy véres vagy tejes lesz minden nap jó eséllyel.

Kép
Kép
normajeane
 
 


Sziaztok!

Képzeljétek, nekem csak ma kellet mennem a terheléses vércukor vizsgáltara... nem késő ez egy kicsit szerintetek?
Konkri, Móni, nagyon aranyosak a babáitok!!
Lego, én is paramami vagyok, bár azt hiszem én ezt a "kedves" orvosnak köszönhetem ugye, akit az elején kifogtam.....
Azt szerettem volna még kérdezni, hogy ha nagyon feszül a pocakom magne B6-ot szedjek be?

KépKép
lorcsi
 
 

 
 

Én holnap megyek dokihoz majd akkor mondja mikor menjek UHra. A 28 adik hetire.
Köszi Lorcsi! :lol:
Nyugi a terhelésessel. Én a 27. héten megyek. Védőnöm szerint ez normális. Pedig nekem cukorbeteg is van a családban. az egyik nagymamám az. Hát majd meglátjuk. :?
Holnap megyek vérvételre is. Megcsináltatom a toxoplazmát is. Biztos ami biztos. :roll:
Azt mondják a Magne jó a pocakfeszülésre meg a görcsökre is. Én is szedek. 3x1-et naponta. Néha azért fáj a pocim, de már nem annyira mint az elején.
Az a feszülés az is lehet hogy a baba miatt van. Kidugja valamilyét. :lol: Nekem is sokszor van, holnap meg is kérdezem a védőnőt hogy normális e ha sokat feszül, mintha keményedne. :roll:

Kép
móni86
 
 


Most látom hogy nektek Kisbékátok van..nekünk meg Kiscsirkénk. :lol: :lol: :lol:

Kép
móni86
 
 


Booooooooo!!!! de örülök, hogy jelentkeztél, azt hittem már nem is jársz erre! egyébként néha én is alig tudom követni a topicot, mint pl. most is :lol: Te mindig ide tartozol és mindig örülünk ha betoppansz és az is biztos, hogy én pl. nagyon szeretném tudni hogy alakul az életed, mind az eredményeidben, mint a magánéletben...mindennek van oka...ez biztos...úgyhogy gyere várunk!!!!!!!!

Móni! Gratulálok Lilihez! lassan nőuralom van ugye??? mármint anyukák nélkül is már :lol:

Mazsolasyl: igen szoktam fülelni, azért mindig nem találom meg, de ha igen csodás élmény, mert annyira hangos :lol: gyomorégés...hát ezen csodálkozom, egyáltalán hol van még gyomrunk, de van, mert ég...nekem új tünetem is jelentkezett: enyhe légszomj...mintha nem lenne elég hely a tüdőmben...ez attól van egyébként, hogy a méh kezdi felfelé nyomni a rekeszizmot... :?

Konkri! gratulálok, igazán jó minőségű, profi képek!!!!!

Lego: én is a karácsonyt tűztem ki magunk elé határnapnak...addig egyben kell maradnunk :lol: van egy karácsonyi és egy újévi gyerekem, most jó lenne a 2 ünnep között :lol:

Lorcsi: nem késő menned 25-28 hét között csinálják, én pl. ma voltam 6.4 lett az eredményem... :? tudom még jó 7.1-ig, de jobban örültem volna ha kevesebb :?

Blongyinka: pár napja engem is szülni gondolnak azok, akik nem tudják, hogy majd január :lol:
Kép

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Őssejtekről:

ma volt Czeizel doki reggel, bár nem láttam, de apu elmondta mi volt.
szóval azt mondta, hogy CSAK egyszer lehet felhasználni a vért és ennyi.
meg ott van a csontvelőben, az bármikor elérhető.........

háááááááát azért ezzel más a gyerek fekvése........
Vendég
 


Jó reggelt Lafi!
mi is láttuk és nem lesz már olyan nehéz a döntés...
de légyszí mindenki gyűjtsön minél több véleményt!!!!!!!!!!! ok csajok???? kutatómunka, közvéleménykutatás :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Jó reggelt Csajok!

Azt hiszem ez egy rettenet nap lesz, lehet, hogy a végén valakit meg is verek, kérdés, hogy birom e... :)
Elaludtam... ez még hagyján, én nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én már utálok aludni... fáradtabban kelek, mint ahogy lefekszem... fáj mindenem, a derekam, a vesém, a hugyhólyagom, náthásnak érzem magam... fáradt vagyok... pedig mindenki azt tanácsolja, még a könyvek is, hogy most aludjon az ember annyit, amennyit bír... :?
Ráadásul tegnap este az én kis szerelmemre rákiabáltam - maradjál már nyugton, aludjál! Nem az az idegörgök, odagörgök mozgása volt, hanem az a buborék szétdurranós... és ez engem alvás előtt úgy tud idegesíteni... Jaj szegénykém! És vasárnap óta alig mozgicsál... no para, hidegfront...

Egy fontos kérdésem van csajok: ti milyen szobába kéritek magatokat a szülészeten? babás vagy nem babásba?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Jó reggelt!

Vörösbegy
Szép pocak. :wink: Nem is nagy-olyan pont jó! És simán látni,hogy még kb 3 hónapod (hónapunk CSAJOK!!!) van hátra! Persze aki ünnepi babát akar... :lol: Én január 10től húzok bele keményen a praktikákba. :oops: Értem ezalatt a lépcsőzést,ha zárt a méhszáj a melegebb fürdőt,szexet...ésatöbbi...

Móni
Azért kérdeztem a mensit,mert láttam Neked is pár nappal kisebbre saccolták a lányod.Nekem április 15én volt,így jött ki a 20a a várható dátumra,de eddig mindig kisebb volt a bébim...hát nem tudom,az biztos,hogy nem engedek a dátumból...ha véletlenül 8án megszületik és 26ra írnak ki...koraszülött...ezt pedig nem szeretném.Meg nem mindegy,hogy 20tól számolják a túlhordást vagy jópár nappal későbbről...

Lafi
12 nap???De jóóóó!Én arra gondoltam,hogy amikor lesz a börze arra a napra kérnék időpontot (állítólag a 4dgenesis-nél lehetséges a vasárnap) és akkor nem kell 250km-t megtennem 2x...majd meglátom.De a párom...hát igen...vasárnaponként foci...nem lehet kihagyni. :lol: :lol: :evil: :evil:
Őssejt...meggyőztél! _Vagyis Czeizel.... Most már biztosra tudom,hogy Hédinek se vetetem le a köldökzsinór vért.
Láttad?Már csak 86 nap. :wink:

Ma megyek a vc eredményért...tegnap meg kaptam rengetek babaholmit a barátnőmtől.Apát rávettem,hogy fessük át a szobát,simán saját erővel megoldhatjuk-fűrészporos tapéta van,csak hengert kell beszerezni meg a festéket.Barátnőm adott pár méter tapátát,hatalmas virágok vannak rajta,ezeket kivágom és felragasztom.:) Most így állunk. :D :D
Persze ezért is kaptam.... :? :? :? :?

Blongyi,LAfi
Vérnyomitok hogy áll????
Vendég
 


Amúgy csajok hiányotok pótlása érdekében én olvasgatom ám a blogokat... Vörösbegyét és Biingiét legfőkép... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Nyugi Konkri,nyugi. :wink: :wink: :wink: Levegőt be,ki,be,ki,be,ki... :wink:

Én mindenképp roomingba megyek,ez szerintem nagyon fontos mind a tejtermelés és a szoros kapcsolat kialakítására is!
Dorkával éjjel szültem,reggel kaptam meg a bébit,addig pihentem kicsit.Első éjszaka éjfélkor kivittem a "közösbe",aludtam pár órát,kb 5kor vissza...azután csak velem volt.Egyszerűbb a kh-ban összerázódni,"szokni" (de ronda szó) a helyzetet. Ha választanod lehet szerintem ne hagyd ki. :wink:

Én most azt szeretném,ha olyan szobába kerülhetnék ahol az apa is megnézheti ÉLŐBEN nem kamerán át a bébit...na és persze itt van a nagylányom is,akit 4-5 napig elzárni az anyukájától...hát igen.Jó persze,kimehetek én is a folyosóra...de nem ugyanaz...
Vendég
 


Vörösbegy, tényleg, nem is dícsértem a pocódat!!!!
Amúgy mit mondott még Czeizel ebben na nem az érdekel, hogy aki Nobel-díjat kapott meg ilyesmi, hanem erről a levételről .... mert hát apui csak szavakat mondott...De azért én is érdeklődöm más dokitól!

Bingii, tök rég jelentkezett ...

Én babás szobát akarok!!!!!!!!

És igen, nincs sok hátra!!!!Nektek sem és nekem sem, nekem pláne nem :shock:

És tök szarul aludtam, jött a savam , tök szar volt visszanyelni....aztán hajnali 2kor meguntam, ettem egy renniet, aztán aéudtam nagy nehezen!!!
Vendég
 


Ja a vérnyomim, hát nagyjából leszarom már.....ha otthon vagyok és sokat állok pl. főzök, akkor 140ig is felmegy, de amúgy 135 a max, de nagyjából 125-135 között mozog, és mivel azt mondta az endokrinológusom, hogy ez teljesen jó, már nem is idegesít!!!
Vendég
 


most "rohanok" a háziorvosomhoz EKG-ra meg belgyógy vizsgálatra, utána jövök és válaszolok mindenkinek :lol:
ja és nagy koponya a doki, pár éve született a 4. gyereke, majd őt is megkérdezem őssejt ügyben...
Lafi: csak gyorsan az elejét nem láttuk, de a lényeg az volt, hogy ha bajod van a levett őssejt nem elég, abból dolgoznak, ami benned van...akár most bennünk is :lol: a cél a bennünk lévő őssejt levétele és gyarapítása :lol:
na sietek, írjatok sokat !

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Sziasztok!

1. Az őssejteket bizonyos testsúlyig lehet felhasználni.Tehát fenőtt korban biztosan nem. Azt hiszem 40 kilóig.
Ez azért elgondolkodtató, hogy pl. az elkövetkező kb 10-12 év alatt rutineljárásnak számít-e majd itt Magyarországon az őssejtes kezelés.
Zárójelben jegyzem meg, hogy én őssejt felhasználásról nem is nagyon olvastam, kivéve azt a csoda kínai klinikát, ami szerintem megint csak a szerencsétlen szülők lehúzása.
Én nem hiszem, hogy ha ez ténlyeg működne, akkor mondjuk csak Kínában tudnák megoldani és nem mondjuk egy amrikai vagy svájci szuper kutató intézetben, klinikán.
2. Ezzel a pénzzel csak x év tárolást veszel meg. Utána mi van? Lehet, hogy ennél tovább nem is lehet tárolni őket?
3. az őssejtek a szervezetben mindig is jelen vannak, ez egy marketing-duma, hogy ha a köldökzsinórvért nem veteted le, akkor lőttek az őssejteknek. Most pontosan olyan kutatások folynak, amelyek a szervezetben lévő szabad őssejtek mennyiségét növelik meg, és vannak is eredmények. Mindenféle gyógynövényeknek van ilyen hatása.

Ennyi. Nem beleszólni akartam, vagy ellenbeszélni... De mi is felnőttünk ezek nélkül... És nekem a legmeggyőzőbb dolog a 3. pont. Vannak az emberi szervezetben őssejtek. A csontvelőben. És engem ez marhára megnyugtat.
Elég sok pénzt kell így is a kismamáknak áldozni másra..
De ez csak egy vélemény!!!
Üdv és sziasztok! Mindenkinek további jó babavárást.

Pitypirinty
pitypirinty
 
 


Pitypirinty,köszi a hozzászólást!!!!!!!!
Egyben nem értek csak egyet: illetve pontosítanék, 20 évre veszed meg, aztán lehet tovább is!!!ERrre már rákérdeztem.
De eléggé megváltozott már a véleményem a reggeli Czeizel interjú óta, pedig még néhány hete nagyon is akartam levetetni....
Vendég
 


Én úgy gondolom, aztán lehet rosszul tudom, hogy egyenlőre csak 15-20 év tárolását fizeted ki, hogy utána mi lesz, az egy nagy ? Illetve talán nem is kérdés...megint fizetned kell..
Áá, nem tudom, és szkeptikus vagyok a kérdésben.
De majd idelesek még párszor milyen vélemény alakult ki közöttetek.

Pitypirinty
pitypirinty
 
 


a azt mondtűk, hogy természetesen pénzért kérheted a továbbtárolást!
én meg azt sem tudom már, mit gondoljak....de hát még van 80 (?) napom eldönteni....
Vendég
 


Helloka!

Szegély jelentem kijavítva! Gyönyörű lett!!! Most suvickolom a padlót, leápolom stb. Hogy végre beköltözhessünk! Már nagyon unom a nappaliban alvást... :?

Őssejt! Azt a vért, lehet, hogy csak egyszer lehet felhasználni, de abból elő tudnak állítani többet. Mármint tudják "szaporítani". Azért is tudják másnál is felhasználni. 20 év után, igen, meg lehet hosszabbítani, mellesleg akkor már Ő is el tudja dönteni, hogy akarja vagy sem. Meg ki tudja addigra hol fog tartani ez az egész. Aztán... Igen, minden szervezetben van őssejt, egyre kevesebb. Sokkal több csontvelőt (és sokkal fájdalmasabban) kell levenni, ahozz, hogy valamennyi őssejtet is kapjunk. És az nem is biztos, hogy annyira használható, mint az újszülött korban levett. Ettől függetlenül nehogy azt higyjétek, hogy én nem vacilálok. Ugyanúgy nem tudom mit csináljak, mint Ti...

Vörösbegy! Szép poci! :)

Jajj!!! BOOOO!!!! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és hogy ilyen jól alakulnak az eredmények!!!!! A másik "ügyben" pedig azt tedd, amit a szíved diktál!!! Azta' de csöpögős...

Nálunk a Délpestiben úgy van a baba-mama dolog, hogy: Ha egyágyasban vagy, kérheted, hogy este/éjszaka is Veled legyen, ha többágyas, akkor este/éjszaka mindenképpen elviszik, de amúgy a vizit és a látogatás kivételével folyamatosan Veled van a babád. Én ezt így abszolút korrektnek tartom. Amúgy sem szándékozom túl sok időt ott tölteni. Remélem Ők is így gondolják majd.

Sajnos Babáról semmi hírem sincs. Nem jelentkezett még. Én pedig nem akarom "zargatni". Remélem a történtekhez képest "jól" van. :cry: Szorítok neki a gyors felépülésért!!!!

Fú, fogalmam sincs mit akartam még... Na majd ha eszembejut levésem Nektek...

Kép
Kép
sleepin
 
 


Igen, ebben igazad van, de állítólag egy adott alkalommal tudják csak felhasználni, mert bár szaporítják, de nem tudják már visszafagyasztani többet. Erről beszélt Czeizel is!!!!!!!!!
Vendég
 


helloka megjöttem, először leírom-ha tudom-a háziorvosom véleményét, majd visszaolvasok...kb. 40 percig beszélt erről :shock: a lényeg:
1. (ez az én véleményem is) undorítóan etikátlannak tartja, hogy egy sötétben tapogatózó tudomány pont az egyébként is mindentől parázó kismamák lelkiismeretét célozza meg,mert ugyan kimondva nincs, de azt sugalja, ha ennyit nem teszel meg a gyerekedért, ugyan milyen anya vagy, és majd milyen érzés lesz ott állni a beteg gyerek ágya fölött és elszámolnod magaddal stb...

2. az őssejtkutatás nem a köldökvérből vett mintákra épül, hanem a szervezetben megtalálható őssejtekre

3. egy társadalomnak mindig az az érdeke-anyagi- hogy minél kevesebb beteg embert kelljen ellátnia...ha valami tényleg hasznos és tényleg jó (lásd védőoltás, szűrővizsgálatok, terhesgondozás stb...) azt a TB finanszírozza...ha tényleg ekkora biztonságot adhatna a jövőre nézve, akkor nem is lehetne kiváltságos helyzetté tenni...akinek van pénze annak lesz, akinek nem, annak nem..
huh...röviden ennyi...vinnem kellett volna diktafont :lol: most megyek, visszaolvasok...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


helloka megjöttem, először leírom-ha tudom-a háziorvosom véleményét, majd visszaolvasok...kb. 40 percig beszélt erről :shock: a lényeg:
1. (ez az én véleményem is) undorítóan etikátlannak tartja, hogy egy sötétben tapogatózó tudomány pont az egyébként is mindentől parázó kismamák lelkiismeretét célozza meg,mert ugyan kimondva nincs, de azt sugalja, ha ennyit nem teszel meg a gyerekedért, ugyan milyen anya vagy, és majd milyen érzés lesz ott állni a beteg gyerek ágya fölött és elszámolnod magaddal stb...

2. az őssejtkutatás nem a köldökvérből vett mintákra épül, hanem a szervezetben megtalálható őssejtekre

3. egy társadalomnak mindig az az érdeke-anyagi- hogy minél kevesebb beteg embert kelljen ellátnia...ha valami tényleg hasznos és tényleg jó (lásd védőoltás, szűrővizsgálatok, terhesgondozás stb...) azt a TB finanszírozza...ha tényleg ekkora biztonságot adhatna a jövőre nézve, akkor nem is lehetne kiváltságos helyzetté tenni...akinek van pénze annak lesz, akinek nem, annak nem..
huh...röviden ennyi...vinnem kellett volna diktafont :lol: most megyek, visszaolvasok...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


helloka megjöttem, először leírom-ha tudom-a háziorvosom véleményét, majd visszaolvasok...kb. 40 percig beszélt erről :shock: a lényeg:
1. (ez az én véleményem is) undorítóan etikátlannak tartja, hogy egy sötétben tapogatózó tudomány pont az egyébként is mindentől parázó kismamák lelkiismeretét célozza meg,mert ugyan kimondva nincs, de azt sugalja, ha ennyit nem teszel meg a gyerekedért, ugyan milyen anya vagy, és majd milyen érzés lesz ott állni a beteg gyerek ágya fölött és elszámolnod magaddal stb...

2. az őssejtkutatás nem a köldökvérből vett mintákra épül, hanem a szervezetben megtalálható őssejtekre

3. egy társadalomnak mindig az az érdeke-anyagi- hogy minél kevesebb beteg embert kelljen ellátnia...ha valami tényleg hasznos és tényleg jó (lásd védőoltás, szűrővizsgálatok, terhesgondozás stb...) azt a TB finanszírozza...ha tényleg ekkora biztonságot adhatna a jövőre nézve, akkor nem is lehetne kiváltságos helyzetté tenni...akinek van pénze annak lesz, akinek nem, annak nem..
huh...röviden ennyi...vinnem kellett volna diktafont :lol: most megyek, visszaolvasok...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


:P bocsi, csak egyszer akartam, de nyomkodtam, mert azt hittem lefagyott :roll:

Pitypirinyt, köszi a véleményt, a 3. pontban egyetértünk, a többi meg csak akkor lényeg, ha levetetjük...de mi azt hiszem nem...

Sleepin! igen, amit te hallottál az őssejtről, arról beszélt egy gyerekprof is...hogy ha tudják szaporítani, akkor ugyanúgy áll majd készleten bárki számára, mint egy vérkészítmény...egyébként az egész olyan ha... minden anyuka saját döntése :lol:
nekem mondjuk az is sokat nyom a latban, hogy a nagyoknak sincs...és hála istennek nem is kellett, de ha kellett volna sem mentünk volna most még semmire...és ki tudja 20 év múlva mi lesz...

Rooming-in...mindkettővel abban voltam, nálunk császár után csak a második naptól lehet...csak javasolni tudom...meg azt is, hogy éjszaka vigyék a többi baba közé, nagyon kell az a pár éjszaka alvás, utána úgysem lesz :lol:
és akik szoptatni akarnak, azok ne engedjék hogy cumisüvegből pótolják őket, csakis pohárból... :? mert megszokhatja, mint pl. a fiam, hogy a cumisüvegből egyszerűbb kiszívni, mint a ciciből...nem is volt többé hajlandó :lol: a hülyeséget marha gyorsan megtanulják :lol:
na ezt csak egyszer nyomom el :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Helloka!
Na, látom az őssejt téma bejött. Én aszem meggyőztem magam,hogy nem vetetjük le, de ettől függetlenül ha kapok időpontot jövő hétre :shock: ,akkor megkérdezem a dokimat is.

Vörösbegy: nagyon csinik vagytok!!!

Vérnyomás: nekem tegnap kezdett el 130 feletti mértékeket mérni :( azelőtti napokban sokszor volt 120 alatti, és nem is volt jó a közérzetem. Úgyhogy valami k@ki biztosan van a levegőben. Jut eszembe, ebben a pillatban sajgott bele a térdembe, szóval időjárás vált. lesz.

Sleepin: nagyon ügyes vagy...!!!
Vendég
 


Én/mi is gondolkodtunk az őssejt dolgon, és éreztem is lelkiismertfurdalást... hogy muszáj volna az összes kuporgatott pénzünket erre szánni... hááát... most már jobban érzem magam ez ügyben...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!
Most értem haza a dokimtól! Nem tudom mi volt ma de ennyien még nem voltak nála. Azt hittem be sem jutok. De azért sikerült. :P Védőnőnél hallgattunk szívhangot, néztünk vizeletet: mindkettő rendben. Méhszáj még mindíg 3000. :) Kaptam Canesten kombit. Tudtam hogy megint van vmi fertőzés. Hát sztemn nekem ez eltart a terhesség végéig. :? Említettem neki a keményedést meg hogy ha elfáradok vagy meg kell forduknom az ágyban fáj a pocim. Azt mondta szedjek No-spa Fortet (!!!!!) 3x1et. Kedvesen bólogattam, de tuti nem fogok szedni. Nem fáj nekem annyira, hogy görcsoldó kellejn, ráadásul nem is görcsöl hanem "csak" fájdogál. Rossz emlékeim vannak a No-sparól. az elején is azt írt fel (egy másik doki). Nem tudom volt e köze hozzá, de a 2. szem után elkezdtem barnásan vérezgetni. szerencsére elmúlt de no-spat azóta sem szedek. Most sem fogok, jó nekem a Magne meg a pihi. :lol:

Őssejt: mi nem gondolkoztunk rajt olyan komolyan. Olvasstam egy cikket arról amit pitypirinty írt. A testben lévő őssejtek fokozásáról. Azt kutatják, milyen anyagokkkal lehet megnövelni a számukat és ezáltal megelőzni illetve kezelni betegségeket. Az őssejtet ha levetetjük ugye 40 kg ig lehet felhasználni. Az kb 18 éves kor (de ahhoz szerencsés alkatú gyereknek kell lenni). És utána? Utána megint csak a nagy ? van. Szóval sztem mi nem vetetjük le. Amit arra költenénk inkább arra szánjuk hogy megteremtsünk mindent a kisbabánknak. De ez az én véleményem.

Ma megint csak 116/71 volt a vérnyomim. De legalább már majdnem elérem a 60 kg-t. :roll:

Vörösbegy: szép pocid. :lol:

Alvás: hát én egyenlőre alszom, de egyre többször ébredek fel éjjel arra, hogy iszonyatosan sajog a lábam (az amelyiken épp fekszem). akkor meg kell fordulnom, akkor meg majd leszakad a derekam meg a hasam. Már egészen olyan vagyok, mint egy öregasszony. :lol:
Ma reggel meg fájt a mandulám, ugyhogy most ezerrel megelőző akcióba kezdtem. valami ötlet? :roll:

Nálunk a kórházban "fiókos" babák voltak sokáig. Nem tudom még mindíg így van e. alényege hogy az anya ágya mellett van egy fiók, ami tul képpen a babája kiságyához csatlakozik. És ha kihúzza jön a picúr is. :lol: A hugom még fiókos kölök volt. Huzogattam én is rendesen. :lol:
Most nem tudom így van-e, de az tuti hogy megoldott a romming in és én ha minden rendben akkor azt szeretném ha mellettem lehetne.
Először én is paráztam hogy majd itatják. Meg voltam róla győződve hogy fél éves koráig kizárólag szoptatni akarom, persze ha lesz tejem, semmi cumisüveg. Aztán rájöttem hogy magammal cseszek ki, mert akkor mki sem mozdulhatok nélküle a lakásból. Szóval most ezerrel hajtok az Avent cumisüvegekre, amiknek ugyanolyan formájuk van mint a mellnek és a pici nwm fog elszokni a cicitől. Ráadásul megakadályozza hogy levegőt nyeljen, így talán nem lesz olyan hasfájós. szóval én szeretném ciciből is meg cumisüvegből is etetni. Legalább apája is megetetheti. :lol:

Huh de sok volt belőlem. Megyek pizzát sütni majd még jövök vmikor.

Kép
móni86
 
 


Nálunk nem merült igazán fel az őssejt téma, elsősorban anyagi okok miatt. De most már biztosan tudom, hogy nem vetetem le.
A babás szoba jó dolog, de tényleg nem lehet kipihenned magad. Én a nagyobbikkal babásban voltam, a kicsivel nem, mert nem volt hely. A babaás szoba hátránya, hogy állandóan jönnek a látogatóid, akikhez nem is tudsz kimenni , mert nálunk pl. nincs kire hagyd a picit. Amikor így voltam,a férjem este 10-kor jött be hozzám a kórházba, mert akkor le kellett adni a babát, és akkor tudtunk beszélgetni. Nagyon fárasztó volt. Nálunk 4 napig kell bentmaradni, ha nincs semmi gond, a többi kórházban meddig?

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Most hívtam a szülésznőmet - akit a dokim ajánlott - szimpi volt... ráadásul én már az iwiwen megkerestem és 3-4 évvel idősebb nálam... :) remélem nem csalnak az első benyomásaim...

Lekopogom, de most nem félek oly nagyon a szüléstől, ez nem volt mindig így. Most viszont attól tartok, hogy nehogy a vonatra várva vagy a munkahelyemen kezdődjön el... Én otthonról akarok menni a kórházba! És olyan jó volna ha anyu velem lenne... de hát anyu elköltözött tőlünk... itt hagyott... pedig tudom, hogy ha ő velem lenne kicsit se félnék... hiába az uram velem lesz, ő mégis más ilyen szempontból. A nagyobbik hugom is jönne szívvesen, de az is más. :cry:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Jaj, Konkri annyira sajnálom, rossz lehet, amit érzel, de ott az az élet és erre kell majd koncentrálnod!!!!!!!!!!
Vendég
 


Konkri! Nem is szoktatok telefonon beszélni? Gondolom,hogy csak aggódik ő is Értetek?!
Vendég
 


Jaj Lafi köszi, tudom Te anyukád is messze van... de te kemény csaj vagy, kemény mint a vidia :)
Amúgy koncentrálok, és már túljutottam a félelmeimen, mert ahogy egyre inkább érzem a kisfiam... hát... leszarom én ha fáj! Kit érdekel... Úgy se ez számít! :)

Ma má megint depis vagyok! Meg néha agresszív! Kár hogy a heverő porolást az uramra bíztam... :evil: :twisted:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Blongyi: de persze beszélünk, de hát mégis csak 300 km-re költözött (most június 22-én), és én eddig vele életem 28 évig... :?

Persze tudom mások éheznek, meg hasonló, meg örülnének, hogy ha lenne anyukájuk... de hát az ember néha érez dolgokat... sajna szerelem ellen se tudunk mit tenni...

Azért akárhogy nézem, nagy dolog ez az anyaság!!!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, igen, messzi van, rossz is, pláne így első gyerek terén, azt sem tudom, mit kell vele majd kezdeni, ha megszületik,hogy kell megfogni, fürdetni stb....félek, de ez van, mi vállaltuk a 100km-t....de itt a baba, és majd lesz valahogy biztos lesznek ösztönök meg ilyesmi......te se rágódj!!!!!!!!
tudod, mit....verjünk szét valamit...........
Vendég
 


Kár hogy a kismamák kímélő üzemmódban vannak, különben simán lehetne kismama pankrációt csinálni... :) Biztos lenne rá jeletkező.

Én amúgy kitaláltam, hogy a gyes után miből fogok megélni:
- olcsó kismama kabát készítés, árusítás... (én még nem láttam kismama kabátot... mit gondolnak, télen nincsenek kismamák?)
- kismama agresszió levezető tréning, pl. szét rugni valami mű babát, vagy furkósbottal szétverni.

ezt a másodikat kifejlesztem beosztottakra is, mint egy wellnes hétvége, példák:
- rosszul működő számítógép szétverése, klviatúra beleverése a monitorba.
- főnöki autók szétverése.
- főnök mintájára készült viaszbabákkal való pankráció, gyengébb lelküeknek woodo...
stb...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


sKACOK!
AZ NEM MEGOLDHATÓ,HOGY A SZÜLÉS ELŐTT PL. 1-2 HÉTTEL ODAKÖLTÖZZENEK? :oops: AZTÁN MEG MÉR MARADNAK 1 HÓNAPIG :lol:
Vendég
 


Nah kész a pizza! Meg én is. :lol:
Látom nem csak én vagyok agresszív. Én tegnap húztam fel magam oltárira. Szoktam emailezni meg talizni egy volt évfolyamtársammal. És mondta hogy néhány csaj a fősulin nem tud leszállni rólam. Én vagyok a téma. Hogy elcsesztem az életem meg hasonlók. Legszívesebben beolvasnék nekik, hogy szerintem én boldogabb vagyok mindegyiküknél és a hülye bulik helyett amik őket foglalkoztatják én egy pici élettel foglalkozok. Kár hogy a kismamiknak nyugalom kell, különben már én is szétvertemvolna valamit...vagy valakit. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: De hát így megpróbálok nyugodt maradni. Este kimentem párom elé. És mikor megláttam rögtön megnyugodtam. Rájöttem hogy azoknak a csajoknak fogalmuk sincs milyen igazán szeretni valakit és babát várni tőle. :lol: :lol: :lol:
Szóval most nyugi vagyok. :roll:

Anya :idea: téren nekem mázlim van. Mi anyuékkal lakunk, sőt a nagyszüleim is itt vannak. Anyósom meg a szomszéd faluban. Hál Isten nekem lesz kire bíznom a kicsit és kitől tanácsot kérni. Egyedül azért én is jobban paráznék. :lol:

Kép
móni86
 
 


Blo, az f@sza lenne! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, az ötleted zseniális!!!!!!!! :wink:

Blongyi, hááááát nem tudom........anyutől függ......meg aput egyedül ennyi időre?????nem tudom.........
Vendég
 


Hohohó!!!

Látom kiveséztétek az őssejt témát. És azt is észrevettem,hogy azonosak a vélemények!Helyes! :D :D :D

Móni
Én is én is pizzát!Nagyon szeretem,valamelyik nap csinálok is.:)
Ma prószát sütöttem-nem tudom kinél hogy hívják-nevezik...reszelt krumpli-kefír-liszt-tojás-só....olajban kisütni.Egyik kedvenc ételem.:)

Csajok,ripsz-ropsz belerázódik mindenki az anyaszerepbe!Ebben biztos vagyok.És amilyen lendületes,mindent bele nőcik vagytok nem is csodálom.Nekem is van segítségem,valószínüleg jól is jön majd 2 gyerek mellett,de ha nem lenne,akkor is meg kellene oldanom.Szóval lényeg a lényeg menni fog!Mindenkinek.:)
Vendég
 


Te Konkri én rengeteg kismami kabit láttam! :shock: :shock: :shock: :shock: Szerintem csak elkerülte a figyelmed. :lol: :lol: (A babacuccok vonzák a tekintetet...).
Vendég
 


[quote="lafead"]K írta:lafeadonkri, igen, messzi van, rossz is, pláne így első gyerek terén, azt sem tudom, mit kell vele majd kezdeni, ha megszületik,hogy kell megfogni, fürdetni stb....félek, de ez van, mi vállaltuk a 100km-t....de itt a baba, és majd lesz valahogy biztos lesznek ösztönök meg ilyesmi......te se rágódj!!!!!!!!
tudod, mit....verjünk szét valamit...........


Ne aggódj, Lafi tudni fogd. :wink:
A kórházban megmutatják az alapvető dolgokat, a többi meg úgyis jön ösztönösen. Nekem sem volt segítségem, amikor hazavittük az első babánkat, ráadásul a férjem este 11-kor jött meg a munkából, teljesen egyedül voltam a picivel, de megfürdettem, megetettem, és lefektettem, meg minden. Valahogy tudtam, hogy mit kell tennem, pedig nem mondta senki.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Lányok! Első babások! Ne aggódjatok az első etetés, fürdetés..stb miatt!!!
Nekem 2 hétig a kórházban volt a pici, amikor oda bemehettünk látogatni, akkor mutatták a fürdetést. Engem elrettentett, az ottani dolgozóknak darab-darab 1-1 kisbaba. hamar rendbe kell tenni, megetetni..stb. Itthon tanultuk meg igazán,hogy hogyan kell fogni, aztán vettünk egy olyan kádat, ami klasszul ki van képezve, le fektethetem a kicsit, nem kell tartani. Annyi okos dolog van már. Aztán amikor bátrabb vagy, úgyis úgy tartod ahogyan Nektek a legjobb.. :lol: Az első szopizások is jól mentek, igaz,hogy Vini mindig éhes volt, szóval jól rámtapadt :D Ha elbizonytalanodtam,akkor ott a védőnő, a szoptatós ambulancia.
Én most gondolkodtam azon, hogy mégis veszek pólyát amíg nagyon picike lesz. Lehet,hogy rosszul gondolom, de úgy vagyok vele, hogy jobban tartja a kis gerincét, nem "hullik szanaszét" , szóval értitek. :oops: Meg az egész valahogy, úgy "adja magát"....

Na, a DVD-ről nem tudom a képeket felvarászolni egyik gépre sem, semmi funkció nem működik :twisted:

A másik,hogy ma sz@r a vérnyomásom, tuti,hogy időjárás változás lesz...fejfájás is környékez... :evil:
Vendég
 


Hahó!

Vorosbegy: szuper a pocid és nem nagy egyáltalán, sztem. Pont jó.

A SOTEII-n csak babás szoba van, de ha szarul vagy vagy ilyesmi akkor be tudod adni a csecsemősöknek, ahol megy rájuk a légkondi és tojnak rájuk. Tény, hogy hullaként hagytam el a 4. napon a kórházat, de most sem fogom beadni, majd itthon kialszom magam. Ja és itt is nyomják a cukros vizet beléjük ha sírnak, úgyhogy ha nem muszáj nem vesztem szem elől a bébimet. Én azt javaslom az első babásoknak , hogy 1személyesbe semmiképpen ne menjenek mert nagyon rossz lesz egyedül egyrészt másrészt fogalmad nem lesz mit kell tenni.

Amúgy a lényeg sztem, hogy ne féljetek és partnerként kezeljétek a picurt az első perctől kezdve. Ő mindig mondani fogja nektek, hogy mit szeretne! Nekem nagyon bejött ez a stratégia, Boti és köztem nagyon jó a kapcsoalt sztem, teljes a bizalom, ezért is nyugodt a mai napig és nem hisztizik meg ilyenek.

Bár tegnap voltunk terhesgondozáson aztán asszem nem volt szimpi neki a dokim mert úgy ordított, mint még soha idegen helyen. Tény, hogy naagy hajú a doki :), inkább néz ki hippinek.

Az újszülött mellé sztem túl sok segitség nem kell, az jó ha van aki bevásárol meg főz, hogy tudj feküdni az első napokban. Nekem mondjuk kell most a segitség majd mert Botit vinni kell programokra, főként hogy tanulnom is kell majd, remélem számvitelt!!

Most húzok is adótant tanulni, jövő csüt van az irásbeli. Tiszta szivás ez az adó.

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


[quote="konkri"]M írta:konkriost hívtam a szülésznőmet - akit a dokim ajánlott - szimpi volt... ráadásul én már az iwiwen megkerestem és 3-4 évvel idősebb nálam... :) remélem nem csalnak az első benyomásaim...

Lekopogom, de most nem félek oly nagyon a szüléstől, ez nem volt mindig így. Most viszont attól tartok, hogy nehogy a vonatra várva vagy a munkahelyemen kezdődjön el... Én otthonról akarok menni a kórházba! És olyan jó volna ha anyu velem lenne... de hát anyu elköltözött tőlünk... itt hagyott... pedig tudom, hogy ha ő velem lenne kicsit se félnék... hiába az uram velem lesz, ő mégis más ilyen szempontból. A nagyobbik hugom is jönne szívvesen, de az is más. :cry:



Sziasztok!

Konkri, megkérdezhetem, hogy neked ki lesz a szülésznőd? Egyébként nekem a nővérem lesz valószínű (legalábbis szeretném) bent szülésnél, mert - lehet, hogy hülyén hangzik - én nem nagyon szeretném, hogy a férjem legyen bent, meg asszem ő el is ájulna igen hamar :) Tök sajnálom nálatok ezt az anyuka dolgot, én nem is tudom, mit csinálnék, ha nem lenne a közelemben...

Vörösbegy, tök szép a pocid!!! Nem is igaz, hogy nagy!!!!

Móni, tényleg most néztem, hogy nálatok Kiscsirke, nálunk Kisbéka :D

Huhhh, de kár, hogy nem láttam ezt a Czeizel műsort (őssejt)! Nagyon kiváncsi lettem vna. Mindenestre most aztán nagyon nem tudom, mi legyen....

KépKép
lorcsi
 
 


sziasztok! köszi a pocakbókokat én hatalmasnak érzem :lol:
még egy gondolat őssejtügyben: úgy látom itt is bejött a papírforma, "szegény" első babájukat váró kismamik számára nehéz a döntés...mert elsősorban ti vagytok megcélozva...akik még sokkal kevesebb tapasztalattal rendelkeztek és sokkal jobban aggódtok a leendő babátok miatt...még előttetek áll az első láz, az első átüvöltött éjszaka, első betegség rémálma és persze az ember szeretne mindent megadni a gyerekének, az első gyerekének... :shock:
itt a topicban is a már többedszer szülő kismamiknak könnyebb a döntés :?
és ez teljesen természetes...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Hát lehet, hogy igazad van Vörösbegy! Abszolút felsoroltad, hogy például én mitől/miktől rettegek. Félek egy kicsit az egésztől... félre ne értsetek, csodálatos érzés, hogy itt növekszik bennem ez a pici baba, de el sem tudom képzelni, milyen anya leszek :oops:

KépKép
lorcsi
 
 


Lorcsi!
hidd el, hogy ez teljesen normális érzés...nem véletlen 9 hónap időnk van felkészülni pszichésen és testileg is...életünk talán legnagyobb átalakulása...felelősségvállalás...örök kapocs...és én azt gondolom, bár lehet, hogy hülyeség, hogy pont az nem lesz "jó" anya, akinek nincsenek félelmei, kétségei...még nekem is vannak, pedig harmadik gyerkőcöm lesz...de ahogy most megvannak a félelmeid, úgy majd jönnek magától a dolgok, mikor már veled lesz Kisbéka :lol:
Jó anya leszel :lol: Kisbékának a legjobb :lol: és csak ez számít :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Sziasztok!

Csajok én pár napja nagggggggyon nyűgös vagyok!Egyszerűen nem tom kipihenni magam!Már egy kis takarítástól is úgy elfáradok....a légszomjról nem is beszélve.....enni nem bírok,mert mindíg fáj a gyomrom.

Ma megyek védőnőhöz 11 felé,most meg megpróbálok még kicsit visszapihizni!

Pussz mindenkinek,írjatok sokat :)

mazsolasyl
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?