Új privát üzeneted érkezett!

Adrienn!
Ez tök jó!!! :lol:
Hát akkor hajrá! :wink:

Nyusz!
Én a 2. vetélésem előtt ittam ilyen teát,mert egy ismerősöm ajánlotta!Lehet,hogy e nélkül is elvetéltem volna,nem tudom!
Azt viszont biztosan tudom,hogyha szülés előtt isszák segít a méhösszehúzódásnál!Több ismerősömnél is bejött!Ha viszont arra jó akkor terhességmegtartására nem,hiszen a méhösszehúzódás ugye nem túl jó terhesség alatt!!
Hát ez csak az én véleményem!
Vendég
 


Igen! Azért kell elkezdeni mensi után és csak csak középidőig lehet inni.
Hát veszteni nem vesztek semmit. Már mindent kiprobáltam (régen is), ezt még nem! Hát itt az idő.
:):):)

Puszi mindenkinek!!


Nyusz 8)
nyuszifülû
 
 


Nyussz! A málnalevél szerintem is dúrva kicsit, de te tudod! Ugyis kipróbálod, mert az ember lelke ilyenkor mindenbe belekapaszkodik! Tudom... Elevit: Sajnos a te babádnak olyan betegsége volt, amire nincsenek hatással a vitaminok, viszont vannak olyan betegségek amire meg igen. Mindzonáltam igaz, hogy az Elevit se csodaszer, mert olyan nincs. És aki bármilyen okból úgy gondolja, hogy nem akarja szedni, hát ne szedje, mert semmi nem jó a babának amit magunkra erőltetünk.

Odri! Ez jó, hogy nem volt semmi gond, akkor a következővel minden rendben lesz!

Röné! Hát igen, most épp itt tartunk mindkettem. Igazából naponta változik a hangulatom! Egyszer bizakodok, másszor szomorkodok...
Mondjuk nekem nem nehezítik ennyire komoly dolgok a baba érkezését. Drukkolok, hogy rendbe hozzák a ciklusodat, legyen pé, meg poz. teszt, de piri ne!! :wink:

És én se Elevitet, hanem Gravidát szedek, d lehet, hogy most az Elevitet is kipróbálom. Márcsak mert nádszál kisasszony vagyok, rámférne 2-3 kiló. (A vetélés óta ennyit fogytam :? )

Kép
kislibus
 
 

 
 

Sziasztok!

Szerintem ha valaki hízik akkor mindegy,hogy Elevitet,Gravidát vagy Maternát szed!A terhesség alatt úgyis hízik az ember lánya! :lol:
Én onnan tudom,hogy nem híztam tőle,hogy (mint már írtam)terhesség előtt már egy évvel szedtem!
Viszont a folsav mindegyikben kevés!!!Ezért nekem mindíg azt mondta minden dokim,hogy mellé kell a folsav!

Nyusz!
Hát sok sikert!

Röné,Adrienn!
Kívánom,hogy még ebben az évben babásodjatok!!! :lol: :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Nyusz, köszi, hogy végül mégis elmondtad a gondodat az Elevittel.
Hát én is hasonló okok miatt bizonytalanodtam el ismét a vitaminokban. Én anno a terhesség alatt lefogytam 2-3 kg-t. A vetélés után ez visszajött. Mióta meg az Elevitet szedtem, 8 (!!!) kg rámjött, minek következtében szinte az egész ruhatáram kicsi lett. Nem hat rám túl jól a dolog sem lelkileg, sem esztétikailag...
Én egyébként is hízásra hajlamos vagyok, de biztosra veszem, hogy a tabletták + a hormonális gondok közrejátszottak ebben. Ennyit még soha sem híztam, illetve ilyen súlyos még nem voltam :cry:

Én most egyenlőre méregtelenítő teát (Cali) iszom, aztán veszek palástfű + cickafüvet.

Ha jövő hétig nem jön meg, akkor megint vissza kell mennem a dokihoz :shock: . Már úgy megyek oda, mintha kenyeret venni mennék.... :lol:

Boeske, tetszenek a fiúnevek! Ne zigulj sokat, a felén már túl vagy! Azt fogjuk észrevenni, hogy "hamarosan" kapunk egy szép képet, "íme Boeske kisfia". :wink:

Főnököm ki van akadva amiért még táppénzen vagyok :roll: .
Nekem a nőgyógyászati dolgok miatt jóljön, mert így nem kell mindig elkéredzkedni a melóhelyen. Jó lenne már babásnak lenni, mire visszamegyek....

Pusz mindenkinek

Rönééé



Kép
röné
 
 


Alziza! Én olyat nem tanultam, hogy a folsav kevés lenne bármelyikben is, dehát ahány orvos annyi szokás... Most mi is megrökönyödtünk, hogy az egyik kisaminkkal a Gravidán kívül plussz folsavat szedetnek... :shock:

Merthát akkor mi van azokkal akik semmiféle pótlást nem kapnak??? Akkor azoknak az anyukáknak sokkal nagyobb számban lenne beteg babájuk!!! Vagy csak az én okfejtésem logikátlan???

Igaziból szerintem ez manapság attól függ, hogy ki melyik orvoshoz megy és annak milyen a szemlélete és persze, hogy épp milyen továbbképzésen vett részt utoljára, illetve, hogy milyen gyógyszercég orvoslátogatója járt nála utoljára... Mert a reklám nagyon megy ám e téren is....

Meghát függ a kismamitól is. Én is viszolygok kicsit a szintetikus dolgoktól, de tudom, hogy nem étkezem rendesen, nem fogyasztok annyi vitamint (húsos vagyok) igy inkább pótlok, mint hogy hiányom legyen. A Hippes kismamavitamin meg túl drága, pedig az állítólag bio is... A Gravidától mióta reggel szedem hányingerem van, hát most kipróbálom az Elevitet is, de lehet, hogy fogok én még Maternát is szedni.....

Röné! Ha táppénzen kell lenni, akkor azt igazán megérthetné a főnököd!!! Ez jár!!!
Hmm. Nőgyógyász mint pék. Az se kutya, de inkább kihagynám ha lehet....

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!
Odri!Nagyon örülök,hogy jó lett a szövettanod ez nagyon nagy megkönnyebbülés!!!!
Minden jót erőt és egészséget kívánok!!!!

Kislibus!Én is Elevitet eszem,de székrekedést okoz esetleg van valamilyen másik,amelyik ilyen szempontból jobb,mint az Elevit????Tudnál segíteni mint védőnő??Meg még azt szeretném kérdezni,hogy esetleg van-e valami gyógymód az idegességből eredő gyomorgörcsre???Eléggé kínoz,amióta visszajöttem dolgozni de van amikor elmúlik napokig de most eléggé szar.... :cry: :cry: :cry: Bírok enni csak fájdogál!Lehet kapni rá esetleg valami olyat amit terhesek is szedhetnek????A háziorvos tud segíteni szerinted???Köszike!!!! :wink:


Boseke!Örülök,hogy jelentkeztél és jól vagytok ! :lol: :lol: :lol: Hajrá!!!!Ne izgulj nagyon :lol: :lol:

Chrissy!Szorítunk Neked hisz nemsokára itt a nagy nap :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pusszancs mindenkinek
ancsúr
ancsúrka
 
 


Sziasztok!

Kislibus!
Nem tudom!Én több kórházban,több orvosnál voltam terhes és mindíg kellet a vitamin mellé folsavat szedni! :roll:
Azért mert a kismamáknak min.400 mikrogramm folsav kell,az Elevitben meg mondjuk csak a töredéke van!
Nem okoskodok,nekem ezt mondták! :lol:

Vera???
Vendég
 


Sziasztok!

Rég jelentkeztem,nem is hiányoztam ahogy látom... :( de azért most itt vagyok...

Ancsúrka!
A tüneteid:haspuffadás,szúrkálás,derékfájás...tipipkus terhestünetek,úgyhogy ne aggódj!!Nekem is voltak ezek mind mindháromszor!!!! :lol:

Nyusz!

Volt egy poz.teszted és utána vérzés??Akkor ez azt jelenti hogy elkezdődhetett valami...szal akkor jól működsz!!Ez jó hír.Amúgy ilyen azt modják majdnem mindenkinél előfordul csak sokan nem tudják mert nem csinálnak tesztet olyan korán.Velem is megtörtént,mielőtt a második kisfiammal terhes lettem az előző hónapban pozitívat teszteltem de aztán megjött.

Odri!

Örülök a jó hírnek,akkor mostmár csak az időt kell legyőzni és beleadni apait-anyait :oops: :oops: :oops:

Én is többféle dokinál jártam már a 3 terhességem kapcsán és mindig azt mondták ,hogy folsavat kell szedni a vitaminok mellet is az első 3 hónapban.Egyébként én az Elelvitet is csak az első 3 hónapban szedtem(mindháromszor így tettem)azóta sok-sok gyümit meg zöldséget eszem.

Jövő héten már AFP-re megyek, meg az intergált -teszt második vérvételére.A dokimhoz majd 18.-án,már nagyon kivi vagyok a babauci nemére :lol:

Mindenkinek pusz!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy a terhesvitaminok mellém nem kell már mást szedni, hiszen az pont úgy van kitalálva, hogy napi egy tabletta fedezi a terhes minden vitamin + ásványi anyag szükségletét. Velem is szedetik, többé kevésvé szedem is, heti 4-5 darabot. Talán emiatt is mindig jó volt a vérképem.

Voltam amniom. Az előttem lévő 3 kismama vigyorogva jött ki, hogy nem is fáj stb-stb . Hát nekem fájt, és rossz érzés volt. Utána szédültem, fájt a fejem, ágyban fekve is hányingerem volt, ma az első nap, hogy nem görcsöl be a méhem ha felkelek.
Mingyed, csak jó legyen az ererdmény!!

Megyek vissza feküdni ,mert elkezdtem szédülni.

sziasztok

babicskó
 
 


Babicskó!

Akkor pihi-pihi pihi ezerrel!!!!!!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!
Én eddig a 2008 április-májusi babaváró topickba írtam, a szerdai napig (persze azért majd vissza vissza nézek).
Életem eddigi legborzalmasabb napjait éltem át. Mint ahogy mindenki aki ide ír. Vasárnap barnázi kezdtem, az orvosom szerdán megnézett UH-on és elcsukló hangon közölte hogy ez a terhesség elhalt. Ma lenne 12 hetes a mi manókánk :cry: , viszont a méretei 8 hetesnek feleltek meg. Aznap du-án meg is műtöttek, és másnap már hazahozott a párom. Mindenki ott áll mellettem, és mégis nagyon egyedül érzem magam. Az ember mondogatja magában hogy a 12ik hétig bármi lehet, de erre felkészülni nem lehet.
Tegnap este elbúcsúztunk egy gyertya kiséretében.
Hétfőn már menni akarok dolgozni, mert úgy érzem itthon megörülők.
Az orvos aki csütörtökön megvizsgált (az én orvosom előtte ügyeletes volt), azt mondta hogy 3-6 hónapot várni kell, mert fent áll a veszélye hogy ez megismétlődik. Nektek mit mondtak erről? Muszály a kórházba menni kontrolra, vagy mehetek a dokimhoz magánba?

További szép estét!

Mutyurka :cry:
mutyurka
 
 


Babicskó! Baba mozog ugye? Az a lényeg, hogy túl vagy rajta és az eredmény is jó lesz!!! Csak pozitivan!!!

Panny! Nem igaz, hogy nem hiányzol, csak néha mindenkinek annyi gondja-baja van...

Ancsúr! Ezt dokival beszéld meg, amit lehet tutira, az homeos bogyesz, meg citromfű tea, de én a helyedben táppénzre mennék!!! Az a 100%-os javulás kulcsa!!!

Nekem ez a Folsav dolog azért furcsa, mert nem tanultuk fősulin, hogy szükség lenne a vitaminon túl folsav pótlásra. De ártani biztos nem fog. A Gravidától egyébként nem volt hasmenésem. A Matrnáról nincs infóm, a Hipp Natal Aktív pedig folyékony gyümölcskoncentrátum, attól bizti nincs székrekedés, csak piszok drága. Jelenleg a 20ml-es (20 napi adag) kb. annyi mint a Gravida meg az Elevit, de le fogják csökkenteni felére az adagot és megmarad az ár
:?

Kép
kislibus
 
 


Mutyúrka!

Sajnálom. Ezt nehéz átvészelni, és igen, ilyenkor az ember kicsit magára marad. Nekem a párom volt a támaszom.

Mehetsz magánba is, csak vidd a zárót és a szövettani eredményt! Az első vérzés 4-6 héttel a műtét után jön, készülj fel, lehet, hogy nagyon erős lesz. 6 hetesen kell kontrollra menni. A 3-6 hónapot érdemes betartani, nekem azt mondta a doki, hogy 3 hónap, illetve, hogy 3 időre érkezett, normál menstruáció. Hát a 3 hónapból kettő lett, de a ciklusom csak az 5-re állt helyre. Még nem jött a köv. baba, de majd most :)

Hasad hogy van most a műtét után? Vérzésed mennyi volt?

Kép
kislibus
 
 


Szia Kislibus!
Hasam egyáltalán nem is fáj, vérzésem pedig a műtét napján volt erős, azóta folyamatosan csökken, most már csak barnázás van. Már lelkileg is kicsit könnyebb, nekem is a párom nagyon sokat segít, nagyon türelmes velem.
Szurkolok neked hogy összejöjjön. Szóval akkor te megvártad az 5-6 hónapot?
mutyurka
 
 


Sziasztok Lányok!

Mutyurka, sajnálom, hogy téged is ide közénk sodort a sors (vagy ki minek nevezi). Nem könnyű időszak, de itt mindenki megért, "meghallgat" és jó tanácsokat lehet begyűjteni.

Nekem anno az egyik doki 6 hónapot mondott, a másik (nagyobb szaki, több tudással) pedig 3-at. Mi már 2,5 hónap után abbahagytuk a védekezést, mert én úgy éreztem, hogy teljesen készenállok. De szerintem is a 3 hónap kell, illetev a 3 rendes vérzés. (Én türelmetlen voltam).

Ennek ellenére nálam sajna még nincs eredmény, de hamarosan bizti lesz.

A munka valamennyire eltereli a figyelmedet, leköt, de így is állandóan számolni fogod, hogy éppen hol tartanál...

Kívánom, hogy mielőbb helyrejöjj, mind testileg, mind lelkileg!

Ancsúrka, szerintem is ilyenkor a pihenés a fontos. Miért nem iratod ki magam egy kicsit?

Jó hétvégét mindenkinek

Rönééé



Kép
röné
 
 


Sziasztok!

Mutyurka!
Sajnálom,tudom milyen rossz most Neked!(Nektek)! :(
De itt jó helyen vagy!
Nekem az első vetélés után 3 hónapot mondtak!
Azt megmondták mi volt az ok?Mindenképp járj utána!

Nyusz! És persze akit érint!
Találtam Nektek valamit!
Bemásolnám amit olvastam róla!
A neve:ANTIOXANT
Ez egy étrendkiegészítő,kapszula vagy csepp formájában!
Tehát:A benne lévő gránátalma,citrus,zöld tea,tőzegáfonya,szőlőmag- és szőlőhéjkivonatok,valamint C vitamin és szelén többek között erősítik az immunrendszert,fokozzák a testi-szellemi erőnlétet,javítják a közérzetet,SEGÍTIK A PETEÉRÉS SZABÁLYOSSÁGÁT,A SPERMIUMOK ÉPSÉGÉT ÉS AKTIVITÁSÁT!
Kapszula:3300Ft/60 db
Csepp:2640Ft
Gyógyszertár és gyógynövénybolt!

Hát,szerintem egy próbát megér! :lol:

Babicskó!
PIHENNI!PIHENNI!PIHENNI!
Minden OK lesz! :lol:
Vendég
 


Mutyurka sajnálom ami veled történt

Kép
e.andrea
 
 


Köszönöm a bíztató szavakat!

Andrea nagyon örülök neked? Veled mi újság?

Hülye érzés dolgozni akarok menni, mert hétköznap amikor a család dolgozik, nagyon rossz itthon lenni, és közben arra gondolok milyen lesz társaságba menni.
A főnöknőm alapjába véve nem rossz indulatú, de valahogy nehéz rajta néha kiigazodni. Már előre rettegek hogy megkérdezi, és mikor próbálkoztok megint. Ha megmondom, mért van az az érzésem hogy elküld?

Na igen, és az ismerősök kérdései, na hogy vagytok? Ez volt a postán is, én meg olyan sírásban törtem ki mint még soha.

A vérzésem ha fekszem csak barnázom, viszont ha állok, és esetleg még ténykedek is egy kicsit élénk piros.

Még beszélek a dokival, mi a véleménye, de ha minden rendi lenne december közepe felé (attól függ hogy jön ki a pé) próbálkoznák. Mit gondoltok? Az még 2 és fél hónap.
mutyurka
 
 


Mutyúrka!

Látod én se vagyok jó példa, mert mi csak két hónapig védekeztünk a 3-ból. A szervezetnek viszont szerintem is kell idő, csakhát ugye ezt ki tudja kivárni.... Ha elég erős vagy mindenképp várd ki, mert ha túl hamar teherbe esel, még jobban fogsz aggódni. (Legalábbis én bizti még jobban aggódtam voltna).

Ha csökken a vérzés az jó. Nekem csak barna volt utána semmi piros, csak a mensikor. Mondjuk nekem küretet csináltak, ami azt jelenti, hogy teljesen eltávolították a méhnyálkahártyát.

A főnöködnek, meg mondd azt, hogy nem tudjátok, attól függ mikorra jössz helyre (Ami ugye lehet 3 hónap is, meg fél év is). Neki különben is semmi köze hozzá. Mégcsak most búcsúztatod a babádat, korai még a következőre gondolni (Ezt is lehet mondani).

Az kicsit könnyít, ha elgondolod, senki nem rosszat akar, csakhát az emberek ügyetlenek, ha gyászban való segítésről van szó. Én úgy oldottam meg, hogy megelőztem a kérdéseket, elmondtam mi történt, (persze miután otthon előre kibőgtem magam) és igy nem voltak bunkó kérdések, beszólások, mert mindenki tudta hányadán állunk. Nem volt könnyű, de nekem igy volt jobb.

Nagyon sokszor elsírod még magad? A párod meghallgat, ha beszélhetnéked van? Ki tudta rajtatok kívül?

Kép
kislibus
 
 


Szia Kislibus!

Az az igazság hogy ha beszélni kell róla mindig elsírom magam. Mi most lennénk 12 hetesek, ugyhogy nálunk mindenki tudta a környezetemben, az az igazság hogy amint megtudtuk nem rejtettük örömünket véka alá, nem voltunk babonásak. és azt most sem bánom hogy az örömöm, nm folytottam magamba akkor.

Mi anyósomékkal élünk, és ők is nagyon segítőkészek. Tavaly volt szeptember 23-án az esküvőnk, rá egy hónapra a párom papája meghalt, arra rá egy hónapra kiderült hogy apósom úgyanugy vastagbélrákban szenved. Tavasszal megműtötték, azóta sincs jól, esténként vagy lázas, vagy hőemelkedése van és nem tudják hogy miért, ez miatt a kemot sem tudta felveni. Nagyon örült a csald amikor megmondtuk hogy terhes vagyok( végre egy kis öröm is), sajnos mégsem így alakult.
Párom egy lovas iskolát vezet, így nagyon elfoglalt, nincs munkaidő beosztás, akkor jön haza ha végez. Bár én bármikor le tudok sétálni a lovardához. (ezt azóta ma tettem meg először, erre nem volt ott, mert 2 lovat kellett szállítania, akik a városból jöttek szüreti felvonulásra, ja és atelefonja persze most nmerült le)
De esténként mindig beszélgetünk, ki hogy van, mert őt is jobban megviselte mint én gondoltm, sőt egy férfi még nagyon el is nyomja magába szerintem.

Jó éjt! Szép álmokat!
mutyurka
 
 


Sziasztok!

Mutyurka!

Nagyon sajnálom :( igazából nem lehet erre mit írni,szerintem az viszont igaz,hogy az idő segít feldolgozni.Meglátod,hogy napról napra minden perccel egy kicsit jobb lesz.És ha már elengedted a picit a lelkedben,akkor ne azzal foglalkozz hogy mikor hány hetes lennél,hanem koncentrálj a következő babára,mert csakis ő gyógyíthatja a lelked,azt hiszem ebben mindannyian egyet értünk akik ide vetődtünk sajna...

Alzizának igaza van,szerintem is ki kéne vizsgáltatnod magad hormonügyileg ,hogy nehogy többször előforduljon ugyanez(szegény Alziza már csak tudja tapasztalatból)úgyhogy hallgass rá!!!

Azért az jó ha a párod kész veled erről beszélgetni,mert az elengedéshez nagyon kell hogy ki tudd magadat beszélni..sajna anno az enyém magába fojtott mindent,és nála a védekezés az volt hogy nem beszélt róla,nem akart beszélni róla.Ő is csak akkor oldódott fel amikor sikerült a baba megint.

Hogy mennyit kell várni??Mivel nekem nem vetélésem volt hanem el kelett vetetni a 6 hetes babát egy komoly vírusfertőzés miatt,nekünk nem kellett várni csak egy mensit és utána össze is jött megint a baba.De más esetben azért tényleg javasolt minimum a 6 hét ,de inkább a 3 hó.De ismerek olyat is aki vetélés után a következő hónapban ismét terhes lett.

Kitartás!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Még egybe vagyok, de nem tudni meddig. Kinyílt már a belső méhszáj is, elvileg bármikor beindulhat a szülés.

Mutyurka!

Én is nagyon sajnálom, ami veletek történt. Úgy gondolom, érdemes megvárni azt az időt, amit a doki mond, de ha előbb jön, akkor bizti fel van rá készülve a szervezeted. Nekem nem volt műtét, meg kellett szülnöm halva a babát a 39.héten. A 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, hogy minden oké, ő javasolja, hogy várjunk meg még egy mensit és autána hajrá, vár minket, ha nem jött meg. Szülés után nekem 4.5 hétre jött meg és utána rá egy hónapra és a februárit azóta is várjuk.
Most már azt várjuk, hogy menjünk szülni.
Tudom, hogy nagyon nehéz, nekünk is az és mindaddig az lesz, amíg nem tartjuk a kezünkben a babát!
Fel a fejjel, sok-sok kitartást és sok pihenést! Hidd el, sikerülni fog.
Először itt van élő példának Mandala, aki a kicsikéje miatt ritkábban jön, aztán rajtam a sor és szép sorban utánam mindenki. Itt már majdnem mindenkinek sikerült újra a baba.
Gyere sűrűn, és itt észre sem fogod venni, ahogy az idő eltelik és már próbálkozhattok is!
Na jó, befejezem, nem rizsálok tovább!

A lényeg, hogy sok erőt és kitartást kívánok neked is és mindenkinek!
A próbálkozóknak mindent bele!
A babásoknak örömteli problémamentes terhességet és jó pocakosodást kívánok!

Ahogy tudok, jelentkezem, de ha a baba megvan, akkor mindenképpen!

Jó éjszakát!
Vendég
 


Mutyurka köszi meg vagyok és szépen telnek a napok és azota apiri nem jött meg és igy maraton hosszu lesz a ciklusom.mivel nekem spontán ment el a baba igy a dokim javasolta hogy egyböl gyurjunk megint :)

Kép
e.andrea
 
 


Szia Mutyurka!

Őszintén sjnálom ami veletek történt. Hidd el itt mindenki melletted van. Nekem is sokat segített ez az oldal.
Én májusban vetéltem el 22 hetes terhesen egy héttel az esküvőm után pont a szülinapomon. Szóval gondolhatod, ezek után milyen jó lesz a szülinapom.
Eleinte én is sokat sírtam, de aztán idővel könnyebb lett egy kicsit. Persze soha nem felejtem el. Ő a mi Angyalkánk!!!!
Ne gondolj arra, hogy hány hetes terhes lennél. Én már megszültem volna, már itthon lehetne velünk. Ezzel szemben várt még rám egy műtét, amúgy már próbálkozhatnánk.
Közben a barátnőm akivel egyszerre szültem volna, ráadásul egy helyen, megszült. Gondolhatod ez hogy érintett.....
Küldtem gratulláló sms-t, közben a szívem szakadt meg....
Szerencsére október végétől már nem kell védekeznünk.
Szóval fel a fejjel, muszáj erősnek lenned különben beleörülsz!
Csak arra gondolj, hogy a következővel minden rendben lesz.
A férjeknek is úgyanúgy fáj hidd el, csak nem mutatják, mert akkor mi nekünk nehezebb lenne feldolgozni.

Én is csak arra gondolok, hogy nemsokára próbálkozhatunk.
A párom is sokat segít, nem engedi, hogy feladjam!

Minden jót kívánok és vigyázz magadra!

Puszi,
Adrienn
odri
 
 


Sziasztok!

Sajnos az élet úgy hozta én is hozzátok fogok tartozni. Múlt héten hétfőn az ultrahangon semmi életjelet nem látott az orvos, de azt mondta várjunk még egy hetet, ez ma telik le. De amióta orvosnál voltam SEMMI terhességi tünetem nincs már, úgyhogy rám is műtét vár. Egyébként ma lennék 8 hetes.
DE!
Amikor hazajöttem az orvostól és álomba sírtam magam olyan gyönyörű álmom volt, hogy még most is alig hiszem! Egy gyönyörű babát láttam uh-on, akinek dobogott a szíve és egészséges volt! Tudom, hogy ő lesz az én következő babám. Ettől az álomtól annyira megnyugodtam, hogy egész héten alig sírtam és ez nagyon jót tett a lelkemnek.

Volt már egy vetélésem a 12. héten, utána egészséges, gyönyörű lányom született (14 éves) és most ez történt velem. Lehet, hogy csak minen második sikerül?

Mutyurkával együtt voltam egyéként az áprilisi-májusi topikban, ott nem is szóltam, hogy mi történik velem, nem akartam senkit felidegesíteni, mert tudom, hogy engem is mindig megviselt, ha valaki elvetélt.
Köszönöm, hogy "elmondhattam" nektek a bánatomat!
Vendég
 


Sziasztok!

Babicskó!
Szorítok az amnio miatt!!!!

Zsibima, Andrea, Mutyurka!
Sajnálom mindig amikor valaki újonnan jelentkezik be ebbe a topicba.

Zsibima!
A vetélés után közvetlenül nekem is volt egy álmom, hogy egy kisbabát szoptatok, nekem is ez adott reményt a várakozós időszakra...

Chrissy!
szorítok nektek, hogy még pár hétig húzzátok ki (el sem hiszem, hogy mindjárt szülsz, úgy repül az idő).

Mi hétvégén bevásárló körúton voltunk, kinéztünk egy babakocsit, vettünk egy szopi párnát, meg pár fehérneműt. Hétvégén szúrkált a hasam a köldököm mellett, gondolhatjátok mennyire megilyedtem, remélem semmi komoly és csak a növekvő méh miatt van..

Csináltattam pár pociképet, remélem nem haragszotok, ha felrakom:
Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Szióka Mindenkinek!!!
Kislibus!Köszi a szakszerű választ a jövő héttől elvileg már nem dolgozom!!!!!találtam homeopátiás szert a gyomromra,de nem tudom mennyi idő míg hatni kezd.Már picit jobb ma, péntek óta szedem.De azért majd elmondom a dokinak is a héten ír ki táppénzre!Mégegyszer köszi és nagyon szorítok Nektek,hogy összejöjjön!!! :wink: :wink: :wink:

Vera!Hogy haragudnánk????Butuska,nagyon szép poci tessék felrakni bármennyit és bármikor!!!!!!Szerintem mindenki szívesen fogadja!!! :D :D :D Hogy vagytok???

Az újaknak nagyon sok erőt és kitartást kívánok és ne keseredjetek el itt mindenki megért benneteket és amint látjátok mindenkinek összejön előbb utóbb a baba!!!!!
Én áprilisban vetéltem el ikrekkel a 20.héten első babák voltak és most újra babát várok 7 hetes vagyok és 1 babám van jelentem :wink:

üdv.
ancsúr
ancsúrka
 
 


Sziasztok!

Vera!
Szép,szép,szép!

Chrissyy!
Hú,már nagyon közeleg az idő! :lol:
Tök jó!
Drukkolok!


Mutyurka és Zsibima!
Sajnálom,hogy ilyen események miatt ismrünk meg Titeket is! :(
Dehát,ez a topic ezért van!
Gyertek gyakran ez egy jó hely! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Csatlakoznék én is ehhez a topichoz, bár mint mindenki más, én se önszántamból.
3-as ikreket vártunk, de szép sorban elvesztettük őket a 12., 14. és most a 19. héten az utolsó babát. Teljesen összetörtünk lelkileg, én még fizikailag is, mert meg kellett szülnöm. Már van egy 2,5 éves kisfiunk, így talán könnyebb egy kicsit, mert eltereli a figyelmemet. Még sokat fáj a hasam, remélem, ez hamar elmúlik.
Szeretnénk majd valamikor ismét babát, de ez most olyan távolinak tűnik még.
Olyan jó lenne, ha most kicsit gyorsabban telne az idő.....
dogdog
 
 


Zsibima! Igen, ezek az álmok tudnak megnyugtatni, és persze az, ha újra kicsi szív dobog a szived alatt. Remélem neked is mihamarabb sikerül újra babásodni.

Dogdog! Igen, ilyenkor mindenki szeretné, hogy gyorsan teljen az idő. Nehéz lehetett sorjában elveszteni őket, merthát mégis 3 babáról van szó. Volt nekem is időszak, amikor olyan érzésem volt, hogy nem akarok erhes lenni (viccet félre téve), de aztán rájöttem, hogy nem terhes nem akarok lenni, hanem azt a borzalmat nem akarom újra átélni...

Panny! Egy darabig ment az általad említett előrelátó és pozitiv gondolkodás, csak közben volt 3 sikertelen hónapunk, nem jött össze újra a baba. És most félek, hogy ennek a ciklusnak a végén is csak piri köszön rám. Bár igyekszem reménykedni, de nehéz...

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Soha nem hittem,hogy egyszer én is ilyen cím alatti topikba fogok írni....
Mutyurkához hasonlóan, szinte napra pontosan ugyanúgy történtek velünk a dolgok. Hétfőn minimalis, rózsaszín maszatolás szerdán Uh-on már nem volt szívhangja a 11 hetes babánknak. Kicsit vártunk a lelökődés megindulására és pénteken volt a műszeres befejezés.
Szombaton megkönnyebbülést éreztem,hogy túl vagyok a műtéten(eredetileg csak hétfőn lett volna a beavatkozás és a hétvégét így tölteni a babával nagyon rossz lett volna!!) ,vasárnap nagy szomorúságot éreztem ma megint jobb egy kicsit.
Igyekszünk csakis előre nézni.
Van már egy tüneményes,örökmozgó kislányunk aki sokszor tereli el a figyelmünket. Hihetetlenül sokat jelent a számunkra az ő jelenléte.És van egy nagyszerű férjem., aki az elmúlt napokban is bebizonyította,hogy nagyon jó társam.
Úgy gondolom megvárom a jan elejét,hogy letelljen a 3 hó várakozás. Aztán probálkozunk.Őszintén remélem,hogy az áprilisi szülés idején már várom a következő picikénket.
Reményt ad látni,hogy itt többen gyorsan újra babások lettetek.
Ancsúr
Gratulálok a kis 7 hetes babádhoz!!!

Dogdog
Rettenetes volt olvasni a soraidat...Nagyon sok erőt és kitartást kívánok Nektek!!! Próbálj meg erőt meríteni kisfiad és férjed szeretetéből. Hiszek benne,hogy nemsokára várni fogjuk az egészséges tesó babákat!!!
Ha megengeded,hogy megkérdezzem: 12 héttől kórházban voltál végig? Spontán terhesség volt?


Olgo

Kép
olgo
 
 


Sziasztok!

Dogdog!Nem igazán van vigasztaló szó vagy bármi arra,ami történt Veletek én talán annyit tudnék neked mondani,hogy nagyon is jól tudom min mész most keresztül:én 20 hetesen veszítettem el az ikreimet szintén meg kellett szülnöm mindkettőt!!!!!!!!!!De ne keseredj el itt jó helyen vagy és látod azért mindenkinek sikerül egy újabb babó előbb utóbb....
Ilyenkor tudom,hogy nem akar telni az idő nekem az első 2 hónap volt nagyon borzasztó utána már könnyebb volt egy kicsit.Fel a fejjel majd segítünk :lol: :lol: :lol:

Olgo!Köszi a gratulációt,de csak halkan,majd ha megszültem akkor lehet igazán gratulálni,mert hááááát mi tudjuk,hogy nem ilyen egyszerű akik már elvetéltek szerintem babonásabbak a köv. terhességgel, én biztosan!!!!!
Az tényleg jó,hogy van már gyereked biztosan könnyebb úgy,mint ha nincs.Talán gyorsabban telnek így a napok :D :D :D
A szülés időpontja nagyon rossz,de túl leszel rajta az még amúgy is odébb van gyere ide addig is és meglátod majd jobb lesz minden :wink: :wink: :wink:

Többiek????????????

Babicskó!Pihenj amennyit csak tudsz és hidd el nem lesz gond!!!!
Mikor lesz meg az amnio eredmény?????

Senkivel nem történik semmi????? :( :( :(

puszika
ancsúr
ancsúrka
 
 


Sziasztok Lányok!

Sajnálom, hogy megint újakat kell ebben a topicban üdvözölnünk.

Dogdog, nagyon nehéz lehetett a 3 babát egymás után elveszíteni. Nekem még az egy baba elvesztése is sok volt, de 3-at így egymás után, még keményebb lehet.
Kívánom neked, hogy mielőbb gyógyulj, fizikailag aztán meg lelkileg is. Meríts erőt a kisfiadból, ő most legalább valamennyire leköti a figyelmedet.

Kislibus, ha téged olvaslak, szinte a magam szavai visszhangzanak.
Mi már 4 hónap próbálkozáson vagyunk túl:-(

És ahogy Ancsúr kérdezte, hogy nem történik semmi? Hát sajna ez nálam így igaz. Semmi nem történik. Se piri, se baba, se görcs ami jelezne valamit. Csütörtökön azt hiszem megyek vissza doki bácsihoz. Már úgyis rég láttam nőgyógyászt.... :?

annyi mégis történik, hogy már tudok menni, bár még a sarokra rálépni nem. Nem tudom,meddig normális a törés után a lábdagadás, illetve a fájás.. Na mindegy, engem valahogy most a lábam érdekel a legkevésbé..

Puszi mindenkinek, az újaknak pedig, kitartást, és jobbulást!

Rönééé



Kép
röné
 
 


Sziasztok!

Dogdog, Zsibima: sajnálatal olvastam a soraitokat. Valamiért a Jó Isten próbára tesz bennünket ( jó lenne tudni hogy miért ). De sajnos válaszokat nem kapunk. Kívánom nektek hogy a párotok és a családotok határtalan szeretete adjon erőt nektek is, mint nekem ad. Nélkülük nem tudom hogyan csinálnám végig.

Tegnap már voltam dolgozni, és bizony nagyon nehéz napom volt. Az egész de-ötött végigsírtam. Jlestek a vigasztaló szvak, de közben ezek a szvak mintha még pakolták volna a köveket a szívemre, aztán hazajöttem pihiztem eggyett, és utánna jobb volt. Lementem a páromhoz a lovardához. Hihettetlen, hogy ezek az állatok is mennyi szeretetet tudnak adni, és mintha éreznék hogy valami nincs rendben, szabályosan bújnak az emberhez.
Holnap holnapután szabad leszek, mert én leszek a hétvégés. Itthon majd kicsit összepakolok, és majd megyek is le. Ha már szabad, nekiállok újra kicsit lovagolni (amíg terhes nem leszek :wink: )

Vera! Nagyon husi a pocid, biztos ezerrel lubickl a kis lurkó. Tudjátok már mi lesz?

Kislibus! Kívánom hogy babásodj minnél előbb! Kiszámoltad a pé- t vagy apával csak összebújtatok?

Ki milyen tükköket ismer a pé saccolására?

Bocsi, kicsit hosszú lettem.
Szép napot mindenkinek!
mutyurka
 
 


Sziasztok!

Sajnálattal köszöntöm az újabb babájukat elvesztetteket! :cry:
Kitartást kívánok nektek, nem lesz könnyű a következő pár hónapot átvészelni, mi igazán tudjuk/ átérezzük ezt.
Javaslom próbáljatok most egy darabig valami teljesen mással foglalkozni (tudom, hogy ezt könnyű mondani, de anno én is csak ezzel fogllakoztam, és borzasztó volt minden kismamára/anyukára ránéznem).

Mutyurka!
Látom Kaposfői vagy? Akkor félig földi! Mi sokáig Mérőben laktunk, most anyukám Bárdon lakik (mi Pesten, de pár hetente lejárunk hozzá), imádok ott lenni. Gyakorlatilag Kaposváron nőttem fel, illetve K.Mérőben. SZupi hogy vannak lovaitok!
A babóról: úgy néz ki kisfiú, ami megdöbbentő volt az egész családnak, mert mindenki lánynak érezte, de a fő, hogy egészséges legyen, a neme mindegy.

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Hát a többiekhez hasónlóan szomorúan látom,hogy megint többen lettünk! :(

Dogdog!
Borzasztó ami Veletek történt!Sajnos ilyenkor az idő nagyon lassan telik!
De itt jó helyen vagy!

Olgo! :(
Téged is üdvözöllek itt!

Vera!
Már csak két nap az UH-ig! :lol: :wink:

Röné!
Mi van ezzel a hormon dologgal?
Vendég
 


Mutyurka
Ébredési hődet mérheted, vagy vannak mikroszkópok amelyek a peteéréskor páfránylevél rajzolatot mutatnak(nyálból vizsgálod). Maybebaby 12e körül van a patikában kapható.
Nekünk egyszerűbb módszerünk van. Minimum 2 naponta együtt vagyunk így biztosan nem szalasztjuk el az ovulációt. :oops: Nálunk így mindkét terhesség gyorsan létrejött.
Ja és én megnézettem a progeszteron szintem a ciklus 2.felében,a menszesz előtt egy héttel vérvételre kell menni.Ennek az értéke bizonyítja,hogy volt-e peteérés.

Kép
olgo
 
 


Sziasztok!

Vera! Be kell valljak valamit! :)
Én is K.mérő honos vagyok, ott éltem életem első 20 évét. % éve lesz hogy átköltöztem a férjemékhez.
A képről sajna nem vagy ismerős.
Ja, én egyébként (nem titok :D ) (mostmár Tolnainé ) Paldesz Ildikó. Juj, jöttek a drinkeb, kikell menem. Még jövők.
mutyurka
 
 


Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, most tényleg úgy érzem, hogy egy világ dőlt össze, pedig én még a szerencsésebbek közé tartozom. Nekem nem kell megszülnöm a babámat, mert idő előtt elhalt. Az tényleg nagyon nehéz lehet.
Tegnap voltam uh-on, már a váróban sírógörcsöt kaptam, mikor megláttam a pocakosokat. Na és akkor jött egy totyogós kisbaba és a kb. 15 leendő anyukából pont engem választott ki, csak hozzám akart odajönni! A lényeg, hogy nőtt a petezsákom, de nincs benne semmi életjel. Jövő héten még egy uh. és utána gondolom műtét. Ez a legrosszabb a várakozás.
Mindenkinek szép napot kívánok!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a kedves szavakat. Most még nehéz elhinni, hogy valaha is könnyebb lesz, de ahogy visszaolvastam az írásaitokat, tényleg így lesz.
Olgo: lombikos terhességem volt, így lett/volt 3 babánk. Végigcsináltuk az egész procedúrát, aztán május óta feküdtem. A bajok a 12. héten kezdődtek, onnan számítva 2 hét kivételével folyamatosan kórházban voltam. De ez sem segített. No meg az sem, hogy az orvosok nem vettek komolyan, amikor szóltam nekik, hogy szerintem baj van. De erről már kár filozofálni.
A páromon kívül egy ember tartja bennem a lelket, mégpedig az én gyönyörű 2,5 éves kisfiam. Ha Ő nem lenne, nem tudom mit csinálnék.

De megfogadtuk, hogy lesz kistestvére: csatát vesztettünk, de nem háborút!!!!!!!!!!!!!!!!! Kivárjuk az időt, aztán újra megpróbáljuk.

Akinek újból sikerült pocakosnak lennie, nekik nagyon sok boldogságot kívánok!
dogdog
 
 


Mutyúrka! Én hőmérőzök és Ovulációs tesztet (LH teszt) használok. 3 hónapja figyelem a pét és mind a 3 hónapban jókor voltunk a szeren (Hát ez az, amiért ki vagyok akadva). Ha gondolod írok többet is!

Röné! De reménykednünk kell, hogy nekünk is sikerül! Jobbulást a lábad végett és tényleg nézz el nőgyogyihoz! Mikor kellett volna pirinek vagy babának jelentkezni?

Zsibima! Neked nem csináltak HCG szint mérést? (Vérvétellel vizsgálják, hogy mennyi a terhességi hormon a vérben, ennek két naponta duplázódnia kell). Csakmert ezzel nem kéne olyan sokat várni...

Jelentem megfázam mint a fene...

Kép
kislibus
 
 


Kislibus- nem, nem csináltak Hcg mérést, sőt semmiféle vizsgálaton nem voltam, mivel az első jelentkezésem óta az orvosnál: gond van. Igazából az orvos arra vár, hogy spontán elvetéljek. Már görcsölget is a hasam...
Vendég
 


Üdv az újaknak,én is sajnálom hogy itt kell lennetek....de,nekem anno sokat segítettek itt a többiek,így megpróbálunk mi is nektek!!!!Mindenienk sok erőt és kitartást kívánok!!!

Sikerülni fog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pé:szerintem is az egyik legjobb módszer a hőmérőzés,de nekünk is van ennél egy szimpibb,mi az adott ciklus 10.napjától a 20.napjáig minden nap akcióztunk :oops: és hát elsőre meg lett az eredménye.Egyénbként mindhárom babánál így sikerült.Ezzel megcáfolom,hogy nem jó minden nap és csak 2 naponta érdemes!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Helló mindenkinek!

Hogy vagytok? Mutyurka, az első nap volt a legnehezebb a melóhelyen, most már ezen túl estél, bent egyre könnyebb lesz!

Alziza, sajna nem tudtam még elmenni a vérvételre, mert a 3. napon kellene... Aug 18 óta pedig semmi piri..Holnap akarok visszamenni a dokihoz (bár lehet, hogy ezt a hetet még meg kellene várnom).

Tudja valaki, hogy mi van ha a 3. nap esetleg hétvégére esik?? Ez a 3. nap mennyire szigorú?

Kislibus, ezt egyébként te is kérdezted. Március óta mindössze 3x volt menzeszem :(
Nem túl biztató. Már azon gondolkodtam, hogy veszek megint egy tesztet. De két hete csináltam, neg. volt. Azóta meg a hőm sem ment feljebb nagyon, így tutira megint csak a csalódás lenne.
És érezném is, ha baba lenne, legalábbis az előzőt szinte rögtön éreztem.

Szerintetek elképzelhető pé testhő emelkedés nélkül is??Nekem az alaptesthőmérsékletem is alacsonyabb mint az átlag..

Rönééé



Kép
röné
 
 


Röné! Ritka a hő emelkedés nélküli pé, de előfordulhat! Szerintem ne várd ki ezt a hetet, menj dokihoz, mert ez azért nem ok, hogy ilyen maratoni ciklusaid vannak. És legfeljebb a doki azt állapítja meg, hogy babás vagy...:D

Zsibima! Igy már értem, jobb is, ha spontán bekövetkezik az aminek kell, mert a következő babának jobbak lesznekaz esélyei, mint ha műtét történt volna. Remélem hamar túl leszel ezen az egészen!

Panny! Jó annak akinek megy a napi, de ez keveseknek adatik meg... :wink:

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Röné!
Nekem pl.,soha nem vettek a 3. napon vért!
Én menstruáltam minden hónapban,csak össze-vissza!Volt,hogy 22 napra,volt,hogy 45 napra!
Eleinte peteérésem is volt,csak a progi szint maradt alacsony ezért nem tudott beágyazódni a már megtermékenyült petesejt,ezért vetéltem el háromszor! :cry:
Mivel nekem a progiszintemet nézték ezért kellett a vélt peteérés utáni napokon,3× és 2 naponta vérvételre mennem.Tehát,ha Nálad is erre gyanakszik a doki akkor nem értem!Vagy mást néz most?
Egyébként nekem egy ismerősömnek volt így a menstruációja mint Neked!Neki volt,hogy fél évig nem jött meg!Nála ugyanúgy a progeszeteronnal volt a baj!Ő is azt a kezelést kapta akkor mint én!(Ő ajánlotta nekem a dokit!)Az első gyerekénél is és a másodiknál is!Aztán úgy helyre jött,hogy a harmadik gyerek a bónusz baba,ugyanis vele spontán lett terhes amikor a második gyereke 6 hetes volt! :lol:


Kislibus!
Hát persze,hogy sikerülni fog! :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Mi is öszönjük a kedves szavakat.
Ancsúrka
Igazad van. Az az egy dolog fog megváltozni ha újra babát várok,hogy egy ici-pici félsz már mindig bennem marad. Míg a kislányomnál,Hencinél eszembe se jutott félni.

Röné
A progeszteront a várt menszesz előtt egy héttel,a többi hormont viszont a menszesz 3-5 napja között veszik le. Nincs baj ha a 3.nap hétvégére esik!
Én a helyedben nem várnék, elmennék a dokihoz,hogy minnél hamarabb helyrehozza a normál állapotot.

Alziza
Szeretnétek 4. kisbabát is?
Bónusz baba :)

Zsibima
Nálam is vártak egy kicsit arra,hogy felpuhuljon a méhszáj és akkor a műtét kiméletesebb tud lenni.
Nagyon együtt érzek veled. Ha már így kellett alakulnia a dolgoknak,legalább legyen túl az ember a műtéten. Onnantól talán könnyebb ,hogy a jövőre koncentrálj. Ha már fáj a hasid az jó jel,talán mostmár beindul.


Sokszor gondolok a jan elejére ,hogy akkor elkezdhetünk próbálkozni. Várom nagyon..és hiszek benne,hogy most sikerülni fog.

Panny
Olyan jó látni,hogy ilyen példák vannak előttünk mint a te babavárásod,hogy elsőre sikerült... :)

olgo

Kép
olgo
 
 


Sziasztok ismét!

Jó aktív vagyok, mi? Most könnyen vagyok, nem dolgozom :lol: .

Nem várok, felhítvam a dokibácsit. Holnap kell mennem vissza.
A kiírt vizsgálatok a köv. lennének:

Insulin,TSH,FT4,FT3,FSH,LH,prolaktin,progeszteron,oestradiol,cortisol,tesztoszteron.

Az elejéből az inzulinon kívül semmit nem értek.. :shock:
Kiváncsi vagyok holnap mit mondanak, mit írnak fel...


alziza, nem szeretném engem is olyan sűrűn bönkének meg, mert én a vérvételek után rendszeresen rosszul vagyok, ájuldozom. Ezért mindig kísérettel megyek csak laborba, amit nem könnyű megoldani...


na ígérem, ma már nem jövök!

Üdv:

Rönééé



Kép
röné
 
 


Minden szót köszönök nektek, de csak akkor fogok elindulni a gyógyulás felé, ha túl leszek ezen az egészen.
Azért nagyon durva, hogy 2 hete azért imádkoztam, hogy nehogy vérezzek, most meg azért, hogy vérezzek már! Most már tehernek érzem, szabadulnék tőle, mivel tudom, hogy nincs bennem "senki".
Sajnos műtét lesz belőle, ez már a második ilyen az életemben, és az elsőt még ma se hevertem ki, pedig 16 (!) évvel ezelőtt volt! Úgy látszik túl fiatalon és túl öregen se megy nekem...
Szerencsére közben született egy gyönyörű, egészséges lányom, de annyira szeretnék még egy kicsit!

Szerencsés napot mindenkinek!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?