Új privát üzeneted érkezett!

Dani nagypn édes!!!
Nálunk is nagy duma-partik vannak! "GÖ, HÖ, HEÖ, EÖ, KÖ" az eddigi szókincs :D
Ilyen a kis drága most:
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szióka, lányok!

Mona :D
jaj, nagyon cukik vagytok! A tehéntej meg a baba kiütései tényleg ilyen összefüggőek az arra érzékeny babáknál. Nekem is le kellett annak idején állni vele az első 4 hónapra, mert Juli olyan volt mint egy pöttyös labda :lol: .

Timi :D
nagyon édes-pofis a kis Anna és hihetetlen, hogy már két hós is elmúlt...

Emma :D
ó, ti is nagyon csinosan vagytok. Gyorsan megnéztem a Juli-naplómban, őkelme miket mondott és szóról szóra azokat mint Zalán. Ez vmi egyezményes babanyelv lehet, bizonyára. Aztán 4 hónapos kora után, ha panaszkodott, akkor: memme-memme volt a szava járása... :lol:

Szilvi :D
Hát, bizony: az egy hét különbség az nagyon nagy idő ám :roll: :wink: . A Jane nagyon jól néz ki!

Tegnap voltam dokinál és minden tök jó (mint azt egyébként tudtam is 8) ) a kiscsajszinkkal. Teljesen tökéletes paraméterei vannak bpd: 8 cm, pocakátmérő: 7,3 cm, combikája: 5,4 cm. Ennek nagyon örülök, mert Julit mindig nagyobbnak mondták a koránál és meg is néztem, ő már a 28. héten ekkora volt. Én most nagyon beérném egy 3 kilós fruskával. Majd kinn megnő.
Ami kevésbé okés, de ez már két éve is így volt: a méhszáj "klasszul" ki van nyílva, úgy másfél centire. Természetesen csak a külső és látva az én nyugalmamat, ezúttal már a dokim se pedzegette a pihenést és fekvést, mint még Julcsinál (ahol ugyebár véletlenül se lett koraszülés :D ).
Szüléskor legalább kevesebbet kell várakozni :wink: vagy ki tudja... Azért nagyon reménykedem a császár után a természetesben és mindent megteszek érte. Majd meglátjuk!

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Timi :)
Ez nagyon gyakori úgy 1 hós korukban. Brigi is tiszta kiütés volt, de utána szépen elmúlt magától, semmit nem kentem rá.
És a műsorszám nálunk maradt :lol:

Mona :)
Nagyon szépek vagytok!

Kismok :)
De jó, hogy minden rendben!

Emma :)
Ti is gyönyörűek vagytok!
Nálunk már megy az öööö, eööö, heööö. Olyan édesek :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

 
 

Szilvia

Szerintem meggyógyultam délen. De majd jövőhéten kell mennem a dióokihoz a 6 hetes kontrollra, ő fogja megmondani, hogy minden rendben van-e. Reméllem áldását adja a dolgokra

Mona

Szerintem nem eszem sok tejterméket. Esténként szokta a szendvics mellé enni két medvesajtot, meg egy danon actívia joghurtot. Szerinted ez sok? Napközben pedig szinte egyáltalán nem eszek tejterméket.

kismok

Szerintem elnéztél valamit, mert majd csak a jövőhéten leszünk 6 hetesek. Igaz idősebbnek neéz kia kis dödöllém.

Már Anna is prbálgatja a hangját. De egyenlőre még csak magánhangzókat sikerül neki kiadnia. De hulla aranyos.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Szilvia!

Köszi, Gergő már nagyon jól van. Danit most érte el. "Élvezem" ezeket a dolgokat. Remélem, később jobban fogom magam érezni a pocaklakómmal, aki biztosan tolerálni fogja, hogy van két testvére, akit el kell látnom.

Remélem, mindenki jól van. Puszillak benneteket.

Szép napokat!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Mona, Emma :D
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉdeseeek a babók!!!Mindkét fiú tündéri!!

Kismok :wink: Én nem írtam anno Kristóffal ilyeneket, de jó ötlet!

Voltunk ma dokinál...semmi újdonság...de mivel 10 napja a magyarországi doki mindent rendben talált (UH-n is a csajszi), így nem is nagyon erőltettem..jövő csütörtökön megyek a másik dokihoz, s majd akkor kiderül, hogy a szülés körülményeit mennyire tudom tisztázni...a LÉNYEG, hogy Manónk jól van...kb.1400gramm, s 39-40cm :D Kaptam duphalacot-khmmm, mert nehézségeim vannak délen :wink: ez nagyon tetszett Timi!!! :D , s még a magzaterősítő szuriból hármat kell kapnom kéthetente...háát ennyi...képet rakok, bár ezen már új nem látszik :roll:

Kép

Mindenkinek nagyon szép hétvégét!
Szilvia

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


sziasztok!

mona!
nagyon aranyos vagy hogy így emlékszel még a kezdetekre!!!
tündéri a kisfiad!!!

emma!
hát ti is nagyon aranyosak vagytok és már külön magyarázatokat is ad a kisfiad ez nem semmi!

timi!
tündéri a nagylány és én is jártam így mikor még Bence szopizott mert én meg nagyon sok tejet ittam és inkább elhagytam arra az időszakra amíg szopizott!!!!

kismok!
örülök hogy minden rendben van veletek!!!!
tessék azért néha pihenni is nehogy hamarbb jöjjön a kismanó/ bár gondolom Juli mellettt ez nem megy könnyen én is így vagyok Bencével mert ő is egy örökmozgó!!!/

szilvi!
nagyon nő a pocaklakód és milyen kis formás a képen!!!
szupi hogy minden rendben veletek így is maradjon még egy pár hétig!!!!
kérdésedre válaszolva majd szilva fog titeket értesíteni ha meglesz Balázs úgyhogy nem maradtok le semmiről!!!!

mi jól vagyunk igaz még mindig meg vagyok fázva de majdcsak meggyógyulok!!!!!
manóka jól érzi magát és ez a fontos!!!

további szép napot mindenkinek!!!!

tündi23
 
 


Timi :D
tényleg jól elnéztem. Ne haragudj, h így öregítem "Panka nénét" :oops: . CSak nézegettem, h Zalán ennyi, Dani annyi idős és ez maradt meg. De utólag én is gyanús voltam magamnak. :lol:
Amúgy a kis dödölléd tényleg jól tartja magát ám! :lol:

Szilvi :D
hurrá, hogy veletek is minden ok. Olyan hihetetlen, hogy már kb. másfél kilósak a porontyaink, nem? Én még semmit nem veszek észre abból, h vmi súly lenne a hasamban... :lol: A Duphalac remélem használni fog. Julinak nem jött be, de neki sajna semmi. Csak a kúp :? . Nem tudom, mikor fogja kinőni szegénykém, pedig még előttünk van a szobatisztaság is.
Egyébként nálam sem mennek teljesen rendben a dolgok "délen" :lol: . Pedig kilószámra eszem a szőlőt. Nekem az segít, hogy - mint már említettem - mostanság rettentő mennyiségeket meg bírok enni, mondhatni össze-vissza zabálgatok. Időnként pedig összevesznek a dolgok a pocakomban. :oops: :lol: Na, ez szokott helyrerakni... :lol:

Britta :D
gondolom, ez többgyereknél szinte általános. Én is edzem magam a gondolattal, h valaki mindig göthős, hasmenős stb. lesz 2008-tól. :roll:
Azért remélem, Dani is gyorsan helyrejön!

Jó éjt nektek!
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok!

Dani is szépen gyógyul. Szedi a sinupret cseppet, használ neki. A szeme már tiszta, tegnap sem volt túl sok csipa benne, de azért kamillával törölgettem neki. Gergő holnap megy oviba, remélem, nem csak egy hétig megint.
Hát, igen... kösd fel a nadrágod, mert amikor hazahozza a nagy a picinek a betegséget, annál rosszabb nincs. Elég, ha egyik beteg, nemhogy mindkettő.

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


szép napot!

britta!

Gergőnek sok boldog szülinapot!!!!!

további szép hétvégét mindenkinek!

tündi23
 
 


Tündi!

Köszi szépen. Nektek is szép napot!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Britta :)
Isten éltesse Gergőt :!:

Tündi és Britta :D
Láttátok, hogy mindketten milyen "fordulónapon" vagytok :?:
12. és 36. hét :wink: Mindkettőtöknek gratula!!!

Tündi :D
Mostantól már tényleg bármikor bármi történhet!!!, de még várjon csak legalább két hetet Balázska :!: Legalább még Anya meggyógyul a náthából :!:

Kismok :D
Úgy vettem észre (kipp-kopp), hogy hatott a duphalac :wink: legalalábbis ma egyszerűbb volt :oops: 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Emma :)
Nagyon szépek vagytok :P

Szilvi :)
Bizony rohan az idő velünk. Jól emléxel, megígértem a munkahelyemen, hogy Boldi fél éves korában visszamegyek dolgozni. Nost, az januárban lesz esedékes, viszont kaptam még 2 hónap haladékot. Tehát márciusban kezdek 4 órában :evil: Szörnyű lesz az biztos, már most lelkibeteg vagyok ha rá gondolok. Nnnnna mind1, ez van! Az nem semmi, hogy te is már a 30 hetet töltöd nem sokára!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilvi :)
Apropó Szilárd! Nos, már jobb a helyzet, bár ez leginkább Boldinak köszönhető. Olyan édesen mosolyog rá, hogy nem lehet nem szeretni :P Szóval mióta kommunikálnak egymással, változtak a dolgok. Szerencsére már Boldival is sokkal könnyebb, nem kell állandóan a fenekét cipelni. Ja, és ha itthon van Szilárd, már Ő fürdeti a nagyfiút. Ezek szerint csak össze kellett csiszolódniuk.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilva
Örülök nagyon, hogy apa belejött a szerepébe :D Olyan jó érzés látni a 2 pasit nagy egyetértésben, nem?

Köszönöm mindenkinek a dícséreteket!

Jó kis programozós hétvégénk volt. Sokat voltunk levegőn ebben a szép időben. Zalán nagyon kifáradt vasárnap estére, 8tól - 2 negyedórás kaját kivéve - még mindig alszik.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szilvi!

Köszi a jókívánságot. Láttam, hogy már beléptem a 13-dik hétbe, aminek nagyon örültem. De egy kicsit ideges vagyok, hogy holnap mindent rendben talál-e a doki.

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!

Britta :D
Utólag is Isten éltesse sokáig Gergőt!
Ne aggódj, biztos már kényelmesen berendezkedett a kistesó!

Képzeljétek, csoda történt!
Mióta új, és nem rácsos ágya van Julcsinak (úgy két hónapja), mindig ott kellett vele feküdni vagy egy órát, míg elaludt, pedig előtte ő nagyon ügyesen elszundított egyedül az ágyában. Ma meg lefektettem és mondtam neki, hogy még meg kell várnom, amíg felforr az étel (mert közben már a vacsit készítem elő :) ), de mindjárt megyek be hozzá. És pár perc után bekukucskáltam: és alszik édesdeded! Gondolom ebből nem lesz rendszer, de most nagyon örülök neki, mert olyan sok mindent lehet egy óra alatt csinálni...

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok!

Köszönjük. Igyekszem nem aggódni, de így az elején még nehéz nem aggódni. Majd holnap megnyugszom.

Örülök, hogy Julcsi ilyen ügyes. Bizony 1 óra sok mindenre elég. Én is tudom.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


sziasztok!

szilvi!
már én is láttam hogy brittával egy napon vagyunk hétfordulósok csak van közöttünk pár hét!!!
igen mostmár bármikor jöhet a manó nem is bánnám nagyon jó lenne már külön lenni!!!!

szilva!
mondtuk mi hogy Szilárd megváltozik csak egy kis idő kellett hozzá!!!
nálunk is apa volt a fürdető Bence 2 hónapos kora óta de most meg már ki is harcolja magának a nagyfiam hogy apával fürödjön!!!
mondjuk az én párom most kezd megkergülni beparázott hogy nemsokára 2 gyerekes apuka lesz és mi lesz a mi kapcsolatunkkal szóval minden időszaknak megvannak a maga problémái!!!
remélem majd nekünk is sikerül ezen túllépni!!!!

emma!
akkor teljesen kifáradt Zalán ami mondjuk nem baj!!!!
biztos élvezte a csavargást!!!!

britta!
na és mit kapott a nagyfiad a szülinapjára????
nyugi minden rendben lesz holnap a vizsgálaton!!!

kismok!
biztos igaz hogy egy óra sokmindenre elegendő!!
meglátod Juli majd megszokja hogy egyedül alszik el!!
mondjuk most nálunk változott mert eddig a nagyfiam a szobájában aludt de kb 3 hete visszaköltözött a miszobánkba úgyhogy nekünk most nem a legjobb de ez van bízom benne hogy majd visszaszokik a szobájába!!!

lennének kérdéseim!!!!!
a málnalevél teát mikortól érdemes elkezdenni inni???
és milyen homeopátiás szerek vannak amik segítik a szülést illetve a vajúdást????
és mik a tapasztalatok???

köszike ha valaki tud válaszolni!!!!

többiek merre vagytok????

további szép estét!!!!

tündi23
 
 


Szia Tündi!

Voltam dokinál. Minden rendben. Nagyon szépen fejlődik a kistesó. Sokat mozog, igaz, ezeket én még nem érzem.

Gergő sok ajándékot kapott: könyvet, farmerdzsekit, farmernadrágot mellénnyel, másik mellényt, melegítőt és ráadásként volt tüzijáték is. Nagyon boldog volt, ahogy mi is.

Puszi:

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Hiányolom a pécsi szakaszt! Tüncsi, Tiza merre jártok :?: :?:

Édesem a teraszon alszik hason a babakocsiban 1 órája :D Mikor újszülött volt, ez nagyon ment, aztn hetekig nem volt hajlandó, most próbálom megint szoktatni, mert kell neki több levegő, mint a fél órás-órás sétáink.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Britta :D
ugyi, hogy minden okés odabent?! :D Én tudtam előre... :lol:
A tűzijátékot Juli is nagyon szereti, meg mindent ami szépen világít. A múltkor beszélgettünk arról, hogy most már vége a nyárnak, itt az ősz, utána meg a tél (akkor meg majd jön a karácsony). És emlékezett a karácsonyfára (a tavajira). Kérdem én: és milyen volt a karácsonyfa? Erre ő: fényes. :D Olyan aranyos volt.

Tünde, Tiza és ritkán író kismamik!
Mi újság veletek? Füstjelet szeretnénk.

Tündi :D
A málnalevél teát én úgy tudom a 36. héttől kezdheted iszogatni. A homeobogyókról régebben Dzsulee írogatott pár hónappal ezelőtt. Esetleg keresd vissza.

Jó éjt!

Kép
Kép
kismok
 
 


Ja, még voltam ma védőnőnél és a mérlegelésnél 5 és fél plusszom van. Úgy döntöttem, ez nem rossz. Főleg, hogy Julcsival ilyenkor már volt vagy 10 kilóm.
Na, mostmár tényleg megyek alukálni. :D

Kép
Kép
kismok
 
 


Sziasztok!

Kismok :)
Nagyon meg vagy dicsérve! :) Ez igazán nem sok plusz. Juli mellett biztos leugráltad.

Én már előre felkészültem biztos ami biztos alapon, ezért elmentettem. :) Bemásolom, hátha mást is érdekel.

36.héttől (elvileg) kell tehát az alábbiakat:

1. nap Reggel: CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó
Este: CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó

2.nap Reggel:CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó
Este: CIMICIFUGA 12CH 5 golyó

3. nap Reggel: CAULOPHYLLUM 12CH 5 golyó
Este: PULSATILLA 12CH 5golyó

a 4. naptól kezdődik előlről az 1. nappal
Továbbá:
-Napi 1 nagy bögre málnalevél teja (10 percig hagyjátok állni benne a leveleket, utána mehet bele citrom vagy más)

Szülésnél:
Vajúdás alatt az 5 perces fájásoktól CAULOPHYLLUM 30CH 1/2 óránként
Szülés után ARNICA 9CH 3x5 golyó 10 napig a szervezet regenerálódása miatt (szuper, működik, a dokibá nagyon megdícsérte a méhem, hogy milyen jól összehúzódott 3 nap alatt:)!!!)
Tejelválasztás serkentésére URTICA C5

Kép
mofly
 
 


Kismok!

Ügyes vag, hogy ennyi a pluszod. Kíváncsi leszek, én mennyit szedek majd fel.
Valóban, minden ok odabent. Nagyon örültem neki.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!
Köszi a hiányolást. Majdnem minden nap olvaslak benneteket, csak már arra nem jut idő, hogy írjak.
Sajnos tegnap megint lett egy jó kis mellgyulladásom. 39 fokos lázam volt, de most már jól vagyok, csak a cicim ég még. Jó fárasztó volt, mert Marcit így 1,5-2 óránként kellett etetnem, sőt még mindig két óránként adok neki, csak éjszaka vártam 3-at, így is fel kellett ébreszteni.

Szilcsi :)
Örülök, hogy apa belerázódott végre. Látod, csak türelmesnek kell lenni.

Emma :)
A gagyarászás nálunk is hasonló, én irtóra élvezem, főleg amikor nagy mosolyok kísérik.

Tündi :)
Fú, most már nem sokára eljöhet a nagy nap. A málnalevél teát én is a 36. héttől ittam, jól bevásároltam, aztán rajtam ragadt, mert egy hét múlva megszültem, ráadásul császárral.
Apa miatt ne aggódj, állandóan pánikolnak valami miatt.

Britta :)
Remélem minden rendben ment.

Kismok :)
Ez az időzavar nálam is megvan és tényleg mennyi minden belefér egy órába. Én el sem tudom képzelni mi lesz később, amikor már járni is tud a lurkó. Valahogy most sincs semmire időm.

Képzeljétek! Múlt hétvégén Villányban voltunk Marcival bor túrán. Nem lehet elég korán kezdeni a borkultúrát, hi-hi. Egyszer már elvittük a Bock pincébe is, kb 3 hete, de csak este egy pár órát. Most pedig délután kettőtől, este hétig ott voltunk. Nagyon jó volt és Marci irtó jól viselkedett, még a cigányzenére sem ébredt fel.
Bocsi, hogy ilyen ritkán jövök, de követem az eseményeket.

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza :)
És ha még majd 2-3 csemete lófrál körülötted, mi lesz...
Én is ilyen időhiányban küszenvedek. Mindig eltervezem, hogy na ma pihenek egy kicsit, mert a nemalvástól már kivagyok, de nincs időm, mert rájövök, hogy még ezt is meg kell csinálnom, azt is meg kell csinálnom...
Mellgyulladás nem lehet kellemes :( Mitől alakul már ilyenkor ki?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

először is köszönöm a válaszokat mindenkinek holnap meg is veszem a teát!!!!
a homeósat meg majd a jövőhéten ha lesz rá még alkalmam!!!!

szóval ma voltunk ctg-n és ultrahangon és jól ránkijjesztett a manócska!!!
tachikard volt a szívverése így meg kellett ismételni a ctg-t csak az volt a baj hogy az ultrahangon is ezt mutatta és a doki egyből be akart fektetni mire én mondtam hogy na azért ne siessük el a dolgot mivel beteg vagyok és lehet hogy az is befolyásolta az eredményt!!!
ja és persze azonnali császárt mondott mert ilyen esetben azonnal be kell fejezni a terhességet na gondolhatjátok hogy hogy megijjedtünk!!!
szerencsére a manócska egy fél óra múlva meggondolta magát és teljesen normális értékeket mutatott az ismétlő ctg-n!!!!

most egy kicsit megnyugodtunk de azért nem teljesen a férjem azóta pihenésre fogott és most mégjobban odafigyel nehogy nagyon felmenjen a lázam!!!!
mert mint kiderült lázas voltam reggel és ez nem jó!!!!
de itthon vagyok igaz nem valami jól érzem magam sokat pihentem egész nap és fogok is és remélem mostmár nemsokára meggyógyulok!!!!

bocsika hogy hosszú lettem megyek vissza pihenni!!!!

puszi mindenkinek!!!!

tündi23
 
 


Tündi :D
A manóba!
Most már gyógyulj meg nagyon gyorsan! Persze, tudom, könnyű ezt mondani. Szedsz vmi gyógyszert rá? Jól megszenvedsz vele, tart már egy ideje ez a vacak betegség, mi?

Remélem, hogy a manód azért egészségben, vidámságban még megvárja, amíg helyrejössz.

Tiza :D
Mivel mi is nagy borosak vagyunk, Julcsi mostanra odáig jutott, hogy már messziről mondja, ha látja, h apa nyit egy palackkal, hogy "én isz kéjek fejér bojt vagy vöjösz bojt". Majd közli, hogy "ez nem ám szöj". :lol: Ja, és ő is talpas pohárból iszik olyankor velünk, vagy hússzor koccingatva. Persze szigorúan vizet. Bár épp tegnap kaptuk rajta vacsi után, hogy kihörpölgette a poharainkból az utolsó cseppeket. :lol:

Kép
Kép
kismok
 
 


Tündi :D
Nagyon vigyázz Magatokra, s hallgass apára!! Pihenj minél többet, s azonnal orvos, ha valami nem úgy van, ahogy szokott lenni!!!!

Kismok :D
Ez a borozás tetszik :lol: Ezek szerint te is megengedsz 1-2 dl-t néha napján?? Én vagy 20-22 hétig nem ittam egy kortyot sem, de mostanság heti 1-3 dl-t iszom...ez talán nem sok...ja meg most egy-két konyakosmeggyet is megengedtem magamnak :oops:

Szilva :D
Messze van még a március, s addig is élvezz minden percet...sokan dolgoznak pici baba mellett, ezen még ne is agyalj!! Tök jó, hogy Apa is már "sínen" van :lol: Azt mondják, hogy nőbe is van olyan, aki azonnal nem érez anyai érzéseket a babója iránt...na ez már nagyon fura nekem :roll: a pasiknak tuti, hogy több idő kell, hogy mindent felfogjanak :wink: s azt mondják, hogy a kommunikáció-készség a kismanók részéről tényleg sokat lendít az apai érzelmeken 8) Kérünk képeket!!!!!

Tiza :D
Jó, hogy jelentkeztél! a mellgyulladást sajnálom, remélem, hogy már sokkal jobban is vagy!! Már nagyon nagy Marci..annyira hihetetlen...még "csak" olvastam a lenti topikot, amikor emlékszem, hogy Irországból jöttél haza - kb. 1 éve - s "szokásosan nem hittél" a pozítiv tesztben, most pedig már bornapokra jár a Család :wink: Azt hiszem, hogy nagy esély van nálunk is a Szabó Marcell-ra :wink: nekem nagyon tetszik....még "gyötörjük egymást" névválasztás ügyén, de nekem ez a favoritom :lol: Tőled is kérünk képeket!!!!!!

Mofly :D
Köszönjük szépen :wink:
Mennek a drukkok+++++++++++++++++várunk szeretettel!!!!!!

Tényleg Dzsulee-ról tudtok valamit????Úgy eltünt! :roll:

gTünde :D
Hoooool vagy???

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Tündi!

Vigyázz magadra!!!!!!!!!!!!!!!


Többiek? HOgy vagytok?

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Tünde :)
Nem csodálom, hogy megijedtél, de most már nyugodj meg, és pihenj nagyon sokat!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilvia :D
hát igen, néha felöntök a garatra! :lol: Alkalmanként olyan 3 és 5 cl között engedélyezek magamnak. De olyan jól esik... :lol:

Jaaaj, ma megint front van különben hisztiileg. Szerintem. Csak ezzel tudom magyarázni a mai napot, mert már most rettenetesen le vagyok amortizálva fizikailag-lelkileg. Hugi is szerzett ma néhány elég kellemetlen tapasztalatot Julcsiról, pedig egyébként csak simizni szokta a pocakomat. Tegnap el is énekelte neki, hogy: "Gólya, gólya, vaszjapát, hozzá nekem kiszbabát. Hugi jesz, hozzá nekem hugit." :lol:

Na, megyek ebédelni, mert dörömbölnek belülről...

Kép
Kép
kismok
 
 


sziasztok!

kismok!
sajna már másfél hete szenvedek ezzel a megfázással nem is lenne baj csak belázasodtam és az viszont már nem jó!!!
gyógyszereket is szedek főleg vitaminokat csak lassan hatnak!!!

manócska meg remélem jövőhéten már teljesen jó lesz mert ha megint rossz eredményeket mérnek akkor már nem úszom meg a császárt!!! :(

ügyi vagy hogy csak ennyi pluszod van az nem sok szinte semmi!!

szilvi!
próbálok minél többet pihenni és szerencsére ebben a párom nagy segítség nem enged még főzni sem!!!
és igen ha valami mást érzek mint amit szabadna azonnal orvos de remélem nem lesz baj!!!!
és ti hogy vagytok látom átléptél a 30. hétbe!!!!!

nelli, britta!
nektek is köszike az aggódást igyekszem gyorsan meggyógyulni és aztán jöhet a manócska!!!

tiza!
örülök hogy végre jelentkeztél és hogy jól vagytok!!
szupi hogy ilyen jó gyerek a nagyfiad és képeket mikor raksz fel???
hát igen majd megpróbálok nem parázni apa miatt!!!
hát sokszor eszembe jutsz mostanában hogy te is hamarabb szültél és nekem is meg van rá minden esélyem de azért bízom benne hogy minden simán fog menni!!!

szóval ma már jobban vagyok egy kicsit és nem voltam lázas sem de ez biztos a pihenésnek köszönhető!!!
remélem jövőhéten már jók lesznek az eredmények!!!

mindenkinek puszi!!

tündi23
 
 


Sziasztok!
Vendég
 


Szia Haga!

HOgy s mint?

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Halihó!
Reggel fél 11-től senkiről semmi hír?
Kár, mindig olyan kíváncsian várom az új infókat. :D

Haga :)
mi az, hogy sziasztok? Rólad szeretnénk hallani!!! Ez nem ér ám! :lol:

Tiza :)
remélem a mellgyuszi már a múlté azóta!

Tündi :)
hogy vagy? Javulgatsz már?

Tünde :)
jól eltűntetek! Hiányolom a Ficis híreket, mindig élmény olvasni! :D

Nálunk megint elkezdődött egy újabb náthagyáros hét. Volt másfél hét szünet, aztán már megint ezerrel megy az orrszívó-porszívó. Adom még neki a homeós bogyókat, de az orrcseppel nagyon hadilábon állunk. :? Amúgy Júlia drágám tök jó kedvű, egyáltalán nem tűnik betegnek, csak még az átlagosnál is többet veri magát földhöz. :D

Nincs véletlenül valamelyikőtöknek hordozókendőhöz kötési útmutató? Szeretnék használtan venni egyet, de az is lehet, hogy kapok kölcsön, de kisokost már nem tudnak mellé adni.

Jó éjt nektek
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Tündi :)
Remélem mára már teljesen meggyógyultál! Mikor mégy legközelebb ctg-re? Remélem minden rendben lesz. Most végülis a terv az, hogy nem lesz császár ugye?!

Tiza :)
Te szegény! Már megint ez a mellgyulladás! Nem lehet kellemes!
Bortúra? Hát nem csalatkozom benned :twisted: Mi egyszer voltunk étteremben, Boldi is jól viselkedett. Meg is mutatom:
Kép

Kép
Kép
szilva069
 
 


sziasztok!

kismok!
köszönöm kérdésedet hát megvagyok egyik nap jobb a másik nap ugyanúgy pocsékul érzem magam!!!
szóval nem valami jók a kilátások!!!
a láz az nem akar továbbállni tőlem!!! :(

jobbulást nektek!!!

szilva!
igen az az egyezség hogy szülünk de sajna nem túl jók az esélyeim ilyen álapot mellett mivel még mindig meg vagyok fázva és nem nagyon akar elmúlni és sajna reggelre mindig van lázam vagy hőemelkedésem aminek a doki nem fog örülni és szerintem előtérbe helyezi a császárt!!!! :(

amúgy kedden reggel 7-re megyek ctg-re és akkor minden kiderül!!!
ha valami van majd szólok neked!!!!

tündéri Boldi baba és már milyen nagy!!!!!!

további szép estét mindenkinek!!!

tündi23
 
 


Tündi!

Remélem, meggyógyulsz napokon belül. Jó lenne. Vigyázz magadra.


Én jól vagyok. Néha fájdogál a hasam, ilyenkor lefekszem.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Britta :D
A csodareceptedet szeretném kölcsönkérni! :lol: Hogy sikerül neked lepihenni két örökmozgó kisfickó mellett?
Tegnap este kicsit megijedtem, mert szokás szerint jól kifáradtam estére és mire mindennel végeztem és Julcsit épp lefektettem, szép szabályosan úgy 5-6 percenként elkezdett görcsölni a hasam. Szerencsére úgy fél óra után abbamaradt, de a pocakom minden bizonnyal tempócsökkentésre intett. Azt hiszem nekem is be kéne némi pihit iktatni, csak Julimat nem tudom erre rávenni egyelőre...

Szilva :D
Látom már Boldi is koktélozik!!! :lol:

Tündi :D
Mostmár nagyon nagyon drukkolok azért, hogy gyógyulj meg. Igazán! Ezek szerint ez a betegség most nagyon makacsul tartja magát...

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok :D
Szerintem lassítanod kéne! Valahogy el kéne magyarázni Julcsinak, hogy anyának pihennie kell egy kicsit! Hidd el nem lennél rosszabb anyukája! Huginak még nőnie kell odabent! Persze nincs tapasztalatom kicsi mellett viselt terhességben de biztos, hogy jobban kell kímélned magad, mint amikor nem volt pocaklakód!!!

Tündi23 :D
Doktorbácsi nem látott?? Mármint nem a nőgyógyász, hanem olyan, aki általános orvos :roll: vagy hülye vagyok, s a nőgyógyász ugyanúgy tud kezelni egy lázat, megfázást, mint a másik doki :roll: :oops: Már nagyon régen beteg vagy, de remélem, hogy most már lassan-lassan, de rendbe jössz!!

Szilva :D
Boldi baba egy tündérvirágszáll!! Még mindig!! nagyon édes, s szép baba!! a szívószál a szájába lett téve vagy a képen látszik csak úgy??

Én voltam csütörtökön a másik dokinál északon, akinél elvileg szülök majd..hát nem tudom....látszik, hogy tudja a dolgát, még szimpi is lenne, de 13.45 helyett 15,10-kor bejutottam hozzá, allergiakérdések, eddigi kórtörténet - gyorsban, súly, vérnyomásmérés, majd egy pikk-pakk UH, s ki is rúgott, hogy okt 15-én jöjjek újra!! Kérdeztem, hogy baj van-e vagy miért kell 10 nap múlva újra jönnöm, de közölte, hogy semmi...amiért mentem, hogy tudjak valamit a szülésről, arról szó sem volt!!!!Semmilyen szinten..és az injekciót, amit a másik még öt nappal előtte (szintén UH után) felírt - ez a babó erősítésére van, arra az esetre, ha előbb szeretne jönni - egy szóval, hogy STOP, leállította....s most nem tudom, hogy holnap mit csináljak :?: :roll: azért a másikhoz, aki felírta mégiscsak négy éve járok, ő meg látott vagy 10 percig mindennel együtt :roll: most elvileg van két dokim, s mégsem tudok többet, csak nagyobb a bizonytalanság :roll:
Úgy gondolom, hogy holnap még beadatom a szurit - két hetente kéne, még a holnapin kívül kétszer - , s 15-én pedig mindent kikérdezek töviről hegyire, s ha akkor sem lesz rám ideje, akkor nem autózom én fel 80-90 km-t szülni, mert akkor a szülésnél sem számíthatok többre :roll: Mi a véleményetek???

Bocsi, hogy hosszú voltam, de még így is próbáltam csak a lényeget :oops:

Eltűnt lányok merre vagytok??? Mindenki babázik??

Haga :D
tényleg mi volt ez a Sziasztok, aztán pedig semmi??????? Mi van veletek, hogy vagytok????

Britta :D
Fiúk tudják már, hog lesz tesó???

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szióka!

Szilvia :D
Hát, nehéz ügy ez a dokikérdés. Akihez 4 éve jársz, annál miért nem jó szülni? És ez az újabb miben más? Próbálj talán kórház alapján dönteni... Bár fogalmam sincs, hogy mennek Tenerifén a dolgok ez ügyben. :roll:
A pocakom különben szépen helyrejött a hétvégén, hogy a párom is itthon volt. Alig volt még keményedés is, csak a hétköznapok sajna elég strapásak, mert 6-kor elmegy és volt, hogy csak este 11-re esett be, annyira összejöttek most neki a munkák. Nagymamik meg még nagyon dolgozókorban vannak és csak ritkán találkozunk. :?
De ilyen vacak hét azért hál Istennek nem olyan gyakran van! :)

Jól elbeszélgettünk így kettesben a mai napon!!! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok :D
Örülök, hogy minden ok Veletek!!!! :wink:

Doki kérdés: akihez járok, ő csak minden szombaton jön le "délre" s északon dolgozik egy klinikán - a konizációt, s méhnyakműtétet is ő csinálta ott, de szülésre nincs ideje- ahogy mondta. Ő ajánlotta ezt a másik dokit, s ebben az északi kórházban van 24 órás altatóorvos (EDA ügyben), s az egyik barátom párja is nála szülte a másodikat, s dícsérte. Az északi kórházról is több jót hallottam, mint a déliről...de, hogy igazán őszínte legyek nem voltam100%-ig meggyőzve....s nagyon, de nagyon remélem, hogy a babókával, s velem is minden rendben lesz, s így két-három nap alatt (itt vagy ott) túl leszünk valahogy az egész kórház sztorin :roll: A legnagyobb bajom, hogy nem tudok a szép részére koncentrálni a szülésnek, mert ezekkel a hülyeségekkel vagyok elfoglalva, s annyira nem látom, hogy mi fog velem történni...na mindegy, ez van, s köszönöm, hogy legalább meghallgattál!!!!!

Mostanában nincs túlpörögve a topik, az biztos... :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Tündi

Reméllem már meggyógyultál. Ettől féltem én is mikor még terhes voltam, hogy nehogy valami lázas sz@rt bebyaljak. Hát neked elég rendesen sikerült. És pont most nesokkal a szülés előtt. Hülye kérdés, de a baba ilyenkor ugye nem kapja el tőled? Gyógyullj meg minél előbb, aztán hajrá szülésre fel!

Szilvia
Én is ezen paráztam, hogy mi lesz velem, hogy nem láttam a szülés utáni önmagamat, és olyan ijesztő volt, hogy nincs úgymond "jövőképem". Csak nálam nem két orvos volt, hanem egysem, mert ugye az enyém ép nyaralt. Fogalmam sem volt kinek a keze közé fogok kerülni. De aztán minden a lehető legjobban alakult, és hidd el veled is így lesz. Az én rendes dokim is ilyen hamar végzős, és valszeg ő is csak a szülés legvégén lett volna velem, de profi. Szerintem a tied is (az új). Bármelyik mellett döntesz, az a baba így is, úgy is megszületik, és nem lesz semmi baj. Ott van a dokik mellett szülésznő? Már nálam inkább ő volt velem. A doki csak a végén dolgozik meg a pénzéért.

Kismok
Áldom az eszem, hogy a 9 éves nagylányom mellé, most vállaltam egy második gyermeket. Én begolyóznék, ha egy másik csöppségre is ezerrel kéne figyelmi. Anett olyan sok mindent megért, hogy most miért nem jut rá annyi figyelem, de egy pöttöm emberkének ezt még nem lehet elmagyarázni. Kitartás, főleg, hamajd meg lesz a kistesó is. Addig is azért próbálj pihenni. Minden más most kevésbbé fontos, mint a pocaklakó és a kislányod. Nálunk is most a háztartás érdekel a legkevésbbé, bár igaz, hogy a férjem a főzésen kívül szinte mindent megcsinál.

Nelli

Te voltál ugye aki a tejed miatt aggódott? Rendeződött a dolog?
Most meg én kezdek el aggódni, mert már nem telik meg annyira a mellem mint eddig. Eddig csomószor fel kellett ébresztenem Annát, mert úgy éreztem,ha nem szopik a mellemből, akkor szét fog durranni. Most ez már megszűnt. Félek, hogy azért mert már nem termelek annyi tejet. Vagy a Picúr szopik mostanában többet?
Nem tudom. Eddig a súlyával nincs különösebb gond, de ez a csökkenés még csak egy hete tapasztalható. Ha neked rendbejött, akkor megírnád, hogy mit tettél?

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Sziasztok :D

Most van egy kis időm, előadom a sztorinkat, látom úgysincs sok jelentkező a helyemre, mindenki olyan elfoglalt :(

Szóval, aug 31-én voltam 30+1 idősen a III. rutinon és a 30. heti UH-on. Az UH-n már sejtettem, hogy valami nagy baj lesz, mert a nem mindeig kedves UH-s nő volt szolgálatban, és csak annyit mondott, hogy ő úgy látja, hogy kisebb a baba a koránál, de majd csak az orvos tudja megmondani, hogy mi van. Megpróbált dokit keríteni, de nem volt szabad egyik sem, ezért visszahívott du 1/2 1-re. 1/2 2-kor meg is jelent a doki, és az UH-s nő olyan kedvesen szólított be, mint még soha ( itt már tudtam, hogy nagy a baj...) Sokáig nézegetett, és azt mondta, hogy rossz hír, hogy a méhlepényem nem jól működik (szinte sehogy), és menjek fel a szülőszobára, majd ott megmondják a további teendőket. Felmentem, elkezdték rögzíteni az adataimat, mire megjelent a főorvos, és közölte, hogy mivel ők nem vállalnak 32 hetes kor előtt szülést, fel kell mennem Pestre. (Így tudtam meg, hogy meg kell szülnöm a babámat-ennyit az együttérzésről.) Rámrakták a ctg-t, de szerintem csak azért, mert várni kellett a mentőre. Kb fél óra múlva jött is a mentő, addig Ricsi hazaszaladt a kórházi pakkomért, és rögtön vittek is fel a SOTE I-re, mert a II nem fogadott. Amikor odaértünk, már nagyon vártak menket, rögtön csináltak még egy UH-t, aminek ugyanaz lett az eredménye, mint a Starjáninak, csak ott 1000 g-ra becsülték a súlyát, itt meg csak 710 g-ra. Elmondták, hogy a méhlepényem el van öregedve, szinte alig működik, és a baba már csak visszafelé fejlődött az utóbbi napokban, rögtön császározni kell. Előkészítettek a császárhoz, és mondanom kellett két nevet (egy fiút és egy lányt). Talán ez volt a legnehezebb, mert mi még egyáltalán nem voltunk felkészülve sem a szülésre, sem a névválasztásra, igaz hogy volt egy-két befutónk, de még nem volt eldöntve, mert még azt sem tudtuk, hogy kisfiunk lesz-e vagy kislányunk. Felhívtam Ricsit, és eldöntöttük, hogy akkor legyen Fruzsina és Kristóf. Már toltak is be a műtőbe, beadták az érzéstelenítőt, és este 19 óra 40 perckor már meg is született Kristóf 910 grammal és 34 cm-rel. Nekem csak egy pillanatra mutatták meg, de addigra már megérkeztek Ricsiék is, és ő megnézhette a koraszülött intenzív osztályon. Szegénykém olyan kis lila volt, meg véznácska, de most már kész kislegény!
Úgy néz ki, a tejem lassacskán elapad, de annak is örülök, hogy eddig tudtam neki küldeni, a továbbiakban marad majd a tápszer. Ha minden rendben lesz, a héten lehet hogy átküldik őt a Péterffybe, ahol ha jól hallottam, ott is lehetek vele én is. Ha megint eltűnnék egy időre, akkor ott leszek.
Sajnos én is összeszedtem valami vackot, és belázasodtam mint Tündi, és már a második hete nem tudok kilábalni belőle, remélem Tündi jobban bírja majd.
Sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e egyáltalán hogy mi történt velünk, mert nem akarok senkit sem elrémiszteni, de aztán úgy döntöttem, megírom, mert jó ha felkészülünk mindenre minél előbb (pl cuccok összerakása, névválasztás, mellszívó beszerzése stb). Egyébként nagyon rendesek a SOTE I orvosai és nővérkéi a gyerekintenzíven. És tényleg igaz, hogy már 23-24 hetesen is meg tudják menteni a babákat! Sajnos nagyon sok olyan lánnyal találkoztam, mint én, aki megtett mindent, hogy egészséges kisbabája szülessen, mégis ott kötött ki, és értetlenül állunk az olyan nők előtt, akik ittak, cigiztek stb és mégis kihordták a 40 hetet. Ez van.
Most már 1250 gramm a mi kis Kristófunk, majd megpróbálok képeket feltenni. Szinte mindegyiken alszik, mert mindig egy időben mehetünk be hozzá, és akkor szinte mindig durmol. Egyébként nagyon jó kisfiú a nővérkék szerint, nincs vele semmi baj, szinte rá sem kell nézni egész nap, csak a kajáját követeli ki. Remélem itthonra is megtartja ezt a jó szokását!

Jaj, bocsi hogy ilyen hosszúra sikerült :oops:

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Bobóka :)
Nem lehetett egyszerű Nektek mindent átélni. Elismerésem, hogy ilyen erősek vagytok! Kívánom, hogy a kezdeti megrázkódtatás után, most már csak öröm következzen az életetekben. Kívánok jó egészséget Kristóf babának, és minél előbb erősödjön meg!

Timi :)
Szerintem ne aggódj a tej miatt! (mondom én :lol: ) Egy idő után már nem lesz annyira bedurrant érzés a mellben, de azért rendesen termelődik a tej benne!
Nekem akkor állt be, amikor Brigi már nem 2 óránként, hanem 3 óránként kezdett el enni. Valahogy akkor fejni is tudtam két etetés között, ha túl hosszan bealudt. Meg szerintem lelkileg is megnyugodtam, ami nagyon sokat számít.
Én még mindig iszom a laktoherb teát, szedem a homeos cuccot, iszok egy alkoholmentes sört, levest eszek, és napi 4 liter folyadékot megiszom.

Most Briginek is van egy fejlődési ugrása, mert gyakran akar megint enni. Én is parázok megint a tej miatt, de igyekszem ezt levetkőzni, és olyan gyakran mellre tenni, ahogy azt ő kívánja. Fejni most nem nagyon tudok, de megnyugtató, hogy elég sok tejcsi van már a fagyasztóba.
Talán ez volt az a pont, ami engem megnyugtatott. Amikor már többet tudtam fejni, még éjjel is fejtem, és növekedett a lefagyasztott tej mennyisége a fagyasztóba, valahogy rájöttem, ha kevesebb lenne valamiért aznap a tej, csak be kell nyúlnom, és felmelegíteni.

Meglátod, Neked is nemsokára beáll a tej, ne aggódj! És az nem jelenti azt, hogy kevesebb van, ha nincs bedurranva, erre tapasztalat alapján rájöttem.

Ja, és korábban ha eltelt egy hosszabb idő, mindig éreztem a tej belövelését. Most már nem. Viszont, ahogy elkezd Brigi szopni, érzem a fájdalmat a melleimben, és belövel a tej.

Megkaptuk a 3 hós oltást. Brigike egy hős volt :lol:
És most nem hízott olyan nagyon sokat, "csak" 5880 g-ot, így még nincs 6 kg, mint ahogy azt én gondoltam.

3 hós adatok:
súly: 5880 g
hossz: 60,5 cm

Képzeljétek, a hasi-csípő- és koponya szűrés még a Klinikán is 12.000,- Ft :evil:
Megpróbálok beszélni a Domcsi dokijával, hogy csinálja meg ambulánsan. Remélem, neki nincs veseproblémája.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kép

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


És akkor még egy, ha már ilyen ügyes vagyok :oops:

Kép

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Most már eldugulok...

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: