Új privát üzeneted érkezett!

Emma! :)

A mi babatornáztatónk is pont ilyen, csak egyes alkatrészek más színűek! :lol:
Klári baba imádja (egy darabig), aztán Ő is a szájába akarja venni a játékokat, és ha éppen nem sikerül, nálunk is jön reklamáció! :shock:

Kép Kép
kismokus
 
 


Melcsi, Pézsé, Emma!
Boldog szülinapot!!!! Mennyi Mérleg ! :)

Melcsi,
Nagyon édesek gyerkőcök! A legjobb, ahogy Luku csak türelmesen figyeli, ahogy a nővérkéje igazgatja :lol: Én sem szeretnék nagy korkülönbséget és nagyon remélem, hogy a kistesóra majd nem kell 4 évig várni, mint Balura!

Wish,
Tök jó ez az összefoglaló a hozzátáplálásról.

Hajni,
Nálunk is volt egy időszak, amikor Balu nem szeretett babakocsizni, így egész nap itthon voltunk a lakásban, és délután már mindketten nyűgösek voltunk. Szerencsére mostanában a hordozóban már szeret sétálni, így minden nap megyünk 1-2 órát, ha már az itthoni repertoárt végigjátszottuk. Meg Balázs még alszik kb 4-5 órát napközben, gondolom 1 hónap múlva már kevesebbet fog, de szerintem akkor meg majd még többet sétálunk.
Jó volt a Vészhelyzet, én bőgtem is egy sort kis Joe miatt. :cry:

Fürdetés, fektetés: Nálunk fél 8-kor van fürdetés, utána szopi és alvás. A reggeli kelés változó, ha hajnal 3-kor és 6-kor van a szopi, akkor még visszaalszunk 8/9-ig, ha 4-kor és 7-kor akkor már nem tudom visszaaltatni.

Pézsé,
Balázs is állandóan ülni akar, a kezünkben meg már inkább állni. Hiába próbálom ’lenyomni’, nem hagyja magát, nagyon kis erőszakos.

Pompi,
Én is mindig megkapom Apától, hogy el van kényeztetve a gyerek, pedig szerintem MÉG nincs is. :)

Emma,
Látom Taf Toys játékhidatok van. Nagyon ari, nekünk magsságmérő és fali tároló van tőlük.

Most megyünk csípő kontrollra, mert kicsit kötöttebb a bal csípője, vagyis remélem csak volt!

Andi

Kép
bandika
 
 


Köszönöm szépen a gratulációkat!
Pézsé!
Figyelj, szeptember az csak 30 napos! Vagy 1-ét akartál irni? Mindenesetre Isten éltessen Téged is sokáig! Akkor ezért lett Petra a kicsikéd?
Emma!
Neked is sok boldogságot kivánok, még 1-2 gyereket, vagy amennyit akarsz!
Andi!
Kivánom, hogy hamar sikerüljön az ujabb projekt! Látod, nekem is spontán jött Luku!

Hogy-hogy mit lehet csinálni a babával, lányok?! Hát mindent! Mikor ébren van, és esetleg nyügös, Neked dolgod lenne, berakod a hordozóba és viszed magaddal, lehet teregetni (az nagyon élvezetes, ahog anyu elbujik a ruhák mögött meg előjön), a vasalás is jó, ahogy gőzölög meg fujtat a gép, a turmix, vagy a mosogatás meg egyenesen remek, az a sok fényes dolog a konyhában! Én nem gügyögök, hanem mondom, hogy mit csinálok, részletesen. Ennek következtében Emese pl. mostanra tökéletesen tisztában van a család összes ruhanemüjének tulajdonosával, szó szerint még a zoknikat is sorolja párositás közben, hogy apáé, Mátéé, stb. És tudja már, hogy a "babarás"-hoz mi kell: Liiiiiszt!
Ma először voltunk Luku születése óta a játszótéren, hát minden babának ajánlom! Emese imádja, hiányzott is Neki, érdekes volt látni, mennyit fejlődött 4 hónap alatt, mennyit ügyesedett. De a kicsi! Kivettem a kocsiból, nem győzött nézelődni, a kos szaladgáló gyerek teljesen lenyügözte, egyfolytában vigyorgott! Tekergette a fejét, nem tudott betelni a sok érdekes látnivalóval. Meg is igértem Emesének, hogy ujra rendszeresen járunk. Csak sajnos kb 1 km-re van tőlünk, és egy nagy hegyet kell megmászni a 2 gyerekkel nehezitett babakocsival! Fujtattam is rendesen, Emese pedig segitett lihegni :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

pompomlány írta:orsi,
hát igen, mi direkt későn fürdetünk, 9-kor, így a lefekvés bizony 11 után van. A későbbi korra nem is gondoltam bizony, hogy lesz, mint lesz... :oops:
Hol van már az az új avatar?!?

ezen ne aggódj szerintem, mert annyi kell, hogy 1 evéssel előbbre hozzátok a fürdetést, és akkor időben ágyba kerülnek a gyerekek.
ez elég könnyen megoldható.

Wish :)
én sem értettem sosem, hogy miért jó, ha 11kor is még a fejük tetején ugrálnak a gyerekek.
Így nálunk legkésőbb f8kor csönd van, onnantól szabad az esténk.

Emma :D
ilyenjeink nekünk is vannak :)

Mondjuk én gyerekeim is mind1 mikor fektettem őket 6-f7kor keltek, csecsemőkorban is.
Nyáron meg f6kor, mert világos volt, akkor is ha 9kor tettem le őket.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi! Szerintem Pézsé 31 éves... :lol: :lol: :lol: :lol: Majd megerősít, vagy cáfol. :lol:

Hajni! Vagyok, csak dögrováson, még mindig... :cry: Ráadásul én hülye tegnap lefestettem a teraszon a gerendákat, és most megint fáj a torkom, hiába volt jó idő. Ha megjött a cucc, számolj be róla.

Én próbáltam cipőt venni Bálintnak, nem sikerült. Mivel ilyen rohamosan fejlődik, gondoltam mégis "rendes" cipőt veszek (Siesta vagy Elefanten), de akkor béleltet. Hát... nem találtam. Volt egy nagyon cuki sötétkék, illene is a téli szerkóhoz, de nem volt bélelt. A többiből meg csak nagy volt. :cry: És egy Siesta bakancs 13 ezer forint. :evil: De a cipőből nem engedek, annak jónak kell lennie.

Babatornáztató: nálunk hónapok óta az van, hogy Bálint nekifeszül, páros lábbal belerúg és már repül is. Én meg rakosgathatom fölé, ha van türelmem.

Hozzátáplálás: Ez érdekes, mert nekem fura, hogy szopunk, eszünk, és utána itassam meg?! Vagy megint szopjunk? Mert főzelék után szomjas lehet, nem? Talán ezért is nálunk elég fura a helyzet: Bálint ugyanannyiszor szopik, mint eddig (5-6) és van egy gyümölcs meg 2 főzelék. Délben több, estefelé kevesebb (egyszerre nem merem odaadni). A hányás miatt meg nem merem egyszerre nagyon megtömni a pocakját, mert nekem még soha nem hagyta abba az evést. :!: :!: :!: Addig eszik, amíg adom. És ebédnél a főzelék után szopik, mert utána jön az alvás, sokszor bele is alszik. Egyébként mennyi főzeléket ill. gyümölcsöt "kell" adni egyszerre? Mert ahogy Orsi írja a kalóriákat, mégse adhatok 40 deka gyümölcsöt? Vagy? (Lehet, hogy éheztetem a gyereket?! Gyorsan írjatok valamit!)

Na, most bepótoltam az egész hetet.

dkata
 
 



Kata :)
ez a szomjad dolog ne igazán áll, mert a főzelék, amit az elején kapnak az nagyon magas víztartalmú, ugyanúgy, ahogy a gyümölcsök is.
ennyi idősen Máté olyan 1 bébiételnyit evett egyszerre, Levi semmit :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Köszi! Főzelékből próbálok 2 dl körül adni, gyümölcsből kicsit kevesebbet, az esti főzelék meg 1-2 deci. Akkor az ivással ne foglalkozzak? Mert én külön nem itatom, csak a tejcsit issza. Majd akkor, ha falatokat eszik?
Másik kérdés: nekem azt mondta a doktor nénink, szuper, hogy még ilyen sokat szopik (ezt én is így értékelem). Tudom, h mindig ezzel jövök, de a szomszéd gyerek meg eszi a kakaós csigát. A doki nénink szerint 1 éves korig ne adjak liszteset (én konkrétan a babakekszet kérdeztem). Szóval mikor mehet a tészta, keksz, kifli? Gondoltam főzök neki zöldséget, amit kézbe foghat és nyammoghat.

dkata
 
 


Kata :D
majd akkor ha látod rajta, hogy igényli.
Levi 1 éves koráig nem ivott, 1.5 éves koráig is nagyon kevest, olyan 2 éves kora óta iszik normálisan.

Lisztes - gluténes - : két elmélet van.
1) a lisztérzékenység alkati kérdés, tehát mind1 mikor adod először ki fog alakulni, eszerint 8 hótól mehet
2) a lisztérzékenység nem alkati, hanem kialakuló allergia, ezért csak 1 év után mehet
döntsd el, szerinted melyik :)
enyémek olyan 9 hótól kaptak.
A kekszekben meg kell nézni, hogy mi van (pl. tejpor, vagy tojáspor).

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Gondoltam a kekszet megcsinálom... akkor tudom mi van benne. :lol: A sütik mellett kenyeret is szoktam sütni, meg zsemlét... :lol:

dkata
 
 


Kata :)
úgy könnyű :lol: látszik, hogy szinte sosem sütök :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Tudom vagy is sejtem,hogy „szivatás” van! :evil:
De mit lehet ilyenkor tenni? Kép
Mert sem a másik gyerekemmel sem a férjemmel nem tehetem meg hogy sirni hagyom Ágostont (meg egyébként sem tudnám) nekik másnap feladat van egyiknek munka másikuknak ovi!
Szoval nekik kell a pihenés!
Ugy hogy probálkozom!
Ma volt a doktornéni és irt fel sinlacot!
Azt mondta a gyümölcsöt délután adjam összekeverve a sinlacal és attol jol lakik mivel szerinte is éhes!De azt mondja nem a tejemmel van a gond szerinte sem!

Wish!
Tényleg nagyon jo ez a cikk köszi!
Be is tettem a kedvenceimhez!
Nekem egyébként ma azt mondta a doktornö,hogy az elsö gyümi az délelött jo!Szoval az lesz késöbb a tizorai mert ebédre majd a fözelék jön!Csak nekem mondta,hogy vacsora elött egy etetéssel adjam a gyümölcsöt+sinlacot,hogy jol lakik e Ágoston attol!

Melcsi!
Gyönyörü a kis családod!
És végre Máté is rajta foton!!! :D
Nagyon boldog szülinapot kivánok!!
Kép

Hajni!
Mi ma kaptunk oltást (menjugate,agyhártyára)!
Remélem nem volt semmi a rotátol!
Érkezett valami a nexttöl már?
Holnap nekiülök és Marcinak rendelek egy pár dolgot!
Még azért nem akartam a gyümit elkezdeni mert nappal olyan szépen betart mindent nincs zavar semmiben ez csak éjjel van nála!
Egyébként a lefekvés nálunk is ugy van hogy 7-kor fix fürdetés és 8 körül már alszik (csak utána jön az éjjeki müszakom :roll: )és reggel 6-6,30-kor kel!
Na Marci már nem! :?

Pompi!
De jo hogy végül bevállt az alma!
Én is majd keresek valami jo kis édeset na meg aminek leve is van!

Emma!
Nagyon szupik a játékok!
A babakocsis extra!!!

Pézsé!
Neked is nagyon boldogat!!!
Kép

Andi!
Mi volt a csipö kontrollon?

Kata!
Hogy te milyen ügyes vagy!
Akkor a hülye kérdéseim: szoval te minden etetés elött szoptatsz?
Vagy a déli az csere?
Na jo most már magambol is elegem van! :evil:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Tehát: 1976.10.01

Köszönöm szépen a jókívánságokat! Puszika. :lol:

Mlecsi: Teljesen véletlen lett Petra (10.02.), még igazából nem is mi vettük észre.

Emma: Sok boldogat neked is!

Anikó: Irigylem az írományaidat! :wink: :roll: :lol:

Olyan jó olvasgatni ezeket a hozzátáplálós dolgokat, sokat segítenek az "ilyen"kezdőknek, mint én.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Anikó! Így van a kajamenetrend (amikor semmi nem jön közbe): reggel szopi, délelőtt szopi, utána kicsivel gyümölcs. Délben főzelék (már husikával :P ), utána szopi (nem azért, hogy kiváltsa a déli szopit, hanem hogy bealudjon a cicin :P ). Ébredés után szopi, estefelé a maradék főzelék és fürdés után szopi. Ezen kívül ha bújik, akkor máskor is van szopi. Már tud kérni, valósággal búg olyankor. :lol:

dkata
 
 


Sziasztok csajok,

Bocs hogy kicsit eltűntem de ugye a költözés....meg még gyorsan rápihentünk a nagy csomagolásra és 1 hétre elmentünk Krétára.....SZép volt meg minden, de nagyon nem ott járt az agyunk...Máté meg sokkal fárasztóbb volt mint a tavalyi nyaralásnál....Ez persze nem panasz, csak megállapítás :):):) Majd teszek fel 1-2 képet nemsokára -ma már nincs erőm....1 órája futom át az elmúlt 10 nap levelezését :)

Taliban nem tudom hogy benne leszünk-e, Budaörsi Ikea most nem nagyon esik útba ---még mindig a költözés :(

Mindegyik gyerkőc nagyon édes, igazi kis húsgolyók vannak itt....tündériek :)

Anikó,

Sajnos az én Máté nevűm is pont ezt művelte 7-9 hónapos kora között....én a fogára fogtam....hiába mondja Orsi hogy ez szivatás (bocs Orsi) én nem így gondolom....szerintem ez is sajnos a gyerek karakteréből adódik...javítani lehet a helyzeten, de megoldani csak az idő fogja.....
Mi is kipróbáltuk a -majd én megmutatom ki az úr a háznált-3 napos sírni hagyásos tervet kb 3 hétig erőltettük....- aztán feladtuk, az eredmény annyi volt hogy éjjeli 3 szopi helyett 1 szopi+2 cumi-simi lett, de az ébredések megmaradtak....
Most 18 hónapos gyermek még mindig 2-3 x ébred, már cumisüvegből issza a tápszert és csak kétnaponta 1x cicizik hajnalban, de attól még ugyanúgy ébred.....

Nem akartalak elkeseríteni, csak leírtam hogy ne érezd magad egyedül :(
Persze a nagy tesóval ez még egy fokkal nehezebb lehet....kitartás...egyszer Ágolyó is kinövi majd...

Jah, Orsi, aki 12 órás alvásokkal számol :):):) Mi 9 körül fekszünk és akkor is fél 7, max fél 8 az ébredés.

Harcimókus hol írt a változásokról ? A Kaálit érintik vagy csak őt magát ? Most akarunk visszamenni, lemaradtam valamiről ?

Na megyek, fekszem, legalább 3 órám legyen egyben :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta :)
jó, hogy leírtad, mert tényleg nem mindig működik ezt én is látom, de nekem más a tapasztalatom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a vígasztaló sorokat, végigolvasgattam (beletelt pár napba :shock: ), mindig kb 5 percet tudok a gép előtt ülni, mert vagy A)rohanok a WC-re VUK miatt, vagy B) lányom türelmetlenkedik, hogy mileszmán..., vagy C) erőm elmegy és mehetek pihizni...

Elmúlt két napban kicsit görcsölgettem, igazából olyan volt mint a menzis görcs (nem volt vérzés, meg semmi), de persze pánik ezerrel, doki felhív, tegnap du elmentünk soron kívül hozzá.
Minden rendben van, 18,5mm-es a kisbabó, szépen helyezkedik! 8 hetes és 5 napos az UH szerint, mint a nagykönyvben :) Azt mondta a dokim, h valószínűleg a belek rendeződnek át egy kicsit, és azt érzem.
Így viszont jövő héten pénteken nem kell menni UH-ra hozzá, hanem majd már csak a 11-12.héten a genetikai UH-ra. (jó is, meg rossz is, én szívesen kukucskálnék minden nap... :roll: )
Rosszullétek nem múlnak még mindig... :cry: Egész napos hányinger, volt már, hogy összeestem, vérnyomásom izgalmi állapotban (dokinál) 100/60. :shock:
Pár naponként még VUK is meglátogat... :(
Na nem panaszkodom, csak helyzetjelentés. Jó lenne már túl lenni ezen az első 3 hónapon, minden szempontból.
Izgultam, h ne legyen senki beteg közben a családban, erre férjem is, lányom is nyomja... :( Én még kitartok, szerencsére a babó védi magát rendesen, így engem is... :lol:
Rosszabbul vagyok, mint Laurával voltam, ez egyértelmű, pedig többet pihizek és nem vagyok feszült (akkor dolgoztam közben).


Na jó, remélem, hamarosan jobb hírekkel jövök!

Puszi

KépKép
unique
 
 


melcsi,
mondom, h hasonlítasz a nagynénémre! Te aztán olyan nagyon Igazi Családanya lehetsz. Elképzelem, ahogy ott sertepertéltek a konyhában Emesével! :roll:
Múltkor láttam a Corában gyerekeknek kis játék-felmosó szettet, majd megzabáltam! Elképzeltem, ahogy majd később Norinámmal csutakoljuk a lakást! :D
Halkan megjegyzem, azért az egy gyerekeseknek könnyebb a "mit csináljunk". Kettő figyelmét egyszerre lekötni azért nem semmi. Főleg, hogy most már teljesen eltérő a ritmusuk, és ez egyre inkább fokozódni fog!

Különben is, hova lettek az ikresek innen?!? Zsebi, Napszemcsi...

bandika,
valahol olvastam, hogy egy csecsemőt nem lehet elkényeztetni. Én most ehhez tartom magam. :) Csak sajnálom, h a férjem nem úgy gondolkodik, hogy ha sír, akkor fel kéne venni vagy valami... Ő a "hadd sírjon" híve. :cry: De csak amíg rá nem nézek csúnyán. :?

kata,
nálunk is sokszor a szopi egyenlő a bealvással. Néha Bencsi mikor már nem is éhes, csak aludni szeretne, magától nem tud, csak ha cuppant rajtam kettőt. :)
Szóval ti meg már husiztok! :shock: Csirketurmix? 8)

hajni,
bocs, múltkor elfelejtettem írni, nem lett semmi a rotától. Nyugodt lehetsz. De asszem már ti is túl vagytok rajta.

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Múltkor láttam a Corában gyerekeknek kis játék-felmosó szettet, majd megzabáltam! Elképzeltem, ahogy majd később Norinámmal csutakoljuk a lakást! :D

Halkan megjegyzem, azért az egy gyerekeseknek könnyebb a "mit csináljunk". Kettő figyelmét egyszerre lekötni azért nem semmi. Főleg, hogy most már teljesen eltérő a ritmusuk, és ez egyre inkább fokozódni fog!

Különben is, hova lettek az ikresek innen?!? Zsebi, Napszemcsi...

bandika,
valahol olvastam, hogy egy csecsemőt nem lehet elkényeztetni. Én most ehhez tartom magam. :) Csak sajnálom, h a férjem nem úgy gondolkodik, hogy ha sír, akkor fel kéne venni vagy valami... Ő a "hadd sírjon" híve. :cry: De csak amíg rá nem nézek csúnyán. :?

kata,
nálunk is sokszor a szopi egyenlő a bealvással. Néha Bencsi mikor már nem is éhes, csak aludni szeretne, magától nem tud, csak ha cuppant rajtam kettőt. :)
Szóval ti meg már husiztok! :shock: Csirketurmix? 8)

hajni,
bocs, múltkor elfelejtettem írni, nem lett semmi a rotától. Nyugodt lehetsz. De asszem már ti is túl vagytok rajta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


na ezt jól elbénáztam :oops: :oops: :oops: :oops:

Pompi :)
nálunk a két pasi is lelkes felmosó, szóval nyugodtan vehetsz majd 2 szettet.

én ikresként azt mondom, hogy 2 gyereket lekötni könnyebb, mint egyet :) mert nagyon hamar már egymással is játszanak.
egyész pici korban önmagában a másik mozgó dolog is már édekes nekik. 1.5-2 év körül meg már kinyílik teljesen az értelmük, onnantól szerintem mind1, hogy hányan vannak :)
az én fiaim totál különbözőek, mégis úgy érzem, hogy könnyű érdekes dolgot találni nekik.

pl. ha a konyhában vagyunk. Máté főz velem, Levit meg leköti, hogy nézi amit csinálunk, ő sokszor csak felül a pultra és néz, majd a fakanalakat pakolja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Harcika írt. Ha októberben lesz a tali, akkor azt neki legkésőbb hétfőn , ha novemberben, akkor 15-ig tudnia kell.
Szóval szombatig várom az infókat, hogy kinek mi a jó, és vasárnap kitűzzük a nagy napot!


Itt atz aktuális tábla... bocs, ha valakit nem vettem észre... :oops: :oops: :oops:
Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


icsilya 8)
nahát, mennyi érdekes dolgot monytam! :D
Nekem mostanában felváltva sírnak. Bencsi élvezi a járókát, ha Norinát is betesszük mellé, már nem olyan vidám, elkezdenek nyűgösködni. Norina szívesen hintázik, tegnap neki tetszett a meseolvasás, Beni ezalatt szívesebben kurjongatott. Norina imád nézelődni a kocsiban, Bencsi a kenguruban érzi igazán jól magát... ilyenekre gondoltam. De én is várom már a tevékeny korszakot, mikor mondjuk kézműveskedni tudunk.

Utólag kicsit szégyellem magam, amit a férjemről az előbb írtam, hogy ő a "hadd sírjon" híve - ez azért erős, úgyhogy helyesbítek. Csak nem olyan automatikus nála a felkapkodás, mint nálam. :roll: Gondolom ez tipikus pasis dolog. Amúgy jó apuka, a gyerekek imádják.

kismóki,
elvileg teheted nekem is mindenhová a pipákat! Köszi! :?

KépKép
pompomlány
 
 


KISMOKUS!
Én is irtam, hogy nekem béármelyik jó, ha előre tudom (gyesen volnék vagy mi :lol: )

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


pompomlány írta:Csak nem olyan automatikus nála a felkapkodás, mint nálam. :roll: Gondolom ez tipikus pasis dolog.

szerintem ez alkat kérdése. én sem kapkodtam fel egyiket sem.
ha épp sír és nekem teregetnem kell, akkor kivárja, míg végzek :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta!
Köszönöm szépen,hogy leirtad nekem!
Azért gondoltam,hogy Orsinak igaza van mert én is tapasztaltam,hogy feszitik azt a bizonyos hurt hogy meddig lehet és ugy voltam vele talán ez az éjjeli kelés is egy ilyen probálkozás!
De lehet,hogy ö ilyen kis éjszakai pillango!
Nekem Marci éjjel sosem kelt csak egyszer hajnalban de végig aludt(mondjuk ö napközben sem volt éhes :roll: )!
De érzem magamon,hogy amikor egyhuzamban 3 orát alszik már szinte kipihent vagyok másnap!Ugy látszik meg lehet szokni! :?
Látom van elörelépés szopi ügyben! :D
Milyen az uj lakás?
Pakolgatsz ezerrel gondolom?!

Pompi!
Te nagyon kis lelkes vagy,hogy mesét olvasol! :D
Nálunk a mese akkor lett igazán élvezetes amikor Marcikám már tudott kicsit beszélni és amikor olvastam akkor bele-bele szolt és a közepétöl ö mondta a kis kitalált történetét hol értettem hol nem :lol: de nagyon izgi volt!Aludni viszont senki nem aludt a végére! :lol:
Most meg már.............? :D

Melcsi!
Ezek tényleg nagyon jo kis programok!
Nekem Ágolyo alig fér el a hordozoba és ha berakom feszeng és lecsuszik :shock: !És már sajna a hintában is! :(
Most már lent van a földön ott most nagyon érdekes neki!
A macskuszok meg ki lettek paterolva!
Holnap megyek veszek valami jo kis macska házat mert szegények megfagynak a télen! :?

Kata!
Köszi,ugy látszik Bálint igazi kis cicista(Orsi szavaival élve)!
Nagyon jo ez az etetési rend!Az esti fözit mikor vezetted be neki?
Kébzeld ma a Corába voltam és Ágoston megéhezett,be akartam menni a probafülkébe és nem akartak beengedni! :evil:
Azt mondta a csaj,hogy a kismamik szoptatás cimszoval lopnak a legtöbbet! :shock:
Mondtam neki én itthagyok mindent csak egyszál gatyába hagy menjek be mert meg kell etetnem a gyerekem!
Végül beengedett de azt mondta más nem fog ugy hogy meg kell oldani másképp!Pedig olyan jo volt ez igy mindig!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


aniko24 írta:Kata!
Köszi,ugy látszik Bálint igazi kis cicista(Orsi szavaival élve)!
Nagyon jo ez az etetési rend!Az esti fözit mikor vezetted be neki?
Kébzeld ma a Corába voltam és Ágoston megéhezett,be akartam menni a probafülkébe és nem akartak beengedni! :evil:
Azt mondta a csaj,hogy a kismamik szoptatás cimszoval lopnak a legtöbbet! :shock:
Mondtam neki én itthagyok mindent csak egyszál gatyába hagy menjek be mert meg kell etetnem a gyerekem!
Végül beengedett de azt mondta más nem fog ugy hogy meg kell oldani másképp!Pedig olyan jo volt ez igy mindig!


Anikó! Tiszta hülyék az emberek! Én biztos fogtam volna a széket és kiültem volna a próbafülkék elé a csajjal szembe szoptatni. :twisted:
Esti főzelék: Akkor vezettem be, mikor egyszer olyan sokat csináltam ebédre, hogy azt már nem mertem odaadni. :P Aztán megkérdeztem a doktornőt, gáz-e, azt mondta, jól csináltam. Ha lesz tejcsi, szerintem ez már nem nagyon változik addig, amíg rágni nem tud.
Végül is én folyton azon kísérletezem, mikor hány kevesebbet Bálint, a főzelék is azért megy 2 adagban, mert a 200 ml simán bemegy, tátog tovább. De mivel szopik is utána, nem létezik, hogy 3 deci főzelékre még 1-2 decit szopjon (képes lenne :shock: ). Ma is pl. kicsit többet adtam neki, jött is ki belőle, ő is én is öltözhettünk. Tegnap délután pl. 5-8-ig egy mosógépnyi szennyest termelt nekem. Mikor a 4. ruhát hányta le, azt mondtam feladom, megfürdettem és lefektettem. :cry: :twisted: Én nem tudom, mikor múlik már el, de megkeseríti az életünket. Pl. az autósülésbe, babakocsiba is csak úgy merem betenni, hogy pelus van a nyakában, mert akkor azt leveszem, és nem a ruhája lesz olyan. De tiszta hülyének nézhetnek, h a gyerek pelussal a nyakában közlekedik állandóan. :twisted: (Ma az etetőszéket is kimostam.)
Most olvastam, hogy 18 hónapos kor körülre múlik el... még van 11!!!

dkata
 
 


Melcsi :P ,
Nagyon szép, nagy családod van! Irigyellek, hogy így el tudsz lenni a gyerekekkel!

Pézsé :P , Emma :P ,
Nektek is boldog szülinapot!

Bandika :P ,
Kistesó projectben egy véleményen vagyunk. Mi is szeretnénk, amint lehet. Remélem, megadatik még! Nektek hányadik próbálkozásra sikerült Balázs? Mi volt a kontrollon?

Kata :P ,
Ezek szerint Bálintnak már van 19-es lába, hogy tudsz neki venni normál talpú cipőt? Akkor nem azt a next-est rendeled meg végül? Milyen kis bélpoklos Bálint! :lol: Legalább nem kell aggódnod, hogy nem eszik a gyerek! :lol:

Anikó :P ,
Mi az a sinlac? Jóllakott tőle Ágoston? A menjugate az nem az az oltás, amiből 3 kell 1 éves kor előtt, 1 éves kor után meg 1? Vmit magyarázott az orvos, de lehet, hogy keverem a dolgokat. :oops: Ez a Corás dolog nagyon gáz! :twisted: A Kismamában írnak le hasonló storykat. Szerintem én is kiraktam volna a mellem a szeme előtt! :twisted:

Kriszta :P ,
Látom, neked is egy nemalvós fiad van… :wink: Te hogy bírod? Nincs vmi jó tipped, hogy hogy lehetne kicsit meghosszabbítani az alvásait? :roll: :lol:

Unique :P ,
Sajnálom, hogy még mindig szarul vagy, de legalább tudod, hogy minden ok a babával! :wink: Laura hagyja a mamit pihenni?

Pompi :P ,
Én is úgy hallottam, hogy az ikrekkel fél éves korig nehéz, utána eljátszanak egymással. Hátha nálatok is így lesz! :wink: A járóka nektek hogy válik be? Én is gondolkodom rajta, de az a baj, hogy Olivért bárhova lerakom, és nem jártatom neki a szám, 3 percen belül elkezd ordítani. Mindent megun pár perc alatt! Sőt, még ha beszélek neki, azt is megunja, na jó, azt talán elhallgatja 8-10 percig is! :roll: :lol:

Kismóki :P ,
Rendes vagy, hogy közvetítesz, meg így a nyakadba veszed a tali-szervezést!
20140901102739
 
 


További részvétem a még mindig nem alvóknak! Nem lehet könnyü, én a kb 8 órás alvásom ellenére délután birnék aludni kicsikét, csak sajnos még nem 1x-re alszanak a bébik.
Kicsi korkülönbséggel szerintem több gyerek is könnyen leköthető, nálunk nagyon bejönnek a versek, mondókák, dalok, de nemcsak a gyereknóták, én népdalokat szivesen énekelek nekik. Higgyétek el, akik még nem meséltek a pár hónapos kisbabának, hogy nagyon élvezik. Lukunak nincs más választása, az esti lefektetés együtt van, ezért végighallgatja a meséket, a Bóbitát meg a Tentebabát, de mostmár hetek óta látszik rajta, hogy élvezettel hallgatja. Fekszenek egymás mellett szorosan és feszült figyelemmel hallgatják. És ez nappal is igy van, vagy ha Emese pl. játszik, délután ott vagyunk már együtt, a kicsi az ölemben és elnézegeti ahogy a nővére bohóckodik, mutogatjuk Lukunak a játékokat, Emese néha odajön bugni kicsit neki, és ez elég is. De néha meg gond már az etetés, mert folyamatosan azt lesi, hogy mi történik, Emese meg mintha direkt rájátszana az eleven önmagára, olyankor még jobban pörög. És azt is észrevettem, ha Emese mondjuk nagymamázik, Luku szabályosan hiányolja, nehezen találja a helyét. Sokkal szebb és több mosolyt kap Emese mint én :roll: Ugyhogy, bár nehéz két ennyire picivel, de szerintem hosszu távon nagyon jó lesz, ők teljesen egyek lesznek, majdnem mint az ikrek. Igaz, én ugy is irányitom az eseményeket, pl. mindkettőt egyszerre öltöztetem, együtt vannak a pelenkázón, együtt cumizgatnak reggel, együtt mennek ágyba, szóval bevonom őket egymás életébe, és remélem hogy ezzel jöt teszek nekik. Közben én nagyon élvezem ezt az egészet, ahogy alakul a szeretet, a kötődés, nyilván ezért érzem nagyon boldogságosnak az életünket. Az meg különös látvány, mikor Máté is csatlakozik a csipi-csapihoz, Emese imádja persze, de Máté Lukut is a gondjaiba veszi, a lány meg olyankor csak néz nagy szemekkel, hogy rajta kivül mást is lehet imádni. Ezt tőlem simán elviseli, az apja azért vele még többet foglalkozik mint Lukuval (ilyenek a férfiak, a kis siró csomaggal még nem nagyon tudnak mit kezdeni), de Mátét látni mással... :shock: Mi soha nem unatkozunk :D Én pedig erre vágytam, ebben teljesedtem ki. A tökély pedig akkor jön el, ha sikerül még egyszer, utoljára szülnöm, ha leszek olyan szerencsés.
Pézsé!
Na akkor mindenkinek igaza lett 1 kicsit! :D
Unique!
Fel a fejjel, el fog mulni! Olvasgass engem, ha van energiád, hogy felkészülhess a várható csodára!
Anikó!
Azért jó bunkó volt az eladó a corában, ez aztán a pozitiv hozzáállás a kismamákhoz, akik szerintem elég jelentős vásárlóerőt képviselnek. A törökbálinti corában pl. megszünt a szoptatószoba, és nincs pelenkázó sem!!! Bosszuból a pénztáraknál lévő padon pelenkáztam, kaki volt és nem érdekelt hogy büdös!
Kata!
Én is 2x adok főzeléket Emesének még mindig, mert azt szereti, és a déli maradékot eszi este. Azért 2x nem főzünk egy nap!!! Nálunk a vacsora az ebédről megmaradt kaja, mert a férfiak meleg ételt szeretnek enni este is, én pedig 2x nem főzök (ráadásul nálunk leves is kell mindennap)
Rémes ez a hányás még mindig! Nem lehet hogy reflux betegsége van Bálintnak? És nem marja fel a torkát ez a sok hányás?
Kriszta!
De jó is volt Nektek Krétán! Melyik felén voltatok? Máté elevenkedett? Hát, erről én is tudnék irni... A nyaralás szaladgáló gyerekkel azért nem az a pihi... De én nagyon élveztem.

Mi szombaton elutazunk kicsit őszelni B,Akarattyára jövő pénteken jövünk haza, vasárnap meg kereszteljük Lukut. Ezért ezuton kivánok mindenkinek minden jót és nyugalmas hetet, majd jelentkezem 15. után. Addigra kiderül a tali ideje is. De nem mondtátok, hogy pontosan hol lesz az ikeában.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Szerencsére nekünk simán megvan a 12 óra alvás - 1 kajával! Most is fél 8- reggel fél 8 ig volt, egy 20 perces kajával :) Nem lehet egy rossz szavam sem :) Sőt, ilyenkor is háromnegyed óra kaja, pelusozás, büfizés- dulcsizás után visszaalszik , 1-2 de van, hogy 3 órát :D

Melcsi
Nagy öröm mindig olvasni az életetekről! Nagyon boldog lennék, ha másfél év korkülönbséggel nálunk is kopogtatna a kistesó! De ez csak spontán lehetséges, a Kaáliba jövő év elején még nem megyünk vissza, túl korai lenne a hormonkezelés, meg hát nem akarom úgy, hogy rettegjek, nehogy ikrek legyenek (mert azért az másfél év alatt kicsit húzós lenne :D) És mindig csodálom, hogy ez még nem maga a tökély neked, csak egy kis negyedikkel lesz az :D

Anikó
Kismamák így lopnak???!!! Fú, ez milyen beszólás :twisted: Nem külted el a .... (le sem írom)?

Kismókus
SZerintem minél előbb tűzzük ki a dátumot, és akkor mindenki próbál alkalmazkodni

Ja és 10 napja érzek furcsaságokat, azt hiszem beindult a ciklusom, a napokban mintha peteérésem lenne... SZóval valószínű 2 hét múlva mensi :? és két hét múlva keresztelő, szóval kicsit izgulok, hogy s mint lesz a tejcsi elfogadásával

Orsi
Tegnap megjött a csomag amit rendeltem a gyerekshop-ról ! Nagyon örültem :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Lányok! :)

El kell, hogy meséljem tegnap este milyen nagy élményben volt részünk! Klári baba már kb. 2 hete nevet hangosan, pár napja már akár percekig is kacag, de tegnap este elalvás után álmában is hangosan kacagott (háromszor is)! Ilyenkor biztos vagyok benne, hogy jól érzi magát! Fantasztikus volt hallani! :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


hajni777 írta:Én is úgy hallottam, hogy az ikrekkel fél éves korig nehéz, utána eljátszanak egymással. Hátha nálatok is így lesz! :wink:

persze :) hall ilyet az ember.
Én azt mondom, hogy az ikrekkel mindig nehéz - ahogy egy gyerekkel is az lehet - csak mindig máshogy nehéz. Az elején a főgond a kialvatlanság, onnantól meg, hogy mozognak az, hogy az ember nem tud kettészakadni :) és ez az idővel csak rosszabb lesz :)
eljátszani meg a szó klasszikus értelmében csak 2-2.5 év körül kezdenek egymással, addig minden gyerek csak egymás mellett játszik leginkább.

nekünk bevált a járóka, lilinek is van (vagyis egy plusz kiságy a nappaliban), ő elég sokat van abban, fél-3/4 órát is elnézelődik, ha épp jó passzban van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nyúlhúst mikortól lehet adni? Úgy emlékszem az első husik között van, de most nem találtom hol olvastam.

wish
 
 


Wish :D
mehet az elején a csirkével, borjúval... tehát 7-8 hótól.
de szakirodalmat én sem tudok most Neked hozni hozzá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni

a Te Olivéred olyan, mint az én Olivérem.
Soha nem alszik és nem köti le semmi. Nem tudom, mi lenne velem, ha a hinta nem lenne. Tényleg, a Tied belefér még? Éjjel hogy alszik?
Nálunk kb. az van éjjel, mint Anikónál. Sűrűn kel és nehezen alszik vissza.
Ma éjjel kettőkor ébredt, evett és egáltalán nem aludt vissza, csak de. 10-kor, amikor sétálni vittem.

Orsi,

köszi a választ, akkor ezek szerint semmi értelme bőrgyógyászhoz vinni.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!

Örömmel látom hogy minden babó gyönyören fejlődik és minden oké mindenkivel! :lol:

Én egy kicsit elvesztem mert Borka mellett vár rám a ház ugyanis nem teljes kész állapotban költöztünk be. Bevallom nagyon élvezem. :lol: Csupa olyat csinálok amire mindig is vágytam! :lol: Most egy kicsit háttérbe szorul a net.

Melcsi!!!!!!
Komolyan mondom sírva fakadtam az írásodon!!!! Sugárzik belőle minden szép és jó. Csordultig van szeretettel!!! :lol: :lol:

Mi most épp betegeskedünk picit! :cry: Remélem nem vészes. Most ezért van egy kis időm írni mert kicsit többet alszik mint szokott. Köhögünk folyik az orrunk de a hangulata, étvágya rendben.
Tegnap először halottam röhögni a kiscsajt :). Van egy rugón himbálózó szarvasa és akkorát kacagott rajta hogy elbőgtem magam a nagy boldogság feelingben!!!! :lol: :lol: Egyébként már hasról hátra fordul meg gyönyörűen tartja a fejét.
Lányok!
Nem ígérem hogy jövök rendszeresen de azért néha hírt adok magamról(lehet van olyan akinek még hiányzom :lol: :wink: )
Azért hogy tudjátok néha elolvasom a topicot és a képektől meg teljesen el vagyok ájulva! :lol: :lol:
Puszi mindenkinek!!!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


zsu,
végre rólad is hallani! :D Örülök, h jól vagytok!

anikó,
nagyon gáz a Corás történet. Néni nem volt egy icipicit diszkriminatív? :evil:

kata,
sajnálom, hogy Bálint ilyen kis bukós, nem lehet egyszerű.

icsilya,
tudom, te szigorú vagy 8) . Én úgy vagyok vele, az élet épp elég kemény lesz majd, legalább én ne legyek az velük. Persze tudom, ezen most vitázhatnánk a végtelenségig, de nem kell. Ki így, ki úgy. Én a legjobban azon parázom, hogy legyen bizalmuk és önbizalmuk, szerintem ma ez a legfontosabb.

hajni,
nálunk Beni nagyon jól elvan a járókában. Persze a legszínesebb járókát vettük + tele van játékokkal. (Norinánál még mindig a hinta a favorit.) :)

illusztrációóóóóó!
Kép

Kép

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:icsilya,
tudom, te szigorú vagy 8) . Én úgy vagyok vele, az élet épp elég kemény lesz majd, legalább én ne legyek az velük. Persze tudom, ezen most vitázhatnánk a végtelenségig, de nem kell. Ki így, ki úgy. Én a legjobban azon parázom, hogy legyen bizalmuk és önbizalmuk, szerintem ma ez a legfontosabb.

nagyon aranyosak a gyerekeid!!!!

szigorú :shock: :shock: van 1-2 tulajdonság, amivel illetném magam, de a szigorút sosem gondoltam ide. :oops: :oops:

szerintem a bizalom-önbizalom meg a szigorúság (én következetességnek nevezném) nincs kapcsolatban semmilyen szinten.

és ez nem vita, csak beszélgetés.

(a sírnihagyás meg nem azt jelenti, hogy ha baja van, akkor hagyom sírni, pusztán annyit, hogy nem mindig ő van az első helyen. Lili is van kézben -pl. most is itt gagyog az ölemben - de önállóságra tanítom az első perctől, mert szerintem ez nagyon fontos.)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :D ,
nektek milyen járókátok van? Milyet érdemes venni: hálóst vagy farácsost? Összecsuknással mi a helyzet? Gondolom a rácsost nem nagyon lehet...

Melcsi :D ,
de jó nektek, nagyon jó időt nektek a nyaraláshoz! Biztos szuper lesz!

Emma :D ,
hú, akkor nem irigyellek! :? Egyszer én is azt gondoltam, hogy biztos megjön, de aztán mégse. Nekem elég sokat fáj a hasam, isten tudja mitől! :twisted:

Kismóki :D ,
kár, hogy a kacagásokat nem lehet feltenni ide! Tényleg nagyon jó érzés hallani!

Zsú :D ,
igazán jöhetnél gyakrabban! :D Nem teszel fel néhány képet Borkáról? Örülök, hogy ilyen jól vagy! :D Találkára jössz?

Zsuzsi,
rég írtál. Tudsz jönni a talira, ugye? Hát elég brutál, hogy 2-től nem aludt 10-ig! :? :shock: Sajna, tanácsot nem tudok adni... :roll: :lol: Ezek akkor ilyen gyerekek... :lol: A hintába akkor is beletuszkolom, ha már nem az igazi neki! :oops: :lol: Csak azt remélem, hogy nem esik szét alatta, és rosszul tudom azt a 9 kilót, ami remélem 11! :roll:
20140901102739
 
 


Na, a vége lemaradt! :twisted:

Pompi,
zabálnivalók a gyerekek! :D Ez nem kiságy? Én azt hittem a hálós járóka az olyan, hogy abban szinte alig van hely, mert belóg a háló! :? A tiétek milyen fajta?
20140901102739
 
 


Ja, és Wish,
Balázsnak boldog feledik évet! :D
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi :D ,
nektek milyen járókátok van? Milyet érdemes venni: hálóst vagy farácsost? Összecsuknással mi a helyzet? Gondolom a rácsost nem nagyon lehet...

nekem most egy kiságy van betéve az lesz majd a járóka, mert 1x1 m az nagyon sok helyet elvenne a nappaliból, ha meg már majd mozog, akkor kiteszem Lilit a szőnyegre, hadd kússzon-másszon fel s alá.
én a fára szavazok a hálós helyett - nekem szimpatikusabb -, és abból is van összecsukható. (az irodámban van járóka, az egy összecsukható, emelhető aljú 1x1mes)

a fiúkkal is volt járókánk, az saját gyártmány mert 1.20x1.50es volt, amikor meg már normálisan helyet tudtak változtatni (8 hó körül), akkor pedig egy területet lezártunk nekik és az volt az ő birodalmuk, tehát járóka onnantól nem volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi :)
ez milyen járóka??? nagyon jól néz ki :) :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuska!
épp a napokban vettem számba, hogy kikről hallottunk nagyon régen, ha jól emlékszem, a szülés óta Felőled semmit, és örülök hogy most irtál. Tudsz jönni a talira?
Jobbulást Nektek, biztos hamar elmulik.
Igen, nagyon-nagyon boldog vagyok és nagyon szeretem ezt a zsinatoló csapatot :D
Nevetés :D :D :D Olyan édes az az első kis kacaj :D
Emma!
Rosszul fogalmaztam, igy is teljes az életem, és nagyon-nagyon szerencsések vagyunk, hogy kaptuk ezeket a kis csodákat annyi év reménykedés után, de most valahogy kinyilt a zsák szája és reménykedem még 1 babában. Ha nem jön, akkor pedig igy maradunk. De ennyi ruha, játék meg minden egyéb egyrészt kiszolgálna még 1 gyereket, másrészt lehetnék főállásu anya, ami a vágyam, na és lassan mehetnék gyesről nyugdijba :wink: :lol: A legfontosabb szempont az, hogy érzek magamban annyi erőt és szeretetet hogy elárasszak vele még 1 babát. Egyébként gondolkodunk azon, hogy nevelőszülők legyünk, függetlenül a további babásodástól. Nem örökbe, csak nevelni 2 gyereket minél kisebb kortól.
Az Olivér urfiknak vajon nem a nevük jelent valami "nemalvást"? :lol:
pompi!
édesek a bébik bocs, közben egykezezek.
én a fa járókára szavazok,nekünk állithatós van. luku épp ma kezdett kapaszkodni a rácsban, jön majd a hasrafordulás lassan.
mostmár tényleg nem jövök csak 1 hét mulva
sziasztok.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Járóka: Én nagyon "fa" párti vagyok, de Ádámról maradt egy szuper nagy hálós, összecsukható járóka. (Azért 14 évig őrizni, nem semmi - akkor ,már használom :lol: ) És ebben nem veri be a fejét a rácsokba meg az ágyvégbe. Ja, és színes. :lol:

dkata
 
 


Milyen termékeny a csapat!

Melcsi: Érezzétek magatokat nagyon jól!

Zsu: Jobbulást!

Pompi: Óh, be szépek! :lol: :lol:

Nálunk a helyzet nem valami mesés! Sajnos a csaj nem eszik. Tudom hogy én mindig ezért "sírok", de akinek a gyermeke jó evő és kéri a kaját az nem is igazán tudja milyen is ez. Két napja szörnyű. Inkább le sem írom, mert csak felhúzom magam. Tehát nem eszi a HA tápszert, egyáltalán. Az édeshez is kellett tennem 1 kis cukrot, de már nem teszek. Az almát enné a lelkem (most még :roll: ), de azt még ma kapott először. 3 napja kapja levét és ma már egy kis pépet is.
Ja, tegnap eljött a védőnő és a gyermek hason és erre megfordult. Majdnem felfaltam.
Nem értem, hogy mit csinálok rosszul, hogy ez a gyermek nem eszik. Kétségbe vagyok esve, de ugyanakkor bele is fáradtam. Tegnap amikor reggel 8 és délután 16.30-ig még mindig semmit nem evett, belevertem a falba (ököllel)! Na erre nem vagyok büszke! Össze is vesztem apjával és utánna 1,5 órát bőgtem. Szép nap volt! :evil: :evil: :cry:
Jó, nem sírok tovább.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


pézsé :cry: :roll:
nyugi! Biztos csak átmeneti nem-evés... nem? Ilyen nálunk is előfordul. Nem aggódok, mert nem soványak a gyerekek... gondolom aért Petrának sincs baj a súlyával... hány kiló?

köszönjük a dícséreteket! :D (szeretem bezsebelni) 8) :P

Mi is sokat vacilláltunk a fa és a hálós járóka között. Aztán pont a fej-be-nem-verés miatt választottm a hálóst, amihez most már lehet kapni kapaszkdókat is, amit csak rácsúsztatsz a szélére és végül is ugyanúgy tudnak kapaszkodni. (mondjuk nem olcsó, 4 db 3800,-Ft) :?
Ezt a járókát a MiniManóba vettük, a márkája talán BabyOlmitos (?) :roll: legalábbis ez van az oldalára írva. Egyébként utazó-járóka, középen egy mozdulattal összecsukható. Emiatt is választottuk, aztán persze még egyszer se csuktuk össze.

orsi,
jó-jó én is gondolkoztam, h következetes vagy szigorú. Nem akartalak kemény jelzőkkel illetni, bocs. Akkor következetes.

KépKép
pompomlány
 
 


mostanában kimarad néhány magánhangzó... lehet, hogy telemorzsáltam már a billentyűzetet?!? :oops: :oops: 8)

KépKép
pompomlány
 
 


Végül nem is tudtunk elmenni :cry: :evil: üzleti dolgok jöttek közbe hirtelen :evil: , igy persze könnyü lemondani, hogy nem fizetős a szállás, a szállodát tuti nem mondtuk volna vissza :?
Pézsé!
Mit mondott a védőnő a "nemevésre"? És hogy fejlődik ez a gyermek, mondjuk 1 hónapra visszamenőleg? És milyen a hangulata, hogy néz ki, kitölti-e a bőrét? Ezek mind fontosak lehetnek annak a megitélésében, hogy milyen komoly a nemevés. Gondolom ha ez igy megy, hamarosan próbálkoznod kell a főzelékkel, lehet hogy egyszerüen a szopás maga nem tetszik neki. Emesém evett ugyan, de láthatóan kelletlenül, aztán mikor rátértünk a kanalazásra, rögtön sokkal szivesebben fogadta az étkezéseket, és bizony ha emlékeim nem csalnak, ugy 4-4,5 hónapos korára bizony csak 2 tápi maradt, a másik 3 kaja kanalazás volt. orvossal értekeztél-e?
Pompi!
Tegnap akartam irni, csak Luku bezavart, hogy én ai azt gondoltam, az élet tul kemény, legalább én ne legyek az, de hosszu távon be kell látnom, hogy a gyerek érdekében jobb lenne néha keménynek mutatkozni. Nekem van már 1 majdnem felnőttem is, tehát a teljes nevelési cikluson tulvagyok már, hát bizony van 1-2 dolog, ami szerintem miattam alakult ki de nem kéne. Pl. Orsinak a korai fektetésben tökéletesen igaza van, Mátét a mai napig nyaggatni kell reggel a felkelés miatt, és ez oviskora óta igy megy. Lehet ha korábban kel (fekvéssel szerintem nem voltgond), akkor könnyen hozzászokik és nem történik ez. Vagy pl. mikor iskolás lett, ugy sajnáltam szegényt, hogy mennyit kell egyhelyben ülni, és megengedtem, hogy ebéd után játsszon, és a leckét csak később irja meg. Már majdnem felnőtt a gyerek, de olyan "ej ráérünk arra még" fajta lett, mindig van a feladatok helyett egy kis szórakozás, ami előbbre való. Biztos, hogy a kicsikkel ezt másképp fogom csinálni, akármennyire fáj az anyai szivem.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


A többi hetet már leírtam.

13. hét 5660
14. hét 5890 :shock:

Tudom, most jösztök azzal, hogy ne idegeskedjek. Persze a gyermek szuper, fejlődik, nevet egész nap. Mégis az evése nyámmogás! Egy nap csak 4-szer eszik 120-at. (ha sikerül). Már ha letelik a 4 óra, olyan görcs van a gyomromba.

Doki: Ő, ilyen (mármint a lányom!) Úgyanis fejlődik!

Védőnő: Talán a kanalas már jobb lesz!

Tudom én, hogy nem fogok itt megoldást kapni, csak ha le akarom írni hogy mi van velünk, akkor sajnos mást most nem írhattam.

Melcsi: Nagyon sajnálom :( :(

Ja, ma már kétszer az apjával volt hajlandó enni. MI a baj velem? :cry: :? :shock:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Drága Pézsé! Már tegnap is írni akartam Neked... SEMMI BAJ veled!!! Annál rosszabb, hogy nem eszik a gyerek, nem sok dolog van, én Ádámmal éltem át, mikor enni kezdett kanalasakat.
Nekem annyi jutott eszembe, hogy próbáltad-e kanállal, csőrös pohárból, kihajlós szélű (mint a régi kávéspoharak) pohárból a tápit? Hátha...
A másik: érzik ám, ha ideges vagy! Nálunk az elején volt ez: agyonaggódtam magam a rengeteg bukás + kevés tej szindrómán. Érdekes módon a gyerek anyukám kezében aludt, nálam nem... Mert ideges voltam. Amióta nem parázok nekem is könnyebb, a gyerek meg nyugodtabb. Tudom hogy nehéz nyugodtnak maradni, ha nem eszik. Amikor lehet, etesse a párod. És ha rendben a gyerek, nem beteg, nem sírós, akkor neki ennyi elég. Szopiból enyém is mindig alsó határon evett (annak a felét is kihányta :twisted: ), a kanalazásból meg felső határos.
Szóval ne aggódj. 23 deka hízás az tök jó. Bálint eszik mint egy zabagép, és hetek óta alig-alig gyarapszik. Legalább később növi ki a kengurut. :lol:

Melcsi, épp írni akartam, hogy de jó nektek, megint mentek pihenni! De akkor mégsem... sajnálom. :?

Hajni! Amiket próbáltam Bálint lábára, 18 és 19-es volt, de az Elefantenbe nem igazán tudtam beletuszkolni a lábát. Ma viszont találtam egy Siesta bélelt bakancsot, piros-kék, pont mint a téli szerkó, és azonnal belecsúszik a lába. Szerintem mire rááll, pont jó lesz, mert vastag zokni megy bele. (A keresztfiamnak vettem cipőt, mikor 1 éves múlt és a 19-es már kicsi volt... pedig Ő kis méretű gyerek.) Szóval ez pont jó lesz, ha Bálint télen a hóban éppen álldogálni szeretne (járni még biztos nem) :lol: . Addig meg "passzívan" melegíti a lábát, ha kimegyünk.

Pompi! Cukik a gyerekek, és nekem mindig néznem kell, melyik Beni, olyan nagyon hasonlítanak! :P A képek már egész jó méretűek. :lol:

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: