Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

:D Marek :D DRUKKKK!!! :D:D:D:D

andi, zsu: tünyeményesek a babák. :D

és itt az én kis dagim :D asszem elértük a 6 kilót... :lol:
Kép

na megyek készülődni. megyünk csípőszűrésre. :arrow:

pápá

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Nem hiszem el! Mármint Lalát, hogy mekkora!!! :lol:

Marek, tök jó... vagy ma vagy 2 hét múlva... :roll: :roll:

Jutta

KépKép
jutta

TIMI! SOK BOLDOGSÁGOT! SZíVBŐL GRATULALOK BíBIHEZ! NAGYON ÜGYES VOLTÁL, ÉS NAGYON TÜRELMES ANYUCI VAGY, HOGY íGY KIVÁRTAD AZ IDJÉT! Jó egészséget, és sok -sok tejcit kivánunk!!!!

Kép

Kép
katherina

ÉS

Petrának boldog névnapot!!

Mit kap? És Huba nem féltékeny?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Jolka! Most néztem a képeket, tényleg gyönyörű vagy szülés után 2 órával. ezt hogy kell kivitelezni? Én azt hittem ilyen csak filmekben van :wink:

Zsu, olyan édesen alszik Panka! Nagyon szép kis csajszi már most is!!!

Rita, mit eszik Lala? Hatalmas!!!! Lassan utoléri az anyucit! :lol:

Marek! Kitartás, már nincs sok hátra. ne gondolj arra, hogy mikor mész már szülni, akkor könnyebb lesz.

Megyek, mert tanulok, és utána készülnöm kell, mert Házassági évfordulónk van (az egyik).
Minden nap program van a héten, pihenni időm sincs.....

Kép

Kép
katherina

Jaj Móni, nem akartalak kihagyni!

ÜDV ITTHON! :lol:

AKIT KIHAGYTAM, bocsika, tanulnom kell!!!

Kép

Kép
katherina

Kép

PETRÁNAK SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!

Marek:
hajrááá. :)
Nagyon drukkolok.

Andi:
boldog névnapot Petrának.

Zsu:
nagyon szép Panka.

Rita:
6 kg??? Ez komoly???

Ma lemértem én is Lillát. 3050 g. :shock: :shock: :shock:
2780-al született, 2680-al jöttünk haza. :shock: és 1.5 hetes. :roll: Holnap jön a védőnő, kiváncsi leszek mit mond. :oops: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Jolka:
nagyon szépek vagytok.:)
Anyám, megnem mondanám, h szültél előtte. Bizti nem a gólya hozta?? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Andi, miért kell Petrával sebészetre menni??? :roll:
Ja, és Boldog Névnapot neki! (Puszilós szmájli). Mit kap? :lol:

Rita, te csak tejcivel eteted Lalát? Ha igen, jó kis tápláló tejcid lehet. Na majd átszaladok hozzátok egy kis pótlásért Pankának :wink: Szegénykém, nincs igy elkényeztetve.

Hajni, ti is nagyon jól álltok!! 2 hetes korukra még csak a születési súlyukat szokták visszahozni!

Köszönöm Panka dicséretét mindenkinek! :wink:

Marek, lehet, hogy ma randizol a kisfiaddal??? Olyan izgi!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Nem randizok én ma senkivel szerintem. Itthon vagyok egyedül és rettenetesen kivagyok. Folyamatosan fáj a hasam, nem tudok se ülni, se feküdni és ráadásul iszonyú fáradt vagyok a kimaradt éjszaka miatt. És úgy érzem, hogy mindenki hülyének néz, mer ugye mindenki más tudja, hogy mikor kell mennie szülni, csak nálam nem jelent semmit a fájás. Ja, és folyamatosan zokogok, de szó szerint. Most már vannak ötpercesek is, de aztán szépen elmúlnak és a folyamatos fájdalom marad csak utánuk. Én most már megvárom, hogy elfollyon a magzatvíz, addig lehúzom az összes redőnyt, beülök egy sarokba és nézek ki a fejemből...

marek

Sziasztok!

Marek!
Na és ezek a fájások már másabbak? :wink: Nagyon szorítok neked!!! Ügyesetek legyetek! Kívánom, hogy minél hamarabb, fájdalommentesen szüljetek. Anyukád pedig egy hős, ha bent lesz veled.

Csajok köszönöm a dicséretet. Hogy lehet így kinézni? Éjszaka aludni kell, és fél óra alatt szülni, na és nagyon boldognak lenni. :wink:

Zsu!
Kitartás a tejcsihez, hamarosan be fog állni. Szerintem se egyből a pótlásra gondolj. De a pelusos módszer nagyon jó az ébreszgetéshez. Ügyesek vagytok! Képen nagyon bájos Panna. Igazi kis csajos kinézete van. :wink:

Andi!
:D Nagyon tetszik a kép. De ki van a képen? Nekem azért még kell egy kis segítség, ki kicsoda. :oops: Petrával egyedül akarsz menni vizsgálatra? Azt nevezem bátor anyuka vagy. Ilyenkor nagoyn örülök, hogy itt minden közel van.

Rita!
Szép súlya van a kis hölgynek, de nem látszik, nem is dagi...Tökéletes kis baba. Szép kerek a pocija, látszik, hogy jó dolga van.

Ciripke!
Ne már hasaztál? Nem korai még? Az biztos, hogy én is nagyon jól bírom magam. Meg is jegyzik, mikor Manóval lent vagyok a játszin. De én erre azt mondom, hogy a szüléskor felszabadult energia dolgozik még. :) Lesz ez még így sem, főleg, ha már két hét múlva nem lesz segítségem, nagyon jó napi rendet kell majd készítenünk.
Tehát nem hülyeségből találták ki a 6 hetes gyeremekágyat. Kiméld magad, nehogy baj legyen belőle.

Jutta!
Ez rád is vonatkozik, főleg, ha még szeretnél majd babát. Ne a torna legyen az első szülés után. Az meg vár. Majd meglátod, hogy pocak után, milyen jól érzi magát az ember. A víz és a többi lemegy, egyből jobb lesz.

Hajni!
Ti, hogy vagytok? Lilla baba külön szobába? Mennyire másabb egy kislány fiú után?

Kat!
Tanulsz? Azt nevezem. Hogy oldod meg a kicsi fiú mellett? Na és utána?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek!

CSücs be a kádba. Pihizzél, ne nézd görcsösen az időt. Ne idegeskedj, minden rendben lesz. Jaj csajos nagyon együtt érzek veled. Hid el, most szépen tágulgatsz, segít a baba, hogy könnyebb legyen, csak rá figyelj most. Kitartás!!! :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek, hidd el, a finishben vagy, ne légy már depis! Próbáld meg kiélvezni, még ha fájdalomról is van szó! A 9 hónap utolsó napjai ezek, aztán lezárul egy fejezet. OK, fáj, fáj, de minden fájás közelebb visz a kisfiadhoz. Ez olyan jó érzés! Az meg egy percig sem biztos, hogy a magzatviz otthon el fog folyni, lehet, hogy a kórházban fognak már burkot repeszteni. Szóval kitartás!!!

Jolka, próbálkozom még a szoptatással, persze. Csak ha Pankám nem fejlődik, akkor lehet, hogy nem lesz már választás. De optimista vagyok én is, iszom minden nap 1 liter Lactoherbet, ma megmérjük megint Pankát és csütörtökön itéletet mond a gyerekorvos :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kat, mit tanulsz? Csak nem vizsgád is lesz még igy szülés előtt??? :shock:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Marek, nekem a péntek - szombat volt ilyen.... volt ott minden, 10 perces és 5 perces... de elmúlt, pedig még cikra f*sás is... de most megint semmi, remélem a következő körös ilyen haccacáré után már a kezemben lesz Dorka!

Most jön egy hidegfront, remélem az előcsalogatja...
perpillanat azonban vajpuha a pocakom...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, a képaláirásod olyan édes most "I'll be arriving any day, Mommy"...mindjárt sirok. Mióta Panka megszületett, sokszor sirok a meghatottságtól :oops:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

hááát az az anyday lehetne már today... és asszem én is bőgnék... no de gyerek még nem maradt ben!
Bár most újfent a hasfalamon keresztül akar távozni, mert megint huncutkodik!

Az írtam már hogy NST-n az felső szenzort rúgdosta célirányosan? Én úgy röhögtem... de a szülésznő is!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta
Nekem is azt mondta a szülésznő, hogy vagy még most beindul, vagy szépen elmúlik és napokig semmi. Most úgy néz ki, hogy az utóbbi...f*sz* :twisted: :twisted: :twisted:
De azért elég durva napom volt, nem is testileg, inkább lelkileg viselt meg. Mindenki hülyének néz, hogy mi az, hogy nem tudom, meg miért jöttem haza. Egy ilyen után kezdtem el bőgni, azóta szinte folyamatosan. És nem elég, hogy szinte folyamatosan fáj a hasam, de még a gyomrom is fáj (gondolom az idegtől). Meg ez a rohadt aranyér...

Viszont a babák gyönyörűek!!! Várom a többi képet, én még itt leszek egy darabig szerintem...

Ja, a kórházban egy roma fiatalember megkérdezte, hogy "maga ikreket vár?" Mondtam, hogy nem. Erre: "akkor miért olyan nagy a hasa???" :shock: Hát ha fel tudnám emelni a lábam, akkor valószínű kirúgtam volna a fogát.... Hülye tahó. Asszem ez az ami tényleg nem hiányzik a végén, amikor már az ember a bálnákat is lekörözi, nem mer mérlegre állni, és folyamatosan éhes.

Na jó, nem hisztizek itt tovább, megpróbálok valami értelmes elfoglaltságot találni magamnak...

Van valakinek nem mikrós sterilizálója? Mert én olyan kaptam kölcsön, és nincs hozzá használati utasítás. Tényleg elég bele 75 ml víz???? Nem merem használni, nehogy elrontsam, pedig nem ártana néhány dolgot sterilizálni.

Más: Aki fejni szokott, az mivel csinálja???? Érdemes mellszívót vinni a kórházba?

marek

Marek, nekem az AVENTES mikrosterilizálóba 2 dl víz kell...
Szerintem azt is írd meg, hogy melyik fajta, akkor vki tud majd segíteni akinek van olyanja...

És ne sírj, neked még elvileg is van 6 napja... szerintem addigra meg lesz a gyereked, és legalább nem néznek totál hülyének az ismerősök / kollegák... miután azon paráztál hogy korán jön a gyerek... most meg túlhordod... a sluszpoén az lenne, ha fiam születne... no azon már tényleg röhögnék!!

Holnap újfent kórház, NST és asszem UH meg flow metria meg mittom még mi, tehát ha eltűnök ne örüljetek feleslegesen... szerintem csak dekkolok kint a váróban... :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Zsu!

Milyen érzés szoptatni? Eleinte nagyon "tiltakoztál" ellene.

Rita!
Csipőszűrés már? Nálunk 4. hónapban kell menni. Vagy nem volt negatív a születésekor az eredmény?

Marek!
Általában minden kórházban van mellszivó. Nálunk itt nagyüzemi van. :D Jót mosolyogtam, mikor az egyik anyukának behozták. Viszont nagyon szuper, percek alatt produkált a kismama, fájdalommentesen és még ráadásul a befelé forduló cicijét is kihúzta a vákum. Tehát nem rossz találmány, de azért jó, hogy nincs rá szükségem.

Ákos már megfürödve, jólakotan alszik. Manó lassan fürdik és pihi.

Jók legyetek

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

mi is fürcsi. előtte a szokásos torna.

mellszívó: én vittem be kölcsön pesztonka elektromos szívót és nagyon jó szolgálatot tett/tesz azóta is.

Jolka, a vörösesebb, nagyobb fejű Petra :lol: köszöni a névnapi köszöntéseket. azt mondta "nyüsssz". szerintem mondjuk júliusban fogunk inkább névnapolni...

hajrá, Marek és Jutta!!!! nektek is megy a vudu.. sose lehet tudni... Timinek is bejött... :wink:

sztem én mára ennyi..
mindenkinek jó estét és éjszakát!
:arrow:

Kép
an°°di

Marek, szerintem ne vigyél be mellszivót, az elején úgysincs még általában annyi tej, hogy legyen mit szivni, de ha kell, van a kórházban.
A sterilizáló használati utasitást pedig talán le tudod vadászni az internetről.

Jolka, a kórházban megpróbáltam a szoptatást, először nagyon fura érzés volt, végig röhögtem az elsőket, biztos hülyének néztek a szobatársaim. De elnéztem az én kis pöttöm lányomat, és nem volt kérdés, hogy szüksége van rá. Hiába, na, beindulnak az anyai ösztönök :lol: :lol:

Marek, emlékszel, én is irtam, hogy ikres anyukának néztek a kórházban az utolsó héten...én már csak jót röhögtem rajta :lol:

És képzeljétek, ma lemértük Pankát, és annak ellenére, hogy nem eszik sokat, ma már 3210 gr, 3 napja még 3160 volt, szóval valamitől hizik kicsit, ha nem is nagy ütemben. Szóval bizakodó vagyok! :)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Szép estét!

Andi: mekkorák most a gyerekek? Édes pofa nagyon mindkettő.
Szoktam rajta gondolkodni, mikor Ádinak sírós napja van,hogy én tuti nem bírnék 2 gyerkőccel.Minden elismerésem neked és minden ikres anyukának.
Rita: szép nagy baba Lala. Ha csak anyatejes, gondolom van belőle bőven.
Zsu: tündérke Panka. Az 50-60ml, nem is kevés .Sztem, ideális menyiség .És hízik szépen. Ezen ne aggódj. Mennyi időközönként etetsz? És ő kér, vagy ébreszted? (lehet,hogy írtad, csak nem figyeltem volna)
És ne add fel, beindul az a tejcsi rendesen. Mi is annyit nyüglődtünk, még most sem zökkenőmentes, de sokkal jobb,mint volt. Nekem is kevés van, van úgy hogy csak 20 ml, 60-70ml től még több nem is volt, de majd beindul. Ádika 3 hetes kora óta hajlandó szopizni csak.De mára már legalább hajlandó rá.
Marek:Kitartás!!! Nagyon közel vagy már, a nagy találkozáshoz.
A kórházba, meg sztem vigyél mellszívót. Jó szolgálatot tehet. Ha netán beton cicikre ébredsz egy nap, a mellszívóval ki tudod fejni és elindul a tejci.
Jutta: hogy lettél ennyire türelmes ??? Neked is drukk++++

Ma Ádika jó fiú volt. Délelött, csak kicsit sírdogált. Így volt időm takarítgatni kicsit.
És, kapott ma új járgányt. Pierre Cardin, hordozós és bolygó kerekű. Ami volt/van azt sikerült megutálnom. Nehéz volt vele közlekedni. Pedig hogy ellene voltam a bolygó kerekűnek.... :?
Asszem, mostmár érdemes lesz felpakolnom a vaterára a fölössé vált cuccainkat. Kezdő szülők lévén, sok mindennel árnyékra futottunk. Mázsaszám áll a szekrényben a különböző típusú pelenka, amiből mind kipisil Ádi, pesztonka mell és orrszívó egyben , bébi hordozó, babakocsi. Tehát, jól nyomjuk. Ennyi sz@rt össze vásárolgatni.... fele sem kellett volna :evil:
Na, akkor jó éjszakát. Töltse mindenki azzal, amivel szeretné. Alvással, szüléssel, mindenki döntse el :wink:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Csak gyors bekukk! Ma megyek kórházba NST + vizsgálat és ma jön haza a dokim is..

Éjszaka nem volt csak 1-2 feszülés, tehát nem hinném, hogy szülök...

Marek, veled mi van??

Türelmes? Hááát, rájöttem hogy ha fejen állok se történik semmi... majd egyszer magától... ja és valószínüleg nekem ezt a szept30-at elszámolták... első UH-k szerint okt. 2-3 volt az időpont, korrigált mensi módszer alapján (ha figyelembe vesszük, hogy 32-34 napos a ciklusom) akkor meg okt 6. Tehát egyszer csak ki jön.... lassan naponta néznek tehát tuti minden oké a gyerkőccel... tehát mostmár mint parázzak... a szüléstől meg már nem félek, mert úúúúgy várom... :wink:
Egyetlen gondom, hogy szerintem giga baba lesz... elsőre meg hááát.... de csak kibírom!

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok!

Marek írt 3/4 7 felé, h szül!!!!! :D :D

Jutta, persze, h kibírod...

na, léptem enni (a könyvelőmmel hozattam kakakós csigát)

Kép
an°°di

Sziasztok Csajok!
Mareknek ezer drukk!!!!!!!!!!! Tök jó!!!!!!!!!!!! Örülök, hogy "megkönnyebbül".
Tegnap nem volt gépem ezért nem jelntkeztem (ha valakinek feltűnt). Délelött megint sétáltunk, bementünk a piacra, de most tesókocsival. Marcika kicsit nyöszörgött, de hazaértünk időban. Aztán délben apuék elvitték a nagyokat én meg dögre untam magam. Próbáltam aludni, nem ment, aztán dvdztem, de uncsi volt, végül palacsintát sütöttem. Aztán fejtem kb 40 ml-t, nem akartam többet, hogy maradjon benne is. Igy mára van 60 ml, mert jön anyu délután én meg elugrom a tescoba, mert le vagyunk fogyva. Este Marcika kicsit nyöszörgött, kicsit megijedtem, hogy akkor most jön a hasfájós este, de csak fél óráig kellett ringatni és végül elaludt.

Mellszivó: egyik éjjel éreztem, hogy kőkemény a mellem, hajnalban irtam smst, hogy hozzák be. Aztán be is hozták, de addigra a baba "elintézte". De szerintem nem baj ha ott van, legfeljebb nem használja az ember

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jó reggelt!

Marek: de jó, végre találkozol Bálintal :wink: ! Nagyon drukkolok +++++
Az éjszakánk, ismét jó volt. Egyre nagyobbakat alszik Ádi. A 6 órás etetés óta, még mindig alszik, most is :lol:

Jövő héten, 4 napra menne Apuka Németországba. Addig, vissza akarja költöztetni anyósomat, hogy ne legyünk egyedül.... hát, nem tudom. Elkelne a segítség, de kicsit elég is volt az anyósozásból.
Pénteken meg, mehetek a 6 hetes kontrollra. Ami terhesség alatt mindennapos volt szinte, attól most annyira irtózom :oops: Nőgyógyász undorom lett egy időre asszem.
Na, lépek vasalok kicsit.
Jaaaa és Ádi kinőtte az 56-s cuccokat (csak az jó rá, ami el van méretezve, vagy megnyúlott kicsit) :lol:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Hajrá Marek!!! :lol: REmélem túl vagy rajta és könnyű szülésed volt.

ZSu!
3 nap alatt ennyit prodikált Panka? Azt nevezem ez nagoyn jó.
Mi anno az eslő félévben, havonta 1 kg nőttünk. Tehát Ti is nagyon jól álltok. Nincs gond ott a cicivel. :wink:

Ciripke!
MÉg jó, hogy észre vesszük, hogy nem vagy itt. Tényleg kérdezni akartam, mi ez a depi? Volt a Tesóéknál? Írtad, hogy kiváncsi vagy mikor jön elő.

Gabcii!
Aranyér már a múlté. :D Amit ajánlottál gyogyit és kúpot megvettük, de csak egyx használtam a kúpot. De mivel nem fájt, így nem is kellett. A kórházban megnézték, azt mondták nem vészes, azóta szépen visszamet a helyére. Remélem Marek is ilyen szerencsés lesz.

Menniy babakocsitok van...:) Nekünk még egy sem elvileg, ugyan a Manóé még meg van, de a Tesó is kap. Mikor hazajöttünk a kórházból hozta a babakocsi húzatot, hogy ez a tesóé, neki adja. :) Pedig előtte hallanai sem akart róla. :)

Én minimál csomoggal mentem a kórházba, még is megjegyezték, hogy a félháztartás benne van? Mi lett volna, ha még a mellszívó is benne lett volna. :D

Szép napot mindenkinke!

Nagyon várom a híreket Marekról!

Jutta, most már tényleg Te következzel, Nálunk már itt a front. :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

3/4 11kor Marek még egyben volt. nem tágul vmi nagyon, így kapott edat, de lehet, h császár lesz belőle

Kép
an°°di

Sziasztok!
Látom folytatódik a babaeső, hajrá Marek, ma már végre Te is babázhatsz!

Gabci, általában Panka magától ébred, éjjel nagyjából 4 óránként, nappal pedig nagyon változó. Van, hogy az előző etetés után fél órával már fent van, van, hogy csak 3 óra múlva. És nálunk ugyanaz van, mint nálatok, van, hogy csak 20 ml-t eszik, de 70-nél többet egyszerre még nem evett. Nekem a legnagyobb gondom, hogy minden etetésnél 10 perc múlva elalszik, igy nem tudom a másik cicire áttenni. Ekkor jön az átpelenkázós módszer, ami után felébred és eszik még a másikból is.
És a bolygó kerék szerintem is jó, mi úgy oldottuk meg, hogy egyik felén bolygó van, a másikon nagy, igy multifunkciós. Nagyon jó vele menni, jól irányitható.

Ciripke, te már piacra mész Marcikával? Én még csak a kertben sétáltam vele tegnap egy 10 percet.

Jolka, köszi a nyugtatást, én is bizakodó vagyok.

Na megyek, mert Panka ebédet követel. Majd még később jövök :arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Bettinél még hat hetet mondtak, és en ki se vittem addig. Szerintem ennek is folyománya a depresszió! meg, hogy tél volt, meg az új szitu, a hormonok, az idegeskedés. Másodszorra lájtosabb volt. Most még nem is bőgtem!
Szóval igen, beszaladtunk a piacra, nem akarom hogy szegény Barnu csak a a tv-t bámulja, jó az udvaron is elvan egy darabig, de Betti nélkül nem annyira. Ma jófej voltam, egész délelött játszottunk együtt.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

hát én nem vagyok ma jófej: hajnalban elaldutam a 2 órási kajálást, így 3kor ébresztettek a skacok, akik azóta is nyűgösek és éhesek. főleg Huba, aki 10 perc alatt az előbb benyomott sztem kb 70et, amiből 10et kibukott... fincsi túrószag van a szobájukban... :?
most is ébredezik, de még nincs kaja, én pedig álmos vagyok.
le is lépek
még sztem jövök

Kép
an°°di

Csajok, én a terhesség alatt nem voltam nagyon kivánós, de most állandóan éhes vagyok! Ez normális? Kb 2x annyit eszem, mint általában :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Hát látom Marek is!! No én még mindig zárt vagyok, NST tökéletes...
Egy hülye dokit fogtam ki, aki be akart fektetni mondtam, hogy a saját dokimmal a péntekben állapodtunk meg, és kérdeztem hogy van -e vmi gond...

Gond az nincs, de ő nem úgy szokta... így rajta van a leletemen, hogy felajánlotta a befektetést, és én nem kértem...

Persze UH-t meg flow metriát nem csinált, csak beparáztatott...

Utána beszéltem a szülésznőmmel, aki megnyugtatott, hogy az a doki minden túlhordóst befektet, a többiek meg nem szokták... tehát ne csinálja belőle gondot...

Pénteken szerintem befektetnek...

Jutta

KépKép
jutta

:shock: Marek!
Nagyo szorítok neked...

Zsu!
Persze, hogy természetes. Kell a tejcsihez a kaja. Ha beáll, akkor már nem leszel annyira kívánós sem. :wink:
Mind a két cicit oda adod?
Én csak az egyiket egy etetésnél, így is marad benne, majd a következőnél kapja a másikat.

Andi!
Savanyú turó szag az nálunk is van. :D Jó pihit neked.

Ciripke!
Ne már, 6 hetet mondtak anno, hogy nem mehetek ki? Na ez tényleg hosszú. Én Manót kb. 3 hetesen vittem ki, de engemet már az első héten lezavart a család levegőzni, addig Manó az ablakból kapta a friss levegőt. :wink:

Hasleszorítás? Már volt téma, de most már aktuális. Ki mit használ, vagy nincs rá szükség?

Tea, vagy víz? Adtok valamit a kicisknek a tejcsi mellett? Nálunk nagyon meleg van, pedig a fűtés le van húzva, állandóan szellőztetünk. Manóval lementünk a boltba, addig anyu vigyázott Ákosra. Na eddig még nem ordított, de most igen. Nagyon szomjas volt a drága. Nem voltunk sokáig, de anyu már kétségbeesésében a reggeli teánkból adott neki, na akkor megnyugodott. Manóval nem volt ilyen gond, mert állandóan mellette voltam, tehát ment a tejcsi, de most....

Na megyek, mert a Mutim nem díjazza, hogy "állandóan" a gép előtt ülök, na meg Manónak is szunya most már.

Jók legyetek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Csajok!

Mindenki méreget, még azt is mennyit bukik ki? Én semmit! Nincs is mivel. Hetente lemérem a konyhamérlegen, ami legalább digitális, de csak 4 kilóig lesz jó.
Zsu, egyél csak, látod Andi is 3 helyett eszi az édeset, én is a levest meg a szénhidrátot nyomom, a szervezet tudja mi kell neki!
Örülök, hogy megbarátkoztál a szopival!
Én is két ciciből adok, örülök, hogy igy is elég!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

sziasztok.

bocsi a kis betűért, de egykezes vagyok. :wink:

marek:
gyors, szép, könnyű szülést. bár remélem már babázol.

zsu:
én meg a másik véglet vagyok, nem bírok enni. :shock:
még reggelit és ebédet csakcsak, de vacsit.... :roll:
tudom, h ez nem jó, de nem kívánok semmit és nem is vagyok éhes.

andi:
kitartás.

jolka:
én tegnap próbáltam forralt vizet védőnői tanácsra, hát nem aratott sikert. :lol: :lol:
teát meg elvből sem adok. :wink:

hasszorító:
nekem nincs.

levegőzés:
én vasárnap vittem ki először. akkor 10 percre. tegnap már kb 1.5 órára. :wink:

jutta:
jól tetted, h nm feküdtél be. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Csajok:
Lilla már 90-100 ml-ket eszik 3 óránként, de ha fent van már 2 óra múlva is enne, de a 3 órát kihúzom. Ritkán van 2.5 óra meg talán napi 1x 4 óra. De 1 cseppet sem bukik vissza.
A védőnő és a gyerekdoki szerint ez kicsit sok.
Meg ő így 7-8x eszik 1 nap. Bár most talán ma csak 7x fog. :oops:
ÁÁ, de ha éhes nem éheztethetem... :shock:
Marci a másik véglet volt, ő ébren evett kb 30 ml-t, letettem, elaludt a többit meg álmában "tömtem bele".
Sztetek mit csináljak??
( az adagja kb 450-500 ml lenne/nap. így meg simán megeszik 600-700 ml-t. )

Kép
Kép
h@jni

Hajni, úgy tudom, anyatejjel nem lehet túletetni. a kis ökrök is benyomnak 400-500 ml-t naponta. tegnap mértük őket: Petra 2760 gramm, míg Huba 2730. (2180-al és 2070-el jöttünk haza két hete).
ja, és ha van sok kaki meg pisi, akkor nem puffad föl Lillus, nem? :?

mérés: én mérek. van kölcsönzött mérleg. amíg "meg nem születnek", én addig mérek. most megmértem, Petra mennyit bukott... kb 5 grammnyit (tízesével mér ez a sz*r). csak kíváncsi voltam, mert olyan soknak tűnt.

kaja: most speciel Huba 10 perc alatt végzett az ebéddel, Petra sem volt sokkal lassúbb. a jóisten tartsa meg ezt a jó szokásukat :wink:

haskötő: én hordtam még benn a kórházban (ugye bent voltunk 2 hétig), és irtó jól jött. jobban, mint az a homokzsák, amit rámb*sztak a műtét után :x

itatás: tej. az van dögivel, úgyhogy nem kapnak mást. nem telítem gyomrukat teával, aztán meg fejhetek :evil: úgy tudom, a tej eleje elég "vizes" szomjúságot csillapítani, nem? :?

Ciripke, tényleg, leves!!! még van egy tányérnyi húsleves a hűtőben. be is termelem!!!! (elfogyott a nutella ugyanis :( :lol: )

Kép
an°°di

Andi:
jaja, tejjel nem lehet túletetni, de nekem az nincs sok.
Szval 80 % tápi kb. :roll:
Pisi,kaki van rendesen, nem fáj a hasa, nem bukik, szval nincs baja tőle. :wink:
Petra majdnem akkora mint amivel mi születtünk. :wink:
Ha Lilla is "csak" 400-500 ml-t nyomna be én sem aggódnék. :shock:
Bár ő most 3 kg már. :lol:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Majd jövök képekkel, meg élménybeszámolóval... meg minden, de egyelőre bajban vagyok! Segítség! Nincs elég tejem, Janka meg egy tehenet is kiinna!
Priviben küldjetek szoptatási tanácsot csajok, mert nagyon zavaros itt így nálunk a helyzet! (A fórumot meg egyelőre nincs időm visszaolvasni!)
Azt vettem, h
TIMI, NAGYON SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK BÍBORKÁHOZ! PUSZI!
Mareknak hajrá!
Jutta! Megy a vudu! Ne félj, egy bizti: mérleg lesz! :wink:
Éhenkórász alszik, megyek én is! Így, h éhes elég kemények az éjszakák és a nappalok! De látnátok, h apa milyen boldog... holnap lesz a szülinapja...kell egy nagy masni a lánykájára...
Ja, holnap szedik ki a varratokat!
Majd benézek, ahogy tudok!
(Gabcii, neked mi újság a szoptatással?)

Kép
ermoni

Andi:
anyatejes babának tényleg nem kell sem tea, sem víz. :wink:

Apuka ma elutazott, péntek 5-6 körül jön haza.
Marcus meg du. elmegy élményfürdőbe anyummal, jaj, úgy mennék én is. :oops: 8)
Szval ketten leszünk Lillalánnyal. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Hali!

Itatás: én itatom Ádit, már amennyit elfogad. Kamillateázunk, de csak akkor issza meg, ha éhes. Próbáltam neki a forralt, langyos babavizet, de azt meg kifújta.
Hajni: pont ez volt nálunk is, hogy ennyit evett a drágám 2 hetesen, mint most Lilla és engem is bactattak érte. Pont te mondtad nekem akkor, hogy ha éhes, adjak neki. Szóval, akkor ha éhes, adj Lillának. Tényleg, anyatejes, vagy tápis?
Haskötő: nem használok. Ami maradt, az háj, arra pedig nem jó uccse :lol:
Az étvággyal, nekem sincs gondom. Eszek, mintha muszáj volna, és amióta indulgat rendesen a tejci, éhesebb vagyok.

Egy kérdés: lehet már kádba fürödni, zuhanyozás helyett ilyenkor? A gátsebem totál gyógyult. Nem mertem eddig, de már szeretnék.
Timivel váltottunk sms-t. Ha nem sárgul be nagyon Bibi, pénteken jöhetnek haza. Kicsit sárga, azt írta.

Kép
Kép
gabcii

Gabcii!
Ha már nincs vérzésed, akkor már lehet kádba fürödni. Már alig várom, hogy elmerüljek végre.

Itatás: Én sem adnék neki, Manó sem kapott anno. Na de most más a helyzet, nekem itt van Manó akivel foglalkozni is kell. TEhát, ha mi csavargunk és Ákos fent marad Anyuval, valamit csak adni kell neki. Lemenni úgy megyünk, ha kap előtte kaját. Tehát nekem szomjoltásra kellene.
Tényleg a lefejt anyatejcsit hogy adjátok a babáknak, ilyennel még enm volt dolgom. Meddig lehet hütő nélkül, milyen melegen kell adni, elég szobahőmérségleten?

Mérés, az nálunk sincs. Kakis, pisi pelus is van bőven. Majd csak a 6 hetes vizsgálaton lesz megmérve először. Hogy mennyit eszik? Amennyi jól esik neki. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jutta, és pénteken meg is inditják a szülést?

Jolka, nekem mind a kettőt oda kell adni egyszerre, mert egyből csak kb 30 ml jön. De ma mintha vizválasztó lenne, úgy érzem, hogy beindult a tejci. Most ment el a gyerekorvos, azt mondta, hogy Pannának nagyon teli a pocija, én meg csak néztem :lol: És azt is mondta, hogy szarjak rá, hogy csak 430 ml-t eszik egy nap, ez igy ok, és fejlődik szépen, szép formás baba, és ő látja, hogy múlt hét óta nőtt is. És nagyon megdicsért, azt mondta, hogy látja a babán is és rajtam is, hogy nagyon nyugisak vagyunk. Szóval most nagyon örülök :D

Hasleszoritás: én vettem hasszoritós bugyit, a dokim azt mondta, hogy most elkezdhetem, de 2 hétnél tovább napi 1-2 óra max ne használjam, dolgozzanak inkább az izmok.

És én vizet adok pluszban, vettünk bébivizet a gyógyszertárban, azt kapja, ha szomjas.

Ciripke, konyhamérleg 4 kg-ig? :lol: :lol: :lol: Az már nem sokáig lesz akkor jó!

Hajni, nem birsz enni? Én pont vacsira nyomok dupla adagot :roll:
És Lilla ilyen sokat eszik? De jó neki!

Drukk Timinek, hogy minden ok legyen és hazajöhessenek!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabcii:
jaja, tudom, én h azt írtam, csak most megerősítést vártam. :oops:
Hát kb 80 % a tápi, hol több, hol kevesebb. :roll:
Neked most mennyit eszik Ádi?

Fürdés:
én pont most kérdeztem meg, mert már nagyon fürcsiznék.
De csak a 6. hetes kontroll után szabad, mert áll. annyi idő alatt záródik össze rendesen a méh. Már én sem vérzek, ill. nem vérzek 3 napig azt ma reggel is érzem, h elönt. :shock: De sem előtte, sem utána 1 csepp sem. Sztetek ez normális???
Ez van csüt. óta. Pénteken és ma is. :roll:

Jolka:
lefejt tejet hűtőben 24 óráig lehet tárolni. Szobahőmérsékleten kb 2 órát.
Én mikróban melegítettem és a csuklómon néztem meg, h jó e. De kb olyan 37 fokosra kell melegíteni.

Timi:
drukkolunk, h minden ok legyen.

Marekkal mi lehet?? Vajon babázik már??

Zsu:
a 430 ml az jó. :) Bizti tápláló a tejed.
Marci kb 2 hetesen 350 ml-t evett meg és attól hízott heti 25 dkg-ot. Szval sztem ez gyerekfüggő. Neki ennyi elég. :)

Kép
Kép
h@jni

Móni:
a nincs elég tejem az mit jelent? Mennyi van??
Mennyit eszik Janka??

Kép
Kép
h@jni

Móni, a császárosoknak mindig később indul be a tejci, ne aggódj. Nekem a kórházban a 3. napon 5 ml-t (!!!) evett egyszerre, szóval majdnem semmi nem volt még.
Nekem azt javasolták, hogy tegyem cicire amennyit csak lehet, úgy indul be legjobban, és igyam a Lactoherb-et rendesen. És ma a védőnő ajánlott egy homeopátiás cuccot is, Urtica Urens 5CH a neve, állitólag az is jó, érdemes kipróbálni.
És ne stresszelj, lesz tejed. Nekem kiegészitésként szőlőcukros bébivizet javasoltak, a kórházban a gyerekorvos is, a védőnő is.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni, ugye azt mondtad, hogy nem szoptathatsz, vagy rosszul emlékszem?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?