Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kalinta!
Nálunk Levi is bámulja az ásványvizes, teás, meg mindenféle üveget, de mivel Õ nem kap vizet, nem tudhatja mi az, tehát én arra tippelek, hogy tetszik neki a fény játéka az üvegen! A múltkor odaadtam neki, rátekert kupakkal és pár percre lekötötte a figyelmét , ide-oda gurigatta. Kép.
Nem lehet, hogy nálatok is errõl van szó? Lehet, hogy butaság amit gondolok, de hát én nem vagyok szakember Kép!

Pusza, Virág, akinek megint berepedezett a mellbimbója és nagyon fáj!
virga
 
 


Sziasztok lányok!

Ma hajnalban, amikor szoptattam, egyszercsak azt éreztem, mintha turbora kapcsolt volna a lánykám, az egyik oldalon a szivast nagyon erõsen éreztem, szinte fájt. Utána ránéztem a cicire, és a bimbóudvar szélén egy nagyjából egy centi átmérõjû sötét vörös folt volt, (afféle gyulladásszerû folt) ami középen meg is van duzzadva. Egy-két perc múlva elmúlt az erõs szívás érzés, és nem is fáj ez a duzzanat, se szopi közben, se egyébként. Azt nem tudom, hogy ez már szopi elõtt is ott volt-e, mert ilyenkor félkómásan, szinte álomban szoktam kivenni a kiságyból, és mellretenni a lánykát.
Mi ez? Ugye nem lesz mellgyuszi belõle? Mit lehet tenni, hogy elmúljon?

Köszi elõre is!

Kispici
kispici
 
 


Kriszi, Pele,
köszi!Kép

GumicicizésKép, ez nagyon jó!
Én is fogacskákra gyanakszom, fõleg most, hogy már a lábujjait is rágcsálja pár napja.

Kispici,
nekem olyan szokott lenni, fõleg éjjel, hogy Anna kiejti a cicit a szájából, és mikor megint rákap elõbb elkezdi szívni, minthogy a szájában lenne már rendesen, és jó kis véraláfutás lesz azon a helyenKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

 
 

Hahó,

vizesüveg bámulása:
Cicóka kedvence apa félliteres üveg söröskorsója Kép Kép Kép
Meg anya limonádéja, a nagynéni likõrje, és persze a nagyi kristály pohárkészlete - szóval tuti a csillogás miatt!Lehet, hogy szarka lesz belõle??? Kép

És ismételten kérdezem: mi a teendõ, ha a lányom kb. öt percet hajlandó szopizni, nem is nagyon erõsen, a többi, ha sikerül egyáltalán cicin tartani, csak nyaralás - ami biztos nagyon jólesik neki, de nem hízik tõle...

Üdv
Kriszi
Kriszi
 


Sziasztok!

Zulu, biztos igazad lehet, mert most már csak úgy néz ki a folt, mint egy szép véraláfutás. A környéke már sárgul, pont, mint amikor valaki kap a szeme alá egy jó nagyot. Kép

Lányok, volna még egy kérdésem, Bogika most egy hete végre rászokott a napközbeni négyóránkénti evésre. Most 4 hónapos és egy hetes, úgyhogy azt hiszem már igencsak ideje volt, annál is inkább, mert már 7 kiló 24 deka.
Szóval napközben négy óránként eszik, de éjjel elõször alszik 4 órát, aztán hármat, aztán kettõt, aztán másfelet, és közben kéri a cicit.
És csatlakozunk az elõttünk szólókhoz: mert van, hogy elõször alszik 4-et, utána viszont félóránként, óránként cicizne. Próbáltam, hogy csak felveszem, és ringatom, hátha csak az anyai ölelés kellene, de nem! Forgatja a fejét, és addig sír, amíg a szájába nincs a cici. Azt nem tudom mennyit eszik ilyenkor, de kb. úgy fél órát cicizik.
Korábban éjjel 3-4 óránként evett, és ezt az új módit nem igazán kedvelem, mert így szinte semmit nem tudok aludni.

Kispici és Bogibaba (4 hónap és 1 hetes)
kispici
 
 


Sziasztok!

Tegnap valamiért nem lehetett hozzászólni a topikhoz, úgyhogy most bemásolom a tegnapi írásom némi kiegészítésselKép


Matska!
Írtam Neked egy mélt. Elfogyni biztos nem fog a babád, de megértem, ha parázol, biztos, hogy nagyon aggasztó!Azért az jó jel, hogy megvannak a pisis pelusok és hogy a múltkor is hamar visszanyerte a súlyát. Addig is próbálj extra szopikat beiktatni.
Gyors fogacskakibújásért szurkolok!!

Lilla!
Nem, szerintem nem teljesen normális, hogy még mindig sebes a cicid. Ez pont az az eset, amiben elég nehéz a neten át segíteni, mert jó lenne személyesen látni, hogy hogyan van cicin a babád. Lehet, hogy nem jól van a szájában a cici. A másik lehetõság, hogy valami makacs kórokozó okozza. Fáj is ez a seb?
Nincs esetleg lehetõséged személyesen megmutatni valakinek?

Menta!
Jaj, látod, milyen vagyok, tisztára kiment a fejembõl, hogy megírjam a jó hírt, pedig még meg is hatódtam teljesen, hogy érdeklõdtél Hanna felõl! Szóval: úgy tûnik (kop-kop), hogy kinõtte e tejallergiát, úgyhogy most végre ehet-ihat mindenfélét, végre kaphat joghurtot, túrót, kakaót, sajtot, és ettõl most nagyon boldog!!Kép
Mielõbbi pocaklakóhoz naaagggyooon szurkolok!!!!!

Virág!
Szerintem sok igazság van abban, amit a vizesüveggel kapcsolatban mondasz! Ez olyan, mint amikor a 3-4 hónapos is nyúlkál a kaják felé, de hát persze nem azért, mert azonnal meg szeretné kezdeni a hozzátáplálásátKép
Te szegény, hogy megint sebes a cicid!! Nincs gombátok? Nagyon figyelj a helyes mellretevésre!!!!

Kispici!
Csatlakozom Zuluhoz, valószínû, hogy nem jól kapta be a babád a cicit, így persze nem is jött belõle tej, ezért szívta véraláfutásosra. El fog majd múlni.
Na, ez már ki is derült mára, hogy tényleg véraláfutás lehetett.
felébredések: ebben a korban teljesen természetes jelenség, hogy a babák elkezdenek gyakrabban fölkelni. Egyrészt ilyenkor pótolják a napközbeni kevesebb odafigyelést a szopira, másrészt anyaízre vágynak, harmadrészt ez a bölcsõhalál elleni védelmet is betölti. azért van szüksége a szopira is az összebújás mellett, mert az anyatejben olyan anyagok vannak, amik segítenek ellazulni, visszaaludni. Magától a szopizástól is fölszabadulnak ilyen anyagok a babában, de ahhoz még nem elég érett ez a rendszer, hogy önmagától mûködjék. Majd eljön annak is az ideje.
Persze tudom, hogy ez egy kialvatlan anyukát csöppet sem vígasztal. Segíthet, ha magad mellé veszed Bogit, akkor épp csak egy kicsit kell fölébredned vele. Merthogy ezek az ellazító, nyugtató anyagok benned is fölszabadulnak a szoptatástól. Másrészt napközben próbálj meg pihenni, amikor Bogi alszik, ha nem is sikerül elaludni, de legalább szánd magadra azt az idõt.

Kriszi!
Valszeg a meleg is bekavar, azért szopizik csak ilyen rövid ideig a babád, mert inkább a szomjoltó elõtejre vágyik.
Ha minden praktikát kipróbáltál már (C-fogás, cicicserélgetés, extra szopik beiktatása, ugyanazon cici egymás után többször), akkor nincs más hátra, mint hogy nagyon figyeld a pisis pelusokat, a baba kedvét. Ha minden rendben lévõnek látszik, akkor bizonyára elég tejcihez jut a babád, és - közhely -, de ilyen alkat. Nyáron a felnõttek is kevesebbet esznek.
Akarata ellenére nem tudod szopira késztetni a babád. Azért ez jó is, mert nem tudod elrontani a természetes táplálékfelvétel-szabályozását.

Pele
pelcsi
 
 


Pele!
Köszi a választ!
Sarlai doktornõ már látta kétszer, elõször azt mondta, tejkõ, másodszor, hogy kitüremkedett a hám a tejcsatorna belsejébõl. Ma több védõnõ azt mondta, hogy addig nem fog elmúlni, amíg a gyerek szopik. Az ösztöneim nem nagyon hagyják, hogy ezt elhiggyem, ezért holnap elmegyek egy új nõgyógyászhoz,aki megultrahangozza. Sarlai doktornõ látta Szonját szopni, azt mondta, jól van mellen. Lehet, hogy még egyszer meg kéne látogatni õt. Nem fáj a seb egyáltalán, semmi bajom vele(átmenetileg. Átmenetileg? :-)))), de vhogy mégsem találom normálisnak a helyzetet. Az egyik védõnõ azt is javasolta, hogy keressek fel egy sebészt. Meglátjuk. Jó éjt!Lilla
lilla
 


Szia Pele!
Hát ez nagyon jó hír! Kép Köszi a drukkot! Megy nektek is! KépKépKép

Lilla! Nagyon kiváncsi vagyok az ultrahang eredményére, majd megírod?

Puszi!
Menta
menta
 
 


Lányok,
OFF: imádom ezt a közeget - olyan klassz, hogy mindenki mindenkire igyekszik figyelni, meg szorítani! Ami azt illeti, ha nem jutok el ide, lehet, hogy már nem is szoptatnék...
(Tényleg, ki volt az a tündér, aki ideküldött az nlc-bõl???)
Annyira, de annyira jó lenne, ha minden topik ilyen lenne...

Szép derûs napfényes napot mindenkinek
Kriszi
Kriszi
 


Sziasztok, bocs az offért:

Menta,
megtelt a postafiókod, visszajött a levélkém.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!
Nem tudom miért, de mostanában mindent visszadob, pedig egy csomót töröltem már.
Addig is itt egy másik címem: berta76@westel900.net

puszi!
Menta
menta
 
 


Kispici!
Helenám is csinálta ezt pár hétig, máig sem tudom, hogy miért.
Aztán szépen leszokott róla magától. Pedig mellettünk aludt már akkor is, talán ezért is éltem túl az egészet. Kép
Kitartás, és ha teheted akkor vedd magad mellé éjszakára, akár csak az elsõ szopi utántól is jó.
Puszi!
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy egy eléggé nem idevágó kérdést teszek fel (ráadásul még pocaklakóm van csak), de még nem tudtam senkitõl megkérdezni, aki igazán szakértõ lenne a témában. Írtátok, hogy az anyatejes babáknak nincs szükségük semmiféle más folyadékra (se teára, se vízre.)A kérdésem az lenne, hogy mit adjak majd a babámnak, ha mégis úgy látom, hogy szomjas. Mert itt a víz (Debrecenben)olyan, hogy én se iszom meg, nemhogy odaadnám a gyereknek. (ilyenkor nyáron zavaros fehér szokott lenni, kb 10 perc alatt ülepszik le és olyan furcsa az íze is). Én ásványvizet iszom (Kristályvíz), de tudom, hogy nem mindegyik adható a babáknak. Melyiket lehet nekik adni és hogyan? Azt is fel kell igaz forralni? Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de a védõnõvel nem olyan a kapcsolatom, hogy megkérdezzem.

Nadine (41+1)

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok!

Pele!
OFF:
Én azt is "szeretem", hogy meg akarják etetni a babákat, mondván nagyon nyúlkált az ételért az asztalnál, biztosan megkívánta a paprikás szalámit Kép. He-he-he, biztosan nem csak a színes dolgok tetszenek...
Nem úgy néz ki, hogy gombás lenne a mellem, szerintem Levente valamit rosszul csinál. Már megkaptam Ágcitól a cumizavaros mailt, valószínûleg errõl van szó, sajnos, de eddig még nem tudtam rászánni magam, hogy végigcsináljam a leszoktatás tortúráját Kép.
Azért gondolom, hogy Levi rosszul csinálja, mert érzek minden egyes nyelvmozdulatot a mellbimbómon, ami ugye nem normális? És az is gond, hogy ha nem jön 2-3 szívás után a szájába a tej (sajnos nem ömlik belõlem a tej Kép ), elfordul és elég nehéz visszacsalogatni. Szomorú, de már nem jósolok hosszú anyatejes jövõt magunknak... Egyébként naponta 6-7x szoptatok és egyszer fejek. Éjszaka nem kel fel egyáltalán.
A Szoptanít segíthet még ilyenkor? Levi 23 hetes lesz csütörtökön.

Kriszi!
Én is jártam már az NLC babás topicocban, de nem igazán tetszett. Maradok a Babanetnél és ez a topic tényleg szuper Kép!

Na megyek szoptatni!
Pusza, Virág
virga
 
 


Menta!
Még nem voltam ultrahangon, de azért írtam neked privátban. Remélem, megkapod. Puszi, L.
lilla
 


Nadine!
Ha a babád igény szerint szopizhat majd (azaz, minden nyikkanására mellre teszed és nem kap sem játszó cumit, sem cumisüveget sosem), akkor nem lesz szomjas másra, mert a tej eleje mindig sokkal vizesebb, mint atöbbi része, de direkt mert az szomjoltásra "találták ki".
Ha ez nem teljesülhetne valamilyen okból, akkor szerintem pl. Teodora szénsavmentes ásványvizet forralhatsz fel és hagyhatod lehûlni.
Reméljük nem lesz erre szükséged, de azért tényleg jó tudni!
Ha pedig bármi kérdésed lenne még, gyere nyugodtan, akár még csak pocakosan is! jobb elõre tájékozódni! Kép
Puszi!
Menta
menta
 
 


Nadine,
Vera szénsavmentes ásványvíz. ennek a legkisebb a nátrium tartlam,a Mo-n kapható vizeknél, és minden tartalma, én mindenkinek ezt ajánlom. A barátnõm forralta és hûtötte, mi nem, bár hozzá kell tennem, hogy az én kisfiam már 7-8 hónapos volt tavaly nyáron. Egyébként tényleg elég az anyatej, mondjuk úgy 40 fok körül már megkínálhatod.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


sziasztok!

Pele, Menta köszi a választ, nmegpróbáljuk túlélni ezt az idõszakot is. Kép Egyébként lehet, hogy ez csak pár napig tartott, mert tegnap egész jól aludt. Elõször négy óra volt, de után már csak kétszer három. Kép
És biztos lesz ez még jobb is...

Kispici
kispici
 
 


Sziasztok!

Lilla!
Akkor ne hagyd annyiban, menj tényleg akár vissza Sarlai drnõhöz is. Remélem, azért rendbejön a seb elõbb-utóbb!

Menta!
Kép

Kriszi!
KépKép

Nadine!
Csatlakozom Mentához: ha igény szerint szoptatod a babád, akkor kánikulában is elég az anyatej, mert akkor a nagyon gyakori (akár fél óránkénti), rövidke szopikra állnak rá, hogy jó sok szomjoltó elõtejhez jussanak.
Ha mégis víz adása mellett döntesz, semmiképp se cumisüvegbõl add, mert megzavarhatja a szopáskészséget.
Könnyû szülést kívánok Neked!

Virág!
6-7x szoptatsz még? Hát akkor még nagyon is hosszú szopis hónapok állhatnak elõttetek!!! Van, aki napi 2 szopival húzza több hónapig!
Szerintem mindenképp érdemes megpróbálni megfogni a cumizavart! A fejés most olyan szempontból szerencsés, hogy szopi elõtt megpróbálhatod fejéssel beindítani a reflexet, így talán jobban elfogadja Levi. C-fogás, cicicserélgetés is segíthet. Nagyon figyelj, hogy jól legyen cicin! Igen, elvileg nem kéne érezned a nyelvét, meg persze a cicid sem kéne, hogy sebes legyen. És a cumit próbáljátok meg kiiktatni. Nem tudnád valakinek megmutatni, hogy hogy van mellen?
Megy a sok-sok drukk!!!

Kispici!
De jó, remélem, akkor már több pihenéshez jutsz!

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Kicsit off kérdésem van, de úgy látom, Mentát itt találom meg.
Mit lehet bevenni terhesség és szoptatás alatt fogfájásra?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory: Algopyrin mehet, bar nem tom, az eleg-e fogfajasraKép

Lanyok, es ezek az un. babavizek nem jok? Most is jott ki egy, tan a Kristalyviz hozta ki? Kifejezetten babaknak keszult, gondolom ennek megfeleloen vannak benne az asvanyi anyagok....

Na es most jojjon az en nyomorom: ma reggel levittem megmeretni Lackot a vedonohoz. 3 het alatt kemeny 13 dkg-t birt hizni! Holnap lesz 5 honapos. Soha nem reklamalt hogy ehes maradna, en nem vettem eszre semmi valtozast nala. Mondjuk mintha kevesebb lenne a pisi a pelusban. A sulyaval meg igy sincs gond, kicsivel tobb mint 7 kilo.

Vedono szerint mernem kene 1-2 napig minden szopit, hogy mennyit eszik. Plusz probaljam meg a tejcit szaporitani. En eddig is annyiszor raktam mellre Lackot, ahanyszor csak kerte, ugyhogy tobbszor nem megyKép Max elkezdem ujra inni a tejszaporito teakat, meg szedek UU c5-t. Meg annyi jutott idokozben eszembe, hogy nem iszom kb egy hete rostos uditot, es a szopi elejen is egyszer azert csokkent a tej, mert ezt elhagytam. Most vettem ezt is.

Szerintetek mit lehet meg tenni? Es ilyenkor mi lehet a gond, ha a gyerkoc soha egy szoval sem jelezte hogy ehes maradna?

Koszi elore is!

orsoly
orsoly
 
 


Cory!
Az elsõ és a harmadik trimeszterben ne szedj Algopyrint.
Inkább paracetamol tartalmúakat szedj (Paracetamol, Rubophen, Panadol), de azt is csak óvatosan.
A legjobb lenne, ha elmennél fogorvoshoz.

Orsoly! Tejmennyiség növelésében nagyon jó, ha te is lefekszel aludni napközben és megpróbálhatod azt is, hogy többféle pozícióban szoptatod Lackót. Hónaljtartás, négykézlábazás, hídazás. (lsd. szoptatási pozíciók címû topic.)
Próbáld meg elcsípni Lackót félálomban és úgy rávenni extra szopikra, úgy nagyon szépen szoktak szopizni és jó nagyokat. Nem volt beteg mostanában?

Puszi!
Menta
menta
 
 


Menta: ma fél 4-re megyek, de mikor kérdeztem, úgy tûnt, csak kedden tudok. Köszi

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Menta! En eddig tobb helyrol is azt hallottam, hogy Algopyrin mehet terhesseg es szopi alatt. Akkor ez most nem igaz?

Lacko nem volt beteg meg egyaltalan. Mondjuk mostanaban elhagytam az egyeb szopipoziciokat, mert ugy ereztem, hogy a fekvos valtozatban tudja leghatekonyabban kiszivni a tejcit. Akkor visszahozom a tobbit is. Haaaat, oszinten megmondom, hogy nagyon nincs szivem (na meg kedvem) felebreszteni ha alszikKép Fujj-fujj, lusta anyja!Kép Orulok, hogy az a napi 3-4 ora megmarad nekem erre-arraKép Pl hogy netezhessekKép

Merleget most kolcsonozzek vagy mi legyen? Holnap elmegyek videkre 10 napra, 2 het mulva megyunk oltasra, akkor jonne a kovetkezo mericske. Hogy a fenebe tudjam hogy most hizik-e ha nem reklamal??

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly,
szvsz ha elmész vidékre hagyd a fenébe a mérleget. Gondolom nagyizni mentek, ott majd kényeztetnek, sokat pihenj, figyelj a kicsire, engedd, hogy jókat fõzzön neked a rokonság... Meglátod nem lesz semmi baj. Lehet, hogy nagy meleg miatt van, inkább szomjas a bébi, ezért most "hanyagolja" a hátsó tejcsit.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Orsoly!

Nem kell felebresztened. En azt csinalom, hogy figyelem, es ha felebredt, azonnal odaviszem a nagyagyra, mellefekszem es mehet a szopi. Altalaban visszaalszik, es jo hosszan szopizik.
En is felek a mereckedestol, szerintem Emma sem eszik tul sokat. Egyszeruen elforditja a fejet es nem kell neki tobb.
Nekunk meg sajna nincs feleslegunk, ugyhogy jo lenne ezt nem eljatszani.
Kakukk
kakukkfu
 
 


Kakukk ha ebred, mi is egybol szopizunk. Ejszaka o is belealszik. Nekem meg van fagyitejem, sooot, meg egyet sem hasznaltam fel, asse tudom megeszi-e. Na majd kiprobalom.

Agci! Igyekszem majd pihizni, csak tudod, ilyenkor kicsit el tudok szabadulni otthonrol es megyek mint egy mergezett eger.Kép Azert annyira nem aggodom, jo a kedelye, nagyokat alszik. Jahh, nem emlitettem, most 2 het alatt kijott 2 foga, ez lehet az oka pl? De a cicit nem utasitja el, es nem is viselte meg, sot, most kezdte ataludni az ejszakakat.

Menta, Agci, Kakukk koszi a segitsegeteketKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Pele!
Nem igazán tudom, hogy kinek mutathatnám meg, hogy jól van-e Levi a cicin Kép. Az is gond szerintem, hogy már csak a hídtartásban fogadja el, mert ugyebár akkor könnyebben jön.
Kb. másfél-két óránként eszik cicibõl amikor ébren van, de sajnos kb. 2 percig érdekli a dolog, aztán küzdenem kell, hogy visszavegye a szájába megint. Akkor megint egy-két korty aztán jön az elfordulás. Úgy érzem soha nem lakik jól, inkább beletörõdik, hogy ez van és kész.

Általában mennyit szoktak enni a babák a 6. hónapban? Nem mintha mérni szeretnék minden etetést, csak érdekelne az átlag Kép. Levi mindig kevesebbet evett, legalábbis amíg mértem. Tudom, hogy egy darabig emelkedik az elfogyasztott mennyiség, de persze nem a végtelenségig Kép.

Orsoly!
Irigy vagyok a pihilehetõségért!!! Én azt olvastam, hogy a fog is lehet az oka, ha nem gyarapodik annyit a baba, mint elõtte, sõt néha kis fogyás is elõfordulhat. De Ágciék biztosan jobban tudják Kép!

Üdv, Virág és a ma 23 hetes Levente
virga
 
 


OrsolyKép

Tudod, nálunk is uez volt a probléma kb. 3 hete. Gergõ akkor hízott 5 hét alatt 400 grammot. Mi akkor visszatértünk a 2 óránkénti szopira, és meg is lett az eredménye. Egyébként Gergõn sem vettem észre, hogy kevés lenne neki a tejcsi, ez csak mérésnél "derült ki". Mondjuk nekem könnyû dolgom volt, mert arra az 5 hónap alatt még nem volt példa, hogy Gergõ ne akart volna szopizniKép Ha félóránként adnék neki, akkor is mind bevágná, max. kijön a felesleg. Ja, és Gergõ napközben szinte egyáltalán nem alszikKép, így akkor etetem, amikor csak akaromKép De szerintem is próbáld minél sûrûbben szopiztatni, és néhány nap alatt érezhetõen több lesz a tejcsi. HajráKép

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni
 
 


Virág!
Pl. jövő csütörtökön lesz ligás baba-mama klubb az I. ker. Családsegítő Központban, (I. ker. Attila u. 89. Tel.: 202-2157) 10-12-ig
vezeti: Martinovichné Debulay Bianca, neki meg tudod mutatni.

Orsoly! Simán lehet, hogy a fogacskáktól nem hízott. Esetleg attól, hogy most inkább nyúlt, vagy hogy el lett mérve, vagy ki tudja. Ha ránézve nincs semmi aggasztó - jókedvű, élénk, érdeklődő, pisil-kakil - akkor nem szabad túl nagy jelentősséget tulajdonítani egy-egy "gyengébb" eredménynek. Simán lehet annyi, hogy a múltkor méricke után pisilt egy nagyot, most meg előtte. A nagyobb dolgokról nem is szólva.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Borcsa, Tuni, Virag: koszi javaslatokatKép

Tuni: delutan mi is masfel-ket orankent ettunk eddig is. Delelott is max ket es fel-3 orankent. Kép Azert ennel surubben remelem nem akar enniKép Na mindegy, annyira nem izgat, ha 2 het mulva is ilyen rosszul mazsalunk, majd akkor gondolkodomKép

Borcsa! Hat nyulni nem nagyon nyult, direkt lemertuk, 1 cm-t nott a 3 het alatt. (Vagy az sok?) Mondjuk azt en is neztem, hogy amint a gyerkoc mozdult egyet a merlegen, egybol mas eredmenyt mutatott. Csak ugy gondoltam, hogy azert annyit nem teved a merleg sem, hogy hizott volna fel kilot, ez meg csak 13 dkg-t mutatKép

Azert iszogatok egy kis rostos levet, plusz majd csinalok teat meg szedek UU-t. Na ennel tobbre remelem nem lesz szuksegKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Egyik kedvenc kérdésem felteszem ide. Ugye szokás mondani, hogy ezt vagy azt ne egyen a szoptatós anyuka, átmehet a tejbe, és a baba érzékeny lehet rá. Ez az érzékenység "csak" hasfájás, vagy allergia is lehet??? Pl. ha eszek epret, kockáztatok-e ezzel valamit? Ha hajlamos lenne a baba allergiásnak lenni rá, és én eszem, akkor mirõl veszem észre nála? Okozok-e ezzel visszafordithatatlan kárt? (ugye az allergénekkel minél késõbb kéne csak találkoznia, dehát tejen át mégse ugyanaz, vagy igen?) Elég, ha figyelgetem, és ha semmi nagyon extra, akkor ehetek bármit? És mit figyelgessek?? Széklet állaga anyatejes babánál amúgy is elég változó lehet. Pöttyök?? Hascsikarás-hasfájás az még nem feltétlen allegia, azaz nem visszafordithatatlan dolog, ugye???

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi! En ugy tudom, hogy eloszor csak par szemet ajanlatos enni pl eperbol, es figyelni, hogy a gyerkoc reagal-e ra. Epernel ugy tudom, pottyos lesz a mano. Ha semmi nem tortenik egy nap alatt, akkor mehet az eper.

Hozzateszem, ez netes info, nincs kiprobalvaKép

orsoly
orsoly
 
 


Hahó,

Ildi,
hogy pl. az eper átmegy a tejbe (meg minden más is), az fix! Cicóka hótt pöttyös lesz, ha epret eszem, aztán ha rostos eper-szamóca-málna-dinnyelét iszom, attól is. Kép Szóval legyél óvatos...

Orsoly, Kakukkfû, Tüni, Virág,
akkor nemcsak én parázok a méréstõl Kép Cicóka a meleg óta alig eszik valamit, pedig mindig hagy is a ciciben jócskán. Egy-egy hûvösebb napon picit jobb a helyzet, de aztán marad minden a régiben. És még mindig nincs hat kila, pedig tegnap múlt öt hónapos. Az elsõ három hónapban átlag 60-65 dekákat hízott, most az ötödikben az itthoni mérés tanúsága szerint eddig 35-öt (a héten még nem mértük, de kétlem, hogy sokkal 40 fölött produkálna). Mivel a doktor néni eddig sem volt vele túl elégedett, vsz most dokit váltunk.
Orsoly, nem lehet, hogy Lackónál a meleg is bekavart? Cicóka pont a hõség kitörése óta ráállt a másfél-két-max. három óránkénti kajolásra, a korábbi 6 helyett átlag 8-szor eszik naponta, és kb. öt percet hajlandó cicin tölteni, aztán kész. Hozzáteszem, hogy gyakorlatilag nem alszik mostanában napközben (max. összesen egy órát), ami nálunk azt jelenti, hogy ugrásra készen lesem, mikor néz ki úgy, mint aki cicit kér (még ha csak elaludni próbálni is)Kép Mert egyébként - félelmetes - szó szerint rá se néz, még a tekintetével is kikerüli játék közben.
Ja: a kölkec elejétõl fogva örökmozgó, három hónaposan (mint Kakukkfû Emmája) hasra fordult, négy hónaposan vissza, oldalra két hónapos kora elõtt, az autósülésében három hete szabályos ülésbe vágja magát a félig fekvés helyett, és két napja kúszik (öt hónaposan, kezdek beijedni, mi lesz itt késõbb?!). Éhesnek sosem éhes. Kép
Szerintem ez az õrült hõség még szokatlan nekik. Gondoljatok bele, amikor õk születtek, keményen tél volt. Mikor láttak volna nyarat?! (A pocakból elég rossz a kilátás...)
Õszintén szólva, nagyon remélem, hogy igazam van. Különben Cicókával gáz van... Kép

Üdv
Kriszi + Cicóka (tegnap múlt öt hónapos)

OFF:
Egy kis szülinap-tábla, az öt hó körüli kortársakról, ha tévedek, javítsatok (szintén, ha kihagytam valakit a hasonló korúak közül):
Levi (Virág) 2002. december 22. ?
Emma (Kakukkfû) ?
Eszti (Yoan) ?
Cicóka (Kriszi) 2002. december 29.
Lackó (Orsoly) 2002. december 30. ?
Gergõ (Tüni) 2002. december 31.
Csenge (Miamanó) 2003. január 1.
Kriszi
 


Ildi,
az eper azért allergizálja a kicsi gyerekeket, mert a vékonybél falának éretlensége miatt az apró magvai is felszívódnak, amiknek ugye nem kéne... ennek az eredménye a csalánkiütés. Amint a bélfal eléri a megfelelõ érettségi fokot, az "allergia" is megszûnik, kb. 2-3 éves korban.
Az eper apró magvai NEM mennek át az anyatejbe, tehát nem tudja a babát allergizálni.Más allergén a tudomány mai állása, illetve az én ismereteim szerint nincsen az eperben. Nyugodtan edd, ha nem vagy rá Te magad is allergiás.
szia,
klári
Névtelen
 


Klári!

rosszul tudod, allergizál az eper az anyatejen át is!!!!!!
Névtelen
 


Sziasztok!

Borcsa!
Tudok az "összejövetelrõl", de sajnos nagyon messze van tõlünk (XVIII. kerületbõl BKV) és nem túl szerencsés idõpontban. Levente kb. 6 körül kel és 9 körül tudom letenni aludni. Tehát ha 10-re mennénk sajnos egy fáradtságtól üvöltõ szopira nem hajlandó Levivel érkeznék. Így meg nem sok értelme lenne sajnos!

Kriszi!
Levi születési idõpontja: 2002. december 19. Kép

Egyre elkeseredettebb vagyok, már dühös vagyok, hogy nem megy nekünk ez az egész, és Levi sem partner abban, hogy megoldjuk a problémát Kép. Szóval elég negatív vagyok ma...
De azért mindenkinek kitartás!

Kíváncsi!
Mi újság van veletek? Be szoktál még nézni ide?

Üdv, Virág
virga
 
 


Ildi!
Az epernek nem csak az apró magvai allergizálhatnak, sajnos. Én azt hiszem azt csinálnám a helyedben, hogy ennék pár szemet és figyelném Anikót. Aztán másnap enék kicsit többet és így tovább, mértékkel. Remélhetõleg nem lesz semmi bajotok! Kép

Virág! Ma nekem is rossz napom van. Kép De azért fel a fejjel! Ha este elaludt a kölök, akkor végy egy jó illatos fürdõt és kérd meg a párod, hogy jól masszírozzon meg! Leglábbb õ legyen partner.. Kép Aztán holnaptól újúlt erõvel és tengernyi türelemmel kezdheted majd a napot! Kép Kép Hajrá!!!!
Budapesti vagy egyébként?

Kriszi!
Nincs Cicókáddal gáz! Õ egy ilyen kis egyéniség! Tudod... Kép neked is sok türelmet küldök: Kép Kép Kép

Orsoly! Reméljük te is fantasztikus gyarapodásról számolhatsz majd be pár nap múlva! Kép Azért pótlást ne adj neki, inkább többször rakd cicire! Neked is drukk!!

Puszi!
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Orsoly!
Ha fokozatosan, apránként csökkent a kiszopizott tejmennyiség, akkor ahhoz alkalmazkodhat a babagyomor, és nem jelzi a baba, hogy éhes maradt, hiába szopizott keveset. Sajnos én is pont így jártam a nagyfiammal.Kép Ezért informatív az nagyon, hogy szerinted a pisis pelusok száma is csökkent. Ha szerinted a rostos üdítõ bevált Nálad, akkor igyál azt. Ezen kívül tényleg a plusz szopik beiktatása és a pozíciók váltogatása lenne jó. Nagyon-nagyon ügyelj rá, hogy jól legyen a szájában a cici. Nem szokott fájni szopi közben?
Abszolút érthetõ, hogy nem ébresztenéd föl a jól alvó babádat, de félálomban csakugyan szuperül lehet szoptatni. Amikor látod, hogy a szemecskéje mozog a szemhéja alatt, vagy amikor szopizva mozog a szája.
Mérleget szerintem is hagyd, pisis pelusokat figyeld! És pihenj sokat!! Nem hanyagoltad ezt el mostanában? Néha az ember hajlamos túlhajtani magát...

Virág!
Ha a csopi nem megy, nem tudnátok esetleg bemenni az Istvánba? Oda mehettek máskor is...
Próbáld meg a C-fogást, amikor lanyhul a kortyolás. Az szokott segíteni. És persze kínáld meg sokszor-sokszor!
Menta egyszer föltette a babák anyatejszükségletét, de nem találom. Igazából nem esznek annyira sokkal többet 6 hónaposan, mint akár 2 hónaposan, csak hatékonyabban tudják földolgozni.
Nagyon sajnálom, hogy rossz napod volt, remélem, holnap már jobb színben fogod látni a világot!
Ne haragudj Levire, biztos, hogy õ is a tõle telhetõ legjobban igyekszik, akárcsak Te! És nem csodás eredmény, hogy most, 5,5 hónaposan is szopizik?

PIldi!
A hasfájással jelzett érzékenység az még nem feltétlenül az allergia jele. Lehet csak egy nehezebben emészthetõ kajától is. Epertõl lehet pöttyös a babád, óvatosan kezdd enni, ahogy Menta is tanácsolta. De azért ha most egy adagtól kipöttyösödne, és abbahagyod utána az eprezést, akkor még nem tettél semmi visszafordíthatatlant.Kép

Kriszi!
Nekem abszolút nem tûnik úgy, hogy gáz lenne Cicókával! Biztos a meleg zavarja, no meg alapból sem egy gömböc alkatKép

NAgyon sok drukk mindenkinek!

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!
Menta, köszi az érdeklõdést, olvasgatni szoktam, de írni nincs erõm, mert még mindig nem lábaltam ki a megfázásból. Kezdõdött mandulagyulladással, az hamar elmúlt, most meg már mindenem fáj nyaktól felfelé. Na sziasztok, majd ha összeszedem magam, írok bõvebben!
Puszi mindenkinek,
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Sziasztok!
A lányom 5,5 hónapos és pár hete szopi közben egy idö után elfordítja a fejét, csak egy pillanatra (mint mondjuk az úszók, de nem azért, mert nem kap levegöt), aztán vissza veszi a szájába a cicit, szív kettöt-hármat és ismét elfordtíja, stb. Ha felültetem, hogy büfizzen, akkor meg reklamál és követeli vissza a cicit. Rosszabb esetben nem csak elfordítja a fejét, hanem megpróbál felülni (persze nem megy, az még odébb van, hogy hasizomból felüljön). Nem értem, miért csinálja, nem hiszem, hogy bármi elvonná a figyelmét, nem szoktam szoptatás közben tv-t nézni vagy ilyesmi. Tapasztalt már valaki ilyet?

Üdv,
Odi
Névtelen
 


Tyûha, sajnálom, nem akartam félrevezetni senkit, fõleg, hogy az info kutatóorvostól származik :-(((.
Aszittem megnyugtató leszek ....:-S
klári
Névtelen
 


Odi!
A babáknak sokszor olyan dolgok is a világ legzgalmasabb dolgai, amit mi különben észre sem vennénk. Próbáld meg egy nagyon ingerszegény helyen, pl. a hálószobátokban, behúzott függönyöknél szopiztatni. 5 és fél hónaposan már nagyon érdekli õket a világ... Kép

Pelémnek: Kép
1 hó - 794g/nap (anyatej)
2 hó - 766g/nap
3 hó - 764g/nap
4 hó - 812g/nap
5 hó - 782g/nap
6 hó - 881g/nap

Fokozottan felhívom a figyelmeteket, hogy ezek átlagok. Azaz ettõl viszonylag sokkal kisebb értékek is elégségesek lehetnek egy adott babának. (És persze több sem abnormális.)

Kiváncsi!
Remélem, hogy most már hamarosan meggyógyulsz! Kép

Puszi!
Menta
menta
 
 


Menta,
köszi, de ettöl ingerszegényebb környezetet maximum egy betonbunkerben tudnék teremteni. :-) Igazából nem nézeget (vagyis szokott nézegetni, de ez másik eset), tényleg csak egy pillanatra fordítja el a fejét, mintha levegöt venne, de direkt figyeltem, szopizás közben is kap levegöt.

Odi
Névtelen
 


Szia Odi!
nekem most a kicsi is csinálja,de a nagynak is mániája volt.
majd ha nagyok lesznek,megkérdezzük tõlük,miért csinálták eztKép
zmariann
 
 


Odi!
Próbáld meg valami új pozícióban szoptatni: hónaljtartásban, vagy "híd pozícióban". A lényeg az újdonság hogy másképp kelljen neki is feküdnie, fordulnia. Képeket lásd a Szoptatási pozíciók címû topicban.
Puszi!
Menta
menta
 
 


Hahó,
Menta, Pele,
köszönöm szépen a lélektartást bennem Kép
Cicóka megint minden képzeletet alulmúl két-három napja, de szerintem megint eltelt 28 nap is (rá a többi mindenre) Kép Elég gyanús, hogy mindig hónap végén gumicicizik, harap meg sírdogál a cicin...
Ma mérünk itthon, és ha minden igaz, kedden megyünk megmutatni magunkat az új dokibácsinak, szorítsatok, kérlek...

Odi,
az én lányom is csinálja, fõleg mióta meleg van. Eleinte meg szerintem azért tette (az elsõ idõkben), mert túlzottan dõlt neki a tej. Néha még ma is lehet ezért, mert nekem még mindig extrém erõs a tejleadó reflexem, és a kölkec mindig pont akkor forog el, amikor éppen a legjobban csurog.

Virág,
Cicóka is nyûglõdik mostanában. A cici kb. 5 percig érdekli, és teszi ezt úgy, hogy csak kétségbeesésemben próbálkoztam néha pótlással egyszer-egyszer (azt sem fogadta el). Szülinap korrigálva a fejemben Kép
Szõdy Judit azt írja itt a Rendelõben, hogy elõfordul, hogy a kölkec nem jut el a hátsó tejig ennyi idõ alatt, és attól nemigen hízik (a topic elején Iboly is írt egyszer ilyet). Én ezért próbálkozom többször ugyanazzal a cicivel egymás után (három-négy órán belül ugyanazt kínálom fel mindig, amikor kér), itt a lányok is tanácsolták ezt. Nem akarok kuruzsolni, de mi van, ha így elõbb elég lesz neki? Nálunk nem tudom, mennyire jön be, hol elfogadja, hol meg az istennek sem, csak a másikat.

Kakukkfû,
milyen birsalmalé volt, amitõl "beállt" a cicid? Mert nekem ezekben a napokban, úgy tûnik, ehhez a radikális eszközhöz kell nyúlnom, és a pécsi Tescóban csak TopJoy Duettben volt birsalma (almával). Te is ezt ittad, vagy valami mást?

Üdv
Kriszi
Kriszi
 


Kriszi!
Pontosan ezt ittam! Kép
Udv
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Kriszi!

Tejszaporitas ugyben:

Tegnap egesz nap alig volt hajlando enni Emma. Delutan jobb lett a helyzet, de feltem, hogy a sok bennmarado tejci rossz hatassal lesz a tovabbi termelesre, ugyhogy fejtem.
Eddig mindig csak 10 -20 jott le, es csodak csodaja tegnap 2 fejessel majdnem 100 g lett.
Az esti szopi utan megprobaltuk es bevagta mindet.

Ezek utan ejjel ugy bedurrant a cicim, ko kemeny lett. Szerencsere 2 korul Emma mind kiszivta, ugyhogy nem lett baj.
Ugy latszik, delutantol reggelig akar enni...

Csa,
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Kriszi,
nekem is sokszor akkor csinálja ezt amikor spiccel a tej a cicimböl (és így persze mindenünk tiszta tej lesz a szopi végére). De van, amikor nem ilyenkor csinálja. De mivel csukott szemmel is csinálja, nem hiszem, hogy nézelödni akar. Sajna, fekve már egyáltalán nem szopizunk, mert akkor tényleg minden jobban érdekli, elforog, játszik, a lábát rágcsála, stb. De azért próbálkozunk. Köszi a válaszokat mindenkinek!

Odi
Névtelen
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?