Új privát üzeneted érkezett!

Orsi, nem szoktam papir betétet rakni a pelusba, ha a selyem betétet hasznaljuk. Sztem, ha fölé teszed semmi értelme, ala sem tul sok véleményem szerint.
Egy hatranya van, h nem lehet gépben mosni, kézzel kell langyos vizben.

Mindenesetre nekem nagyon tetszik, h selymet teszek a gyerköc popoja ala :lol: ! Nagyon finom puha.
saara
 
 


köszi :)
orsko
 
 


Ildikó, üdv itt :D
Nekünk egy bambuszunk van, két napig szárad (most) mi lesz télen..:( Csak akkor érdemes venni szerintem, ha az ember pénztárcája kibírja azt a luxust, hogy dupla mennyiséget vesz mint a többiből. Egyébként nagyon tetszik.
Nagyon vicces, nálunk Nándi azonnal kakil ha azt adom rá. Amikor már néhány napja nincs semmi, gyorsan ráadom, fél óra múlva lehet cserélni a pelust. :lol: Szóval túl sokat még nem volt rajta, mert mindig azonnal ment a mosásba..

Eszter

Kép
esztercica
 
 

 
 

még egy sor kérdés a selyem betétről: mikor érdemes használni? Pl ha nem tudok azonnal kakis pelenkát cserélni, és kicsit kipirosodik a lányzó feneke, mintegy megelőzésképpen rakja alá? Vagy csak akkor használjam, ha durván kicsipődött? Vagy éjjelre tegyem be, mert a jóég tudja miért de éjjel gyakran kipirosodik a feneke. Vagy éjjelre tegyem be a szintén új szerzemény szárazontartót? Amúgy azt hogyan kell mosni, azt sem lehet gépben?

o
orsko
 
 


Kösz lányok,
nem veszek bambuszt. Nekünk kakiláshoz sem kell, ha meg igen, egy van. :D
Ildikó
ilkamama
 
 


[quote="ilkamama"] írta:ilkamamaNekünk kakiláshoz sem kell, ha meg igen, egy van. :D


??? Igaz, hogy ma kicsit zokni vagyok, de ezt nem igazán értem... :oops:

Pindi
pindi
 
 


[quote="esztercica"]I írta:esztercicaldikó, üdv itt :D
Nekünk egy bambuszunk van, két napig szárad (most) mi lesz télen..:( Csak akkor érdemes venni szerintem, ha az ember pénztárcája kibírja azt a luxust, hogy dupla mennyiséget vesz mint a többiből. Egyébként nagyon tetszik.
Nagyon vicces, nálunk Nándi azonnal kakil ha azt adom rá. Amikor már néhány napja nincs semmi, gyorsan ráadom, fél óra múlva lehet cserélni a pelust. :lol: Szóval túl sokat még nem volt rajta, mert mindig azonnal ment a mosásba..


Pindi, Ilkamama erre írta válaszként :lol:

Andi
_andi
 
 


:idea: Köszi, így már értem! :)

Pindi
pindi
 
 


Indi: asszem meggondoltam magam. Lehet, hogy mégis rózaszínes pelit szeretnék. Sőt! Lehetne akkor mégis azt? vagy azzal kombinálva? Mondjuk fehér és rózsi? :)
Holnap lemérem a csajszit!

KépKép
livus
 
 


Livus :) persze, akkor megyek feltekerni a rózsaszínt :)

Sara :) Várom a méreteket és a fazonkívánságot tőled is!
indianyo
 
 


Indi, megvan még a honlapod, amin a fazonok vannak/voltak?
Méret: gondolom derék és combméret kell, ugye?
saara
 
 


Sara:) http://www.gportal.hu/portal/wool-n-wood/
gyapjúkülső menüpont - sajnos nincs mindegyik rajta, msotanéában nagyon kevés az időm, de nagyjából látod az alapformákat.

Adatok: a pelenka hossza (ez a köldöktől popsi felettig tartó távolság, értelemszerűen ennél egy passzényival lesz hosszabb a pelus), comb- és derékbőség
indianyo
 
 


Sziasztok!

Olvasgattalak Titeket sokat, es nagyon megtetszett, ahogy a pelenkazast intezitek. Mar sok eve is azt gondoltam, hogy majd egyszer, ha gyerekem lesz, moshato pelust fogok hasznalni - de Toletek nagyon sok fontos informaciot szedtem ossze. Koszonom!

...es most eljott az ideje, hogy komolyan gondoljak ra, mert lassan 33 hetes kismama vagyok, es erosen elkezdett noni a pocak (Janka lesz, november kozepere varjuk).

Arra jutottam, ahogy probaltam kiigazodni a leirt tapasztalatok kozott, hogy a kovetkezoket hasznalnam:

- Kushies AIO (kb 10 db) alapnak
- Kushies Basic (kb 4 db) + kulso (2 db, esetleg tetrahoz is jo, ha kifogyok), ez ejszakara, esetleg + betettel
- 10 tetra pelus, snappi kapoccsal persze :-)
- Popolini tekercses betet, mert azt mondjatok, hogy jo minoseg es esetleg moshato is
- mososzoda (ezt tenyleg be lehet tenni a mosogepbe rendes mosopor nelkul is? Az okoszolgalatnal azt irjak, hogy fele-fele aranyban erdemes a "rendes" mosoporral) es oblites ecettel. Mosohalo, 40-60 fok, mert akkor tovabb birja a pelus.
- vodorbe ecet es teafa olaj illatositasnak (mas olaj nem jo vajon? Mit hasznaltok meg?)

En is talaltam valamit, lehet, hogy ismeritek (bar nem talaltam rola semmit eddig): MOLTEX oko-pelus (http://www.pelenkafutar.com/pelenka_uj.htm, ha a fentieket hasznalja az ember, keves kell/het/ belole - esetleg utazashoz es az elejen, amig nincs 4 kilo a baba). Probalta mar valaki? Milyen?

Mit gondoltok? Realis ez igy?

Udv,
Thury Kati
(Bocs az ekezet-nelkulisegert, de nalam csak igy megy, hogy el is tudjatok olvasni)
kathy
 
 


sziasztok,

egy új mosható pelus áruház!
http://www.e-baba.hu/

Laura
tabajd
 
 


Laura: ez Te vagy? :)

Kati: üdv a csapatban! És gratula a pocaklakóhoz! :)

Bár nekem sose volt AIO-m, nem is vágytam rá. Szerintem nem olyan praktikus, mint amilyennek látszik. Egyrészt az ára, másrészt a lassú száradás miatt, harmadrészt pedig azért, mert minden egyes mosással kopik a külső is. De ez csak az én véleményem. Bár itt a fórumon is többen vannak olyanok, akik azzal kezdtek, de később inkább váltottak.

Én most a gyapjúkülső kipróbálására vagyok rákattanva :wink: És bár az elején nagyon óckodtam tőle, most vlahogy az az érzésem, jobban fog tetszeni, mint a "hagyományos" külső. :)

Poppolini papírbetét tényleg jó. Amúgy mindegyik márka mosható - amíg szét nem foszlanak.

Én csak mosószódát használok a pelusmosáshoz. Felesleges lenne más, teljesen tiszták a pelik így is - bár az én kislányom még anyatejen él, így makacs foltok még nincsenek. Viszont felesleges vegyszer sem marad a peliben. a gépet 60 fokra állítom.

Mosóháló: azért praktikus, mert egy mozdulattal áttehető a vödörből a gépbe a pelus. Viszont én mikor átteszem a gépbe, akkor egyúttal ki is "öntöm" belőle a peliket, hogy jobban szétterüljenek, és hatékonyabban tudja mosni a gép.

Teafa: erős (és szerintem finom) illatú, egyúttal fertőtlentő hatású is, úgyhogy két legyet ütök egy csapásra. De lehet mást is használni. Liv ha jól emlékszem, zsályát is szokott.

Hát ennyi jutott eszembe.
Jó, hogy már kezdetektől ezt fogod használni. Én csak pár hónap elteltével találtam rá a mosható pelire (meg erre a fórumra :wink: ). Pedig jópár zacskó szemetet megspórolhattunk volna...

Indi: sikerült a méreckedés! :) Küldöm a privit!

KépKép
livus
 
 


Livus,

nem én vagyok csak ismerős a faluból. nem reklámnak szántam csak tudatni akartam mennyire terjed a mosható pelus és hogy ez milyen jó! egyébként aki csinálja ezt az áruházat ő beszélt rá a mosható pelusra azóta is ezt használjuk és nagyon szeretem.

Laura
tabajd
 
 


Kedves Livus!

Koszi :-).

Elmentem az Okoszolgalathoz a Nador utcaba, aranyosak voltak. Elmeseltem nekik, hogy miket tudtam meg Toletek. Nagyon erdeklodtek a gyapjukulsok irant, sot, a kidobhato moltex oko-pelus irant is. Vettem mososzodat, meg mutatoba 1-1 kushiest (egy AIO-t, egy Basicet meg egy kulsot), nagyon tetszenek ;-). Csak a gyerek hianyzik meg beloluk, de az is jon lassan (jujj, azert felek is tole egy picit. Na jo, nem is picit.)

Egyebkent azert gondoltam erre, hogy igy varialom, mert mindet szeretnem kiprobalni ugy, hogy kozben vissza is tancolhassak komolyabb penzkidobas nelkul, ha netan megse ugy a legjobb. Kivancsi leszek... Mert van, akinek bejott az AIO. Es bizony sokszor lusta kutya vagyok ;-).

Mosohalo is lesz, praktikusnak tunik.

Az, hogy a kezdettol fogom-e hasznalni, szerintem foleg a baba meretetol fugg - a kushies allitolag 4 kilotol jo (bar az van rairva, hogy "newborn, max 10 kg", ugyhogy majd kiderul. Jol allithatonak latszik, de persze nem ertek hozza, eddig meg egy babat se pelenkaztam be).
kathy
 
 


Livus: szerintem imádni fogod a gyapjúkülsőt. Én mióta kipróbáltam, nem adtam mást Nándira

Kathy: én használtam MoltexÖko-t, csak én sajnos először azt hittem, hogy telljesen komposztáható, gondoltam milyen jó helye lesz a komposztládában.. Hát nem, csak bizonyos százalékban. Egyébként nekünk bevált.De sztem ugyanolyan jó a DM-es ALANA márka, ami szintén öko, és szintén csak részben bomlik le..

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Kati:

Nekem nincs akkora tapasztalatom, mint a többieknek, de két megjegyzést hozzáteszek a saját tapasztalatomból. Ha jól sejtem, az AIO nem más, mint külsővel egybevarrt pelenka. Nekünk ugyan nem volt ilyen, de fontolgattam a megvételét, mert az egyetlen dolog, ami tényleg zavart a mosható pelenkában, az a "csomag" mérete volt. Az egybevarrt daraboknál valamivel kisebb a csomag, de azért még mindig nagyobb az eldobhatónál. Nekünk külön külső-belső volt (Monapel), de eleinte nem használtam a fentiek miatt. De úgy láttam, hogy itt a topikban rajtam kívül ez másokat nemigen zavart. Most már nagyjából bele is nőtt a kislányom.

A másik: lehet, hogy csak véletlen, de a listádból kiamaradt a mosható popsitörlő kendő. Mondjuk, ha csap alatt le tudod mosni, akkor nincs is rá szükség, de nekem ez sose sikerült. Eleinte eldobható törlőkendőt használtunk, de azt nem szerettem, egyrészt a szemét miatt, meg a sok pacsuli, meg ki tudja mi minden miatt, amivel át vannak itatva. Mi Monapel pamutkendőt vettünk. Öt darab van egy csomagban, de nekem nem is kell több, mert használat után mindig pikk-pakk kimosom kézzel, szappannal. De itt láttam már olyat is, hogy valaki régi pólót darabolt fel popsitörléshez. Mondjuk sztem ezt a Monapel kendőt könnyebb kimosni, mint a pólóanyagot. Most olvastam egy egy tippet, amit ki fogok próbálni. Egy termoszban mindig legyen meleg víz a pelenkázóasztalon, hogy be lehessen vele nedvesíteni a kendőt. Egyszerűbb, mint minden alaklommal behozni a meleg vizet a fürdőszobából.

Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Indi, mérés meglesz holnap és küldöm, bocs, h elöbb nem sikerült... :oops: A napokban valamiért teljesen hasznalhatatlan vagyok :roll:
saara
 
 


Eszter: Koszi az infot a Moltexrol, a DM-es Alana-t is megnezem. Gondoltam egyebkent, hogy nem teljesen bomlik le (a kukorica-pelus, a Sensan Baby Natural is csak 70%ban bomlik, de az is valami).

Gyorgyi: Igen, a kulso-belso Monapel eleg nagynak tunik ugy ranezesre is, reszben ezert valasztottam a Kushies-t. Az kisebb is, es allitolag jobban is birja a strapat...
Popsitorlo: en is a Monapelre gondoltam egyreszt, masreszt pedig erre a tekercses Popolinora (ami nehanyszor moshato), amirol talan irtam is. Majd a gyakorlat megmondja, mi valik be, hisz meg sose probaltam. A meleg viz termoszban is hasznos dolog lesz, a csap alatti mosas meg majd kiderul...

Tenyleg, Ti kenegetitek a baba popsijat valamivel pelenkazas elott?

Udv,
Kati
kathy
 
 


Kati:

A Kushies külsőről annyit (ez nem a saját tapasztalatom, de olvastam másoktól), hogy bár elvileg 4 kg-tól lehet használni, de állítólag 6 kg alatt nem zár rendesen a combnál, és sokszor kifolyik belőle a kaka. Mi most Monapel belsőt használunk Kushies külsővel, és nincs ilyen gondunk, de mi már jóval túl vagyunk a 6 kilón. Előtte meg nem használtuk, úgy hogy nem tudom, tényleg így van-e.

A posikenőcsről: bevallom töredelmesen, mi az első hónapokban eldobhatót használtunk, és akkor minden alkalommal krémeztem is a doktor néni által felírt gyógyszertári popsikrémmel. Egyszer csípte ki a fenekét a kaka (akkor volt az a nagy kánikula is), és akkor a Sudo krém tette rendbe. A Neogranormon is hat, de a Sudo krém még sokkal-sokkal jobb, ha egyszer ilyen gondod lenne. Amúgy, ha nincs semmi gond, csak a gyógyszertárit használjuk, de most már csak akkor kenem be, ha tudom, hogy hosszabb ideig rajta lesz a pelus, pl. éjszaka, vagy ha elmegyünk otthonról. De akkor is csak a fenekét, elöl nem. Ugyanis nem tudom olyan vékonyan bekenni a punciját (bocs), hogy ne csorogjon be a nagyajkak közé, ott meg összeáll csomókban. Kiszedni meg nem tudod, mert elvileg tilos a nagyajkak között matatni. Ezt azért részleteztem, mert neked is kislányod lesz.

Javaslom azt is, hogy néha szellőztesd a fenekét. ha másképp nem, akkor úgy, hogy textilt adsz rá külső nélkül. Most, hogy elmúlt a nyár, ez kissé körülményesebb...

Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Mi néhány hónapos kortól egy Napsugár bébikenőcs nevű krémet használunk, amit kereskedelmi forgalomban nem, csak aromaterapeutáknál lehet beszerezni, csak természetes anyagok vannak benne. Elég húzós az ára, viszont nagyon sokáig elég, kevés kell belőle, ráadásul máshova is lehet kenni. Én múltkor a náthánál kidörzsölt orromra/számra kentem, egy nap alatt rendbe hozta, vagy pl. ha megégetem magam főzésnél arra is jó.
Én is csak akkor szoktam egyébként kenni, ha megyünk valahova és hosszabb időre marad a pelus, meg éjszakára, vagy ha látom, hogy picit piros a popsija. Még sose volt semmi gond

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Szia Kati!

A többiek leírtak már mindent, én csak egy kicsit tennék hozzá.

Kushies Ultra: ha csak a csomag mérete miatt választanád, akkor inkább javaslom a Bambinot, az sokkal kisebb csomag. És igen, az is igaz amit Livus írt, hogy jobban kopik a külső, hiszen minden alkalommal mosod. Nekünk két év után kezdtek kilyukadni. Szerintem egyébként jó ha van (pl. ha praktikus, ha elmegyünk, és a rendes külsőket nem tudjuk két használat között szellőztetni, vagy ha mind mosásban vagy lanolinzás alatt van.

Popsikenőcs: mi nem használunk, ha nagy ritkán kipirosodik, arra bevált az anyatej (komoly!). Végszükségre pedig Weleda calendula krémet (DM-ben kapható) tartunk, de nagyon ritkán van rá szükség.

Hogy méretre melyik mikor jó: nekem az a tapasztalatom, hogy nem a kilók számítanak, hanem a gyerek méretei. Az én gyerekeimnek nincsenek husis sonkái, és hiába érik el a pelenkaméretek felső határát, pl. a Kushies ultra egyáltalán nem zár akkor sem. Ettől függetlenül, ha body van rajta, nem folyik ki. Ha nincs, akkor viszon simán kipisilnek/kikakilnak rajta. Az ilyen gyerekeknek jobb egy erősebben combgumírozott pelenka és/vagy gyapjúkülső. Más felépítésű gyereknél meg pl. lehet, hogy a combnál jól zár, de a derekánál nem. (A gyapjú szerintem erre is megoldás.)
Szerintem amit Gyögyi ír, az csak az ultrára igaz, a basicet mi újszülött kortól (4 kg alatt) használjuk, és nem volt vele gond.

Alana nekünk nem vált be, de ez megintcsak gyerekfüggő, szerintem.

Pindi
pindi
 
 


Most mar nagyon kivancsi vagyok, szerintem addig nem veszem meg a "szettet", amig a valosagban ki nem probalom oket... vegulis most mar van mit probalgatni, hisz mindegyikbol van egy.

Sudo krem, Napsugar bebikenocs, szimpatikusnak hangzanak. Jegyzetelek :-). Valahogy nekem se fulik hozza a fogam, hogy allandoan kenegessem, de a gyogyszertari se lehet rossz ejszakara vagy hosszabb idore. Szelloztetesre en is gondoltam, a Kushies basicrol azt mondjak, hogy birja egy darabig (talan) kulso nelkul is (van benne valami kis flanel vizzaro reteg).

A gyapjun meg gondolkodom... lehet, hogy azert odzkodom tole, mert en magam nem nagyon birom a boromon a gyapjut. Persze attol meg a baba birhatja :-).

Szep hetveget!
Udv,
Kati
kathy
 
 


[quote="kathy"]. írta:kathy..Popsitorlo: en is a Monapelre gondoltam egyreszt, masreszt pedig erre a tekercses Popolinora (ami nehanyszor moshato), amirol talan irtam is. Majd a gyakorlat megmondja, mi valik be, hisz meg sose probaltam. A meleg viz termoszban is hasznos dolog lesz, a csap alatti mosas meg majd kiderul...
Udv,
Kati


Kati, a tekercses Popolini nem popsitörlő, hanem a pelenka belsejébe kell, hogy azzal együtt ki tudd dobni a kakit a wc-be.
Persze lehet, hogy tudod, csak véletlenül írtad így együtt, akkor bocs :)

Andi
_andi
 
 


Sziasztok!

Azoktól szeretnék kérdezni, akik Bambinomiot használnak. Olyan fura nekem, hogy oldalt nincs pelenka, csak a műanyag külső. Másrészt a tépőzár anyira kemény, nem tudom ez zavarja-e a gyereket. Valamint ahogy ráadom mindig attól félek, hogy összenyomom a kisfiam zacsiját. Volt már valakinek ilyasmi tapasztalata?
Köszi előre is,
Orsi
borsika21
 
 


Szia Kathy,
Én is hozzátennék néhány dolgot, bár azt hiszem, csak ismételem a többieket: nekünk a gyapjúkülső (Popolini kötött) nagyon bejött, lanolinozás után semmi nem szivárog ki, és egyáltalán nem büdi, még pisisen sem (igaz, a fiam még csak anyatejes, nem tudom, később hogy lesz). Pár napja éjszakára is ezt használjuk. Mosni csak ha kakis lesz, akkor kell, egyébként elég szellőztetni. Viszont pl az ekcémára hajlamosaknak nem ajánlott a gyapjú, ha jól tudom.

Popsikrémként én is a Weleda Calendula baby cream-et használom, nagyon ritkán és nagyon keveset kell, ez ellenőrzött natúrkozmetikum. Elég drága, ha jól emlékszem kb 1500 egy tubus, de mivel tényleg csak nagyon ritkán és kevés kell, nagyon sokáig elég. Már a DMekben is lehet kapni.

Popsitörlésre én a Babylove eldobható popsitörlő kendőjét használom (első használat előtt kimosom belőle a bolti anyagokat), az is simán mosható ötször-hatszor a pelusokkal együtt, és amikor már foszlik szét, akkor kidobom, és veszek elő újakat. Tervezem a textiltörlőt, de egyelőre még van a nagyobbik fiamról felhalmozott popsitörlőkből. Én a pelenkázón tartok egy tálkában vizet (de ez a termosz télire tökjó ötlet, köszi, Szerencsefia!), kicsi Holt-tengeri sót teszek bele, állítólag az is nagyon jó sebgyógyító hatású, ezzel mosom le mindig a popsiját (persze nem sebes, csak megelőzésre).

És vigyázz, a textilpelus szenvedéllyé válhat :) :)
Üdv a klubban!

Eszter
ikra
 
 


Kati,
csak hogy lásd milyen sok lehetőséged van :) Én kb fél éves korig nagyon szerettem sima tetrapelust a gyermekek alá hajtogatni. Először megkötös pvc külsővel, később más külsőkkel. Nagyobbacska babánál nekem már nem tetszik, de van köztünk olyan, aki csak ezt használja.

kenőcs: körömvirág, ha nagyon piros.

o
orsko
 
 


Sziasztok!

Jo regen jartam erre:) Hat valoban, a bambuszt eleg nehez kivarni, mig megszarad. Pedig kornyezetbaratabb lenne, mint a pamut. Azon gondolkodom, h mi miatt szaradhat ennyire nehezen. Lehet, h a benne levo betet?

En a textil pelust azert is szeretem, mert nem kell kenni a gyerek feneket. Nincs benne olyan sokaig, h bepaljon. Bar nagyobbiknal elofordult, h benne maradt sokaig a kakisban, es akkor kellett kenni, de abban en voltam a ludas:( Kicsi nem turi magan a pelust, ha ment bele valami. Lehet, h a pisiltetes miatt?:)

Szoval szerintem nem macera a textil:) Az eldobhatoert allandoan boltba kell menni. A tobbi meg ugyanaz. Nem tart sokkal tovabb raadni a gyerekre, meg levenni rola. Arrol nem is beszelve, h hosszabb tavon olcsobb is a moshato mosassal egyutt... No, ezeket mar ezer eve leirtam itt a topikban.:)
Vagyis annyi macera talan van, h elmenetelkor kicsit nagyobb a csomag a hatizsakban. De mar a nagyobb gyerkoc hozza neha a hatizsakjaban a pelusokat:)

Ha jol remlik, a Popolini nehany pelenkajanak a gyartasat befejezi/modositja. Azt hiszem a One Size az egyik. Es az organicban is valami modal betet lesz, nem az, ami most van. Elvileg a konnyebb szaradas miatt. Az Ultra Fit marad. Az szerintem nehezebben szarad a gumirozas miatt, mert a levego nehezebben jarja at.

Biobaba
biobaba
 
 


Most latom, h a gyogyszertari popsikenocsrol is volt szo. En azt se hasznalom. Egy gyogyszeresz mondta, h o nem kenne a gyereke fenekere... Bourett selyem, hintopor helyett valami kemenyito (kukorica v rizs), popsi szelloztetes, langyos vizes lemosas, ha meg tenyleg kenni kell, akkor vmi natur kozmetikum (Weleda stb.)
biobaba
 
 


[quote="kathy"]S írta:kathyzelloztetesre en is gondoltam, a Kushies basicrol azt mondjak, hogy birja egy darabig (talan) kulso nelkul is (van benne valami kis flanel vizzaro reteg).


Öööö...hát én ezt nem vettem észre. A flanel vízzáró réteget értelmezni sem tudom. A Classicot lehet egy ideig külső nélkül, ez tény, mert abban van egy bevarrt műanyag réteg. A Basicban is van a flanelon kívül egy műszálas rész, de az éppen nedvszívó réteg.
(Egyébként a bambinon és talán egy-két popolinin kívül mindegyikben van műanyag, úgyhogy igazából nem tudom, mennyire szellőznek.)

Biobaba, valamelyik környezettudatos oldalon a keményítőket nagyon nem ajánlották bőrre... Te a lányokra is szórod? Én úgy tudtam, rájuk semmi ilyesmit nem szabad...

Pindi
pindi
 
 


Orsi, nekem van egy Bambino külsőm is, de nem úgy hajtogatom bele a pelenkát, ahogy írja, mert én se tudom elképzelni, hogy ne zavarná a műanyag oldalt a gyereket. Persze lehet, hogy tévedek, hiszen az ajánlás szerint úgy kell használni.
Hátul kiterítve teszem alá, az elején behajtom a két szélét középig, úgy húzom előre a lába között, aztán amikor a külsőt becsatolom, az elején is széthúzom a két szélét.
Lehet, hogy ez így nem volt érthető, ha gondolod, megpróbálom lerajzolni.
Ezután még oldalt be szoktam nyúlkálni a lábánál, hogy rendesen legyen, mert először bizony ki szokott folyni belőle a kaki, bele kellett jönnöm. Ebből nekem csak egy van, mert először azt hittem, ez túl kicsi, nem lesz jó, és inkább popoliniket rendeltem, popolini prefoldokkal. De aztán megszerettem ezt is, és ha el kell menni itthonról, akkor ebben szívesebben viszem, mert kisebb a csomagja.

Andi
_andi
 
 


En a kemenyitot se hasznaltam:) Hauschka selyempudert igen, bar annak jo resze rizskemenyito...

Biobaba
biobaba
 
 


Szia Orsi!
Ugyanolyan paraim voltak az elején, mikor Bambinomiot hasznaltam.
A fiam hason alszik, de ugy lattam nem zavarja zacsi összenyomasilag :). Ugyanugy aludt ezzel, mint a régi eldobhatossal.

Késöbb viszont az volt, hogy a tépözar allandoan a böréhez ért és kidörzsölte. EMiatt atvaltottunk a mindenféle pelusra (Popolini, Lotties, Monapel, ott van anyag mindenhoz, a müanyag nem bantja a bört). Nagyobb külsövel nem tudtunk kisérletezni, mert eleve a legnagyobbat hasznaltuk akkor. Közben meg "csak" 10 kilo a fiam 2 éves, nem egy dundi gyerek, de ugy néz ki a BM nem neki lett kitalalva.
Par honapja ujra elövettem és raadtam. Fél ora mulva szolt, h faj és ramutatott a combjara, ugyhogy BM elasva... :(

Andi, lehet kiprobalom, amit leirtal..
saara
 
 


Sziasztok!

Csak beugrottem egy kérdésre: épp eldobható pelenkát keresek (azokra a nagyopn ritka esetekre...), a moltex a legjobb ebből a szempontból? Ho lehet azt beszerezni?

Popsipírra nekünk az anyatej jött be, más még nem is igen látott a lányom feneke :P

klári /puma
pumama
 
 


Sziasztok!

Ez a selyembetét mi pontosan? Bocs, most nem nagyon van időm visszaolvasni... :(
Mi most nem betétezünk, csak bm belső, aztán rá bm külső. Sajnos pirosodik a popó, nem tudom, miért. Régen nem volt ilyen. Most, hogy napjában van, hogy 5-ször kakil szilárdat, pirike a feneke :(

Calendula hom. bogyó nekünk nagyon bevált+weleda kenőcs is. Anyatejet néha szoktam, egyéb esetekben bevált :)

Orsi
osoa75
 
 


irtunk már ezekről az "öko-pelusokról" sokat. sensan és alana gyakran folyik, moltex és a többi se öko, csak igen kis részük lebomló, például a csomagolás.

ökosznál már láttak gyapjúpelust korábban is - az enyéimet - árulták volna, de nekem nem megy a sorozatgyártás, lévén személyre szabottan készülnek.

ded megtalálta a minap a születésekor ajándékba kapott popsikenőcsöt és meg is ette :lol: :oops: csak fogzáskor és csak weleda, az is csak indokolt esetben kerül a popsira.

ma a másfél évesem leszedte a kötélről a száradó pelust és hozta oda, hogy cseréljük ki a rajta lévőt :P
indianyo
 
 


[quote="borsika21"]S írta:borsika21ziasztok!

Azoktól szeretnék kérdezni, akik Bambinomiot használnak. Olyan fura nekem, hogy oldalt nincs pelenka, csak a műanyag külső.


Ha belegondolsz, hogy az eldobható pelus egy az egyben műanyag... :D

Nálunk ebből nincs gond, jó szélesre hajtogatom a belsőt. A tépőzárra meg oda kell figyelni, nem nagy dolog sztem.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Andi: nem tudom, miert gondoltam, hogy a popsitorlo megegyezik a papirbelsovel. Talan azert, mert ahogy nezegettem a neten a popolino-termekeket, a tekercses papir ize az popsitorlokent van feltuntetve... Koszi az infot!

Eszter (ikra): a Babylove-ot pont ma neztem. Szoval ezek is moshatok parszor? Nem rossz :-). Azert igyekszem, nehogy szenvedely legyen a moshato-pelusbol. Bar, ha jol meggondolom, ez a termeszetvedelmesdi is picit mar szenvedely lett nalam (na jo, nem viszem azert tulzasba). Es azt gondolom, ez a pelus-dolog is ennek a resze lehet.

Orsko: igen, tetrapelusban is gondolkodom. Szerintem mindent ki fogok probalni egy darabig, aztan valasztok (lehetoleg moshatot), es utana veszem meg a "szettet". Ha sikerul :-).

Klari: a moltexet tobb helyen talaltam a neten, pl. a www.pro-bio.hu lapon, vagy a www.pelusfutar.hu oldalon. Az utobbi olcsobbnak tunik, de egyelore nem probaltam (mert meg nem aktualis), de ha jutsz veluk valamire, kerlek ird le a tapasztalataidat (pl. hogy milyen meretbol van nekik, es tenyleg kihozzak-e, stb).

Indianyo: azt irjak, hogy az "okopelusnak" 50-70 szazaleka lebomlik, bar persze ki tudja, mi az igazsag ebbol.

Udv,
Kati
kathy
 
 


[quote]A írta:zert igyekszem, nehogy szenvedely legyen a moshato-pelusbol. Bar, ha jol meggondolom, ez a termeszetvedelmesdi is picit mar szenvedely lett nalam (na jo, nem viszem azert tulzasba). Es azt gondolom, ez a pelus-dolog is ennek a resze lehet.


mi itt sokan élünk környezettudatosan - legalábbis törekszünk erre. a szenvedély ez esetben pozitiv hatású :wink: hogy lehet ezt túlzásba vinni?
indianyo
 
 


Indi, elküldtem a méreteket priviben! :)
saara
 
 


Indi, vagy Eszter, vagy bárki, aki tudja, és választ is tud pötyögni :wink: :
Vettem itthon (Veszprém) fonalat. De olyan büdi, hogy csak na! :roll: Nem az a fincsi bariszag, hanem büdi. Nem tudom, mitől. Kérdés: hogy mossam ki: gombolyítás előtt vagy után? Mert muszáj lesz kimosni...

Majd megyek még hozzájuk a héten (mármint a készítőhöz), megkérdezem tőlük az előfonatot is, hátha kaphatók rá! :)

KépKép
livus
 
 


Ja, és még egy dolog (hátha van valami jelentősége): az egész fonal olyan "zsíros" tapintású.

KépKép
livus
 
 


Livus, amikor belanolinozom a külsőt, úgy, hogy lanolinos vízbe áztatom, akkor egy ideig ez is zsíros tapintású, mondjuk az első használatig.

Nem tudom, milyen szagú a Te fonalad, de amikor kötöttem a miénket, nagyon zavart a szaga, de mostanra már megszerettem. Persze lehet, hogy a tiéteknek másfajta büdi szaga van.

Andi
_andi
 
 


Livus :) lehet, hogy nincs rendesen kimosva a gyapjú feldolozás előtt. hozzál belőle jövő héten, megnézzük!
indianyo
 
 


Oké. Köszi! :)

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat, Andi, megpróbálom én is úgy hajtogatni ahogy írtad.
Már csak az a kérdésem mi az a prefold?

Orsi
borsika21
 
 


Sziasztok,
leírná nekem valaki, hogyan kell lanolinozni? Végre jó méretet sikerült kötni. Kimosnám gyapjúmosószerben, Wellnet márkájú, a takarókkal párnákkal szépen bánt. Kimoshatom?
Más: Itt Szombathelyen egyetlen olyan hely van, ahol kezeletlen gyapjút lehet venni. Mondtam az eladó lánynak, a német gyapjút, miszerint az itteni tapasztalatok szerint tisztább. Tudtok valamilyen elérhetőséget adni? Nyitott volt mindenre :D . Nekem nagyon bosszantó volt kötés közben ezeket a bökő micsodákat kiszedni a fonalból, jött vele együtt a gyapjú is, és nem is biztos, hogy mindent ki tudtam szedni. Hogy csináljátok?
Ildikó
ilkamama
 
 


Orsi, a prefold ugyanolyan, mint a Bambino belsője, csak a Bambino nem prefoldnak nevezi, hanem csak egyszerűen pelenkabelsőnek, ha jól emlékszem. A Popolininél viszont ugye többféle belső is van, ezért ott ez a neve. Különben szerintem tökegyformák.

Különben pont ezt a kérdést annak idején én is feltettem a nlc-n :) [/url]

Andi
_andi
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?