Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi, kedvesek vagytok! De tényleg nehezen viselem a gyerekemet, és sokat kiabálok vele... :( Pedig tudom, hogy ez a legrosszabb, és türelem és törődés kéne neki, nem egy hisztis anya, aki mindig csak korlátozná... Próbálkozom, de eddig kevés sikerrel.

Száva! Szia! Üdv közöttünk! Gyors gyógyulást Máténak!

Tescos pelus! Kizárólag a lila csomagosat próbáld ki, azt viszont érdemes! Merem ajánlani! Olcsó, és tényleg jó minőség! Meglepően jó! És annyiban jobb a babylove-nál, hogy hátul van gumi benne. (Bár nekünk teljesen tök jó a babylove is, úgyhogy alapvetően azt használjuk.)

Bocsi csajok, de ma se nagyon leszek, mert az éjjel 5 órát aludtam, Mesi most pótolja, de tuti, ha lefekszem, azonnal felébred.

Ja! És megnyertem a kis cukker rózsaszín papucskát! :-)

Nálunk most falunap lesz, este kezdődik, utcabál lesz meg Gáspár Laci is fellép. Szóval Lackó már mondta, hogy megyünk bulizni. Aztán holnap mindenféle programmal jön a folytatás. Csak legyen jó idő!

Tegnap meg 2x is leszakadt az ég! Olyan sötét volt fél 4-kor, hogy minden autó világított. Odaértünk Mesével az oviba, és tényleg mintha leszakadt volna. Ömlött az eső. Nem láttunk el az ablakból az útig, ami kb. 5-10 méterre van! Megvártuk míg elcsendesedik, utána indultunk haza, de az utolsó 500 m-en megint elkapott, és amink kilógott az esőkabát alól, az ronggyá ázott azalatt a 2 perc alatt, amíg hazaértünk. Nagyon durva volt!!!!!!!!!!! A faluban 2 házba is becsapott a villám!!!!!!!!!!

Most megyek is. Kellemes hétvégét mindenkinek! Pusszantás! Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 



Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Jaj, bocs, ezt nem ide akartam!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Sziasztok,

Száva,
üdv itt!

Gabella,
szerintem Lackó ezt azért csinálja, mert látja, hogy Mesi a kicsi, ő érte vagy/vagytok oda, ezért próbál ő is babaásan viselkedni, hogy akkor vele is annyit foglalkozzanak.
Amikor nekem a tesóm született már 8 éves voltam, de kiköveteltem magamnak, hogy én is cumisüvegből ihassak.
Tök nehéz helyzet, de ezen csak úgy tudsz keresztülvergődni, ha sokszor elmondod neki, érezteted vele, hogy mennyire szereted, meg hogy mennyire jó, hogy ő a te nagy és okos fiad...és akkor szerintem elkezd megint nagy és okos fiúként viselkedni.
Na persze ebben az a nehéz, hogy iszonyat türelem kell, viszont ilyenkor abból van a legkevesebb...kitartás.

Megjegyzem kicsit olyan a szitu, mint nálunk, ahol a kutya mostanság a gyerek játékait lopkodja. Ő is figyelmet követel magának.

Helyek:
na az a baj, hogy én pölö nem tudom, hogy itt a környékünkön hol van múv. ház, idősek otthonára meg végképp nincs tippem. Azért a babamegőrzőt megkérdezem.

Juca,
totál érthető, hogy nem vállaltátok be. Amikor nálunk volt Pancsi szülinapja 22 felnőtt és 10valahány gyerek volt, a kertben voltunk, de így is kemény volt. Na ezt egy lakásban végigcsinálni....húúú...
Tényleg azt azért nem ártana nagyjából belőni, hogy hánytól hányig tervezzük a "rendezvényt".
Délelőtt, kora délután???

Tényleg akartam már írni, hogy van nálunk egy gyerekruhabolt. Újat meg használtat is árulnak és náluk lehet egy brazil Ortopedo vagy vmi ilyesmi nevű márkát kapni. Van benne harántemelés, tök jó bőr cipik és csak 3990 pénzbe kerülnek. Szerintem mi majd ilyet veszünk Pancsinak ha aktuális lesz.

Egyébként már egyre gyakrabban áll fel a kiccsaj, bótorok mellett emg ha fogjuk a kezét akkor a járással is próbálkozik. Kiváncsi leszek magától mikor indul el.

meteor
 
 


Gádoros

Története:

Gádoros Árpád-kori település, melyet a tatárok 1241-ben felégettek. Egy 1436-ból származó királyi adománylevél már említi, mint Gádoros-pusztát, neve a település ősi templomának előcsarnokára, gádorára utal. Az újratelepülés éve 1826. Báró Dezséri Rudnyánszky Sándor ekkor kötött szerződést a földek megművelésére az orosházi és szentesi lakosokkal. 1901-ig a Bánfalva nevet használták. A néphagyomány szerint az odatelepülők megbánták döntésüket, az elnevezés tehát a bánat szóból ered. Mások szerint azonban egyszerűen Rudnyánszky báró nevezte el így új birtokát.

Justh Zsigmond író (1863-1894) síremlékét 1963-ban helyezték Gádorosra a Justh-majorból. Az író birtokán parasztszínházat alapított. A klasszikus és népszínműveket a birtokán élő és dolgozó parasztok adták elő.

Érdekesség, hogy ebben a temetőben nyugszik Udvardi Kossuth Lászlóné, aki Petőfi első szerelmének unokája volt.

Nevezetességei:

* Itt élt egy nagyon híres család, nevezetesen a Békés család. Az idősebb Békés Józsefnek vegyeskereskedése volt az öregfaluban. Ma is szerepel az épületen az eredeti felirat. (És ma is működik, mindenki "Békési bolt"-ként ismeri) 3 gyermeke közül Békés József író, dramaturg,a TV főmunkatársa lett, ő találta ki a KI MIT TUD című műsort is. Vass Márta (Békés Iluska) újságíró lett a békéscsabai újságnál. Varga Virág (Békés Böce) festőművész, a mai magyar akvarell művészet egyik legnagyobb alakja.
* A Deák utcában található a kisméretű zsidó temető, amelyet az az 1800-as évek végétől az 1940-es évekig használt a helyi zsidó közösség. Az ezredfordulón a település és a békéscsabai zsidó hitközség összefogással felújíttatta, bekeríttette.


Hogy mik nem vannak! :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Bocsi, hót béna vagyok, a blogomba akartam másolni, azt már megint ide nyomtam! Bocseszka! Tényleg álmos vagyok...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Meteor! Köszi neked is! :)

A nyugtatót csak azért gondoltam, hogy türelmem legyen, nem hogy bezizzentem! Max. ilyen Hova tabletta, vagy nyugi-teára gondoltam egyébként, nem leszek sanax függő, nyugi! :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


"Érdekesség, hogy ebben a temetőben nyugszik Udvardi Kossuth Lászlóné, aki Petőfi első szerelmének unokája volt. "

Bocs Gabella, de én ezen nagyon röhögtem::))) EZ olyan, mint amikor azt mondjuk, hogy ismerek valakit, akinek az ismerősének a szomszédjának a vejének a harmadik unokatestvére látta a saját szemével....

Egyébként kell is ma nekem a röhögés, met borzasztó szarul vagyok. Tegnap már éreztem, hogy kapar a torkom, délután már taknyom-nyálam folyt, mára meg Pancsus is orrfolyós lett:(
Pedig holnap mennénk Guszti barátaihoz Szatymazra.
Hát ha nem javulunk akkor maradunk itthon mert lesz ott is vagy öt gyerek, nem kéne megfertőzni őket is:(

meteor
 
 


Sziasztok!

Száva!
Üdv köztünk! Sajnálom, hogy a Te kisfiadnak is ez a problémája! Én alig bírtam nézni, hogy Dani mennyire szenved! De szerencsére már sokkal jobban van! Este a saját helyén aludt el és csak fél 3kor kellett átvinnem közénk, de aztán aludtunk negyed 8-ig. Ja és az étvágya is egyre jobb, ma már reggelizett is és sokkal többet iszik. Este megivott 9 deci teát, pedig a az utóbbi 3-4 napban összesen nem ivott ennyit. A hólyagok is múlófélben vannak.
Máté kap valami gyógyszert rá? Zovirax vagy valami hasonló? Ecseteled is? Nekünk ez a 3. napunk gyógyi + ecseteléssel és már ezerszer jobb a helyzet! Azt mondta egy ismerősöm, hogy csak ecseteléssel kb 2 hétig is elhúzódhat, tehát igaz baromi drága dolog ez a Zovirax (5500 Ft), de megéri, met 2-3 nap alatt meggyógyul!
Sok sok gyógypuszi neki is!!!!!!
Nem akarsz csinálni egy vonalzót? Az mutatná, mennyi idős a fiad és képeket is tehetnél fel magatokról + egy kicsit bővebb bemutatkozó..... :wink:

Tali ügyben: visszaírtak a mamavárból! Másolom az üzenetet:

[quote]K írta:edves Andrea!

Örülök,hogy ránk gondoltak!
Szeretném megkérdezni,hogy mennyi idõre lenne szükségük és hány éves gyermekekrõl van szó?
Szoktuk ajánlani pl. óvónõ segítségét,aki kis kézmûveskedés jellegû feladatokkal szórakoztathatná a gyermekeket.

Válaszát várom
Begovics Orsolya


Ex!
Ez tetszik nekem is! Mármint amit csináltatok! Kézre festés, majd kézlenyomat készítése?? Vagy kézzel festés???

Gab!
Itt is vacak idő volt, de inkább csak éjszaka és reggel. MOST MEG SZÁZ ÁGRA SÜLT A NAP!!!!!!!

Nem tudom, tudok-e még ma jönni, mert készülődünk anyósékhoz (és ugye holnap esküvőre), és csak hétfőn etse jövünk haza (a 2. házassági évfordulónkon! :) )
Ha tudok, majd még jövök, ha nem akkor mindenkinek szép hétvégét! Használjátok ki, mert még jó időt mond!

Pusz mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Meteor! Ez szerintem is vicces! :-) Egyébként meg nekem az egyik dédnagymamámat Szécsényi Apollóniának hívták, és állítólag az ő nagyapja unokatestvére volt a nagy Széchenyinek, csak ők nem változtattak írásmódot... :) Családi legenda, vagy kitaláció, vagy nem is tudom, de az iwiwen is max. 3 lépcsőben szinte bárkivel kapcsolatba lehet kerülni országon belül! :-)

Gyógyuljatok meg ti is mielőbb! Ja, hogy lekopogjam, a család már másodszor taknyosodott le az ősszel, én meg még eddig napi 2-3 orrfújással megúsztam. Pedig nem is szedek semmi csodaszert! És mindig én voltam először taknyos! Le is kopogom gyorsan, de ez tök jó!!!!!!!

Andy! Szerintem nem kell nekünk óvónénis felügyelet, manócskák igen picik még ahhoz! Többiek? Egyetértetek?

Andy! Még mindig neked! Szép hétvégét! És szép hétfőt is akkor!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Húú, de sokat írtatok az utóbbi időben.

A betegséggel most ősszel jól megküzdöttünk. Én már lassan 2 hete nem tudok a takonykórból és köhögésből kikeveredni. Márknak szerencséje volt, egy lázas nap után már csak az orra folyt, és pár nap alatt már az sem vészes. Ráadásul apa is beteg. És akkor még az eső miatt a lakásba is be vagyunk zárva .... brrrr

Elkezdtünk ismerkedni a legoval, bár egyelőre még csak a szétszedés megy, az összerakással csak próbálkozunk :)

Tali ügyben írtam, nekünk elvileg bármikor jó. Szerencsére Márk elég rugalmas, így ha történés van, nem veszi zokon, ha késik, vagy kimarad az alvása. A lényeg az, ne akkor induljunk, amikor már itthon elalvási idő közeleg :)
Amikor mi voltunk 2 hete az ikeában, akkor az emeleten tényleg nem volt már meg a játszó rész, a földszinten az árukiadónál volt beállítva egy kisház egy kis asztallal, meg 2 kis székkel, de ez max arra elég, hogy pár gyerek elüsse az időt, míg apuka sorbaáll.
A bérelős hely sajnos mindig rizikós, mert nehéz kiszámolni, hogy mindenki egyszerre érjen oda, meg tényleg vannak, akik lemondják. Tavaly pl nekünk is közbejött anyu névnapja. Óvónő meg nem hiszem, hogy kellene, hiszen épp elég élmény a manóknak a többiek társasága, és hát vagyunk ott épp elegen felnőttek is. De ez csak az én véleményem.
Azt én sem csodálom, hogy Jucáék inkább visszavonulót fújtak :) Még fiatalkoromban volt a csúcs buli nálunk, amikor 80 m2-n volt kb 70 ember :) Egy teljes osztály, plussz mindenkinek a cserediákja. Na az érdekes volt :D Amúgy mi mostanában hozzá vagyunk szokva a nagy létszámú bulikhoz, évente többször is tartunk ilyet. Persze csak nyáron, hiszen akkor a kertben jól el lehet férni. Márk szülinapján még a fél rokonság se jött el, és akkor is 30-on felül voltunk. Szép nagy család :D Lakásban nem lehet ennyi embert összezsúfolni, pláne nem a gyerekeket.
Ja, és mi csak ketten mennénk, apa ilyenekből midig kivonja magát.

Minden kis betegnek sok-sok gyógymanót küldök.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!

gyorsan bekukkantottam. Ne haragudjatok, egy kicsit eltűntem, de vannak történések és elég kevés időm volt.

Tali: én még nem nyilatkozom, mert egyszerűen nem tudom mi lesz akkor. Nagyon szívesen mennék, bár nálunk apa az ilyenből mindig kivonja magát, nélküle viszont nem tudunk felmenni. Ráadásul még attól is függ, hogy milyen állapotban leszek, mert úgy tűnik Kornélnak kistesója lesz!
Oriandy: kérdőjellel írj be minket légy szíves és igyekszem minden követ megmozgatni, hogy fel tudjunk menni, de nem ígérek semmit.

Kornélnak kijött az első foga! Egyáltalán nem szenvedte meg. Kibújt a jobb alsó, most várjuk hozzá a balt!
Nem tudom, hogy a borostyánkő nyakláncnak köszönhető-e, de tényleg nem volt nyűgősebb se nappal, se éjszaka. Igaz éjszaka 1-2 ébredés volt (van), de rögtön vissza is aludt. Bár éjszakára nem hagytam rajta a nyakláncot, csak nappal.

A visszaolvasásban elmaradtam, így ne haragudjatok, hogy nem reagálok és magunkról írtam, de most majd igyekszem visszarázódni.

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Huúúú Anita!

Ez nagyon izgi!!!!!!!!! :D mostanra terveztétek kistesót? Mármint ilyen kis kor különbséggel?

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Félreértés ne essék nem azért fújtunk visszavonulót, mert gyáva kukacok vagyunk, hanem, mert tavaly Sziveszterkor azt láttuk, hogy a huszonpár fővel fullon voltunk, ahol volt kb. 10 gyerek (mindig, holott nem is mindenki találkozott). A 70 ember jól menedzselhető, ha az csak felnőtteket jelent, de higgyétek el, a gyerekek mozgásigényét nézve, hamar brutálkodás lett a vége, holott ott azért jóval több idősebb volt. Eleinte élvezték, hogy lehet rohangálni, aztán meg egymást kergetni, de később azért kicsi volt nekik a terep. Nos gondolom 10 1,5 évesnek is kicsi lenne, plusz ugye azért minden szülő sasolna, hogy éppen hol zúz az övé, vagy ki zúzza az övét. Ezért írtam, hogy kb. 20-25 fő az, amit végiggondolva el tudnánk menedzselni, még akkor is, ha kinti program meghiúsul, már csak azért is, mert ekkora létszámot már láttunk vendégül.

Megkérdezem a plébánost, hogy mit szólna, ha "megszállnánk" a termet, de erre nem lehet számítani, max. bejön. Ez ugye nem egy egyházi találka, másrészt illene dotálni, mondjuk egy kicsit a fűtést, vagy a helyi óvoda projektet, ha megkapnánk a termet. De mint mondtam, ezzel inkább ne számoljunk, ha megkapjuk jó, ha nem, akkor sem lehet semmi morcoghatnékunk. Ez csak egy ötlet a részemről.

tjuca
 
 


Hali!

Gab!
Igen, én is pont arra gondoltam, hogy az óvónénit kihagyhatnánk, ezt írtam is a csajnak, de azért megígértem, hogy megkérdezlek benneteket is!
Köszi a jókivit! Nektek meg mielöbbi gyógyulást!!!!
Kis taknyosok! :lol: :lol:

Amandi!
Beírlak titeket is a táblába! Mi is csak ketten leszünk az úrfival, mert a mi apánk sem komálja az ilyesmit! Sorstársak..... :wink: :lol:

Wawel!
Hatalmas grtaula a tesóhoz!!! :D
Szintén ez a kérdésem: terveztétek vagy csak jött?? Jaj.... Bár csak már mi is itt tartanánk..... :(
A talitáblira titeket is beírlak (akkor kérdőjelesen), de szerintem mindenki így van vele, hogy eljönne, de reméljük, hogy nem jön közbe semmi! Tehát akkor igazán mehetne a neved mellé a :D figura is, hiszen, ha valami közbejön, akkor természetes, hogy nem jöttök. Mint írtam, a mi apánk sem szereti az ilyesmit, így ő csak felvisz majd minket, és amíg mi tarccspartizunk, ő barátokat látogat, vagy valamerre nézelődik!
esetleg említsd meg neki, hogy (persze csak ha van) most meglátogathatja addig a rég nem látott barátait!! Hmmmm? :wink:

Tábli:

Kép


Andy

Kép
oriandy
 
 


Juca! Ha megkapnánk azt a termet, azért szerintem legalább a családonkénti ezrest összedobhatnánk, akár rezsi, akár adomány címen! Vagy nem??? :oops: De ha nem adja, hát az is természetes, mert ugye sokunknak nem sok köze van az egyházhoz! Nekem pl. max. te lennél a kapocs... :shock: :oops: :roll:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, mára az utolsó tábla, a többi változást majd kedden.....

Kép

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Most nem volt időm visszaolvasni, de majd este pótolom.

Gabi!
Neked majd külön bővebben szeretnék írni erről a fejlesztős témáról.
Én már nagyon sok mindenen keresztül mentem Zoránnal, tehát Te ne zizzenjél be, én már be vagyok és semmivel sem jobb. Sőt a gyereknek a legrosszabb. A gyógyszerek meg ilyesmikre nem jók. Mert lehet, hogy lenyugtatnak, de attól a gyereknek még mindig megvan az a valami baja, amit nem tudunk, hogy mi. Ami belülről fakad Neki és valahogy nekünk kell átsegíteni rajta. Én már majdnem négy éves küzdök ezzel.
Lényeg, hogy kb. 15 perc alatt nem is tudják felmérni a gyerek tudását, magatartását, stb. Tehát egy olyan fars szakvéleményt tudnak adni, hogy hihetetlen. Nekünk olyat írtak, hogy megkérdeztem, hogy biztos, hogy az én gyerekemről írták?
Szóval tényleg nyugi, persze az a legnehezebb, mert én már teljesen kivagyok az ovi miatt és alig várom a végét. Zorán szerencsére jövőre sulis lesz, úgyhogy változni fog a helyzet. Ebben biztos vagyok.
Nekem az is furcsa, hogy négyévesen mérték fel Lackót. Nekünk ilyet középső legvégén csináltak, ötévesen. És természetesen 6 évesen még mindig gondok vannak. De csak az oviban, máshol nem...

A leglényegesebb: MINDIG DÍCSÉRNI KELL A GYEREKET! Még akkor is, ha csak egy ceruzát tolt arrébb, vagy csak mondjuk a zokniját betette a szennyestartóba, vagy csak úgy leül rajzolni, építeni, stb. Tehát mindenért!!!

Többieknek pussz. Este még írok.
Azért nem írom tovább, mert tényleg hosszú lesz, de majd folytatom. Kicsit összevissza kapkodtam az írással, de remélem érhető volt, a lényeget akartam kiragadni.

Erika

Kép
viera
 
 


Na, lányok, én most lépek, mert eszméletlen vihar jön, nem szeretném, ha a gépet tönkretenné!!!

Mindenkinek jó hétvégét, a betegeknek mihamarabbi gyógyulást!

KIKAPCS!!!!!


Pussz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan válaszolok aztán megyünk gyerekprogramra: kistesó tervezett volt. 22,5 hónap lesz köztük. Igaz nem sok, de megoldjuk. :lol: Még azért beszélek róla csak félve, mert nagyon kicsi, és szeretem megvárni a "biztosabbat". majd visszatérünk még rá, jó?

Puszi: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel!
Akkor ha jól értem most mentek dokihoz? Ha igen: ezer drukk!!!! :wink:

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Nem voltunk itthon két hétig, azért tűntünk el.
Most még elég sok dolgom van itthon, nem volt időm olvasni, majd megpróbálom pótolni.
Szerdán voltam 12 hetes UH-n, ami nekem már majdnem 14 hetes volt, tesóka belehúzott, szépen növöget. :) A tarkóredő is rendben, jövő hét szombaton megyek majd a dokimhoz, akkor írja meg a beutalót az AFP-s vérvételre is.

Julcsika is már jól van, nem rég folyt az orra, így ma mentünk a 15 hós oltásra, amit végül nem kaptunk meg... Tesóm ugyanis kedden beadta neki a prevenart (kapott ajándékba, és mikor otthon voltunk beadta neki), és a dokink kitalálta, hogy nem adja be így a 15 hóst. Egyébként simán megkaphatta volna, a prevenar nem tartalmaz élő bacit, és lehet egyidőben is adni más oltással, de nem volt kedvem sokáig vitatkozni vele. Így 4 hét múlva megyünk megint. Akkor már új dokink lesz, a mostani nyugdíjba megy.

Talákoztam ma a védőnőnkkel is, ő is felvette az adataimat, mert lakóhely szerint hozzá tartozunk.

Most mennem kell, mert Julcsi elálmosodott.

Ja, a talival kapcs.! Írtam Andynak ma, de már lehet, hogy későn, és nem olvasta. Szóval előreláthatólag megyünk, ha addig nem jön közbe semmi!

Jövök még, ha tudok!

Anita, akkor csak egy halk grat. a kistesóhoz, és sok-sok drukk! :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Hú, miket látok!

Anita! Gratulálunk a kistesóhoz! De jó! Ti egyébként merre is laktok? Bocsi, de a neved alatt nem látom, amúgy meg nem emlékszem... :oops:

Viera! Köszi, hogy írtál. Most úgy állunk a fejlesztővel, hogy alapban a felmérés volt a szándék, de az nem jött össze. Az óvónénik azért küldték Lackót, mert már 2 éve jár oviba, de az udvariassági dolgokon, mint kérek még, köszönöm szépen, szívesen, ki szeretnék menni wc-re, és válaszol igennel, nemmel, vagy más 1 szavas választ ad, nem hajlandó beszélni az oviban. Tudják, hogy okos, mert a logikai feladatokban hibátlanul teljesít, mostanában kezd színezni, rajzolni is néha, de inkább a szőnyegen szeret játszani, azt is inkább egyedül. Most van már barátja, a Zoli, aki sétánál is a párja szokott lenni. Szóval örülök, mert látom, hogy nem egy magányos alkat, kezd már barátkozni, és a rajzolás is megy neki, csak nem igazán szereti. Szóval a fejlesztő csaj nem igazán tudta a hagyományos módon felmérni, de mondta, hogy mindenképpen szeretne vele foglalkozni, és keres neki olyan feladatokat, amik játékosak, és esetleg kisebb csoportban fognak járni hozzá hetente 1x. Írtam is neki egy levelet az iwiw-en:

"...Elnézést, hogy itt zavarok, csak kérdezni szeretném, hogy tegnap Lackókám hogy szerepelt a foglalkozáson. Ő annyit mondott el itthon, hogy nem mondta meg a nevét, nem beszélgetett, kiszínezte a lufikat, és elmondta, hogy melyik milyen színű, és mondta, hogy úgy kellett mondani, hogy egy lufi, kettő lufi, stb. És hogy utána már nem volt kedve.
Még azt is meg szeretném kérdezni, hogy én hogyan tudnék neki segíteni, hogy kicsit magabiztosabb legyen, és ne szégyenlősködjön annyira mások társaságában?
Elsősorban sok türelem és sok vele való foglalkozás kellene, ezt tudom, és próbálkozom is, de 2 gyerek mellett sajnos nem olyan egyszerű.

Még egyszer elnézést, hogy így, szinte ismeretlenül zavartalak, de úgy szeretném, ha az én gyerekem is felszabadultan tudna az oviban beszélgetni, játszani, mesélni, stb.!!!..."

És a válasz:
"Szia!
Szerintem nem volt semmi gond Lackóval. Remélem idővel még jobban megnyílik. Úgy vettem észre, hogy jól érezte magát, magától kapcsolódott be a foglalkozásba. Én erre számítottam és örülök neki, hogy így alakult.
Nem tudom, hogy tudnál segíteni neki. Szerintem hagyni kell, hogy magától alakítsa ki a kapcsolatait.
Üdv: Piroska"

Mondjuk én inkább olyan tanácsra számítottam, mint amit te írtál, Era, hogy dícsérjem sokat, figyeljek rá nagyon, ne szidjam össze, beszélgessek vele mindenről, színezzünk, játszunk együtt sokat. Na de ezt tudom magamtól is. Mint ahogy azt is, hogy leginkább türelemből kellene végtelen készlettel rendelkezni. Szóval erősen próbálom az önuralmat gyakorolni, drukkoljatok nekem, hogy nyugtató nélkül is sikerüljön! 8) Azt hiszem, nekem is fejlesztő pedagógusra, de legalábbis valami pszicho-szakemberre lenne szükségem...

Bocsi, hogy hosszú voltam, és igazából ez nem is volt nagyon idevágó, de jól esett elmondanom! Talán így még több lesz a motivációm, hogy nyugisan foglalkozzak Lackóval.

Mára már tényleg ennyi voltam, mert mindjárt hazaér a nagy és okos óvodásom!

Pusz mindenkinek, minden betegnek gyors jobbulást!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!
Nem tudom megállni, hogy ne írjak :oops: .
Nálunk oviban ugyanez a helyzet. Rajzolni csak most kezdett el úgy, hogy saját magától leül az asztalhoz. Ők már készítenek mindenféle ajándékot, díszeket, tehát kreatív munkákat, ezeket is csak most kezdte el megszeretni. Nem is igazán megszeretni, csak gyorsan elvégzi és kész. Ő inkább még mindig ott tart, hogy szívesebben autózgat a földön egy-két fiúval, immárom negyedik éve. És jelzem nagycsoportos, 6 éves elmúlt. Én ebből azt vonom le, amire egyébként más pedagógus vezetett rá, hogy az óvónénivel van a baj, hisz a gyereket nem érdekli a foglalkozás, gondolom nem vonják bele, vagy nem kedvesen hívják, vagy ilyesmi. Pszichológushoz én már kiscsoportban elvittem, kétszer voltunk nála és kérdezte, hogy még mindig járni akarunk, mert ő elfogadja a pénzt a beszélgetésért (2.000 rugó), de ennek a gyereknek semmi baja. Picit önakaratú, önhatalmú és ez nem is baj, mert felnőtt korára a javára fog válni. Tehát ne vidd. Ja és nekem azt is tanácsolták, hogy tojjam le amit az óvónéni mond, Te nem vagy ott egész nap, nem látod, hogy mit csinálnak, esetleg miért szólnak rá, vagy egyáltalán odahívják-e vizuális, kreatív munkákhoz. Az ovi miatt otthon ne szidd és ne bántsd. Én könnyen írom le ezt így, pedig én ugyanezt teszem. Hazaérünk és onnantól pofázok neki (bocsánat, de tényleg), hogy hogyan kellene, volt már szép szó, csúnya, fenyítés, zsarolás és semmi nem jött be. Innentől kezdve nem vagyok hajlandó még én is egy lapáttal rátenni az amúgyis elbaltázott kis lelkére, amit talán az oviban értek el (én ebben biztos vagyok). Ő az oviban nem mert fel sem szólalni, ha felszólítják, még a nevét sem mondja, bezzeg a fejlesztő foglalkozáson, a tanítónéninél, és az iskolaelőkészítőn tökéletesen működik a gyerek. Jelentkezik, ha felszólítják értelmesen, mondatokban válaszol, stb. Szóval az oviban szorong valami miatt és ezt nem dirrekt csinálja, úgyhogy megfogadtam, hogy soha többet nem piszkálom emiatt. (legalábbis úgygondolom.)

Nyugigyógyszer nem jó, mert álmosít, akkor mi lesz Mesivel? Mármint ha Te alszol? :lol: .
Egyébként még mindig csodálkozok, hogy 2 év ovi után már felmérik.

Erika

Kép
viera
 
 


Gab!

Ez még lemaradt. Otthon mindig kérdezd meg Lackót, hogy mit csináltak az oviban, mi tetszett Neki a legjobban, mi nem. Csempészd bele azt a kérdést, hogy ma miért dicsért meg az óvónéni. (Ne azt, hogy megdicsért-e?) És akkor majd mondd rá valamit. Ha azt mondja sorozatban, hogy semmiért, akkor már innen is megtudod, hogy az óvónéni egyáltalán figyel-e rá rendesen, foglalkozik-e kellőképpen vele. Ezt csak magunkból kiindulva írom.

Ja, és a "legfinomabb" mondókája az óvónéninknek, hogy a hétvégve milyen jó alkalom arra, hogy együtt a család, kiránduljunk, játszunk, foglalkozzunk a gyerekkel, ismerjük meg a természetet, stb.
Aha! És ki fog főzni, mit eszik akkor a család, ráadásul ott a másik gyerek, aki általában azért felborítja még a főzési menetet is, mosatlanok, vasalni valók, hogy hétfőn legyen tiszta ruhája a gyereknek az oviba, és még sorolhatnám...
(Mindig írok egy kis ízelítőt, hogy nálunk mi folyik. Mindig ami épp eszembe jut. Úgyhogy ne aggódj, nem vagy egyedül, ugyanezt csinálom én is.)

Erika

Kép
viera
 
 


Bocsika, nem akarok ám okoskodni, csak mindig eszembe jut valami, amit mi próbálgatunk, vagy próbálunk bevezetni a Zoránnál.

Erika

Kép
viera
 
 


... és azt is tudom, hogy nem épp ide illő téma, hisz ez egy pici babás topik, de valahogy idekavarodtunk Gabival. De legalább kibeszéltük magunkból. Legalábbis én. :roll:


Csajok!!
Avatarhoz miért nem tudok képet felcsatolni?

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

De fura, egész délután magammal beszélgettem :lol:

Csajok, hihetetlen itt állunk egy éves lurkókkal (és tényleg én is az elejétől kezdve olvastalak, tehát követtelek Benneteket) és milyen sok kistesó útban van már.
Annyira telik az idő...
És úgy irigyellek Titeket, hogy mindezt újra átélitek. Sokszor szeretném az egészet visszacsinálni, mármint az elejétől fogva kezdeni és nem azért, hogy megváltoztassak valamit, ugyanígy menne minden, csak újra picikének szeretném látni Nonót. Imádom így, ahogy van, csak most megint kezd hiányozni egy picibaba. Úgy ahogy van születésétől kezdve.
Nekem ugye már van egy 6 éves Zoránom is, tehát nem hiszem, hogy újabb kistesó lesz, de a fene se tudja, nem bánnám, ha kb. olyan 3 év múlva, mikor Noémi más kiscsoportos lesz, felőlem akár jöhetne a harmadik bébi. De ebbe Apánknak is van némi beleszólása, én ehhez kevés vagyok egyedül... :oops: :lol: .

Betegeskedőknek gyors gyógyulást kívánok. A babóknak próbáljátok ki a Baby Luuf Balzsamot. Csodákra képes. Csak a hátra szabad kenni.
Szerencsére minket eddig elkerült mindenféle kór, mondjuk a Nonó orrát egy hétig szívtam fél óránként (éjszaka nem), alvás előtt kentem a hátát a balzsammal és szinte elfújták a náthát. Már az orrát sem kell szívni. Ezt megúsztuk doki nélkül.

Hát, ahogy néztem szép kis társaság gyűlik a talira. Szerintegy egy nap is kevés lesz ahhoz, hogy jól kibeszélgessétek magatokat egymással, hisz olyan sokan lesztek. Plusz még a bébikkel is foglalkozni, futkosni utánuk. Kivi leszek, hogy alakul.

Apukát most kimenőre engedtem, már néha úgy érzem, hogy Ő van gyesen helyettem. Mostanában állandóan van valami dolgom és Ő vigyáz Noémire, ha épp nem viszem magammal. Ráadásul esti-éjszakai kimenőt én szoktam kapni elég sűrűn, szinte havonta és már kezdett lelkifurim lenni. De olyan jó olyankor. Én este 7-kor elhúzok, ő fürdet kettőt (egyébként mindennap), etet, altat. Én meg hajnalban beosonok. Csak az a baj, hogy reggel ugyanúgy próbálok mindent tenni, mintha az éjszaka semmi sem történt volna. Mármint ha aludtam volna. (Fú, szerintetek ez ciki egy anyukának?)

Kép
Noncsi Zorán szobájában ólálkodik.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Reggel még mindig csak én vagyok?? :shock:

Erika

Kép
viera
 
 


Szia Viera,
vagyok már én is.

Csak azt akartam kérdezni, hogy miért baj az, hogy csak játszik az oviban a gyerek?

meteor
 
 


Meteor!

Hűha, írtam ilyet?

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Erika! Én úgy érzem, hogy óvónéni nagyon próbálkozik, és minden gyerek igényeivel próbál foglalkozni. Lackó az ajándékokat mindig szívesen csinálja, bár sok segítséggel készülnek még el az alkotások. De szoktak olyat is, hogy közösen gyümölcssalátát készítenek, a héten pl. almás sütit sütöttek, abból az almából, amit előző héten ők maguk szedtek az almáskertben. Lackó is inkább vonatokkal, autókkal játszik a szőnyegen, de mostanában szívesen ül feladatokat csinálni az asztalhoz. Van valami logikai kártyájuk, amin a különbségeket kell megtalálni, és azt nagyon tudja. Csak a meséléssel, válaszolással vannak gondok. De nem csak az oviban, hanem a többi családtaggal is ilyen távolságtartó, csak bólogat, mutogat. A mamákkal azért néhány óra elteltével feloldódik, és akkor dumál, mint itthon. Ami néha engem már teljesen fölidegel, hogy pl. megkérdezi, hogy az mi? Kenyér. Miért kenyér? Mert úgy hívják. Mért hoztad? Hogy legyen. Mert már nem volt? Nem. Elfogyott? Igen. Mért? Mert megettük. Ki ette meg? Mi. Én is? Igen. Meske is? Igen. És már nem volt több? Blabla

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, apánk tök ideg, úgyhogy megyek. Indulunk a falunapra

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Viera! A blogomon van egy cikk (vagy lehet, hogy valami szakdolgozat féleség) a 3-6 éves gyerekek szocializációjáról. Olvasd el!

Mentem! Sziasztok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


"Nálunk oviban ugyanez a helyzet. Rajzolni csak most kezdett el úgy, hogy saját magától leül az asztalhoz. Ők már készítenek mindenféle ajándékot, díszeket, tehát kreatív munkákat, ezeket is csak most kezdte el megszeretni. Nem is igazán megszeretni, csak gyorsan elvégzi és kész. Ő inkább még mindig ott tart, hogy szívesebben autózgat a földön egy-két fiúval, immárom negyedik éve. És jelzem nagycsoportos, 6 éves elmúlt."

Viera,
erre gondoltam. Miért gond az, hogyha csak az autózáshoz van kedve? Vagyis inkább úgy kérdezem, mivel nem tudom milyen fejlődést kellene mutatnia egy ilyen korú gyereknek, hogy gond az, hogy csak autózik?
Szerintem az is fejleszti a gyerekeket. Egyfelől, mivel a többi fiúval játszik a társas kapcsolatokat, társas játékot, másrészt ilyenkor történeteket találnak ki (autóversenyzők stb.) így a fantáziát is.

bocs még jövök, de Panni nagyon nyügös.

meteor
 
 


Sziasztok! Viki vagyok.

Már elég régen olvaslak Benneteket, a végső lökést Száva adta ahhoz, hogy írjak én is. Az ő Máté kisfia ugyanis egy napon született az én kisfiammal, Bálinttal.

Nagyon tetszik több dolog is: egyrészt ahogy az "idegeneket" fogadjátok, másrészt hogy mindent meg tudtok beszélni úgy, hogy senkinek nem kell a véleményét feladni, vagy pironkodni miatta (tej-tápszer-miegymás :lol: )

Rólunk röviden: Bálint nagy csibész, már egyedül megy, most éppen ébredezik, kap tápszert, tehéntejet (kecske és káposzta alapon :wink: , aztán majd az idő eldönti, mi volt a jó), egyszerre jön 4 foga, de szerencsére csak nappal nyűgös. Dumálni a maga nyelvén hajlandó, és nem érti, hogy mi a fenéért nem vagyunk az apjával képben....

Ha lehet, igyekszem beilleszkedni, és gyakran jönni....az olvasás ment, minden reggel az első dolgom volt megnézni, kivel mi van.. :oops: , a házimunka meg várt a sorára......mi lesz, ha írok is....

És végül egy rövid kérdés: szülinapra vehetünk kenyérsütőt. Kérdés Nektek, akiknek van: milyet érdemes????? Kinek mi vált be?

Mindenkinek üdv, beteg manócskáknak jobbulást!

Elméletileg csináltam vonalzót.......
vicky21
 
 


Szóval csináltam vonalzót....

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Sziasztok,

Wawel: hatalmas gratula a kisbabához :P ! Szupi, hogy megosztottad velünk az örömhírt, nyugodj meg, minden rendben lesz :) !

Gabella: bár most már nem olvasod, de kellemes kikapcsolódást :) ! Nálunk hétágra süt a nap, remélem nálatok is hasonló az időjárás :D !

Vicky: üdv közöttünk :) , gyere gyakran, szeretünk sokat olvasni :wink: !

Reni: nagyon ügyes vagy, gratulálok a vizsgáidhoz :) ! Én sajna ebben a félévben egyetlen tárgyat sem tudtam elfogadtatni, úgyhogy kb. 9-10 vizsgám lesz :( . Már most gyúrok az egyikre, mert van egy írásbeli beugró rész és utána mehetünk csak szóbelizni. Ez annak a tárgynak a folytatása, amivel a múlt félévben szívtam...

Gombi: nekünk 2 hét múlva esedékes a 15 hós oltás. Remélem Marcival is minden rendben lesz és nem tolódik, bár nem igazán beteges szerencsére.
Hogy érzed magad??? Vannak rosszulléteid???

Ex: jó a festékes kép, már én is gondoltam, hogy kellene egy kicsit "malackodni" :wink: :wink: :wink: !

Viera: megkerestelek az iwiw-en, ha nem probléma és bejelöltelek :roll: . Akik fent vagyunk az iwiwen, szerintem mindenki bejelölt mindenkit...

Néhány szó rólunk:
Képzeljétek, Marci tegnap felébredt a du.-i alvásából és utána kb. 15 percig úgy hisztizett, hogy a földön fetrengett. Nem tudtam mit csináljak, már kínomban felhívtam Istit a munkahelyén (mintha tudna segíteni...). Aztán kiderült, mi volt a gond. Képzeljétek, megérezte, hogy hatalmas vihar jön, jéggel, esővel, széllel. Amint elkezdődött a vihar abbamaradt a hiszti :) .
Egyébként hihetetlen, hogy mennyire értelmes (ezt vegyétek úgy, hogy elfogult vagyok :wink: ). Bármit mondok neki megcsinálja, persze az ő keretei között.
Mondjuk, ha azt vesszük, hogy Ex már nagyon régen mondta, hogy hoz-visz mindent Peti, amit mondanak neki, akkor le vagyunk maradva, de olyan jó érzés megtapasztalni, ahogy nyílik a kis értelmük :P :P :P . Nem az a lényeg, hogy mikor, hanem hogy minden nap meglepnek bennünket vmi új dologgal :P !

Holnap megint nem leszek, mert megyünk nővéreméknek Mosonmagyaróvárra, de jövő héten próblok többször jönni.

Eni

Eni
marcy
 
 


:twisted: Megint eltűnt amit írtam, pedig nem kevés volt...!!

Este pótolom. Pedig mindenkinek írtam.
Most felébredt Noémim! Biztos emiatt siettem el az elküldést és valami másra kattintottam.

Most már veszett fejsze nyele.

Pussz!

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Akkor újra:

Meteor:

Dehogy baj, hogy játszik, de akkor nekem ne mondják azt, hogy nem vesz részt a vizuális dolgokban, ha egyszer oda sem hívják az asztalhoz. Ráadásul őket is felmérték már, ami abból állt, hogy beült a csoportba a nevelési tanácsadóból valaki és az alapján felmérte, hogy mivel foglalkoznak a gyerekek és mit tudnak.

Tehát akkor nekem ne panaszkodjon az óvónő, hogy a Zoránt nem érdeklik ezek a dolgok, mikor nagyon jól tudja, hogy több helyre elhordom tanítónénihez és mindenhol csak dícsérik. Tudja, hogy én megteszek mindent, tehát akkor valami csak az oviban lehet, ami miatt ott nem hajlandó azt csinálni amit kell.

Marcy!

Hú, de jó hogy szóbahoztad a 15 hós oltást, nekünk is lassan esedékes. Szólnom is kell a dokibácsinak!
Örülök, hogy bejelöltél az iwiw-en és mindenkinek örülök, aki megtalál. Már vissza is jelöltelek.

Száva, Vicky!

Én is üdvözöllek Benneteket. Én is új vagyok itt, talán két hetes, de irtó jól érzem itt magam.
Vicky:Nekem Moulinex kenyérsütőm van, imádom!!

Gabella!

Remélem felétek is jó idő van. Itt isteni! Szórakozzatok jól a falunapon! Aztán számolj ám be róla!!

Akinek nem reagáltam ezer bocs, de ezt is rohanva írom, mert most meg uzsi-vacsi egybekötve szinte.

Este még jövök, ha Ti is lesztek, mert tegnap csak én beszélgettem magammal. :lol:

Pááááááá!

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Üdv. az újaknak!!!

Anita!

Szupi! Persze csak halkan örülünk :D


Viera!

Ezt a Baby Luuf balzsamot hol lehet kapni? patika, drogéria, vagy egyéb? nálunk elkélne, még mindig betegek vagyunk, és bár Misi szerencsére nem köhög, de az orra folyton el van dugulva vagy folyik, és nagyon nehezen pihen - ezt ő is, mi is egyre nehezebben viseljük...
:-(

Bocsánat, most nincs erőm másra reagálni, a saját nyűgünk nyom

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Milán is náthás, pénteken nem ment bölcsibe. Ami nekünk bejön, az Dr. Theiss féle tengerivizes orrspray. Befújod az orrába, és mint a víz, úgy folyik ki tőle a trutyi (bocs). Aki utálja az orrszívózást, annak főleg ajánlom. A másik, köhögésre a lándzsás útifű köhögés elleni szirup. Jó az íze is, csak nálunk az a gond ezzel, hogy nincs étvágya Milánnak, és a kanál látványára rázza a fejét, hogy nem. Így le kell fektetni és beleerőltetni a szájába, hogy lenyelje. Ezt hatalmas ordítás kíséri, mint az orszívózást, na de muszáj, bármennyire kegyetlen is az eljárás, mert látványosan javult tőle. Mindkettőt a Dm-be vettem.

Wawel, nagyon gratulálok! :-)

Viera, nem ciki, amit leírtál. Ezek szerint jól mentél férjhez. :lol: :wink: És hová szoktál járni kikapcsolódni?
Ezt a Baby Luuf balzsamot hol lehet kapni?

Bocs, a többit nem tudtam elolvasni. Üdv az újaknak is!
Vendég
 


Sziasztok!

Wkata!
Szupi, hogy jön az újabb kis babó. Épp tegnap írtam, hogy milyen sok kistesó van útban.

Baby Luuf Balzsamot én a gyógyszertárban vettem. Vigyázni kell, mert van Kinder Luuf Balzsam is, de az három éves kortól való. Az nekünk még nem jó.

Kimike, ezt neked is írom.

Gab!

Beszámolót kérünk ám a falunapi mulatozásról. Gondolom jól kifáradtatok.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok.

Ne hari, de nem győzöm írni, hogyha itthon van a férjem, jóval kevesebb az időm. Ma is velünk volt reggeltől délig, aztán elhúzott a garázsba bütykölni, így én voltam el a gyerekkel. :o De most már alvás van...

Ja, nem én lettem a nyerő az állásra. :( Sebaj, rám ezt osztotta a sors...

Száva, üdvözöllek én is. A lila csomagos Tescos pelenka szerintem is szuper, és ha még akciós is, akkor még olcsónak is mondható (nálunk pl. most egy csomag a legutóbb 1900 Ft alatt volt). Én a legutóbb Helen Harpert vettem, nekünk az is bevált, hozzáteszem, nekünk szinte egyik fenékalávalóval sem volt gondunk a balesetek terén.

Gab, akkor mostmár lesz Mesinek papucsa. Kivi vagyok, hogy ezek után az lesz-e számára a favorit, vagy marad az eddig bevált lábbeliknél. :D
Huh, hát pénteken itt is volt égszakadás. Jól el is áztam, mert rittig arra a napra volt jópár elintézendőm: posta, gyógyszertár, Petinek kajavásárlás. De késő délutánra már klasszisokkal jobb lett, ma is szép időnk volt.
A kép nagyon jó!
Hallod, ne aggódj, szerintem Lackóval semmi gond sincs, nem lehet mindenki mindenhol szószátyár. Tudom, nem egészen jó hasonlat, de ugye az én fiam még nem nagyon beszél (ma volt itt egy ismerős a kislányával, aki 6 héttel fiatalabb, mint Peti és ő már szépen mond ezt-azt), viszont nagyon értelmes. Ahogy a fejlesztő is írta, majd kialakul a dolog, erőltetni nem biztos, hogy jó.
Na igen, ezektől a kérdésektől én is félek már most...

Meteor, ez nagyon jó árú cipi! Én most a Corában néztem volna meg, amit láttam az újságjukban, de nem volt. Végül is, amit most használ Peti edzőcipőt, még jó...
Nekünk a tali inkább délelőtt lenne jó, mert ha azt nézem, elindulunk nyolc-fél kilenc táján, két órával később ott vagyunk, és ha ehhez még csak egy négy-ötórás beszélgetést számolok és a vissza két órát, akkor is öt körül érünk haza.
És ma jártatok elvben Szatymazon...akár még talizhattunk is volna. :) Nekem a férjem beteg...jó volna, ha javulna, de tudom, hogy nem fog, és ahogy ismerem, képes lesz így elmenni vidékre dolgozni. ÁÁÁÁÁÁ.

Oriandy, óvónő szerintem sem kell, ha kell, majd játszunk mi a csemetékkel, de az eddigi talis tapasztalataim szerint igazából ahhoz mi sem kellünk, elvannak ők magukban. :)
Ja, én maszatoltam be ugye Peti tenyerét, de a képen látszik, hogy a lábamra is jutott a festékből. Mondjuk ez annak volt köszönhető, hogy csak kisméretű ecsetet találtam itthon, de aznap este vettünk két nagyobbat hasonló játékokhoz.

Amandi, gyógymanók elindulnak hozzád, de izibe! Mi már jól vagyunk, ugye Ferit leszámítva. Petinek ma már az orrát sem kellett leszívni. Most hét közepe óta adom neki a Béres cseppet...
Legó? Én még nem merem adni Petinek, félek, hogy lenyeli. Még a nagy építőkocka darabjait is csócsálja.
Márkhoz hasonlóan Peti is rugalmas, mondjuk tőle alvásidőben is el lehet indulni, és bealszik a kocsiban. :)

Wawel, gratula, egyelőre csak halkan.
Foghoz szintén gratula, látod, csak kibújt az a fránya fogacska...legalább később hullik ki.

Juca, ez jó: "minden szülő sasolna, hogy éppen hol zúz az övé, vagy ki zúzza az övét" :D
Egyébként Pil az eddigi talikat a kosdi plébániára szervezte, szerintem az egy szupi hely, imádták a gyerekek. Mondjuk Peti ott Macsek Andrisával karöltve a telefonszerelésbe merült bele.

Viera, hát a mindenért dicsérjünk számomra túlzás, persze, amiket példának írtál, azok nagyon jók!
Na igen, egyesek úgy gondolják, hogy az anyukáknak mindenre van ideje...még egy gyerek mellett is nehéz (legalábbis nekem az, pedig kéznél a segítség), nemhogy kettővel, vagy többel. Én nem tudom, hogy nekik nincs gyerekük???
Nem lehet, hogy nagy az avatar képed?
Én is szeretnék még egy babát, de a piszkos anyagiak...mondjuk ehhez kéne egy melóhely, ami oly távolinak tűnik, mint innen a Plútó.
Félóránként orrszívás?? Nem sok az egy kicsit? Én napjában max. 6X szívtam a gyerek orrát, mondjuk nekem az orvos napi öt alkalomról beszélt.
Kimenő? De jó neked...nekem csak hétközbeni nappali kimenőim vannak, amikor Peti dédizik. Hétvége az meg, ezt inkább hagyjuk. És erre mondja a férjem, ha muszáj lenne, akkor megoldaná! Kösz.
Na, ha elküldöm a hsz-t, én is rádkeresek az iwiwen.

Gombi, szuper, hogy jól vagytok! Van egy szegedi ismerősöm, aki nemrég írta meg, hogy babát vár, és két hét van köztetek. :)

Vicky, neked is üdv. Én mindig elcsodálkozom, hogy még ilyenkor is jönnek közénk... :)
Nekünk Hausemaister kenyérsütőnk van, én eddig háromszor sütöttem vele sima kenyeret, ez a legegyszerűbb fajta szerintem, de nekem bevált. Ja, és elsőre sikerült vele ehető betevő falatot csinálnom a füzetében leírt recept alapján, ami nálam nagy szó. (Jó, sima liszt és sikér helyett vettem kenyérlisztet, ennyi volt a változtatás.)

Marcy, én már régóta gondolkodtam ezen, és nagy felindulásomban kidúrtam a mindenes szekrényből egy ezeréves vízfestéket, elővettem az egyetlen meglevő ecsetünket, kis lavór víz, két rongy, és maszatoltunk. :)
Figyi, minden gyerek érik. Én látom Petin, hogy most is fejlődik, ugye nagyon sokáig nem ivott egyedül a cumisüvegből, mert lusta volt tartani, most meg már csak úgy a jó, ha ő fogja. Ennyi idő kellett neki erre, pedig mi azt gondolnánk, hogy nem nagy ügy egyedül fogni az üveget. Ugyanez van az evéssel is. Újabban ül az asztalnál, és szedi ki a kis katonákat a tányérjából és úgy eszik. Szóval fejlődik. :)

Kimike, Peti nyákoldásra Hedelix cseppet kap, ez borostyánkivonat. Jó mentolos az illata is, de a fiam bekapja a kanalat. Szegény már reggel jól lakik a cseppekkel (Hedelixből 15, C-vitaminból 10, Béres cseppből 5 és egy csepp Vigantol).
Ja, nálunk a leghatékonyabb orrváladékürítési technika, ha bömbizik a gyerek...de komolyan. Na jó, ezt nem vetem be szándékosan, de ha sír a drága, akkor ömlik az orrából, ami addig benne volt. Meg nálunk már fújja is, ha odateszem az orrához a zsepit, persze ez még nem az igazi, de jobb, mint a semmi.

Jó éjt.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Erika!

Köszi a balzsam lelőhelyet, veszünk mi is, mert ránk fér.
Kedves, hogy megelőlegezted nekünk a kistesót, de sajnos egyelőre még nem jön, pedig szeretnénk. Bár lehet, hogy te tudsz valamit, amit mi még nem :lol: ebben az esetben kapsz egy nagy csokor virágot és bosziigazolványt :lol: :lol: :lol:

Üdv.
Kata

Kép
wkata
 
 


Helló lányok!
:P
Nem volt időm jönni a héten.
Behavazódtunk nagyon, heti 2 Dévény torna Beninek, heti 2 balett Blaninak, s mindez a napi 2 sulijárat, bevásárlás, főzés, még napi 2 alvás, mosás, teregetés mellett. Ráadásul most mennek az 1 éves vizsgálatok:kora utógondozás, szemészet, ortopédia, torna, Blaninak is szemészet. Tele van a naptár.

Kmammy! Nagyon sajnálom, hogy nem jössz a talira, szivesen megismertelek volna személyesen is-!

Veráska látom bejelöltél iwiwen, visszajelöltelek. :D

Oriandy! Mi 3-an megyünk, elviszem Blanit óvónéninek! :P Nagyon fogja élvezni, imádja ezt a szerepet.
Sajnos apa suliban lesz, így fogalmam sincs hogy jutunk fel, de majdcsak lesz valahogy. :cry:

Wawel!Gratula, szép pocakosságot!!! :D

Vicky 21.Üdv itt!
Mi a legolcsóbb Tescósat vettük, mert arra futotta, 1 lapátos 900 gr a legnagyobb cipómérete, de mi a 680-asat sütjük, mert arra van recept. Minden nap sütök, azt viszi a nagylány uzsira suliba, frissen melegen. Este berakom, időzités, és reggel friss kenyér van. Nagyon jóóó, nagyon élvezzük!!! Nem látok lényeges különbséget a drága 2 lapástos és e között. Nekünk ez is bevált 7900 ft volt.

Sulisoknak továbbra is jó tanulást. :lol:
Pocakosoknak szép fejlődést, örömteli hónapokat. :lol:

Ex!Sajnálom a melót, nem ez a Te utad, majdcsak jön már a te állsáhirdetésed is!!!Drukkolok! :P

Minden beteg babónak, anyának, apának mennek az éteri gyógymanók!!!!! :roll: :lol: :P :D

Türelmetlenség a nagyokkal téma:(akit nem érint ugorjon)

Biztosan emlékeztek még, hogy augusztusban hogy ki voltam a 2 gyerekkel, irtam, hogy bizony olykor rákiabáltam Blanira. Na ez a helyzet teljesen megváltozott. Sejtettem én, hogy hol a bibi, meg mondták is tapasztaltabb anyák, de nem gondoltam, hogy ennyire bejön a suli. Szóval csak unatkozott már itthon, no meg már az oviban is a 6,5 éves lányom, kinlódott, nem tudtam lekötni egyedül, hiányoztak neki a társak stb.(no meg nekem is könnyebb 1 gyerek igényeit kielégiteni), szóval ahogy elindult a suli egy angyal lett.
Ugyanolyan felszabadult mint eddig, nem szorong(érezd jól magad-sulis elköszönés-bejött). Ugyanakkor 3 hét alatt komoly nagylány lett. Már pénteken meg akarja csinálni a házit(csak hétvégére van pici, hétköznap a suliban megcsinálják, de többnyire nincs házi), minden megnyilvánulásában felelősségteljes, e mellett bújós cica, nyunyuzunk, csikizünk, röhögünk, viccelünk.
Vigyáz a tesóra míg elvonulok a fürdőbe(mennyei élmény egyedül pisilni…), teregetünk, leviszi a szemetet-bejött az életünkbe egy csomó magától vállalt feladat, amitől még fontosabbnak érzi magát.
Leköti és le is terheli a suli, utána a tombolós játszó nagyon jó, hétvégén a pizsomapartik szintén jók, hétvégén de. engedjük tv-zni, a kádban esténként sokat mesél, szerelmes, csupa piros cseresznyéje, napocskája, csillagja van, imádja és élvezi a sulit.
Szóval ki van cserélve, igazuk volt azoknak akik azt mondták unatkozik már, új dolgok és szellemi kihivásokat igényel, no meg társakat.
Tök jó látni, hogy ölelgetik a suliból kijövet az osztálytársak, szeretik, ő is megtalálta gyorsan a helyét. Sőt a másik két osztály tanitónénijei vannak velük olykor önálló tanuláson, és tegnap mondta, hogy anya, olyan jó osztályba irattál, olyan jó, hogy ezt a két tanitónénit választottad(tényleg tanárt választottam), mert ezek a legjobbak, a másik osztályoké nem olyan jó. És megköszönte. Hát nem édes?
Én is sokat, minden apróságért dicsérem, és elfogadom, ha nincs kedve odahozni Beni ruháját, nem is érzi rosszaságnak ha megmondja(mert megmondhatja)ha valamihez nincs kedve. Abszolút demokrácia van, de ha kell szigor, vagyis inkább következetesség. Ugyanakkor őrült és szabad tombolás ésszerű határok között és adott időben. Szóval el vagyok ájulva a lányomtól!!! :P :lol: :D
Hát az meg ahogy négyesben kicsi a rakás nagyot kiván-birkózunk, csikizünk, bújunk, énekelgetünk, hülyülünk, háát ezek a percek a hét fénypontjai. Már Beni is csinálja, röhög, bújik, szeretget, Blaniba szinte szerelmes, annyira szivet melengető látni, érezni. Olyan szeretetenergiák vannak ilyenkor a négyesben nyunyunál-szinte sirunk apával annyira jóó. És hetek óta nincs egy hangos szó sem itthon. Pörög az élet, be van osztva minden perc, ha pihi van, szól a babazene, megy a nyunyu, jó kenyérillat van itthon-olyan meghitt édes boldogság.

Bocs az olvadozásért, de már így leirva is újra átélem. Megyek is, mert mindeni ébredt, megy a vasárnapi nyunyuparti.

Üdv mindenkinek!!! :lol: :lol: :lol:
Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok...mi visszajöttünk Regécről, ahol a szokásos őszölésünket töltöttük. Nagyon jó volt kicsit pihenni.

Kistesó jól van, remélem máshol is..:)

Puszi:

K.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok,

Benianyu,
örülük, hogy írtál, már csodálkoztam, hogy mi van veled.

Ex,
végül nem mentünk Szatymazra. Én még elég vacakul voltam tegnap reggel és Pancsi se volt az igazi, de a végső lökést az adta, hogy a tesóm, aki a kutyára vigyázott volna telefonált, hogy ő is beteg.
De jobb is, mert mi ugyan jobban lettünk már délutánra, de addigra a Guszti lett szarul. Szóval tuti valami vírus volt, így jobb hogy nem fertőztük meg az ottaniakat.
Egyébként érdekes, hogy így, hogy napközben megint vagy 4× szoptattam Pannit (Benianyu tippje alapjén, meg mert kérte) ő másfél nap alatt teljesen jól lett.

Na most csak ennyi, újaknak üdv!

meteor
 
 


Benianya!

Irigyellek. Én századennyi harmóniát sem vagyok képes megvalósítani, biztos ezért sem jön a második manó.
Valszeg nekem is utána kell néznem valami nyugtató teának vagy ilyesminek. :cry:

Kata

Kép
wkata
 
 


Juca,

most találtam a Zindexen fehér kenyér-barna/bio kenyér témában egy cikket.

http://hazikenyer.blog.hu/2007/09/29/fe ... rna_kenyer

most akkor mi a jó?? segítsen már valaki...mondjuk nem eszem túl sok kenyeret, de érdekelne.

meteor
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?