Sziasztok,
tegnap írtam, de azért elküldöm még 1x, akkor nem tudtam.:
Sziasztok,
A pocakosoknak ajánlom ezt az oldalt:
[url=http://www.otlettar.try.hu/" TARGET="_top]http://www.otlettar.try.hu/[/url]
A kórházi listát én állítottam össze, annyi hozzáfûzni valóm van,
hogy miután megszültem, a szülésznõ hozott ebédbõl maradt fõzeléket, apukának elkel azért a szendvics, fõleg, ha olyan hosszú a szülés mint nálunk (déltõl voltam a szülõszobán, éjfélkor született meg Gabó),
a szoptatós teát megfõzték benn is, de legalább kicsi férj is magának érezhette már azt az egy hetet is. Nem ettõl lesz teje vkinek, de folyadék pótlás miatt nagyon jó.
Alsónemû: én a piacon vettem 100,-ért, és ha baleset volt, kidobtam. De még van most is belõle.
Hálóing: adnak a klinikán, ezt célszerû kihasználni. Mikor én szültem, akkor abszolút nem nézték, mennyit használtál el egy nap, odamentél a szekrényhez, aztán ha kellett, kivetted. Nemrég szültek, most is így van? A legegyszerûbb volt: ha beleizzadtál, ha véres lett, stb. csak bedobtad a szennyesben, zuhany, másik.
Tena betét: gyógyszertárban lehet kapni, nekem még a kórház után itthon is elkelt, talán azok számítsanak rá, akik a mensi alatt is erõsen szoktak vérezni. Hálós bugyit lehet hozzá kapni, ez nagyon jól megfogja a betétet.
Ha Szegeden volt az esküvõ, nem kell egy hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ha nem itt volt, érdemes telefonon a hivataltól rákérdezni.
Ha bármi kérdésetek van, akkor szerintem bármelyikõnk szívesen válaszol.
Zsófi,
meg van a mobilszáma is Sikónak?
Petra,
én is a szobatársaimmla beszéltem még a hálapénzrõl, aztán uccsó pillanatban döntöttem. Egyébként higgyétek el, nem is emlékszik szerintem a doki, ki mennyit ad... Úgyhogy vhol tök mindegy. Meg ez úgyis úgy van, (bocsi, ha már írta vki): utolsó nap szedik a varratokat, és akkor míg írja a zárójelentést, te készíted a kis borítékot, mikor megkapod a papírt, akkor odaadod. Utána öltözöl, fogod a babát, aztán már mész is. Bár a múltkor épp Anitáéknál azon nevettünk, hogy akiknek felszívódó volt a varratuk, alig tudták a dokinak odatuszkolni a pénzt, szinte "menekült"...
Képzeljétek, hétvégén nagyszülõknél voltunk, és megkérdeztem anyukámat, hogy õ hol született, és mondta, hogy (õk 7-en voltak testvérek) csak az öccse született kórházban. Hozzá kell tennem, hogy egy kis faluban laktak, Botpaládon, így aztán õ otthon született, és annyira nem is olyan idõs, 52 éves lesz õsszel. No, ez utóbbi hihetetlen.
Még vmi: ha bárkinek vmi segítségre lesz szüksége a szoptatásnál, szóljatok, szívesen segítek.
Nina,
írok mélt. Meg a folyadékról is, amit most kérdeztél, most szólít a ded.
Ágci