Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Isteni idő volt a szülinapozáshoz :!: :lol: Többiek?? ti is élveztétek ezt a gyönyörű napot??
Egész nap a kertben voltunk.
Majd holnap jövök bővebben is , képekkel!!

Addig is Puszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Úgy elment a hétvége,hogy ihajj.... :D
Kétszer is voltunk kint a káposztafeszten,szombaton a gyerekprogikon(igaz Andi,Anett?)még káposztát is festettünk... és vasárnap is kinéztünk,volt VIP jegyünk a VVSz sátorba :D kajcsiztunk egyet :D na meg most volt anyósék házassági évfordulója,és buliztunk. Volt grill party meg ilyenek :D

Szandra,hát sajnos nem mentünk le a Tiszához,pedig jó lett volna.
Apa is megy veletek az usziba? VAgy hogy bírsz el a két milédivel?
Én már annyit gondolkodtam ezen,hogy kettővel ezt mások hogy oldják meg? :oops:

Kriszti!
Jöttök akkor hétvégén?

Többiek(vecsésiek)
Megint lesz valami buli a lakótelepi játszótéren szombaton,mint tavaly,

kimehetnénk,ha gondoljátok.
(Süti sütő verseny meg bóhóc ,meg bábelőadás...)

Gyöngyi!
Várjuk a képeket!

Andi!
HAllod ,a Rebi jól bírta a nyüzsit. :D Meddig maradtatok végül is szombaton?

Anett!
Jó munkát! És gondolj néha ránk is....

Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!!

Még tart a "romeltakarítás" , ezért csak a képeket rakom fel. A buli nnnnnnagyon jó volt!

Kép Kép Kép

Mi a szar ez???
Kép

Jót sütöttem!!!
Kép Kép

Fárasztó ünnepeltnek lenni:
Kép

Sára sminkelt az aszfalt krétával:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 

 
 

Sziasztok!

Gyöngyi,
nagyon szuperek a képek! Ez milyen torta? Ha egyszerű, kérem a receptet! :wink:

Ildi,
Rebekát semmi nem zavarta, békésen elvolt a kenguruban. Mindkét nap kb. 7-re értünk haza. A szombati nap jobban tetszett, mert akkor jók voltak a gyerekprogramok, Lőrincet tök jól lekötötte. Vasárnap már hatalmas volt a tömeg. :(

Szandra,
igen, igen! Kérnék szegfűt, ha lehet!!! Olyan szegfű mániás vagyok újabban! :oops:
Milyen volt az uszi?


Nem soká jön Anyukám, itt lesz nálunk csütörtökig. Jajj de jó... pihenhetek! Lesz, aki lekösse a 2 gyereket. Talán még sokáig is fogok aludni reggelente! :wink:
Holnap visszük Rebekát csípő vizsgálatra, meg holnap veszik le tőle azt a vért is, ami nem volt értékelhető. :?

Majd igyekszem jelentkezni!
Puszi!

Andi
idna
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi! Tényleg szuperek a képek!
Jól néz ki a torta!
Hogy hogy most tartottátok? :oops:

Andi!
Tényleg sokan voltak vasárnap. :? Mi az eredményhírdetés megvártuk,de aztán le is léptünk. Gyalog mentünk,így tovább tartott az út,mint amennyit ott voltunk. :D

Tök,jó,hogy jön anyukád!
Csak nem korán ébreszt a nagylány? :D

Kimegy a doki holnap?vagy ti viszitek?

Szandra????



Dávidszáj:
Reggelre főtt tojást kért,de nem szereti a tojássárgát, megpucoltam,összevágtam neki,erre megszólal:
A narancssárgáját te edd meg anya,jó?"

Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!!

Két héttel ezelőtt akartuk tartani, de akkor volt az a nagyon szar idő. És kertipartit akartam, mert 9 gyerekkel és 10 felnőttel számoltam. Azon a hétvégén, sőt azon a napon amikor a szülinapja volt mának a buliján voltunk. Így sikert összeegyeztetni a meghívottakkal. Na erre, az egyik családnál kitört a hányás, a másiknál meg belázasodott a fiucska. Megcsappant létszámmal jött össze, de nagyon jól sikerült.
Egész nap tomboltak a gyerekek, de olyan normálisan, kiabáltak futkároztak, bicóztak, krétáztak, homokoztak, főzicskéztek. Alig kellett rájuk szólni. És jól elfáradtak.

A torta: kétféle volt. Az egyik kakaós (csokis), a másik kókuszos. És piszok egyszerű recept, szívesen megosztom veletek. Szoktam venni rá, apró marcipán virákogat is, azzal még szebb. Előző nap megsütöm, mert jó ha áll egy kicsit, és saját készítésű tortát eszünk mindig. Jó a hozzávaló 8 tojást mindig anyóséktól kapjuk (ez a legdrágább alkotórésze).

Kérdezted ILDI, hogy megyünk-e szombaton a lakótelepre! Nálunk ez még bizonytalan, mert lehet aznap lesz apa munkahelyén a létramászás rekordjának felállítása, és mennénk be a tűzoltóságra. Szóval, ha elmarad, akkor mindenképp megyünk!! Sajnálom, hogy lemaradtunk a mostani hétvégéről, de apa dolgozott szombaton, és innen kisétálni az Epresbe........, hát nem élveztem volna.

Azokat a kérdéseket, amiket feltennék már feltették helyettem a topikot életben tartó társaim (Ildi, Andi :lol: )
Várjuk a válaszokat :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Szerdán mennénk bukefencre , a 11.15-re - jön valaki??

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Hahó!!

Asszem holnap délelőtt játszótereznénk a Sárával!! Csatlakozik valaki, ha a Martinkára megyünk??? 10-12-ig szabadok vagyunk.
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 



Sziasztok!

Hát bocsi lányok,hogy így megleptelek titeket,nem volt rossz szándékú :oops: sajnos este nem vettem észre a felhívást,reggel meg nem volt időm írni,meg mire kitaláltam,hogy kimegyünk már fél 11 volt,akkor már ti rég kint voltatok.

Szerdán megyünk. Csak azt nem tudom,hogy mit fogok Rékuval csinálni bukfencen? Azt hagyján,mikor a szőnyegen vagyunk,de utána?Azért hogy ott fogjam annak meg nincs sok értelme,sajnos még ezek a szerek nem neki valók.Talán a mászós,de nem hiszem,hogy végig tudna mászni,addig százan rámásznának a kicsik közül. Nem tudom.....A cini meg mindkettőjüknek jó. Igaz Dávid nem csinálja,de legalább hallja és gyerekek között van ez is számít.

Sára meghintáztatta Rékut:
Kép

Ildikó
ilgya1
 
 


Levették a vért Rebocától?
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Láttalak benneteket a játszón! Ott mentünk el, amikor mentünk a csípő vizsgálatra! :wink:
Hát, csajok, én nem tudom, minek időpotot kérni, mert így is annyit kellett várni! Bent meg csak annyit mondtak, hogy így ránézésre nincs semmi baja Rebócának, és majd 1 hónap múlva menni kell csípő uh-ra is.

Ma levették tőle a vért is, majd postára kell adnom - el ne felejtsem!
Az ujját szúrták meg, ez a kislány meg egyetlen zokszó nélkül tűrte!


Ildi, nem ébresztenek korán a gyerekek általában, de én bármeddig bírnék aludni! :roll: Sajna, későn fekszek és reggel szeretek (szeretnék) sokáig aludni.... Na, majd ha elmentek főiskolára a gyerekek...! :lol: :lol: :lol:

Gyöngyi, akkor kérünk torta receptet! :wink:

Andi
idna
 
 


Andi,nekem is úgy tűnt,mintha láttalak volna,de nem voltam benne biztos,hogy ti vagytok. :D

Ezek nem normálisak a csipőszűrésen komolyan mondom,vagy ahány orvos annyi diagnózis. Nekünk is a Rékuval 3 hónaposan kellett mennünk és a megtekergetésen kivül semmit nem nagyon csináltak vele. Nem lesz se uh. se semmi,akkor kell visszavinnem,ha elkezd járni. Jó mi? Dáviddal pedig voltunk vagy háromszor,egyszer se diagnosztizáltak nála eltérést,és mégis vinni kellett,már azt hittem baj van.

A vért remélem nem felejtetted el :wink: :wink: :wink: :D
Ma van kedd,legkésőbb hétfőn már érdeklődhetsz. Gondolom elsőbbségivel adtad fel :wink:
Kis hősnek puszika a homlokára. :D

Akkor holnap lehet,hogy megpróbáljuk a bukfencet 11:15 kor,kizárólag miattatok :wink:
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Mi nem megyünk holnap bukfencre mert nem nagyon van kedvem kimozdulni :roll: . Egyébként sem érzem jól magam, már a játszótéren is rázott a hideg, alig tudtam hazavonszolni magam. 38 fokos volt a hőm :shock: , ami nem is lenne tök vészes csak mikor társul hozzá egy egész napos hányinger meg jó erős fejfájás akkor azért szét tudok csúszni. Szegény apa tartotta itthon a frontot pedig éjszakás volt ami azt jelenti, hogy nem aludt egy szemet sem így hulla fáradt volt.

Na meg persze a ház felújítás :roll: , az is egy jó móka volt. Tiszta szutyka minden, apa porszívózza a füvet :lol: mert tele van hungarocell golyócskákkal, meg hát minden tiszta festék :cry: .

Úgyhogy vagyok, csak nem a toppon így most egy kicsit visszavonulok, csak 1-2 nap amíg feltöltődök aztán jövök.

Szandra

szandrakiss
 
 


SZANDRA!!!

Jobbulást kívánunk!! Önző módon remélem nem kapjuk el! :oops:

ILDI!!

Mi tuti holnap 11.15 :!: :!: Talizunk :!:
A Sárát én a bukfencen csak szabadjára engedem és futkározik, mint egy kiscsikó!! Szarik a fejemre, úgyhogy van egy (jó esetben két) szabad kezem.
És jó hogy jöttetek délelőtt (Titkon reméltem)

ANDI!!

Nekem mindkét lánynál ez volt a csípőszűrésen. Szerintem azért, mert maga a vizsgálat nem 100 %-osan tuti, de ultrahangra csak ortopéd szakorvos utalhat be. Csöndben tűrni, mert sajna a csajoknál gyakoribb elváltozás, és rejtett csipőficamot a szülés tuti kihoz!
Aludni???? A barátnőm, akinek kamasz fia, hoppá más felnőtt fia van, azt mondja, hogy ő meg azért nem tud aludni, mert nincs otthon a gyerek. Csak ha fordul a kulcs a zárban akkor tud elaludni. Nem akarlak elkeseríteni, de tudod mikor fogsz te aludni!!! Amikor én! :lol: :lol:

Na jön a torta recept!!

PISKÓTÁHOZ: 8 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
1 cs sütőpor
Elkészítése a szokásos: Tojásfehérjét kemény habbá verni, majd a sárgáját a cukorral fehéredésig (kb). Aztán a cukros tojásba felváltva keverni a sütőporos lisztet és a tojáshabot. A kovács Lázártól hallottam, hogy a hab felét lehet durván bele keverni, és csak az utolsó 1/3-ot finoman, ez elég hogy levegős legyen, Nekem bejött . Kapcsos tortaformába öntjük (előtte vajazás, lisztezés) és kb fél órát sül 150 fokon (tűpróba)
Ha megsült pihen kb negyed órát, leveszem róla a tortaformát és három részbe vágom (ne parázzatok én sem hittem el hogy meg tudom csinálni, de elsőre sikerült) Igy hagyom kihülni.

Bármilyen krémmel lehet kenni, ezek alapja két féle krém keveréke

KRÉM1: 2 dl tejet
2 evőkanál liszttel
1 cs vaniliáscukorral összefőzni, hülni hagyni
KRÉM2: 25 dkg puha (!) margarint
25 dkg porcukrot összekeverni

A két krémet össze kell keverni, és lehet beletenni az ízesítőt. Nálunk a kókuszreszelék megy (kb másfél, két zacskóval) és a kakaós (sima kakaó és ha lágy akkor darált háztartési keksz, ettől másabb, finomabb az íze). Lehet még gesztenyepüré (ilyet már csináltam és jó volt) vagy bármilyen gyümölcs, és innentől a fantázia.
Ezt a krémet kell a tortalapok közé , az oldalára és a tetejére símitani.
Egyszerű és finom, az, hogy hogyan díszited, csak a kreativitáson múlik (ez nekem nincs).Nálunk ez nem csak ünnepeken van, csak úgy is megcsinálom.

Puszi mindenkinek

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi!
Remélem én is, hogy nem kapjátok el, bár ma már kutya bajom. Igaz a fejem az még fáj egy kicsit de front érzékeny vagyok így lehet, hogy amiatt. A lázat én ismét a cicimre fogom, mert már ma az sem fáj tegnap meg ha csak hozzá ért a kezem már fájt, a hányingert pedig a festésre fogom. Remélem ez tényleg így igaz. Azért bocsi, nem volt bennem semmi rossz szándék, tudod ha tudatos a betegség akkor mindig kimaradok a buliból inkább, de tényleg a játszón kezdett el rázni a hideg. Hányingerem mondjuk már volt de a festés.... :roll: :oops: , na mindegy remélem én is a legjobbakat.

Jó bukfencet

Szandra

szandrakiss
 
 


SZANDRA!!!
Butus vagy, csak poénkodtam!! A közértben is elkaphatunk bármit, tudom, és különben is szedjük a C vitamint, vagy mi a szösz :D
Azért persze jobban örülök, hogy nincs semmi komoly. És igaz lehet az okfejtésed!! A Mariettánál szokott olyan lenni, hogy egyszerű náthánál is felmegy 1 alkalommal a láza. De a cicid lehet a ludas :cry:

A Sára már több mint 2 órája alszik!! Mi van a levegőben?? Kíváncsi vagyok lesz-e eső!!

Csajok mikor cafezunk?????????
Jó lenne dumcsizni egyet.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Hát én holnap ráérnék :wink: :lol: . Itt van a tesóm, így nyugodtan rájuk hagyhatom akár mikor a csajokat, igaz takarítani jött a ház körül, mert le kell vakarni a külső csöveket és újra festeni de szerintem szívesen áldoznak rám egy 2 óra hosszat, hogy lerészegedhessek.

Szandra

szandrakiss
 
 


Szandra!! szuper lenne, holnap én is ráérek!!!!!
Mikor??
Ki jön még???
Csajok gyertek!!!!
Lazuljunk!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


én megyek...

időpont?

sziasztok!

anett
kállai
 
 



3 óra nekem korán,mert Tamara akkor jön a suliból és még el kell vinnem Anyuhoz őket.De 4 körül már ok!

N.

KépKép
KépKép
krivita
 
 



Nekem is oké!!!! :lol: :lol:
De én nem merek berúgni, mert mesze lakom és még a kerépárról is leesnék!! :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, csak kicsit sűrű volt az elmúlt hetem. Illetve még nincs vége a húzós időszaknak, mivel a munkahelyemen a hó vége mindig rázós. Ráadásul az elmúlt 2 napban úgy fájt a fejem, hogy azt hittem kiesik a szemem, pláne mert közben elég intenzíven dolgoznom is kellett. :shock: Kedden még hánytam is a fejfájás miatt, ami mióta terhes vagyok nem fordult velem elő! /előtte a migrénes rohamaim miatt elég gyakran előfordult/

Vasárnap délután kiugrottunk egy órácskára a káposztafeszt-re. Hát! A terhesség első trimeszterében ez talán nem a legjobb program. Eddig nem vettem észre, hogy ennyivel érzékenyebb vagyok az "illatokra", de az a sok káposztás kaja :o

Gyöngyi!

Tudom, hogy a fiúk is tündériek, csak azt nem tudom mit fogok vele kezdeni ha majd 9-10 éves lesz :roll: De ezen nem is agyalok, mert nekem úgy is lányom lesz. A hugom már vett is egy aranyos bársony ruhácskát a leendő keresztlányának, mert szerinte csak lány lehet. Szerintem is :)

Krivita!

A Csapó Csaba a dokim és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Te kinél/kiknél szültél? Mi a véleményed a kórházról?

Krisztám!

Remélem azóta már gyakorolgattál és jól ment :P

Csajok!

A természetes szülést azért hagynám ki, mert úgy gondolom, hogy számomra elviselhetetlen lenne az a magas fokú kiszolgáltatottság, illetve az a tény, hogy elindul egy folyamat a testemben, amit igazán nem tudok uralni, sőt még szinte befolyásolni sem. Persze, ez csak az én véleményem, és lehet, hogy még változni fog. :roll:

Múlt hét csütörtökön voltam a körzeti védőnőnél, nagyon aranyos volt :)

Pénteken voltam vérvételen, + EKG-n. Ahogy ki tudtam bogozni az eredményeken, szerintem minden rendben... Eddig.

Jajj, képzeljétek! A szomszédunk is terhes, csupán 3 hét van közöttünk, így együtt fogunk babázni :D

Olvastam, hogy ma fogtok talizni. Jó szórakozást!!! Én meg: irigy, irigy...

Na, megyek, mert kicsit még kell dolgoznom :(

Üdv. MINDENKINEK!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Bennettke!

Sajna azóta nem gyakoroltam mivel párom délutános így a héten kerüljük egymást :cry:
Remélem a szüléssel kapcsolatban tényleg változnak majd az érzéseid. Lehet, hogy csak a "rosszakat" hallottad?
Igaz, hogy az ember ebben az állapotban kiszolgáltatott, és erős fájdalmai vannak. A lányommal 11 órát vajúdtam abból 3 órát már a szülőágyon töltöttem igen erős fájásokkal de semmiért nem cseréltem volna le az érzésért amit akkor és későbbb a fiammal is átéltem. Ez a fájdalom amint a kezedben fogod a gyermeket rögtön tovaszáll és szinte fel sem tudod idézni csak a gondolatát a fájdalomnak. Még a mai napig emlékszem mindenre mert ezt ugyebár nem felejti el az ember, de hidd el a fájdalomra nem fogsz emlékezni. :lol:
Perceken múlott, hogy császározzanak és az orvos biztatoot, higgyem el jobb a spontán szülés. Örülök neki, hogy így lett, műtét nélkül mindkettő! Az a fájdalom ami a szüléssel jár számomra gyönyörű volt bár azt hittem sosem fogom túlélni :oops: :lol:
Remélem azért nem bántottalak meg amiért leírtam a véleményem. Természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni hogyan szól ezért nem is vetek meg senkit :lol:

Ildi!
Megyünk hétvégén!

Lányok!
Egy röpke tali? Bár nem tudom ti ezt hogy szoktátok, de szívesen megismerkednék veletek.

KépKép
KépKép
krisztám
 
 



Sziasztok!!

Nagyon jó volt tegnap!!

BENETTKE!!
Ne írigykedj!! Ha ilyen szépen jelentkezel, akkor lassacskán te is csatlakozhatsz :lol: :lol:
Anélkül, hogy megitélnélek, elmondom én is mit gondolok a szülésről. Én nem támogatom, az előre elhatározott császárt, mert a természetes szülés a babának is jobb. Természetesen, ha gond van, akkor császározanak. Nekem sem volt könnyű szülés egyik sem, de máig hálás vagyok a dokimnak, hogy nem császározott (Mariettánál annyira nehezen tágultam, szegény doki ügyelet után még velem maradt 16 órát!! Szóval papíron simán alá tudta volna támasztani a császár szükségességét, de nem tette :lol: :lol: )Sőt a Marittánál a köldökzsinor a nyakán volt, és nem tudtam kinyomni, vaakumozni kellett. Csak a Sáránál tudtam átélni az igazi szülés, a kitolást. Csodálatos volt!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon jó visszagondolni rá!! És a fájdalmat valóban elfelejti az ember, csak a szép marad meg. Pedig a Sáránál - magamban ugyan, de - könyörögtem a császárért, annyira fájt. Se kibirtuk.
És szerintem a császár alatt kiszolgáltatottabb az ember, azt sem látom mi történik velem, sok helyen nem engedik be az apát!!
A sima szülésnél végig észnél vagyok, tudom mi történik velem, és ha jó az orvos, akkor az igényeimet kielégítik, tehát az van amit én szeretnék. Aktív részese vagyok a gyerekem megszületésének. ez jó érzés. Én egyszer sem éreztem egy pillanatig sem, hogy kiszolgáltatott lennék, biztos szerencsém is volt, pedig nem is választottam szülésznőt.
Hát ennyi!! Csak azért, hogy tudj dönteni, kapsz több infót :D
És kérdezz nyugodtan, biztos mindannyian más szemszögből látjuk a dolgokat és segíthet dönteni bármiben.
Ja!!! azért ne felejtsd el, hogy kétesélyes a gyerek neme :lol: :lol: Attól hogy lányt vársz, még lehet fiú!! Ahogy nálunk: Mariettát végig fiunak vártuk, azt akartam, arra vágytam, így éreztem, a hasam is fiús volt, a cigányasszony is azt jósólt és lány lett, amit egy percre sem bánok!!!

KRISZTI!!

Szerintem szombaton kimegyünk a lakótelepi bulira, Ti is???? ILDI?? Mit tervezel?? Ott találkozhatnánk!4 Vagy másra gondoltál??

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Irigy-irigy a tegnapért! Csajok, nekem a du. 4 óra sosem lesz jó gyerekek nélkül! :cry:

Benettke,
szerintem senki nem fog kiközösíteni amiatt, hogy a szülésnek milyen formáját választod.
Egyébként tény, hogy a természetes szülés nagyon fáj, stb., de a császár meg mégis csak egy műtét, hosszabb belőle a felépülés. Nem?
Én mindkét terhességem alatt könnyű szülésre készültem és mindkettő az is volt! Szóval, én csak csupa jóval tudlak bíztatni! :wink: Persze, nagyon fáj, az biztos. És nekem is volt olyan pont, amikor Lőrincnél azt mondtam, hogy vegyék már ki császárral, mert ez kibírhatatlan, Rebekánál meg könyörögtem a férjemnek, hogy soha többet ne akarjunk még egy gyereket, elég lesz a kettő. :lol: :wink:

Én Lőrincnél pont úgy voltam, mint Gyöngyi Mariettánál: végig lányra készültem, aztán fiú lett! :lol: Nem bántam meg! :wink:

Meddig fogsz dolgozni?

Andi
idna
 
 


Sziasztok!

Andi!
Ígérem hamar megtanulok éjszakai életet élni csak még fel kell rá készítenem az Edót is meg magamat is. De 1-1,5 hónap múlva már bevállalom oké?

Benettke!
Mivel én is rendesen szültem mind a kettőt és azt hittem hogy lekaparom a falat az elsőnél így csak erről tudok írni neked. Hát k..vára fájt az tény, de 3 órával rá magamtól mentem el zuhanyozni és pisilni míg a csaszisok 24 órán keresztül nem kelhetnek fel, őket ágytálazzák. A második drágám olyan gyorsan jött, hogy a kórházi szülőszobán mindennel együtt 1 óra hosszat töltöttem és másnap törökülésben ültem az ágyamon.

Na azt hiszem ennyi jutott ma nekem a csacsogásból mert a Tami felébredva egy akkora: anya hol vagy? kiáltást vágott le, hogy a mellette alvó (végre egyszerre aludtak :roll: ) hugicája is felkelt így vége a szabadságomnak.

Sziasztok

Szandra

szandrakiss
 
 


Hahó!!!

Akkor csajok ma délután meglevegőztetjük a családot a lakótelepen???? :lol: :lol:
Mi ott leszünk! :!: :!:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Mi is megyünk a Krisztiékkel :D
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Mi most anyunál vagyunk, fél 4 felé megyünk haza utána meg apa megy dolgozni gy sajnos nem tudunk kimenni a buliba. De pontosan hol lesz ez?
Annyira jó lett volna a Krisztiékkel is találkozni már végre.

Na megyek mert kész az ebéd, teríteni kell és degeszre kajálni magunkat :wink: :lol:

Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok!!

Hétvége van, mi?? :lol: :lol:
Szóval mi voltunk a lakótelepen, de nem volt nagy szám. Viszont találkoztunk a Krisztivel, és már ezért megérte :lol: :lol:
Szuperek a gyerekek, szépek nagyon!!

Marietta cirkuszban volt apával a müv.házban, nagyon tetszett neki.
Ja, és bementünk még a Praktikerbe!! Én már megkezdtem a soppingolást, ti mikor csatlakoztok??? :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Sajnos Krisztiék már elmentek,pedig olyan jót buliztunk. :(

Gyöngyi!
Jó,hogy kijöttetek azért, és sajnálom,hogy nem tetszett. A bóhóc pedig kimondottan jó volt, a bábszínházról sajna mi is lemaradtunk,de a Fiestára már egész jól éreztük magunkat. :lol:

Mi is voltunk a Praktikerbe,és van már kis sárga vödrünk is. Nektek is? :D vettem olyan szép virágokat.
Láttad,hogy az árak digitálisan vannak feltűntetve? Tökre tetszett.

Beszélgetésünk még inkább elbizonytalanított...nem tudom,hogy lehetek ennyire döntésképtelen :x :x :x

Mindenkinek pusszancs! Írjatok!

Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a szüléssel kapcsolatos gondolataitokat, érzéseiteket! Természetesen senki sem bántott meg azzal, hogy leírta a véleményét :P Már több anyukától is hallottam, hogy ez egy olyan "élmény", amit nem szabad kihagyni. Akik viszont császárral szültek, azok hallani sem akarnak természetes szülésről a következő gyereknél sem... Hát! Kinek ez, kinek az. Én még hezitálok picit, aztán majd pár hónap múlva úgy is eldől a dolog.

Egyébként úgy tervezem, hogy ezt az évet még végigdolgozom, aztán utána csak akkor, ha bírom. Igazán nem is a munkával van bajom, (bár néha már most is nehezemre esik 8 órán keresztül üldögélni) hanem inkább a beutazgatással. Pláne a metrót utálom és persze, hogy azzal kell járnom! Persze a tömeget is nehezen viselem, (ez már a terhesség előtt is így volt, azóta meg csak fokozódott) ráadásul az emberek sem törődnek a másikkal, lökdösődnek, tolakodnak akkor is, ha nincs túl sok értelme, hisz pl. a mozgólépcső folyamatosan megy... Most, hogy -mint előzőleg írtam- a szomszédom is babás, már attól sem tartok, hogy egyedül kell otthon lennem több hónapig. Na, nem azért, mert félek egyedül a lakásban, vagy nem tudom magam lefoglalni, csak jó tudni, hogy van még ember rajtam kívül napközben a közelemben!

Ha jól értelmezem a soraitokat: már nyitva van a Praktiker. És milyen? Milyen szép virágokról írt az Ildikó?

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Ja és még valami!

Ti mit ittatok amikor terhesek voltatok? Nekem hetek óta már nem is az a kérdés, hogy mit egyek, (Mert szerencsére mindig van valami, amire ingerenciám támad. A krumpli és a savanyú káposzta a sláger nálam. Még jó, hogy Vecsésre költöztünk :lol: ) hanem az, hogy mit igyak! Bármiből iszok egy pohárnyit (legyen az tej, gyümilé, víz, tea) olyan sz..ul érzem magam utána, mintha azonnal vissza akarna jönni... amúgy is vacakol a gyomorsavam, de ivás után pláne érzem, hogy valami nincs vele rendben.

Jut eszembe: terhességetek során csak zuhanyoztatok, vagy előfordult, hogy kádban is fürödtetek? (term. nem forró vízről van szó) Azért kérdezem, mert a kolléganőim egy része ijesztget a kádfürdő veszélyeivel.

Na, azt hiszem több nyavajgásom nincs mára!


További szép napot mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!!

Képzeljétek ma megdicsérték a Mariettát az usziban!!!!!! Nagyon büszke volt magára!! Én is rá!! Tudjátok ő nem szereti a vizet igazán!
:oops:

Benettke!!

Ne aggódj, ha már itthon leszel és nem dolgozol, természetesen elvárjuk, hogy csatlakozz hozzánk!!! És akkor aztán meglátod milyen egy kisgyerekes élete
:lol: :lol:
Fürdés: És csak zuhanyoztam, mert nincs kádunk :D :D , de ha nem görcsölsz akkor a középső trimeszterben még a szakirodalom is engedi. Sokan otthon vajudnak egy ideig a melegvízes kádban. Ellenezni azért lehet, mert könnyebb hüvelyi fertőzést összesszedni, de szerintem ez baromira alkat kérdése!! Végefelé meg ki kell próbálni, ha nem esik jól ki lehet szállni (de csak addig, amíg zárt a méhszáj) Én mit nem adtam volna néha a kádért, istenem!! :lol: :lol:
JA, még valami!!
Nekem van egy barátnőm, aki az elsőt simán szülte, a másodikat és a harmadikat pedig császárral, de nem azért mert így volt a jobb. Szóval ő azt mondta, hogy a szülés alatt a sima fáj jobban, de császárnál meg utána fáj nagyon. De élménynek ne ugyanaz!!!
De semmivel sem lesz rosszabb anya, aki császárral szül, csak megfosztja magát, vagy megfosztják egy csodálatos élménytől. Bármennyire is fáj :lol: :lol:

Remélem élvezitek ezt a csodás időt??

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Szandra!
A G-mailos címedre válaszoltam. :D
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül írok :D
Kata vagyok, nyár közepén költöztünk Vecsésre. Van egy lassan féléves kislányom, Annamari. Szívesen csatlakoznék Hozzátok, mert bizony néha kicsit magányosnak érzem magam, bár a szomszédaimmal jóban vagyok és már a postást is ismerem :wink:
Bár nagyon jól összeszokott csapatnak tűntök, talán engem is befogadtok majd. Én remélem :roll:

Ezek vagyunk mi:
Kép

Kata
sszkata
 
 


Szia Kata!

Mivel tudom, ilyenkor mennyire várja az ember a reagálást; egy gyors: Isten hozott! -tal üdvözöllek.

Mesélj sokat!

Kedves Többiek!

Dolgozom... Mindenkitől bocsánat a nagy csendért! Írjatok, mert olyan jó olvasni!!!!

Lányok!

Café szuper volt és egy estiben is benne vagyok.. De Szandra: ma fotózni megyek 10-re , ki ne hagyjatok!!! :lol:


anett
kállai
 
 


Sziasztok!

Szia Kata!
Örülök,hogy csatlakoztál hozzánk! :D
Végignéztem a képeket a honlapon,nagyon édi a kislányod!
Mesélj még magatokról! Honnan költöztetek? Tetszik Vecsésen? Merre laktok?

Mivel foglalkozol?

Majd még jövök,de a kislányom nyűgősebb a kelleténél.

Többiek merre vagytok?

Ildikó
ilgya1
 
 


Szia Anett!

Október 18-a,19-e körül ráérsz? Mennék hozzád Dávid fotózásra. :D
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Na most azt hiszem bővebben ráérek...

Először is bemásolok egy részletet egy másik topikból,mert hiába tudom nagyjából a véleményeteket,azért kiváncsi vagyok azokéra is akikkel nem beszélek mindennap. Lécci írjatok.

"Tudjátok,hogy nagy dilemmába voltam Dávid ovodai beiratkozását illetően.Ahová tartozunk nem is vették fel helyhiányra hivatkozva.(Az egy dolog,hogy tudtunk volna menni,de az más dolog és nem szeretem ezeket a kivételezett dolgokat)
És akkor kaptam egy fülest,hogy egy másik oviban van még hely és kiscsoportot indítnak. Arról nem beszélve,hogy az összes kis barátja akikkel összejárunk itt Vecsésen,mind mennek./vagy már járnak.Ezek Ti vagytok!

Sokat gondolkodtunk,és nem is biztos,hogy helyes döntést hoztunk,de megpróbáljuk az ovit. Tegnap el is mentem és beszéltem a vezetővel. Abban maradtunk,hogy felhív még a héten,ha biztosat tud mondani,erre már tegnap délelőtt telefonált,hogy mehet a dolog,menjek be a héten a papírokkal és 16-án már mehet is a Dávid. Sokat segített a döntésben,hogy nem vegyes csoportok vannak,hanem kiscsoport indul. (Még mindig nem vagyok kibékülve a vegyessel,hiába a sok előnye.)

Szóval két hét múlva óvodások leszünk. Igaz,hogy csak délig,de megpróbáljuk. Csütörtökönként nem vinném,mivel angolórára járunk,de a többi nap 8-12 ig meg nézzük,hogy hogy bírja. Ha nagyon nem fog menni akkor visszacsináljuk,és várunk egy évet.

De, ha jobban belegondolok nekem is kell a délelőtt,hogy megtudjam normálisan csinálni a dolgaimat,főzzek meg takarítsak és Réka is megérdemli azt a kis időt,amíg csak vele foglalkozok.

Eddig azt hoztam fel érvnek,hogy minek menjen,mert mire reggel elkészülünk,már mehetünk is érte. Télen,hidegben mindig menni,nem lustizhatunk reggelente. Rékát is állandóan hurcolni,ébreszteni.Hazahordja a betegségeket. Tudok én vele foglalkozni,jobban,mint az óvónő,aki 30 gyerekre figyel,stb...ez nem igaz,nehogy valakinek sértő legyen,csak magamat győzködtem. (Tényleg sok kreatív dolgot csináltunk a Dáviddal,falevélfestés,gesztenyebáb,ragasztás,vágás,origami,gyurmázás,matricázás,stb...)Igaz sokszor a háztartás rovására,szóval nem tudom...

Most ez tényleg szívtelenség,hogy otthon vagyok a kicsivel és a nagyot beadom délig az oviba?

Segítsetek már dönteni,nem tudom hogy tényleg helyesen cselekszem-e "

Ildikó

Benettke!
Nagyon klassz virágok vannak itt az új Praktikerben,lehet,hogy csak ilyen nyitócsalogató,de egy papírzacsiban van három nagyobb cserepes zöld szobanövény és csak 999.- szerintem megéri,ahhoz képest elég nagy. Én meg virágrajongó vagyok!!!

Remélem jobban vagy már és tudsz inni.

Örülök,hogy jók lettek az eredmények!

Gyöngyi!
Jó volt ma találkozni Bukfencen!

Andi!
Jót dumáltunk,köszi a sok jó tanácsot!

Szandra!
Meglestelek :D :wink: :wink: írtam.

Jutka!
Találtál ajcsit?

Ildikó
Aztán írjatok!
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi!

Örülök hogy találkoztunk, nekünk nagyon tetszetta délutáni műsor.
Le a kalappal a Vecsési polg. mester előtt :lol:

Ildi!

Szuper volt nálatok! Mint mindig!
Örülök az ovinak. De oly "szívtelen" ( ez csak vicc) :lol: vagy amiért Dávidot közösségbe viszed és játszhat a korabeli gyerekekkel és persze teljesen más dolgokat tanul majd mint tőled. Na szóval szerintem jól teszed ha nem jön össze nincs veszni valótok.
Az, hogy jól döntöttél-e majd akkor derül ki amikor eltelt 1-2 hét. Ha az első napokban nem megy minden simán pl sírna ha otthagyod azért még ne add fel!!! Szerintem nem lesz gond!


Bennettke!

Örülök, hogy a szüléssel kapcsolatos gondolataid még nem 100 %-sak :lol:
Én szinte végig ültem a kádban csak ritkán zuhanyoztam mindkettőnél :D ezt abban az időben jobban csíptem, most már lusta vagyok beülni és persze mindig rohanás van így időm is csak a tusolásra marad :oops:

Kata!

Üdv a csapatban!
Írj többet magatokról, bár én tatabányai vagyok, de igyekszem hozzászólni. Gyöngyivel most találkoztam de olyan mintha ezer éve ismerném, már annyit olvasgattuk egymás mondandóját. :lol:


Ja és megkaptam a jogsimat már 2 napja vezetek!
Persze nem egyedül :wink: de azért nem vészes a párom is még elég jól bírja :lol:

Kevinnek torokgyuladdása lett pont ma mentek volna a suliból úszni, sebaj úgysem akar járni de ugye ez torna óra helyett van és
kötelező. Így nyer 3 napot.

KépKép
KépKép
krisztám
 
 


Jó estét!

Anett, Ildikó,

köszönöm a kedves köszöntést :) Jól esett.

Budapestről jöttünk, eredetileg Rákospalotáról származom, kertes házban nőttem fel, ezért nagyon hiányzott a kertvárosi lét, amikor az esküvőnk előtt összeköltöztünk a férjemmel a nyolcadik kerületbe, egy bazi nagy régi ház harmadik emeletére. Amikor végre babás lettem és nem bírtam a lépcsőzést, akkor átmenetileg Zuglóba költöztünk lakótelepre és elkezdtünk lakást keresni. Eredetileg Üllőt céloztuk meg, de nagyon messzinek bizonyult Atti munkahelyétől, viszont az ingatlanos nagyon jó érzékkel megmutatta nekünk ezt az építkezést. Nem bántuk meg, egyelőre nagyon jól érezzük magunkat a kis kertünkkel. Ja, egyébként a Bercsényi utcában lakunk, közel a templomhoz és a játszótérhez :)
Úgy érzem viszonylag jól berendezkedtünk, már nem érzem magam annyira elveszettnek, pl. Ancsival már mindkét doktorbácsival találkoztunk (nem is egyszer).


Franciatanári végzettségem van, nagyon szeretek tanítani, de mivel lehetőséget kaptam, hogy ottmaradjak az egyetemen dolgozni, végül nem tanítottam gimiseket "élesben". Talán egyszer ez is sikerül.
A párom, Atti, környezetmérnök, környezetvédelemmel foglalkozik, egy laborban dolgozik.

Ildikó,
én is megnéztem a képeidet, nagyon ügyesen fényképezel. És nagyon aranyosak a gyerekek!

Anett,
jól értem? Te hivatásos fényképész vagy?
sszkata
 
 


Kriszti,
köszi Neked is.
Megkérdezhetem, hogy hogy kerültél a csapatba Tatabányáról?
Szuper érzés a jogsit a kezünkben tartani, én is nagyon örültem neki, amikor meglett. Mostanában csak ritkán vezetek és akkor sem túl szivesen. Pedig néha jól jönne, ha bátrabb lennék... :oops:

Megyek, megfürdetjük a kiscsajt és aztán alvás. Mégegyszer köszönüm a kedves fogadtatást!

Jó éjszakát mindenkinek,

Kata
sszkata
 
 


Hát lányok másfél órája írok bőszen, nem keveset, erre nem küldte el (utál a net). Bocsi de nem tiudom megismételni!!!

A legfontosabb: üdv Kata!!

Többit majd holnap

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok, egészen le voltam maradva, mostanában nem néztem be, pedig ilyen még sosem volt.

Kata, üdv köztünk!
Remélem, Te sokkal gyakoribb rendszeresen-író-topic-tag leszel, mint ahogy itt néhányan vagyunk :lol:
De jó, akkor taníthatsz nekünk franciát! :D :wink:

Gyöngyi, így már én is jártam párszor! :?

Kriszti, gratula a jogsidhoz! Párod enged vezetni?

Benettke, én mindkét terhességem alatt csak ásványvízet bírtam inni. Aztán szoptatás alatt már bármit. :roll:
Én fürödtem kádban pocakosan, csak nem forró vízben.


Tegnap voltunk Lőrinccel az oviban, és januártól kezdheti ő is. A tegnapi 20 perc ottlétünk nagyon tetszett neki, aztán majd meglátjuk mi lesz, ha már én nem leszek ott.
Lehet, én fogom nehezebben viselni. :o

Puszi!
Andi

Andi
idna
 
 


Na, akkor most húzzatok bele, mert megint én vagyok felül! :evil: :shock: :roll:
Gyöngyi, gyerünk :!: :!: :!: Én nem akarok ennyire fontos lenni! :wink: :lol:

Andi
idna
 
 


Sziasztok!!

Na, megpróbálom ma is!! Hátha ma nem utál annyira a rendszer!
:lol:


KATA!!!!

Üdv közöttünk!! Nem olyan zárt ez a bagázs, engem is csak nemrégiben fogadtak be, és azóta nem tudnak lerázni :lol: :lol: !
Akkor tuti helyen laksz, mert gyakran találkozunk a Martinkás játszótéren!! Tavasszal már a Te lányod is beáll a sorba!! De addig is figyeld, ha szervezzük a találkát, és gyere!!!

KRISZTI

Tényleg jó volt látni titeket!!!És én is úgy éreztem, hogy nem először találkozunk, pedig....
És tök ciki volt, hogy téged kapásból felismertelek, de az Ildit csak nehezen :D .Mentségemre: háttal ült és frissen festette a haját!! Direkt megzavart!!
És kérlek ne ebből itéld meg a polgármesterünket (aki egy nagy szar!!)Ő szt is mondta, hogy azért kell bezárni az egyetlen EU szabványnak megfelelő ovodát, mert a gyerekek nem hoznak elég bevételt!!! Nos?? Azóta a gyerekek egy olyan udvaron játszanak, ahol nincs semmi játék!! Ez is a mi polgármesterünk eredménye!!

ILDI

Senki nem tudja biztosan, hogy milyen lesz az ovibeszoktatás, igaza van Krisztinek, majd kiderül. És nem gonoszság a gyereket gyerektársaságba vinni. Csak azt kell eldönteni, hogy alkalmas-e a gyerek erre!! És ezt Te tudod a legjobban. Azt mondják általában 4 éves korra érnek meg a gyerekek az ovira, De Marietta 3 évesen totálisan érett volt, és emlékszel gond nélkül szoktunk be!! De ott a Kristóf példája, aki 4 évesen lett rá alkalmas, Viktor meg már most 3 évesen is élvezi!! Szerencsés helyzetben vagy (én is) mert nem muszájból adod oviba a gyereket, akár tetszik neki, akár nem!!

És mint mondtam!! Nehogy azt hidd, hogy több időd lesz a háztartásra :lol: :lol: Tapasztalat!! :oops:

ANETT

Örülök, hogy van munkád, de hiányollak is!!! Néha azért eregess egy kis füstjelet!! Csajoknak puszi!!

BENETTKE!!

Hol vagy?? Jól vagy?? Csak tessék azért inni valamit, mert fontos!!
És sajna az első trimszternek sok kellemetlen tünete van - túlélés!! A középső trimeszter isteni lesz!!

Ja , el akartam mesélni nektek valamit!!
Voltunk a Mariettával tegnap délután (vonattal) a Lenkei vitaminért. Kérdezte tőlem az eladó, hogy milyen pozítiv tapasztalataim vannak? Mondom majd meglátjuk most télen, hogy mennyire vált be, azért a nyári időszak nem igazán jó tesztelésre. Tudjátok én hiszek ebben a vitaminkészítményben!!
Mert neki valaki mesélte, hogy szoptatás alatt szedte, és mennyivel életvidámabb lett a gyereke és 10,5 hónaposan felállt és elkezdett járni!! :D :D Édes, nem!!
Mondtam, hogy én jónak tartom a készítményt, de nem varázsszer. Azért minden gyerek (vitaminnal vagy anélkül) normál esetben életvidám és élénk. Vagy ha nem akkor nagyobb gáz van!! És én is 10 hónaposan már jártam, pedig akkor még a vitaminokat sem ismerték :lol: :lol:
Így lehet egy jó terméket averzóval fogadni. Még belőlem is ellenszenvet váltott ki ez a mondat, pedig vettem a csajoknak!!
Bár igaz, hogy 3 nap alatt vannak túl a taknyon, ez jó!!

Na gyorsan ennyi, biztos volt tegnap más is, de most nem jut eszembe!!

Pusza mindenkinek!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?