Új privát üzeneted érkezett!

:oops: Nincs itthon borsó, elfogyott! :oops:
Akkor paradicsomos krumpli, tuti bio, hazai. :D
Vendég

Na, és azt hogy csinálod? :wink: Paradicsomból vagy paradicsomléből?

Timi
Kép Kép
timocska

Anya főzött Petinek paradicsom és abból csinálom. Inkább parilé mint püré. De lehet venni baba paripürét is. Beszéljünk szépen magayrul. :oops:
Vendég

Ági, sűrűn jár nálatok a fogtündér :D nálunk nem jár, ill. jár, de csak az én bölcsességfogamat növeszti rossz helyre az ínyem oldalára, h jól ki kelljen majd műteni :x

Milyen borsót használtok hozzá? igazit vagy mirelit?

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Lora: Igen ez egy olyan ettetószék. Nekem egyáltalán nem teszik, látszik, hogy anyósék vették még jóval a szülés előtt :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Tegnap próbáltuk ki először és még mindig nem tud benne rendesen ülni, kicsit dülöngél, messze van a hátámlája, illetve azt néztük, hogy alacsonyan van a karfája. Szerintem egy kicsit meglöki magát a lábacskájával kiesik.

Sajnos mi megint betegek vagyunk. Olyan furcsa szorcsogós hangot adot ki ,mint amikor le van rakódva valami, így elvittem a doktornőhöz. Piros megint a torka és tényleg váladékos. Kaptunk köptetőt, orrsprét, majd meglátjuk mi lesz. Egyépként a hangulatával nincs semmi gond, őt egyáltalán nem zavarja, nem lázas, nem köhög, nem prüszköl.

Jó a Boldis hintás kép is, szerintem majd megtetszik neki.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hát ez a borsó passzírozás sz.rabb meló, mint a meggyhámozás!!! Fél óra alatt csináltam 80 gr pürét!!! Vagy vmit nagyon rosszul csinálok, vagy nem tudom. De háziborsópürét ritkán fog kapni Lillus! :lol: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Hogy csináltad? Csak mert amikor én csinálom olyan simán megy. Én már próbáltam az üvegest, asszem Univert, borzalmasan rossz, nem is ette meg Peti.

Ági,
Bölcsességfog, az sz@r. Sima zsenge mirelit borsóból csinálom.

Lin,
Jobbulást!!!
Vendég

Ahogy mondtad: teaszűrőn átpasszíroztam. Biztos a technikával van a baj!

Timi
Kép Kép
timocska

timo
látom nem unatkozol :wink:

lin
:cry: :cry: :cry:
gyógyuljatok meg minél hamarabb

Lea új tudománya a kutyázás :lol: közben hintázik és halad hátrafelé :lol: :lol: :lol: néha a fejét is letámasztja h segítsen :lol:
Apa már csak Erikának hívja mert szerinte olyan mint anno az Erika írógép :shock: mindig vissza kell húzni :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lin
anyósom is kinézett vmi etetőszéket 15000Ft-ért merth ennyiért már nagyon tuti :shock: de legalább elszólta magát és leállítottam :twisted: mondtam h megveheti de majd azt amit mi kinézünk és átrágjuk mit szeretnénk :lol: :lol: :lol:

persze kérdeztem h mi a márkája mit tud és nem tudott rá válaszolni :shock: szóval megint csak hencegni akart h ő 15000ért nézett ki vmit :twisted: :twisted: :twisted:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Húúú de rég nem írt senki!

Borsó: esély nincs hogy ebbe az életbe én neki álljak passzírozni! :oops: Nekem nagyon nagyon izlik az univer!!! Beni nem mondta! :lol:

Szereztem egy csomó tuppi cuccot meg tudom mutatni! Van csőrős pohár, nekem nagyon nagyon tetszik!

Szerintem már nagyon nagyon sok lesz a sütemény, de ahogy gondoljátok semmi jónak nem vagyok az elrontója csak féltem a nadrág méretem. :lol: :wink:

KépKép
csongria

Ria!
Én csokit viszek! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Kaptam meglepit apától házassági évfordulónkra. Ezt:
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Gyönyörű a virág! Nagyon szeret téged ez a Lillusapu! :wink:

KépKép
csongria

timo
gratu a virághoz! v lillusapuhoz? :lol: (bár nekem egy szavam sincs, én is szoktam virágot kapni meglepiből)

borsó
milyen szűrő volt? ami nekem van, az fém, aprólukú, azzal sztm nem gáz. de ha egész sűrűszövésű műanyag, azzal tuti n macerás. de lehet, h jobban jársz, ha főzés után egyenként kinyomkodod a héjából

ria
hát meg is értem a riadalmad ennyi édességfelsorolás után. még én is aggódom, pedig az én nadrágméretemen nincs mit félteni :lol: én innivalót viszek

b.lin
de jó, h írtad az etetőszéket, nekünk is olyat akartak venni apósék. de akkor egyértelműen vétózom, nekem az ikeás amúgy is szimpibb volt

ágiboldi
ez aztán az alvás! felkérek mindenkit, aki elérte az éjszaka átalvását, h gondolja végig, h utólag miben látja a megoldás kulcsát! pár héten belül én is tervezek bekeményíteni (=1 szopi/éjszaka)

esetleg arra van trükkötök, h a napközbeni alvásokat h lehetne megnyújtani? jelenleg 3x40 perc kele max adagja, szeretnék belőle 2x1,5 órát...

majus3

Ja, Május, én meg szeretnék egyben 12 óra alvást, aztán egy egész hétvégét, amikor azt csinálok, amit akarok! Erre van vmi trükköd? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csatlakozom Pannhoz borsóügyben, nagyon finom az Univer, lusta is vagyok, nem fogok passzírozni :lol:

Pann, majd mikor 16 év múlva a kefét rágod mert Gergő lelép a haverokkal hétvégére, akkor visszakeressük a neten ezt a hszt :lol:

Május, napközben nyújtása, visszaaltatás. Én csináltam olyat. Még a nyújtózkodás megkezdése előtt vissza a cumit és úgy csinálni mintha még nem is aludt volna. Néha beveszi... :wink:

Timi, gyönyörű a virág, biztos megérdemled! :) én meglepi csokikat szoktam kapni!

Kép
Kép
agiboldi

Illetve borsóügyben Riához. Már kicsit késő van :oops:

Kép
Kép
agiboldi

jó (bb ) :lol: reggelt!

100x keltünk :twisted: ezek a fogak engem a "sírba visznek" és még van belőlük 19,5 :shock: :shock: :shock:
na mindegy ez van....

Gergő és a heverok :lol: :lol: :lol: én már akkor sem tudok aludni ha a férjuram bulizik :shock: :lol: állandóan rémeket látok :oops:

Tegnap beszereztük a főzőcskéhez egyenlőre szükséges dolgokat...kislábas, szűrő :lol: , fakanál stb...
Tegnap váltottam be a Rossmannban a Hipp-es termékminta kupont is.Apának nagggyon ízlett :lol: az öszibaris tejpép :lol: és a banán-őszibari püré :lol: :lol: :lol:

timo
nagyon szép a csokor :lol:
én 2 hete vörösböl kaptam egy hasonlót (3 doboz bonbonnal :oops:) és tök jó volt mert egyrészt meglepcsi volt másrészt viszonylag sokáig megmaradt a csokor

május
nincs 5letem a nappali visszaaltatásra...szerintem ahogy idősödnek maguktól nyújtják meg vagyis remélem
Leát spec nem lehet visszaaltatni nappal a 45 perc után

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt!

Ma mi is visszaestünk, 1-kor és 4-kor is kiharcolta szopit. :( Lehet, hogy a rossz idő érkezése miatt? Mindenesetre jól rá lehet fogni. :lol:

Borsót mi még nem ettünk, tegnap viszont kipróbáltuk a céklát és annyira bejött, hogy repetát is kellett csinálnom. :o

Virág? Hát "csak úgy" én még nem kaptam. :cry: Se csokit. :cry: :cry:
Vendég

Jaj, most látom: BOLDOG FELET Leának!!! :D :D :D
Vendég

Jóreggelt! :)

Lillus fél 1-kor felsírt, cumi, simi, visszaalvás. Fél 3-kor és 6-kor szopi. Most alszik.

Mazsi!
Boldog 6 hót Leának!
Én mióta főzőcskézek a kiscsajnak, két lábasomat is totál odaégettem, úgyhogy hétvégén mi is beszereztünk újakat! :oops: :oops:
Fránya fogak! :evil:

Pann!
Mi még ma megesszük a tegnapi borsó maradékát és holnap cukkinit kap a drága! :)
Gergő jól mutatott céklás arccal? Nem csináltál róla képet? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Nálunk ma cékla maradék lesz, holnap meg patiszon. :wink: Nem csináltunk képet, mert nekem tele volt a kezem - gyerekkel - Ádám meg rohant az Operába, úh csak jót röhögtünk rajta, de majd ma pótoljuk.

Lábos: nagy áldás: mi nászajándékba olyan lábos-készletet kaptunk, amiben semmi nem ég oda. Nem tudom, hogy csinálja, de n jó! Megnéztem: Zepter márkájú. Az egyetlen hátránya, hogy dög nehéz, minden mosogatáskor próbára teszi a csuklómat. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Nekünk is vacak éjszakámk volt! Sokszor keltünk, de csak egyszer szopizott Peti.

Nappali alvások megnyújtása engem is érdekel. Nálunk a legritkább esetben jön be a cumi vissza és alvás tovább. Vagy alszik 1,5 órát magától vagy nem.

Borsó: Akkor valami hibás darabot vettem le a polcról. Akkor újra próbálkozom. JA és igen én olyan teaszűrőn csinálom amit a Május ír, azon simán megy.

Timo,
Nagyon szép csokor!!!
Se virág, se csoki nincs csak úgy. :cry:
Zepter: álmaim edénykészlete, nagyon vágyom egy olyanra!!!

Leának boldog felediket!!! Készülj Lea, anyáék már beszerezték az edényeket!!! :wink:

Mai menü: meggy, krumpli, pipihusi. A tegnapi paradicsomos krumpli úgy lecsúszott, hogy csak lestem. A maradék meg vacsira ment le.
Vendég

Leának boldog felediket!

Na, alig merem leírni, de este 9-től reggel fél 7-ig aludtunk mint a bunda, és most még én is. Mikor először felébredtem, azt hittem biztos éjszaka közepe, ránéztem az órára, és már fél 7! Örömömben jól megetettem :) erre aludt tovább fél 10-ig (velem együtt!! na jó, én fél 8-kor zuhanyoztam, mert mindig úgy szoktam mielőtt Boldiapu elmegy, h ne hagyjam Boldit egyedül, de aztán vissza az ágyba) :D
Én továbbra se hiszem, h ez már az idomítás, mert végülis csak egy bőgni hagyós éjszaka volt. Ha ez attól lett, akkor éljen a bőgni hagyás!

Gondolom az alvós sikersorozatnak legkésőbb a fogak fogak véget vetni.

És általánosan is sokkal kevesebbet nyűglődik, az utóbbi héten, talán tényleg az lesz, h ahogy nő egyre jobb lesz. Inkább dumál helyette, ami jöhet, azt bírom, sőt szeretem.
Most meg a hintában ül, de a 9 kg-s fenekét az 1-es fokozat már nem bírja mozgatni..

Fél 1-re megyünk Prevenart oltatni :? szegényke..

Kaja: Boldi simán megeszik egy púpos Avent pohárnyit. Ez nem túl sok? És utána szopi, bár az kevéske.
Ma megpróbálok ismét én főzni, hátha megeszi :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Irigy-irigy! :lol: :lol:
Boldi kezdi megemberelni magát, úgy gondolja, az elmúlt 7 hónap elég volt anyaidomítás szempontjából, most előveszi a jó oldalát! Hurráá! :) :)

Ma Lillus az alma-banánból 160 gr-ot evett, utána nincs szopi.

Én is nagyon szeretnék zepter edényt, de nagyon drága! :( :( Ennyit azért nem érek Balinak! :lol: :lol:

Anyós elvitte Lillát piacozni, úgyhogy nyugi van kicsit.

Nappal nálunk se lehet visszaaltatni a dedet, ha egyszer felébredt, akkor nincs alvás! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, ja eddig volt az anyaidomítás, gyakori bőgnihagyással :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Kérdés: az egyik mellem továbbra is nagyon fáj egy ponton alul, hozzá se lehet érni. Persze nagyon tele volt valamelyik reggelre, feszült, ez szokásos, aztán Boldi eszik és minden ok. De most egy ponton alul továbbra is fáj, pedig 2 óránként tegnap rátettem arra a mellemre kajaidőtől függetlenül, h szívja már ki. Forró víz alatt masszíroztam, megpróbáltam fejni, de nem jött semmi. És ha hozzáér valami sikítok. Hmm, tapasztalt mellgyuladósok? Tejcsatorna elzáródott?

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
És ahol fáj, ott kemény is, érzel csomót vagy ilyesmit?
Próbálj úgy szopiztatni, hogy Boldi fölé hajolsz négykézláb és arra legyen az álla, ahol a csomót érzed. De gondolom, már megtetted ezt is. Ha nem segít, akkor csak a szétmasszírozás jöhet szóba. Van egy nagyon jó csecsemősnővér telószámom, ha minden kötél szakad!

Timi
Kép Kép
timocska

Nem érzek csomót, de az is igaz, h nem merem elég erősen megnyomni... igen, úgy próbáltam, h ott legyen az álla. Hát még lehet, h elkérem azt a számot, de egyelőre várok, hátha elmúlik, ill. ki fogom Boldit éheztetni, és rendes kaja előtt megpróbálom, h kiszívja. Bakker, nemán, h a 7 hónapig megúsztam és most kelljen :twisted:

Kép
Kép
agiboldi

na most ment el a védőnő. a kölespéptől eltekintve, amit nem ismer igazán, mindent úgy mondott, ah itt "szokás", szvl n elégedett vagyok ismét.

viszont az éjszakai alvásra azt mondta, h szerinte még tartsak ki és csak akkor gondolkodjak azon, h kelének át kéne aludnia az éjszakát, ha már vacsira is főzit (=tápláló kaját) eszik. hát meglátjuk, az gondolom beletelik pár hétbe, nem tudom, addig bírom-e. ma éjszaka 3x kelt fel enni és félhétkor végleg :? (előtte félhattól pedig kb 15x adtam vissza a cumiját). bár úgy látom, ágiboldin kívül mindenki sokat volt fenn :lol:

ágiboldi
és csomó van? én két dolgot tudok ajánlani általánosságban. 1. ha van csomó, akkor boldi úgy szopizzon, h a csomó felé nézzen az álla 2. óvatosan a forró vízzel, nekem attól mindig rosszabb lett, nálam az állottvizes-borogatás volt a nyerő

majus3

Jó reggelt! :)

Köszi Ria és Rita a fogfájós kúpot. Asszem ma beszerző körútra megyünk. :)

Ria
Akkor asszem ennyi süti mellé én is inkább üdcsit viszek. Amúgy sem sütök valami jól! :)

Timi
Micsoda csokor!!!! :o Csak úgy én sem szoktam kapni ilyesmit :(. Sőt, amúgy se nagyon. :(

Ám én tegnap este "csak úgy" kimenőt kaptam estére. Elmentünk a barátosnémmal trécselni egyet. Már olyan rég dumcsiztunk! Tök jó volt. Bár Brigiapu megbánta ezen hős tettét, mert Brigi végignyüszizte az estét. 6-tól f9-ig nyüszizett, aztán alvás. De f10 körül felsírt. Én meg nem sokkal 10 után értem haza, f1-kor szopi, aztán f8kor ébredés. :lol: :lol: :lol:
Ja és most kiderült, hogy a pohár sör az alvás oka! Este a foga be lett kenve, de ugye nem kapott sörös tejcsit. Csak f1-kor! Azután meg aludt mint a bunda fél 8-ig! Ja és most is alszik már másfél órája! :lol:

Lin
Köszi az etető infót! Asszem én is majd az ikeásnál fogok maradni. Ha lesz egyáltalán...

Ágiboldi
Micsoda rendes kölyköt neveltél! :D (Nehogymá ő neveljen minket!)
VAlószínűleg elzáródott egy tejcsatorna. Amikor nekem volt, akkor sírtam de addig maszíroztam míg el nem múlt! Muszáj, mert a mellgyuszi annál rosszabb! És igen ilyenkor is lehet...

Mazsi
Sajnálom a rossz éjszakákat! Ezek a fogacskák már csak ilyenek! :(
Jó hogy írod a Hippes kupont én is kiváltom majd.
Leának nagyon boldog 6. hónapot! Majd pénteken meghúzgáljuk a fülét! :)

Hogy csináljátok a cukkinit? Sütve turmixolva, vagy főzve turmixolva? Vagy hogy? Meg lehámozva????

Timi
Nálatok hogy van a hozzátápi? Napi hányszor? Az a baj, hogy Brigi egyre inkább nem időre eszik. Pl. a tízórai kizárt, mert min. 11ig alszik. Vagy adjak neki akkor gyümit? De akkor mikor lesz ebéd? És így csúszik nálunk minden. Pl. most is még alszik f10 óta. :shock:
lora7

Lora, nálunk is ez volt, és igen, én 11-kor adtam gyümit, és volt, h csak 3 körül ebédelt emiatt, aztán sebaj, majd vacsizik 6-7 körül.
Csak mostanában állt be 10-kor tízórai, 13:30 ebéd, 17:30 uzsi. De persze vannak csúszások, pl az uszás napján.

Május, az én védőnőm is mondott ilyet, h uzsira főzelék, akkor jól értettem... de nálunk annyira abszolút kedvenc a köles gyümivel, h marad az. ráadásul ugye még alszik is :D
a kölespépet az enyém se ismerte..

Jajaj, akkor masszírozok, éjszakára meg rakok borogatást :roll: :(

Kép
Kép
agiboldi

Lora!
Hát, nálunk is kissé kaotikus a helyzet. Mi olyan 10 körül eszünk gyümit (+/- fél óra), aztán 1 körül próbálkozunk az ebéddel és olyan 5 körül kapja meg a tízórai maradékát.
Szerintem, ha Brigi 11-kor eszik gyümit, akkor 2 körül simán mehet az ebéd. És akkor 5 körül újabb kajcsi.
Vagy, add 9 körül a gyümit és akkor délben az ebédet.

Május!
Ahogy én a környezetemből tapasztalom, nem feltétlenül azért alusszák át a babák az éjszakát, mert estére jól megtömjük őket. Vki cáfoljon meg, hogy de ez így van, és rögvest adok Lillusnak főzit vacsira. Szóval, ha megérett a szervezete a hosszabb alvásra, akkor nem fog felébredni.
Vagy Ágiboldi, azonnal mondd meg, mivel eteted meg Boldit estére!! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi!
De ha kihűl a borogatás, akkor vedd le, mert a hideg borogatás apasztó hatású lehet! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Hát szerintem se a kajától alszik igazából: 17:30-kor kap kölest gyümivel, kipúpozódik az aventes pohárból, és 20:30 körül van a fürdés utáni szopi + kb 70-90 tápi.
De edig is ezt kapta és mégse aludt. Illetve fele ennyi kölest kapott, az igaz. Csak azóta kap ilyen sokat mióta egyszer kisírta magának.

Kép
Kép
agiboldi

Lillus kemény fél órát aludt! :evil: :evil: :evil: :evil:
Bali ma focizni van, 9 körül jön haza! Huh, de jó lesz nekem! :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Köszi lányok, megpróbálok valamit összehozni én is. :) Mindenesetre most kapott fél üveg sütőtök-almát délben. (Az gyümi és főzi is egyben! :lol: ) Remélem ebből nem nagyon fog hagyni, mert borzasztó! Aztán szopi.
Eddig csak este kapott 6 körül kölest gyümivel. Aztán f9-9 körül szopi. Eddig ez a fix. A nap többi része egyelőre elég kaotikus. :)

Timi
Szerintem sem a kajától függ az éjszaka. Bár mióta Brigi jól megtömi magát kölessel, azóta jobban alszik. Ill. tegnap pl. párom mondta, hogy csak 50g tejcsit volt hajlandó enni alvás előtt. Fel is ébredt fél 1-kor! Amikoris jó nagyot szopizott, mert nagyon tele lett a cicim, mivel kimaradt egy szopi. Aztán aludt reggelig.
De volt már, hogy nem evett este semmit és mégis végig aludta az éjszakát. Szerintem kérdezd erről Lillust! :wink:
lora7

Ma jobban bejött a borsó, 60 ml-t evett meg belőle! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Kész, feladom. Nem tudok krumplit valamivel pürésíteni a botmixerrel. Ma a világ leggusztustalanabb csirízes nyúlós sz@rját hoztam össze. Nemhogy nem adtam neki oda persze, de még az edényből is alig lehet kimosni.
Mit csinálok rosszul?? Ezt most hidegen mixeltem :(

Voltunk Prevenar oltáson, szegényke, úgy felsírt. Akkora különbség van az igazi fájós sírása meg a nyavalygás között. De persze fél perc alatt elfelejtette.

A doki szerint mostmár lehetne kétfogásos az ebédje: leves+ főzi. De hogy lehet levest csinálni fűszerek és só nélkül? :shock: Őt meg se kérdeztem, mert nyilván azt mondta volna, h lehet só meg fűszerek..

Kép
Kép
agiboldi

Pann, nekünk meg 1 hónapot mondott, h akkor jön a következő Prevenar. Most akkor mikor?? Sági? Peti már kapott ugye? Ja, de ő a 3 adagosat úgy emlékszem.
Valaki!?

Mondjuk nem bánnám, ha ilyen alap adatokat biztosan tudnának a dokik, mert h só vagy nem só az mindegy, nade h mikor kell az oltást beadni? :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Na megtaláltam a neten, legalább 1 hónapnak kel eltelnie. Ez ok, mindkettő beleesik :)

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Nekem a borsós-krumpli egész jó lett. Rájöttem, lehet, hogy nyúlós, de ízre jó. És én változatlanul melegen pürésítek. Ja, és a bébiket szerintem nem érdekli az állaguk.

Olvastam, hogy mehet a hagyma ízesítésnek.

Timi
Kép Kép
timocska

timo
egészségére lillusnak!

krumplipürésítés
ugyan abszolút a partvonalról dumálok, mert még nem kellett csinálnom, de ha tejjel/főzőlével simán krumplinyomóval csináljátok, akkor az túl darabos? esetleg szitán/szűrőn áttörni? most, h ágiboldi ilyen szemléletesen leírta beugrott vlmi, mintha olvastam volna ilyesmit, h a magas fordulatszámtól lesz ilyen nyúlós az állaga

lora
n jó, h ki tudtál mozdulni! én is n n vágyom már egy ilyen este/du után..

majus3

Állatira le vagyok maradva. Ma megpróbáltam délelőtt aludni, de nem sikerült… két elrabolt óra a babanettől, vagy a jóasszony-projekt szerint a vasalástól. De most már ezt elküldöm, mert nagyon hosszú, és olvasok, amikor csak tudok.

Ágiboldi,
A jóasszony-projekt a hosszú boldog házasság => kiegyensúlyozott család szent cél érdekében indult. Amúgy a vesémbe látsz kiállítás ügyben, de így utólag azt mondom nem is volt olyan nehéz majré nélkül.
Az elzáródó tejcsatornám már a legkisebb túltöltődésre fáj, de nekem most inkább a rojtosra szopizott mellbimbókkal van problémám éjszaka. Mert még mindig bazi sokat kel, és most már apa is valami megoldáson töri a fejét, az eddigi „ne hagyd már sírni” helyett.

Május,
Hát ez az, a babanettel nehéz összeegyeztetni ezt és még sok mást.
A szuperapu leírás jó.
Az én megfigyeléseim szerint pont a többgyerekesek nem siettek haza, kihasználták azt a pár nap pihenőt.

Mazsi,
Az én gátsebemhez senki se közelítsen, mert rúgok!
Hát nálunk semmi nem veszélyezteti a szopis-köteléket, pedig szinte mindent imád, amit eddig evett. Én az elején majdnem egy hónapig csak egy kis (jég)kocka barackot adtam a konakion kiváltására, később kettőt, és csak nem olyan rég óta adok mennyiségeket (1-2dl).

Közben eszembe jutott, hogy mit akartam még tegnap: a vízivás is kezd menni, végül az ikeás tök szimpla csőröspoharat használom (kizárólag etetőszékben partedlivel), minden egyéb helyzetben a varázsitatót, de azt csak rágcsálja.

Timo,
Tegnap délután Sebi sem aludt semmit.

Sági,
Köszönöm az elismerést!

Móni,
Ezt nevezem zsákmánynak!

Lora,
Csak bíztatni tudlak ERGO vásárlással kapcsolatban, nálunk is kiütötte a hátihordozót, pedig apa arra vágyott volna. Sebi nagyon szereti, nekem is kényelmes (még mindig elöl hordom). Azt még nem tudom, hogy a háton lógáshoz mit fog szólni. További előnye, hogy sokkal kisebb helyen elfér, ami jó lesz, ha már tipeg vagy motorozik és mégis vinni kell, ha elfáradt.

Pann,
Tarts nekem egy oldalhordozós továbbképzést légyszi!

Ria,
Apa is vízilabdázónak szánta ezt a szegény gyereket, hiába magyarázom neki, hogy a tatabányai uszi lehetőségek nem kedveznek a projektnek, inkább legyen atléta, az jobban megy.
Meg aztán az élsport minden csak nem egészséges. Úgyhogy szerintem nem lesz baj, ha nem lesz élsportoló.

Tali,
Akkor én iszót viszek, hogy az is legyen. Van valamilyen különleges kívánság?

Orsi
Kép Kép
sno

Ágiboldi
Hát tényleg nem vagy egy konyhatündér! :D De ne aggódj, sokan vagyunk még így ezzel.
Olyan szemléletesen leírtátok a főzőtudományotokat, hogy gyorsan vettem üveges borsót. :oops: :lol: Ennyit arról, hogy majd én csinálok mindent a gyerkőcnek... :oops: Persze azért a gyümit még le tudom reszelni, de a főzikkel baj van. Tényleg, szóval hogy is készül a cukkini?

Mi most jártuk meg a tescot. Brigi szépen el is aludt a kocsiban. :) Azóta is alszik! :D Viszont a tescoban nem volt amiért mentem. Szokásához híven. Így vettem egy csomó mindent, amit nem akartam. :oops:
lora7

Sziasztok!

Vagyok egy kicsit, Emili alalut végre. :wink:
Mostanában nekünk is rosszabbak az éjszakák, vmiért többször is felébred, iszik, utánna fordul oladlára magától, és alszik tovább. :roll: Tegnap is 4x keltem hozzá. :? És reggel is kukorékol már fél 7kor, mikor eddig fél8 8 felé kelt. :(

Viszont jól eszik, sokat is.Én estére adok neki tejpépet, majd fürdés után még tápot is, azzal kibírja reggelig.

Ma is megette előlem a spenótomat:kb. negyed kilót vett anya, megfőztem, kivettem belőle egy kicsit, összeturmixoltam egy kis táppal.De ez nem volt elég neki, gyorsan megcsináltam a maradékot is, így megevett kb 360 ml-t!Pedig volt benne fokhagyma is, meg egy pici só is a főzővizében,de nagyon ette.Előtte másfél órával még 10óraizott is,e gy Frutapurát.

Úgy vettem észer, hogy ha jön a rossz idő, akkor zabásabb, és alvósabb is lesz.
Más is tapasztalt ilyet?

Precenar az a penumo. elleni oltás ugye?Mennyibe kerül most?Mi is szeretnénk beadatni.

Lea!
Bldog feledik szülinapot! :D

Timi!
Nekem a védőnő mndta, hogy adhatok már hagymát, fokhagymát, majorannát, petrezselymet fűszerezésül.

Leves?Milyen?Husi?Turmixolva?De folyós lesz.Vagy cumisüvegből? :roll:
Gondoltam már, hogy egy kis paradicsomlevet főzök neki kis hagymával, zellerlevéllel,a mit kiveszek utánna belőle, és kis kölesgolyóval összeturmixolom, de eddig még nem mertrem ilyen kotyvalékot adni neki. :roll: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Szia Panka
Lehet, h azért kel fel többször is, mert túl sokat evett, nem? Ez megmagyarázná a szomjúságot is.
Szerintem ez a paris kotyvalék nem is hangzik rosszul, de ez sem leves, ha kölesgolyót raksz bele.

Ezt a leves dolgot én sem értem. Csak cumisüvegből tudom elképzelni, vagy kanállal? :shock: Meg minek? Csináljunk híg főzit? Annak semmi értelme. :roll:
lora7

Lora!
Levessel én is így vagyok.
Na majd kipróbálom a parilevest, a kölesgolyót tészta helyett gondoltambele, meg hogy kicsit sűrűbb legyen, és kanállal is lehessen adni, amjd itatok rá vizet, akkor a gyomrában leves lesz belőle. :lol: :lol: :lol:
Nem azért kel éjjel.Ha meg kevesebbet adok neki sírv, vagy elalszik, de éjjel éhes lesz, és addig sír,míg nem adok neki enni.
Ha keveserbbet evett estére, akkor is kel inni.Szerintem megszokásból, de ha azt vesszük, hogy én is többször ébredek inni, akkor nem csoidálkozom rajta. :roll: :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka, igen a pneumo elleni a prevenar, ha 7 és 9 hónapos kor között adatod, akkor két adag kell, darabonként 16 ezer Ft :evil:

Lora, hát én főzés témában nem nagyon szólok, de a cukkinit meghámoztam, felkockáztam, megfőztem, krumplival sz@r csirízes ehetetlenre turmixoltam, és kidobtam. De az első fele szerintem még követhető, a krumplis turmix részre találj ki valami mást :wink:

A levest nem tudom, nem fejtette ki a doki, mert leállítottam, h amíg az üveges bébiétel leves nem sorakozik a DM polcán, addig nuku leves.

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?